אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה ווינריות ✔החלטות, ההחלטה הטובה ביותר, ההחלטה הכי פחות גרועה, גישות ניהוליות, תירוצים של פוליטיקאים, שקרים של לוזרים, יכול להיות יותר גרוע, קבלת...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
החלטות, ההחלטה הטובה ביותר, ההחלטה הכי פחות גרועה, גישות ניהוליות, תירוצים של פוליטיקאים, שקרים של לוזרים, יכול להיות יותר גרוע, קבלת החלטות, הבחירה הטובה ביותר, הבחירה הכי פחות גרועה, הרע במיעוטו, מצליחנות, ראש לשועלים
מהי הגישה של "יכול להיות יותר גרוע" ואיך היא משפיעה על קבלת החלטות?

ההרצאה עוסקת בשתי גישות עיקריות בקבלת החלטות, שכוללות את הגישה של "יכול להיות יותר גרוע" לעומת הגישה של "איך לעשות יותר טוב". אליעד מציין שהגישה של "יכול להיות יותר גרוע" היא גישה של פסיביות, חוסר יוזמה ולוזריות, בעוד שהגישה השנייה, החיובית יותר, שואפת לשיפור תמידי ומובילה להצלחות. לאורך ההרצאה, הוא מציין את השפעותיה של כל גישה על החיים האישיים, העסקיים והפוליטיים.

מהי הבעיה בגישה של "יכול להיות יותר גרוע"?

הבעיה המרכזית בגישה הזו היא שהיא משאירה את האדם במצב של קיפאון, שבו הוא לא שואף להשתפר, אלא רק מנסה להימנע מהחמרה של המצב. אליעד מציין שזו גישה שמצדיקים אותה לא פעם פוליטיקאים, עובדים, ואפילו ילדים בבית, כל פעם שתשאל אותם למה עשו משהו. כאשר אדם עונה "עשיתי את זה כי זה היה מונע מצב גרוע יותר", הוא למעשה מוותר על האפשרות לשפר את המצב או לקבל החלטה טובה יותר. כל התשובות שמופיעות בסיטואציות אלו מרמזות על פחד משינוי והימנעות ממנו.

הדוגמה של פוליטיקאים ומדוע היא בעייתית

אליעד מביא את הדוגמה הקלאסית של פוליטיקאים שמסבירים את פעולתם אחרי הבחירות בכך ש"אם לא הייתי עושה כך, המצב היה הרבה יותר גרוע". הוא טוען שזהו תירוץ שמזוהה עם אנשי שלטון ואנשים בתפקידים אחרים, שמסרבים לשפר את המצב ושומרים על המצב הקיים מתוך פחד מהחמרה. הוא מציין שזו אינה סיבה מספקת להשאיר את המצב כפי שהוא. לדעתו, אין שום סיבה שלא לנסות לשפר את המצב ולחפש את האפשרות הטובה ביותר.

האם אפשר תמיד לבחור את האפשרות הטובה ביותר?

ההרצאה טוענת שבחלק מהמקרים, כשאין אפשרות טובה יותר, הבחירה אכן הופכת להיות הבחירה הטובה ביותר מתוך אלטרנטיבות גרועות יותר. אליעד מדגיש שההבדל טמון בכך שהאדם בוחר את האפשרות ה"טובה ביותר" מתוך אפשרויות מוגבלות, ואם לא היו לו אפשרויות טובות יותר, אז הבחירה הזו תהיה מוצדקת. לדוגמה, אם אדם בוחר שטר של 200 ש"ח מתוך שטרות של 20, 50, 100 ו - 200, הוא עושה את הבחירה הטובה ביותר מתוך מה שיש לו.

הבעיה מתחילה כשיש אפשרות טובה יותר

הבעיה מתעוררת כאשר יש אופציה טובה יותר, אך האדם בוחר את האפשרות הגרועה יותר ומשתמש בתירוץ של "יכול להיות יותר גרוע". זהו למעשה תירוץ לשמרנות ולפחד משינוי. לדוגמה, אם פוליטיקאי בוחר להגדיל את מספר השרים בממשלה בטענה ש"הייתה עלולה להיות עוד מערכת בחירות", אך היה ניתן למצוא פתרון אחר, כמו ממשלת אחדות עם פחות שרים, אז התירוץ שלו לא עומד במבחן. אם קיימת אופציה טובה יותר, אז המענה של "יכול להיות יותר גרוע" אינו לגיטימי.

ההבדל בין מצליחנים ללוזרים

אליעד מדגיש את ההבדל בין אנשים מצליחים לאנשים כושלים. המצליחים תמיד מחפשים דרכים לשפר את המצב, ואילו הלוזרים מתרכזים רק בהימנעות מהחמרה. המצליחים לא מסתפקים במצב הקיים, אלא תמיד שואפים לשיפור ולצמיחה. הם לא מתמקדים בלמנוע את הגרוע ביותר, אלא שואפים להפיק את המקסימום מהמצב הקיים. לעומתם, הלוזרים מסתפקים במינימום ומפחדים להחמיר את המצב.

הלקח המרכזי

הלקח המרכזי הוא שהתירוץ של "יכל להיות יותר גרוע" הוא תירוץ לגיטימי רק כאשר אין אפשרות טובה יותר. אם באמת לא הייתה אפשרות טובה יותר, אז הבחירה שאתה עושה היא הבחירה הכי טובה מתוך האפשרויות הגרועות. אולם, כאשר יש אפשרות טובה יותר ולא בחרת בה, אז זהו תירוץ חסר ערך, ואותו אדם הוא שקרן או לוזר. כדי להימנע מהמצב הזה, עליך תמיד לשאול את עצמך איך אפשר לשפר את המצב, ולא להסתפק בהימנעות מהגרוע ביותר.

הדוגמה של הצפרדע המתבשלת

כדוגמת מסביר אליעד את אפקט הצפרדע המתבשלת. כאשר הצפרדע מוחדרת למים רותחים, היא תנסה להימלט מיידית. אך אם יתחילו לחמם את המים בהדרגה, הצפרדע תתרגל לכל שלב ותסכים להתבשל עד סופה מבלי שהיא תשומת לב לכך. זהו ההסבר לכך שחשיבה שתמהר לא לקבל שינויים, רק מפני ש"יכול להיות יותר גרוע", מובילה בהדרגה להידרדרות של המצב, מבלי שהאדם שם לב לכך.

סיכום

הגישה של "יכול להיות יותר גרוע" היא גישה פסיבית שמובילה לקיפאון ולזניחת השאיפה לשיפור. במקום להסתפק במצב הקיים מתוך פחד משינוי, יש לחפש תמיד את הדרך לשיפור המצב ולבצע את הבחירות הטובות ביותר. אם אתה נשאר במצב כי "יכל להיות יותר גרוע", אתה עשוי למצוא את עצמך בסופו של דבר במצב הרבה יותר גרוע.
הגישה של "יכול להיות יותר גרוע" מול "איך לעשות יותר טוב"

הרעיון המרכזי שנדון הוא ההבחנה בין שתי גישות חשיבה עיקריות: הגישה האחת מתמקדת ב"יכול להיות יותר גרוע", כלומר, הסתפקות במצב הנוכחי מתוך חשש להחמרה, והגישה השנייה שואפת כל הזמן לבדוק "איך לעשות יותר טוב". הדיון מתעמק בכך שהראשונה מובילה לעמדת לוזריות, חוסר יוזמה, וניצול על ידי אחרים, ואילו השנייה היא הגישה של המצליחנים, האנשים שחושבים קדימה ולא נכנעים לפחד מהחמרה.

השימוש הרווח בתירוץ "יכול להיות יותר גרוע"

דוגמה קלאסית לגישה של "יכול להיות יותר גרוע" מופיעה כאשר פוליטיקאי נשאל מדוע הבטיח משהו אחד לפני הבחירות, אך לאחר מכן פעל אחרת. תשובתו לרוב תהיה: "אם לא הייתי עושה כך, המצב היה הרבה יותר גרוע". כלומר, הוא לא מנסה להצדיק את מעשיו בכך שהם הטובים ביותר, אלא בכך שהם מנעו הרעה גדולה יותר. זהו תירוץ שמופיע לא רק אצל פוליטיקאים אלא גם אצל עובדים בעבודה, ילדים בבית, ומגוון רחב של אנשים המנסים להצדיק החלטות או פעולות שלהם.

מה בעצם קורה כאן? כאשר מישהו אומר "רק ניסיתי למנוע מצב גרוע יותר", הוא נמנע מלשאוף לשיפור. הוא מצדיק את מעשיו לא על בסיס היתרונות שלהם אלא על בסיס האימה מהאלטרנטיבות. כך נוצרת תודעה של הסתפקות, פסיביות, והשלמה עם מצבים בעייתיים. השאלה הקריטית היא: האם באמת לא הייתה אפשרות טובה יותר? האם זה באמת היה הצעד הנכון או שזו פשוט הצדקה לשמרנות ופחד משינוי?

הבעייתיות בגישה של "רק שלא יהיה יותר גרוע"

גישה זו משמשת לעיתים קרובות כהצדקה לאי - עשייה ולחוסר רצון לשפר מצבים. היא מאפשרת לפוליטיקאים, מנהלים ואנשים בכלל להשתמט מאחריות ולמנוע שינויים נחוצים. לדוגמה, כאשר שואלים אדם מדוע הוא בחר להצביע לפוליטיקאי מסוים, תשובתו עשויה להיות: "אם לא הייתי מצביע לו, היה יותר גרוע". במקום לבדוק האם יש מועמד טוב יותר, הוא מצדיק את הצבעתו מתוך פחד מהגרוע יותר.

החשיבה הזו דומה לאדם שנמצא בזוגיות לא מספקת, והוא נשאר בה לא כי הוא מאושר, אלא כי "יכול להיות יותר גרוע". הוא לא מחפש לשפר את חייו, הוא פשוט מנסה לא ליפול למצב גרוע יותר. זהו דפוס מחשבה שמוביל לקיפאון ולחיים נטולי שיפור אמיתי.

למה לפעמים הגישה של "יכול להיות יותר גרוע" נכונה?

לכאורה, כל בחירה שאדם עושה היא בעצם הבחירה הכי פחות גרועה. אם היו בפניו רק שתי אפשרויות, אחת טובה יותר והשנייה גרועה יותר, הרי שהוא יבחר בטובה יותר. אפילו כאשר יש מספר אפשרויות, האדם יבחר את הטובה ביותר מבין כולן. במובן הזה, כל בחירה היא למעשה הימנעות מהאפשרויות היותר גרועות.

למשל, אם יש לך שטרות של 20, 50, 100 ו - 200 שקלים, ואתה בוחר לקחת את שטר ה - 200, אז למה בחרת אותו? כי כל שאר השטרות היו פחות טובים עבורך. כלומר, בחירה מסוימת יכולה להיות תוצאה של תהליך של שלילת אפשרויות גרועות יותר. לכן, אם אכן אין אפשרות טובה יותר, אז נכון לומר שבחרת באפשרות הכי פחות גרועה, וזה לא בהכרח דבר שלילי.

איפה מתחילה הבעיה?

הבעיה מתרחשת כאשר קיימת אפשרות טובה יותר, אך האדם עדיין בוחר באפשרות הגרועה יותר ומשתמש בתירוץ של "רק ניסיתי למנוע מצב גרוע יותר". אם אפשר היה לבחור משהו מוצלח יותר, אך במקום זאת נבחרה אפשרות בינונית, התירוץ הזה הופך להיות שקרי. לדוגמה, אם פוליטיקאי מחליט להגדיל את מספר השרים בממשלה בטענה ש"אם לא הייתי עושה זאת, הייתה עוד מערכת בחירות וזה היה עולה יותר כסף", זהו תירוץ בעייתי. מדוע? כי הייתה גם אפשרות של הקמת ממשלת אחדות עם פחות שרים, כך שניתן היה גם להימנע מבחירות וגם להימנע מממשלה מנופחת.

במילים אחרות, אם אין אלטרנטיבה טובה יותר, אז התירוץ של "יכול להיות יותר גרוע" הוא מוצדק. אך אם קיימת אופציה טובה יותר שלא נבחרה, אז התירוץ הזה הוא דרך להימנע מלקחת אחריות על בחירה לקויה.

ההבדל בין אנשים מצליחים לאנשים כושלים

האדם הלוזר תמיד חושב "מה אני צריך לעשות כדי שלא יהיה יותר גרוע?" הוא מתנהל מתוך פחד, הוא מחפש להימנע מאסונות, ולא מחפש לייצר הצלחות. הוא עובד רק כדי שלא יפטרו אותו, לא כדי להתקדם. הוא נשאר בזוגיות גרועה רק כדי לא להיות לבד. הוא לא מחפש להיות בריא יותר, אלא רק מנסה לא להיות חולה.

לעומתו, האדם המצליח חושב "איך אני יכול לשפר את המצב?" הוא לא מתרכז בהימנעות מהגרוע אלא בהתקדמות. הוא בודק איך הוא יכול להשתפר בעבודה, בזוגיות, בחיים האישיים. הוא לא מסתפק בקיים, הוא תמיד מחפש את האפשרות הכי טובה ולא רק את זו שפחות גרועה.

הלקח המרכזי

התירוץ "יכל להיות יותר גרוע" הוא לגיטימי רק אם באמת לא הייתה אופציה טובה יותר. אם לא הייתה שום ברירה אחרת, אז זהו הסבר הגיוני. אבל אם הייתה אופציה טובה יותר ולא בחרת בה - אז אתה או שקרן או לוזר. ואם אתה מאמין לתירוצים כאלה של אחרים - אז כנראה שגם אתה שקרן לעצמך.

דוגמה מהחיים: אפקט הצפרדע המתבשלת

נניח שמחממים צפרדע בסיר מים רותחים. אם יזרקו אותה ישר למים חמים, היא תנסה לברוח מיד. אבל אם יחממו את המים בהדרגה, היא תתרגל לכל שלב, עד שבסוף היא תתבשל בלי להרגיש. כך גם אנשים שמקבלים את הטיעון "יכל להיות יותר גרוע" - הם מקבלים עוד צעד ועוד צעד של הידרדרות, כי כל שלב בפני עצמו לא נראה נורא, אבל בסוף הם מוצאים את עצמם במצב גרוע בהרבה.

לסיכום

1. הגישה של "יכול להיות יותר גרוע" היא פעמים רבות תירוץ להסתפקות, פחד ולוזריות.

2. תירוץ זה תקף רק אם באמת אין אופציה טובה יותר.

3. אנשים מצליחים מחפשים תמיד איך לשפר, לא רק איך לא להחמיר את המצב.

4. קבלה עיוורת של "יכל להיות יותר גרוע" מובילה להידרדרות מתמשכת, כמו בסיפור הצפרדע המתבשלת.

5. לכן, במקום לשאול "איך לא להחמיר את המצב", השאלה הנכונה היא "איך אני יכול לשפר את המצב?".
יעוץ פוליטי, המלחמה בטרור, קרפדה על האש, איך מבשלים קרפדה? זנב לאריות, תתעודד יכול להיות יותר גרוע, המלחמה בחמאס, גישות בקבלת החלטה, תירוצים של עובדים, תירוצים של מנהלים, תירוצים של שקרנים, תירוצים טובים, תירוצים רעים, תירוצים של לוזרים
איך להצליח מתוך פחד חששות החיים האישיים שקרים של לוזרים חסר ערך איך לחשוב בצורה אפשרויות לחשוב בצורה לשאול את עצמך למצוא פתרונות אנשים מצליחים אנשים מצליחנים בחירה גישות גישות ניהוליות גרוע הבחירה הטובה ביותר הבחירה הכי פחות גרועה ההחלטה הטובה ביותר ההחלטה הכי פחות גרועה החלטה החלטה טובה החלטות החלטיות הטובה ביותר הכי פחות גרוע הצלחה הרע במיעוטו ווינר ווינריות ווינרים יכול להיות יכול להיות יותר גרוע יכולת להחליט להיות יותר להפסיד לוזר לוזריות לוזרים לנהל לקבל החלטה לקבל החלטות לשקר לתרץ מה ההחלטה הטובה ביותר מנהל מפסידן מפסידנות מפסידנים מצליחן מצליחנות מצליחנים ניהול פוליטי פוליטיקאי פוליטיקאים פוליטיקה קבלת החלטה קבלת החלטות ראש לשועלים שקר שקרים שקרים של לוזרים שקרנים תירוץ תירוצים תירוצים של פוליטיקאים
האם אתה מצליחן או מפסידן? האם אתה ווינר או לוזר? איזה אופי יש לך? איך להיות מצליחן? איך מצליחנים חושבים? תכונות של מצליחנים, אנשים מצליחים, אנשים לוזרים, אנשים מפסידנים, ווינריות, לוזריות, תבוסתנות, מצליחנות, גישת המצליחן
האם אתה מצליחן או מפסידן? האם אתה ווינר או לוזר? איזה אופי יש לך? איך להיות מצליחן? איך מצליחנים חושבים? תכונות של מצליחנים, אנשים מצליחים, אנשים לוזרים, אנשים מפסידנים, ווינריות, לוזריות, תבוסתנות, מצליחנות, גישת המצליחן
... אתה מצליחן או מפסידן? האם אתה ווינר או לוזר? איזה אופי יש לך? איך להיות מצליחן? איך מצליחנים חושבים? תכונות של מצליחנים, אנשים מצליחים, אנשים לוזרים, אנשים מפסידנים, ווינריות, לוזריות, תבוסתנות, מצליחנות, גישת המצליחן מהם ההבדלים בין מצליחנים ללוזרים? ההבדל המרכזי בין אנשים מצליחים (ווינרים) לאנשים שמפסידים בחיים (לוזרים) הוא בעיקר גישת החשיבה שלהם והתפיסה שלהם את העולם. אליעד כהן מציג את המצליחנים ככאלה שתמיד שואפים ליותר, מבקשים להשתפר ומסוגלים להסתכל על כל אתגר כהזדמנות להתקדמות, בעוד הלוזרים מסתפקים במצב הקיים ומעדיפים להימנע מסיכונים. מהו דפוס החשיבה של המצליחן? הווינר, לפי אליעד, תמיד בודק כיצד הוא יכול לשפר את מצבו, בין אם זה בתחום האישי, המקצועי או הפיננסי. גישת הווינר מבוססת על עיקרון ה - Everything is Possible (EIP) - כלומר, כל דבר אפשרי. המצליחן תמיד ימצא דרך להשיג יותר, גם אם הוא כבר נמצא במקום טוב. הוא מבקש לשלמות, לא מסתפק בהישגים הקיימים ושואף להמשיך ולהתפתח. הווינר לא יחשוש להרגיש רע בתהליך, כי הוא יודע שהרגשות אלו הם חלק מההתקדמות. מהם המאפיינים של הלוזר? לעומת זאת, הלוזר לא שואף לשלמות ומעדיף להימנע מהרגשות הרעים שיכולים להיווצר כאשר הוא מנסה להתקדם. הוא אומר לעצמו אני שמח במה שיש לי, יכול להיות יותר גרוע, ואני לא צריך להתאמץ יותר. גישה זו נובעת מהפחד להרגיש רע, ולפיכך הלוזר מתפשר על המצב הקיים ולא שואף לשיפור מתמיד. הלוזר מחפש את הנוחות ואינו מוכן לשאת את הכאב הדרוש כדי להתפתח. איך כל גישה משפיעה על הדרך בה ניהול עסק? ההבדלים בין המצליחן ללוזר מתבטאים גם בניהול עסקים. ה
המחיר של ההצלחה, מה המחיר של ההצלחה? למה קשה להצליח בחיים? איך להתמודד עם קשיים בדרך להצלחה? האם חייבים להתמודד עם קושי כדי להצליח? האם אפשר להצליח בקלות? הצלחה אקראית, הצלחה סיבתית, להתאמץ ולהצליח, מצליחנות, ווינריות
המחיר של ההצלחה, מה המחיר של ההצלחה? למה קשה להצליח בחיים? איך להתמודד עם קשיים בדרך להצלחה? האם חייבים להתמודד עם קושי כדי להצליח? האם אפשר להצליח בקלות? הצלחה אקראית, הצלחה סיבתית, להתאמץ ולהצליח, מצליחנות, ווינריות
... למה קשה להצליח בחיים? איך להתמודד עם קשיים בדרך להצלחה? האם חייבים להתמודד עם קושי כדי להצליח? האם אפשר להצליח בקלות? הצלחה אקראית, הצלחה סיבתית, להתאמץ ולהצליח, מצליחנות, ווינריות מה המחיר של ההצלחה? איך להתמודד עם קשיים בדרך להצלחה? בהרצאה הזו, אליעד כהן מציין כי כל הצלחה בחיים כרוכה בתשלום מחיר מסוים. הוא מתחיל בכך ששואל אם ... עוד ואף פעם לא להסתפק במה שיש מדגישות את גישת אליעד כלפי הצלחה. הוא טוען כי הדרך להצלחה דורשת עימות עם העצלנות וההפנמה של הרצון להתאמץ, ללמוד ולהשתפר כל הזמן. המצליחן, לדבריו, הוא אדם שמסוגל להתמודד עם פחדים, עם בעיות ועם קשיים. יש צורך לפתח את הדמות הפנימית הזו ולהילחם נגד כל הכוחות שגורמים לאדם להרגיש שהוא יכול ... ובחוסר המוטיבציה, ולהתמיד למרות הקשיים עד להשגת מטרות גדולות ומרשימות. מה המחיר של ההצלחה? איך להתמודד עם קשיים בדרך להצלחה? איך להשיג את הבלתי אפשרי? איך לחשוב כמו מצליחנים? מהי הצלחה אקראית? מהי הצלחה סיבתית? איך להשיג שלמות בחיים? ...
להתאהב באויב, לאהוב את מי שעושה לך רע, האם יש לך תסמונת שטוקהולם? האם אתה סובל מתסמונת סינדרום שטוקהולם? למה שבוי מתאהב במי שחטף אותו? המצב יכול להיות יותר גרוע, המצב יכול להיות יותר טוב, ווינר, לוזר, לאהוב את מי שרע כלפיך
להתאהב באויב, לאהוב את מי שעושה לך רע, האם יש לך תסמונת שטוקהולם? האם אתה סובל מתסמונת סינדרום שטוקהולם? למה שבוי מתאהב במי שחטף אותו? המצב יכול להיות יותר גרוע, המצב יכול להיות יותר טוב, ווינר, לוזר, לאהוב את מי שרע כלפיך
... להיות יותר גרוע, המצב יכול להיות יותר טוב, ווינר, לוזר, לאהוב את מי שרע כלפיך מהי ... ולמציאות טובה יותר. אליעד מקשר את זה לחשיבה של ווינריות לעומת לוזריות, שבה הווינר תמיד שואף לשיפור המצב, בעוד שלוזר מסתפק במצב הנתון, רק כי המצב יכול להיות יותר ... שטוקהולם התמודדות עם סבל איך לשנות חשיבה ווינריות ולוזריות החשיבה של יכול להיות יותר גרוע הזדהות עם ...
עצות - עם מי כדאי להתייעץ? וממי לא כדאי לקבל עצות?
... בסופו של דבר ברמה הרגשית שלו. ולכן עיקר הדגש שחשוב לשים אליו לב הוא, להשתדל לקבל עצות מאנשים שהיית רוצה להרגיש טוב כמותם. וכאשר האדם מקבל עצות מאנשים מוצלחים , על ידי זה הוא מטמיע בתוכו את האישיות של האנשים האלו, והוא הופך להיות כמותם באופן אוטומטי. כי כאשר האדם מיישם עצה ...
הצלחה - איך ליצור הצלחה? איך להצליח בכל תחום? מה יוצר מצליחנות?
... - איך ליצור הצלחה? איך להצליח בכל תחום? מה יוצר מצליחנות? ההצלחה של האדם תלויה, גם בו וגם במזל שלו. יחד עם זאת, ככל שהאדם מאפשר לעצמו יותר להצליח, במה שכן תלוי בו, כך הוא מגדיל את האפשרות שלו להצליח. וכפי שניתן לראות ...
חיקוי / לחקות הצלחה - איך לחקות אנשים מצליחנים בצורה נכונה?
... לחקות הצלחה - איך לחקות אנשים מצליחנים בצורה נכונה? לחקות מישהו היינו לנסות להיות דומה למישהו. כאשר האדם רואה מישהו אחר שמצליח, באפשרותו לנסות לחקות את האדם המצליח ועל ידי זה לנסות להצליח כמותו. ... לעשות בחוכמה ובצורה יעילה. אז איך בעצם לחקות אנשים מוצלחים בצורה נכונה? תשובה: כאשר האדם מנסה לחקות מישהו, עליו לנסות לחקות ולהידמות לאדם המצליח בעיקר בצורת המחשבה שלו ופחות בפעולות שלו. ונסביר: כאשר אדם מצליח עושה דברים ... תוצאות טובות יותר והצלחות גדולות יותר. לחקות אנשים מצליחים זה טוב ואפילו מצוין. כי אם מישהו אחר כבר הצליח למצוא את הפתרון ואת הדרך לעשות משהו, אז למה להתאמץ שוב פעם כדי להשיג את אותה המטרה?! אפשר פשוט לחזור על הפעולות של ...
תלות רגשית / התקשרות רגשית - מה טוב בהיקשרות רגשית? איך להיות באיזון?
... שהוא יכול בקלות להשיג משהו אחר טוב יותר, אך האהבה שלו לאותו הדבר יוצרת תלות רגשית וסוג של עיוורון, והאדם מוכן לסבול ולהפסיד את הכל, בשביל הדבר שבו הוא תלוי רגשית. מי שיתבונן בעניין יראה, כי תלות רגשית היא בעצם סוג של התמכרות. התמכרויות התנהגויות אובססיביות הן בדכ סוג של תלות רגשית (וגם ...
הסכמה / חוסר הסכמה - למי לא חשוב שיסכימו איתו? מי רוצה שלא יסכימו איתו?
... בעולם, על ידי זה יש שינויים בעולם, שזה כמובן כל היופי. ומהיופי הזה של המחלוקת, מהיופי הזה יכול ליהנות רק מי שרואה את ההתלבשות של האמת האחת בכל דבר. כי כל זמן שהאדם מפחד להפסיד במשחק, הרי שהוא לא יכול ליהנות מהמשחק. אך כאשר האדם מגיע לנקודת האמת שיש בכל דבר, עכשיו הוא יכול ליהנות מכך שיש ...
הימורים / גמילה מהימורים - איך להיגמל מהימורים? התמכרות להימורים - איך להתמודד?
... שהוא מהמר יותר, כך מבחינה סטטיסטית, הוא אמור להפסיד את כספו. כי הקזינו, מרוויח את כספו מעבודה קשה. והקזינו, לא מרוויח את כספו ... של זה היא, שככל שהאדם מהמר יותר, כך הסיכוי שהוא יפסיד את כספו, גדול יותר. וגם אם אפשר להתעשר בין רגע בהימורים, הרי שזה נכון רק ... אבל לאורך זמן, מבחינה סטטיסטית, האדם אמור להפסיד את כספו לקזינו ולהימורים. וזאת הסיבה שבגללה הקזינו מתעשר, משום שהסטטיסטיקה ...
התפתחות רוחנית - שבאה לידי ביטוי בהתפתחות גשמית. הכיצד?
... ככ חזקה, הוא לא יכול להרשות לעצמו להרגיש רע. ומי שאין לו ביטחון עצמי חזק, הוא לא יכול להרשות לעצמו להרגיש פחד. כי מי שאין לו מספיק כסף, הוא לא יכול להרשות לעצמו להפסיד כסף. אבל יש אחד, שיש לו את כל החוזק שבעולם, ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על החלטות, ההחלטה הטובה ביותר, ההחלטה הכי פחות גרועה, גישות ניהוליות, תירוצים של פוליטיקאים, שקרים של לוזרים, יכול להיות יותר גרוע, קבלת החלטות, הבחירה הטובה ביותר, הבחירה הכי פחות גרועה, הרע במיעוטו, מצליחנות, ראש לשועלים
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: ווינריות, איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? דיכאון? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? כעס ועצבים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם אכזבות ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: ווינריות, איך לקבל החלטות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לעשות יותר כסף? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לחנך ילדים? איך ליצור אהבה? איך להצליח בראיון עבודה? איך לנהל את הזמן? איך להיגמל מהימורים? איך לפרש חלומות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לא להישחק בעבודה? איך להצליח בזוגיות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך למצוא זוגיות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לשפר את הזיכרון? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לשנות תכונות אופי? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להאמין בעצמך? איך להתמודד עם גירושין? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לשתול מחשבות? איך להעריך את עצמך? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להיות מאושר ושמח ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מי ברא את אלוהים? איך נוצר העולם? איך נוצר העולם? האם יש או אין אלוהים? בשביל מה לחיות? איך להיות מאושר? האם אפשר לדעת הכל? האם יש הבדל בין חלום למציאות? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? מה המשמעות של החיים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם לדומם יש תודעה? למה יש רע וסבל בעולם? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש בחירה חופשית? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? אולי אנחנו במטריקס? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש משמעות לחיים? האם הכל אפשרי? למה לא להתאבד? האם באמת הכל לטובה? למה יש רע בעולם? איך להנות בחיים? האם יש אמת מוחלטת? מהי תכלית ומשמעות החיים? למה העולם קיים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי בסקייפ, מאמן אישי לדיאטה, מטפל בנושאי ווינריות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2656 שניות - עכשיו 15_07_2025 השעה 20:01:25 - wesi1