אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה מטרה ✔מטרות ויעדים, הצבת מטרות, איך ליצור מוטיבציה? יצירת מוטיבציה, התמדה ועקביות, נחישות עצמית, יעדים ומטרות, אין חשק לעבוד, כיצד ליצור מוטיבציה...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
מטרות ויעדים, הצבת מטרות, איך ליצור מוטיבציה? יצירת מוטיבציה, התמדה ועקביות, נחישות עצמית, יעדים ומטרות, אין חשק לעבוד, כיצד ליצור מוטיבציה? הצבת מטרות ויעדים בחיים, דבקות במטרה
איך לגרום לעצמנו להשקיע במטרות רחוקות במקום במטרות מיידיות?

במהלך ההרצאה, אליעד דיבר על הנושא של הצבת מטרות רחוקות והקונפליקט שמתרחש כאשר יש לנו מטרות מיידיות שמתנגשות עם מטרות ארוכות טווח. הוא הביא דוגמה שבה יש לאדם שתי מטרות: המטרה המיידית, כמו לקנות גלידה, ומטרה רחוקה, כמו לחסוך כסף כדי להתעשר. כאן, הסוגיה היא איך אנו בוחרים להקצות את המשאבים שלנו (זמן, כסף, אנרגיה) בין המטרות השונות.

אליעד הסביר כי כל אדם נתקל בסיטואציות כאלה בחיים, שבהן יש לו מטרות קטנות ומיידיות שמספקות סיפוק מיידי, אך במקביל יש לו מטרות רחוקות יותר שדורשות התמדה וניהול נכון של המשאבים. המשאבים הללו הם, כפי שמסביר אליעד, לא בלתי מוגבלים, כך שבסופו של דבר, כל החלטה שאנחנו עושים דורשת ויתור על משהו אחר.

הקונפליקט בין מטרות מיידיות למטרות רחוקות

הדבר הראשון שצריך להבין, לפי אליעד, הוא שהמטרות הקטנות והמיידיות (כגון קנייה של גלידה או אכילת פיצה) לרוב יביאו לנו סיפוק מיידי. אך כדי להגיע למטרות הרחוקות (כגון להתעשר, להשיג בריאות טובה או להגיע להצלחה), עלינו להימנע מהסיפוק המיידי ולשקול את המטרה הרחוקה והארוכה, שהיא בדרך כלל דורשת מאמץ רב יותר, סבל והתמדה.

הבעיה האמיתית, כפי שציין אליעד, היא ששני סוגי המטרות הללו מתנגשים פעמים רבות, מכיוון שיש לנו משאבים מוגבלים - בין אם מדובר בזמן, בכסף או באנרגיה. אם המשאבים שלנו לא היו מוגבלים, אז כמובן שהיינו יכולים להשיג גם את המטרות הקטנות וגם את המטרות הרחוקות. אך מכיוון שהמשאבים מוגבלים, אנו צריכים להחליט לאן להקצות את האנרגיה שלנו - האם להשקיע במטרה המיידית והקלה או במטרה הרחוקה והמורכבת.

הדרך שבה אנחנו מקבלים החלטות

על פי אליעד, המוח שלנו עושה חישוב של איזה מטרה תגרום לנו להרגיש טוב יותר בטווח הקצר או הארוך. אליעד הסביר, כי בסופו של דבר כל החלטה שלנו מבוססת על שאלה אחת פשוטה: איפה אני אראה יותר טוב - בהשגת המטרה המיידית או בהשגת המטרה הרחוקה?

ההחלטה הזאת אינה תלויה תמיד בהיגיון, אלא במוטיבציה הפנימית שלנו. כאשר המטרה הקטנה מספקת לנו תוצאה מיידית (כמו אוכל טעים או פעילות משמחת), המוח שלנו ייטה לבחור בה, על אף שהיא לא בהכרח משרתת את המטרות הרחוקות יותר. לעומת זאת, המטרה הגדולה, שדורשת זמן והשקעה, מצריכה סבלנות ושכנוע פנימי כדי לא להתפתות להנאות המיידיות.

הצורך להרגיש טוב: המטרה הכללית

אליעד מציין שיש לנו תמיד מטרה כללית אחת: "אני רוצה להרגיש טוב". כל החלטה שאנו מקבלים נבחנת דרך המשקפיים של המטרה הזו. איך אני מרגיש עכשיו? איך אני ארגיש בהמשך? אם אדם לא מצליח להרגיש טוב במציאות הנוכחית, הוא עלול לבחור במטרה הקטנה יותר, שמספקת לו הנאה מיידית. אך אליעד מסביר כי אם אנו שואלים את עצמנו "איך אני ארגיש טוב יותר בטווח הרחוק?", אז ייתכן שזו תהיה הבחירה במטרה הגדולה שדורשת זמן ומאמץ.

הבעיה כאן היא ששאיפה להרגיש טוב בטווח הקצר עלולה לדחוק את המטרות הגדולות, שכן אנחנו פועלים מתוך רצון להימנע מסבל או חוסר סיפוק מיידי, גם אם בסופו של דבר המטרה הגדולה תוביל אותנו לתוצאה הרבה יותר טובה בעתיד.

איך לשכנע את עצמנו להשקיע במטרה הגדולה?

השלב הבא בהסבר של אליעד היה להבין איך לשכנע את עצמנו לבחור במטרה הגדולה על פני המטרה הקטנה. אליעד מציין כי הדרך היא לשקר את עצמנו - כלומר, לשדר לעצמנו רק את היתרונות של המטרה הגדולה ולהתעלם או להפחית את היתרונות של המטרה הקטנה. זהו תהליך שבו אנחנו ממנפים את המוטיבציה שלנו על ידי מיקוד במה שמשרת אותנו לטווח הארוך.

למשל, אם אנחנו רוצים ללמוד או להשקיע במטרה גדולה כמו עבודה חדשה או תכנון לטווח הרחוק, עלינו להימנע מלהתמקד בהנאות מיידיות כמו גלישה ברשתות חברתיות או אכילת אוכל לא בריא. כל הבחירה תלויה ביכולת שלנו להאמין שהשקעה במטרה...
איך לגרום לעצמנו להשקיע במטרות רחוקות במקום במטרות מיידיות?

במהלך ההרצאה, דיבר אליעד על האתגר שבו אנו עומדים כשיש לנו מטרות מיידיות (כגון קנייה של גלידה או הוצאת כסף) לעומת מטרות רחוקות (כגון צבירת סכום כסף גדול או שמירה על דיאטה). הוא מתאר את הקונפליקט שבין מטרות מיידיות שהן קלות להשגה ומספקות תשובות מיידיות, לבין מטרות רחוקות שדורשות התמדה וזמן, וקשורות לתחושת רווחה בעתיד.

אליעד מציין כי הבעיה העיקרית היא משאבים מוגבלים - הזמן, האנרגיה והכסף שיש לנו, שאותם אנחנו צריכים להקצות למטרות השונות. כשיש לנו מטרות רבות אך משאבים מוגבלים, אנחנו חייבים לבחור היכן להשקיע את האנרגיה שלנו.

הוא מסביר שיש לנו שלושה סוגי מטרות:

1. מטרות מיידיות - המטרות הקטנות והפשוטות שמספקות תחושת סיפוק מידי, כמו אכילת פיצה או קניית גלידה.

2. מטרות גדולות - מטרות שהן רחוקות יותר ודורשות זמן ומשאבים, כמו להרוויח סכום כסף גדול או להשקיע בדיאטה לטווח הארוך.

3. הצורך להרגיש טוב - זו המטרה הכללית ביותר, שאותה אנחנו תמיד בודקים כשאנחנו צריכים להחליט בין מטרות שונות. השאלה היא, איזה מטרה תגרום לנו להרגיש טוב יותר, בטווח הקצר או הארוך?

איך נקבל החלטה בין המטרות?

על פי אליעד, אם המטרה הקטנה מביאה לנו הנאה מידית, אבל המטרה הגדולה צפויה להביא לנו יותר תועלת בטווח הארוך, אנחנו נבחר במטרה הגדולה אם נוכל לשכנע את עצמנו שההשקעה בה תביא לנו יותר טוב בעתיד. למשל, אם יש עבודה שמספקת שכר מיידי אך יש אפשרות להגיע לעושר עתידי אם נשקיע זמן במשהו אחר, הבחירה תהיה תלויה בשכנוע הפנימי שלנו לגבי מה יגרום לנו להרגיש טוב יותר בטווח הרחוק.

אליעד מציין שהמוח שלנו לא תמיד פועל לפי מה שטוב לנו בטווח הרחוק, אלא יותר לפי מה שייתן לנו סיפוק מידי. המטרה הכללית להרגיש טוב, בעצם משפיעה על הבחירות שלנו - האם להשקיע במטרה הגדולה או להתרכז במטרה הקטנה שמספקת תוצאה מיידית.

מה עושים כשיש קונפליקט פנימי?

כשיש קונפליקט פנימי בין הרצון להשקיע במטרה הגדולה לבין הרצון להרגיש טוב מיד, אליעד מסביר שהפתרון הוא לשקר קצת - כלומר, לשדר שהמטרה הגדולה היא זו שתביא לך את טובתך בעתיד, גם אם זה קשה. זהו חלק מהחשיבה שבאה לתמוך בהתמדה. אליעד ממליץ לראות את החסרונות במטרות המיידיות ולהתמקד רק ביתרונות של המטרות הגדולות.

מה המניפולציה שאנחנו עושים עם עצמנו?

לאחר מכן, אליעד עובר להסביר את תהליך השקר שאנחנו עושים עם עצמנו: אנו ממציאים...
ש: אז השאלה שלי זה איך לגרום לעצמי לפעול ע"פ בוא נקרא לזה

"מטרות העל" או רצונות שלי לטווח הרחוק, ולא ע"פ הרצונות המידיים שעולים בכל רגע נתון.

אליעד: אוקיי, הוא אומר שיש לו איזה מטרה גדולה כגון שיהיה לך הרבה מאוד כסף נניח, יש לך גם מטרה קטנה לבזבז את הכסף.

ש: אפילו לשטוף כלים עכשיו או לעשות משהו אחר ש..

אליעד: לא. נגיד שמביאים לך כסף, יש לך שתי מטרות: 1) אני רוצה לקנות את הגלידה הזאת. 2) אני רוצה שיהיה לי מליון דולר.

עכשיו, זה מטרות שמתנגשות, כאילו, אתה יודע.. אלא אם כן יהיה לך הרבה מאוד כסף, אבל בכל מקרה הן מתנגשות איכשהו.

ש: כן.

אליעד: עכשיו, הוא שואל שאלה: או שיש לך מטרה להיראות טוב נגיד, לעשות דיאטה וגם יש לך מטרה לאכול את הפיצה, כאילו מטרה מיידית ומטרה גדולה. יש את הקונפליקטים האלה.

ש: שלא בהכרח מתנגשות, בא נגיד המטרות המיידיות מבזבזות, בא נגיד על חשבון..

אליעד: כן, הן מתנגשות באופן יחסי. אתה יכול גם וגם אבל זה כאילו שאתה דוחה את המטרה הכללית. אוקיי, אז בקיצור מה אתה אומר? אתה אומר כזה דבר: יש לך מטרה, יש לך מטרה כללית, יש לך מטרות נוספות ויש לך משאבים מוגבלים ביכולת שלך להשיג את המטרות, כי אם המשאבים לא היו מוגבלים לא הייתה שאלה, היית אומר אני משיג גם את המטרה הקרובה וגם את המטרה הרחוקה, עכשיו המשאבים שלך מוגבלים, אתה רואה הרגל שאינטואטיבית אתה מוציא את המשאבים שלך על המטרות המיידיות ואתה שואל איך אתה יכול לגרום לעצמך, את האיקס משאבים שיש לך להשקיע על המטרות הגדולות יותר ואני בכוונה טרחתי לציין שיש לך משאבים מוגבלים, כי אם הם לא היו מוגבלים לא הייתה בעיה מלכתחילה, או במילים אחרות, כשאומרים שיש לך משאבים מוגבלים, פירושו שממשהו תצטרך לסבול, משאבים מוגבלים, שתי מטרות, חייבים לסבול ממשהו - אי אפשר לקנות גם וגם.

עכשיו השאלה היא: איך לאלץ אותך, איך אתה מאלץ את עצמך להוציא את המשאבים שלך על המטרה הזאת ולא על המטרה הזאת. זה כמו לשאול: איך לגרום למישהו לקנות את המוצר שלך ולא מוצר אחר, נגיד, בהנחה שאתה רוצה.. זה אותו הדבר, כי אתה כאילו המוכר יש לך שתי מטרות, שתי מוצרים ואתה רוצה למכור את המוצר הזה ולא את המוצר הזה.

ש: כן.

אליעד: יפה, אז מה שואלים? מה גורם לבן אדם להוציא את המשאבים שלו על מטרה אחת ולא על מטרה אחרת. אז מה התשובה? תן אתה תשובה. במה תלוי אם הוא מוציא את המשאבים שלו על המטרה הזאת ולא אחרת?

ש: כמה שהוא חווה שזה חסר לו.

אליעד: שניהם חסרים לו. במה זה תלוי? מה החוק שיחליט האם הוא יוציא את המשאבים שלו, הנפשיים, הרגשיים, על המטרה הקרובה או על המטרה הרחוקה יותר?

ר: כמה הוא נואש.

אליעד: כמה הוא נואש למה? הוא נואש לשני הדברים. כמה הוא רוצה מה? ברור שזה כמה שהוא רוצה אבל במה זה תלוי כמה הוא רוצה? הוא בסוף עושה את מה שהוא רוצה אבל במה זה תלוי? לא בפילוסופיה אבל במה זה תלוי?

ר: אולי בזמינות, מה שזמין.

אליעד: אבל זמין לך גם להתקרב למטרה הגדולה על חשבון הקטנה, גם זה זמין.

ר: נמאס לך מהמטרה הקטנה..

אליעד: אבל עוד לא נמאס לו, הוא מנסה לשאול אותי איך לגרום לו שימאס לו מהקטנה ושישקיע בגדולה, אז קודם כל בואו ננסה להבין את החוקיות שלפיה אתה משקיע בגדולה ולא בקטנה. אז התשובה היא פשוטה, התשובה היא שיש לכל בן אדם הרבה מטרות, יש לו מטרות קטנות ויש לו מטרות גדולות, אבל יש עוד מטרה אחרת שצריך לקחת אותה בחשבון, שקוראים לה "אני רוצה להרגיש טוב", זה המטרה הכללית. עכשיו, המוח שלך - איך הוא מחליט האם להשקיע במטרה הקטנה של עכשיו ואז זה ידפוק את המטרה הגדולה? איך הוא מחליט? לפי המטרה הנוספת בכלל, יש לך מטרה אחת שהיא חשובה יותר מכל המטרות שקוראים למטרה "להרגיש טוב". יש לך מטרות קטנות, יש לך מטרות גדולות, רחוקות יותר שדורשות יותר התמדה ויש מטרה אחרת שהיא הכי גדולה בעולם: "אני רוצה להרגיש טוב". ואז המוח שלך עושה שיכלול: איפה יש לי סיכוי יותר גדול שאני ירגיש יותר טוב, האם במטרה הזאת או המטרה הזאת. ולפי זה בסוף אתה מחליט, קודם כל תבין לפי מה אתה מחליט שזה יהיה על המטרה הקטנה או על הגדולה.

לפי המטרה הנוספת, השלישית, שהיא להרגיש טוב. אתה כאילו בודק איפה להשקיע את המשאבים לפי המטרה הכללית. מה הבנת אותי, עד כאן? אחר - כך נראה איך לנווט את זה.

ש: שאולי בעצם, השאלה היא למה אני חושב שאני ירגיש יותר טוב במטרות הקטנות.

אליעד: לא, את זה אתה כבר חושב, כי אתה משקיע יותר בקטנות מאשר בגדולות. כדי לשכנע אותך לא להשקיע במטרה הקטנה בשביל המטרה הגדולה, אנחנו בעצם צריכים להשתמש במטרה העוד יותר גדולה שהיא להרגיש טוב ולנסות לשכנע אותך שאם תשקיע במטרה הרחוקה, זה יעשה לך יותר טוב, יש יותר סיכוי שתרגיש בסך - הכל יותר טוב מאשר במטרה הקרובה. לדוגמה, נגיד שיש לך מקום שמשלמים לך "איקס" כסף בחודש, ויש מקום שלא משלמים משכורת בכלל, אבל במקום שלא משלמים לך בכלל משכורת, יכול להיות שאתה תתעשר בסוף השנה בסכום עולמי. אז אתה בודק: פה משלמים לי במזומן, פה משלמים לי אולי, אבל פה אם משלמים לי איזה סכום כל כך גדול שבשבילו שווה לי זה. ולפי מה אתה בודק? לפי המטרה הרחוקה יותר, כאילו אתה משכלל את שתי המטרות ביחס למטרה הכללית יותר. אוקיי, אז מה אתה מבין בעצם? מה זה אומר?

ש: זה אומר שאם בסופו של דבר אני יאמין שבסך הכל הכללי המטרה הרחוקה תגרום לי להרגיש יותר טוב..

אליעד: בסך הכל הסופי. כי במיידי, ברור שהמטרה הקטנה גורמת לך להרגיש יותר טוב, כי עובדה שאתה משיג אותה מיד, אתה לא צריך לחסוך בשביל להשיג אותה, אתה עכשיו משיג אותה.

ש: כן, באופן מיידי, זה העניין, במטרות הקטנות - עכשיו אני מרגיש יותר טוב ובמטרה הגדולה זה אולי, מתישהו אני ירגיש טוב.

אליעד: זה כמו נגיד, איך הרבי משכנע אותך לוותר על כל החיים בעולם הזה תמורת העולם הבא, הוא אומר לך "תראה, העולם הזה הוא במזומן, העולם הבא זה בדחוי" ואתה גם לא בטוח שיש וזה וזה, אבל הוא אומר "תראה, המזומן פה בסדר, תפסיד 70 שנה, מה קרה? אבל אתה רוצה להפסיד חיי נצח?" אז אתה יודע, בשביל האופציה של חיי הנצח עוד 70 שנה אתה אומר "אני מוכן לוותר על המטרות המיידיות". עכשיו, יש כאלה שאומרים לו "לא שכנעת אותי. אני רוצה לאכול עכשיו, לא מחר" ויש כאלה שאומרים "וואלה, החיים שלי במילא לא משהו, בוא נוותר עליהם ונשקיע באדמות על הירח, אולי יום אחד אדמות על הירח יהיו שוות הרבה כסף". לך תדע, אתה מבין?

ש: אוקיי..

אליעד: אז מה המסקנה בעצם? כדי לשכנע אותך להשקיע יותר במטרות רחוקות, צריך לגרום לך לחשוב שהשקעה במטרות היותר רחוקות תביא לך יותר תשואה בסך הכל הכללי ביחס למטרה הכללית יותר של להרגיש טוב, יותר מאשר להשקיע במטרות הקטנות. נכון?

ש: נכון.

אליעד: יפה, זה קודם כל התשובה הכללית. עכשיו אם אתה רוצה, תביא דומה ספציפית וננתח אותה. תן דוגמה.

ש: נגיד, אני רוצה למצוא עבודה שהיא יותר מתאימה לכישורים שלי

אליעד: זאת המטרה קצרה או הרחוקה?

ש: נגיד שהרחוקה ונגיד שזה אומר תכנון של כל מיני דברים: להשקיע, ללמוד, כל מני דברים שהם לטווח הרחוק, או סתם, לכתוב איזה מאמר ללימודים או כל מיני דברים כאלה. והדבר המיידי זה פייסבוק, להכין אוכל, לא משנה, כל דבר שבא באותו רגע נגיד, זאת המטרה המיידית.

אליעד: כאילו יש לך שתי אופציות: 1) לקום בבוקר ולהסתלבט ולעבוד קצת במה שיוצא. 2) להפסיק להסתלבט, ללכת ללמוד וכו' בשביל איזה מטרה רחוקה יותר.

ש: כן.

אליעד: אוקיי, אז מה אתה מבין בעצם? שלפי מה בסוף אתה מחליט? מה אתה רוצה? אתה רוצה להסתלבט בבוקר.. תתרכז טוב טוב בשאלה, להסתבלט בבוקר או לעשות תואר ראשון וכו', לפי מה אתה מחליט בסוף? מה אתה רוצה, את זה או את זה?

ש: לפי המציאות, מה שקונה זה הטוב המיידי, עד עכשיו..

אליעד: לא. אוקיי, אבל מה אתה רוצה יותר? כאילו מה אתה באמת רוצה? בוא ננסח את זה אחרת: מה אתה באמת רוצה? להסתלבט בבוקר או ללכת ללימודים? מה אתה באמת רוצה? אני רוצה שתתן לי תשובה שזה לא זה ולא זה. מה אתה באמת רוצה?

ש: בסופו של דבר להרגיש טוב.

אליעד: יפה! אתה מבחינתך, אם אפשר היה לדלג על הלימודים - היית מדלג עליהם. אם היה אפשר לדלג על הסתלבט ולהרגיש טוב במיטה, היית מרגיש טוב במיטה. בשביל מה לקום, לפייסבוק אם אפשר היה בלי זה. אוקיי, אבל מה לעשות שבשביל קצת להשתעשע צריך פייסבוק נכון? יפה, אם אתה רוצה להשתעשע הרבה יותר אתה צריך ללכת לעבוד ואז אחר כך תוכל להשתעשע יותר, כאילו אם תעבוד קשה תוכל אחר כך לא לעבוד קשה, זה סוג של פרדוקס כזה, כאילו אם תתעלל בעצמך אחר כך תוכל ליהנות, משהו כזה, כאילו תחסוך הרבה ואז תחיה יותר ואז תוכל לבזבז. אם לא תבזבז היום תוכל לבזבז מחר, כל מיני מחשבות כאלה. אוקיי, אז מה זה בעצם אומר? שמה יגרום לך להחליט ש"אני רוצה לקום וללכת למצוא עבודה מסודרת ולימודים? ע"י שהדברים הקטנים יתנו לך פחות הנאה, ותהיה משוכנע שהדברים הגדולים יתנו לך הנאה מאוד גדולה. אתה הבנת את החשיבה?

ש: כן, אני צריך איכשהו לשכנע את עצמי?

אליעד: בסדר, אנחנו קודם כל מנתחים מה האופציות, יכול להיות שאין דרך, יכול להיות שאין פתרון. רואים קודם כל מה הדרך. זאת אומרת שאם המטרות הקטנות יתנו לך פחות תועלת, פחות הנאה נגיד שיום אחד כבר ימאס לך מהפייסבוק בלי קשר לכלום ואם המטרות הגדולות ייצגו עבורך דברים מאוד מאוד גדולים, אז ממילא, מטבע הדברים, אתה תשקיע יותר במטרות הגדולות.

ש: אוקיי.

אליעד: יפה. עכשיו מה צריך לעשות? מה האמת? במה עדיף להשקיע בזה או בזה?

ש: האמת המוחלטת?

אליעד: כן. מה האמת המוחלטת?

ש: שלא משנה.

אליעד: יפה! לא משנה. עכשיו, מה האמת המוחלטת שיותר טוב, המטרות הגדולות או הקטנות? תשובה: בכל אחד יש יתרונות וחסרונות. ופה נכנסת לעניין החשיבה היחסית, זאת אומרת שפה אתה צריך להתחיל לשקר קצת. זה אומר שעל המטרות הקטנות אתה צריך לשקר ולראות את החסרונות שלהן ועל המטרות הגדולות - אתה צריך לשקר ולראות את היתרונות שלהם. ולשקר, על המטרות הגדולות לראות רק יתרונות ובהנאות הקטנות לראות רק חסרונות, שזה שקר. לדוגמה: מה החסרונות בלקום בבוקר ולגלוש בפייסבוק? מה היתרונות בזה?

ש: היתרונות זה ש..

אליעד: אין יתרונות. אין יותר יתרונות, סתם. מה החסרונות?

ש: זה מבזבז את הזמן..

אליעד: יפה. זה "גם" מבזבז את הזמן או "רק" מבזבז את הזמן?

ש: זה גם מבזבז את הזמן.

אליעד: לא לא לא, אז תלוי לאיפה אתה רוצה להגיע: אם אתה רוצה להגיע למצב שנוח לך עם עצמך אז תגיד את האמת, תגיד שזה גם מבזבז את הזמן וזה גם כיף, אבל אם אתה רוצה להגיע למצב שאתה משנה את עצמך אז תשקר את עצמך ותגיד "מה פתאום זה גם מבזבז את הזמן? זה רק מבזבז את הזמן".

אתם הבנתם את הכוונה? אם רע לך אם מה שאתה עושה אז תגיד את האמת שיש בזה גם חסרונות וגם יתרונות. אבל אם אתה רוצה לשנות את מה שאתה עושה, אז אתה בעצם צריך להגיד שפה זה "רק" רע ושם זה "רק" טוב.

ש: אבל איך אני יצליח לשקר לעצמי אם אני יודע שזה שקר?

אליעד: אם אתה רוצה לעבור אתה צריך, מה אתה לא יודע לשקר? יש לי שאלה: מה יותר קל, לשקר את עצמך או להגיד את האמת?

ש: להגיד את האמת.

אליעד: אוקיי אז אם אתה רוצה את האמת, האמת היא שזה לא משנה מה אתה עושה, תקבל את עצמך כמו שאתה, עזוב אותך, למה להתמיד במטרות הגדולות? תצמד לאמת שזה לא משנה ותמשיך להתבטל למוות, מה אכפת לך? לא? אבל אתה אומר "קשה לי להצמד לאמת הזאת" נכון?

ש: כן.

אליעד: יפה, אז תשקר. אם אתה נצמד לאמת, אז מה אכפת לך מה אתה עושה בכלל? מה זה משנה איך אתה מעביר את החיים שלך? למי אכפת בכלל? מה זה משנה אם אתה מתבטל או עובד?

אם היו אומרים לך שאתה מת מחר, היית מעדיף להקדיש את היום האחרון בחיים שלך ללימודים אקדמיים או לבטלה בפייסבוק? יש לך שתי אופציות, מה אתה לוקח?

ש: נראה לי שלא זה ולא זה. בטלה אבל אחרת..

אליעד: אחרת, אוקיי יפה ואם אומרים לך נגיד, שאתה מת עוד יומיים, אז מה אתה מעדיף, זה או זה? גם את הבטלה, רוב הסיכויים שאת הבטלה.

ש: כן, כן

אליעד: יפה, אז בסדר, אבל אתה אומר זה אמיתי מדי.. תראה האמת היא שאתה בסדר איך שאתה, שאתה לא צריך לשנות כלום. בא לך להתבטל, תתבטל, ימאס לך להתבטל תעשה משהו אחר, זאת האמת. עכשיו, אתה אומר "לא בא לי על האמת הזאת. אני רוצה למצוא במה אני לא בסדר ולהחליט שאני צריך לשנות את עצמי, סבבה אז תשקר עוד קצת. אם אתה כבר משקר שאתה לא בסדר אז תשקר שאתה עוד קצת לא בסדר ואז תהיה לך מוטיבציה לשנות את עצמך. אם אתה נצמד לאמת אין הבדל.. ואם אתה רוצה לשנות אז תגיד שיש הבדל.

ש: מה אם יש קונפליקט פנימי בתוכי בין הצד שיודע את האמת, שלא משנה..

אליעד: לבין הצד שלא יודע את האמת, שאומר שכן משנה, כאילו אתה גם לא מצליח להגיד את האמת יותר מדי וגם לא מצליח לשקר יותר מדי. כי אם היית איש אמת, לא היה אכפת לך מה אתה עושה ואם היית יותר שקרן, כבר היית משקר את עצמך שזה מאוד גרוע להתבטל ושצריך ללמוד וכאלה

ש: אני לא מצליח לשקר לעצמי.

אליעד: טוב, אז מה עושים כשאתה לא מצליח, לא להגיד להגיד את האמת...
רוצה למצוא מסודר מה לעשות לא צריך לשנות מה עדיף ריכוז פילוסופיה דחיינות איך לגלות שקרנים לאכול אמת אחת איך ליצור איך ליצור מוטיבציה אין חשק אין חשק לעבוד דבקות דבקות במטרה דבקות במטרות הצבת מטרות הצבת מטרות ויעדים הצבת מטרות ויעדים בחיים התמדה התמדה ועקביות חיים חשק חשק לעבוד יעד יעדים יעדים בחיים יעדים ומטרות יצירת מוטיבציה כיצד ליצור מוטיבציה ליצור ליצור מוטיבציה לעבוד מוטיבציה מטרה מטרות מטרות ויעדים מטרות ויעדים בחיים נחישות נחישות עצמית עקביות תכלית
הצבת מטרות בצורה נכונה, 2 סוגים של הצבת מטרות, איך להצליח להפסיק התמכרות? איך להיגמל מהתמכרות? איך להציב מטרות בצורה נכונה? מטרה פוזיטיבית, מטרה נגטיבית, מטרה חיובית, מטרה שלילית, מטרה להפסיק, מטרה להתחיל, מטרות ויעדים
הצבת מטרות בצורה נכונה, 2 סוגים של הצבת מטרות, איך להצליח להפסיק התמכרות? איך להיגמל מהתמכרות? איך להציב מטרות בצורה נכונה? מטרה פוזיטיבית, מטרה נגטיבית, מטרה חיובית, מטרה שלילית, מטרה להפסיק, מטרה להתחיל, מטרות ויעדים
... מטרות בצורה נכונה, 2 סוגים של הצבת מטרות, איך להצליח להפסיק התמכרות? איך להיגמל מהתמכרות? איך להציב מטרות בצורה נכונה? מטרה פוזיטיבית, מטרה נגטיבית, מטרה חיובית, מטרה שלילית, מטרה להפסיק, מטרה להתחיל, מטרות ויעדים איך להציב מטרות בצורה נכונה לשינוי הרגלים? כאשר אדם מחליט לשנות הרגל או להיגמל מהתמכרות מסוימת, הוא ... לשינוי מוצלח? מטרות חיוביות הן מטרות שמכוונות ליצירת הרגלים חדשים, חיוביים ובריאים, במקום להתעסק בהרגל השלילי הישן. לדוגמה, במקום להפסיק לעשן, המטרה החיובית תהיה להתחיל לעשות ספורט באופן קבוע. במקום להפסיק לאכול מתוק, המטרה תהיה להתחיל לאכול פירות וירקות באופן קבוע. במקום להפסיק לצפות הרבה בטלוויזיה, המטרה תהיה להתחיל לקרוא ספרים. הסיבה שמטרות חיוביות עובדות טוב יותר, היא שהאדם משקיע את האנרגיה שלו בפיתוח הרגל חדש ובריא ... תחליף ותיתן לך סיפוק. למה זה עובד? כאשר אנו מתמקדים בבנייה של הרגל חדש, אנו מפנים את האנרגיה שלנו לכיוון חיובי, ולא יוצרים מאבק פנימי. לדוגמה, אם המטרה היא לאכול בריא, אפשר להגדיר יעד כמו בכל יום אני אוכל שתי מנות של ירקות ופירות. עם הזמן, הגוף וההרגלים שלנו יתחילו ...
יעדי מכירות, הצבת מטרות ויעדים, איך להציב מטרות כספיות? עמידה ביעדי מכירות, איך למכור יותר? קביעת יעדי מכירות, איך להגדיר יעדים כספיים? אימון אנשי מכירות, הדרכת אנשי מכירות, שכנוע עצמי
יעדי מכירות, הצבת מטרות ויעדים, איך להציב מטרות כספיות? עמידה ביעדי מכירות, איך למכור יותר? קביעת יעדי מכירות, איך להגדיר יעדים כספיים? אימון אנשי מכירות, הדרכת אנשי מכירות, שכנוע עצמי
... מראש. השאלה המרכזית היא האם הצבת מטרה כספית ספציפית באמת משפרת את הביצועים הכלכליים של אדם או דווקא מגבילה אותו. לדוגמה, אליעד נותן דוגמה של איש מכירות שאומר לעצמו: אני רוצה כל יום להרוויח סכום מסוים או להגיע ... יעדים כספיים? היתרון המרכזי בהצבת מטרה הוא שהיא דוחפת את האדם קדימה, גורמת לו להתאמץ יותר, ומסירה את הספקות והלבטים בדרך, כיוון שהאדם יודע בדיוק מה הוא צריך להשיג. לדוגמה, אדם שמרוויח 1,000 שקל ביום עלול לחשוב שזה ... חסרונות בהצבת מטרות. ברגע שאדם מתקרב למטרה שלו, הוא עלול להאט ולהרגיש שכבר אין צורך להתאמץ, כי הוא כמעט השיג את המטרה. לדוגמה, אדם שנוסע לפגישה ומאחר עלול לנסוע מהר מאוד, אבל ברגע שהוא מתקרב ורואה שהוא כמעט בזמן, הוא מתחיל לנסוע לאט. הצבת יעד נמוך מדי עלולה לגרום לאדם להאט לפני השגת התוצאות המרביות. כיצד להגדיר את המטרה האופטימלית במכירות? אליעד מציע פתרון שהוא להגדיר יעד אינסופי - אני רוצה להרוויח את כל הכסף שקיים בעולם. באופן זה, האדם לעולם לא יגיע למטרה, ותמיד יהיה לו תמריץ להתאמץ ולהמשיך קדימה. בפועל, המטרה הזו מתורגמת למצב שבו האדם אומר לעצמו שהוא תמיד יעשה את המקסימום שהוא יכול, ללא תלות במספר ספציפי. הוא מדגיש כי אם אדם באמת רוצה לעשות את המקסימום שלו - אין לו צורך במטרות ... לעשות את המקסימום שלו. מי שקובע לעצמו מטרה עלול לפעמים לא למצות את מלוא הפוטנציאל שלו, כי הוא יעצור כשיגיע למטרה ויאמין שזה מספיק. לעומת זאת, אם אדם לא באמת מוכן להתאמץ ב - 100%, אז דווקא טוב לו להציב מטרות כדי שהמטרות הללו ימשכו אותו קדימה. האם יש דרך להשתמש ביתרונות של שני העולמות? ... קטנות ומדויקות שיש לבצע בדרך להשגת מטרה גדולה יותר. לדוגמה, אדם רוצה אינסוף כסף, ולכן הוא מרים כל שטר של 100 שקל מהרצפה, גם אם השטר עצמו לא מקרב אותו מידית לאינסוף הכסף. הרעיון הוא שהאדם מנצל את האנרגיה של המטרה האינסופית כדי להניע את עצמו לפעולות יומיומיות קטנות. למה חשוב לא להציב מטרה מוגבלת מדי? כשאדם מציב מטרה מוגבלת (כמו להרוויח סכום ספציפי בשנה), הוא עלול מראש לתכנן פחות טוב את דרכי הפעולה שלו, להסתפק בפחות אפשרויות ולהגיע לתוצאות פחות טובות. אליעד מביא דוגמה לכך שכשאדם מציב יעד ... וחסרונות של הצבת מטרות כספיות מהי המטרה האופטימלית להצלחה כספית? אליעד: עכשיו השאלה היא כזאת: בקטע של להרוויח כסף, מה עדיף? האם עדיף לבן אדם להציב לעצמו מטרה איזה סכום הוא רוצה? כן או לא? ש: כן. אצלי זה עובד. אליעד: שניה, אני שאלתי אם זה עובד אצלך? שאלתי מה עדיף, שניהם לא עובדים אצלך, גם כשאתה לא מציב מטרה אתה לא מרוויח וגם כשאתה מציב מטרה אתה לא מרוויח, נכון? ש: אוקיי.. אליעד: אתה מרוויח באופן יחסי. עכשיו אני יסביר לך: נגיד, איש מכירות אומר אני רוצה כל יום להרוויח X כסף או נגיד אני, עד סוף השנה רוצה להרוויח X כסף. והשאלה היא מה עדיף? להציב את המטרה או לא להציב את המטרה. ש: אתה יכול לתת דוגמה עלי של הקטע הזה? אליעד: דוגמה של מה? ש: על הקטע של המכירות, הייתי איש מכירות וכולם עשו יעדים ואני אף פעם.. אליעד: השאלה היא כזאת.. ואף על פי כן עשית ... מחויב.. כמה שאני נגיד יותר מחויב למטרה, ככה אולי ההישגים יהיו יותר גבוהים, אבל אם אני לא יגיע למטרה אני אהיה יותר אומלל. אליעד: אז אני ישאל את השאלה אחרת: בהנחה שלא אכפת לנו אם תסבול. ש: מטרה . להציב מטרה.. אליעד: הבנתם מה הוא אמר? הוא אמר: נכון, אם אני יציב מטרה אני יגיע יותר אבל מצד שני זה יגרום לי לסבול יותר. אז בואו נבודד את הרכיב של הלסבול, נניח שלא אכפת לנו אם תסבול או לא. השאלה: האם מהצד, מההיבט של להרוויח כסף, עדיף לך להציב מטרה, כן או לא? מההיבט הזה, לא מההיבט של החסרונות שיווצרו מזה. ג: גם מההיבט הזה יש חיסרון, אם הוצאתי את הסבל גם עדיין יש חיסרון: כי אם אני מגיע למטרה ועדיין נשאר לי זמן.. אליעד: אז תציב מטרה יותר גדולה. ג: ואם אני מגיע אליה? אליעד: אז תציב מטרה עוד יותר גדולה. ג: שהיא בלתי אפשרית. אליעד: למה בלתי אפשרית? ג: אם אני מציב מטרה להרוויח X כסף, אז אני צריך. נגיד בשנה, אני צריך להציב לעצמי מטרה.. אליעד: מה עדיף? עדיף להציב
הצבת מטרות בצורה נכונה, מטרות מנוגדות, רצונות מנוגדים, איך להציב מטרה בצורה נכונה? איך להגדיר יעדים? ריבוי מטרות, מטרה אחת ויחידה, רצון אחד ויחיד, מה אני באמת רוצה? מה המטרות שלי? מה הרצונות שלי? הגדרת מטרות ויעדים
הצבת מטרות בצורה נכונה, מטרות מנוגדות, רצונות מנוגדים, איך להציב מטרה בצורה נכונה? איך להגדיר יעדים? ריבוי מטרות, מטרה אחת ויחידה, רצון אחד ויחיד, מה אני באמת רוצה? מה המטרות שלי? מה הרצונות שלי? הגדרת מטרות ויעדים
... מטרות בצורה נכונה, מטרות מנוגדות, רצונות מנוגדים, איך להציב מטרה בצורה נכונה? איך להגדיר יעדים? ריבוי מטרות, מטרה אחת ויחידה, רצון אחד ויחיד, מה אני באמת רוצה? מה המטרות שלי? מה הרצונות שלי? הגדרת מטרות ויעדים איך להציב מטרות בצורה ... על מנת להשיג את מטרותיו בהצלחה. אליעד כהן מציע שחשוב להימנע מהצבת מטרות רבות בו זמנית, שכן זה עלול להוביל לקונפליקטים פנימיים ולתסכול. במקום זאת, הוא ממליץ להציב מטרה אחת ויחידה בלבד. המיקוד במטרה אחת מאפשר לאדם להשיג אותה בצורה ברורה וטובה יותר, מבלי שהמטרות השונות יתנגשו זו בזו. למה כדאי להציב רק מטרה אחת? כאשר לאדם יש מספר מטרות, פעמים רבות המטרות הללו עשויות להתנגש אחת בשנייה. לדוגמה, אם אדם מציב לעצמו מטרה למצוא זוגיות ובמקביל מטרה להרוויח כסף או לטייל בעולם, המטרות הללו עשויות להפריע זו לזו. השגת מטרה אחת, כמו זוגיות, דורשת משאבים וזמן בתחום החברתי, אולם זה עלול להפריע למטרות אחרות כמו עבודה או טיול. התוצאה היא שהתמקדות ... כשיש מטרות מנוגדות? כאשר יש לאדם מטרות מנוגדות או רצונות מנוגדים, כלומר, מטרות שמתנגשויות זו בזו, זה פוגע ביכולת של האדם להצליח ולהשיג את מה שהוא באמת רוצה. כל מטרה דורשת משאבים שונים, ואם יש התנגשויות בין המטרות, כל מטרה תשאב את המשאבים שלה באופן שמסכל את המטרות האחרות. אליעד מציע לבחור מטרה אחת מרכזית, מטרה שמרכזת את כל המשאבים והמאמצים של האדם, ולא לפזר את האנרגיה בין מטרות רבות. מה אני באמת רוצה? כיצד נוכל לדעת איזו מטרה עלינו לבחור? אליעד כהן מציע שזו שאלה שצריכה להישאל באופן אישי. לעיתים אדם חושב שהוא רוצה מספר דברים, אך למעשה כל הרצונות ... ועוד, עליו לשאול את עצמו את השאלה: למה אני רוצה כל אחת מהמטרות האלה?. לאחר שיבין את התשובה לכל אחת מהמטרות, הוא יגלה שהן נובעות מרצון בסיסי אחד. איך למצוא את המטרה האמיתית? הדרך למצוא את המטרה האמיתית היא לשאול את עצמך סדרת שאלות אשר יובילו אותך להתמקדות במטרה אחת. למשל, אם אדם שואל את עצמו למה הוא רוצה להיות עשיר, התשובה עשויה להיות כדי לחיות חיים טובים יותר. אך לאחר מכן עליו לשאול את עצמו, למה אני רוצה חיים טובים יותר?, ויתכן שהוא יגלה שהרצון האמיתי הוא לרצות אושר או שלמות פנימית. אליעד כהן מציין שכאשר אתה מבין מהי המטרה האמיתית, תוכל להשקיע את כל מאמציך בהשגת המטרה הזאת בלבד. סיכום ההמלצה המרכזית של אליעד היא לציב מטרה אחת בלבד. כל עוד יש לאדם מספר מטרות, ייתכן שאלה יתנגשו זו בזו, וכתוצאה מכך יהיה קשה להשיג את המטרות בצורה אפקטיבית. הדרך להצליח בהשגת מטרות היא להבין מה המטרה האמיתית שלך ולהתמקד בה באופן מוחלט. הצבת מטרות מטרות מנוגדות רצונות מנוגדים איך להגדיר מטרה נכון מה אני באמת רוצה איך להציב מטרות בצורה נכונה? כשהאדם מציב מטרות לעצמו, הוא חייב לדעת כיצד לעשות זאת בצורה נכונה. חשוב להימנע מהצבת מטרות רבות בו זמנית, כי זה עלול להוביל לקונפליקטים פנימיים ולתסכול. אליעד מציע שבמקום להציב מטרות רבות, כדאי להציב מטרה אחת ויחידה בלבד. כך, המיקוד יהיה חד וברור, וייתאפשר להשיג את המטרה בצורה טובה יותר. למה כדאי להציב רק מטרה אחת? כאשר יש לאדם מספר מטרות, יתכנו חפיפות או התנגשות בין המטרות. לדוגמה, אם מישהו מציב לעצמו מטרה למצוא זוגיות, בנוסף למטרה להרוויח כסף או לטייל יותר בעולם, המטרות הללו עשויות להתנגש אחת בשנייה. כדי להשיג את המטרה הראשונה (כגון זוגיות), יש לפנות זמן ומאמצים בתחום החברתי, אך זה עלול להפריע למטרות אחרות כמו עבודה או טיול. במקרים כאלו, ... כשיש מטרות מנוגדות? כאשר יש לאדם מטרות מנוגדות או רצונות מנוגדים, כלומר, מטרות שמתנגשות זו בזו, יש לכך השפעה רעה על יכולתו להצליח ולהשיג את מה שהוא באמת רוצה. כל מטרה שונה דורשת משאבים שונים, והם יכולים לסתור אחד את השני. לכן, כדאי לבחור מטרה אחת מרכזית, שאותה נרצה להשיג באופן מובהק, ולא לפזר את המאמצים בין מספר מטרות. מה אני באמת רוצה? כשאליעד מציע לאדם לבחור מטרה אחת, הוא גם מציין שכל אדם צריך להבין מהו הדבר שהוא באמת רוצה. פעמים רבות, אדם יחשוב שהוא רוצה כמה דברים שונים, אבל למעשה ...
תכלית החיים / מטרה - מי מחפש מטרה? מי לא צריך מטרה? מי לא צריך תכלית לחיים? שעמום, ניהול זמן
... החיים מטרה - מי מחפש מטרה? מי לא צריך מטרה? מי לא צריך תכלית לחיים? שעמום, ניהול זמן מי מחפש מטרה? ומי אינו צריך מטרה? מהי תכלית החיים? למה לחיות? וממה נובע הרצון למצוא תכלית לחיים? ... האדם מנהל את חייו לפי תכליות ומטרות שונות. כל דבר שמתרחש, מתרחש למען תכלית מסוימת. האדם כל הזמן מחפש מטרה. האדם מחפש סיבה לקום בבוקר. האדם מחפש תכלית כלשהי לחיים שלו. האדם מחפש מטרה כלשהי לנוע לכיוונה. מדוע האדם מחפש תכלית? תשובה: כדי להרגיש טוב. התכלית יוצרת עבור האדם משמעות טובה לקיומו למציאות. האדם מחפש תכלית ומטרה כדי להרגיש טוב. האדם לא רוצה להרגיש שהוא סתם חי ללא סיבה. כאשר ... של כל התכליות מטרות יעדים? בסופו של דבר מה זה משנה מה קורה? מהי התכלית הסופית של כל התכליות? התכלית והמטרה גורמת לאדם להרגיש טוב. מי אינו מחפש מטרה? תשובה: מי שטוב לו. ככל שטוב יותר לאדם, כך הוא פחות מחפש סיבה ... טוב, מה אכפת לו מה התכלית?! העיקר שהוא מרגיש טוב. התכלית מטרתה לגרום לאדם להרגיש טוב. מי אינו מחפש תכלית ומטרה כלשהי בכלל? תשובה: מי שהגיע אל התכלית הסופית. לכל תכלית יש תכלית וכל מטרה מקדמת את האדם אל מטרה אחרת גדולה ממנה. מהי התכלית הסופית, מהי המטרה הסופית, מה יוצא מכל המאמץ בסופו של דבר? כאשר האדם חוקר את הנושא ...
NLP, ליצור מוטיבציה, סודות השכנוע, מניפולציות, יצירת מוטיבציה, מטרה יחסית, מטרה מוחלטת, איך עובד התת מודע? כסף ואושר, איך עובד המוח? לשלוט במחשבות, לשתול מחשבות, איך לשכנע?
NLP, ליצור מוטיבציה, סודות השכנוע, מניפולציות, יצירת מוטיבציה, מטרה יחסית, מטרה מוחלטת, איך עובד התת מודע? כסף ואושר, איך עובד המוח? לשלוט במחשבות, לשתול מחשבות, איך לשכנע?
... מניפולציות, יצירת מוטיבציה, מטרה יחסית, מטרה מוחלטת, איך עובד התת מודע? כסף ואושר, איך ... הוא מסביר שלכאשר משווים בין מטרה מוחלטת לבין מטרה יחסית, המטרה היחסית מאבדת את ערכה. למשל, אם אדם יגדיר ... משמעותיות, כי אין משמעות להשגת מטרה בלתי נגמרת. לפי אליעד, כל דבר יחסי הופך ... הוא מציין שכאשר אדם מייחל למטרה מוחלטת, הוא לא יוכל להשיג שום דבר אמיתי, כי אין לו מטרה מספקת להיאחז בה. בהמשך, אליעד נותן דוגמה ... הוא לזהות אם הם מחפשים להשיג מטרה מוחלטת או יחסית. אם הם רוצים את המוחלט, אז קשה להם להשיג את המטרה, כי הם לא מזדהים מספיק עם המטרה היחסית, שהיא הצעד הראשון בדרך להשגת ... על מישהו היא לא רק להראות לו את המטרה המוחלטת, אלא גם לדעת לשמור על שיווי המשקל, כך שהמטרה המוחלטת לא תהפוך לבלתי ניתנת להשגה. במילים ... מה הקשר בין כסף לפחד? איך המטרה המוחלטת משפיעה על השגת מטרות? איך לשמור על משמעות המטרה יחסית? פרדוקס בין מה למה? ש: בין האמירה ... משמעותו. שים כסף, כסף מנסה להשיג מטרה שקוראים לה אושר אם את המילה אושר אתה הופך ... משנה מה אם אתה לוקח דבר לוקח את המטרה שלו וליד המטרה אתה שם את המילה בשלמות, במאה אחוז, במוחלט ... צריך לשים לב שהוא לא רוצה להשיג מטרה מוחלטת עם הדבר היחסי הזה. אם נגיד לדוגמה ... מישהו שהוא נחלש ברצון שלו להשיג מטרה יחסית תבדוק למה הוא נחלש ברצון שלו להשיג מטרה יחסית כי הוא רוצה משהו מוחלט וככל שאתה ... ככל שאם בן אדם לא ירצה להשיג מטרה מוחלטת גם אז לא יהיה לו חשק להשיג שום מטרה יחסית כי אם אתה לא רוצה להשיג את האושר ... עוד פעם כל פעולה היא נועדה לשרת מטרה אם אתה רוצה לגרום לבן אדם להפסיק לעשות את ... תבדוק, תגרום לו להזדהות יותר עם המטרה שהוא רוצה להשיג ככל שהוא יזדהה יותר עם המטרה שהוא רוצה להשיג ככה זה מקטין את הסיכוי. ... יעשה יותר אבל אם אתה תמשוך את המטרה שהוא רוצה להשיג לאזור המוחלט הוא מפסיק ... לא מספיק כי אם הוא לא יזדהה עם המטרה הוא גם לא יעשה, אם הוא יגיד לא, טוב לי כבר ... פעולה אתה צריך לרצות להשיג את המטרה שלך אבל לא יותר מדי שזאת בעצם הנוסחה ... משחק אתה לוקח את בן אדם לוקח את המטרה שלו, אומר לו נכון ה
ריקנות קיומית, אין לי מושג מה אני רוצה מעצמי, אין לי מטרה בחיים, אני לא מצליח בחיים, אני לא יודע מה אני רוצה מעצמי, אני לא מצליח להחליט כלום, אני לא עושה שום דבר עם עצמי, אני מבזבז את הזמן שלי, אני לא מממש את עצמי
ריקנות קיומית, אין לי מושג מה אני רוצה מעצמי, אין לי מטרה בחיים, אני לא מצליח בחיים, אני לא יודע מה אני רוצה מעצמי, אני לא מצליח להחליט כלום, אני לא עושה שום דבר עם עצמי, אני מבזבז את הזמן שלי, אני לא מממש את עצמי
... קיומית, אין לי מושג מה אני רוצה מעצמי, אין לי מטרה בחיים, אני לא מצליח בחיים, אני לא יודע מה אני ... את עצמו ככישלון או ככזה שלא מצליח לממש את עצמו. אליעד כהן מציע שני דרכים עיקריות להתמודד עם תחושת הריקנות הזו: 1. לשנות את המצב: הכוונה כאן היא למצוא מטרה חדשה או להבין מה באמת רוצים לעשות עם החיים. זהו נושא רחב שדורש זמן ומחקר עצמי. יש ללמוד כיצד לבחור מטרה נכונה, איך לדעת מה יעשה לך טוב, וכיצד לגלות מה המטרה האישית שלך בחיים. 2. ללמוד לקבל את המצב כפי שהוא: ... הוא יכול ללמוד להרגיש טוב גם כאשר הוא לא יודע בדיוק מה הוא רוצה מעצמו. מהם הצעדים לקבל את עצמך במצב של ריקנות? לפעמים, אדם מרגיש כמו זומבי מהלך, שאין לו מטרה והוא פשוט עובר את הזמן מבלי לדעת לאן הוא הולך. השאלה המהותית היא איך להרגיש טוב עם המצב הזה, איך לא להרגיש רע על כך שאין לך מטרה או שהחיים שלך לא מתקדמים כפי שהיית רוצה. אליעד כהן מסביר כי התחושה הרעה לא נובעת מהעובדה שאין לך מטרה, אלא מהמחשבה שאתה חייב שתהיה לך מטרה. המחשבה שאתה חייב להצליח, או חייב להשיג משהו, יוצרת לחץ שמוביל לתחושת חוסר סיפוק. למעשה, אדם יכול להרגיש טוב גם כאשר הוא לא מציב מטרה, כל עוד הוא מבין שאין צורך בכזאת. האם יש מטרה מוחלטת לחיים? ההבנה היא שלא כל אדם צריך להרגיש שהוא חייב להצליח או להשיג מטרה כלשהי. תינוקות, לדוגמה, אינם יודעים מהן מטרותיהם, ... למצוא את הדרך המושלמת. מה כדאי לזכור כדי להתמודד עם תחושת הריקנות? כדי להתמודד עם תחושת הריקנות, אליעד מציע לזכור: יש אפשרות לשנות את המצב על ידי חיפוש מטרה והבנת הרצונות. אפשר גם לקבל את המצב ולהבין שלא תמיד חייבת להיות מטרה. בכל כיוון יש יתרונות וחסרונות, ולכן אין כיוון ... לפעמים ליצור תחושת תקיעות, במקום להניע אותך לפעולה. האם אפשר לשלב בין קבלה לבין עשייה? בהחלט, אומר אליעד. אחרי שלומדים לקבל את עצמך גם במצבים של חוסר מטרה, קל יותר לשחק את המשחק של החיים. כשאתה לא מרגיש שאתה חייב להשיג משהו, תוכל לבחור מטרות בכיף ובקלות, ולפני שאתה יודע, תמצא את עצמך גם בעשייה וגם בנוחות נפשית. איך לראות את החיים כמשחק? איך לבחור מטרה בחיים? התמודדות עם תחושת ריקנות איך להרגיש טוב ... יודעים מה הם רוצים והוא עדיין לא. יש אנשים שיש להם מטרות, הם יודעים מה הם רוצים להשיג, אבל מי שמרגיש ריקנות מרגיש שהוא בינתיים לא עושה כלום, שאין לו מטרה, שהוא פשוט עומד במקום. האם יש דרכים לשנות את תחושת הריקנות? יש שתי דרכים עיקריות להתמודד עם מצב כזה: 1. לשנות את המצב. 2. ללמוד לקבל אותו. לשנות את המצב פירושו למצוא מטרה, להבין מה אתה רוצה לעשות, איך לבחור מטרה, איך לדעת מה יעשה לך טוב, איך לדעת מה אתה רוצה להשיג בחיים וכדומה. זהו נושא שלם בפני עצמו, וניתן להעמיק בו על ידי חיפוש באתר, למשל: איך לדעת מה אני רוצה?, איך לדעת מה המטרה שלי?, איך לדעת מה יעשה לי טוב?. איך לקבל את עצמך ... השאלה היא איך לא להרגיש רע מהמצב הזה, ואפילו להרגיש בו טוב. כדי לקבל את עצמך במצב של ריקנות, חשוב להבין שהסיבה לרגשות השליליים אינה עצם העובדה שאין לך מטרה, אלא המחשבה שאתה חייב שתהיה לך מטרה. התחושה הרעה באה מכך שאתה חושב שאתה מבזבז זמן, שאתה חייב להגיע לאנשהו, שאתה חייב להשיג משהו. אבל בפועל, ניתן לשאול: מי אמר שחייבים להגיע לאנשהו? תינוק, למשל, אוכל וישן, ואין לו מטרה מוגדרת. הוא לא מרגיש ריקנות מזה, כי הוא לא לומד לחשוב שהוא חייב להיכנס למרוץ להשגת מטרות. האם יש מטרה מוחלטת בחיים? הרעיון הוא לא להילחם במחשבה שיש מטרה לחיים ולא לעודד אנשים לא לעשות כלום. הכוונה היא ... חופשי יותר לשחק ולהתנסות. אז החיים הופכים מעניינים במקום דפוקים, כי אתה לא מרגיש שעון חול לוחץ או פחד שאתה מפסיד משהו מושלם. סיכום חשוב על התחושה שאין מטרה לפעמים אנשים דווקא לא עושים שום דבר בגלל שהם ... הזאת, עולה יותר רצון לפעול ולעשות, כי כבר אין פחד עצום או חובה מוחלטת. מה כדאי לזכור כדי להתמודד עם תחושת הריקנות? אפשר לשנות את המצב על ידי חיפוש מטרה והבנת הרצונות אפשר לקבל את המצב ולהבין שלא תמיד חייבת להיות מטרה בכל אפשרות יש יתרונות וחסרונות, לכן אין כיוון ... לחיים כאל משחק יכול להפחית לחץ המחשבה אני חייב להצליח לפעמים משתקת במקום להניע האם אפשר לשלב בין קבלה לבין עשייה? בהחלט. אחרי שמקבלים את עצמך גם ללא מטרה מוגדרת, קל יותר לשחק את משחק החיים ולבחור מטרות ... זאת, מרגיש טוב יותר גם אם הוא נח וגם אם הוא נמצא בעשייה, כי הוא לא כועס על עצמו ושואל כל הזמן למה אני לא עושה כלום?. איך לראות את החיים כמשחק איך לבחור מטרה בחיים התמודדות עם תחושת ריקנות איך להרגיש טוב בלי ... אני לא עושה כלום, אני בטלן, חוסר הגשמה עצמי, חוסר מימוש עצמי, איך להציב מטרות? איך לא להיות בטלן? איך לנצל את הזמן? מה היעוד שלי? מה התכלית שלי? מה המטרה שלי? מה אני רוצה מעצמי? איך לקבל את עצמי כמו ...
מטרת החיים, מהי מטרת החיים? האם יש לחיים מטרה? איך לדעת מהי מטרת החיים? למה אני מחפש מטרה לחיים? מה הסיבה לחיים? מהי משמעות החיים? חיפוש מטרה בחיים כביטוי לדיכאון, איך למצוא את מטרת החיים? מהות החיים, לראות את החיים כמשחק
מטרת החיים, מהי מטרת החיים? האם יש לחיים מטרה? איך לדעת מהי מטרת החיים? למה אני מחפש מטרה לחיים? מה הסיבה לחיים? מהי משמעות החיים? חיפוש מטרה בחיים כביטוי לדיכאון, איך למצוא את מטרת החיים? מהות החיים, לראות את החיים כמשחק
... החיים, מהי מטרת החיים? האם יש לחיים מטרה? איך לדעת מהי מטרת החיים? למה אני מחפש מטרה לחיים? מה הסיבה לחיים? מהי משמעות החיים? חיפוש מטרה בחיים כביטוי לדיכאון, איך למצוא את מטרת החיים? מהות החיים, לראות את החיים כמשחק למה אנשים שואלים מהי מטרת החיים? אנשים שואלים לעתים קרובות מהי מטרת החיים?, מתוך תחושה פנימית ... 100 שקלים ברחוב, לא תטרח לשאול מה המטרה של מציאת הכסף הזה?. אך אם אתה מאבד 100 שקלים, מיד תתחיל לשאול שאלות כמו למה איבדתי את הכסף? או מה עשיתי לא נכון?. הדוגמה הזאת ממחישה שבני אדם מחפשים משמעות או הסברים דווקא ... אעשה לו טוב?. ואפילו אם אומרים שהמטרה היא להביא ילדים, השאלה שתעלה מיד היא למה צריך להביא ילדים?. כך כל תשובה שתינתן תהיה חלקית ותגרור שאלות נוספות, מה שמוכיח שאין תשובה סופית ומוחלטת לשאלה מהי מטרת החיים. איך ... יהיו התשובה. עצם ההנאה והאושר יהפכו למטרה ולמשמעות בפני עצמה, ומכאן שהשאלות הללו יהפכו ללא חשובות ולא מעניינות. האם אפשר לראות את החיים כמשחק? כן, אליעד כהן מדגיש שניתן בהחלט לראות את החיים כמשחק. ההסתכלות הזו מסייעת ... עצם ההשתתפות והחוויה, ולא מתוך השגת מטרה ספציפית כלשהי. מהי מטרת החיים? איך להפסיק לשאול שאלות קיומיות? חיפוש מטרת החיים כביטוי לדיכאון האם יש משמעות לחיים? איך לראות את החיים כמשחק? ...
למה חיים? האם יש משמעות לחיים? איך למצוא משמעות בחיים? מהי מטרת החיים? האם יש לחיים מטרה? מטרה מוחלטת, מטרה יחסית, למה יש שאלה למה חיים? למה לחיות? מה הסיבה שיש חיים? למה העולם קיים? למה אלוהים ברא את העולם? מה משמעות החיים?
למה חיים? האם יש משמעות לחיים? איך למצוא משמעות בחיים? מהי מטרת החיים? האם יש לחיים מטרה? מטרה מוחלטת, מטרה יחסית, למה יש שאלה למה חיים? למה לחיות? מה הסיבה שיש חיים? למה העולם קיים? למה אלוהים ברא את העולם? מה משמעות החיים?
... מטרת החיים? האם יש לחיים מטרה? מטרה מוחלטת, מטרה יחסית, למה יש שאלה למה חיים? למה לחיות? מה הסיבה שיש חיים? למה העולם קיים? למה אלוהים ברא את העולם? מה משמעות החיים? האם יש משמעות מוחלטת לחיים? השאלה למה חיים? ... לדוגמה, אם מישהו אומר שהמטרה בחיים היא לממש את עצמך, ניתן לשאול: ולמה צריך לממש את עצמך? ואם אומרים שהמטרה בחיים היא לשרת את אלוהים, אז מיד ניתן לשאול: ולמה אנחנו צריכים לשרת את אלוהים? או למה אלוהים רוצה שנשרת אותו?. אליעד מדגים שהרצף האינסופי של שאלות מראה שאין ... תחושת סיפוק ואושר. ברגע שהמטרה הזאת תושג, שאלת המשמעות של החיים תפסיק להטריד אותו באופן טבעי. מה מטרת החיים? למה חיים? איך למצוא משמעות לחיים? האם יש לחיים משמעות מוחלטת? למה אלוהים ברא את ...
לחפש מטרה בחיים, לחפש משמעות בחיים, לחפש תכלית בחיים, מהי משמעות החיים? מהי מטרת החיים? מהי תכלית החיים? מהי מהות החיים? מודעות עצמית, השכל של החתול, שעמום בחיים, משעמם בחיים
לחפש מטרה בחיים, לחפש משמעות בחיים, לחפש תכלית בחיים, מהי משמעות החיים? מהי מטרת החיים? מהי תכלית החיים? מהי מהות החיים? מודעות עצמית, השכל של החתול, שעמום בחיים, משעמם בחיים
... מטרה בחיים, לחפש משמעות בחיים, לחפש תכלית בחיים, מהי משמעות ... החיים ותכליתם. הנושא המרכזי הוא למה אנשים מחפשים מטרה ותכלית, ומה הגורמים לכך. במהלך ההרצאה, נשאלות שאלות משמעותיות כמו: מה המטרה של החיים? ו - מה גורם לאדם לחפש מטרה בחיים? תהליכים נפשיים ופסיכולוגיים, כמו גם דוגמאות מחיי ... כדי להסביר את השאלות האלו. למה אנשים מחפשים מטרה בחיים? ההסבר המוצע בהרצאה מציע כי אחת הסיבות לכך שבן אדם מחפש מטרה בחיים היא שעמום. כאשר אדם שואל את עצמו מה לעשות בחיים?, ... תשובה מספקת. אליעד טוען כי אנשים לא בהכרח מחפשים מטרה עילאית או רוחנית, אלא מחפשים משהו שימלא את הזמן שלהם ... יש כאן צורך פנימי במילוי החסר הזה. האם אדם צריך מטרה כדי לחיות? בהמשך ההרצאה נדונה השאלה האם האדם חייב מטרה כדי להרגיש חי. אליעד מציין את הדוגמה של החתול, אשר לא מחפש מטרה אלא חי את חייו בצורה פשוטה, נהנה מהחיים ללא צורך בתכלית או מטרת על. החתול, לפי דברי אליעד, לא מחפש מטרה משום שהוא לא חווה את מה שהאדם חווה - את הצורך במילוי, בטיול פנימי בחיפוש אחר מטרה או תכלית. הוא פשוט חי. אם אדם היה חי כמו חתול, אולי הוא לא היה שואל את עצמו את השאלות האלה. האם המטרה בחיים היא באמת הבעיה? במהלך ההרצאה, אליעד מציין כי פעמים רבות חיפוש המטרה נובע לא רק מהמטרה עצמה, אלא מתוך הצורך להימנע מהשעמום ומהתחושה של חוסר ... מה אני עושה עם עצמי? היא שאלה שמצמיחה צורך במטרה, גם אם המטרה עצמה אינה בהכרח המהות. כאשר אדם לא יודע מה לעשות עם ... אמיתי בהבנת מטרת החיים. מהו תהליך החיפוש אחר מטרה? התהליך של חיפוש מטרה או תכלית, הוא למעשה ניסיון למצוא משהו שימלא את הזמן ... לתוצאה מובהקת, ושמעיתים, גם כאשר אדם מוצא את המטרה אותה חיפש, הוא מוצא את עצמו שוב במצב של חיפוש, מכיוון שהמטרה עצמה עשויה לא לספק אותו או להשאיר אותו עם תחושות של חוסר שקט פנימי. האם מטרה היא צורך פנימי או תוצאה חיצונית? חלק מהשאלות שמועלות בהרצאה עוסקות בקשר בין מטרה פנימית ומטרה חיצונית. האם חיפוש אחר מטרה הוא תוצאה של צורך פנימי אמיתי, או פשוט תוצאה של האילוץ ... רוצה לעשות עם החיים?, ומדגיש כי לעיתים מדובר במטרה שנכפית על ידי החברה או הציפיות הסביבתיות, ולא תמיד בבחירה אמיתית של האדם. מה קורה כאשר אדם לא מוצא מטרה? בהמשך, נדונה השאלה מה קורה כשאדם לא מוצא את המטרה שלו. לפי אליעד, כשאדם לא מוצא מטרה או תכלית, הוא עשוי לחוות תחושות של שעמום או חוסר ערך. ... והן גורמות לו להרגיש חוסר מענה. החיפוש אחר מטרה מתחיל מתוך הצורך להסביר את עצמו ואת המהות של קיומו. האם ...
מטרות ויעדים, למה לא להציב מטרות? מה רע בהצבת מטרות? האם כדאי להציב מטרות? האם הצבת מטרות אישיות תעשה לך טוב? מה זה מטרות? איך להציב מטרות? סוגים של מטרות, מטרות מדידות, מטרות לא מדידות, להציב דדליין, מטרות קשות להשגה
מטרות ויעדים, למה לא להציב מטרות? מה רע בהצבת מטרות? האם כדאי להציב מטרות? האם הצבת מטרות אישיות תעשה לך טוב? מה זה מטרות? איך להציב מטרות? סוגים של מטרות, מטרות מדידות, מטרות לא מדידות, להציב דדליין, מטרות קשות להשגה
... מטרות בחיים? האם זה באמת מועיל עבורנו? הרצאה זו מציגה את היתרונות והחסרונות שבצבת מטרות, והקשר שלהן לאושר ולהצלחה אישית. מהי מטרה וכיצד היא קשורה לרצון האישי? מטרה היא רצון שהאדם מחליט להגדיר בצורה ברורה ומדודה. במקום להשאיר את הרצון בתחום המעורפל, כגון אולי פעם ארצה לעשות כך, הוא אומר: אני ... להשיג יעד מסוים עד זמן מסוים. לדוגמה, אדם שאומר השנה אני רוצה לנסוע לאילת שלוש פעמים, נותן לרצון שלו צורה ברורה ומחייבת. המטרה הזו מאפשרת לאדם להתמקד בה ולהשקיע בה מאמצים רבים יותר מאשר אילו היה משאיר אותה כרצון כללי. כיצד מטרה אחת נובעת ממטרת העל? לפי אליעד כהן, מטרת העל של כל המטרות היא להרגיש טוב עם עצמי. גם אם אדם ישיג את כל מטרותיו החיצוניות, אם לא ... כן ההצלחה האמיתית? האם הצבת מטרות הופכת אותנו למאושרים יותר או פחות? ישנם יתרונות וחסרונות בהצבת מטרות. מצד אחד, אם אדם מציב מטרה, יש יותר סיכוי שהוא יעמוד בה וישיג אותה, ובכך יתקרב להגשמת רצונותיו. מצד שני, הצבת מטרה עלולה להוביל ללחץ, חרדה או אכזבה אם המטרה לא תושג. ככל שהמטרה ברורה ומוגדרת, כך יש יותר סיכוי להגשמה, אך גם יותר סיכון של חוויית כישלון אם לא תושג. איך פועלת ההשפעה של הגדרת מטרה מדויקת? מטרות מדויקות ומוגדרות מצריכות פעולות מסוימות כדי להשיגן. לדוגמה, מטרה כמו אני נוסע לאילת שלוש פעמים השנה, בתאריכים אלה ובמלון ספציפי, היא מטרה מדויקת שמגדילה את הסיכוי להגשמה. עם זאת, גם אם המטרה מושגת, יש סיכון שהאדם יחווה תחושת אכזבה אם הוא לא עומד בדיוק בהגדרת המטרה, כמו במקרה שבו לא הצליח להגיע לאילת בתאריכים שציין. מדוע מטרה קטנה גורמת לפחות התלהבות ופחות אכזבה? כאשר מישהו מציב מטרה קטנה, כמו לשתות כוס מים היום, המטרה כמעט בוודאות תושג, ומאחר שאין בה סיכון, יש פחות סיכוי לאכזבה. מצד שני, המטרה הקטנה גם לא מעוררת הרבה התלהבות. במילים אחרות, ככל שהמטרה קלה יותר להשגה, כך תחושת הסיפוק ממנה קטנה יותר. מטרה קשה ומאתגרת יכולה להניב תחושת סיפוק גדולה יותר אם היא מושגת, אך יכולה גם לגרום לעומס נפשי אם לא תושג. הקשר בין מטרות לרמת העניין בחיים כאשר אדם מרגיש שהחיים משעממים, להציב מטרות חדשות ומאתגרות יכול ליצור עניין ואתגר. ההישג של מטרה קשה יכולה להוסיף ריגוש, אך גם לכלול פוטנציאל לסבל, שכן ככל שהמטרה יותר משמעותית, כך פחד מכישלון יכול להתחזק. אם אדם כבר עמוס בחרדות או דאגות, ייתכן שדווקא חשוב להימנע מהמטרות הגדולות, כי הן ... של חרדה, דיכאון או רצון לוותר? אדם במצב נפשי קשה עלול להרגיש יותר סבל אם הוא מציב מטרות גדולות ומדויקות. התחושה שהוא רחוק מהמטרה יכולה להוביל לייאוש ולמחשבות שליליות. אם הוא מצליח בהשגת המטרה, הוא עשוי להרגיש הקלה ושמחה, אך גם פחד מהפסד המטרה אחרי ההשגה. האם כדאי להציב יותר מטרות או פחות מטרות? תשובה לשאלה זו תלויה במצב הרגשי של האדם. אם הוא מחפש עניין והתרגשות, הצבת ... בהצבת מטרות? הזמן מהווה דחיפות. אם אדם מציב דדליין, כמו עד סוף השנה אני אעשה כך וכך, הוא עשוי להקדיש יותר זמן ומאמץ להשגת המטרה. עם זאת, דדליין עלול להחמיר את תחושת הלחץ, במיוחד כאשר הזמן אוזל והמטרה עדיין לא הושגה. מהו משחק החיים וכיצד הוא קשור להצבת מטרות? יש אנשים שמתייחסים לחיים כאל משחק, שבו יש כללים, משימות ומטרות. הצלחה ... יכולה להוסיף עניין, אך גם להוביל לתחושות שליליות אם האדם מתייחס לכל דבר כאל משחק חשוב מדי. כיצד לבחור רמת דיוק והגדרה של המטרה? ככל שהמטרה ברורה יותר, כך קל יותר לדעת אם היא הושגה. עם זאת, ככל שהמטרה יותר מדויקת ומדודה, כך הסיכון לאכזבה גדול יותר אם היא לא תושג. יש אנשים שמעדיפים מטרות כלליות כדי להימנע מתחושות של כישלון. מדוע ... להועיל בכך שהיא מגדילה את הסיכוי להשגת רצונות. עם זאת, יש לקחת בחשבון שהצבת מטרות עלולה גם להוביל לסבל, חרדה ואכזבה אם המטרה לא תושג. ככל שה
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על מטרות ויעדים, הצבת מטרות, איך ליצור מוטיבציה? יצירת מוטיבציה, התמדה ועקביות, נחישות עצמית, יעדים ומטרות, אין חשק לעבוד, כיצד ליצור מוטיבציה? הצבת מטרות ויעדים בחיים, דבקות במטרה
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: מטרה, איך להיות מאושר? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם הכל אפשרי? האם לדומם יש תודעה? למה יש רע וסבל בעולם? האם המציאות היא טובה או רעה? האם אפשר לדעת הכל? האם יש אמת מוחלטת? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך להיות הכי חכם בעולם? איך נוצר העולם? האם יש בחירה חופשית? האם באמת הכל לטובה? אולי אנחנו במטריקס? האם יש משמעות לחיים? האם יש או אין אלוהים? מי ברא את אלוהים? איך להנות בחיים? איך נוצר העולם? מה המשמעות של החיים? למה לא להתאבד? למה יש רע בעולם? למה העולם קיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? בשביל מה לחיות? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: מטרה, איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? כעס ועצבים? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? דיכאון ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: איך לשתול מחשבות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך ליצור אהבה? איך למצוא זוגיות? איך לא להישחק בעבודה? איך לעשות יותר כסף? איך להאמין בעצמך? איך להתמודד עם גירושין? איך להיגמל מהימורים? איך לשנות תכונות אופי? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להצליח בראיון עבודה? איך לשפר את הזיכרון? איך לקבל החלטות? איך להצליח בזוגיות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להעביר ביקורת בונה? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לפרש חלומות? איך לנהל את הזמן? איך להעריך את עצמך? איך להיות מאושר ושמח? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לחנך ילדים? איך לפתח יכולות חשיבה? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להשיג ביטחון עצמי ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון עסקי, מאמן אישי לחיים, מאמן אישי קריירה בנושא מטרה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3438 שניות - עכשיו 16_07_2025 השעה 21:37:21 - wesi1