אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה האם אני סובל מטראומה? ✔טראומה מודחקת, זוגיות מתוך טראומה, טראומה בתוך זוגיות, האם יש לי טראומה? האם יש לי פוסט טראומה? האם אני סובל מטראומה? למה...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
טראומה מודחקת, זוגיות מתוך טראומה, טראומה בתוך זוגיות, האם יש לי טראומה? האם יש לי פוסט טראומה? האם אני סובל מטראומה? למה לא להדחיק טראומה? איך הטראומה משפיעה עליך? למה לטפל בטראומה? לטפל בפוסט טראומה, הדחקת טראומה, התפרצות טראומה
איך טראומה מהעבר משפיעה על הזוגיות?

כשאדם נכנס לזוגיות מבלי שטיפל בטראומה קודמת שחווה, הוא למעשה מכניס לתוך הקשר הזוגי בעיה שטרם נפתרה, וזו עלולה לצוץ שוב ולהזיק למערכת היחסים. אליעד כהן מסביר שכאשר יש טראומה מהעבר, גם אם נדמה שהזוגיות החדשה או הצלחה בתחומים אחרים בחיים פתרו אותה, לרוב מדובר באשליה זמנית בלבד. הדחקת הטראומה לא פותרת את הבעיה עצמה, אלא רק מסתירה אותה זמנית.

לדוגמה, אדם שחווה נידוי בבית הספר ונושא איתו פגיעות וחרדת דחייה, או אישה שחושבת שנוצלה בעבר (בין אם האירוע קרה בפועל או רק בתחושתה), נכנסים למערכת יחסים ללא טיפול בטראומה. תחילה הם עשויים להרגיש שהקשר החדש עוזר להם להתגבר על הבעיה, והכל נראה מושלם, כי כעת הם אהובים ומוערכים. אולם לאורך זמן, הטראומה המודחקת עלולה להתעורר מחדש ולהשפיע על הקשר בצורה שלילית.

למה טראומה מודחקת תמיד תחזור להשפיע?

אליעד מדגיש שהסיבה לכך היא שאדם שלא טיפל בטראומה, לא באמת פתר את שורש הבעיה, אלא רק מסתיר אותה. בדיוק כמו אדם שיש לו נזילה בצינור מים בבית, וכדי להסתיר את הנזילה הוא רק שם צבע או חומר איטום זמני. הנזילה אולי לא תיראה, אבל היא עדיין קיימת ותפרוץ מחדש. באופן דומה, הטראומה שלא טופלה מחלחלת אל תוך הזוגיות ואל שאר תחומי החיים.

דוגמה נוספת: אישה שחוותה חוסר אהבה מצד משפחתה כשהייתה ילדה ולא טיפלה בזה, נכנסת לזוגיות שמרגישה לה תחילה טובה ומכילה. עם הזמן, היא עשויה להפוך לתלותית, קנאית וחשדנית, מתוך פחד שבן זוגה ינטוש אותה, בדיוק כפי שהרגישה בעבר עם משפחתה. התוצאה היא שהקשר נפגע ואף עלול להסתיים, וכעת נוצר מצב של "טראומה על טראומה". לא רק שהאישה סוחבת את תחושת חוסר האהבה מילדותה, עכשיו התווספה טראומה נוספת של דחייה ונטישה בזוגיות.

איך טראומה משפיעה על ההתנהגות בזוגיות?

כשאדם סוחב טראומה, הדבר מתבטא בהתנהגות מוגברת של חשדנות, קנאה, רכושנות ואובססיביות. האדם למעשה מונע על ידי פחד פנימי עמוק שמקורו בטראומה, דבר הפוגע בזוגיות וגורם להרס עצמי של מערכות יחסים. לעיתים, לאדם עצמו אין אפילו מודעות מלאה לאופן שבו הטראומה מנהלת אותו, וכך הוא אינו יכול לשלוט או לעצור את ההתנהגויות המזיקות הללו.

דוגמה ממוקדת שמביא אליעד היא של אישה שכתוצאה מחוויית סקס טראומטית ראשונה הפכה לא - מינית ופיתחה רתיעה ממיניות. משום שלא טיפלה בזה, היא צברה חוויות שליליות נוספות עם גברים שרצו איתה קשר אינטימי, וכך הטראומה הראשונה הפכה לשרשרת טראומות נוספות, שהפכו את ההתמודדות העתידית שלה למסובכת וקשה עוד יותר.

איך אפשר לדעת אם יש לך טראומה לא מטופלת?

אחת השיטות לדעת אם אירוע מהעבר עדיין משפיע עליך, לפי אליעד, היא לבדוק עד כמה אתה זוכר את האירוע. הזיכרון הוא כלי של המוח לשמירה על הישרדות. לכן, אם אירוע מסוים נשאר חי וברור בזיכרונך, סימן ברור שהוא עדיין משפיע עליך. לדוגמה, אדם שחווה אירוע טראומטי בילדות ועדיין זוכר אותו בפרטי פרטים, ככל הנראה עדיין סובל מהשפעות האירוע הזה על חייו הנוכחיים.

הסכנה בהדחקת טראומה והימנעות מטיפול

הימנעות מטיפול בטראומה מאפשרת לה לגדול, להתחזק ולהתפשט לתחומים רבים בחיים. הטראומה משפיעה על הזוגיות, על היחסים בעבודה, על היחסים עם חברים, ובסופו של דבר גם על האדם עצמו. כמו נזילה שלא מטופלת והופכת למשהו חמור יותר עם הזמן, כך טראומה שלא טופלה תוביל לתוצאות חמורות יותר בעתיד, ולצבירת טראומות חדשות ומורכבות יותר.

לדוגמה, אישה שלא טיפלה בטראומה של חוסר אהבה מצד משפחתה, מנסה לקבל פיצוי בזוגיות. היא הופכת לתלותית ואובססיבית, והקשר הזוגי מתפרק בסופו של דבר. כעת, בנוסף לטראומה המקורית, היא מתמודדת גם עם תחושת דחייה מבן הזוג, וכך נוצרת לה טראומה כפולה וקשה יותר.

מסקנה והמלצה: למה לטפל בטראומה באופן מיידי?

ההמלצה הברורה של אליעד היא לטפל בטראומות מוקדם ככל האפשר. ככל שממתינים, הטראומה מתעצמת וגוררת חוויות שליליות נוספות, שהופכות את הטיפול העתידי לקשה יותר. טיפול בטראומה בזמן הנכון ימנע סבל מיותר ופגיעה במערכות יחסים, ויעזור לאדם לנהל חיים בריאים, מאוזנים ומאושרים יותר.

איך לטפל בטראומה?

אליעד ממליץ לפנות לטיפול שבו יוכלו לברר את הטראומה, להבין כיצד היא משפיעה על האדם, ולפתור אותה מהשורש. רק כך יוכל האדם להשתחרר ממנה באמת, להפסיק את ההדחקה, ולהתחיל ליהנות מזוגיות בריאה ומשוחררת מפחדים וחרדות מיותרים.
אנשים עם טראומה שנכנסים למערכת יחסים

כאשר אדם סוחב טראומה מהעבר שלו ונכנס למערכת יחסים מבלי שהוא טיפל בה, הדבר עלול להשפיע באופן משמעותי על הקשר הזוגי שלו. לדוגמה, אדם שחווה נידוי בבית הספר והוא נושא עימו תחושת פגיעות, או אישה שחשה שנוצלה בעבר - בין אם אכן קרה ובין אם זו רק התחושה שלה - ונכנסת לקשר זוגי מבלי לטפל בכך. גם אדם שסובל מחרדה מסוימת עשוי להיכנס למערכת יחסים בתקווה שהזוגיות תפתור לו את הבעיה.

האם הזוגיות באמת פותרת את הטראומה?

לרוב, כאשר אדם נכנס לזוגיות, הוא עשוי להרגיש שהקשר החדש פותר לו את הטראומה. למשל, מי שהרגיש לא אהוב בעבר, ועכשיו נמצא בזוגיות עם בן או בת זוג שאוהבים אותו, עשוי להרגיש שהבעיה נפתרה. אך למעשה, כל עוד השורש של הטראומה לא טופל כראוי, היא עלולה לחזור ולפגוע בקשר. זה נכון גם לגבי הצלחה בתחומים אחרים, כמו למשל אדם שמקים עסק מצליח וחושב שזה פתר את הקשיים הרגשיים שלו, אך בפועל מדובר רק בפתרון זמני שמדחיק את הבעיה ולא פותר אותה באמת.

כיצד הטראומה עלולה לחזור ולהשפיע?

גם אם נדמה שהטראומה נעלמה, היא יכולה לצוץ שוב ולהשפיע בדרכים שונות. אדם שלא טופל כראוי עלול להפוך ליותר קנאי, רכושני, חשדן, אובססיבי או תלותי בזוגיות, בגלל שהטראומה הלא מטופלת מזינה את ההתנהגויות הללו. התוצאה היא שהמערכת הזוגית עלולה להינזק ולהיהרס, ולעיתים אף ליצור טראומה נוספת.

דוגמה לכך: טראומה על טראומה

נניח שאישה חוותה תחושה של חוסר אהבה מצד משפחתה כשהייתה צעירה, והיא לא טיפלה בזה. כאשר היא נכנסת למערכת יחסים, ייתכן שבהתחלה הכל ירגיש טוב, אך עם הזמן היא תהפוך לתלותית ולחוצה בקשר, בשל הפחד שלה להינטש שוב. בסופו של דבר, הזוגיות עלולה להיהרס, ואז תיווצר אצלה טראומה נוספת - לא רק שהיא לא הייתה אהובה בעבר, אלא שגם בן הזוג שלה עזב אותה.

מה קורה כשלא מטפלים בטראומה?

כאשר לא מטפלים בטראומה, היא מחלחלת לתוך כל תחומי החיים:
  • היא תשפיע על הזוגיות ועל האופן שבו האדם מתייחס לבן או בת הזוג.
  • היא תשפיע על היחסים בעבודה, עם חברים ואפילו עם עצמו.
  • היא עשויה לגרום לכך שהאדם לא יוכל לזהות איך היא משפיעה עליו, ולכן גם לא יוכל לשלוט בזה.
  • במקרים מסוימים, הדבר עלול להוביל להצטברות של חוויות שליליות נוספות, שהופכות את ההתמודדות לקשה אף יותר.
איך לדעת אם יש לך טראומה שמשפיעה עליך?

שיטה פשוטה לבדוק אם אירוע מהעבר משפיע עליך כיום היא לבדוק כמה אתה זוכר ממנו. אם אתה זוכר היטב אירוע מסוים, הדבר מצביע על כך שהוא עדיין משפיע עליך. המוח לא שומר מידע שאינו רלוונטי להישרדותו, ולכן אם אתה נזכר שוב ושוב במשהו שקרה לך - יש סיכוי גבוה שזה עדיין נוכח ומשפיע על חייך.

מסקנה: כדאי לטפל בטראומות

ככל שמקדימים לטפל בטראומה, כך נמנע צבירת חוויות שליליות נוספות שעלולות להחמיר את המצב. אדם שלא מטפל בטראומה היום, יצטרך להתמודד איתה בעתיד כשהיא תהיה עמוקה ומורכבת יותר.
זוגיות עם טראומה, מערכת יחסים עם טראומה, איך הדחקת טראומה תיצור טראומה נוספת? טראומה אחרי טראומה, איך טראומה מודחקת משפיעה עליך? איך המוח זוכר דברים? האם יש לי טראומה? מה קורה למי שלא מטפל בטראומה? מה קורה למי שמדחיק טראומה? למה לא כדאי להדחיק טראומה? זוגיות בלי לטפל בטראומה, זוגיות עם פוסט טראומה
לגרום לכך ש פשוט רגשות מיניים לשלוט תחושה של חוסר אהבה קינאה התרגשות מינית טראומה בתוך זוגיות שורש העדר חשק מיני משיכה מינית נחלשת איך הטראומה משפיעה עליך איך טראומה משפיעה איך טראומה משפיעה עליך אני סובל אני סובל מ אני סובל מטראומה בתוך זוגיות האם אני האם אני סובל האם אני סובל מ האם אני סובל מטראומה האם יש האם יש לי האם יש לי טראומה האם יש לי פוסט טראומה הדחקה הדחקת טראומה הטראומה משפיעה עליך התפרצות טראומה זוגי זוגיות זוגיות מתוך טראומה טיפול טיפולים טראומה טראומה בתוך זוגיות טראומה מודחקת טראומה משפיעה טראומה משפיעה עליך טראומות יש לי טראומה יש לי פוסט טראומה לא להדחיק לא להדחיק טראומה להדחיק להדחיק טראומה לטפל לטפל בטראומה לטפל בטראומות לטפל בפוסט טראומה למה לא להדחיק למה לא להדחיק טראומה למה לטפל בטראומה מטופל מטופלים מטפל משפיעה עליך מתוך טראומה סבל סובל סובל מ סובל מטראומה פוסט פוסט טראומה פוסטים
הדחקה מהי, סוגים של הדחקה, איך לא להדחיק? מהי הדחקה? למה לא להדחיק? הדחקה בתת מודע, סימפטומים של הדחקה, הדחקה והכחשה, הדחקה פוסט טראומטית, דוגמאות להדחקה, טיפול בהדחקה, להפסיק להדחיק, הכחשה והדחקה
הדחקה מהי, סוגים של הדחקה, איך לא להדחיק? מהי הדחקה? למה לא להדחיק? הדחקה בתת מודע, סימפטומים של הדחקה, הדחקה והכחשה, הדחקה פוסט טראומטית, דוגמאות להדחקה, טיפול בהדחקה, להפסיק להדחיק, הכחשה והדחקה
הדחקה מהי, סוגים של הדחקה, איך לא להדחיק? מהי הדחקה? למה לא להדחיק? הדחקה בתת מודע, סימפטומים של הדחקה, הדחקה והכחשה, הדחקה פוסט טראומטית, דוגמאות להדחקה, טיפול בהדחקה, להפסיק להדחיק, הכחשה והדחקה מהי הדחקה וכיצד היא משפיעה על החיים? הדחקה היא מצב שבו האדם מתעלם או לא מודע לקיומה ... באופן נסתר ולהשפיע על חייו של האדם לרעה. אליעד כהן מסביר, שכאשר לא מטפלים בבעיה כלשהי היא בסופו של דבר תחזור כמו ... נוספת היא מישהו שפרצו לו למחשב או לטלפון והוא אינו מודע לכך, הבעיה המודחקת תגרום לסימפטומים שליליים בעתיד. מהם שני סוגי ההדחקה העיקריים לפי אליעד כהן? אליעד כהן מציין שני סוגים עיקריים של הדחקה: הסוג הראשון - הדחקה לא מודעת: סוג זה של הדחקה מתרחש כאשר ישנה בעיה שהאדם אינו מודע כלל ... לעבוד לאט ולתקלות חוזרות ונשנות מבלי שתדע מה הסיבה. הסוג השני - הדחקה מודעת אך לא מטופלת: בסוג זה של הדחקה האדם מודע לבעיה, אך לא מטפל בה באופן מלא או לא מטפל בה בכלל. האדם יודע שהבעיה קיימת ואף מזהה אותה בצורה ברורה, אבל הטיפול חלקי או בלתי שלם, או שהוא רק חושב בטעות שטיפל בה. אליעד ממחיש זאת שוב בעזרת הדוגמה של וירוס ...
תחושת ניתוק מהמציאות, תחושת ניתוק וריחוק, הדחקה רגשית, למה לא להדחיק? הפרעות דיסוציאטיביות, הפרעות ניתוק, הפרעת זהות דיסוציאטיבית, דיסוציאציה רגשית, תחושת ניתוק מעצמי, הפרעת אישיות גבולית, טיפול במחלות נפש
תחושת ניתוק מהמציאות, תחושת ניתוק וריחוק, הדחקה רגשית, למה לא להדחיק? הפרעות דיסוציאטיביות, הפרעות ניתוק, הפרעת זהות דיסוציאטיבית, דיסוציאציה רגשית, תחושת ניתוק מעצמי, הפרעת אישיות גבולית, טיפול במחלות נפש
... ניתוק מהמציאות, תחושת ניתוק וריחוק, הדחקה רגשית, למה לא להדחיק? הפרעות דיסוציאטיביות, הפרעות ניתוק, הפרעת זהות דיסוציאטיבית, דיסוציאציה רגשית, תחושת ניתוק מעצמי, הפרעת אישיות גבולית, טיפול במחלות נפש מהי תחושת ניתוק מהמציאות וכיצד היא מתבטאת? תחושת ניתוק מהמציאות, הידועה גם בשם דיסוציאציה, היא מצב בו האדם חווה שהוא אינו מחובר לסביבה, לעצמו או למציאות. ... חלקית או חוסר מודעות מלאה לסביבה שלו. מדוע מתרחשת תחושת ניתוק ומה הקשר להדחקה רגשית? אליעד מדגיש כי תחושת ניתוק תמיד נובעת ממשהו שמטריד את האדם בתת - מודע. הוא משווה זאת למצב של אדם רעב שצופה בטלוויזיה, ככל שהרעב גדול יותר, כך רמת הריכוז שלו ... להתמקד במציאות הנוכחית. אליעד כהן מסביר שהסיבה המרכזית לתחושת ניתוק היא הדחקה רגשית. ההדחקה מתרחשת כאשר אדם נתקל בבעיה, אך אינו פותר אותה ומנסה לכסות או להדחיק אותה מהמודעות שלו. הדחקה שכזו מביאה לכך שהבעיה ממשיכה לרוץ בתת - מודע ולהטריד את האדם, ובסופו של דבר היא תתפרץ בצורות שונות, ביניהן תחושת ניתוק. כיצד הדחקה גורמת לתחושת ניתוק והפרעות נפשיות אחרות? אליעד מדגיש כי כל הפרעה נפשית, כולל הפרעות דיסוציאטיביות, הפרעות זהות דיסוציאטיביות (פיצול אישיות), הפרעות אישיות גבוליות, סכיזופרניה וחרדות, מתחילה תמיד מבעיה קטנה יחסית שלא טופלה והודחקה. ההדחקה יוצרת אפקט מצטבר, ובשלב מסוים הבעיה שהייתה פשוטה יחסית הופכת לבעיה מורכבת וקשה לפתרון. לדוגמה, הוא מתאר אדם שחווה פחד מאובדן עסקו, אך אינו יודע כיצד להתמודד עם ... עם תחושת ניתוק ודיסוציאציה רגשית? הפתרון שאליעד כהן מציע הוא להפסיק להדחיק לחלוטין. הוא טוען שההדחקה רק מסתירה את הבעיה אך אינה פותרת אותה באמת. האדם חייב להכיר בכך שמשהו מפריע לו, להציף את הבעיה אל המודעות ולטפל בה בצורה ישירה וברורה. כלומר, אם משהו מפריע או פוגע בך, אסור להגיד לא משנה, אלא להתמודד עם הרגש ולהכיר בו במלואו. לדוגמה, הוא מציין שאם מישהו מעליב אותך, אינך חייב להגיב ... לא משנה לך כלל אם באמת נפגעת. אם משהו מפחיד אותך, אתה חייב להכיר בפחד ולא להדחיק אותו בטענה שהוא לא קיים. המודעות המלאה והאמיצה לרגשות שלך היא הדרך היחידה להשתחרר מתחושת הניתוק והניתוק הרגשי. האם הפסקת ההדחקה פותרת את הבעיה לחלוטין? אליעד מדגיש שהפסקת ההדחקה אינה מבטיחה שהבעיה תיפתר אוטומטית. ייתכן שתחווה יותר רגשות שליליים כיוון שאתה מפסיק להסתיר אותם מעצמך. עם זאת, תחושת הניתוק עצמה תיעלם, כי לא תהיה הדחקה שתגרום למחשבות שלך להיות מוסתרות מעצמך. הוא מציין כי במצב של מודעות מלאה, ייתכן שתהיה פחות מרוכז או פחות נינוח בטווח הקצר, אך לאורך זמן, המודעות הזו היא הדרך ... ניתוק יסבול לעיתים קרובות מנדודי שינה בלילה. זאת משום שביום קל יותר להדחיק, שכן האדם עסוק וטרוד בענייניו השוטפים, ולכן התת - מודע אינו עולה כל כך למודעות. אך בלילה, כשאין הסחות דעת, הבעיות המודחקות עולות לפני השטח ומתחילות להציק ביתר עוצמה, דבר המתבטא בקושי להירדם ובתחושת אי - שקט נפשי קשה יותר מאשר במהלך היום. האם הפרעות נפשיות הן גנטיות לפי אליעד כהן? אליעד ... שהפרעות נפשיות הן תוצאה של גנטיקה בלבד. לטענתו, בכל המקרים מדובר בבעיות שהודחקו לאורך זמן ולא טופלו כראוי, ולכן הפכו להפרעה נפשית. הוא מסביר שהטענה לגנטיקה עולה כאשר אנשי מקצוע אינם מצליחים למצוא פתרון ברור או להסביר את המצב, ולכן מאשימים את הגנטיקה במקום להבין את ... עם תחושת ניתוק ודיסוציאציה, לפי אליעד כהן, חייבת לכלול הפסקה מלאה של ההדחקה. האדם חייב להיות מודע לכל המחשבות והרגשות שלו, לטפל בבעיות ולא להסתיר אותן. רק כאשר תהיה מודעות מלאה, יוכל האדם להשתחרר מהניתוק ולהגיע לפתרון אמיתי ומתמשך של בעיותיו. תחושת ניתוק מהמציאות איך מפסיקים להדחיק רגשות? הפרעות דיסוציאטיביות האם סכיזופרניה היא תוצאה של הדחקה? האם הפרעות נפשיות גנטיות? דיסוציאציה רגשית והפרעת זהות מה גורם לתחושת ריחוף? אליעד: מה זה דיסוציאציה? דיסוציאציה זה תחושת ניתוק! מה זה תחושת ניתוק? זה תחושה שהבן ... כי ברגע שמציק להם משהו בתת מודע אז במשך היום הם עובדים ואז יותר קל להם להדחיק את התת מודע ובלילה נהיה להם יותר רע וכנראה שהם יסבלו מנדודי שינה. איך עוזרים לבן אדם להוציא את הדברים שמציקים לו בתת מודע? תחושת הניתוק היא תוצאה של הדחקה, בן אדם שרגיל להדחיק דברים בסוף יגיע לתחושת ניתוק. ולכן מי שרוצה לצאת מתחושת ניתוק?! צריך
מנגנון הגנה, מנגנון הדחקה, תהליכים נפשיים, תגובת היפוך, הימנעות, פחד מכישלון, פחד מאכזבה, פחד להיפגע, מפחד לאהוב, מפחד להתאהב, הפרעת אישיות נמנעת, מנגנוני הגנה, מנגנוני הדחקה, למה לא להדחיק? איך לטפל בהדחקה?
מנגנון הגנה, מנגנון הדחקה, תהליכים נפשיים, תגובת היפוך, הימנעות, פחד מכישלון, פחד מאכזבה, פחד להיפגע, מפחד לאהוב, מפחד להתאהב, הפרעת אישיות נמנעת, מנגנוני הגנה, מנגנוני הדחקה, למה לא להדחיק? איך לטפל בהדחקה?
... הגנה, מנגנון הדחקה, תהליכים נפשיים, תגובת היפוך, הימנעות, פחד מכישלון, פחד מאכזבה, פחד להיפגע, מפחד לאהוב, מפחד להתאהב, הפרעת אישיות נמנעת, מנגנוני הגנה, מנגנוני הדחקה, למה לא להדחיק? איך לטפל בהדחקה? מהם מנגנוני הגנה והדחקה וכיצד הם משפיעים על חיינו? מנגנוני הגנה ומנגנוני הדחקה הם תהליכים נפשיים שהאדם משתמש בהם כדי להימנע מלהרגיש כאב, פחד, או אי נעימות. לדוגמה, כאשר אדם חווה אירוע לא נעים או טראומה, הוא נוטה להדחיק את הזיכרון או את המחשבה על האירוע הזה, כלומר, לשים אותם בצד, בפינה, ולא לחשוב עליהם. לכאורה, מנגנון ... מדובר בהגנה אפקטיבית או שמא יש לכך מחיר. כיצד מנגנוני הגנה פוגעים באיכות החיים? אליעד כהן מסביר שמנגנוני הגנה והדחקה אומנם שומרים על האדם מפני פגיעה חוזרת, אך בו זמנית הם מונעים ממנו לחוות דברים חיוביים רבים. ... שמונעות מהאדם לחוות את החיים במלואם, וגורמות לו לחיות תחת פחד מתמיד של שמא יקרה משהו. מהו הפתרון למנגנוני הגנה והדחקה שפוגעים באיכות החיים? הפתרון שאליעד כהן מציע מתחלק לכמה שלבים. ראשית, יש להבין שמי שמפחד מאוד ... כך הוא נעשה יותר חופשי לנסות דברים, להתאהב, להיכשל או להצליח. איך ליישם את זה בחיי היום - יום? הדרך שאליעד מציע לטיפול בהדחקה ובמנגנוני הגנה היא לפתח אהבה וקבלה עצמית ללא תנאי. ככל שאדם יותר אוהב ומקבל את עצמו כפי שהוא, ... המסר הזה מפחית את הפחד, ובכך משחרר את הילד לנסות דברים חדשים ללא פחד מוגזם מתוצאות שליליות. לסיכום, למה לא כדאי להדחיק ואיך לטפל בהדחקה? אליעד מדגיש שמנגנוני הגנה והדחקה לכאורה מגנים מפני פגיעה רגשית, אך בפועל הם מגבילים את יכולת האדם ליהנות ולהתקדם בחייו. כדי לטפל בכך, על האדם לפתח קבלה ואהבה עצמית ללא תנאי, להכיר את הרצונות האמיתיים שלו, ולהסכים לנסות ולהיפגע, מתוך הבנה שאין זה מפחית מערכו. איך לטפל במנגנוני הגנה? למה אני מפחד להיפגע? איך להתגבר על פחד מכישלון? איך לאהוב בלי לפחד להיפגע? למה מנגנון הדחקה מזיק? מהי תגובת היפוך? מה הקשר בין אהבה עצמית להצלחה? יש דבר שנקרא מנגנוני הדחקה מנגנוני הגנה מכירים את הסיפור הזה, מה זה אומר לך מנגנוני הגנה ומנגנוני הדחקה מה זה אומר לך? ש: זה אומר לי שאם יש משהו נגיד תקרית שקרתה לי שלא נעים לי לא בא לי. אליעד: כן ואם זאת מחשבה שלא בא לך לחשוב עליה? ש: לא בא לי לחשוב את זה לא בא לי את זה אז אני מדחיקה את זה שמה את זה בפינה. אליעד: נכון לא חושבת על זה, עכשיו השאלה היא האם מנגנוני ההגנה באמת מגנים על הבן אדם כן או לא מה האמת? ש: במידה מסוימת כן. אליעד: באיזה מידה לא ובאיזה מידה כן? ש: זה במידה אם נגיד יש ילד חווה טראומה. אליעד: כן והוא מדחיק את זה אז הכל בסדר אין בעיה. ש: עכשיו אבל ההדחקה. אליעד: נגיד שהוא מצליח להדחיק את זה במאה אחוז. ש: מה ואין לזה שום אין דבר כזה. אליעד: מה אמרתי נגיד שהוא הצליח. ש: נגיד שהוא הצליח להדחיק את זה במאה אחוז אז עדיין זה לא טוב. אליעד: סתם בוא נספר את זה מכיוון אחר הרבה פעמים התופעה היא כזאת הרבה פעמים אנשים יש להם מנגנוני הגנה והדחקה מה זה אומר זה אומר שביומיום שלהם הם נמנעים מלעשות דברים כי הם מפחדים להיפגע לדוגמא נגיד בן אדם ... מה עושים. ש: פותרים את הבעיה העיקרית. אליעד: מה זה אומר? ש: אם אתה התחלת משהו מסוים אז צריך להציף אותו על פני השטח ולטפל בו. אליעד: נכון אז כמובן שזה לא קל אבל בא נסביר את הסיפור בעיקרון זה עוד יותר מתוסבך מזה מי האנשים שלא ...
המלחמה בקורונה, מי שלא מוכן לסבול קצת סובל הרבה? השקעה לטווח רחוק, מה ניתן ללמוד מההתמודדות עם הקורונה? למה לא לדחות בעיות למחר? טיפול מונע, מניעת אסונות, למה לא להדחיק בעיות? למה לא יהיה בסדר? שפעת הקורונה
המלחמה בקורונה, מי שלא מוכן לסבול קצת סובל הרבה? השקעה לטווח רחוק, מה ניתן ללמוד מההתמודדות עם הקורונה? למה לא לדחות בעיות למחר? טיפול מונע, מניעת אסונות, למה לא להדחיק בעיות? למה לא יהיה בסדר? שפעת הקורונה
... רחוק, מה ניתן ללמוד מההתמודדות עם הקורונה? למה לא לדחות בעיות למחר? טיפול מונע, מניעת אסונות, למה לא להדחיק בעיות? למה לא יהיה בסדר? שפעת הקורונה למה עדיף לסבול קצת היום מאשר הרבה יותר מחר? אחת התובנות המשמעותיות שאליעד כהן מציג בהרצאה זו, נובעת מהתמודדות המדינות השונות עם מחלת ... לגבי בעיות רגשיות או אישיות. כאשר לאדם יש בעיה כלשהי, הוא נוטה לעיתים להדחיק אותה, להתעלם ממנה או לחשוב שיהיה בסדר. אבל המציאות מוכיחה שברוב המקרים ההתעלמות הזו רק מחמירה את המצב. דוגמה בולטת שאליעד כהן נותן לכך היא אדם שסובל מבעיה רגשית כלשהי, אך אינו מוכן לטפל בה, משום שהוא חושש מהקושי או מהכאב הכרוך בטיפול. אותו אדם אומר לעצמו משפטים כמו: אין לי כוח להתמודד עם זה עכשיו, לא צריך לטפל, יהיה בסדר, וכתוצאה מכך, בסופו של דבר, הבעיה מתפרצת בצורה הרבה יותר קשה, ואז אותו אדם נאלץ לסבול הרבה יותר מאשר היה סובל אם היה מטפל בבעיה בשלב מוקדם יותר. מדוע סבל יכול להיות השקעה משתלמת לעתיד? אליעד כהן מציין שלפעמים לסבול זו לא בהכרח דבר רע או שלילי. הסבל יכול להיות השקעה, וכמו כל השקעה, יש בה מחיר של ... אישיות ורגשיות. אם אדם מוכן להשקיע מאמץ ולקחת על עצמו את הסבל המיידי בטיפול בבעיותיו, הוא ימנע מעצמו סבל גדול הרבה יותר בעתיד. למה לא כדאי להגיד יהיה בסדר ולהדחיק את הבעיות? אליעד כהן מדגיש שכאשר אנשים בוחרים להגיד לעצמם יהיה בסדר, בעזרת השם יהיה טוב, או אין צורך להתמודד עם זה עכשיו, הם בעצם בוחרים באשליה. האשליה הזו מאפשרת להם להימנע ... לדחות בעיות למחר? מה אפשר ללמוד מהקורונה? איך להתמודד עם בעיות רגשיות? למה לא להדחיק בעיות? האם סבל הוא השקעה משתלמת? ...
קורונה ודחיינות, קורונה והדחקה, למה לא לדחות בעיות למחר? למה לא לדחות דברים? למה לא להדחיק בעיות? חסכנות, קמצנות, מה שבזול עולה ביוקר? אין לי כסף לקנות בזול, מי שלא מוכן לסבול קצת סובל הרבה? מערכת הבריאות במדינת ישראל
קורונה ודחיינות, קורונה והדחקה, למה לא לדחות בעיות למחר? למה לא לדחות דברים? למה לא להדחיק בעיות? חסכנות, קמצנות, מה שבזול עולה ביוקר? אין לי כסף לקנות בזול, מי שלא מוכן לסבול קצת סובל הרבה? מערכת הבריאות במדינת ישראל
... ודחיינות, קורונה והדחקה, למה לא לדחות בעיות למחר? למה לא לדחות דברים? למה לא להדחיק בעיות? חסכנות, קמצנות, מה שבזול עולה ביוקר? אין לי כסף לקנות בזול, מי שלא מוכן לסבול קצת סובל הרבה? מערכת הבריאות ... למה דחיית פתרון בעיות גורמת לסבל רב יותר בעתיד? אליעד כהן מרחיב את הנושא מעבר לקורונה ומדבר באופן כללי על כך שהנטייה של אנשים ושל מדינת ישראל, לדחות את הטיפול בבעיות מובילה תמיד להחמרה משמעותית של הבעיה. הוא נותן דוגמה של אסון השיטפונות האחרון בישראל, ואומר שהנזק העצום שגרם ... זו מתאפשרת בגלל שהאזרחים בוחרים שוב ושוב באותם מנהיגים, ולכן הם מקבלים בדיוק את אותה מדיניות ואת אותן תוצאות שליליות. מהי המסקנה המרכזית לגבי דחיינות והדחקת בעיות? אליעד כהן מדגיש את המסקנה המרכזית שכל אדם צריך לקחת מההרצאה הזו: ברגע שיש לך בעיה, אל תדחה אותה למחר. חלק מהבעיות אולי אפשר לדחות, אך ישנן בעיות שלא תעלמנה ולא ייעלמו, והן יישארו איתך עד סוף ימיך ואפילו מעבר לכך. לכן, חשוב מאוד להתמודד איתן מיד, לא לדחות, לא להדחיק, כי דחייה כזו תמיד עולה ביוקר רב בהמשך. למה לא לדחות בעיות? למה לא להדחיק בעיות? מה שבזול עולה ביוקר? איך מתקבלות החלטות במדינת ישראל? מה גורם להזנחה במערכת הבריאות? כיצד דחיינות מובילה ...
הדחקה וניתוק, ניתוק והדחקה, איך נוצר ניתוק? מה זה ניתוק? אני מרגיש מנותק, אני לא מחובר לעצמי, אני לא מחובר למציאות, אני מנותק מהמציאות, הפרעת ניתוק, תחושת ניתוק, תחושת ריחוף, חולם בהקיץ, למה לא להדחיק? איך לטפל בניתוק מהמציאות?
הדחקה וניתוק, ניתוק והדחקה, איך נוצר ניתוק? מה זה ניתוק? אני מרגיש מנותק, אני לא מחובר לעצמי, אני לא מחובר למציאות, אני מנותק מהמציאות, הפרעת ניתוק, תחושת ניתוק, תחושת ריחוף, חולם בהקיץ, למה לא להדחיק? איך לטפל בניתוק מהמציאות?
הדחקה וניתוק, ניתוק והדחקה, איך נוצר ניתוק? מה זה ניתוק? אני מרגיש מנותק, אני לא מחובר לעצמי, אני לא מחובר למציאות, אני מנותק מהמציאות, הפרעת ניתוק, תחושת ניתוק, תחושת ריחוף, חולם בהקיץ, למה לא להדחיק? איך לטפל בניתוק מהמציאות? מהי תחושת ניתוק ומה הקשר שלה להדחקה? תחושת ניתוק היא מצב שבו אדם מרגיש שהוא נמצא פיזית במקום אחד, אך נפשית ומנטלית הוא במקום אחר לחלוטין. זה מתבטא בכך שהאדם מדבר עם אנשים, ... תחושת ניתוק בדרך כלל אינו יודע במדויק על מה הוא חושב, ואין לו מודעות למה שגורם לו להרגיש כך. הניתוק האמיתי מתרחש כאשר האדם חושב על משהו לא מוגדר, משהו שהוא מדחיק, משהו שהוא נמנע במכוון או באופן לא מודע מלהכיר בו. כלומר, ישנו משהו שמטריד אותו והוא אינו רוצה לחשוב עליו בצורה ישירה. הניתוק מתרחש כי האדם חושב על הנושא הזה באופן לא מודע. מדוע אנשים מדחיקים ומדוע ההדחקה מובילה לניתוק? הדחקה היא מנגנון הגנה שבו האדם מנסה להרחיק מחשבות מטרידות, כאובות או מלחיצות מתוך התודעה. הסיבה להדחקה יכולה להיות אירוע בעבר, סיטואציה מלחיצה בהווה או חשש מפני אירוע שיקרה בעתיד. כאשר האדם מדחיק מחשבה או רגש מסוים, הוא מנסה להימנע מלחשוב על הנושא, אך המוח ממשיך לעסוק בו מתחת לפני השטח, באופן לא מודע. הניתוק נובע ישירות מתוך ההדחקה, מפני שהאדם עסוק באופן לא מודע במה שמטריד אותו, אך אינו מסוגל או אינו מוכן להכיר בכך באופן ישיר. המצב הזה גורם לכך שהקשב של האדם מתחלק בין מה שהוא עושה כרגע לבין הדבר שהוא מנסה להדחיק, בלי לדעת מהו בדיוק. כתוצאה מכך, האדם חווה ניתוק, הוא מרגיש מנותק מעצמו ומהסביבה. איך אפשר לטפל בבעיית הניתוק? אליעד כהן מציין כי הטיפול בבעיית הניתוק הוא חד משמעי וברור מאוד. הפתרון נעוץ תמיד בזיהוי הדברים שהאדם מדחיק ובטיפול בהם באופן ישיר. כאשר האדם מזהה מה הוא מדחיק, בין אם מדובר באירוע עבר, במצב נוכחי מטריד או בחשש עתידי, הוא יכול להעלות זאת למודעות שלו ולטפל בכך בצורה ישירה וברורה. לדוגמה, אם האדם מזהה שהוא מדחיק בגידה של בן או בת זוג, או פחד מסוים מהעתיד, עליו לחשוף את הנושא הזה בפני עצמו, להביט בו בצורה ישירה ולהבין מה מטריד אותו באמת. כאשר האדם עושה זאת, קורים אחד משני הדברים הבאים: הוא מטפל בנושא, פותר אותו לחלוטין, וכך אינו צריך עוד להתנתק ממנו. גם אם הוא לא מצליח לפתור את הנושא, עצם זה שהוא מודע ומבין במה הוא עסוק, כבר גורם לכך שזה ... אלא להיסח דעת מודעת. האם אפשר לפתור את בעיית הניתוק באופן מוחלט? אליעד כהן מסביר שבעיית הניתוק ניתנת לפתרון מלא במאה אחוז מהמקרים. ברגע שאדם מזהה את הגורם המודחק ומטפל בו בצורה ישירה ומודעת, הניתוק ייעלם לחלוטין. הטיפול חייב להיות ברור ומודע, ללא הדחקה נוספת או ניסיון התעלמות. בסופו של דבר, הניתוק הוא תוצאה של מנגנון הדחקה לא מודע. ככל שהאדם יותר פתוח ומודע לרגשותיו ולמחשבותיו המודחקות, כך הניתוק ייעלם והוא יוכל להרגיש מחובר יותר לעצמו ולמציאות שסביבו. איך נוצרת הפרעת ניתוק? איך מטפלים בתחושת ניתוק? למה אני מרגיש מנותק? מה הקשר בין הדחקה לניתוק? איך לדעת מה אני מדחיק? איך לא להדחיק? האם תחושת ריחוף היא ניתוק? איך הדחקה יוצרת ניתוק? למה ה
האם הזמן עושה את שלו? לשכוח מישהו, מתי הזמן לא עושה את שלו? האם הזמן הוא התרופה? האם לתת לזמן לעשות את שלו? האם הזמן ירפא את הכל? האם הזמן מרפא את הכאב? האם רחוק מהעין רחוק מהלב? להוציא מישהו מהראש, למה לא להדחיק? הדחקה
האם הזמן עושה את שלו? לשכוח מישהו, מתי הזמן לא עושה את שלו? האם הזמן הוא התרופה? האם לתת לזמן לעשות את שלו? האם הזמן ירפא את הכל? האם הזמן מרפא את הכאב? האם רחוק מהעין רחוק מהלב? להוציא מישהו מהראש, למה לא להדחיק? הדחקה
... הוא התרופה? האם לתת לזמן לעשות את שלו? האם הזמן ירפא את הכל? האם הזמן מרפא את הכאב? האם רחוק מהעין רחוק מהלב? להוציא מישהו מהראש, למה לא להדחיק? הדחקה האם נכון לומר שהזמן עושה את שלו? השאלה העיקרית שאליעד כהן דן בה בהרצאה זו היא, האם נכון לומר שהזמן תמיד עושה את ... לבעיותיהם, בייחוד אם מדובר בבעיות רגשיות עמוקות. מה הסכנה בהסתמכות על הזמן כפתרון? כאשר אדם אומר הזמן יעשה את שלו, הוא בעצם מדחיק את הבעיה. הדחקה זו עלולה להיות מסוכנת, משום שהבעיה אינה נעלמת אלא נשארת מוסתרת בתוך הנפש, ואז עלולה לצוץ שוב ברגעים לא צפויים ובצורה לא נעימה. לפי אליעד, הדבר דומה לטראומה מודחקת שיכולה להתפרץ בכל רגע, לאחר שנים, ויכולה ליצור בעיות קשות ומורכבות יותר ממה שהיו אם היו מטופלות בזמן. אליעד מסביר שכאשר אתה מחליט להדחיק משהו במקום להתמודד איתו, אתה לוקח סיכון משמעותי. אולי תחוש שקט זמני, אך בשלב מסוים, זיכרון או אירוע מסוים עלול לעורר את הטראומה או הבעיה, ולגרום לנזק נפשי חמור בהרבה. מה הפתרון שאליעד מציע במקום להסתמך על הזמן? אליעד כהן מציע לא לסמוך על הזמן כפתרון קסם. במקום זאת, הוא ממליץ להתמודד עם הבעיות ישירות ובצורה אמיצה. הוא אומר מפורשות שאם יש לך משהו שמטריד אותך, אסור לך להדחיק אותו אלא עליך לטפל בו בצורה מודעת. לדעתו, טיפול ישיר בבעיה יכול למנוע בעיות עתידיות גדולות יותר ולהביא לריפוי אמיתי ושלם, במקום להשאיר את הבעיה מודחקת בתוך הנפש, מה שעלול לגרום לנזקים נפשיים משמעותיים בעתיד. לסיכום, הזמן יכול לעזור במקרים מסוימים, אבל ככל שהבעיה עמוקה ורצינית יותר, כך הפתרון של לתת לזמן לעשות את שלו נעשה פחות אפקטיבי ומסוכן יותר. אליעד קורא לאנשים לטפל בבעיות הרגשיות באופן ישיר ולהימנע מהדחקה, כדי למנוע התפרצות פתאומית של הכאב בעתיד. האם הזמן באמת עושה את שלו? למה לא להדחיק בעיות? איך לשכוח מישהו? איך להתמודד עם טראומה מודחקת? האם רחוק מהעין הוא רחוק מהלב? האם הזמן יכול לרפא כאב רגשי? האם הזמן מרפא את הלב? האם הזמן מרפא את הכל? למה ...
אושר, איזה שאלה לשאול, סוגים של שאלות, לשאול שאלות, למה רע לי? אז מה אם רע לי, למה אתה לא רוצה לסבול? איך להיות מאושר? איך נוצר סבל? למה אני סובל? למה יש רע בעולם? מודעות עצמית
אושר, איזה שאלה לשאול, סוגים של שאלות, לשאול שאלות, למה רע לי? אז מה אם רע לי, למה אתה לא רוצה לסבול? איך להיות מאושר? איך נוצר סבל? למה אני סובל? למה יש רע בעולם? מודעות עצמית
... מה אם רע לי, למה אתה לא רוצה לסבול? איך להיות מאושר? איך נוצר סבל? למה אני סובל? למה יש רע בעולם? מודעות עצמית מה ההבדל בין השאלות למה אני סובל ו - למה אני לא רוצה לסבול? במהלך ההרצאה, אליעד כהן מתאר את ההבדל המשמעותי בין שתי שאלות מרכזיות שמעסיקות את האדם בעת חווית סבל. השאלה הראשונה היא למה אני סובל? והשנייה היא למה אני לא רוצה לסבול? שאלות אלו מובילות לתובנות שונות לגבי מקור הסבל וכיצד ניתן להתמודד עמו. אליעד מסביר כי השאלה למה אני סובל? מתמקדת במציאת הסיבה לסבל, מה שמעורר את הרעיון שייתכן כי הסבל הוא משהו שמטבעו אנו לא רוצים להרגיש. השאלה הזו מניחה שהסבל הוא רע ואנו חייבים להימנע ממנו. לדוגמה, אם אדם רעב ושואל את עצמו למה אני סובל מזה?, השאלה מניחה שהרעב הוא רע, והמטרה היא להימנע ממנו. לעומת זאת, השאלה השנייה, למה אני לא רוצה לסבול?, שואלת את האדם למה הוא מתנגד למצב הסבל עצמו. אם אדם רעב, ... את עצמו בצורה יותר מלאה ומחוברת. מה זה להטיל ספק? איך להיות מאושר? למה אני סובל? מהו סבל? מודעות עצמית למה אני לא רוצה לסבול? אליעד: יש שני סוגי שאלות, האחת, למה אני סובל? והשנייה, למה אני לא רוצה לסבול? מה ההבדל? ברגע שאדם אומר, רע לי ממשהו, יש שני אסטרטגיות, האחת לשאול אותו למה רע לך? אולי זה טוב? ויש שאלה אחרת, לא למה רע לי? אלא למה ... לי? אלו שתי שאלות שונות שמובילות למסקנות אחרות. לדוגמא, אני רעב, למה אני סובל מזה? עכשיו, למה אני סובל מזה, יכול להוביל, שאני לא חייב לסבול מזה. אתה מבין שלסבול זה רע, אבל השאלה היא, למה אני סובל ולא נהנה מזה? כשאדם אומר, למה אני סובל ממשהו, הוא אומר, לסבול זה רע, לסבול אני לא רוצה וזה מחוייב, עכשיו השאלה האם אני חייב לסבול מזה או לא לסבול מזה. אבל מחוייב שלסבול זה רע. אבל יש שאלה עמוקה מכיוון ... את הרע הזה? אתה יודע מה תרויח אם תגיע למצב שלא יהיה אכפת לך שאתה לא סובל מרעב? לדוגמא, אתה לא תפחד יותר למות ברעב. אחד הפחדים המרכזיים בחיים של האדם, שהוא מפחד למות ברעב. אתה אומר, מקסימום לא יהיה לי מה לאכול, אני יושב תחת העץ עד שאמות. אם לא ...
2 גורמים לטראומה, 2 סיבות לטראומה, 2 סוגים של טראומה, איך נוצרת טראומה? למה יש לי טראומה? איך להבין את הטראומה? מה גורם לטראומה? זיכרון טראומטי, זיכרון שלילי, פחד מטראומה, אפשרויות של טראומה, טיפול בטראומה, פוסט טראומה
2 גורמים לטראומה, 2 סיבות לטראומה, 2 סוגים של טראומה, איך נוצרת טראומה? למה יש לי טראומה? איך להבין את הטראומה? מה גורם לטראומה? זיכרון טראומטי, זיכרון שלילי, פחד מטראומה, אפשרויות של טראומה, טיפול בטראומה, פוסט טראומה
... גורמים לטראומה, 2 סיבות לטראומה, 2 סוגים של טראומה, איך נוצרת טראומה? למה יש לי טראומה? איך להבין את הטראומה? מה גורם לטראומה? זיכרון טראומטי, זיכרון שלילי, פחד מטראומה, אפשרויות של טראומה, טיפול בטראומה, פוסט טראומה מהי טראומה ואיך היא נוצרת? טראומה היא מצב פסיכולוגי שבו אדם חווה אירוע שלילי משמעותי מהעבר, וכתוצאה מכך הוא נמנע מלבצע פעולות או להימצא במצבים המזכירים לו את אותו אירוע טראומטי. לדוגמה, אם כלב נשך אדם, האדם עלול לפתח פחד מכלבים ולהימנע מקרבתם. אם אדם חווה בגידה בקשר זוגי, הוא עשוי לפתח פחד מזוגיות ולהימנע מכניסה למערכות יחסים חדשות. מהן שתי הסיבות המרכזיות להיווצרות טראומה? קיימות שתי סיבות עיקריות שיכולות לגרום לטראומה: פחד מהישנות האירוע - האדם חושש שמה שקרה לו בעבר יחזור ויתרחש בעתיד. לדוגמה, אדם ... את אותו אירוע. לדוגמה, אדם שננשך על ידי כלב עשוי להימנע ממפגש עם כלבים לא משום שהוא באמת מפחד שהכלב ינשוך אותו שוב, אלא כדי שלא יעלה לו הזיכרון של אותו אירוע טראומטי. כיצד שתי הסיבות יכולות להתקיים יחד בטראומה אחת? בפועל, ישנם מקרים רבים שבהם שתי הסיבות שהוזכרו מופיעות ביחד ויוצרות טראומה מורכבת יותר. האדם גם חושש שהאירוע השלילי יתרחש בשנית בעתיד וגם סובל מתחושת סבל נפשי כאשר הוא נזכר באירוע עצמו. לדוגמה, אדם שננשך על ידי כלב יכול להרגיש פחד אמיתי שהכלב ינשוך אותו פעם נוספת, ובמקביל להרגיש תחושת כאב נפשי חזקה בכל פעם שהוא נזכר באירוע עצמו. השילוב של שני הגורמים האלו הופך את הטראומה למורכבת וקשה יותר לטיפול. מדוע חשוב להבין מהי הסיבה המדויקת לטראומה? הבנת הסיבה המדויקת לטראומה - אם מדובר בפחד מחזרה של האירוע או ברצון להימנע מהזיכרון - חיונית כדי לבחור את שיטת הטיפול המתאימה ביותר. הטיפול בטראומה חייב להתאים לגורם המרכזי שמפעיל את האדם וגורם לו להימנע. אם הגורם המרכזי הוא פחד מהישנות האירוע, הטיפול יתמקד בהפחתת הפחד והתחזקות הביטחון העצמי של האדם. אם הגורם המרכזי הוא הרצון להימנע מהזיכרון, הטיפול יתמקד בטכניקות של עיבוד רגשי, המאפשרות להתמודד עם הזיכרון ולהפחית את עוצמתו הרגשית ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על טראומה מודחקת, זוגיות מתוך טראומה, טראומה בתוך זוגיות, האם יש לי טראומה? האם יש לי פוסט טראומה? האם אני סובל מטראומה? למה לא להדחיק טראומה? איך הטראומה משפיעה עליך? למה לטפל בטראומה? לטפל בפוסט טראומה, הדחקת טראומה, התפרצות טראומה
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם אני סובל מטראומה?, איך נוצר העולם? מי ברא את אלוהים? האם המציאות היא טובה או רעה? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם אפשר לדעת הכל? איך להיות הכי חכם בעולם? איך להנות בחיים? למה יש רע בעולם? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך להיות מאושר? איך נוצר העולם? למה העולם קיים? בשביל מה לחיות? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם הכל אפשרי? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? אולי אנחנו במטריקס? מה המשמעות של החיים? האם יש משמעות לחיים? מהי תכלית ומשמעות החיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש או אין אלוהים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? למה לא להתאבד? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם באמת הכל לטובה? האם יש אמת מוחלטת? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש בחירה חופשית? האם לדומם יש תודעה ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: האם אני סובל מטראומה?, איך לפתח יכולות חשיבה? איך לשנות תכונות אופי? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לנהל את הזמן? איך להעביר ביקורת בונה? איך למצוא זוגיות? איך לעשות יותר כסף? איך להתמודד עם גירושין? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לא להישחק בעבודה? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להצליח בראיון עבודה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להיגמל מהימורים? איך להשיג ביטחון עצמי? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להיות מאושר ושמח? איך לחנך ילדים? איך להעריך את עצמך? איך לפרש חלומות? איך לשפר את הזיכרון? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך ליצור אהבה? איך להצליח בזוגיות? איך להאמין בעצמך? איך לקבל החלטות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לשתול מחשבות? איך למכור מוצר ללקוחות ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? כעס ועצבים? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם עצבות? דיכאון? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מטפל רגשי, מאמן משפחתי, מטפל רב תחומי בנושאי האם אני סובל מטראומה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2969 שניות - עכשיו 24_05_2025 השעה 16:44:59 - wesi1