אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה לעבוד ✔מטרות ויעדים, הצבת מטרות, איך ליצור מוטיבציה? יצירת מוטיבציה, התמדה ועקביות, נחישות עצמית, יעדים ומטרות, אין חשק לעבוד, כיצד ליצור מוטיבציה...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
מטרות ויעדים, הצבת מטרות, איך ליצור מוטיבציה? יצירת מוטיבציה, התמדה ועקביות, נחישות עצמית, יעדים ומטרות, אין חשק לעבוד, כיצד ליצור מוטיבציה? הצבת מטרות ויעדים בחיים, דבקות במטרה
איך לגרום לעצמנו להשקיע במטרות רחוקות במקום במטרות מיידיות?

במהלך ההרצאה, אליעד דיבר על הנושא של הצבת מטרות רחוקות והקונפליקט שמתרחש כאשר יש לנו מטרות מיידיות שמתנגשות עם מטרות ארוכות טווח. הוא הביא דוגמה שבה יש לאדם שתי מטרות: המטרה המיידית, כמו לקנות גלידה, ומטרה רחוקה, כמו לחסוך כסף כדי להתעשר. כאן, הסוגיה היא איך אנו בוחרים להקצות את המשאבים שלנו (זמן, כסף, אנרגיה) בין המטרות השונות.

אליעד הסביר כי כל אדם נתקל בסיטואציות כאלה בחיים, שבהן יש לו מטרות קטנות ומיידיות שמספקות סיפוק מיידי, אך במקביל יש לו מטרות רחוקות יותר שדורשות התמדה וניהול נכון של המשאבים. המשאבים הללו הם, כפי שמסביר אליעד, לא בלתי מוגבלים, כך שבסופו של דבר, כל החלטה שאנחנו עושים דורשת ויתור על משהו אחר.

הקונפליקט בין מטרות מיידיות למטרות רחוקות

הדבר הראשון שצריך להבין, לפי אליעד, הוא שהמטרות הקטנות והמיידיות (כגון קנייה של גלידה או אכילת פיצה) לרוב יביאו לנו סיפוק מיידי. אך כדי להגיע למטרות הרחוקות (כגון להתעשר, להשיג בריאות טובה או להגיע להצלחה), עלינו להימנע מהסיפוק המיידי ולשקול את המטרה הרחוקה והארוכה, שהיא בדרך כלל דורשת מאמץ רב יותר, סבל והתמדה.

הבעיה האמיתית, כפי שציין אליעד, היא ששני סוגי המטרות הללו מתנגשים פעמים רבות, מכיוון שיש לנו משאבים מוגבלים - בין אם מדובר בזמן, בכסף או באנרגיה. אם המשאבים שלנו לא היו מוגבלים, אז כמובן שהיינו יכולים להשיג גם את המטרות הקטנות וגם את המטרות הרחוקות. אך מכיוון שהמשאבים מוגבלים, אנו צריכים להחליט לאן להקצות את האנרגיה שלנו - האם להשקיע במטרה המיידית והקלה או במטרה הרחוקה והמורכבת.

הדרך שבה אנחנו מקבלים החלטות

על פי אליעד, המוח שלנו עושה חישוב של איזה מטרה תגרום לנו להרגיש טוב יותר בטווח הקצר או הארוך. אליעד הסביר, כי בסופו של דבר כל החלטה שלנו מבוססת על שאלה אחת פשוטה: איפה אני אראה יותר טוב - בהשגת המטרה המיידית או בהשגת המטרה הרחוקה?

ההחלטה הזאת אינה תלויה תמיד בהיגיון, אלא במוטיבציה הפנימית שלנו. כאשר המטרה הקטנה מספקת לנו תוצאה מיידית (כמו אוכל טעים או פעילות משמחת), המוח שלנו ייטה לבחור בה, על אף שהיא לא בהכרח משרתת את המטרות הרחוקות יותר. לעומת זאת, המטרה הגדולה, שדורשת זמן והשקעה, מצריכה סבלנות ושכנוע פנימי כדי לא להתפתות להנאות המיידיות.

הצורך להרגיש טוב: המטרה הכללית

אליעד מציין שיש לנו תמיד מטרה כללית אחת: "אני רוצה להרגיש טוב". כל החלטה שאנו מקבלים נבחנת דרך המשקפיים של המטרה הזו. איך אני מרגיש עכשיו? איך אני ארגיש בהמשך? אם אדם לא מצליח להרגיש טוב במציאות הנוכחית, הוא עלול לבחור במטרה הקטנה יותר, שמספקת לו הנאה מיידית. אך אליעד מסביר כי אם אנו שואלים את עצמנו "איך אני ארגיש טוב יותר בטווח הרחוק?", אז ייתכן שזו תהיה הבחירה במטרה הגדולה שדורשת זמן ומאמץ.

הבעיה כאן היא ששאיפה להרגיש טוב בטווח הקצר עלולה לדחוק את המטרות הגדולות, שכן אנחנו פועלים מתוך רצון להימנע מסבל או חוסר סיפוק מיידי, גם אם בסופו של דבר המטרה הגדולה תוביל אותנו לתוצאה הרבה יותר טובה בעתיד.

איך לשכנע את עצמנו להשקיע במטרה הגדולה?

השלב הבא בהסבר של אליעד היה להבין איך לשכנע את עצמנו לבחור במטרה הגדולה על פני המטרה הקטנה. אליעד מציין כי הדרך היא לשקר את עצמנו - כלומר, לשדר לעצמנו רק את היתרונות של המטרה הגדולה ולהתעלם או להפחית את היתרונות של המטרה הקטנה. זהו תהליך שבו אנחנו ממנפים את המוטיבציה שלנו על ידי מיקוד במה שמשרת אותנו לטווח הארוך.

למשל, אם אנחנו רוצים ללמוד או להשקיע במטרה גדולה כמו עבודה חדשה או תכנון לטווח הרחוק, עלינו להימנע מלהתמקד בהנאות מיידיות כמו גלישה ברשתות חברתיות או אכילת אוכל לא בריא. כל הבחירה תלויה ביכולת שלנו להאמין שהשקעה במטרה...
איך לגרום לעצמנו להשקיע במטרות רחוקות במקום במטרות מיידיות?

במהלך ההרצאה, דיבר אליעד על האתגר שבו אנו עומדים כשיש לנו מטרות מיידיות (כגון קנייה של גלידה או הוצאת כסף) לעומת מטרות רחוקות (כגון צבירת סכום כסף גדול או שמירה על דיאטה). הוא מתאר את הקונפליקט שבין מטרות מיידיות שהן קלות להשגה ומספקות תשובות מיידיות, לבין מטרות רחוקות שדורשות התמדה וזמן, וקשורות לתחושת רווחה בעתיד.

אליעד מציין כי הבעיה העיקרית היא משאבים מוגבלים - הזמן, האנרגיה והכסף שיש לנו, שאותם אנחנו צריכים להקצות למטרות השונות. כשיש לנו מטרות רבות אך משאבים מוגבלים, אנחנו חייבים לבחור היכן להשקיע את האנרגיה שלנו.

הוא מסביר שיש לנו שלושה סוגי מטרות:

1. מטרות מיידיות - המטרות הקטנות והפשוטות שמספקות תחושת סיפוק מידי, כמו אכילת פיצה או קניית גלידה.

2. מטרות גדולות - מטרות שהן רחוקות יותר ודורשות זמן ומשאבים, כמו להרוויח סכום כסף גדול או להשקיע בדיאטה לטווח הארוך.

3. הצורך להרגיש טוב - זו המטרה הכללית ביותר, שאותה אנחנו תמיד בודקים כשאנחנו צריכים להחליט בין מטרות שונות. השאלה היא, איזה מטרה תגרום לנו להרגיש טוב יותר, בטווח הקצר או הארוך?

איך נקבל החלטה בין המטרות?

על פי אליעד, אם המטרה הקטנה מביאה לנו הנאה מידית, אבל המטרה הגדולה צפויה להביא לנו יותר תועלת בטווח הארוך, אנחנו נבחר במטרה הגדולה אם נוכל לשכנע את עצמנו שההשקעה בה תביא לנו יותר טוב בעתיד. למשל, אם יש עבודה שמספקת שכר מיידי אך יש אפשרות להגיע לעושר עתידי אם נשקיע זמן במשהו אחר, הבחירה תהיה תלויה בשכנוע הפנימי שלנו לגבי מה יגרום לנו להרגיש טוב יותר בטווח הרחוק.

אליעד מציין שהמוח שלנו לא תמיד פועל לפי מה שטוב לנו בטווח הרחוק, אלא יותר לפי מה שייתן לנו סיפוק מידי. המטרה הכללית להרגיש טוב, בעצם משפיעה על הבחירות שלנו - האם להשקיע במטרה הגדולה או להתרכז במטרה הקטנה שמספקת תוצאה מיידית.

מה עושים כשיש קונפליקט פנימי?

כשיש קונפליקט פנימי בין הרצון להשקיע במטרה הגדולה לבין הרצון להרגיש טוב מיד, אליעד מסביר שהפתרון הוא לשקר קצת - כלומר, לשדר שהמטרה הגדולה היא זו שתביא לך את טובתך בעתיד, גם אם זה קשה. זהו חלק מהחשיבה שבאה לתמוך בהתמדה. אליעד ממליץ לראות את החסרונות במטרות המיידיות ולהתמקד רק ביתרונות של המטרות הגדולות.

מה המניפולציה שאנחנו עושים עם עצמנו?

לאחר מכן, אליעד עובר להסביר את תהליך השקר שאנחנו עושים עם עצמנו: אנו ממציאים...
ש: אז השאלה שלי זה איך לגרום לעצמי לפעול ע"פ בוא נקרא לזה

"מטרות העל" או רצונות שלי לטווח הרחוק, ולא ע"פ הרצונות המידיים שעולים בכל רגע נתון.

אליעד: אוקיי, הוא אומר שיש לו איזה מטרה גדולה כגון שיהיה לך הרבה מאוד כסף נניח, יש לך גם מטרה קטנה לבזבז את הכסף.

ש: אפילו לשטוף כלים עכשיו או לעשות משהו אחר ש..

אליעד: לא. נגיד שמביאים לך כסף, יש לך שתי מטרות: 1) אני רוצה לקנות את הגלידה הזאת. 2) אני רוצה שיהיה לי מליון דולר.

עכשיו, זה מטרות שמתנגשות, כאילו, אתה יודע.. אלא אם כן יהיה לך הרבה מאוד כסף, אבל בכל מקרה הן מתנגשות איכשהו.

ש: כן.

אליעד: עכשיו, הוא שואל שאלה: או שיש לך מטרה להיראות טוב נגיד, לעשות דיאטה וגם יש לך מטרה לאכול את הפיצה, כאילו מטרה מיידית ומטרה גדולה. יש את הקונפליקטים האלה.

ש: שלא בהכרח מתנגשות, בא נגיד המטרות המיידיות מבזבזות, בא נגיד על חשבון..

אליעד: כן, הן מתנגשות באופן יחסי. אתה יכול גם וגם אבל זה כאילו שאתה דוחה את המטרה הכללית. אוקיי, אז בקיצור מה אתה אומר? אתה אומר כזה דבר: יש לך מטרה, יש לך מטרה כללית, יש לך מטרות נוספות ויש לך משאבים מוגבלים ביכולת שלך להשיג את המטרות, כי אם המשאבים לא היו מוגבלים לא הייתה שאלה, היית אומר אני משיג גם את המטרה הקרובה וגם את המטרה הרחוקה, עכשיו המשאבים שלך מוגבלים, אתה רואה הרגל שאינטואטיבית אתה מוציא את המשאבים שלך על המטרות המיידיות ואתה שואל איך אתה יכול לגרום לעצמך, את האיקס משאבים שיש לך להשקיע על המטרות הגדולות יותר ואני בכוונה טרחתי לציין שיש לך משאבים מוגבלים, כי אם הם לא היו מוגבלים לא הייתה בעיה מלכתחילה, או במילים אחרות, כשאומרים שיש לך משאבים מוגבלים, פירושו שממשהו תצטרך לסבול, משאבים מוגבלים, שתי מטרות, חייבים לסבול ממשהו - אי אפשר לקנות גם וגם.

עכשיו השאלה היא: איך לאלץ אותך, איך אתה מאלץ את עצמך להוציא את המשאבים שלך על המטרה הזאת ולא על המטרה הזאת. זה כמו לשאול: איך לגרום למישהו לקנות את המוצר שלך ולא מוצר אחר, נגיד, בהנחה שאתה רוצה.. זה אותו הדבר, כי אתה כאילו המוכר יש לך שתי מטרות, שתי מוצרים ואתה רוצה למכור את המוצר הזה ולא את המוצר הזה.

ש: כן.

אליעד: יפה, אז מה שואלים? מה גורם לבן אדם להוציא את המשאבים שלו על מטרה אחת ולא על מטרה אחרת. אז מה התשובה? תן אתה תשובה. במה תלוי אם הוא מוציא את המשאבים שלו על המטרה הזאת ולא אחרת?

ש: כמה שהוא חווה שזה חסר לו.

אליעד: שניהם חסרים לו. במה זה תלוי? מה החוק שיחליט האם הוא יוציא את המשאבים שלו, הנפשיים, הרגשיים, על המטרה הקרובה או על המטרה הרחוקה יותר?

ר: כמה הוא נואש.

אליעד: כמה הוא נואש למה? הוא נואש לשני הדברים. כמה הוא רוצה מה? ברור שזה כמה שהוא רוצה אבל במה זה תלוי כמה הוא רוצה? הוא בסוף עושה את מה שהוא רוצה אבל במה זה תלוי? לא בפילוסופיה אבל במה זה תלוי?

ר: אולי בזמינות, מה שזמין.

אליעד: אבל זמין לך גם להתקרב למטרה הגדולה על חשבון הקטנה, גם זה זמין.

ר: נמאס לך מהמטרה הקטנה..

אליעד: אבל עוד לא נמאס לו, הוא מנסה לשאול אותי איך לגרום לו שימאס לו מהקטנה ושישקיע בגדולה, אז קודם כל בואו ננסה להבין את החוקיות שלפיה אתה משקיע בגדולה ולא בקטנה. אז התשובה היא פשוטה, התשובה היא שיש לכל בן אדם הרבה מטרות, יש לו מטרות קטנות ויש לו מטרות גדולות, אבל יש עוד מטרה אחרת שצריך לקחת אותה בחשבון, שקוראים לה "אני רוצה להרגיש טוב", זה המטרה הכללית. עכשיו, המוח שלך - איך הוא מחליט האם להשקיע במטרה הקטנה של עכשיו ואז זה ידפוק את המטרה הגדולה? איך הוא מחליט? לפי המטרה הנוספת בכלל, יש לך מטרה אחת שהיא חשובה יותר מכל המטרות שקוראים למטרה "להרגיש טוב". יש לך מטרות קטנות, יש לך מטרות גדולות, רחוקות יותר שדורשות יותר התמדה ויש מטרה אחרת שהיא הכי גדולה בעולם: "אני רוצה להרגיש טוב". ואז המוח שלך עושה שיכלול: איפה יש לי סיכוי יותר גדול שאני ירגיש יותר טוב, האם במטרה הזאת או המטרה הזאת. ולפי זה בסוף אתה מחליט, קודם כל תבין לפי מה אתה מחליט שזה יהיה על המטרה הקטנה או על הגדולה.

לפי המטרה הנוספת, השלישית, שהיא להרגיש טוב. אתה כאילו בודק איפה להשקיע את המשאבים לפי המטרה הכללית. מה הבנת אותי, עד כאן? אחר - כך נראה איך לנווט את זה.

ש: שאולי בעצם, השאלה היא למה אני חושב שאני ירגיש יותר טוב במטרות הקטנות.

אליעד: לא, את זה אתה כבר חושב, כי אתה משקיע יותר בקטנות מאשר בגדולות. כדי לשכנע אותך לא להשקיע במטרה הקטנה בשביל המטרה הגדולה, אנחנו בעצם צריכים להשתמש במטרה העוד יותר גדולה שהיא להרגיש טוב ולנסות לשכנע אותך שאם תשקיע במטרה הרחוקה, זה יעשה לך יותר טוב, יש יותר סיכוי שתרגיש בסך - הכל יותר טוב מאשר במטרה הקרובה. לדוגמה, נגיד שיש לך מקום שמשלמים לך "איקס" כסף בחודש, ויש מקום שלא משלמים משכורת בכלל, אבל במקום שלא משלמים לך בכלל משכורת, יכול להיות שאתה תתעשר בסוף השנה בסכום עולמי. אז אתה בודק: פה משלמים לי במזומן, פה משלמים לי אולי, אבל פה אם משלמים לי איזה סכום כל כך גדול שבשבילו שווה לי זה. ולפי מה אתה בודק? לפי המטרה הרחוקה יותר, כאילו אתה משכלל את שתי המטרות ביחס למטרה הכללית יותר. אוקיי, אז מה אתה מבין בעצם? מה זה אומר?

ש: זה אומר שאם בסופו של דבר אני יאמין שבסך הכל הכללי המטרה הרחוקה תגרום לי להרגיש יותר טוב..

אליעד: בסך הכל הסופי. כי במיידי, ברור שהמטרה הקטנה גורמת לך להרגיש יותר טוב, כי עובדה שאתה משיג אותה מיד, אתה לא צריך לחסוך בשביל להשיג אותה, אתה עכשיו משיג אותה.

ש: כן, באופן מיידי, זה העניין, במטרות הקטנות - עכשיו אני מרגיש יותר טוב ובמטרה הגדולה זה אולי, מתישהו אני ירגיש טוב.

אליעד: זה כמו נגיד, איך הרבי משכנע אותך לוותר על כל החיים בעולם הזה תמורת העולם הבא, הוא אומר לך "תראה, העולם הזה הוא במזומן, העולם הבא זה בדחוי" ואתה גם לא בטוח שיש וזה וזה, אבל הוא אומר "תראה, המזומן פה בסדר, תפסיד 70 שנה, מה קרה? אבל אתה רוצה להפסיד חיי נצח?" אז אתה יודע, בשביל האופציה של חיי הנצח עוד 70 שנה אתה אומר "אני מוכן לוותר על המטרות המיידיות". עכשיו, יש כאלה שאומרים לו "לא שכנעת אותי. אני רוצה לאכול עכשיו, לא מחר" ויש כאלה שאומרים "וואלה, החיים שלי במילא לא משהו, בוא נוותר עליהם ונשקיע באדמות על הירח, אולי יום אחד אדמות על הירח יהיו שוות הרבה כסף". לך תדע, אתה מבין?

ש: אוקיי..

אליעד: אז מה המסקנה בעצם? כדי לשכנע אותך להשקיע יותר במטרות רחוקות, צריך לגרום לך לחשוב שהשקעה במטרות היותר רחוקות תביא לך יותר תשואה בסך הכל הכללי ביחס למטרה הכללית יותר של להרגיש טוב, יותר מאשר להשקיע במטרות הקטנות. נכון?

ש: נכון.

אליעד: יפה, זה קודם כל התשובה הכללית. עכשיו אם אתה רוצה, תביא דומה ספציפית וננתח אותה. תן דוגמה.

ש: נגיד, אני רוצה למצוא עבודה שהיא יותר מתאימה לכישורים שלי

אליעד: זאת המטרה קצרה או הרחוקה?

ש: נגיד שהרחוקה ונגיד שזה אומר תכנון של כל מיני דברים: להשקיע, ללמוד, כל מני דברים שהם לטווח הרחוק, או סתם, לכתוב איזה מאמר ללימודים או כל מיני דברים כאלה. והדבר המיידי זה פייסבוק, להכין אוכל, לא משנה, כל דבר שבא באותו רגע נגיד, זאת המטרה המיידית.

אליעד: כאילו יש לך שתי אופציות: 1) לקום בבוקר ולהסתלבט ולעבוד קצת במה שיוצא. 2) להפסיק להסתלבט, ללכת ללמוד וכו' בשביל איזה מטרה רחוקה יותר.

ש: כן.

אליעד: אוקיי, אז מה אתה מבין בעצם? שלפי מה בסוף אתה מחליט? מה אתה רוצה? אתה רוצה להסתלבט בבוקר.. תתרכז טוב טוב בשאלה, להסתבלט בבוקר או לעשות תואר ראשון וכו', לפי מה אתה מחליט בסוף? מה אתה רוצה, את זה או את זה?

ש: לפי המציאות, מה שקונה זה הטוב המיידי, עד עכשיו..

אליעד: לא. אוקיי, אבל מה אתה רוצה יותר? כאילו מה אתה באמת רוצה? בוא ננסח את זה אחרת: מה אתה באמת רוצה? להסתלבט בבוקר או ללכת ללימודים? מה אתה באמת רוצה? אני רוצה שתתן לי תשובה שזה לא זה ולא זה. מה אתה באמת רוצה?

ש: בסופו של דבר להרגיש טוב.

אליעד: יפה! אתה מבחינתך, אם אפשר היה לדלג על הלימודים - היית מדלג עליהם. אם היה אפשר לדלג על הסתלבט ולהרגיש טוב במיטה, היית מרגיש טוב במיטה. בשביל מה לקום, לפייסבוק אם אפשר היה בלי זה. אוקיי, אבל מה לעשות שבשביל קצת להשתעשע צריך פייסבוק נכון? יפה, אם אתה רוצה להשתעשע הרבה יותר אתה צריך ללכת לעבוד ואז אחר כך תוכל להשתעשע יותר, כאילו אם תעבוד קשה תוכל אחר כך לא לעבוד קשה, זה סוג של פרדוקס כזה, כאילו אם תתעלל בעצמך אחר כך תוכל ליהנות, משהו כזה, כאילו תחסוך הרבה ואז תחיה יותר ואז תוכל לבזבז. אם לא תבזבז היום תוכל לבזבז מחר, כל מיני מחשבות כאלה. אוקיי, אז מה זה בעצם אומר? שמה יגרום לך להחליט ש"אני רוצה לקום וללכת למצוא עבודה מסודרת ולימודים? ע"י שהדברים הקטנים יתנו לך פחות הנאה, ותהיה משוכנע שהדברים הגדולים יתנו לך הנאה מאוד גדולה. אתה הבנת את החשיבה?

ש: כן, אני צריך איכשהו לשכנע את עצמי?

אליעד: בסדר, אנחנו קודם כל מנתחים מה האופציות, יכול להיות שאין דרך, יכול להיות שאין פתרון. רואים קודם כל מה הדרך. זאת אומרת שאם המטרות הקטנות יתנו לך פחות תועלת, פחות הנאה נגיד שיום אחד כבר ימאס לך מהפייסבוק בלי קשר לכלום ואם המטרות הגדולות ייצגו עבורך דברים מאוד מאוד גדולים, אז ממילא, מטבע הדברים, אתה תשקיע יותר במטרות הגדולות.

ש: אוקיי.

אליעד: יפה. עכשיו מה צריך לעשות? מה האמת? במה עדיף להשקיע בזה או בזה?

ש: האמת המוחלטת?

אליעד: כן. מה האמת המוחלטת?

ש: שלא משנה.

אליעד: יפה! לא משנה. עכשיו, מה האמת המוחלטת שיותר טוב, המטרות הגדולות או הקטנות? תשובה: בכל אחד יש יתרונות וחסרונות. ופה נכנסת לעניין החשיבה היחסית, זאת אומרת שפה אתה צריך להתחיל לשקר קצת. זה אומר שעל המטרות הקטנות אתה צריך לשקר ולראות את החסרונות שלהן ועל המטרות הגדולות - אתה צריך לשקר ולראות את היתרונות שלהם. ולשקר, על המטרות הגדולות לראות רק יתרונות ובהנאות הקטנות לראות רק חסרונות, שזה שקר. לדוגמה: מה החסרונות בלקום בבוקר ולגלוש בפייסבוק? מה היתרונות בזה?

ש: היתרונות זה ש..

אליעד: אין יתרונות. אין יותר יתרונות, סתם. מה החסרונות?

ש: זה מבזבז את הזמן..

אליעד: יפה. זה "גם" מבזבז את הזמן או "רק" מבזבז את הזמן?

ש: זה גם מבזבז את הזמן.

אליעד: לא לא לא, אז תלוי לאיפה אתה רוצה להגיע: אם אתה רוצה להגיע למצב שנוח לך עם עצמך אז תגיד את האמת, תגיד שזה גם מבזבז את הזמן וזה גם כיף, אבל אם אתה רוצה להגיע למצב שאתה משנה את עצמך אז תשקר את עצמך ותגיד "מה פתאום זה גם מבזבז את הזמן? זה רק מבזבז את הזמן".

אתם הבנתם את הכוונה? אם רע לך אם מה שאתה עושה אז תגיד את האמת שיש בזה גם חסרונות וגם יתרונות. אבל אם אתה רוצה לשנות את מה שאתה עושה, אז אתה בעצם צריך להגיד שפה זה "רק" רע ושם זה "רק" טוב.

ש: אבל איך אני יצליח לשקר לעצמי אם אני יודע שזה שקר?

אליעד: אם אתה רוצה לעבור אתה צריך, מה אתה לא יודע לשקר? יש לי שאלה: מה יותר קל, לשקר את עצמך או להגיד את האמת?

ש: להגיד את האמת.

אליעד: אוקיי אז אם אתה רוצה את האמת, האמת היא שזה לא משנה מה אתה עושה, תקבל את עצמך כמו שאתה, עזוב אותך, למה להתמיד במטרות הגדולות? תצמד לאמת שזה לא משנה ותמשיך להתבטל למוות, מה אכפת לך? לא? אבל אתה אומר "קשה לי להצמד לאמת הזאת" נכון?

ש: כן.

אליעד: יפה, אז תשקר. אם אתה נצמד לאמת, אז מה אכפת לך מה אתה עושה בכלל? מה זה משנה איך אתה מעביר את החיים שלך? למי אכפת בכלל? מה זה משנה אם אתה מתבטל או עובד?

אם היו אומרים לך שאתה מת מחר, היית מעדיף להקדיש את היום האחרון בחיים שלך ללימודים אקדמיים או לבטלה בפייסבוק? יש לך שתי אופציות, מה אתה לוקח?

ש: נראה לי שלא זה ולא זה. בטלה אבל אחרת..

אליעד: אחרת, אוקיי יפה ואם אומרים לך נגיד, שאתה מת עוד יומיים, אז מה אתה מעדיף, זה או זה? גם את הבטלה, רוב הסיכויים שאת הבטלה.

ש: כן, כן

אליעד: יפה, אז בסדר, אבל אתה אומר זה אמיתי מדי.. תראה האמת היא שאתה בסדר איך שאתה, שאתה לא צריך לשנות כלום. בא לך להתבטל, תתבטל, ימאס לך להתבטל תעשה משהו אחר, זאת האמת. עכשיו, אתה אומר "לא בא לי על האמת הזאת. אני רוצה למצוא במה אני לא בסדר ולהחליט שאני צריך לשנות את עצמי, סבבה אז תשקר עוד קצת. אם אתה כבר משקר שאתה לא בסדר אז תשקר שאתה עוד קצת לא בסדר ואז תהיה לך מוטיבציה לשנות את עצמך. אם אתה נצמד לאמת אין הבדל.. ואם אתה רוצה לשנות אז תגיד שיש הבדל.

ש: מה אם יש קונפליקט פנימי בתוכי בין הצד שיודע את האמת, שלא משנה..

אליעד: לבין הצד שלא יודע את האמת, שאומר שכן משנה, כאילו אתה גם לא מצליח להגיד את האמת יותר מדי וגם לא מצליח לשקר יותר מדי. כי אם היית איש אמת, לא היה אכפת לך מה אתה עושה ואם היית יותר שקרן, כבר היית משקר את עצמך שזה מאוד גרוע להתבטל ושצריך ללמוד וכאלה

ש: אני לא מצליח לשקר לעצמי.

אליעד: טוב, אז מה עושים כשאתה לא מצליח, לא להגיד להגיד את האמת...
לפעול הסברים לא צריך לשנות למידה היגיון להבדיל שתי אופציות מה לעשות שכר העולם הבא פחדים איך ליצור איך ליצור מוטיבציה אין חשק אין חשק לעבוד דבקות דבקות במטרה דבקות במטרות הצבת מטרות הצבת מטרות ויעדים הצבת מטרות ויעדים בחיים התמדה התמדה ועקביות חיים חשק חשק לעבוד יעד יעדים יעדים בחיים יעדים ומטרות יצירת מוטיבציה כיצד ליצור מוטיבציה ליצור ליצור מוטיבציה לעבוד מוטיבציה מטרה מטרות מטרות ויעדים מטרות ויעדים בחיים נחישות נחישות עצמית עקביות תכלית
לעבוד קשה או לעבוד חכם או לעבוד נכון, עבודה חכמה, עבודה קשה, עבודה נכונה, להצליח בלי לעבוד קשה, איך להצליח בחיים? תעבוד קשה, תעבוד חכם, תעבוד נכון, צריך לעבוד קשה, צריך לעבוד חכם, צריך לעבוד נכון, לפתח את השכל, הצלחה בחיים
לעבוד קשה או לעבוד חכם או לעבוד נכון, עבודה חכמה, עבודה קשה, עבודה נכונה, להצליח בלי לעבוד קשה, איך להצליח בחיים? תעבוד קשה, תעבוד חכם, תעבוד נכון, צריך לעבוד קשה, צריך לעבוד חכם, צריך לעבוד נכון, לפתח את השכל, הצלחה בחיים
לעבוד קשה או לעבוד חכם או לעבוד נכון, עבודה חכמה, עבודה קשה, עבודה נכונה, להצליח בלי לעבוד קשה, איך להצליח בחיים? תעבוד קשה, תעבוד חכם, תעבוד נכון, צריך לעבוד קשה, צריך לעבוד חכם, צריך לעבוד נכון, לפתח את השכל, הצלחה בחיים האם עדיף לעבוד קשה או לעבוד חכם כדי להצליח בחיים? אנשים רבים מתלבטים בשאלה האם כדי להצליח בחיים הם צריכים לעבוד קשה מאוד או לעבוד בצורה חכמה. לפי אליעד כהן, התשובה לכך שונה מעט ממה שאנשים רגילים לחשוב. אליעד מסביר שלא נכון לבחור רק בין עבודה קשה לבין עבודה חכמה, אלא יש דרך שלישית שהיא הנכונה ביותר - לעבוד בצורה נכונה. הרעיון שאליעד מציג הוא שכדי להצליח בחיים לא חייבים לעבוד קשה ולא חייבים לעבוד חכם, אלא חייבים לעשות את הדברים הנכונים. הוא מדגיש, כי אם יש מטרה שניתן ... אז מי שיעשה את הדברים הנכונים להשגת המטרה - יצליח. ואם לא יעשה אותם, גם אם יעבוד קשה מאוד או ינסה לעבוד חכם, הוא לא יצליח. מה המשמעות של לעבוד בצורה נכונה? המשמעות של לעבוד בצורה נכונה היא לזהות את הפעולות המדויקות והאפקטיביות שיובילו אותך אל המטרה שלך. אליעד נותן דוגמה ואומר שאדם יכול לעבוד קשה מאוד, לקום מוקדם בבוקר, להתאמץ ולהתיש את עצמו, אבל אם הוא אינו מבצע את הפעולות הנכונות, הוא לא ישיג את ההצלחה הרצויה. מנגד, אדם יכול לעבוד בצורה חכמה יותר - כלומר, לבצע פעולות נכונות ויעילות, וכך יש לו סיכוי גבוה ... רוב האנשים לא מצליחים בחיים ולא עובדים נכון. לפי ההסבר שלו, הסיבה העיקרית לכך היא שהם לא מוכנים לעבוד חכם, והסיבה לכך היא כי לעבוד חכם זה קשה הרבה יותר מאשר לעבוד קשה באופן פשוט וטיפשי. הוא מסביר שוב, שרוב האנשים לא עושים את הדברים החכמים ... פיזית קשה ולבצע משימות שדורשות מאמץ פיזי, מאשר לשבת ולפתח את השכל שלהם, לחשוב לעומק וללמוד איך לעבוד בצורה נכונה ויעילה. למה קשה כל כך לעבוד חכם ולפתח את השכל? אליעד מבהיר שפיתוח השכל הוא תהליך קשה מאוד למי שלא יודע ... הוא תעבוד קשה ותהיה חכם. המשמעות של זה היא שאם אתה באמת רוצה להצליח בחיים, אתה חייב להיות מוכן לעבוד קשה מאוד על פיתוח השכל שלך. זאת מכיוון שעבודה חכמה, הדורשת מחשבה, היא הרבה ... פשוטה. לסיכום, אליעד מדגיש שאדם שרוצה להצליח באמת חייב להיות מוכן לעבודה קשה מאוד בפיתוח השכל, לעבוד חכם, ומתוך כך לעשות את הדברים הנכונים שיביאו אותו להצלחה. מי שמחפש להימנע ... תעבדו קשה על פיתוח השכל, תעבדו חכם, וכך תעשו את הדברים הנכונים בדרך להצלחה. איך להצליח בחיים? לעבוד קשה או לעבוד חכם? מה זה עבודה נכונה? איך לפתח את השכל? איך לעבוד בצורה יעילה? האם חייבים לעבוד קשה כדי להצליח? ...
חופש ומוטיבציה לעבוד, יציאה לחופשה ומוטיבציה לעבוד, איך יציאה לחופש משפיעה על החשק לעבוד? למה קשה לחזור לעבוד אחרי חופשה? למה קשה לעבוד ביום ראשון? איך לשמור על מוטיבציה לעבוד? האם לצאת לחופש? השפעת היציאה לחופש על המוטיבציה לעבוד
חופש ומוטיבציה לעבוד, יציאה לחופשה ומוטיבציה לעבוד, איך יציאה לחופש משפיעה על החשק לעבוד? למה קשה לחזור לעבוד אחרי חופשה? למה קשה לעבוד ביום ראשון? איך לשמור על מוטיבציה לעבוד? האם לצאת לחופש? השפעת היציאה לחופש על המוטיבציה לעבוד
... ומוטיבציה לעבוד, יציאה לחופשה ומוטיבציה לעבוד, איך יציאה לחופש משפיעה על החשק לעבוד? למה קשה לחזור לעבוד אחרי חופשה? למה קשה לעבוד ביום ראשון? איך לשמור על מוטיבציה לעבוד? האם לצאת לחופש? השפעת היציאה לחופש על המוטיבציה לעבוד האם יציאה לחופש מגבירה או מפחיתה את המוטיבציה לעבוד? אנשים רבים תוהים האם יציאה לחופשה תגרום להם לחזור לעבוד עם יותר מוטיבציה, או אולי דווקא תגרום להם לאבד את החשק לעבוד. אליעד כהן מציג את הנושא ומסביר שזה לא חד - משמעי, והתוצאה יכולה להיות גם חיובית וגם שלילית. איך חופשה יכולה להגביר את המוטיבציה לחזור ... תסכול מכך שהוא חייב לעבוד כל הזמן, וכתוצאה מכך לאבד את החשק לעבוד. במקרה כזה, היציאה לחופש יכולה לשפר משמעותית את המצב. כשאדם יוצא לחופש, הוא מצליח להשתחרר זמנית מהמחשבה שהוא חייב לעבוד, וכך הוא מפסיק לחוש כפייה או לחץ. אחרי שהוא נח ונרגע מהלחץ שהרגיש, קל לו יותר לחזור לעבודה. אליעד מדגים זאת במצב בו אדם מרגיש שהוא ממש חייב לעבוד, וכשקשה לו בעבודה, המוח אומר לו אתה חייב להמשיך לעבוד, ואז הוא נכנס לתסכול. אך אם אותו אדם ייצא לחופשה, הוא יוכל לחזור למחשבה אחרת, שאומרת אני לא חייב לעבוד, הנה עכשיו הייתי בחופש, ובעוד כמה זמן אוכל לצאת שוב. התחושה הזו יוצרת הקלה ומשחררת מהלחץ, ולכן מאפשרת לאדם לעבוד בצורה נעימה וקלה יותר, כשהוא לא מרגיש משועבד. למה חופשה עלולה להפחית את המוטיבציה לעבוד? לעומת זאת, אליעד כהן מציין שהיציאה לחופשה עשויה גם להוביל לתוצאה הפוכה ולגרום לירידה במוטיבציה לחזור לעבודה. זאת מכיוון שכאשר אדם יוצא ... יגדיל לו את המוטיבציה לעבוד, צריך לזכור שזה יכול גם להוביל לתוצאה ההפוכה וליצור אצלו התנגדות לעבודה, במיוחד אם החופש יהיה מהנה במיוחד. לכן, חשוב לא לעבוד על עצמך ולא לצאת לחופש מתוך ציפייה ודאית לכך שהוא ישפר את המוטיבציה לעבודה. במקום זאת, יש לראות את החופש כאפשרות להירגע ולנוח, אך להיות ... של חופשה על המוטיבציה לעבוד תלויה במצבו של האדם, באורך החופשה ובעד כמה היא הייתה חיובית או נעימה עבורו. אין פה תשובה חד - משמעית, אלא יש לבחון כל מקרה לגופו, ולזכור ... איך לשמור על מוטיבציה לעבוד? למה קשה לחזור לעבוד אחרי חופש? יציאה לחופשה ומוטיבציה לעבוד למה קשה לעבוד ביום ראשון? האם חופשה מגבירה מוטיבציה לעבודה? ההשפעה של חופש על המוטיבציה לעבוד
לעבוד במכירות - איך לאהוב לעבוד במכירות? איך ליהנות מעבודה במכירות? איך לאהוב למכור? איך לאהוב עבודה במכירות? איך למכור עם אנרגיה למכירות? מהו מיינדסט של איש מכירות? מוטיבציה לאנשי מכירות, איך למכור מוצר שאתה לא מאמין בו? איך לשכנע לקוח לקנות? למה אנשים לא אוהבים לעבוד במכירות? למה קשה לעבוד במכירות? איך לעבוד במכירות בקלות? איך להצליח לעבוד במכירות? איך להתמודד עם קושי למכור? למה אני לא אוהב לעבוד במכירות?
לעבוד במכירות - איך לאהוב לעבוד במכירות? איך ליהנות מעבודה במכירות? איך לאהוב למכור? איך לאהוב עבודה במכירות? איך למכור עם אנרגיה למכירות? מהו מיינדסט של איש מכירות? מוטיבציה לאנשי מכירות, איך ... למה אנשים לא אוהבים לעבוד במכירות? למה קשה לעבוד במכירות? איך לעבוד במכירות בקלות? איך להצליח לעבוד במכירות? איך להתמודד עם קושי למכור? למה אני לא אוהב לעבוד במכירות? אז כידוע, רוב האנשים שונאים לעבוד במכירות ממגוון רחב של סיבות. חלק מהסיבות הן, בגלל שאיש המכירות לא אוהב את המוצר שהוא מוכר. או בגלל שהוא מרגיש שהוא צריך לשקר לגבי המוצר. או בגלל שהוא לא אוהב ... אז איך בעצם לאהוב לעבוד במכירות? ומה המיינדסט שצריך להיות לאיש מכירות? ויש בזה כל מיני היבטים וזוויות אבל ניתן כאן כמה נקודות מבט. כדי להצליח למכור, צריכים לחשוב בדרך הבאה. אני איש ... לך את החשק ואת הרצון לעבוד במכירות, בגלל כל ההתנגדויות שתקבל בדרך. כן תנסה לעשות את המקסימום שלך שאתה יכול כדי שתהיה מכירה, במה שכן תלוי בך? מבחינת תסריט השיחה וכולי. וכאן אתה כן יכול ...
לעבוד מכל מקום שתרצה, לעבוד מאיפה שבא לך, שקרים של מנטורים לכסף, שיטות להיות עשיר, ללמוד איך לעשות כסף, איך לא לעבוד קשה? איך לעשות יותר כסף? איך להרוויח יותר כסף? לעבוד מהבית, לעבוד מבית קפה, לעבוד מהים, שיטות להתעשרות
לעבוד מכל מקום שתרצה, לעבוד מאיפה שבא לך, שקרים של מנטורים לכסף, שיטות להיות עשיר, ללמוד איך לעשות כסף, איך לא לעבוד קשה? איך לעשות יותר כסף? איך להרוויח יותר כסף? לעבוד מהבית, לעבוד מבית קפה, לעבוד מהים, שיטות להתעשרות
לעבוד מכל מקום שתרצה, לעבוד מאיפה שבא לך, שקרים של מנטורים לכסף, שיטות להיות עשיר, ללמוד איך לעשות כסף, איך לא לעבוד קשה? איך לעשות יותר כסף? איך להרוויח יותר כסף? לעבוד מהבית, לעבוד מבית קפה, לעבוד מהים, שיטות להתעשרות מה הקשר בין העבודה מכל מקום לבין הצלחה? הרצאה זו עוסקת בשקרים שהמנטורים לכסף מספרים, כאשר הם טוענים שתוכלו להרוויח כסף מבלי לעבוד קשה, תוך כדי עבודה מכל מקום. אליעד כהן פותח בהסבר על האסטרטגיה של המנטורים שמבטיחים לעזור לאנשים להרוויח כסף בקלות ולשפר את איכות חייהם, תוך שהם מציעים להם שיטה לעבוד מכל מקום. אולם, הוא מציין כי זו למעשה תרמית. המנטורים שמזמינים אתכם להצטרף ... הם מצליחים לשלב עבודה עם חוויות נופשיות וטיולים, ומוכרים את האשליה הזאת כדי לשווק את הקורסים שלהם. אך כאן טמון הפיתיון, משום שעסק מצליח הוא דווקא עסק שיאפשר לך לא לעבוד, או לעבוד כמה שפחות. לפי אליעד, העבודה מכל מקום לא בהכרח מעידה על הצלחה אלא להפך - אם אתה צריך לעבוד עם לפטופ בשפת הים או בבית קפה, הרי שאתה נמצא בעסק שלא מאפשר לך נחת, אלא מחייב אותך לעבוד בכל מקום שתחליט להיות בו. אליעד מבהיר כי המנטורים מציינים את היכולת לעבוד מכל מקום, אך למעשה הם לא מציינים את הצורך להמשיך לעבוד במקום אחר ובזמן אחר. לסיבה לכך, אליעד מציין, היא שהצלחה אמיתית לא נמדדת בכך שאתה נמצא במקום מרהיב עם לפטופ, אלא בזה שאתה יכול לעבוד פחות, ליהנות יותר, ולהיות במקום נטול עבודה. כל עבודה שמבוססת על הלפטופ ... שמלמדים איך להרוויח כסף מהבית או מכל מקום, מציעים גם את הדימוי המושלם של אדם שיושב בבית קפה או על חוף הים עם לפטופ. אך, לדברי אליעד, מה שהם בעצם מציגים הוא את הצורך לעבוד בצורה קשה - גם אם הם לא מודים בכך בפומבי. הסיבה לכך היא, שלדבריו של אליעד, אם הייתם באמת רוצים ליהנות מהחיים שלכם, הייתם רוצים עסק שמאפשר לכם לא לעבוד בכלל, לא לעבוד ממקום מרהיב ולא לעבוד עם לפטופ. יתרה מכך, העבודה שכל מנטור מציג כאילו היא ממקום אקזוטי היא למעשה ...
חוסר חשק לעבוד, איך לגרום למישהו לרצות לעבוד? ליהנות לעבוד, ליהנות מהעבודה, איך לא להרגיש רע מלעבוד? איך לגרום למישהו לא להרגיש רע מכך שהוא צריך לעבוד? איך ליצור מוטיבציה לעבודה? איך לגרום למישהו לאהוב לעבוד?
חוסר חשק לעבוד, איך לגרום למישהו לרצות לעבוד? ליהנות לעבוד, ליהנות מהעבודה, איך לא להרגיש רע מלעבוד? איך לגרום למישהו לא להרגיש רע מכך שהוא צריך לעבוד? איך ליצור מוטיבציה לעבודה? איך לגרום למישהו לאהוב לעבוד?
... חשק לעבוד, איך לגרום למישהו לרצות לעבוד? ליהנות לעבוד, ליהנות מהעבודה, איך לא להרגיש רע מלעבוד? איך לגרום למישהו לא להרגיש רע מכך שהוא צריך לעבוד? איך ליצור מוטיבציה לעבודה? איך לגרום למישהו לאהוב לעבוד? למה אנשים שונאים לעבוד ומה הפתרון לכך? אליעד כהן מסביר למה אנשים רבים מרגישים חוסר חשק לעבוד ומהם הגורמים שגורמים להם לשנוא את עצם המושג עבודה. הוא פותח בדוגמה סיפורית ומציג שני אנשים שנולדו בימים שונים של השבוע, כדי להמחיש שכל אחד מהם רצה לנוח מסיבות אחרות, אך בסופו של דבר שניהם לא אהבו לעבוד. הבעיה העיקרית שאליעד מצביע עליה היא שאנשים מרגישים רע לגבי עבודה מכיוון שהם מאמינים שהם חייבים לעבוד . אליעד מחדד ומדגיש שכאשר אדם תופס משהו כחובה וכהכרח מוחלט, הוא מפתח סלידה כלפיו. ברגע שאדם מרגיש שהוא מוכרח לעבוד בגלל צורך בכסף או בגלל פחדים חברתיים או הישרדותיים, העבודה הופכת להיות מטלה, עול וסבל. איך לגרום למישהו לא לשנוא עבודה? הדרך היעילה ביותר לגרום למישהו להפסיק לשנוא לעבוד, לדברי אליעד, היא לשחרר אותו מהתחושה שהוא חייב לעבוד . הוא טוען שהשנאה לעבודה נוצרת מהתחושה שהעבודה נכפית עליו, לכן, הפתרון הוא להראות לאדם שהוא לא חייב לעבוד בכלל. הרעיון הוא לעזור לאדם להבין לעומק שאין באמת חובה אמיתית בשום דבר בחיים, כולל עבודה, כסף, ואפילו הישרדות. אליעד מסביר שאנשים עשירים ומצליחים בדרך כלל אינם שונאים לעבוד, כיוון שהם לא חשים את העבודה ככפייה. להיפך, הם נהנים לעבוד משום שהם רואים בזה משחק. הוא משווה זאת למצב של אלוהים, שעובד 24 שעות ביממה ללא תחושת כפייה, ... האדם למצב דומה, שבו העבודה הופכת למשחק שהוא בוחר לשחק בו, ולא לעול שמונח על כתפיו. מה לעשות אם אדם טוען שהוא לא רוצה לעבוד בכלל? אליעד מתייחס למקרים שבהם אדם טוען שהוא לא רוצה לעבוד בכלל, בשום עבודה, בשום מצב. במצב זה הוא מציע לשאול את האדם בצורה עמוקה ואמיתית מה הוא באמת ... האומר שאם הוא לא יוכל להתפרנס, הוא יעדיף למות או להתאבד. כאן אליעד מבהיר שלמעשה אדם הטוען שהוא מעדיף למות אם ייאלץ לעבוד, בפועל לא באמת מתכוון לכך. הסיבה היא שאם באמת לא היה לו אכפת לחיות, הוא כבר מזמן לא היה כאן. ולכן ברור שיש סיבה נסתרת שגורמת לו לסלידה הזו. ההסבר החשוב שמובא כאן הוא שברגע שמשחררים את האדם מהחובה לעבוד, אפשר לחשוף את הרצון האמיתי שלו. אם האדם באמת לא רוצה לעשות כלום, אפשר להזמין אותו להפסיק הכל ... לשחק לפי החוקים ולהשתתף במשחק החיים. המטרה אינה לשכנע את האדם שעבודה היא חשובה או טובה, אלא להראות לו שהוא אינו חייב לעבוד בכלל. ברגע שהוא יבין שהוא לא מוכרח לעשות זאת, העבודה תהפוך מבחירה שלילית שמגיעה מכפייה, לבחירה חופשית שמגיעה מרצון אישי. אליעד מדגיש שככל שהאדם ישתחרר מהתחושה שהוא חייב לעבוד, כך הוא יוכל ליהנות יותר מהעבודה ולהשתחרר מהסבל הנלווה לתחושת ההכרח. למה יש אנשים שפשוט לא רוצים שום סוג של עבודה? אליעד גם מתייחס לאנשים שאפילו אם יציעו להם כל עבודה שהם יבחרו, הם עדיין לא ירצו לעבוד. הוא מסביר שהבעיה במקרה כזה אינה העבודה הספציפית, אלא הרעיון הכללי שהם חייבים לעבוד כדי לשרוד או להתקיים. אנשים אלו לא אוהבים את המודל הזה של אם לא תעבוד, לא תחיה. אליעד טוען ... למעשה בחירה חופשית, הוא כבר לא ירגיש רע כלפי עבודה באופן עקרוני. לבסוף, אליעד מדגיש שכל הבעיה היא התפיסה שהאדם חייב לעבוד, ולכן הדרך לפתור את בעיית חוסר החשק לעבוד היא לשחרר את האדם מהאמונה הזו. הוא מציע להראות לאדם את החופש המוחלט שיש לו, כולל החופש לא ... לו באמת. איך ליהנות מעבודה? איך להפסיק לשנוא את העבודה? איך למצוא מוטיבציה לעבודה? איך להפסיק להרגיש רע מזה שחייבים לעבוד? איך להפוך עבודה למשחק? האם אפשר לאהוב לעבוד? למה אני שונא לעבוד?
הכנסה פסיבית, איך להכניס הכנסה פסיבית מהבית? איך לעשות כסף בלי לעבוד? איך לעשות כסף באינטרנט? איך להתעשר בקלות? איך לעשות כסף מהר? איך להרוויח כסף באינטרנט? מסחר באינטרנט, אמזון, כסף בקלות
הכנסה פסיבית, איך להכניס הכנסה פסיבית מהבית? איך לעשות כסף בלי לעבוד? איך לעשות כסף באינטרנט? איך להתעשר בקלות? איך לעשות כסף מהר? איך להרוויח כסף באינטרנט? מסחר באינטרנט, אמזון, כסף בקלות
... מהבית? איך לעשות כסף בלי לעבוד? איך לעשות כסף באינטרנט? איך להתעשר בקלות? ... להרוויח כסף מהאינטרנט בלי לעבוד הרבה? הדובר, אליעד כהן, מסביר במהלך השיחה ... כלכלית, ומסביר שהתפיסה של לעבוד כמה שפחות ולהרוויח הרבה היא טעות. לאורך ... פסיבית להרוויח כסף בלי לעבוד מה זה הכנסה פסיבית? ש: זה הכנסה שאתה משקיע ... קבועה פחות או יותר בלי לעבוד יותר מדי לדוגמה יש לך בית שאתה משכיר אותו ... אין לך פסיבית אתה צריך לקום לעבוד זה אבל באופן יחסי אתה יכול לשבת בבית נגיד ... אני רוצה לקבל הרבה כסף בלי לעבוד ולעבוד כמה שפחות זאת המהות. ש: גם לא הרבה לקבל כסף בלי לעבוד. אליעד: אתה אומר ככה באידיאל אני רוצה שיהיה לי כמה שיותר כסף בלי לעבוד בכלל ואני מוכר להתפשר שיהיה לי כמה שיותר עם כמה שפחות לעבוד מוכן להתפשר אתה מנסה לדפוק את המערכת אבל ... כדי שאתה תרוויח כסף בלי לעבוד אתה מחויב במציאות שאתה תיתן לאנשים משהו ... נכון אבל כמה הוא היה צריך לעבוד ולחסוך כדי לקנות את הדירה כדי שתהיה לו את ... סבבה כמה זמן הוא היה צריך לעבוד כדי כל חודש להרוויח חמשת אלפים שקלים? ש: ... שקלים לבזבז בלי שהוא צריך לעבוד גרוש נכון כי הוא לא מפגר שעכשיו הוא ... שנה זאת אומרת הוא התחיל לעבוד היום התחיל לחסוך חמשת אלפים בעוד עשרים שנה ... נושם הוא מרוויח את הכסף בלי לעבוד. אליעד: אבל זה נראה לך הגיוני בסדר אז בעוד ... כי הוא לא עובד הוא הפסיק לעבוד אחרי. אליעד: לא נכון הוא לא נהנה יותר ממה ... בא בחינם זה לא בא בחינם זה לעבוד על זה. אליעד: לא אבל תבין שהוא לא באמת עשה ... יכול לעשות הרבה כסף בלי לעבוד הוא רעיון שקרי. ש: לא בלי לעבוד. אליעד: לא בלי לעבוד הרבה לא אתה חייב לעבוד הרבה מאוד כדי שאז תוכל לעשות הרבה כסף בלי לעבוד אם תעבוד מאוד קשה תוכל לא לעבוד מאוד קשה אבל אם לא תעבוד מאוד קשה אתה לא תוכל לא לעבוד מאוד קשה אין אופציה כזאת. ש: אני מסכים איתך שצריך לעבוד קשה. אליעד: כל האנשים שמפרסמים לך שהם ... מקום בעולם הם מצאו את הפטנט לעבוד מכל מקום בעולם נכון אתה לא גולש הרבה ... מפוצץ באנשים שמצאו פטנט לעבוד מכל מקום בעולם וכמה החיים שלהם טובים אז אם ... כל כך טובים למה הם צריכים לעבוד מכל מקום בעולם למה הם יכולים לא לעבוד למה הם צריכים
התמכרות לעבודה, וורקוהוליזם, האם להיות מכור לעבוד? האם להתמכר לעבודה? האם כדאי להיות וורקוהוליק? תופעת ההתמכרות לעבודה, מכורים לעבודה, הזדהות עם העבודה, האם לעבוד קשה? Workaholic, למה לעבוד קשה? האם להיות וורקוהוליק?
התמכרות לעבודה, וורקוהוליזם, האם להיות מכור לעבוד? האם להתמכר לעבודה? האם כדאי להיות וורקוהוליק? תופעת ההתמכרות לעבודה, מכורים לעבודה, הזדהות עם העבודה, האם לעבוד קשה? Workaholic, למה לעבוד קשה? האם להיות וורקוהוליק?
... לעבודה, וורקוהוליזם, האם להיות מכור לעבוד? האם להתמכר לעבודה? האם כדאי להיות וורקוהוליק? תופעת ההתמכרות לעבודה, מכורים לעבודה, הזדהות עם העבודה, האם לעבוד קשה? Workaholic, למה לעבוד קשה? האם להיות וורקוהוליק? האם כדאי לעבוד קשה או להשקיע מינימום בעבודה? בהרצאה זו, אליעד כהן עוסק בשאלה מרכזית של ההתמודדות עם עבודה: האם כדאי להשקיע את ... מינימום ולהימנע מלהתמסר לעבודה מעבר לנדרש. הוא מציע שתי גישות מרכזיות שמתארות את אפשרויות הבחירה בעבודה. האפשרות הראשונה היא לעבוד מינימום, להשקיע רק מספיק כדי לא להיפלט מהמקום העבודה, ולא יותר מזה. הגישה הזו שואפת להימנע מהמון עבודה מיותרת, תוך שמירה על גבולות ברורים, כך שהעובד לא שקע בעבודתו מעבר לנדרש. האפשרות השנייה היא להשקיע את כל מה שיש, לעבוד מעל ומעבר, ולתת יותר ממה שמתבקש. אליעד מסביר שבעוד שזו גישה שיכולה להוביל לעבודה ארוכה יותר ולשעות נוספות, ... לאחרים. אם העובד רואה את העבודה כשליחות, הוא ימצא בה יותר משמעות ויהיה מוכן להשקיע בה יותר, גם אם זה דורש יותר זמן ומאמץ. האם לעבוד אחרי שעות העבודה הרגילות? אליעד מציע דוגמה נוספת של עבודה בשעות נוספות. אם המנהל מתקשר אחרי שעות העבודה, העובד ... בחירה ראשונה יכולה להוריד את העומס באופן מיידי, אך היא עשויה להוביל לחוסר שייכות למקום העבודה. מצד שני, אם העובד עונה וממשיך לעבוד מעבר לשעות העבודה, הוא עשוי להרגיש מנוצל, אך גם ירגיש שהמקום אכפת לו, ובסופו של דבר יהנה יותר מהעשייה. האיזון הנכון בסופו של דבר, המסר של אליעד הוא שאין תשובה חד משמעית לשאלה אם לעבוד יותר או פחות. כל אדם צריך למצוא את האיזון המתאים לו, בהתאם למטרותיו האישיות ולתחושת הסיפוק שהוא מוצא בעבודתו. ... בכמות העבודה, אלא גם בהזדהות האישית עם מטרת העבודה ותחושת השייכות למקום. התמודדות עם התמכרות לעבודה עבודת יתר ותחושת סיפוק האם לעבוד כמה שפחות בעבודה? איך לאהוב את העבודה? הזדהות עם מטרת העבודה האם כדאי לעבוד שעות נוספות? איזון בין עבודה לחיים האישיים האם כדאי לעבוד כמה שפחות או להשקיע את כל האנרגיה במקום העבודה? התלבטות נפוצה היא האם כדאי להשקיע מעל ומעבר בעבודה, או שמא לעבוד כמה שפחות כדי לא לבזבז כוחות מעבר למה שמשלמים. יש שתי אפשרויות מרכזיות: 1. לעבוד כמה שפחות, רק כדי שלא יפטרו. 2. לעבוד במלוא המרץ ולתת את כל מה שאפשר, גם כשזה מעבר להגדרת התפקיד. מהם היתרונות והחסרונות של כל גישה? יש יתרונות בגישה של להשקיע כמה שפחות: זה חוסך מאמץ והופך את המשימות לפחות מעיקות. מצד שני, מי שמתרגל לעבוד מעט עלול לגלות שהוא כלוא בעבודה שלא באמת מעניינת אותו. הוא מגיע בכל בוקר למקום העבודה מתוך תחושת חובה גרידא, ... כך העובד מרגיש שהוא עובד יותר, משום שהוא סופר כל דקה בתפקיד שהוא לא באמת מתחבר אליו. בגישה של להשקיע ולתת מעל ומעבר, יש סיכון לעבוד יותר שעות ואולי אפילו ללא תגמול נוסף. אולם היתרון הוא שהאדם מפתח תחושת שייכות והנאה מהעשייה. כשהוא מזדהה עם מטרת העסק וחש שבאמת אכפת לו מהתוצר הסופי או מהלקוחות, הוא עלול לעבוד יותר בפועל, אבל מרגיש פחות שהוא עובד, כי הוא נהנה ומוצא ערך במה שהוא עושה. כיצד דוגמת קילוף תפוחי האדמה ממחישה ... האם לתת מעצמו אקסטרה ולהפוך את העבודה לחלק מתשוקותיו, או להסתפק במינימום ולעבור את היום בניתוק רגשי. אין פה טריק חד משמעי: לעבוד מעט משאיר לאדם זמן וכוח לעצמו, אבל הופך את השעות בעבודה לפחות מספקות, לעבוד הרבה דורש כוחות, אך מעניק תחושת הנאה ושייכות גדולה יותר. למה חשוב לזכור את ההיבט הרגשי בעבודה? מי שעובד רק ... הוא ירגיש בכל רגע שהוא נמצא בכלא ועושה דבר שלא באמת מעניין אותו. לעומת זאת, מי שבאמת מזדהה עם הפעולות שהוא עושה, יכול אף לרצות לעבוד גם ללא תוספת תשלום, כי הוא מוצא בכך מטרה חשובה או סיפוק פנימי. במקרים כאלה, האדם עובד יותר אך בעצם מרגיש שהוא ... קומבינות ומיתוסים בעבודה ארוחות חינם מול עבודה מתגמלת התנהלות במקום עבודה ליהנות מהעשייה היומיומית התמודדות עם התמכרות לעבודה, לעבוד במה שאתה אוהב, בחירת מקצוע, כמה להשקיע בעבודה? האם לתת שינצלו אותך? איך לא לעבוד קשה? כמה קשה לעבוד? תעבוד במה שאתה אוהב, לעסוק בדבר שאתה אוהב, לעבוד בעבודה שאוהבים, לעבוד כמה שפחות, לעבוד בעבודה קלה, לנצל את הבוס, לעבוד בשירות לקוחות, איך לאהוב את העבודה? איך לאהוב את מקום העבודה? איך להתנהל במקום עבודה? למה כדאי לאהוב את העבודה? איך לעבוד כמה שפחות? איך לא לעבוד הרבה? איך
הנעה לעבודה, חוסר מוטיבציה לעבוד, לא רוצה לעבוד, איך ליצור מוטיבציה לעשייה, יצירת מוטיבציה, מוטיבציה פנימית, מוטיבציה בעבודה, התמדה ונחישות, התמדה בעבודה
הנעה לעבודה, חוסר מוטיבציה לעבוד, לא רוצה לעבוד, איך ליצור מוטיבציה לעשייה, יצירת מוטיבציה, מוטיבציה פנימית, מוטיבציה בעבודה, התמדה ונחישות, התמדה בעבודה
... לעבודה, חוסר מוטיבציה לעבוד, לא רוצה לעבוד, איך ליצור מוטיבציה לעשייה, יצירת מוטיבציה, מוטיבציה פנימית, מוטיבציה בעבודה, התמדה ונחישות, התמדה בעבודה למה קשה להתחיל לעבוד ואיך לייצר מוטיבציה פנימית? אנשים רבים מתקשים להתחיל לעבוד ולבצע את הפעולות שצריך לעשות, אף שהם יודעים שעליהם לעשות אותן. אליעד מסביר שהבעיה המרכזית נובעת מכך שבתוך האדם קיימים שני רצונות מנוגדים: רצון לעבוד ורצון לא לעבוד. הבעיה מתחילה כאשר לאדם קשה להכריע בין שני הרצונות, כי לכל אחד מהם יש יתרונות ייחודיים משלו. המצב הזה יוצר תחושה של תקיעות ומונע מהאדם להתחיל לעבוד. מדוע חשוב להכיר ביתרונות של לא לעבוד? לדברי אליעד, הצעד הראשון לפתרון בעיית חוסר המוטיבציה בעבודה הוא להודות בצורה מלאה שיש יתרונות אמיתיים גם במצב של חוסר עשייה. אדם שלא מודה ביתרונות של לא לעבוד ולא מכיר בהם במלואם, לא יצליח להתנתק מהם. כל ניסיון לעבוד ייכשל, כי באופן לא מודע הוא עדיין יעדיף את היתרונות של חוסר הפעולה. לכן, חובה להכיר בכל היתרונות של לא לעבוד בצורה מלאה, ולכתוב אותם במדויק על דף. לדוגמה, אם מישהו נהנה מכך שהוא לא מתאמץ, נוח לו בבית, והוא לא מתמודד עם לחץ בעבודה - הוא צריך להכיר בזה במלוא הכנות. רק אז הוא יוכל להסתכל על הדף הזה, להודות ביתרונות האלה ולהחליט באופן מודע לוותר עליהם. איך להחליט בצורה מודעת לעבוד? לאחר שהאדם מודה ומכיר ביתרונות של לא לעבוד, עליו לכתוב באופן מפורט גם את כל היתרונות שיש בעבודה. חשוב לא לפספס אף יתרון, ולהסתכל ברשימה הזו היטב. אליעד ממליץ להסתכל על כל יתרון בנפרד, לקרוא אותו ולהחליט שהוא אכן מוכן לוותר על היתרונות של לא לעבוד עבור היתרונות שיש בעבודה. התהליך הזה הוא בעצם סוג של גמילה מהיתרונות של חוסר עשייה. אם האדם לא עושה את התהליך הזה, הוא תמיד יישאר תקוע בין שני הרצונות, וכל ניסיון להתחיל לעבוד יהיה כרוך בתחושת ויתור, תסכול או הפסד. מה הקשר בין שקרים פנימיים וחוסר מוטיבציה? אליעד מדגיש כי אדם חייב להיות כן עם עצמו בכל שלב בתהליך. אחת הבעיות המרכזיות היא שהאדם משקר לעצמו ואומר שהוא רוצה לעבוד, כשבעצם הוא לא מודה במלואו ביתרונות של אי - העשייה. השקר הפנימי הזה יוצר קונפליקט פנימי מתמשך, ולכן חשוב מאוד להפסיק לשקר לעצמך ולומר את האמת. לדוגמה, אם מישהו אומר שהוא רוצה לעבוד אבל לא באמת מרגיש שזה שווה לו יותר מלא לעבוד - הוא משקר לעצמו. כל עוד האדם משקר לעצמו, הוא לא יוכל לקבל החלטה אמיתית ולהתחיל לעבוד. מה הקושי כאשר הרצונות נראים שווים? אחד המצבים הקשים ביותר שאליעד מתאר הוא כאשר האדם מרגיש ששני הרצונות שלו שווים בכוחם. כלומר, הוא רוצה לעבוד, אבל באותה מידה רוצה לא לעבוד. במצב כזה, אין יתרון ברור לצד אחד, ולכן האדם נשאר תקוע. אליעד מסביר שאם האדם היה רוצה אפילו מעט יותר לעבוד, הוא כבר היה מתחיל לעבוד. אם הוא לא מצליח להתחיל, זה סימן שבתוכו שני הרצונות שווים לגמרי. הפתרון הוא שוב לבצע תהליך של שטיפת מוח עצמית בצורה חיובית. האדם צריך לשכנע את עצמו באופן פעיל, פעם אחר פעם, שהיתרונות של לעבוד גדולים ומשמעותיים יותר מהיתרונות של לא לעבוד. זהו תהליך שדורש התמדה, נחישות והתמודדות עם האמת הפנימית. איך לבצע שטיפת מוח עצמית שתוביל לעשייה? כדי לגרום למוח לבחור בעשייה ולעבוד, צריך לחשוף את עצמך באופן מודע לסיטואציות שמחזקות את היתרונות של העבודה ומפחיתות את החשיפה ליתרונות של אי - העשייה. לדוגמה, אם מישהו צריך מוטיבציה לעבוד כדי להשיג כסף, אליעד מציע ללכת לחנויות ולראות דברים שהוא רוצה לקנות ואין לו כסף עבורם. החוויה הזו תעורר בו את המוטיבציה להתחיל לעבוד. מצד שני, הוא צריך להימנע להישאר זמן רב מדי בבית, שם נוח ונעים לו, כי הדבר מחזק את היתרונות של לא לעבוד ומוריד את המוטיבציה להתחיל. האם אפשר להיות מאושר גם בלי לעבוד? אליעד טוען שאדם יכול להיות מאושר בכל מצב, בין אם הוא עובד או לא. הבעיה היא לא במצב עצמו, אלא במה שהאדם חושב ומאמין על המצב. אם האדם יחשוב ויאמין שהוא מאושר בבית, לא תהיה לו סיבה להתלונן שהוא לא עובד. לעומת זאת, אם הוא רוצה לעבוד, עליו ליצור מחשבות שיגרמו לו להרגיש שהעבודה טובה ומשמעותית יותר מהנוחות של הישיבה בבית. האם חייבים לוותר על משהו כדי להתחיל
הפרת הסכמים על ידי לקוחות, איך לעבוד עם לקוח שמפר הסכמים? הפרת חוזה על ידי לקוח, איך לעבוד עם לקוח שלא עומד בהסכמים? איך לעבוד עם לקוחות בעיתיים? לקוח שעושה בעיות, לא לסמוך על הסכמים, איך לכתוב הסכם? איך לכתוב חוזה?
הפרת הסכמים על ידי לקוחות, איך לעבוד עם לקוח שמפר הסכמים? הפרת חוזה על ידי לקוח, איך לעבוד עם לקוח שלא עומד בהסכמים? איך לעבוד עם לקוחות בעיתיים? לקוח שעושה בעיות, לא לסמוך על הסכמים, איך לכתוב הסכם? איך לכתוב חוזה?
... הסכמים על ידי לקוחות, איך לעבוד עם לקוח שמפר הסכמים? הפרת חוזה על ידי לקוח, איך לעבוד עם לקוח שלא עומד בהסכמים? איך לעבוד עם לקוחות בעיתיים? לקוח שעושה בעיות, לא לסמוך על הסכמים, איך לכתוב הסכם? איך לכתוב חוזה? איך להתמודד עם לקוח שמפר הסכמים באופן קבוע? כאשר אנחנו עושים ... אליעד, ישנן שתי דרכים מרכזיות להתמודד עם לקוח שמפר הסכמים: האם כדאי להפסיק לעבוד עם לקוח שמפר הסכמים? האפשרות הראשונה שאליעד מציג היא הפשוטה ביותר - לא לעבוד עם לקוחות שלא עומדים בהסכמים. לפי גישה זו, אם לקוח מפר הסכם ברור ומדויק, מדוע בכלל להמשיך לעשות איתו עסקים? הרעיון כאן הוא לא לבזבז זמן ואנרגיה על לקוח ... אם מדובר במצב שבו ידוע בוודאות מוחלטת שהלקוח לא ישלם, אין שום סיבה להמשיך לעבוד איתו, אלא אם כן קיים רצון מפורש לעבוד איתו בחינם מטעמים מסוימים. איך להמשיך לעבוד עם לקוח בעייתי מבלי להסתכן יותר מדי? במקרים רבים, לא מדובר בוודאות מוחלטת שהלקוח יפר את ההסכם, אלא רק בסיכון מוגבר לכך שהוא יעשה בעיות וינסה להתחמק מתשלום. במצב כזה, ההמלצה של אליעד היא להמשיך לעבוד איתו, אבל לעשות זאת בצורה שמקטינה את החשיפה הכלכלית שלנו מולו למינימום האפשרי. הרעיון המרכזי כאן הוא לא להסתמך על ההסכם בלבד, משום שמי שלא מתכוון לקיים ... האפשרי. לסיכום, כאשר מתמודדים עם לקוח שמפר הסכמים, האפשרויות הן או להפסיק לעבוד איתו לחלוטין, או לעבוד איתו בזהירות רבה תוך הגבלת החשיפה לסכומים קטנים, על ידי קבלת תשלום מראש או באמצעות חלוקת העסקה לתשלומים קטנים שמקטינים משמעותית את הסיכון. איך לעבוד עם לקוח בעייתי? איך להתמודד עם לקוח שלא עומד בהסכם? איך לבנות חוזה בטוח עם לקוח בעייתי? קביעת תנאי התשלום מול לקוח בעייתי מה לעשות אם לקוח מפר חוזה? לקוח שעושה בעיות עם התשלום צמצום סיכונים מול לקוחות בעייתיים איך לעבוד עם לקוח שמפר הסכמים? ישנם מצבים שבהם אנו יוצרים הסכם עם לקוח, אך מסיבה כלשהי אנו מוצאים את עצמנו במצב לא נוח - בין אם ההסכם עצמו נוסח באופן שגוי ובין אם ... מה עושים כאשר ההסכם כתוב נכון, אך הלקוח בכל זאת מפר אותו? אפשרות ראשונה: לא לעבוד עם לקוח שמפר הסכמים הגישה הראשונה היא פשוטה: אם יש לקוח שמפר הסכמים, אין טעם לעבוד איתו. אם אנחנו משקיעים זמן ואנרגיה בניסוח הסכם ברור ומדויק, אך הלקוח לא עומד בו, למה שנמשיך לעבוד איתו? זו אפשרות הגיונית עבור מי שלא רוצה להסתכן בהפסדים ובעוגמת נפש. אפשרות שנייה: לעבוד עם הלקוח אך לצמצם חשיפה אם בכל זאת נבחר לעבוד עם לקוח שיש חשש שיפר את ההסכם, יש צורך לנקוט בגישה זהירה ומושכלת. אם אנו יודעים בוודאות של 100% שהוא לא יעמוד בהסכם ולא ישלם לנו, אין היגיון לעבוד איתו - אלא אם כן יש לנו סיבה מוצדקת לעבוד בחינם. אך אם הסיכון הוא בגדר אפשרות בלבד, יש דרכים לצמצם את החשיפה ולהקטין את הסיכון. הפתרון: הקטנת החשיפה הכספית הדרך להתמודד עם לקוח כזה היא לבנות את ... שלא ישאיר אותנו חשופים. מסקנה אם יש לקוח שמפר הסכמים, יש שתי אפשרויות: לא לעבוד איתו כלל או לעבוד איתו בזהירות תוך צמצום החשיפה הכספית. אין טעם לסמוך על הסכמים בלבד, אלא יש לבנות מנגנון שבו כל שלב מותנה בתשלום, כך שלא נהיה בסיכון גבוה להפסד. למידע ... חוזה, ניתן להיכנס לאתר האינטרנט EIP.co.il ולחפש מידע נוסף בנושא. בהצלחה! איך לעבוד עם לקוח בעייתי? איך לעבוד עם לקוח שמפר חוזה? איך לעבוד עם לקוח שעושה צרות? איך לעבוד עם חברות גדולות? תנאי תשלום, קביעת תנאי התשלום, לוחות זמנים של התשלום, בעיות עם לקוחות, לקוח שלא רוצה לשלם, לקוח שלא תמיד משלם, לקוח שעושה בעיות עם ...
לקוחות משוגעים, איך לעבוד עם לקוח משוגע? איך לעבוד עם לקוחות בעיתיים? לקוחות עם דרישות מוזרות, לקוחות עם בקשות מוזרות, יצירתיות בעסקים, איך לעבוד עם המון לקוחות? לקוח בעייתי, לקוח משוגע, לקוח עם דרישות מוזרות, לקוח עם בקשות מוזרות
לקוחות משוגעים, איך לעבוד עם לקוח משוגע? איך לעבוד עם לקוחות בעיתיים? לקוחות עם דרישות מוזרות, לקוחות עם בקשות מוזרות, יצירתיות בעסקים, איך לעבוד עם המון לקוחות? לקוח בעייתי, לקוח משוגע, לקוח עם דרישות מוזרות, לקוח עם בקשות מוזרות
... משוגעים, איך לעבוד עם לקוח משוגע? איך לעבוד עם לקוחות בעיתיים? לקוחות עם דרישות מוזרות, לקוחות עם בקשות מוזרות, יצירתיות בעסקים, איך לעבוד עם המון לקוחות? לקוח בעייתי, לקוח משוגע, לקוח עם דרישות מוזרות, לקוח עם בקשות מוזרות איך מזהים לקוח משוגע? לקוחות משוגעים הם לקוחות שיש להם דרישות מוזרות, בקשות לא שגרתיות ... זה שמבולבל או שאנחנו, אך התוצאה היא אותה תוצאה - העסקה אינה חלקה. האם כדאי בכלל לעבוד עם לקוחות משוגעים? יש שתי גישות מרכזיות בנושא העבודה עם לקוחות משוגעים. הגישה הראשונה אומרת בפשטות שעדיף להימנע מעבודה איתם לחלוטין. כיצד עושים זאת מבלי לפגוע בעסק? התשובה ... מגדילים את הביקוש, יוצרים יותר עניין במוצרים שלנו, אז יש לנו את הפריבילגיה לבחור לעבוד רק עם לקוחות נוחים יותר. לכן, ככל שהעסק יהיה מוצלח יותר, הוא יוכל להרשות לעצמו לוותר מראש על לקוחות משוגעים בלי להינזק כלכלית. מה היתרונות בעבודה עם לקוחות משוגעים? לעומת הגישה הראשונה שאומרת לא לעבוד עם לקוחות כאלה בכלל, הגישה השנייה מדברת על כך שאפשר וכדאי לעבוד עם לקוחות משוגעים, ואפילו להרוויח מכך. מדוע? מפני שלקוחות משוגעים הם לקוחות שכמעט אף אחד לא רוצה לעבוד איתם. המצב הזה יוצר יתרון עסקי ברור, שכן יש כאן שוק שמעט מאוד מתחרים נמצאים בו. לקוחות כאלה הם הזדמנות גדולה מאוד לעסקים שיודעים לעבוד איתם נכון ובצורה יצירתית. איך להיות יצירתיים עם לקוחות עם דרישות מוזרות? כאשר מגיע לקוח עם בקשות מיוחדות, יצירתיות או מוזרות במיוחד, במקום לדחות אותו מיד, אפשר לחשוב בצורה ... עם לקוח משוגע שאולי יבזבז לנו את הזמן והאנרגיה, צריך לבדוק האם לא עדיף היה לנו לעבוד עם לקוח אחר, רגיל, שמייצר לנו יותר רווח במאמץ פחות. האם לפחד מלקוחות עם בקשות חריגות? התשובה שאליעד נותן היא חד משמעית: לא. לא לפחד מהם. במקום להיבהל או לדחות מיד את הלקוח, ... ככל שיהיו לנו יותר לקוחות, כך נוכל להיות סלקטיביים יותר ולבחור עם מי אנחנו רוצים לעבוד. הרעיון הוא להגדיל את הביקוש לעסק שלנו ולשווק אותו היטב, כך שבסופו של דבר יהיה לנו את הכוח לבחור את הלקוחות הכי טובים עבורנו, ולהחליט מי מתאים לנו ומי לא. מצד שני, גם אם יש ... בסופו של דבר, כל עסק צריך לשאוף למצב שבו יש לו מספיק לקוחות שיאפשרו לו לבחור לעבוד רק עם לקוחות שמתאימים לו. אבל עד שהעסק מגיע לשם - או אפילו אחרי - כדאי להיות פתוחים מספיק כדי לנצל הזדמנויות יצירתיות ולהרוויח מלקוחות עם דרישות מוזרות. איך להתמודד עם ... בקשות מוזרות להזדמנות עסקית? מה זה עלות אלטרנטיבית? איך למשוך לקוחות לעסק? איך לעבוד עם לקוחות משוגעים? מה זה לקוחות משוגעים? מדובר בלקוחות עם דרישות חריגות, בקשות מוזרות ודרכי התנהלות לא צפויות. אנחנו מוכרים להם מוצר, ואז הם מתחילים להעלות דרישות כמו: תביא ... בעיות, מעלים רעיונות משונים, מבקשים דברים מיוחדים ולא צפויים. אפשרות ראשונה: לא לעבוד עם לקוחות משוגעים גישה אחת אומרת שהפתרון הכי טוב לבעיה הוא פשוט לא לעבוד עם לקוחות כאלה. כלומר, איך לעבוד עם לקוחות משוגעים? פשוט לא לעבוד איתם. אבל איך אפשר לא לעבוד איתם בלי שזה יפגע בנו? התשובה היא שככל שיהיו לנו יותר לקוחות, נוכל להרשות לעצמנו לבחור עם מי לעבוד. אם נדע למכור את עצמנו טוב יותר, ניצור יותר ביקוש, וככל שיהיו לנו יותר לקוחות, כך נוכל לסנן את הלקוחות שאיתם אנחנו רוצים לעבוד. אפשרות שנייה: לעבוד בצורה יצירתית עם לקוחות משוגעים גישה אחרת אומרת שלא חייבים לוותר עליהם, אלא אפשר למצוא דרכים יצירתיות לעבוד איתם, כי ללקוחות משוגעים יש גם יתרונות. אחד היתרונות המרכזיים הוא שאף אחד אחר לא רוצה לעבוד איתם, ולכן יש כאן פוטנציאל לרווח גדול. מי שעובד עם לקוחות כאלה זה או מי שאין לו ברירה או מי שהבין איך לנצל את המצב לטובתו. לקוח משוגע יכול להיות כזה שמבקש משהו מאוד מיוחד ... את זה בתוספת תשלום משמעותית, ובכך להפוך את הדרישות החריגות להזדמנות עסקית. איך לעבוד נכון עם לקוחות משוגעים? אם לקוח מבקש משהו חריג במיוחד, אפשר להגיב בכך שנציע לו את הבקשה במחיר גבוה יותר. אם זה חשוב לו - הוא יסכים. ואם הוא לא יסכים, כנראה שהוא לא באמת היה ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על מטרות ויעדים, הצבת מטרות, איך ליצור מוטיבציה? יצירת מוטיבציה, התמדה ועקביות, נחישות עצמית, יעדים ומטרות, אין חשק לעבוד, כיצד ליצור מוטיבציה? הצבת מטרות ויעדים בחיים, דבקות במטרה
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: לעבוד, איך לשנות תכונות אופי? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להעריך את עצמך? איך לנהל את הזמן? איך לפרש חלומות? איך להתמודד עם גירושין? איך לשתול מחשבות? איך לקבל החלטות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להיגמל מהימורים? איך לחנך ילדים? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להאמין בעצמך? איך להצליח בראיון עבודה? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להצליח בזוגיות? איך לשפר את הזיכרון? איך לעשות יותר כסף? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לא להישחק בעבודה? איך להעביר ביקורת בונה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך ליצור אהבה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך למצוא זוגיות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להיות מאושר ושמח? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להשיג ביטחון עצמי ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: לעבוד, איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? כעס ועצבים? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם בדידות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? דיכאון? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? בשביל מה לחיות? מה המשמעות של החיים? למה העולם קיים? איך להיות מאושר? איך להנות בחיים? האם אפשר לדעת הכל? האם הכל אפשרי? האם יש אמת מוחלטת? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? מי ברא את אלוהים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? מהי תכלית ומשמעות החיים? למה לא להתאבד? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש או אין אלוהים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך נוצר העולם? האם יש משמעות לחיים? למה יש רע וסבל בעולם? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? למה יש רע בעולם? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש בחירה חופשית? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם באמת הכל לטובה? אולי אנחנו במטריקס? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם לדומם יש תודעה ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן עסקי, מאמן אישי לזוגיות, הדרכה בתחום לעבוד - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3750 שניות - עכשיו 17_07_2025 השעה 14:48:40 - wesi1