אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה חופש ✔איך לשנות התניה? איך לטפל בהתמכרות? איך לשנות עוגן? טיפול בתת מודע, איך להיגמל מהתמכרות? איך להשתחרר מהתמכרות? איך להשתחרר מאובססיה? טיפול...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
8:50איך לשנות התניה? איך לטפל בהתמכרות? איך לשנות עוגן? טיפול בתת מודע, איך להיגמל מהתמכרות? איך להשתחרר מהתמכרות? איך להשתחרר מאובססיה? טיפול באו סי די, טיפול ב ocd, איך לשנות הרגל? nlp
מדוע נוצרת התמכרות ואיך לשנות אותה?

התמכרות נוצרת כאשר במוח האדם נוצרות התניות או עוגנים המזהים פעולה מסוימת כפתרון לבעיה פנימית. לדוגמה, אדם שאוכל שוקולד בכל פעם שמשעמם לו או רע לו, יוצר התניה בראשו לפיה "שוקולד זה טוב", כי השוקולד מפיג עבורו את התחושות השליליות. כך נוצרת התמכרות: האדם מפסיק לראות את הצורך האמיתי (שעמום, עצב, בדידות) ובמקום זאת מאמין שהשוקולד עצמו הוא הפתרון האולטימטיבי.

איך משנים עוגן או התניה בראש?

כדי לשנות את ההתניה, ישנם כמה שלבים:
  • בשלב הראשון יש להבין את הסיבות האמיתיות להתמכרות: אילו תחושות חיוביות מתקבלות מהפעולה, ואילו תחושות שליליות היא מעלימה. לדוגמה, אדם שאוכל שוקולד כי משעמם לו, צריך לזהות בבירור שתחושת השעמום היא הבעיה.
  • בשלב הבא, בכל פעם שאותו אדם פונה לשוקולד, עליו לומר לעצמו: "אני אוכל שוקולד כי משעמם לי, ואני מאמין שזה יעזור לי לא להשתעמם". המטרה כאן היא להעלות את הסיבה האמיתית (השעמום) מהתת - מודע אל המודע, ובכך לפתוח אפשרות למצוא פתרונות אלטרנטיביים, כמו למשל "אני יכול לקרוא ספר במקום לאכול שוקולד".
למה קריטי להזכיר לעצמך את הסיבה לפעולה?

כאשר האדם לא מזכיר לעצמו את הסיבה האמיתית (לדוגמה שעמום), הוא ממשיך לחזק את ההתניה בראש, כאילו השוקולד הוא הדבר המחויב והחיוני. לעומת זאת, כאשר הוא מודע לסיבה, המוח נשאר פתוח לחפש פתרונות נוספים ולהשתחרר מהתלות בפעולה ספציפית זו. אם יופיע פתרון אחר בעתיד, האדם יהיה מסוגל להבחין בו ולבחור בו.

כיצד להתמודד עם סיבות אחרות כמו עצב או געגוע?

כשמדובר בעצב, מומלץ לרשום על השוקולד את המשפט "תרופה לעצב", ולפני כל אכילה לומר: "אני אוכל את השוקולד כדי לא להיות עצוב". הדבר מזכיר למוח שהבעיה האמיתית היא העצב, ופותח פתח למציאת פתרון אחר.

דוגמה נוספת, במקרה של אדם שמתגעגע למישהי ומתקשר אליה שוב ושוב, הוא צריך לומר לעצמו: "אני מחפש להרגיש את התחושה הטובה שהרגשתי איתה בעבר". כשהמוח מבין את הסיבה, הוא יתחיל לבדוק האם זו באמת הדרך הטובה ביותר להשיג את התחושה, או שאולי קיימת אפשרות אחרת.

מהי הגישה המעשית המוצעת לטיפול בהתמכרות?

בעוד שגישות רגילות מציעות הפסקה הדרגתית או בבת אחת, הגישה שאליעד כהן מציג היא להמשיך בפעילות ההתמכרותית, אבל במודעות מלאה לסיבה האמיתית לפעולה. לדוגמה, אדם שמעשן סמים כי הוא מרגיש בודד, צריך לומר לעצמו לפני, תוך כדי ואחרי העישון: "אני מעשן כי אני בודד ואני חושב שזה יעזור לי לא להרגיש כך". המודעות המלאה לכך שהסמים לא באמת פותרים את בעיית הבדידות תאפשר לו, לאורך זמן, לחפש פתרון יעיל יותר.

כאשר ההתמכרות כוללת סיכון פיזי מיידי, כמובן שצריך להפסיק מידית. אבל כשאין סכנה פיזית, ההבנה והמודעות העמוקה לסיבה שמאחורי ההתמכרות מובילה באופן טבעי למציאת פתרון חלופי.

מה העיקרון המרכזי לשינוי ההתניה?

העיקרון הוא לחזור תמיד אל המהות ואל הסיבה שיצרה את ההתמכרות. כאשר אדם מחובר למקור הבעיה ("אני משועמם", "אני עצוב", "אני רוצה להרגיש תחושה מסוימת"), במקום להתמקד בתוצאה (שוקולד, סיגריות, סמים), קל יותר למצוא פתרונות חלופיים וטובים יותר לבעיה המקורית. זה יוצר אפשרות לשבור את ההתניה הראשונית ולהחליף אותה בעוגנים בריאים ויעילים יותר.
מדוע נוצרת התניה שגורמת להתמכרות?

התמכרות יכולה להיווצר כאשר בראש של אדם נוצרת התניה או עוגן מסוים, כמו לדוגמה "שוקולד זה טוב". בכל פעם שמשעמם לו או רע לו, הוא פונה לשוקולד כדי למלא את החוסר או להפיג את התחושה השלילית. במקום לזכור שהמטרה האמיתית היא להעלים את השעמום או העצב, האדם מתחיל להאמין שהשוקולד עצמו הוא מה שהוא מחפש. כך נוצרת התמכרות, כי המוח רואה בשוקולד את הפתרון הקבוע והמחויב לבעיה.

איך אפשר לשנות את העוגן בראש?

כדי לשנות את העוגן, חשוב לאתר תחילה את הסיבות שבגללן אדם מכור. אם לדוגמה אדם מכור לשוקולד, שואלים אותו:
  • מהן התחושות הטובות שהשוקולד נותן לי?
  • אילו תחושות רעות נעלמות כשאני אוכל שוקולד?
נניח שמגלים שהסיבה היא שעמום. בכל פעם שהוא ניגש לשוקולד, הוא צריך להזכיר לעצמו: "אני רוצה לאכול את השוקולד כדי שלא ישעמם לי". ברגע שהאדם יבין באופן מודע שהוא מחפש פתרון לשעמום, הוא יוכל לשקול אפשרויות אחרות, למשל "אם אני רוצה שלא ישעמם לי, אולי כדאי לי לקרוא ספר?". כך מחזירים את המוח למהות האמיתית: הוא מחפש הפגת שעמום, ולא בהכרח צריך שוקולד לשם כך.

מדוע חשוב להזכיר לעצמך את הסיבה לפני כל פעולה?

אם האדם לא מזכיר לעצמו לפני, תוך כדי ואחרי שהוא אוכל, למה הוא אוכל, הוא בעצם ממשיך לחזק את ההתניה בראש: "שוקולד הוא הפתרון שאני מחפש". לעומת זאת, אם הוא יאמר: "אני אוכל כי אני משועמם, ואם אמצא פתרון אחר לשעמום, לא אצטרך לאכול שוקולד", המוח יישאר פתוח לחפש פתרונות נוספים.

ש: מה קורה אם כרגע אין לאדם פתרון אחר טוב יותר לשעמום?

אליעד: אז הוא ימשיך לאכול. אבל ההבדל הוא שאם נשארת בראש המודעות: "אני אוכל רק כדי לא להשתעמם", יש סיכוי שברגע שתופיע אפשרות אחרת, המוח יזהה אותה ויבין שאפשר להחליף את השוקולד.

איך להתמודד עם התמכרויות אחרות, כמו עצב או געגוע?

נניח שאדם אוכל שוקולד כי הוא עצוב ומרגיש ששוקולד "עושה לו טוב". אפשר לרשום על האריזה: "תרופה לא להיות עצוב". בכל פעם לפני האכילה, מזכירים לעצמנו: "אני אוכל את זה כדי לא להיות עצוב". כך נשמרת ההבנה שהבעיה היא העצב, לא בהכרח השוקולד. דוגמה נוספת היא אדם שמתקשר למישהי שהוא לא מצליח לשכוח, רק בגלל שהוא מתגעגע לתחושה טובה שהיתה לו איתה. אם במקום להגיד: "אני רוצה לדבר איתה", הוא יאמר: "אני מחפש להרגיש שוב את התחושה שהיתה לי", המוח יתחיל לבדוק אם אכן זו הדרך הנכונה להשיג את אותה תחושה, או שאולי יש לכך פתרון אחר.

מהי הגישה המעשית לגמילה?

לרוב מציעים דרכים כמו הפסקה הדרגתית או בבת אחת, אך הגישה המוצעת כאן היא קודם כל להמשיך עם ההתמכרות, אבל במקביל להבין בדיוק מדוע עושים את הפעולה. אם אדם מעשן סמים, שיאמר לעצמו לפני העישון: "אני מעשן כי אני מרגיש בודד, ואני מצפה שזה יעלים לי את הבדידות". אם הוא מבין את הסיבה ורואה שהסמים לא באמת פותרים לו את הבדידות לטווח ארוך, הוא יוכל לחפש פתרון אחר.

אם הפעולה ממילא מסכנת פיזית באופן מיידי, צריך להפסיק אותה מהר. אבל כל עוד אין סכנה פיזית, עצם המודעות לסיבה בכל צעד עוזרת לשנות את ההתניה ולהוביל להפסקה או למציאת תחליף אחר כשהדבר מתאפשר.

איך לסכם את העיקרון?

העיקרון הוא פשוט: צריך לחזור למקור הבעיה שההתמכרות מנסה לפתור. בכל התמכרות יש סיבה שגרמה לאדם לבחור דווקא באותה פעולה. אם הוא נשאר מחובר לסיבה עצמה ("אני משועמם", "אני עצוב", "אני רוצה להרגיש תחושה מסוימת") בכל פעולה שהוא עושה, יהיה לו קל יותר לבחון חלופות. כך ניתן בהדרגה להחליש את העוגן הלא מודע ("שוקולד זה טוב", "סיגריה זה טוב" ועוד), ולהחליף אותו בעוגנים יעילים יותר או להביא לפתרון עומק במקום התניה שטחית.
עכשיו נושא של גמילה מהתמכרויות אוקי ובמהות שלו זה איך לשנות לבן אדם התניה או עוגן שיש לו בראש, מה זאת אומרת לפעמים התמכרות נוצרת מזה שבן אדם נוצרה לו איזו התניה לדוגמא נגיד בן אדם נגיד מכור לשוקולד למה הוא מכור לשוקולד כל פעם כשרע לו הוא אוכל שוקולד למה כל פעם כשרע לו הוא אוכל שוקולד כי יש לו התניה בראש שאומרת שוקולד זה טוב שוקולד זה טוב שוקולד עושה אותי מאושר וכו'. אוקי עכשיו השאלה היא איך נגמלים מזה אז כמובן שיש פה הרבה מאוד תהליכים ועניינים אבל אני רוצה לדבר עכשיו על איך משנים את העוגן את ההתניה בראש שאומרת שוקולד זה טוב או אצל כל אחד את ההתמכרות שלו שיחליף את זה למה שהוא רוצה.

אז הדרך היא שמה שבן אדם צריך לעשות נניח נגיד שבן אדם מכור לשוקולד ואנחנו רוצים לעזור לו להיגמל משוקולד מה שאנחנו צריכים לעשות שלב ראשון זה לאתר מה הסיבות שבגללן הוא צורך את השוקולד איזה תחושות טובות זה נותן לו ואיזה תחושות רעות זה מעלים ממנו, אוקי מה הטוב שיוצא לך מהשוקולד ומה הרע שנעלם ממך בגלל שאתה אוכל שוקולד. אחרי שמצאנו את זה נניח נגיד שמצאנו שבן אדם אוכל שוקולד כי משעמם לו סתם נמציא משעמם לו בסדר, אוקי עכשיו מה שאנחנו צריכים לעשות זה אנחנו צריכים לשנות לבן אדם את ההתניה בראש שהוא חושב ששוקולד זה טוב.

איך אנחנו נשנה לו את ההתניה אנחנו ניתן לו הנחיה מה ההנחיה אומרת כל פעם לפני שאתה אוכל שוקולד אתה צריך להגיד לעצמך "רע לי עכשיו כי אני מרגיש שמשעמם לי אני הולך לאכול את השוקולד כדי שלא ישעמם לי" תגיד את זה "אני אוכל את השוקולד כדי שלא ישעמם לי אני הולך לאכול כי משעמם לי, אני חושב שאם אני יאכל לא ישעמם לי אני מחפש תעסוקה ולכן אני אוכל" ככה תגיד ועל הארון איפה שנמצא השוקולד תרשום כמו שיש ארון תרופות תרשום ארון של מזון שאמור לעזור לי שלא ישעמם לי תרשום את זה.

עכשיו מה השכל שבדבר שאנחנו בעצם מקפיצים מחשבה שנמצאת מהתת מודע למודע כי בתת מודע של הבן אדם יש לו פקודה שאומרת שוקולד זה טוב למה שוקולד זה טוב כי פעם הוא אכל שוקולד, נגיד אוכל זה טוב למה אוכל זה טוב כי נגיד מפיג לו את השעמום אנחנו רוצים להכניס לו התניה במוח "אתה יודע מה שאתה מחפש זה לא את האוכל אתה מחפש שלא ישעמם לך" אנחנו רוצים שבכל פעם שהוא קם לאכול במקום שהוא יגיד אני רוצה לאכול שהוא יגיד אני רוצה שלא ישעמם לי כי מכאן יהיה יותר קל לנתב אותו למקומות אחרים כגון "אני רוצה שלא ישעמם לי ולכן אני אלך לקרוא ספר" או "אני רוצה שלא ישעמם לי ולכן אני אוכל" ואז המוח שלו יגיד לו "רגע אבל אם אתה אוכל באמת זה פותר את זה שמשעמם לך זה לא באמת פותר את זה אז לך תעשה משהו אחר".

ולכן בתור התחלה אנחנו נרצה להביא לרמת המודעות שלו את ההבנה שהוא אוכל כי משעמם לו ולכן זה חשוב וקריטי ביותר שבן אדם שעושה פעולה והוא מגלה שהוא עושה את הפעולה הזאת מסיבה כלשהי קריטי ביותר בהנחה שהוא רוצה להיפטר מהפעולה קריטי ביותר שהוא יהיה מודע תוך כדי שהוא עושה את הפעולה לפני שהוא עושה את הפעולה ואחרי שהוא עושה את הפעולה לסיבה שהוא עשה את הפעולה כי אם לא הוא יוצר לעצמו התניה במוח שהצורה עצמה היא המחויבת הוא מתחיל להאמין שהצורה עצמה הסופית הפעולה עצמה היא הדבר שהוא מחפש וזה לא נכון הרי אתה באמצעות זה מחפש לפתור דבר אחר אז תשדר למוח שלך את הדבר האחר שאותו אתה רוצה.

ש: אבל בהינתן שאר האפשרויות שלו האם באמת האוכל זה הפתרון שהכי מפיג את השעמום שלו.

אליעד: יכול להיות.

ש: אז מה הוא יעשה?

אליעד: אז הוא ימשיך לאכול אבל מה ההבדל שאם הוא יגיד אני רוצה לאכול אז גם אם מחר פתאום יהיה פתרון אחר הוא שכח את הבעיה המקורית הוא שכח שהבעיה שזה משעמם הוא פשוט יתחיל להאמין שהוא רוצה לאכול אבל אם הוא אומר לעצמו "כי משעמם לי ולכן אני אלך לאכול למה, אני אוכל כי משעמם לי אם לא היה משעמם לי לא הייתי אוכל אם אני אמצע פתרון יותר טוב מלאכול אני לא אוכל" אם הוא היה זוכר את זה אז ממילא יכול להיות שפתאום היה קופץ לו המוח היה ממשיך לעבוד לחפש "איך אני יכול שלא ישעמם לי מה אני יכול לעשות כמשעמם לי, האם אני חייב שיהיה משעמם לי ואולי יש פתרון אחר והאם באמת זה עוזר לי שלא ישעמם לי". את הבנת?

ש: כן.

אליעד: נכון שאני צודק?

ש: כן.

אליעד: הלאה עכשיו בא נלך נגיד בן אדם נגיד אוכל שוקולד "למה אתה אוכל שוקולד? כי אני עצוב שוקולד עושה לי טוב" אוקי בבקשה תרשום על השוקולד תיקח כשאתה קונה שוקולד, תמשיך לאכול שוקולד אבל תרשום בבקשה על השוקולד מדבקה "תרופה לא להיות עצוב" תרשום "אתה רוצה להיפטר מזה? כן, אתה אוכל את זה כדי לא להיות" תרשום בבקשה "אני אוכל את השוקולד כדי לא להיות עצוב" לפני שאתה אוכל את השוקולד "אני אוכל אותו כדי לא להיות עצוב" אם אתה תרשום את זה המוח שלך אתה מתחבר למהות של הדבר כי במהות אתה מחפש לא להיות עצוב אתה לא מחפש את השוקולד ככה אתה תשנה את ההתניה שיש לך בראש.

יש לבן אדם עוגן הוא אכל שלוש פעמים שוקולד היה לו טוב נוצרה לו התניה "שוקולד עושה לי טוב" הוא כבר שכח ששוקולד זה מקרה פרטי זה לא המהות של העניין כנ"ל בכל דבר שרוצים להשתחרר ממנו להיפטר ממנו כל דבר כשאתה רוצה להיפטר ממשהו, דוגמא נגיד שאתה מפחד להתחיל עם מישהי במקום להגיד "אני מפחד להתחיל איתה" תגיד לעצמך "אני מפחד שאם היא תדחה אותי אני ארגיש שאני לא מעריך את עצמי" תזכור את המהות של הדבר כי אם אתה תזכור אותו אז אתה לא תפחד ממנה אתה מפחד ממשהו אחר אתה מפחד ממשהו אחר אתה יכול לטפל בו.

יש לנו סיבה שמובילה לתוצאה ואם זה חוזר כמה פעמים הבן אדם מתחיל להאמין שהתוצאה היא המחויב היא העיקר היא המהות הוא מתחיל להאמין שהשוקולד הוא המחויב שהבחור ההוא הוא המחויב שהבחורה ההיא היא המחויבת זה מה שהוא מתחיל להאמין, אם לדוגמא נגיד בחור נגיד רוצה לשכוח מישהי אוקי והוא לא מצליח לשכוח אוקי "למה אתה זוכר אותה כי כשאתה זוכר אותה זה עושה לך טוב", אוקי "כי אני נזכר ב 1 2 3" אוקי מה שאתה צריך לעשות קודם כל כשאתה מתגעגע אליה או רוצה להתקשר או מה שזה לא יהיה להגיד אוקי כאילו להבין "אני לא מחפש אותה אני רוצה להרגיש את התחושה הספציפית שהרגשתי ביום זה בשעה זאת ולכן אני מתקשר ולכן אני עושה" לדחוף לעצמך לראש שתבין למה אתה עושה את זה.

אם תבין למה אתה עושה את זה זה גם יש סיכוי סביר שאולי תגיד "אני מוכן בכלל לוותר על זה אולי יש לי אלטרנטיבה אחרת" ויש עוד אפשרות שאתה תגיד "אבל הדבר הזה בכלל לא נותן לי את מה שאני רוצה מלכתחילה" כי אתה תראה בעיני עצמך טיפש תגיד לעצמך "באמת זה נותן לי את זה הרי זה לא באמת נותן לי את זה אז למה אני צריך את זה מלכתחילה". המהות של מה שאמרתי היא תיקח את הדבר שאליו אתה מכור תבדוק למה אתה מכור ותהיה מודע לסיבה שמחברת אותך לאותו דבר תהיה מודע לזה לפני תוך כדי ואחרי.

בתשעים ותשע אחוז מהמקרים כשמישהו בא אלי ואומר שהוא מכור למשהו והוא רוצה להיגמל אוקי אז יש מיליון ואחד רעיונות איך להיגמל יש את הרעיון תפסיק בבת אחת תפסיק בשלבים כל מיני סיפורים וקשקושים, עכשיו אם בן אדם עושה פעולה שיכולה לפגוע בו פיזית אז אני אגיד לו תפסיק את זה עכשיו בבת אחת בהנחה שהיא לא יכולה לפגוע בו פיזית אל תפסיק את זה "אבל אני רוצה להיגמל מזה" אל תפסיק את זה אז מה תמשיך אבל אתה צריך לנסות להבין למה אתה עושה את זה, בהנחה שאתה רוצה להיגמל ממשהו מה שאתה צריך לעשות זה להמשיך לעשות אותו אבל להבין למה אתה עושה אותו.

כי בסופו של דבר אם אתה באמת רוצה להיגמל ממנו אתה צריך להבין למה אתה עושה אותו ולמצוא לזה אלטרנטיבה אחרת מה הבעיה שפותר לך ההתמכרות ולמצוא לה פתרון אחר, לא תמצא פתרון אחר תשעים ותשע אחוז שאתה תיפול לזה עוד פעם אפילו מישהו אתה מעשן סמים "אתה מעשן סמים סבבה תמשיך לעשן סמים אבל בבקשה לפני שאתה רוצה לעשן תבדוק למה אתה רוצה לעשן תוך כדי שאתה מעשן למה אתה מעשן מה הטוב שזה עושה לך ואחרי שעישנת מה הטוב שזה עשה לך" איך תבדוק שאלה אחרת איך תדע שאלה אחרת זה שאלה אחרת.

אבל כקונספט אתה אל תפסיק את זה תנסה להבין למה אחרי שתבין למה עכשיו אפשר להתקדם ותהיה מודע לזה לפני שאתה מעשן "אני מעשן כי רע לי כי אני מרגיש בודד אני מעשן אני מצפה שהסיגריה הזאת תגרום לי לא להרגיש בודד" תהיה מודע לזה, תהיה מודע לזה הדברים יסתדרו. הבנו?
בעיה טורדנית obsessive compulsive disorder גמילה מהתמכרות להפסיק לאהוב מישהו להתגבר על האקסית סיכוי לקרוא ספר חיסרון חסרון תחושת ה nlp obsessive compulsive disorder ocd ocd הפרעה טורדנית ocd התנהגות טורדנית ocd טיפול או סי די אובססיביות אובססיה אובססיה טורדנית אובססיה טורדנית כפייתית אובססיות אוסידי אוסידי הפרעה טורדנית אוסידי התנהגות טורדנית אוסידי טיפול איך להיגמל איך להיגמל מ איך להיגמל מהתמכרות איך להשתחרר איך להשתחרר מ איך להשתחרר מאובססיה איך להשתחרר מהתמכרות איך לטפל איך לטפל ב איך לטפל בהתמכרות איך לשנות איך לשנות הרגל איך לשנות הרגלים איך לשנות התניה איך לשנות עוגן בתת מודע גמילה גמילה מהתמכרויות גמילה מהתמכרות הפרעה אובססיבית הפרעה טורדנית הפרעה טורדנית כפייתית הפרעה כפייתית הפרעת התנהגות כפייתית הרגל הרגלים השתחררות התמכרויות התמכרות התנהגות טורדנית התנהגות טורדנית כפייתית התנהגות כפייתית התנהגות כפייתית טורדנית התניה התניות חופש חשיבה כפייתית טורדנות טורדנות כפייתית טורדנות מחשבתית טורדנית טורדנית כפייתית טיפול טיפול ב טיפול ב ocd טיפול ב או סי די טיפול ב אוסידי טיפול באו סי די טיפול בהתמכרויות טיפול בהתמכרות טיפול בהתנהגות טורדנית טיפול בתת מודע טיפולים כיצד להיגמל להיגמל להיגמל מ להיגמל מהתמכרויות להיגמל מהתמכרות להיפטר מהתנהגות טורדנית להשתחרר להשתחרר מ להשתחרר מאובססיה להשתחרר מהתמכרות להתמודד עם ocd להתמודד עם אוסידי להתמודד עם טורדנות לטפל לטפל ב ocd לטפל ב אוסידי לטפל בהתמכרויות לטפל בהתמכרות לטפל בהתנהגות טורדנית לטפל בהתנהגות כפייתית לשנות לשנות הרגל לשנות הרגלים לשנות התנהגות לשנות התניה לשנות עוגן מהי התנהגות טורדנית מודעות מחשבה טורדנית מחשבה כפייתית מחשבות טורדניות מחשבות כפייתיות מטופל מטופלים מטפל מטפל ב ocd מטפל ב אוסידי מכור נלפ סובל מהפרעה טורדנית שינוי הרגלים שינוי התנהגות תת מודע
מהו חופש? איך לצאת לחופש? למה לא לצאת לחופשה? לאיפה מומלץ לצאת לחופש, איזה חופש הכי מומלץ? חופש פנימי, חופש חיצוני, לאהוב את עצמך בלי תנאים, לקבל את עצמך, חופש רגשי, שחרור רגשי, למה לצאת לחופש?
מהו חופש? איך לצאת לחופש? למה לא לצאת לחופשה? לאיפה מומלץ לצאת לחופש, איזה חופש הכי מומלץ? חופש פנימי, חופש חיצוני, לאהוב את עצמך בלי תנאים, לקבל את עצמך, חופש רגשי, שחרור רגשי, למה לצאת לחופש?
... חופש? איך לצאת לחופש? למה לא לצאת לחופשה? לאיפה מומלץ לצאת לחופש, איזה חופש הכי מומלץ? חופש פנימי, חופש חיצוני, לאהוב את עצמך בלי תנאים, לקבל את עצמך, חופש רגשי, שחרור רגשי, למה לצאת לחופש? למה אנשים באמת רוצים לצאת לחופש? אנשים בוחרים לצאת לחופש מתוך תפיסה שחופשה תגרום להם להרגיש טוב יותר לעומת ההישארות במסגרת העבודה והשגרה הרגילה. אנשים חושבים שהחופש מספק הפסקה וניתוק מהמחויבויות היומיומיות, ומאמינים שבכך הם ירגישו משוחררים. אליעד כהן מציין כדוגמה מטפורית שאלוהים יצא לחופש ביום השביעי אחרי שיצר את העולם, וכך השתרשה התפיסה שחופש הוא ההיפך המוחלט מעבודה. למעשה, אנשים יוצאים לחופש כי הם חווים את העבודה כמעמסה מנטלית ורגשית. האם חופשה באמת מנתקת את האדם מהעבודה? כאשר אנשים יוצאים לחופש, קיימים כמה מצבים אפשריים בנוגע לקשר שלהם עם העבודה: אדם לא מצליח להתנתק כלל מהעבודה, וממשיך להתעסק בה באופן מלא, גם כשהוא בחופשה. אדם עדיין קשור לעבודה, אך במידה פחותה, ממשיך לענות למיילים ולטלפונים דחופים מדי פעם. אדם מנצל את החופשה כדי לתכנן כיצד יתפקד כשישוב לעבודה. הוא לא נח באמת, אלא עסוק במחשבות ... בלעדיו, וחושש לאבד את מקומו. אדם מצליח להתנתק לחלוטין מהעבודה, אך חווה נחיתה קשה ותחושת תסכול חזקה עם החזרה לשגרה. מהי המהות האמיתית של החופש לפי אליעד כהן? החופש האמיתי אינו רק היעדר עבודה פיזית, אלא חופש מהתחושה המנטלית של משנה - אותו שיפוט מתמיד בין טוב ורע, בין הצלחה לכישלון. העבודה היא לא רק במובן הפיזי, אלא היא גם תהליך מנטלי של רדיפה אחר מטרות שונות כמו הצלחה, אושר, זוגיות וכבוד. חופש אמיתי הוא התחושה שאין חובה להשיג דבר מסוים, אלא קבלת עצמי ואהבה עצמית ... של חלום: כאשר מתעוררים מחלום, מבינים שהחלום הוא חסר משמעות ביחס למציאות. באופן דומה, כאשר אדם מתעורר מהתחושה שהוא חייב להצליח, הוא חווה חופש פנימי ואינו כבול עוד לרצונותיו. איך ניתן להתחבר לחופש פנימי ולתחושת הלא משנה? אליעד מציין כי החיבור לתחושת חופש פנימי מתאפשר על ידי התבוננות פנימית בשאלות כמו: האם באמת יש הבדל בין דבר אחד לאחר?, מי קבע שאני חייב להצליח או להימנע מכישלון?. הבנת השאלות הללו מובילה לשחרור רגשי ולהקלת הנטל של החובות הרגשיים. ה
רוצה ספייס, צריך ספייס, רוצה חופש, לוותר על חופש בזוגיות, לא רוצה להתאהב, לא רוצה להתחייב, פחד מהתאהבות, פחד ממחוייבות, חיזוק זוגיות, איך לגרום למישהו להתאהב בך? איך לגרום למישהו לרצות אותך?
רוצה ספייס, צריך ספייס, רוצה חופש, לוותר על חופש בזוגיות, לא רוצה להתאהב, לא רוצה להתחייב, פחד מהתאהבות, פחד ממחוייבות, חיזוק זוגיות, איך לגרום למישהו להתאהב בך? איך לגרום למישהו לרצות אותך?
... ספייס, צריך ספייס, רוצה חופש, לוותר על חופש בזוגיות, לא רוצה להתאהב, לא רוצה להתחייב, פחד ... בך? איך לגרום למישהו לרצות אותך? איך אפשר לגרום למישהו לרצות להיות בזוגיות למרות שהוא רוצה חופש? בהרצאה זו, אליעד כהן מתאר את הקונפליקט שבין הרצון לחופש ורצון להיות בזוגיות. הוא מציג את הקשיים שמגיעים כאשר אדם רוצה לשמור על חופש אישי, אך בו זמנית נמצא בזוגיות שדורשת מחויבות. אחת השאלות המרכזיות היא כיצד לגרום לאדם שמעריך את החופש האישי שלו להרגיש מוכן לוותר עליו לטובת זוגיות. בהתחלה, אליעד מציין כי זוגיות אכן מקבלת פן של הגבלה לחופש האישי, במיוחד בהיבטים של מחויבות ודרישות מצד בן הזוג. אולם, הוא מציין כי יש צדדים אחרים בזוגיות שיכולים להציע חופש מסוג אחר, כמו תחושת שייכות ואהבה, שאותם לא ניתן למצוא ללא מחויבות. אליעד מביא את הדוגמה של מישהו שרוצה זוגיות, אך החופש שלו חשוב לו מאוד. השאלה שמעסיקה אותו היא איך לגרום לאדם כזה להרגיש שלמרות שהוא מוותר על חופש מסוים, הוא למעשה מרוויח חופש מסוג אחר בזכות הזוגיות. הוא מדגיש שהמפתח כאן הוא להבין את סוג החופש שמדובר בו - האם מדובר בחופש מעבודה, חופש מהתחייבויות, או חופש רגשי - ולתת לאדם את אותו חופש בהיבטים אחרים, כך שהוא יהיה מוכן לוותר על החופש בזוגיות. כדי להדגים את הרעיון הזה, הוא מציע לחשוב על סוגים שונים של חופש. לדוגמה, אם אדם רוצה חופש בעבודתו, אפשר להציע לו חופש לעסוק בדברים שהוא אוהב ולהפחית את תחושת המחויבות לעבודה. במילים אחרות, אם הוא ירגיש יותר חופשי במקומות אחרים, הוא עשוי להיות מוכן לוותר על החופש שהוא מרגיש כי הוא מאבד בזוגיות. דוגמה נוספת היא אם מישהו רוצה חופש רגשי - כלומר, הוא לא רוצה להיות תלוי רגשית בבן הזוג - ... יותר עצמאי בחלקים אחרים של חייו, כמו עבודה או תחביבים, ואז הוא יוכל להרגיש פחות צורך בחופש בזוגיות. במהלך ההרצאה, אליעד כהן מבצע ניתוח מעמיק של מצבים שונים שבהם הרצון לחופש הוא תוצאה של פחדים או תחושות של מחויבות שאין באדם ... את התחושת הביטחון הרגשי שיחליף את הפחד להתאהב. לסיום, אליעד מדגיש כי ניתן לנצל את הרצון לחופש כדי לחזק את הזוגיות. במקום להילחם ברצון של בן הזוג לחופש , יש למצוא דרכים למלא את הצרכים הללו, כך שלבן הזוג תהיה תחושת חופש גם בתוך מערכת היחסים. הדרך לגרום למישהו לרצות להיות בזוגיות היא להבין את הסיבות מאחורי הרצון לחופש ולמצוא דרכים להציע לו חופש במובנים אחרים, כך שהוא יוכל להרגיש שמערכת היחסים לא ...
חופש פנימי, חופש חיצוני, מהו חופש? איך לצאת לחופש? איך להרגיש חופשי? האם לצאת לחופש? יתרונות וחסרונות של לקחת חופש, חופש זה טוב או רע, איך לחיות חיים חופשיים? חופשי ומאושר, איך להשיג חופש אמיתי? בעד ונגד לקחת חופש מהעבודה
חופש פנימי, חופש חיצוני, מהו חופש? איך לצאת לחופש? איך להרגיש חופשי? האם לצאת לחופש? יתרונות וחסרונות של לקחת חופש, חופש זה טוב או רע, איך לחיות חיים חופשיים? חופשי ומאושר, איך להשיג חופש אמיתי? בעד ונגד לקחת חופש מהעבודה
חופש פנימי, חופש חיצוני, מהו חופש? איך לצאת לחופש? איך להרגיש חופשי? האם לצאת לחופש? יתרונות וחסרונות של לקחת חופש, חופש זה טוב או רע, איך לחיות חיים חופשיים? חופשי ומאושר, איך להשיג חופש אמיתי? בעד ונגד לקחת חופש מהעבודה מהו חופש פנימי וחופש חיצוני, ואיך ניתן להשיג אותם? ההרצאה עוסקת בהבחנה בין חופש פנימי לבין חופש חיצוני, ובמהות של כל אחד מהם. אליעד כהן מסביר כי הרבה אנשים מרגישים כי עליהם לבצע פעולות שאינן בהכרח נעימות להם, כמו עבודה או מחויבויות משפחתיות, ובזמן חופשה הם מרגישים חופשיים לעשות מה שהם רוצים, מתי שהם רוצים. חופש חיצוני נתפס כמצב שבו אדם לא חייב למלא התחייבויות, אך הבעיה בחופש כזה היא שהוא זמני. עם סיום החופשה, תחושת החופש נגמרת, והאדם מוצא את עצמו שוב תחת המחויבויות היומיומיות. האם חופש יכול להוסיף סבל לאחר חזרתו? החופש גורם לאדם להרגיש שוחרר מהמגבלות והחובות, אך כאשר הוא חוזר לשגרה, ישנה תחושת חרטה או שוק. לדוגמה, אם אדם יוצא לחופשה ארוכה מדי, הוא עשוי לחוות קושי חמור בחזרה לעבודה, שכן הוא שוכח את המטלות וההתחייבויות ונתקל בקושי להסתגל לשגרה. השחרור הזמני גורם לעיתים לעומס רגשי כאשר החופש נגמר. האם ניתן להרגיש חופש גם ללא חופשה? השאלה היא האם ניתן להרגיש חופש גם במצבים שבהם אין
כסף ואושר, להשיג חופש אישי, תלות בכסף, חופש במקום העבודה, חייב להשיג כסף, לחיות כמו הומלס, למצוא חופש רגשי, טיפול בחרדה, מפחד לגור ברחוב, ביטחון כלכלי, להרגיש חופש פנימי
כסף ואושר, להשיג חופש אישי, תלות בכסף, חופש במקום העבודה, חייב להשיג כסף, לחיות כמו הומלס, למצוא חופש רגשי, טיפול בחרדה, מפחד לגור ברחוב, ביטחון כלכלי, להרגיש חופש פנימי
... ואושר, להשיג חופש אישי, תלות בכסף, חופש במקום העבודה, חייב להשיג כסף, לחיות כמו הומלס, למצוא חופש רגשי, טיפול בחרדה, מפחד לגור ברחוב, ביטחון כלכלי, להרגיש חופש פנימי מהו הקשר בין כסף, אושר וחופש אישי? ההרצאה עוסקת במושגים של כסף, אושר, חופש אישי, ביטחון כלכלי וחרדות, תוך עיסוק בשאלות של תלות בכסף ובחופש הפנימי. אליעד מציע גישה מעמיקה שמטרתה להבין את הקשרים בין הרצון לחופש, תחושת נוחות ומחויבות פנימית לעבודה ולהשגת כסף. מהו חופש אישי וכיצד נוכל להשיג אותו? אליעד מסביר כי אנשים פעמים רבות מרגישים מחויבים או משועבדים לכסף, מבלי להבחין בכך שהכפיפות לכסף נובעת מתוך פחדים או חששות ... או בטחון כלכלי, למעשה משועבד למערכת של רגשות פחד. הוא מציע לחשוב על החיים בצורה בה אפשר להרגיש חופש פנימי גם אם לא יש לנו כל מה שאנחנו חושבים שאנחנו צריכים. מהי תחושת תלות בכסף והאם אנחנו באמת חייבים כסף כדי לחיות? במהלך ההרצאה, עולה נושא של תלות בכסף, ... חיים עכשיו, או אם זהו פחד מהשינוי שגורם לנו להיתלות במחשבה הזאת. איך להתגבר על פחדים ולחוות חופש פנימי? אליעד מדבר גם על הפחדים שמובילים אנשים להימנע משינויים משמעותיים בחיים. הוא מציין את הפחד מלגור ברחוב, את הפחד מהכישלון, את הפחד מאיבוד ביטחון כלכלי, ומסביר כיצד פחדים אלו מגבילים אותנו מלהרגיש חופשיים. אליעד מציע לגשת למקום שבו נשאלת השאלה מה באמת חסר לי? ולנסות להבין את הדינמיקה האישית של כל אחד בנוגע לכסף ותחושת חופש . אם נוכל להתגבר על הפחדים האלו, נוכל להרגיש חופש פנימי. מהי משמעות הכסף בעינינו? כסף נתפס בעיני רבים כמשהו שאנחנו חייבים לשאוף אליו כדי להרגיש שלמים, אך בהרצאה מציע אליעד להתבונן מחדש על משמעות הכסף. הוא ... הצורך האמיתי בו, או משום שזה הפך לחלק מההגדרה שלנו כאנשים מצליחים. כיצד התפיסות שלנו על חופש פנימי וכסף משפיעות עלינו? ההבנה של מהו חופש פנימי מתחילה משאלה אחת בסיסית: האם אני חופשי באמת? אליעד מציע להסתכל על כל הבחירות שלנו בעיניים חדשות ולהבין אילו מהם מבוססות על פחד ואילו מבוססות על רצון חופשי אמיתי. חופש פנימי טמון בהבנה של אני בוחר במקום אני חייב. אליעד מדבר על הצורך להפוך את התפיסות שלנו על כסף ועל חופש לפשוטות יותר ולהבין שבסופו של דבר, חופש אמיתי לא קשור לכסף, אלא להבנה פנימית של מה אנחנו באמת רוצים. איך אפשר למנוע את הפחדים שלנו מהשפיע על חופשנו הפנימי? לסיום, אליעד מציע דרך לחשוב על פחדים שמגבילים אותנו. אם אנחנו מבינים את המקורות לפחדים אלו ומבינים שהם תוצאה של מחשבות שגויות או תפיסות מעוותות, נוכל לשחרר את עצמנו מהכבלים האלו ולהרגיש חופש פנימי אמיתי. האם כסף יכול להביא אושר? כיצד ניתן להשיג חופש פנימי? מה המשמעות של חופש אישי? האם אנחנו באמת חייבים כסף כדי לחיות? כיצד להתגבר על פחדים שקשורים לכסף? מהו הקשר בין ביטחון כלכלי לחופש פנימי? כיצד להתמודד עם פחדים מלחיות ברחוב? ...
חופש ושעבוד, משועבד להרגיש חופשי, חופשי להרגיש משועבד, לא רוצה להרגיש צמצום, איך להרגיש בנוח להיות משועבד? איך לא לרצות להרגיש חופשי? לא אוהב שאומרים לי מה לעשות, איך להיות חופשי? חופש פנימי, חופש רוחני
חופש ושעבוד, משועבד להרגיש חופשי, חופשי להרגיש משועבד, לא רוצה להרגיש צמצום, איך להרגיש בנוח להיות משועבד? איך לא לרצות להרגיש חופשי? לא אוהב שאומרים לי מה לעשות, איך להיות חופשי? חופש פנימי, חופש רוחני
חופש ושעבוד, משועבד להרגיש חופשי, חופשי להרגיש משועבד, לא רוצה להרגיש צמצום, איך להרגיש בנוח להיות משועבד? איך לא לרצות להרגיש חופשי? לא אוהב שאומרים לי מה לעשות, איך להיות חופשי? חופש פנימי, חופש רוחני מהו חופש אמיתי והאם הרצון להיות חופשי הוא בעצם שיעבוד? הרצאה זו של אליעד כהן עוסקת בנושא של חופש ושיעבוד, ומתארת את התהליך בו אנשים מנסים להשיג חופש אך מוצאים את עצמם משועבדים לרצון להיות חופשיים . השאלה המרכזית שאליעד עוסק בה היא האם אדם באמת יכול להיות חופשי , או שמא עצם הרצון להיות חופשי הוא סוג נוסף של שיעבוד. למה אנשים רוצים להיות חופשיים אבל לא מצליחים? אליעד מסביר תחילה את הבעיה דרך דוגמה של אדם שמרגיש שהוא לא ... וכאשר שואלים אותו מדוע, הוא עונה שזה מפני שהוא רוצה להרגיש חופש. אליעד מנתח את המקרה ומראה שהאדם בעצם משועבד לרצון להיות חופשי. האדם אומר לעצמו אני חייב להיות חופשי, אך בכך הוא הופך את הרצון לחופש לסוג של עבודה. הוא כל הזמן עובד בלהתעקש להיות חופשי, ולכן לעולם לא באמת מגיע לחופש אמיתי. דוגמה נוספת שאליעד נותן היא של אנשים שמרגישים בביתם חוסר חופש מוחלט. בבית הם מרגישים מוגבלים, ולכן אומרים שהיו מעדיפים להיות בעבודה, למרות ... הם מוגבלים. זה מדגים את ההבדל בין התחושה הפנימית של חופש לבין המציאות החיצונית, שבה תמיד קיימות מגבלות כלשהן. למה מי שמתנגד להגבלה הוא ... הוא בעצם משועבד להתנגדות שלו, ולכן אין כאן באמת מצב של חופש. אדם שאומר לעצמו אף אחד לא יגיד לי מה לעשות, מציית לרצון פנימי שאומר לו בדיוק ... פנימי. אליעד מסביר שזה פרדוקס: כשאדם חושב שהוא פועל מתוך חופש, הוא בעצם פועל תחת שיעבוד פנימי בלתי נראה, שגורם לו להרגיש רע ברגע שמישהו אחר נותן לו הוראות. מהו חופש אמיתי לפי אליעד כהן? אליעד מציע גישה אחרת לחופש אמיתי, לפיה האדם צריך להבין שבכל מצב הוא תמיד משועבד. עצם הרצון בחופש הוא שיעבוד, מכיוון שאתה מוגבל על ידי הצורך לא להיות מוגבל. הוא מסביר שחופש אמיתי מתרחש כאשר האדם מבין שאין הבדל אמיתי בין מצב שבו הוא מוגבל לבין מצב שבו הוא כביכול חופשי. חופש אמיתי הוא המצב שבו האדם מרגיש בנוח להיות משועבד, והוא ... לפי אליעד, כשאדם מבין לעומק שאין באמת יתרון מוחלט לחופש על פני שיעבוד, הוא משתחרר מהתלות ברצון לה
חופש אישי, להרגיש חופשי, להשתחרר, להרגיש משוחרר, מהו חופש אמיתי? מהו אושר אמיתי? מהו שחרור אמיתי? מה באמת אתה רוצה? המהות של הכלום, המהות של האין, להיות חופשי, חופש פנימי, חופש רוחני
חופש אישי, להרגיש חופשי, להשתחרר, להרגיש משוחרר, מהו חופש אמיתי? מהו אושר אמיתי? מהו שחרור אמיתי? מה באמת אתה רוצה? המהות של הכלום, המהות של האין, להיות חופשי, חופש פנימי, חופש רוחני
חופש אישי, להרגיש חופשי, להשתחרר, להרגיש משוחרר, מהו חופש אמיתי? מהו אושר אמיתי? מהו שחרור אמיתי? מה באמת אתה רוצה? המהות של הכלום, המהות של האין, להיות חופשי, חופש פנימי, חופש רוחני מהו חופש אמיתי? בהרצאה זו, אליעד מדבר על המהות של החופש האישי, השחרור הפנימי וההבנה של הרצון האמיתי. הוא מסביר את המושגים של חופש פנימי, חופש רוחני, מהות הכלום והאין, ומדבר על איך אדם יכול להרגיש חופשי באמת. איך חופש פנימי קשור לרצון? אליעד מתאר את הרעיון של חופש פנימי כמצב שבו לאדם יש אפשרות לבחור את רצונותיו בצורה חופשית, בלי להיות משועבד לרצון מסוים. הוא מציין שאם אדם עושה פעולה שנראית לו רע, כמו שתיית מיץ למרות שהוא יודע שזה מזיק לו, זה יכול להצביע על כך שהאדם משועבד לרצון אחר, ולא לחופש האמיתי. החופש האמיתי הוא היכולת לבחור אם לרצות משהו או לא, ואם הרצון הזה הוא באמת חיוני או לא. האם חופש הוא היעדר רצון? אליעד מבקש להדגיש שחופש אמיתי לא מגיע מתוך היעדר רצון, אלא מתוך היכולת לבחור אם לרצות משהו או לא. הוא מסביר כי ישנם אנשים המאמינים כי אם הם יגיעו למצב שבו הם לא ירצו כלום, אז הם יהיו חופשיים, אך זו לא הגישה הנכונה. אם אדם לא מרגיש רצון בכלל, הוא לא פועל, ולכן לא יכול להיות חופשי. החופש האמיתי הוא כאשר יש לאדם את הבחירה אם לרצות משהו או לא, כלומר, הבחירה אם לפעול או לא לפעול. מהי מהות הכלום? במהלך ... ומסביר כי יש המפרשים את המהות הזו בצורה לא נכונה. הוא מציין כי הכלום הזה אינו מציין חוסר רצון או היעדרות, אלא הוא מהות שכוללת את כל האפשרויות. החופש האמיתי הוא בהבנה שאין הבדל בין אם אתה רוצה או לא רוצה, כי הכל אחד - הכל שווה. אליעד מסביר כי המהות האמיתית היא מקום שבו אין הבדל בין רצון ללא רצון, ואין צמצום של עצמו או של החיים. כיצד חופש אמיתי משפיע על החיים? חופש אמיתי לא מוביל לכך שלא נבצע פעולות או לא נפעל, אלא בדיוק להפך - הוא מוביל אותנו לפעול מתוך רצון אמיתי ולא מתוך אילוץ או צמצום. אם אדם מחובר למקום פנימי שבו אין הבדל בין רצון ולא רצון, הוא יכול לבחור בצורה חופשית את פעולותיו, ולהיות חופשי באופן אמיתי. האלטרנטיבה לכך היא חיים בהם כל פעולה נעשית מתוך רצון כפוי, מתוך צמצום שמוביל אותנו לאכזבה. מהו האושר ... שהרצון האמיתי הוא לא מה שאנחנו חייבים להשיג, אלא המקום שבו אנחנו לא משועבדים לרצונותינו, אז זה יוביל אותנו לאושר אמיתי. האם באמת צריך להתאמץ כדי להיות חופשי? שאלה נוספת שנוגעת לנושא ה
חופש אישי, להגדיר הגדרות, להציב גבולות, חופש נפשי, חופש רוחני, הצבת גבולות, לצאת לחופש, חופש פנימי
חופש אישי, להגדיר הגדרות, להציב גבולות, חופש נפשי, חופש רוחני, הצבת גבולות, לצאת לחופש, חופש פנימי ובו יתבאר עניין החופש האישי והחופש הנפשי של האדם. ויתבאר, מה צריך האדם לעשות, כדי לצאת לחופש רוחני וכדי לצאת לחופש פנימי, מכל הלחצים שיש לו בחיים? ויתבאר, כיצד האדם לוקח לעצמו את החופש, ומכניס את עצמו לבית כלא, מרצונו החופשי? ויתבאר גם העניין של הגדרת הגדרות ושל להציב גבולות. ויתבאר, כיצד הצבת גבולות, משפיעה על החופש האישי של האדם? ועוד. ומי שיתבונן יראה, כי מצד אחד, האדם מחפש את החופש, אבל מצד שני, האדם גם מחפש לא להיות יותר מידי בחופש. כי מצד אחד, האדם רוצה להרגיש שהוא חופשי, ושהוא לא מחוייב לשום דבר, כמו מלך שעושה כרצונו ושהוא אינו מחוייב לשום דבר. ומצד שני האדם גם לא רוצה להיות יותר מידי בחופש, כי אז הוא מאבד את כל המשמעות שלו. כי כאשר יש רק חופש ואין שום מגבלה, אז כבר אין יותר משמעות לחיים וכולי. ונסביר: כל רצון שיש לאדם בחיים, הרצון הזה לוקח לאדם את החופש האישי שלו. כי כאשר אין לאדם רצון אישי כלשהו, כגון לדוגמא אדם שאין לו העדפה אישית שהמציאות תהיה כך או אחרת, אדם כזה מרגיש חופשי בכל מקום שהוא נמצא. והכל שווה בעיניו באותה המידה ממש. כי אין לו שום העדפה אישית כלשהי. אבל ברגע שיש לאדם רצון אישי והעדפה אישית, שהאדם רוצה שהמציאות תהיה כך או אחרת, אז בעצם האדם משועבד לכך שהמציאות תהיה כפי מה שהוא רוצה. והאדם הוא כבר לא חופשי להרגיש טוב תמיד, אלא הוא מוגבל להרגיש טוב רק בתנאי מסוים, בתנאי שהרצון העצמי שלו יתמלא. והרעיון הוא, שבכל דבר בחיים, יש לאדם את האפשרות, להגדיר אותו ... להגדיר משהו, צריך שהוא יהיה שונה ושיהיו בו הבדלים ושינויים, משאר הדברים שסביבו. וההגדרה, היא לוקחת את החופש של הדבר. כי כאשר הדבר אינו מוגדר, כגון לדוגמא, כאשר האדם לא מגדיר מה הוא רוצה לאכול, אז הוא חופשי לאכול מה שהוא רוצה. אבל ברגע שהאדם כן מגדיר מה הוא רוצה לאכול, אז הוא כבר לא ממש חופשי לאכול מה שיתנו לו לאכול, אלא יש לו מחוייבות אישית כלפי הרצון שלו, לאכול אוכל כזה או אחר. והרעיון הוא, שברגע שהאדם מגדיר לעצמו מה הוא רוצה, ובפרט ... מרוצה. כי ההגדרה של האדם, שהוא מגדיר שהוא רוצה שיהיה כך ולא אחרת, זה בעצם מגביל את האדם, ומכניס אותו לתוך בית כלא. כי ההגדרה של דבר, היא הגדר והגבול שיש, בין הדבר המוגדר, לבין כל שאר הדברים. וההגדרה של דבר, לוקחת את החופש שלו, ולא מאפשרת לו להתאחד עם כל שאר הדברים. וברגע שדבר מוגדר בצורה כלשהי, הרי שממילא יש לו גם יתרונות כלשהם וגם חסרונות כלשהם, ביחס לכל שאר הדברים. וההגדרה, היא הגדר והגבול ובית הכלא , של הדבר המוגדר. כי ההגדרה, היא ההיפוך של החופש וההרמוניה של האדם. וברגע שהאדם מגדיר איזה דבר, וברגע שהאדם חושב שדבר כלשהו הוא טוב יותר מאשר דבר אחר, הרי שבעצם האדם מגדיר לעצמו בית כלא, שבו הוא יוכל להרגיש טוב רק בצורה כלשהי ולא בצורה אחרת. וככל שהאדם יותר מגדיר, שמציאות טובה, היא כאשר יש דבר יותר מוגדר בצורה יותר ספציפית, כך ממילא הוא מכניס את עצמו לבית כלא עם חומות גבוהות יותר. כי ההגדרות שהאדם מגדיר בחיים שלו, הן לא מאפשרות לאדם לחיות בהרמוניה ובזרימה מוחלטת עם המציאות. כי מי שהוא לא מגדיר שום הגדרה ...
איך לחיות בתחושת חלום ובמקביל לפעול בעולם? למה בן אדם מרגיש שהוא לא באמת חי? האם כל אחד יכול להבין לעומק כמו אליעד? מהו הקונפליקט בין רצון לבין חופש פנימי? איך ניתן להגיע לתחושת חופש פנימית אמיתית? האם שינוי אמיתי הוא בזיכרון או בחוויה? מה הקשר בין הבנת אלוהים להבנת הרצון? למה יש כל כך הרבה פירושים לחיים? מה ההבדל בין שינוי זיכרון לשינוי חוויה?
... למה בן אדם מרגיש שהוא לא באמת חי? האם כל אחד יכול להבין לעומק כמו אליעד? מהו הקונפליקט בין רצון לבין חופש פנימי? איך ניתן להגיע לתחושת חופש פנימית אמיתית? האם שינוי אמיתי הוא בזיכרון או בחוויה? מה הקשר בין הבנת אלוהים להבנת הרצון? למה יש כל כך הרבה פירושים לחיים? ... או קשר חברתי, הן לרוב קצרות מועד, ולאחריהן חוזרת התחושה של אי שביעות רצון. מהו הקונפליקט בין רצון לבין חופש פנימי? אליעד מסביר כי הקונפליקט המרכזי נמצא בעצם קיומו של הרצון. מצד אחד, האדם חושק במשהו, אך מצד שני, הרצון עצמו הוא המקור למתח נפשי ולדאגה: האם אצליח להשיג את זה?, מה יקרה אם לא אצליח? וכך הרצון הופך בעצמו למכשול בפני החופש הפנימי. האדם חש חופשי רק כשהרצון מתממש, ובכך נוצר דפוס של תלות בין תחושת החופש לבין ההצלחה החיצונית. הדוגמה שניתנת היא אדם הרוצה זוגיות. אם הוא חוקר מדוע הוא רוצה זוגיות, ייתכן שיגלה שהרצון הזה נובע ... אישור מהסביבה. כך שהרצון אינו אותנטי ואמיתי, אלא נגוע במניעים חיצוניים ומלאכותיים. איך ניתן להגיע לתחושת חופש פנימית אמיתית? הפתרון לפי אליעד הוא להתחיל בחקירה עצמית יסודית. במקום לרדוף אחר הרצונות בצורה אוטומטית, יש לבדוק לעומק את ... החקירה העמוקה הזו מאפשרת לאדם להבין טוב יותר את עצמו ואת המניעים הפנימיים שלו, מה שמוביל בסופו של דבר לשחרור מהתלות ברצונות ולחופש פנימי אמיתי. האם שינוי אמיתי הוא בזיכרון או בחוויה? אליעד מדגיש ששינוי אמיתי אינו שינוי בזיכרון או שינון של רעיונות, אלא ... שהאדם צריך לחקור את מערכת הרצונות שלו ברמה העמוקה ביותר, להבין את המנגנון הכללי שמפעיל אותו, ובכך להגיע לשחרור אמיתי ולחופש פנימי. מהו חופש פנימי? האם חופש חיצוני מוביל לאושר? כיצד להיות חופשי באמת? מהם היתרונות והחסרונות של חופש? כיצד להתמודד עם נפרדות פנימית? איך להבין את הרצון לרצות? מה הקשר בין חלום למציאות? למה בן אדם מרגיש שהוא לא באמת חי? אליעד ... הצלחה כלשהי או קשר חברתי - התחושה החיובית חולפת מהר והופכת שוב לחוסר סיפוק. מהו הקונפליקט בין רצון לבין חופש? אחת השאלות המרכזיות שעולות בשיחה היא מדוע בכלל האדם רוצה דברים. אליעד מצביע על כך שהרצון עצמו יוצר קונפליקט - מצד אחד האדם ... שקט, מתוך שאלה: האם אצליח לממש את הרצון הזה? או מה יקרה אם לא? זה יוצר מבנה בעייתי שבו הרצון מגדיר את החופש - כלומר, אדם מרגיש חופשי רק כאשר הרצון מתממש. אך ברגע שהוא מתחיל לבדוק לעומק את מהות הרצונות שלו, הוא מגלה שחלקם כלל אינם מבוססים על צרכים אמיתיים אלא על פחדים, על רצון להיות אהוב או על דפוסי התנהגות שרכש בעבר. איך אפשר להגיע לתחושת חופש פנימית אמיתית? הפתרון שמציע אליעד מתחיל בזיהוי הכוונה שמאחורי הרצונות. במקום לרדוף אחרי כל רצון בצורה אוטומטית, יש לבדוק: ... שבעצם הוא רק רוצה לברוח מתחושת בדידות או לחפש אישור חיצוני. כשהוא מזהה את הכוונה, הוא יכול להתחיל להשתחרר מהשליטה של הרצונות בו. בהמשך לכך, אליעד מדגיש את החשיבות של חקירה עצמית. כל פעם שמתעורר רצון, יש לשאול את עצמך: מה הסיבה ... את כל המנגנון שמפעיל אותו. במקום לרדוף אחרי כל רצון, עליו ללמוד להבין את עצמו ברמה העמוקה ביותר, ובכך להשתחרר מהשליטה של הרצונות עליו, ולהגיע לחופש פנימי אמיתי. מה זה חופש פנימי ואיך להגיע אליו? איך להבין את הרצון לרצות? איך לחקור את המציאות בצורה עצמאית? מה הקשר בין חלום למציאות? למה אני מרגיש שאני לא באמת חי? איך להשתחרר מהשליטה של הרצונות? מהו חופש פנימי ומהו חופש חיצוני? ההרצאה עוסקת במושג החופש, המבחינים בין חופש פנימי לחופש חיצוני, ושואל את השאלה, איך נוכל להיות באמת חופשיים. אחד האתגרים המרכזיים שהוצגו הוא כיצד להתמודד עם האי - נפרדות של האדם בעולם, כלומר, איך להרגיש שלם עם עצמך כאשר אתה פועל ...
מה המשמעות של "להפוך מישהו לאלוהים שלך"? כיצד ניתן להשתחרר מתלות הרגשית? כיצד אפשר להתאמן על חופש פנימי? מה גורם לאדם להרגיש תלוי ושיפוטי כלפי עצמו? למה אדם מרגיש שהוא חייב להיות דמות מסוימת? איך ניתן לדעת אם אדם באמת חופשי מבפנים? מה הקשר בין רצונות לזהות עצמית? האם צריך להפסיק לרצות לגמרי?
... המשמעות של להפוך מישהו לאלוהים שלך? כיצד ניתן להשתחרר מתלות הרגשית? כיצד אפשר להתאמן על חופש פנימי? מה גורם לאדם להרגיש תלוי ושיפוטי כלפי עצמו? למה אדם מרגיש שהוא חייב להיות דמות מסוימת? איך ניתן לדעת אם אדם באמת חופשי מבפנים? מה הקשר בין רצונות לזהות עצמית? האם צריך להפסיק לרצות לגמרי? מה גורם לאדם להרגיש תלוי ושיפוטי כלפי עצמו? אחת הנקודות המרכזיות שאליעד כהן עוסק בהן ... אותו, הוא מרגיש טוב, ואם לא - הוא מרגיש רע מאוד. בצורה כזאת, אותו אדם חי בתחושה של עבדות רגשית. כיצד ניתן להשתחרר מהתלות הרגשית? אליעד מציע להשתמש בטכניקה של הטלת ספק. האדם צריך לשאול את עצמו למה הוא כל כך רוצה להיות הדמות הזאת, למה הוא זקוק לאישור של אחרים, ובעיקר - למה ... מאפשרת לאדם לפרק את האמונה שהוא חייב להיות דמות מסוימת. ככל שאדם מטיל ספק ומבין לעומק את הרצון שלו, כך הוא משתחרר מההזדהות ומהתלות באישור חיצוני. מהו חופש פנימי לפי אליעד כהן? לפי אליעד, חופש פנימי אינו מצב שבו אדם מצליח להשיג מטרות חיצוניות כמו אהבה, כסף או הצלחה. חופש פנימי הוא היכולת להרגיש שלם ללא תלות במטרות האלה. זהו מצב שבו האדם לא חייב לקבל אישור חיצוני כדי להרגיש בעל ערך. האדם שחופשי באמת יכול לפעול בעולם מבחירה חופשית, ולא מתוך תחושת חוסר. לדוגמה, אדם יכול לדבר עם בחורה שהוא מעוניין בה ללא התחושה שאם היא לא תרצה אותו הוא ייכשל או יאבד מערכו. הוא עושה את הדברים מתוך תחושת שלמות פנימית, ולא מתוך חוסר או פחד מדחייה. איך ניתן לדעת אם אדם באמת חופשי מבפנים? הדרך לדעת אם אדם באמת חופשי היא לראות האם הוא תלוי רגשית בתוצאות חיצוניות. לדוגמה, כאשר אדם מנהל שיחה עם אישה שמעניינת אותו, האם הוא מרגיש שחייו תלויים באיך היא תגיב אליו? אם כן, אז הוא עדיין לא חופשי. לעומת זאת, אם הוא מרגיש שלם ורגוע בלי קשר לתוצאה, אז הוא חופשי באמת. כיצד אפשר להתאמן על חופש פנימי? אליעד ממליץ להחזיק מול העיניים משפט שמזכיר לאדם את מטרתו האמיתית, כמו למשל: אני רוצה לדבר עם בחורה בלי להרגיש שהיא אלוהים. על ידי מודעות לרגע שבו האדם ... לא טוען שאדם צריך להפסיק לרצות דברים באופן מוחלט. הבעיה היא כאשר האדם תלוי ברצונות האלה כדי להרגיש טוב. אדם שחופשי באמת יכול לרצות דברים, אבל הוא לא חייב אותם. אם הוא מצליח - נהדר, ואם לא - הוא עדיין מרגיש שלם. למה הכל חוזר לאותה נקודה? כל הדיונים וכל הדוגמאות שאליעד נותן חוזרים תמיד לנקודה אחת מרכזית: האדם מרגיש שהוא לא מספיק טוב, ולכן הוא מנסה להשיג אישור חיצוני. שחרור אמיתי מגיע רק כאשר האדם מבין לעומק שהוא לא חייב להיות משהו מסוים כדי להרגיש שלם. רק אז הוא יכול להיות חופשי באמת. חופש פנימי אמיתי איך לא להיות תלוי באחרים? מהי הטלת ספק? איך להשתחרר מתלות רגשית? למה חשוב לי שאחרים יאהבו אותי? איך להפסיק להזדהות עם דמות מסוימת? מה גורם לשיפוט עצמי שלילי? איך הרצון להיות דמות מסוימת יוצר תחושת תלות וסבל? ... של האדם המבקש. אם הבחורה אוהבת אותו - הוא מרגיש מוצלח, ואם לא - הוא מרגיש כישלון. אליעד מדגיש שכדי להיות באמת חופשי, אדם צריך להפסיק לרצות ממישהו אחר משהו שקשור לזהותו. הוא צריך לשחרר את ההנחה שהתשובה למה שהוא רוצה - נמצאת אצל מישהו אחר. איך ניתן להפסיק להרגיש תלות רגשית באנשים? אליעד אומר שהדרך לשחרור מתחילה בהבנה פנימית: האדם צריך לזהות את הדימוי שהוא מנסה להיות, את הדמות שהוא מרגיש שהוא חייב להיות - ולשאול את עצמו למה. האם באמת הוא חייב להיות הדמות הזו ... מהחברה, מהמשפחה. אבל אם הוא יצליח להפסיק לשפוט את עצמו - אם יוכל להרגיש שלם גם בלי האישור החיצוני - הוא ישתחרר. מהו חופש אמיתי על פי אליעד כהן? חופש אמיתי זה לא להצליח עם בחורות, כסף או קריירה. חופש אמיתי הוא לא להזדקק לדברים האלה כדי להרגיש שלם. אדם חופשי הוא זה שלא צריך שמישהו אחר יגיד לו שהוא שווה - כי הוא מרגיש את זה לבד, מעצמו. אליעד ממחיש זאת גם דרך רעיונות של לחיות בשביל עצמך, אבל מדגיש שזה לא אומר ... כלומר, גם אם הוא מדבר עם בחורה או פועל בעולם, הוא לא עושה את זה כדי להוכיח משהו לעצמו או למישהו אחר - אלא מתוך חופש פנימי אמיתי. איך ניתן לבדוק אם אדם באמת חופשי? המדד לחופש פנימי הוא כאשר האדם יכול להיכנס לסיטואציה - כמו לדבר עם בחורה - מבלי להרגיש שאם היא לא תאהב אותי - אני כישלון. כלומר, הוא לא מרגיש שהוא מוכרח להצליח כדי ...
חופש הבחירה וסבל, האם אפשר להרגיש רע אם אין בחירה חופשית? הרצון שלי לא שלי, של מי הרצון שלי? איך נוצר הרצון שלי? איך לא להרגיש רע מכך שאין בחירה חופשית? למה אם אין בחירה חופשית אי אפשר להרגיש רע? סבל והעדר בחירה חופשית
חופש הבחירה וסבל, האם אפשר להרגיש רע אם אין בחירה חופשית? הרצון שלי לא שלי, של מי הרצון שלי? איך נוצר הרצון שלי? איך לא להרגיש רע מכך שאין בחירה חופשית? למה אם אין בחירה חופשית אי אפשר להרגיש רע? סבל והעדר בחירה חופשית
חופש הבחירה וסבל, האם אפשר להרגיש רע אם אין בחירה חופשית? הרצון שלי לא שלי, של מי הרצון שלי? איך נוצר הרצון שלי? איך לא להרגיש רע מכך שאין בחירה חופשית? למה אם אין בחירה חופשית אי אפשר להרגיש רע? סבל והעדר בחירה חופשית מהו חופש הבחירה ואיך הוא קשור לסבל? בהרצאה הזו, אליעד כהן דן בשאלה האם אפשר להרגיש רע כאשר אין לנו חופש בחירה. הוא מתחיל בכך שהוא מתאר את הדילמה של אדם שמרגיש רע מכך שהוא חושב שאין לו חופש בחירה. כלומר, אדם כזה מרגיש שאין לו שליטה על רצונותיו, רגשותיו, מחשבותיו, ועל פעולותיו. הוא משלים את תחושת הרע בכך שהוא לא שולט במה שקורה לו. אליעד מסביר כי אדם כזה חושב שמכיוון שאין לו חופש בחירה, הוא לא יכול לשלוט על גורלו, ולכן הוא מתחיל להרגיש רע. אליעד מציין את הבשורה הרעה במצב כזה: אם אין לך חופש בחירה, אתה לא יכול להתמודד עם תחושת הרע שנובעת מכך. מכיוון שאין לך חופש בחירה, גם אין לך שליטה על אם תצליח להתמודד עם התחושה הזו או לא. כל החלטותיך נתונות ביד המציאות, שהיא קובעת אם תהיה מסוגל להתמודד או לא עם התחושה הרעה. לפיכך, אם אין לך חופש בחירה, גם אין אפשרות להתמודד עם תחושת הרע הזו. בהמשך, אליעד מסביר שהמציאות קובעת גם אם אתה תחשוב שיש לך חופש בחירה או לא. מציאות זו גם קובעת אם תרגיש רע מהמחשבה שאין לך חופש בחירה. כלומר, אם המציאות קובעת שאין לך חופש בחירה, היא גם קובעת אם תחשוב שזו בעיה. זהו המצב שבו אליעד מציין כי אם באמת לא היה לך חופש בחירה, לא היית מסוגל להרגיש רע מכך. כעת, אליעד עובר להסביר את הבשורה הטובה. אם היית חושב באמת שאין לך חופש בחירה, אולי היית מוטרד מכך מאוד. האדם שהיה מאמין שאין לו חופש בחירה היה מרגיש כאילו הוא רובוט, שבו כל דבר קורה לו באופן אוטומטי, ללא שליטה אישית. אם אין לך חופש בחירה, אז אתה עלול לחשוב שאולי יקרו לך דברים רעים, כי אם אין לך שליטה, כל דבר יכול לקרות לך. אך כאן אליעד מביא את הטוויסט החשוב. הוא מסביר כי מי שחושב שאין לו חופש בחירה לא מפחד מכך שיקרו לו דברים רעים. למה? כי רע, לפי אליעד, זה כאשר אתה רוצה משהו ומתרחש משהו אחר, בניגוד לרצונך. אם אין לך חופש בחירה, אתה לא שולט במה שאתה רוצה ולא שולט במה שקורה, אז לא יכול לקרות לך דבר רע. אם אין לך חופש בחירה, אז הרצון שלך אינו שייך לך, ואם הרצון שלך אינו שייך לך, לא יכול לקרות לך שום דבר רע. לפי ההסבר של אליעד, אם אין לך חופש בחירה, אז גם הרצון שלך לא שייך ... האמיתי. אליעד מביא דוגמה בה אדם רוצה להיות בריא, אך הוא חולה. מה אכפת לו שהרצון הזה לא התגשם? הוא לא שולט ברצון שלו, והמציאות היא זו שמחליטה עבורו. אם אין לו חופש בחירה, אז כל התחושות, המחשבות, ... ואין לך שום דבר שבאמת שייך לך. זו הסיבה לכך שלא יכול לקרות לך שום דבר רע, משום שאין לך רצון עצמאי, כלום לא שלך. לסיום, אליעד שואל את השאלה המהותית: אם אין לי חופש בחירה, האם באמת יכול לקרות לי דבר ... אם כל מה שאני מרגיש, רוצה, או חושב הוא לא באמת שלי, אז בעצם אין לי שום דבר שיכול להרגיש רע. כל תחושותיי, רגשותיי ומחשבותיי הן לא שלי, ואני בעצם כלום. האם יש לנו חופש בחירה? איך נוצר הרצון שלנו? מהו הסבל ללא חופש בחירה? מה קורה כשאין לנו שליטה על הרצון? מהי המשמעות של חוסר שליטה במציאות? של מי הרצון אם אין בחירה חופשית? האם אפשר לסבול בלי בחירה חופשית? פחד מחוסר בחירה חופשית, מרגיש רע מכך שאין
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על איך לשנות התניה? איך לטפל בהתמכרות? איך לשנות עוגן? טיפול בתת מודע, איך להיגמל מהתמכרות? איך להשתחרר מהתמכרות? איך להשתחרר מאובססיה? טיפול באו סי די, טיפול ב ocd, איך לשנות הרגל? nlp
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: חופש, האם יש או אין אלוהים? האם אפשר לדעת הכל? למה לא להתאבד? האם המציאות היא טובה או רעה? למה יש רע בעולם? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצר העולם? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם הכל אפשרי? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? אולי אנחנו במטריקס? למה יש רע וסבל בעולם? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש אמת מוחלטת? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש בחירה חופשית? מה המשמעות של החיים? איך להנות בחיים? איך להיות הכי חכם בעולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצר העולם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש משמעות לחיים? האם לדומם יש תודעה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם באמת הכל לטובה? איך להיות מאושר? מי ברא את אלוהים? למה העולם קיים? בשביל מה לחיות ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: חופש, איך לנהל את הזמן? איך לפרש חלומות? איך לשנות תכונות אופי? איך לשתול מחשבות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להאמין בעצמך? איך להתמודד עם גירושין? איך לא להישחק בעבודה? איך לחנך ילדים? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לשפר את הזיכרון? איך למצוא זוגיות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להצליח בראיון עבודה? איך לקבל החלטות? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להיגמל מהימורים? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להיות מאושר ושמח? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לעשות יותר כסף? איך ליצור אהבה? איך להצליח בזוגיות? איך להעריך את עצמך? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך למכור מוצר ללקוחות ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? דיכאון? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם עצבות? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם לחץ? כעס ועצבים? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא קאוצינג, אימון אישי, מאמן אישי לימודים בנושא חופש - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2969 שניות - עכשיו 23_05_2025 השעה 05:25:59 - wesi1