אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה גמילה מהתמכרות ✔טיפול בחשיפה, טיפול קוגניטיבי, שיטות טיפול, אימון למטפלים, לימודי אימון אישי, טיפול בפחדים, פחד טיסה, פחד מגוקים, טיפול בהתמכרות...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
9:37טיפול בחשיפה, טיפול קוגניטיבי, שיטות טיפול, אימון למטפלים, לימודי אימון אישי, טיפול בפחדים, פחד טיסה, פחד מגוקים, טיפול בהתמכרות, איך לטפל בפחד? פחד קהל, חרדה חברתית
מה זה טיפול בחשיפה ואיך הוא עובד?

טיפול בחשיפה הוא שיטת טיפול נפוצה המבוססת על ההנחה שכאשר אדם מתמודד באופן ישיר עם הדבר שמפחיד אותו, הוא מגלה בהדרגה שהמציאות אינה מאיימת כפי שדמיין. לדוגמה, אדם הסובל מחרדה חברתית יתחיל את הטיפול בחשיפה בכך שהוא מדבר מול קהל מצומצם, ולאט - לאט יגדיל את מספר האנשים שהוא עומד מולם. באופן דומה, אדם עם פחד גבהים יתמודד תחילה עם מקומות מעט גבוהים, ואז יתקדם בהדרגה למקומות גבוהים יותר, עד שהחרדה פוחתת באופן משמעותי.

האם טיפול בחשיפה תמיד מצליח?

למרות שטיפול בחשיפה יכול להיות יעיל מאוד, הוא אינו מצליח תמיד. לדוגמה, במקרים של פחד טיסה קשה לבצע "חשיפה הדרגתית", משום שאי אפשר "לטוס חלקית". במקרים כאלו, האדם נאלץ להתמודד מיד עם המצב השלם, דבר שעלול להגביר את החרדה וליצור התנגדות מוגברת לטיפול. למשל, אדם שיחווה חוויה שלילית בזמן טיסה עלול לפתח סלידה חזקה עוד יותר, ואף יסרב לטוס שוב, מתוך אמונה שהפעם החרדה הייתה אמיתית ומוצדקת.

מדוע החשיפה בלבד אינה מספיקה בטיפול בפחד?

חשיפה לבדה עשויה שלא להספיק, ולכן חשוב להוסיף לטיפול אלמנט של התבוננות והבנה. אדם הסובל מפחד קהל לא רק צריך לדבר מול אנשים שוב ושוב, אלא גם לבחון את המחשבות שעוברות לו בראש לפני, תוך כדי ואחרי ההתנסות. לדוגמה, מטפל יכול לשאול: "ממה פחדת שיקרה? מה באמת קרה בפועל? איך זה שינה את מה שחשבת לפני?". הבירור השכלי הזה מאפשר לאדם להפחית משמעותית את הפחד, כי הוא מברר ומערער את ההנחות הראשוניות שבבסיס החרדה.

כיצד דוגמת "התפוז המכני" ממחישה את מגבלות הטיפול בחשיפה?

בסרט "התפוז המכני" מוצגת דוגמה לכך שחשיפה בלבד לא בהכרח יוצרת שינוי רגשי אמיתי. גם כאשר מראים לאדם שוב ושוב סיטואציה מסוימת, זה לא תמיד יגרום לו לאהוב אותה או להפסיק לפחד ממנה. כדי שהטיפול יהיה יעיל באמת, יש צורך לשלב חשיפה עם הבנה פנימית עמוקה של מקור הרגשות והמחשבות.

איך מטפלים בפחדים ספציפיים כמו פחד מג'וקים או מים?

במקרה של פחד מג'וקים, אפשר להציע לאדם להתקרב לג'וק באופן הדרגתי כדי לראות שלא קורה דבר רע. אבל חשוב גם לשאול שאלות שיבררו את המקור הפנימי של הפחד: "מדוע אתה מפחד שהג'וק יקפוץ עליך? ואם הוא יקפוץ עליך, מה יקרה?". בדומה לכך, במקרה של פחד מים, אפשר להתחיל בשפיכת מעט מים על האדם ולהגדיל בהדרגה את החשיפה. לעומת זאת, במצבים בינאריים כמו פחד טיסה, החשיפה צריכה להיות מלווה בבירור פנימי עמוק וממוקד על הנחות היסוד.

למה חשוב לבחון גם את הנחות היסוד שמאחורי הפחד?

חשיפה חוזרת ללא בירור ההנחות הבסיסיות לא תביא להקלה קבועה. לדוגמה, אדם שחושש להיכשל מול קהל יכול לדבר מספר פעמים ולא להיכשל, אך עדיין לחשוש מהאפשרות שבעתיד ייכשל. במקרה כזה, יש לברר איתו מהן ההנחות שמאחורי החשש - "מה יקרה אם באמת אכשל? האם זה באמת כל כך נורא?". ההתבוננות מאפשרת לאדם לראות את חוסר הרציונליות של הפחד ולנטרל את המקור שלו.

כיצד טיפול בחשיפה מתקשר להתמכרויות ולרצונות חזקים?

העיקרון של טיפול בחשיפה עובד גם בצורה הפוכה: אם חשיפה מפחיתה פחד, אז מניעה (התנזרות) יכולה להחליש התמכרות או תשוקה חזקה מדי. למשל, אדם המכורה לסמים יכול להפסיק לצרוך אותם כדי להבין את הגורם לרצון שלו. תוך כדי ההתנזרות הוא יכול להתבונן על מחשבותיו ולברר "למה אני מרגיש רע כשאני לא צורך סמים?". בדיקת המחשבות והרגשות האלה תאפשר לו להתמודד עם השורש האמיתי של ההתמכרות, ולא רק עם הסימפטומים החיצוניים.

מה המשמעות של דברי רבי נחמן לגבי שבירת תאווה או פחד?

רבי נחמן מברסלב הסביר שכאשר שוברים תאווה או פחד מבלי להבין את השורש האמיתי שלהם, בדרך כלל יופיעו תאוות או פחדים אחרים, לפעמים אפילו חזקים יותר. לדוגמה, אדם שנדמה לו שנפטר מפחד מסוים עשוי לפתח פחד חדש, כי הבעיה העמוקה לא נפתרה. אותו עיקרון נכון לגבי תאוות או רצונות חזקים: אם לא מטפלים בשורש, הרצון פשוט יופיע בצורה אחרת. מכאן עולה החשיבות הגדולה של ההתבוננות הפנימית, בנוסף לחשיפה או להימנעות עצמן.

למה שילוב בין חשיפה להתבוננות הוא הכרחי בטיפול?

החשיפה יוצרת מידע חדש על המציאות, המאתגר את התפיסות הקודמות של האדם. ההתבוננות הפנימית שבאה לאחר מכן מאפשרת לו להבין מה היה שגוי במחשבותיו המקוריות ולפרק אותן בצורה שכלית ומדויקת. שילוב זה יוצר שינוי עמוק ואמיתי, ומונע חזרה של החרדה או ההתמכרות.
מהו טיפול בחשיפה?

ש: מה זאת השיטה הזאת שנקראת טיפול בחשיפה?

תשובה: הטיפול מבוסס על כך שכאשר אדם נחשף בהדרגה למצב מפחיד (כמו חרדה חברתית או פחד גבהים), הוא לומד, דרך החוויה עצמה, שהמצב אינו גורם לרע כפי שחשב. לדוגמה, מישהו שיש לו חרדה חברתית, מתחיל לדבר מול מעט אנשים, אחר כך מול מספר גדול יותר, וכך הלאה, עד שהוא מתרגל ונרגע מעט מהפחד הראשוני.

האם טיפול בחשיפה תמיד עובד?

ש: אם פשוט נחשפים עוד ועוד, האם זה תמיד יעלים את הפחד?

תשובה: לא בהכרח. יש מקרים שבהם לא ניתן לחשוף אדם בהדרגה (למשל, פחד מטיסות כשאין "טיסה קטנה" או "חצי המראה"). כמו כן, לפעמים עצם החשיפה עלולה להגביר את החרדה אם החוויה תהיה שלילית במיוחד, ואז האדם יירתע עוד יותר וירגיש "עכשיו אני בטוח לא רוצה לעשות את זה".

האם חשיפה בלבד מספיקה כדי להתמודד עם הפחד?

ש: אז מה עושים אם החשיפה מייצרת חרדה גדולה מדי או לא פותרת את הבעיה לגמרי?

תשובה: לעיתים קרובות, חשיפה לבדה לא מספיקה. חשוב לשלב בתהליך גם התבוננות על המחשבות עצמן. אדם מפחד מטיסה? יש לברר איתו ממה בדיוק הוא חושש. אם הוא בפחד קהל, כדאי לא רק לעלות ולדבר שוב ושוב מול אנשים, אלא גם לשאול: "מה חשבתי לפני? ממה פחדתי? ומה גיליתי תוך כדי ולאחר שעשיתי זאת?". הבירור השכלי מסייע להפחית את העוצמה של הנחת היסוד המפחידה.

כיצד דוגמת "התפוז המכני" מתקשרת לנושא?

ש: הוזכרה הדוגמה של "התפוז המכני". איך זה מתחבר?

תשובה: הרעיון הוא שגם אם מראים לאדם, שוב ושוב, סיטואציה מסוימת (למשל, אנשים שעושים משהו שהוא לא אוהב), אין זה מבטיח שישנה את תחושתו. בדומה למה שקורה בסרט, חשיפה חיצונית לבדה לא תמיד גורמת לאדם לאהוב או לא לפחד, אלא אם משלבים הסבר והתבוננות פנימית בהנחות היסוד.

מה לגבי פחדים ספציפיים כמו פחד מים או ג'וקים?

ש: איך זה בא לידי ביטוי בפחדים נקודתיים, כמו פחד ג'וקים או פחד להיכנס למים?

תשובה: במקרה של פחד ג'וקים אפשר לומר לאדם "בוא תתקרב קצת לג'וק ותראה שהוא לא עושה לך כלום". אבל חשוב גם לשאול: "מדוע אתה חושב שהוא יקפוץ עליך? ומה תחשוב אם הוא יקפוץ עליך?". עצם ההתנסות היא רק צעד אחד, והצעד השני הוא להבין את מקור החשש ולהפיג אותו דרך בחינת המציאות. בפחד ממים, לפעמים עושים זאת בהדרגה (שופכים טיפה, אחר כך עוד קצת), אבל אם יש מצב של כן או לא (כמו טיסה, ששם או שטסים או שלא), צריכים למצוא דרך אחרת לעקוף את ההתנגדות הראשונית.

מדוע חשוב לבדוק גם את הנחות היסוד?

ש: למה לא מספיק לפעול לפי "פשוט תעשה את זה הרבה פעמים וככה תתרגל"?

תשובה: אם לא מפרקים את הפחד לשורשיו, יש סיכוי שתישאר הנחה סמויה שעדיין מחזיקה את הפחד. לדוגמה, אדם שחושש "אם אכשל מול קהל, זה סוף העולם" - גם אם הוא ידבר מול קהל מספר פעמים ולא יקרה לו רע, עדיין יכול להיות שהוא חרד מהאפשרות שאולי באחד המקרים הבאים כן יקרה משהו רע. ההתבוננות מאפשרת לבדוק: "מה באמת יקרה אם אכשל? האם זה נורא כפי שאני חושב?" וכן הלאה.

כיצד טיפול בחשיפה מתקשר לרצון ולהתמכרות?

ש: מה הקשר בין פחד למשהו לבין הרצון לעשות משהו (למשל, התמכרות)?

תשובה: אפשר לראות את ההיגיון ההפוך. טיפול בחשיפה מתבסס על המנגנון "אם תתרגל שהדבר לא מפחיד, תפסיק לפחד". כך גם בקיצוניות השנייה: אם אתה רוצה משהו יותר מדי, אפשר לחוות את המצב ההפוך של הימנעות, ואז לבדוק מדוע אתה כל כך רוצה את זה. בדומה למה שאליעד הזכיר על "התנזרות" - בדיוק כמו שניתן לחשוף אדם לדבר שהוא חושש ממנו, אפשר למנוע מאדם משהו שהוא מכור אליו כדי שיבין מאיפה נובעת התשוקה.

מהי משמעות דברי רבי נחמן על שבירת תאווה?

ש: נאמר שאם "שוברים" תאווה אחת, לפעמים מופיעה תאווה אחרת. למה הכוונה?

תשובה: הרעיון הוא שאם לא מטפלים בשורש התאווה או הפחד, אז במקום אחד היא אולי נעלמת, אבל במקום אחר היא מתגברת או הופכת לתאווה אחרת. בדומה לפחד: אם לא מבינים את הסיבה העמוקה, יכול להיות שהפחד יחליף נושא או יחזור אחר כך בעוצמה גדולה יותר. לכן, בין אם מדובר בפחד ובין אם ברצון עז, יש צורך לבדוק את הנחות היסוד ולא רק לפעול מבחוץ.

מדוע חשוב לשלב התבוננות בכל שלב?

ש: אז מה בעצם העיקרון שעומד מאחורי הטיפול?

תשובה: השילוב של עשייה בפועל יחד עם הסתכלות פנימית והבנה הוא החלק החשוב. החשיפה (או ההתנזרות, במקרה שרוצים להפחית תשוקה) יוצרת נתונים חדשים על המציאות - האדם רואה שלא בהכרח קורה הדבר הרע שחשב, או שהמצב לא כזה טוב כמו שדמיין. בשלב הבא, מתבוננים ומפרקים את המחשבות שהיו לפני ההתנסות ואחריה. כך נוצרת למידה עמוקה, ולא רק פעולה אוטומטית.
עכשיו יש מושג שנקרא טיפול בחשיפה, מה זה אומר טיפול בחשיפה מה אתה יודע על זה?

ש: נגיד מישהו יש לו חרדה חברתית אז חושפים אותו למצב שהוא חרד ממנו לאט לאט עד שהוא יתרגל.

אליעד: תן דוגמה.

ש: נניח שידבר מול קהל או משהו כזה שידבר מול אנשים לאט לאט כאילו ליותר סיטואציות שהוא מפחד מהם.

אליעד: נכון אז זה הפירוש הפשוט של טיפול בחשיפה נגיד בן אדם נגיד מפחד במקום גבוהה אז בוא נעלה אותו למקומות גבוהים ואז הוא יראה שזה לא באמת מפחיד, אם הוא מפחד ללכת לעשות איזה משהו בוא ניתן לו לעשות את זה ואז הוא לא יפחד. אוקי עכשיו איך זה מתחבר למה שדיברנו קודם כי גם מה שדיברנו קודם סוג של חשיפה נגיד אתה לא אוהב משהו מסוים בא תראה אנשים שאוהבים את זה ואז זה יגרום לך לאהוב את זה, יש דוגמה כזאת אוקי עכשיו השאלה היא האם באמת טיפול בחשיפה עובד או לא עובד, אז כמובן שהשאלה הראשונה היא אם בן אדם ממש מפחד הוא גם מפחד להיחשף לדבר ואז מה עושים ואז התשובה תהיה אולי בא ננסה לחשוף אותו בהדרגה אבל זה לא בדיוק עובד.

אוקי למרות שתאורטית עדיין אפשרי לעשות אבל בא נניח שזה לא עובד, בן אדם מפחד לעלות על טיסה בוא ניתן דוגמה נגיד בן אדם מפחד לשחות במים מפחד להיכנס למים נגיד לו "בוא נשפוך עליך טיפת מים, עכשיו שתי טיפות עכשיו נכניס אותך מה אכפת לך אם המים עליך מבחוץ או אתה בתוך המים נגדיל את הגיגית" אבל בא נגיד שזה מצב של יש ואין, בן אדם נגיד בטיסה אם אתה טס אתה טס אתה לא טס אתה לא טס הוא לא מפחד לשבת במטוס הוא מפחד כשהמטוס ממריא אי אפשר להגיד לו "טוב תעשה טיסה קצרה" הוא לא רוצה הוא מפחד להמריא.

בכל מקרה אז קודם כל יש אתה דילמה של בכלל איך להביא אותו לטיפול בחשיפה והשאלה השנייה היא האם באמת טיפול בחשיפה באמת עובד כי יכול להיות מצבים שבהם טיפול בחשיפה דווקא יקצין את זה עוד יותר, בן אדם נגיד יעלה לטיסה ואז הוא עוד יותר יחווה חרדות מהטיסה ואז הוא עוד יותר יגיד "לא עכשיו אני בטוח שאני לא רוצה לעשות את זה, ראיתי כמה רע זה עשה לי בחיים אני לא חוזר לזה".

ש: אז דיברת גם על "התפוז המכני" עם הדילמה ביניהם.

אליעד: וזה קשור למה שאמרתי לפני רגע לגבי נגיד בן אדם שלא אוהב משהו מסוים והוא רואה אחרים שעושים את זה שזה גם לא בהכרח מחייב את זה שהוא יאהב את זה. בקיצור מה שאני רוצה להגיד אז זה ככה זה נכון שאם מישהו יעשה משהו הרבה פעמים והוא יראה שלא קורה לו מזה שום דבר רע אז מחויב שזה יחליש לו את המחשבה את הפחד מזה כי הפחד אומר "אם תעשה את זה יהיה לך רע" אז אם הוא יעשה את זה הרבה פעמים ולא יהיה לו רע אז הוא פחות יפחד מזה שיהיה לו רע, השאלה היא זה בדיוק איך גורמים לו לעשות את זה הרבה פעמים ולראות שזה לא עושה לו רע.

נגיד בן אדם עם חרדה חברתית אז מה הוא אומר הוא אומר "טוב אני אלך אני אדבר עם אנשים" אבל הוא מת מפחד לדבר עם אנשים ואז הוא בלופ אבל מה שכן לגבי טיפול בחשיפה יש פה עוד רכיב שצריך להוסיף אותו הרכיב זה רכיב ההתבוננות כאילו זה לא מספיק רק שאתה עושה את הדבר אלא בא תנסה להבין למה אתה מפחד מזה ואחרי שעשית את זה מה אתה חושב על המחשבות שחשבת קודם זה יותר עובד.

לדוגמה בא נגיד נדבר עוד פעם נגיד בן אדם עם פחד קהל בהנחה שנגיד שאומרים לו "טוב בוא עכשיו אני אתן לך בדיחה תספר בדיחה לאנשים" אוקי אם אנחנו רוצים שזה יעבוד עוד יותר אז זה לא מספיק רק להגיד לו "אוקי בא תגיד עוד בדיחה ועוד בדיחה ואז אתה לא תפחד להגיד בדיחות, לא בא תגיד בדיחה אוקי עכשיו בא תגיד מה חוויית מה הרגשת מה חשבת קודם ממה פחדת, אוקי מה מתוך מה שעשית עכשיו משפיע על מה שחשבת, עכשיו עשית משהו איך אתה ביחס למה שעשית עכשיו אתה בודק את הפחדים שלך" כאילו לא מספיק רק לעשות את הדבר.

אם לדוגמה נגיד בן אדם חושב נגיד שלאכול בשר זה רע נניח והוא רואה אנשים שאוכלים בשר זה לא בהכרח יגרום לו לאכול בשר אבל אם הוא יראה אנשים שאוכלים בשר ואז נשאל אותו "למה אתה חושב שלאכול בשר לא טוב?" הוא יגיד "כי...", "ולמה אתה חושב שהם אוכלים בשר? כי..." אז הדו שיח הזה משנה לו את המחשבה. זה לא, מה שאני מנסה להגיד חשיפה לכשעצמה או התנסות לכשעצמה לא תמיד עוזרת כי אם בן אדם יש לו התניות מסוימות לפעמים דווקא קודם כל יהיה לו קשה להגיד לחשיפה ודבר נוסף גם יכול להיות שהחשיפה אפילו תשיג את התוצאה ההפוכה.

אני אומר שבנוסף כי חשיפה זה כמו להגיד, זה כמו שדיברנו אולי בהתחלה מה אמרנו אם היית אוהב מישהו מה היית עושה תעשה את זה זה יגרום לך לחשוב שאתה אוהב אותו אז פה טיפול בחשיפה עובד על אותו מנגנון, אם לא היית מפחד ממשהו והיית עושה אותו יפה אז תעשה אותו ואז תשכנע את המוח שאתה לא מפחד ממנו, סבבה יש בזה היגיון אבל מצד שני זה גם פשטני מדי כי אם בן אדם יש לו איזה הנחות יסוד שבגללן הוא מפחד מהדבר צריך גם לטפל בהנחות היסוד האלה זה לא רק "טוב אם תעשה את זה מספיק פעמים אז המוח שלך יגיד למה אני עושה את זה כנראה שאני אוהב את זה, כנראה שאני לא מפחד מזה".

אוקי ולכן בן אדם צריך לבדוק גם את הנחות היסוד שלו וכשהוא חושף את עצמו לדבר נגיד בן אדם מפחד מג'וקים "אוקי אז בוא תתקרב לג'וק, אוקי בא תראה שהוא לא יעשה לך כלום" נניח אבל אז לא מספיק בא תנסה להגיד למה אתה מפחד מהג'וק "פחדתי שהוא יקפוץ עלי, הנה והוא קפץ עליך ומה קרה לא קרה כלום נכון יפה" אז זאת אומרת גם צריך לנסות להבין את ההתניות לא רק החשיפה, חשיפה היא יכולה להיות עזר להתבוננות אם אתה חושף את עצמך לדבר שאתה מפחד ממנו אז אתה יכול מזה אחר כך להשתמש במידע החדש שצברת באמצעות ההתנסות כדי להתבונן על המחשבות שלך אם הן נכונות או לא כי ההתנסות מראה לך שהמחשבות שלך לא בהכרח נכונות אבל צריך גם לבדוק את המחשבות זה לא רק בא נעשה את זה וזהו. מה אתה אומר?

ש: עלה לי איזה משהו מעניין שההפך מטיפול בחשיפה זה טיפול במניעה כלומר, במקום להיחשף להימנע מלעשות משהו שאתה אוהב ואז זה מתבטא בהפך אם חשיפה מטפלת בפחד נגיד אז מניעה היא מטפלת ברצון, נגיד כי חשיפה בעצם מה שאתה אומר זה הוא נחשף לזה זה חושף אותו ללמה הוא לא רוצה את זה כאילו ה - "למה" נחשף לו נכון ההתבוננות.

אליעד: אוקי.

ש: נכון אז אם הוא נמנע ממשהו אז יעלה לו הסיבה שהוא ירצה יותר הוא ימנע ממה שהוא רוצה.

אליעד: לא בהכרח אבל אם הוא כבר נמנע, בן אדם מפחד לטוס תגיד לו אם לא תטוס איך פתאום תרצה לטוס?

ש: לא זאת החשיפה.

אליעד: אז לא הבנתי מה אתה הצעת, בן אדם נגיד מפחד לטוס אז מה אתה אומר אל תטוס יותר.

ש: זה הטיפול בחשיפה סבבה.

אליעד: סבבה מה אתה אומר מה זה טיפול במניעה מה המקרה?

ש: לא זה מטפל בהפך מפחד.

אליעד: תן דוגמה תלביש את זה בדוגמה.

ש: נגיד הוא רוצה לטוס.

אליעד: רוצה לטוס.

ש: נגיד רע לו מזה שהוא רוצה.

אליעד: אוקי.

ש: אז הוא כאילו גם הוא צריך לבדוק.

אליעד: אז לא אז תגיד ככה נגיד בן אדם לדוגמה מכור למשהו והוא רוצה להתנתק מההתמכרות, נכון אז אם יש טיפול בחשיפה אז יהיה לך טיפול בהתנזרות תתנזר. אוקי יפה עכשיו אותו דבר נגיד בא נסביר את זה נגיד לגבי עישון, אוקי בן אדם רוצה להפסיק לעשן, אוקי סליחה זה למשהו אחר תן דוגמה מסמים בסדר בן אדם לוקח סמים "למה אתה לוקח סמים? זה עושה לי טוב, אוקי תפסיק לקחת סמים רע לך, אוקי למה רע לך כשאתה לא לוקח סמים? כי אני עצוב מזה שככה וככה, סבבה אוקי קח סמים קח את הפתק עצוב לי מזה שככה וככה" מה קורה עם המחשבה הזאת עכשיו מה איתה אתה לא מאמין בה כאילו מה השתנה תעשה compare "לא עכשיו כשלקחתי סמים זה לא מעניין אותי שככה וככה, אוקי תפסיק לקחת סמים".

אוקי עכשיו "למה רע לך? כי עצוב לי שככה וככה, רגע אבל אמרת קודם שזה לא מעניין אותך, לא אבל זה היה כשלקחתי סמים, רגע אבל מה האמת כאילו זה מעניין אותך או לא מעניין אותך?", עכשיו מה שאתה אומר זה כמו נגיד בן אדם מכור למשהו "אוקי אל תעשה את זה" ואז רע לו מזה שהוא לא עושה את זה ואז "אוקי למה רע לך אתה רואה שלא קרה לך כלום" למרות שזה כמו להגיד חשיפה להפך זה כאילו "אוקי בוא תיחשף ללא לעשות את זה לא יקרה לך כלום אם לא תעשה" כמו שאומרים לא יקרה לך כלום אם תטוס לא יקרה לך כלום אם לא תטוס זה אותו דבר הפוך. וגם פה אני אוסיף שצריך לחקור את הנחות היסוד אם בן אדם לדוגמה נגיד יפסיק לעשות איזה משהו זה לא מחויב, רבי נחמן פעם אמר כששוברים תאווה נהיות עוד שתי תאוות. אתה יודע מה זה אומר?

ש: שזה כאילו נוגע לפחד.

אליעד: אז אני אסביר נגיד יש נגיד צדיקים שחושבים שהם שברו איזו תאווה הם אומרים "אין לי תאווה כזאת וכזאת" רבי נחמן אומר זה לא שאין לו תאווה יש לו פשוט עכשיו תאווה אחרת יותר גדולה וכשהיא תסתיים התאווה תחזור היא עוד שם רק עכשיו יש לך תאווה יותר גדולה, יש לך תאווה לחשוב שאין לך תאווה למה כי הוא לא טיפל בשורש אתה רוצה לטפל בשורש בבקשה תבדוק למה יש לך את התאווה תטפל בזה וזה יעבור אם לא תטפל בזה זה רק קומבינה מה שנקרא. הבנו את הסיפור?

ש: עכשיו צריך ליישם.

אליעד: עכשיו צריך ליישם אם זה מה שאתה אומר.
תוצאות עושה לי טוב עובדים סובל מפחדים הוא מכור אלי הרגשה למה הוא לא אימון אישי חזקים קוגניטיבי קשיים איך לטפל איך לטפל בחרדה איך לטפל בחרדות איך לטפל בפחד איך לטפל בפחדים אימון אימון אישי אימון אישי טיפול בחרדות אימון אישי טיפול בפחדים אימון למטפלים אימונים גוקים גמילה גמילה מהתמכרויות גמילה מהתמכרות התמכרויות התמכרות חברויות חברות חברים חברתי חרדה חרדה חברתית חרדה מגוקים חרדה מחרדה חרדות חרדות חברתיות חרדת גוקים חרדת טיסות חרדת קהל חשיפה טיסה טיפול טיפול בהתמכרויות טיפול בהתמכרות טיפול בחשיפה טיפול בפחד טיפול בפחדים טיפול קוגניטיבי טיפולים להיגמל להיגמל מהתמכרויות להיגמל מהתמכרות להתאמן לטפל לטפל בהתמכרויות לטפל בהתמכרות לטפל בפחד לטפל בפחדים לימוד לימודי אימון לימודי אימון אישי למידה מטופל מטופלים מטפל מטפלים מכור פוביה מגוקים פחד פחד במה פחד חברתי פחד טיסה פחד מגוקים פחד מחרדה פחד מטיסה פחד מטיסות פחד מפחד פחד קהל פחדים פחדים חברתיים פסיכולוגיה קוגניטיבית קוגניטיבי שיטות שיטות טיפול שיטות טיפוליות
גמילה מהתמכרויות, למה גמילה מהתמכרות יוצרת התמכרות חדשה? למה הפסקת עישון יוצרת התמכרות לאכילה? למה גמילה מסוכר יוצרת התמכרות לעישון? איך התמכרות אחת יוצרת התמכרות אחרת? איך להיגמל מהתמכרויות? איך נוצרות התמכרויות? איך להיגמל?
גמילה מהתמכרויות, למה גמילה מהתמכרות יוצרת התמכרות חדשה? למה הפסקת עישון יוצרת התמכרות לאכילה? למה גמילה מסוכר יוצרת התמכרות לעישון? איך התמכרות אחת יוצרת התמכרות אחרת? איך להיגמל מהתמכרויות? איך נוצרות התמכרויות? איך להיגמל?
גמילה מהתמכרויות, למה גמילה מהתמכרות יוצרת התמכרות חדשה? למה הפסקת עישון יוצרת התמכרות לאכילה? למה גמילה מסוכר יוצרת התמכרות לעישון? איך התמכרות אחת יוצרת התמכרות אחרת? איך להיגמל מהתמכרויות? איך נוצרות התמכרויות? איך להיגמל? למה גמילה מהתמכרות יוצרת התמכרות חדשה? האם גמילה מהתמכרות באמת פותרת את הבעיה? מדוע יש אנשים שמפסיקים התמכרות אחת ומפתחים התמכרות חדשה? השאלה הזו עוררה אצל אליעד כהן חשיבה מעמיקה על המהות של התמכרות, וכיצד היא קשורה לריקנות פנימית של האדם. כשאדם מנסה להיגמל ממחלה או התמכרות מסוימת, הוא עשוי לגלות שהוא נכנס להתמכרות חדשה. אליעד מציין כי לעיתים כשפותרת בעיה אחת, נוצרת בעיה חדשה. לדוגמה, כאשר אדם נגמל מעישון, הוא עשוי לפתח התמכרות לאכילה או התמכרות אחרת. התופעה הזו עשויה להיות מבלבלת, אבל ההסבר לכך טמון בטבע ההתמכרות. מהותה של התמכרות היא לא רק הרגל רע, אלא היא תוצאה של ריקנות פנימית או תחושת חוסר. אנשים שמכורים למשהו, כמו עישון, אכילה או עבודה, בדרך כלל מחפשים משהו חיצוני שימלא את תחושת הריקנות הזו. הם מחפשים לספק צורך רגשי, להימנע מתחושת דיכאון, חרדה או טראומה. איך גמילה יוצרת
הפרעות נפשיות כתוצאה מגמילה מהתמכרות, הפרעה נפשית כתוצאה מגמילה מעישון סמים, תסמיני גמילה מהתמכרות, מכוני גמילה, איך להיגמל ולהפסיק התמכרות? הפסקת שימוש בכדורים פסיכיאטריים, מחלת נפש כתוצאה מהפסקת שימוש בסמים
הפרעות נפשיות כתוצאה מגמילה מהתמכרות, הפרעה נפשית כתוצאה מגמילה מעישון סמים, תסמיני גמילה מהתמכרות, מכוני גמילה, איך להיגמל ולהפסיק התמכרות? הפסקת שימוש בכדורים פסיכיאטריים, מחלת נפש כתוצאה מהפסקת שימוש בסמים
... נפשיות כתוצאה מגמילה מהתמכרות, הפרעה נפשית כתוצאה מגמילה מעישון סמים, תסמיני גמילה מהתמכרות, מכוני גמילה, איך להיגמל ולהפסיק התמכרות? הפסקת שימוש בכדורים פסיכיאטריים, מחלת נפש כתוצאה מהפסקת שימוש בסמים כיצד גמילה מכל סוג של התמכרות יכולה לגרום להפרעות נפשיות? הגמילה מכל סוג של התמכרות, בין אם מדובר בגמילה מסמים, זוגיות, הימורים, או גמילה מכדורים פסיכיאטריים, יכולה להוביל להפרעות נפשיות רבות. גמילה לא רק מפסיקה את השימוש בחומרים ממכרים, אלא גם חושפת את האדם לבעיה הרגשית העמוקה שבגללה התחיל להשתמש בהם מלכתחילה. לדוגמה, התמכרות לסמים יכולה לשמש כפלסטר לכאב רגשי פנימי שלא טופל, וכתוצאה מהפסקת השימוש בחומר, האדם מוצא את עצמו מול הבעיה הרגשית שלא הוסדרה, מה שעלול להוביל להופעת בעיות נפשיות נוספות. מה הסיבה שגמילה עלולה לגרום להפרעות נפשיות? כאשר אדם מתמכר למשהו, הוא למעשה ממלא חיסרון רגשי כלשהו, או מקבל תחליף לפתרון רגשי זמני. לדוגמה, אדם שמרגיש חוסר ביטחון עצמי עשוי להתמכר לסמים כדי להימנע מתחושות של חוסר ערך עצמי. הגמילה מסמים לא פותרת את הבעיה הרגשית העמוקה, אלא מציבה את האדם במצב של חשיפה למקור הבעיה, ללא הכלים להתמודד איתה. לעיתים, כשלפני הגמילה ההתמכרות סיפקה תחושת ביטחון או פתרה בעיה רגשי מסוימת, ברגע שהאדם מפסיק את ההתמכרות, הבעיה האמיתית עולה וצפה. כיצד גמילה משפיעה על היכולת להתמודד עם בעיות רגשיות? היכולת להתמודד עם בעיות רגשיות עלולה להיפגע במהלך תהליך הגמילה, משום שההתמכרות עצמה לא פותרת את הבעיה הפנימית, אלא משמשת כפתרון זמני. דמיינו אדם שמתקשה ללכת ומחליט להשתמש בכיסא גלגלים כדי להימנע מהכאב. זה עשוי להקל על הבעיה הפיזית באופן מיידי, אך בטווח הארוך זה יכול להוביל לחולשה שרירית ולחוסר יכולת להתמודד עם הבעיה בצורה ישירה. התמכרות פועלת באופן דומה: היא פותרת את הבעיה באופן זמני, אך לא בונה את הכלים הנדרשים להתמודד איתה באופן מלא. הדרך הנכונה להיגמל: טיפול בשורש הבעיה ולא רק בסימפטום הדרך האמיתית להיגמל מכל התמכרות היא לא פשוטה, היא דורשת הבנת שורש הבעיה שמובילה ל
גמילה מזוגיות, גמילה מהתמכרות זוגית, אישיות שונה בזוגיות, השפעת הזוגיות על האישיות, גמילה מהתמכרויות, האם באמת נגמלתי? האם הגמילה הצליחה? גמילה מאלכוהול, גמילה מהימורים, גמילה מסקס, גמילה מסמים, הדחקה וגמילה, להיגמל ולהדחיק
גמילה מזוגיות, גמילה מהתמכרות זוגית, אישיות שונה בזוגיות, השפעת הזוגיות על האישיות, גמילה מהתמכרויות, האם באמת נגמלתי? האם הגמילה הצליחה? גמילה מאלכוהול, גמילה מהימורים, גמילה מסקס, גמילה מסמים, הדחקה וגמילה, להיגמל ולהדחיק
גמילה מזוגיות, גמילה מהתמכרות זוגית, אישיות שונה בזוגיות, השפעת הזוגיות על האישיות, גמילה מהתמכרויות, האם באמת נגמלתי? האם הגמילה הצליחה? גמילה מאלכוהול, גמילה מהימורים, גמילה מסקס, גמילה מסמים, הדחקה וגמילה, להיגמל ולהדחיק למה אנשים משתנים בזוגיות ומפתחים תלות רגשית? ישנם אנשים שטוב להם מאוד כשהם לבד, הם מאושרים, עצמאים ומלאים בתחושת סיפוק ושלמות. הם יכולים ... כהן מסביר שהתופעה הזאת דומה למצב של אדם שנגמל מהתמכרות מסוימת, כמו אלכוהול, סיגריות, סקס או הימורים. אותו אדם יכול לא לשתות אלכוהול שנים רבות, וירגיש שהוא נקי, אבל ברגע שהוא ייחשף שוב לאלכוהול וייטעם ממנו אפילו לגימה קטנה, ההתמכרות תתעורר מחדש במלוא עוצמתה. האדם למעשה לא באמת נגמל, אלא רק הדחיק את ההתמכרות שלו. הוא התרחק מטריגרים שמפעילים את ההתמכרות, וכך הצליח לא לגעת בהם במשך שנים. אך ההדחקה אינה פתרון אמיתי, אלא רק דחייה של ההתמודדות עם הבעיה האמיתית. מה באמת נחשב לגמילה מוצלחת מהתמכרות? גמילה מוצלחת אינה מתבטאת בהימנעות ובהדחקה, אלא בהפסקת הצורך עצמו. אליעד מסביר שהדרך לדעת אם נגמלת באמת ממשהו, היא לא לבדוק את עצמך כאשר אתה נמנע מאותו דבר, אלא דווקא כאשר אתה חשוף אליו. למשל, אלכוהוליסט לא באמת נגמל אם הוא רק נמנע מלשתות, הגמילה האמיתית מתרחשת רק כשהוא יכול לשתות מעט אלכוהול ולא להרגיש צורך להמשיך. מהמר לא באמת נגמל אם הוא רק נמנע מהימורים, אלא רק כאשר הוא יכול להמר ולא להרגיש צורך להמשיך ולהמר. באותו אופן, ההתמכרות לזוגיות ולתלות רגשית נמדדת לא כאשר האדם נמצא לבד וטוב לו, אלא כאשר הוא בתוך זוגיות ועדיין לא מרגיש צורך בתלות הזאת. מדוע ההדחקה אינה פתרון אמיתי להתמכרות רגשית? ההדחקה היא למעשה התעלמות מבעיה פנימית שלא טופלה בשורשה. אנשים רבים חושבים שהם נגמלו מהתלות הרגשית בזוגיות משום שהם נמנעים לחלוטין מזוגיות. אך בפועל, ההימנעות הזאת רק מחזקת את ההדחקה ולא פותרת את התלות הרגשית. ברגע שהאדם ייכנס שוב לזוגיות, התלות הרגשית תחזור במלוא עוצמתה, בדיוק כפי שהתמכרות לסם או אלכוהול חוזרת כאשר נחשפים שוב לגורם ההתמכרות. ההדחקה אינה מטפלת בשורש הבעיה, אלא רק מסתירה אותה זמנית עד שהיא תצוץ מחדש ברגע שהטריגר חוזר לחיים. מהו המבחן האמיתי לכך שאינך תלוי בזוגיות? המבחן האמיתי לכך ...
4 אפשרויות בתהליך גמילה מהתמכרות, ניתוח תהליך הפסקת התמכרות, 6 אפשרויות להיגמל מהתמכרות, ניתוח תהליך גמילה, ניתוח תהליך שינוי התנהגות, מה הסיבה של ההתמכרות? למה אני מכור למשהו? התמכרות לעישון, התמכרות לאכילה רגשית
4 אפשרויות בתהליך גמילה מהתמכרות, ניתוח תהליך הפסקת התמכרות, 6 אפשרויות להיגמל מהתמכרות, ניתוח תהליך גמילה, ניתוח תהליך שינוי התנהגות, מה הסיבה של ההתמכרות? למה אני מכור למשהו? התמכרות לעישון, התמכרות לאכילה רגשית
... אפשרויות בתהליך גמילה מהתמכרות, ניתוח תהליך הפסקת התמכרות, 6 אפשרויות להיגמל מהתמכרות, ניתוח תהליך גמילה, ניתוח תהליך שינוי התנהגות, מה הסיבה של ההתמכרות? למה אני מכור למשהו? התמכרות לעישון, התמכרות לאכילה רגשית מהן האפשרויות להתמודדות אחרי שהבנת למה אתה מכור? כאשר אדם מזהה את הסיבה להתמכרות שלו, בין אם מדובר בהתמכרות לאכילה רגשית, לעישון, או לכל התנהגות אחרת, עומדות בפניו ארבע אפשרויות מרכזיות. הבנת סיבת ההתמכרות היא שלב משמעותי, אך לאחר מכן יש צורך להחליט כיצד להתמודד עם הגילוי. אפשרות ראשונה: מציאת התנהגות חלופית באפשרות זו, האדם מחפש פעולה חלופית שתמלא את הצורך שבגללו הוא התמכר מלכתחילה. למשל, אדם שאוכל כי הוא מרגיש בודד יכול להחליט להיפגש עם חברים או לעסוק בפעילות אחרת שתפיג את הבדידות שלו. הרעיון המרכזי הוא שההתמכרות היא פתרון מסוים לבעיה קיימת, וכאשר האדם מבין את זה, הוא יכול להחליף את הפתרון השלילי בפתרון חיובי יותר. לדוגמה: אדם שמעשן כשהוא עצבני יבחר להתאמן ... דרך ההתמודדות שלו עם אותה בעיה. אפשרות שנייה: שינוי הגישה כלפי הבעיה עצמה כאן האדם לא מחפש תחליף להתמכרות אלא משנה את תפיסתו לגבי הבעיה שמובילה להתמכרות. בגישה זו, האדם יכול לבחור אחת משתי דרכים מרכזיות: לקבל את הבעיה כפי שהיא - לדוגמה, להחליט שהבדידות היא לא באמת בעיה ולהשלים איתה. לגלות שהבעיה בכלל ... להבין שהוא לא באמת בודד, אלא רק הרגיש כך מסיבות לא נכונות. כך, הבעיה נעלמת לחלוטין ואין עוד צורך בהתמכרות. למשל, אדם שחשב שהוא עצבני תמיד יכול לגלות שבסיטואציות רבות הוא כלל לא עצבני, ואז הצורך בעישון או בהתנהגות התמכרותית אחרת פשוט מתפוגג. אפשרות שלישית: הבנה שההתמכרות אינה פותרת את הבעיה באפשרות זו האדם מגיע לתובנה עמוקה שהתנהגות ההתמכרותית שלו לא באמת עוזרת לפתור את הבעיה שיצרה אותה. לדוגמה, אדם שאוכל מתוך בדידות מבין פתאום שהאכילה לא באמת מפחיתה את הבדידות שלו, אלא רק מעניקה תחושת ... יכולה לגרום לו פשוט להפסיק אותה, גם אם עדיין אין לו פתרון אחר לבדידות. כלומר, האדם מפסיק לבצע את ההתמכרות פשוט כי הוא מבין שההתמכרות חסרת תועלת ולא מספקת לו פתרון אמיתי לבעיה. אפשרות רביעית: החלטה מודעת להמשיך בהתמכרות האפשרות הרביעית והאחרונה היא שאדם מבין היטב את הסיבה להתמכרות, יודע גם שההתמכרות גורמת לנזקים, ובכל זאת מחליט להמשיך בה באופן מודע. הוא משקלל את היתרונות והחסרונות ומגיע למסקנה שהתועלת שהוא מפיק מההתמכרות גדולה בעיניו מהנזק שהיא גורמת. למשל, אדם שמודע לכך שהוא אוכל בגלל בדידות, יודע שהאכילה פוגעת בבריאותו, אך מחליט שהקלה הרגשית שהוא מקבל שווה עבורו ... בהתנהגות הזו, תוך ידיעה מלאה של ההשלכות האפשריות. למה תהליך השינוי מורכב ולא פשוט? ההבנה של סיבת ההתמכרות היא שלב משמעותי, אך התהליך של השינוי עצמו אינו בהכרח פשוט או ליניארי. הסיבה לכך היא שהאדם צריך להתמודד עם החלטות מורכבות נוספות לאחר ההבנה הראשונית: ... להמשיך בהתנהגות הממכרת. ככל שהתהליך מתקדם, האדם מגלה שיש הרבה שכבות וניואנסים באיך שהוא מתמודד עם ההתמכרות שלו. לא תמיד זה שחור או לבן, וההחלטה הסופית תלויה בהרבה גורמים שונים - רגשיים, שכליים, חברתיים ובריאותיים. איך אפשר להמשיך ולהעמיק בתהליך הגמילה והבנת ה
מכון גמילה, מרכז גמילה מהתמכרויות, 2 שיטות להפסיק התמכרות, 2 סוגים של מכוני גמילה, בעד ונגד מכוני גמילה, מכון גמילה מהתמכרויות, מכוני גמילה מהתמכרות, מכון גמילה מסוכרים, מכון גמילה מסמים, מכון גמילה מהימורים, מכון גמילה מעישון
מכון גמילה, מרכז גמילה מהתמכרויות, 2 שיטות להפסיק התמכרות, 2 סוגים של מכוני גמילה, בעד ונגד מכוני גמילה, מכון גמילה מהתמכרויות, מכוני גמילה מהתמכרות, מכון גמילה מסוכרים, מכון גמילה מסמים, מכון גמילה מהימורים, מכון גמילה מעישון
... גמילה, מרכז גמילה מהתמכרויות, 2 שיטות להפסיק התמכרות, 2 סוגים של מכוני גמילה, בעד ונגד מכוני גמילה, מכון גמילה מהתמכרויות, מכוני גמילה מהתמכרות, מכון גמילה מסוכרים, מכון גמילה מסמים , מכון גמילה מהימורים, מכון גמילה מעישון מהן השיטות להפסיק התמכרות? כאשר מנסים להיגמל מהתמכרות, יש להבין כי לא מספיק להפסיק את הפעולה הממכרת, אלא יש צורך גם להעלים את הרצון עצמו. קיימות שתי שיטות עיקריות להפסיק התמכרות, כל אחת מתמקדת בגישה שונה לטיפול ברצון ובדחפים המובילים להתמכרות. שיטה אקראית - הפסקת ההתמכרות ללא הבנה של הסיבה שגרמה לה. מדובר על מצב שבו אדם מפסיק לעשן, להמר או לצרוך סוכר, אך הדחף עצמו לא נעלם, אלא רק הודחק. במקרה כזה, ההתמכרות עלולה לחזור בהמשך. שיטה סיבתית - חקר הגורם האמיתי להתמכרות ומתן פתרון ישיר לבעיה. לדוגמה, אם אדם מעשן כי הוא מרגיש בודד, עליו להבין את מקור הבדידות ולטפל בה ישירות, כך שהרצון לעשן ייעלם מעצמו. מהי הבעיה במכוני גמילה? מכוני גמילה רבים מבטיחים להעלים את הדחף להתמכרות, אך הבעיה היא שהפתרונות שהם מציעים לא תמיד מטפלים בשורש הבעיה. מכוני גמילה עשויים להפסיק את ההתמכרות באופן חיצוני, אך האדם לא תמיד מבין את הגורם המעמיק לכך. אליעד כהן מציין את הצורך לשאול את עצמך את השאלות הבסיסיות לאחר שיצאת ממכון הגמילה: האם אני מבין למה הייתי מכור? האם אני יודע למה הפסקתי? האם טיפלתי בסיבה המקורית שגרמה לי להתמכרות? אם לא ניתן תשובה ברורה לשאלות אלה, ייתכן שהבעיה הודחקה ולא נפתרה באופן מוחלט. במקרה כזה, ההתמכרות עלולה לחזור מחדש. מה קורה ...
איך להפסיק לאהוב מישהו? איך להיגמל מהתמכרות רגשית? גמילה מהתמכרות לאקס, איך לא להתגעגע? איך להפסיק לחשוב על משהו? איך להפסיק התמכרות? איך להפסיק התנהגות כפייתית? מחשבה כפייתית, OCD, התמכרות לאקס, געגועים לאקס, איך לשכוח מישהו?
איך להפסיק לאהוב מישהו? איך להיגמל מהתמכרות רגשית? גמילה מהתמכרות לאקס, איך לא להתגעגע? איך להפסיק לחשוב על משהו? איך להפסיק התמכרות? איך להפסיק התנהגות כפייתית? מחשבה כפייתית, OCD, התמכרות לאקס, געגועים לאקס, איך לשכוח מישהו?
... להפסיק לאהוב מישהו? איך להיגמל מהתמכרות רגשית? גמילה מהתמכרות לאקס, איך לא להתגעגע? איך להפסיק לחשוב על משהו? איך להפסיק התמכרות? איך להפסיק התנהגות כפייתית? מחשבה כפייתית, OCD, התמכרות לאקס, געגועים לאקס, איך לשכוח מישהו? איך להפסיק לאהוב מישהו או להיגמל מהתמכרות רגשית? הסבר מפורט של אליעד כהן על הדרכים להפסיק לאהוב מישהו ולהתגבר על התמכרות רגשית, געגועים לאקס או מחשבות כפייתיות. אליעד כהן טוען שהעיקרון להפסיק לאהוב אדם דומה להפליא לעיקרון של גמילה מכל התמכרות אחרת, כמו גמילה מעישון, גמילה ממתוק, התמכרות לסקס, לשינה, לסוכר, להימורים או לכסף. הוא מדגיש שאין הבדל משמעותי בין התמכרות לאדם לבין התמכרות לחפץ או להרגל מסוים. לכן, הדרך שבה אדם מפסיק לעשן או נגמל מסוכר, זהה לדרך שבה הוא יכול להוציא אדם אחר מהראש ולהפסיק לאהוב אותו. למה התמכרות לאדם דומה לכל התמכרות אחרת? לדברי אליעד כהן, התמכרות לאדם אחר היא בדיוק כמו התמכרות לסיגריות, אוכל, סקס, או כל דבר אחר שנותן תחושה טובה. הדרך להוציא מהראש מחשבות על אקס או להפסיק לאהוב אדם מסוים, זהה לחלוטין לדרך להיגמל מהרגל מזיק או להתנתק מכל התמכרות שהיא. הוא מציין שאם מישהו מציע שיטה להפסקת עישון, עליה להיות יעילה גם כדי לשכוח אקס או להיגמל מהתמכרות אחרת. אחרת, השיטה אינה נכונה. מה הנוסחה להפסיק לאהוב או להיגמל מכל התמכרות? אליעד כהן מציג נוסחה אחת פשוטה וברורה להפסיק לאהוב משהו או ... האדם או הדבר נותנים לך. למצוא דרך חלופית לחוות את אותן תחושות טובות, בלי אותו אדם או הדבר שאתה מכור אליו. למשל, אם אדם מתגעגע לאקס, הוא חייב לשאול את עצמו: אילו תחושות ... אחרי שהוא מוצא את התחושה הטובה, הוא צריך למצוא דרך אחרת להשיג את אותה תחושה חיובית. האם תחליף להתמכרות יכול ליצור התמכרות חדשה? אליעד מסביר שתהליך החלפת התחושה הטובה יכול לפעמים ליצור התמכרות חדשה. למשל, במקום להתגעגע לאדם אחד, אפשר להפוך למכור למספר ... טוב בלי שום תלות חיצונית. האם השיטות מתאימות לכל מצב? אליעד כהן מבהיר שהשיטה מתאימה לכל מצב של התמכרות או געגוע לדבר חיובי שהאדם רוצה להפסיק לחשוב עליו או להיות מכור אליו. הוא מציין כי כרגע הוא לא מתייחס למצבים שבהם הזיכרון או האדם ...
טיפול בהתמכרות לסקס, התמכרות למין, מכור לסקס, OCD, טיפול בהתמכרויות, NLP, גמילה מהתמכרות, התנהגות אובססיבית, ביירון קייטי, איך להיגמל מסקס? לימוד אימון אישי, איך להיגמל מסקס?
טיפול בהתמכרות לסקס, התמכרות למין, מכור לסקס, OCD, טיפול בהתמכרויות, NLP, גמילה מהתמכרות, התנהגות אובססיבית, ביירון קייטי, איך להיגמל מסקס? לימוד אימון אישי, איך להיגמל מסקס?
טיפול בהתמכרות לסקס, התמכרות למין, מכור לסקס, OCD, טיפול בהתמכרויות, NLP, גמילה מהתמכרות, התנהגות אובססיבית, ביירון קייטי, איך להיגמל מסקס? לימוד אימון אישי, איך להיגמל מסקס? איך מטפלים בהתמכרות לסקס ובהתנהגות אובססיבית? הסיכום הבא מבוסס על הרצאתו של אליעד כהן, שעוסקת באופן מעמיק בהתמודדות עם התמכרות לסקס והתנהגויות אובססיביות ... של מנגנונים נפשיים. מה הסיפור האישי של המכורים לסקס? ההרצאה מתחילה בתיאור מקרה של אדם הסובל מהתמכרות קשה לסקס. אותו אדם חי חיים מלאי ... כאשר הוא עובר אינספור דחיות עד שהוא מוצא אישה שתסכים לקיים איתו סייבר סקס. חייו מלאים ריקנות והוא מכור לתחושה של אישור עצמי שמגיעה עם האקט הווירטואלי. למרות שההתמכרות מביאה לו הנאה רגעית, היא מלווה בתחושות אשמה, בדידות וחרדה. למה באמת אנשים מתמכרים למין? לפי אליעד, ההתמכרות לסקס היא לא רק סביב הפעולה ... אלא סביב המשמעות הנפשית שלה - האדם המכור בעצם מחפש למלא ריק פנימי ולהרגיש רצוי. כלומר, הוא לא באמת מכור לסקס אלא לתחושת הקבלה והאהבה שהוא ... משנאה עצמית קשה ומתפיסות שיפוטיות חמורות כלפי עצמו, ולכן הוא זקוק לאישור חיצוני מוגזם, שמתבטא בהתמכרות לסקס ולתשומת לב מהמין השני. מה הגישה של אליעד כהן לטיפול בהתמכרות? אליעד מציג גישה ייחודית שבה המטפל לא נלחם בהתמכרות או מנסה לגרום למכור להפסיק את ... עושה. במקום זאת, הוא משנה את הפרשנות של האדם המכור לגבי ההתנהגות שלו. מטרת הגישה היא להפוך את ההתמכרות להזדמנות לחקירה עצמית ולמודעות פנימית, ובכך להחליש את הכוח הרגשי שיש להתמכרות על האדם. לדוגמה, במקום לומר למכור ... שמניעים אותה. התהליך הזה גורם לו לראות שהבעיה שלו אינה בסקס אלא בריקנות הפנימית. מה הכוונה של התמכרות לצורה חיצונית? אחת מנקודות ... האדם מבין שמה שהוא באמת רוצה זה לא סקס אלא להרגיש אהוב, רצוי ובעל ערך. למה חשוב לא להילחם בהתמכרות באופן ישיר? אליעד מדגיש שהמאבק הישיר בהתמכרות בדרך כלל נכשל כי האדם מתנגד ומרגיש ... לריפוי עצמי? במקום להילחם באובססיה, אליעד מציע למנף אותה לטובת תהליך הריפוי. לדוגמה, אם אדם מכור לסקס כי הוא רוצה אהבה, יש לעזור לו ... ופנימית יותר לספק את הצורך הזה. איך להתמודד עם ביקורת עצמית ופרפקציוניזם? בהרצאה מודגש הקשר שבין התמכרות לפרפקציוניזם וביקורת עצמית. ... שלו לגבי עצמו. ככל שהאדם פחות שיפוטי כלפי עצמו, כך הוא פחות זקוק לאישורים חיצוניים, ופחות נוטה להתמכרות. מדוע חשוב לשנות את תפיסת המציאות ... ובאהבה חיצונית היא סובייקטיבית ולא מוחלטת. התהליך הזה עוזר לו להיות פחות מושפע מהרגשות שלו ופחות מכור לאישורים חיצוניים. האם אפשר להיגמל לחלוטין מהתמכרות? אליעד מבהיר כי לא בהכרח המטרה היא ...
קנדי קראש, התמכרות לקנדי קראש, להתמכר לקנדי קראש, להתמכר למשחקים, המשחק קנדי קראש, גמילה מהתמכרות, טיפול בהתמכרות, לאהוב משחקים, ליהנות ממשחקים, לשחק קנדי קראש
קנדי קראש, התמכרות לקנדי קראש, להתמכר לקנדי קראש, להתמכר למשחקים, המשחק קנדי קראש, גמילה מהתמכרות, טיפול בהתמכרות, לאהוב משחקים, ליהנות ממשחקים, לשחק קנדי קראש
... קראש, התמכרות לקנדי קראש, להתמכר לקנדי קראש, להתמכר למשחקים, המשחק קנדי קראש, גמילה מהתמכרות, טיפול בהתמכרות, לאהוב משחקים, ליהנות ממשחקים, לשחק קנדי קראש למה אנשים מתמכרים דווקא לקנדי קראש? ההרצאה של אליעד כהן עסקה בשאלה מדוע אנשים מתמכרים למשחק קנדי קראש, למרות שקיימים אינספור משחקים דומים. ראשית, אליעד הסביר כי ... תחושה של ציפייה והתרגשות בכל שלב מחדש, בדומה למה שמתרחש כאשר אדם מהמר. מה המיוחד בקנדי קראש שגורם להתמכרות? לפי אליעד, אחד ההיבטים המיוחדים של קנדי קראש הוא השילוב בין קושי יחסי ... אך ברגע שהוא מצליח לעבור את השלב, התחושה החיובית חזקה מאוד ומתגמלת. הסיפוק המיידי הוא גורם מכריע בהתמכרות. כיצד קנדי קראש עונה על צרכים רגשיים ופסיכולוגיים? אליעד מדגיש שההתמכרות לקנדי קראש נובעת מכך שהמשחק עונה על צרכים פנימיים ורגשיים, ולא רק ... מעומס היום - יום. האם קנדי קראש הוא באמת משחק מיוחד יותר ממשחקים אחרים? לדעתו של אליעד, אנשים מתמכרים לקנדי קראש לא בגלל שהמשחק עצמו טוב יותר באופן מוחלט ממשחקים אחרים, אלא בגלל ... חברתיים ושיווקיים שגרמו למשחק לתפוס בצורה כה רחבה. האם משחקים אחרים יכולים ליצור את אותה התמכרות כמו קנדי קראש? לפי אליעד, גם משחקים אחרים יכולים לייצר התמכרות דומה, אבל קנדי קראש הצליח במיוחד בשל האיזון הנכון בין מאמץ לתגמול, בין ... לבין פשטות המשחק. לדוגמה, משחקי כדורגל או משחקים ללא צורך במאמץ שכלי אינם מייצרים בדרך כלל אותה התמכרות משום שהם פשוטים מדי או מאתגרים מדי, ולא מצליחים לספק את אותה תחושה נעימה ... קטנה יחסית. איך אפשר ליישם את העקרונות של קנדי קראש בחיים האמיתיים? אליעד הסביר שהסיבה שאנשים מתמכרים למשחק היא משום שבחיים האמיתיים הם לא מציבים לעצמם מטרות קטנות ומיידיות. הוא ... ממש כמו בקנדי קראש. לפי שיטה זו, האדם יכול להפוך גם את החיים עצמם למשחק מספק ומתגמל. כיצד אפשר לטפל בהתמכרות לקנדי קראש? לסיום, אליעד מציע גישה פרקטית לטיפול בהתמכרות לקנדי קראש. הוא טוען שההתמכרות לא נגרמת מהמשחק עצמו, אלא מהתחושות שהוא מעניק. לכן, הדרך לטפל בהתמכרות היא להבין מה בדיוק גורם לתחושה הטובה במשחק, ולאחר מכן למצוא דרכים לשלב ... שהמשחק נותן לו תחושת שליטה או הישגיות, עליו למצוא את הדרך ליצור תחושות אלו גם מחוץ למשחק. לסיכום ההתמכרות לקנדי קראש אינה בהכרח בשל ייחודיות המשחק עצמו, אלא נובעת מצרכים ... וסוכריות. באמצעות זיהוי מדויק של הגורמים האלה ויישומם בחיים האמיתיים, ניתן להתמודד ביעילות עם ההתמכרות ולהפוך את חיי היומיום למספקים לא פחות ממשחקי המחשב. למה מתמכרים לקנדי קראש? איך להיגמל ממשחקים? מה הופך את קנדי קראש לממכר? האם קנדי קראש בריא לנפש? למה אנשים ...
לגרום למישהו להתמכר, לגרום למישהו להתאהב, לגרום לו ליהנות, לגרום למישהו להרגיש טוב, זוגיות, לגרום למישהו לאהוב אותך, גמילה מהתמכרות, יצירת אווירה, לגרום לה ליהנות, לגרום לבחורה ליהנות
לגרום למישהו להתמכר, לגרום למישהו להתאהב, לגרום לו ליהנות, לגרום למישהו להרגיש טוב, זוגיות, לגרום למישהו לאהוב אותך, גמילה מהתמכרות, יצירת אווירה, לגרום לה ליהנות, לגרום לבחורה ליהנות
... למישהו להתמכר, לגרום למישהו להתאהב, לגרום לו ליהנות, לגרום למישהו להרגיש טוב, זוגיות, לגרום למישהו לאהוב אותך, גמילה מהתמכרות, יצירת אווירה, לגרום לה ... בשיטה זו מול עצמך? השיטה תקפה גם לשינוי התנהגויות של האדם עצמו. אם מישהו רוצה ליהנות פחות מעישון כדי להיגמל, הוא יכול לזהות מה ההנאה בעישון ... ובן אדם רוצה ליהנות פחות מזה שהוא מעשן סיגריות. מה הוא צריך לעשות? לשאול את עצמו נגיד שהוא רוצה להיגמל מהסיגריות ואז הוא אומר אוקי מה ...
3 דרכים לטפל ברצון, 3 דרכים לטפל בהתמכרות, איך להפסיק לעשן? איך לשנות התנהגות? איך להפסיק להמר? טיפול ב OCD, שינוי התנהגות, גמילה מהתמכרות, 3 דרכים לגמילה מהתמכרות
3 דרכים לטפל ברצון, 3 דרכים לטפל בהתמכרות, איך להפסיק לעשן? איך לשנות התנהגות? איך להפסיק להמר? טיפול ב OCD, שינוי התנהגות, גמילה מהתמכרות, 3 דרכים לגמילה מהתמכרות
... דרכים לטפל ברצון, 3 דרכים לטפל בהתמכרות, איך להפסיק לעשן? איך לשנות התנהגות? איך להפסיק להמר? טיפול ב OCD, שינוי התנהגות, גמילה מהתמכרות, 3 דרכים לגמילה מהתמכרות מה הן שלוש הדרכים להתמודדות עם רצון או חיסרון? כאשר לאדם יש רצון כלשהו והוא חסר את הדבר שהוא משתוקק אליו, ישנן שלוש דרכים עיקריות ... להזדהות עם הרצון. אפשרות זו של להיפטר מהרצון עצמו משמעותה גם אי הזדהות עם הרצון, וכך האדם אינו סובל מהרצון שאינו מתממש. איך להתמודד עם התמכרות לפי שלוש הדרכים הללו? כדי להבהיר את הרעיון, אליעד כהן נותן דוגמה של אדם המכור לסיגריות או להימורים שרוצה להיגמל מההתמכרות שלו. בשלב ראשון, יש לבדוק את הסיבה שבגללה הוא מעשן או מהמר, כלומר, להבין את הרצון המקורי שאותו הוא מנסה למלא. לדוגמה, אם אדם מכור להימורים משום שהוא נהנה מהמחשבה שהוא יהיה עשיר, ישנן שלוש דרכים להתמודד עם המצב הזה: למצוא עבורו פעילות או עיסוק אחר שימלא את הצורך שלו ... כל פעילות אחרת כדי למלא את הרצון הזה. כיצד ליישם את שלוש הדרכים במקרה של עישון? ניקח את העישון כדוגמה נוספת: כאשר אדם פונה בבקשת עזרה לגמילה מעישון, השאלה הראשונה שיש לברר היא מה הסיבה שבגללה הוא מעשן. לאחר שמוצאים את הסיבה, ישנן שוב שלוש אפשרויות לטיפול בהתמכרות זו: למלא את הצורך או הרצון שלו בדרכים אחרות שאינן מזיקות כמו עישון. למשל, אם הוא מעשן כדי להירגע, לספק לו דרכים אחרות להרגעה. להציע לו ... שבגללו הוא מעשן, כלומר, להיפטר מהרצון עצמו, כך שלא יהיה לו צורך לעשן יותר. בעזרת שלוש הדרכים האלו ניתן לגשת כמעט לכל בעיה של רצון או התמכרות ולמצוא את הדרך הטובה ביותר להתמודד עימה. איך להפסיק לעשן? איך לטפל בהתמכרות להימורים? איך להפסיק לרצות משהו? מהן דרכי הטיפול ב - OCD? איך לשנות התנהגות שלילית? איך להתמודד עם רצון לא ממומש? איך להיגמל מהתמכרות? עכשיו ברגע שבן אדם יש לו רצון והרצון שלו הוא חסר את מה שהוא רוצה, אוקי מה הדרך מבחינת נוסחה מה השלוש דרכים לפתור את זה, בן אדם רעב מה ... מהרצון עצמו זה כמו לא להזדהות. קודם כל הבנו את השלוש דרכים עכשיו נגיד שבן אדם לדוגמה, אוקי מה אנחנו גוזרים מזה נגיד שבן אדם נגיד לדוגמה מכור לסיגריות ונגיד הוא רוצה לדוגמה להפסיק לעשן, מכור להימורים רוצה להפסיק להמר אז מה שצריך לעשות אחת הדרכים לטפל בזה היא, אחת הדרכים לטפל בזה היא על ידי שקודם כל נמצא מה הסיבה שגורמת לו להמר ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על טיפול בחשיפה, טיפול קוגניטיבי, שיטות טיפול, אימון למטפלים, לימודי אימון אישי, טיפול בפחדים, פחד טיסה, פחד מגוקים, טיפול בהתמכרות, איך לטפל בפחד? פחד קהל, חרדה חברתית
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: גמילה מהתמכרות, איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם אכזבות? דיכאון? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם לחץ? כעס ועצבים? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: גמילה מהתמכרות, איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך ליצור אהבה? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להצליח בראיון עבודה? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לשפר את הזיכרון? איך לשנות תכונות אופי? איך להשיג ביטחון עצמי? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להאמין בעצמך? איך להעביר ביקורת בונה? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להיות מאושר ושמח? איך לפרש חלומות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לחנך ילדים? איך להצליח בזוגיות? איך לעשות יותר כסף? איך להתמודד עם גירושין? איך לנהל את הזמן? איך להיגמל מהימורים? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לא להישחק בעבודה? איך למצוא זוגיות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לשתול מחשבות? איך להעריך את עצמך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לקבל החלטות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: מי ברא את אלוהים? איך להיות מאושר? איך נוצר העולם? למה יש רע וסבל בעולם? למה לא להתאבד? האם המציאות היא טובה או רעה? למה יש רע בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? אולי אנחנו במטריקס? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם באמת הכל לטובה? למה העולם קיים? בשביל מה לחיות? איך להיות הכי חכם בעולם? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש בחירה חופשית? איך נוצר העולם? האם יש אמת מוחלטת? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם יש משמעות לחיים? האם הכל אפשרי? האם אפשר לדעת הכל? מה המשמעות של החיים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך להנות בחיים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש או אין אלוהים? האם לדומם יש תודעה? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי קשב וריכוז, קאוצינג מומלץ, מאמן אישי לאורח חיים בריא בנושאי גמילה מהתמכרות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2031 שניות - עכשיו 15_07_2025 השעה 09:41:46 - wesi1