... יכולים בכל רגע לגשת למקרר ולקחת לעצמם משהו לאכול. נשמע טוב, אך למעשה מסתתרת כאן בעיה חשובה מאוד. רוב העובדים יעדיפו אוכל שנותן אנרגיה מיידית, כגון מאכלים
מתוקים, חטיפים, משקאות ממותקים או אנרגטיים, וקפאין בכמות גדולה. מאכלים אלו אמנם מספקים לעובדים בוסט של אנרגיה רגעית, וגורמים לתחושת מרץ מיידית, אך יש להם חסרונות ... לחמים מלאים, אורז מלא או קינואה, אשר שומרים על רמות סוכר יציבות לאורך שעות ארוכות יותר. שתייה בריאה - מים, חליטות תה ללא סוכר ומשקאות טבעיים במקום משקאות
מתוקים או אנרגטיים. מזונות אלו גורמים לתחושת שובע יציבה יותר, מונעים תנודות חדות באנרגיה, ובכך מפחיתים משמעותית את הצורך של העובדים לחפש שוב ושוב אוכל במהלך יום ... גבוהה יותר, עושים פחות טעויות, ובעלי מוטיבציה גבוהה יותר לאורך זמן. כיצד ניתן ליישם תזונה נכונה בעבודה בצורה חכמה? לסיכום, אין הכוונה למנוע לחלוטין מאכלים
מתוקים או משקאות אנרגיה, אך כן מומלץ לדאוג שרוב המזון הזמין לעובדים יהיה מזון בריא ומזין. אפשר עדיין להציע מדי פעם פינוקים, אך הדגש המרכזי חייב להיות על מזונות שישמרו ... ולצורך מתמשך בעוד אוכל. כלומר, העובד מתחיל את היום באנרגיה גבוהה בגלל הסוכר, אך לאחר זמן קצר חווה ירידה חדה באנרגיה, מה שמוביל אותו לצרוך עוד מאכלים
מתוקים או משקאות ממריצים, וחוזר חלילה. איך לשפר את איכות התזונה בעבודה? כדי למנוע את תופעות הלוואי של מזון עתיר סוכר ולשמור על ביצועים יציבים לאורך כל היום, מומלץ לספק לעובדים מזון בריא יותר, הכולל: מאכלים עשירים בחלבון ודלי סוכר - כגון יוגורטים טבעיים, ביצים, קטניות ודגנים מלאים. פירות וירקות טריים - במקום
חטיפים מתוקים או חטיפים מעובדים. שומנים בריאים - כמו אגוזים, שקדים, אבוקדו, טחינה ושמן זית. שתייה בריאה - מים, חליטות תה טבעיות ומשקאות ללא תוספת סוכר, במקום משקאות ...