אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה קושי ✔מאמץ בזוגיות, זוגיות ללא תנאים, זוגיות עם תנאים, להתאמץ עבור הזוגיות, קשיים בזוגיות, להצליח בזוגיות, אהבה בזוגיות, אהבה ללא תנאים, אהבה בלי...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
מאמץ בזוגיות, זוגיות ללא תנאים, זוגיות עם תנאים, להתאמץ עבור הזוגיות, קשיים בזוגיות, להצליח בזוגיות, אהבה בזוגיות, אהבה ללא תנאים, אהבה בלי תנאים, אהבה עם תנאים, זוגיות בעד ונגד
האם זוגיות דורשת מאמץ?

זוגיות היא נושא שמעורר שאלות רבות לגבי דרישות והמאמץ שמערכות יחסים כאלה דורשות. אליעד מציע בהסבריו כי האמת על מאמץ בזוגיות תלויה באופן שבו אנחנו תופסים את המציאות ואת המטרות האישיות שלנו. במצב שבו אדם מציב לעצמו מטרות (כמו למשל לעבוד או להשיג תוצאה כלשהי), הוא נדרש להתאמץ, כי אם הוא רוצה משהו הוא חייב להשקיע מאמץ.

ההסבר הראשון של אליעד מתמקד במושג האהבה ללא תנאים. הוא מציין שכאשר אדם מקבל את המציאות כפי שהיא, אין צורך במאמץ כלשהו. אם אדם לא מציב תנאים או דרישות, אז לא משנה אם הוא יאכל או לא יאכל, אם ימות או יחיה - הוא לא ירגיש צורך לפעול. רק כאשר אדם מציב דרישות מהמציאות - בין אם מדובר בצרכים חומריים ובין אם רגשיים - הוא צריך להתאמץ להשיג אותם.

בזוגיות, הציפייה היא לקבל אהבה ללא תנאים, מה שמוביל לעיתים לתחושת קושי במאמץ. לדוגמה, אם בת זוג מבקשת מבן הזוג לשנות משהו, זה יכול להיתפס כהוכחה לכך שהיא לא מקבלת אותו כפי שהוא. אליעד מתאר את הדינמיקה הזו בהשוואה לעבודה, שם התנאים ברורים - אם תעבוד תוכל לקבל את השכר המגיע לך. בזוגיות, לעומת זאת, יש לעיתים תחושה של "אהבה ללא תנאים", מה שמקשה על ההתאמצות לשינוי או להתפשרות. לדוגמה, אם בן הזוג מבקש שתהיה מסודרת יותר, האישה עלולה להרגיש כי הבקשה מעידה על כך שהוא לא מקבל אותה כפי שהיא.

מנגד, לפעמים קל יותר להתאמץ בזוגיות, כי יש כאן פוטנציאל לתגמול רגשני - אהבה ללא תנאים, תמיכה והבנה שאין במקום אחר. אם בן הזוג מבקש ממך משהו מתוך מקום של אהבה, היכולת לתת לו יכולה להרגיש טבעית יותר ומניעה את האדם להרגיש שהוא נותן את המיטב במערכת יחסים.

האם אהבה בזוגיות באמת ללא תנאים?

אליעד מדגיש כי בפועל, זוגיות תמיד כוללת תנאים מסוימים. הוא מציין כי אם מישהו אומר שהוא אוהב אותך ללא תנאים, אז זו לא באמת אהבה מיוחדת, כי הוא יכול לאהוב כל אחד באותה מידה. אהבה אמיתית ועמוקה תמיד תכלול תנאים - למשל, חיבור משותף, הבנת הצרכים של השני ועוד. אנשים מצפים לאהבה כזו שבאה עם תנאים מסוימים שמחברים אותם לרגש מיוחד אחד עם השני.

ההסבר של אליעד לא מתמקד רק בהבנה זו אלא גם בפרקטיקה של מערכת יחסים. הוא מדבר על איך בזוגיות יש את תחושת האהבה ללא תנאים, בעיקר בשל הציפיות והחוקים המפולשים שבה. כל מה שנעשה בזוגיות, כמו למשל השגת תוצאות או השקעת מאמץ למען הצד השני, נתפס כמניב תגמול רגשי מתוך תחושת אהבה ללא תנאים.

איך להתמודד עם התחושה שקשה להתאמץ בזוגיות?

כדי להתמודד עם הקושי במאמץ בזוגיות, אליעד מציע שנזכור שגם אנחנו בעצמנו לא אוהבים בלי תנאים. אם אנו מצפים שמישהו יתאמץ למעננו, עלינו להבין שגם אנו לא באמת אוהבים בלי תנאים את הצד השני. אנשים תמיד מציבים תנאים - כל אחד...
האם זוגיות דורשת מאמץ או צריכה להיות ללא תנאים?

כדי להבין לעומק האם בזוגיות נכון להתאמץ או לצפות לאהבה ללא תנאים, אליעד מסביר תחילה את העיקרון הבסיסי של מאמץ בחיים. כל עוד האדם רוצה משהו מהמציאות, עליו להתאמץ כדי להשיג אותו. אם אדם מקבל את המציאות ללא תנאים, הוא לא צריך להתאמץ כלל, כי לא משנה מה יקרה, הוא תמיד יהיה מרוצה. למשל, אם אדם אינו מציב תנאים למציאות, גם לא אכפת לו אם יחיה או ימות, יאכל או יגווע ברעב. אך ברגע שהוא רוצה דבר כלשהו, עליו להתאמץ כדי להשיגו.

האם מאמץ בזוגיות נתפס קל או קשה יותר מאשר בתחומים אחרים?

אליעד מציג את השאלה המרכזית: האם בתוך זוגיות, אדם יחווה את המאמץ באופן קשה יותר או קל יותר בהשוואה למאמצים רגילים בחיים. לדוגמה, אם בן הזוג מבקש מאשתו שתתאמץ ותכין אוכל טעים יותר כדי לשפר את הזוגיות, האם היא תרגיש זאת כמאמץ קשה יותר או קל יותר מאשר מאמץ רגיל, כמו לנקות את הבית או ללכת לעבודה?

אליעד מדגים זאת במצבים מחיי היומיום: אם הבוס שלך יבקש ממך לקום מוקדם לעבודה, לעומת מצב שבו בת הזוג שלך מבקשת ממך לקום מוקדם בשבילה, באיזה מצב יהיה לך קל יותר להתאמץ?

למה בזוגיות לפעמים קשה יותר להתאמץ?

אליעד מסביר שזוגיות שונה משאר תחומי החיים כי האדם מצפה לאהבה "ללא תנאים". בעבודה או בקנייה במכולת, ברור שיש תנאים מוגדרים - אתה משלם ומקבל סחורה. אין ציפייה לאהבה ללא תנאי. בזוגיות, לעומת זאת, קיימת הציפייה לקבל אהבה ללא תנאים ולקבל את האדם כפי שהוא, ללא צורך בשינוי. לכן, כשמבקשים ממך להשתנות או להתאמץ למען הזוגיות, זה עלול להרגיש קשה יותר, מכיוון שהבקשה נתפסת כהוכחה שלא באמת אוהבים אותך כפי שאתה.

לדוגמה, אם בן הזוג אומר "אני מבקש שתהיי מסודרת יותר", האישה יכולה להרגיש שהוא לא באמת אוהב אותה כפי שהיא. המאמץ הנדרש ממנה הופך להיות יותר קשה מבחינה רגשית.

מתי דווקא קל יותר להתאמץ בזוגיות?

מהצד השני, בזוגיות לפעמים דווקא קל יותר להתאמץ. מדוע? כי בזוגיות קיימת תחושה שאוהבים אותך ללא תנאים - לפחות בתחומים מסוימים. אם אתה משקיע מאמץ בזוגיות, אתה לא מקבל רק תועלת חומרית כמו בעבודה, אלא גם תחושה רגשית של אהבה וחיבור מיוחד. למשל, אם בת הזוג מבקשת ממך לקום מוקדם עבורה, ובתמורה אתה מרגיש שאתה מביע אהבה ללא תנאי, יהיה לך קל יותר לקום מוקדם, כי התמורה הרגשית של אהבה ללא תנאים גבוהה הרבה יותר.

האם אהבה בזוגיות באמת ללא תנאים או שזה רק אשליה?

אליעד מסביר את האמת: בפועל, הזוגיות היא תמיד עם תנאים מסוימים. אם זוגיות הייתה באמת ללא תנאים בכלל, לא הייתה לה שום משמעות. אם מישהו אומר שהוא אוהב אותך ללא תנאים בכלל, באופן מוחלט וללא שום סיבה, אז אותה אהבה לא תהיה ייחודית לך, והוא יוכל לאהוב כל אדם אחר באותה מידה. לכן, גם האדם עצמו רוצה שבזוגיות יאהבו אותו עם תנאים מסוימים - כי רק אז הוא מרגיש מיוחד.

אבל מצד שני, האדם גם רוצה שבזוגיות תהיה תחושה של "ללא תנאים" בתחומים...
עכשיו בכדור הארץ שלנו בחיים האלה בשביל להשיג מטרה צריך להתאמץ, עד כאן זה הגיוני? אם בן אדם לא מבקש מהמציאות כלום הוא לא צריך להתאמץ בכלום אם בן אדם אומר "אני מקבל את המציאות איך שהיא" באותה שנייה אתה לא צריך לעשות כלום אתה לא צריך אפילו ללכת לאכול, אם אתה מקבל את המציאות איך שהיא אתה אומר "מה שהמציאות עושה מקובל עלי" אתה לא צריך יותר לאכול לא צריך לעבוד לא צריך לעשות שום דבר מה שקורה קורה ואם זה לא אכפת לך אז אתה גם לא צריך לעשות כלום.

עכשיו אבל ברגע שבן אדם אומר "אכפת לי מה קורה" הוא מציב למציאות תנאים המציאות אומרת לו גם כן "אתה גם צריך להתאמץ" עד כאן זה הגיוני. עכשיו השאלה היא כזאת מתי נגיד לדוגמה בא נלך לסיפור של זוגיות או מערכות יחסים.

ש: שאלה קטנה אפשר לקבל?

אליעד: כן.

ש: כשאתה אומר לא אכפת כלום אז למה שיהיה אכפת לו לעשות גם משהו?

אליעד: לא אכפת לו אבל הוא גם לא עושה כלום על פי השכל הוא לא יעשה כלום.

ש: לא הבנתי את זה.

אליעד: מה לא הבנת?

ש: אתה אומר שלא אכפת לי מכלום.

אליעד: אם אתה יושב על הכיסא ואתה אומר "אני אין לי ציפיות לכלום" אז למה שתעשה, כלום לא אכפת לך מה שיקרה אתה אומר "לא אכפת לי אם אני אדרס לא אכפת לי אם אני אמות, לא אכפת לי שאפצע לא אכפת לי למות מרעב".

ש: לא אכפת לך גם לעשות דברים.

אליעד: נכון.

ש: אוקי אז מה אומר?

אליעד: אם מישהו ידחוף אותך יזיז לך את היד לשפשף את הקיר לא אכפת לך מה אכפת לך.

ש: לא אכפת לך מכלום אבל לא אכפת לך גם לתת לו פיצוץ.

אליעד: אם תרצה.

ש: נכון.

אליעד: בהנחה שהרצון לא שלך כי אם אתה רוצה והוא שלך זה כבר נקרא רצון.

ש: השאלה למה.

אליעד: לא משנה תקשיב.

ש: נושא אחר.

אליעד: נושא אחר עכשיו תסתכל עכשיו השאלה היא כזאת נגיד לדוגמה בזוגיות, עכשיו על מערכות יחסים האם לבן אדם יותר קל להתאמץ או יותר קשה להתאמץ ביחס למשימות רגילות בחיים הרגילים זאת השאלה.

ש: עוד פעם אם אפשר.

אליעד: בן אדם בחיים יודע שבשביל להשיג מטרה צריך להתאמץ, עד כאן זה הגיוני? הגיוני אתה רוצה לא להיות רע צריך לאכול רוצה לאכול צריך אוכל, צריך אוכל צריך כסף וכו'. הלאה עכשיו השאלה היא כזאת כשבן אדם נמצא בתוך מערכת יחסים בזוגיות האם זה גורם לו שיהיה לו יותר קל להתאמץ ושנייה שימו לב אני לא מדבר אם יהיה לו יותר קל להתאמץ בחיים האחרים נגיד אם הוא בזוגיות יותר טוב לו ואז נגיד יש לו יותר מצב רוח לעבוד לא מדבר על זה.

נגיד שלמען הזוגיות הוא צריך להתאמץ על משהו האם הבן אדם תופס את זה כמטרה רגילה או שהוא תופס את זה כמטרה שיותר קל או יותר קשה להתאמץ עבורה זאת השאלה.

ש: זה תלוי.

אליעד: מה זאת אומרת רגע אתה הבנת את השאלה?

ש: אני לא הבנתי בכלל את השאלה.

אליעד: יפה אז בא נחזור לשאלה אתה תסביר את השאלה מה השאלה?

ש: אני מסביר את השאלה אני לא יודע איך להסביר את זה.

אליעד: במילים.

ש: קשה לי להסביר.

אליעד: אז נסביר את השאלה עוד פעם, אוקי בן אדם יודע שבשביל להשיג מטרה צריך להתאמץ עד כאן הגיוני?

ש: כן.

אליעד: עכשיו נניח שאת נמצאת עם מישהו בקשר זוגי והוא אומר לך ונגיד אז אתם רבים אז יש נגיד שאת לא מכינה אוכל טעים נניח ואז כאילו את מבינה שבשביל שתהיו בקשר יותר טוב את צריכה להתאמץ להכין אוכל יותר טעים, יש בזה היגיון? יש בזה היגיון הוא רוצה שיהיה לו טוב ובשביל שיהיה לו טוב הוא רוצה לאכול אוכל טעים תמלאי לו את הרצון לאכול אוכל טעים יהיה לו יותר טוב והוא יהיה איתך יהיה לו יותר כייף.

עכשיו השאלה היא אז לכאורה זאת אומרת שאם את אומרת לעצמך "אני רוצה שיהיה לי איתו יותר טוב" אז את צריכה להתאמץ להכין אוכל יותר טעים, עכשיו השאלה היא האם במוח שלך תחווי את זה כמו כל מטרה רגילה של "אם אני רוצה שהבית יהיה נקי אני צריכה לנקות אותו" וזה כאילו שזה ברור מאליו שככה זה עובד או שאולי בגלל שזה בזוגיות יש מצב לומר "לא עכשיו אם הוא ביקש ממני את המטרה הזאת אז יהיה לי עוד יותר קל להתאמץ" או "עוד יותר קשה להתאמץ".

ש: תלוי במחויבים שלו.

אליעד: רגע את הבנת את השאלה?

ש: לא את הסוף שלה.

אליעד: בן אדם אומרים לו "תקשיב אתה רוצה לרדת במשקל תרוץ" הוא מבין זה החוקים צריך ללכת לשם לרוץ זה הבין אין לו הוא לא שואל למה צריך לרוץ כי צריך לרוץ זה מה יש, יכול להיות שהוא לא ירצה לרוץ לא יודע מה אבל הוא מבין "אתה רוצה זה תתאמץ" זה הוא מבין אבל בזוגיות אם אומרים לך תתאמצי למען הזוגיות האם המאמץ בזוגיות נתפס כמאמץ יותר קל או שהוא נתפס כמאמץ יותר קשה.

ש: מאשר נגיד שאני צריכה.

אליעד: מאשר במאמץ בכל תחום אחר.

ש: בהשוואה לתחומים אחרים בחיים.

אליעד: אני אתן דוגמה ספציפית נגיד לדוגמה שאומרים לך תרוצי ואז מישהו נגיד אומר לך "אם תצליחי לרוץ תקבלי מיליון דולר" נניח אז זה פתאום נהיה לך לרוץ יותר קל ואם נגיד אומרים לך תרוצי ומישהו שם עלייך משקולת או מושך אותך מאחורה נהיה לך יותר קשה, נכון אז האם זה שהמאמץ הוא בתוך זוגיות האם זה כמו ששמו עלייך משקולת שיהיה לך יותר קשה להתאמץ או שזה כמו שמו לך מיליון דולר שיהיה לך יותר קל להתאמץ. זאת אומרת כיצד זה שהמאמץ הוא עבור זוגיות או אהבה או מערכת יחסים כיצד זה משפיע על המאמץ?

ש: בתפיסה שלי את המאמץ.

אליעד: בדיוק מה אתה אומר? רגע שנייה הוא כי הוא חדש כן מה אתה אומר.

ש: אני חושב שזה לכמה הבן אדם חושב על זוגיות למשל אני עם האקסית שלי היא הייתה נוסעת יותר פעמים להוד השרון לפה מאשר שאני אליה כי לה יותר חשוב לראות אותי מאשר שלי לא.

אליעד: רגע אתה הבנת את השאלה מה השאלה?

ש: אתה אמרת שאתה לפי מה שהבנתי אתה נתת דוגמה שנגיד אני בזוגיות עם מישהי אני מכין אוכל והוא לא מספיק טעים לה היא מבקשת ממני שאני אכין אוכל יותר טעים.

אליעד: חברה שלך אומרת לך "אני מבקשת בשבילי תקום יותר מוקדם בבוקר" או הבוס שלך אומר "בשבילי תקום יותר מוקדם בבוקר", עכשיו השאלה היא האם זה שחברה שלך ביקשה ממך זה הופך את זה ליותר קל או הופך את זה ליותר קשה זאת השאלה הספציפית. הבנת?

ש: אני חושב שזה תלוי גם מה חשוב לך כי אם העבודה חשובה לי יותר.

אליעד: לא בהנחה שזוגיות חשובה לך יותר מהעבודה.

ש: אוקי אז ברור שזה יותר קל.

אליעד: לא יודע.

ש: לי זה ברור שזה יותר.

אליעד: בסדר גמור הבנו אותך.

ש: זה יותר חשוב.

אליעד: לא שנייה זה הגיוני לומר, בא נחדד בדיוק שנייה רגע זה הגיוני לומר שככל שהמטרה יותר חשובה לך ככה יהיה לך יותר קל להתאמץ עבורה זה נכון בלי קשר, אם אומרים לך "תעבוד תרוויח 20 שקלים לשעה" או 500 שקלים לשעה יהיה לך קל להתאמץ ב500 אז זה אותו מאמץ זה נכון זאת לא השאלה מה ששאלתי, בהנחה שזה אותו קושי כאילו בהנחה שאתה רוצה את שניהם אותו דבר נגיד אתה גם רוצה זוגיות טובה ואתה גם רוצה נגיד להתפרנס.

ש: אז זה אותו דבר גם?

אליעד: לא בהכרח לא יודע תכף תראה עוד היבטים, רגע שנייה מה הוא אומר הוא אומר "תראה אם אתה רוצה את המטרה באותה מידה" נגיד לדוגמה אתה רוצה משכורת ואתה רוצה זוגיות באותה מידה ואז אתה צריך להתאמץ נגיד את אותה כמות מאמץ, נגיד לדוגמה לקום בבוקר ב8 בבוקר יהיה לך קשה באותו קושי זה מה שאתה אומר נכון.

ש: ונגיד זה אותו דבר הרצון אותו דבר?

אליעד: אותו דבר כן.

ש: אז כן.

אליעד: אתה אומר "זה שזה זוגיות זה לא הופך את המאמץ ליותר קל או ליותר קשה" אוקי בסדר תשובה תכף תראה עוד תשובות, כן מה אתה אומר?

ש: אני אומר שמהיבט מסוים מצד הזוגיות זה יותר קשה.

אליעד: למה?

ש: למה כי מצד הזוגיות יש לי ציפייה למשל מהחיים מהחוקים שבחיים אין לי ציפייה שהם יקבלו אותי כמו שאני ואני מבין שאני חייב להתאמץ ומהצד של הזוגיות אני מצפה שעוד יקבלו אותי כמו שאני אז להתאמץ באיזושהי פעולה שאז זה אומר גם שיש לי חיסרון מזה שלא מקבלים אותי כמו שאני.

אליעד: אז קודם כל מה שאמרת זה נכון זאת זווית שרציתי לשמוע.

ש: כן אני גם חושב ככה אני רוצה רק לחדד את זה.

אליעד: תחדד את זה.

ש: אני חושב שזה קשור למה אתה מצפה אם אתה מצפה בזוגיות שזה יעשה לך חיים יותר קלים וזה יעשה לך חיים יותר קשים אז זה מתנגש.

אליעד: לא דובר על זה או שאתה רק מוסיף עוד זווית?

ש: מוסיף.

אליעד: בוא אני אחדד את הרעיון שנייה אני אחדד את הרעיון, הרעיון הבסיסי של זוגיות זוגיות זה שונה מכל דבר אחר בחיים זה שונה מכל מטרה אחרת, מי אמר? אני עכשיו אמרתי וזה עובדתית תבדוק זה ככה.

ש: קודם כל זאת הנחה אבל בסדר נניח שזה נכון.

אליעד: תזרום עם זה עכשיו תקשיב בהנחה שמה שאנחנו מגדירים זוגיות מתכוונים לאותו דבר בסדר?

ש: אני לא מבין למה אתה מתכוון מה זה אמור להיות יותר

אליעד: אז עכשיו אני אסביר ולפי זה תדע למה אני מתכוון.

ש: אוקי אז תסביר בבקשה.

אליעד: אז ככה זוגיות אני מדבר על מערכת יחסים שבה בן אדם מצפה שהוא יאהב את הבן זוג שלו "בלי תנאים" ושיאהבו אותו "בלי תנאים" אוקי, עכשיו בשונה מכל שאר הדברים בעולם נגיד הבוס שלך נגיד במכולת לדוגמה קנית משהו אתה לא מצפה לקבל הנחה ואתה גם לא מצפה לקבל יותר, אתה לא תגיד למוכר "למה שילמתי לך על לחמנייה אחת למה לא הבאת לי שתיים למה אתה מביא לי בדיוק לחמנייה אחת" זה מה ששילמת אבל גם המוכר לא יכול לבוא אליך בתלונה "למה שילמת לי שני שקל ולא שלושה שקלים", ככה זה זה כל אחד כי בכל התחומים בחיים זה עובד לפי הדין מה מגיע לך תקבל מה מגיע אני אקבל.

ש: לפי מה?

אליעד: לפי הדין.

ש: מה זה דין?

אליעד: כאילו לפי הפרוטוקול לפי החוק היבש לא לפנים משורת הדין לעומת זאת בזוגיות הרעיון הוא שבן אדם מחפש שיהיה מקום שבו יאהבו אותו בלי תנאים יקבלו אותו איך שהוא ולכן בזוגיות, בלי קשר למה שהוא אמר שתלוי כמה אתה רוצה את הזוגיות שזה נכון אבל בלי קשר לזה לפעמים בגלל שזה בזוגיות יותר קשה להתאמץ, למה בגלל שזה זוגיות יותר קשה להתאמץ? אם נגיד הבוס שלך היה אומר לך לעשות משהו היה לך יותר קל מאשר בזוגיות.

למה? כי הבוס אתה אומר "הוא לא אוהב אותי אז הוא מבקש ממני לעשות את זה אז בסדר אני מבין בשביל שאני אקבל כסף צריך לקום בבוקר אבל היא אמורה לאהוב אותי אז למה היא אומרת שאני צריך להשתנות למענה מה היא לא באמת אוהבת אותי".

ש: יש לי היפוך כבר על האש.

אליעד: יפה עכשיו חכה רגע.

ש: מה עם זה שאתה אוהב אותה.

אליעד: חכה רגע שנייה אנחנו קודם כל מדברים על הזווית מהזווית שהבן אדם רוצה שיאהבו אותו בלי תנאים מהזווית הזאת לפעמים בזוגיות יותר קשה להתאמץ, למה יותר קשה להתאמץ כי מאמץ בזוגיות הוא גם סוג של הוכחה שלא אוהבים אותך בלי תנאים, כשאומרים לך תתאמץ למען הזוגיות זה כמו להגיד לך לא באמת אוהבים אותך בלי תנאים, אוקי לכן מהיבט מסוים בזוגיות יותר קשה להתאמץ. עכשיו מאיזה היבט.

ש: יש גם היפוך לזה שאני חושב שאם היא אוהבת אותי אז אם היא עושה משהו שלא נעים לי אז היא תשנה אותו כי היא אוהבת אותי, זה גם?

אליעד: חכה אתה שנייה, עכשיו מאיזה היבט יותר קל לבן אדם להתאמץ בזוגיות אז אוקי אז אנחנו דיברנו על ההיבט שאמרו לך, שנייה אנחנו דיברנו על ההיבט שאומר ככה בזוגיות יותר קשה להתאמץ כאילו המחשבה הבסיסית שאומרת בחיים בשביל להשיג מטרה צריך להתאמץ הרבה פעמים כשנכנסים לטריטוריה של זוגיות המחשבה הזאת נחלשת.

עוד פעם התפיסה שאומרת "אתה יודע בשביל תועלת צריך להתאמץ בשביל תשואה צריך להשקיע, no pain no gain אין לך כאב אין רווח" אוקי התפיסה הזאת הרבה פעמים כשהיא בטריטוריה של מערכת יחסים בזוגיות גם אנשים שאוהבים להתאמץ רגילים להתאמץ מבינים שצריך להתאמץ פתאום בזוגיות הם "לא אני לא רוצה להתאמץ, מה אתה לא יודע שמתאמצים בחיים? לא אבל אני באתי לזוגיות בשביל שיהיה לי מקום שבו אני לא צריך להתאמץ כי ציפיתי שבזוגיות יאהבו אותי בלי תנאים ואני לא אצטרך להתאמץ אז עכשיו אני גם צריך להתאמץ אז בשביל מה אני צריך זוגיות".

ולכן יש אנשים שעוד פעם שהתפיסה שהם מבינים שהם בלי מאמץ אין תועלת או שיתנו יקבלו לא יתנו לא יקבלו התפיסה הזאת בזוגיות נחלשת אצלם בגלל שהם מצפים שיאהבו אותם בלי תנאים. עכשיו מאיזה מקום זה הפוך שדווקא בזוגיות יותר קל להתאמץ?

ש: צריך להבין שני דברים לדעתי אחד לקבל שאהבה היא עם תנאים.

אליעד: לא אני לא שאלתי איך אני לא שאלתי מה צריך לעשות כדי להתאמץ, שאלתי מאיזה היבט יותר קל בזוגיות להתאמץ.

ש: מההיבט שאתה רוצה לאהוב בלי תנאים.

אליעד: שאתה רוצה לאהוב בלי תנאים.

ש: אתה רוצה לתרגל את האהבה בלי תנאים כן.

אליעד: שנייה לא בא נראה מה אמרת מה אמרת אתה, אתה אומר מההיבט שאתה רוצה לאהוב בלי תנאים?

ש: כן מההיבט הזה קל להתאמץ.

אליעד: אוקי.

ש: כמו שאתה מצפה ממנה שתאהב אותך.

אליעד: רגע שנייה חכה אתה שנייה רגע בא נבין מה הוא אמר, שנייה רגע אתה אומר מההיבט שאתה אוהב בלי תנאים אז אתה אומר אוקי.

ש: זאת גם תשובה.

אליעד: אתה רוצה להרגיש שאתה אוהב בלי תנאים ובגלל שאתה רוצה להרגיש שאתה אוהב בלי תנאים כי כשאתה מרגיש שאתה אוהב בלי תנאים זה עושה לך מאוד טוב ולכן יהיה לך יותר קל להתאמץ כי המאמץ מבטא את האהבה שלך, אוקי וזה כשאתה מבטא אהבה אז אתה בתמורה אתה מקבל תחושה שאתה אוהב בלי תנאים. אוקי זה מה שאמרנו? עוד פעם אתה רוצה להרגיש שאתה אוהב בלי תנאים אז אם אומרים לך תעשה משהו יותר קל לך מאשר בעבודה, למה נגיד שהבוס שלך אומר לך "תקום בשמונה בבוקר, אין לי כוח לקום בשמונה בבוקר מה הוא נותן לי הוא נותן לי כסף לא מעבר לזה".

אבל לדוגמה אם נגיד הבת זוג אומרת לך "תקום בשמונה בבוקר" אתה אומר "כן אבל בתמורה אם אני קם למענה בשמונה בבוקר אני לא מקבל רק זוגיות נגיד אני מקבל גם תחושה שאני אוהב אותה בלי תנאים ואני מעוד רוצה לאהוב בלי תנאים". אוקי עכשיו מה שכן את זה עצמו קודם כל זה נכון מה שאמרת אבל את זה עצמו אפשר להגדיר טיפה שונה, אוקי להגדיר את זה לא על הצד שאתה מרגיש שאתה אוהב בלי תנאים אל על הצד שאתה אומר "בזוגיות יש לי תחושה של אהבה בלי תנאים גם שאוהבים אותי בלי תנאים וגם שאני אוהב בלי תנאים כאילו אם אני אעמוד בתנאים שלה אז אני אוכל להרגיש שהיא אוהבת אותי בלי תנאים".

גם יש את הזווית הזאת זאת לא רק הזווית שאתה רוצה לאהוב בלי תנאים גם הזווית שאוהבים אותך בלי תנאים, עוד פעם לדוגמה קנית במכולת משהו שילמת קיבלת אבל לא קיבלת אהבה בלי תנאים המקום היחיד שבו אתה מקבל אהבה בלי תנאים זה בזוגיות ולכן כביכול בזוגיות יותר קל להתאמץ כי בתמורה לא מקבלים סתם מילוי רצון אלא מקבלים מילוי רצון מסוג של מדגם של אהבה בלי תנאים.

עכשיו מה זה אומר פרקטית? זה אומר שבזוגיות מהיבט מסוים יהיה יותר קשה להתאמץ כי מצפים לאהבה בלי תנאים ומהיבט אחר, מהיבט אחד יהיה יותר קשה להתאמץ כי מצפים לאהבה בלי תנאים ומהיבט אחר יהיה יותר קל להתאמץ כי מקבלים בתמורה אהבה בלי תנאים וזה בדיוק מה שהוא אמר בהתחלה, שנייה עד אסוף נסביר מה הוא אמר? הוא אמר בסוף זה תלוי בכמה תועלת אתה חושב שתקבל ביחס למאמץ.

עכשיו שימו לב אם בן אדם אומר "אני מצפה לקבל אהבה בלי תנאים ואם אני מתאמץ אני לא מקבל אהבה בלי תנאים" אז זה מוריד את הערך של התועלת ומגדיל את העלות ולכן המחשבה שאומרת "אני רוצה לקבל אהבה בלי תנאים בזוגיות ואני לא מקבל את זה כי אני צריך להתאמץ" היא בעצם מגדילה את הקושי להתאמץ כי אז התועלת של הזוגיות יורדת כי זאת לא באמת אהבה אמיתית.

הוא אומר "אני נכנסתי לזוגיות כדי לחשוב שאוהבים אותי בלי תנאים עכשיו אומרים לי תתאמץ אז אני חושב שזה לא באמת בלי תנאים אז אני לא רוצה להתאמץ" כי התועלת ירדה והעלות עלתה. לעומת זאת יש את הצד של "אני מקבל אהבה בלי תנאים" שאז אהבה בלי תנאים מעלה מעוד את התועלת ואז ממילא העלות של המאמץ יורדת.

ש: אני עדיין לא מבין לא יודע בדיוק איך אני מקבל את האהבה ללא תנאים, לא הבנתי את הנקודה הזאת לא הבנתי איך זה הפך להיות בזה שאני מתאמץ אני כן מקבל אהבה ללא תנאים.

אליעד: אני אסביר לך במאמץ עצמו אתה לא מקבל אהבה בלי תנאים אתה אומר "אם אני אתאמץ אז אני אקבל אחר כך אשליה שאוהבים אותי בלי תנאים".

ש: אחר כך?

אליעד: כן תראה עצם המאמץ מחויב שהוא מראה שזאת לא אהבה ללא תנאים, מחויב אין מצב בעולם אם אמרו לך תשתנה זה להגיד לך "לא אוהבים אותך איך שאתה" זה לא משנה איך תסובב את זה.

ש: כן אבל איך זה?

אליעד: אני אגיד לך כי אחרי שאתה תשתנה אתה תהיה האחד שלה ואז אתה תהיה האחד שלה אז היא תאהב אותך בלי תנאים בדברים אחרים.

ש: הבנתי.

אליעד: בדברים אחרים כי מה האמת? כי אם היא הייתה אומרת לך "אני אוהבת אותך רק כמה שאתה מתאמץ" אז גם כן אין טעם להיות איתה, היא אומרת לך "אני בדברים אחרים". מה אתה רוצה להגיד?

ש: שזה עניין של מה מחויב שהבן אדם שבגללו הוא במערכת יחסים אם המחויב זה להרגיש אהבה ללא תנאים אז זה נכון אבל אם המחויב זה הבן אדם למשל הבחורה אז אין בעיה אז הוא יתאמץ בלי סוף בשבילה.

אליעד: מה זאת אומרת?

ש: כי הוא מקבל אותה השאלה מה המחויב של הרצון שלו בתוך היחסים.

אליעד: הזוגיות נכון ולכן כשהוא דיבר בהתחלה על זוגיות אמרתי זה תלוי מה ההגדרה שלך של זוגיות בהנחה שזוגיות המטרה של זה לקבל אהבה בלי תנאים אם המטרה שלך נגיד להיות עם מישהי, סתם אתה יודע אתה לא רוצה ללכת לבד רוצה ללכת עם מישהי אז זה משהו פונקציונלי אתה בודק כמה זה שווה לך וזהו.

ש: כי הוא אמר קודם "אם היא אוהבת אותי היא תעשה הכל בשבילי" זה נכון אם הוא המחויב אז אין בעיה אז היא תעשה הכל בשבילו.

אליעד: אני לא יודע עוד לא התייחסתי למה שהוא אמר, קודם כל השאלה מה המטרה של הזוגיות בהנחה שהמטרה של הזוגיות זה אהבה בלי תנאים אז מהיבט מסוים יהיה הרבה יותר קל להתאמץ כי זה כאילו למען האהבה ואהבה זה הכי חשוב וזה בלי תנאים וכו' ואהבה בלי תנאים זה הדבר הכי טוב שיש בעולם ומצד שני אם זאת אהבה בלי תנאים זה גם יהיה הכי קשה להתאמץ כי בן אדם אומר "מה אני עכשיו צריך להתאמץ למען אהבה בלי תנאים, רציתי שזה יהיה בלי תנאים מה אומרים לי עם תנאים".

ש: כי זה סותר.

אליעד: עכשיו אני רוצה להסביר עוד משהו אחד הדברים שטוב בזוגיות וזה כביכול מקזז את התחושה של התנאים שיש בעולם שלנו, בעולם שלנו בכל המערכות יחסים יש תנאים אוקי ואז נגיד כשילד נולד אז באופן יחסי ההורים שלו אוהבים אותו בלי תנאים באופן יחסי ביחס לשאר הסביבה אבל מה לעשות ששאר הסביבה אוהבים אותו עם תנאים ואם מישהו מלמד את הילד שלו שהוא אוהב אותו בלי תנאים מתישהו זה יהיה בקונפליקט, הוא כאילו "מגן עליו" בלי תנאים.

מה זה אומר בלי תנאים? "גם אם תבלגן את החדר נסדר אותו במקומך גם אם לא תעשה את המטרות שלך נתמוך בך, גם אם תתפרע זה וזה אנחנו אוהבים אותך בלי תנאים", אבל מה הבעיה שבחיים האמיתיים זה לא עובד בלי תנאים ואז הוא מתרגל לקבל בלי תנאים ואז הוא פתאום יוצא לחיים האמיתיים הוא במשבר אומר "משבר עכשיו אמרו לי שלא אוהבים אותי בלי תנאים עכשיו אני צריך להתנהג כמו בן אדם" ואז הוא בטראומה.

ולכן נוצרה הקומבינה של הזוגיות או של הדבר הזה שכאילו כביכול "אוקי פה יש לך את המקום שאוהבים אותך איך שאתה" ואז אם אומרים לבן אדם תתאמץ בתוך הזוגיות אז כביכול זה דופק לו את זה אבל מצד שני אם הוא מספיק מקבל תחושה שאוהבים אותו בלי תנאים אז יהיה לו יותר קל להתאמץ למען הזוגיות. עכשיו ומה האמת?

ש: לגבי מה?

אליעד: עכשיו ככה בא נחזור שנייה רק, אוקי מה האמת האם באמת בסופו של דבר זה עם תנאים או בלי תנאים זאת השאלה, הזוגיות עכשיו האם.

ש: מה עוד פעם מה השאלה?

אליעד: קודם כל יש פה כמה שאלות שאלה ראשונה האם באמת בסוף הזוגיות זה עם תנאים או בלי תנאים?

ש: בסוף הכל עם תנאים חוץ מהאלוהים במציאות.

אליעד: לא אתה תדייק, יש פה שתי שאלות שאלה ראשונה אם בסוף זוגיות זה עם תנאים או בלי תנאים בהנחה שאנחנו מגדירים זוגיות כמערכת יחסים שבה אוהבים בלי תנאים אז בסוף זה עם תנאים או בלי תנאים?

ש: עם תנאים.

אליעד: זאת שאלה ראשונה תכף נבדוק את זה ושאלה שנייה נניח שבן אדם נמצא בזוגיות וקשה לו להתאמץ מכך שהוא מרגיש שלא אוהבים אותו בלי תנאים מה הוא יכול כדי להתגבר על המחשבה הזאת.

ש: לדון.

אליעד: אז קודם כל הכי טוב לראות את האמת אז מה האמת?

ש: האמת זה שזה עם תנאים שהכל עם תנאים.

אליעד: כן אבל אם זה עם תנאים זה דופק את כל המשחק.

ש: מה לעשות זאת האמת.

אליעד: אבל זאת לא האמת זה עם תנאים, זאת האמת שזה עם תנאים וזהו?

ש: כן עם תנאים וזהו.

אליעד: אבל אם באמת זוגיות הייתה עם תנאים וזהו אז המערכות יחסים של הזוגיות היו מתפרקות כי חלק ממה שמתחזק אותן זאת המחשבה שזה בלי תנאים אהבה בלי תנאים.

ש: כן קודם כל האמת זה שזה עם תנאים.

אליעד: זאת האמת זאת כל האמת?

ש: אבל מתייחסים לזה כאילו זה בלי תנאים זה המשחק.

אליעד: למה זה שונה?

ש: זה המשחק.

אליעד: אבל למה הלבישו את זה דווקא על זוגיות אתה יכול להגיד את זה גם על העבודה, האמת היא שהבוס שלך נותן לך משכורת עם תנאים לפי כמה שתעבוד תקבל אבל בא נגיד שזה בלי תנאים.

ש: זה כמו היחסים עם המציאות.

אליעד: למה לא אמרו את זה על עבודה למה אמרו את זה על זוגיות דווקא?

ש: בגלל שזוגיות זה משל ליחסים שלי עם המציאות לדוגמה.

אליעד: לא הבנתי אתה הבנת מה שאלתי בהנחה שמצד האמת.

ש: בזוגיות יש לך הכי הרבה מה להפסיד.

אליעד: בהנחה שמצד האמת, בהנחה שאין לך מה להפסיד הרבה אבל בהנחה שמצד האמת שזה עם תנאים אז למה דווקא על זוגיות אמרו שזה בלי תנאים יכלו כל אינטראקציה בעולם "אתה יודע היחסים שלך עם המוכר במכולת זה בלי תנאים אהבה בלי תנאים", רגע נשאל אותו.

ש: כי נושא האהבה הוא נושא כבר את הזוגיות.

אליעד: באמת? אין שום אהבה זה עם תנאים יש אהבה בכל תחום מה זה שונה מכל תחום אחר.

ש: אז מה ההגדרה של אהבה זה שמישהו עושה לך טוב.

אליעד: אבל זה נכון לכל תחום אחר האהבה שלך לרכב שלך היא אהבה ללא תנאים גם כן האהבה שלך למוכר במכולת היא ללא תנאים, אתה יכול לקחת מה שאתה רוצה מהחנות אתה תשלם לו כמה שהוא רוצה.

ש: רגע אתה לא רואה הבדל בין בני זוג.

אליעד: אני רואה הבדל אתה תגיד לי מה ההבדל כי אם זה עם תנאים אז מה ההבדל.

ש: אז מה ההבדל?

אליעד: כן.

ש: ההבדל שאנחנו חושבים שזה בלי תנאים.

אליעד: אבל למה אנחנו חושבים דווקא בזוגיות שזה בלי תנאים למה לא בכל תחום אחר לא אמרו שזה בלי תנאים?

ש: כן אמרת בתחום מסוים בילדים זה עם תנאים.

אליעד: נכון חוץ מהילדים, ילדים נגיד שזה יותר שקוף שזה בלי תנאים "הנה הוא לא התאמץ והוא קיבל בתמורה ככה וככה" למרות שמצד האמת ההורה מקבל תועלת מזה שהוא נותן לילד שזה התנאי, ההורה קיבל תועלת מכך שהוא נתן לילד וזה התנאי זה לא באמת בלי תנאים אבל מבחינת הילד מאחר שהוא לא היה צריך להתאמץ זה כאילו אהבו אותו בלי תנאים. אוקי אבל עכשיו נדבר בזוגיות במה שונה זוגיות מעבודה?

ש: כי זוגיות כאילו נתפסת שאני ביחס עם הבן אדם הזה לתמיד כביכול.

אליעד: גם המוכר במכולת זה לתמיד במה זה שונה, אתה הבנת מה אני שואל? תסביר מה אני שואל.

ש: למה אמרו דווקא.

אליעד: אתה אמרת שמצד האמת זוגיות זאת אהבה.

ש: בחיים הכל זה בלי תנאים וזוגיות.

אליעד: עם תנאים אמרת.

ש: זה עם תנאים ובזוגיות דווקא אומרים שזה בלי תנאים.

אליעד: מעמידים פנים שזה בלי תנאים.

ש: מעמידים פנים שזה בלי תנאים.

אליעד: למה דווקא בזוגיות מעמידים פנים שזה בלי תנאים, זה באמת רק עם תנאים כל תחום אחר זאת האמת זאת השאלה שלי, נגיד שבן אדם אומר "בשביל מה לי להיות בזוגיות?" אומרים לו "כי אז תרגיש שאוהבים אותך" הוא אומר "אז מה כל אחד אוהב אותי אם אני אתן למישהו מאה שקל ברחוב גם הוא יאהב אותי" אומרים לו "לא אבל אם הוא יאהב אותך עם תנאים בזוגיות יאהבו אותך בלי תנאים" אבל האם זאת האמת האם בזוגיות אוהבים אותך בלי תנאים זאת השאלה שלי.

ש: אני אומר קודם כל אוהבים אותך רק עם תנאים וזאת האמת אין מלבדה.

אליעד: סבבה השאלה היא האם מה שאתה אומר זה נכון בכלל אני רק שאלתי אם זאת האמת, אני שאלתי אם זאת האמת שבאמת אוהבים אותך רק עם תנאים בזוגיות.

ש: ולא רואים את זה.

אליעד: אם זאת האמת שאוהבים אותך רק עם תנאים אם זאת האמת אז למה דווקא על זוגיות אמרו שזה בלי תנאים, יכלו לקחת כל מערכת אחרת ולהגיד שהיא גם בלי תנאים למה דווקא על זוגיות אמרו את זה?

ש: מהאינטרס הכי קרוב אלי שזה יהיה.

אליעד: אוקי זה רק בגלל האינטרס אין בזה שום טיפת היגיון שזה גם בלי תנאים או שזה בסוף.

ש: יש בזה היגיון.

אליעד: שנייה אז איפה זה בלי תנאים?

ש: אם אני רוצה לתת למישהו בלי תנאים אני אתן למישהו הכי קרוב אלי, הכי קרוב אלי זה הבת זוג שלי באותו רגע.

אליעד: רגע אבל מראש אתה אומר, רגע שנייה אבל למה היא הכי קרובה אליך? כי היא אוהבת אותך בלי תנאים כי אתה מרגיש קרוב אליה, למה אתה מרגיש קרוב אליה? כי הכי טוב לך איתה, למה הכי טוב לך איתה? כי היא אוהבת אותך בלי תנאים ואתה אוהב אותה בלי תנאים אבל איך מראש בכלל חשבת שאתה אוהב אותה בלי תנאים.

ש: ככה ראיתי.

אליעד: טוב הלאה אתה מה אתה אומר אדוני?

ש: כי זה כאילו נגד אבל זה מרגיש בלי תנאים.

אליעד: למה זה מרגיש בלי תנאים?

ש: כי אחרת זה מהות העניין.

אליעד: אני שאלתי למה.

ש: זאת גם מהות העניין אני חושבת.

אליעד: לא שאלתי מה מהות העניין קודם כל עובדתית...
השקעה ככה אני רוצה מספיק טובים לעשות סקס מחויבים מה יותר קשה לקבל אהבה בלי תנאים ההגדרה של אהבה להתאהב בך מחויבויות התמקדות אהבה אהבה בזוגיות אהבה בלי תנאי אהבה בלי תנאים אהבה ללא תנאי אהבה ללא תנאים אהבה עם תנאי אהבה עם תנאים בזוגיות בלי תנאי בלי תנאים בעד ונגד הצלחה הצלחה בזוגיות התאמצות זוגיות זוגיות בלי תנאים זוגיות בעד ונגד זוגיות ללא תנאים זוגיות עם תנאים להצליח להצליח בזוגיות להתאמץ להתאמץ עבור הזוגיות ללא תנאי ללא תנאים מאמץ מאמץ בזוגיות עבור הזוגיות קושי קשיים קשיים בזוגיות תנאים
העמדת פנים, קושי להעמיד פנים, קושי להיות שחקן, קושי לשקר לאנשים, קושי להחניף לאנשים, המבחן של היוצא בשאלה, ברומא תהיה רומאי, לא מוכן להעמיד פנים, לא מוכן לשקר לעצמי, להיות נאמן לעצמך, להיות אותנטי, חנופה, חנפנות, הקצנה
... פנים, קושי להעמיד פנים, קושי להיות שחקן, קושי לשקר לאנשים, קושי להחניף לאנשים, המבחן של היוצא בשאלה, ברומא תהיה רומאי, לא מוכן להעמיד פנים, לא מוכן לשקר לעצמי, להיות נאמן לעצמך, להיות אותנטי, חנופה, חנפנות, הקצנה למה קשה לאנשים להעמיד פנים ולשחק את המשחק החברתי? אנשים ... נדרש לפעמים להעמיד פנים שהוא כן עובד, או אדם גרוש עשוי להעמיד פנים שהוא בזוגיות כדי להיראות טוב יותר חברתית. לדברי אליעד כהן, הסיבה האמיתית לקושי של אנשים להעמיד פנים נעוצה בכך שהם אינם שלמים לגמרי עם ... כל האחרים פשוט משוגעים שחושבים שזה רע לא לעבוד. ואם הוא חי בבית משוגעים, כדברי אליעד, מדוע שלא ישחק את המשחק שלהם? מדוע דווקא מי שיצא בשאלה מתקשה לשים כיפה על הראש? דוגמה נוספת וחשובה שאליעד כהן ... מקרה של אדם שיוצא בשאלה. אחד המבחנים המשמעותיים של מי שיצא בשאלה באופן אמיתי הוא האם הוא מסוגל לשים כיפה על הראש בלי להרגיש התנגדות פנימית. מי שמתקשה לשים כיפה, טוען אליעד, כנראה לא יצא בשאלה באופן מלא. למה? כי עצם הקושי שלו נובע מכך שבתוך תוכו עדיין מתקיים קונפליקט - אולי יש ... את המנגנון הנפשי שגורם לאנשים להימנע מלהעמיד פנים. לדבריו, אדם שאינו מסוגל להיות רומאי ברומא, כלומר, להתנהג כפי שהחברה מצפה ממנו, עושה זאת מתוך קושי פנימי שנובע מחוסר קבלה עצמית מלאה. אם הוא היה שלם, לא היה לו כל קושי להעמיד פנים או לשקר לאחרים - כי הוא היה יודע שהמציאות שלו לא תלויה במה שאחרים חושבים. אליעד מסביר שהקושי להעמיד פנים או להחניף אינו נובע מערכים נעלים או מנאמנות ... מוכן לשקר לעצמו או לאחרים, ככל הנראה נמצא עדיין בתוך מאבק פנימי וזקוק לאישור חיצוני לאותנטיות שלו. לכן, מי שמצליח לשחק את המשחק החברתי ללא קושי פנימי, לשקר לאחרים או להעמיד פנים כשהוא צריך, אינו בהכרח ... זה יכול להעיד דווקא על ביטחון פנימי, שלמות ואותנטיות אמיתית, כזו שאינה זקוקה להכרה חיצונית או להצהרות פומביות. לא מוכן לשקר לאחרים לשקר לעצמך קושי לנסות למצוא חן בעיני אנשים חכם בבית משוגעים התנהגות אותנטית קושי בהעמדת פנים לא מוכן לשקר לאחרים, לשקר לעצמך, קושי לנסות למצוא חן בעיני אנשים, חכם בבית משוגעים, התנהגות אותנטית, קושי בהעמדת פנים ...
קושי להחליט, קושי להתחייב, קושי לקבל החלטה, לא יודע איך להחליט, לא מסוגל להחליט, חמורו של בורידן, קבלת החלטות, לא אוהב להתחייב, לא רוצה להתחייב, פחד ממחויבות, קשה להתחייב
קושי להחליט, קושי להתחייב, קושי לקבל החלטה, לא יודע איך להחליט, לא מסוגל להחליט, חמורו של בורידן, קבלת החלטות, לא אוהב להתחייב, לא רוצה להתחייב, פחד ממחויבות, קשה להתחייב
קושי להחליט, קושי להתחייב, קושי לקבל החלטה, לא יודע איך להחליט, לא מסוגל להחליט, חמורו של בורידן, קבלת החלטות, לא אוהב להתחייב, לא רוצה להתחייב, פחד ממחויבות, קשה להתחייב למה קשה לאנשים לקבל החלטות פשוטות וטריוויאליות? אנשים רבים מתקשים לקבל החלטות, לא רק בדברים מהותיים כמו בחירת מקום מגורים או התחייבות ... להחליט אם לשים קודם מלח או פלפל, או באיזה כיסא לשבת. לכאורה זו החלטה פשוטה, אך יש אנשים שיכולים להתלבט עליה לאורך זמן רב. הסיבה לקושי הזה, לפי אליעד, היא הרצון של אנשים לקבל החלטה אופטימלית, החלטה ללא חיסרון כלל. הם מחפשים את הבחירה הבטוחה, זו שתהיה מושלמת, מבלי לאבד שום יתרון אפשרי. אך מכיוון שכל החלטה בהכרח כרוכה בצמצום ובוויתור, הם מוצאים עצמם חסרי יכולת להחליט. מה הקשר בין קושי לקבל החלטה לבין שלמות וצמצום? אליעד מסביר כי תהליך הבחירה דומה לבריאת העולם, כפי שמוצג בדברי רבי נחמן. בריאת העולם מתוארת כהפיכת אין ... של דירות אחרות, ואדם שנכנס לזוגיות מתחייב לבן זוג אחד ומוותר על אפשרויות אחרות. הבעיה מתחילה כאשר האדם שואף לשלמות מוחלטת. הוא מתקשה להתמודד עם הרעיון של ויתור או צמצום, כי עבורו זו חוויה שלילית, כמעט אסון קטסטרופלי. לכן, אדם כזה נמנע מהחלטות, אפילו בדברים קטנים. איך להתמודד עם הפחד מצמצום וויתור בקבלת החלטה? אליעד מציע שהפתרון לקושי לקבל החלטות נמצא בהבנה עמוקה יותר של מהות הבחירה והצמצום. כשאדם יבין שאין הבדל מהותי בין אינסוף (אפשרויות בלתי מוגבלות) לבין צמצום ... מתוך תחושה של חופש. הבחירה לא נתפסת עוד כאובדן, אלא כחלק טבעי מחוויית החיים. אליעד מדגיש כי אם אדם יבין אפילו באופן יחסי מדוע הוא מתקשה להחליט (משום שהוא מפחד מוויתור), הוא כבר יקל על עצמו, כי אז הוא יבין שהוויתור הכרחי ואין טעם להימנע ממנו. מהי המשמעות של אין הבדל ... אחת מוגדרת). אלוהים, בדוגמה זו, חייב היה לקבל החלטה ברורה - למשל, שכדור הארץ יהיה עגול - למרות שיש אינספור אפשרויות אחרות. אדם שמתקשה להחליט, לו היה במקומו של אלוהים, היה נשאר תקוע ללא החלטה כלל, כי הוא לא היה מסוגל לוותר על האופציות האחרות. כך אליעד מבהיר שתהליך ... של הוויתור או הצמצום, ושזה חלק הכרחי מהחיים, הוא יקבל שהבחירה היא בלתי נמנעת ואין בה אסון. ההכרה הזו בלבד כבר עשויה להפחית את רמת הקושי שהוא חש כאשר הוא ניגש להחליט. לכן, הפתרון העמוק ביותר הוא להבין שאין באמת הבדל מהותי בין האפשרויות, ובכך להשתחרר מהלחץ לבחור את הבחירה ... תוצאה ישירה של הפחד מצמצום. אליעד מדגיש שהתחייבות (לזוגיות, למקום עבודה או לכל דבר אחר) נתפסת כאסון עבור מי שמפחד מצמצום. לכן, מי שמתקשה להחליט ינסה להימנע מהתחייבות ככל האפשר, כי הוא מפחד לאבד את האפשרויות האחרות. אולם, הפתרון הוא להבין שדווקא מתוך הצמצום והבחירה יכולה לנבוע חוויה של חופש פנימי אמיתי. אם האדם יחווה את הבחירה שלו כמעשה של חופש ולא כוויתור טראומטי, הוא יוכל להתחייב ולהחליט ללא קושי. כיצד להתמודד עם פחד ממחויבות? מהי הבחירה האופטימלית? המהות של קבלת החלטות פחד מוויתור והשלכותיו הקשר בין צמצום לחופש פנימי למה קשה לאנשים לבחור ולקבל החלטות? בוידאו זה, אליעד מסביר את הקושי של אנשים להחליט ולבחור, תוך שהוא עוסק בנושאים כמו קבלת החלטות, פחד ממחויבות וקושי להתחייב. בחירה אינה תמיד קשורה רק לדברים גדולים כמו בחירת מקום מגורים או מערכת יחסים, אלא גם להחלטות יומיומיות כמו איזה תיבול לשים קודם ... אנשים שלא מצליחים להחליט הם אלה שמחפשים שלמות, אך השאיפה לשלמות מונעת מהם לפעול, שכן כל בחירה כרוכה בויתור על אפשרויות אחרות, וזה קשה מאוד. הדימוי שהביא אליעד מדבר על התהליך של בריאת העולם. הוא מתאר את הבחירה כפעולה של צמצום, שבה אדם בוחר באופציה אחת ומוותר על ... מהצמצום, יימנע מלקבל החלטות או להתחייב, בין אם זה בקשר זוגי או בחירת מקום עבודה, מכיוון שהוא רואה בכך אסון קטסטרופלי. מה עושים כאשר קשה להחליט? הפתרון, לפי אליעד, הוא להבין את המהות של הבחירה כצמצום ולראות שאין שום הבדל בין הצמצום לבין האינסוף. זה מאפשר לאדם לבחור ... ממחויבות? מהי הבחירה האופטימלית? המהות של קבלת החלטות פחד מוויתור והשלכותיו הקשר בין צמצום לחופש פנימי עכשיו הנושא הוא כזה למה לאנשים קשה לבחור, עכשיו מה זה אומר לבחור? לבחור זה יכול להיות קבלת החלטה שצריך לבחור באיזה מסעדה לאכול איפה לגור לבחור, יכול להיות לבחור גם במובן של נגיד לדוגמה מערכות יחסים נגיד לדוגמה להתחייב להיות עם מישהו גם כן סוג של לבחור אנשים קשה להם להתחייב קשה להם לבחור. עכשיו השאלה היא למה זה ככה ומה הפתרון לזה זאת השאלה, אם היא בהנחה שיש לה איזה פתרון אז למה זה ככה. לא לכולם זה קשה יש אנשים רגע למרות נגיד את לדוגמה נגיד שעכשיו תהיה לך נגיד החלטה של חיים ומוות נגיד תהיה לך איזו דילמה אבל יש אנשים שיש להם דילמה ... מוחלט יחשוב שצמצום ואינסוף זה אותו דבר אז לא תהיה שום משמעות לכלום ואז הוא גם לא יעשה כלום וכו ואף על פי כן באופן יחסי בן אדם שחווה שקשה לו לקבל החלטה הוא צריך להיות מסוגל להבין שזה לא משנה ההחלטה איזה החלטה הוא יקבל ואז ממילא יהיה לו יותר קל לקבל החלטה, כנל לגבי כל ...
התפתחות אישית והתמודדות עם קשיים, למה חייב להתמודד עם קושי כדי להתפתח? למה בלי קושי אין התפתחות אישית? איך להתפתח ברמה האישית? קשיים והתפתחות אישית, איך להתפתח אישית? פיתוח אישיות, התפתחות מקצועית, עצלנות והתפתחות אישית
... אישית והתמודדות עם קשיים, למה חייב להתמודד עם קושי כדי להתפתח? למה בלי קושי אין התפתחות אישית? איך להתפתח ברמה האישית? קשיים והתפתחות אישית, איך להתפתח אישית? פיתוח אישיות, התפתחות מקצועית, עצלנות והתפתחות אישית למה התפתחות אישית חייבת להיות כרוכה בקושי? התפתחות אישית היא תהליך של שינוי שבו האדם עובר ממצב אחד למצב אחר, שנתפס בעיניו כטוב יותר. אליעד כהן מסביר שכדי שתהיה התפתחות, חייב להתקיים שינוי, וכדי ששינוי יתרחש חייב להיות קונפליקט כלשהו. הקונפליקט הזה מתבטא בקושי שחייבים להתמודד איתו. אם לא יהיה קושי, לא תהיה התפתחות. המשמעות של התפתחות היא מעבר ממצב נתון למצב חדש, וכדי להגיע למצב הזה, האדם חייב להרגיש שהמצב החדש עדיף וטוב יותר מהמצב הנוכחי שבו הוא נמצא. מהי משמעות הקושי בתהליך ההתפתחות האישית? אליעד כהן מדגים זאת באמצעות דוגמה מעולם הספורט: אדם שמנסה להרים משקלים כבדים כדי לפתח שריר. אם האדם הזה לא יתאמץ ולא ירגיש קושי בעת האימון, הוא לא יצליח לפתח את השריר. זהו עיקרון ברור ופשוט: אם האדם לא יפעיל על עצמו עומס ולא יגרום לעצמו להתמודד עם קשיים, השרירים שלו לא יתחזקו. מצד שני, הוא מדגיש גם את הסיכון: יכול להיות שהאדם ינסה להרים משקל כבד מדי, והמאמץ יגרום לו לקרוע שריר, ואז לא תהיה התפתחות, אלא דווקא ... כהן מדבר עליהם הוא שעצלנות וחוסר רצון להתמודד עם קשיים הם המכשולים הגדולים ביותר להתפתחות אישית. מי שמתעצל ולא מעוניין להתאמץ ולהתמודד עם קשיים, בעצם נשאר במקום. האדם נתקע, לא משתנה ולא מתקדם למקום טוב יותר. במילים אחרות, האדם נשאר באזור הנוחות שלו, וכאשר אין יציאה מאזור הנוחות, אין שום סיכוי להתפתחות אמיתית. כיצד ניתן למצוא את הקושי שיקדם התפתחות אישית? ההנחיה המעשית של אליעד כהן היא פשוטה: אם אדם רוצה התפתחות, הוא חייב לחפש משהו קשה שיאתגר אותו. האתגר חייב להיות משהו שדורש מאמץ משמעותי. רק כשיש התמודדות עם אתגר, האדם יכול להשתנות ולצמוח. אם אדם יחפש התפתחות אישית בלי אתגרים ובלי קושי, הוא פשוט יגלה שאין דבר כזה. המפתח הוא המוכנות להתמודד עם קשיים ולראות בהם הזדמנות לצמיחה. מה הקשר בין קונפליקט לבין התפתחות? כדי להבהיר את הרעיון, אליעד כהן חוזר על כך שכל שינוי כרוך בקונפליקט פנימי או חיצוני. ההתמודדות עם ... ולא ייצור את השינוי הדרוש להתפתחות. האם כל התמודדות עם קושי מובילה להתפתחות? אליעד כהן מציין שלא כל התמודדות עם קושי מובילה בהכרח לתוצאה חיובית או להתפתחות. לפעמים ההתמודדות מסתיימת דווקא בכישלון או בנזק, כמו בדוגמה של פציעת השריר. התמודדות עם קושי יכולה בהחלט להוביל לנסיגה או הידרדרות. ולכן, לא מספיק רק להתמודד עם קושי - חשוב גם להתמודד נכון ובאופן שקול, כדי שהמאמץ יוביל באמת להתפתחות חיובית ולא לתוצאה הפוכה. מה המסקנה המעשית לתהליך ההתפתחות האישית? אליעד כהן מסכם את דבריו ... אישית חייב להבין שהדרך היחידה להגיע לכך היא באמצעות קושי. אם אדם לא רוצה קושי, הוא פשוט לא רוצה באמת להתפתח. הקושי הוא לא משהו שלילי, אלא להיפך - הוא ההזדמנות האמיתית לגדול, להשתפר ולהגיע למצב טוב יותר. למה חייב קושי להתפתחות אישית? כיצד להתמודד עם קשיים? למה עצלנות עוצרת התפתחות? איך לצאת מאזור הנוחות? האם כל קונפליקט מוביל להתפתחות? מהי התפתחות אישית אמיתית? ...
קשיים / הצלחה - מדוע כל קושי הוא הצלחה? כיצד להפוך קושי להצלחה?
קשיים הצלחה - מדוע כל קושי הוא הצלחה? כיצד להפוך קושי להצלחה? כל קושי נובע בהכרח מהצלחה. האדם הצליח להגיע לקושי. אם האדם לא היה מצליח להתגבר על הקושי הקודם, הוא לא היה מגיע לקושי הנוכחי. כך שכל קושי באשר הוא נובע בהכרח מהצלחה של התמודדות עם הקושי שקדם לו. קושי הוא דבר טוב, משום שהוא מקדם את האדם לשלמות. הקושי מאלץ את האדם לחיות טוב יותר. הקושי מקרב את האדם לטוב האמיתי. קושי = חוסר התאמה. המציאות של האדם אינה תואמת את רצונו. הצלחה = התאמה = המציאות של האדם ורצונו עולים בקנה אחד. הקושי מאלץ את האדם להגיע לאחדות עם המציאות = אושר. ישנם שני סוגים של הצלחה. הצלחה אמיתית והצלחה שאינה ... הצלחה שאינה תלויה בשום דבר זמני, אלא רק במהות פנימית יציבה ונצחית. קושי אפשרי רק כאשר ההצלחה אינה אמיתית. קושי = פירוק של הצלחה שאינה אמיתית. כאשר האדם נמצא במצב של הצלחה שאינה אמיתית, באותו הרגע בא הקושי כדי לקרב אותו להצלחה האמיתית והטובה באמת. קושי = תלות במצב חיצוני כלשהו. אם אין תלות אין קושי. הצלחה שאינה אמיתית = שביעות רצון בגלל מצב חיצוני כלשהו. הקושי נוצר מכך שהמצב החיצוני משתנה ומפרק את ההצלחה שאינה אמיתית. הקושי מאלץ את האדם להתקרב אל ההצלחה האמיתית, ההצלחה שאינה תלויה בדבר. הקושי מזכיר לאדם שהוא עדיין לא נמצא בטוב האמיתי. הצלחה שאינה אמיתית = הצלחה שתלויה בדבר חיצוני = פחד לאבד את ההצלחה. קושי = איבוד המצב החיצוני. הצלחה אמיתית = אושר שנובע מחיבור עמוק לאני הפנימי של האדם ולמהות האמיתית של ... מבין את ההיגיון הטוב והמושלם של המציאות. אושר שאינו תלוי בדבר. הקושי מקרב את האדם אל הטוב האמיתי, טוב של שלמות, טוב ללא פחד מאיבוד ההצלחה. ברמה המעשית: כאשר האדם נתקל בקושי, עליו להעמיק אל תוך המהות של הרצונות שלו ואל תוך המהות של המציאות שאיתה הוא מתמודד. ככל שהאדם מעמיק ...
קשיים בחיים, למה החיים קשים? למה קשה בחיים? למה החיים לא קלים? איך להתמודד עם קשיים בחיים? איך להתמודד עם חיים קשים? איך לעשות את החיים יותר קלים? למה יש קשיים בחיים? למה החיים כל כך קשים? קושי בחיים, כל כך קשה לי בחיים
קשיים בחיים, למה החיים קשים? למה קשה בחיים? למה החיים לא קלים? איך להתמודד עם קשיים בחיים? איך להתמודד עם חיים קשים? איך לעשות את החיים יותר קלים? למה יש קשיים בחיים? למה החיים כל כך קשים? קושי בחיים, כל כך קשה לי בחיים
קשיים בחיים, למה החיים קשים? למה קשה בחיים? למה החיים לא קלים? איך להתמודד עם קשיים בחיים? איך להתמודד עם חיים קשים? איך לעשות את החיים יותר קלים? למה יש קשיים בחיים? למה החיים כל כך קשים? קושי בחיים, כל כך קשה לי בחיים למה בעצם קיימים קשיים בחיים? אליעד כהן מסביר שכל אדם במהלך חייו מתמודד עם קשיים מסוגים שונים - בין אם מדובר בקשיים כלכליים, רגשיים, אישיים או כל סוג אחר של קושי. השאלה המרכזית שאליעד דן בה היא למה בכלל קיימים קשיים בחיים, מדוע החיים לא יכולים להיות קלים יותר, ולמה אנחנו לא יכולים פשוט להשיג בקלות את כל המטרות שלנו? מה היה קורה אילו לא היו קשיים בכלל בחיים? אליעד מתחיל בהסבר ברור ופשוט שמדגים מדוע קשיים בחיים הם דבר הכרחי. הוא מציע שנדמיין עולם שבו כל דבר שהיינו רוצים מתממש באופן מיידי ובלי שום מאמץ. לדוגמה, אם אדם ירצה ... כזה אולי נשמע מושלם, אבל למעשה הוא יהפוך במהרה לחסר כל משמעות. כשאין שום קושי ואין שום מאמץ להשיג דברים, אנחנו מאבדים את המשמעות של החיים. למעשה, אליעד מדגיש שעולם כזה יהיה שקול למוות, כי לא תהיה בו ... מתגשם ברגע אחד, ולכן המשמעות של החיים הייתה נעלמת לחלוטין. מדוע דווקא רמת הקושי בחיים היא כפי שהיא? אליעד ממשיך ומסביר שאם הקושי הכרחי לקיומם של החיים, עולה השאלה מדוע הקושי בחיים הוא דווקא ברמה מסוימת - לא קל יותר ולא קשה יותר. הוא מסביר שרמת הקושי היא תמיד יחסית לרצונות שלנו. למשל, כיום אדם יכול להתלונן שלקנות דירה בישראל זו משימה קשה מדי, והוא שואל למה לא לקצר את הזמן ל - 50 שנים במקום 100 שנים של עבודה? אך גם אם יקטינו את הזמן ל - 50 שנים, אנשים עדיין יתלוננו שזה קשה מדי, וירצו להקטין את הקושי עוד ועוד עד למצב שבו הקושי נעלם לגמרי, ושוב נגיע למצב חסר משמעות. כלומר, אליעד מדגיש שתחושת הקושי תמיד תהיה קיימת כל עוד יש רצון, והקושי נמדד ביחס לרצון. לכן, כל פעם שהחיים הופכים לקלים יותר, אנחנו מיד מעלים את הציפיות שלנו ומבקשים שיהיו עוד יותר קלים, וכך לעולם לא נוכל להגיע למצב שבו לא יהיה קושי בכלל, מבלי שהמשמעות תאבד. האם אפשר לקבוע מראש את רמת הקושי שנוחה לנו? אליעד מתאר מצב תאורטי שבו אנחנו מנסים לשלוט ברמת הקושי כך שתהיה בדיוק מה שאנחנו רוצים - לא קלה מדי ולא קשה מדי. הבעיה בכך היא שברגע שאנחנו קובעים את רמת הקושי בדיוק כפי שנוח לנו, אז כבר אין לנו
קושי שכלי להבין דברים חיצוניים, שהוא קושי פנימי להבין את עצמך
קושי שכלי להבין דברים חיצוניים, שהוא קושי פנימי להבין את עצמך כי לפעמים קשה לאדם להתמודד עם איזה דבר שחיצוני לו, ואז לפעמים האדם בורח מההתמודדות. ועל האדם לדעת את האמת, שלהבין את האחדות של המציאות, מצד אחד, זה הדבר הקל ביותר ... באיזה דבר מורכב, שקשה לו להבין אותו, על האדם לדעת, שזה בסדר גמור לא להתעמק באותו דבר מורכב, בתנאי שהוא קל ופשוט מידי להבנה, עד כדי שעמום, מרוב שהוא קל להבנה. אבל אם הוא מורכב וקשה להבנה, האדם חייב לדעת, שבסוף התהליך, הוא חייב להגיע לרמת שכל, שבה הוא יוכל להבין, את כל סוגי השכל שיש בעולם. כי כל צורות השכל, אלו חלקים מהשכל של המחוקק ... בורח מהתמודדות עם קושי כלשהו, עליו לדעת, שברגע הזה ממש, יש בתוכו סבל כלשהו, שהוא נובע מכך שהוא לא מצליח להעמיק את מחשבתו, ולראות את האחדות, בגלל רמת קושי פנימית כלשהי, שהיא כרגע עומדת מולו בצורה חיצונית. ומי שלא מסוגל להתמודד עם קושי כלשהו שחיצוני לו, עליו לדעת את האמת, שבתוכו כרגע יש קושי זהה בדרגת קושי זהה, שגם איתו הוא לא מסוגל להתמודד כרגע, ושבגללו הוא לא מבין כרגע, שהכל אחד וכולי. ומי שלא מבין את המציאות שחיצונית לו, הוא בעצם לא מבין את האני האמיתי שלו, ... אין שום שאלה ושום קושי כלל. עד שהאדם רואה את האמת שהכל אחד. ...
התקדמות רוחניות, ירידה רוחנית, דרך רוחנית, קושי רוחני, עליה רוחנית, קושי בדרך אל האושר, סבל בדרך אל האושר, מניעות רוחניות, נפילה רוחנית
התקדמות רוחניות, ירידה רוחנית, דרך רוחנית, קושי רוחני, עליה רוחנית, קושי בדרך אל האושר, סבל בדרך אל האושר, מניעות רוחניות, נפילה רוחנית
... רוחניות, ירידה רוחנית, דרך רוחנית, קושי רוחני, עליה רוחנית, קושי בדרך אל האושר, סבל בדרך אל האושר, מניעות רוחניות, נפילה רוחנית איך אפשר לדעת אם באמת התקדמנו בדרך רוחנית? אנשים רבים חווים קשיים ותסכולים בתהליך ההתקדמות הרוחנית. התחושה שנוצרת אצלם היא שבמקום להתקדם, הם מוצאים את עצמם שוב ושוב בנקודת ההתחלה. אליעד כהן מסביר כי התחושה הזו מטעה: אמנם ... אבל למעשה, האדם כבר לא נמצא במקום שבו התחיל. כאשר אדם מתמודד עם קושי רוחני מסוים ומוצא לו פתרון, הוא חווה שמחה ושחרור. אבל הטבע של ההתקדמות הרוחנית הוא כזה, שלאחר הפתרון של קושי אחד תמיד יופיע קושי חדש, והקושי החדש תמיד יהיה גדול יותר מהקושי הקודם, אחרת הוא פשוט לא יורגש כקושי משמעותי. לדוגמה, אם אדם היה מוטרד מבעיה מסוימת והצליח לפתור אותה ולהגיע לשלווה, אז כדי שיחווה שוב קושי משמעותי, הבעיה הבאה שתופיע חייבת להיות חמורה יותר מהבעיה שכבר פתר, אחרת לא תהיה לה משמעות בעיניו. כך, הקושי החדש נותן תחושה כאילו האדם לא התקדם בכלל, כאילו חזר לנקודת ההתחלה, אך למעשה זוהי נקודה חדשה לגמרי. זה דומה למי שרץ אחרי דבר מסוים שעושה לו רע (כגון הצלחה, ... טוב, ואז הוא משתחרר מהמרדף. אבל לאחר השחרור וההקלה, תמיד מגיעים קשיים חדשים הדורשים התמודדות נוספת, והמרדף למעשה אינו מסתיים באמת אף פעם. למה תמיד אחרי ההתקדמות מופיעה נפילה רוחנית? אחת התופעות שהכי מקשות על אנשים בדרך רוחנית ... אך למעשה, מדובר באשליה. האדם נמצא במקום חדש, מתקדם יותר, רק שהקושי החדש גורם לו להרגיש שהוא נמצא בדיוק באותה נקודה. כלומר, זו אינה באמת נקודת ההתחלה, אלא מקום חדש עם אתגר חדש וקשה יותר. לדוגמה, אם בתחילת הדרך אדם היה מוטרד משאלה קיומית קטנה והצליח לפתור אותה, עכשיו מופיעה שאלה קיומית עמוקה יותר שמרגישה לו קשה ומסובכת יותר מהקודמת. התחושה הזו מובנת, כיוון שהאתגר חייב להיות גדול יותר מהקודם כדי שהאדם ימשיך להרגיש שהוא מתקדם ויתמודד עם שאלות עמוקות יותר. איך אדם ... אינו יכול באמת לדעת בוודאות אם התקדם או לא. גם כאשר אדם חווה קושי חדש, הוא מרגיש שהוא נמצא במקום התחלתי, והדבר יכול להטעות אותו לחשוב שהוא בכלל לא התקדם. למעשה, לא קיימת שום דרך מוחלטת להוכיח או למדוד את ההתקדמות הרוחנית ... וההתקדמות האמיתית מורגשת רק כאשר האדם מגיע לסוף התהליך - מצב שקשה מאוד להגדיר במדויק מתי הוא מגיע אליו. מה הקשר בין הרצון להרגיש טוב לבין הקשיים בדרך? כל תהליך רוחני או דרך אל האושר מתחילים מרצון בסיסי של האדם להרגיש טוב יותר. אליעד כהן מדגים זאת דרך סיטואציה נפוצה: אדם שמנסה להשיג משהו מתוך מחשבה שזה ... רק לתקופה מוגבלת. לאחר מכן, הוא ימצא את עצמו שוב מול בעיה חדשה, קשה יותר, הדורשת התמודדות חדשה. המשמעות של זה היא שהדרך לאושר אמיתי אינה דרך פשוטה, והיא רצופה קשיים, נפילות ואתגרים שכל אחד מהם קשה יותר מקודמו. כל עוד האדם לא מגיע להארה או לאושר מוחלט וסופי, התהליך לעולם לא נגמר. איך להתמודד עם נפילה רוחנית? האם באמת התקדמתי רוחנית? למה אני מרגיש ... לאושר? איך אפשר לדעת שההתקדמות הרוחנית אמיתית? מה לעשות כשמופיע קושי רוחני חדש? ...
מאמץ בהתפתחות אישית, האם מחויב להתאמץ בתהליך התפתחות אישית? קושי בתהליך התפתחות אישית, להכריח את עצמך לחקור, לקלוע אל השערה ולא להחטיא, רמות קושי בהתפתחות אישית, קונפליקט פנימי, רצונות מנוגדים, מודעות עצמית, חקירה רגשית
מאמץ בהתפתחות אישית, האם מחויב להתאמץ בתהליך התפתחות אישית? קושי בתהליך התפתחות אישית, להכריח את עצמך לחקור, לקלוע אל השערה ולא להחטיא, רמות קושי בהתפתחות אישית, קונפליקט פנימי, רצונות מנוגדים, מודעות עצמית, חקירה רגשית
... בהתפתחות אישית, האם מחויב להתאמץ בתהליך התפתחות אישית? קושי בתהליך התפתחות אישית, להכריח את עצמך לחקור, לקלוע אל השערה ולא להחטיא, רמות קושי בהתפתחות אישית, קונפליקט פנימי, רצונות מנוגדים, מודעות עצמית, חקירה רגשית האם חייבים להתאמץ בתהליך התפתחות אישית? אליעד כהן מסביר שאחת השאלות ... רצון לפעול, ומצד שני, קיים רצון מנוגד. ככל שהפער בין הרצונות קטן יותר, התחושה של אני מכריח את עצמי גוברת. ממה נובע הקושי והצורך להכריח את עצמך? הקושי לחקור או לבצע פעולות מסוימות נובע מכך שהאדם נמצא במצב של קונפליקט. הקונפליקט הוא מצב שבו האדם רוצה לבצע פעולה מסוימת אך גם לא רוצה לבצע אותה ... הוא לא היה מרגיש מאמץ. אליעד מדגיש שהמצב הזה יכול לקרות בשני שלבים: בהתחלת הפעולה, וגם במהלך הפעולה עצמה. לפעמים קשה מאוד להתחיל פעולה (כמו להירשם לחדר כושר), אך אחרי שמתחילים, זה נהיה קל. ולעיתים ההפך - קל להתחיל אבל קשה להמשיך. למעשה, בכל רגע נתון האדם מחדש את הבחירה האם להמשיך או להפסיק את הפעולה. כיצד אפשר להפחית את הצורך להכריח את עצמך לחקור? הקונפליקט ... יום. בהתחלה הוא צריך להכריח את עצמו ללכת רבע שעה, אך לאחר זמן מה זה נהיה קל כי הגוף מתרגל. כך גם בחקירה עצמית: רמת הקושי הראשונית מתרככת עם הזמן, וככל שהאדם מתרגל לחקור, הוא מתאמץ פחות. מהי המשמעות של העלאת רמת הקושי באופן מתמיד? עם זאת, אליעד מסביר שקיימת תופעה נוספת שלפיה האדם שמתרגל לפעולה מסוימת, אם ירצה להמשיך להתפתח, יהיה חייב להעלות את רמת הקושי. הוא מדגים זאת באמצעות מתאמן בחדר כושר שמתחיל להרים משקל מסוים. בהתחלה זה קשה, אך אחרי שהוא מתרגל למשקל הזה, אם הוא לא יעלה את המשקל, הוא לא יתקדם. כלומר, ההתפתחות מחייבת להעלות את רמת הקושי בצורה מתמדת. למה חשוב לדייק עד אינסוף בתהליך החקירה? בהקשר של חקירה עצמית והתפתחות אישית, אליעד מסביר שהמאמץ והקושי נובעים גם מרמת הדיוק. ככל שהאדם חוקר יותר לעומק ומנסה להיות מדויק יותר, רמת הקושי עולה. הוא נותן דוגמה של כוונת של נשק, שאם רוצים לכוון אותה בדיוק, יש משמעות עצומה לרמת הדיוק, במיוחד כשהמטרה רחוקה מאוד, כמו כיוון חללית ... יותר או עמוק יותר, רמת הדיוק חייבת לעלות, ולכן גם המאמץ חייב לגדול. מהי המשמעות של חקירה רגשית ואיך היא משפיעה על הקושי? בנוסף לקושי השכלי, יש גם את הקושי הרגשי בתהליך החקירה. כאשר אדם חוקר ומטיל ספק בדברים שהוא מאמין שהם מוחלטים ומחויבים, הוא עלול לחוות קושי רגשי גדול, פחדים ולחצים. אך לאחר שהוא מצליח לעבור את הקושי הרגשי פעם אחת, הקושי הזה מתפוגג, והוא יכול להתמודד עם ספקות חדשים ברמת קושי גבוהה יותר. זאת אומרת, הקושי הרגשי הוא זמני, וברגע שעוברים אותו, הוא כבר לא מהווה אתגר משמעותי באותה הרמה, אך תמיד יהיה אתגר חדש, גבוה יותר. כיצד ניתן להתמודד עם תחושת השעמום בחקירה? אליעד מציג גם מצב שבו האדם מרגיש שעמום במהלך החקירה. במצב כזה, הוא ממליץ להעלות את רמת הקושי, כי השעמום נובע מכך שאין אתגר אמיתי. הוא מדגיש שהתחושה שאתה צריך להכריח את עצמך היא לא בגלל שעמום, אלא דווקא מכיוון שיש אתגר אמיתי, ולכן מאמץ ... להשתמש בדרך עקיפה: לחקור תחומים שקל יותר להתמודד איתם, וכך להרגיל את השכל לפעולה של חקירה. דרך זו עשויה להפחית את הקושי הרגשי והשכלי גם בחקירות המורכבות יותר, כי השכל כבר מתורגל לחקור. האם המאמץ בחקירה הוא דבר שלילי? לסיכום, אליעד מסביר שהמאמץ הוא לא דבר שלילי. להפך, הוא סימן שאתה מתפתח. הקושי שאתה חש לא מעיד שלא התקדמת, אלא שאתה נמצא ברמת התפתחות גבוהה יותר, שבה נדרשת רמת דיוק ומאמץ גדולה יותר. האם חייב להיות קושי בהתפתחות אישית? איך להכריח את עצמי לחקור פחות? מהו קונפליקט פנימי? למה קשה לי לחקור את עצמי? איך להעלות את רמת הדיוק בחקירה עצמית? חקירה רגשית, למה זה קשה לי? מהי מודעות עצמית? דיוק עד אין סוף, לדייק עד אין סוף, האם מחויב שיהיה קשה בהתפתחות אישית? רמת קושי בהתפתחות אישית, רמת דיוק, קושי מחויב, מרגיש שאני מכריח את עצמי, להכריח את עצמי לחקור, למה אני מרגיש מוכרח? ...
מעט גם כן טוב, התמודדות עם קשיים, התמודדות עם קושי גדול, מה לעשות כשאין פתרון? מוטיבציה להתמדה, קצת גם כן טוב, מה אתה כן יכול לעשות? התמודדות בחיים, איך להתמודד עם קושי?
מעט גם כן טוב, התמודדות עם קשיים, התמודדות עם קושי גדול, מה לעשות כשאין פתרון? מוטיבציה להתמדה, קצת גם כן טוב, מה אתה כן יכול לעשות? התמודדות בחיים, איך להתמודד עם קושי?
... גם כן טוב, התמודדות עם קשיים, התמודדות עם קושי גדול, מה לעשות כשאין פתרון? מוטיבציה להתמדה, קצת גם כן טוב, מה אתה כן יכול לעשות? התמודדות בחיים, איך להתמודד עם קושי? איך להתמודד עם קושי כשאין פתרון ברור? אליעד כהן מסביר בהרצאה זו את הגישה להתמודדות עם קשיים, במיוחד במצבים בהם נדמה שאין פתרון מיידי או ברור לבעיה. הוא מדגיש את העיקרון המרכזי, לפיו מעט גם כן טוב, כלומר, אם אינך יכול לפתור את הבעיה בשלמותה, עליך לנסות ולפעול בצורה חלקית או הדרגתית, מאחר וזה טוב יותר מלא לפעול בכלל. למה קשה להתמודד עם דברים שאנחנו בטוחים בהם במאה אחוז? אליעד כהן מתייחס למצב בו האדם חושב שיש לו ודאות מוחלטת בדבר מסוים. הוא נותן ... לך יד, אתה יכול להיות בטוח לחלוטין שאתה רוצה שיאהבו אותך. אליעד ממשיך להסביר שכאשר יש לך ודאות של 100%, אתה מתקשה מאוד להטיל ספק, והדבר נתפס כמו ניסיון לעשות טריק עצמי. למרות זאת, הוא מדגיש שיש דרכים לפתור גם את המקרים האלו, על ידי פירוק ... שעשית אפילו פעולה קטנה מאוד, כבר יצרת שינוי מסוים, אפילו אם הוא נראה חסר משמעות. אליעד מדגיש שבכל מצב של קושי או ייאוש, אם אינך מסוגל לעשות פעולה גדולה ומשמעותית, עליך לחפש תמיד פעולה קטנה שאפשר לעשות באופן ודאי של 100%, ולבצע אותה. משם ... ההתמודדות. ההרצאה מסתיימת עם הרעיון החשוב שעדיף להתקדם קצת מאשר לא להתקדם בכלל, ושתמיד קיימת אפשרות, גם במצב קשה ומסובך ביותר, לעשות צעד קטן שיחולל תנועה ושינוי במצב. איך להתמודד עם קושי גדול? מה לעשות כשאין פתרון? כיצד למצוא מוטיבציה להתמדה? איך לפרק בעיות גדולות? כיצד להתגבר על ייאוש בחיים? איך להטיל ספק באמונות ...
קשיים בחיים, למה החיים קשים? למה קשה בחיים? למה יש קושי בחיים? למה קשה להצליח בחיים? למה קשה לי בחיים? למה החיים כל כך קשים? למה קשה למצוא זוגיות? למה קשה למצוא אהבה? למה הפרנסה קשה? למה קשה להיות מאושר? למה קשה לעשות כסף?
קשיים בחיים, למה החיים קשים? למה קשה בחיים? למה יש קושי בחיים? למה קשה להצליח בחיים? למה קשה לי בחיים? למה החיים כל כך קשים? למה קשה למצוא זוגיות? למה קשה למצוא אהבה? למה הפרנסה קשה? למה קשה להיות מאושר? למה קשה לעשות כסף?
קשיים בחיים, למה החיים קשים? למה קשה בחיים? למה יש קושי בחיים? למה קשה להצליח בחיים? למה קשה לי בחיים? למה החיים כל כך קשים? למה קשה למצוא זוגיות? למה קשה למצוא אהבה? למה הפרנסה קשה? למה קשה להיות מאושר? למה קשה לעשות כסף? למה החיים כל כך קשים ומה המשמעות של הקושי בחיים? השאלה למה החיים קשים מטרידה אנשים רבים: קשה להצליח, קשה להתעשר, קשה למצוא זוגיות טובה, קשה להיות מאושרים, ואפילו קשה לעשות כסף. למה אי אפשר שהחיים יהיו פשוטים וקלים יותר? אליעד כהן מסביר לעומק את הנושא ואומר שיש משמעות עמוקה לקושי. הרעיון המרכזי הוא, שאם החיים היו קלים מדי, שום דבר לא היה בעל ערך. לדוגמה, אם היה קל מאוד להרגיש טוב, אז כל אחד היה מרגיש טוב כל הזמן. במצב כזה, ההרגשה הטובה היתה ... אין למה לשאוף, כבר אין למה לחכות. ההנאה מגיעה דווקא בגלל שקשה להשיג אותה. אנשים מעריכים דברים דווקא בגלל שהם לא זמינים בקלות. באופן דומה, אם היה קל מאוד להתעשר, אז כולם היו עשירים. אבל ברגע שכולם עשירים, לכסף כבר אין ... אין כבר ערך ממשי. זאת הסיבה למה אנשים מעריכים כסף: בגלל שקשה להשיג אותו. אליעד נותן דוגמה נוספת: אם היה קל להשיג מטרות, לא היו קיימות בכלל מטרות. מטרה קיימת רק כאשר יש קושי להשיג אותה. אם אין אתגר ואין קושי, המטרה הופכת להיות חסרת משמעות, ואז היא כבר אינה מטרה יותר. עצם זה שיש קושי להשיג משהו, נותן לדבר הזה ערך, משמעות ותחושת סיפוק כשהוא מושג. האם אפשר היה לעשות את החיים רק קצת יותר קלים? אליעד כהן שואל: למה הקושי צריך להיות כל כך גדול? למה אי אפשר שיהיה פשוט קצת יותר קל? הוא עונה על כך בכמה הסברים: הסבר ראשון, לפני זמן רב, אפילו לפני מאה טריליון שנה, היה הרבה יותר קשה להשיג דברים. אנשים היו צריכים להתאמץ פי כמה וכמה כדי להגיע לאותן מטרות שכיום אנחנו משיגים בקלות יחסית. כלומר, העולם כבר הפך לקל יותר מאשר פעם. הסבר שני שאליעד ... שיהיה אפילו יותר קל. הסבר שלישי הוא שלכל מטרה יש את רמת הקושי שלה. יש מטרות שקלות להשגה, ויש מטרות שקשות להשגה. כל מטרה תלויה בגורמים רבים כמו מי אתה, מה הכישורים שלך, איפה אתה נמצא, ומה המצב מסביבך. המורכבות הזו הופכת את ... כי כל אדם מוצא מטרות שמתאימות לו, והוא מתמודד עם רמות קושי שונות בהתאם למי שהוא. מה המשמעות העמוקה של קושי בחיים? אליעד מסביר שדווקא בגלל הקושי להשיג מטרות, יש משמעות לחיים. בלי קושי, החיים היו חסרי משמעות לחלוטין. הוא נותן דוגמה נוספת: נניח שמישהו יבוא אליך ויציע לך לקבל את כל מה שאתה רוצה מידית, ללא מאמץ, אבל בתנאי שהוא יפגע בך או ירע בך. האם ... לנושא. באופן כללי, התשובה היא שההנאה מגיעה דווקא מתוך הקושי, ההתגברות על מכשולים, והאתגר. המסקנה הברורה שאליעד מדגיש היא שהחיים חייבים להיות קשים כדי שתהיה להם משמעות. אם היה קל להשיג הכל, אז לא היה הכול, לא היו שאיפות, לא ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על מאמץ בזוגיות, זוגיות ללא תנאים, זוגיות עם תנאים, להתאמץ עבור הזוגיות, קשיים בזוגיות, להצליח בזוגיות, אהבה בזוגיות, אהבה ללא תנאים, אהבה בלי תנאים, אהבה עם תנאים, זוגיות בעד ונגד
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: קושי, איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? דיכאון? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? כעס ועצבים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: קושי, איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להצליח בזוגיות? איך להעביר ביקורת בונה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להעריך את עצמך? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להיות מאושר ושמח? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להתמודד עם גירושין? איך למצוא זוגיות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להצליח בראיון עבודה? איך לשתול מחשבות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך ליצור אהבה? איך לעשות יותר כסף? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להאמין בעצמך? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לשנות תכונות אופי? איך להיגמל מהימורים? איך לנהל את הזמן? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לקבל החלטות? איך לא להישחק בעבודה? איך לחנך ילדים? איך לפרש חלומות? איך לשפר את הזיכרון? איך לגרום למישהו לאהוב אותך ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך נוצר העולם? האם המציאות היא טובה או רעה? למה יש רע בעולם? האם יש משמעות לחיים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? מה יש מעבר לזמן ולמקום? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם לדומם יש תודעה? האם הכל אפשרי? האם יש אמת מוחלטת? למה לא להתאבד? איך להיות הכי חכם בעולם? האם אפשר לדעת הכל? בשביל מה לחיות? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? אולי אנחנו במטריקס? האם באמת הכל לטובה? איך להיות מאושר? למה יש רע וסבל בעולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? מי ברא את אלוהים? למה העולם קיים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? מה המשמעות של החיים? האם יש בחירה חופשית? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? איך נוצר העולם? האם יש או אין אלוהים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי למנהלים, מאמן אישי בתל אביב, מאמן רוחני בתחום קושי - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3906 שניות - עכשיו 17_07_2025 השעה 15:50:34 - wesi1