אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה ocd הפרעה טורדנית ✔איך לשנות התניה? איך לטפל בהתמכרות? איך לשנות עוגן? טיפול בתת מודע, איך להיגמל מהתמכרות? איך להשתחרר מהתמכרות? איך להשתחרר מאובססיה...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
8:50איך לשנות התניה? איך לטפל בהתמכרות? איך לשנות עוגן? טיפול בתת מודע, איך להיגמל מהתמכרות? איך להשתחרר מהתמכרות? איך להשתחרר מאובססיה? טיפול באו סי די, טיפול ב ocd, איך לשנות הרגל? nlp
מדוע נוצרת התמכרות ואיך לשנות אותה?

התמכרות נוצרת כאשר במוח האדם נוצרות התניות או עוגנים המזהים פעולה מסוימת כפתרון לבעיה פנימית. לדוגמה, אדם שאוכל שוקולד בכל פעם שמשעמם לו או רע לו, יוצר התניה בראשו לפיה "שוקולד זה טוב", כי השוקולד מפיג עבורו את התחושות השליליות. כך נוצרת התמכרות: האדם מפסיק לראות את הצורך האמיתי (שעמום, עצב, בדידות) ובמקום זאת מאמין שהשוקולד עצמו הוא הפתרון האולטימטיבי.

איך משנים עוגן או התניה בראש?

כדי לשנות את ההתניה, ישנם כמה שלבים:
  • בשלב הראשון יש להבין את הסיבות האמיתיות להתמכרות: אילו תחושות חיוביות מתקבלות מהפעולה, ואילו תחושות שליליות היא מעלימה. לדוגמה, אדם שאוכל שוקולד כי משעמם לו, צריך לזהות בבירור שתחושת השעמום היא הבעיה.
  • בשלב הבא, בכל פעם שאותו אדם פונה לשוקולד, עליו לומר לעצמו: "אני אוכל שוקולד כי משעמם לי, ואני מאמין שזה יעזור לי לא להשתעמם". המטרה כאן היא להעלות את הסיבה האמיתית (השעמום) מהתת - מודע אל המודע, ובכך לפתוח אפשרות למצוא פתרונות אלטרנטיביים, כמו למשל "אני יכול לקרוא ספר במקום לאכול שוקולד".
למה קריטי להזכיר לעצמך את הסיבה לפעולה?

כאשר האדם לא מזכיר לעצמו את הסיבה האמיתית (לדוגמה שעמום), הוא ממשיך לחזק את ההתניה בראש, כאילו השוקולד הוא הדבר המחויב והחיוני. לעומת זאת, כאשר הוא מודע לסיבה, המוח נשאר פתוח לחפש פתרונות נוספים ולהשתחרר מהתלות בפעולה ספציפית זו. אם יופיע פתרון אחר בעתיד, האדם יהיה מסוגל להבחין בו ולבחור בו.

כיצד להתמודד עם סיבות אחרות כמו עצב או געגוע?

כשמדובר בעצב, מומלץ לרשום על השוקולד את המשפט "תרופה לעצב", ולפני כל אכילה לומר: "אני אוכל את השוקולד כדי לא להיות עצוב". הדבר מזכיר למוח שהבעיה האמיתית היא העצב, ופותח פתח למציאת פתרון אחר.

דוגמה נוספת, במקרה של אדם שמתגעגע למישהי ומתקשר אליה שוב ושוב, הוא צריך לומר לעצמו: "אני מחפש להרגיש את התחושה הטובה שהרגשתי איתה בעבר". כשהמוח מבין את הסיבה, הוא יתחיל לבדוק האם זו באמת הדרך הטובה ביותר להשיג את התחושה, או שאולי קיימת אפשרות אחרת.

מהי הגישה המעשית המוצעת לטיפול בהתמכרות?

בעוד שגישות רגילות מציעות הפסקה הדרגתית או בבת אחת, הגישה שאליעד כהן מציג היא להמשיך בפעילות ההתמכרותית, אבל במודעות מלאה לסיבה האמיתית לפעולה. לדוגמה, אדם שמעשן סמים כי הוא מרגיש בודד, צריך לומר לעצמו לפני, תוך כדי ואחרי העישון: "אני מעשן כי אני בודד ואני חושב שזה יעזור לי לא להרגיש כך". המודעות המלאה לכך שהסמים לא באמת פותרים את בעיית הבדידות תאפשר לו, לאורך זמן, לחפש פתרון יעיל יותר.

כאשר ההתמכרות כוללת סיכון פיזי מיידי, כמובן שצריך להפסיק מידית. אבל כשאין סכנה פיזית, ההבנה והמודעות העמוקה לסיבה שמאחורי ההתמכרות מובילה באופן טבעי למציאת פתרון חלופי.

מה העיקרון המרכזי לשינוי ההתניה?

העיקרון הוא לחזור תמיד אל המהות ואל הסיבה שיצרה את ההתמכרות. כאשר אדם מחובר למקור הבעיה ("אני משועמם", "אני עצוב", "אני רוצה להרגיש תחושה מסוימת"), במקום להתמקד בתוצאה (שוקולד, סיגריות, סמים), קל יותר למצוא פתרונות חלופיים וטובים יותר לבעיה המקורית. זה יוצר אפשרות לשבור את ההתניה הראשונית ולהחליף אותה בעוגנים בריאים ויעילים יותר.
מדוע נוצרת התניה שגורמת להתמכרות?

התמכרות יכולה להיווצר כאשר בראש של אדם נוצרת התניה או עוגן מסוים, כמו לדוגמה "שוקולד זה טוב". בכל פעם שמשעמם לו או רע לו, הוא פונה לשוקולד כדי למלא את החוסר או להפיג את התחושה השלילית. במקום לזכור שהמטרה האמיתית היא להעלים את השעמום או העצב, האדם מתחיל להאמין שהשוקולד עצמו הוא מה שהוא מחפש. כך נוצרת התמכרות, כי המוח רואה בשוקולד את הפתרון הקבוע והמחויב לבעיה.

איך אפשר לשנות את העוגן בראש?

כדי לשנות את העוגן, חשוב לאתר תחילה את הסיבות שבגללן אדם מכור. אם לדוגמה אדם מכור לשוקולד, שואלים אותו:
  • מהן התחושות הטובות שהשוקולד נותן לי?
  • אילו תחושות רעות נעלמות כשאני אוכל שוקולד?
נניח שמגלים שהסיבה היא שעמום. בכל פעם שהוא ניגש לשוקולד, הוא צריך להזכיר לעצמו: "אני רוצה לאכול את השוקולד כדי שלא ישעמם לי". ברגע שהאדם יבין באופן מודע שהוא מחפש פתרון לשעמום, הוא יוכל לשקול אפשרויות אחרות, למשל "אם אני רוצה שלא ישעמם לי, אולי כדאי לי לקרוא ספר?". כך מחזירים את המוח למהות האמיתית: הוא מחפש הפגת שעמום, ולא בהכרח צריך שוקולד לשם כך.

מדוע חשוב להזכיר לעצמך את הסיבה לפני כל פעולה?

אם האדם לא מזכיר לעצמו לפני, תוך כדי ואחרי שהוא אוכל, למה הוא אוכל, הוא בעצם ממשיך לחזק את ההתניה בראש: "שוקולד הוא הפתרון שאני מחפש". לעומת זאת, אם הוא יאמר: "אני אוכל כי אני משועמם, ואם אמצא פתרון אחר לשעמום, לא אצטרך לאכול שוקולד", המוח יישאר פתוח לחפש פתרונות נוספים.

ש: מה קורה אם כרגע אין לאדם פתרון אחר טוב יותר לשעמום?

אליעד: אז הוא ימשיך לאכול. אבל ההבדל הוא שאם נשארת בראש המודעות: "אני אוכל רק כדי לא להשתעמם", יש סיכוי שברגע שתופיע אפשרות אחרת, המוח יזהה אותה ויבין שאפשר להחליף את השוקולד.

איך להתמודד עם התמכרויות אחרות, כמו עצב או געגוע?

נניח שאדם אוכל שוקולד כי הוא עצוב ומרגיש ששוקולד "עושה לו טוב". אפשר לרשום על האריזה: "תרופה לא להיות עצוב". בכל פעם לפני האכילה, מזכירים לעצמנו: "אני אוכל את זה כדי לא להיות עצוב". כך נשמרת ההבנה שהבעיה היא העצב, לא בהכרח השוקולד. דוגמה נוספת היא אדם שמתקשר למישהי שהוא לא מצליח לשכוח, רק בגלל שהוא מתגעגע לתחושה טובה שהיתה לו איתה. אם במקום להגיד: "אני רוצה לדבר איתה", הוא יאמר: "אני מחפש להרגיש שוב את התחושה שהיתה לי", המוח יתחיל לבדוק אם אכן זו הדרך הנכונה להשיג את אותה תחושה, או שאולי יש לכך פתרון אחר.

מהי הגישה המעשית לגמילה?

לרוב מציעים דרכים כמו הפסקה הדרגתית או בבת אחת, אך הגישה המוצעת כאן היא קודם כל להמשיך עם ההתמכרות, אבל במקביל להבין בדיוק מדוע עושים את הפעולה. אם אדם מעשן סמים, שיאמר לעצמו לפני העישון: "אני מעשן כי אני מרגיש בודד, ואני מצפה שזה יעלים לי את הבדידות". אם הוא מבין את הסיבה ורואה שהסמים לא באמת פותרים לו את הבדידות לטווח ארוך, הוא יוכל לחפש פתרון אחר.

אם הפעולה ממילא מסכנת פיזית באופן מיידי, צריך להפסיק אותה מהר. אבל כל עוד אין סכנה פיזית, עצם המודעות לסיבה בכל צעד עוזרת לשנות את ההתניה ולהוביל להפסקה או למציאת תחליף אחר כשהדבר מתאפשר.

איך לסכם את העיקרון?

העיקרון הוא פשוט: צריך לחזור למקור הבעיה שההתמכרות מנסה לפתור. בכל התמכרות יש סיבה שגרמה לאדם לבחור דווקא באותה פעולה. אם הוא נשאר מחובר לסיבה עצמה ("אני משועמם", "אני עצוב", "אני רוצה להרגיש תחושה מסוימת") בכל פעולה שהוא עושה, יהיה לו קל יותר לבחון חלופות. כך ניתן בהדרגה להחליש את העוגן הלא מודע ("שוקולד זה טוב", "סיגריה זה טוב" ועוד), ולהחליף אותו בעוגנים יעילים יותר או להביא לפתרון עומק במקום התניה שטחית.
עכשיו נושא של גמילה מהתמכרויות אוקי ובמהות שלו זה איך לשנות לבן אדם התניה או עוגן שיש לו בראש, מה זאת אומרת לפעמים התמכרות נוצרת מזה שבן אדם נוצרה לו איזו התניה לדוגמה נגיד בן אדם נגיד מכור לשוקולד למה הוא מכור לשוקולד כל פעם כשרע לו הוא אוכל שוקולד למה כל פעם כשרע לו הוא אוכל שוקולד כי יש לו התניה בראש שאומרת שוקולד זה טוב שוקולד זה טוב שוקולד עושה אותי מאושר וכו'. אוקי עכשיו השאלה היא איך נגמלים מזה אז כמובן שיש פה הרבה מאוד תהליכים ועניינים אבל אני רוצה לדבר עכשיו על איך משנים את העוגן את ההתניה בראש שאומרת שוקולד זה טוב או אצל כל אחד את ההתמכרות שלו שיחליף את זה למה שהוא רוצה.

אז הדרך היא שמה שבן אדם צריך לעשות נניח נגיד שבן אדם מכור לשוקולד ואנחנו רוצים לעזור לו להיגמל משוקולד מה שאנחנו צריכים לעשות שלב ראשון זה לאתר מה הסיבות שבגללן הוא צורך את השוקולד איזה תחושות טובות זה נותן לו ואיזה תחושות רעות זה מעלים ממנו, אוקי מה הטוב שיוצא לך מהשוקולד ומה הרע שנעלם ממך בגלל שאתה אוכל שוקולד. אחרי שמצאנו את זה נניח נגיד שמצאנו שבן אדם אוכל שוקולד כי משעמם לו סתם נמציא משעמם לו בסדר, אוקי עכשיו מה שאנחנו צריכים לעשות זה אנחנו צריכים לשנות לבן אדם את ההתניה בראש שהוא חושב ששוקולד זה טוב.

איך אנחנו נשנה לו את ההתניה אנחנו ניתן לו הנחיה מה ההנחיה אומרת כל פעם לפני שאתה אוכל שוקולד אתה צריך להגיד לעצמך "רע לי עכשיו כי אני מרגיש שמשעמם לי אני הולך לאכול את השוקולד כדי שלא ישעמם לי" תגיד את זה "אני אוכל את השוקולד כדי שלא ישעמם לי אני הולך לאכול כי משעמם לי, אני חושב שאם אני יאכל לא ישעמם לי אני מחפש תעסוקה ולכן אני אוכל" ככה תגיד ועל הארון איפה שנמצא השוקולד תרשום כמו שיש ארון תרופות תרשום ארון של מזון שאמור לעזור לי שלא ישעמם לי תרשום את זה.

עכשיו מה השכל שבדבר שאנחנו בעצם מקפיצים מחשבה שנמצאת מהתת מודע למודע כי בתת מודע של הבן אדם יש לו פקודה שאומרת שוקולד זה טוב למה שוקולד זה טוב כי פעם הוא אכל שוקולד, נגיד אוכל זה טוב למה אוכל זה טוב כי נגיד מפיג לו את השעמום אנחנו רוצים להכניס לו התניה במוח "אתה יודע מה שאתה מחפש זה לא את האוכל אתה מחפש שלא ישעמם לך" אנחנו רוצים שבכל פעם שהוא קם לאכול במקום שהוא יגיד אני רוצה לאכול שהוא יגיד אני רוצה שלא ישעמם לי כי מכאן יהיה יותר קל לנתב אותו למקומות אחרים כגון "אני רוצה שלא ישעמם לי ולכן אני אלך לקרוא ספר" או "אני רוצה שלא ישעמם לי ולכן אני אוכל" ואז המוח שלו יגיד לו "רגע אבל אם אתה אוכל באמת זה פותר את זה שמשעמם לך זה לא באמת פותר את זה אז לך תעשה משהו אחר".

ולכן בתור התחלה אנחנו נרצה להביא לרמת המודעות שלו את ההבנה שהוא אוכל כי משעמם לו ולכן זה חשוב וקריטי ביותר שבן אדם שעושה פעולה והוא מגלה שהוא עושה את הפעולה הזאת מסיבה כלשהי קריטי ביותר בהנחה שהוא רוצה להיפטר מהפעולה קריטי ביותר שהוא יהיה מודע תוך כדי שהוא עושה את הפעולה לפני שהוא עושה את הפעולה ואחרי שהוא עושה את הפעולה לסיבה שהוא עשה את הפעולה כי אם לא הוא יוצר לעצמו התניה במוח שהצורה עצמה היא המחויבת הוא מתחיל להאמין שהצורה עצמה הסופית הפעולה עצמה היא הדבר שהוא מחפש וזה לא נכון הרי אתה באמצעות זה מחפש לפתור דבר אחר אז תשדר למוח שלך את הדבר האחר שאותו אתה רוצה.

ש: אבל בהינתן שאר האפשרויות שלו האם באמת האוכל זה הפתרון שהכי מפיג את השעמום שלו.

אליעד: יכול להיות.

ש: אז מה הוא יעשה?

אליעד: אז הוא ימשיך לאכול אבל מה ההבדל שאם הוא יגיד אני רוצה לאכול אז גם אם מחר פתאום יהיה פתרון אחר הוא שכח את הבעיה המקורית הוא שכח שהבעיה שזה משעמם הוא פשוט יתחיל להאמין שהוא רוצה לאכול אבל אם הוא אומר לעצמו "כי משעמם לי ולכן אני אלך לאכול למה, אני אוכל כי משעמם לי אם לא היה משעמם לי לא הייתי אוכל אם אני אמצע פתרון יותר טוב מלאכול אני לא אוכל" אם הוא היה זוכר את זה אז ממילא יכול להיות שפתאום היה קופץ לו המוח היה ממשיך לעבוד לחפש "איך אני יכול שלא ישעמם לי מה אני יכול לעשות כמשעמם לי, האם אני חייב שיהיה משעמם לי ואולי יש פתרון אחר והאם באמת זה עוזר לי שלא ישעמם לי". את הבנת?

ש: כן.

אליעד: נכון שאני צודק?

ש: כן.

אליעד: הלאה עכשיו בא נלך נגיד בן אדם נגיד אוכל שוקולד "למה אתה אוכל שוקולד? כי אני עצוב שוקולד עושה לי טוב" אוקי בבקשה תרשום על השוקולד תיקח כשאתה קונה שוקולד, תמשיך לאכול שוקולד אבל תרשום בבקשה על השוקולד מדבקה "תרופה לא להיות עצוב" תרשום "אתה רוצה להיפטר מזה? כן, אתה אוכל את זה כדי לא להיות" תרשום בבקשה "אני אוכל את השוקולד כדי לא להיות עצוב" לפני שאתה אוכל את השוקולד "אני אוכל אותו כדי לא להיות עצוב" אם אתה תרשום את זה המוח שלך אתה מתחבר למהות של הדבר כי במהות אתה מחפש לא להיות עצוב אתה לא מחפש את השוקולד ככה אתה תשנה את ההתניה שיש לך בראש.

יש לבן אדם עוגן הוא אכל שלוש פעמים שוקולד היה לו טוב נוצרה לו התניה "שוקולד עושה לי טוב" הוא כבר שכח ששוקולד זה מקרה פרטי זה לא המהות של העניין כנ"ל בכל דבר שרוצים להשתחרר ממנו להיפטר ממנו כל דבר כשאתה רוצה להיפטר ממשהו, דוגמה נגיד שאתה מפחד להתחיל עם מישהי במקום להגיד "אני מפחד להתחיל איתה" תגיד לעצמך "אני מפחד שאם היא תדחה אותי אני ארגיש שאני לא מעריך את עצמי" תזכור את המהות של הדבר כי אם אתה תזכור אותו אז אתה לא תפחד ממנה אתה מפחד ממשהו אחר אתה מפחד ממשהו אחר אתה יכול לטפל בו.

יש לנו סיבה שמובילה לתוצאה ואם זה חוזר כמה פעמים הבן אדם מתחיל להאמין שהתוצאה היא המחויב היא העיקר היא המהות הוא מתחיל להאמין שהשוקולד הוא המחויב שהבחור ההוא הוא המחויב שהבחורה ההיא היא המחויבת זה מה שהוא מתחיל להאמין, אם לדוגמה נגיד בחור נגיד רוצה לשכוח מישהי אוקי והוא לא מצליח לשכוח אוקי "למה אתה זוכר אותה כי כשאתה זוכר אותה זה עושה לך טוב", אוקי "כי אני נזכר ב 1 2 3" אוקי מה שאתה צריך לעשות קודם כל כשאתה מתגעגע אליה או רוצה להתקשר או מה שזה לא יהיה להגיד אוקי כאילו להבין "אני לא מחפש אותה אני רוצה להרגיש את התחושה הספציפית שהרגשתי ביום זה בשעה זאת ולכן אני מתקשר ולכן אני עושה" לדחוף לעצמך לראש שתבין למה אתה עושה את זה.

אם תבין למה אתה עושה את זה זה גם יש סיכוי סביר שאולי תגיד "אני מוכן בכלל לוותר על זה אולי יש לי אלטרנטיבה אחרת" ויש עוד אפשרות שאתה תגיד "אבל הדבר הזה בכלל לא נותן לי את מה שאני רוצה מלכתחילה" כי אתה תראה בעיני עצמך טיפש תגיד לעצמך "באמת זה נותן לי את זה הרי זה לא באמת נותן לי את זה אז למה אני צריך את זה מלכתחילה". המהות של מה שאמרתי היא תיקח את הדבר שאליו אתה מכור תבדוק למה אתה מכור ותהיה מודע לסיבה שמחברת אותך לאותו דבר תהיה מודע לזה לפני תוך כדי ואחרי.

בתשעים ותשע אחוז מהמקרים כשמישהו בא אלי ואומר שהוא מכור למשהו והוא רוצה להיגמל אוקי אז יש מיליון ואחד רעיונות איך להיגמל יש את הרעיון תפסיק בבת אחת תפסיק בשלבים כל מיני סיפורים וקשקושים, עכשיו אם בן אדם עושה פעולה שיכולה לפגוע בו פיזית אז אני אגיד לו תפסיק את זה עכשיו בבת אחת בהנחה שהיא לא יכולה לפגוע בו פיזית אל תפסיק את זה "אבל אני רוצה להיגמל מזה" אל תפסיק את זה אז מה תמשיך אבל אתה צריך לנסות להבין למה אתה עושה את זה, בהנחה שאתה רוצה להיגמל ממשהו מה שאתה צריך לעשות זה להמשיך לעשות אותו אבל להבין למה אתה עושה אותו.

כי בסופו של דבר אם אתה באמת רוצה להיגמל ממנו אתה צריך להבין למה אתה עושה אותו ולמצוא לזה אלטרנטיבה אחרת מה הבעיה שפותר לך ההתמכרות ולמצוא לה פתרון אחר, לא תמצא פתרון אחר תשעים ותשע אחוז שאתה תיפול לזה עוד פעם אפילו מישהו אתה מעשן סמים "אתה מעשן סמים סבבה תמשיך לעשן סמים אבל בבקשה לפני שאתה רוצה לעשן תבדוק למה אתה רוצה לעשן תוך כדי שאתה מעשן למה אתה מעשן מה הטוב שזה עושה לך ואחרי שעישנת מה הטוב שזה עשה לך" איך תבדוק שאלה אחרת איך תדע שאלה אחרת זה שאלה אחרת.

אבל כקונספט אתה אל תפסיק את זה תנסה להבין למה אחרי שתבין למה עכשיו אפשר להתקדם ותהיה מודע לזה לפני שאתה מעשן "אני מעשן כי רע לי כי אני מרגיש בודד אני מעשן אני מצפה שהסיגריה הזאת תגרום לי לא להרגיש בודד" תהיה מודע לזה, תהיה מודע לזה הדברים יסתדרו. הבנו?
להתגעגע להיגמל משוקולד נפרדים מאהבה להבין מה הסיבה לשכוח את האקסית איך להתמודד עם התמכרות אתה יכול המודע להיגמל מהתמכרויות מכור למשהו התניות nlp obsessive compulsive disorder ocd ocd הפרעה טורדנית ocd התנהגות טורדנית ocd טיפול או סי די אובססיביות אובססיה אובססיה טורדנית אובססיה טורדנית כפייתית אובססיות אוסידי אוסידי הפרעה טורדנית אוסידי התנהגות טורדנית אוסידי טיפול איך להיגמל איך להיגמל מהתמכרויות איך להיגמל מהתמכרות איך להשתחרר איך להשתחרר מאובססיה איך להשתחרר מהתמכרות איך לטפל איך לטפל בהתמכרויות איך לטפל בהתמכרות איך לשנות איך לשנות הרגל איך לשנות הרגלים איך לשנות התניה איך לשנות עוגן גמילה גמילה מהתמכרויות גמילה מהתמכרות הפרעה אובססיבית הפרעה טורדנית הפרעה טורדנית כפייתית הפרעה כפייתית הפרעת התנהגות כפייתית הרגל הרגלים השתחררות התמכרויות התמכרות התנהגות טורדנית התנהגות טורדנית כפייתית התנהגות כפייתית התנהגות כפייתית טורדנית התניה התניות חופש חשיבה כפייתית טורדנות טורדנות כפייתית טורדנות מחשבתית טיפול טיפול ב ocd טיפול ב או סי די טיפול ב אוסידי טיפול באו סי די טיפול בהתמכרויות טיפול בהתמכרות טיפול בהתנהגות טורדנית טיפול בתת מודע טיפולים כיצד להיגמל להיגמל להיגמל מהתמכרויות להיגמל מהתמכרות להיפטר מהתנהגות טורדנית להשתחרר להשתחרר מאובססיה להשתחרר מהתמכרות להתמודד עם ocd להתמודד עם אוסידי להתמודד עם טורדנות לטפל לטפל ב ocd לטפל ב אוסידי לטפל בהתמכרויות לטפל בהתמכרות לטפל בהתנהגות טורדנית לטפל בהתנהגות כפייתית לשנות לשנות הרגל לשנות הרגלים לשנות התנהגות לשנות התניה לשנות עוגן מודעות מחשבה טורדנית מחשבה כפייתית מחשבות טורדניות מחשבות כפייתיות מטופל מטופלים מטפל מטפל ב ocd מטפל ב אוסידי מכור נלפ סובל מהפרעה טורדנית עוגן שינוי הרגלים שינוי התנהגות תת מודע
OCD, הפרעה טורדנית כפייתית, מפחד לפגוע באחרים, פוסט טראומה מהילדות, מחשבה טורדנית, הפרעה נפשית, התנהגות כפייתית, פוסט טראומה קשה, הפרעה אובססיבית קומפולסיבית, טורדנות כפייתית
OCD, הפרעה טורדנית כפייתית, מפחד לפגוע באחרים, פוסט טראומה מהילדות, מחשבה טורדנית, הפרעה נפשית, התנהגות כפייתית, פוסט טראומה קשה, הפרעה אובססיבית קומפולסיבית, טורדנות כפייתית
OCD, הפרעה טורדנית כפייתית, מפחד לפגוע באחרים, פוסט טראומה מהילדות, מחשבה טורדנית, הפרעה נפשית, התנהגות כפייתית, פוסט טראומה קשה, הפרעה אובססיבית קומפולסיבית, טורדנות כפייתית מהי ההפרעה הטורדנית כפייתית (OCD) ואיך ניתן להתמודד איתה? ההפרעה הטורדנית כפייתית (OCD) היא מצב שבו מחשבות טורדניות חוזרות על עצמן, המובילות לפעולות כפייתיות שנעשות כדי להקל על החרדה. ... שוב ושוב, עד שהוא כמעט מרגיש חובה לקנות את הפחית השנייה, למרות שלא באמת עשה שום נזק. כיצד להתמודד עם המחשבות הטורדניות? הגישה כדי להתמודד עם המחשבות הטורדניות היא להתחיל להבין את ... שבו הוא מאמין שנעשית עבירה מוסרית או פיזית, ומנסים להוציא אותו מהסרט הזה. מהו הפתרון להתמודדות עם OCD? הפתרון יכול לכלול עבודה על חקירת מחשבותיו של האדם, על מנת לשאול את השאלות הנכונות ולבדוק את ההנחות שנעשו לגביהן. במקרים של OCD, החקירה מתמקדת בהבנת הסיבה ... היא להביא את האדם למצב שבו הוא לא יחשוש ממעשים שאין להם השפעה אמיתית. מהן הסיבות הנפשות שמניעות את המחשבות הטורדניות? חלק מהשאלות שהועלו ... מהעבר, לדוגמה, פחד שהאדם יפגע באחרים, כי הוא חושב עליהם בצורה שלילית. כל פעולה שנעשית מלווה במחשבה טורדנית שמביאה לפעולה כפייתית, כמו במקרה של האדם שנגע ... לחקירה ולבחינה של מחשבות יכול להוביל לשיפור במצבו של האדם. בסופו של דבר, זהו תהליך שמטרתו להבין איך מחשבות טורדניות פוגעות בחיי היום - ... פחד אמיתי או מתוך אשליה היא להבין את הזיכרון שבסופו של דבר גורם לו לחשוב שהוא עושה נזק, ולהתמודד איתו. OCD הפרעה טורדנית כפייתית מחשבה טורדנית התמודדות עם מחשבות טורדניות הפרעות נפשיות פוסט טראומה התנהגות כפייתית
OCD והדחקה רגשית, OCD בגלל הדחקה, OCD ומחשבה מודחקת, OCD בגלל הדחקה בתת מודע, איך להדחיק יוצר OCD? למה קשה לטפל ב OCD? איך נוצר OCD? למה קשה לטפל במחשבה טורדנית? למה קשה לטפל בהתנהגות כפייתית? איך לא להדחיק?
OCD והדחקה רגשית, OCD בגלל הדחקה, OCD ומחשבה מודחקת, OCD בגלל הדחקה בתת מודע, איך להדחיק יוצר OCD? למה קשה לטפל ב OCD? איך נוצר OCD? למה קשה לטפל במחשבה טורדנית? למה קשה לטפל בהתנהגות כפייתית? איך לא להדחיק?
OCD והדחקה רגשית, OCD בגלל הדחקה, OCD ומחשבה מודחקת, OCD בגלל הדחקה בתת מודע, איך להדחיק יוצר OCD? למה קשה לטפל ב OCD? איך נוצר OCD? למה קשה לטפל במחשבה טורדנית? למה קשה לטפל בהתנהגות כפייתית? איך לא להדחיק? איך הדחקה רגשית גורמת ל - OCD? OCD (הפרעה טורדנית - כפייתית) היא הפרעה שבה אדם סובל ממחשבות טורדניות או מהתנהגויות כפייתיות, כלומר, התנהגויות שהוא מרגיש צורך לחזור עליהן שוב ושוב. השאלה המרכזית שעולה היא: למה כל כך קשה לטפל במחשבות טורדניות ובהתנהגויות כפייתיות? התשובה טמונה בכך שלעתים קרובות התנהגות כפייתית נובעת ממחשבות מודחקות, כלומר, מחשבות או רגשות שהאדם מודע להם, אך מעדיף לדחוק אותם עמוק בתת - מודע כדי להימנע מהתמודדות ישירה עימן. איך הדחקה יוצרת OCD? כאשר אדם מדחיק בתת - מודע שלו פחד, חרדה או לחץ, זה עשוי להוביל להתפתחות של OCD. לדוגמה, אדם עשוי לפחד מהמוות, אך אם הוא מודע לפחד הזה, יהיה לו קל יותר לזהות אותו ולטפל בו. לעומת זאת, אם הוא לא יודע מה בדיוק גורם לחרדה שלו כי הוא מדחיק את הסיבה האמיתית, קשה הרבה יותר להתמודד עם החרדה הזאת. כתוצאה מהדחקה זו, המוח מפתח מנגנוני הגנה בצורת מחשבות טורדניות או התנהגות כפייתית, שגורמים לאדם להסיח את הדעת מהבעיה האמיתית שהיא מציקה לו. למה קשה לטפל ב - OCD? הקושי בטיפול ב - OCD נובע לא מההתנהגות הכפייתית או מהמחשבות הטורדניות עצמן, אלא מכך שהן פעמים רבות ביטוי לתסביך או חרדה עמוקה שהודחקה בתת - מודע. אדם הסובל מ - OCD לא בהכרח יודע מהו המקור האמיתי של החרדה שלו, ולכן קשה מאוד להימנע מההתנהגות הכפייתית. בעיות אלה לא נובעות מהתסביך עצמו, אלא מהעובדה שהאדם לא מסוגל לזהות את מקור החרדה ולהתמודד איתה ישירות. איך ניתן לזהות מחשבות מודחקות? כדי לטפל ב - OCD שנובע מהדחקה רגשית, חשוב להבין מה התועלת הרגשית שהאדם מקבל מההתנהגות הכפייתית. לדוגמה, אם אדם נוהג לשטוף ידיים באופן אובססיבי, יש לנסות להבין מה הוא מנסה להשיג באמצעות ההתנהגות הזאת. האם הוא מחפש שליטה במצב? האם הוא עושה זאת כדי להפחית חרדה בלתי ... שהאדם מפיק מהתנהגותו, ניתן להדריך אותו להתמודד בצורה ישירה עם החרדה במקום להימנע ממנה באמצעות התנהגות כפייתית. איך לטפל ב -
אסוציאציה טראומטית, זיכרון רע, איך המוח חושב? מחשבה טורדנית, מחשבה כפייתית, מחשבה לא הגיונית, מחשבות שווא, מחשבות פרנואידיות, OCD, התנהגות כפייתית, איך לנתח רגשות?
אסוציאציה טראומטית, זיכרון רע, איך המוח חושב? מחשבה טורדנית, מחשבה כפייתית, מחשבה לא הגיונית, מחשבות שווא, מחשבות פרנואידיות, OCD, התנהגות כפייתית, איך לנתח רגשות?
... טראומטית, זיכרון רע, איך המוח חושב? מחשבה טורדנית, מחשבה כפייתית, מחשבה לא הגיונית, מחשבות שווא, מחשבות פרנואידיות, OCD, התנהגות כפייתית, איך לנתח רגשות? מהי אסוציאציה טראומטית וכיצד היא גורמת למחשבה טורדנית? אליעד כהן מסביר מהי אסוציאציה טראומטית וכיצד היא יוצרת מחשבות כפייתיות ומחשבות לא הגיוניות. אליעד פותח בסיפור שממחיש כיצד נוצרת אסוציאציה שלילית. אדם נכנס לבנק וביקש הלוואה ... כדי לשלם בדיוק את הסכום המקורי שהובטח לו. מה עומד מאחורי התחושה הכפייתית שאדם גונב למרות שהוא לא גונב? אליעד מפרק את המקרה לשכבות שונות ומסביר שישנן מחשבות שיכולות לקפוץ באופן ... חזקה מאוד, הגורמת לאדם תחושת אי - נעימות וחוסר היגיון, אפילו עד מצב של התנהגות כפייתית. האם האסוציאציה חייבת להיות קשורה לאירוע אמיתי בעבר? אליעד מסביר שהתחושה של האדם אינה חייבת להיות קשורה ... מה המחויב ומה אפשרי בתוך תחושותיו, כך ישתחרר מהתחושה האסוציאטיבית הכפייתית. מה הקשר בין אסוציאציות למחשבות כפייתיות ו - OCD? אליעד מחבר את ההסבר לבעיה הכללית יותר של OCD (הפרעה טורדנית כפייתית). אנשים עם OCD עשויים לסבול מתחושות כפייתיות דומות שבהן אסוציאציה מסוימת יוצרת תחושת אי - נעימות חזקה, ומכאן נוצרת התנהגות כפייתית שנועדה להקל על תחושת האסוציאציה. בדוגמה שהביא אליעד, האדם מוכן היה לשלם יותר כסף רק כדי להקל על תחושת ... אסוציאטיבית ולא הגיונית. המודעות לכך יכולה למנוע היווצרות אסוציאציות כפייתיות מיותרות. איך להשתחרר ממחשבות טורדניות? מהי מחשבה כפייתית? למה נוצרת תחושת אשמה ללא סיבה? איך להיפטר מאסוציאציה שלילית? מה הקשר בין OCD לאסוציאציות? כיצד לפרק טראומה רגשית? ...
מחשבה טורדנית מסוכנת, אוהבת להסתכן, דחף להסתכן, אובססיה מסוכנת, מחשבה מסוכנת, לוקחת סיכונים, התגרות במוות, מחשבה טורדנית, מחשבה אובססיבית, ocd, או סי די, מחשבה כפייתית
מחשבה טורדנית מסוכנת, אוהבת להסתכן, דחף להסתכן, אובססיה מסוכנת, מחשבה מסוכנת, לוקחת סיכונים, התגרות במוות, מחשבה טורדנית, מחשבה אובססיבית, ocd, או סי די, מחשבה כפייתית
מחשבה טורדנית מסוכנת, אוהבת להסתכן, דחף להסתכן, אובססיה מסוכנת, מחשבה מסוכנת, לוקחת סיכונים, התגרות במוות, מחשבה טורדנית, מחשבה אובססיבית, ocd, או סי די, מחשבה כפייתית מדוע אנשים מסתכנים ונוגעים בחוט חשמל חשוף? אנשים רבים מוצאים את עצמם לעיתים במצבים שבהם הם פועלים ... שהוא חסר פחד, אלא דווקא מתוך הפחד העמוק שלו ממוות. כאשר האדם מבחין בסכנה פוטנציאלית, המוח שלו נכנס למצב של מחשבה טורדנית ואובססיבית: יש פה סכנה בבית, אתה עלול למות מזה. המחשבה הזו חוזרת ומטרידה אותו ללא הפסקה, עד ... לא היה מתקרב אליו. האדם בוחר לבדוק דווקא את הדברים שבהם קיים ספק אם הם מסוכנים או לא, וזאת כדי להשקיט את המחשבה הטורדנית שאינה מאפשרת לו מנוחה. לדוגמה, אם האדם נגע בחוט ולא נפגע, המוח עדיין עשוי לטעון: לא התחשמלת ... בכפכפים הנכונים. כך הוא נכנס למעגל אינסופי של בדיקות חוזרות ונשנות - מה שהופך את ההתנהגות למאפיין ברור של OCD (הפרעה טורדנית כפייתית). כיצד מחשבה אובססיבית מובילה לסכנת חיים ממשית? אליעד כהן מדגיש נקודה קריטית: האדם ... מה שמסכן אותו בפועל, כיוון שמתישהו אחת הבדיקות עלולה להיות קטלנית באמת. הסכנה היא תוצאה ישירה של הצורך הכפייתי להוכיח שוב ושוב שאין סכנה ממשית - מצב שיוצר לופ אינסופי של בדיקות וסיכונים הולכים וגוברים. מהי הדרך הנכונה לטפל במחשבות טורדניות על סכנה? לדברי אליעד, הטיפול היעיל ביותר לא טמון בניסיון להוכיח לעצמך שוב ושוב שאין סכנה. הדרך הזו רק מנציחה את המעגל הטורדני של בדיקות חוזרות ונשנות. במקום זאת, יש לפנות לפתרון אחר לחלוטין - לא ניסיון להרגיע את הפחד, אלא ... לא אכפת לי שיש סכנה, לא אכפת לי אם אני אמות. ברגע שהאדם מצליח באמת לשחרר את עצמו מהפחד למות, הכוח של המחשבה הטורדנית מתפוגג. הפחד לא ינהל אותו יותר, ולכן הוא לא ירגיש צורך לחזור ולבדוק שוב ושוב את הסכנות. איך ... לפגיעה אמיתית בחייו. במילים פשוטות: לא לפחד למות, אך עדיין לרצות לחיות. איזון זה הוא המפתח האמיתי לשחרור מהמחשבות הכפייתיות והסיכון העצמי הנלווה אליהן. לסיכום, כיצד לשחרר מחשבה אובססיבית על סכנה בבית? לסיכום, הדרך היחידה להשתחרר באמת ממחשבות טורדניות וכפייתיות על סכנה בבית היא על ידי שחרור מהפחד עצמו, ולא על ידי בדיקות חוזרות. ככל שהאדם משתחרר מהאובססיה של האם אני אמות מזה או לא, הוא פחות מסתכן בפועל, והמחשבות הטורדניות מאבדות מכוחן. אליעד כהן מדגיש שהשיטה הנכונה היא לא להרגיע את הפחד, אלא לוותר עליו לחלוטין, באופן שלא יסכן את חייו של האדם, אלא דווקא יאפשר לו לחיות בביטחון ובשלווה אמיתית. איך להתמודד עם מחשבה טורדנית? מהי מחשבה כפייתית? איך להפסיק אובססיה מסוכנת? מה הקשר בין OCD לסכנה ממשית? מדוע אנשים מתגרים במוות? איך לטפל במחשבות אובססיביות? מה גורם לאנשים להסתכן ולגעת בחוט ... ב - 100% שזה יהרוג אותו, גם אז הוא היה נמנע לחלוטין מלגעת. אך בגלל שהמצב לא ודאי והוא נמצא בספק, נוצרת אצלו מחשבה טורדנית: המוח שלו חוזר ואומר לו, יש פה סכנה, אתה עלול למות מזה. המחשבה הטורדנית הזו לא מאפשרת לו מנוחה, ולכן האדם חייב להוכיח למוחו שאין סכנה ממשית על ידי בדיקה בפועל. ... בצורה הנכונה, או לא נגעת עם כפכפים מסוימים, וכך נוצר לופ אינסופי של בדיקות חוזרות ונשנות - תופעה קלאסית של OCD, או הפרעה טורדנית כפייתית. כיצד מחשבה טורדנית מובילה לסיכון חיים ממשי? אליעד מדגיש שלמרות שהאדם לא רוצה למות, הפחד הקיצוני שלו ממוות מאלץ אותו לוודא כל הזמן שהוא לא ימות, ובכך הוא מסתכן שוב ושוב. האדם מתמודד עם אובססיה מסוכנת, שמתבטאת במחשבה כפייתית ומעשים מסוכנים חוזרים, ומתישהו עלול אף באמת למות עקב כך. הסכנה נובעת דווקא מהניסיון האובססיבי להוכיח שוב ושוב את חוסר הסכנה. מהי הדרך לטיפול במחשבה טורדנית ואובססיבית על סכנת מוות? הטיפול שאליעד מציע לא מתמקד בשכנוע האדם שאין שום סכנה בבית. הדרך הנכונה להתמודד עם המחשבה הטורדנית והאובססיה היא לא בניסיון להוכיח שוב ושוב שהוא לא ימות, אלא להפוך את הפחד לפחות משמעותי. במקום ... צריך להגיע למצב שבו הוא אומר, לא אכפת לי אם יש סכנה, לא אכפת לי למות. ברגע שהאדם מפסיק לפחד כל כך מהמוות, המחשבה הטורדנית מאבדת מכוחה, וכך הוא יכול להשתחרר מהאובססיה. כיצד לשמור על האיזון בין חוסר פחד למות לבין רצון לחיות? אליעד מדגיש כי למרות שהפתרון למחשבה הטורדנית הוא לא לפחד ממוות, יש צורך לשמור על איזון כדי שהאדם לא יפרש את ההסבר בצורה שגויה ויפגע בעצמו ... לפחד למות, אך עדיין לרצות לחיות, כדי שהפתרון יהיה בריא ונכון, ולא יסכן אותו מעבר לנדרש. לסיכום, מהו הפתרון למחשבות טורדניות על סכנה בבית? לפי אליעד, הדרך לשחרור מ
OCD טוב או רע, למה כל OCD הוא רע? למה אין OCD טוב? מה רע באו סי די? מחשבות טורדניות כפייתיות, אמונה באלוהים, למה רע להאמין במשהו? מה רע באמונות טפלות? האם יש אמונות טובות? האם לטפל באוסידי?
OCD טוב או רע, למה כל OCD הוא רע? למה אין OCD טוב? מה רע באו סי די? מחשבות טורדניות כפייתיות, אמונה באלוהים, למה רע להאמין במשהו? מה רע באמונות טפלות? האם יש אמונות טובות? האם לטפל באוסידי?
OCD טוב או רע, למה כל OCD הוא רע? למה אין OCD טוב? מה רע באו סי די? מחשבות טורדניות כפייתיות, אמונה באלוהים, למה רע להאמין במשהו? מה רע באמונות טפלות? האם יש אמונות טובות? האם לטפל באוסידי? האם יש דבר כזה OCD חיובי? אנשים רבים שואלים האם קיימת תופעה כזו שנקראת OCD חיובי, כלומר, הפרעה טורדנית כפייתית שאינה פוגעת באיכות החיים או אפילו מועילה לאדם. אליעד ... או מכבידה עליו. עם זאת, אליעד מדגיש שיש כאן בעיה עמוקה יותר, שאינה נראית לעין ברגע הראשון. לכאורה, הפעולה אינה מזיקה ואף נעימה, אבל הבעיה היא בעצם קיומה של הפעולה הכפייתית הזו, המבוססת על אמונה לא נכונה. זאת בעיה לא כי האדם סובל מהפעולה עצמה, אלא כי הוא מגביל את עצמו על ידי האמונה שאם לא יבצע פעולה זו, יקרה אסון או דבר רע אחר. מהם הנזקים שנגרמים מאמונות טפלות ו - OCD? אליעד כהן מחלק את הנזקים שנגרמים מהפרעה טורדנית כפייתית לשני סוגים עיקריים: הנזק הראשון הוא עצם ההתנהגות הכפייתית, שמגבילה את האדם ומכתיבה לו התנהגות שאינה נחוצה באמת. למשל, אדם ... מהמסורת הוא מאמין ואילו הוא דוחה, בהתאם לנוחותו האישית. לכן, הגישה של כך אבותינו עשו אינה טיעון מוצלח להצדקת אמונה או התנהגות כלשהי. לסיכום: מדוע כל סוגי ה - OCD רעים ולמה צריך לטפל בהם? כל סוגי ההפרעה הטורדנית הכפייתית (OCD), גם אם לכאורה אינם מפריעים ואף נחמדים לאדם, מהווים בעיה משמעותית. אליעד כהן מסביר שהבעיה האמיתית אינה דווקא הפעולה או הטקס הכפייתי עצמו, אלא ההרגל להאמין בדברים לא נכונים, המחליש את יכולתו של האדם ... נוספים בחייו ולהוביל לבעיות לא מוסברות שקשה לפתור אותן. לכן, חשוב להיפטר מכל סוג של אמונה טפלה, גם אם היא נראית בלתי מזיקה. המטרה אינה רק לשחרר את האדם מהפעולה הכפייתית עצמה, אלא לשמור על צלילות המחשבה, היכולת לחשוב בהיגיון ולהבחין בין אמת ושקר. האם OCD יכול להיות טוב? למה חשוב לטפל באמונות טפלות? מה רע באמונה לא הגיונית? האם חובה ללכת לפי המסורת? מה הבעיה בשטיפת ידיים כפייתית? האם יש דבר כזה OCD טוב? אליעד מסביר על הפרעה טורדנית כפייתית (OCD) באמצעות דוגמה של אדם ששוטף ידיים בכל פעם לפני פגישה. לכאורה, אותו אדם טוען שזה לא מפריע לו ואף נעים לו, אך אליעד מסביר שעדיין קיימת בעיה, למרות שהפעולה עצמה אינה גורמת לסבל מידי. מה באמת הבעיה ב - OCD שלא מפריע בחיים? אליעד מציין שני נזקים עיקריים שה - OCD גורם לאדם: הנזק הראשון הוא עצם הפעולה הכפייתית עצמה, שנובעת מאמונה שגויה ומגבילה. האדם משוכנע שאם הוא לא יבצע ... זאת בטענה שאבותינו לא השתמשו בחשמל או האמינו שכדור הארץ שטוח, ואם נלך לפי היגיון זה עד הסוף, הרי שגם היום היינו צריכים להתנהג בהתאם, מה שלא הגיוני כלל. האם OCD יכול להיות טוב? למה חשוב לטפל באמונות טפלות? מה רע באמונה לא הגיונית? האם חובה ללכת לפי המסורת? מה הבעיה בשטיפת ידיים כפייתית? היו היה איש שהיה לו OCD מה זה
ההיגיון שבשיגעון, איך למצוא את ההיגיון שבשיגעון? מה ההיגיון בהפרעות נפשיות? מה ההיגיון בפחדים לא הגיוניים? הפרעה טורדנית לא הגיונית, OCD לא הגיוני, פוביה לא הגיונית, דיכאון לא הגיוני, אמונות טפלות, חוט אדום, חלק 1
ההיגיון שבשיגעון, איך למצוא את ההיגיון שבשיגעון? מה ההיגיון בהפרעות נפשיות? מה ההיגיון בפחדים לא הגיוניים? הפרעה טורדנית לא הגיונית, OCD לא הגיוני, פוביה לא הגיונית, דיכאון לא הגיוני, אמונות טפלות, חוט אדום, חלק 1
... בהפרעות נפשיות? מה ההיגיון בפחדים לא הגיוניים? הפרעה טורדנית לא הגיונית, OCD לא הגיוני, פוביה לא הגיונית, דיכאון לא הגיוני, אמונות טפלות, חוט אדום, חלק 1 מה ... היה מסוגל להצליח מלכתחילה. מהו ההיגיון שמאחורי OCD (הפרעה טורדנית - כפייתית)? אליעד מביא דוגמה של אדם עם הפרעה כפייתית שבודק שוב ושוב האם הדלת נעולה, אפילו שהוא כבר בדק זאת כמה פעמים. לכאורה, זו ... איך להפסיק מחשבות לא הגיוניות? מה ההיגיון שמאחורי OCD? איך לטפל בפוביות לא הגיוניות? מה ההיגיון שיש בשיגעון? למה אנשים מאמינים באמונות ...
מחלת האנשים החכמים, OCD של אנשים חכמים, הפרעות נפשיות של אנשים חכמים, האם אנשים חכמים סובלים מהפרעות נפשיות? האם אנשים חכמים סובלים מ OCD? איך נוצר OCD? איך נוצרת הפרעה נפשית? הטלת ספק של אנשים חכמים, סובל מעודף שכל
מחלת האנשים החכמים, OCD של אנשים חכמים, הפרעות נפשיות של אנשים חכמים, האם אנשים חכמים סובלים מהפרעות נפשיות? האם אנשים חכמים סובלים מ OCD? איך נוצר OCD? איך נוצרת הפרעה נפשית? הטלת ספק של אנשים חכמים, סובל מעודף שכל
... האנשים החכמים, OCD של אנשים חכמים, הפרעות נפשיות של אנשים חכמים, האם אנשים חכמים סובלים מהפרעות נפשיות? האם אנשים חכמים סובלים מ OCD? איך נוצר OCD? איך נוצרת הפרעה נפשית? הטלת ספק של אנשים חכמים, סובל מעודף שכל האם ... לנטייה של אנשים בעלי אינטליגנציה גבוהה לפתח הפרעות נפשיות כגון OCD (הפרעה טורדנית - כפייתית). הוא מסביר כי קיימת תפיסה לפיה OCD והפרעות נפשיות אחרות נגרמות מעודף שכל, ומפרט מדוע מדובר בהבנה חלקית בלבד. מהו OCD וכיצד הוא מתבטא בחיי היומיום? אליעד כהן מציג את OCD כמצב שבו אדם מתנהג בצורה כפייתית ואובססיבית. הוא נותן דוגמאות שונות כמו אדם שבודק שוב ושוב האם הדלת ... ספק אם סגר אותה היטב. בגלל הספק, הוא בודק שוב ושוב, ומכאן הדרך להפרעה כפייתית קצרה. אותו ספק מוביל גם לדפוסי התנהגות מטרידים אחרים, כמו אנשים ... כיוון שאדם עם שכל אמיתי ומלא היה מצליח להתמודד עם הספק ולהפסיק את ההתנהגות הכפייתית. אותו אדם היה מבין כי הוא אינו חייב ודאות מוחלטת, וכי גם אם לא שטף ... בצורה מושלמת, זו לא בעיה משמעותית. אליעד מציין כי השכל של האדם הכפייתי לא באמת שלם או מושלם, כיוון שהוא משתמש בשכלו רק כדי להטיל ספק במה שאחרים ... ספק גם באובססיות שלהם עצמם ובחשיבותן, וכך משתחררים מההפרעה. כלומר, OCD והפרעות נפשיות אחרות אכן קשורות לשכל ולחוכמה, אך הן אינן נגרמות מעודף ... אמיתי אלא בסוג של מלכודת פנימית. האם אנשים חכמים סובלים יותר מ - OCD? איך נוצרת הפרעה נפשית? מה הקשר בין הטלת ספק להפרעות נפשיות? איך שכל גבוה יכול להזיק? טיפול בהפרעה טורדנית - כפייתית מחלת האנשים החכמים האם עודף שכל מוביל להפרעות נפשיות? האם יותר מידי שכל יוצר OCD? האם יותר מידי שכל יוצר הפרעה נפשית? האם OCD הוא מחלה של אנשים חכמים? האם הפרעות נפשיות פוגעות באנשים חכמים? למה אנשים חכמים סובלים מ OCD? למה אנשים חכמים סובלים מהפרעות נפשיות? איך להיות חכם יכול לעשות לך רע? ...
OCD טורדני, התמכרות ל OCD, התמכרות להפרעה טורדנית כפייתית, התמכרות למחשבות טורדניות, התמכרות למחשבות אובססיביות, טיפול בOCD, טיפול בהפרעה טורדנית כפייתית, טיפול במחשבות טורדניות, טיפול במחשבות אובססיביות
OCD טורדני, התמכרות ל OCD, התמכרות להפרעה טורדנית כפייתית, התמכרות למחשבות טורדניות, התמכרות למחשבות אובססיביות, טיפול בOCD, טיפול בהפרעה טורדנית כפייתית, טיפול במחשבות טורדניות, טיפול במחשבות אובססיביות
OCD טורדני, התמכרות ל OCD, התמכרות להפרעה טורדנית כפייתית, התמכרות למחשבות טורדניות, התמכרות למחשבות אובססיביות, טיפול בOCD, טיפול בהפרעה טורדנית כפייתית, טיפול במחשבות טורדניות, טיפול במחשבות אובססיביות איך להתמודד עם OCD וטיפול במחשבות טורדניות? OCD (הפרעה טורדנית כפייתית) היא הפרעה שבה אדם מוצא את עצמו סובל ממחשבות אובססיביות או התנהגויות כפייתיות. אליעד כהן מסביר במהלך ההרצאה כיצד התופעה לא תמיד נובעת רק מהתנהגויות חוזרות כמו שטיפת ידיים או ... דברים, אלא עלולה להיות תוצאה של פחדים או חוסר משמעות עמוק יותר בחייו של האדם. מהן ההתנהגויות הכפייתיות ואיך הם מתחילות? לעיתים, אדם המתמודד עם OCD מתמקד במחשבה טורדנית אחת, לדוגמה, חשש משטיפת ידיים שאינה מספקת את תחושת הניקיון הנדרשת. התמקדות כזו נראית כאילו היא ... אנשים רבים מפתחים אובססיות חדשות כשהם פותרים את הבעיה הקודמת, מה שמוביל אותם למעגל אינסופי של מחשבות טורדניות. למה חשוב לחקור את השורש העמוק של ה - OCD? אליעד מציע גישה מעמיקה יותר במקום להתמקד רק בהיבטים החיצוניים של OCD. הוא מציע לשאול את השאלה לא רק למה יש לי את המחשבה הזו? אלא למה בכלל המוח שלי יוצר מחשבות טורדניות?. כל אדם יכול למצוא דפוס חוזר של אובססיות, אך חשוב להבין את השורש הפסיכולוגי שמוביל ליצירתן. ... או רגשות שליליים, הפתרון טמון בהבנת הצורך העמוק שמניע את ההתנהגויות הללו. מהו הרווח הנפשי במחשבות טורדניות? לפי אליעד, המחשבות הטורדניות עשויות להוות מנגנון הגנה שמסייע לאדם להימנע מהתמודדות עם פחדים או רגשות כואבים. במקרים מסוימים, OCD מספק תחושת ביטחון זמני. לדוגמה, כאשר אדם מרגיש שהשלטון על המחשבה האם סגרתי את הדלת? מעניק לו תחושת ... וביטחון, אפילו אם זה לא פותר את הבעיה האמיתית שמציקה לו (כמו פחד מהמוות או פחד מנטישה). האם OCD קשור לחוסר משמעות או ריקנות בחיים? אליעד מציין כי OCD לעיתים מהווה ניסיון למלא את הריקנות או החוסר במשמעות בחיים. לדוגמה, אדם שאינו מוצא משמעות בחייו עלול ... במקום להתמודד עם בעיות או פחדים עמוקים יותר. מה החשיבות של טיפול בשורש הבעיה? הטיפול ב - OCD לא צריך להיגמר רק בניסיון להפסיק את ההתנהגות הכפייתית או המחשבות הטורדניות. הגישה המומלצת היא לזהות את השורש העמוק שמוביל לאובססיות ולהתמודד איתו. אם הבעיה היא פחד ... הזה יוביל לכך שהאדם יפסיק לפתח אובססיות חדשות. טיפול כזה יעזור להפסיק את המעגל האינסופי של OCD ויאפשר לאדם להשתחרר ממנו באופן מוחלט. למה חשוב להבין את הרווח הרגשי במחשבות טורדניות? מחשבות טורדניות אינן רק מקור לסבל, אלא גם עשויות לספק רווח רגשי מסוים, כמו תחושת ביטחון או שליטה. כאשר אדם ...
מחשבות טורדניות כפייתיות - מה *טוב* בהן? איך להתמודד עם מחשבה טורדנית כפייתית?
מחשבות טורדניות כפייתיות - מה טוב בהן? איך להתמודד עם מחשבה טורדנית כפייתית? מהיכן הן מגיעות ומה עושים איתן? איך גורמים למחשבה טורדנית להיעלם? ראשית נגדיר מהי מחשבה טורדנית. מחשבה טורדנית = מחשבה שהאדם אינו רוצה לחשוב אותה. כאשר האדם חושב על משהו שאינו רוצה לחשוב עליו, הרי שזו מחשבה טורדנית. מחשבה טורדנית = מחשבה שאין היגיון לחשוב אותה כרגע. אם זה מוצדק לחשוב את המחשבה הזאת כרגע, אם יש היגיון לחשוב את המחשבה הנוכחית ברגע הזה, הרי שהיא אינה טורדנית. מחשבה טורדנית = חוסר היגיון. הדרך לגרום למחשבות טורדניות להיעלם, היא על ידי זה שלא מפחדים מהן. השקר והדמיון של האדם ... היא על ידי זה שמתייחסים אליהם בהיגיון וללא פחד. פירוש: על האדם לחקור את השורש של המחשבה הטורדנית. לחקור את השורש של המחשבה = לנסות להבין מהו השכל שמטריד את האדם באמצעות המחשבה הטורדנית. המחשבה הטורדנית מטרתה טובה. מטרתה להזכיר לאדם שיש משהו שהוא מפחד ממנו. להזכיר לאדם ... האמיתי לכל הדברים שמפחידים ושמטרידים אותו. המחשבה עצמה מזכירה לאדם דבר שמטריד אותו. המחשבה הטורדנית בסך הכל רוצה שהאדם יחיה טוב יותר באמת. לחיות טוב = ללא פחדים. לחיות לא טוב = פחדים מודחקים לא מודחקים. המחשבה הטורדנית מטרתה לגרום לאדם לפרק את כל הפחדים שלו ואת כל הדברים שמטרידים אותו. אם שום דבר לא היה מפחיד או מטריד את האדם, הרי ששום מחשבה לא הייתה יכולה להיות טורדנית עבורו. לחקור את השורש של המחשבה הטורדנית = להבין מהו הפחד שמסתתר מאחורי המחשבה = להבין את התזכורת של ... שהיא השורש של המחשבה המטרידה, על ידי זה המחשבה הופכת ללא מטרידה ונעלמת מעצמה. זכור: מחשבה טורדנית = תזכורת לפחד פנימי = חוסר שקט נפשי פנימי. כאשר האדם מאתר את הפחד הפנימי ומתמודד איתו ישירות, על ידי זה המחשבה הטורדנית נעלמת מעצמה. כאשר המחשבה הטורדנית נעלמת באמת, אז האדם חי טוב באמת. כי כל זמן שהמחשבה הטורדנית עדיין הייתה קיימת, גם אם היא לא הייתה גלויה, עדיין האדם היה רחוק ...
פוביות / מחשבות טורדניות / חרדות - איך להתמודד עם פוביות ופחדים דמיוניים?
... מחשבות טורדניות חרדות - איך להתמודד עם פוביות ופחדים דמיוניים? פוביות. פוביה = פחד לא הגיוני שיש לאדם. מה עושים? הפוביות של האדם ממררות את חייו של האדם. כאשר יש ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על איך לשנות התניה? איך לטפל בהתמכרות? איך לשנות עוגן? טיפול בתת מודע, איך להיגמל מהתמכרות? איך להשתחרר מהתמכרות? איך להשתחרר מאובססיה? טיפול באו סי די, טיפול ב ocd, איך לשנות הרגל? nlp
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: ocd הפרעה טורדנית, מי ברא את אלוהים? האם באמת הכל לטובה? איך להיות מאושר? למה יש רע בעולם? למה העולם קיים? איך נוצר העולם? בשביל מה לחיות? מה המשמעות של החיים? איך להנות בחיים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש משמעות לחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם לדומם יש תודעה? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש או אין אלוהים? למה יש רע וסבל בעולם? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש אמת מוחלטת? האם אפשר לדעת הכל? האם יש בחירה חופשית? למה לא להתאבד? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם הכל אפשרי? מה יש מעבר לזמן ולמקום? אולי אנחנו במטריקס? איך להיות הכי חכם בעולם? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: ocd הפרעה טורדנית, איך לקבל החלטות? איך להאמין בעצמך? איך לפרש חלומות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לשפר את הזיכרון? איך להיגמל מהימורים? איך להעביר ביקורת בונה? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להצליח בראיון עבודה? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לשתול מחשבות? איך להעריך את עצמך? איך לנהל את הזמן? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להיות מאושר ושמח? איך לחנך ילדים? איך לשנות תכונות אופי? איך להצליח בזוגיות? איך להתמודד עם גירושין? איך ליצור אהבה? איך לעשות יותר כסף? איך לא להישחק בעבודה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך למצוא זוגיות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם בדידות? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם אכזבות? כעס ועצבים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? דיכאון? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם לחץ ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי להפרעות קשב, מאמן אישי בתל אביב, מאמן אישי ועסקי בתחום ocd הפרעה טורדנית - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2695 שניות - עכשיו 17_07_2025 השעה 17:51:29 - wesi1