אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה איך להאשים מישהו אחר? ✔2 שיטות טיפול בטראומת אונס, יתרונות וחסרונות בלהאשים מישהו אחר בצרות שלך, 2 שיטות טיפול בקורבנות, איך לטפל בטראומה? להאשים...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
2 שיטות טיפול בטראומת אונס, יתרונות וחסרונות בלהאשים מישהו אחר בצרות שלך, 2 שיטות טיפול בקורבנות, איך לטפל בטראומה? להאשים אחרים, לקחת אחריות, קורבנות הזנות, קורבנות אונס, קורבנות התעללות, קורבנות כתות, יוצאי כתות
מהו היגיון או תועלת בלהאשים מישהו אחר בטראומה?

ההתמודדות עם פגיעות, כמו אונס או פגיעות אחרות, היא מורכבת וכוללת לא רק את האירועים הפיזיים עצמם, אלא גם את המשמעות שהקורבן מייחס להם. כאשר אדם נפגע, בין אם מדובר באונס, גניבה, רמאות או כל אירוע אחר, הבעיה המרכזית אינה תמיד בהכרח באירוע עצמו, אלא בתפיסות המחשבתיות והרגשיות שהנפגע מפתח לאחר מכן. לדוגמה, בחורה שנאנסה לא רק חוותה את האונס עצמו, אלא גם מפתחת מחשבות שליליות על עצמה: "אני לא שווה", "אני חלשה", "אני לא יכולה להגן על עצמי", "החיים שלי נהרסו". לכן, הבעיה המרכזית היא לא רק מה שקרה לה פיזית, אלא גם איך היא תופסת את עצמה בעקבות האירוע.

כאשר אנו באים לעזור למי שנפגע, לרוב המטרה שלנו היא לטפל בנזקי הנפש, כלומר, לפרק את המחשבות השליליות ולהפחית את הסבל שהוא חווה בעקבות האירוע. אחד הפתרונות שמציעים הוא להוריד את האחריות מהנפגע ולהגיד לו: "אתה לא אשם, זה מישהו אחר אשם". הרציונל מאחורי זה הוא להוריד את רגשות האשמה של הנפגע, על ידי שלילת הבחירה החופשית ממנו. כאשר אנו אומרים לאדם שנפגע, שאין לו שליטה על מה שקרה לו, אנחנו בעצם משדרים לו שאין לו סיבה להאשים את עצמו.

הבעיה היא שגישה זו לא תמיד מועילה. נכון, הכעס על עצמו לא נשאר, אך במקום זאת הכעס הזה מועבר כלפי הפוגע. אם נאמר לאדם שנפגע כי אין לו שליטה על מה שקרה לו, הכעס על מה שקרה לו מועבר כלפי הפוגע, והרגשות השליליים לא נעלמים, אלא פשוט משנים את יעד הכעס.

האם זו באמת הדרך הטובה ביותר לעזור?

בהחלט לא תמיד. אחת הבעיות המרכזיות בגישה של האשמת הפוגע היא שהיא מעודדת את הנפגע להישאר בעמדה של קורבן. כאשר אדם משוכנע שהוא חסר אונים, שאין לו שליטה על מה שקורה לו, ושמישהו אחר הרס את חייו, הוא למעשה מקבע את עצמו בתפקיד של נפגע. גישה זו אינה עוזרת לו להשתקם ולהתפתח, אלא רק מזינה את תחושת הקורבנות.

האלטרנטיבה האפקטיבית יותר היא לא להאשים את הפוגע, אלא לעזור לנפגע לשנות את הדרך בה הוא רואה את עצמו ואת האירוע. במקום להתמקד בכאב ובזעזוע שהאירוע גרם לו, אפשר להתמקד בשאלה איך ניתן לשנות את התפיסה של הנפגע על עצמו. אם האישה הנפגעת אומרת שהיא חשה חוסר אונים או בושה, אפשר לעזור לה לחזק את תחושת השליטה שלה, ולפתח קבלה עצמית, כך שהיא תוכל להחלים ולהמשיך בחיים בלי תלות בשאלה אם הפוגע אשם או לא.

השלכות נוספות של התפיסה הקורבנית

אחת הבעיות העמוקות בגישה של האשמת הפוגע היא שהיא לא עוזרת לנפגעים להחלים באמת. למעשה, היא יכולה להחמיר את המצב, כי היא מחזקת את תחושת הקורבנות והחוסר אונים. כשאדם חושב שכל מה שקרה לו הוא תוצאה של גורמים חיצוניים שהוא לא יכול לשלוט בהם, הוא נשאר במצב של חסר אונים, ללא יכולת לפתח תחושת שליטה על החיים.

הדרך הנכונה להתמודד עם טראומה

הדרך היעילה ביותר להתמודד עם טראומה אינה על ידי האשמת גורם חיצוני, אלא על ידי שינוי התפיסה של הנפגע לגבי האירוע. כאשר אדם מבין שהאירוע עצמו אינו הבעיה, אלא הפירושים שהוא נותן לו, הוא יכול להתחיל תהליך של ריפוי אמיתי. למשל, אם אישה שנאנסה מרגישה שאין לה ביטחון עצמי, ניתן לעבוד איתה על חיזוק הביטחון העצמי שלה, לא על האשמת הפוגע. השחרור האמיתי מטראומה לא יקרה על ידי האשמת מישהו אחר, אלא על ידי שחרור פנימי והבנה עמוקה שהעבר לא מכתיב את העתיד.

שחרור אמיתי מטראומה

המטרה הסופית היא להביא את הנפגע למצב שבו הוא יכול להמשיך בחייו בצורה מלאה ומאושרת, ללא תלות באירועים מהעבר. המשמעות היא שהוא צריך ללמוד לקבל את מה שקרה ולהשתמש בזה כדי לבנות חיים חדשים. השחרור מהטראומה נעשה כשאדם מגיע למצב של קבלה מוחלטת, שבו אין התנגדות פנימית למה שקרה, ולא משנה אם זה היה טוב או רע. המטרה היא למצוא את המקום בתוכנו שמוכן לקבל את כל החוויות, כולל את החוויות הקשות ביותר.

סיכום

לסיכום, הדרך הטובה ביותר לעזור לנפגעים היא לא בהאשמת הפוגע, אלא בשינוי הדרך בה הם רואים את עצמם ואת חווייתם. ברגע שנפגעים יבינו שהערך שלהם לא תלוי באירועים שהם עברו, הם יוכלו להתחיל תהליך של ריפוי אמיתי ולהתפתח מעבר לחוויות הטראומטיות.
התשובה לשאלה האם יש היגיון או תועלת בלהאשים מישהו אחר כאשר אנו מנסים לעזור למי שנפגע היא מורכבת, ויש להבין אותה במספר רבדים.

ההתמודדות עם פגיעות והשלכותיהן

כאשר אדם נפגע - בין אם מדובר באונס, גניבה, רמאות או כל אירוע אחר - הוא חווה לא רק את האירוע הפיזי, אלא בעיקר את המשמעות שהוא מייחס לו. לדוגמה, בחורה שנאנסה לא רק חוותה את האונס עצמו, אלא גם מפתחת מחשבות שליליות על עצמה: "אני לא שווה", "אני חלשה", "אני לא יכולה להגן על עצמי", "החיים שלי נהרסו". כלומר, הבעיה המרכזית אינה בהכרח האירוע עצמו, אלא הפירושים שהנפגע נותן לו.

כאשר אנו באים לעזור למי שנפגע, לרוב המטרה שלנו היא לטפל בנזקי הנפש שנגרמו לו, כלומר, לפרק את המחשבות השליליות ולהפחית את הסבל שהוא חווה בעקבות האירוע.

הלוגיקה מאחורי אמירת "אתה לא אשם"

אחת הדרכים הנפוצות להתמודד עם מחשבות שליליות היא להוריד את האחריות מהנפגע. אנו אומרים לו: "אתה לא אשם, זה מישהו אחר אשם". הרציונל מאחורי זה הוא פשוט - אם לנפגע אין בחירה חופשית, אזי אין לו על מה להרגיש אשם. לדוגמה, אם אומרים לאישה שנאנסה שהיא לא אשמה - הרי זה מפני שאנו משדרים לה שאין לה אחריות על מה שקרה.

הבעיה היא שהטיעון הזה מבוסס על שלילת הבחירה החופשית של הנפגע. אנו אומרים לו: "לא יכולת לעשות דבר, זה היה קורה לכל אחד", ובכך למעשה מעבירים את האחריות למישהו אחר. אולם בכך, במקום לפתור את הבעיה, אנו רק מנתבים את הרגשות השליליים כלפי הפוגע, כלומר, - יוצרים שנאה כלפיו.

האם זה באמת מועיל?

מצד אחד, הטכניקה של האשמת גורם חיצוני יכולה להקל באופן זמני על הנפגע, כיוון שהוא לא מאשים את עצמו. מצד שני, הכעס שלו לא באמת נעלם - הוא פשוט מועבר כלפי הפוגע. כלומר, הבחורה שנאנסה, במקום לכעוס על עצמה ולחוש חוסר ערך, מפנה את כל הכעס כלפי האנס. אך בפועל, הכעס עדיין קיים והוא לא באמת נפתר.

אם נלך צעד נוסף קדימה, הרי שאם נאמר שאין לאף אחד בחירה חופשית - לא רק לנפגע אלא גם לפוגע - נגיע למסקנה שגם הפוגע לא אשם במעשיו, כי גם הוא היה תוצאה של נסיבות חייו. כלומר, אם לנפגע לא הייתה בחירה חופשית, גם לפוגע לא הייתה, ולכן אי אפשר להטיל עליו אחריות מוסרית מוחלטת.

האלטרנטיבה היותר טובה

במקום להאשים את הפוגע, יש דרך טובה יותר לעזור למי שנפגע: לשנות את הפרשנות של הנפגע על מה שקרה לו. כלומר, אם בחורה נאנסה, אין טעם להתמקד בכך שהאנס הוא אדם רע ושפל, אלא יש להתמקד בשאלה - כיצד האירוע הזה משפיע עליה וכיצד ניתן לשנות את התפיסה שלה לגבי עצמה.

לדוגמה, אם היא מרגישה חוסר אונים בעקבות האונס - אפשר לעזור לה לשקם את תחושת השליטה שלה. אם היא חשה בושה, יש לעבוד איתה על קבלה עצמית. כלומר, במקום להילחם בעבר, יש להתמקד בהווה ובעתיד - כיצד ניתן לגרום לה לחיות חיים מלאים ושלמים, ללא תלות במה שקרה לה.

השלכות נוספות של התפיסה הקורבנית

אחת הבעיות המרכזיות בגישה הרווחת של האשמת הפוגע היא שהיא מעודדת את הנפגע להישאר בעמדה של קורבן. כאשר אדם משוכנע שהוא חסר אונים, שאין לו שליטה על מה שקורה לו, ושמישהו אחר הרס את חייו - הוא למעשה מקבע את עצמו בתפקיד של נפגע, ואינו מחפש דרכים להשתקם ולהתקדם.

למעשה, יש גישות טיפוליות המבוססות על כך שמלמדים את הנפגעים "אתם לא אשמים, זה הפוגע אשם", אך הן עלולות להוביל למצב שבו הנפגעים חיים עם כעס ושנאה תמידיים, במקום למצוא בתוכם כוח לריפוי ולהתחדשות.

הדרך הנכונה לטפל בטראומה

הדרך היעילה ביותר להתמודד עם טראומה אינה על ידי האשמת גורם חיצוני, אלא על ידי שינוי התפיסה לגבי מה שקרה. כאשר נפגע מבין שהאירוע עצמו אינו הבעיה, אלא הפירושים שהוא נותן לו - הוא יכול להתחיל תהליך של ריפוי אמיתי.

למשל, אם אישה שנאנסה אומרת: "אני מרגישה שאין לי ביטחון עצמי", יש לעבוד איתה על חיזוק הביטחון העצמי שלה, ולאו דווקא על כמה שהאנס היה אדם נוראי. אם היא אומרת: "אני מרגישה שאני חסרת ערך", יש להראות לה שהערך שלה לא תלוי באירוע שקרה לה.

שחרור אמיתי מטראומה

בסופו של דבר, המטרה היא להביא את הנפגע למצב שבו הוא מסוגל להמשיך בחייו ללא תלות באירוע הטראומטי. המשמעות היא שהוא צריך להגיע לנקודה שבה הוא משלים לחלוטין עם מה שקרה, עד לרמה שבה הוא אפילו לא היה מתנגד אם זה היה קורה שוב. זה לא אומר שהוא ירצה שזה יקרה שוב, אלא שהוא יגיע למצב של קבלה מוחלטת, שבו אין בתוכו התנגדות פנימית למה שקרה.

המסקנה היא שכדי לעזור באמת לנפגעים, אין צורך לגרום להם להאשים מישהו אחר. במקום זאת, יש לשנות את הדרך שבה הם רואים את עצמם ואת חווייתם, ולהוביל אותם למקום שבו הם יכולים לחיות חיים מלאים ומשמעותיים ללא תלות בעברם.
טיפול בנפגעי כתות, טיפול בנפגעי תקיפה מינית, טיפול בנפגעי עבירה, הזדהות עם דמות הקורבן, אין לך בחירה חופשית, עזרה לקורבנות, איך לעזור למישהו להרגיש טוב? אף אחד לא אשם, 2 גישות לטיפול בטראומה, לא להאשים את עצמך, לא להאשים מישהו אחר, איך לעזור לקורבנות? איך לטפל בטראומה? קורבנות התחזות, קורבנות מתחזים
בצורה מלאה איך לעזור לקורבנות רגשות אשמה להאשים את עצמו חיזוק להראות לגרום לאישה לגרום לבחור כאב נפשי דחפים מיניים 2 שיטות טיפול בטראומת אונס 2 שיטות 2 שיטות טיפול בטראומת אונס 2 שיטות טיפול בקורבנות אונס אחריות אחריות אישית איך להאשים מישהו אחר איך לטפל איך לטפל בטראומה אשם אשמה הסרת אחריות התעללות חיסרון חיסרון או יתרון חיסרון ויתרון חיסרון יתרון חיסרון מול יתרון חסרונות חסרונות או יתרונות חסרונות ויתרונות חסרונות יתרונות חסרונות מול יתרונות טיפול טיפול בטראומות טיפול בטראומת אונס טיפול בקורבנות טיפולים טראומה טראומות טראומת טראומת אונס יוצאי כתות יתרון יתרון או חיסרון יתרון וחיסרון יתרון חיסרון יתרון מול חיסרון יתרונות יתרונות או חסרונות יתרונות וחסרונות יתרונות וחסרונות בלהאשים מישהו אחר בצרות שלך יתרונות חסרונות יתרונות מול חסרונות כתות להאשים להאשים אחרים להאשים מישהו להאשים מישהו אחר להאשים מישהו אחר בצרות שלך להסיר אחריות לטפל לטפל בטראומה לטפל בטראומות לקחת לקחת אחריות לקיחת אחריות מטופל מטופלים מטפל קורבן קורבנות אונס קורבנות הזנות קורבנות התעללות קורבנות כתות שיטות שיטות טיפול שיטות טיפוליות
שכנוע אנשים, מניפולציה על אנשים, איך לגרום למישהו לא להיפגע? איך לא לפגוע במישהו? איך לשכנע מישהו להירגע? איך להאשים מישהו אחר? איך להבדיל בין עובדה לפירוש? איך לעזור לאנשים?
שכנוע אנשים, מניפולציה על אנשים, איך לגרום למישהו לא להיפגע? איך לא לפגוע במישהו? איך לשכנע מישהו להירגע? איך להאשים מישהו אחר? איך להבדיל בין עובדה לפירוש? איך לעזור לאנשים?
... אנשים, מניפולציה על אנשים, איך לגרום למישהו לא להיפגע? איך לא לפגוע במישהו? איך לשכנע מישהו להירגע? איך להאשים מישהו אחר? איך להבדיל בין עובדה לפירוש? איך לעזור לאנשים? איך אפשר לשכנע אדם לא להיפגע מדברים שנאמרו לו? הדרך שבה אנשים מפרשים סיטואציות קובעת איך הם ירגישו ...
השתקפות עצמית, החיים כמראה, האחר כהשתקפות שלך, איך אני מפרש אחרים? מה חושבים עלי? איך לפרש אנשים? איך להבין אנשים? להאשים מישהו אחר במה שיש בך, איך המוח מפרש דברים? זוגיות כמראה עצמית, למה לא אוהבים אותי?
השתקפות עצמית, החיים כמראה, האחר כהשתקפות שלך, איך אני מפרש אחרים? מה חושבים עלי? איך לפרש אנשים? איך להבין אנשים? להאשים מישהו אחר במה שיש בך, איך המוח מפרש דברים? זוגיות כמראה עצמית, למה לא אוהבים אותי?
... עצמית, החיים כמראה, האחר כהשתקפות שלך, איך אני מפרש אחרים? מה חושבים עלי? איך לפרש אנשים? איך להבין אנשים? להאשים מישהו אחר במה שיש בך, איך המוח מפרש דברים? זוגיות כמראה עצמית, למה לא אוהבים אותי? איך ההשתקפות העצמית משפיעה על האופן שבו אנו מפרשים אנשים? אליעד כהן מסביר בהרצאה שלו כיצד ...
אחריות אישית במערכות יחסים, למה לא טוב לי? האם אני אשם? האם לקחת אחריות או להסיר אחריות? האם להאשים את עצמך או להאשים מישהו אחר? מי אשם בזוגיות? האם להסיר אחריות? אחריות אישית בזוגיות, לקחת אחריות בזוגיות, מתי להסיר אחריות?
אחריות אישית במערכות יחסים, למה לא טוב לי? האם אני אשם? האם לקחת אחריות או להסיר אחריות? האם להאשים את עצמך או להאשים מישהו אחר? מי אשם בזוגיות? האם להסיר אחריות? אחריות אישית בזוגיות, לקחת אחריות בזוגיות, מתי להסיר אחריות?
... אישית במערכות יחסים, למה לא טוב לי? האם אני אשם? האם לקחת אחריות או להסיר אחריות? האם להאשים את עצמך או להאשים מישהו אחר? מי אשם בזוגיות? האם להסיר אחריות? אחריות אישית בזוגיות, לקחת אחריות בזוגיות, מתי להסיר אחריות? האם להאשים את עצמי או את בן הזוג כשמשהו בזוגיות לא עובד? אליעד כהן ...
טוב אמיתי ונצחי / פוסט טראומה / להחזיר את הגלגל לאחור - להגיע לשלמות ואחר כך לאבד אותה - האם זה אפשרי? טיפול בטראומות
... אמיתי ונצחי פוסט טראומה להחזיר את הגלגל לאחור - להגיע לשלמות ואחר כך לאבד אותה - האם זה אפשרי? טיפול בטראומות ובו יתבאר העניין של טוב אמיתי. והאמת היא נצחית. ומה שאינו נצחי, הוא אינו אמיתי. ועיקר הרע בעולם, הוא הפחד של האדם לאבד את הטוב. וכאשר ... נצחי, הרי שהוא אינו טוב של אמת. וטוב של אמת, הוא ההבנה של האדם את הטוב, שיש תמיד לנצח נצחים מאז ומעולם. והטוב הזה, הוא השכל של האחדות. שכאשר יש אותו ורק אותו לאדם, אז הוא מתקן אצל האדם את כל תחושות הפוסט טראומה שלו, דהיינו, התחושות הרעות שיש לאדם אחרי שהוא מרגיש רע. כי שום שיטה ודרך בעולם, לא יכולים לשכתב מחדש את ההיסטוריה הרגשית של האדם. והאדם תמיד נשאר עם טראומה רגשית. מלבד השכל של האחדות, שכאשר האדם זוכה אליו, אז הוא חווה את כל המציאות עבר הווה עתיד בצורה חדשה, וכל הרגשות של האדם, גם לגבי כל מה ...
גישור זוגי, בעיות בזוגיות, זוגיות מוצלחת, התמודדות עם מחשבה טורדנית, משבר זוגי, טיפול זוגי, יעוץ זוגי, התאמה זוגית, להצליח בזוגיות, טיפול בטראומה, בחורה לא בתולה, אימון זוגי
גישור זוגי, בעיות בזוגיות, זוגיות מוצלחת, התמודדות עם מחשבה טורדנית, משבר זוגי, טיפול זוגי, יעוץ זוגי, התאמה זוגית, להצליח בזוגיות, טיפול בטראומה, בחורה לא בתולה, אימון זוגי
... זוגי, בעיות בזוגיות, זוגיות מוצלחת, התמודדות עם מחשבה טורדנית, משבר זוגי, טיפול זוגי, יעוץ זוגי, התאמה זוגית, להצליח בזוגיות, טיפול בטראומה, בחורה לא בתולה, אימון זוגי איך להתמודד עם מחשבות טורדניות ... חזרת הבעיה בעתיד. אליעד ממליץ לזוג לבחור בדרך השלישית, ומדגיש כי עליה להיות כרוכה בתהליך ברור שבו בני הזוג לוקחים אחריות מלאה על הרגשות וההתנהגויות שלהם, ומכירים בזכותו של כל אחד להביע את ... לי כשאת מזכירה אותו, ולהביע באופן ברור מה הוא מרגיש, בלי האשמות. הוא מזהיר מכך שאם אחד מבני הזוג ייקח על עצמו אשמה מלאה, הדבר יתנקם בעתיד כי תיווצר תחושת קיפוח או טינה. לכן, חשוב מאוד שהאחריות על התקשורת תהיה הדדית, ובני הזוג צריכים ללמוד להקשיב זה לזו באופן ... הביטחון שלו. אליעד מבהיר שהצורך הזה בשבועה מראה שהאדם לא באמת מאמין לעצמו, וששבועה לעולם לא תספיק כדי להרגיע את חוסר הביטחון. הוא מדגיש שהזוגיות לא תצליח אם היא מתבססת על הבטחות ושבועות בלבד, כי הן לא מטפלות בשורש חוסר הביטחון, שהוא פנימי ואישי. כיצד להשתמש בקיצוניות כדי לפתור בעיות ... הכי גרוע מבחינתו, הוא יכול לגלות שבעצם אין ממה לפחד, או שהבעיה היא אחרת לגמרי ממה שחשב. כך, כאשר הפחד העמוק מטופל ישירות, כל שאר החששות הופכים להיות קלים יותר להתמודדות. סיכום ... איך לחזק ביטחון עצמי בזוגיות? מה לעשות כשהאגו פוגע בזוגיות? איך להפסיק לפחד מבגידה? האם אפשר להצליח בזוגיות עם טראומה?
לשכוח את העבר, להתאהב מחדש, אהבה אחרי מריבה, למחוק זיכרונות, זוגיות אחרי משבר זוגי, זיכרונות מהעבר, זיכרונות מטרידים, מחשבות טורדניות, טיפול בטראומה, לשכוח טראומה, התמודדות עם טראומה
לשכוח את העבר, להתאהב מחדש, אהבה אחרי מריבה, למחוק זיכרונות, זוגיות אחרי משבר זוגי, זיכרונות מהעבר, זיכרונות מטרידים, מחשבות טורדניות, טיפול בטראומה, לשכוח טראומה, התמודדות עם טראומה
... אהבה אחרי מריבה, למחוק זיכרונות, זוגיות אחרי משבר זוגי, זיכרונות מהעבר, זיכרונות מטרידים, מחשבות טורדניות, טיפול בטראומה, לשכוח טראומה, התמודדות עם טראומה מהי הדרך לשכוח זיכרונות ואיך להתמודד עם טראומות? האם יש דרך לשכוח זיכרונות? אליעד כהן ... ברגע מסוים. המוח, לפי אליעד, מסוגל לדמיין ולהכיל כל דבר, כולל דברים שלא קרו עדיין. לדוגמה, אם אדם עבר חוויית טראומה כמו תאונת דרכים וחש פחד לנסוע מאז, בתת - ... יחסי. הדגש כאן הוא על הכוח של המוח להחליף מחשבות, וזה מתאפשר על ידי הצפת המוח במידע חדש. בנוגע לשאלה של טראומות והאם ניתן לשכוח את העבר, אליעד מציין כי לעיתים אפשר לשנות את התפיסה של טראומה על ידי שינוי האופן בו אנחנו מפרשים את האירועים שהתרחשו. הוא מביא דוגמה של אדם שחווה טראומה ומאוחר יותר למד שמה שקרה לו היה לטובתו, ... של דבר גילה כי זה הציל אותו ממצב גרוע יותר. ההבנה המתקבלת מתוך ההסבר של אליעד היא שהכוח לשכוח או להתפשט מתוך טראומה נמצא בשינוי התפיסה והאופן שבו אנחנו ... היא להכניס מחשבות חזקות יותר שישכיחו את הישנות, או לשנות את הדרך בה הוא מפרש את הזיכרונות. האם ניתן לשכוח טראומה? מהי הדרך לשכוח זיכרונות? מה הקשר בין ... אני אסביר לך משהו תקשיב בא נסביר את מהות הדבר, הוא שואל האם יש דרך לשכוח את העבר או במילים אחרות אם יש לו טראומה האם הוא יכול לצאת מזה או אם הוא רגיל ... דבר יש הפך אני מתכוון לומר שאתה לא יודע איך להתחבר להפך של מה שאתה חושב. אמת או לא אמת? ש: נגיד חוויית נגיד טראומה מדמות מסוימת בסדר? אליעד: כן אז באופן אובייקטיבי לא חוויית טראומה כי באופן אובייקטיבי קרה אירוע אתה מפרש אותו בצורה שלילית ולכן זה נתפס עבורך כטראומה, לו יצויר שתפרש אותו בצורה חיובית אז זה ... אחר, וואו איך אני מודה לך. ש: בשביל חינוך. אליעד: איזה חינוך לא חינוך אני מסביר לך שאפילו משהו שקרה לך בעבר טראומה אם פתאום הסבירו לך שזה היה יותר טוב מרע ... מה הוא לא הציל אותי בכלל זה דפק אותי, הוא בכלל שם לי את המלכודת מלכתחילה בכלל בשביל לנצל אותי ואז אתה חווה טראומה ממשהו שבכלל חשבת שהוא טוב. זאת אומרת שיש ... כרגע מפרש את מה שקרה בעבר, אם אתה כרגע תפרש אחרת שזה מתחבר למשהו ואם אתה כרגע תפרש אחרת מה שקרה אז השתחררת מהטראומה. זאת אומרת שאם נגיד הייתה דמות מסוימת ... באינטראקציה היה לך מאוד רע ועכשיו כל פעם שאתה רואה דמות דומה לזה זה עושה לך רע בגלל העבר לו יצויר שאתה תמצא יתרונות שיש בדמות ההיא אז עוד יכול לגרום לך ... כאילו אם אני מסתכל על זה בצורה חיובית למשל במקום בצורה שלילית. אליעד: בא נגיד בחורה שנאנסה נניח אוקי יש לה טראומה איך יכול להיות מצב שהיא בכלל תחווה את זה ... בכלל היה מרוב אהבה רבנו אבל דבר נוסף ככל שיהיה ביניכם יותר שלום ככה המוח ישכח את המריבות. זאת אומרת יש פה שתי שיטות 1. לפרש את העבר בטוב באופן יחסי 2. ברגע ... רק רע או רק טוב. זאת אומרת שאם אתה תתחיל להסתכל בעין טובה על הדבר החדש יכול להיות שזה עוד בכלל יתקן לך את הטראומה מהעבר, אתה הבנת מה אני אומר אם אתה תתחיל לאהוב את החדש תפסת שתי ציפורים במכה גם אתה אוהב את החדש וגם זה טיפל לך בקודם כי בעצם למדת לאהוב גם את הקודם ... עכשיו הוא יכול לשאול שאלה ואיך אני אדע אם אני רוצה, שאלה כללית יותר ואיך אני אדע האם לאהוב את החדש ודרך זה לטפל בטראומה של העבר או לא לרצות את ... לא רוצה אותה כי היא טיפשה כי היא מזכירה לך מישהי טיפשה אחרת או שטיפשה זה לא כל כך מדויק בא נגיד מישהי שיש לה יתרונות מסוימים ויש לה דברים שמזכירים לך ... ופה נכנס העניין שאומר אתה רוצה אותה כי אתה לא רוצה לסבול בלעדיה ואז אתה אומר אני אלמד לאהוב אותה ובמכה אחת נטפל בעבר. אתה הבנת אתה מה אתה הבנת? ש: אל תשאל ...
פחד מנפצים, פחד מרעשים חזקים, פחד מכלבים, טיפול בהלם קרב, טיפול בטראומה, נפגעי הלם קרב, התמודדות עם טראומה, להתמודד עם טראומה, פוסט טראומה, הפרעת דחק פוסט טראומטית, הפרעת חרדה
פחד מנפצים, פחד מרעשים חזקים, פחד מכלבים, טיפול בהלם קרב, טיפול בטראומה, נפגעי הלם קרב, התמודדות עם טראומה, להתמודד עם טראומה, פוסט טראומה, הפרעת דחק פוסט טראומטית, הפרעת חרדה
... מנפצים, פחד מרעשים חזקים, פחד מכלבים, טיפול בהלם קרב, טיפול בטראומה, נפגעי הלם קרב, התמודדות עם טראומה, להתמודד עם טראומה, פוסט טראומה, הפרעת דחק פוסט טראומטית, הפרעת חרדה מהן הדרכים להתמודד עם פחדים וחרדות מפיצוצים ורעשים? הסיפור מתחיל עם פחד של אדם ספציפי מפיצוצים, רעשים חזקים ודימויים של אסונות. אליעד מדבר על ... כיפיות, כמו ימי הולדת, אך גם כאן הפחד משאיר את חותמו, כי היא מקשרת את הפיצוצים גם למקרים של טראומה. האם יש סיבה שהפיצוצים מפחידים יותר? אליעד מסביר שהפיצוץ נתפס כסכנה משום שהוא מייצג את הפוטנציאל לאסון. לפעמים הפחד נובע לא מהעובדה שהפיצוץ מסוכן, אלא ... הוא יכול ללמוד לשמוח אם רעש כזה הוא לא קשור לאסון. אם אותו רעש הוא באמת אסון, ייתכן כי תחושת החוסר אונים שגורמת לפחד עשויה להימנע כאשר אדם מפסיק לדמיין את הסכנה ומקבל את המצב כפי שהוא. איך אפשר להתמודד עם פחדים בתנאים קשים כמו הלם קרב? במצב של טראומה, כמו הלם קרב, אליעד מציע שאדם שממשיך לשמוע רעשים הקשורים למלחמה או פיצוצים, אך הוא לא במלחמה, יכול להתמקד בהבדל בין מה שהוא שומע לבין מה שהוא חושב. טיפול במצב כזה כרוך בהבנה שזהו לא סיכון אמיתי, אבל גם אם היה מדובר במלחמה, יש לעבור דרך שינוי תפיסתי להתמודד עם הפחד. אליעד מציע לאדם להתחבר לתחושת ההווה, לדמיין את עצמו במצב של קרב, ואז לזהות את הפחד, ולטפל בו על ידי קבלת המחשבה שהוא לא חייב לפחד מהמקום שהוא נמצא בו. חקירה פנימית לגבי מה שעומד מאחורי הפחדים יכולה להוביל לשחרור ממועקות פנימיות. כיצד ניתן לשחרר פחדים ... פחדיו, האם הם מבוססים על סיבות חיצוניות או שהוא רק מדמיין את האסון האפשרי. פחד מרעשים חזקים? טיפול בהלם קרב? התמודדות עם טראומה? פוסט טראומה אסוציאציות רגשיות לפחדים הפרעת חרדה כן. ש: לי יש איזשהו פחד מפיצוצים מרעש. אליעד: אוקי אטמי אוזניים. ש: עכשיו ברצינות אני רוצה להבין איך כל התיאוריות פה וכל ... אז בואי ננסה להבין מה יכול להיות שהבום הזה, למה בום נותן לך תחושה של סכנה? ש: זה מן תחושה של חוסר אונים אולי. אליעד: לא, בגלל שזה מזכיר לך סכנה לכן זה נותן לך חוסר אונים. ש: כן. אליעד: אבל למה שזה יהיה סכנה וחוסר אונים, איפה שמעת רעשים דומים לרעש הזה בחייך? ש: בטלוויזיה. אליעד: הנה נתן לך דוגמה נגיד. ש: גם כן בחגים בסרטים. אליעד: באיזה חגים שמעת בום אצלכם במגזר יורים? ש: ... סרטי קולנוע, הרבה פה הרבה שם, בדרך כלל בום מגיע מאסונות, בום מגיע מחדשות במלחמות, בפיצוצים ובטראומות עכשיו השאלה היא מה בן אדם יכול לעשות ברגע שהוא שומע בום, נגיד אחד שיש לו הלם קרב ההלם קרב יש אנשים שסובלים מזה שעברו מלחמה וכל פעם שהם שומעים בום אפילו דלת ... ועכשיו אנחנו לא מלחמה לא, בא נניח שאנחנו במלחמה ועכשיו אתה שומע את הבום נחזור לפחד המקורי ונטפל בו. איך נטפל בו? דמיין שאתה בתוך המלחמה בתוך שדה הקרב ועכשיו אתה שומע את הבום מסביבך, מה אתה מרגיש? פחד לחץ, למה אתה מרגיש פחד לחץ וחרדה? כי אני יכול למות, אז מה אם אתה יכול ... אותי, זה בדיוק מאותה סיבה אני אוכל אותה אבל זאת שאלה אחרת. בואו נסביר עוד פעם בן אדם יש לו טראומה, נכון? טראומה הלאה, תקשיב מאיפה אני מביא את התשובות? תקשיב אני קורא מהטקסט לפי זה אני מביא לך את התשובות, עכשיו התשובות נכתבות לפי השאלה כאילו התשובה נכתבת ואני מביא לך את התשובה. בכל מקרה זה עובד ככה אם יש לך טראומה יש שתי דרכים לטפל בטראומה אחד על ידי שאתה אומר אוקי הכלב קשור נגיד שכלב נשך אותך, דוגמה כלב נשך אותך עכשיו כל פעם שעובר כלב ונובח אתה מפחד, תשובה אחת אומרת תקשיב כלב שנשך ... קשור, הנה סתם דוגמה יומיומית פעם קרה לך לא אתה מפחד. הפתרון השלישי להגיד נכון אני אמשיך לסבול מהטראומה הזאת, למה? כי בתמורה לזה יש לי יתרונות . הרי למה אני מפחד מהנפצים? בגלל שאני מפחד שיקרה לי איזה אסון, מה אני מקבל בתמורה? שאם יש שקט מה זה טוב לי שחבל על הזמן כי אם אתה לא מפחד מנפצים אז גם ... לזה אתה מקבל בונוס שאם אין נפצים זה מאוד טוב לך, אוקי אני מוכן לסבול, אני מוכן להישאר עם הטראומה הזאת, מוכן להמשיך לפחד כי בתמורה לזה אני מקבל הנאה שאין אותה לאחרים. בן אדם נגיד כשהוא ישן בלילה ויש שקט בסדר יש שקט לא צריך לשמוח שיש שקט אבל בן אדם שיש לו טראומה הוא אומר וואי איזה לילה שקט היה הלילה, יפה אז זאת אומרת שבגלל הטראומה שלו הוא נהנה יותר כשאין את הדבר שמפחיד אותו זה כל הסיפור. אז מה האלטרנטיבות? אלטרנטיבה אחת להגיד נכון יש לי פחד מנפצים מבומים אבל בזכות זה יותר כייף לי מאחרים ...
טיפול בדמיון מודרך, טיפול בטראומה, טיפול בחרדה, טיפול בפחד, טיפול בפוביה, איך לא לפחד? פחד מכלבים, התמודדות עם פחדים, התמודדות עם חרדות, איך לטפל בחרדה? איך לטפל בפחד? מטפל בדמיון מודרך
טיפול בדמיון מודרך, טיפול בטראומה, טיפול בחרדה, טיפול בפחד, טיפול בפוביה, איך לא לפחד? פחד מכלבים, התמודדות עם פחדים, התמודדות עם חרדות, איך לטפל בחרדה? איך לטפל בפחד? מטפל בדמיון מודרך
טיפול בדמיון מודרך, טיפול בטראומה, טיפול בחרדה, טיפול בפחד, טיפול בפוביה, איך לא לפחד? פחד מכלבים, התמודדות עם פחדים, התמודדות עם חרדות, איך לטפל בחרדה? איך לטפל בפחד? מטפל בדמיון מודרך איך דמיון מודרך יכול לטפל בפחדים וחרדות? אליעד כהן מסביר לעומק כיצד טיפול בדמיון מודרך יכול לעזור בהתמודדות עם פחדים, חרדות, פוביות, וטראומות. הנקודה המרכזית היא שאם אדם ייקח סיטואציה שמעוררת בו פחד וידמיין אותה לפרטי פרטים, כולל את כל התוצאות האפשריות ... נכון. אם האדם בטוח באמיתות מחשבותיו ב - 100%, אין סיבה שיחוש פחד או רע, ואם הוא אינו בטוח - עליו להמשיך ולחקור את עצמו, עד שהספק יעלם. איך להתמודד עם פחדים? טיפול בדמיון מודרך לפוביות התמודדות עם חרדת מוות איך להפסיק לפחד מכלבים? האם פחד הוא מנגנון אבולוציוני? איך להתמודד עם ...
טיפול בטראומה, חרדת קהל, פחד קהל, בלק אווט, חישכון, התמודדות עם כישלון, פחד מכישלון, מפחד להיכשל, חרדת במה, פחד במה, פוסט טראומה, פחד פוסט טראומטי, טיפול בפחד, טיפול בחרדה
טיפול בטראומה, חרדת קהל, פחד קהל, בלק אווט, חישכון, התמודדות עם כישלון, פחד מכישלון, מפחד להיכשל, חרדת במה, פחד במה, פוסט טראומה, פחד פוסט טראומטי, טיפול בפחד, טיפול בחרדה
טיפול בטראומה, חרדת קהל, פחד קהל, בלק אווט, חישכון, התמודדות עם כישלון, פחד מכישלון, מפחד להיכשל, חרדת במה, פחד במה, פוסט טראומה, פחד פוסט טראומטי, טיפול בפחד, טיפול בחרדה איך מתמודדים עם טראומה, פחד קהל ו - Blackout בזמן אמת? הפחד להיכשל, במיוחד בסיטואציות חוזרות, הוא אחד מהאתגרים הנפוצים ביותר שגורמים לחרדת קהל ותחושת טראומה. כאשר האדם נתקל במצב בו נכשל בעבר, כמו הופעה מול קהל, הוא עשוי לחוות מחדש את הכישלון דרך זיכרון שלילי שצף ועולה, מה שמביא לחרדה, לחץ נפשי ואף ל - ... או בלק אאוט). אליעד כהן מסביר לעומק כיצד לטפל בתופעה זו ומפרט את המנגנונים הפסיכולוגיים שמאחוריה. האם הכישלון מהעבר באמת משפיע על ההווה? לכאורה, האדם סבור שהכישלון שהיה בעבר הוא הסיבה לכך שהוא חווה ... מול קהל, הוא עשוי לחוות שוב את הטראומה של הכישלון. אליעד מדגיש כי בפועל, הפחד לא נובע ישירות מהעבר עצמו, אלא משני גורמים עיקריים שמתקיימים בהווה: מחשבה שאני חייב להצליח או אני חייב להרשים את ... השליליים הישנים. מה התפקיד של האמת בטיפול בפחד? אליעד מדגיש שהאינטרס היחיד האמיתי של האדם הוא לחפש את האמת. אם האמת היא שאכן יש סיכוי אמיתי להיכשל, עדיף שהאדם יהיה מודע לכך ויתכונן בהתאם. ... להפסיק לפחד מכישלון? איך להתמודד עם טראומה מהעבר? כיצד למנוע חרדת קהל? איך להימנע מ - Blackout בזמן הופעה? טיפול בפחד קהל התמודדות עם זיכרונות שליליים כיצד להגדיל את הביטחון העצמי? כן מה אתה שואל? ש: איך להתמודד עם כישלונות שהיו בעבר בסיטואציות מסוימות. אליעד: ... צף ואז הוא בעצם, אפשר לקרוא לזה טראומה. אליעד: אוקי. ש: אז זה בעצם מפריע לי בהווה. אליעד: זה מה שמפריע לך או נראה לי שזה מפריע לי בהווה? ש: זה מה שנראה לי שמפריע לי בהווה ואני מבין שאין קשר ... מול קהל זה עדיין נמצא שם. אליעד: טראומה כי אתה מפחד שאולי זה יקרה עוד פעם. ש: כן. אליעד: מה הפתרון, מה עושים? ש: אוקי פתרון אחד זה למחוק את זה מהזיכרון לא להיזכר בדבר הזה. אליעד: יפה, בהנחה ... לאש נגעת באש קיבלת כוויה ומאז יש לך טראומה, אתה לא מתקרב יותר לאש זה טוב שאתה חושב שיש סיכוי שתקבל כוויה כי זאת האמת אדרבא שאם האמת היא שיש סיכוי שתיכשל יותר טוב שתדע את זה מאשר שתחשוב לא הנה מה ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על 2 שיטות טיפול בטראומת אונס, יתרונות וחסרונות בלהאשים מישהו אחר בצרות שלך, 2 שיטות טיפול בקורבנות, איך לטפל בטראומה? להאשים אחרים, לקחת אחריות, קורבנות הזנות, קורבנות אונס, קורבנות התעללות, קורבנות כתות, יוצאי כתות
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: איך להאשים מישהו אחר?, איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם בדידות? דיכאון? כעס ועצבים? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: איך להאשים מישהו אחר?, איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לקבל החלטות? איך לשפר את הזיכרון? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לפרש חלומות? איך ליצור אהבה? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להאמין בעצמך? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להעביר ביקורת בונה? איך להיות מאושר ושמח? איך להצליח בראיון עבודה? איך לשנות תכונות אופי? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להעריך את עצמך? איך לחנך ילדים? איך להתמודד עם גירושין? איך להיגמל מהימורים? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לעשות יותר כסף? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לנהל את הזמן? איך לא להישחק בעבודה? איך למצוא זוגיות? איך להצליח בזוגיות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לשתול מחשבות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך נוצר העולם? האם יש בחירה חופשית? האם יש אמת מוחלטת? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? מה המשמעות של החיים? האם לדומם יש תודעה? האם הכל אפשרי? האם יש משמעות לחיים? למה יש רע בעולם? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש או אין אלוהים? בשביל מה לחיות? מהי תכלית ומשמעות החיים? איך להנות בחיים? למה העולם קיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם אפשר לדעת הכל? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצר העולם? למה לא להתאבד? אולי אנחנו במטריקס? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? איך להיות הכי חכם בעולם? האם באמת הכל לטובה? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך להיות מאושר? מי ברא את אלוהים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן קריירה, אימון אישי לחיים, טיפול אישי מומלץ בתחום איך להאשים מישהו אחר - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2969 שניות - עכשיו 27_07_2025 השעה 16:47:08 - wesi1