אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה טיפול בטראומה ✔טיפול בהצפה רגשית, טיפול בדמיון מודרך, שחזור טראומה, טיפול בטראומה, שחזור בדמיון מודרך, דמיון מודרך ככלי טיפולי, פסיכותרפיה, טיפול...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
10:29טיפול בהצפה רגשית, טיפול בדמיון מודרך, שחזור טראומה, טיפול בטראומה, שחזור בדמיון מודרך, דמיון מודרך ככלי טיפולי, פסיכותרפיה, טיפול קוגניטיבי, כלים טיפוליים, לימודי אימון אישי, טיפול נפשי
מה זה טיפול בטראומה וכיצד הוא משפיע על הרגש?

כאשר אדם חווה טראומה, האירוע מותיר עליו השפעה רגשית חזקה ומתמשכת. לדוגמה, אם אדם נשדד ברחוב מסוים, בכל פעם שיעבור שם או יראה חפץ שמזכיר לו את האירוע, כמו אבן מסוימת ברחוב, הוא יחווה מחדש רגשות של פחד, חוסר אונים או השפלה. המוח שלו יוצר קישור אוטומטי בין הגירוי הטראומטי לבין הזיכרון הרגשי השלילי. בטיפול בטראומה, אחת המטרות המרכזיות היא לנתק את הקישור הזה ולהפחית את הכאב שהזיכרון גורם בכל פעם שהוא עולה מחדש. הטיפול מתמקד בשתי מטרות עיקריות:
  • לצמצם את תדירות הופעת הזיכרון הטראומטי.
  • להקטין את עוצמת הכאב הנפשי שמלווה את הזיכרון.
כיצד ניתן להפחית את הסבל הרגשי מהזיכרון הטראומטי?

כדי להפחית את הכאב הרגשי, המטפל בודק עם האדם למה האירוע נתפס אצלו כמשהו שלילי. לדוגמה, אדם שנשדד ואומר שחש חוסר אונים, המטפל יחקור לעומק מה בדיוק היה רע בחוסר האונים: האם זה שהוא לא הצליח להילחם חזרה, או חוסר השליטה בסיטואציה? דרך ניתוח מדויק של התחושות, ניתן לעזור לו לראות את האירוע באופן שונה, ובכך להקטין את הסבל.

למה חשוב לשחזר את הטראומה במדויק לפרטי פרטים?

אחת השיטות המרכזיות לטיפול בטראומה היא שחזור מדויק ומפורט של האירוע. המטופל מתבקש להיזכר בכל פרט, אפילו בפרטים שנראים לא חשובים לכאורה:
  • באיזה רחוב היית?
  • מה היה מזג האוויר?
  • מה לבשת?
  • מה שמעת או הרחת באותו רגע?
  • איך בדיוק נראה האדם שתקף אותך?
החשיבות בשחזור כל הפרטים היא כדי לעורר מחדש את התחושות שהיו בזמן האירוע. ככל שהזיכרון יהיה מוחשי ומפורט יותר, כך הרגשות יעלו מחדש בעוצמה רבה יותר. הצפת הרגשות היא שלב הכרחי בטיפול, מכיוון שרק אז המטפל יכול להבין לעומק את התחושות של המטופל ולהתחיל לעזור לו לפרש אותן מחדש ולהפחית את הכאב שהן גורמות.

מה עושים לאחר שהרגשות עולים מחדש בשחזור?

כאשר הרגשות עולים שוב, המטפל מתחיל בתהליך של ניתוח התחושות והפרשנות של המטופל. למשל, אם המטופל אומר "הרגשתי מושפל בצורה בלתי רגילה", המטפל ישאל אותו מדוע הוא מרגיש כך, והאם ההשפלה שהוא חווה היא אכן אובייקטיבית או שאולי ישנה פרשנות אחרת. המטרה היא לנסות לשנות את תפיסת המטופל לגבי האירוע ולהקל על סבלו.

האם חשוב שהזיכרון יהיה מדויק?

הטיפול אינו עוסק בהכרח במה שקרה במציאות, אלא באיך המטופל זוכר את האירוע. אם המטופל זוכר שהיו שלושה אנשים ממוצא מסוים במקום שלא היו, זה לא משנה. מה שחשוב זה איך שהמוח שלו מתייחס לאירוע. לכן הטיפול תמיד יהיה בזיכרון האישי ולא במציאות האובייקטיבית.

כיצד ניתן לטפל בטראומה שהודחקה לחלוטין?

במקרים בהם הטראומה מודחקת לחלוטין, המטופל לא זוכר את האירוע עצמו אלא רק מרגיש רגשות שליליים או פחד בלתי מוסבר מחפצים או מצבים מסוימים. במצבים כאלה, המטפל ינסה לשחזר פרטים מסביב לאירוע, אפילו אם הם אבסטרקטיים או לא ברורים, עד שהמטופל יתחיל להיזכר בפרטים נוספים. ברוב המקרים, עם עבודה הדרגתית, ניתן להוציא מידע שהיה מודחק ולשחזר לפחות חלקים מהחוויה.

מה אם אדם באמת לא מסוגל להיזכר בשום פרט מהאירוע הטראומטי?

אמנם ישנם מקרים נדירים שבהם הטראומה מודחקת לחלוטין עד שלא ניתן להיזכר בשום פרט, אך אליעד כהן מדגיש שמקרים אלו נדירים מאוד, וברוב הפעמים, עם עבודה ממושכת והדרגתית, ניתן יהיה להחזיר לפחות חלקים מסוימים מהחוויה לתודעה של האדם. אם האדם לא היה זוכר דבר, סביר להניח שלא היה מפחד, ולכן עצם הפחד או הכאב מוכיחים שישנה גישה לחוויה המודחקת.

האם ניתן לטפל גם בפחד עתידי באמצעות דמיון מודרך?

אותו תהליך בדיוק יכול לשמש גם עבור פחדים עתידיים. אם אדם חושש שדבר מסוים יקרה לו בעתיד, המטפל יבקש ממנו לדמיין לפרטי פרטים את התרחיש המפחיד: כיצד בדיוק הדבר קורה, מה הוא רואה, שומע ומרגיש. ככל שהדמיון יהיה מוחשי יותר, כך יהיה קל יותר להבין בדיוק ממה האדם פוחד ולנסות לטפל בפחד הזה על ידי שינוי התפיסות שלו לגבי האירוע המדומיין.

מה המסקנה העיקרית של השיטה הטיפולית הזו?

המסקנה המרכזית בטיפול בשיטת הדמיון המודרך והצפת הזיכרונות היא שהעלאת פרטים רבים ככל האפשר מאפשרת למטופל לחוות מחדש את התחושות המקוריות, ומכאן להתחיל לפרש אותן מחדש. ההתמודדות הישירה עם הרגשות והזיכרונות היא המפתח להפחתת סבל נפשי מטראומות ופחדים.
טיפול בטראומה: הבנת התהליך והשפעתו על הרגש

כאשר אדם חווה טראומה, היא משאירה עליו חותם עמוק, ולעיתים קרובות גורמת לו לתגובות רגשיות חזקות כאשר הוא נזכר באירוע או נתקל בגורמים המזכירים לו את החוויה. לדוגמה, אדם שנשדד ברחוב מסוים עלול לפתח פחד קיצוני מללכת ברחוב זה שוב. בכל פעם שהוא רואה את אותה האבן ברחוב, המוח שלו מקשר אותה לשוד, והוא חווה מחדש את החוויה הרגשית.

ניתוק הקשר בין הגירוי הטראומטי לזיכרון

חלק מהטיפול בטראומה כולל עבודה על ניתוק הקישור בין גירוי מסוים (כמו האבן ברחוב) לבין החוויה השלילית. המטרה היא שהאדם יוכל להמשיך בחייו מבלי שהטריגר יגרום לו לחוות שוב ושוב את האירוע הקשה. בנוסף, יש שתי מטרות נוספות בטיפול:

1. לצמצם את תדירות הזיכרונות הטראומטיים.

2. להקטין את עוצמת הכאב הנפשי כאשר הזיכרון עולה.

כיצד מפחיתים את תחושת הסבל מהזיכרון?

כדי להקטין את הכאב הרגשי שקשור לאירוע הטראומטי, יש צורך להבין מדוע האירוע נחווה כמשהו רע. לדוגמה, אדם שנשדד עשוי לומר כי בזמן השוד הוא הרגיש חוסר אונים מוחלט. במקרה כזה, המטפל ינסה לפרק את התחושה: מה בדיוק גרם לתחושת חוסר האונים? האם זו הייתה העובדה שהוא לא הצליח להילחם חזרה? האם זה היה חוסר השליטה על הסיטואציה? באמצעות ניתוח עמוק של התחושה, ניתן לעזור לאדם לשנות את האופן שבו הוא תופס את האירוע, ובכך להפחית את הסבל הקשור אליו.

שחזור הטראומה לצורך טיפול

אחד האתגרים בטיפול הוא שהמטופל לא תמיד זוכר במדויק מה הרגיש באותו רגע טראומטי. ייתכן שהוא זוכר את האירוע באופן מעורפל, או שהוא מרגיש פחד אך לא יודע להסביר למה בדיוק. לכן, אחת הדרכים לעזור לו היא ליצור "הצפה רגשית" על ידי שחזור מפורט של הסיטואציה. השחזור הזה מתבצע על ידי הצפת כמה שיותר פרטים על האירוע, כולל פרטים שנראים לכאורה לא רלוונטיים, למשל:
  • באיזה רחוב היית?
  • באיזו שעה זה קרה?
  • מה לבשת?
  • מה היה מזג האוויר?
  • מה עשית לפני האירוע?
  • מה שמעת ברקע?
  • מה היה הריח בסביבה?
  • איך בדיוק נראה האדם שתקף אותך?
מדוע חשוב לשחזר את כל הפרטים?

הסיבה להצפת הזיכרונות הקטנים והסביבתיים היא שבדרך זו האדם "נכנס" מחדש לחוויה, והתהליך מאפשר לו לחוות מחדש את הרגשות שהיו לו אז. ככל שהחוויה תחזור להיות מוחשית יותר, כך הרגש שקשור אליה יצוף בעוצמה רבה יותר. זהו שלב הכרחי בטיפול, משום שאם האדם לא מצליח להתחבר רגשית למה שהוא חווה, קשה יהיה לטפל באותה חוויה רגשית.

מה קורה כאשר הרגש מתעורר מחדש?

כאשר הרגש עולה מחדש, המטפל יכול להמשיך בתהליך הטיפול:

1. לשאול את המטופל מה בדיוק הוא מרגיש.

2. לבדוק האם הוא מפרש את החוויה בצורה נכונה.

3. לבדוק האם אפשר לשנות את תפיסתו לגבי האירוע.

לדוגמה, אם אדם יגיד "הרגשתי מושפל בצורה בלתי רגילה", השלב הבא יהיה לנתח מה זה אומר להרגיש מושפל, מדוע הוא מרגיש כך, האם ההשפלה הייתה אובייקטיבית או סובייקטיבית, והאם ניתן לשנות את הפרשנות של החוויה כך שהיא תהיה פחות כואבת.

האם זיכרון מדויק חשוב בטיפול בטראומה?

היבט חשוב נוסף בתהליך הוא שהמטפל לא מתמקד באירוע כפי שהוא קרה במציאות, אלא כפי שהמטופל זוכר אותו. לעיתים קרובות, הזיכרון אינו תואם את מה שקרה בפועל, אך זה לא משנה - מה שחשוב הוא איך המטופל תופס את האירוע. לדוגמה, אם הוא בטוח שבזמן השוד עמדו לידו שלושה אנשים ממוצא סיני, אבל במציאות לא היו שם כאלה, זה לא רלוונטי. מה שחשוב הוא שהמוח שלו משייך את הנוכחות של אנשים מסוימים לאירוע, ולכן התחושה שהוא חווה היא אמיתית מבחינתו.

מה עושים אם האדם לא זוכר כלל את האירוע הטראומטי?

ישנם מקרים שבהם אדם עבר טראומה כה קשה שהוא הדחיק לחלוטין את הזיכרון של האירוע. במקום לזכור את האירוע עצמו, הוא עלול לחוות תגובות רגשיות לא מוסברות, למשל פחד בלתי מוסבר מאובייקטים מסוימים (כמו אבן ברחוב). במצב כזה, השאיפה היא לשחזר איתו את מה שכן ידוע ולנסות לחפש רמזים שיכולים לעורר מחדש את הזיכרון.

האם יש מקרים שבהם אי אפשר לשחזר את האירוע?

לכאורה, אם אדם לא מסוגל לזכור כלל את האירוע, לא ניתן לטפל בטראומה, אך בפועל ברוב המקרים, עם עבודה הדרגתית, ניתן להגיע למידע שנמצא בתת - מודע. אמנם ישנם מקרים נדירים שבהם הזיכרון מודחק בצורה מוחלטת, אך כמעט תמיד ניתן למצוא דרך לעורר לפחות חלקים מהחוויה.

המסקנה המרכזית

המהות של כל התהליך היא שהעלאת פרטים רבים על האירוע מאפשרת לאדם לחוות מחדש את התחושות שהיו לו, וכך ניתן לעזור לו לעבד אותן בצורה חדשה. השיטה הזו תקפה גם עבור פחדים עתידיים - אם אדם מפחד שאירוע מסוים יקרה לו בעתיד, ניתן לשחזר איתו דמיון מפורט של מה שהוא חושש שיקרה, ואז לנתח את הפחד ולראות מה בדיוק מפחיד אותו.
עכשיו דבר שדיברנו עליו כמה פעמים נדבר עליו עוד פעם נושא של בן אדם שיש לו טראומה, מה זה אומר יש לו טראומה לדוגמה הוא מפחד ללכת ברחוב x למה הוא מפחד ללכת ברחוב x כי שדדו אותו שם, בסדר עכשיו השאלה איך מטפלים בזה אז יש הרבה דרכים לטפל בזה אבל בעיקרון חלק מהטיפול, אנחנו באחת הווריאציות של הטיפול זה בעצם לבדוק מה היה לך כל כך רע, הרי איך זה עובד הוא הולך ברחוב והוא נזכר כל פעם כשהוא רואה שם את האבן הוא נזכר שדדו אותו שם.

אנחנו רוצים גם לנתק לו את האבן מששדו אותו שם זאת אומרת שזה לא יקפוץ לו כל הזמן כ - popup שהוא יבין שאין קשר בין האבן עכשיו לשוד שהיה לו בעבר וגם שזיכרון שכשקופץ לו זיכרון של שוד שיהיה לו פחות רע מהזיכרון הזה, קודם כל שהוא ייזכר פחות בשוד 2 שגם כשהוא ייזכר בשוד שיהיה לו פחות רע מהשוד. עכשיו איך גורמים למישהו שיהיה לו פחות רע מהשוד אז בעצם צריך לבדוק למה רע לו מהשוד ולהסביר לו שזה לא רע השוד ואז בעצם אחד מהדברים שעושים זה ששואלים אותו "אוקי כששדו אותך מה הרגשת מה היה לך מה חוויית".

אוקי ואז נגיד הוא אומר "כששדדו אותי הרגשתי חוסר אונים" ואז מתחילים לנתח איתו "מה חוויית זה רק חוסר אונים מה רע בחוסר אונים" כל מיני כאלה אבל השאלה הנשאלת היא בעצם איך אנחנו גורמים לו להתחבר לחוויה שהייתה לו בזמן השוד כי יכול להיות שהוא יגיד "אני לא זוכר אני זוכר את זה במעורפל" ולכן מה שהשיטה אומרת זה שאם אנחנו רוצים, אתה יודע מה עושים? אוקי לכן מה שעושים זה צריך לעשות לו הצפה רגשית של מה שהיה באמצעות שמשחזרים כמה שיותר פרטים מהאירוע.

זאת אומרת פרקטית נגיד שאנחנו רוצים לדבר עם בן אדם על סיטואציה שקרתה לו או שהוא חושב שהולך לקרות לו אבל בא נתחיל מקרתה לו ורוצים להביא אותו שהוא יבין בדיוק מה עבר עליו באותו רגע אז לא אומרים "ספר לי מה הרגשת כששדדו אותך" אומרים לו "אוקי שדדו אותך? כן, אוקי ספר לי מה היה" ואז הוא מספר "הלכתי ברחוב ושדדו אותי, באיזה רחוב הלכת מתי הלכת תיזכר טוב מתי הלכת, מה עשית קודם לאיפה הלכת מה עשית תוך כדי שהלכת, מה ראית מה שמעת באיזה שעה זה היה מי היה ברחוב".

מנסים להציף לו כמה שיותר דברים ל - memory שהוא יציף אותם לתוכו ואז ממילא הרגשות שלו מתחילים להתעורר ומה האמת שהרבה פעמים בן אדם זוכר גם דברים שלא קרו אבל זה שזה לא קרה זה לא משנה מה שמשנה שהוא חושב שזה קרה, אנחנו בעצם מטפלים בזיכרון שלו במה שהוא חושב שקרה לא במה שקרה יכול להיות שהוא יגיד "הלכתי ברחוב והיו שמה שלושה סינים" ולא היו שמה סינים אבל בגלל שהוא זוכר שלושה סינים זה השפיע לו על החוויה אנחנו צריכים לטפל לו במה שהוא זוכר שקרה לא בהכרח במה שקרה.

אז מה שאני מחדד זה שאם רוצים לעזור לבן אדם לטפל בסיטואציה שקרתה ורוצים להציף לו את הרגשות צריך להציף לו כמה שיותר מידע למוח על מה שקרה מידע שכביכול נראה סתמי "באיזה שעה מה לבשת מה היה מזג האוויר באותו יום, מה שמעת ברדיו מה אכלת בבוקר" ואז ברגע שהוא מתחיל להיזכר בין אם הוא נזכר בזה ובין אם הוא מדמיין את זה אז הוא נכנס יותר לחוויה וכשהוא נכנס יותר לחוויה "אוקי ומה אתה מרגיש עכשיו ומה השודד אומר לך ואיך הוא תפס אותך ומה בדיוק הוא עשה".

למרות שבשביל לתחקר מה הרגש לא צריך את זה מצד האמת לא צריך את זה, מה זה משנה שאתה שואל אותי איך הוא החזיק אותי בחולצה לגבי מה הרגשתי, מה זה משנה שאתה שואל אותי מה הייתה הטמפרטורה באותו יום לגבי מה הרגשתי מה זה משנה" זה לא משנה אבל כששואל אותך מה הייתה הטמפרטורה זה כדי שתיזכר בסיטואציה, תיזכר בסיטואציה זה ייזכר יותר טוב מה הרגשת.

ש: אוקי למה הצפת רגשות עוזרת?

אליעד: כי אז הוא זוכר מה היה וכשהוא זוכר מה היה אפשר לטפל בזה נגיד לו "אוקי אז מה אם זה קרה מה הבעיה מה הרגשת, זה נכון זה לא נכון".

ש: בסדר אבל מספיק הזיכרון למה הצפת הרגשות זה הדבר החשוב?

אליעד: כי אנחנו רוצים שהוא יוציא מה מפריע לו כדי לטפל בזה אבל הוא אומר "לא זוכר" הוא זוכר במעורפל הוא מפחד אבל הוא לא יודע בדיוק מה, הוא זוכר שזה היה רע הוא לא זוכר בדיוק מה הוא הרגיש.

ש: בסדר אני מבין שהוא יזכור אירועים "ירד גשם החלקתי הוא תפס אותי פה בצוואר".

אליעד: כן.

ש: אבל אתה מדבר על זה שזה הסיבה או הגורם לזה שרגשות יעלו לו.

אליעד: נכון זה עוזר לכך שהרגשות יעלו לו.

ש: למה כשרגשות עולים זה מקל או לא מקל זאת השאלה.

אליעד: אני לא אמרתי שכשרגשות עולים שזה מקל על הכאב כשהרגשות עולים זה מכביד על הכאב זה יוצר לו כאב יותר חזק ואז אנחנו יכולים לבדוק מה הייתה הבעיה מה הוא בדיוק הרגיש.

ש: ואז שואלים אותו מה הרגשת אז איך זה עוזר.

אליעד: ואז מכאן ממשיכים את הטיפול לפי מה שרוצים לטפל לפי מה שרוצים להגיע.

ש: למשל הוא יגיד "הרגשתי מושפל בצורה בלתי רגילה".

אליעד: יפה נגיד שבתת מודע שלו הוא מרגיש כאילו הוא זוכר שאז הוא הרגיש מושפל בצורה בלתי רגילה נגיד שזה מה שיושב לו בתת מודע ונניח שאתה לא תחזר איתו בדמיון מודרך את כל מה שקרה לו ותגיד לו "ומה הרגשת? אני הרגשתי מושפל" ואז אתה תגיד לו "טוב מה זה משנה שאתה מושפל מה זה פה מה זה שם" וטיפלנו אבל מה לא טיפלנו בתת מודע שלו הוא זוכר שהוא הרגיש מושפל בצורה בלתי רגילה, אנחנו רוצים שהוא יגיד את זה כדי שיהיה אפשר לטפל בבעיה להציף את הבעיה אבל הוא לא זוכר הוא מדחיק הוא לא זוכר הוא לא בחוויה.

לכן אנחנו נעשה לו דמיון מודרך נשחזר איתו את הסיטואציה כדי שהוא יחווה כאילו עכשיו זה קורה לו נגיד לו "עכשיו נכון שאתה מרגיש שזה קורה לך מה אתה מרגיש עכשיו תגיד לי, הנה הוא עושה לי ככה אני מרגיש ככה, מה הבעיה תסביר לי מה הבעיה בזה מה אתה מרגיש למה זה מפריע לך, זה חייב להפריע לך זה לא חייב להפריע לך אתה מפרש פירוש נכון מפרש פירוש לא נכון".

ש: ואז יודעים בדיוק כאילו מה הסיבה שלו.

אליעד: ומשם מתקדמים לאיפה שרוצים המהות של מה שאמרתי היא לא איך לטפל בטראומה המהות של מה שאמרתי היא שאם אתה רוצה להציף למישהו את הרגשות תשחזר איתו פרטים על הסיטואציה זאת המהות. עכשיו אותו דבר על פחד עתידי אם מישהו אומר "אני מפחד שיום אחד ישדדו אותי" אוקי זה מעורפל "מה בדיוק אתה מפחד דמיין לי ספר לי מה קורה, אני הולך ברחוב וקורה ככה זה וזה ואז שודדים אותי, לא איך שודדים אותך מה קורה תספר תפרט".

ככל שהוא מפרט יותר ככה החוויה שלו הופכת להיות יותר ממשית, הופכת להיות יותר ממשית ככה יותר קל לו להגיד ממה הוא מפחד כי לפעמים זה אבסטרקטי מעורפל והחידוש הוא שלכאורה כלפי חוץ השאלות הן מיותרות כי מה אכפת לי באיזה שעה זה היה "באיזה שעה מה הייתה השעה איזה צבע איזה נעליים לבשת מה זה וזה, מה זה משנה? זה משנה כי אני רוצה שתיזכר בחוויה שתיכנס לתוכה כדי שאז שאני אגיד לך מה רע לך ממה אתה מפחד שזה יהיה כמה שיותר קרוב למקור ושזה לא יהיה משהו שלא קשור למקור".

ש: בקשר לטראומה יש מצבים שבן אדם עובר טראומה והוא מדחיק אותה כל כך שהוא לא זוכר ששדדו אותו הוא לא זוכר שום דבר מהאירוע הזה אבל הוא כן זוכר שאבן עושה לו להרגיש מושפל בצורה בלתי רגילה.

אליעד: יפה זה מה שהוא אומר שהוא זוכר ולכן אנחנו עכשיו נשחזר איתו בדיוק מה קרה כדי שהוא ייזכר טוב מה קרה.

ש: איך תביא אותו לזיכרון זה מודחק אצלו זה לא קיים לא שדדו אותו הוא רק יודע שכשהוא רואה אבן אז הוא.

אליעד: את מדברת על משהו שקרה לך?

ש: אני מדברת שבאופן כללי.

אליעד: אני יודע שלא.

ש: כאשר יש לבן אדם טראומה ועוד יש לו איזשהו זיכרון מהטראומה אתה יכול לעבוד איתה וכשבן אדם קרתה טראומה ופתאום אין כבר זיכרון מהטראומה יש רק דברים אבסטרקטיים אבן שגורמת לו זה "חולצה כחולה עושה לי" אז איך אתה מביא בכלל שהוא משחזר את הטראומה.

אליעד: אם אנחנו מגיעים בעצם למצב שבן אדם אין לו אפשרות לשחזר את הטראומה מה אנחנו עושים, זה מה שאת שואלת?

ש: כן.

אליעד: אז אין אפשרות.

ש: ועדיין יש לו וכשעדיין כשהוא הולך ברחוב.

אליעד: את נמצאת פה בכלל את פה?

ש: כן.

אליעד: את שאלת מה עושים עם בן אדם שאין אפשרות לשחזר אצלו את הטראומה איך נטפל בה נכון?

ש: כן שיש לו טראומה.

אליעד: אז אין אפשרות לשחזר את הטראומה את מדברת במוחלטות אז זאת התשובה שתקבלי את החלטת שאין אפשרות שזה שנמחק לו מהמוח שהוא לא זוכר אם זאת האמת אז אין אפשרות באמת, אני עוד לא נתקלתי בכזה מקרה לא יודע אם אני אתקל אני אגיד לך תודה שאמרת לי כשאני אתקל במקרה כזה אני ישר אזכר בך ואני אגיד טוב זה לא שאני לא יודע איך להוציא ממנו את המידע זה פשוט יש מקרים שלא ניתן ואז אני אזכר שאת אמרת לי שיש מקרים שלא ניתן בינתיים עוד לא נתקלתי במקרים כאלו תמיד הצלחתי להוציא ממנו את המידע.

תמיד אולי זה לקח x פעמים אולי לפני כן היה צריך לרכך אותו אולי היה צריך לעשות עבודה מקדימה אבל תמיד היה ניתן להוציא ממנו את המידע כי אם הוא לא זוכר הוא גם לא יפחד. מה אתה אומר?

ש: איך אתה יודע אבל שזה המידע הנכון איך הוא יודע שזה המידע הנכון אולי הוא נתפס לאיזה משהו.

אליעד: התשובה יותר פשוטה ממה שנדמה לך מה אמרתי בהתחלה אנחנו לא מטפלים במה שקרה לו אנחנו מטפלים במה שהוא זוכר שקרה לו, מה זה משנה מה קרה לו בכלל הוא זכה בלוטו והוא יש לו בדמיון מחשבה ששדדו אותו מה זה משנה. מאיזה סרט זה היה? "בארבינקא" זה היה שהיה שמה קטע שהוא בא לשדוד את הלוטו והם חשבו שהוא זוכה בלוטו משהו כזה באותה סצנה. כן מה אתה אומר?

ש: לא משנה בסדר.

אליעד: אף אחד לא סובל ממה שקרה לו בן אדם סובל ממה שהוא זוכר שקרה לו ממה שהוא חושב שקרה לו, על מה שכרגע הוא חושב שקרה לו אתמול בן אדם לא סובל ממה שיקרה לו מחר הוא סובל ממה שהוא חושב שיקרה לו מחר גם בן אדם לא סובל ממה שקורה לו כרגע הוא סובל או נהנה ממה שהוא חושב שקורה לו כרגע.
זיכרון רגשי רגשות ליצור שחזור שיטות הרגשה של אני אוטומט לחפש כאבים איך להתמודד איך להתמודד עם זיכרון אימון אימון אישי אימון אישי טיפול נפשי אימונים דמיון דמיון מודרך דמיון מודרך ככלי טיפולי דמיונות הצפה הצפה רגשית הרגשה טיפול טיפול בדמיון טיפול בדמיון מודרך טיפול בהצפה טיפול בהצפה רגשית טיפול בטראומה טיפול בטראומות טיפול נפשי טיפול קוגניטיבי טיפולי טיפולים טראומה טראומות כלים טיפוליים להתאמן לימוד לימודי אימון לימודי אימון אישי למידה מטופל מטופלים מטפל נפש פסיכולוגיה קוגניטיבית פסיכותרפיה קוגניטיבי רגש רגשות שחזור שחזור בדמיון מודרך שחזור טראומה תחושה תחושות תרפיה
טיפול בטראומת אונס, טיפול בטראומה מהעבר, איך לטפל בטראומה? טיפול בטראומה חברתית, טראומה מהילדות, עברתי חרם בבית ספר, עברתי נידוי בבית ספר, פגעו בי, השפילו אותי, טראומה מינית, בעיה נפשית של פוסט טראומה
טיפול בטראומת אונס, טיפול בטראומה מהעבר, איך לטפל בטראומה? טיפול בטראומה חברתית, טראומה מהילדות, עברתי חרם בבית ספר, עברתי נידוי בבית ספר, פגעו בי, השפילו אותי, טראומה מינית, בעיה נפשית של פוסט טראומה
... בטראומת אונס, טיפול בטראומה מהעבר, איך לטפל בטראומה? טיפול בטראומה חברתית, טראומה מהילדות, עברתי חרם בבית ... עכשיו, כמו מחשבות שהוא לא שווה, לא ראוי, או אשם במה שקרה. אליעד כהן מדגיש שטיפול בטראומה חייב להתמקד בשאלה: מה אתה חושב על עצמך ... להרגיש טוב יותר בהווה, האירועים שקרו בעבר יאבדו את כוחם ההרסני. לסיכום, טיפול בטראומה מכל סוג חייב להתמקד בהבנת הפירושים ... עצמה היא לא הבעיה, אלא המשמעות והסיפור שהאדם מספר לעצמו. טיפול בטראומת אונס טיפול בטראומה מינית פוסט טראומה איך להתמודד עם טראומה? ... ולראות אם אפשר לשנות את המשמעות שאנחנו מייחסים להם. טיפול בטראומת אונס טיפול בטראומה מינית טראומה מהעבר פוסט טראומה איך ...
איך לטפל בטראומה? קורבן אונס, טיפול בטראומה מינית, טיפול בטראומה נפשית, טיפול בפוסט טראומה מאונס, טיפול נפשי בטראומה, פגיעה מינית, אלימות מינית, תקיפה מינית, התמודדות עם אונס, טיפול בטראומות
איך לטפל בטראומה? קורבן אונס, טיפול בטראומה מינית, טיפול בטראומה נפשית, טיפול בפוסט טראומה מאונס, טיפול נפשי בטראומה, פגיעה מינית, אלימות מינית, תקיפה מינית, התמודדות עם אונס, טיפול בטראומות
... לטפל בטראומה? קורבן אונס, טיפול בטראומה מינית, טיפול בטראומה נפשית, טיפול בפוסט טראומה מאונס, טיפול נפשי בטראומה, פגיעה מינית, אלימות מינית, תקיפה מינית, התמודדות עם אונס, ... נגד רצוננו לא שונה במידה רבה מאשר כל התנסויות אחרות שלא רצינו להן, ושהטיפול בטראומה נעוץ בהבנתם של המושגים האלה והיכולת להסתגל אליהם. אדם שעובר טראומה צריך ללמוד להסתכל על העולם מתוך פרספקטיבה ...
פחד פוסט טראומטי, טיפול בפחד טיסה, טיפול בטראומה, שיטות לטיפול בפחדים, לטפל בטראומה, התמודדות עם פוסט טראומה, לטפל בפחד מטיסות, להתמודד עם טראומה, מפחד לטוס, לא מפחד לטוס
פחד פוסט טראומטי, טיפול בפחד טיסה, טיפול בטראומה, שיטות לטיפול בפחדים, לטפל בטראומה, התמודדות עם פוסט טראומה, לטפל בפחד מטיסות, להתמודד עם טראומה, מפחד לטוס, לא מפחד לטוס
... פוסט טראומטי, טיפול בפחד טיסה, טיפול בטראומה, שיטות לטיפול בפחדים, לטפל בטראומה, התמודדות עם פוסט טראומה, לטפל בפחד מטיסות, להתמודד עם טראומה, מפחד לטוס, לא מפחד לטוס מהם ... פתרון, יש להבין את מהותו של הפחד, ולא להסתפק רק בטיפול שטחי, אלא לגשת לשורש הבעיה - להיפרד מהמחשבות הפחדניות ולהתמודד עם הפחד בצורה עמוקה. פוסט טראומה פחד מטיסה טיפול בטראומה טיפול בפחדים טיפול דמיון מודרך שיטות לטיפול בפחדים מהו הפתרון לפחד מטיסה, איך ניתן להתמודד עם טראומה? הרצאה זו עוסקת בטיפול ... גם באופן תודעתי ורגשי, הוא אדם שמבקש פתרון עמוק יותר. זהו לא רק פתרון טכני, אלא פתרון שמחייב הבנה עמוקה של מה שנמצא בתת - מודע של המטופל. פוסט טראומה פחד מטיסה טיפול בטראומה טיפול בפחדים טיפול דמיון מודרך שיטות לטיפול בפחדים ...
2 גורמים לטראומה, 2 סיבות לטראומה, 2 סוגים של טראומה, איך נוצרת טראומה? למה יש לי טראומה? איך להבין את הטראומה? מה גורם לטראומה? זיכרון טראומטי, זיכרון שלילי, פחד מטראומה, אפשרויות של טראומה, טיפול בטראומה, פוסט טראומה
2 גורמים לטראומה, 2 סיבות לטראומה, 2 סוגים של טראומה, איך נוצרת טראומה? למה יש לי טראומה? איך להבין את הטראומה? מה גורם לטראומה? זיכרון טראומטי, זיכרון שלילי, פחד מטראומה, אפשרויות של טראומה, טיפול בטראומה, פוסט טראומה
... טראומה, איך נוצרת טראומה? למה יש לי טראומה? איך להבין את הטראומה? מה גורם לטראומה? זיכרון טראומטי, זיכרון שלילי, פחד מטראומה, אפשרויות של טראומה, טיפול בטראומה, פוסט טראומה מהי טראומה ואיך היא נוצרת? טראומה היא מצב פסיכולוגי שבו אדם חווה אירוע שלילי משמעותי מהעבר, ... לטראומה? הבנת הסיבה המדויקת לטראומה - אם מדובר בפחד מחזרה של האירוע או ברצון להימנע מהזיכרון - חיונית כדי לבחור את שיטת הטיפול המתאימה ביותר. הטיפול בטראומה חייב להתאים לגורם המרכזי שמפעיל את האדם וגורם לו להימנע. אם הגורם המרכזי הוא פחד מהישנות האירוע, הטיפול יתמקד ... גם פחד וגם זיכרונות שליליים? ברגע שאדם מבין לעומק את מקור הטראומה שלו, הוא יכול להתחיל בטיפול אפקטיבי וממוקד. איך נוצרת טראומה? מה הסיבות לטראומה? טיפול בטראומה איך להתגבר על טראומה? מהו זיכרון טראומטי? איך להתמודד עם פחד מטראומה? פוסט טראומה מהי טראומה וכיצד היא פועלת? ... מהזיכרון? בהתאם להבנה זו, ניתן לבחור שיטות טיפול מתאימות. למי שמעוניין להעמיק בנושא, ניתן לחפש מידע נוסף באתרי אינטרנט באמצעות מונחים כמו: טראומה טיפול בטראומה איך נוצרת טראומה איך לטפל בטראומה שיטות לטיפול בטראומה שיהיה בהצלחה! ...
לא רוצה להיות כמו אבא שלי, לא רוצה להיות כמו אמא שלי, מפחד להיות כמו מישהו, רוצה שאבא שלי יאהב אותי, רוצה שאמא שלי תאהב אותי, טראומה מההורים, מנסה לרצות את ההורים, יחסי הורים וילדים, טיפול בטראומה
לא רוצה להיות כמו אבא שלי, לא רוצה להיות כמו אמא שלי, מפחד להיות כמו מישהו, רוצה שאבא שלי יאהב אותי, רוצה שאמא שלי תאהב אותי, טראומה מההורים, מנסה לרצות את ההורים, יחסי הורים וילדים, טיפול בטראומה
... אותי, טראומה מההורים, מנסה לרצות את ההורים, יחסי הורים וילדים, טיפול בטראומה למה אנשים פוחדים להיות כמו ההורים שלהם? אליעד כהן ... את ההורים? למה אני פוחד להיות כמו אבא שלי? רוצה שאמא שלי תאהב אותי טיפול בטראומה מההורים איך להשתחרר מהעבר עם ההורים? מה זה אותנטיות ...
טראומה זה לא תירוץ, טריגרים של טראומה, טראומה של בגידה, למה יש טראומה? החוקיות של הטראומה, איך להשתחרר מטראומה? איך לטפל בטראומה? ממה נובעת טראומה, האם אפשר להתגבר על טראומה? טיפול בטראומה, חלק 2
טראומה זה לא תירוץ, טריגרים של טראומה, טראומה של בגידה, למה יש טראומה? החוקיות של הטראומה, איך להשתחרר מטראומה? איך לטפל בטראומה? ממה נובעת טראומה, האם אפשר להתגבר על טראומה? טיפול בטראומה, חלק 2
... טראומה? החוקיות של הטראומה, איך להשתחרר מטראומה? איך לטפל בטראומה? ממה נובעת טראומה, האם אפשר להתגבר על טראומה? טיפול בטראומה , חלק 2 למה יש טראומה ואיך היא נוצרת? כאשר אדם חווה ... שלו, ויעבוד על שינוי המשמעות שהוא העניק לאירוע, הוא יוכל להשתחרר באופן מלא מטראומה. איך מתמודדים עם טראומה? טיפול בטראומה נפשית טריגרים של טראומה איך להשתחרר מזיכרון טראומטי? ...
טראומת ילדות, ילדות טראומטית, טיפול בטראומה מהילדות, זיכרון טראומטי מהילדות, טראומה מורכבת בילדות, חוסר אהבה בילדות, התעללות רגשית בילדות, הזנחה רגשית בילדות, חסך רגשי בילדות, פוסט טראומה מהילדות, טיפול בפגיעה מינית בילדות
טראומת ילדות, ילדות טראומטית, טיפול בטראומה מהילדות, זיכרון טראומטי מהילדות, טראומה מורכבת בילדות, חוסר אהבה בילדות, התעללות רגשית בילדות, הזנחה רגשית בילדות, חסך רגשי בילדות, פוסט טראומה מהילדות, טיפול בפגיעה מינית בילדות
... ילדות, ילדות טראומטית, טיפול בטראומה מהילדות, זיכרון טראומטי מהילדות, טראומה מורכבת בילדות, חוסר אהבה בילדות, התעללות רגשית בילדות, הזנחה רגשית בילדות, חסך רגשי בילדות, פוסט טראומה מהילדות, טיפול בפגיעה ... את הכאב כשהוא מדמיין את הטראומה, כל פעם שהזיכרון יעלה הוא ירגיש את הכאב מחדש. הפחד מהכאב עצמו עשוי להקשות על תהליך ההחלמה. לכן, צעד מרכזי בטיפול בטראומה הוא ללמוד להכיל את הרגשות הקשורים לטראומה גם אם הם קורים בהווה, כדי להקל על השפעתם. כיצד אחריות רגשית משפיעה על טיפול בטראומת ילדות? ההבנה של אחריות רגשית היא חשוב בטיפול בטראומה. למרות שהאירועים עצמם היו נכפים על האדם (כמו פגיעות מיניות או התעללות), יש לאדם בוגר יכולת לבחור כיצד לפרש את הרגשות ולשלוט בהם. אם אדם לומד לקחת אחריות על רגשותיו, ... כשהוא מדמיין אותו בהווה, הוא ימשיך לחוות רע בכל פעם שהזיכרון ההוא יצוץ. הפחד הגדול מפני הכאב עלול לתקוע את התהליך הטיפולי. לכן, צעד מרכזי בטיפול בטראומה הוא לנסות למצוא אופן שבו אפשר להסכים או ללמוד להתמודד עם מה שקרה כאילו זה קורה עכשיו, וכך להפחית את עוצמת הפגיעה בהיזכרות באירוע המקורי. איך אחריות רגשית משפיעה על ... האם לבעל חיים יש בחירה חופשית? טראומה לכל החיים, חרם בילדות, טראומה מינית והחלמה, אחריות רגשית של ילדים, ילדות קשה, התעללות מינית בילדות, טיפול בטראומה בילדות, זיכרונות טראומטיים מהילדות, פוסט טראומה בילדות, טראומה בגיל הילדות, טראומות ילדות מודחקות, שחרור טראומות ילדות, גיל הילדות, תקופת הילדות, להאשים את ההורים, ...
2 שיטות לטיפול בטראומה, 2 גישות לטיפול בטראומה, איך מטפלים בטראומה? איך לטפל בטראומה? 2 סוגים של טראומה, 2 גורמים לטראומה, טיפול בפוסט טראומה, טיפול בטראומה מודחקת, טיפול בזיכרון טראומטי, טיפול ב PTSD, למה יש לי טראומה?
2 שיטות לטיפול בטראומה, 2 גישות לטיפול בטראומה, איך מטפלים בטראומה? איך לטפל בטראומה? 2 סוגים של טראומה, 2 גורמים לטראומה, טיפול בפוסט טראומה, טיפול בטראומה מודחקת, טיפול בזיכרון טראומטי, טיפול ב PTSD, למה יש לי טראומה?
... שיטות לטיפול בטראומה, 2 גישות לטיפול בטראומה , איך מטפלים בטראומה? איך לטפל בטראומה? 2 סוגים של טראומה, 2 גורמים לטראומה, טיפול בפוסט טראומה, טיפול בטראומה מודחקת, טיפול בזיכרון טראומטי, טיפול ב PTSD, למה יש לי טראומה? מהן שתי הסיבות ... וכיצד ניתן לטפל בכל אחת מהן? כאשר מדברים על טיפול בטראומה, אליעד כהן מסביר שלפני הכל יש להבין מה גורם לטראומה מלכתחילה. לפי דבריו, ... בפני עצמו. כיצד לדעת באיזו שיטה לבחור בטיפול בטראומה? אליעד מדגיש כי השלב הראשון הוא לזהות ולהבין את מקור הטראומה: האם האדם מפחד ... קשורים אליו במקור. סיכום קצר של שתי השיטות לטיפול בטראומה לפי אליעד כהן בשורה התחתונה, שתי השיטות לטיפול בטראומה הן: אם הפחד הוא שהאירוע יחזור בעתיד, הפתרון הוא לבחון האם באמת יש סיכוי שזה ...
אונס, נפגעת אונס, טיפול בנפגעות אונס, טיפול באונס, טראומה מאונס, NLP, שיטות שכנוע, להיות מאמן אישי, טיפול בטראומה, נפגעת תקיפה מינית, הטרדה מינית, טראומת ילדות, טראומת אונס
... נפגעת אונס, טיפול בנפגעות אונס, טיפול באונס, טראומה מאונס, NLP, שיטות שכנוע, להיות מאמן אישי, טיפול בטראומה, נפגעת תקיפה מינית, הטרדה מינית, טראומת ילדות, טראומת אונס כיצד מטפלים בטראומה מאונס ובפחדים בעקבותיה? אליעד כהן מסביר לעומק ובפירוט על טיפול בטראומה של אונס, טראומת ילדות, פגיעות מיניות, וטראומות בכלל, בעזרת הבנה של תהליכי החשיבה, הרגש והרצון. ההסברים מתמקדים במנגנונים ...
גישור זוגי, בעיות בזוגיות, זוגיות מוצלחת, התמודדות עם מחשבה טורדנית, משבר זוגי, טיפול זוגי, יעוץ זוגי, התאמה זוגית, להצליח בזוגיות, טיפול בטראומה, בחורה לא בתולה, אימון זוגי
גישור זוגי, בעיות בזוגיות, זוגיות מוצלחת, התמודדות עם מחשבה טורדנית, משבר זוגי, טיפול זוגי, יעוץ זוגי, התאמה זוגית, להצליח בזוגיות, טיפול בטראומה, בחורה לא בתולה, אימון זוגי
... זוגי, בעיות בזוגיות, זוגיות מוצלחת, התמודדות עם מחשבה טורדנית, משבר זוגי, טיפול זוגי, יעוץ זוגי, התאמה זוגית, להצליח בזוגיות, טיפול בטראומה, בחורה לא בתולה, אימון זוגי איך להתמודד עם מחשבות טורדניות בזוגיות? הרצאה זו של אליעד כהן עוסקת באופן מפורט ויסודי בנושא ההתמודדות עם ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על טיפול בהצפה רגשית, טיפול בדמיון מודרך, שחזור טראומה, טיפול בטראומה, שחזור בדמיון מודרך, דמיון מודרך ככלי טיפולי, פסיכותרפיה, טיפול קוגניטיבי, כלים טיפוליים, לימודי אימון אישי, טיפול נפשי
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: טיפול בטראומה, איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? כעס ועצבים? איך להשיג איזון נפשי? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם עצבות? דיכאון? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: טיפול בטראומה, איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך למצוא זוגיות? איך להצליח בזוגיות? איך להעריך את עצמך? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להצליח בראיון עבודה? איך לחנך ילדים? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להשיג ביטחון עצמי? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להיות מאושר ושמח? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לשנות תכונות אופי? איך ליצור אהבה? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לשתול מחשבות? איך להאמין בעצמך? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לפרש חלומות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להתמודד עם גירושין? איך לקבל החלטות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לנהל את הזמן? איך להעביר ביקורת בונה? איך לעשות יותר כסף? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להיגמל מהימורים? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לשפר את הזיכרון? איך לא להישחק בעבודה ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם אפשר לדעת הכל? האם יש הבדל בין חלום למציאות? למה יש רע וסבל בעולם? האם באמת הכל לטובה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש או אין אלוהים? איך להיות הכי חכם בעולם? איך להיות מאושר? האם לדומם יש תודעה? האם הכל אפשרי? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? אולי אנחנו במטריקס? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? מה המשמעות של החיים? האם יש אמת מוחלטת? האם יש משמעות לחיים? למה לא להתאבד? האם המציאות היא טובה או רעה? מי ברא את אלוהים? האם יש בחירה חופשית? למה יש רע בעולם? למה העולם קיים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? בשביל מה לחיות? איך להנות בחיים? איך נוצר העולם? מהי תכלית ומשמעות החיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי להרזיה, אימון אישי לילדים, קואצ'ר לזוגיות בתחום טיפול בטראומה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3477 שניות - עכשיו 15_07_2025 השעה 16:40:20 - wesi1