אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה לוזר ✔החלטות, ההחלטה הטובה ביותר, ההחלטה הכי פחות גרועה, גישות ניהוליות, תירוצים של פוליטיקאים, שקרים של לוזרים, יכול להיות יותר גרוע, קבלת החלטות...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
החלטות, ההחלטה הטובה ביותר, ההחלטה הכי פחות גרועה, גישות ניהוליות, תירוצים של פוליטיקאים, שקרים של לוזרים, יכול להיות יותר גרוע, קבלת החלטות, הבחירה הטובה ביותר, הבחירה הכי פחות גרועה, הרע במיעוטו, מצליחנות, ראש לשועלים
מהי הגישה של "יכול להיות יותר גרוע" ואיך היא משפיעה על קבלת החלטות?

ההרצאה עוסקת בשתי גישות עיקריות בקבלת החלטות, שכוללות את הגישה של "יכול להיות יותר גרוע" לעומת הגישה של "איך לעשות יותר טוב". אליעד מציין שהגישה של "יכול להיות יותר גרוע" היא גישה של פסיביות, חוסר יוזמה ולוזריות, בעוד שהגישה השנייה, החיובית יותר, שואפת לשיפור תמידי ומובילה להצלחות. לאורך ההרצאה, הוא מציין את השפעותיה של כל גישה על החיים האישיים, העסקיים והפוליטיים.

מהי הבעיה בגישה של "יכול להיות יותר גרוע"?

הבעיה המרכזית בגישה הזו היא שהיא משאירה את האדם במצב של קיפאון, שבו הוא לא שואף להשתפר, אלא רק מנסה להימנע מהחמרה של המצב. אליעד מציין שזו גישה שמצדיקים אותה לא פעם פוליטיקאים, עובדים, ואפילו ילדים בבית, כל פעם שתשאל אותם למה עשו משהו. כאשר אדם עונה "עשיתי את זה כי זה היה מונע מצב גרוע יותר", הוא למעשה מוותר על האפשרות לשפר את המצב או לקבל החלטה טובה יותר. כל התשובות שמופיעות בסיטואציות אלו מרמזות על פחד משינוי והימנעות ממנו.

הדוגמה של פוליטיקאים ומדוע היא בעייתית

אליעד מביא את הדוגמה הקלאסית של פוליטיקאים שמסבירים את פעולתם אחרי הבחירות בכך ש"אם לא הייתי עושה כך, המצב היה הרבה יותר גרוע". הוא טוען שזהו תירוץ שמזוהה עם אנשי שלטון ואנשים בתפקידים אחרים, שמסרבים לשפר את המצב ושומרים על המצב הקיים מתוך פחד מהחמרה. הוא מציין שזו אינה סיבה מספקת להשאיר את המצב כפי שהוא. לדעתו, אין שום סיבה שלא לנסות לשפר את המצב ולחפש את האפשרות הטובה ביותר.

האם אפשר תמיד לבחור את האפשרות הטובה ביותר?

ההרצאה טוענת שבחלק מהמקרים, כשאין אפשרות טובה יותר, הבחירה אכן הופכת להיות הבחירה הטובה ביותר מתוך אלטרנטיבות גרועות יותר. אליעד מדגיש שההבדל טמון בכך שהאדם בוחר את האפשרות ה"טובה ביותר" מתוך אפשרויות מוגבלות, ואם לא היו לו אפשרויות טובות יותר, אז הבחירה הזו תהיה מוצדקת. לדוגמה, אם אדם בוחר שטר של 200 ש"ח מתוך שטרות של 20, 50, 100 ו - 200, הוא עושה את הבחירה הטובה ביותר מתוך מה שיש לו.

הבעיה מתחילה כשיש אפשרות טובה יותר

הבעיה מתעוררת כאשר יש אופציה טובה יותר, אך האדם בוחר את האפשרות הגרועה יותר ומשתמש בתירוץ של "יכול להיות יותר גרוע". זהו למעשה תירוץ לשמרנות ולפחד משינוי. לדוגמה, אם פוליטיקאי בוחר להגדיל את מספר השרים בממשלה בטענה ש"הייתה עלולה להיות עוד מערכת בחירות", אך היה ניתן למצוא פתרון אחר, כמו ממשלת אחדות עם פחות שרים, אז התירוץ שלו לא עומד במבחן. אם קיימת אופציה טובה יותר, אז המענה של "יכול להיות יותר גרוע" אינו לגיטימי.

ההבדל בין מצליחנים ללוזרים

אליעד מדגיש את ההבדל בין אנשים מצליחים לאנשים כושלים. המצליחים תמיד מחפשים דרכים לשפר את המצב, ואילו הלוזרים מתרכזים רק בהימנעות מהחמרה. המצליחים לא מסתפקים במצב הקיים, אלא תמיד שואפים לשיפור ולצמיחה. הם לא מתמקדים בלמנוע את הגרוע ביותר, אלא שואפים להפיק את המקסימום מהמצב הקיים. לעומתם, הלוזרים מסתפקים במינימום ומפחדים להחמיר את המצב.

הלקח המרכזי

הלקח המרכזי הוא שהתירוץ של "יכל להיות יותר גרוע" הוא תירוץ לגיטימי רק כאשר אין אפשרות טובה יותר. אם באמת לא הייתה אפשרות טובה יותר, אז הבחירה שאתה עושה היא הבחירה הכי טובה מתוך האפשרויות הגרועות. אולם, כאשר יש אפשרות טובה יותר ולא בחרת בה, אז זהו תירוץ חסר ערך, ואותו אדם הוא שקרן או לוזר. כדי להימנע מהמצב הזה, עליך תמיד לשאול את עצמך איך אפשר לשפר את המצב, ולא להסתפק בהימנעות מהגרוע ביותר.

הדוגמה של הצפרדע המתבשלת

כדוגמת מסביר אליעד את אפקט הצפרדע המתבשלת. כאשר הצפרדע מוחדרת למים רותחים, היא תנסה להימלט מיידית. אך אם יתחילו לחמם את המים בהדרגה, הצפרדע תתרגל לכל שלב ותסכים להתבשל עד סופה מבלי שהיא תשומת לב לכך. זהו ההסבר לכך שחשיבה שתמהר לא לקבל שינויים, רק מפני ש"יכול להיות יותר גרוע", מובילה בהדרגה להידרדרות של המצב, מבלי שהאדם שם לב לכך.

סיכום

הגישה של "יכול להיות יותר גרוע" היא גישה פסיבית שמובילה לקיפאון ולזניחת השאיפה לשיפור. במקום להסתפק במצב הקיים מתוך פחד משינוי, יש לחפש תמיד את הדרך לשיפור המצב ולבצע את הבחירות הטובות ביותר. אם אתה נשאר במצב כי "יכל להיות יותר גרוע", אתה עשוי למצוא את עצמך בסופו של דבר במצב הרבה יותר גרוע.
הגישה של "יכול להיות יותר גרוע" מול "איך לעשות יותר טוב"

הרעיון המרכזי שנדון הוא ההבחנה בין שתי גישות חשיבה עיקריות: הגישה האחת מתמקדת ב"יכול להיות יותר גרוע", כלומר, הסתפקות במצב הנוכחי מתוך חשש להחמרה, והגישה השנייה שואפת כל הזמן לבדוק "איך לעשות יותר טוב". הדיון מתעמק בכך שהראשונה מובילה לעמדת לוזריות, חוסר יוזמה, וניצול על ידי אחרים, ואילו השנייה היא הגישה של המצליחנים, האנשים שחושבים קדימה ולא נכנעים לפחד מהחמרה.

השימוש הרווח בתירוץ "יכול להיות יותר גרוע"

דוגמה קלאסית לגישה של "יכול להיות יותר גרוע" מופיעה כאשר פוליטיקאי נשאל מדוע הבטיח משהו אחד לפני הבחירות, אך לאחר מכן פעל אחרת. תשובתו לרוב תהיה: "אם לא הייתי עושה כך, המצב היה הרבה יותר גרוע". כלומר, הוא לא מנסה להצדיק את מעשיו בכך שהם הטובים ביותר, אלא בכך שהם מנעו הרעה גדולה יותר. זהו תירוץ שמופיע לא רק אצל פוליטיקאים אלא גם אצל עובדים בעבודה, ילדים בבית, ומגוון רחב של אנשים המנסים להצדיק החלטות או פעולות שלהם.

מה בעצם קורה כאן? כאשר מישהו אומר "רק ניסיתי למנוע מצב גרוע יותר", הוא נמנע מלשאוף לשיפור. הוא מצדיק את מעשיו לא על בסיס היתרונות שלהם אלא על בסיס האימה מהאלטרנטיבות. כך נוצרת תודעה של הסתפקות, פסיביות, והשלמה עם מצבים בעייתיים. השאלה הקריטית היא: האם באמת לא הייתה אפשרות טובה יותר? האם זה באמת היה הצעד הנכון או שזו פשוט הצדקה לשמרנות ופחד משינוי?

הבעייתיות בגישה של "רק שלא יהיה יותר גרוע"

גישה זו משמשת לעיתים קרובות כהצדקה לאי - עשייה ולחוסר רצון לשפר מצבים. היא מאפשרת לפוליטיקאים, מנהלים ואנשים בכלל להשתמט מאחריות ולמנוע שינויים נחוצים. לדוגמה, כאשר שואלים אדם מדוע הוא בחר להצביע לפוליטיקאי מסוים, תשובתו עשויה להיות: "אם לא הייתי מצביע לו, היה יותר גרוע". במקום לבדוק האם יש מועמד טוב יותר, הוא מצדיק את הצבעתו מתוך פחד מהגרוע יותר.

החשיבה הזו דומה לאדם שנמצא בזוגיות לא מספקת, והוא נשאר בה לא כי הוא מאושר, אלא כי "יכול להיות יותר גרוע". הוא לא מחפש לשפר את חייו, הוא פשוט מנסה לא ליפול למצב גרוע יותר. זהו דפוס מחשבה שמוביל לקיפאון ולחיים נטולי שיפור אמיתי.

למה לפעמים הגישה של "יכול להיות יותר גרוע" נכונה?

לכאורה, כל בחירה שאדם עושה היא בעצם הבחירה הכי פחות גרועה. אם היו בפניו רק שתי אפשרויות, אחת טובה יותר והשנייה גרועה יותר, הרי שהוא יבחר בטובה יותר. אפילו כאשר יש מספר אפשרויות, האדם יבחר את הטובה ביותר מבין כולן. במובן הזה, כל בחירה היא למעשה הימנעות מהאפשרויות היותר גרועות.

למשל, אם יש לך שטרות של 20, 50, 100 ו - 200 שקלים, ואתה בוחר לקחת את שטר ה - 200, אז למה בחרת אותו? כי כל שאר השטרות היו פחות טובים עבורך. כלומר, בחירה מסוימת יכולה להיות תוצאה של תהליך של שלילת אפשרויות גרועות יותר. לכן, אם אכן אין אפשרות טובה יותר, אז נכון לומר שבחרת באפשרות הכי פחות גרועה, וזה לא בהכרח דבר שלילי.

איפה מתחילה הבעיה?

הבעיה מתרחשת כאשר קיימת אפשרות טובה יותר, אך האדם עדיין בוחר באפשרות הגרועה יותר ומשתמש בתירוץ של "רק ניסיתי למנוע מצב גרוע יותר". אם אפשר היה לבחור משהו מוצלח יותר, אך במקום זאת נבחרה אפשרות בינונית, התירוץ הזה הופך להיות שקרי. לדוגמה, אם פוליטיקאי מחליט להגדיל את מספר השרים בממשלה בטענה ש"אם לא הייתי עושה זאת, הייתה עוד מערכת בחירות וזה היה עולה יותר כסף", זהו תירוץ בעייתי. מדוע? כי הייתה גם אפשרות של הקמת ממשלת אחדות עם פחות שרים, כך שניתן היה גם להימנע מבחירות וגם להימנע מממשלה מנופחת.

במילים אחרות, אם אין אלטרנטיבה טובה יותר, אז התירוץ של "יכול להיות יותר גרוע" הוא מוצדק. אך אם קיימת אופציה טובה יותר שלא נבחרה, אז התירוץ הזה הוא דרך להימנע מלקחת אחריות על בחירה לקויה.

ההבדל בין אנשים מצליחים לאנשים כושלים

האדם הלוזר תמיד חושב "מה אני צריך לעשות כדי שלא יהיה יותר גרוע?" הוא מתנהל מתוך פחד, הוא מחפש להימנע מאסונות, ולא מחפש לייצר הצלחות. הוא עובד רק כדי שלא יפטרו אותו, לא כדי להתקדם. הוא נשאר בזוגיות גרועה רק כדי לא להיות לבד. הוא לא מחפש להיות בריא יותר, אלא רק מנסה לא להיות חולה.

לעומתו, האדם המצליח חושב "איך אני יכול לשפר את המצב?" הוא לא מתרכז בהימנעות מהגרוע אלא בהתקדמות. הוא בודק איך הוא יכול להשתפר בעבודה, בזוגיות, בחיים האישיים. הוא לא מסתפק בקיים, הוא תמיד מחפש את האפשרות הכי טובה ולא רק את זו שפחות גרועה.

הלקח המרכזי

התירוץ "יכל להיות יותר גרוע" הוא לגיטימי רק אם באמת לא הייתה אופציה טובה יותר. אם לא הייתה שום ברירה אחרת, אז זהו הסבר הגיוני. אבל אם הייתה אופציה טובה יותר ולא בחרת בה - אז אתה או שקרן או לוזר. ואם אתה מאמין לתירוצים כאלה של אחרים - אז כנראה שגם אתה שקרן לעצמך.

דוגמה מהחיים: אפקט הצפרדע המתבשלת

נניח שמחממים צפרדע בסיר מים רותחים. אם יזרקו אותה ישר למים חמים, היא תנסה לברוח מיד. אבל אם יחממו את המים בהדרגה, היא תתרגל לכל שלב, עד שבסוף היא תתבשל בלי להרגיש. כך גם אנשים שמקבלים את הטיעון "יכל להיות יותר גרוע" - הם מקבלים עוד צעד ועוד צעד של הידרדרות, כי כל שלב בפני עצמו לא נראה נורא, אבל בסוף הם מוצאים את עצמם במצב גרוע בהרבה.

לסיכום

1. הגישה של "יכול להיות יותר גרוע" היא פעמים רבות תירוץ להסתפקות, פחד ולוזריות.

2. תירוץ זה תקף רק אם באמת אין אופציה טובה יותר.

3. אנשים מצליחים מחפשים תמיד איך לשפר, לא רק איך לא להחמיר את המצב.

4. קבלה עיוורת של "יכל להיות יותר גרוע" מובילה להידרדרות מתמשכת, כמו בסיפור הצפרדע המתבשלת.

5. לכן, במקום לשאול "איך לא להחמיר את המצב", השאלה הנכונה היא "איך אני יכול לשפר את המצב?".
יעוץ פוליטי, המלחמה בטרור, קרפדה על האש, איך מבשלים קרפדה? זנב לאריות, תתעודד יכול להיות יותר גרוע, המלחמה בחמאס, גישות בקבלת החלטה, תירוצים של עובדים, תירוצים של מנהלים, תירוצים של שקרנים, תירוצים טובים, תירוצים רעים, תירוצים של לוזרים
הטובים ביותר לחפש מלחמה בטרור עסק הגרוע ביותר לגיטימיות שאלה מלחמה זוגיות רעיונות מה ההחלטה הטובה ביותר אנשים מצליחים אנשים מצליחנים בחירה גישות גישות ניהוליות גרוע הבחירה הטובה ביותר הבחירה הכי פחות גרועה ההחלטה הטובה ביותר ההחלטה הכי פחות גרועה החלטה החלטה טובה החלטות החלטיות הטובה ביותר הכי פחות גרוע הצלחה הרע במיעוטו ווינר ווינריות ווינרים יכול להיות יכול להיות יותר גרוע יכולת להחליט להיות יותר להפסיד לוזר לוזריות לוזרים לנהל לקבל החלטה לקבל החלטות לשקר לתרץ מה ההחלטה הטובה ביותר מנהל מפסידן מפסידנות מפסידנים מצליחן מצליחנות מצליחנים ניהול פוליטי פוליטיקאי פוליטיקאים פוליטיקה קבלת החלטה קבלת החלטות ראש לשועלים שקר שקרים שקרים של לוזרים שקרנים תירוץ תירוצים תירוצים של פוליטיקאים
ווינר או לוזר, למה צריך לשקר כדי להצליח? איך להצליח באמצעות שקרים? איך לשקר ולהצליח? למה לא להיצמד לאמת? להיצמד לאמת השקרית, שקר שהוא אמת, איך חושב ווינר? איך חושב לוזר? איך חושבים אנשים מצליחים? אופי של מצליחן
ווינר או לוזר, למה צריך לשקר כדי להצליח? איך להצליח באמצעות שקרים? איך לשקר ולהצליח? למה לא להיצמד לאמת? להיצמד לאמת השקרית, שקר שהוא אמת, איך חושב ווינר? איך חושב לוזר? איך חושבים אנשים מצליחים? אופי של מצליחן
ווינר או לוזר, למה צריך לשקר כדי להצליח? איך להצליח באמצעות שקרים? איך לשקר ולהצליח? למה לא להיצמד לאמת? להיצמד לאמת השקרית, שקר שהוא אמת, איך חושב ווינר? איך חושב לוזר? איך חושבים אנשים מצליחים? אופי של מצליחן איך חושב מצליחן ואיך חושב לוזר? ההבדל העיקרי בין אדם מצליח (ווינר) לבין אדם לא מצליח (לוזר) מתבטא בגישה שלהם לאפשרויות ולמגבלות. אדם מצליח הוא אדם שלא נותן לשאלת האמת המדומה לעצור אותו. כלומר, כאשר הוא נתקל במכשול או במטרה שנראית בלתי אפשרית, הוא לא מייחס ... להשיג את זה, ואז משתמש בזה כתירוץ מושלם לחוסר עשייה ולחוסר הצלחה. הוא מייחס חשיבות רבה מדי למגבלות ולאמירות כמו אי אפשר, ובכך הופך את עצמו ללוזר שמסתתר מאחורי התירוץ של האמת. למה כדאי לשקר לעצמך כדי להצליח? הסיבה שהמצליחן משקר לעצמו בכוונה היא כדי לעקוף את המחסומים הפסיכולוגיים והמנטליים שעוצרים את רוב האנשים. כאשר אדם עומד מול מטרה שקשה או אפילו בלתי אפשרית לכאורה להשיג, יש לו שתי ... מראש. האפשרות השנייה היא לשקר לעצמו באופן מכוון, כלומר, לומר לעצמו: זה אפשרי, יש דרך, ואני אמצא אותה - ולהמשיך לנסות עד שהוא אכן מוצא פתרון. המצליחן מעדיף תמיד את האפשרות השנייה. הוא אינו מתחשב באותה אמת שמגבילה אותו, כי הוא מבין שהאמירה אי אפשר היא למעשה שקר שנראה כמו אמת. המצליחן מכריז על עצמו כעל הבורא של המציאות שלו, וככזה הוא מאמין ביכולתו למצוא פתרון לכל בעיה, לא משנה עד כמה היא מורכבת או נראית בלתי אפשרית. מדוע לא כדאי להיצמד לאמת המדומה? ... מסביר שהאמת האמיתית היא אחרת לחלוטין. האמת האמיתית אומרת שכל מה שאתה רוצה באמת, אפשר להשיג ב - 100%. לכן, מי שנצמד לאמת המדומה פשוט מצדיק את הלוזריות שלו ומוותר על החלומות שלו. איך רבי נחמן מלמד לבטל את הטיפשות ולהיצמד לאמת האמיתית? אליעד משתמש בסיפור של רבי נחמן מברסלב, שבו אדם סיפר לרבי נחמן על חלום שחלם, ... יותר - זה שמסוגל למצוא פתרונות יצירתיים לכל מצב. איך החשיבה הזאת קשורה לשלמות ולאלוהים? החשיבה הזו קשורה ישירות לתפיסת השלמות. מי שחושב כמנצח או כמצליחן רואה את עצמו במובן מסוים כאלוהים של המציאות שלו, כלומר, כיוצר וכמחליט על מה שקורה במציאות שלו. הוא לא כפוף למגבלות של האמת המדומה, אלא מאמין שהכל אפשרי, כי הוא בעצמו ... ככל שיהיה יצירתי ויתעקש למצוא דרכים חדשות - כך גדל הסיכוי שיצליח להגשים כל מטרה, גם אם היא נראית לא הגיונית בהתחלה. בשורה התחתונה, ההבדל בין ווינר ללוזר הוא שהווינר לא מאפשר לאמת המדומה לעצור אותו, בעוד הלוזר משתמש באותה אמת כתירוץ לחוסר ההצלחה שלו. מי שרוצה להצליח באמת, חייב להיות מוכן לאמץ את הגישה של שקר לטובה ולהאמין תמיד שהכל אפשרי, כי זו הדרך היחידה לפרוץ את המגבלות ולהגיע לשלמות. איך חושב מצליחן מול חשיבת לוזר? למה כדאי לשקר לעצמך לטובה? היצמדות לאמת אמיתית מול אמת מדומה מוטיבציה להצלחה והשגת מטרות הסיפור של רבי נחמן על ביטול הטיפשות השגת שלמות ואי התפשרות על פחות מהמקסימום איך מתבטאת החשיבה השונה בין מצליחן ללוזר? המצליחן מתואר כמי שאינו מייחס חשיבות לשאלה אם משהו אפשרי או לא. מבחינתו, אם הוא רוצה להשיג מטרה מסוימת, הוא משקר לעצמו שהיא אפשרית, גם כשנראה שהאמת היא שאין דרך להשיג אותה. הוא איננו נצמד לאמירה זה לא אפשרי, אלא מתייחס אליה כאל שקר שראוי להשליך לפח. לעומתו, הלוזר מסתתר מאחורי האמת המדומה שדברים אינם אפשריים, וכך מצדיק את חוסר המעש שלו ואת חוסר ההצלחה שלו. מדוע המצליחן משקר בכוונה כדי להשיג את מטרותיו? הרעיון הוא שכאשר אדם רוצה משהו אך נראה לו שאי אפשר להשיגו, יש שתי אפשרויות: - להיצמד לטענה זו האמת, זה לא ניתן לביצוע ואז לוותר. - לשקר ולטעון זה אפשרי, ואני אמצא את הדרך גם אם לא ברור כיצד. בחשיבה של המצליחן, לא אכפת לו שכביכול האמת אומרת אחרת. הוא מעדיף לדלג על המגבלה ולהמשיך להתאמץ עד שימצא פתרון. הדוגמה הקיצונית היא אדם שרוצה לקפוץ מהגג ולהישאר בחיים, או אדם שרוצה למות ולהישאר בחיים - גם אם נראה אבסורד לחלוטין, בעיני המצליחן תמיד קיימת אפשרות לפעול בכיוון הזה ולהתעקש למצוא פתרון, במקום להתייאש בטענה שזו האמת, וזה בלתי אפשרי. האם יש אמת גדולה יותר מאשר אין אפשרות? הטענה היא שהאמיתות שלפיהן ... עוד דרכים ולהאמין שאפשר לשנות את המציאות. מי שממהר לקבל את המסקנה זה בלתי אפשרי בעצם מסתיר את כוחותיו האמיתיים מאחורי מסווה של דבקות באמת, בזמן שהמצליחן מעדיף לערער על התפיסה הזו ולהגיד מי אמר שזו באמת האמת?. איך זה קשור לשלמות ולמחשבה על אלוהים? ברעיון הזה מודגש שאדם יכול להתייחס לעצמו כאלוהים במובן שהוא הבורא של ... דרך להגשים את רצונו המלא. מכאן נובעת התביעה לא להתפשר על פחות משלמות ולהניח שהכל אפשרי, כל עוד מחפשים את הדרך המתאימה ולא נופלים לייאוש. איך חושב מצליחן מול חשיבת לוזר למה כדאי לשקר לעצמך לטובה היצמדות לאמת אמיתית מול אמת מדומה מוטיבציה להצלחה והשגת מטרות הסיפור של רבי נחמן על ביטול הטיפשות השגת שלמות ואי התפשרות על פחות מהמקסימום ...
אכלו לי שתו לי, תלונות של לוזר, תלונות של ווינר, איך חושב לוזר? איך חושב ווינר? להתלונן אכלו לי שתו לי, לתרץ תירוצים, להתלונן כדי לשפר, להתלונן כדי לתרץ, מניפולציות, מתי להתלונן? האם להתלונן? כמה להתלונן? להתלונן כדי להשתפר
אכלו לי שתו לי, תלונות של לוזר, תלונות של ווינר, איך חושב לוזר? איך חושב ווינר? להתלונן אכלו לי שתו לי, לתרץ תירוצים, להתלונן כדי לשפר, להתלונן כדי לתרץ, מניפולציות, מתי להתלונן? האם להתלונן? כמה להתלונן? להתלונן כדי להשתפר
... לי שתו לי, תלונות של לוזר, תלונות של ווינר, איך חושב לוזר? איך חושב ווינר? להתלונן אכלו לי שתו לי, לתרץ תירוצים, להתלונן כדי לשפר, להתלונן כדי לתרץ, ... מתי להתלונן? האם להתלונן? כמה להתלונן? להתלונן כדי להשתפר מה ההבדל בין תלונה של לוזרים לבין תלונה של ווינרים? במהלך ההרצאה, אליעד כהן דיבר על תלונות וההבדל בין לוזרים למצליחנים בהקשר של איך הם מתמודדים עם בעיות בחיים. התלונה עצמה, כמו אכלו לי, שתו לי, אינה בהכרח תכונה של לוזר או וינר. השאלה האמיתית היא מה המטרה מאחורי התלונה: האם היא משמשת כתירוץ כדי לא לפעול, או שהיא נועדה לשפר ולהתמודד עם בעיה. למה לוזרים משתמשים בתלונות? לוזרים, כשהם מתלוננים, עושים זאת כתירוץ להסביר למה הם לא פועלים בצורה אקטיבית או ממצים ... על המצב הכלכלי או המצב הפוליטי במקום לנקוט בפעולות לשיפור המצב. מהו המניע מאחורי תלונה של ווינר? לעומת זאת, ווינר מתלונן מתוך מטרה לשפר את המצב. הוא לא מסיר אחריות מעצמו, אלא מתלונן כדי לשפר את ... להמעיט בתלונות ולמנוע מאנשים לתבוע את זכויותיהם. הם עשויים להציג את התלונה כהתנהגות של לוזרים, ובכך לשלול את הלגיטימיות של התלונה ולמנוע מהקורבן לפעול לשיפור המצב. איך להבחין ... בתלונה בונה. אם הוא פשוט מתלונן ומאשים את הסביבה כדי להסביר את כישלונו, אז מדובר בתלונת לוזר. מבחן נוסף הוא האם הוא לוקח אחריות אישית על המצב או מאשים את הגורמים החיצוניים. ... יש מכשולים, וממשיך להיאבק על השיפור, אז תלונתך היא חיובית. אכלו לי שתו לי תלונות ותירוצים לוזרים מול ווינרים שיפור המצב לעומת הסרת אחריות גישת ברוך השם מול חתירה לפתרון מניפולציות של נוכלים אחריות אישית מול גורמים חיצוניים האם להתלונן זו תכונה של לוזרים או ווינרים? התלונה עצמה, כמו אמירות בסגנון אכלו לי, שתו לי, אינה שייכת בהכרח לקבוצת הלוזרים או לקבוצת הווינרים. השאלה האמיתית היא מה המטרה של התלונה. האם היא משמשת תירוץ כדי לא לפעול ולהישאר במצב הנוכחי, או שהיא דרך לבטא רצון לשפר את המצב ולשנות אותו לטובה? מה ההבדל בין תלונה של לוזרים לבין תלונה של ווינרים? לוזרים משתמשים בתלונה כתירוץ כדי להסביר מדוע הם לא מתאמצים להשיג את מטרותיהם עד הסוף. ... זו הם מעבירים את האשמה החוצה, במקום להודות שהם לא עשו מאה אחוז כדי לייצר שינוי מהותי. אצל ווינרים, לעומת זאת, התלונה היא עדיין קיימת, אבל היא נועדה לקדם שיפור במצב. אדם מצליחן שמתלונן, עושה את זה מתוך כוונה לתקן משהו. הוא לא עוצר את העשייה שלו בגלל שמישהו ... לעתים הם מציגים את עצמם כמי שבחרו להמשיך הלאה באופטימיות, אבל למעשה הם עלולים להיות לוזרים שמעדיפים להישאר במקום בלי ניסיון אמיתי לשפר את המצב. הם מקבלים על עצמם כל עוול, ... הזמן? כדי למנוע מאנשים לתבוע את זכויותיהם. הם מזהים שבמקרים מסוימים תלונה היא אכן תירוץ ללוזריות, ולכן הם מערבבים בין תלונה בונה (שמטרתה לפתור בעיות) לתלונה תבוסתנית (שמטרתה לא ... מתלונן כדי לשפר את המצב. אם אתה משתמש בתלונה רק כדי להסביר למה אתה לא עושה כלום, זו תלונת לוזרים. אבל אם אתה פועל בכל הכוח ובכל זאת מתעקש להשמיע תלונה במקום שיש עוול, זו תלונת ווינר. כך גם בנושא אכלו לי, שתו לי.
מהי טעות? מה ההגדרה של טעות? האם זו טעות? איך מצליחן מגדיר טעות? איך לוזר מגדיר טעות? אופי של מצליחן, אופי של מפסידן, אופי של לוזר, אופי של ווינר, איך חושבים אנשים מצליחים? איך להצליח בחיים? אופי של מנהל מוצלח, יעוץ למנהלים
מהי טעות? מה ההגדרה של טעות? האם זו טעות? איך מצליחן מגדיר טעות? איך לוזר מגדיר טעות? אופי של מצליחן, אופי של מפסידן, אופי של לוזר, אופי של ווינר, איך חושבים אנשים מצליחים? איך להצליח בחיים? אופי של מנהל מוצלח, יעוץ למנהלים
... טעות? מה ההגדרה של טעות? האם זו טעות? איך מצליחן מגדיר טעות? איך לוזר מגדיר טעות? אופי של מצליחן, אופי של מפסידן, אופי של לוזר, אופי של ווינר, איך חושבים אנשים מצליחים? איך להצליח בחיים? אופי של מנהל מוצלח, יעוץ למנהלים מהי טעות? איך מצליחן מגדיר טעות ואיך לוזר רואה אותה? לפני שנכנסים להגדרה של טעות, אליעד כהן מעלה את השאלה החשובה: מהי טעות בכלל? הוא מציין כי לעיתים אנשים עושים טעויות מבלי להבין מהי טעות בעצם, ואיך הם צריכים ... שכן ישנם אנשים שהגדרה שלהם לטעות היא שונה, וזה תלוי מאוד בגישה האישית שלהם לחיים. בהמשך, אליעד מציג את השוני בתפיסת הטעויות בין אנשים מצליחים לאנשים שלא מצליחים. מצליחן, לדוגמה, יחשוב תמיד איך היה יכול להשיג תוצאה טובה יותר, ויתייחס לכל דבר שלא השיג בו תוצאה אופטימלית כאל טעות. עבורו, כל החלטה שהייתה יכולה להניב יותר רווח נחשבת לטעות. נניח ... ויבין כי היה יכול להרוויח יותר, למשל 200 מיליון שקל, הוא יראה בכך טעות ויתחיל לבדוק כיצד יכול היה לפעול אחרת. לפי גישתו של המצליחן, הוא לא רק משקף את הרווחים אלא גם בודק היכן הוא יכל להרוויח יותר, מה שמוביל אותו לתהליך של למידה ושיפור מתמיד. לעומת זאת, אדם הלוזר או הכישלון, יחשוב בצורה אחרת. הוא לא יראה בכך טעות, כיוון שלא קרה שום אסון - הוא ירצה להיות מרוצה מהשיפור שנעשה, אפילו אם יכול היה להרוויח יותר. אם לא קרה אסון גדול, הוא ... קטן או החלטה לא אופטימלית תיחשב כטעות, הוא יתחיל לבדוק מה היו האפשרויות המהותיות שפספס על מנת להשתפר בפעם הבאה. לעומת זאת, הלוזר, שדווקא ישמח על מה שיש לו, יגיד שלא קרה שום דבר נורא אם התוצאה לא הייתה אופטימלית. כדי להדגים זאת, אליעד כהן מביא דוגמה נוספת: אדם שקונה מניות, ואחרי שמניותיו צומחות ב - 100%, הוא יחשוב, האם זה טעות? אולי הייתי יכול להרוויח יותר?. המצליחן, לפי אליעד, יגיד כן, טעיתי, לא עשיתי את הבחירה הטובה ביותר, אך הלוזר יחשוב שזה בסדר, כי הוא הצליח ולא קרה שום אסון. לסיכום, אליעד מסביר שההגדרה של טעות משתנה בהתאם לסוג האנשים - המצליחן יסתכל תמיד על אפשרויות לשיפור וימשיך לאתגר את עצמו לעבר הצלחות גדולות יותר, בעוד שהלוזר יסתפק במה שיש, כל עוד לא קרה שום אסון. בסופו של דבר, כל אדם צריך לבחור איזו גישה הוא מאמץ בחיים - האם הוא תמיד בודק איך יכול היה להשיג תוצאה טובה יותר או שהוא שמח מהמצב הקיים, למרות שלא תמיד השיג את המיטב. מהי טעות? ההגדרה של טעות איך מצליחן מגדיר טעות? ההבדלים בין מצליחן ללוזר איך להצליח בחיים? למדת טעויות בצורה חיובית? ...
איך להצליח בגדול? איך חושבים אנשים מצליחנים? הרגלי חשיבה של מצליחנים, ווינר או לוזר, האם אני בטוח שאין אפשרות? האם אני בטוח שיש אפשרות? למה קשה להצליח בחיים? איך לחשוב כדי להצליח? שאיפה לשלמות, שאיפה למצויינות, להצליח בחיים
איך להצליח בגדול? איך חושבים אנשים מצליחנים? הרגלי חשיבה של מצליחנים, ווינר או לוזר, האם אני בטוח שאין אפשרות? האם אני בטוח שיש אפשרות? למה קשה להצליח בחיים? איך לחשוב כדי להצליח? שאיפה לשלמות, שאיפה למצויינות, להצליח בחיים
... להצליח בגדול? איך חושבים אנשים מצליחנים? הרגלי חשיבה של מצליחנים, ווינר או לוזר, האם אני בטוח שאין אפשרות? האם אני בטוח שיש אפשרות? למה קשה להצליח בחיים? איך לחשוב כדי להצליח? שאיפה לשלמות, שאיפה למצויינות, להצליח בחיים מה ההבדל בין חשיבה של מצליחן לחשיבה של לוזר? אליעד כהן מסביר שקיימים הבדלים משמעותיים בין הרגלי החשיבה של אנשים מצליחנים לבין אלו של אנשים שאינם מצליחים (לוזרים). הוא מתאר את המנגנון המחשבתי המדויק שכל אחת מהקבוצות מפעילה כאשר הן מגיעות להישג מסוים בחיים, ומראה כיצד אותו מנגנון משפיע ישירות על המשך הפעולה או חוסר הפעולה של האדם, ובהתאם לכך גם על מידת ההצלחה שלו לאורך זמן. איזו שאלה שואל הלוזר כשהוא מצליח? כאשר הלוזר מגיע להישג כלשהו, הוא שואל את עצמו: האם אני בטוח ב - 100% שאני יכול להצליח יותר?. במילים אחרות, האדם שאינו מצליחן מנסה למצוא ודאות מלאה שיש אפשרות להצליח עוד לפני שהוא יפעל או יתאמץ. אם הוא לא מצליח להגיע לוודאות ... מוחלטת שאכן קיימת עבודה טובה יותר, הוא מחליט להישאר במקום, ליהנות ממה שיש לו, ולהודות שהכל בסדר, אפילו תוך אמירות כמו הכל לטובה. איזו שאלה שואל המצליחן כשהוא מגיע להישג? לעומתו, אדם מצליחן שואל שאלה הפוכה לחלוטין. כשהוא מגיע להישג מסוים הוא שואל את עצמו: האם אני בטוח ב - 100% שאין שום אפשרות להצליח יותר?. המצליחן תמיד יוצא מנקודת הנחה שאם יש ספק, אפילו קטן, שאולי קיימת אפשרות לשיפור, הוא חייב להמשיך להתאמץ. ... היא לא, והוא עדיין חושב שייתכן ויש עבודה טובה יותר, הוא ימשיך להתאמץ ולחפש עד שישיג את אותה עבודה הטובה ביותר האפשרית. מדוע קשה כל כך להיות מצליחן? אליעד מדגיש כי הסטייט אוף מיינד (State of Mind) של אנשים מצליחנים הוא מאוד תובעני, מורכב וקשה רגשית. אנשים מצליחנים חיים בתחושה תמידית של חוסר סיפוק - לא בגלל שהם שליליים, אלא מפני שהם תמיד שואפים להשיג את ... הזו, שהיא הבסיס להצלחה גדולה, היא מאוד קשה. אדם חייב להרגיש שהוא לא מספיק טוב עדיין, ולהאמין שיש תמיד אפשרות להיות יותר טוב. מדוע קל יותר ללוזר להיות מרוצה מחייו? אליעד מסביר שהלוזר, לעומת זאת, הוא בדרך כלל יותר מרוצה מהחיים שלו באופן יחסי, כי הוא נעצר ומקבל את המציאות ברגע שהוא ... טובה יותר, הוא מסתפק במה שיש, אומר ברוך השם, הכל לטובה, ומתאים את עצמו למציאות כפי שהיא. באופן פרדוקסלי, דווקא אותו חוסר שאיפה ליותר הופך את הלוזר לשבע רצון יותר בטווח הקצר, משום שאין לו את המתח הפנימי של הווינר, שחושב תמיד על השלב הבא ועל ההישג הגדול יותר. אמנם, הלוזר מתלונן מדי פעם כשהוא מסתכל על המצליחנים, אך בפועל הוא משלים די מהר עם חייו ואינו חווה את הדחף הבלתי פוסק להתקדם הלאה, ולכן הוא חי בתחושת סיפוק מדומה גדולה יותר. האם עדיף להיות לוזר או ווינר? אליעד אינו אומר איזה מהמסלולים טוב יותר, אלא מדגיש שהעיקר הוא לבחור במסלול מסוים וללכת איתו עד הסוף. אם החלטת להיות לוזר - תהיה לוזר בצורה מוחלטת, כלומר, תמיד תגיד הכל לטובה, תהיה מרוצה מהחיים ולא תתאמץ מעבר למה שהשגת. אם החלטת להיות מצליחן (ווינר), אז להפך - אל תקבל שום דבר כמובן מאליו, ואל תעצור עד שאתה בטוח לחלוטין שאין יותר לאן להתקדם. לדוגמה, אדם שהחליט שהוא לוזר צריך להפסיק להתלונן על כך שאין לו מספיק כסף, עבודה טובה או זוגיות מוצלחת, ופשוט להסתפק במה שיש ולהיות מרוצה באופן מוחלט. לעומתו, אדם שבחר להיות ווינר לא יסתפק בשום דבר שיש לו, גם אם הוא טוב, כי הוא תמיד יאמין שייתכן ויש משהו טוב יותר, והוא ימשיך ...
ווינר או לוזר, מצליחן או מפסידן, תוצאות מהירות, התמדה לאורך זמן, השקעה לטווח ארוך, השקעה לטווח קצר, איך חושב מצליחן? אופי של אנשים מצליחים, לרצות תוצאות מהירות, לרצות תוצאות במהירות, האם להתמיד לאורך זמן? מה רע בהתמדה?
ווינר או לוזר, מצליחן או מפסידן, תוצאות מהירות, התמדה לאורך זמן, השקעה לטווח ארוך, השקעה לטווח קצר, איך חושב מצליחן? אופי של אנשים מצליחים, לרצות תוצאות מהירות, לרצות תוצאות במהירות, האם להתמיד לאורך זמן? מה רע בהתמדה?
ווינר או לוזר, מצליחן או מפסידן, תוצאות מהירות, התמדה לאורך זמן, השקעה לטווח ארוך, השקעה לטווח קצר, איך חושב מצליחן? אופי של אנשים מצליחים, לרצות תוצאות מהירות, לרצות תוצאות במהירות, האם להתמיד לאורך זמן? מה רע בהתמדה? האם אנשים מצליחים משקיעים לטווח ארוך או מחפשים תוצאות מהירות? הרבה אנשים חושבים שלוזרים (מפסידנים) מחפשים תוצאות מהירות, ואילו ווינרים (מצליחנים) משקיעים לטווח הארוך מתוך הבנה שהצלחה דורשת התמדה וזמן. לדוגמה, יש אנשים שחושבים שמשקיע מצליח בבורסה הוא אדם שמשקיע במניות לטווח ארוך מתוך הבנה שתוצאות אמיתיות מגיעות אחרי שנים. לעומת זאת, יש אנשים שנחשבים לוזרים כי הם מחפשים רווחים מהירים, ולכן משקיעים בצורה לא חכמה ומאבדים את כספם. דוגמה נוספת היא אדם שמנסה לרדת במשקל: יש מי שמוגדר כלוזר, כי הוא רוצה לרזות מהר ועושה דיאטות קיצוניות שיכולות להזיק לגופו או לגרום לו להישבר מהר. לעומת זאת, אדם מצליחן נתפס כמי שמוכן להשקיע לאורך זמן ולשמור על סבלנות עד שיגיע לתוצאות. אך אליעד מסביר שהחשיבה הזאת שגויה לחלוטין. לפי אליעד, מה שמגדיר מצליחן הוא דווקא הרצון להשיג את התוצאות הטובות ביותר בזמן הקצר ביותר האפשרי. מצליחנים אמיתיים רוצים להרגיש כמה שיותר טוב וכמה שיותר מהר, עם כמה שפחות מאמץ ועלויות, והם תמיד יעדיפו את הדרך המהירה והיעילה ביותר. אלא שלפעמים אין ברירה, והדרך היחידה להשיג ... בדרך הארוכה רק כאשר היא הדרך הקצרה והמהירה ביותר האפשרית להשגת התוצאות שהוא רוצה. לעומת זאת, הלוזר חושב בדיוק ההפך. לפעמים לוזר אומר לעצמו שהוא לא לחוץ לקבל תוצאות מהירות, ומבחינתו אפשר לחכות זמן רב. אליעד מסביר שזו חשיבה של לוזר, כי האדם המצליח לעולם לא יסתפק בהשגת תוצאות איטיות אם קיימת אפשרות להשיג אותן מהר יותר. מצד שני, לוזר יכול לחשוב גם בצורה ההפוכה - אם הוא רואה שתהליך מסוים דורש זמן רב, הוא יתייאש במהירות ויוותר לגמרי, למרות שאין אפשרות אחרת להשיג את התוצאה מהר יותר. בשני המקרים הוא נשאר ללא תוצאות. אליעד מדגיש שהמחשבה הנכונה של מצליחן היא שילוב של שני דברים: הוא רוצה את התוצאות הטובות ביותר במהירות הגבוהה ביותר, אך אם יתברר לו שאין דרך מהירה יותר, הוא יהיה מוכן גם להשקיע את הזמן הנדרש, גם אם זה ייקח ... בה, ואם אין דרך מהירה יותר, הוא ישקיע זמן ואנרגיה בדרך הארוכה, פשוט כי אין ברירה אחרת. מדוע לוזרים נכשלים גם כשהם משקיעים לטווח ארוך? אליעד מדגיש נקודה נוספת: לפעמים לוזרים משקיעים לטווח ארוך, אבל דווקא אז הם עושים זאת בצורה לא נכונה. הם מחכים בסבלנות זמן רב למרות שיכלו לקבל את אותן תוצאות או אפילו טובות יותר בזמן קצר יותר. לכן, להיות סבלני ולהשקיע לטווח ארוך כשאפשר להשיג תוצאה טובה ומהירה יותר זו חשיבה של לוזר. ולהפך, לפעמים הלוזר מתייאש מהר מדי, למרות שהוא יודע שאין אפשרות אחרת מלבד המתנה ארוכה, ואז הוא מוותר ונשאר בלי שום תוצאה. בשני המקרים הלוזר מתנהג בצורה לא הגיונית. איך לדעת אם אני הולך בדרך הנכנת או פשוט מבזבז זמן? אליעד נותן הסבר מדויק כיצד לבדוק האם הדרך שלוקחת זמן רב היא אכן הכרחית או לא. כשאדם מציב לעצמו ... הוא פשוט חייב להמשיך ולהמתין בסבלנות עד שישיג את מטרתו. אליעד מסכם את ההסבר בצורה פשוטה: מצליחן הוא מי שתמיד רוצה להשיג תוצאות במהירות וביעילות, אבל מוכן גם להתמיד לאורך זמן אם אין ברירה אחרת. לוזר הוא מי שלפעמים משקיע לטווח ארוך כשיש אפשרות מהירה יותר, ולפעמים מוותר מהר מדי כשאין אפשרות אחרת מלבד השקעה לטווח ארוך. איך חושב מצליחן? מה ההבדל בין ווינר ללוזר? האם כדאי להתמיד לאורך זמן? למה אני לא משיג תוצאות? איך להשיג מטרות במהירות? מה רע בהתמדה לאורך זמן? ...
לוזריות רוחנית, האם אתה לוזר רוחני? האם יש לך אופי של מצליחן? האם חקירת הרצון נובעת מלוזריות תבוסתנות ורגשי נחיתות? ליקוטי מוהרן ח"א כט, לחשוב בגדול, לרצות בגדול, לרצות להיות אלוהים, לרצות דווקא את הבלתי אפשרי
לוזריות רוחנית, האם אתה לוזר רוחני? האם יש לך אופי של מצליחן? האם חקירת הרצון נובעת מלוזריות תבוסתנות ורגשי נחיתות? ליקוטי מוהרן ח"א כט, לחשוב בגדול, לרצות בגדול, לרצות להיות אלוהים, לרצות דווקא את הבלתי אפשרי
לוזריות רוחנית, האם אתה לוזר רוחני? האם יש לך אופי של מצליחן? האם חקירת הרצון נובעת מלוזריות תבוסתנות ורגשי נחיתות? ליקוטי מוהרן חא כט, לחשוב בגדול, לרצות בגדול, ... את הבלתי אפשרי האם אתה לוזר רוחני, ומה זו לוזריות רוחנית? אליעד כהן דן בנושא של לוזריות רוחנית, ומעלה את השאלה האם הרצון לחקור את עצמך ואת הרצונות שלך נובע מלוזריות , תבוסתנות ורגשי נחיתות, או שזה בעצם ביטוי של מצליחנות ורצון אמיתי להכיר את עצמך. הוא מתייחס לסוגיית הרצון דרך תורת רבי נחמן ... מצב שני הוא מצב של לוזריות, שבו האדם מוותר על הרצון המקורי רק בגלל שהוא לא מצליח להשיג אותו. ... עליו רק כדי לא להרגיש לוזרים. האם הרצון להצליח הוא בעצם סימן ללוזריות? אליעד מסביר שלפעמים הרצון להצליח נובע מפחד עמוק להרגיש לוזר. למשל, אדם שרוצה מאוד בחורה, רוצה אותה לפעמים לא בגלל הבחורה עצמה, אלא כדי להרגיש מצליחן ולא לוזר. אם יכיר בזה שהוא לא יכול להשיג את מה שהוא רוצה, הוא ירגיש חסר אונים, ... רוצה אותה. זה גם סוג של לוזריות. מהו תיקון כללי לפי ליקוטי מוהרן? אליעד מסביר על פי ליקוטי מוהרן, ... את עצמו מההתפשרויות ומהלוזריות. האם כל פעולה היא ביטוי של לוזריות? אליעד דן גם בשאלה האם כל פעולה שלנו, אפילו הפעולות הכי פשוטות, נובעת מלוזריות. לדוגמה, אם חולצה מסוימת לא מתאימה לך, אתה לוקח חולצה אחרת. לכאורה גם זה סוג של התפשרות ולוזריות. לטענתו, אכן יש מימד כזה, כי כל פעולה של התפשרות נובעת מכך שלא הצלחת ... נעצר לפני שהגעת לעומק, זו לוזריות. אליעד מבהיר שלמרות שהחקירה נראית לפעמים פעולה של תבוסתנות, כי אתה ... רוצה ולהשתחרר מתחושת הלוזריות הפנימית. מה זו לוזריות רוחנית? חקירת הרצון לפי אליעד כהן ליקוטי מוהרן תורה כט איך לחשוב ... להצליח נובע מפחד להיות לוזר? למה חשוב לחקור את הרצונות שלך עד הסוף? ...
אתגרים והצלחה בגדול, איך לאתגר את עצמך ולהצליח בגדול? איך חושבים אנשים מצליחים? הרגלים של אנשים מצליחים, מה אנשים מצליחים עושים? עצות מאנשים מצליחים, לרצות את הבלתי אפשרי, ווינר או לוזר, איתגור עצמי, לחשוב בגדול, להגדיל ראש
אתגרים והצלחה בגדול, איך לאתגר את עצמך ולהצליח בגדול? איך חושבים אנשים מצליחים? הרגלים של אנשים מצליחים, מה אנשים מצליחים עושים? עצות מאנשים מצליחים, לרצות את הבלתי אפשרי, ווינר או לוזר, איתגור עצמי, לחשוב בגדול, להגדיל ראש
... והצלחה בגדול, איך לאתגר את עצמך ולהצליח בגדול? איך חושבים אנשים מצליחים? הרגלים של אנשים מצליחים, מה אנשים מצליחים עושים? עצות מאנשים מצליחים, לרצות את הבלתי אפשרי, ווינר או לוזר, איתגור עצמי, לחשוב בגדול, להגדיל ראש מה מבדל בין לוזרים למצליחנים? במהלך ההרצאה, אליעד מציין את ההבדלים המשמעותיים בין לוזרים למצליחנים, כאשר ההבדל המרכזי טמון בדרך בה הם ניגשים להצלחה ולמטרותיהם. הלוזר, בניגוד למצליחן, מתמקד בהשגת מטרות קלות שייתן לו תחושת הצלחה מיידית. הלוזר יעדיף תמיד לבחור במטרות שהוא בטוח שהוא יצליח בהן, מתוך רצון להימנע מהכישלון ולהרגיש שהוא מנצח. כאשר הלוזר בוחר מטרות קלות, הוא עושה זאת כי הוא לא רוצה להרגיש את תחושת הכישלון שיכולה להיווצר כאשר הוא מנסה להשיג מטרה קשה ומאתגרת יותר. מנגד, המצליחן לא מחפש רק הצלחה. הוא מחפש את האתגר. עבור המצליחן, כאשר ישנן מספר מטרות, הוא יבחר במטרה שנראית לו הכי קשה, שנראית לו בלתי אפשרית להשיג. המצליחן רוצה להתנסות במשימות שמחייבות אותו לצאת מאזור הנוחות שלו, ולכן הוא יעדיף להתמודד עם האתגרים הקשים ביותר, גם אם זה אומר שהוא לא תמיד יצליח. אליעד מסביר כי המצליחן מבין שכישלון הוא חלק מהדרך להצלחה גדולה. האם אתם מעדיפים אתגרים קלים או אתגרים קשים? אליעד מציין כי הבחירה במטרות קשות היא המפתח להצלחה הגדולה. לעיתים, כשהאדם מציב לעצמו מטרה קשה מאוד, הוא מרגיש שהוא לוזר משום שהוא לא מצליח להשיג את מטרתו בקלות. אך ברגע שהוא מצליח להשיג את המטרה, תחושת ההצלחה שהוא חווה תהיה גדולה בהרבה מאשר אם היה מציב מטרה קלה. כאשר מטרה קשה נתפסת כבלתי אפשרית להשגה, היא גם תהיה בעלת ערך גבוה יותר אם מצליחים להשיג אותה. מה הקשר בין תחושת לוזר להצלחה הגדולה? כאשר המצליחן מציב לעצמו מטרות קשות, הוא עלול להרגיש תחושת כישלון. הוא יודע שמאוד סביר שהוא ייכשל בהשגת המטרה, אך הוא מבין שזהו חלק בלתי נפרד מהדרך להצלחה גדולה. תחושת הלוזר עשויה להופיע כאשר הוא לא מצליח בהתחלה, אבל ככל שהוא מתמיד וממשיך להילחם, הסיכוי להצלחה עצומה הולך ומתרקם. אליעד מדגיש כי הצלחה גדולה מגיעה אחרי התמודדות עם ... אדם בוחר במטרות קשות, הוא לא רק מפתח את יכולותיו האישיות והמקצועיות, אלא הוא גם מייצר לעצמו תחושת עוצמה משמעותית. כאשר המצליחן מצליח להשיג מטרה שנראתה בלתי אפשרית, תחושת הסיפוק וההצלחה שהוא מרגיש היא הרבה יותר גדולה מאשר אם היה משיג מטרה קלה. אתגר קשה מביא לתוצאה הרבה יותר משמעותית, גם אם הדרך אליו כרוכה בכישלונות והצלחות חלקיות. מה מניע את המצליחנים? אליעד מציין שהמניע של המצליחן הוא לא רק להצליח, אלא גם לאתגר את עצמו ולהתנסות במשהו שהוא לא בטוח שהוא יצליח בו. המצליחן תמיד מחפש את האתגר הגדול הבא, את הדבר שנראה לו הכי קשה ובלתי אפשרי להשיג. הוא לא מפחד להיכשל בדרך, כי הוא מבין שהכישלון הוא חלק אינטגרלי מהתהליך שמוביל להצלחה הגדולה. כל עוד המצליחן מתמיד וממשיך להילחם, הוא יוכל להשיג את מטרותיו הגדולות והשאיפות העצומות שלו. האם אתם בוחרים את האתגרים הקשים או נמנעים מהם? הסוגיה המרכזית שאליעד מציב בפני השומעים היא, האם הם בוחרים את האתגרים הגדולים והקשים, או שמא הם נמנעים מהם מתוך פחד להרגיש לוזרים? האם אתם מצליחים להתמודד עם אתגרים שנראים בלתי אפשריים, או שאתם מעדיפים להציב לעצמכם מטרות קלות כדי לא להרגיש כישלון? אליעד מעודד את השומעים לאתגר את עצמם ... הצבת מטרות קלות הצבת מטרות קשות מטרה קלה מטרה קשה לחשוב בענק הצבת יעדים קשים מוטיבציה להתמודדות עם קשיים מה מבדל בין לוזרים למצליחנים? ההבדל המרכזי בין
האם אתה מצליחן או מפסידן? האם אתה ווינר או לוזר? איזה אופי יש לך? איך להיות מצליחן? איך מצליחנים חושבים? תכונות של מצליחנים, אנשים מצליחים, אנשים לוזרים, אנשים מפסידנים, ווינריות, לוזריות, תבוסתנות, מצליחנות, גישת המצליחן
האם אתה מצליחן או מפסידן? האם אתה ווינר או לוזר? איזה אופי יש לך? איך להיות מצליחן? איך מצליחנים חושבים? תכונות של מצליחנים, אנשים מצליחים, אנשים לוזרים, אנשים מפסידנים, ווינריות, לוזריות, תבוסתנות, מצליחנות, גישת המצליחן
... אתה מצליחן או מפסידן? האם אתה ווינר או לוזר? איזה אופי יש לך? איך להיות מצליחן? איך מצליחנים חושבים? תכונות של מצליחנים, אנשים מצליחים, אנשים לוזרים, אנשים מפסידנים, ווינריות, לוזריות, תבוסתנות, מצליחנות, גישת המצליחן מהם ההבדלים בין מצליחנים ללוזרים? ההבדל המרכזי בין אנשים מצליחים (ווינרים) לאנשים שמפסידים בחיים (לוזרים) הוא בעיקר גישת החשיבה שלהם והתפיסה שלהם את העולם. אליעד כהן מציג את המצליחנים ככאלה שתמיד שואפים ליותר, מבקשים להשתפר ומסוגלים להסתכל על כל אתגר כהזדמנות להתקדמות, בעוד הלוזרים מסתפקים במצב הקיים ומעדיפים להימנע מסיכונים. מהו דפוס החשיבה של המצליחן? הווינר, לפי אליעד, תמיד בודק כיצד הוא יכול לשפר את מצבו, בין אם זה בתחום האישי, המקצועי או הפיננסי. גישת הווינר מבוססת על עיקרון ה - Everything is Possible (EIP) - כלומר, כל דבר אפשרי. המצליחן תמיד ימצא דרך להשיג יותר, גם אם הוא כבר נמצא במקום טוב. הוא מבקש לשלמות, לא מסתפק בהישגים הקיימים ושואף להמשיך ולהתפתח. הווינר לא יחשוש להרגיש רע בתהליך, כי הוא יודע שהרגשות אלו הם חלק מההתקדמות. מהם המאפיינים של הלוזר? לעומת זאת, הלוזר לא שואף לשלמות ומעדיף להימנע מהרגשות הרעים שיכולים להיווצר כאשר הוא מנסה להתקדם. הוא אומר לעצמו אני שמח במה שיש לי, יכול להיות ... ואני לא צריך להתאמץ יותר. גישה זו נובעת מהפחד להרגיש רע, ולפיכך הלוזר מתפשר על המצב הקיים ולא שואף לשיפור מתמיד. הלוזר מחפש את הנוחות ואינו מוכן לשאת את הכאב הדרוש כדי להתפתח. איך כל גישה משפיעה על הדרך בה ניהול עסק? ההבדלים בין המצליחן ללוזר מתבטאים גם בניהול עסקים. ה
הכל אפשרי, איך חושבים אנשים מצליחים? אין שום דבר לא אפשרי, לא בטוח שלא אפשרי, לוזר או ווינר, איך להיות ווינר? איך להצליח בכל תחום? איך לא להתפשר? איך להשיג את הבלתי אפשרי? אז מה אם אין אפשרות, איך לא להתייאש? להצליח בחיים
הכל אפשרי, איך חושבים אנשים מצליחים? אין שום דבר לא אפשרי, לא בטוח שלא אפשרי, לוזר או ווינר, איך להיות ווינר? איך להצליח בכל תחום? איך לא להתפשר? איך להשיג את הבלתי אפשרי? אז מה אם אין אפשרות, איך לא להתייאש? להצליח בחיים
... אפשרי, איך חושבים אנשים מצליחים? אין שום דבר לא אפשרי, לא בטוח שלא אפשרי, לוזר או ווינר, איך להיות ווינר? איך להצליח בכל תחום? איך לא להתפשר? איך להשיג את הבלתי אפשרי? אז מה אם אין אפשרות, איך לא להתייאש? להצליח בחיים איך חושבים אנשים מצליחים? הרצאה זו עוסקת בגישה המחשבתית של אנשים מצליחים וכיצד הם מצליחים להתגבר על מכשולים כדי להשיג את מטרותיהם, גם כאשר נדמה שאין אפשרות לעשות זאת. אליעד כהן מציג את עקרון המחשבה המרכזי לפיו הכל אפשרי, והגישה הזאת נבדלת באופן מוחלט מהגישה של מי שמוותר מראש. מה ההבדל בין ווינר ללוזר? במהלך ההרצאה, אליעד כהן מדבר על הבדל מהותי בין גישות של אנשים מצליחים לבין אנשים שלא מצליחים. הוא מסביר שלמרות שלפעמים לא ברור אם משהו אפשרי או לא, המצליחן יחשוב על האפשרות להצליח, בעוד שהלוזר יפסול את האפשרות כבר בשלב הראשון. אליעד מביא דוגמה מעולם מכירות: איש מכירות מצליח ישאל את עצמו אם הוא בטוח במאה אחוז שהלקוח לא יקנה ממנו. אם הוא לא בטוח, הוא ינסה למכור לו. לעומת זאת, איש מכירות הלוזר לא ינסה בכלל אם הוא לא בטוח שהלקוח יקנה. גישה זו תבוא לידי ביטוי גם במצבים שונים, כמו למשל גבר שפוגש אישה, ואם הוא לא בטוח שהיא תאמר לו ... אליעד כהן מסביר שלפעמים הגישה המנטלית הכל אפשרי יכולה להוביל לפריצת גבולות ויצירת פתרונות חדשים, גם אם על פניו הדבר נראה בלתי אפשרי. הוא מציין שווינר אמיתי ימשיך לנסות גם כאשר הוא יודע במאה אחוז שאין אפשרות, וימצא פתרונות יצירתיים על מנת להשיג את מטרותיו. הוא מציע לדוגמה את סיפורו של ... של חוסר פתרון. הוא מדגיש שמה שנראה כבלתי אפשרי הוא בעצם חסם מחשבתי, ואם רק נרצה ונחפש פתרונות יצירתיים, אפשר יהיה להשיג את המטרות שלנו. מהי חשיבת ווינר לעומת לוזר? לסיכום, אליעד כהן מציע שכל מי שמעוניין להצליח בחיים יאמץ את הגישה שמפנה את הדעת לאפשרויות ולא לחסמים. אם אין ביטחון ב - 100% שדבר מסוים ... אפשרי, זה הזמן להמשיך לנסות ולמצוא פתרון יצירתי. לעומת זאת, מי שמאמץ את הגישה של אם זה לא בטוח שזה אפשרי, אז זה לא אפשרי יימנע מלנסות. איך חושבים אנשים מצליחים? מה זה EAP? איך להיות ווינר? איך להצליח בכל תחום? האם הכל אפשרי? הבדל בין לוזר לווינר? ...
ווינר או לוזר, איך חושבים מצליחנים? איך חושבים אנשים מצליחים? ראש לאריות או זנב לשועלים, אמור לי מי חבריך ואומר לך מי אתה, מי החברים שלך? עם מי אתה מסתובב? השפעת הסביבה על האדם, להתחבר עם אנשים שטובים ממך, לא לשמוח בחלקך
ווינר או לוזר, איך חושבים מצליחנים? איך חושבים אנשים מצליחים? ראש לאריות או זנב לשועלים, אמור לי מי חבריך ואומר לך מי אתה, מי החברים שלך? עם מי אתה מסתובב? השפעת הסביבה על האדם, להתחבר עם אנשים שטובים ממך, לא לשמוח בחלקך
ווינר או לוזר, איך חושבים מצליחנים? איך חושבים אנשים מצליחים? ראש לאריות או זנב לשועלים, אמור לי מי חבריך ואומר לך מי אתה, מי החברים שלך? עם מי אתה מסתובב? השפעת הסביבה על האדם, להתחבר עם אנשים שטובים ממך, לא לשמוח בחלקך מהם ההבדלים בין ווינרים ללוזרים? איך חושבים מצליחנים? הרצאה זו של אליעד כהן מתארת את ההבדלים המרכזיים בין אנשים מצליחים (ווינרים) לבין אנשים שאינם מצליחים (לוזרים) , ומשתמשת בדימויים ובדוגמאות להמחיש את הדרך שבה אנשים מצליחים חושבים ומי הם האנשים איתם הם מקיפים את עצמם. ההבדל המרכזי בין ווינרים ללוזרים הוא במעגל החברתי והסביבתי שבו הם נמצאים. ווינרים תמיד ישאפו להקיף את עצמם באנשים שהם יותר טובים מהם, ויהיו מוכנים להיות בזנב של האריות, כלומר, להתחבר ולהיות בסביבה של אנשים שמובילים בתחומם, חכמים, עשירים, או מצליחים. הווינרים לא בהכרח מחפשים קשרים אישיים עם האנשים הגדולים הללו, אלא מחפשים את הדרך ללמוד מהם, להיעזר בספרים שלהם, תוכניות או כל מידע שיכול להעשיר אותם ולסייע להם להצליח יותר. לוזרים, לעומת זאת, יעדיפו להקיף את עצמם באנשים שהם פחות טובים מהם. הם יעדיפו להיות הטובים ביותר בסביבה שלהם, אפילו אם מדובר באנשים שהם פחות מוכשרים או פחות מצליחים מהם. הלוזר עשוי לבחור בסביבה שבה הוא מרגיש שהוא תמיד יותר טוב מהאחרים, למשל לחיות במקום שבו האנשים פחות עשירים ממנו או להיות בסביבה חברתית שבה הוא יכול להרגיש שהוא יותר חכם או יפה. אליעד מציין כי גישה זו של הווינר לא תמיד פשוטה. הצפייה כל הזמן להיות טוב יותר, להרגיש את חוסר המושלמות ולהשוות את עצמך לאנשים מצליחים , יכולה לגרום לתחושות קנאה, חוסר סיפוק וביקורת עצמית. אולם, זה גם מה שמניע את המצליחנים להמשיך להשתפר ולשאוף להיות הטובים ביותר. הווינרים שמקיפים את עצמם עם אנשים שמצליחים יותר מהם, לא עושים זאת מתוך תחושת נחיתות אלא מתוך רצון להאתגר את עצמם ולגדול כל הזמן. הם תמיד חושבים על הדרך שבה הם יכולים להשתפר ולהתעלות על עצמם. לעומתם, הלוזרים לא נוטים להרגיש צורך להשתפר. הם מסתפקים במה שיש להם, ולא מחפשים דרכים להצליח יותר או להיחשף לאנשים שיכולים ... להיות בסביבה שמאתגרת אתכם או להישאר במקום נוח שבו אתם יכולים להרגיש טוב עם עצמכם גם כשאתם לא משתפרים. איך חושבים מצליחנים? ווינר או לוזר? ההבדלים בין ווינרים ללוזרים? איך להצליח בגדול? השפעת הסביבה על הצלחה? ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על החלטות, ההחלטה הטובה ביותר, ההחלטה הכי פחות גרועה, גישות ניהוליות, תירוצים של פוליטיקאים, שקרים של לוזרים, יכול להיות יותר גרוע, קבלת החלטות, הבחירה הטובה ביותר, הבחירה הכי פחות גרועה, הרע במיעוטו, מצליחנות, ראש לשועלים
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: לוזר, איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? דיכאון? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? כעס ועצבים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם אכזבות ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: לוזר, איך לקבל החלטות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לעשות יותר כסף? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לחנך ילדים? איך ליצור אהבה? איך להצליח בראיון עבודה? איך לנהל את הזמן? איך להיגמל מהימורים? איך לפרש חלומות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לא להישחק בעבודה? איך להצליח בזוגיות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך למצוא זוגיות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לשפר את הזיכרון? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לשנות תכונות אופי? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להאמין בעצמך? איך להתמודד עם גירושין? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לשתול מחשבות? איך להעריך את עצמך? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להיות מאושר ושמח ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מי ברא את אלוהים? איך נוצר העולם? איך נוצר העולם? האם יש או אין אלוהים? בשביל מה לחיות? איך להיות מאושר? האם אפשר לדעת הכל? האם יש הבדל בין חלום למציאות? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? מה המשמעות של החיים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם לדומם יש תודעה? למה יש רע וסבל בעולם? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש בחירה חופשית? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? אולי אנחנו במטריקס? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש משמעות לחיים? האם הכל אפשרי? למה לא להתאבד? האם באמת הכל לטובה? למה יש רע בעולם? איך להנות בחיים? האם יש אמת מוחלטת? מהי תכלית ומשמעות החיים? למה העולם קיים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי בסקייפ, מאמן אישי לדיאטה, מטפל בתחום לוזר - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.4063 שניות - עכשיו 15_07_2025 השעה 14:50:50 - wesi1