אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה התמדה ✔מטרות ויעדים, הצבת מטרות, איך ליצור מוטיבציה? יצירת מוטיבציה, התמדה ועקביות, נחישות עצמית, יעדים ומטרות, אין חשק לעבוד, כיצד ליצור מוטיבציה...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
מטרות ויעדים, הצבת מטרות, איך ליצור מוטיבציה? יצירת מוטיבציה, התמדה ועקביות, נחישות עצמית, יעדים ומטרות, אין חשק לעבוד, כיצד ליצור מוטיבציה? הצבת מטרות ויעדים בחיים, דבקות במטרה
איך לגרום לעצמנו להשקיע במטרות רחוקות במקום במטרות מיידיות?

במהלך ההרצאה, אליעד דיבר על הנושא של הצבת מטרות רחוקות והקונפליקט שמתרחש כאשר יש לנו מטרות מיידיות שמתנגשות עם מטרות ארוכות טווח. הוא הביא דוגמה שבה יש לאדם שתי מטרות: המטרה המיידית, כמו לקנות גלידה, ומטרה רחוקה, כמו לחסוך כסף כדי להתעשר. כאן, הסוגיה היא איך אנו בוחרים להקצות את המשאבים שלנו (זמן, כסף, אנרגיה) בין המטרות השונות.

אליעד הסביר כי כל אדם נתקל בסיטואציות כאלה בחיים, שבהן יש לו מטרות קטנות ומיידיות שמספקות סיפוק מיידי, אך במקביל יש לו מטרות רחוקות יותר שדורשות התמדה וניהול נכון של המשאבים. המשאבים הללו הם, כפי שמסביר אליעד, לא בלתי מוגבלים, כך שבסופו של דבר, כל החלטה שאנחנו עושים דורשת ויתור על משהו אחר.

הקונפליקט בין מטרות מיידיות למטרות רחוקות

הדבר הראשון שצריך להבין, לפי אליעד, הוא שהמטרות הקטנות והמיידיות (כגון קנייה של גלידה או אכילת פיצה) לרוב יביאו לנו סיפוק מיידי. אך כדי להגיע למטרות הרחוקות (כגון להתעשר, להשיג בריאות טובה או להגיע להצלחה), עלינו להימנע מהסיפוק המיידי ולשקול את המטרה הרחוקה והארוכה, שהיא בדרך כלל דורשת מאמץ רב יותר, סבל והתמדה.

הבעיה האמיתית, כפי שציין אליעד, היא ששני סוגי המטרות הללו מתנגשים פעמים רבות, מכיוון שיש לנו משאבים מוגבלים - בין אם מדובר בזמן, בכסף או באנרגיה. אם המשאבים שלנו לא היו מוגבלים, אז כמובן שהיינו יכולים להשיג גם את המטרות הקטנות וגם את המטרות הרחוקות. אך מכיוון שהמשאבים מוגבלים, אנו צריכים להחליט לאן להקצות את האנרגיה שלנו - האם להשקיע במטרה המיידית והקלה או במטרה הרחוקה והמורכבת.

הדרך שבה אנחנו מקבלים החלטות

על פי אליעד, המוח שלנו עושה חישוב של איזה מטרה תגרום לנו להרגיש טוב יותר בטווח הקצר או הארוך. אליעד הסביר, כי בסופו של דבר כל החלטה שלנו מבוססת על שאלה אחת פשוטה: איפה אני אראה יותר טוב - בהשגת המטרה המיידית או בהשגת המטרה הרחוקה?

ההחלטה הזאת אינה תלויה תמיד בהיגיון, אלא במוטיבציה הפנימית שלנו. כאשר המטרה הקטנה מספקת לנו תוצאה מיידית (כמו אוכל טעים או פעילות משמחת), המוח שלנו ייטה לבחור בה, על אף שהיא לא בהכרח משרתת את המטרות הרחוקות יותר. לעומת זאת, המטרה הגדולה, שדורשת זמן והשקעה, מצריכה סבלנות ושכנוע פנימי כדי לא להתפתות להנאות המיידיות.

הצורך להרגיש טוב: המטרה הכללית

אליעד מציין שיש לנו תמיד מטרה כללית אחת: "אני רוצה להרגיש טוב". כל החלטה שאנו מקבלים נבחנת דרך המשקפיים של המטרה הזו. איך אני מרגיש עכשיו? איך אני ארגיש בהמשך? אם אדם לא מצליח להרגיש טוב במציאות הנוכחית, הוא עלול לבחור במטרה הקטנה יותר, שמספקת לו הנאה מיידית. אך אליעד מסביר כי אם אנו שואלים את עצמנו "איך אני ארגיש טוב יותר בטווח הרחוק?", אז ייתכן שזו תהיה הבחירה במטרה הגדולה שדורשת זמן ומאמץ.

הבעיה כאן היא ששאיפה להרגיש טוב בטווח הקצר עלולה לדחוק את המטרות הגדולות, שכן אנחנו פועלים מתוך רצון להימנע מסבל או חוסר סיפוק מיידי, גם אם בסופו של דבר המטרה הגדולה תוביל אותנו לתוצאה הרבה יותר טובה בעתיד.

איך לשכנע את עצמנו להשקיע במטרה הגדולה?

השלב הבא בהסבר של אליעד היה להבין איך לשכנע את עצמנו לבחור במטרה הגדולה על פני המטרה הקטנה. אליעד מציין כי הדרך היא לשקר את עצמנו - כלומר, לשדר לעצמנו רק את היתרונות של המטרה הגדולה ולהתעלם או להפחית את היתרונות של המטרה הקטנה. זהו תהליך שבו אנחנו ממנפים את המוטיבציה שלנו על ידי מיקוד במה שמשרת אותנו לטווח הארוך.

למשל, אם אנחנו רוצים ללמוד או להשקיע במטרה גדולה כמו עבודה חדשה או תכנון לטווח הרחוק, עלינו להימנע מלהתמקד בהנאות מיידיות כמו גלישה ברשתות חברתיות או אכילת אוכל לא בריא. כל הבחירה תלויה ביכולת שלנו להאמין שהשקעה במטרה...
איך לגרום לעצמנו להשקיע במטרות רחוקות במקום במטרות מיידיות?

במהלך ההרצאה, דיבר אליעד על האתגר שבו אנו עומדים כשיש לנו מטרות מיידיות (כגון קנייה של גלידה או הוצאת כסף) לעומת מטרות רחוקות (כגון צבירת סכום כסף גדול או שמירה על דיאטה). הוא מתאר את הקונפליקט שבין מטרות מיידיות שהן קלות להשגה ומספקות תשובות מיידיות, לבין מטרות רחוקות שדורשות התמדה וזמן, וקשורות לתחושת רווחה בעתיד.

אליעד מציין כי הבעיה העיקרית היא משאבים מוגבלים - הזמן, האנרגיה והכסף שיש לנו, שאותם אנחנו צריכים להקצות למטרות השונות. כשיש לנו מטרות רבות אך משאבים מוגבלים, אנחנו חייבים לבחור היכן להשקיע את האנרגיה שלנו.

הוא מסביר שיש לנו שלושה סוגי מטרות:

1. מטרות מיידיות - המטרות הקטנות והפשוטות שמספקות תחושת סיפוק מידי, כמו אכילת פיצה או קניית גלידה.

2. מטרות גדולות - מטרות שהן רחוקות יותר ודורשות זמן ומשאבים, כמו להרוויח סכום כסף גדול או להשקיע בדיאטה לטווח הארוך.

3. הצורך להרגיש טוב - זו המטרה הכללית ביותר, שאותה אנחנו תמיד בודקים כשאנחנו צריכים להחליט בין מטרות שונות. השאלה היא, איזה מטרה תגרום לנו להרגיש טוב יותר, בטווח הקצר או הארוך?

איך נקבל החלטה בין המטרות?

על פי אליעד, אם המטרה הקטנה מביאה לנו הנאה מידית, אבל המטרה הגדולה צפויה להביא לנו יותר תועלת בטווח הארוך, אנחנו נבחר במטרה הגדולה אם נוכל לשכנע את עצמנו שההשקעה בה תביא לנו יותר טוב בעתיד. למשל, אם יש עבודה שמספקת שכר מיידי אך יש אפשרות להגיע לעושר עתידי אם נשקיע זמן במשהו אחר, הבחירה תהיה תלויה בשכנוע הפנימי שלנו לגבי מה יגרום לנו להרגיש טוב יותר בטווח הרחוק.

אליעד מציין שהמוח שלנו לא תמיד פועל לפי מה שטוב לנו בטווח הרחוק, אלא יותר לפי מה שייתן לנו סיפוק מידי. המטרה הכללית להרגיש טוב, בעצם משפיעה על הבחירות שלנו - האם להשקיע במטרה הגדולה או להתרכז במטרה הקטנה שמספקת תוצאה מיידית.

מה עושים כשיש קונפליקט פנימי?

כשיש קונפליקט פנימי בין הרצון להשקיע במטרה הגדולה לבין הרצון להרגיש טוב מיד, אליעד מסביר שהפתרון הוא לשקר קצת - כלומר, לשדר שהמטרה הגדולה היא זו שתביא לך את טובתך בעתיד, גם אם זה קשה. זהו חלק מהחשיבה שבאה לתמוך בהתמדה. אליעד ממליץ לראות את החסרונות במטרות המיידיות ולהתמקד רק ביתרונות של המטרות הגדולות.

מה המניפולציה שאנחנו עושים עם עצמנו?

לאחר מכן, אליעד עובר להסביר את תהליך השקר שאנחנו עושים עם עצמנו: אנו ממציאים...
ש: אז השאלה שלי זה איך לגרום לעצמי לפעול ע"פ בוא נקרא לזה

"מטרות העל" או רצונות שלי לטווח הרחוק, ולא ע"פ הרצונות המידיים שעולים בכל רגע נתון.

אליעד: אוקיי, הוא אומר שיש לו איזה מטרה גדולה כגון שיהיה לך הרבה מאוד כסף נניח, יש לך גם מטרה קטנה לבזבז את הכסף.

ש: אפילו לשטוף כלים עכשיו או לעשות משהו אחר ש..

אליעד: לא. נגיד שמביאים לך כסף, יש לך שתי מטרות: 1) אני רוצה לקנות את הגלידה הזאת. 2) אני רוצה שיהיה לי מליון דולר.

עכשיו, זה מטרות שמתנגשות, כאילו, אתה יודע.. אלא אם כן יהיה לך הרבה מאוד כסף, אבל בכל מקרה הן מתנגשות איכשהו.

ש: כן.

אליעד: עכשיו, הוא שואל שאלה: או שיש לך מטרה להיראות טוב נגיד, לעשות דיאטה וגם יש לך מטרה לאכול את הפיצה, כאילו מטרה מיידית ומטרה גדולה. יש את הקונפליקטים האלה.

ש: שלא בהכרח מתנגשות, בא נגיד המטרות המיידיות מבזבזות, בא נגיד על חשבון..

אליעד: כן, הן מתנגשות באופן יחסי. אתה יכול גם וגם אבל זה כאילו שאתה דוחה את המטרה הכללית. אוקיי, אז בקיצור מה אתה אומר? אתה אומר כזה דבר: יש לך מטרה, יש לך מטרה כללית, יש לך מטרות נוספות ויש לך משאבים מוגבלים ביכולת שלך להשיג את המטרות, כי אם המשאבים לא היו מוגבלים לא הייתה שאלה, היית אומר אני משיג גם את המטרה הקרובה וגם את המטרה הרחוקה, עכשיו המשאבים שלך מוגבלים, אתה רואה הרגל שאינטואטיבית אתה מוציא את המשאבים שלך על המטרות המיידיות ואתה שואל איך אתה יכול לגרום לעצמך, את האיקס משאבים שיש לך להשקיע על המטרות הגדולות יותר ואני בכוונה טרחתי לציין שיש לך משאבים מוגבלים, כי אם הם לא היו מוגבלים לא הייתה בעיה מלכתחילה, או במילים אחרות, כשאומרים שיש לך משאבים מוגבלים, פירושו שממשהו תצטרך לסבול, משאבים מוגבלים, שתי מטרות, חייבים לסבול ממשהו - אי אפשר לקנות גם וגם.

עכשיו השאלה היא: איך לאלץ אותך, איך אתה מאלץ את עצמך להוציא את המשאבים שלך על המטרה הזאת ולא על המטרה הזאת. זה כמו לשאול: איך לגרום למישהו לקנות את המוצר שלך ולא מוצר אחר, נגיד, בהנחה שאתה רוצה.. זה אותו הדבר, כי אתה כאילו המוכר יש לך שתי מטרות, שתי מוצרים ואתה רוצה למכור את המוצר הזה ולא את המוצר הזה.

ש: כן.

אליעד: יפה, אז מה שואלים? מה גורם לבן אדם להוציא את המשאבים שלו על מטרה אחת ולא על מטרה אחרת. אז מה התשובה? תן אתה תשובה. במה תלוי אם הוא מוציא את המשאבים שלו על המטרה הזאת ולא אחרת?

ש: כמה שהוא חווה שזה חסר לו.

אליעד: שניהם חסרים לו. במה זה תלוי? מה החוק שיחליט האם הוא יוציא את המשאבים שלו, הנפשיים, הרגשיים, על המטרה הקרובה או על המטרה הרחוקה יותר?

ר: כמה הוא נואש.

אליעד: כמה הוא נואש למה? הוא נואש לשני הדברים. כמה הוא רוצה מה? ברור שזה כמה שהוא רוצה אבל במה זה תלוי כמה הוא רוצה? הוא בסוף עושה את מה שהוא רוצה אבל במה זה תלוי? לא בפילוסופיה אבל במה זה תלוי?

ר: אולי בזמינות, מה שזמין.

אליעד: אבל זמין לך גם להתקרב למטרה הגדולה על חשבון הקטנה, גם זה זמין.

ר: נמאס לך מהמטרה הקטנה..

אליעד: אבל עוד לא נמאס לו, הוא מנסה לשאול אותי איך לגרום לו שימאס לו מהקטנה ושישקיע בגדולה, אז קודם כל בואו ננסה להבין את החוקיות שלפיה אתה משקיע בגדולה ולא בקטנה. אז התשובה היא פשוטה, התשובה היא שיש לכל בן אדם הרבה מטרות, יש לו מטרות קטנות ויש לו מטרות גדולות, אבל יש עוד מטרה אחרת שצריך לקחת אותה בחשבון, שקוראים לה "אני רוצה להרגיש טוב", זה המטרה הכללית. עכשיו, המוח שלך - איך הוא מחליט האם להשקיע במטרה הקטנה של עכשיו ואז זה ידפוק את המטרה הגדולה? איך הוא מחליט? לפי המטרה הנוספת בכלל, יש לך מטרה אחת שהיא חשובה יותר מכל המטרות שקוראים למטרה "להרגיש טוב". יש לך מטרות קטנות, יש לך מטרות גדולות, רחוקות יותר שדורשות יותר התמדה ויש מטרה אחרת שהיא הכי גדולה בעולם: "אני רוצה להרגיש טוב". ואז המוח שלך עושה שיכלול: איפה יש לי סיכוי יותר גדול שאני ירגיש יותר טוב, האם במטרה הזאת או המטרה הזאת. ולפי זה בסוף אתה מחליט, קודם כל תבין לפי מה אתה מחליט שזה יהיה על המטרה הקטנה או על הגדולה.

לפי המטרה הנוספת, השלישית, שהיא להרגיש טוב. אתה כאילו בודק איפה להשקיע את המשאבים לפי המטרה הכללית. מה הבנת אותי, עד כאן? אחר - כך נראה איך לנווט את זה.

ש: שאולי בעצם, השאלה היא למה אני חושב שאני ירגיש יותר טוב במטרות הקטנות.

אליעד: לא, את זה אתה כבר חושב, כי אתה משקיע יותר בקטנות מאשר בגדולות. כדי לשכנע אותך לא להשקיע במטרה הקטנה בשביל המטרה הגדולה, אנחנו בעצם צריכים להשתמש במטרה העוד יותר גדולה שהיא להרגיש טוב ולנסות לשכנע אותך שאם תשקיע במטרה הרחוקה, זה יעשה לך יותר טוב, יש יותר סיכוי שתרגיש בסך - הכל יותר טוב מאשר במטרה הקרובה. לדוגמה, נגיד שיש לך מקום שמשלמים לך "איקס" כסף בחודש, ויש מקום שלא משלמים משכורת בכלל, אבל במקום שלא משלמים לך בכלל משכורת, יכול להיות שאתה תתעשר בסוף השנה בסכום עולמי. אז אתה בודק: פה משלמים לי במזומן, פה משלמים לי אולי, אבל פה אם משלמים לי איזה סכום כל כך גדול שבשבילו שווה לי זה. ולפי מה אתה בודק? לפי המטרה הרחוקה יותר, כאילו אתה משכלל את שתי המטרות ביחס למטרה הכללית יותר. אוקיי, אז מה אתה מבין בעצם? מה זה אומר?

ש: זה אומר שאם בסופו של דבר אני יאמין שבסך הכל הכללי המטרה הרחוקה תגרום לי להרגיש יותר טוב..

אליעד: בסך הכל הסופי. כי במיידי, ברור שהמטרה הקטנה גורמת לך להרגיש יותר טוב, כי עובדה שאתה משיג אותה מיד, אתה לא צריך לחסוך בשביל להשיג אותה, אתה עכשיו משיג אותה.

ש: כן, באופן מיידי, זה העניין, במטרות הקטנות - עכשיו אני מרגיש יותר טוב ובמטרה הגדולה זה אולי, מתישהו אני ירגיש טוב.

אליעד: זה כמו נגיד, איך הרבי משכנע אותך לוותר על כל החיים בעולם הזה תמורת העולם הבא, הוא אומר לך "תראה, העולם הזה הוא במזומן, העולם הבא זה בדחוי" ואתה גם לא בטוח שיש וזה וזה, אבל הוא אומר "תראה, המזומן פה בסדר, תפסיד 70 שנה, מה קרה? אבל אתה רוצה להפסיד חיי נצח?" אז אתה יודע, בשביל האופציה של חיי הנצח עוד 70 שנה אתה אומר "אני מוכן לוותר על המטרות המיידיות". עכשיו, יש כאלה שאומרים לו "לא שכנעת אותי. אני רוצה לאכול עכשיו, לא מחר" ויש כאלה שאומרים "וואלה, החיים שלי במילא לא משהו, בוא נוותר עליהם ונשקיע באדמות על הירח, אולי יום אחד אדמות על הירח יהיו שוות הרבה כסף". לך תדע, אתה מבין?

ש: אוקיי..

אליעד: אז מה המסקנה בעצם? כדי לשכנע אותך להשקיע יותר במטרות רחוקות, צריך לגרום לך לחשוב שהשקעה במטרות היותר רחוקות תביא לך יותר תשואה בסך הכל הכללי ביחס למטרה הכללית יותר של להרגיש טוב, יותר מאשר להשקיע במטרות הקטנות. נכון?

ש: נכון.

אליעד: יפה, זה קודם כל התשובה הכללית. עכשיו אם אתה רוצה, תביא דומה ספציפית וננתח אותה. תן דוגמה.

ש: נגיד, אני רוצה למצוא עבודה שהיא יותר מתאימה לכישורים שלי

אליעד: זאת המטרה קצרה או הרחוקה?

ש: נגיד שהרחוקה ונגיד שזה אומר תכנון של כל מיני דברים: להשקיע, ללמוד, כל מני דברים שהם לטווח הרחוק, או סתם, לכתוב איזה מאמר ללימודים או כל מיני דברים כאלה. והדבר המיידי זה פייסבוק, להכין אוכל, לא משנה, כל דבר שבא באותו רגע נגיד, זאת המטרה המיידית.

אליעד: כאילו יש לך שתי אופציות: 1) לקום בבוקר ולהסתלבט ולעבוד קצת במה שיוצא. 2) להפסיק להסתלבט, ללכת ללמוד וכו' בשביל איזה מטרה רחוקה יותר.

ש: כן.

אליעד: אוקיי, אז מה אתה מבין בעצם? שלפי מה בסוף אתה מחליט? מה אתה רוצה? אתה רוצה להסתלבט בבוקר.. תתרכז טוב טוב בשאלה, להסתבלט בבוקר או לעשות תואר ראשון וכו', לפי מה אתה מחליט בסוף? מה אתה רוצה, את זה או את זה?

ש: לפי המציאות, מה שקונה זה הטוב המיידי, עד עכשיו..

אליעד: לא. אוקיי, אבל מה אתה רוצה יותר? כאילו מה אתה באמת רוצה? בוא ננסח את זה אחרת: מה אתה באמת רוצה? להסתלבט בבוקר או ללכת ללימודים? מה אתה באמת רוצה? אני רוצה שתתן לי תשובה שזה לא זה ולא זה. מה אתה באמת רוצה?

ש: בסופו של דבר להרגיש טוב.

אליעד: יפה! אתה מבחינתך, אם אפשר היה לדלג על הלימודים - היית מדלג עליהם. אם היה אפשר לדלג על הסתלבט ולהרגיש טוב במיטה, היית מרגיש טוב במיטה. בשביל מה לקום, לפייסבוק אם אפשר היה בלי זה. אוקיי, אבל מה לעשות שבשביל קצת להשתעשע צריך פייסבוק נכון? יפה, אם אתה רוצה להשתעשע הרבה יותר אתה צריך ללכת לעבוד ואז אחר כך תוכל להשתעשע יותר, כאילו אם תעבוד קשה תוכל אחר כך לא לעבוד קשה, זה סוג של פרדוקס כזה, כאילו אם תתעלל בעצמך אחר כך תוכל ליהנות, משהו כזה, כאילו תחסוך הרבה ואז תחיה יותר ואז תוכל לבזבז. אם לא תבזבז היום תוכל לבזבז מחר, כל מיני מחשבות כאלה. אוקיי, אז מה זה בעצם אומר? שמה יגרום לך להחליט ש"אני רוצה לקום וללכת למצוא עבודה מסודרת ולימודים? ע"י שהדברים הקטנים יתנו לך פחות הנאה, ותהיה משוכנע שהדברים הגדולים יתנו לך הנאה מאוד גדולה. אתה הבנת את החשיבה?

ש: כן, אני צריך איכשהו לשכנע את עצמי?

אליעד: בסדר, אנחנו קודם כל מנתחים מה האופציות, יכול להיות שאין דרך, יכול להיות שאין פתרון. רואים קודם כל מה הדרך. זאת אומרת שאם המטרות הקטנות יתנו לך פחות תועלת, פחות הנאה נגיד שיום אחד כבר ימאס לך מהפייסבוק בלי קשר לכלום ואם המטרות הגדולות ייצגו עבורך דברים מאוד מאוד גדולים, אז ממילא, מטבע הדברים, אתה תשקיע יותר במטרות הגדולות.

ש: אוקיי.

אליעד: יפה. עכשיו מה צריך לעשות? מה האמת? במה עדיף להשקיע בזה או בזה?

ש: האמת המוחלטת?

אליעד: כן. מה האמת המוחלטת?

ש: שלא משנה.

אליעד: יפה! לא משנה. עכשיו, מה האמת המוחלטת שיותר טוב, המטרות הגדולות או הקטנות? תשובה: בכל אחד יש יתרונות וחסרונות. ופה נכנסת לעניין החשיבה היחסית, זאת אומרת שפה אתה צריך להתחיל לשקר קצת. זה אומר שעל המטרות הקטנות אתה צריך לשקר ולראות את החסרונות שלהן ועל המטרות הגדולות - אתה צריך לשקר ולראות את היתרונות שלהם. ולשקר, על המטרות הגדולות לראות רק יתרונות ובהנאות הקטנות לראות רק חסרונות, שזה שקר. לדוגמה: מה החסרונות בלקום בבוקר ולגלוש בפייסבוק? מה היתרונות בזה?

ש: היתרונות זה ש..

אליעד: אין יתרונות. אין יותר יתרונות, סתם. מה החסרונות?

ש: זה מבזבז את הזמן..

אליעד: יפה. זה "גם" מבזבז את הזמן או "רק" מבזבז את הזמן?

ש: זה גם מבזבז את הזמן.

אליעד: לא לא לא, אז תלוי לאיפה אתה רוצה להגיע: אם אתה רוצה להגיע למצב שנוח לך עם עצמך אז תגיד את האמת, תגיד שזה גם מבזבז את הזמן וזה גם כיף, אבל אם אתה רוצה להגיע למצב שאתה משנה את עצמך אז תשקר את עצמך ותגיד "מה פתאום זה גם מבזבז את הזמן? זה רק מבזבז את הזמן".

אתם הבנתם את הכוונה? אם רע לך אם מה שאתה עושה אז תגיד את האמת שיש בזה גם חסרונות וגם יתרונות. אבל אם אתה רוצה לשנות את מה שאתה עושה, אז אתה בעצם צריך להגיד שפה זה "רק" רע ושם זה "רק" טוב.

ש: אבל איך אני יצליח לשקר לעצמי אם אני יודע שזה שקר?

אליעד: אם אתה רוצה לעבור אתה צריך, מה אתה לא יודע לשקר? יש לי שאלה: מה יותר קל, לשקר את עצמך או להגיד את האמת?

ש: להגיד את האמת.

אליעד: אוקיי אז אם אתה רוצה את האמת, האמת היא שזה לא משנה מה אתה עושה, תקבל את עצמך כמו שאתה, עזוב אותך, למה להתמיד במטרות הגדולות? תצמד לאמת שזה לא משנה ותמשיך להתבטל למוות, מה אכפת לך? לא? אבל אתה אומר "קשה לי להצמד לאמת הזאת" נכון?

ש: כן.

אליעד: יפה, אז תשקר. אם אתה נצמד לאמת, אז מה אכפת לך מה אתה עושה בכלל? מה זה משנה איך אתה מעביר את החיים שלך? למי אכפת בכלל? מה זה משנה אם אתה מתבטל או עובד?

אם היו אומרים לך שאתה מת מחר, היית מעדיף להקדיש את היום האחרון בחיים שלך ללימודים אקדמיים או לבטלה בפייסבוק? יש לך שתי אופציות, מה אתה לוקח?

ש: נראה לי שלא זה ולא זה. בטלה אבל אחרת..

אליעד: אחרת, אוקיי יפה ואם אומרים לך נגיד, שאתה מת עוד יומיים, אז מה אתה מעדיף, זה או זה? גם את הבטלה, רוב הסיכויים שאת הבטלה.

ש: כן, כן

אליעד: יפה, אז בסדר, אבל אתה אומר זה אמיתי מדי.. תראה האמת היא שאתה בסדר איך שאתה, שאתה לא צריך לשנות כלום. בא לך להתבטל, תתבטל, ימאס לך להתבטל תעשה משהו אחר, זאת האמת. עכשיו, אתה אומר "לא בא לי על האמת הזאת. אני רוצה למצוא במה אני לא בסדר ולהחליט שאני צריך לשנות את עצמי, סבבה אז תשקר עוד קצת. אם אתה כבר משקר שאתה לא בסדר אז תשקר שאתה עוד קצת לא בסדר ואז תהיה לך מוטיבציה לשנות את עצמך. אם אתה נצמד לאמת אין הבדל.. ואם אתה רוצה לשנות אז תגיד שיש הבדל.

ש: מה אם יש קונפליקט פנימי בתוכי בין הצד שיודע את האמת, שלא משנה..

אליעד: לבין הצד שלא יודע את האמת, שאומר שכן משנה, כאילו אתה גם לא מצליח להגיד את האמת יותר מדי וגם לא מצליח לשקר יותר מדי. כי אם היית איש אמת, לא היה אכפת לך מה אתה עושה ואם היית יותר שקרן, כבר היית משקר את עצמך שזה מאוד גרוע להתבטל ושצריך ללמוד וכאלה

ש: אני לא מצליח לשקר לעצמי.

אליעד: טוב, אז מה עושים כשאתה לא מצליח, לא להגיד להגיד את האמת...
מניפולציה פנימית המון כסף ווינריות להאמין איך לגרום למישהו לקנות לשכנע להפסיד קבל את האמת אליעד מניפולציות מה אתה עושה איך ליצור איך ליצור מוטיבציה אין חשק אין חשק לעבוד דבקות דבקות במטרה דבקות במטרות הצבת מטרות הצבת מטרות ויעדים הצבת מטרות ויעדים בחיים התמדה התמדה ועקביות חיים חשק חשק לעבוד יעד יעדים יעדים בחיים יעדים ומטרות יצירת מוטיבציה כיצד ליצור מוטיבציה ליצור ליצור מוטיבציה לעבוד מוטיבציה מטרה מטרות מטרות ויעדים מטרות ויעדים בחיים נחישות נחישות עצמית עקביות תכלית
התמדה רעה, למה לא להתמיד? מה רע בהתמדה? איך להשיג מטרות? לעשות התחלה חדשה, התמודדות עם כישלון, התמדה אחרי כישלון, התמדה למרות שקשה, מתי להתמיד? מתי לא להתמיד? מוטיבציה לחוסר התמדה, לא לעבוד על אוטומט, התמדה טובה
התמדה רעה, למה לא להתמיד? מה רע בהתמדה? איך להשיג מטרות? לעשות התחלה חדשה, התמודדות עם כישלון, התמדה אחרי כישלון, התמדה למרות שקשה, מתי להתמיד? מתי לא להתמיד? מוטיבציה לחוסר התמדה, לא לעבוד על אוטומט, התמדה טובה
התמדה רעה, למה לא להתמיד? מה רע בהתמדה? איך להשיג מטרות? לעשות התחלה חדשה, התמודדות עם כישלון, התמדה אחרי כישלון, התמדה למרות שקשה, מתי להתמיד? מתי לא להתמיד? מוטיבציה לחוסר התמדה, לא לעבוד על אוטומט, התמדה טובה למה התמדה יכולה להיות גרועה ואיך להחליט נכון? המילה התמדה נתפסת בדרך כלל כתכונה חיובית מאוד, אך אליעד כהן מציג גישה שונה ומסביר מדוע התמדה עלולה להיות אחת הטעויות הגדולות שאנשים עושים בדרך להשגת מטרותיהם. העולם מלא בתכנים ובספרים שמלמדים כיצד להתמיד, אך למעשה, ההתמדה עצמה, כאשר היא עיוורת ולא מחושבת, היא דווקא אחת הסיבות העיקריות לכישלון. מהי התמדה ומדוע היא כל כך גרועה? אליעד מסביר שהתמדה מוגדרת כהצבת מטרה, ולאחר מכן ניסיון בלתי פוסק להשיג את אותה המטרה, ללא התחשבות בתוצאות או במחיר שמשולם. הלוגיקה המקובלת של התמדה אומרת שאם לא הצלחת להשיג את המטרה, עליך לנסות שוב ושוב, להתעקש ולא לוותר. אך למעשה, עצם הצורך בהתמדה מעיד על כך שעדיין לא הצלחת, וייתכן מאוד שאתה ממשיך להיכשל דווקא בגלל שאתה מתעקש לפעול שוב ושוב באותה הדרך. ... שרוצה להיכנס עם הרכב למקום צר ולא מצליח, אם יתעקש שוב ושוב באותה דרך, עלול רק להיתקע עוד יותר ולהחמיר את מצבו. במקום להתמיד בצורה עיוורת, עליו לעצור לרגע, לבחון אפשרויות אחרות, ואולי להיכנס מהכיוון הנגדי או לבחור במקום אחר. האלטרנטיבה להתמדה - חשיבה מחודשת האלטרנטיבה שאליעד מציע להתמדה עיוורת היא לעצור ולחשוב מחדש בכל שלב ושלב . כשאתה מציב מטרה ונכשל בהשגתה, במקום להמשיך באותה פעולה, עצור ... האלה בצורה מפוכחת ואמיתית, כדאי להחליט האם להמשיך באותה הדרך או לנסות דרך אחרת, או אפילו לשנות לחלוטין את המטרה. למה התמדה היא כמו טיל גרוע? אליעד משתמש בדימוי של טיל שיוט כדי להסביר את הבעיה של התמדה. טיל שיוט הוא כלי שמרגע ששיגרת אותו, אין דרך לעצור או לשנות את מסלולו. אם באמצע הדרך תשתנה המטרה או שהיעד כבר אינו רלוונטי, הטיל ימשיך בכיוון המקורי ויפגע במטרה הישנה, גם אם כבר לא צריך בכך. זהו בדיוק המצב של אדם שמתמיד ללא חשיבה מחודשת - הוא מתנהל כמו טיל חסר שליטה שפועל על אוטומט. לעומת זאת, טיל שמאפשר לשנות כיוון או לעצור ... עד עכשיו? ברור שלא. כך גם בחיים - פעולה עיוורת ללא חשיבה מחודשת עלולה להוביל אותך להחמיר את מצבך. איך להשתמש נכון בהתמדה? אליעד מסכם שחשוב להבדיל בין התמדה עיוורת לבין התמדה מודעת. אם לאחר בדיקה מעמיקה ומודעת החלטת להמשיך לנסות את אותה מטרה באותה דרך, זו החלטה מחושבת ומוצדקת. אבל ... רוצה לקנות מוצר בסופר והוא אינו זמין, אין סיבה להתעקש ולנסוע רחוק למקום אחר, אלא לשקול מחדש אם זה שווה את המאמץ. ההתמדה במקרה הזה אינה בהכרח טובה, אלא דווקא פעולה מחושבת, שמשקללת מחדש את העלות מול התועלת, היא הדבר הנכון לעשות. כך גם אם אדם מוצא את עצמו במצב של סיכון, למשל רכב שמתחיל להידרדר לתהום - אסור להתמיד ולהמשיך, אלא לעצור מיד. ההתמדה במקרה הזה תהיה מסוכנת והרסנית. המסר המרכזי - היצמדות לאמת במקום
התמדה באמצעות חוסר התמדה, איך להתמיד לאורך זמן? איך להצליח להתמיד בהשגת מטרה? למה לא להיות אובססיבי בהשגת מטרה? איך עודף התמדה יגרום לך לא להתמיד? למה יותר מידי התמדה יוצרת חוסר התמדה? למה אני לא מצליח להתמיד? מוטיבציה
התמדה באמצעות חוסר התמדה, איך להתמיד לאורך זמן? איך להצליח להתמיד בהשגת מטרה? למה לא להיות אובססיבי בהשגת מטרה? איך עודף התמדה יגרום לך לא להתמיד? למה יותר מידי התמדה יוצרת חוסר התמדה? למה אני לא מצליח להתמיד? מוטיבציה
התמדה באמצעות חוסר התמדה, איך להתמיד לאורך זמן? איך להצליח להתמיד בהשגת מטרה? למה לא להיות אובססיבי בהשגת מטרה? איך עודף התמדה יגרום לך לא להתמיד? למה יותר מידי התמדה יוצרת חוסר התמדה? למה אני לא מצליח להתמיד? מוטיבציה למה יותר מדי התמדה גורמת לך להפסיק להתמיד? אנשים רבים מתמודדים עם קושי להתמיד במטרות לאורך זמן. ההסבר לכך, לפי אליעד כהן, הוא שהרבה פעמים ההתמדה עצמה הופכת להיות אובססיבית ומחויבת מדי, ואז במקום לחזק את הרצון שלך, היא דווקא מחלישה אותו. כאשר אתה מתחייב למשהו באופן מוחלט ונוקשה, אתה למעשה מגביל את החופש שלך ויוצר תחושת לחץ ומועקה, שעם הזמן תגרום לך להפסיק להתמיד. לדוגמה, אם החלטת להתמיד באימון גופני, אבל הגדרת מראש שתתאמן באופן קבוע בכל יום שלישי בשעה מסוימת, בשלב כלשהו זה עלול להפוך למחויבות כבדה מדי. במקום שהאימון יהיה ... הוא יהפוך לעול, ואתה תתחיל לשנוא אותו. ההתחייבות הנוקשה יוצרת התנגדות פנימית שרק הולכת ומתחזקת ככל שאתה מחויב יותר למטרה. איך חוסר התמדה יכול לסייע בהתמדה לטווח ארוך? כדי לשמר התמדה אמיתית לאורך זמן, עדיף להשתמש דווקא בגישה של חוסר התמדה מסוים. משמעות הדבר היא לשמור על גמישות יחסית ולמנוע מצב שבו אתה הופך את המטרה שלך לדתית. לדוגמה, אם המטרה שלך היא להתמיד בדיאטה, הגישה הכי יעילה היא לא לאסור על עצמך באופן מוחלט לאכול דברים לא בריאים. ברגע שאתה מחליט: אסור לי בשום אופן לאכול מתוקים, אתה ... משתדל לאכול בריא רוב הזמן, אבל מדי פעם מאפשר לעצמי גם משהו טעים ופחות בריא - ההרגשה שתתקבל תהיה הרבה יותר נעימה ומאפשרת. בצורה זו ההתמדה הופכת לקלה יותר בטווח הארוך, כי לא נוצרת אותה תחושה של לחץ וכפייה פנימית. מדוע התחייבות מוחלטת יוצרת התנגדות פנימית? הסיבה לכך שהתחייבות ... אוהבים להרגיש כפויים או מוגבלים. ככל שההתחייבות שלך מוגדרת באופן יותר נוקשה ומוחלט, אתה מרגיש שהחופש שלך נפגע. ברגע שהפעולה שאתה מתמיד בה הופכת לחובה מוחלטת, אתה מפסיק ליהנות ממנה. המטרה שהייתה פעם מקור לסיפוק הופכת למקור של לחץ ומועקה. ככל שאתה מרגיש שהמטרה היא הכרח ... ייצור תחושת מחנק ומחויבות כבדה מדי. כל אחד מבני הזוג צריך מרחב אישי שיאפשר לו להתפתח, ליהנות גם לבד, ולשמור על תחושת חופש. אם ההתמדה בזוגיות הופכת להיות מוחלטת מדי, כל אחד מבני הזוג יתחיל להרגיש שהזוגיות היא כלא ולא מקום לצמיחה והנאה. כך מתפתחת תחושת התנגדות פנימית ובסופו של דבר הרצון לפרק את הקשר. מה ההבדל בין התמדה בריאה להתמדה אובססיבית? ההבדל המרכזי בין התמדה בריאה לבין התמדה אובססיבית הוא במידת הגמישות. התמדה בריאה היא התמדה שבה אתה פועל למען מטרה מסוימת מתוך רצון והנאה, ולא מתוך חובה מוחלטת. זו התמדה שמאפשרת מרחב נשימה, שבה אתה מרגיש שאתה עושה את הדברים מרצונך החופשי ולא מכפייה עצמית.
התמדה, איך להתמיד? למה קשה להתמיד? למה התמדה זה רע? למה לא להתמיד? איך להצליח להתמיד? התמדה טובה, התמדה רעה, איך נוצרת התמדה? איך להתמיד לאורך זמן? מהי הדרך הטובה ביותר להתמיד? איך להתמיד תמיד? מוטיבציה להתמדה
התמדה, איך להתמיד? למה קשה להתמיד? למה התמדה זה רע? למה לא להתמיד? איך להצליח להתמיד? התמדה טובה, התמדה רעה, איך נוצרת התמדה? איך להתמיד לאורך זמן? מהי הדרך הטובה ביותר להתמיד? איך להתמיד תמיד? מוטיבציה להתמדה
התמדה, איך להתמיד? למה קשה להתמיד? למה התמדה זה רע? למה לא להתמיד? איך להצליח להתמיד? התמדה טובה, התמדה רעה, איך נוצרת התמדה? איך להתמיד לאורך זמן? מהי הדרך הטובה ביותר להתמיד? איך להתמיד תמיד? מוטיבציה להתמדה למה קשה להתמיד במשהו שאנחנו רוצים לעשות? אליעד כהן מסביר שהרבה אנשים מוצאים את עצמם מתקשים להתמיד במטרות שהם מציבים לעצמם. האדם רוצה להשיג משהו, אבל מהר מאוד הוא מגלה שקשה לו להתמיד, והוא שואל את עצמו איך אני יכול להתמיד במה שאני עושה? אליעד מציין שיש הרבה מאוד עצות בנושא ההתמדה, אך הטובה ביותר מביניהן היא דווקא מפתיעה: לא להתמיד בכלל. למה התמדה היא אחת המחלות הגרועות שיש? לפי אליעד כהן, התמדה היא לא רק קשה - היא ממש מחלת נפש, אחת מהגרועות ביותר. ההסבר שלו מבוסס על דוגמה פשוטה: אין אף בן אדם ששואל איך אתמיד באכילה? כי זה ברור שהוא רוצה לאכול. אף אחד ... מסביר שאנשים שואלים איך להתמיד רק כאשר הם רוצים לעשות משהו, אך לא בטוחים שהם באמת רוצים אותו. ההתמדה קשה להם בגלל ספק פנימי, חוסר שלמות או חוסר בהירות לגבי השאלה האם הפעולה הזו טובה או לא טובה להם. כל זמן שאתה לא בטוח במה שאתה רוצה, אתה תחווה קושי גדול להתמיד. האם כדאי בכלל להתמיד? אליעד כהן טוען באופן חד - משמעי שהתמדה היא דבר גרוע מאוד, ועדיף לא להתמיד בשום דבר. ההתמדה הופכת לבעיה כאשר האדם מתאמץ להתמיד בדברים שהוא לא בטוח שהוא באמת רוצה. הוא ממליץ במקום להתעקש על התמדה, להתחיל לבדוק האם הדבר שאתה רוצה לעשות הוא באמת נכון וטוב עבורך, האם אתה באמת רוצה אותו, והאם התועלת שבו עולה על החיסרון. איך יודעים מה באמת רוצים לעשות? ... בדבר הזה. המאמץ הגדול להתמיד נובע תמיד מחוסר הוודאות ומאי הבהירות לגבי הרצון שלך. לדוגמה, כאשר אדם רוצה
מוטיבציה להתמדה בשינוי הרגלים, מוטיבציה להשגת מטרות ויעדים, ללמוד מאליעד כהן, התמדה בתהליך טיפולי, להתמיד בטיפול קוגניטיבי, התמדה בטיפול רגשי, התמדה באימון אישי, התמדה בהתפתחות אישית
מוטיבציה להתמדה בשינוי הרגלים, מוטיבציה להשגת מטרות ויעדים, ללמוד מאליעד כהן, התמדה בתהליך טיפולי, להתמיד בטיפול קוגניטיבי, התמדה בטיפול רגשי, התמדה באימון אישי, התמדה בהתפתחות אישית
... להתמדה בשינוי הרגלים, מוטיבציה להשגת מטרות ויעדים, ללמוד מאליעד כהן, התמדה בתהליך טיפולי, להתמיד בטיפול קוגניטיבי, התמדה בטיפול רגשי, התמדה באימון אישי, התמדה בהתפתחות אישית מה הקושי העיקרי בהתמדה בתהליך טיפולי או בשינוי הרגלים? ההרצאה של אליעד כהן עוסקת בעיקר בקשיים בהתמדה בטיפול, בשינוי הרגלים ובתהליכי התפתחות אישית. הקושי העיקרי שאליעד מדבר עליו הוא חוסר הסבלנות של אנשים לתהליכים ... 50 אימונים ולא רואה שיפור משמעותי, יחשוב שהבעיה היא בשיטה או במאמן ולא בעצמו או בהתמדה שלו. ככל שעובר הזמן ואין תוצאות, אנשים נוטים יותר ויותר להפסיק את התהליך או להאשים גורמים חיצוניים. למה אנשים מפסיקים טיפול למרות שהם יודעים שחשוב להתמיד? אליעד מסביר שאנשים מפסיקים טיפול מכמה סיבות: הם לא באמת מאמינים בשיטה או בתהליך שהם מבצעים. הם מצפים לתוצאות ... חושב שהתפילות לא עוזרות או שהן לא עבורו. מדוע חשוב להבין את ההיגיון של השיטה כדי להתמיד בה? אליעד כהן מדגיש את החשיבות בהבנת ההיגיון מאחורי כל טיפול או שיטת שינוי הרגלים. הוא מסביר שכאשר אנשים פועלים ... להזיז הר של חול באמצעות כפיות, יחשוב שהוא משקיע מאמץ גדול אבל לא יבין שזו שאלה של התמדה לאורך זמן ושל הבנה של גודל המשימה. אם היה מבין את ההיגיון, הוא היה מתמיד יותר. למה לפעמים טיפול או שיטה לא עובדים למרות שנראה שעושים הכל נכון? אליעד מסביר שלפעמים אנשים חושבים שהם מתרגלים ... רק אחרי שלושה חודשים, אבל מפסיק אחרי שבוע וטוען שהכדור לא עובד. מה המשמעות של התמדה לאורך זמן בשינוי הרגלים או בטיפול? לפי אליעד, ההתמדה לאורך זמן משמעותית מאוד לשינוי אמיתי ועמוק. שינוי הרגלים ופתרון בעיות אישיות הם כמו הר של הנחות יסוד שצריך לפרק במשך זמן רב ובאופן עקבי. התמדה רצופה ועקבית היא המפתח, ולא כמות המאמץ ברגע מסוים. הוא מדגיש שלא מספיק רק לקבל תוכנית אימון או טיפול תרופתי, אלא חייבים ליישם ולהתמיד. לדוגמה, אדם שלוקח סטרואידים חייב גם להתאמן כדי לראות תוצאות. גם אם אדם לקח טיפול ולא ראה תוצאות מידיות, זה לא ... יכול להפוך אותו לצדיק בלי מאמץ, אך אז לא תהיה שום משמעות לכך. סיכום כללי ומסקנות על התמדה בתהליכי שינוי: אליעד כהן מדגיש שוב ושוב שהמפתח להצלחה בטיפול, אימון או שינוי הרגלים הוא התמדה, סבלנות, הבנה עמוקה של ההיגיון מאחורי התהליך, ויישום עקבי של ההנחיות. רק כך ניתן להגיע לשינוי אמיתי ומתמשך. איך להתמיד בשינוי הרגלים? למה קשה להתמיד בטיפול רגשי? איך לפתח סבלנות בתהליך טיפולי? למה טיפולים לא תמיד עובדים? מה לעשות כשאין תוצאות בטיפול? איך לשמור על ...
הצלחה והתמדה, האם התמדה מביאה הצלחה? האם צריך להתמיד כדי להצליח? התמדה והשגת תוצאות, האם מי שמתמיד מצליח? מתי לא להתמיד? האם להתמיד או לוותר? עקביות, נחישות, מוטיבציה, יכולת התמדה, חשיבות ההתמדה, למה להתמיד? להתמיד ולהצליח
הצלחה והתמדה, האם התמדה מביאה הצלחה? האם צריך להתמיד כדי להצליח? התמדה והשגת תוצאות, האם מי שמתמיד מצליח? מתי לא להתמיד? האם להתמיד או לוותר? עקביות, נחישות, מוטיבציה, יכולת התמדה, חשיבות ההתמדה, למה להתמיד? להתמיד ולהצליח
... והתמדה, האם התמדה מביאה הצלחה? האם צריך להתמיד כדי להצליח? התמדה והשגת תוצאות, האם מי שמתמיד מצליח? מתי לא להתמיד? האם להתמיד או לוותר? עקביות, נחישות, מוטיבציה, יכולת התמדה, חשיבות ההתמדה, למה להתמיד? להתמיד ולהצליח האם התמדה תמיד מביאה להצלחה? האם ההתמדה בהכרח תביא להצלחה? זו השאלה שאליעד כהן מציג בתחילת דבריו, והיא למעשה שאלה מרכזית שהרבה אנשים שואלים את עצמם. רבים חושבים שאם הם פשוט יתמידו מספיק זמן, הם בהכרח ... או לא. מהי הטעות הנפוצה לגבי התמדה והצלחה? אליעד מדגיש את הטעות הנפוצה שרוב האנשים עושים - הם חושבים שהתמדה היא המתכון הבטוח להצלחה. אנשים משוכנעים שאם הם רק ימשיכו להתמיד, אפילו במצב שבו הדברים לא מתקדמים כמתוכנן, בסופו של דבר ההצלחה תגיע. אך הוא מסביר שהתמדה עצמה אינה מספיקה אם האדם לא נמצא בדרך המתאימה לו. כלומר, אם אתה מתאמץ בכיוון הלא נכון, לא משנה כמה תתמיד וכמה זמן תשקיע, לעולם לא תראה תוצאות חיוביות. לדוגמה, אם ... להצלחה הרצויה. במקרה כזה, ההתמדה לא רק שאינה מועילה, אלא יכולה אף להחמיר את המצב, מכיוון שאתה ממשיך להשקיע משאבים יקרים בכיוון הלא נכון. איך לזהות האם אתה נמצא בדרך הנכונה? אליעד מציע פתרון פשוט ... עם הדילמה הזו: לפני שאתה מתמיד וממשיך לפעול, עצור רגע ובדוק - האם אתה באמת בדרך הנכונה? הוא מסביר שחשוב לעשות ביקורת עצמית מתמדת, ולשאול שאלות כמו: האם מה שאני עושה מביא לתוצאה שאני מחפש?, האם ... האם יש אפשרות לקיצור דרך?. ההתמדה היא חשובה רק אחרי שבדקת היטב שאתה פועל בכיוון הנכון. הוא מדגיש שאפילו אם אתה בדרך הנכונה, כדאי תמיד לזכור שאולי ישנה דרך טובה יותר או קצרה יותר שתאפשר לך להגיע ... את הדרך במקום פשוט להמשיך להתמיד בשיטה לא יעילה. מתי נכון לא להתמיד? אליעד מדבר גם על המקרים שבהם דווקא ההתמדה אינה הפתרון הנכון. לפעמים חשוב לוותר ולהפסיק להתמיד, במיוחד אם אתה מזהה שאין שום התקדמות לכיוון היעד שלך. אנשים חוששים לעיתים להפסיק כי הם פוחדים להיתפס ככישלון, אבל חשוב להבין שלהפסיק את ההתמדה בדרך שגויה זו דווקא החלטה נכונה וחכמה. היכולת לזהות שאתה נמצא בכיוון הלא נכון ולעצור את עצמך בזמן היא מפתח להצלחה לא פחות מההתמדה עצמה. לדוגמה, אם אתה עובד בעבודה שאינך אוהב, שאתה לא מתפתח בה ולא רואה בה עתיד, התמדה במקרה הזה רק תבזבז לך זמן יקר. עדיף לעצור, לחשוב מחדש ולבחור דרך אחרת, אפילו אם זה אומר להתחיל הכל מהתחלה. כך אתה חוסך מעצמך שנים של תסכול וחוסר סיפוק. האם להתמיד או לחפש קיצור דרך? עניין נוסף שאליעד מדבר עליו בהרחבה הוא השאלה האם תמיד נכון להתמיד או שכדאי לחפש קיצורי דרך. הוא מסביר שאם יש לך אפשרות למצוא קיצור דרך שיוביל אותך לתוצאות טובות יותר או מהירות יותר - זה בהחלט עדיף על פני התמדה עיוורת. למשל, במקום לנסות ללמוד הכל לבד, אפשר לקחת ייעוץ מקצועי, קורס או הכשרה מסודרת שתחסוך לך זמן ומאמץ. כלומר, ההתמדה אינה קדושה, היא רק כלי אחד מני רבים, ולעיתים לא הכלי היעיל ביותר.
למה חשוב להתמיד לאורך זמן? מוטיבציה להתמדה לאורך זמן, לתת את המאה אחוז שלך לאורך זמן, להתמיד למרות שלא רואים תוצאות, נותן מאה אחוז ולא רואה תוצאות, התמדה בדיאטה, התמדה בלעשות כושר, איך ליצור התמדה? איך להתמיד?
למה חשוב להתמיד לאורך זמן? מוטיבציה להתמדה לאורך זמן, לתת את המאה אחוז שלך לאורך זמן, להתמיד למרות שלא רואים תוצאות, נותן מאה אחוז ולא רואה תוצאות, התמדה בדיאטה, התמדה בלעשות כושר, איך ליצור התמדה? איך להתמיד?
... חשוב להתמיד לאורך זמן? מוטיבציה להתמדה לאורך זמן, לתת את המאה אחוז שלך לאורך זמן, להתמיד למרות שלא רואים תוצאות, נותן מאה אחוז ולא רואה תוצאות, התמדה בדיאטה, התמדה בלעשות כושר, איך ליצור התמדה? איך להתמיד? למה חשוב להתמיד לאורך זמן? כשהמטרה שלך היא להשיג משהו משמעותי, חשוב להבין את עקרונות ההתמדה לאורך זמן. לא תמיד יש להשקיע את כל המאמץ בבת אחת. לעיתים קרובות, ההתמדה המתמשכת היא הדרך הטובה ביותר להשיג תוצאות יציבות ובריאות לטווח הארוך. אליעד כהן מסביר בהרצאה כיצד התמדה לאורך זמן יכולה להיות הרבה יותר יעילה ממאמץ חד - פעמי גדול, ונותן דוגמאות ממגוון תחומים כדי להמחיש את הרעיון. האם מאמץ חד - פעמי מספיק? לפעמים אנו רוצים להשיג ... אך ימצא את עצמו מתמוטט, ובסופו של דבר לא יוכל להמשיך להתאמן לאורך זמן. המאמץ העמוק ביותר, ככל שהוא יכול להיות מרשים, לא מבטיח הצלחה אם הוא לא מתמשך. איך התמדה בחדר כושר עדיפה על מאמץ קיצוני? הדוגמה של חדר הכושר ממחישה את היתרונות של התמדה לאורך זמן. השקעת 50% או 70% מהמאמץ באופן קבוע במשך 500 ימים עשויה להיות הרבה יותר מועילה מאשר השקעה של 100% מהמאמץ במשך יום אחד בלבד. הגוף מתחזק בהדרגה כאשר הוא נתקל במאמץ קבוע, בעוד שמאמץ חד - פעמי קיצוני יכול לגרום לנזקים או למעין שוק לגוף. לכן, במקרים רבים, התמדה לאורך זמן מובילה לתוצאות בריאותיות וטובות יותר. מה הקשר בין התמדה בדיאטה לאימוני כושר? בהתאם לעיקרון ההתמדה, גם בדיאטה חשוב לא להיגרר לפתרונות קיצוניים כמו דיאטות רעב או שינויים דרסטיים באורח החיים. השקעה נכונה בדיאטה היא ליצור גירעון קלורי קבוע לאורך זמן, למשל, לאכול ... רגיל בצורה מתונה ועקבית. מאמץ קטן ומתמשך בדרך זו מביא לתוצאות יציבות שמחזיקות מעמד, בניגוד להשקעה עצומה שבסופה וויתור מהיר לאחר שלא רואים תוצאות מידיות. למה התמדה לאורך זמן היא המפתח? בני אדם רבים נוטים לחשוב שהם נתנו הכול למען השגת מטרותיהם, אך בפועל הם משקיעים מאמץ גבוה מאוד לזמן קצר, ואז מתאכזבים כשלא רואים תוצאות ... נטיעת עץ: גם אם נשקה אותו המון ביום אחד, הוא לא יגדל בין לילה. הדרך היחידה להבטיח צמיחה היא להשקות את העץ באופן עקבי, יום אחרי יום. כך גם במטרות אישיות - התמדה היא שמביאה לתוצאות. כיצד להתמיד כשהתוצאות לא מידיות? חשוב להבין שהמאמץ שלנו אינו תמיד מוביל לשינוי מיידי. התוצאות לפעמים מגיעות באיטיות, והכישלון הוא כאשר אנו מוותרים בזמן שעדיין לא הגיעו התוצאות. במקרים רבים, ההתמדה היא הדרך שמביאה להישגים בסופו של דבר. במיוחד כשמדובר במטרות לטווח ארוך, התעקשות להמשיך ולטפח את המטרה גם כאשר לא רואים את השפעתה היא דבר קריטי להצלחה. איך ליצור התמדה חזקה לאורך זמן? כדי להתמיד לאורך זמן, יש לקחת כמה צעדים חשובים: הגדרת מטרות ריאליות ומציאותיות שדורשות תהליך מתמשך. איזון נכון בין מאמץ לבין מנוחה, כדי לא להישחק מהר מדי. מעקב אחרי ... עצמו ולא רק בתוצאה המיידית - כך שומרים על מוטיבציה לאורך זמן. איך לשמור על משמעת עצמית לאורך זמן? איך לייצר מוטיבציה יומיומית? איך לבנות הרגלים חדשים ולהתמיד בהם? איך לשלב תזונה נכונה ואימונים בחיי היומיום? למה לא מספיק לתת את כל המאמץ בבת אחת? כשמנסים להשיג מטרה גדולה בחיים, לא תמיד נכון להפעיל מאמץ מקסימלי בבת אחת. לדוגמה, אם מישהו מנסה להתחטב באמצעות התאמנות בחדר כושר, הוא עלול להשקיע 100% מאמץ עד כדי אובדן הכרה - אבל אז לא יוכל להמשיך להתאמן לאורך זמן. ההתמדה היומיומית עשויה להיות קשה יותר ממאמץ גדול חד - פעמי, אך דווקא היא מביאה לתוצאות טובות ובריאות יותר לטווח הארוך. אותו הדבר נכון גם לגבי מטרות אחרות, כמו שיפור מערכות יחסים או השגת יעד עסקי. כיצד התמדה בחדר כושר עדיפה על מאמץ קיצוני? הדוגמה של חדר הכושר ממחישה היטב את רעיון ההתמדה לאורך זמן. מאמץ של 70% או 50% באופן קבוע לאורך 500 ימים עשוי להועיל יותר מלתת 100% מאמץ למשך זמן קצר ואז להתמוטט. העיקרון הוא שיש להתאים את עוצמת האימון למטרה ולזמן הדרוש. התמדה לאורך זמן מחזקת את הגוף בהדרגה, בעוד שמאמץ יחיד וקיצוני אינו מאפשר לגוף להתרגל ולצמוח בצורה בריאה. איך התמדה קשורה לתהליך ירידה במשקל? בדומה לאימון כושר, גם הדיאטה דורשת מאמץ מדורג ומתמשך. מי שמנסה לא לאכול כלל עלול לפגוע בעצמו, ובסוף גם לא בהכרח יורד במשקל. מאמץ נכון ... לא מגיעות מיד. בדוגמה של נטיעת עץ, גם אם נשקה אותו המון מים ביום אחד, הוא לא יגדל בין לילה. השקעה נכונה היא לטפל בו באופן עקבי, יום אחר יום. לאורך זמן, ההתמדה תיצור שיפור אמיתי - בין אם מדובר בעץ שגדל, בגוף שמתחזק או במערכת יחסים שמשתפרת. איך להתמיד למרות שלא רואים תוצאות מידיות? חשוב להבין שחלק מהמאמץ הוא היכולת להמשיך אפילו כאשר לא מזהים שינויים משמעותיים על פני השטח. בכל תהליך, בין אם מדובר בדיאטה, בכושר ...
האם להתמיד זה טוב או רע? כוחה של טיפת מים, התמדה של טיפת מים, התמדה טובה, התמדה רעה, מתי להתמיד? מתי לא להתמיד? האם נכון להתמיד? מוטיבציה להתמדה, אימון לחיים, השגת מטרות, ללכת בדרך הנכונה, קבלת החלטות, כוחן של פעולות קטנות
האם להתמיד זה טוב או רע? כוחה של טיפת מים, התמדה של טיפת מים, התמדה טובה, התמדה רעה, מתי להתמיד? מתי לא להתמיד? האם נכון להתמיד? מוטיבציה להתמדה, אימון לחיים, השגת מטרות, ללכת בדרך הנכונה, קבלת החלטות, כוחן של פעולות קטנות
... להתמיד זה טוב או רע? כוחה של טיפת מים, התמדה של טיפת מים, התמדה טובה, התמדה רעה, מתי להתמיד? מתי לא להתמיד? האם נכון להתמיד? מוטיבציה להתמדה, אימון לחיים, השגת מטרות, ללכת בדרך הנכונה, קבלת החלטות, כוחן של פעולות קטנות האם התמדה היא תמיד טובה או לפעמים גם מזיקה? הרבה אנשים מאמינים שלהתמיד זו תכונה טובה באופן אוטומטי. הם משייכים הצלחות והישגים להתמדה ומאמינים שאם רק יתמידו מספיק זמן, בסופו של דבר יגיעו ליעדים שלהם. בהרצאה של אליעד כהן מוסבר לעומק האם זה באמת נכון, או שהתמדה יכולה לפעמים אפילו להזיק לנו בדרך אל המטרה. אליעד משתמש בדוגמה מפורסמת: טיפת מים המטפטפת שוב ושוב על ... טיפה אחת של מים מצליחה לפרק סלע גדול? אליעד מציג דוגמה פשוטה כדי להמחיש את כוח ההתמדה: טיפה קטנה של מים שנופלת על סלע. אנשים רבים מכירים את הרעיון שאומר שאפילו פעולה קטנה שחוזרת על עצמה ... אחרי מיליוני טיפות, הסלע מתחיל להתפורר עד שלבסוף הוא יתפרק לגמרי. האם זה אומר שלהתמיד זו תמיד הדרך הנכונה? אליעד אומר: לא בהכרח. האם התמדה לבדה מספיקה כדי להצליח? לפי אליעד, העובדה שטיפה מצליחה לפרק את הסלע לא מעידה על כך שההתמדה עצמה היא הגורם להצלחה. הוא מסביר שלמעשה, ההתמדה אפקטיבית רק בתנאי שהפעולה עצמה נכונה. אם הטיפה הראשונה לא היתה יוצרת שום שינוי בסלע, לא משנה כמה ... הרצויה. כיצד לדעת אם אנחנו בדרך הנכונה או לא? אליעד מדגיש שלפני שאדם מחליט להתמיד, עליו קודם כל לבדוק האם הוא עושה את הדבר הנכון. אם הוא מבצע פעולה לא נכונה, כל מאמץ של התמדה הוא בזבוז זמן ואנרגיה. אבל אם הפעולה נכונה, כל טיפת מאמץ קטנה מובילה אותו קדימה. אליעד מציע לשאול את עצמנו שאלה אחת חשובה: האם אני עושה את הדבר הנכון?. אם התשובה היא כן, ההתמדה יכולה להיות חיובית, אך גם אז כדאי לוודא שאין דרכים יעילות יותר. האם תמיד צריך לבחור בדרך הכי איטית ... לא בטוח שאתה בדרך הנכונה, חשוב מאוד לעצור לרגע ולבדוק. אל תתמיד בפעולה רק לשם ההתמדה. זה הזמן לעשות חקירה ובדיקה מעמיקה יותר לגבי המטרות והדרך שלך. לא כל התמדה היא טובה, ולכן אם קיים ספק, עדיף לבדוק ולברר לפני שתמשיך להשקיע את זמנך ומרצך. מתי ההתמדה הופכת לשלילית או מיותרת? התמדה יכולה להפוך לשלילית כאשר מתעקשים להמשיך בכיוון שגוי. אליעד מבהיר שלהתמיד בכיוון לא נכון יוביל אותך רחוק יותר מהמטרה שלך. במקום להביא לתוצאה חיובית, זה יכול לגרום לבזבוז של אנרגיה, תסכול ואכזבה. הוא מדגיש שהתמדה חיובית היא רק כזו שנעשית בכיוון הנכון, אחרי שבדקת ואישרת שאתה באמת פועל נכון. מה ניתן ללמוד מהדוגמה ... רק בתנאי שהיא באמת יוצרת שינוי קטן בכיוון הנכון. אליעד מדגיש כי הכוח הגדול של התמדה נובע קודם כל מהבחירה הנכונה, ולא רק מעצם הפעולה החוזרת. כיצד לקבל החלטות נכונות לגבי התמדה בחיים? אליעד מציע לשאול את עצמנו שוב ושוב אם אנחנו בדרך הנכונה. אם גילינו שכן, ההתמדה תהפוך לכוח רב עוצמה שמוביל אותנו אל היעד. אבל אם התשובה לא ברורה לנו, מומלץ להאט, לבדוק מחדש את הדרך, ולחפש אפשרויות חדשות. ההתמדה צריכה להיות כלי להשגת מטרה, לא מטרה בפני עצמה. האם
התמדה, איך להתמיד ולהצליח? האם אני בדרך הנכונה? מה גורם להתמדה? איך להתמיד למרות שאין תוצאות? איך להצליח להתמיד? איך ליצור מוטיבציה להתמדה? יצירת מוטיבציה להתמיד, ספקות בדרך אל המטרה, סיבות לחוסר התמדה
התמדה, איך להתמיד ולהצליח? האם אני בדרך הנכונה? מה גורם להתמדה? איך להתמיד למרות שאין תוצאות? איך להצליח להתמיד? איך ליצור מוטיבציה להתמדה? יצירת מוטיבציה להתמיד, ספקות בדרך אל המטרה, סיבות לחוסר התמדה
התמדה, איך להתמיד ולהצליח? האם אני בדרך הנכונה? מה גורם להתמדה? איך להתמיד למרות שאין תוצאות? איך להצליח להתמיד? איך ליצור מוטיבציה להתמדה? יצירת מוטיבציה להתמיד, ספקות בדרך אל המטרה, סיבות לחוסר התמדה איך ביטחון עצמי בדרך משפיע על ההתמדה? כדי להבין איך ניתן להתמיד במטרות ובמשימות לאורך זמן, חשוב קודם כל להבין את הקשר ההדוק שבין התמדה לבין ביטחון עצמי בדרך הנבחרת. אליעד כהן מסביר שהבסיס המרכזי ליכולת של האדם להתמיד לאורך זמן נמצא בשאלה: האם אני בטוח שאני בדרך הנכונה? כאשר אדם בטוח לחלוטין שהכיוון שאליו הוא פונה הוא הנכון, הוא מסוגל להמשיך ולהתמיד גם אם הדרך קשה, ארוכה, ואפילו אם עדיין לא הגיעו תוצאות. מדוע האדם ממשיך לנסוע למרות שאין ... הנכונה, הוא ימשיך לנסות, ללמוד ולהשתפר, גם אם התוצאות לא מגיעות באופן מיידי. למה אנשים מפסיקים להתמיד? אליעד מסביר שסיבה עיקרית לחוסר התמדה אצל אנשים היא התעוררות הספקות הפנימיים. ברגע שאדם מתחיל לשאול את עצמו שאלות כמו: אולי אני לא ... מחשבות שליליות וספקות, שמערערות את המוטיבציה הפנימית שלו. הספקות הללו יכולים לגרום לאדם להפסיק להתמיד דווקא בנקודה שבה הכי חשוב שהוא ימשיך. במקום להמשיך ולהשקיע בדרך שבחר, הוא מתחיל לפקפק בעצמו ובדרכו, מה שמוביל אותו לייאוש ולוויתור. חוסר הביטחון בדרך מוביל באופן ישיר לחוסר התמדה. איך לנטרל ספקות ולהגביר התמדה? אליעד מסביר את הצעדים המעשיים כיצד להגביר את יכולת ההתמדה ולנטרל ספקות פנימיים בצורה אפקטיבית: להיות בטוח בדרך: הצעד הראשון הוא לוודא שאתה אכן מאמין ... לוקחות זמן. אדם צריך ליהנות ולהעריך את עצם התהליך ולא רק את התוצאה הסופית, וכך יהיה לו קל יותר להתמיד. לנטרל ספקות פנימיים: עליך להיות מודע לספקות שעולים בך. ברגע שהם מופיעים, אתה צריך לעצור ... שלך רחב יותר ומעמיק יותר, כך תוכל להתמודד טוב יותר עם ספקות ועם תחושות של חוסר ביטחון, ויכולת ההתמדה שלך תגדל משמעותית. כיצד לוודא שאני בדרך הנכונה? אליעד מדגיש שעליך לשאול את עצמך בכנות ובאופן ... וברורה, אז אין שום סיבה להפסיק או להתייאש. גם אם עדיין לא ראית תוצאות מיידיות, עליך להמשיך ולהתמיד, כי התוצאות יגיעו עם הזמן. אבל, אם התשובה שלך היא שלילית, כלומר, אינך בטוח שהדרך נכונה, ייתכן ... או הדרך שבחרת, לשפר, ללמוד או לבחור מחדש. רק כאשר אתה משוכנע בכיוון שבו אתה הולך, תוכל באמת להתמיד ולהצליח לאורך זמן. לסיכום: הקשר שבין התמדה וביטחון בדרך כדי להתמיד ולהצליח במטרות ובמשימות לאורך זמן, על האדם להיות בטוח בדרך שבה הוא הולך. ביטחון עצמי בדרך הוא גורם קריטי שמאפשר לאדם להתמיד, גם אם התוצאות לא נראות מיד. הספקות הם אלו שמפילים את רוב האנשים בדרך, ולכן חשוב מאוד לנטרל את ... עמוקה של הסיבות לבחירת הדרך, ולמידה מתמשכת והתפתחות אישית. כאשר יש ביטחון אמיתי בדרך, האדם יכול להתמיד לאורך זמן, וההתמדה הזו בסופו של דבר תוביל אותו אל ההצלחה ואל המטרות שהוא הציב לעצמו. התמדה איך להתמיד מוטיבציה ל
למה אל תתמיד כדי להצליח? לא להתמיד ולהצליח, למה התמדה זה רע? למה להתמיד זה רע? למה לא להתמיד? איך להצליח בלי להתמיד? איך להפסיק להתמיד ולהצליח? עשה כפי יכולתך, פעולות קטנות, השגת מטרות, התמדה ועצלנות, תירוצים של עצלנים
למה אל תתמיד כדי להצליח? לא להתמיד ולהצליח, למה התמדה זה רע? למה להתמיד זה רע? למה לא להתמיד? איך להצליח בלי להתמיד? איך להפסיק להתמיד ולהצליח? עשה כפי יכולתך, פעולות קטנות, השגת מטרות, התמדה ועצלנות, תירוצים של עצלנים
... אל תתמיד כדי להצליח? לא להתמיד ולהצליח, למה התמדה זה רע? למה להתמיד זה רע? למה לא להתמיד? איך להצליח בלי להתמיד? איך להפסיק להתמיד ולהצליח? עשה כפי יכולתך, פעולות קטנות, השגת מטרות, התמדה ועצלנות, תירוצים של עצלנים למה אל תתמיד כדי להצליח? ההרצאה של אליעד כהן מתמקדת בהסברת השקר שבמוטיבציה להאמין שהתמדה היא הדרך להצלחה. אליעד מציין כי ישנה גישה שמקובלת אצל רבים, לפיה כדי להצליח יש צורך להתמיד, כלומר, לבצע פעולות לאורך זמן, שוב ושוב, ללא הפסקה. הוא טוען כי זוהי הנחה שגויה וכי לא תמיד יש צורך להתמיד כדי להשיג מטרות, ולעיתים דווקא הימנעות מהתמדה יכולה להוביל להצלחה רבה יותר. הדבר החשוב ביותר שהוא מציין הוא שצריך לדעת מה ... משתנה, ולבסוף הכוס תתמלא מבלי שתצטרך להמשיך להוסיף מים בכל זמן נתון. בעיניו, כך גם עם המטרות וההצלחות - אין צורך להתמיד באופן רצוף, אלא פשוט לעשות את מה שאתה יכול, כפי יכולתך, כל הזמן. אליעד מציין ... לא מתמשכת לאורך זמן, יכולה להוביל להתקדמות. אנשים לעיתים לא מתחילים לעשות שום דבר משום שהם מאמינים שהשגת מטרה דורשת התמדה ארוכה ומחייבת, ולכן הם נוטים להימנע מלבצע כל פעולה. כדי להצליח, אליעד מדגיש, צריך להתמיד במידה, כלומר, להתמקד במטרה ולבצע פעולות קטנות, לא מתוך מחויבות מוחלטת אלא מתוך ... כמה שיותר ממה שאתה יכול. זה לא חייב להיות מהלך ארוך או מתמשך. כך, הפעולות הקטנות מצטברות ומביאות להצלחה רבה יותר מאשר התמדה ממושכת, כי הן נעשות מתוך שמחה ורצון אישי. הוא מוסיף כי פעמים רבות אנשים שלא מצליחים להשיג מטרותיהם עושים זאת כי הם מאמינים שהם צריכים להתחייב ולהתמיד בדרך מסוימת, וכאשר הם מרגישים לחץ להתחייב, הם לא עושים שום דבר בכלל. אליעד מציין, שאם מישהו מתחייב להתמיד בדיאטה, למשל, הוא עלול להתעייף מזה ולקבל תחושות של כישלון. לעומת זאת, אם הוא ... ולא מתוך מחויבות גזורה, הוא יצליח הרבה יותר. לסיום, אליעד מציין כי ההצלחה טמונה בביצוע פעולות קטנות בלבד. אתה לא צריך להתמיד או להתחייב למטרה כדי להשיג אותה. התחל עם מה שאתה יכול, כאשר זה נעים לך ומרגיש נכון, וההצלחה תבוא כתוצאה של פעולות קטנות שמתבצעות בהנאה ובאופן טבעי. האם התמדה היא הדרך להצלחה? איך להצליח בלי להתמיד? האם התמדה תמיד מועילה? איך להימנע מהתמדה? הצלחה בעזרת פעולות קטנות מוטיבציה לא להתמיד האם להתמיד? האם התמדה זה טוב? למה התמדה זה רע? למה לא להתמיד? למה כדאי להתמיד? מוטיבציה לא להתמיד, האם צריך להתמיד? האם חייבים
התמדה, מהי התמדה? איך ליצור מוטיבציה להתמדה? למה קשה לי להתמיד? למה אני לא מתמיד? למה אני לא מצליח להתמיד? למה אני מתייאש ולא מתמיד? למה צריך להתמיד? מתי צריך להתמיד? האם חייב להתמיד? איך לגרום לעצמי להתמיד? מוטיבציה להתמיד
התמדה, מהי התמדה? איך ליצור מוטיבציה להתמדה? למה קשה לי להתמיד? למה אני לא מתמיד? למה אני לא מצליח להתמיד? למה אני מתייאש ולא מתמיד? למה צריך להתמיד? מתי צריך להתמיד? האם חייב להתמיד? איך לגרום לעצמי להתמיד? מוטיבציה להתמיד וכאן נדבר על התמדה. מהי התמדה ואיך ליצור מוטיבציה להתמדה? למה קשה להתמיד? מתי צריך להתמיד? וכולי. וברמת העיקרון, בן אדם עושה פעולות כדי להשיג את התוצאה שהוא מקבל מהפעולה. לדוגמה, בן אדם אוכל, כדי לא להיות רעב. ... שנים. ובמקרים הפחות טובים, לפעמים בן אדם מתמיד ולא רואה תוצאות, מסיבות שונות. בכל מקרה כאשר בן אדם עושה פעולה שהוא רואה מיד את התוצאה, הרי שהוא לא ממש צריך מוטיבציה להתמדה. כי הוא מקבל את התוצאה, מיד אחרי ביצוע הפעולה. לעומת זאת, כאשר האדם רוצה להשיג מטרה, שכדי להשיג אותה, צריך לעשות פעולה ... זמן אולי רואים את התוצאה, אז צריכים כאן התמדה. כי לא רואים את התוצאה באופן מיידי, אלא רק אחרי הרבה זמן. וברמת העיקרון, בן אדם יכול להתמיד ולא לראות תוצאות, בגלל כל מיני סיבות. 1 - הוא לא עושה את הפעולות הנכונות בצורה נכונה. לדוגמה, הוא מתאמן ואוכל בצורה לא ... מצליח לראות תוצאות בדיאטה שלו, למרות שהוא מתמיד להתאמן. בגלל שהוא לא מתאמן נכון. ובמקרה היותר גרוע, אם הוא מתמיד בצורה לא נכונה, הוא אפילו יכול להיפצע ולגרום לעצמו נזקים וכיוב. לכן סיבה אחת אפשרי לכך שהאדם יתמיד ולא יראה תוצאות ... נכונה. 2 - סיבה נוספת יכולה להיות שהאדם מתמיד בדרך הנכונה, אבל התהליך לוקח הרבה זמן יותר ממה שהאדם מצפה שיקרה בפועל. לדוגמה בן אדם כן מתחיל לרדת במשקל, אבל הוא לא ... מקרה, לפעמים האדם רוצה להשיג מטרה וקשה לו להתמיד לעשות פעולות בדרך אל המטרה, ממגוון סיבות. 1 - האדם לא בטוח שהוא רוצה את המטרה. 2 - האדם לא בטוח מה צריך לעשות כדי להשיג ... משיג את המטרה תוך X זמן והוא היה רוצה ומוכן להתמיד ולהשיג את המטרה תוך X זמן, אז כנראה שהוא היה מתמיד. אבל במציאות, זה לא ככה. אז איך ליצור מוטיבציה להתמדה? 1 - לנסות להבין למה קשה לך להתמיד? האם אתה בטוח שאתה רוצה להשיג את המטרה? האם יש לך ספק לגבי מה הדרך הנכונה? האם יש לך ספק האם אתה מתקדם? האם יש לך ספק ... המטרה? 2 - אחד הדברים שנותנים לאדם מוטיבציה להתמיד, זה ניסיון העבר שלו, שהוא
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על מטרות ויעדים, הצבת מטרות, איך ליצור מוטיבציה? יצירת מוטיבציה, התמדה ועקביות, נחישות עצמית, יעדים ומטרות, אין חשק לעבוד, כיצד ליצור מוטיבציה? הצבת מטרות ויעדים בחיים, דבקות במטרה
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: התמדה, האם יש אמת מוחלטת? האם יש בחירה חופשית? בשביל מה לחיות? למה יש רע בעולם? האם הכל אפשרי? האם באמת הכל לטובה? האם לדומם יש תודעה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? אולי אנחנו במטריקס? האם אפשר לדעת הכל? למה העולם קיים? איך להיות הכי חכם בעולם? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? למה לא להתאבד? מה המשמעות של החיים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש או אין אלוהים? האם יש משמעות לחיים? האם המציאות היא טובה או רעה? איך להיות מאושר? מי ברא את אלוהים? איך להנות בחיים? למה יש רע וסבל בעולם? איך נוצר העולם? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצר העולם ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: התמדה, איך להעביר ביקורת בונה? איך להעריך את עצמך? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להתמודד עם גירושין? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להאמין בעצמך? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לשתול מחשבות? איך לקבל החלטות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להיגמל מהימורים? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לעשות יותר כסף? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לחנך ילדים? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להצליח בראיון עבודה? איך לשנות תכונות אופי? איך להיות מאושר ושמח? איך להצליח בזוגיות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לשפר את הזיכרון? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לפרש חלומות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לנהל את הזמן? איך לא להישחק בעבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך למצוא זוגיות? איך ליצור אהבה? איך לשכנע אנשים ולקוחות ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? כעס ועצבים? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? דיכאון? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? מועקות נפשיות וייאוש? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם אכזבות ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי לתזונה נכונה, מאמן לחיים, אימון אישי למתבגרים בתחום התמדה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3613 שניות - עכשיו 16_07_2025 השעה 07:48:40 - wesi1