אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה התאמצות ✔מאמץ בזוגיות, זוגיות ללא תנאים, זוגיות עם תנאים, להתאמץ עבור הזוגיות, קשיים בזוגיות, להצליח בזוגיות, אהבה בזוגיות, אהבה ללא תנאים, אהבה...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
מאמץ בזוגיות, זוגיות ללא תנאים, זוגיות עם תנאים, להתאמץ עבור הזוגיות, קשיים בזוגיות, להצליח בזוגיות, אהבה בזוגיות, אהבה ללא תנאים, אהבה בלי תנאים, אהבה עם תנאים, זוגיות בעד ונגד
האם זוגיות דורשת מאמץ?

זוגיות היא נושא שמעורר שאלות רבות לגבי דרישות והמאמץ שמערכות יחסים כאלה דורשות. אליעד מציע בהסבריו כי האמת על מאמץ בזוגיות תלויה באופן שבו אנחנו תופסים את המציאות ואת המטרות האישיות שלנו. במצב שבו אדם מציב לעצמו מטרות (כמו למשל לעבוד או להשיג תוצאה כלשהי), הוא נדרש להתאמץ, כי אם הוא רוצה משהו הוא חייב להשקיע מאמץ.

ההסבר הראשון של אליעד מתמקד במושג האהבה ללא תנאים. הוא מציין שכאשר אדם מקבל את המציאות כפי שהיא, אין צורך במאמץ כלשהו. אם אדם לא מציב תנאים או דרישות, אז לא משנה אם הוא יאכל או לא יאכל, אם ימות או יחיה - הוא לא ירגיש צורך לפעול. רק כאשר אדם מציב דרישות מהמציאות - בין אם מדובר בצרכים חומריים ובין אם רגשיים - הוא צריך להתאמץ להשיג אותם.

בזוגיות, הציפייה היא לקבל אהבה ללא תנאים, מה שמוביל לעיתים לתחושת קושי במאמץ. לדוגמה, אם בת זוג מבקשת מבן הזוג לשנות משהו, זה יכול להיתפס כהוכחה לכך שהיא לא מקבלת אותו כפי שהוא. אליעד מתאר את הדינמיקה הזו בהשוואה לעבודה, שם התנאים ברורים - אם תעבוד תוכל לקבל את השכר המגיע לך. בזוגיות, לעומת זאת, יש לעיתים תחושה של "אהבה ללא תנאים", מה שמקשה על ההתאמצות לשינוי או להתפשרות. לדוגמה, אם בן הזוג מבקש שתהיה מסודרת יותר, האישה עלולה להרגיש כי הבקשה מעידה על כך שהוא לא מקבל אותה כפי שהיא.

מנגד, לפעמים קל יותר להתאמץ בזוגיות, כי יש כאן פוטנציאל לתגמול רגשני - אהבה ללא תנאים, תמיכה והבנה שאין במקום אחר. אם בן הזוג מבקש ממך משהו מתוך מקום של אהבה, היכולת לתת לו יכולה להרגיש טבעית יותר ומניעה את האדם להרגיש שהוא נותן את המיטב במערכת יחסים.

האם אהבה בזוגיות באמת ללא תנאים?

אליעד מדגיש כי בפועל, זוגיות תמיד כוללת תנאים מסוימים. הוא מציין כי אם מישהו אומר שהוא אוהב אותך ללא תנאים, אז זו לא באמת אהבה מיוחדת, כי הוא יכול לאהוב כל אחד באותה מידה. אהבה אמיתית ועמוקה תמיד תכלול תנאים - למשל, חיבור משותף, הבנת הצרכים של השני ועוד. אנשים מצפים לאהבה כזו שבאה עם תנאים מסוימים שמחברים אותם לרגש מיוחד אחד עם השני.

ההסבר של אליעד לא מתמקד רק בהבנה זו אלא גם בפרקטיקה של מערכת יחסים. הוא מדבר על איך בזוגיות יש את תחושת האהבה ללא תנאים, בעיקר בשל הציפיות והחוקים המפולשים שבה. כל מה שנעשה בזוגיות, כמו למשל השגת תוצאות או השקעת מאמץ למען הצד השני, נתפס כמניב תגמול רגשי מתוך תחושת אהבה ללא תנאים.

איך להתמודד עם התחושה שקשה להתאמץ בזוגיות?

כדי להתמודד עם הקושי במאמץ בזוגיות, אליעד מציע שנזכור שגם אנחנו בעצמנו לא אוהבים בלי תנאים. אם אנו מצפים שמישהו יתאמץ למעננו, עלינו להבין שגם אנו לא באמת אוהבים בלי תנאים את הצד השני. אנשים תמיד מציבים תנאים - כל אחד...
האם זוגיות דורשת מאמץ או צריכה להיות ללא תנאים?

כדי להבין לעומק האם בזוגיות נכון להתאמץ או לצפות לאהבה ללא תנאים, אליעד מסביר תחילה את העיקרון הבסיסי של מאמץ בחיים. כל עוד האדם רוצה משהו מהמציאות, עליו להתאמץ כדי להשיג אותו. אם אדם מקבל את המציאות ללא תנאים, הוא לא צריך להתאמץ כלל, כי לא משנה מה יקרה, הוא תמיד יהיה מרוצה. למשל, אם אדם אינו מציב תנאים למציאות, גם לא אכפת לו אם יחיה או ימות, יאכל או יגווע ברעב. אך ברגע שהוא רוצה דבר כלשהו, עליו להתאמץ כדי להשיגו.

האם מאמץ בזוגיות נתפס קל או קשה יותר מאשר בתחומים אחרים?

אליעד מציג את השאלה המרכזית: האם בתוך זוגיות, אדם יחווה את המאמץ באופן קשה יותר או קל יותר בהשוואה למאמצים רגילים בחיים. לדוגמה, אם בן הזוג מבקש מאשתו שתתאמץ ותכין אוכל טעים יותר כדי לשפר את הזוגיות, האם היא תרגיש זאת כמאמץ קשה יותר או קל יותר מאשר מאמץ רגיל, כמו לנקות את הבית או ללכת לעבודה?

אליעד מדגים זאת במצבים מחיי היומיום: אם הבוס שלך יבקש ממך לקום מוקדם לעבודה, לעומת מצב שבו בת הזוג שלך מבקשת ממך לקום מוקדם בשבילה, באיזה מצב יהיה לך קל יותר להתאמץ?

למה בזוגיות לפעמים קשה יותר להתאמץ?

אליעד מסביר שזוגיות שונה משאר תחומי החיים כי האדם מצפה לאהבה "ללא תנאים". בעבודה או בקנייה במכולת, ברור שיש תנאים מוגדרים - אתה משלם ומקבל סחורה. אין ציפייה לאהבה ללא תנאי. בזוגיות, לעומת זאת, קיימת הציפייה לקבל אהבה ללא תנאים ולקבל את האדם כפי שהוא, ללא צורך בשינוי. לכן, כשמבקשים ממך להשתנות או להתאמץ למען הזוגיות, זה עלול להרגיש קשה יותר, מכיוון שהבקשה נתפסת כהוכחה שלא באמת אוהבים אותך כפי שאתה.

לדוגמה, אם בן הזוג אומר "אני מבקש שתהיי מסודרת יותר", האישה יכולה להרגיש שהוא לא באמת אוהב אותה כפי שהיא. המאמץ הנדרש ממנה הופך להיות יותר קשה מבחינה רגשית.

מתי דווקא קל יותר להתאמץ בזוגיות?

מהצד השני, בזוגיות לפעמים דווקא קל יותר להתאמץ. מדוע? כי בזוגיות קיימת תחושה שאוהבים אותך ללא תנאים - לפחות בתחומים מסוימים. אם אתה משקיע מאמץ בזוגיות, אתה לא מקבל רק תועלת חומרית כמו בעבודה, אלא גם תחושה רגשית של אהבה וחיבור מיוחד. למשל, אם בת הזוג מבקשת ממך לקום מוקדם עבורה, ובתמורה אתה מרגיש שאתה מביע אהבה ללא תנאי, יהיה לך קל יותר לקום מוקדם, כי התמורה הרגשית של אהבה ללא תנאים גבוהה הרבה יותר.

האם אהבה בזוגיות באמת ללא תנאים או שזה רק אשליה?

אליעד מסביר את האמת: בפועל, הזוגיות היא תמיד עם תנאים מסוימים. אם זוגיות הייתה באמת ללא תנאים בכלל, לא הייתה לה שום משמעות. אם מישהו אומר שהוא אוהב אותך ללא תנאים בכלל, באופן מוחלט וללא שום סיבה, אז אותה אהבה לא תהיה ייחודית לך, והוא יוכל לאהוב כל אדם אחר באותה מידה. לכן, גם האדם עצמו רוצה שבזוגיות יאהבו אותו עם תנאים מסוימים - כי רק אז הוא מרגיש מיוחד.

אבל מצד שני, האדם גם רוצה שבזוגיות תהיה תחושה של "ללא תנאים" בתחומים...
עכשיו בכדור הארץ שלנו בחיים האלה בשביל להשיג מטרה צריך להתאמץ, עד כאן זה הגיוני? אם בן אדם לא מבקש מהמציאות כלום הוא לא צריך להתאמץ בכלום אם בן אדם אומר "אני מקבל את המציאות איך שהיא" באותה שנייה אתה לא צריך לעשות כלום אתה לא צריך אפילו ללכת לאכול, אם אתה מקבל את המציאות איך שהיא אתה אומר "מה שהמציאות עושה מקובל עלי" אתה לא צריך יותר לאכול לא צריך לעבוד לא צריך לעשות שום דבר מה שקורה קורה ואם זה לא אכפת לך אז אתה גם לא צריך לעשות כלום.

עכשיו אבל ברגע שבן אדם אומר "אכפת לי מה קורה" הוא מציב למציאות תנאים המציאות אומרת לו גם כן "אתה גם צריך להתאמץ" עד כאן זה הגיוני. עכשיו השאלה היא כזאת מתי נגיד לדוגמה בא נלך לסיפור של זוגיות או מערכות יחסים.

ש: שאלה קטנה אפשר לקבל?

אליעד: כן.

ש: כשאתה אומר לא אכפת כלום אז למה שיהיה אכפת לו לעשות גם משהו?

אליעד: לא אכפת לו אבל הוא גם לא עושה כלום על פי השכל הוא לא יעשה כלום.

ש: לא הבנתי את זה.

אליעד: מה לא הבנת?

ש: אתה אומר שלא אכפת לי מכלום.

אליעד: אם אתה יושב על הכיסא ואתה אומר "אני אין לי ציפיות לכלום" אז למה שתעשה, כלום לא אכפת לך מה שיקרה אתה אומר "לא אכפת לי אם אני אדרס לא אכפת לי אם אני אמות, לא אכפת לי שאפצע לא אכפת לי למות מרעב".

ש: לא אכפת לך גם לעשות דברים.

אליעד: נכון.

ש: אוקי אז מה אומר?

אליעד: אם מישהו ידחוף אותך יזיז לך את היד לשפשף את הקיר לא אכפת לך מה אכפת לך.

ש: לא אכפת לך מכלום אבל לא אכפת לך גם לתת לו פיצוץ.

אליעד: אם תרצה.

ש: נכון.

אליעד: בהנחה שהרצון לא שלך כי אם אתה רוצה והוא שלך זה כבר נקרא רצון.

ש: השאלה למה.

אליעד: לא משנה תקשיב.

ש: נושא אחר.

אליעד: נושא אחר עכשיו תסתכל עכשיו השאלה היא כזאת נגיד לדוגמה בזוגיות, עכשיו על מערכות יחסים האם לבן אדם יותר קל להתאמץ או יותר קשה להתאמץ ביחס למשימות רגילות בחיים הרגילים זאת השאלה.

ש: עוד פעם אם אפשר.

אליעד: בן אדם בחיים יודע שבשביל להשיג מטרה צריך להתאמץ, עד כאן זה הגיוני? הגיוני אתה רוצה לא להיות רע צריך לאכול רוצה לאכול צריך אוכל, צריך אוכל צריך כסף וכו'. הלאה עכשיו השאלה היא כזאת כשבן אדם נמצא בתוך מערכת יחסים בזוגיות האם זה גורם לו שיהיה לו יותר קל להתאמץ ושנייה שימו לב אני לא מדבר אם יהיה לו יותר קל להתאמץ בחיים האחרים נגיד אם הוא בזוגיות יותר טוב לו ואז נגיד יש לו יותר מצב רוח לעבוד לא מדבר על זה.

נגיד שלמען הזוגיות הוא צריך להתאמץ על משהו האם הבן אדם תופס את זה כמטרה רגילה או שהוא תופס את זה כמטרה שיותר קל או יותר קשה להתאמץ עבורה זאת השאלה.

ש: זה תלוי.

אליעד: מה זאת אומרת רגע אתה הבנת את השאלה?

ש: אני לא הבנתי בכלל את השאלה.

אליעד: יפה אז בא נחזור לשאלה אתה תסביר את השאלה מה השאלה?

ש: אני מסביר את השאלה אני לא יודע איך להסביר את זה.

אליעד: במילים.

ש: קשה לי להסביר.

אליעד: אז נסביר את השאלה עוד פעם, אוקי בן אדם יודע שבשביל להשיג מטרה צריך להתאמץ עד כאן הגיוני?

ש: כן.

אליעד: עכשיו נניח שאת נמצאת עם מישהו בקשר זוגי והוא אומר לך ונגיד אז אתם רבים אז יש נגיד שאת לא מכינה אוכל טעים נניח ואז כאילו את מבינה שבשביל שתהיו בקשר יותר טוב את צריכה להתאמץ להכין אוכל יותר טעים, יש בזה היגיון? יש בזה היגיון הוא רוצה שיהיה לו טוב ובשביל שיהיה לו טוב הוא רוצה לאכול אוכל טעים תמלאי לו את הרצון לאכול אוכל טעים יהיה לו יותר טוב והוא יהיה איתך יהיה לו יותר כייף.

עכשיו השאלה היא אז לכאורה זאת אומרת שאם את אומרת לעצמך "אני רוצה שיהיה לי איתו יותר טוב" אז את צריכה להתאמץ להכין אוכל יותר טעים, עכשיו השאלה היא האם במוח שלך תחווי את זה כמו כל מטרה רגילה של "אם אני רוצה שהבית יהיה נקי אני צריכה לנקות אותו" וזה כאילו שזה ברור מאליו שככה זה עובד או שאולי בגלל שזה בזוגיות יש מצב לומר "לא עכשיו אם הוא ביקש ממני את המטרה הזאת אז יהיה לי עוד יותר קל להתאמץ" או "עוד יותר קשה להתאמץ".

ש: תלוי במחויבים שלו.

אליעד: רגע את הבנת את השאלה?

ש: לא את הסוף שלה.

אליעד: בן אדם אומרים לו "תקשיב אתה רוצה לרדת במשקל תרוץ" הוא מבין זה החוקים צריך ללכת לשם לרוץ זה הבין אין לו הוא לא שואל למה צריך לרוץ כי צריך לרוץ זה מה יש, יכול להיות שהוא לא ירצה לרוץ לא יודע מה אבל הוא מבין "אתה רוצה זה תתאמץ" זה הוא מבין אבל בזוגיות אם אומרים לך תתאמצי למען הזוגיות האם המאמץ בזוגיות נתפס כמאמץ יותר קל או שהוא נתפס כמאמץ יותר קשה.

ש: מאשר נגיד שאני צריכה.

אליעד: מאשר במאמץ בכל תחום אחר.

ש: בהשוואה לתחומים אחרים בחיים.

אליעד: אני אתן דוגמה ספציפית נגיד לדוגמה שאומרים לך תרוצי ואז מישהו נגיד אומר לך "אם תצליחי לרוץ תקבלי מיליון דולר" נניח אז זה פתאום נהיה לך לרוץ יותר קל ואם נגיד אומרים לך תרוצי ומישהו שם עלייך משקולת או מושך אותך מאחורה נהיה לך יותר קשה, נכון אז האם זה שהמאמץ הוא בתוך זוגיות האם זה כמו ששמו עלייך משקולת שיהיה לך יותר קשה להתאמץ או שזה כמו שמו לך מיליון דולר שיהיה לך יותר קל להתאמץ. זאת אומרת כיצד זה שהמאמץ הוא עבור זוגיות או אהבה או מערכת יחסים כיצד זה משפיע על המאמץ?

ש: בתפיסה שלי את המאמץ.

אליעד: בדיוק מה אתה אומר? רגע שנייה הוא כי הוא חדש כן מה אתה אומר.

ש: אני חושב שזה לכמה הבן אדם חושב על זוגיות למשל אני עם האקסית שלי היא הייתה נוסעת יותר פעמים להוד השרון לפה מאשר שאני אליה כי לה יותר חשוב לראות אותי מאשר שלי לא.

אליעד: רגע אתה הבנת את השאלה מה השאלה?

ש: אתה אמרת שאתה לפי מה שהבנתי אתה נתת דוגמה שנגיד אני בזוגיות עם מישהי אני מכין אוכל והוא לא מספיק טעים לה היא מבקשת ממני שאני אכין אוכל יותר טעים.

אליעד: חברה שלך אומרת לך "אני מבקשת בשבילי תקום יותר מוקדם בבוקר" או הבוס שלך אומר "בשבילי תקום יותר מוקדם בבוקר", עכשיו השאלה היא האם זה שחברה שלך ביקשה ממך זה הופך את זה ליותר קל או הופך את זה ליותר קשה זאת השאלה הספציפית. הבנת?

ש: אני חושב שזה תלוי גם מה חשוב לך כי אם העבודה חשובה לי יותר.

אליעד: לא בהנחה שזוגיות חשובה לך יותר מהעבודה.

ש: אוקי אז ברור שזה יותר קל.

אליעד: לא יודע.

ש: לי זה ברור שזה יותר.

אליעד: בסדר גמור הבנו אותך.

ש: זה יותר חשוב.

אליעד: לא שנייה זה הגיוני לומר, בא נחדד בדיוק שנייה רגע זה הגיוני לומר שככל שהמטרה יותר חשובה לך ככה יהיה לך יותר קל להתאמץ עבורה זה נכון בלי קשר, אם אומרים לך "תעבוד תרוויח 20 שקלים לשעה" או 500 שקלים לשעה יהיה לך קל להתאמץ ב500 אז זה אותו מאמץ זה נכון זאת לא השאלה מה ששאלתי, בהנחה שזה אותו קושי כאילו בהנחה שאתה רוצה את שניהם אותו דבר נגיד אתה גם רוצה זוגיות טובה ואתה גם רוצה נגיד להתפרנס.

ש: אז זה אותו דבר גם?

אליעד: לא בהכרח לא יודע תכף תראה עוד היבטים, רגע שנייה מה הוא אומר הוא אומר "תראה אם אתה רוצה את המטרה באותה מידה" נגיד לדוגמה אתה רוצה משכורת ואתה רוצה זוגיות באותה מידה ואז אתה צריך להתאמץ נגיד את אותה כמות מאמץ, נגיד לדוגמה לקום בבוקר ב8 בבוקר יהיה לך קשה באותו קושי זה מה שאתה אומר נכון.

ש: ונגיד זה אותו דבר הרצון אותו דבר?

אליעד: אותו דבר כן.

ש: אז כן.

אליעד: אתה אומר "זה שזה זוגיות זה לא הופך את המאמץ ליותר קל או ליותר קשה" אוקי בסדר תשובה תכף תראה עוד תשובות, כן מה אתה אומר?

ש: אני אומר שמהיבט מסוים מצד הזוגיות זה יותר קשה.

אליעד: למה?

ש: למה כי מצד הזוגיות יש לי ציפייה למשל מהחיים מהחוקים שבחיים אין לי ציפייה שהם יקבלו אותי כמו שאני ואני מבין שאני חייב להתאמץ ומהצד של הזוגיות אני מצפה שעוד יקבלו אותי כמו שאני אז להתאמץ באיזושהי פעולה שאז זה אומר גם שיש לי חיסרון מזה שלא מקבלים אותי כמו שאני.

אליעד: אז קודם כל מה שאמרת זה נכון זאת זווית שרציתי לשמוע.

ש: כן אני גם חושב ככה אני רוצה רק לחדד את זה.

אליעד: תחדד את זה.

ש: אני חושב שזה קשור למה אתה מצפה אם אתה מצפה בזוגיות שזה יעשה לך חיים יותר קלים וזה יעשה לך חיים יותר קשים אז זה מתנגש.

אליעד: לא דובר על זה או שאתה רק מוסיף עוד זווית?

ש: מוסיף.

אליעד: בוא אני אחדד את הרעיון שנייה אני אחדד את הרעיון, הרעיון הבסיסי של זוגיות זוגיות זה שונה מכל דבר אחר בחיים זה שונה מכל מטרה אחרת, מי אמר? אני עכשיו אמרתי וזה עובדתית תבדוק זה ככה.

ש: קודם כל זאת הנחה אבל בסדר נניח שזה נכון.

אליעד: תזרום עם זה עכשיו תקשיב בהנחה שמה שאנחנו מגדירים זוגיות מתכוונים לאותו דבר בסדר?

ש: אני לא מבין למה אתה מתכוון מה זה אמור להיות יותר

אליעד: אז עכשיו אני אסביר ולפי זה תדע למה אני מתכוון.

ש: אוקי אז תסביר בבקשה.

אליעד: אז ככה זוגיות אני מדבר על מערכת יחסים שבה בן אדם מצפה שהוא יאהב את הבן זוג שלו "בלי תנאים" ושיאהבו אותו "בלי תנאים" אוקי, עכשיו בשונה מכל שאר הדברים בעולם נגיד הבוס שלך נגיד במכולת לדוגמה קנית משהו אתה לא מצפה לקבל הנחה ואתה גם לא מצפה לקבל יותר, אתה לא תגיד למוכר "למה שילמתי לך על לחמנייה אחת למה לא הבאת לי שתיים למה אתה מביא לי בדיוק לחמנייה אחת" זה מה ששילמת אבל גם המוכר לא יכול לבוא אליך בתלונה "למה שילמת לי שני שקל ולא שלושה שקלים", ככה זה זה כל אחד כי בכל התחומים בחיים זה עובד לפי הדין מה מגיע לך תקבל מה מגיע אני אקבל.

ש: לפי מה?

אליעד: לפי הדין.

ש: מה זה דין?

אליעד: כאילו לפי הפרוטוקול לפי החוק היבש לא לפנים משורת הדין לעומת זאת בזוגיות הרעיון הוא שבן אדם מחפש שיהיה מקום שבו יאהבו אותו בלי תנאים יקבלו אותו איך שהוא ולכן בזוגיות, בלי קשר למה שהוא אמר שתלוי כמה אתה רוצה את הזוגיות שזה נכון אבל בלי קשר לזה לפעמים בגלל שזה בזוגיות יותר קשה להתאמץ, למה בגלל שזה זוגיות יותר קשה להתאמץ? אם נגיד הבוס שלך היה אומר לך לעשות משהו היה לך יותר קל מאשר בזוגיות.

למה? כי הבוס אתה אומר "הוא לא אוהב אותי אז הוא מבקש ממני לעשות את זה אז בסדר אני מבין בשביל שאני אקבל כסף צריך לקום בבוקר אבל היא אמורה לאהוב אותי אז למה היא אומרת שאני צריך להשתנות למענה מה היא לא באמת אוהבת אותי".

ש: יש לי היפוך כבר על האש.

אליעד: יפה עכשיו חכה רגע.

ש: מה עם זה שאתה אוהב אותה.

אליעד: חכה רגע שנייה אנחנו קודם כל מדברים על הזווית מהזווית שהבן אדם רוצה שיאהבו אותו בלי תנאים מהזווית הזאת לפעמים בזוגיות יותר קשה להתאמץ, למה יותר קשה להתאמץ כי מאמץ בזוגיות הוא גם סוג של הוכחה שלא אוהבים אותך בלי תנאים, כשאומרים לך תתאמץ למען הזוגיות זה כמו להגיד לך לא באמת אוהבים אותך בלי תנאים, אוקי לכן מהיבט מסוים בזוגיות יותר קשה להתאמץ. עכשיו מאיזה היבט.

ש: יש גם היפוך לזה שאני חושב שאם היא אוהבת אותי אז אם היא עושה משהו שלא נעים לי אז היא תשנה אותו כי היא אוהבת אותי, זה גם?

אליעד: חכה אתה שנייה, עכשיו מאיזה היבט יותר קל לבן אדם להתאמץ בזוגיות אז אוקי אז אנחנו דיברנו על ההיבט שאמרו לך, שנייה אנחנו דיברנו על ההיבט שאומר ככה בזוגיות יותר קשה להתאמץ כאילו המחשבה הבסיסית שאומרת בחיים בשביל להשיג מטרה צריך להתאמץ הרבה פעמים כשנכנסים לטריטוריה של זוגיות המחשבה הזאת נחלשת.

עוד פעם התפיסה שאומרת "אתה יודע בשביל תועלת צריך להתאמץ בשביל תשואה צריך להשקיע, no pain no gain אין לך כאב אין רווח" אוקי התפיסה הזאת הרבה פעמים כשהיא בטריטוריה של מערכת יחסים בזוגיות גם אנשים שאוהבים להתאמץ רגילים להתאמץ מבינים שצריך להתאמץ פתאום בזוגיות הם "לא אני לא רוצה להתאמץ, מה אתה לא יודע שמתאמצים בחיים? לא אבל אני באתי לזוגיות בשביל שיהיה לי מקום שבו אני לא צריך להתאמץ כי ציפיתי שבזוגיות יאהבו אותי בלי תנאים ואני לא אצטרך להתאמץ אז עכשיו אני גם צריך להתאמץ אז בשביל מה אני צריך זוגיות".

ולכן יש אנשים שעוד פעם שהתפיסה שהם מבינים שהם בלי מאמץ אין תועלת או שיתנו יקבלו לא יתנו לא יקבלו התפיסה הזאת בזוגיות נחלשת אצלם בגלל שהם מצפים שיאהבו אותם בלי תנאים. עכשיו מאיזה מקום זה הפוך שדווקא בזוגיות יותר קל להתאמץ?

ש: צריך להבין שני דברים לדעתי אחד לקבל שאהבה היא עם תנאים.

אליעד: לא אני לא שאלתי איך אני לא שאלתי מה צריך לעשות כדי להתאמץ, שאלתי מאיזה היבט יותר קל בזוגיות להתאמץ.

ש: מההיבט שאתה רוצה לאהוב בלי תנאים.

אליעד: שאתה רוצה לאהוב בלי תנאים.

ש: אתה רוצה לתרגל את האהבה בלי תנאים כן.

אליעד: שנייה לא בא נראה מה אמרת מה אמרת אתה, אתה אומר מההיבט שאתה רוצה לאהוב בלי תנאים?

ש: כן מההיבט הזה קל להתאמץ.

אליעד: אוקי.

ש: כמו שאתה מצפה ממנה שתאהב אותך.

אליעד: רגע שנייה חכה אתה שנייה רגע בא נבין מה הוא אמר, שנייה רגע אתה אומר מההיבט שאתה אוהב בלי תנאים אז אתה אומר אוקי.

ש: זאת גם תשובה.

אליעד: אתה רוצה להרגיש שאתה אוהב בלי תנאים ובגלל שאתה רוצה להרגיש שאתה אוהב בלי תנאים כי כשאתה מרגיש שאתה אוהב בלי תנאים זה עושה לך מאוד טוב ולכן יהיה לך יותר קל להתאמץ כי המאמץ מבטא את האהבה שלך, אוקי וזה כשאתה מבטא אהבה אז אתה בתמורה אתה מקבל תחושה שאתה אוהב בלי תנאים. אוקי זה מה שאמרנו? עוד פעם אתה רוצה להרגיש שאתה אוהב בלי תנאים אז אם אומרים לך תעשה משהו יותר קל לך מאשר בעבודה, למה נגיד שהבוס שלך אומר לך "תקום בשמונה בבוקר, אין לי כוח לקום בשמונה בבוקר מה הוא נותן לי הוא נותן לי כסף לא מעבר לזה".

אבל לדוגמה אם נגיד הבת זוג אומרת לך "תקום בשמונה בבוקר" אתה אומר "כן אבל בתמורה אם אני קם למענה בשמונה בבוקר אני לא מקבל רק זוגיות נגיד אני מקבל גם תחושה שאני אוהב אותה בלי תנאים ואני מעוד רוצה לאהוב בלי תנאים". אוקי עכשיו מה שכן את זה עצמו קודם כל זה נכון מה שאמרת אבל את זה עצמו אפשר להגדיר טיפה שונה, אוקי להגדיר את זה לא על הצד שאתה מרגיש שאתה אוהב בלי תנאים אל על הצד שאתה אומר "בזוגיות יש לי תחושה של אהבה בלי תנאים גם שאוהבים אותי בלי תנאים וגם שאני אוהב בלי תנאים כאילו אם אני אעמוד בתנאים שלה אז אני אוכל להרגיש שהיא אוהבת אותי בלי תנאים".

גם יש את הזווית הזאת זאת לא רק הזווית שאתה רוצה לאהוב בלי תנאים גם הזווית שאוהבים אותך בלי תנאים, עוד פעם לדוגמה קנית במכולת משהו שילמת קיבלת אבל לא קיבלת אהבה בלי תנאים המקום היחיד שבו אתה מקבל אהבה בלי תנאים זה בזוגיות ולכן כביכול בזוגיות יותר קל להתאמץ כי בתמורה לא מקבלים סתם מילוי רצון אלא מקבלים מילוי רצון מסוג של מדגם של אהבה בלי תנאים.

עכשיו מה זה אומר פרקטית? זה אומר שבזוגיות מהיבט מסוים יהיה יותר קשה להתאמץ כי מצפים לאהבה בלי תנאים ומהיבט אחר, מהיבט אחד יהיה יותר קשה להתאמץ כי מצפים לאהבה בלי תנאים ומהיבט אחר יהיה יותר קל להתאמץ כי מקבלים בתמורה אהבה בלי תנאים וזה בדיוק מה שהוא אמר בהתחלה, שנייה עד אסוף נסביר מה הוא אמר? הוא אמר בסוף זה תלוי בכמה תועלת אתה חושב שתקבל ביחס למאמץ.

עכשיו שימו לב אם בן אדם אומר "אני מצפה לקבל אהבה בלי תנאים ואם אני מתאמץ אני לא מקבל אהבה בלי תנאים" אז זה מוריד את הערך של התועלת ומגדיל את העלות ולכן המחשבה שאומרת "אני רוצה לקבל אהבה בלי תנאים בזוגיות ואני לא מקבל את זה כי אני צריך להתאמץ" היא בעצם מגדילה את הקושי להתאמץ כי אז התועלת של הזוגיות יורדת כי זאת לא באמת אהבה אמיתית.

הוא אומר "אני נכנסתי לזוגיות כדי לחשוב שאוהבים אותי בלי תנאים עכשיו אומרים לי תתאמץ אז אני חושב שזה לא באמת בלי תנאים אז אני לא רוצה להתאמץ" כי התועלת ירדה והעלות עלתה. לעומת זאת יש את הצד של "אני מקבל אהבה בלי תנאים" שאז אהבה בלי תנאים מעלה מעוד את התועלת ואז ממילא העלות של המאמץ יורדת.

ש: אני עדיין לא מבין לא יודע בדיוק איך אני מקבל את האהבה ללא תנאים, לא הבנתי את הנקודה הזאת לא הבנתי איך זה הפך להיות בזה שאני מתאמץ אני כן מקבל אהבה ללא תנאים.

אליעד: אני אסביר לך במאמץ עצמו אתה לא מקבל אהבה בלי תנאים אתה אומר "אם אני אתאמץ אז אני אקבל אחר כך אשליה שאוהבים אותי בלי תנאים".

ש: אחר כך?

אליעד: כן תראה עצם המאמץ מחויב שהוא מראה שזאת לא אהבה ללא תנאים, מחויב אין מצב בעולם אם אמרו לך תשתנה זה להגיד לך "לא אוהבים אותך איך שאתה" זה לא משנה איך תסובב את זה.

ש: כן אבל איך זה?

אליעד: אני אגיד לך כי אחרי שאתה תשתנה אתה תהיה האחד שלה ואז אתה תהיה האחד שלה אז היא תאהב אותך בלי תנאים בדברים אחרים.

ש: הבנתי.

אליעד: בדברים אחרים כי מה האמת? כי אם היא הייתה אומרת לך "אני אוהבת אותך רק כמה שאתה מתאמץ" אז גם כן אין טעם להיות איתה, היא אומרת לך "אני בדברים אחרים". מה אתה רוצה להגיד?

ש: שזה עניין של מה מחויב שהבן אדם שבגללו הוא במערכת יחסים אם המחויב זה להרגיש אהבה ללא תנאים אז זה נכון אבל אם המחויב זה הבן אדם למשל הבחורה אז אין בעיה אז הוא יתאמץ בלי סוף בשבילה.

אליעד: מה זאת אומרת?

ש: כי הוא מקבל אותה השאלה מה המחויב של הרצון שלו בתוך היחסים.

אליעד: הזוגיות נכון ולכן כשהוא דיבר בהתחלה על זוגיות אמרתי זה תלוי מה ההגדרה שלך של זוגיות בהנחה שזוגיות המטרה של זה לקבל אהבה בלי תנאים אם המטרה שלך נגיד להיות עם מישהי, סתם אתה יודע אתה לא רוצה ללכת לבד רוצה ללכת עם מישהי אז זה משהו פונקציונלי אתה בודק כמה זה שווה לך וזהו.

ש: כי הוא אמר קודם "אם היא אוהבת אותי היא תעשה הכל בשבילי" זה נכון אם הוא המחויב אז אין בעיה אז היא תעשה הכל בשבילו.

אליעד: אני לא יודע עוד לא התייחסתי למה שהוא אמר, קודם כל השאלה מה המטרה של הזוגיות בהנחה שהמטרה של הזוגיות זה אהבה בלי תנאים אז מהיבט מסוים יהיה הרבה יותר קל להתאמץ כי זה כאילו למען האהבה ואהבה זה הכי חשוב וזה בלי תנאים וכו' ואהבה בלי תנאים זה הדבר הכי טוב שיש בעולם ומצד שני אם זאת אהבה בלי תנאים זה גם יהיה הכי קשה להתאמץ כי בן אדם אומר "מה אני עכשיו צריך להתאמץ למען אהבה בלי תנאים, רציתי שזה יהיה בלי תנאים מה אומרים לי עם תנאים".

ש: כי זה סותר.

אליעד: עכשיו אני רוצה להסביר עוד משהו אחד הדברים שטוב בזוגיות וזה כביכול מקזז את התחושה של התנאים שיש בעולם שלנו, בעולם שלנו בכל המערכות יחסים יש תנאים אוקי ואז נגיד כשילד נולד אז באופן יחסי ההורים שלו אוהבים אותו בלי תנאים באופן יחסי ביחס לשאר הסביבה אבל מה לעשות ששאר הסביבה אוהבים אותו עם תנאים ואם מישהו מלמד את הילד שלו שהוא אוהב אותו בלי תנאים מתישהו זה יהיה בקונפליקט, הוא כאילו "מגן עליו" בלי תנאים.

מה זה אומר בלי תנאים? "גם אם תבלגן את החדר נסדר אותו במקומך גם אם לא תעשה את המטרות שלך נתמוך בך, גם אם תתפרע זה וזה אנחנו אוהבים אותך בלי תנאים", אבל מה הבעיה שבחיים האמיתיים זה לא עובד בלי תנאים ואז הוא מתרגל לקבל בלי תנאים ואז הוא פתאום יוצא לחיים האמיתיים הוא במשבר אומר "משבר עכשיו אמרו לי שלא אוהבים אותי בלי תנאים עכשיו אני צריך להתנהג כמו בן אדם" ואז הוא בטראומה.

ולכן נוצרה הקומבינה של הזוגיות או של הדבר הזה שכאילו כביכול "אוקי פה יש לך את המקום שאוהבים אותך איך שאתה" ואז אם אומרים לבן אדם תתאמץ בתוך הזוגיות אז כביכול זה דופק לו את זה אבל מצד שני אם הוא מספיק מקבל תחושה שאוהבים אותו בלי תנאים אז יהיה לו יותר קל להתאמץ למען הזוגיות. עכשיו ומה האמת?

ש: לגבי מה?

אליעד: עכשיו ככה בא נחזור שנייה רק, אוקי מה האמת האם באמת בסופו של דבר זה עם תנאים או בלי תנאים זאת השאלה, הזוגיות עכשיו האם.

ש: מה עוד פעם מה השאלה?

אליעד: קודם כל יש פה כמה שאלות שאלה ראשונה האם באמת בסוף הזוגיות זה עם תנאים או בלי תנאים?

ש: בסוף הכל עם תנאים חוץ מהאלוהים במציאות.

אליעד: לא אתה תדייק, יש פה שתי שאלות שאלה ראשונה אם בסוף זוגיות זה עם תנאים או בלי תנאים בהנחה שאנחנו מגדירים זוגיות כמערכת יחסים שבה אוהבים בלי תנאים אז בסוף זה עם תנאים או בלי תנאים?

ש: עם תנאים.

אליעד: זאת שאלה ראשונה תכף נבדוק את זה ושאלה שנייה נניח שבן אדם נמצא בזוגיות וקשה לו להתאמץ מכך שהוא מרגיש שלא אוהבים אותו בלי תנאים מה הוא יכול כדי להתגבר על המחשבה הזאת.

ש: לדון.

אליעד: אז קודם כל הכי טוב לראות את האמת אז מה האמת?

ש: האמת זה שזה עם תנאים שהכל עם תנאים.

אליעד: כן אבל אם זה עם תנאים זה דופק את כל המשחק.

ש: מה לעשות זאת האמת.

אליעד: אבל זאת לא האמת זה עם תנאים, זאת האמת שזה עם תנאים וזהו?

ש: כן עם תנאים וזהו.

אליעד: אבל אם באמת זוגיות הייתה עם תנאים וזהו אז המערכות יחסים של הזוגיות היו מתפרקות כי חלק ממה שמתחזק אותן זאת המחשבה שזה בלי תנאים אהבה בלי תנאים.

ש: כן קודם כל האמת זה שזה עם תנאים.

אליעד: זאת האמת זאת כל האמת?

ש: אבל מתייחסים לזה כאילו זה בלי תנאים זה המשחק.

אליעד: למה זה שונה?

ש: זה המשחק.

אליעד: אבל למה הלבישו את זה דווקא על זוגיות אתה יכול להגיד את זה גם על העבודה, האמת היא שהבוס שלך נותן לך משכורת עם תנאים לפי כמה שתעבוד תקבל אבל בא נגיד שזה בלי תנאים.

ש: זה כמו היחסים עם המציאות.

אליעד: למה לא אמרו את זה על עבודה למה אמרו את זה על זוגיות דווקא?

ש: בגלל שזוגיות זה משל ליחסים שלי עם המציאות לדוגמה.

אליעד: לא הבנתי אתה הבנת מה שאלתי בהנחה שמצד האמת.

ש: בזוגיות יש לך הכי הרבה מה להפסיד.

אליעד: בהנחה שמצד האמת, בהנחה שאין לך מה להפסיד הרבה אבל בהנחה שמצד האמת שזה עם תנאים אז למה דווקא על זוגיות אמרו שזה בלי תנאים יכלו כל אינטראקציה בעולם "אתה יודע היחסים שלך עם המוכר במכולת זה בלי תנאים אהבה בלי תנאים", רגע נשאל אותו.

ש: כי נושא האהבה הוא נושא כבר את הזוגיות.

אליעד: באמת? אין שום אהבה זה עם תנאים יש אהבה בכל תחום מה זה שונה מכל תחום אחר.

ש: אז מה ההגדרה של אהבה זה שמישהו עושה לך טוב.

אליעד: אבל זה נכון לכל תחום אחר האהבה שלך לרכב שלך היא אהבה ללא תנאים גם כן האהבה שלך למוכר במכולת היא ללא תנאים, אתה יכול לקחת מה שאתה רוצה מהחנות אתה תשלם לו כמה שהוא רוצה.

ש: רגע אתה לא רואה הבדל בין בני זוג.

אליעד: אני רואה הבדל אתה תגיד לי מה ההבדל כי אם זה עם תנאים אז מה ההבדל.

ש: אז מה ההבדל?

אליעד: כן.

ש: ההבדל שאנחנו חושבים שזה בלי תנאים.

אליעד: אבל למה אנחנו חושבים דווקא בזוגיות שזה בלי תנאים למה לא בכל תחום אחר לא אמרו שזה בלי תנאים?

ש: כן אמרת בתחום מסוים בילדים זה עם תנאים.

אליעד: נכון חוץ מהילדים, ילדים נגיד שזה יותר שקוף שזה בלי תנאים "הנה הוא לא התאמץ והוא קיבל בתמורה ככה וככה" למרות שמצד האמת ההורה מקבל תועלת מזה שהוא נותן לילד שזה התנאי, ההורה קיבל תועלת מכך שהוא נתן לילד וזה התנאי זה לא באמת בלי תנאים אבל מבחינת הילד מאחר שהוא לא היה צריך להתאמץ זה כאילו אהבו אותו בלי תנאים. אוקי אבל עכשיו נדבר בזוגיות במה שונה זוגיות מעבודה?

ש: כי זוגיות כאילו נתפסת שאני ביחס עם הבן אדם הזה לתמיד כביכול.

אליעד: גם המוכר במכולת זה לתמיד במה זה שונה, אתה הבנת מה אני שואל? תסביר מה אני שואל.

ש: למה אמרו דווקא.

אליעד: אתה אמרת שמצד האמת זוגיות זאת אהבה.

ש: בחיים הכל זה בלי תנאים וזוגיות.

אליעד: עם תנאים אמרת.

ש: זה עם תנאים ובזוגיות דווקא אומרים שזה בלי תנאים.

אליעד: מעמידים פנים שזה בלי תנאים.

ש: מעמידים פנים שזה בלי תנאים.

אליעד: למה דווקא בזוגיות מעמידים פנים שזה בלי תנאים, זה באמת רק עם תנאים כל תחום אחר זאת האמת זאת השאלה שלי, נגיד שבן אדם אומר "בשביל מה לי להיות בזוגיות?" אומרים לו "כי אז תרגיש שאוהבים אותך" הוא אומר "אז מה כל אחד אוהב אותי אם אני אתן למישהו מאה שקל ברחוב גם הוא יאהב אותי" אומרים לו "לא אבל אם הוא יאהב אותך עם תנאים בזוגיות יאהבו אותך בלי תנאים" אבל האם זאת האמת האם בזוגיות אוהבים אותך בלי תנאים זאת השאלה שלי.

ש: אני אומר קודם כל אוהבים אותך רק עם תנאים וזאת האמת אין מלבדה.

אליעד: סבבה השאלה היא האם מה שאתה אומר זה נכון בכלל אני רק שאלתי אם זאת האמת, אני שאלתי אם זאת האמת שבאמת אוהבים אותך רק עם תנאים בזוגיות.

ש: ולא רואים את זה.

אליעד: אם זאת האמת שאוהבים אותך רק עם תנאים אם זאת האמת אז למה דווקא על זוגיות אמרו שזה בלי תנאים, יכלו לקחת כל מערכת אחרת ולהגיד שהיא גם בלי תנאים למה דווקא על זוגיות אמרו את זה?

ש: מהאינטרס הכי קרוב אלי שזה יהיה.

אליעד: אוקי זה רק בגלל האינטרס אין בזה שום טיפת היגיון שזה גם בלי תנאים או שזה בסוף.

ש: יש בזה היגיון.

אליעד: שנייה אז איפה זה בלי תנאים?

ש: אם אני רוצה לתת למישהו בלי תנאים אני אתן למישהו הכי קרוב אלי, הכי קרוב אלי זה הבת זוג שלי באותו רגע.

אליעד: רגע אבל מראש אתה אומר, רגע שנייה אבל למה היא הכי קרובה אליך? כי היא אוהבת אותך בלי תנאים כי אתה מרגיש קרוב אליה, למה אתה מרגיש קרוב אליה? כי הכי טוב לך איתה, למה הכי טוב לך איתה? כי היא אוהבת אותך בלי תנאים ואתה אוהב אותה בלי תנאים אבל איך מראש בכלל חשבת שאתה אוהב אותה בלי תנאים.

ש: ככה ראיתי.

אליעד: טוב הלאה אתה מה אתה אומר אדוני?

ש: כי זה כאילו נגד אבל זה מרגיש בלי תנאים.

אליעד: למה זה מרגיש בלי תנאים?

ש: כי אחרת זה מהות העניין.

אליעד: אני שאלתי למה.

ש: זאת גם מהות העניין אני חושבת.

אליעד: לא שאלתי מה מהות העניין קודם כל עובדתית...
תנאים להתנהג מהחיים חומרנות חיי היום יום רוצה להבין כלפי המציאות ייחודיות צריך ללכת תוצאות אישה אהבה אהבה בזוגיות אהבה בלי תנאי אהבה בלי תנאים אהבה ללא תנאי אהבה ללא תנאים אהבה עם תנאי אהבה עם תנאים בזוגיות בלי תנאי בלי תנאים בעד ונגד הזוגיות הצלחה הצלחה בזוגיות התאמצות זוגי זוגיות זוגיות בלי תנאים זוגיות בעד ונגד זוגיות ללא תנאים זוגיות עם תנאים להצליח להצליח בזוגיות להתאמץ להתאמץ עבור הזוגיות ללא תנאי ללא תנאים מאמץ מאמץ בזוגיות עבור הזוגיות קושי קשיים קשיים בזוגיות תנאים
מאמץ והתאמצות, מהו מאמץ? ממה נובע מאמץ? ההגדרה של מאמץ, מתי יש מאמץ? סוגים של מאמץ, במה תלוי מאמץ, איך לא להתאמץ בכלל? מה קורה בלי שום מאמץ? מה יקרה אם לא יהיה מאמץ? מתי להתאמץ? מהי תחושת התאמצות?
מאמץ והתאמצות, מהו מאמץ? ממה נובע מאמץ? ההגדרה של מאמץ, מתי יש מאמץ? סוגים של מאמץ, במה תלוי מאמץ, איך לא להתאמץ בכלל? מה קורה בלי שום מאמץ? מה יקרה אם לא יהיה מאמץ? מתי להתאמץ? מהי תחושת התאמצות?
מאמץ והתאמצות, מהו מאמץ? ממה נובע מאמץ? ההגדרה של מאמץ, מתי יש מאמץ? סוגים של מאמץ, במה תלוי מאמץ, איך לא להתאמץ בכלל? מה קורה בלי שום מאמץ? מה יקרה אם לא יהיה מאמץ? מתי להתאמץ? מהי תחושת התאמצות? מה זה מאמץ ומהי תחושת התאמצות? אליעד כהן מסביר לעומק את המושגים מאמץ והתאמצות. לדבריו, המושג מאמץ הוא ביטוי לתחושה מסוימת המתרחשת כאשר אדם חווה פער בין הרצון שלו לבין המציאות. באופן פשוט, מאמץ נובע מהשילוב של שני דברים: רצון לשנות את המציאות, וקושי בשינוי הזה. אליעד מדגיש שמאמץ לא מופיע סתם כך, חייבת להיות התנגדות כלשהי או קושי לשינוי המצב הקיים. אם לא הייתה התנגדות ולא היה קושי, לא היה גם שום מאמץ. לדוגמה, אם אדם מנסה להרים קילו אחד או מאה קילו, ברור שהרמת מאה קילו כרוכה ביותר מאמץ, משום שזה קשה יותר. הקושי כאן הוא ההתנגדות של כוח הכבידה. ככל שההתנגדות גדולה יותר, כך גם המאמץ שנדרש גדל. דוגמה זו ממחישה באופן חד וברור כיצד המאמץ תלוי בגודל ההתנגדות ובקושי הנתפס. מתי מאמץ מופיע בחיים שלנו? אליעד מסביר שמאמץ מופיע בכל פעם שאדם רוצה לשנות משהו ממצבו הנוכחי. הוא מדגים זאת באומרו שאם המציאות מתאימה בדיוק למה שהאדם רוצה, לא נדרש מאמץ כלל. אך ברגע שיש פער, אפילו קטן, בין מה שהאדם רוצה לבין מה שיש במציאות - הוא מיד יחווה מאמץ. לדוגמה, כאשר אדם רעב, הוא מרגיש תחושה של מאמץ כי המציאות היא שהוא רעב והוא רוצה לשנות זאת על ידי אכילה. כלומר, כדי שהאדם יחווה מאמץ חייב להיות לו רצון מנוגד למצב הנוכחי, רצון שיגרום לו לנסות לשנות את המצב. אליעד מוסיף שהמאמץ לא חייב להיות פיזי בלבד, הוא יכול להיות גם מנטלי או רגשי. למשל, אדם שרוצה להבין רעיון מורכב ואינו מצליח בכך, חווה מאמץ רגשי ושכלי. הוא מ
מאמץ, התאמצות, להיות מאושר, כמה להתאמץ, מאמץ מוגדר, לא רוצה להתאמץ, מאמץ חלקי, מאמץ אין סופי, אתה מקבל את מה שאתה נותן
מאמץ, התאמצות, להיות מאושר, כמה להתאמץ, מאמץ מוגדר, לא רוצה להתאמץ, מאמץ חלקי, מאמץ אין סופי, אתה מקבל את מה שאתה נותן
מאמץ, התאמצות, להיות מאושר, כמה להתאמץ, מאמץ מוגדר, לא רוצה להתאמץ, מאמץ חלקי, מאמץ אין סופי, אתה מקבל את מה שאתה נותן האם מאמץ מוביל בהכרח לאושר? אנשים רבים תוהים האם הדרך לאושר דורשת מאמץ מתמשך, ואם כן, כמה בדיוק להתאמץ? בשיחה זו, אליעד מסביר לעומק את המושגים של מאמץ, התאמצות והקשר שלהם ... לדבריו, קיימות שלוש גישות עיקריות ביחס למאמץ ולהשגת אושר: גישה ראשונה - מאמץ בלתי מוגבל: אדם שמחליט שהוא מוכן להשקיע כל מאמץ אפשרי כדי להיות מאושר. במצב כזה, ... שהוא רוצה לפתור, לדוגמה הרגשתו הרעה, ולהתאמץ להבין אותה עד הסוף, בלי גבול ובלי ... אוטובוס בגשם, מרגיש רע, ואם הוא מוכן להתאמץ ללא גבול כדי לשפר את מצבו, עליו ... הבעיה ויפתור אותה לחלוטין. גישה שנייה - אפס מאמץ: האדם מחליט שהוא אינו מוכן להתאמץ כלל. במצב כזה, עליו לקבל את ... ללא התנגדות וללא ניסיון לשנות אותה. הוא לא מתאמץ להיות מאושר ולא מתאמץ לשנות דבר. פשוט חי את המציאות כפי שהיא. גישה שלישית - מאמץ חלקי ומוגבל: האדם מחליט שהוא מוכן להתאמץ, אבל רק עד גבול מסוים. לדוגמה, אדם מחליט שהוא מתאמץ שעה אחת ביום בלבד כדי להיות מאושר. ... בזה. הוא מחליט מראש גבולות ברורים מאוד של מאמץ, ומתנהל לפי הגבולות האלה בלבד. ... כלל. עם זאת, אליעד מדגיש כי מי שמחליט על מאמץ חלקי בלבד, חייב לעמוד בגבולות שהגדיר. אם קבע שהוא מתאמץ שעה אחת ביום בלבד, הוא חייב לעמוד ... לנסות לשנות אותה או להרגיש רע על כך שאינו מתאמץ מספיק. מה קורה אם מתאמצים באופן חלקי ולא עד הסוף? אליעד מסביר שבחירה בהתאמצות חלקית, כלומר, השקעת מאמץ מוגדר מראש (כמו שעה ביום), יוצרת ... הזמן שקבע. עם זאת, הוא מזהיר שמי שבוחר במאמץ חלקי, חייב להיות מאוד ברור עם עצמו ולהפסיק את המאמץ מיד לאחר הזמן שקבע. אם ימשיך ... בעצמו לאחר תום הזמן שקבע. האם כדאי להפסיק להתאמץ לחלוטין? אליעד טוען שישנה גם ...
עצלנות / עצלות / התאמצות / יעילות - מה *טוב* בעצלנות? איך להתמודד עם עצלות?
... עצלות התאמצות יעילות - מה טוב בעצלנות? איך להתמודד עם עצלות? אם נתבונן בעניין העצלות נראה, כי יש לה יתרונות וחסרונות. מצד אחד העצלנות לא מאפשרת לאדם להניע את עצמו ולהתקדם בחיים. ולפעמים, האדם יכול במאמץ קטן מאוד להצליח לשפר את מצבו, אך העצלות שלו מונעת ממנו לעשות זאת. דהיינו, העצלנות מונעת מהאדם להתאמץ ולהצליח. אך מהצד השני, העצלנות היא גם טובה מאוד. משום, שבזכותה האדם לא מתאמץ מאמץ מיותר, ולא מבזבז את כוחו לריק. אם לא הייתה לאדם שום תכונת עצלות, הרי שהוא היה מתאמץ ללא הפסקה על שטויות, ומכלה את כוחו בחינם וללא תועלת. והעצלנות מאזנת את האדם, לא להתאמץ סתם. ובנוסף, העצלנות של האדם, היא זו שדוחפת אותו להתקדם ולפתח דברים, שיעזרו לו לא להתאמץ. לדוגמה: האדם יכול לשתות מים מהברז, ולא צריך ללכת לבאר לשאוב מים, בזכות העצלנות! האדם התעצל ללכת לבאר, ולכן הוא המציא קיצור דרך. וכיוב לגבי ... הכל לפי העניין. ועל האדם להחליט בכוחות עצמו, מה יגרום לו להרגיש טוב יותר, האם להתאמץ ולהשיג את המטרה, או לוותר עליה. ולפי זה להחליט. ולפני שהאדם בוחר האם להתאמץ או להתעצל, עליו לנסות להבין כמה שיותר טוב את מצבו, את המטרות שלו, את החשיבות שלהן, את היכולת שלו להשיג את המטרות שלו, ואת התועלת שתצמח לו מכך שהוא ישיג את המטרות שלו. ואז באפשרותו של האדם להחליט, האם וכמה הוא רוצה להתאמץ . כי ישנם מצבים, שבהם האדם מתאמץ להשיג משהו, למרות שהוא לא באמת יכול או צריך להשיג אותו. ואילו ידע האדם מראש שהוא לא יכול להשיג את הדבר, הרי שהוא היה יכול לחסוך מעצמו את המאמץ. ומצד שני, ישנם גם מצבים שבהם האדם, סתם מתעצל ולא משיג איזה משהו, שהוא גם צריך אותו וגם יכול להשיג אותו בקלות. וזה רק משום שהוא לא יודע ... לראות את הדברים כפי מה שהם באמת, ולהשתדל לפעול בצורה מחושבת. ואם מבין האדם שעליו להתאמץ, אך אין לו חשק להתאמץ ונוח לו יותר להתעצל. מה עושים במקרה כזה? איך אפשר להקל על תחושת העצלנות? תשובה: קיימת דרך טובה להתגבר על העצלנות. והיא, על ידי זה שחוסכים מאמץ. העצלנות שונאת מאמץ. וככל שיש פחות מאמץ, כך יש פחות עצלנות. ולכן, כאשר האדם מתעצל לעשות איזה משהו, עליו לנסות למצוא איזו דרך קיצור יעילה יותר, להשיג את המטרות שלו, עם כמה שפחות מאמץ. ועל ידי זה, גם העצלנות של האדם פחות תציק לו, וגם הוא יוכל להשיג את המטרות שלו בצורה יעילה יותר. ואם בזכות העצלנות, מצא האדם קיצור דרך ... נוספת להקל על העצלנות, והיא, על ידי זה שהאדם מנסה ליהנות מעצם מה שהוא צריך לעשות. מאמץ נוצר, כאשר האדם עושה פעולה כלשהי שהוא לא נהנה ממנה, כדי להשיג מטרה אחרת. ואם האדם מצליח למצוא משהו טוב וחיובי ולהפיק הנאה כלשהי, מעצם מה ... לתוצאה שאותה הוא רוצה להשיג, הרי שהוא נהנה גם מהדרך אל המטרה, וממילא הוא פחות מרגיש מאמץ. ונסכם: צריך להתעצל ולהתאמץ על פי האמת. דהיינו, על האדם לנסות להבין טוב יותר מה באמת חשוב לו. ועל האדם לנסות למצוא את הדרך היעילה ביותר להשיג את מה שבאמת חשוב לו. ועל ...
מאמץ מביא תועלת, תועלת לא תלויה במאמץ, כמה להתאמץ? האם להתאמץ? תועלת בלי מאמץ, למה לא מעריכים אותך? עוצמה של אהבה, עוצמה של התאהבות, האם הכרחי להתאמץ? התאמצות
מאמץ מביא תועלת, תועלת לא תלויה במאמץ, כמה להתאמץ? האם להתאמץ? תועלת בלי מאמץ, למה לא מעריכים אותך? עוצמה של אהבה, עוצמה של התאהבות, האם הכרחי להתאמץ? התאמצות
מאמץ מביא תועלת, תועלת לא תלויה במאמץ, כמה להתאמץ? האם להתאמץ? תועלת בלי מאמץ, למה לא מעריכים אותך? עוצמה של אהבה, עוצמה של התאהבות, האם הכרחי להתאמץ? התאמצות האם מאמץ מביא תועלת או תועלת לא תלויה במאמץ? ההרצאה מתמקדת בשאלה המרכזית: האם ניתן לקבל תועלת גדולה ממאמץ קטן? או אולי, איך התועלת קשורה למאמץ, והאם תמיד יש קשר בין השניים? אליעד מסביר את הדינמיקה בין המאמץ לתועלת, תוך כדי שהוא מציין דוגמאות ומעביר תובנות שונות בנוגע למושגים של מאמץ ותועלת. ההרצאה מתחילה בשיחה שבמהלכה נדונה השאלה איך ייתכן שבן אדם יתאמץ מעט, אך יקבל הרבה תועלת. הוא מציין מקרה שבו אדם מרגיש שהוא נתן מעט אך קיבל הרבה בתמורה, ושואל האם זה אפשרי. בתחילת השיחה, אליעד מעלה את השאלה האם זה הגיוני שבן אדם יתאמץ מעט ויקבל תועלת רבה, ומקשר את העניין למקרים יומיומיים שבהם אנשים מרגישים שהם לא מקבלים תועלת שווה למאמץ שלהם. לאורך השיחה, אליעד מציע את הדוגמה של תן מעט כסף ולקבל הרבה תועלת, ושואל אם זה באמת ייתכן. הוא מסביר שהתועלת שונה מאדם לאדם, והיא אינה תמיד תלוית במאמץ שנעשה. דוגמה נוספת שמוזכרת היא אם אדם רעב מאוד יכול להרגיש יותר תועלת ממאכל קטן, בעוד שבן אדם שאינו רעב ירגיש פחות תועלת מאותו מאכל, גם אם הוא ינסה להשקיע מאמץ באכילה. כחלק מהדיון, אליעד עובר לשלב שבו הוא שואל אם קיימת אפשרות כזו שבה התועלת לא תלויה במאמץ. הוא מציין שהדבר עשוי להיות תלוי בציפיות האישיות ובכמות החיסרון המרגיש בתוך כל אדם. אליעד טוען שהתועלת נובעת מהחיסרון שממלאים, ולא תמיד נובעת באופן ישיר ממאמץ. בהמשך, השיחה מתמקדת בשאלות ... אהבה, יתכן והאהבה הזו תספק לו תועלת גדולה יותר ממה שהיה מקבל מאדם שלא היה אוהב אותו. אליעד שואל אם ניתן להרגיש תועלת רבה אפילו אם לא הושקע מאמץ גדול, ומדבר על ההתמודדות עם קונפליקטים פנימיים בזמן עשיית פעולות. בסופו של דבר, אליעד מסכם שהתועלת לא תמיד תלויה במאמץ, אבל יש פעמים שבהן המאמץ באמת מגביר את תחושת התועלת, במיוחד כשמדובר במילוי חסרונות פנימיים. הוא מציין שיכולת השגת התועלת נובעת מהחיסרון שבני אדם מרגישים, וכשחיסרון זה מתמלא, התועלת משתנה. מאמץ מול תועלת האם מאמץ מביא תועלת? כיצד תועלת משתנה על פי המאמץ? השפעת תועלת על רגשות מהי תחושת ...
לקיחת אחריות על התוצאה, לקחת אחריות על המאמץ, גישות ניהוליות, אחריות ניהולית, אחריות של מנהל, העיקר המאמץ, העיקר התוצאה, תתאמץ בלי קשר לתוצאה, להצביע לביבי נתניהו, שכר על המאמץ, ניהול כושל, מנהל כושל
לקיחת אחריות על התוצאה, לקחת אחריות על המאמץ, גישות ניהוליות, אחריות ניהולית, אחריות של מנהל, העיקר המאמץ, העיקר התוצאה, תתאמץ בלי קשר לתוצאה, להצביע לביבי נתניהו, שכר על המאמץ, ניהול כושל, מנהל כושל
... אחריות על התוצאה, לקחת אחריות על המאמץ, גישות ניהוליות, אחריות ניהולית, אחריות של מנהל, העיקר המאמץ, העיקר התוצאה, תתאמץ בלי קשר לתוצאה, להצביע לביבי נתניהו, שכר על המאמץ, ניהול כושל, מנהל כושל מה ההבדל בין אחריות על המאמץ לאחריות על התוצאה? הנושא המרכזי שאליעד כהן דן בו בהרצאה הוא ההבדל בין לקחת אחריות על מאמץ לבין לקחת אחריות על תוצאה. הוא מסביר את הנושא באמצעות מספר דוגמאות וסיטואציות יום ... מדוע הגישה של לקחת אחריות על תוצאה חשובה יותר מגישה שמתמקדת במאמץ בלבד. מדוע עדיף לשאול האם הטלפון שקט ולא האם השתקת את הטלפון? אליעד מסביר באמצעות ... אליעד, הוא משמעותי: כששואלים האם השתקת את הטלפון? האדם נשאל על המאמץ או הפעולה שהוא עשה. אולי הוא ניסה להשתיק ולא הצליח, אולי הוא לחץ בטעות על הכפתור ... מספיק לבדוק רק את הסיבה אלא צריך תמיד לבדוק את התוצאה הסופית. האם מאמץ בלי תוצאה הוא בעל ערך? אליעד מדבר על הגישה שבה נותנים שכר או הערכה על המאמץ בלבד, ללא קשר לתוצאה. הוא נותן דוגמה מעולם הדת, בו יש אמירה כל מאמץ מתקבל לברכה, ושאדם מתוגמל על כך שהוא מתאמץ ללמוד תורה, אפילו אם לא הגיע להישגים. לפי אליעד, זו גישה שנכונה אולי לחלקים ... התיקונים: אם אדם מזמין איש מקצוע לתקן את המקרר, לא מעניין אותו המאמץ של הטכנאי - מה שמעניין אותו זה האם המקרר עובד או לא. אם הטכנאי השקיע מאמץ אך המקרר עדיין לא עובד, הוא נכשל במשימה. אליעד מדגיש שהלקוח משלם על תוצאות ולא על מאמצים. מדוע הגישה של ביבי נתניהו מוגדרת כניהול כושל? בהמשך, אליעד מתייחס כדוגמה לניהול ... כושל כי הוא לקח אחריות על התוצאה ולא סיפק אותה, ללא קשר לכמה התאמצות הייתה בדרך. אליעד מדגיש שזה לא משנה כמה נתניהו התאמץ או כמה הוא רצה להצליח, מה שמשנה זה התוצאה הסופית - והיא לא סופקה. אליעד לא שולל את ... העובדה שנתניהו כשל בפועל ולכן הוא מנהל כושל. האם לקחת אחריות על המאמץ בלבד זו בריחה מאחריות? אליעד מזהיר מפני נטייה שיש לאנשים להאשים אחרים כשמשהו משתבש ... גורם חיצוני אחר. זו צורת חשיבה שבה האדם מתרגל לקחת אחריות רק על המאמץ ולא על התוצאה, וכך מתרגל להתחמק מאחריות אמיתית. אליעד מזהיר שהרגל זה מוביל לחוסר ... מוחלטת על התוצאה. לדבריו, אדם שמתרגל לקחת אחריות על תוצאות יפעל במאמץ מלא, ללא תירוצים, ללא האשמת גורמים חיצוניים, וייתן את כל מה שיש לו כדי להשיג את ... את ההסתברות להצליח. איך לוקחים אחריות על תוצאה? מה ההבדל בין מאמץ לתוצאה? האם ניהול של ביבי נתניהו כושל? איך להתמודד עם עובדים שמתחמקים מאחריות? למה חשוב לשאול על התוצאה ולא על המאמץ? כיצד סיבתיות משפיעה על אחריות ניהולית? האם יש ערך למאמץ ללא תוצאות? האם השתקת את הטלפון? האם הטלפון שקט? ניתוח סיטואציה, אחריות של מנהל, ...
גורואים ומנטורים, איך לגרום למעריצים להתמכר אליך? מה השיטה של אליעד כהן? איך להיות מנטור מפורסם? איך לגרום לאנשים להעריץ אותך? איך למגנט אליך מעריצים? איך לגרום לאנשים להתאהב בך? איך לגרום לאנשים להתמכר אליך? איך להקים כת?
גורואים ומנטורים, איך לגרום למעריצים להתמכר אליך? מה השיטה של אליעד כהן? איך להיות מנטור מפורסם? איך לגרום לאנשים להעריץ אותך? איך למגנט אליך מעריצים? איך לגרום לאנשים להתאהב בך? איך לגרום לאנשים להתמכר אליך? איך להקים כת?
... אלה הוא להעניק לאנשים רעיונות פשוטים שיביאו להם הנאה או תחושת טוב מיידית, בלי שיתמודדו עם מאמץ מחשבתי. מהו סוכר בתוכן? ההשוואה שמהווה את הליבה של ההרצאה היא ההשוואה בין סוכר למסר ... טוב מיידית לאדם. אליעד מסביר כי אנשים אוהבים סוכר כי הוא מביא להם אנרגיה מהירה, בלי להדרש למאמץ. באותו אופן, אם אתה רוצה למשוך אליך קהל, עליך להגיש להם רעיונות מתוקים - רעיונות או מסרים שמקלים עליהם, שלא דורשים מאמץ מחשבתי. מסרים כאלה יכולים להיות סיסמאות כמו הכל לטובה, הכל אהבה, או תאמין בעצמך. למה ... קליטים ואופטימיים כמו הכל לטובה, תהיה לך קהל רחב שמעריץ אותך ומקבל את מה שאתה אומר ללא מאמץ. האם כדאי למכור רעיונות שמבוססים על מאמץ מחשבתי? אליעד מציין כי קיימת דרך שמבוססת על שימוש בשכל, כלומר, חקירה ובדיקה עמוקה של השאלות המהותיות בחיים, כמו מי אני?, מהו הרצון שלי?, האם הכל באמת לטובה?. עם זאת, דרך זו דורשת מאמץ מחשבתי, דבר שמעטים רוצים להשקיע בו. רוב האנשים לא מעוניינים להשקיע מאמץ להבין את עצמם או את העולם סביבם, ולכן הם יעדיפו רעיונות פשוטים שמספקים להם תחושת טוב ... או אם כדאי להציע להם אמונה פשוטה שיכולה להעניק להם תחושת טוב מיידית. אליעד מציין כי אמנם המאמץ הפנימי שהוא מציע עשוי להרגיש מסובך יותר בהתחלה, אך הוא מביא לתוצאות ארוכות טווח, בעוד ... בנו מנטורים או גורואים גדולים? מהו אותו סוג תוכן שיגרום להרבה אנשים לאהוב אותנו במהירות ובלי מאמץ? תשובה: הרעיון המרכזי הוא למכור לאנשים סוכר. כמו שאנשים אוהבים סוכר במזון, כי הוא מעניק להם הרגשה טובה, מהירה ומיידית, בלי מאמץ - כך כשמוכרים רעיונות או מסרים מתוקים (כלומר, פשוטים, מבוססי אמונה, לא דורשים מאמץ מחשבתי), זוכים להערצה ולהצלחה מיידית אצל קהל רחב. מדוע אנשים כל כך אוהבים סוכר? שאלה: למה ... של אנרגיה מיד עם צריכת משהו מתוק, לדוגמה שתיית משקה ממותק כמו קולה או אכילת ממתק. אין צורך להתאמץ: המנגנון הפיזיולוגי של הגוף מפרק סוכר בקלות, והאנרגיה מופיעה מהר. זה מפתה מאוד, במיוחד ... סוכר או עייפות, כי מיד מרגישים השתפרות. אנשים מעדיפים להימנע ממאכלים שמצריכים זמן עיכול או מאמץ, כמו מזון בעל סיבים תזונתיים גבוהים או מאכלים מסובכים שעיכולם איטי. בגלל שהסוכר זמין בכל ... צריך להגיש את זה בצורה מתוקה. כלומר, לתת להם רעיונות שעושים להם טוב כאן ועכשיו, בלי שישקיעו מאמץ. כשם שסוכר דורש מעט טרחה לעיכול, כך מסרים מתוקים דורשים מעט טרחה שכלית או עמוקה. אנשים ... תאהב את עצמך, הכל לטובה, תהפוך לימון ללימונדה, בלי לדרוש חשיבה מעמיקה. האם כדאי למכור לאנשים מאמץ מחשבתי? שאלה: מה קורה אם דווקא מוכרים לאנשים תוכן שדורש שימוש בשכל ומאמץ? תשובה: לפי הטקסט, יש דרך שמבוססת על שכל - כלומר, חקירה, הבנה לעומק, התבוננות בשאלות יסוד ... הכל באמת לטובה? וכן הלאה. דרך השכל היא הרבה פחות מושכת עבור רוב האנשים, כי היא דורשת מהם להתאמץ , לחקור ולשאול שאלות קשות. בדיוק כפי שמזון בריא אולי לא יוצר התלהבות מיידית כמו ממתקים - ... שלך, תמשוך שפע מהיקום. אלו מסרים קליטים, לא דורשים חקירה, והאדם יכול להיאחז בהם מהר ובפחות מאמץ. כיצד הדובר עצמו רואה את הנושא של למכור אמונה? שאלה: מדוע יש ביקורת כלפי שיטת האמונה ואיך ... ביותר להגיע לנקודה שבה לא צריך דבר. בדומה למזון בריא: בשביל לשמור על בריאות לטווח ארוך, צריך התאמצות מסוימת, להימנע מגאנק, ולבחור את הדרך הנכונה, גם אם היא פחות טעימה בהתחלה. אז איך בוחרים ... שמעוניין באמת לעזור לאחרים להגיע לפתרון עמוק ושורשי, יצטרך ללמד אותם להפעיל את השכל. זה כולל מאמץ, הכולל הבנה, חקירה והתמודדות עם שאלות קשות. לאדם עצמו מומלץ לבדוק: האם אני נמשך לסיסמאות מהירות ולפתרונות מיידיים, או שאני מוכן להשקיע מאמץ בהפעלת השכל?. ההשוואה לתזונה ממחישה זאת: סוכר נותן בוסט אנרגיה מיידי אך עשוי להזיק בהמשך. מזון בריא מצריך זמן ומאמץ אבל בונה בריאות אמיתית לטווח הארוך. כיצד לסכם את המסר המרכזי? שאלה: מהו המסר השלם למי ... סוכר. כלומר, אמירות מעודדות ופשוטות, שלא דורשות חשיבה מעמיקה. כך מושכים קהל רב שלא רוצה להתאמץ. אולם, בראייה ארוכת טווח, הדבר דומה למכור לאנשים התמכרות, שדורשת מהם עוד ועוד סוכר מנטלי, ... יסודית יותר לפתרון אמיתי ומלא. בסופו של דבר, אמנם יש אפשרות להגיע להכרה שהכל מושלם גם בלי שום מאמץ שכלי, אבל אם כבר האדם סובל ושואל שאלות, כדאי לנצל זאת כדי לגלות מה באמת מתרחש במציאות, ...
צריך או לא צריך, האם באמת צריך להתאמץ להבין את המציאות, להחליף צריך אחד בצריך אחר
צריך או לא צריך, האם באמת צריך להתאמץ להבין את המציאות, להחליף צריך אחד בצריך אחר
... או לא צריך, האם באמת צריך להתאמץ להבין את המציאות, להחליף צריך אחד בצריך אחר האם באמת צריך להתאמץ להבין את המציאות? אנשים רבים חיים בתחושה ... הוא נותן דוגמה מעשית: אם האדם רוצה להשיג מטרה כלשהי במהירות, הוא מאמין שהוא צריך להתאמץ ולהבין אותה. אך למעשה, ההתאמצות הזו היא בחירה אינדיבידואלית ולא חובה אבסולוטית. אליעד מדגיש שההתאמצות כאן היא מנטלית, אינטלקטואלית, ולא פיזית, ולכן האדם יכול פשוט לבחור האם הוא מתאמץ או לא. אם המטרה חשובה לאדם מספיק, הוא יעדיף להתאמץ, אבל הוא עדיין לא צריך לעשות זאת במובן של ... ולחוות שינוי עמוק ומשמעותי באופן שבו האדם חווה את עצמו ואת חייו. האם באמת צריך להתאמץ? איך להשתחרר מהלחץ של צריך? איך להפחית סבל ...
אין דבר העומד בפני הרצון - איפה השקר ומה האמת?
אין דבר העומד בפני הרצון - איפה השקר ומה האמת?
... מהן הסיסמאות שגורמות לאנשים לסבול? העולם כיום מלא בסיסמאות מעוררות השראה שמעודדות עקשנות ומאמץ - אם תרצה מספיק, תוכל להשיג כל דבר, אם תתאמץ, תצליח, אין דבר העומד בפני הרצון. אנשים מסוימים נוטים לאחוז באותן אמירות ... שמניעים אותם קדימה. אך האמת היא שהסיסמאות הללו נבובות, וגורמות לבעיות. לדוגמה, אדם יכול להתאמץ מאוד כדי להשיג משהו, אך אם הדבר לא אפשרי או אם הוא לא מתאים לו באמת, הוא לא יצליח. הדחף להאמין שמאמצים נוספים יביאו לתוצאה חיובית יכול ליצור סבל גדול, כאשר בסופו של דבר הוא מגלה שהוא לא מצליח למרות כל ההתאמצות. הבעיה טמונה בכך שאנשים משקרים את עצמם. כאשר הם מנסים להשיג משהו שהם ... רב. אנשים מנסים לעשות דברים שאינם יכולים, ומאשימים את עצמם בכך שלא רצו מספיק, או לא התאמצו מספיק. במקום להודות באמת שיש דברים שהם פשוט לא יכולים לעשות, הם משקרים ... יכול להיכנס לאש ולא להישרף, גם אם ירצה בכל הכוח. - אדם לא יכול להפסיק לנשום לנצח, גם אם יתאמץ עד קצה גבול היכולת. - האדם חייב לאכול ולשתות. אם לא יאכל ולא ישתה - גופו ... רבים נוספים לגבי הרגשות שלו והיכולות שלו. ובעולם סיסמאות רבות, אם תרצה באמת, תצליח, אם תתאמץ, אם תדמיין מספיק טוב, אין דבר שאינו יעמוד בפני הרצון, וכל הסיסמאות האלו ...
אין ארוחות חינם, חוק ההדדיות, שום דבר לא בחינם, מה אפשר לקבל בחינם? אושר בחינם, בשביל לקבל צריך לתת, אין דבר כזה ארוחות חינם, כסף ורוחניות, דברים טובים לא באים בחינם, רוצה בחינם, מאושר בחינם
אין ארוחות חינם, חוק ההדדיות, שום דבר לא בחינם, מה אפשר לקבל בחינם? אושר בחינם, בשביל לקבל צריך לתת, אין דבר כזה ארוחות חינם, כסף ורוחניות, דברים טובים לא באים בחינם, רוצה בחינם, מאושר בחינם
... פסיכולוגי עמוק שיאהבו אותם בלי תנאים. האדם שואף לשליטה מוחלטת, רוצה שאלוהים והמציאות ייכנעו לו ויעניקו לו את מבוקשו ללא צורך להתאמץ או לתת תמורה. הוא משתמש בדוגמה מוחשית מעולם המסחר: אף אדם לא נכנס לחנות ומבקש מוצר בחינם בטענה שהמוכר אמור להיות טוב אליו. ... וברור שאין אפשרות אמיתית לקבל אושר או הצלחה בחיים בלי לשלם מחיר כלשהו. אם אתה רוצה משהו מעבר למה שיש לך כרגע, בהכרח יהיה צורך בהתאמצות מסוימת כדי להשיג אותו. הוא נותן דוגמה לכך שאפילו על דבר פשוט כמו אוכל, האדם נדרש להשקיע מאמץ כלשהו: לקום, להכין אוכל, או לקנות אותו בכסף שהרוויח. אין שום דבר חינם, מלבד הדבר שכבר יש לאדם באותו רגע. הוא מציג מצב פרדוקסלי שבו אנשים רוצים שיאהבו אותם ללא תנאי, אך כשהם מתבקשים להתאמץ מעט או לשלם תמורה, הם מתמרדים וטוענים שזה צריך להיות חינם. לדבריו, אם אתה באמת אוהב את המציאות שלך ללא תנאים, אינך צריך לשנות ... אינה אמיתית. הוא מציין שהאדם לא מבקש מוצרים גשמיים בחינם, אך כן מצפה לכך מהרוחניות. הסיבה היא שהאדם חושב שאם הוא צריך לשלם או להתאמץ, הוא כבר לא מקבל אהבה ללא תנאי. מה המחיר שצריך לשלם כדי להשיג דברים משמעותיים בחיים? אליעד מתבסס על תורת רבי נחמן מברסלב כדי ... פועלים באופן אדיש לחלוטין לרצונות שלנו, ולכן אם אדם רוצה שמשהו ישתנה לטובתו, הוא חייב לפעול ולשלם את המחיר הנדרש, כלומר, להשקיע מאמץ. הוא מביא דוגמאות רבות של אנשים שמתלוננים על כך שהמציאות לא מתחשבת בהם ולא נותנת להם דברים בחינם, אך מסביר שאין כל טעם בתלונות, כיוון שהמציאות אינה כפופה לרצונך. מדוע אי אפשר לקבל דברים בעלי ערך ללא מאמץ? אליעד מסביר שאין עסקה משתלמת במאה אחוז ללא סיכון או מחיר כלשהו. כל הצלחה דורשת הקרבה, מאמץ, או סיכון מסוים. הוא נותן דוגמה מעולם ההשקעות: ככל שהסיכון גדול יותר, כך גם הפוטנציאל לרווח גדול יותר. מי שמחפש להצליח או ... עוזרת לאדם? אליעד מסביר שלעיתים אפילו אם מישהו יעזור לאדם אחר ללא תמורה, זה לא באמת יפתור את הבעיה, כי בסופו של דבר האדם יידרש להתאמץ בעצמו מול המציאות. הוא אומר שאפשר לתת לאדם ייעוץ בחינם, אך עדיין הוא יצטרך להתאמץ כדי לממש אותו. האדם חייב להתאמץ בעצמו, אף אחד לא יכול באמת לעשות את העבודה במקומו. מה ההבדל בין גשמיות לרוחניות בעניין התשלום? אליעד מצביע על העובדה שבגשמיות ... צריכים לשלם כדי לקבל משהו, אך ברוחניות הם טועים לחשוב שזה צריך להינתן בחינם. הוא מציין שבסופו של דבר, גם התועלת הרוחנית מותנית במאמץ פנימי של האדם, ולכן אין באמת הבדל בין רוחניות לגשמיות בעניין הזה - בשתיהן צריך לשלם מחיר כלשהו. איך להתייחס למכשולים בדרך ... אנשים חכמים מבינים שהמכשול הוא ההזדמנות הטובה ביותר להגדיל את החשק והרצון להשיג את המטרה. כלומר, אם קשה לך, דווקא אז כדאי לך להתאמץ יותר, כי הקושי מעיד שאתה קרוב יותר לדבר החשוב באמת. לסיכום, האם יש משהו שאפשר לקבל בחינם? בסופו של דבר, אליעד חוזר ואומר שהדבר היחיד שאפשר לקבל בחינם הוא את מה שכבר יש לך כרגע. כל דבר מעבר לכך דורש מאמץ, מחיר או הקרבה. הוא מבהיר שאין ארוחות חינם, לא בחומריות ולא ברוחניות, ושההצלחה האמיתית מגיעה רק אחרי שהאדם מוכן להשקיע ולהתאמץ. אין ארוחות חינם איך להשיג אושר אמיתי? למה קשה להשיג מטרות? האם אפשר לקבל דברים בחינם? למה המציאות לא מתחשבת בי? מה זה חוק ...
משחק החיים, החיים כמשחק, ליהנות מהחיים, לקחת את החיים בקלות, להרגיש שהחיים משחק, לשחק עם החיים
משחק החיים, החיים כמשחק, ליהנות מהחיים, לקחת את החיים בקלות, להרגיש שהחיים משחק, לשחק עם החיים
... את ההבנה הזו ברמה הרגשית. האם כדי ליהנות מהמשחק צריך להתאמץ? אליעד מסביר שכדי להרגיש את החיים כמשחק אין צורך בהתאמצות או במאמץ מיוחד. הוא משתמש בדוגמה של אדם היושב במאמץ ומנסה לשכנע את עצמו לא להרגיש רגש מסוים. לטענתו, המאמץ הזה דווקא מחזק את הרגש הלא רצוי, כי ככל שאדם מתאמץ לא להרגיש משהו, הוא חושב עליו יותר ומגביר את המשמעות שלו. הגישה הנכונה, לפי אליעד, היא דווקא לא להתאמץ. הוא ממליץ לקבל את הדברים כפי שהם, בלי התנגדות ובלי ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על מאמץ בזוגיות, זוגיות ללא תנאים, זוגיות עם תנאים, להתאמץ עבור הזוגיות, קשיים בזוגיות, להצליח בזוגיות, אהבה בזוגיות, אהבה ללא תנאים, אהבה בלי תנאים, אהבה עם תנאים, זוגיות בעד ונגד
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: התאמצות, האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם יש משמעות לחיים? למה לא להתאבד? האם הכל אפשרי? האם יש אמת מוחלטת? איך נוצר העולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם באמת הכל לטובה? האם יש או אין אלוהים? מי ברא את אלוהים? האם יש בחירה חופשית? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם לדומם יש תודעה? אולי אנחנו במטריקס? האם אפשר לדעת הכל? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך להיות הכי חכם בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? מה המשמעות של החיים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? למה העולם קיים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך להיות מאושר? איך נוצר העולם? מהי תכלית ומשמעות החיים? בשביל מה לחיות? למה יש רע בעולם? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? למה יש רע וסבל בעולם ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: התאמצות, איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם אכזבות? דיכאון? מועקות נפשיות וייאוש? כעס ועצבים? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להשיג איזון נפשי? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם לחץ ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: איך לשנות תכונות אופי? איך למצוא זוגיות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לחנך ילדים? איך לקבל החלטות? איך לפרש חלומות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להיגמל מהימורים? איך להצליח בזוגיות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להאמין בעצמך? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לשפר את הזיכרון? איך לנהל את הזמן? איך להעריך את עצמך? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לעשות יותר כסף? איך לא להישחק בעבודה? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להצליח בראיון עבודה? איך להעביר ביקורת בונה? איך ליצור אהבה? איך להתמודד עם גירושין? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להיות מאושר ושמח? איך לשתול מחשבות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להשיג ביטחון עצמי ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא רטוריקה, מאמן אישי להפרעות קשב וריכוז, קאוצינג מומלץ בתחום התאמצות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.4238 שניות - עכשיו 23_05_2025 השעה 08:25:50 - wesi1