אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה מחשבות כפייתיות ✔איך לשנות התניה? איך לטפל בהתמכרות? איך לשנות עוגן? טיפול בתת מודע, איך להיגמל מהתמכרות? איך להשתחרר מהתמכרות? איך להשתחרר מאובססיה...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
8:50איך לשנות התניה? איך לטפל בהתמכרות? איך לשנות עוגן? טיפול בתת מודע, איך להיגמל מהתמכרות? איך להשתחרר מהתמכרות? איך להשתחרר מאובססיה? טיפול באו סי די, טיפול ב ocd, איך לשנות הרגל? nlp
מדוע נוצרת התמכרות ואיך לשנות אותה?

התמכרות נוצרת כאשר במוח האדם נוצרות התניות או עוגנים המזהים פעולה מסוימת כפתרון לבעיה פנימית. לדוגמה, אדם שאוכל שוקולד בכל פעם שמשעמם לו או רע לו, יוצר התניה בראשו לפיה "שוקולד זה טוב", כי השוקולד מפיג עבורו את התחושות השליליות. כך נוצרת התמכרות: האדם מפסיק לראות את הצורך האמיתי (שעמום, עצב, בדידות) ובמקום זאת מאמין שהשוקולד עצמו הוא הפתרון האולטימטיבי.

איך משנים עוגן או התניה בראש?

כדי לשנות את ההתניה, ישנם כמה שלבים:
  • בשלב הראשון יש להבין את הסיבות האמיתיות להתמכרות: אילו תחושות חיוביות מתקבלות מהפעולה, ואילו תחושות שליליות היא מעלימה. לדוגמה, אדם שאוכל שוקולד כי משעמם לו, צריך לזהות בבירור שתחושת השעמום היא הבעיה.
  • בשלב הבא, בכל פעם שאותו אדם פונה לשוקולד, עליו לומר לעצמו: "אני אוכל שוקולד כי משעמם לי, ואני מאמין שזה יעזור לי לא להשתעמם". המטרה כאן היא להעלות את הסיבה האמיתית (השעמום) מהתת - מודע אל המודע, ובכך לפתוח אפשרות למצוא פתרונות אלטרנטיביים, כמו למשל "אני יכול לקרוא ספר במקום לאכול שוקולד".
למה קריטי להזכיר לעצמך את הסיבה לפעולה?

כאשר האדם לא מזכיר לעצמו את הסיבה האמיתית (לדוגמה שעמום), הוא ממשיך לחזק את ההתניה בראש, כאילו השוקולד הוא הדבר המחויב והחיוני. לעומת זאת, כאשר הוא מודע לסיבה, המוח נשאר פתוח לחפש פתרונות נוספים ולהשתחרר מהתלות בפעולה ספציפית זו. אם יופיע פתרון אחר בעתיד, האדם יהיה מסוגל להבחין בו ולבחור בו.

כיצד להתמודד עם סיבות אחרות כמו עצב או געגוע?

כשמדובר בעצב, מומלץ לרשום על השוקולד את המשפט "תרופה לעצב", ולפני כל אכילה לומר: "אני אוכל את השוקולד כדי לא להיות עצוב". הדבר מזכיר למוח שהבעיה האמיתית היא העצב, ופותח פתח למציאת פתרון אחר.

דוגמה נוספת, במקרה של אדם שמתגעגע למישהי ומתקשר אליה שוב ושוב, הוא צריך לומר לעצמו: "אני מחפש להרגיש את התחושה הטובה שהרגשתי איתה בעבר". כשהמוח מבין את הסיבה, הוא יתחיל לבדוק האם זו באמת הדרך הטובה ביותר להשיג את התחושה, או שאולי קיימת אפשרות אחרת.

מהי הגישה המעשית המוצעת לטיפול בהתמכרות?

בעוד שגישות רגילות מציעות הפסקה הדרגתית או בבת אחת, הגישה שאליעד כהן מציג היא להמשיך בפעילות ההתמכרותית, אבל במודעות מלאה לסיבה האמיתית לפעולה. לדוגמה, אדם שמעשן סמים כי הוא מרגיש בודד, צריך לומר לעצמו לפני, תוך כדי ואחרי העישון: "אני מעשן כי אני בודד ואני חושב שזה יעזור לי לא להרגיש כך". המודעות המלאה לכך שהסמים לא באמת פותרים את בעיית הבדידות תאפשר לו, לאורך זמן, לחפש פתרון יעיל יותר.

כאשר ההתמכרות כוללת סיכון פיזי מיידי, כמובן שצריך להפסיק מידית. אבל כשאין סכנה פיזית, ההבנה והמודעות העמוקה לסיבה שמאחורי ההתמכרות מובילה באופן טבעי למציאת פתרון חלופי.

מה העיקרון המרכזי לשינוי ההתניה?

העיקרון הוא לחזור תמיד אל המהות ואל הסיבה שיצרה את ההתמכרות. כאשר אדם מחובר למקור הבעיה ("אני משועמם", "אני עצוב", "אני רוצה להרגיש תחושה מסוימת"), במקום להתמקד בתוצאה (שוקולד, סיגריות, סמים), קל יותר למצוא פתרונות חלופיים וטובים יותר לבעיה המקורית. זה יוצר אפשרות לשבור את ההתניה הראשונית ולהחליף אותה בעוגנים בריאים ויעילים יותר.
מדוע נוצרת התניה שגורמת להתמכרות?

התמכרות יכולה להיווצר כאשר בראש של אדם נוצרת התניה או עוגן מסוים, כמו לדוגמה "שוקולד זה טוב". בכל פעם שמשעמם לו או רע לו, הוא פונה לשוקולד כדי למלא את החוסר או להפיג את התחושה השלילית. במקום לזכור שהמטרה האמיתית היא להעלים את השעמום או העצב, האדם מתחיל להאמין שהשוקולד עצמו הוא מה שהוא מחפש. כך נוצרת התמכרות, כי המוח רואה בשוקולד את הפתרון הקבוע והמחויב לבעיה.

איך אפשר לשנות את העוגן בראש?

כדי לשנות את העוגן, חשוב לאתר תחילה את הסיבות שבגללן אדם מכור. אם לדוגמה אדם מכור לשוקולד, שואלים אותו:
  • מהן התחושות הטובות שהשוקולד נותן לי?
  • אילו תחושות רעות נעלמות כשאני אוכל שוקולד?
נניח שמגלים שהסיבה היא שעמום. בכל פעם שהוא ניגש לשוקולד, הוא צריך להזכיר לעצמו: "אני רוצה לאכול את השוקולד כדי שלא ישעמם לי". ברגע שהאדם יבין באופן מודע שהוא מחפש פתרון לשעמום, הוא יוכל לשקול אפשרויות אחרות, למשל "אם אני רוצה שלא ישעמם לי, אולי כדאי לי לקרוא ספר?". כך מחזירים את המוח למהות האמיתית: הוא מחפש הפגת שעמום, ולא בהכרח צריך שוקולד לשם כך.

מדוע חשוב להזכיר לעצמך את הסיבה לפני כל פעולה?

אם האדם לא מזכיר לעצמו לפני, תוך כדי ואחרי שהוא אוכל, למה הוא אוכל, הוא בעצם ממשיך לחזק את ההתניה בראש: "שוקולד הוא הפתרון שאני מחפש". לעומת זאת, אם הוא יאמר: "אני אוכל כי אני משועמם, ואם אמצא פתרון אחר לשעמום, לא אצטרך לאכול שוקולד", המוח יישאר פתוח לחפש פתרונות נוספים.

ש: מה קורה אם כרגע אין לאדם פתרון אחר טוב יותר לשעמום?

אליעד: אז הוא ימשיך לאכול. אבל ההבדל הוא שאם נשארת בראש המודעות: "אני אוכל רק כדי לא להשתעמם", יש סיכוי שברגע שתופיע אפשרות אחרת, המוח יזהה אותה ויבין שאפשר להחליף את השוקולד.

איך להתמודד עם התמכרויות אחרות, כמו עצב או געגוע?

נניח שאדם אוכל שוקולד כי הוא עצוב ומרגיש ששוקולד "עושה לו טוב". אפשר לרשום על האריזה: "תרופה לא להיות עצוב". בכל פעם לפני האכילה, מזכירים לעצמנו: "אני אוכל את זה כדי לא להיות עצוב". כך נשמרת ההבנה שהבעיה היא העצב, לא בהכרח השוקולד. דוגמה נוספת היא אדם שמתקשר למישהי שהוא לא מצליח לשכוח, רק בגלל שהוא מתגעגע לתחושה טובה שהיתה לו איתה. אם במקום להגיד: "אני רוצה לדבר איתה", הוא יאמר: "אני מחפש להרגיש שוב את התחושה שהיתה לי", המוח יתחיל לבדוק אם אכן זו הדרך הנכונה להשיג את אותה תחושה, או שאולי יש לכך פתרון אחר.

מהי הגישה המעשית לגמילה?

לרוב מציעים דרכים כמו הפסקה הדרגתית או בבת אחת, אך הגישה המוצעת כאן היא קודם כל להמשיך עם ההתמכרות, אבל במקביל להבין בדיוק מדוע עושים את הפעולה. אם אדם מעשן סמים, שיאמר לעצמו לפני העישון: "אני מעשן כי אני מרגיש בודד, ואני מצפה שזה יעלים לי את הבדידות". אם הוא מבין את הסיבה ורואה שהסמים לא באמת פותרים לו את הבדידות לטווח ארוך, הוא יוכל לחפש פתרון אחר.

אם הפעולה ממילא מסכנת פיזית באופן מיידי, צריך להפסיק אותה מהר. אבל כל עוד אין סכנה פיזית, עצם המודעות לסיבה בכל צעד עוזרת לשנות את ההתניה ולהוביל להפסקה או למציאת תחליף אחר כשהדבר מתאפשר.

איך לסכם את העיקרון?

העיקרון הוא פשוט: צריך לחזור למקור הבעיה שההתמכרות מנסה לפתור. בכל התמכרות יש סיבה שגרמה לאדם לבחור דווקא באותה פעולה. אם הוא נשאר מחובר לסיבה עצמה ("אני משועמם", "אני עצוב", "אני רוצה להרגיש תחושה מסוימת") בכל פעולה שהוא עושה, יהיה לו קל יותר לבחון חלופות. כך ניתן בהדרגה להחליש את העוגן הלא מודע ("שוקולד זה טוב", "סיגריה זה טוב" ועוד), ולהחליף אותו בעוגנים יעילים יותר או להביא לפתרון עומק במקום התניה שטחית.
עכשיו נושא של גמילה מהתמכרויות אוקי ובמהות שלו זה איך לשנות לבן אדם התניה או עוגן שיש לו בראש, מה זאת אומרת לפעמים התמכרות נוצרת מזה שבן אדם נוצרה לו איזו התניה לדוגמה נגיד בן אדם נגיד מכור לשוקולד למה הוא מכור לשוקולד כל פעם כשרע לו הוא אוכל שוקולד למה כל פעם כשרע לו הוא אוכל שוקולד כי יש לו התניה בראש שאומרת שוקולד זה טוב שוקולד זה טוב שוקולד עושה אותי מאושר וכו'. אוקי עכשיו השאלה היא איך נגמלים מזה אז כמובן שיש פה הרבה מאוד תהליכים ועניינים אבל אני רוצה לדבר עכשיו על איך משנים את העוגן את ההתניה בראש שאומרת שוקולד זה טוב או אצל כל אחד את ההתמכרות שלו שיחליף את זה למה שהוא רוצה.

אז הדרך היא שמה שבן אדם צריך לעשות נניח נגיד שבן אדם מכור לשוקולד ואנחנו רוצים לעזור לו להיגמל משוקולד מה שאנחנו צריכים לעשות שלב ראשון זה לאתר מה הסיבות שבגללן הוא צורך את השוקולד איזה תחושות טובות זה נותן לו ואיזה תחושות רעות זה מעלים ממנו, אוקי מה הטוב שיוצא לך מהשוקולד ומה הרע שנעלם ממך בגלל שאתה אוכל שוקולד. אחרי שמצאנו את זה נניח נגיד שמצאנו שבן אדם אוכל שוקולד כי משעמם לו סתם נמציא משעמם לו בסדר, אוקי עכשיו מה שאנחנו צריכים לעשות זה אנחנו צריכים לשנות לבן אדם את ההתניה בראש שהוא חושב ששוקולד זה טוב.

איך אנחנו נשנה לו את ההתניה אנחנו ניתן לו הנחיה מה ההנחיה אומרת כל פעם לפני שאתה אוכל שוקולד אתה צריך להגיד לעצמך "רע לי עכשיו כי אני מרגיש שמשעמם לי אני הולך לאכול את השוקולד כדי שלא ישעמם לי" תגיד את זה "אני אוכל את השוקולד כדי שלא ישעמם לי אני הולך לאכול כי משעמם לי, אני חושב שאם אני יאכל לא ישעמם לי אני מחפש תעסוקה ולכן אני אוכל" ככה תגיד ועל הארון איפה שנמצא השוקולד תרשום כמו שיש ארון תרופות תרשום ארון של מזון שאמור לעזור לי שלא ישעמם לי תרשום את זה.

עכשיו מה השכל שבדבר שאנחנו בעצם מקפיצים מחשבה שנמצאת מהתת מודע למודע כי בתת מודע של הבן אדם יש לו פקודה שאומרת שוקולד זה טוב למה שוקולד זה טוב כי פעם הוא אכל שוקולד, נגיד אוכל זה טוב למה אוכל זה טוב כי נגיד מפיג לו את השעמום אנחנו רוצים להכניס לו התניה במוח "אתה יודע מה שאתה מחפש זה לא את האוכל אתה מחפש שלא ישעמם לך" אנחנו רוצים שבכל פעם שהוא קם לאכול במקום שהוא יגיד אני רוצה לאכול שהוא יגיד אני רוצה שלא ישעמם לי כי מכאן יהיה יותר קל לנתב אותו למקומות אחרים כגון "אני רוצה שלא ישעמם לי ולכן אני אלך לקרוא ספר" או "אני רוצה שלא ישעמם לי ולכן אני אוכל" ואז המוח שלו יגיד לו "רגע אבל אם אתה אוכל באמת זה פותר את זה שמשעמם לך זה לא באמת פותר את זה אז לך תעשה משהו אחר".

ולכן בתור התחלה אנחנו נרצה להביא לרמת המודעות שלו את ההבנה שהוא אוכל כי משעמם לו ולכן זה חשוב וקריטי ביותר שבן אדם שעושה פעולה והוא מגלה שהוא עושה את הפעולה הזאת מסיבה כלשהי קריטי ביותר בהנחה שהוא רוצה להיפטר מהפעולה קריטי ביותר שהוא יהיה מודע תוך כדי שהוא עושה את הפעולה לפני שהוא עושה את הפעולה ואחרי שהוא עושה את הפעולה לסיבה שהוא עשה את הפעולה כי אם לא הוא יוצר לעצמו התניה במוח שהצורה עצמה היא המחויבת הוא מתחיל להאמין שהצורה עצמה הסופית הפעולה עצמה היא הדבר שהוא מחפש וזה לא נכון הרי אתה באמצעות זה מחפש לפתור דבר אחר אז תשדר למוח שלך את הדבר האחר שאותו אתה רוצה.

ש: אבל בהינתן שאר האפשרויות שלו האם באמת האוכל זה הפתרון שהכי מפיג את השעמום שלו.

אליעד: יכול להיות.

ש: אז מה הוא יעשה?

אליעד: אז הוא ימשיך לאכול אבל מה ההבדל שאם הוא יגיד אני רוצה לאכול אז גם אם מחר פתאום יהיה פתרון אחר הוא שכח את הבעיה המקורית הוא שכח שהבעיה שזה משעמם הוא פשוט יתחיל להאמין שהוא רוצה לאכול אבל אם הוא אומר לעצמו "כי משעמם לי ולכן אני אלך לאכול למה, אני אוכל כי משעמם לי אם לא היה משעמם לי לא הייתי אוכל אם אני אמצע פתרון יותר טוב מלאכול אני לא אוכל" אם הוא היה זוכר את זה אז ממילא יכול להיות שפתאום היה קופץ לו המוח היה ממשיך לעבוד לחפש "איך אני יכול שלא ישעמם לי מה אני יכול לעשות כמשעמם לי, האם אני חייב שיהיה משעמם לי ואולי יש פתרון אחר והאם באמת זה עוזר לי שלא ישעמם לי". את הבנת?

ש: כן.

אליעד: נכון שאני צודק?

ש: כן.

אליעד: הלאה עכשיו בא נלך נגיד בן אדם נגיד אוכל שוקולד "למה אתה אוכל שוקולד? כי אני עצוב שוקולד עושה לי טוב" אוקי בבקשה תרשום על השוקולד תיקח כשאתה קונה שוקולד, תמשיך לאכול שוקולד אבל תרשום בבקשה על השוקולד מדבקה "תרופה לא להיות עצוב" תרשום "אתה רוצה להיפטר מזה? כן, אתה אוכל את זה כדי לא להיות" תרשום בבקשה "אני אוכל את השוקולד כדי לא להיות עצוב" לפני שאתה אוכל את השוקולד "אני אוכל אותו כדי לא להיות עצוב" אם אתה תרשום את זה המוח שלך אתה מתחבר למהות של הדבר כי במהות אתה מחפש לא להיות עצוב אתה לא מחפש את השוקולד ככה אתה תשנה את ההתניה שיש לך בראש.

יש לבן אדם עוגן הוא אכל שלוש פעמים שוקולד היה לו טוב נוצרה לו התניה "שוקולד עושה לי טוב" הוא כבר שכח ששוקולד זה מקרה פרטי זה לא המהות של העניין כנ"ל בכל דבר שרוצים להשתחרר ממנו להיפטר ממנו כל דבר כשאתה רוצה להיפטר ממשהו, דוגמה נגיד שאתה מפחד להתחיל עם מישהי במקום להגיד "אני מפחד להתחיל איתה" תגיד לעצמך "אני מפחד שאם היא תדחה אותי אני ארגיש שאני לא מעריך את עצמי" תזכור את המהות של הדבר כי אם אתה תזכור אותו אז אתה לא תפחד ממנה אתה מפחד ממשהו אחר אתה מפחד ממשהו אחר אתה יכול לטפל בו.

יש לנו סיבה שמובילה לתוצאה ואם זה חוזר כמה פעמים הבן אדם מתחיל להאמין שהתוצאה היא המחויב היא העיקר היא המהות הוא מתחיל להאמין שהשוקולד הוא המחויב שהבחור ההוא הוא המחויב שהבחורה ההיא היא המחויבת זה מה שהוא מתחיל להאמין, אם לדוגמה נגיד בחור נגיד רוצה לשכוח מישהי אוקי והוא לא מצליח לשכוח אוקי "למה אתה זוכר אותה כי כשאתה זוכר אותה זה עושה לך טוב", אוקי "כי אני נזכר ב 1 2 3" אוקי מה שאתה צריך לעשות קודם כל כשאתה מתגעגע אליה או רוצה להתקשר או מה שזה לא יהיה להגיד אוקי כאילו להבין "אני לא מחפש אותה אני רוצה להרגיש את התחושה הספציפית שהרגשתי ביום זה בשעה זאת ולכן אני מתקשר ולכן אני עושה" לדחוף לעצמך לראש שתבין למה אתה עושה את זה.

אם תבין למה אתה עושה את זה זה גם יש סיכוי סביר שאולי תגיד "אני מוכן בכלל לוותר על זה אולי יש לי אלטרנטיבה אחרת" ויש עוד אפשרות שאתה תגיד "אבל הדבר הזה בכלל לא נותן לי את מה שאני רוצה מלכתחילה" כי אתה תראה בעיני עצמך טיפש תגיד לעצמך "באמת זה נותן לי את זה הרי זה לא באמת נותן לי את זה אז למה אני צריך את זה מלכתחילה". המהות של מה שאמרתי היא תיקח את הדבר שאליו אתה מכור תבדוק למה אתה מכור ותהיה מודע לסיבה שמחברת אותך לאותו דבר תהיה מודע לזה לפני תוך כדי ואחרי.

בתשעים ותשע אחוז מהמקרים כשמישהו בא אלי ואומר שהוא מכור למשהו והוא רוצה להיגמל אוקי אז יש מיליון ואחד רעיונות איך להיגמל יש את הרעיון תפסיק בבת אחת תפסיק בשלבים כל מיני סיפורים וקשקושים, עכשיו אם בן אדם עושה פעולה שיכולה לפגוע בו פיזית אז אני אגיד לו תפסיק את זה עכשיו בבת אחת בהנחה שהיא לא יכולה לפגוע בו פיזית אל תפסיק את זה "אבל אני רוצה להיגמל מזה" אל תפסיק את זה אז מה תמשיך אבל אתה צריך לנסות להבין למה אתה עושה את זה, בהנחה שאתה רוצה להיגמל ממשהו מה שאתה צריך לעשות זה להמשיך לעשות אותו אבל להבין למה אתה עושה אותו.

כי בסופו של דבר אם אתה באמת רוצה להיגמל ממנו אתה צריך להבין למה אתה עושה אותו ולמצוא לזה אלטרנטיבה אחרת מה הבעיה שפותר לך ההתמכרות ולמצוא לה פתרון אחר, לא תמצא פתרון אחר תשעים ותשע אחוז שאתה תיפול לזה עוד פעם אפילו מישהו אתה מעשן סמים "אתה מעשן סמים סבבה תמשיך לעשן סמים אבל בבקשה לפני שאתה רוצה לעשן תבדוק למה אתה רוצה לעשן תוך כדי שאתה מעשן למה אתה מעשן מה הטוב שזה עושה לך ואחרי שעישנת מה הטוב שזה עשה לך" איך תבדוק שאלה אחרת איך תדע שאלה אחרת זה שאלה אחרת.

אבל כקונספט אתה אל תפסיק את זה תנסה להבין למה אחרי שתבין למה עכשיו אפשר להתקדם ותהיה מודע לזה לפני שאתה מעשן "אני מעשן כי רע לי כי אני מרגיש בודד אני מעשן אני מצפה שהסיגריה הזאת תגרום לי לא להרגיש בודד" תהיה מודע לזה, תהיה מודע לזה הדברים יסתדרו. הבנו?
שכחה סיבה אמיתית מפחד ממשהו התניה מניעת עישון לשכוח את האקס למחוק מישהי מהראש לשכוח מישהי פתרון חלום להתגבר על האקס להתמודד עם ocd nlp obsessive compulsive disorder ocd ocd הפרעה טורדנית ocd התנהגות טורדנית ocd טיפול או סי די אובססיביות אובססיה אובססיה טורדנית אובססיה טורדנית כפייתית אובססיות אוסידי אוסידי הפרעה טורדנית אוסידי התנהגות טורדנית אוסידי טיפול איך להיגמל איך להיגמל מהתמכרויות איך להיגמל מהתמכרות איך להשתחרר איך להשתחרר מאובססיה איך להשתחרר מהתמכרות איך לטפל איך לטפל בהתמכרויות איך לטפל בהתמכרות איך לשנות איך לשנות הרגל איך לשנות הרגלים איך לשנות התניה איך לשנות עוגן גמילה גמילה מהתמכרויות גמילה מהתמכרות הפרעה אובססיבית הפרעה טורדנית הפרעה טורדנית כפייתית הפרעה כפייתית הפרעת התנהגות כפייתית הרגל הרגלים השתחררות התמכרויות התמכרות התנהגות טורדנית התנהגות טורדנית כפייתית התנהגות כפייתית התנהגות כפייתית טורדנית התניה התניות חופש חשיבה כפייתית טורדנות טורדנות כפייתית טורדנות מחשבתית טיפול טיפול ב ocd טיפול ב או סי די טיפול ב אוסידי טיפול באו סי די טיפול בהתמכרויות טיפול בהתמכרות טיפול בהתנהגות טורדנית טיפול בתת מודע טיפולים כיצד להיגמל להיגמל להיגמל מהתמכרויות להיגמל מהתמכרות להיפטר מהתנהגות טורדנית להשתחרר להשתחרר מאובססיה להשתחרר מהתמכרות להתמודד עם ocd להתמודד עם אוסידי להתמודד עם טורדנות לטפל לטפל ב ocd לטפל ב אוסידי לטפל בהתמכרויות לטפל בהתמכרות לטפל בהתנהגות טורדנית לטפל בהתנהגות כפייתית לשנות לשנות הרגל לשנות הרגלים לשנות התנהגות לשנות התניה לשנות עוגן מודעות מחשבה טורדנית מחשבה כפייתית מחשבות טורדניות מחשבות כפייתיות מטופל מטופלים מטפל מטפל ב ocd מטפל ב אוסידי מכור נלפ סובל מהפרעה טורדנית עוגן שינוי הרגלים שינוי התנהגות תת מודע
שיחת התבוננות, מה מפריע לך? התמודדות עם מחשבות כפייתיות, OCD, מחשבות טורדניות, מחשבות אובססיביות, להיות מודע לעצמך, מה אתה רוצה?
שיחת התבוננות, מה מפריע לך? התמודדות עם מחשבות כפייתיות, OCD, מחשבות טורדניות, מחשבות אובססיביות, להיות מודע לעצמך, מה אתה רוצה?
... התבוננות, מה מפריע לך? התמודדות עם מחשבות כפייתיות, OCD, מחשבות טורדניות , מחשבות אובססיביות, להיות מודע לעצמך, מה אתה רוצה? מה גורם למחשבות כפייתיות להמשיך ולהופיע בראש? המחשבות הכפייתיות, הטורדניות או האובססיביות, הן מחשבות שחוזרות על עצמן בלי רצון מודע או בחירה. הסיבה שהן ממשיכות להופיע שוב ושוב היא שבכל פעם שאדם חושב מחשבה שהוא לא רוצה ... לחשוב על זה. דווקא הרצון לא לחשוב על משהו, מחזק את ההתמקדות בו וגורם לו להישאר יותר זמן בראש. אליעד מסביר שכאשר עולה מחשבה טורדנית, האדם בדרך כלל חושב אני לא רוצה לחשוב על זה, ובכך יוצר מעגל של הזנה בלתי פוסקת של המחשבה. כך המחשבה נתקעת כמו וירוס שהאדם אינו יכול להשתחרר ... זו נותנת כוח ומחזקת דווקא את המחשבה השלילית. במקום שהמחשבה תיעלם באופן טבעי, האדם מוצא את עצמו לכוד במעגל אינסופי של מחשבה כפייתית. האם אפשר לשלוט במחשבות כפייתיות באופן רצוני? אליעד מסביר שהאדם לא יכול להפסיק מחשבה כפייתית באופן ישיר ורצוני. הניסיון להפסיק בכוח מחשבות טורדניות הוא בדיוק מה שמעניק להן כוח ואנרגיה להישאר. אם האדם חושב מחשבה כמו אני חייב להפסיק לחשוב את זה, הוא יוצר התנגדות פנימית למחשבה ובכך רק גורם לה להישאר זמן רב יותר. המחשבה הכפייתית עובדת כמו מוזיקה שמתנגנת בראש ללא הפסקה, והניסיון להפסיק אותה בכוח, רק מגביר את ההתמקדות בה. לדוגמה, כאשר שיר נדבק בראש, ככל שהאדם מנסה בכוח להפסיק לחשוב על השיר, הוא דווקא ממשיך להתנגן שוב ושוב. כיצד אפשר בכל זאת להשתחרר ממחשבות טורדניות? הפתרון שאליעד מציע להתמודדות עם מחשבות טורדניות הוא לבדוק לעומק למה המחשבה מופיעה. אליעד מציע לשאול שאלות כמו למה אני חושב את המחשבה הזאת?, או האם המחשבה הזאת נכונה בכלל?, ולהתעמק בתשובות ... כאשר האדם מברר את המקור של המחשבה, ולא רק נלחם בה, הוא מצליח לעיתים קרובות לשחרר אותה באופן טבעי. לדוגמה, אם עולה מחשבה טורדנית על פחד מסוים, במקום להילחם בה, האדם צריך לשאול: למה אני מפחד מזה?, מי אמר שזה נכון?. ככל שהחקירה נעשית עמוקה ויסודית יותר, כך המחשבה מאבדת ... במחשבה מסוימת התעסקות, התנגדות או ניסיון להיפטר ממנה בכוח, היא הופכת להיות אובססיבית ונשארת זמן רב יותר במודעות. האם מחשבות כפייתיות הן בעיה אמיתית? לפי אליעד, המחשבות עצמן אינן הבעיה, אלא התגובה של האדם אליהן. המחשבה עצמה, כל עוד האדם אינו נאבק בה, אינה מהווה בעיה אמיתית. ברגע שהאדם חושב שמחשבה מסוימת זו בעיה, הוא יוצר בכך התנגדות פנימית שהופכת את המחשבה לטורדנית. הבעיה נוצרת כאשר האדם מחליט שהוא לא רוצה לחשוב מחשבה מסוימת, ולכן מתנגד אליה. אם האדם היה משלים עם קיומה של המחשבה, היא הייתה מאבדת את האנרגיה שלה ונעלמת. מה הקשר בין מחשבות כפייתיות לבין חופש הבחירה? אליעד מסביר כי כאשר אדם מרגיש שמחשבות כפייתיות נכפות עליו נגד רצונו, הוא מרגיש שלקחו לו את חופש הבחירה. הוא מרגיש שאינו יכול לבחור על מה לחשוב או על מה לא לחשוב. דווקא ההכרה והחקירה של המחשבה ... מחשבה נמצאת אצלו כי יש לו תועלת ממנה או כי הוא מעניק לה חשיבות, הוא יוכל לקבל מחדש את תחושת חופש הבחירה ולהשתחרר מהמחשבה הכפייתית. האם המחשבות הן חלק מהאדם או מגיעות מבחוץ? אליעד מבהיר כי המחשבות הן חלק מהאדם עצמו. האדם בדרך כלל חושב שהמחשבה הטורדנית היא גורם חיצוני שנכפה עליו, אבל למעשה האדם הוא זה שמפעיל את המחשבה ומחזק אותה. כאשר הוא מבין את זה לעומק, הוא יכול לקחת אחריות עליה ולהשתחרר מהתחושה שהיא נכפתה עליו. כיצד מפסיקים את המאבק במחשבות הטורדניות? הדרך להפסיק את המאבק היא להפסיק לשאול למה אני לא מצליח להפסיק לחשוב על זה? או להפסיק להגיד אני לא רוצה לחשוב על זה. כאשר האדם מבין ומקבל ... בלי רצון לשנותה בכוח, הן המפתח להשתחרר ממנה. האדם מפסיק לתת לה אנרגיה והזנה, והמחשבה נעלמת מאליה. איך להתמודד עם מחשבות כפייתיות? מה זה מחשבות טורדניות? איך להשתחרר ממחשבות אובססיביות? האם אפשר לשלוט במחשבות טורדניות? איך להפסיק להילחם במחשבות שליליות? איך להחזיר את חופש הבחירה שלי? האם המחשבות מגיעות מבחוץ? ...
מחשבה טורדנית, מחשבה מציקה, להשתחרר ממחשבה, מחשבה רודפת, מחשבות רעות, מחשבות מפחידות, מחשבות כפייתיות, התנהגות טורדנית, התנהגות כפייתית, ocd קשה, אובססיה, מחשבה אובססיבית
מחשבה טורדנית, מחשבה מציקה, להשתחרר ממחשבה, מחשבה רודפת, מחשבות רעות, מחשבות מפחידות, מחשבות כפייתיות, התנהגות טורדנית, התנהגות כפייתית, ocd קשה, אובססיה, מחשבה אובססיבית
מחשבה טורדנית, מחשבה מציקה, להשתחרר ממחשבה, מחשבה רודפת, מחשבות רעות, מחשבות מפחידות, מחשבות כפייתיות, התנהגות טורדנית, התנהגות כפייתית, ocd קשה, אובססיה, מחשבה אובססיבית איך להתמודד עם מחשבות טורדניות וכפייתיות? מחשבות טורדניות וכפייתיות הן מחשבות שמציקות ומטרידות את האדם, ופעמים רבות הן מלוות בפחד או בחרדה שהמחשבה הזו עשויה להתגשם. אליעד ... אפשר להשתחרר מהמחשבות האלו, ומדוע הן מופיעות מלכתחילה. מדוע מחשבות רעות נכנסות לראש? אנשים רבים מוצאים את עצמם מתמודדים עם מחשבות טורדניות, למשל, חשש לפגוע בילדים שלהם או מחשבות מטרידות הקשורות למיניות או אלימות. לפעמים זה קורה בעקבות ... דומה לכך שאדם שומע על מישהו שחלה במחלה קשה ומתחיל לחשוש שגם הוא יחלה בה, למרות שאין שום סימן לכך. כיצד מחשבה הופכת לאובססיה כפייתית? אליעד כהן מדגיש שהבעיה מתחילה כשהאדם לא מוכן לקבל את האפשרות שהמחשבה תתרחש, אפילו ברמה התיאורטית בלבד. ... של אדם שבודק שוב ושוב אם סגר את הדלת, כי הוא לא מוכן לקבל אפילו את האפשרות הקטנה שאולי שכח לסגור אותה. איך אפשר להשתחרר מהמחשבה הטורדנית? אליעד מסביר שהפתרון מתחיל מקבלת המחשבה כאפשרות קיימת, ולא בהכרח כדבר שיתרחש במציאות. אם האדם יסכים ... מחשבות שליליות? אליעד מסביר שיש מקרים בהם המחשבות השליליות מספקות לאדם תחושה של שליטה או חופש מוחלט. לפעמים האדם משתמש במחשבה הטורדנית כהוכחה לכך שהוא חופשי לחלוטין ושאין מגבלה אמיתית על האפשרויות שלו. כלומר, יש תועלת פסיכולוגית כלשהי ביכולת לחשוב על דברים שליליים, כי היא מסמלת עבורו חופש מוחלט, גם אם הוא לא מתכוון לממש זאת בפועל. כיצד להפסיק את הלופ של מחשבות טורדניות? אליעד כהן מסכם ואומר שכדי להפסיק את הלופ האינסופי של מחשבות טורדניות, על האדם לקבל את המחשבה באופן מלא כאפשרות קיימת, להכיר בכך שהאפשרות קיימת במציאות, אך היא אינה מחויבת להתגשם בפועל. דווקא ההכרה הזאת תשחרר את האדם מההתעסקות החוזרת והאובססיבית במחשבה הטורדנית. המסקנה של אליעד היא שככל שהאדם מתנגד בתוקף למחשבה כלשהי, כך הוא מחזק אותה וגורם לה להציק לו עוד ... זאת, קבלה כנה של האפשרות, גם אם מפחידה או לא נעימה, מפחיתה מאוד את העוצמה שלה ומאפשרת לה להיעלם בצורה טבעית. איך להשתחרר ממחשבה טורדנית? מה לעשות עם מחשבות כפייתיות? האם מחשבה רעה משקפת את הרצון האמיתי שלי? איך להתמודד עם התנהגות אובססיבית? מדוע אני לא מפסיק לחשוב על ...
טיפול ב OCD, מטפל ב OCD, לטפל ב OCD, טיפול במחשבה טורדנית, לטפל במחשבה טורדנית, מחשבה כפייתית, מחשבה מטרידה, מחשבה מציקה, מחשבה רעה, מחשבה מפחידה, ללמוד אימון אישי, חלק 1
טיפול ב OCD, מטפל ב OCD, לטפל ב OCD, טיפול במחשבה טורדנית, לטפל במחשבה טורדנית, מחשבה כפייתית, מחשבה מטרידה, מחשבה מציקה, מחשבה רעה, מחשבה מפחידה, ללמוד אימון אישי, חלק 1
טיפול ב OCD, מטפל ב OCD, לטפל ב OCD, טיפול במחשבה טורדנית, לטפל במחשבה טורדנית, מחשבה כפייתית, מחשבה מטרידה, מחשבה מציקה, מחשבה רעה, מחשבה מפחידה, ללמוד אימון אישי, חלק 1 מהו הפתרון הכללי למחשבות טורדניות וכפייתיות (OCD)? כאשר מתמודדים עם מחשבות כפייתיות או מחשבות טורדניות, יש לבדוק תחילה האם הפתרון למחשבה הטורדנית חייב להיות תלוי בתוכן הספציפי של אותה מחשבה, או שיש פתרון אחד כללי שיכול להתאים לכל המחשבות הטורדניות באשר הן. אליעד כהן מסביר שיש פתרון כללי למחשבות כפייתיות, שלא תלוי בתוכן הספציפי של המחשבה. לכן, מי שרוצה לעזור לאדם אחר שסובל מ - OCD, צריך קודם לבדוק איפה הוא עצמו מתמודד עם מחשבות כפייתיות ולהבין את המנגנון כדי שיוכל לסייע גם לאחרים. איך להבין ולנתח מחשבה טורדנית של פגיעה במשפחה? הבעיה שמתוארת היא של אישה הסובלת ממחשבות מטרידות ומפחידות על כך שהיא רוצה לפגוע בילדתה או בבני משפחתה. המחשבות הללו נתפסות בעיניה כלא הגיוניות ... בגלל שהיא מנסה להילחם בהן ולהעלים אותן בכוח. האם להילחם במחשבה טורדנית יכול לפתור אותה? הניסיון להילחם במחשבות ולנסות לגרש אותן גורם לתוצאה ההפוכה: המחשבות מתחזקות ומטרידות אף יותר. אליעד מבהיר שאם המחשבה היא אמת, אז ראוי שהיא תמשיך ... במידה מינימלית. כיצד הקבלה של הצדדים השליליים יכולה לפתור OCD? הפתרון שאליעד מציע הוא לקבל באופן יחסי את העובדה שקיימים בה גם רצונות שליליים ורגשות שליליים במידה מסוימת, כמו בכל אדם אחר. כאשר האדם מפסיק להיאבק עם המחשבה השלילית אלא ... אם הם שליליים או מטרידים, יש פחות מתח ומאבק פנימי, וכך גם המחשבות הטורדניות נחלשות ומתמעטות. מהו הקשר בין שקרים למחשבות כפייתיות? אליעד מציע פתרון נוסף שמבוסס על העיקרון של אמת מוחלטת. לדבריו, אם האדם משוכנע שהמחשבות הטורדניות שלו הן שקריות לחלוטין, עליו לשאול את עצמו מדוע הוא מאפשר לשקרים כאלו לעלות במוחו. הסיבה לכך היא שהאדם משקר לעצמו גם בנושאים אחרים בחיים. לכן, הדרך להיפטר ממחשבות ... האמת בכל התחומים בחייו, אז באופן אוטומטי המחשבות השקריות והטורדניות יאבדו מכוחן ולא יופיעו יותר. איך עוזרים לאדם שלא מסוגל להכיר בשקר שלו? במקרה שהאדם טוען שהוא כבר מחויב לחלוטין לאמת ועדיין יש לו מחשבות כפייתיות, אליעד ממליץ לשאול האם אותו אדם מאמין שאפשר להיפטר מהמחשבה הזו. אם הוא מאמין שאין דרך להיפטר מהמחשבה, אז עליו פשוט לקבל את המצב. אך אם הוא חושב שיש דרך להיפטר מהמחשבה, יש ... אותן. האם טיפול פסיכולוגי או פסיכיאטרי יכול לעזור ל - OCD? לדברי אליעד, טיפול פסיכולוגי או פסיכיאטרי יכול להיות יעיל רק אם הוא תואם את הגישה שמוצגת כאן. כלומר, אם המטפל יוביל את האדם להכרה בקיומם של רגשות שליליים ולקבלה יחסית שלהם, ... בלבד, ייתכן שהבעיה לא תיפתר באמת לאורך זמן. התמודדות עם מחשבות טורדניות שיטות טיפול ב - OCD אמת מוחלטת מול אמת יחסית כיצד להפסיק מאבק פנימי? השפעת השקר על הנפש הבנת הבעיה - מחשבות כפייתיות (OCD) המשתתף מבקש עצה כיצד לעזור לאישה שסובלת ממחשבות כפייתיות
פחד מזקנה, התמודדות עם מחשבות טורדניות, להתמודד עם מחשבה מציקה, עייפות כללית, עייפות נפשית, טיפול במחשבות מציקות, לטפל במחשבה טורדנית, טיפול במחשבה טורדנית, מחשבה כפייתית
פחד מזקנה, התמודדות עם מחשבות טורדניות, להתמודד עם מחשבה מציקה, עייפות כללית, עייפות נפשית, טיפול במחשבות מציקות, לטפל במחשבה טורדנית, טיפול במחשבה טורדנית, מחשבה כפייתית
... מזקנה, התמודדות עם מחשבות טורדניות, להתמודד עם מחשבה מציקה, עייפות כללית, עייפות נפשית, טיפול במחשבות מציקות, לטפל במחשבה טורדנית, טיפול במחשבה טורדנית, מחשבה כפייתית מה גורם לעייפות נפשית וכיצד אפשר להתמודד איתה? עייפות נפשית היא תוצאה ישירה ... שהמציאות פחות משפיעה עליו רגשית, ושלא אכפת לו באופן קיצוני מכל דבר שקורה. כיצד להתגבר על מחשבות טורדניות ומציקות? אליעד מסביר שמחשבות טורדניות הן תוצאה של ספק פנימי. המחשבה חוזרת ומטרידה מפני שהאדם לא החליט עדיין ... לדעת אם יש פתרון או לא, ולהשלים גם עם אי הוודאות הזו באופן מוחלט. לדברי אליעד, אדם נתקע במחשבות טורדניות כאשר הוא לא עושה אף אחת משלוש האפשרויות הללו באופן מוחלט. למה אדם ... להמשיך ולחקור את המחשבה עד שיגיע לתשובה חד - משמעית. למה אנשים מתעייפים מהתמודדות עם מחשבות טורדניות? אנשים מתעייפים מהתמודדות עם מחשבות טורדניות כי הם עושים זאת בצורה לא שיטתית ולא מחויבת. אליעד מסביר שהאדם מנסה ... תשובה מוחלטת - או פתרון, או קבלה, או וודאות באי - הוודאות. מהו המפתח להתמודדות מוצלחת עם מחשבות כפייתיות? המפתח להתמודדות מוצלחת עם מחשבות כפייתיות, לפי אליעד, הוא כנות פנימית מוחלטת ואי בריחה מהאמת. כל עוד האדם לא משקר ... לוודאות מוחלטת שאין אפשרות לצאת, הוא מפסיק להרגיש רע, כי הספק נעלם. כך גם בהתמודדות עם מחשבות טורדניות: ברגע שיש החלטה מוחלטת לגבי האפשרות לפתור או לקבל את המצב, הסבל פוחת או אף נעלם לחלוטין. איך להתמודד עם מחשבות מציקות? טיפול במחשבה טורדנית התמודדות עם עייפות נפשית כיצד להפסיק מחשבות כפייתיות? פחד מזקנה איך להיפטר ממחשבות טורדניות? ...
מחשבות / מחשבה - הכל כולל הכל על מחשבות / מחשבה - רשימת כל הנושאים
... חזקה מחשבה חיובית מחשבה חלשה מחשבה טובה מחשבה טורדנית מחשבה טורדנית אצל ילדים מחשבה טורדנית כפייתית מחשבה טורדנית מסוכנת מחשבה יוצרת מציאות מחשבה כפייתית מחשבה לא הגיונית מחשבה לא רציונלית מחשבה ... מחשבות חיוביות רעות מחשבות טובות מחשבות טורדניות מחשבות טורדניות דתיות מחשבות טורדניות כפייתיות מחשבות טורדניות לא הגיוניות מחשבות טורדניות מה לעשות מחשבות טורדניות מוזרות מחשבות טיפשיות מחשבות ישנות מחשבות כפייתיות מחשבות כפייתיות דתיות מחשבות לא אמיתיות מחשבות לא הגיוניות ... מחשבות שליליות אוטומטיות מחשבות שליליות טורדניות מחשבות שליליות על עצמי מחשבות שקר ocd מחשבה טורדנית ocd של מחשבה טורדנית איזה טעות לא לעשות בשתילת מחשבה? איך ... מחשבה? איך באה מחשבה לעולם? איך גורמים למחשבה טורדנית? איך לא להיגרר למחשבות שליליות? איך לא ... איך לגלות שתילת מחשבות? איך להיפטר ממחשבה טורדנית? איך להיפטר ממחשבות רעות? איך להפוך ... איך להתמודד עם מחשבה? איך להתמודד עם מחשבה טורדנית? איך להתמודד עם מחשבות? איך להתמודד עם ... איך לחדד את המחשבה? איך לטפל במחשבה טורדנית? איך לטפל במחשבה שלילית? איך לנתח ... לשתול מחשבות שליליות? איך מתמודדים עם מחשבות טורדניות? איך נוצרות מחשבות? איך נוצרת מחשבה? ... שלך באה מחשבה לעולם באמצעות המחשבה בגלל מחשבות טורדניות בלי מחשבות טורדניות במחשבות בתוך המחשבה בתוך מחשבה ... הכל זה רק מחשבה הכל תלוי במחשבה המחשבה הטורדנית המחשבה הכי עמוקה המחשבה הראשונה המחשבה ... הספר להצליח בכוח המחשבה הפרעות שינה ומחשבות טורדניות הצלחה בכוח המחשבה הרצאה על מחשבה ... ומחשבות התמודדות עם מחשבה התמודדות עם מחשבה טורדנית התמודדות עם מחשבה טיפשית התמודדות עם ... מציקה התמודדות עם מחשבות התמודדות עם מחשבות טורדניות התמודדות עם
הפרעה טורדנית כפייתית, טיפול ב ocd, הפרעה אובססיבית קומפולסיבית, טיפול התנהגותי, חרדה לא הגיונית, מחשבה טורדנית, מחשבה אובססיבית, טיפול קוגניטיבי, טיפול ב או סי די, הפרעה נפשית
הפרעה טורדנית כפייתית, טיפול ב ocd, הפרעה אובססיבית קומפולסיבית, טיפול התנהגותי, חרדה לא הגיונית, מחשבה טורדנית, מחשבה אובססיבית, טיפול קוגניטיבי, טיפול ב או סי די, הפרעה נפשית
הפרעה טורדנית כפייתית, טיפול ב ocd, הפרעה אובססיבית קומפולסיבית, טיפול התנהגותי, חרדה לא הגיונית, מחשבה טורדנית, מחשבה אובססיבית, טיפול קוגניטיבי, טיפול ב או סי די, הפרעה נפשית מהי הפרעה טורדנית כפייתית ואיך ניתן להתמודד איתה? ההפרעה הטורדנית כפייתית, הידועה גם כ - OCD (obsessive compulsive disorder), מתארת מצב שבו אדם סובל ממחשבות טורדניות אובססיביות המובילות לפעולות כפייתיות. במהלך ההרצאה, אליעד כהן מסביר כיצד מחשבות כאלו משפיעות על התנהגות האדם, ולעיתים גם על החיים האישיים שלו, ולמה כל פעולה כפייתית אינה בהכרח תורמת לו אלא דווקא יוצרת נזקים נוספים. הוא מתחיל בסיפור על אדם המאמין שהוא יכול ... בביתו בצורה מסוימת. הסיפור מציג את הגיונות המחשבה של אדם הסובל מהפרעה אובססיבית, שבו הוא מאמין שכל פעולה חייבת להתבצע בצורה מסוימת כדי להימנע מהתוצאה הרעה. אליעד שואל אם יש ... ביצוע הפעולה. אחת מהשאלות המרכזיות היא אם ההיגיון שמניע את הפעולות הכפייתיות אכן הגיוני או שמא הוא נגרם מתוך חרדה לא רציונלית. למשל, כשאדם סובל מ - OCD, הוא יכול להאמין שיש קשר ישיר בין סידור הכוסות לבין מניעת הסיכון שהמשפחה שלו תמות, אף שאין ... מתחילה לשאוב את האדם לתוך מצב של חרדה מתמשכת. האם ניתן להוכיח את המחשבות הכפייתיות? אליעד כהן מציין שהבעיה המרכזית במחשבות אובססיביות היא העובדה שאין שום אפשרות להוכיח אם הם ... עדיין מאמין בה כי אין לו הוכחה שהיא שגויה. זהו מקור הבעיה: אדם עם OCD ימצא את עצמו במעגל סגור של מחשבות טורדניות. הוא יודע שאין הוכחה אמיתית לפעולתו, אך גם לא יכול להוכיח שהמחשבה אינה נכונה. לכן, הוא ימשיך לבצעה, מתוך פחד שלא לבצע אותה יוביל לתוצאה רעה. האם יש היגיון במחשבות כפייתיות? בהמשך ההרצאה, אליעד מציע לשאול את האדם הסובל ממחשבה כפייתית אם הפעולה שהוא מבצע אכן תורמת לו, או אם היא רק יוצרת דאגות נוספות. הוא מציין כי לעיתים קרובות, המחשבות הטורדניות מקבלות חיים משלהן, והאדם מתחיל להאמין שהן האמיתות היחידות. אליעד מציין כי אין שום ... בבית מתוך אמונה שבכך הוא מונע את מותו של מישהו. כיצד להתמודד עם מחשבות כפייתיות? כדי להתמודד עם מחשבות אובססיביות, אליעד מציע להימנע מלנסות להוכיח את נכונותן או שגיאותן של ... אז על האדם להפסיק להרגיש שהוא חייב לבצע את הפעולה הזאת. המסקנה היא שפעולה כפייתית אינה משרתת את מטרת האדם אלא רק מוסיפה לו דאגות. האם כל פעולה כפייתית אכן מועילה? בסופו של דבר, אליעד מציין כי אין שום הוכחה שהפעולות הכפייתיות אכן משפרות את המצב. כל פעולה שמבצע האדם מתוך מחשבה שהיא תציל אותו ממצב של סכנה עלולה בסופו של דבר להיגרם לנזק נוסף. במקום להשקיע באנרגיה במחשבות טורדניות, על האדם להבין שהסבל שנגרם ממעגל המחשבות הכפייתיות אינו תורם דבר טוב. יש להימנע מהאמונה הזאת ולפני כל פעולה לחקור אם יש לה ערך אמיתי ולא רק תוצאה של חרדה. מהו הפתרון ל - OCD? הפתרון שמציע אליעד הוא שיטה של טיפול קוגניטיבי - התנהגותי שבו האדם מבין את מנגנון המחשבות הטורדניות ומפסיק לתת להן כוח לשלוט בו. במקום להתמקד בהוכחה של נכונות או שגיאות המחשבות, על האדם פשוט לבחון את הסיבות האמיתיות שמובילות אותו לפעול בדרך הכפייתית. הפרעה טורדנית כפייתית OCD מחשבה
איך להפסיק לאהוב מישהו? איך להיגמל מהתמכרות רגשית? גמילה מהתמכרות לאקס, איך לא להתגעגע? איך להפסיק לחשוב על משהו? איך להפסיק התמכרות? איך להפסיק התנהגות כפייתית? מחשבה כפייתית, OCD, התמכרות לאקס, געגועים לאקס, איך לשכוח מישהו?
איך להפסיק לאהוב מישהו? איך להיגמל מהתמכרות רגשית? גמילה מהתמכרות לאקס, איך לא להתגעגע? איך להפסיק לחשוב על משהו? איך להפסיק התמכרות? איך להפסיק התנהגות כפייתית? מחשבה כפייתית, OCD, התמכרות לאקס, געגועים לאקס, איך לשכוח מישהו?
... להפסיק לאהוב מישהו? איך להיגמל מהתמכרות רגשית? גמילה מהתמכרות לאקס, איך לא להתגעגע? איך להפסיק לחשוב על משהו? איך להפסיק התמכרות? איך להפסיק התנהגות כפייתית? מחשבה כפייתית, OCD, התמכרות לאקס, געגועים לאקס, איך לשכוח מישהו? איך להפסיק לאהוב מישהו או להיגמל מהתמכרות רגשית? הסבר מפורט של אליעד כהן על הדרכים להפסיק לאהוב מישהו ולהתגבר על התמכרות רגשית, געגועים לאקס או מחשבות כפייתיות. אליעד כהן טוען שהעיקרון להפסיק לאהוב אדם דומה להפליא לעיקרון של גמילה מכל התמכרות ... להרגיש את התחושות הטובות מתוכך, בלי שום תלות חיצונית. לדבריו, הדרך השלישית היא האידיאלית, כי היא משחררת את האדם לחלוטין מתלות בדבר חיצוני. מה לעשות כשיש מחשבה כפייתית או התנהגות כפייתית (OCD)? אליעד כהן מרחיב את הנוסחה גם למקרה של מחשבות כפייתיות והתנהגויות כפייתיות (OCD). לדוגמה, אם אדם שוטף ידיים שוב ושוב או בודק שוב ושוב אם דלת נעולה, עליו לשאול את עצמו ... בתהליך זה האדם לומד להרגיש מתוך עצמו את התחושות הטובות, וכך משתחרר סופית מהתמכרויות וגעגועים. איך להפסיק לחשוב על האקס? גמילה מהתמכרות רגשית איך להפסיק התנהגות כפייתית? איך לשכוח מישהו שאוהבים? טיפול בגעגועים לאקס איך להיגמל מעישון? איך להפסיק לאהוב ...
זוגיות, מחשבה טורדנית, מחשבה כפייתית, להתפשר בזוגיות, חסרונות בבת זוג, בת זוג מושלמת, משבר בזוגיות, משבר זוגי, בחורה בתולה, בתולים, בחורה לא בתולה
זוגיות, מחשבה טורדנית, מחשבה כפייתית, להתפשר בזוגיות, חסרונות בבת זוג, בת זוג מושלמת, משבר בזוגיות, משבר זוגי, בחורה בתולה, בתולים, בחורה לא בתולה
... מחשבה טורדנית, מחשבה כפייתית, להתפשר בזוגיות, חסרונות בבת זוג, בת זוג מושלמת, משבר בזוגיות, משבר זוגי, בחורה בתולה, בתולים, בחורה לא בתולה איך להתמודד עם מחשבה טורדנית בזוגיות? אליעד מסביר שיש אנשים הסובלים ממחשבות טורדניות וכפייתיות בתוך מערכת יחסים. לדוגמה, מישהו שהתגרש לאחר ... לנייטרלי? אליעד מסביר שניתן לראות כל דבר בחיים מכמה זוויות: כחיסרון, כיתרון או כנייטרלי. הוא מדגיש שכדי להצליח להפוך מחשבה כפייתית, למשל מחשבה שחיסרון מסוים אצל בת הזוג הוא ... המציאות מכמה צדדים. לאחר תרגול כזה, הוא יוכל להתמודד טוב יותר עם מחשבות שמטרידות אותו בזוגיות. למה כל כך קשה להשתחרר ממחשבות טורדניות? אליעד מסביר שמחשבות טורדניות הן בעצם סוג של אלילים. האדם מתייחס ... כתזכורת לכך שיש לאהוב אותה עוד יותר, לחפש ולמצוא בה יתרונות עמוקים יותר, וכך להעצים את הזוגיות. האם יש פתרון מוחלט למחשבות טורדניות בזוגיות? אליעד טוען שאין פתרון מוחלט שימחק את המחשבה הטורדנית לגמרי, כל עוד האדם קיים. כל עוד יש ... או 40%). יש להטיל ספק בכל דבר באופן עקבי: מי אמר שזה נכון?. התרגול הזה יוביל לכך שגם בדברים גדולים ומשמעותיים, כמו מחשבות טורדניות , האדם יוכל להטיל ספק ולראות יותר מזווית אחת. לסיכום, אליעד מדגיש שהיכולת להטיל ספק ולהתבונן בדברים מכמה צדדים היא הדרך להתמודד עם מחשבות טורדניות בזוגיות, להפוך חסרונות ליתרונות, ולהגיע לאהבה אמיתית שלא תלויה בשלמות של הצד השני. איך להתמודד עם מחשבות טורדניות בזוגיות? האם כדאי להתפשר בזוגיות? איך להפוך חיסרון ליתרון? בת זוג שאינה בתולה - איך להתמודד? איך ליצור זוגיות שוויונית? מהי אהבה אמיתית? איך להפסיק מחשבות כפייתיות? ...
אסוציאציה טראומטית, זיכרון רע, איך המוח חושב? מחשבה טורדנית, מחשבה כפייתית, מחשבה לא הגיונית, מחשבות שווא, מחשבות פרנואידיות, OCD, התנהגות כפייתית, איך לנתח רגשות?
אסוציאציה טראומטית, זיכרון רע, איך המוח חושב? מחשבה טורדנית, מחשבה כפייתית, מחשבה לא הגיונית, מחשבות שווא, מחשבות פרנואידיות, OCD, התנהגות כפייתית, איך לנתח רגשות?
... טראומטית, זיכרון רע, איך המוח חושב? מחשבה טורדנית, מחשבה כפייתית, מחשבה לא הגיונית, מחשבות שווא, מחשבות פרנואידיות, OCD, התנהגות כפייתית, איך לנתח רגשות? מהי אסוציאציה טראומטית וכיצד היא גורמת למחשבה טורדנית? אליעד כהן מסביר מהי אסוציאציה טראומטית וכיצד היא יוצרת מחשבות כפייתיות ומחשבות לא הגיוניות. אליעד פותח בסיפור שממחיש כיצד נוצרת אסוציאציה שלילית. אדם נכנס לבנק וביקש הלוואה של 35,000 שקל למשך חודש ימים. הפקיד אמר לו שהריבית החודשית ... הבנק ולכן היה מוכן אפילו להגדיל את סכום ההלוואה כדי לשלם בדיוק את הסכום המקורי שהובטח לו. מה עומד מאחורי התחושה הכפייתית שאדם גונב למרות שהוא לא גונב? אליעד מפרק את המקרה לשכבות שונות ומסביר שישנן מחשבות שיכולות לקפוץ באופן אסוציאטיבי, בלי סיבה לוגית גלויה. האדם בסיפור חש רע, כי ... חלקי, יכול ליצור באופן אוטומטי תחושה שלילית חזקה מאוד, הגורמת לאדם תחושת אי - נעימות וחוסר היגיון, אפילו עד מצב של התנהגות כפייתית. האם האסוציאציה חייבת להיות קשורה לאירוע אמיתי בעבר? אליעד מסביר שהתחושה של האדם אינה חייבת להיות קשורה לטראומה או אירוע ספציפי מהעבר. האסוציאציה יכולה להיווצר ... ינתח לעומק את תחושת האשמה או אי - הנעימות ויברר מה המחויב ומה אפשרי בתוך תחושותיו, כך ישתחרר מהתחושה האסוציאטיבית הכפייתית. מה הקשר בין אסוציאציות למחשבות כפייתיות ו - OCD? אליעד מחבר את ההסבר לבעיה הכללית יותר של OCD (הפרעה טורדנית כפייתית). אנשים עם OCD עשויים לסבול מתחושות כפייתיות דומות שבהן אסוציאציה מסוימת יוצרת תחושת אי - נעימות חזקה, ומכאן נוצרת התנהגות כפייתית שנועדה להקל על תחושת האסוציאציה. בדוגמה שהביא אליעד, האדם מוכן היה לשלם יותר כסף רק כדי להקל על תחושת הגניבה שלא הייתה אמיתית כלל. איך להימנע מיצירת אסוציאציות ... יש להיות מודעים לכך שהמוח פועל לעיתים בצורה אסוציאטיבית ולא הגיונית. המודעות לכך יכולה למנוע היווצרות אסוציאציות כפייתיות מיותרות. איך להשתחרר ממחשבות טורדניות? מהי מחשבה כפייתית? למה נוצרת תחושת אשמה ללא סיבה? איך להיפטר מאסוציאציה שלילית? מה הקשר בין OCD לאסוציאציות? כיצד לפרק טראומה רגשית? ...
איך לטפל במחשבה טורדנית? איך להתמודד עם התנהגות טורדנית? איך לטפל ב OCD? איך להתמודד עם OCD? מה לעשות עם התנהגות כפייתית? מחשבות טורדניות מה לעשות
איך לטפל במחשבה טורדנית? איך להתמודד עם התנהגות טורדנית? איך לטפל ב OCD? איך להתמודד עם OCD? מה לעשות עם התנהגות כפייתית? מחשבות טורדניות מה לעשות
... לטפל במחשבה טורדנית? איך להתמודד עם התנהגות טורדנית? איך לטפל ב OCD? איך להתמודד עם OCD? מה לעשות עם התנהגות כפייתית? מחשבות טורדניות מה לעשות איך להתמודד עם מחשבות טורדניות ומה לעשות עם התנהגות כפייתית? אליעד כהן מסביר בצורה מפורטת מה לעשות עם מחשבות טורדניות ועם התנהגויות כפייתיות שמטרידות אותנו. נקודת המוצא שלו היא שאדם שסובל ממחשבה טורדנית צריך קודם כל לברר האם המחשבה נכונה או לא נכונה. הוא נותן מספר דוגמאות מפורטות כדי להמחיש את התהליך. האם המחשבה הטורדנית שלי נכונה או לא? לדברי אליעד, הדבר הראשון שצריך לעשות כשהמחשבה הטורדנית מופיעה הוא לשאול את עצמנו שאלה אחת ויחידה: האם המחשבה נכונה או לא נכונה? הוא מדגיש שאין שום שאלה אחרת שיכולה להיות רלוונטית במצב כזה. לדוגמה, אם יש לאדם מחשבה טורדנית שאומרת לו צריך לשטוף ידיים עוד פעם, השאלה שצריך לשאול היא פשוטה: האם באמת אני צריך לשטוף ידיים עוד פעם? אם התשובה היא כן - פשוט לשטוף ידיים שוב, ואם התשובה היא לא - אין צורך לבצע את הפעולה. הוא מדגיש שמחשבה טורדנית מטרידה רק כאשר האדם אינו בטוח בוודאות אם היא נכונה או לא. אם הוא היה בטוח ב - 100% שהמחשבה לא נכונה, היא כלל לא הייתה מופיעה. לכן המפתח להתמודדות הוא בדיקת האמת של המחשבה. למה קשה להיפטר ממחשבה טורדנית אפילו אם אני יודע שהיא לא נכונה? אליעד מתייחס למצב שבו האדם טוען שהוא יודע שהמחשבה אינה נכונה ובכל זאת היא מטרידה אותו. הוא מסביר שהסיבה לכך היא ... זה שום בעיה. הבעיה מתחילה רק כאשר האדם מוטרד מעצם קיומה של ההתנהגות הזו ורוצה דרך אחרת, זולה יותר, להירגע. כיצד למצוא פתרון פשוט יותר להתנהגות הכפייתית שלי? אליעד מציע גישה פשוטה וברורה יותר: במקום להשתמש בטכניקות של השוואות והרגעה, האדם יכול לגשת ישירות למקור הבעיה. אם לדוגמה יש מחשבה אני רע כי נכשלתי ... את הבדיקה הזאת לעומק כי הם עצלנים או מפחדים לגלות תשובה שלילית על עצמם. במצב כזה, הם ימשיכו לסבול. הוא מציין שהפתרון האמיתי והקבוע למחשבות טורדניות הוא בדיקת האמת עד הסוף. אם האדם אכן רע או נכשל, יש לו שתי אפשרויות: לקבל את האמת או לשקר לעצמו ולהמשיך בסבל. למה אנשים מחפשים פתרונות אצל מטפלים ומכשפים? אליעד מתייחס לאנשים שמחפשים פתרונות מהירים וקסומים למחשבות טורדניות ומציין שמטפלים או מכשפים מבטיחים לעיתים פתרונות בטווח זמן קבוע מראש, כמו ארבעה או עשרים טיפולים. לטענתו, אדם שלא מוכן לבדוק בעצמו את האמת או את השקר שבמחשבה הטורדנית שלו יעדיף ללכת לטיפול שיבטיח לו פתרון. אך הוא מזהיר שזה בלתי אפשרי לדעת מראש כמה טיפולים בדיוק יידרשו כי הדבר תלוי ברצינות, ביכולת ובהתמדה של האדם ... מוטורית, פחד גבהים וכו). לכן, אדם שלא מתאמץ להתמודד בעצמו עם השאלה האמיתית ומצפה לפתרון קל ופשוט, ימשיך לסבול. למה השוואה לאחרים מרגיעה מחשבות טורדניות? אליעד מסביר שהסיבה שהשוואה לאחרים מרגיעה אדם עם מחשבות טורדניות היא כי היא משנה את התפיסה שלו לגבי כמה המצב גרוע. לדוגמה, אם אדם נכשל במבחן, זה מטריד אותו כי הוא חושב שזה הופך אותו לרע. כשהוא משווה עצמו לאחרים ... שוב שהסיבה לתחושת הקלה זו היא רק כי השתנתה תפיסת האדם לגבי המצב, והוא פחות רוצה את ההצלחה מבעבר. מה לעשות בפועל כשיש מחשבה שלילית או טורדנית? ההנחיה של אליעד ברורה: תמיד לבדוק לעומק את האמת של המחשבה. אם האדם הוא איש אמת, כלומר, אדם שמוכן לבדוק את הדברים לעומק ולא משקר לעצמו, הבדיקה של האמת ... שלילית שמתגלה כלא נכונה תפסיק להטריד, ומחשבה שמתגלה כנכונה תוביל את האדם לקבל את המצב ולהפסיק להתנגד לו. בסיכומו של דבר, ההתמודדות עם מחשבות טורדניות לפי אליעד היא פשוטה וברורה, אבל דורשת אומץ ואמת: לבדוק את האמת או השקר של המחשבה עד הסוף. איך להיפטר ממחשבות טורדניות? התמודדות עם OCD איך לשחרר מחשבות שליליות? למה השוואה לאחרים מרגיעה? מחשבות כפייתיות טיפול האם המחשבה שלי נכונה? מה השאלה? ש: השאלה היא איך להתמודד עם מחשבות טורדניות. אליעד: איך להתמודד הלאה מה השאלה מה זה איך להתמודד? ש: כאילו איך להיפטר ממנה. אליעד: איך להיפטר ממנה? ש: או להתמודד איתה באופן כללי. אליעד: אוקי יש מחשבה טורדנית? ש: כן. אליעד: ואתה בטוח שאתה רוצה להיפטר ממנה אולי היא טובה, נגיד שיש לך מחשבה טורדנית שאומרת לך אתה חייב ללכת לאכול כשאתה רעב זאת
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על איך לשנות התניה? איך לטפל בהתמכרות? איך לשנות עוגן? טיפול בתת מודע, איך להיגמל מהתמכרות? איך להשתחרר מהתמכרות? איך להשתחרר מאובססיה? טיפול באו סי די, טיפול ב ocd, איך לשנות הרגל? nlp
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: מחשבות כפייתיות, כעס ועצבים? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? דיכאון? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם עצבות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? מועקות נפשיות וייאוש ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: מחשבות כפייתיות, איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לחנך ילדים? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להשיג ביטחון עצמי? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להאמין בעצמך? איך להעריך את עצמך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לפתח יכולות חשיבה? איך למצוא זוגיות? איך לקבל החלטות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להיות מאושר ושמח? איך להצליח בראיון עבודה? איך ליצור אהבה? איך לשנות תכונות אופי? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לעשות יותר כסף? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להתמודד עם גירושין? איך להעביר ביקורת בונה? איך להצליח בזוגיות? איך לנהל את הזמן? איך לא להישחק בעבודה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לפרש חלומות? איך להיגמל מהימורים? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לשפר את הזיכרון? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לשתול מחשבות? איך לשכנע אנשים ולקוחות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש או אין אלוהים? האם אפשר לדעת הכל? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? מהי תכלית ומשמעות החיים? איך להיות מאושר? אולי אנחנו במטריקס? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש משמעות לחיים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם יש אמת מוחלטת? למה לא להתאבד? האם יש בחירה חופשית? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם באמת הכל לטובה? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? למה העולם קיים? מי ברא את אלוהים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצר העולם? בשביל מה לחיות? האם הכל אפשרי? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם? האם לדומם יש תודעה? איך להיות הכי חכם בעולם? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? מה המשמעות של החיים? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי קריירה, מאמן אישי טלפוני, מאמן אישי לאורח חיים בריא בנושא מחשבות כפייתיות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3125 שניות - עכשיו 18_07_2025 השעה 20:24:55 - wesi1