אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה הדחקה ✔טראומה מודחקת, זוגיות מתוך טראומה, טראומה בתוך זוגיות, האם יש לי טראומה? האם יש לי פוסט טראומה? האם אני סובל מטראומה? למה לא להדחיק טראומה...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
טראומה מודחקת, זוגיות מתוך טראומה, טראומה בתוך זוגיות, האם יש לי טראומה? האם יש לי פוסט טראומה? האם אני סובל מטראומה? למה לא להדחיק טראומה? איך הטראומה משפיעה עליך? למה לטפל בטראומה? לטפל בפוסט טראומה, הדחקת טראומה, התפרצות טראומה
איך טראומה מהעבר משפיעה על הזוגיות?

כשאדם נכנס לזוגיות מבלי שטיפל בטראומה קודמת שחווה, הוא למעשה מכניס לתוך הקשר הזוגי בעיה שטרם נפתרה, וזו עלולה לצוץ שוב ולהזיק למערכת היחסים. אליעד כהן מסביר שכאשר יש טראומה מהעבר, גם אם נדמה שהזוגיות החדשה או הצלחה בתחומים אחרים בחיים פתרו אותה, לרוב מדובר באשליה זמנית בלבד. הדחקת הטראומה לא פותרת את הבעיה עצמה, אלא רק מסתירה אותה זמנית.

לדוגמה, אדם שחווה נידוי בבית הספר ונושא איתו פגיעות וחרדת דחייה, או אישה שחושבת שנוצלה בעבר (בין אם האירוע קרה בפועל או רק בתחושתה), נכנסים למערכת יחסים ללא טיפול בטראומה. תחילה הם עשויים להרגיש שהקשר החדש עוזר להם להתגבר על הבעיה, והכל נראה מושלם, כי כעת הם אהובים ומוערכים. אולם לאורך זמן, הטראומה המודחקת עלולה להתעורר מחדש ולהשפיע על הקשר בצורה שלילית.

למה טראומה מודחקת תמיד תחזור להשפיע?

אליעד מדגיש שהסיבה לכך היא שאדם שלא טיפל בטראומה, לא באמת פתר את שורש הבעיה, אלא רק מסתיר אותה. בדיוק כמו אדם שיש לו נזילה בצינור מים בבית, וכדי להסתיר את הנזילה הוא רק שם צבע או חומר איטום זמני. הנזילה אולי לא תיראה, אבל היא עדיין קיימת ותפרוץ מחדש. באופן דומה, הטראומה שלא טופלה מחלחלת אל תוך הזוגיות ואל שאר תחומי החיים.

דוגמה נוספת: אישה שחוותה חוסר אהבה מצד משפחתה כשהייתה ילדה ולא טיפלה בזה, נכנסת לזוגיות שמרגישה לה תחילה טובה ומכילה. עם הזמן, היא עשויה להפוך לתלותית, קנאית וחשדנית, מתוך פחד שבן זוגה ינטוש אותה, בדיוק כפי שהרגישה בעבר עם משפחתה. התוצאה היא שהקשר נפגע ואף עלול להסתיים, וכעת נוצר מצב של "טראומה על טראומה". לא רק שהאישה סוחבת את תחושת חוסר האהבה מילדותה, עכשיו התווספה טראומה נוספת של דחייה ונטישה בזוגיות.

איך טראומה משפיעה על ההתנהגות בזוגיות?

כשאדם סוחב טראומה, הדבר מתבטא בהתנהגות מוגברת של חשדנות, קנאה, רכושנות ואובססיביות. האדם למעשה מונע על ידי פחד פנימי עמוק שמקורו בטראומה, דבר הפוגע בזוגיות וגורם להרס עצמי של מערכות יחסים. לעיתים, לאדם עצמו אין אפילו מודעות מלאה לאופן שבו הטראומה מנהלת אותו, וכך הוא אינו יכול לשלוט או לעצור את ההתנהגויות המזיקות הללו.

דוגמה ממוקדת שמביא אליעד היא של אישה שכתוצאה מחוויית סקס טראומטית ראשונה הפכה לא - מינית ופיתחה רתיעה ממיניות. משום שלא טיפלה בזה, היא צברה חוויות שליליות נוספות עם גברים שרצו איתה קשר אינטימי, וכך הטראומה הראשונה הפכה לשרשרת טראומות נוספות, שהפכו את ההתמודדות העתידית שלה למסובכת וקשה עוד יותר.

איך אפשר לדעת אם יש לך טראומה לא מטופלת?

אחת השיטות לדעת אם אירוע מהעבר עדיין משפיע עליך, לפי אליעד, היא לבדוק עד כמה אתה זוכר את האירוע. הזיכרון הוא כלי של המוח לשמירה על הישרדות. לכן, אם אירוע מסוים נשאר חי וברור בזיכרונך, סימן ברור שהוא עדיין משפיע עליך. לדוגמה, אדם שחווה אירוע טראומטי בילדות ועדיין זוכר אותו בפרטי פרטים, ככל הנראה עדיין סובל מהשפעות האירוע הזה על חייו הנוכחיים.

הסכנה בהדחקת טראומה והימנעות מטיפול

הימנעות מטיפול בטראומה מאפשרת לה לגדול, להתחזק ולהתפשט לתחומים רבים בחיים. הטראומה משפיעה על הזוגיות, על היחסים בעבודה, על היחסים עם חברים, ובסופו של דבר גם על האדם עצמו. כמו נזילה שלא מטופלת והופכת למשהו חמור יותר עם הזמן, כך טראומה שלא טופלה תוביל לתוצאות חמורות יותר בעתיד, ולצבירת טראומות חדשות ומורכבות יותר.

לדוגמה, אישה שלא טיפלה בטראומה של חוסר אהבה מצד משפחתה, מנסה לקבל פיצוי בזוגיות. היא הופכת לתלותית ואובססיבית, והקשר הזוגי מתפרק בסופו של דבר. כעת, בנוסף לטראומה המקורית, היא מתמודדת גם עם תחושת דחייה מבן הזוג, וכך נוצרת לה טראומה כפולה וקשה יותר.

מסקנה והמלצה: למה לטפל בטראומה באופן מיידי?

ההמלצה הברורה של אליעד היא לטפל בטראומות מוקדם ככל האפשר. ככל שממתינים, הטראומה מתעצמת וגוררת חוויות שליליות נוספות, שהופכות את הטיפול העתידי לקשה יותר. טיפול בטראומה בזמן הנכון ימנע סבל מיותר ופגיעה במערכות יחסים, ויעזור לאדם לנהל חיים בריאים, מאוזנים ומאושרים יותר.

איך לטפל בטראומה?

אליעד ממליץ לפנות לטיפול שבו יוכלו לברר את הטראומה, להבין כיצד היא משפיעה על האדם, ולפתור אותה מהשורש. רק כך יוכל האדם להשתחרר ממנה באמת, להפסיק את ההדחקה, ולהתחיל ליהנות מזוגיות בריאה ומשוחררת מפחדים וחרדות מיותרים.
אנשים עם טראומה שנכנסים למערכת יחסים

כאשר אדם סוחב טראומה מהעבר שלו ונכנס למערכת יחסים מבלי שהוא טיפל בה, הדבר עלול להשפיע באופן משמעותי על הקשר הזוגי שלו. לדוגמה, אדם שחווה נידוי בבית הספר והוא נושא עימו תחושת פגיעות, או אישה שחשה שנוצלה בעבר - בין אם אכן קרה ובין אם זו רק התחושה שלה - ונכנסת לקשר זוגי מבלי לטפל בכך. גם אדם שסובל מחרדה מסוימת עשוי להיכנס למערכת יחסים בתקווה שהזוגיות תפתור לו את הבעיה.

האם הזוגיות באמת פותרת את הטראומה?

לרוב, כאשר אדם נכנס לזוגיות, הוא עשוי להרגיש שהקשר החדש פותר לו את הטראומה. למשל, מי שהרגיש לא אהוב בעבר, ועכשיו נמצא בזוגיות עם בן או בת זוג שאוהבים אותו, עשוי להרגיש שהבעיה נפתרה. אך למעשה, כל עוד השורש של הטראומה לא טופל כראוי, היא עלולה לחזור ולפגוע בקשר. זה נכון גם לגבי הצלחה בתחומים אחרים, כמו למשל אדם שמקים עסק מצליח וחושב שזה פתר את הקשיים הרגשיים שלו, אך בפועל מדובר רק בפתרון זמני שמדחיק את הבעיה ולא פותר אותה באמת.

כיצד הטראומה עלולה לחזור ולהשפיע?

גם אם נדמה שהטראומה נעלמה, היא יכולה לצוץ שוב ולהשפיע בדרכים שונות. אדם שלא טופל כראוי עלול להפוך ליותר קנאי, רכושני, חשדן, אובססיבי או תלותי בזוגיות, בגלל שהטראומה הלא מטופלת מזינה את ההתנהגויות הללו. התוצאה היא שהמערכת הזוגית עלולה להינזק ולהיהרס, ולעיתים אף ליצור טראומה נוספת.

דוגמה לכך: טראומה על טראומה

נניח שאישה חוותה תחושה של חוסר אהבה מצד משפחתה כשהייתה צעירה, והיא לא טיפלה בזה. כאשר היא נכנסת למערכת יחסים, ייתכן שבהתחלה הכל ירגיש טוב, אך עם הזמן היא תהפוך לתלותית ולחוצה בקשר, בשל הפחד שלה להינטש שוב. בסופו של דבר, הזוגיות עלולה להיהרס, ואז תיווצר אצלה טראומה נוספת - לא רק שהיא לא הייתה אהובה בעבר, אלא שגם בן הזוג שלה עזב אותה.

מה קורה כשלא מטפלים בטראומה?

כאשר לא מטפלים בטראומה, היא מחלחלת לתוך כל תחומי החיים:
  • היא תשפיע על הזוגיות ועל האופן שבו האדם מתייחס לבן או בת הזוג.
  • היא תשפיע על היחסים בעבודה, עם חברים ואפילו עם עצמו.
  • היא עשויה לגרום לכך שהאדם לא יוכל לזהות איך היא משפיעה עליו, ולכן גם לא יוכל לשלוט בזה.
  • במקרים מסוימים, הדבר עלול להוביל להצטברות של חוויות שליליות נוספות, שהופכות את ההתמודדות לקשה אף יותר.
איך לדעת אם יש לך טראומה שמשפיעה עליך?

שיטה פשוטה לבדוק אם אירוע מהעבר משפיע עליך כיום היא לבדוק כמה אתה זוכר ממנו. אם אתה זוכר היטב אירוע מסוים, הדבר מצביע על כך שהוא עדיין משפיע עליך. המוח לא שומר מידע שאינו רלוונטי להישרדותו, ולכן אם אתה נזכר שוב ושוב במשהו שקרה לך - יש סיכוי גבוה שזה עדיין נוכח ומשפיע על חייך.

מסקנה: כדאי לטפל בטראומות

ככל שמקדימים לטפל בטראומה, כך נמנע צבירת חוויות שליליות נוספות שעלולות להחמיר את המצב. אדם שלא מטפל בטראומה היום, יצטרך להתמודד איתה בעתיד כשהיא תהיה עמוקה ומורכבת יותר.
זוגיות עם טראומה, מערכת יחסים עם טראומה, איך הדחקת טראומה תיצור טראומה נוספת? טראומה אחרי טראומה, איך טראומה מודחקת משפיעה עליך? איך המוח זוכר דברים? האם יש לי טראומה? מה קורה למי שלא מטפל בטראומה? מה קורה למי שמדחיק טראומה? למה לא כדאי להדחיק טראומה? זוגיות בלי לטפל בטראומה, זוגיות עם פוסט טראומה
משיכה מינית ירדה טראומה מהעבר מטפלים בטראומה קשרים מיניים להתגבר על קנאה תלותי בזוגיות הרגשת חוסר רצון לסקס להתמודד עם קנאה שלמות לזהות איך טראומה משפיעה איך טראומה משפיעה עליך אני סובל אני סובל מטראומה בתוך זוגיות האם אני סובל האם אני סובל מטראומה האם יש לי טראומה האם יש לי פוסט טראומה הדחקה הדחקת טראומה התפרצות טראומה זוגיות זוגיות מתוך טראומה טיפול טיפולים טראומה טראומה בתוך זוגיות טראומה מודחקת טראומה משפיעה טראומה משפיעה עליך טראומות לא להדחיק לא להדחיק טראומה להדחיק להדחיק טראומה לטפל לטפל בטראומה לטפל בטראומות לטפל בפוסט טראומה למה יש לי טראומה למה לא להדחיק למה לא להדחיק טראומה למה לטפל בטראומה למה לטפל בפוסט טראומה מטופל מטופלים מטפל משפיעה עליך מתוך טראומה סבל סובל מטראומה פוסט פוסט טראומה פוסטים
הדחקה מהי, סוגים של הדחקה, איך לא להדחיק? מהי הדחקה? למה לא להדחיק? הדחקה בתת מודע, סימפטומים של הדחקה, הדחקה והכחשה, הדחקה פוסט טראומטית, דוגמאות להדחקה, טיפול בהדחקה, להפסיק להדחיק, הכחשה והדחקה
הדחקה מהי, סוגים של הדחקה, איך לא להדחיק? מהי הדחקה? למה לא להדחיק? הדחקה בתת מודע, סימפטומים של הדחקה, הדחקה והכחשה, הדחקה פוסט טראומטית, דוגמאות להדחקה, טיפול בהדחקה, להפסיק להדחיק, הכחשה והדחקה
הדחקה מהי, סוגים של הדחקה, איך לא להדחיק? מהי הדחקה? למה לא להדחיק? הדחקה בתת מודע, סימפטומים של הדחקה, הדחקה והכחשה, הדחקה פוסט טראומטית, דוגמאות להדחקה, טיפול בהדחקה, להפסיק להדחיק, הכחשה והדחקה מהי הדחקה וכיצד היא משפיעה על החיים? הדחקה היא מצב שבו האדם מתעלם או לא מודע לקיומה של בעיה פנימית, מה שגורם לבעיה להמשיך להתקיים באופן נסתר ולהשפיע על חייו של האדם לרעה. אליעד כהן ... לו למחשב או לטלפון והוא אינו מודע לכך, הבעיה המודחקת תגרום לסימפטומים שליליים בעתיד. מהם שני סוגי ההדחקה העיקריים לפי אליעד כהן? אליעד כהן מציין שני סוגים עיקריים של הדחקה: הסוג הראשון - הדחקה לא מודעת: סוג זה של הדחקה מתרחש כאשר ישנה בעיה שהאדם אינו מודע כלל לקיומה, אך היא ממשיכה להשפיע עליו בצורה נסתרת ושלילית. אליעד נותן כדוגמה מקרה מהילדות, שבו מישהו ... חוזרות ונשנות מבלי שתדע מה הסיבה. הסוג השני - הדחקה מודעת אך לא מטופלת: בסוג זה של הדחקה האדם מודע לבעיה, אך לא מטפל בה באופן מלא או לא מטפל בה בכלל. האדם יודע שהבעיה קיימת ואף מזהה אותה בצורה ברורה, אבל הטיפול חלקי או בלתי שלם, ... ממשיך לעבוד לאט ולסבול מבעיות. מהו ההבדל בין הדחקה להכחשה? אליעד כהן מבהיר כי הדחקה יכולה להתבטא גם בצורה של הכחשה. כאשר אדם אומר שהוא מודע לכל הבעיות שלו, אך אינו פועל לפתרונן, הוא בעצם מכחיש את חומרת המצב. הכחשה זו היא סוג של הדחקה, מפני שעצם המודעות לקיום הבעיה אינה פותרת אותה. כל עוד האדם אינו פועל לטיפול מלא בבעיה, הוא למעשה ממשיך להדחיק אותה. מדוע אסור להדחיק בעיות וכיצד יש להפסיק להדחיק? לפי אליעד כהן, לא להדחיק משמעותו מורכבת משני צעדים הכרחיים: השלב הראשון הוא להכיר בבעיה, לא להתעלם ולא להכחיש את קיומה. יש להודות ולהכיר בכך שהבעיה קיימת. השלב השני הוא ... יסודי ומלא. טיפול חלקי או לא מושלם הוא המשך ההדחקה. כל בעיה שאינה מטופלת כראוי, בין אם האדם מודע אליה ובין אם לא, יוצרת מצב של הדחקה, ומכאן מגיעים כל הסימפטומים השליליים שנוצרים בעקבותיה. מהם סימפטומים נפוצים לה
הדחקה מהי, מה זה להדחיק? איך נוצרת הדחקה? למה אני מדחיק? מהי הדחקה בתת מודע? מה זה להדחיק לתת מודע? מה זה הדחקה? למה המוח מדחיק? למה מדחיקים? זיכרון מודחק, מהי טראומה מודחקת? טיפול בהדחקה, האם להדחיק? האם כדאי להדחיק?
הדחקה מהי, מה זה להדחיק? איך נוצרת הדחקה? למה אני מדחיק? מהי הדחקה בתת מודע? מה זה להדחיק לתת מודע? מה זה הדחקה? למה המוח מדחיק? למה מדחיקים? זיכרון מודחק, מהי טראומה מודחקת? טיפול בהדחקה, האם להדחיק? האם כדאי להדחיק?
הדחקה מהי, מה זה להדחיק? איך נוצרת הדחקה? למה אני מדחיק? מהי הדחקה בתת מודע? מה זה להדחיק לתת מודע? מה זה הדחקה? למה המוח מדחיק? למה מדחיקים? זיכרון מודחק, מהי טראומה מודחקת? טיפול בהדחקה, האם להדחיק? האם כדאי להדחיק? מהי הדחקה וכיצד היא פועלת? הדחקה היא מנגנון נפשי שבו אדם מעביר מחשבות, רגשות או רצונות שמפריעים לו, לתוך תת המודע. במקום להתמודד ... ואפילו את תת - תת המודע. כאשר אדם מדחיק, הוא לוקח מחשבה או רגש שמציקים לו מתוך המודעות ומעביר אותם לתוך תת המודע. המחשבה נשארת שם, אך לא באופן ... לא מתמודד איתה ישירות. דוגמאות בולטות להדחקה דוגמה אחת היא אדם הרעב ורוצה לאכול, אך אין לו את האפשרות לעשות זאת כרגע, אולי כי הוא נמצא במקום ... במקום להרגיש רע בגלל הרעב, הוא פשוט מדחיק את המחשבה ומסיח את דעתו. דוגמה נוספת היא אדם שמתחיל לבצע פעולה מסוימת, ואז מקבל טלפון עם בקשה לעשות ... עובר לטפל בבקשה החדשה, והפעולה הקודמת נדחקת ונדחית לשלב מאוחר יותר. הדחקה יכולה להתרחש גם במצבים טראומטיים יותר, כמו אישה שעברה טראומה קשה (למשל אונס), ולא יודעת כיצד ... להתמודד עם הזיכרון הכואב, היא מעדיפה להדחיק אותו ולהימנע מלחשוב עליו, כי המחשבה עלולה לגרום לה סבל רב. מדוע אנשים מדחיקים? הסיבה להדחקה היא שבני אדם שואפים להימנע מהסבל ומהתחושות הקשות. כאשר עולה מחשבה שמציקה או רגש קשה, במקום להתמודד איתה, האדם מעדיף להדחיק אותה, כדי לא להרגיש רע. כך למשל, אם אדם רעב ואין לו אוכל, הוא יעדיף להדחיק את המחשבה על הרעב, כדי לא לסבול מהתחושה של רעב שהוא לא יכול למלא. אם אדם מרגיש שאין מי שאוהב אותו, הוא עשוי להדחיק את המחשבה הזאת ולומר לעצמו טוב לי לבד, כדי להימנע מהתחושה של דחייה. האם הדחקה פותרת את הבעיה? הדחקה לא פותרת את הבעיה, אלא רק מעכבת אותה. אדם יכול להדחיק את הרעב, אך גופו עדיין זקוק לאוכל. אותו הדבר נכון גם לגבי בעיות רגשיות או פיזיות: ככל שהבעיה מ
מנגנוני הגנה, סוגים של הדחקה, להוציא מישהו מהראש, איך המוח מדחיק? איך עובדת הדחקה? להדחיק כי לא אפשרי, בעיות מודחקות, לשכוח את האקסית, איך לא להתגעגע? התמודדות עם פרידה, איך לא להדחיק? למה אני מדחיק?
מנגנוני הגנה, סוגים של הדחקה, להוציא מישהו מהראש, איך המוח מדחיק? איך עובדת הדחקה? להדחיק כי לא אפשרי, בעיות מודחקות, לשכוח את האקסית, איך לא להתגעגע? התמודדות עם פרידה, איך לא להדחיק? למה אני מדחיק?
... הגנה, סוגים של הדחקה, להוציא מישהו מהראש, איך המוח מדחיק? איך עובדת הדחקה? להדחיק כי לא אפשרי, בעיות מודחקות, לשכוח את האקסית, איך לא להתגעגע? התמודדות עם פרידה, איך לא להדחיק? למה אני מדחיק? מהו ההפך האמיתי של הדחקה? אליעד כהן מסביר שיש שני סוגים עיקריים של ההפך מהדחקה. הסוג הראשון הוא כשאדם אינו מדחיק, אלא בוחר להציף את הבעיה, להתמודד איתה בצורה ישירה ולפתור אותה. הסוג השני הוא מצב בו האדם אינו צריך להדחיק כלל, כי הוא באמת שלם עם המצב כמו שהוא. לדוגמה, כאשר יש כאב, אפשר לטפל בו באופן אקטיבי, או פשוט להיות שלם איתו. אלו הן הדרכים היחידות בהן באמת לא נדרשת הדחקה. מדוע האדם משתמש במנגנוני הדחקה ולא מקבל את המציאות? אדם משתמש בהדחקה כי לעיתים קל יותר להתעלם מהמציאות הכואבת במקום להתמודד איתה או לקבל אותה באופן מלא. הדחקה מופיעה כאשר האדם אומר לעצמו משפטים כמו הכל לטובה, בעוד שבפועל אם הייתה לו ... של אדם דתי שאומר הכל לטובה, אך אם הייתה לו מכונת זמן להציל את ילדו, היה בוחר להציל אותו, מה שמוכיח שאמירתו היא בעצם מנגנון הדחקה. כיצד עובד מנגנון ההדחקה? מנגנון ההדחקה פועל בשתי דרכים עיקריות: הכחשה והתעלמות: האדם אומר לעצמו עזוב, לא נחשוב על ... שאין אפשרות להשיג את הדבר שהוא רוצה. אך ברגע שהמציאות משתנה ואפשרות חדשה נראית אפשרית, הסבל חוזר במלוא עוצמתו. כיצד קשורה הדחקה לרצון לשנות את המציאות? כדי לסבול ממשהו, אדם צריך להאמין שיש אפשרות לשנות ... להאמין באפשרות לשינוי (כמו אחרי פרידה כשהוא מאמין שאין אפשרות לחזור לאקסית), הוא מפסיק לסבול זמנית, לא מתוך שלמות אלא מתוך הדחקה שמבוססת על ויתור וחוסר אפשרות. מהו ההבדל בין לשכוח משהו באמת לבין להדחיק? אליעד מדגיש שהמבחן האמיתי הוא מה היה קורה אם הדבר שהיה רצוי היה זמין ללא מאמץ או ... רק כשהאדם מרגיש שכל הטוב שקיים באותו הדבר נמצא כבר אצלו, והוא אינו זקוק לדבר החיצוני הזה. דוגמת הפרידה והאקסית - איך נוצרת הדחקה ואיך היא נשברת? דוגמה בולטת של אליעד היא אדם שנפרד מהאקסית שלו. כל עוד הוא חושב שאין סיכוי לחזור אליה, הוא מדחיק ומרגיש טוב. אולם ברגע שהיא מתייחסת אליו בנחמדות ומראה אפשרות לחזרה, מתעורר מחדש הרצון שהיה מודחק, והאדם שוב סובל ומרגיש רע. הוא לא באמת היה שלם עם הפרידה, אלא הדחיק את הכאב על ידי אמונה שאין אפשרות לשינוי המצב. האם פרידה סופית או מוות של מישהו באמת מסיים את ההדחקה? אליעד מסביר שגם אם האדם שנפרד ממנו מת או עזב לעולם, זה לא באמת פתר את ... והוא מאמין שהוא השלים עם זה, הוא עדיין לא פתר את הדפוסים האלימים שבו, והם יחזרו בזוגיות הבאה. איך לדעת אם באמת סגרת מעגל או רק הדחקת? אליעד מציע לבדוק האם האדם היה מסרב לקבל את הדבר שהיה רוצה בעבר, גם אם הדבר ... מתוך חוסר ברירה? קבלה אמיתית היא מצב שבו האדם באמת אינו מרגיש שום חיסרון במה שהיה רוצה בעבר. ויתור מתוך חוסר ברירה הוא מצב של הדחקה, שבו האדם אומר שהוא שלם עם המצב רק כי הוא מאמין שאין לו אפשרות אחרת. אם האדם היה מקבל הזדמנות להשיג את מה שרצה ללא כל מחיר, הוא היה לוקח אותה בשמחה, מה שמוכיח שהקבלה שלו היא רק הדחקה ולא שלמות אמיתית. מה זה אושר מוחלט ואיך זה מתקשר להדחקה? אליעד כהן מסביר שאושר מוחלט הוא מצב שבו לאדם אין רצון שהמציאות תהיה אחרת ...
הדחקה בגלל בושה, הדחקה בגלל ייאוש, למה אנשים מדחיקים בעיות? למה אני מדחיק? איך לא להדחיק? מתבייש בעצמי, איך לא להתבייש בעצמי? איך לא לשנוא את עצמי? איך לא לשנוא את זה שאני מכור? הדחקה של התמכרות, הדחקה של הפרעה נפשית
הדחקה בגלל בושה, הדחקה בגלל ייאוש, למה אנשים מדחיקים בעיות? למה אני מדחיק? איך לא להדחיק? מתבייש בעצמי, איך לא להתבייש בעצמי? איך לא לשנוא את עצמי? איך לא לשנוא את זה שאני מכור? הדחקה של התמכרות, הדחקה של הפרעה נפשית
הדחקה בגלל בושה, הדחקה בגלל ייאוש, למה אנשים מדחיקים בעיות? למה אני מדחיק? איך לא להדחיק? מתבייש בעצמי, איך לא להתבייש בעצמי? איך לא לשנוא את עצמי? איך לא לשנוא את זה שאני מכור? הדחקה של התמכרות, הדחקה של הפרעה נפשית למה אנשים מתביישים להודות שיש להם ... בהן מסיבה מרכזית אחת: הם מתביישים להודות לעצמם שיש להם בעיה. למשל, אדם שמכור למשהו מסוים, מתבייש אפילו לחשוב על ההתמכרות שלו. הוא יעדיף להתעלם, להדחיק, ולא לחשוב על זה כלל, אבל חשוב להבין שהדחקה אינה מעלימה את הבעיה. דוגמה נוספת לכך היא אדם שיש לו ... להבין גם מחשבות טורדניות או אובססיות? גם מחשבה טורדנית, אובססיה או סטייה מכילות בתוכן איזשהו היגיון פנימי. אליעד כהן מסביר שבמקום להתבייש בהן ולהדחיק אותן, כדאי לנסות ולהבין את ההיגיון שעומד מאחוריהן. אחרי ... הוא תמיד הבנה עמוקה של הפעולה או ההתנהגות, במקום לשפוט את עצמו באופן שלילי. למה אנשים מפחדים להודות בבעיות שאין להן פתרון? אנשים רבים מעדיפים להדחיק את הבעיות שלהם, משום שהם מפחדים שאין להן פתרון. הם חוששים ... את תחושת הייאוש שלהם. הם יעדיפו לשקר לעצמם שאין בעיה, אבל הגישה הזו מוטעית. אליעד מסביר שזה כמו אדם שהולך לישון רעב ומנסה לשכנע את עצמו שהוא שבע. ההדחקה לא מעלימה את הבעיה אלא רק מחמירה את המצוקה הנפשית. ... תחושת ספק וחוסר ודאות. מצד שני, אם האדם יהיה בטוח שיש פתרון, הוא יוכל לפעול כדי לפתור את הבעיה. הדבר הכי גרוע הוא לא להיות בטוח בשום דבר ולהמשיך להדחיק את הבעיה, מה שמשאיר את האדם במצב קבוע של מצוקה. איך לא להתבייש בעצמי? למה אנשים מדחיקים בעיות? איך לא לשנוא את עצמי? איך להבין את ההיגיון של ההתמכרות? איך להתמודד עם מחשבות טורדניות? האם לכל בעיה יש פתרון? הדחקה של סטייה, הדחקה של מחשבות סוטות, הדחקה של מחשבה טורדנית, הדחקה של הפרעת אישיות, גורמים להדחקה, סיבות להדחקה, איך לטפל בהתמכרות? האם להפסיק התמכרות? ...
הדחקה ועומס רגשי, טיפול עקיף בהדחקה, הדחקה ועומס נפשי, איך לטפל בהדחקה באופן עקיף? איך לדעת מה אני מדחיק? איך נוצרת הדחקה? טיפול בהדחקה בלי הצפה רגשית, שיטות לטיפול בהדחקה, למה אני מדחיק? טיפול בהצפה בהדחקה, איך לא להדחיק?
הדחקה ועומס רגשי, טיפול עקיף בהדחקה, הדחקה ועומס נפשי, איך לטפל בהדחקה באופן עקיף? איך לדעת מה אני מדחיק? איך נוצרת הדחקה? טיפול בהדחקה בלי הצפה רגשית, שיטות לטיפול בהדחקה, למה אני מדחיק? טיפול בהצפה בהדחקה, איך לא להדחיק?
הדחקה ועומס רגשי, טיפול עקיף בהדחקה, הדחקה ועומס נפשי, איך לטפל בהדחקה באופן עקיף? איך לדעת מה אני מדחיק? איך נוצרת הדחקה? טיפול בהדחקה בלי הצפה רגשית, שיטות לטיפול בהדחקה, למה אני מדחיק? טיפול בהצפה בהדחקה, איך לא להדחיק? מהי הדחקה ואיך היא נוצרת? הדחקה היא מצב שבו אדם נתקל במשהו שמציק לו, מטריד אותו, או מעורר בו אי - נעימות משמעותית, כמו טראומה או רגשות שליליים אחרים. במצב כזה, האדם נמנע מלטפל בבעיה ישירות על ידי הדחקת הרגש או המחשבה השלילית. ההדחקה נוצרת כאשר יש לאדם עומס רגשי או נפשי גבוה, שגורם למוח להסתיר באופן אוטומטי את הבעיות הגדולות יותר, כי המוח אינו מסוגל להכיל אותן. לדוגמה, אם אדם מסוגל להתמודד עם עומס של ... קילו של בעיות רגשיות, ויש לו בעיות מצטברות של 50 קילו ועוד בעיה אחת של 60 קילו, המוח ידחיק אוטומטית את הבעיה הכבדה של 60 קילו, מאחר והאדם לא יוכל להתמודד איתה. מהן ההשלכות של הדחקה? כאשר אדם מדחיק בעיה מסוימת, הוא לא מטפל בה. הדבר מוביל לכך שהבעיה ממשיכה להתקיים מתחת לפני השטח, ועלולה לייצר סימפטומים שונים ומגוונים המשפיעים על חייו של האדם. סימפטומים אלה יכולים להיות מצוקה נפשית, בעיות ביחסים בין - אישיים, קושי בתפקוד יומיומי וכדומה. האם אפשר לטפל בהדחקה בלי הצפה רגשית? אליעד כהן מסביר שאמנם הגישה המקובלת לטיפול בהדחקה היא להציף את הבעיה המודחקת ולטפל בה ישירות, אך במקרים מסוימים האדם אינו יודע מה בדיוק הוא מדחיק או שהוא מפחד להציף את הנושא. לכן, הוא מציג דרכים אלטרנטיביות לטיפול בהדחקה באופן עקיף, ללא הצפה ישירה. איך לטפל בהדחקה באופן עקיף? אליעד כהן מסביר שקיימות כמה שיטות טיפול עקיפות לטיפול בהדחקה: דרך ראשונה היא להפחית את העומס הרגשי הכללי שיש לאדם. כלומר, האדם צריך לרשום על דף את כל הבעיות שמפריעות לו כרגע, בעיות שהוא מודע אליהן, ולהתחיל לטפל בהן. ברגע שהאדם יטפל ... המודעות שלו, העומס הרגשי ירד, וכתוצאה מכך, המוח יהיה פחות עמוס. במצב הזה, הבעיות המודחקות יעלו אוטומטית למודעות, משום שהמוח כבר יהיה מסוגל להתמודד איתן. לדוגמה, אם לאדם יש בעיות קטנות כמו טרדות יומיומיות, הוא צריך לטפל בהן אחת אחרי השנייה כדי להוריד את העומס הכללי, ואז הבעיה הגדולה שהוא הדחיק עשויה להיחשף באופן טבעי ולעלות למודעותו. דרך שנייה שאליעד מציע היא לפתח את היכולות השכליות והרגשיות של האדם. ככל שהשכל של האדם יתפתח, כך הוא יוכל להתמודד עם בעיות גדולות יותר. התפתחות שכלית ורגשית גורמת לכך שהאדם כבר לא יצטרך להדחיק, כיוון שיהיו לו כלים טובים יותר להתמודד עם רגשות שליליים ובעיות מורכבות. לדוגמה, אדם שמבין טוב יותר את המנגנונים הרגשיים של עצמו, יידע להתמודד עם רגשות שליליים ולא יזדקק להדחקה כמנגנון הגנה. דרך שלישית המשלבת בין השתיים הראשונות היא לטפל בבעיות קטנות במקביל לפיתוח שכלי כללי. שילוב כזה יוצר מצב שבו גם העומס הרגשי מופחת, וגם היכולת השכלית להתמודד עם בעיות גדלה, וכך נחשפות הבעיות המודחקות בדרך טבעית וללא הצפה ישירה של הרגש. איך לדעת מה אני מ
הדחקה רגשית - ממה נובעת הדחקה? איך לא להדחיק רגשית? איך להתמודד?
הדחקה רגשית - ממה נובעת הדחקה? איך לא להדחיק רגשית? איך להתמודד? הדחקה = האדם דוחה ומרחיק מעצמו מחשבה כלשהי לא רצויה. השאלה היא, איך אפשר להגיע למצב שבו אין צורך להדחיק שום דבר? תשובה: הדרך היחידה להגיע למצב שבו לא צריך להדחיק שום דבר, היא על ידי זה שלא מפחדים מהפחד להתמודד. ממה נובעת הדחקה? הדחקה נובעת מכך שיש משהו רגשי שמציק לאדם ואין לאדם מושג מה לעשות בנדון. כאשר המחשבה קופצת לראש של האדם, היא גורמת לו להרגיש לא טוב, ולכן האדם מנסה להדחיק את המחשבה הספציפית. על האדם לדעת, כי קיימת דרך לא להצטרך להדחיק שום דבר. הדרך היא על ידי הפיכת הדבר שאותו מדחיקים לשכל ולהיגיון. פירוש: לכל בעיה רגשית יש פתרון. ... של הרגש שלו. רק כאשר האמת מתגלה לאדם, דהיינו, האדם מגלה מה במחשבה שלו אחראי לרגשות שלו, רק אז הרגשות הופכים לחיוביים. כאשר הרגשות הופכים לחיוביים, ממילא אין צורך להדחיק שום דבר. הדחקה = חוסר הבנה של האדם את השורש של הרגשות שלו. כאשר האדם יודע מהו השורש של הרגשות שלו = אין צורך בשום הדחקה = אהבה = אושר. ...
מנגנון הגנה, מנגנון הדחקה, תהליכים נפשיים, תגובת היפוך, הימנעות, פחד מכישלון, פחד מאכזבה, פחד להיפגע, מפחד לאהוב, מפחד להתאהב, הפרעת אישיות נמנעת, מנגנוני הגנה, מנגנוני הדחקה, למה לא להדחיק? איך לטפל בהדחקה?
מנגנון הגנה, מנגנון הדחקה, תהליכים נפשיים, תגובת היפוך, הימנעות, פחד מכישלון, פחד מאכזבה, פחד להיפגע, מפחד לאהוב, מפחד להתאהב, הפרעת אישיות נמנעת, מנגנוני הגנה, מנגנוני הדחקה, למה לא להדחיק? איך לטפל בהדחקה?
... הגנה, מנגנון הדחקה, תהליכים נפשיים, תגובת היפוך, הימנעות, פחד מכישלון, פחד מאכזבה, פחד להיפגע, מפחד לאהוב, מפחד להתאהב, הפרעת אישיות נמנעת, מנגנוני הגנה, מנגנוני הדחקה, למה לא להדחיק? איך לטפל בהדחקה? מהם מנגנוני הגנה והדחקה וכיצד הם משפיעים על חיינו? מנגנוני הגנה ומנגנוני הדחקה הם תהליכים נפשיים שהאדם משתמש בהם כדי להימנע להרגיש כאב, פחד, או אי נעימות. לדוגמה, כאשר אדם חווה אירוע לא נעים או טראומה, הוא נוטה להדחיק את הזיכרון או את המחשבה על האירוע הזה, כלומר, לשים אותם בצד, בפינה, ולא לחשוב עליהם. ... חוזרת, אך השאלה החשובה היא האם באמת מדובר בהגנה אפקטיבית או שמא יש לכך מחיר. כיצד מנגנוני הגנה פוגעים באיכות החיים? אליעד כהן מסביר שמנגנוני הגנה והדחקה אומנם שומרים על האדם מפני פגיעה חוזרת, אך בו זמנית הם מונעים ממנו לחוות דברים ... אלו הופכים לעיתים למגבלות חמורות שמונעות מהאדם לחוות את החיים במלואם, וגורמות לו לחיות תחת פחד מתמיד של שמא יקרה משהו. מהו הפתרון למנגנוני הגנה והדחקה שפוגעים באיכות החיים? הפתרון שאליעד כהן מציע מתחלק לכמה שלבים. ראשית, יש להבין שמי ... עצמו באופן בלתי תלוי בתוצאות, כך הוא נעשה יותר חופשי לנסות דברים, להתאהב, להיכשל או להצליח. איך ליישם את זה בחיי היום - יום? הדרך שאליעד מציע לטיפול בהדחקה ובמנגנוני הגנה היא לפתח אהבה וקבלה עצמית ללא תנאי. ככל שאדם יותר אוהב ומקבל את עצמו ... לו מסר שהוא טוב בדיוק כפי שהוא. המסר הזה מפחית את הפחד, ובכך משחרר את הילד לנסות דברים חדשים ללא פחד מוגזם מתוצאות שליליות. לסיכום, למה לא כדאי להדחיק ואיך לטפל בהדחקה? אליעד מדגיש שמנגנוני הגנה והדחקה לכאורה מגנים מפני פגיעה רגשית, אך בפועל הם מגבילים את יכולת האדם ליהנות ולהתקדם ... ולהיפגע, מתוך הבנה שאין זה מפחית מערכו. איך לטפל במנגנוני הגנה? למה אני מפחד להיפגע? איך להתגבר על פחד מכישלון? איך לאהוב בלי לפחד להיפגע? למה מנגנון הדחקה מזיק? מהי תגובת היפוך? מה הקשר בין אהבה עצמית להצלחה? יש דבר שנקרא מנגנוני הדחקה מנגנוני הגנה מכירים את הסיפור הזה, מה זה אומר לך מנגנוני הגנה ומנגנוני הדחקה מה זה אומר לך? ש: זה אומר לי שאם יש משהו נגיד תקרית שקרתה לי שלא נעים לי לא בא לי. אליעד: כן ואם זאת מחשבה שלא בא לך לחשוב עליה? ש: לא בא לי לחשוב את זה לא בא לי את זה אז אני מדחיקה את זה שמה את זה בפינה. אליעד: נכון לא חושבת על זה, עכשיו השאלה היא האם מנגנוני ההגנה באמת מגנים על הבן אדם כן או לא מה האמת? ש: במידה מסוימת כן. אליעד: באיזה מידה לא ובאיזה מידה כן? ש: זה במידה אם נגיד יש ילד חווה טראומה. אליעד: כן והוא מדחיק את זה אז הכל בסדר אין בעיה. ש: עכשיו אבל ההדחקה. אליעד: נגיד שהוא מצליח להדחיק את זה במאה אחוז. ש: מה ואין לזה שום אין דבר כזה. אליעד: מה אמרתי נגיד שהוא הצליח. ש: נגיד שהוא הצליח להדחיק את זה במאה אחוז אז עדיין זה לא טוב. אליעד: סתם בוא נספר את זה מכיוון אחר הרבה פעמים התופעה היא כזאת הרבה פעמים אנשים יש להם מנגנוני הגנה והדחקה מה זה אומר זה אומר שביומיום שלהם הם נמנעים מלעשות דברים כי הם מפחדים להיפגע לדוגמה ...
מחשבה טורדנית על התאבדות, למה אני חושב על התאבדות? למרות שהחיים שלי טובים, איך נוצרות מחשבות על התאבדות? למה אני רוצה להתאבד למרות שטוב לי? אולי אני משתגע? הדחקה בתת מודע, מה אני מדחיק? סימפטומים של הדחקה
מחשבה טורדנית על התאבדות, למה אני חושב על התאבדות? למרות שהחיים שלי טובים, איך נוצרות מחשבות על התאבדות? למה אני רוצה להתאבד למרות שטוב לי? אולי אני משתגע? הדחקה בתת מודע, מה אני מדחיק? סימפטומים של הדחקה
... שלי טובים, איך נוצרות מחשבות על התאבדות? למה אני רוצה להתאבד למרות שטוב לי? אולי אני משתגע? הדחקה בתת מודע, מה אני מדחיק? סימפטומים של הדחקה למה אנשים חושבים על התאבדות למרות שהחיים שלהם טובים? אנשים רבים חווים לעיתים מחשבות על התאבדות, גם אם לכאורה החיים שלהם טובים, הם בריאים בנפשם, מרגישים שיש להם הכל, ... לתופעה הזאת היא שיש אצל האדם דברים שמציקים לו, בעיות פנימיות שהוא אינו מטפל בהן, אלא מדחיק אותן לתת המודע. גם אם הכל נראה מושלם מבחוץ, המחשבות על התאבדות הן ביטוי לסוג של מצוקה פנימית מודחקת, שלפעמים האדם עצמו אינו מודע אליה. מה הקשר בין הדחקה לתת מודע ומחשבות אובדניות? ההסבר הוא כזה: אדם רוצה להתאבד רק כאשר רע לו, רק כאשר הוא סובל מאוד. אף אדם לא מתאבד בגלל שטוב לו או בגלל שהוא מאושר. ההתאבדות היא תמיד ... המשמעות היא שיש מצוקה מסוימת, איזושהי בעיה פנימית שהוא לא התמודד איתה כראוי, אלא בחר להדחיק אותה לתת מודע. כלומר, האדם אומר לעצמו שהכל טוב ומושלם, הוא משכנע את עצמו שאין בעיות, אבל בתוך תוכו ישנו משהו שמציק לו ברמה כלשהי. אותו דבר מודחק יכול להיות רצון שלא התממש, כעס לא פתור, עצב מודחק, אכזבה מעצמו, חרדה מודחקת, או כל רגש שלילי אחר שהוא אינו מטפל בו באופן ישיר. הדבר הזה, שמודחק ולא מטופל, ממשיך להציק לאדם ולמרר לו את החיים מבפנים, גם אם הוא מתכחש אליו. וכך, אותה הדחקה יוצאת החוצה בצורה של סימפטומים כמו מחשבות אובדניות, למרות שהאדם עצמו בטוח שאין לו סיבה אמיתית להרגיש רע. איך מחשבה על התאבדות עוזרת לזהות את הבעיה האמיתית? כמו שמחלה מתגלה לעיתים לפי סימפטומים, כך המחשבה על התאבדות יכולה לעזור לאדם להבין שיש לו בעיה פנימית מודחקת. המחשבה האובדנית היא סימפטום של מצוקה. אם האדם ישאל את עצמו בצורה כנה למה יש לי מחשבה על התאבדות אם הכל טוב לי? הוא יבין שהחיים שלו כנראה לא באמת כל כך מושלמים כפי שהוא ... שאלות כגון: אילו דברים בחיים שלי הם בעצם לא כל כך טובים כמו שנראה לי? איזה דבר או רגש אני מדחיק או לא מוכן להתמודד איתו? האם יש לי רצונות לא ממומשים שגורמים לי לתסכול וסבל? האם קיימת בעיה או טראומה שהדחקתי כי היה לי קשה להתמודד איתה? כאשר האדם מצליח לזהות את מה שהוא מדחיק, הוא יכול להתחיל לטפל בו ישירות. איך להפסיק לרצות להתאבד ולהיפטר מהמחשבות האובדניות? המפתח להפסקת המחשבות האובדניות הוא למצוא את המקור האמיתי למצוקה הפנימית ולהתמודד איתו ישירות, במקום להמשיך להדחיק אותו. אם האדם יפסיק להדחיק ויתחיל לטפל באופן אקטיבי בדבר שמציק לו, המחשבה על התאבדות תיעלם מעצמה. המחשבות על התאבדות הן תמיד תוצאה של משהו שמטריד את האדם בצורה עמוקה. אם הוא יצליח לפתור לחלוטין את הבעיה המודחקת שלו, אז באופן טבעי ומוחלט ייעלם גם הרצון להתאבד. אדם שחושב מחשבות אובדניות צריך להבין שהן לא מופיעות סתם כך, אלא הן ביטוי לסבל פנימי מודחק. כדי להצליח ליהנות מהחיים באמת, יש לטפל בכל מה שמפריע או מטריד בצורה ישירה וברורה. במקום לברוח מהבעיות, כדאי להתמודד איתן, וכך ייעלם לחלוטין הרצון להתאבד. סיכום הדברים ... חשוב לדעת שהמחשבה הזאת מעידה על כך שיש בתוכך משהו שמפריע לך ברמה עמוקה יותר, כנראה משהו שהדחקת לתת מודע. אם אתה מוצא את עצמך חושב על התאבדות ללא סיבה גלויה לעין, עליך לשאול את עצמך בכנות ובאומץ מה בחייך לא באמת טוב, מה אתה מדחיק או ממה אתה מתעלם. אחרי שתמצא את המקור המדויק למצוקה ותטפל בו, תוכל לשחרר את עצמך מהמחשבות האובדניות ולחזור ליהנות מהחיים באופן מלא. ברגע שתטפל בצורה ישירה במה שמציק לך, ... היא שהמחשבה על התאבדות היא ביטוי לכך שמשהו מציק לאדם, גם אם הוא לא מודע לכך. מה הקשר בין הדחקה למחשבות על התאבדות? כאשר אדם חווה קושי שהוא לא מתמודד איתו ישירות, אלא מדחיק אותו, אותו קושי עדיין משפיע עליו ויכול לבוא לידי ביטוי בדרכים שונות, כולל מחשבות אובדניות. הרצון להתאבד הוא תוצאה של תחושת סבל, גם אם לכאורה הכל בסדר. איך לזהות את מקור ... הזאת. כדי למצוא את התשובה, אפשר לשאול: - אילו דברים בחיים שלי לא טובים? - האם יש משהו שאני מדחיק או לא מתמודד איתו? - האם יש רצונות לא ממומשים שמציקים לי? איך להפסיק לרצות להתאבד? המפתח הוא להבין שהמחשבה על התאבדות היא סימפטום לכך שמשהו מפריע. אם מוצאים את המקור ... בו, המחשבה תיעלם מעצמה. חשוב לזהות את מה שגורם לתחושת הסבל ולטפל בו באופן ישיר, במקום להדחיק. מה המסקנה? כאשר אדם מתמודד עם מחשבות על התאבדות, גם אם נראה לו שהחיים שלו טובים, עליו לבדוק מה באמת מציק לו, אולי ברמה לא מודעת. ברגע שמאתרים את המקור למצוקה ומטפלים בו, ... במלואם. איך לזהות דיכאון סמוי? מה גורם לאדם לרצות למות? איך להתמודד עם מחשבות טורדניות? מהי הדחקה וכיצד היא משפיעה על הנפש? איך למצוא משמעות בחיים? למה אני חושב להתאבד? איך לא לרצות להתאבד? איך לטפל במחשבה להתאבד? איך למנוע התאבדות? איך להפסיק לרצות להתאבד? ...
OCD והדחקה רגשית, OCD בגלל הדחקה, OCD ומחשבה מודחקת, OCD בגלל הדחקה בתת מודע, איך להדחיק יוצר OCD? למה קשה לטפל ב OCD? איך נוצר OCD? למה קשה לטפל במחשבה טורדנית? למה קשה לטפל בהתנהגות כפייתית? איך לא להדחיק?
OCD והדחקה רגשית, OCD בגלל הדחקה, OCD ומחשבה מודחקת, OCD בגלל הדחקה בתת מודע, איך להדחיק יוצר OCD? למה קשה לטפל ב OCD? איך נוצר OCD? למה קשה לטפל במחשבה טורדנית? למה קשה לטפל בהתנהגות כפייתית? איך לא להדחיק?
... והדחקה רגשית, OCD בגלל הדחקה, OCD ומחשבה מודחקת, OCD בגלל הדחקה בתת מודע, איך להדחיק יוצר OCD? למה קשה לטפל ב OCD? איך ... OCD? למה קשה לטפל במחשבה טורדנית? למה קשה לטפל בהתנהגות כפייתית? איך לא להדחיק? איך הדחקה רגשית גורמת ל - OCD? OCD ... כפייתיות? התשובה טמונה בכך שלעתים קרובות התנהגות כפייתית נובעת ממחשבות מודחקות, כלומר, מחשבות או רגשות שהאדם ... אך מעדיף לדחוק אותם עמוק בתת - מודע כדי להימנע מהתמודדות ישירה עימן. איך הדחקה יוצרת OCD? כאשר אדם מדחיק בתת - מודע שלו פחד, חרדה או לחץ, ... אותו ולטפל בו. לעומת זאת, אם הוא לא יודע מה בדיוק גורם לחרדה שלו כי הוא מדחיק את הסיבה האמיתית, קשה הרבה יותר להתמודד עם החרדה הזאת. כתוצאה מהדחקה זו, המוח מפתח מנגנוני הגנה ... הטורדניות עצמן, אלא מכך שהן פעמים רבות ביטוי לתסביך או חרדה עמוקה שהודחקה בתת - מודע. אדם הסובל מ - ... לא מסוגל לזהות את מקור החרדה ולהתמודד איתה ישירות. איך ניתן לזהות מחשבות מודחקות? כדי לטפל ב - OCD שנובע מהדחקה רגשית, חשוב להבין מה התועלת ... עם החרדה במקום להימנע ממנה באמצעות התנהגות כפייתית. איך לטפל ב - OCD שנובע מהדחקה? 1. לזהות את ההדחקה - השלב הראשון בטיפול ב - OCD הוא זיהוי של מה שהאדם מדחיק בתת - מודע שלו. המטרה היא להבין אילו פחדים או מחשבות האיש לא מרשה לעצמו להרגיש או לחשוב. 2. להציף את המחשבה המודחקת - ברגע שזוהה המחשבה או הרגש המודחק, יש לנסות למצוא דרכים להתמודד עם אותה תחושה או מחשבה ישירות, ולא להדחיק אותה. 3. להבין את התועלת של ... להתמודד עם החרדה בצורה בריאה וללא צורך בהתנהגות הכפייתית. איך לזהות מחשבות מודחקות? איך להתגבר על OCD? מה הקשר בין חרדה ל - OCD? איך לטפל בהתנהגות כפייתית? מהן שיטות לטיפול בהדחקה רגשית? איך הדחקה רגשית גורמת ל - OCD? OCD ... כפייתיות? התשובה טמונה בכך שהרבה פעמים התנהגות כפייתית היא תוצאה של מחשבה מודחקת. איך הדחקה יוצרת OCD? כאשר אדם מדחיק בתת - המודע שלו תסביך, פחד, לחץ ... אותו ולטפל בו. לעומת זאת, אם הוא לא יודע מה בדיוק גורם לחרדה שלו כי הוא מדחיק את הסיבה האמיתית, יהיה קשה בהרבה ... החרדה והביטויים ההתנהגותיים שלה. OCD הוא פעמים רבות ביטוי של חרדה עמוקה שהודחקה ולא קיבלה ביטוי ישיר. במקום שהאדם יתמודד ישירות עם המחשבה או הרגש שהוא מדחיק, המוח שלו מפתח מנגנון הגנה בצורת ...
הדרך של אליעד, יתרונות וחסרונות, הדרך היחידה, הדחקה רגשית, חשיבה חיובית, שקט נפשי, אהבה או שנאה, להיות לא מושלם
הדרך של אליעד, יתרונות וחסרונות, הדרך היחידה, הדחקה רגשית, חשיבה חיובית, שקט נפשי, אהבה או שנאה, להיות לא מושלם
... של אליעד, יתרונות וחסרונות, הדרך היחידה, הדחקה רגשית, חשיבה חיובית, שקט נפשי, אהבה או שנאה, להיות לא מושלם האם הדרך של אליעד מובילה לשקט נפשי אמיתי? ... מציג. רוב השיטות האחרות מתמקדות ביצירת שקט נפשי באמצעות התמקדות בחיובי, חשיבה חיובית, הדחקה של רגשות שליליים והתמקדות בחצי הכוס המלאה. אליעד מציג גישה אחרת לחלוטין - הוא טוען שכל השיטות הללו אינן יכולות להביא את האדם לשקט מוחלט ואמיתי, אלא רק לשקט זמני וחלקי, זאת משום שהן מבוססות על הדחקה והתעלמות מחלקים מסוימים של המציאות. מהם החסרונות בשיטות חשיבה חיובית? לפי אליעד, הבעיה העיקרית בשיטות אלו היא שהן תמיד מבוססות על התעלמות או הדחקה של החסרונות והבעיות הבסיסיות של האדם. לדוגמה, אנשים מנסים לא לחשוב על החסרונות שלהם, אלא להתרכז רק ביתרונות שלהם. למשל, לומר אני מצליח, במקום לומר אני נכשל. אבל אליעד טוען שכל הדחקה או התעלמות כזאת לא יכולה להביא לשקט אמיתי. אם האדם קיים, מחויב שיהיו לו חסרונות. כל ניסיון להדחיק את חצי הכוס הריקה יוביל תמיד ללחץ פנימי, לחוסר שקט, ולמאבק מתמיד בתוכו של האדם עצמו. למה הדחקה רגשית לא יכולה לעבוד לאורך זמן? אליעד מסביר שהדחקה לא יכולה להיות פתרון אמיתי לאורך זמן, כי בתוכנו יש חלק שלא מוכן לקבל את ההדחקה הזאת. הוא מביא דוגמה פשוטה: אם מישהו רעב, אי אפשר פשוט להגיד לו להתעלם מהרצון שלו לאכול. הוא יכול להתעלם ... לאנשים להודות שהם גם לא בסדר, שהם גם חלשים, שהם לפעמים משקרים או פוגעים. לכן הם מעדיפים להדחיק את החסרונות האלו. אליעד מציע דרך הפוכה - הוא אומר לאנשים לא לפחד להודות בחסרונות שלהם, אלא להכיר בהם ולחקור אותם ... שונה הדרך של אליעד מיתר השיטות? בעוד שכל השיטות האחרות מתמקדות ביצירת שקט נפשי זמני דרך הדחקה או התעלמות מהמציאות, הדרך של אליעד מתמקדת דווקא בהתמודדות ישירה עם המציאות, כולל עם כל הרגשות והמחשבות הלא ... האדם לשקט אמיתי וקבוע. מהי חשיבה חיובית? האם אפשר להגיע לשקט נפשי מוחלט? איך להתמודד עם הדחקה רגשית? מה הדרך של אליעד כהן? אהבה או שנאה - מה עדיף? איך לקבל את עצמי עם חסרונות? למה קשה לי להודות ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על טראומה מודחקת, זוגיות מתוך טראומה, טראומה בתוך זוגיות, האם יש לי טראומה? האם יש לי פוסט טראומה? האם אני סובל מטראומה? למה לא להדחיק טראומה? איך הטראומה משפיעה עליך? למה לטפל בטראומה? לטפל בפוסט טראומה, הדחקת טראומה, התפרצות טראומה
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: הדחקה, איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם אכזבות? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם עצבות? מועקות נפשיות וייאוש? דיכאון? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם לחץ? כעס ועצבים ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: הדחקה, איך להעריך את עצמך? איך לקבל החלטות? איך ליצור אהבה? איך למצוא זוגיות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לשפר את הזיכרון? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לשנות תכונות אופי? איך לפרש חלומות? איך להעביר ביקורת בונה? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להיות מאושר ושמח? איך לנהל את הזמן? איך להצליח בראיון עבודה? איך להתמודד עם גירושין? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לא להישחק בעבודה? איך לשתול מחשבות? איך להאמין בעצמך? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להצליח בזוגיות? איך להיגמל מהימורים? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לחנך ילדים? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לעשות יותר כסף ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: בשביל מה לחיות? מהי תכלית ומשמעות החיים? למה יש רע בעולם? האם הכל אפשרי? איך נוצר העולם? האם יש בחירה חופשית? האם יש משמעות לחיים? מה המשמעות של החיים? האם אפשר לדעת הכל? למה לא להתאבד? האם יש אמת מוחלטת? איך להנות בחיים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? מה יש מעבר לזמן ולמקום? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם לדומם יש תודעה? איך נוצר העולם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש הבדל בין חלום למציאות? למה יש רע וסבל בעולם? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם המציאות היא טובה או רעה? איך להיות הכי חכם בעולם? האם באמת הכל לטובה? אולי אנחנו במטריקס? האם יש או אין אלוהים? איך להיות מאושר? למה העולם קיים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? מי ברא את אלוהים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי לדיאטה, אימון אישי למתבגרים, מאמן אישי להרזייה בנושא הדחקה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2656 שניות - עכשיו 16_07_2025 השעה 08:25:22 - wesi1