אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה אחריות אישית ✔אחריות ניהולית, אחריות המנהל, מי אשם המנהל או העובד? האם לפטר את המנהל? האם לפטר את העובד? למה העובד לא עובד? בעיות של מנהלים עם...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
אחריות ניהולית, אחריות המנהל, מי אשם המנהל או העובד? האם לפטר את המנהל? האם לפטר את העובד? למה העובד לא עובד? בעיות של מנהלים עם עובדים, בעיות עם העובדים, האם המנהל אחראי? האם העובד אחראי? יעוץ למנהלים, תלונות על עובדים, יעוץ ארגוני
מי אחראי כשיש עובד שלא עובד טוב, המנהל או העובד?

אחד המצבים הנפוצים בעולם העבודה הוא כאשר מנהל מתלונן על העובדים שלו. לדוגמה, המנהל מתלונן שהעובדים שלו לא יעילים, לא מבצעים משימות, או פשוט לא מתפקדים כראוי. לפי אליעד כהן, כאשר מנהל מתלונן על העובדים, הוא בעצם מתלונן על עצמו ועל יכולות הניהול שלו. אמנם קיימים עובדים שהם באמת דפוקים, כאלה שלא אוהבים לעבוד ושונאים את התפקיד שלהם, עובדים עצלנים או בלתי כשירים, אך חשוב להבין שההתנהגות של העובדים היא במידה רבה תוצר של האופן שבו המנהל מנהל אותם.

האם המנהל אשם בהתנהגות העובדים שלו?

אליעד מסביר שאם אתה כמנהל מתמודד עם עובד שלא עובד טוב, יכול להיות מאוד שאתה אכן מנהל מעולה שעושה את תפקידו מצוין, ושאין מישהו בעולם שהיה מצליח לנהל את העובדים שלך טוב יותר ממך, ולכן הבעיה היא נטו בעובד. אך מצד שני, קיימת אפשרות אחרת, לפיה העובד לא עובד טוב דווקא בגלל משהו בדרך שבה אתה מתנהל מולו. אולי צורת הניהול שלך גורמת לעובד לא לרצות לבצע את העבודה. יכול להיות שמשהו בתקשורת שלך איתו, בציפיות שלך, או באופן בו אתה מגדיר לו את המשימות, הוא הגורם לבעיות.

מה קורה כשכל העובדים לא מתפקדים כמו שצריך?

אליעד מוסיף נקודה חשובה נוספת: אם יש מנהל שמתלונן שרק עובד אחד לא טוב, יש סבירות שהבעיה היא ספציפית בעובד הזה. אולי צריך לפטר את העובד ולהביא מישהו אחר במקומו. אך אם אותו מנהל מתלונן שכל העובדים שלו לא עובדים טוב, כל העובדים לא יעילים, כולם לא מתפקדים, אז ככל שמספר העובדים שהמנהל מתלונן עליהם גדול יותר, כך הסבירות שהבעיה היא במנהל עצמו עולה.

לדוגמה, אם יש לך צוות של עשרה עובדים ואחד או שניים לא מתפקדים כמו שצריך, אולי הבעיה באמת נמצאת באותם עובדים. אך אם כל העשרה לא מתפקדים טוב, המסקנה הברורה תהיה שהבעיה אינה בעובדים אלא בשיטות הניהול שלך כמנהל. במצב כזה יש צורך לבדוק לעומק מה אתה כמנהל עושה לא נכון, אולי אתה לא נותן להם הנחיות ברורות מספיק, אולי אתה לא יודע לתגמל אותם נכון, אולי אתה מעמיס עליהם עבודה באופן לא מאוזן, או שהגישה שלך אליהם גורמת להם להרגיש לא מוערכים ולחוסר מוטיבציה לעבוד.

מה לעשות אם המנהל טוען שכולם אשמים חוץ ממנו?

מצב נפוץ שאליעד מדבר עליו הוא מנהל שמאשים את כל מי שמתחתיו: העובדים לא טובים, הם עצלנים, לא מבינים עניין, לא ממושמעים, כולם אשמים חוץ ממנו. אליעד מסביר שזו נקודת אזהרה גדולה. כאשר מנהל בטוח שהוא עצמו בסדר גמור, שהבעיה לעולם לא בו אלא תמיד בעובדים, ושכל העובדים שתחתיו לא מתפקדים, בדרך כלל המצב יהיה בדיוק הפוך. ככל שהמנהל מתעקש שהבעיה היא אצל העובדים בלבד, בלי לבדוק ולבקר את עצמו, כך עולה הסבירות שהניהול שלו הוא זה שגורם לעובדים לא לתפקד.

לדברי אליעד, אחת הבעיות הגדולות של מנהלים היא חוסר היכולת לקחת אחריות על מצב הצוות. מנהל טוב לא יתנער מאחריות ויגיד שכל העובדים תחתיו לא טובים, אלא ייקח אחריות ויבדוק האם יש משהו שהוא עושה, אפילו באופן לא מודע, שפוגע בתפקוד העובדים שלו.

מתי צריך לפטר את העובד, ומתי לפטר את המנהל?

כאשר מנהל מתלונן על עובד בודד שאינו עובד טוב, הגיוני לפטר את העובד, כי קיימת אפשרות סבירה שהבעיה היא ספציפית בו. אך במצב שבו רוב הצוות מתפקד באופן לא יעיל, החלפת העובדים לא תפתור את הבעיה לאורך זמן. במקרה כזה, יש לשקול את האפשרות להחליף דווקא את המנהל. אליעד מסביר את זה באמצעות דוגמה מפורטת: אם יש לך עסק, ומגיע אליך מנהל שטוען שעובד מסוים גרוע, אתה יכול להחליף את העובד. אבל אם הוא חוזר וטוען שוב ושוב על עוד ועוד עובדים שהם גרועים, בסופו של דבר הבעיה אינה העובדים, אלא בו. העובדה שמספר רב של עובדים שונים לא מתפקדים תחת ניהולו מעידה על כך שהבעיה היא בסגנון הניהול של המנהל עצמו.

לסיכום, איך לזהות מי אחראי לכישלון - העובד או המנהל?

אליעד מבהיר כי הדרך לדעת מי באמת אחראי לכישלון תלויה בהיקף הבעיה:
  • אם הבעיה היא נקודתית, וקשורה בעובד בודד או בשניים, ייתכן שהבעיה נמצאת אצל העובדים עצמם, וניתן לנסות להחליף אותם.
  • אם הבעיה היא רחבה יותר ומרבית הצוות אינו מתפקד כראוי, יש לבדוק באופן יסודי ועמוק יותר דווקא את שיטת הניהול ואת התפקוד של המנהל.
  • מנהל שמסרב להכיר באחריות שלו לבעיה, וטוען שהאשמה תמיד בעובדים, הוא בדרך כלל מנהל לא טוב שיגרום לתפקוד לקוי של הצוות כולו.
בכל מקרה, מנהל טוב צריך לקחת אחריות אישית ולבדוק קודם כל את עצמו, לפני שהוא מאשים אחרים.
מנהל שמתלונן על העובדים שלו

שלום חברים, הפעם נדבר על מנהל שמתלונן על העובדים שלו - בין אם בפני עצמו או בפני מישהו אחר - על האנשים שכפופים לו.

מה שצריך לדעת זה שיש עובדים שהם באמת בעייתיים - אנשים שלא אוהבים לעבוד, שונאים את העבודה, חסרי אחריות, מניפולטיביים, נצלנים או שקרנים. ייתכן בהחלט שחלק מהעובדים שתחתיך שייכים לאותה קטגוריה של עובדים שלא מבצעים את תפקידם כראוי. אבל חשוב להבין שאם אתה כמנהל מתלונן על העובדים שלך, ייתכן מאוד שאתה בעצם מתלונן גם על עצמך.

ההתנהגות של העובדים שלך קשורה ישירות אליך וליכולות שלך כמנהל. כלומר, ברגע שאתה אומר: "העובד שלי לא עושה את העבודה", עליך להבין שבעצם אתה לא מתלונן רק עליו - אתה גם מתלונן על התפקוד שלך כמנהל. זה שהוא לא מבצע את המשימות שלו כמו שצריך, זו אחריות שלך.

האחריות של המנהל

כמובן, ייתכן שהעובד פשוט לא טוב בתפקידו, וזו באמת הבעיה שלו. אך מצד שני, ייתכן גם שהוא לא עושה את העבודה כראוי בגללך - אולי משהו בגישה הניהולית שלך גורם לו להיות פחות יעיל או פחות מחויב.

כשמנהל מאשים את הכפופים לו, קיימת אפשרות שהוא צודק ושהוא עושה את עבודתו בצורה מושלמת - כלומר, שאין שום אדם בעולם שיכול לנהל את העובדים האלה טוב יותר ממנו. ולמרות זאת, העובדים עדיין לא מתפקדים כראוי. אך יש גם אפשרות אחרת - ייתכן שהניהול שלך הוא זה שגורם לעובדים שלך להיות לא יעילים.

איך יודעים איפה הבעיה?

כדי להבין אם הבעיה באמת נעוצה בעובד או דווקא במנהל, אפשר להסתכל על התמונה הרחבה:
  • אם יש לך עובד אחד שלא עובד טוב - ייתכן שהבעיה היא בעובד עצמו.
  • אם כל העובדים שלך לא עובדים טוב - ייתכן שהבעיה בך.
אם אתה מנהל צוות ומרגיש שרוב האנשים תחתיך אינם יעילים, חשוב לשאול את עצמך - האם מדובר במקרה או שאולי הדרך שבה אתה מנהל אותם היא שגורמת לכך? ככל שיש לך בעיות עם יותר עובדים, כך עולה הסבירות שהבעיה אינה דווקא בהם, אלא בך.

אם מנהל טוען שכל עובד שהוא מקבל אינו טוב, שהעובדים לא מבצעים את המשימות כמו שצריך ושכולם "לא מתאימים", ייתכן מאוד שהבעיה היא בגישה הניהולית שלו. כמובן, זה לא בהכרח נכון תמיד - אבל ברוב המקרים, כאשר מנהל חווה בעיות חוזרות ונשנות עם עובדיו, עליו לבדוק את הדרך שבה הוא מוביל את הצוות.

לסיכום

אם אתה רוצה לשפר את תפקוד העובדים שלך, ייתכן שהפתרון הוא לשפר קודם כל את הגישה שלך כמנהל.

לקריאה נוספת על אחריות המנהל, ניהול עובדים, התמודדות עם עובדים בעייתיים ותהליכי פיטורין, ניתן להיכנס לאתר האינטרנט EIP.co.il ולמצוא מידע נוסף בנושא. בהצלחה!
בעיות עם עובדים, עובד שלא עובד, להתלונן על העובדים, אחריות המנהל על העובדים, אחריות של ראש הממשלה
עובדות אחריות אחריות של מנהל עובדים הנחיות בעיות עם העובד חוסר מוטיבציה לעבוד בודד ראש ממשלה עבודה הדרך של אליעד אחריות אחריות אישית אחריות המנהל אחריות ניהולית ארגון אשם אשמה בעיה בעיות בעיות עם העובד בעיות עם העובדים בעיות עם עובדים בעיות של מנהלים עם עובדים האם המנהל אחראי האם העובד אחראי האם לפטר האם לפטר את המנהל האם לפטר את העובד המנהל או העובד המנהל אחראי הסרת אחריות העובד או המנהל העובד אחראי יועץ יעוץ יעוץ ארגוני יעוץ למנהלים להאשים להסיר אחריות להתלונן למה העובד לא עובד למנהלים לנהל לפטר לפטר את המנהל לפטר את העובד לקחת אחריות לקיחת אחריות מי אשם מי אשם המנהל או העובד מנהל מנהל או עובד מנהל אחראי מנהלים ניהול עובד עובדים פיטורים רגשות אשם תלונה תלונות תלונות על עובד תלונות על עובדים
אחריות אישית בחיים, להאשים את ההורים, רגשות אשמה, הכל בגלל ההורים, יחסי הורים וילדים, מי אשם במה שקרה? לקיחת אחריות, יש את מי להאשים, רגשות אשמה, אחריות אישית בזוגיות, למה רע לך? התמודדות עם טראומה
אחריות אישית בחיים, להאשים את ההורים, רגשות אשמה, הכל בגלל ההורים, יחסי הורים וילדים, מי אשם במה שקרה? לקיחת אחריות, יש את מי להאשים, רגשות אשמה, אחריות אישית בזוגיות, למה רע לך? התמודדות עם טראומה
אחריות אישית בחיים, להאשים את ההורים, רגשות אשמה, הכל בגלל ההורים, יחסי הורים וילדים, מי אשם במה שקרה? לקיחת אחריות, יש את מי להאשים, רגשות אשמה, אחריות אישית בזוגיות, למה רע לך? התמודדות עם טראומה מי באמת אחראי לסבל שלנו בחיים? אליעד כהן מדבר על נושא של אחריות אישית בחיים והנטייה של אנשים להאשים את ההורים או אחרים במה שקורה להם. הוא מתחיל בדוגמה של אדם שהיה אב לילדים, והילדים שלו האשימו אותו ... דוגמה לכך שאם אבא כרת את היד של הילד שלו, אז לכאורה האב אשם שהילד בלי יד. אך באותה המידה, יש אחריות גם לילד להתמודד עם המציאות שלו כרגע. כלומר, יש להבדיל בין העובדה שאכן האב אחראי ישירות לכך שהילד איבד יד, לבין העובדה שהילד צריך לקחת אחריות על החיים שלו ולמצוא פתרונות ודרכים להמשיך הלאה. הוא מציג את הדוגמה הזו באופן מפורט: אם אדם שבר יד בגלל שנפל, אפשר להגיד שהמדרכה אשמה, אבל ... היו הסיבה הראשונית לפגיעה הנפשית, המציאות עכשיו היא שהאדם צריך להתמודד ולהתמודד לבד. מה הקשר בין אחריות אישית לבין יחסים וזוגיות? אליעד כהן מדגים את הנושא גם בתחום הזוגיות. למשל, אם בזוגיות אחד מבני הזוג מאשים את השני בכישלונות שלו, כמו ... הוא מדגיש שכל אדם יכול למצוא סיבה להאשים מישהו אחר בבעיות שלו, וזה קורה כי יותר נוח לאדם להפיל אחריות על אחרים מאשר להתמודד בעצמו עם הבעיות שלו. אדם מרגיש טוב יותר כשהוא מאשים אחרים, כי אז הוא לא מרגיש שהבעיה היא שלו. מה הקשר בין רגשות אשמה ... מרגיש כשהוא מאשים מישהו אחר. הוא מסביר שכאשר אדם מאשים אחרים, הוא בעצם מנסה להסיר מעצמו את האחריות האישית שלו. אם אדם ייקח אחריות מלאה על החיים שלו, גם כשקרה לו משהו רע (כגון פגיעה פיזית או נפשית מהורים או מזוגיות), הוא ימצא דרכים להתמודד ולשפר את מצבו. מצד שני, אם האדם מסיר מעצמו כל אחריות ומטיל אותה על אחרים, הוא נשאר חסר אונים. מה המשמעות של לקיחת אחריות בחיים? אליעד מסביר לעומק את ההבדל בין אשמה לבין אחריות. לדבריו, אדם יכול להיות אחראי למשהו בלי להיות אשם בו. למשל, הורה שגרם לילדו טראומה אכן אחראי להיווצרות הטראומה, אך הילד עצמו אחראי לפרשנות ... אחראי למצב שלי ולא להמשיך להאשים אחרים, משום שזה יוצר שינוי חיובי ומאפשר התקדמות. ברגע שהאדם מסיר אחריות מעצמו, זה מוביל להעצמה של רגשות שליליים כמו כעס, תסכול ודיכאון. לעומת זאת, אדם שלוקח אחריות, גם אם הוא מבין שיש נסיבות חיצוניות שהובילו למצב, מצליח ליצור שיפור בחייו. האם ההורים אחראים על האושר שלנו? אליעד כהן מסביר שבסופו של דבר, ... להיות אחראי במאה אחוז לאושר או לסבל של ילדיו. בכל בית, בכל משפחה, ילדים נפגעים בצורה זו או אחרת. האחריות היא תמיד כפולה: מצד ההורה על ההתנהגות שלו, ומצד הילד על איך שהוא מפרש ומתמודד עם מה שקרה. הוא מסכם ואומר שהאחריות תמיד תהיה גם על מי שעושה את הפעולה וגם על מי שמגיב אליה. כל צד מחזיק באחריות מלאה, כך שאין באמת טעם לשאול מי אשם, כי התשובה תהיה תמיד שניהם אחראים. אליעד כהן ממליץ לא להתעסק יותר מדי בעבר ולהאשים אחרים, אלא להסתכל קדימה ולשאול: מה אני יכול לעשות עכשיו כדי לשפר את המצב שלי? זו האחריות האישית האמיתית שמובילה לשינוי חיובי. האם ההורים אשמים בבעיות שלי? איך להתמודד עם טראומה מהילדות? למה רע לי בזוגיות? איך לקחת אחריות על החיים שלי? מי אשם בכישלונות שלי? איך להשתחרר מרגשות אשמה? מהי אחריות אישית אמיתית? ...
אחריות אישית במערכות יחסים, למה לא טוב לי? האם אני אשם? האם לקחת אחריות או להסיר אחריות? האם להאשים את עצמך או להאשים מישהו אחר? מי אשם בזוגיות? האם להסיר אחריות? אחריות אישית בזוגיות, לקחת אחריות בזוגיות, מתי להסיר אחריות?
אחריות אישית במערכות יחסים, למה לא טוב לי? האם אני אשם? האם לקחת אחריות או להסיר אחריות? האם להאשים את עצמך או להאשים מישהו אחר? מי אשם בזוגיות? האם להסיר אחריות? אחריות אישית בזוגיות, לקחת אחריות בזוגיות, מתי להסיר אחריות?
אחריות אישית במערכות יחסים, למה לא טוב לי? האם אני אשם? האם לקחת אחריות או להסיר אחריות? האם להאשים את עצמך או להאשים מישהו אחר? מי אשם בזוגיות? האם להסיר אחריות? אחריות אישית בזוגיות, לקחת אחריות בזוגיות, מתי להסיר אחריות? האם להאשים את עצמי או את בן הזוג כשמשהו בזוגיות לא עובד? אליעד כהן מסביר ... מסוימת. השאלה האמיתית והחשובה שאליעד מציע לשאול היא אחרת: האם ועד כמה אני מרוצה מהחיים שלי באופן כללי, ללא קשר לזוגיות? איך שביעות רצון כללית משפיעה על הטלת אחריות בזוגיות? בחיים קיימות אינספור מערכות יחסים - לא רק זוגיות. יש לאדם מערכת ... אצלי, היא אצל בן הזוג. לעומת זאת, אם אינך מרוצה מחייך באופן כללי - אם אינך מרוצה מהקריירה, מהבריאות, מההשכלה, ומהיחסים האישיים באופן כללי - אז הגיוני יותר שתטיל אחריות על עצמך כשאתה נתקל בבעיות בזוגיות. מדוע? משום שאם משהו לקוי באישיות שלך, ביכולת שלך להתמודד או בתפיסות שלך - הדבר ילווה אותך גם אחרי הזוגיות הנוכחית. האם נכון להסיר אחריות ולהטיל אותה על בן הזוג? אליעד מסביר שלהאשים את בן הזוג זה למעשה להסיר אחריות מעצמך ולהגיד: הפתרון לא אצלי אלא אצלו. אתה בעצם מוסר את הכוח לשלוט ... לא אשם בבעיות הבריאות שלו, ולהאשים את הגנטיקה שלו, אבל זה לא יעזור לו להבריא או להתמודד. מי שכל הזמן מאשים אחרים לא יצליח להתקדם בשום תחום בחיים. מתי באמת כדאי לקחת אחריות על בעיות בזוגיות? לפי אליעד, כשאתה לא מרוצה מהרבה תחומים בחייך, הסיכוי הוא גבוה שהבעיה נמצאת בך. במקרה כזה, הדבר הכי נכון לעשות הוא להסתכל פנימה, לקחת אחריות על עצמך, ולראות איך אתה יכול להשתפר. לעומת זאת, אם כל שאר התחומים בחיים שלך מסודרים וטובים, ורק בזוגיות יש בעיה, אז בהחלט ייתכן שהבעיה באמת נמצאת בצד השני, וזו הזדמנות שאפשר להרשות לעצמך להטיל אחריות על בן הזוג. מה קורה כשממשיכים להאשים את בן הזוג במקום לקחת אחריות? אליעד מציין שכשמאשימים את בן הזוג כל הזמן, אפשר אמנם לשחרר את עצמך מרגשות ... שלא מדובר בחוק חד - משמעי, אלא בנקודה למחשבה ובהמלצה כללית. כלומר, אם צריך להמר, אפשר להיעזר בניתוח של שביעות הרצון הכללית בחיים, כדי להעריך היכן ממוקמת רוב האחריות. בסיכום, אליעד כהן מציע כלי מחשבתי פרקטי מאוד: אם אתה מאושר ושמח בכל שאר התחומים בחיים חוץ מבזוגיות, אולי כדאי לשקול להאשים את הצד השני. אבל אם החיים שלך מלאים בבעיות, כדאי לך לבדוק איפה האחריות האישית שלך נמצאת וכיצד אתה יכול להשתפר בעצמך. אחריות אישית בזוגיות האם אני אשם בזוגיות? מתי לקחת אחריות בזוגיות? איך להפסיק להאשים אחרים? למה רע לי בזוגיות? האם להסיר אחריות במערכת יחסים? ...
אחריות אישית בזוגיות, ציפיות מזוגיות, לקיחת אחריות בזוגיות, למה לצפות מזוגיות? חלוקת תפקידים בזוגיות, חלוקת נטל בזוגיות, אהבה ללא תנאים בזוגיות, למה אנשים רוצים זוגיות? אהבה עצמית בזוגיות ללא תנאים, חלק 1
אחריות אישית בזוגיות, ציפיות מזוגיות, לקיחת אחריות בזוגיות, למה לצפות מזוגיות? חלוקת תפקידים בזוגיות, חלוקת נטל בזוגיות, אהבה ללא תנאים בזוגיות, למה אנשים רוצים זוגיות? אהבה עצמית בזוגיות ללא תנאים, חלק 1
אחריות אישית בזוגיות, ציפיות מזוגיות, לקיחת אחריות בזוגיות, למה לצפות מזוגיות? חלוקת תפקידים בזוגיות, חלוקת נטל בזוגיות, אהבה ללא תנאים בזוגיות, למה אנשים רוצים זוגיות? אהבה עצמית בזוגיות ללא תנאים, חלק 1 מהי המשמעות של אחריות אישית בזוגיות וכיצד היא משפיעה על הציפיות? אחת השאלות המרכזיות שאליעד כהן מתייחס אליהן בהרצאה היא כיצד להבין את האמירה אל תתלי את האושר שלך בי. כאשר בן זוג אומר משפט ... לבית הספר בבוקר, יש לשוחח על כך בצורה גלויה ולהחליט במשותף האם זו אחריות של בן זוג אחד או שזו משימה משותפת. לפי אליעד, פעמים רבות המחלוקת היא על צורה ספציפית של ציפיות - האם הציפייה היא לגיטימית או לא, והאם האחריות צריכה להיות אישית או משותפת. אליעד נותן דוגמה לכך שהוויכוח בזוגיות יכול להיות ממוקד במשימה מאוד ספציפית כמו האם הוא חייב לעשות לי מסאז לפני השינה, ואז הדיון צריך להיות סביב השאלה אם זוהי דרישה הגיונית או שזו אחריות אישית לדאוג לאושר של עצמך בתחום זה. איך להתמודד עם אי הבנות לגבי הציפיות בזוגיות? אליעד מציע דרך ברורה להתמודד עם אי הבנות בזוגיות - פשוט לדבר על כך. הרבה פעמים, ... וציפיות. הציפייה היחידה שניתן לנהל אותה היא במובן של איך לחלק את האחריות, מה מצפים מבן הזוג ואיך מתמודדים אם הציפיות לא ממומשות. סיכום והמלצות להתנהלות נכונה בזוגיות: כל זוגיות מבוססת על ציפיות ולכן יש לשוחח עליהן בצורה גלויה. כל צד צריך לקחת אחריות על האושר שלו במידה מסוימת, אבל מותר ואף רצוי לצפות מבן הזוג לסיוע בתחומים מסוימים. הדרך הנכונה להתמודד עם אי הבנות היא לשאול את בן הזוג למה הוא מתכוון בדיוק. יש להימנע ... של תקשורת ברורה בזוגיות איך להבין את הציפיות של בן הזוג? מהי אחריות אישית בזוגיות? למה אנשים רוצים זוגיות? האם אפשר לאהוב ללא תנאים בזוגיות? מהי אחריות אישית בזוגיות וכיצד היא משפיעה על הציפיות כלפי בן הזוג? הנושא המרכזי בשיחה הוא איך אחריות אישית בזוגיות משפיעה על הציפיות מאדם השני ומהי הדרך הנכונה להתייחס לציפיות אלו. השיחה נפתחה כאשר אחת השאלות שהועלתה הייתה כיצד להגיב אם בן הזוג אומר אל תתלי את האושר ... לצפות שבן הזוג יתמוך ויעזור לנו בתחומים שונים בחיים, גם אם יש לנו אחריות אישית על האושר שלנו. לכן, השאלה היא כיצד לחלק את האחריות בין בני הזוג. האם אנחנו צריכים להיות אחראים על כל תחום בעצמנו, או שבן הזוג יכול לקחת חלק מהאחריות? העיקרון שהוצג כאן הוא שכל אחד מבני הזוג צריך לקחת אחריות על חלק מהרגשות והצרכים שלו, אבל יש מקום לצפות שגם בן הזוג יתרום את חלקו וימלא את הציפיות שלנו. כל אחד צריך להבין איפה בדיוק הוא רוצה לקחת אחריות עצמית ואיפה הוא מצפה לתמיכה מהבן זוג. המטרה היא למצוא את האיזון בין הציפיות לבין לקיחת האחריות האישית. האם ציפיות בזוגיות הן בכלל דבר הגיוני? איך אפשר לקבוע אילו תחומים דורשים ציפיות ומהם תחומים שבהם נדרשת אחריות אישית? שאלה נוספת שעולה כאן היא האם בכלל יש מקום לציפיות בזוגיות? האם אפשר או כדאי לצפות שהבן זוג יתמוך בנו בתחומים מסוימים? אליעד מסביר כי אם אדם לא מצפה שום דבר ... לצפות אחד מהשני בתנאים מסוימים. הדבר לא בהכרח אומר שלבן הזוג יש אחריות מלאה למילוי כל הציפיות שלנו, אבל אם יש צורך בתמיכה או עזרה במשהו מסוים, אז ציפיות כאלו הן לגיטימיות. כדי להימנע ממחלוקות מיותרות, חשוב שהציפיות יהיו ברורות ושהצדדים יבינו ... עם המשימות הביתיות. כאן, הוויכוח יכול להיות אם כל אחד מהצדדים צריך לקחת אחריות על הדברים האלה לבד, או אם יש מקום להסתמך על השני. לדוגמה, אם אדם מצפה שבן הזוג יעזור לו לשלוח את הילדים לבית הספר כל בוקר, מהו התפקיד שהצד השני אמור למלא? האם זה עליהם לשתף פעולה במשימות כאלו או שהאחריות הזו צריכה להיות של אחד מהם בלבד? מהי הדרך האמיתית להבין את הציפיות בזוגיות ולהגיב להן? כאשר ציפיות לא ממומשות, יש מקום לשיחה כנה ואמיתית עם בן הזוג. הרבה פעמים הבעיה היא ... הזוג אומר אל תתלי את האושר שלך בי, אולי הוא מתכוון לכך שאת צריכה לקחת אחריות על האושר שלך במצבים מסוימים, אבל לא בהכרח מתכוון לומר שאת לא יכולה להסתמך עליו בכלל. הדרך להימנע מבלבול כזה היא לשאול את בן הזוג מה בדיוק הוא התכוון לומר, ולהבין את ... חשוב, אך הן צריכות להיות ברורות וכוללות. חשוב שכל אחד מבני הזוג ייקח אחריות אישית, אבל יש גם מקום לצפות לתמיכה ולהבנה מהצד השני. כל תחום בזוגיות דורש הבנה והתאמה, ולכן השיחה וההבהרה הן הדרך הנכונה להתמודד עם הציפיות ולהבין את האחריות האישית והמשותפת. השלכות של ציפיות לא ממומשות בזוגיות כיצד להתמודד עם אי הבנות בזוגיות החשיבות של תקשורת ברורה בזוגיות איך להבין את הציפיות של בן הזוג ש: אני רציתי ... ביניכם לדעתי הוא על צורה מסוימת האם בצורה הספציפית הזאת אני אמורה לקחת אחריות להסתדר בלי זה או שבצורה הספציפית הזאת אני אמורה לצפות שהבן זוג שלי ימלא את זה לדעתי זה הוויכוח, עכשיו הבן זוג שלך בגלל שהוא לא יודע להסביר את עצמו נכון בעברית אז הוא ... שלי תלוי בי אין משמעות לזוגיות אם בן אדם יגיד אני לוקח את מלוא האחריות עלי כל מה שרע לי בגללי אני לא מצפה מהבן זוג לכלום אז בשביל מה אתה בזוגיות אין משמעות הזוגיות אין לה משמעות זה כמו להגיד בוא תהיה בזוגיות עם הקיר אין משמעות. למרות שמהקיר ... הרבה חסרונות שונים אם מראש בן אדם היה יודע את הרשימה על מה הוא לוקח אחריות ועל מה לא גם הייתה בעיה צריך שגם יהיה קצת בלגן שיש דברים. עכשיו הוויכוח הוא על הדבר הספציפי האם הדרישה הספציפית הזאת שאני רוצה שבעלי כל בוקר יעזור לי לשלוח את הילדים לבית הספר האם זה אני אמורה לקחת את האחריות שאני אחראית או שהוא אחראי או שאני אמורה לצפות ממנו הוויכוח הוא ברמה של צורה, האם הצורה הזאת אני אחראית לעשות את עצמי מאושרת או שאני אמורה לצפות ממנו זה קודם כל הוויכוח ... ביטחון עצמי היא אומרת אני מצפה שהוא יתן לי ביטחון עצמי אפשר להגיד האחריות היא עלייך בכמה מובנים אפשר להגיד האחריות היא עלייך שאת צריכה שיהיה לך ביטחון עצמי גם אם הוא לא מפרגן לך ואפשר להגיד את צריכה שיהיה לך ביטחון עצמי גם אם הוא יורד עלייך זאת אומרת זה ב
להאשים אחרים בצרות שלך, ללכלך על הגרוש, ללכלך על הבעל, ללכלך על האישה, ללכלך על האקסים, ללכלך על בת הזוג, ללכלך על בן הזוג, רימו אותי, ניצלו אותי, עשו לי רע, אחריות אישית, טלית שכולה תכלת, איך לדעת מי אשם? הדרכת מטפלים זוגיים
להאשים אחרים בצרות שלך, ללכלך על הגרוש, ללכלך על הבעל, ללכלך על האישה, ללכלך על האקסים, ללכלך על בת הזוג, ללכלך על בן הזוג, רימו אותי, ניצלו אותי, עשו לי רע, אחריות אישית, טלית שכולה תכלת, איך לדעת מי אשם? הדרכת מטפלים זוגיים
... על הגרוש, ללכלך על הבעל, ללכלך על האישה, ללכלך על האקסים, ללכלך על בת הזוג, ללכלך על בן הזוג, רימו אותי, ניצלו אותי, עשו לי רע, אחריות אישית, טלית שכולה תכלת, איך לדעת מי אשם? הדרכת מטפלים זוגיים מה זה אומר עליך כשאתה מתלונן על מישהו ... לתלונה מבלי לבדוק את העובדות, בעיקר אם הסיפור מעורר חמלה. במקרים אלו, המאזין לא שואל את עצמו מה הצד השני עשוי להרגיש או אם יש גם אחריות על הצד המיתלונן. הקשר בין האשמת אחרים לבין לקיחת אחריות ההאשמות על אחרים מונעות מהאדם לקחת אחריות על עצמו. כשאדם מאשים את האחר ללא עכבות, הוא לא לומד מהמצב ומפספס את ההזדמנות לשנות דפוסים ולהתפתח. במיוחד ... את השני, זהו סימן שייתכן והבעיה לא נובעת רק מהצד השני, אלא גם מהתנהלותו של המתלונן. ככל שאדם יותר מאשים את האחר, כך הוא נמנע מלקחת אחריות על עצמו. מה לגבי מקרים קיצוניים של פגיעה ארוכת שנים? גם במקרים קיצוניים כמו אדם שנפגע במשך שנים רבות, ... רגשית עם המציאות הזאת. מדוע blaming המציאות עשוי לפגוע באדם עצמו? כשהאדם מאשים את המציאות או את הסביבה, הוא מונע מעצמו את היכולת לקחת אחריות על חייו. לדוגמה, אם אדם מתלונן על מצבו הכלכלי, המציאות עשויה להחזיר אליו את השאלה: למה לא התאמצת יותר? אם ... את תחושת חוסר השליטה שלו במצב. האם אפשר לצאת ממקום של קורבנות ולהרגיש טוב? לפי אליעד כהן, ניתן לצאת ממקום של קורבנות אם אדם לוקח אחריות אישית על מצבו. אם הוא מבחין בכך שהוא מאשים אחרים, הוא יכול לשאול את עצמו כיצד הוא עצמו יכול לשנות את דפוסי הפעולה והחשיבה שלו. בקשת אחריות אישית היא הצעד הראשון לצאת מהתודעה הקורבנית ולהשיב את השליטה על חייו. לקיחת אחריות אחריות אישית במערכות יחסים האשמת אחרים התמודדות עם תחושת קורבנות טיפול זוגי מה זה אומר ... להיות בסיטואציה שבה רימו אותו. כך יוצא שאם אתה אומר שרימו אותך, אתה עלול באותה נשימה להבהיר שאתה לא יודע לשמור על עצמך, או שאתה מסיר אחריות לגבי חלקך בדברים. כיצד הדוגמאות ממערכות יחסים וחיי היומיום ממחישות זאת? יש דוגמאות מגוונות: אדם שמתגאה: ... לשמור על הארנק שלו. אנשים שרבים ביניהם (למשל, בני זוג או שכנים) וכל אחד מאשים רק את האחר. כשהטענות חד - צדדיות וכשאין נכונות לקחת אחריות, לרוב הצד שמאשים יותר עלול להיות המקור לבעיה. גם בתוכניות טלוויזיה יש מי שמציגים את פניהם בגלוי כשהם ... בדוגמאות הללו, עצם הצגת התלונה מלמדת שהאדם אולי לא מודע לכך שכאשר הוא מציג את השני כרע, הוא גם מציג את עצמו כמי שלא פועל באחריות או לא לוקח שליטה על חייו. מדוע אנשים מאמינים למתלונן בלי לשמוע את הצד השני? יש נטייה להזדהות עם מי ... אנשים עצמם מפחדים להסתכל פנימה, ולכן הם מוכנים לקבל כל סיפור שמאשרר עבורם שהם טובים והאחר רע. מה הקשר בין האשמת אחרים לבין לקיחת אחריות? ככל שאדם יותר מגלגל את האחריות על מישהו אחר, כך עולה החשד שהוא עצמו נמנע מלבדוק את החלק שלו בעניין. לדוגמה, אם בני זוג באים לרב או ליועץ וכל אחד זורק רק האשמות על השני, אפשר להבחין שצד שמאשים יותר ומנקה את עצמו לגמרי מאחריות, עלול להיות המקור העיקרי לבעיה. כשהאדם לא לוקח אחריות, הוא אינו לומד מהטעות וממשיך להאשים את המציאות, במקום לבדוק איך לשפר את מצבו. מה לגבי מקרים קיצוניים של ... במשך הזמן למצוא דרך כלשהי להיטיב את הרגשתו או לברוח או לעשות משהו אחר? גם אם אין לו שליטה על מעשה הפגיעה הפיזית, עדיין קיימת אחריות אפשרית על איך הוא מנהל את עולמו הפנימי. מדוע blaming המציאות עשוי לפגוע באדם עצמו? כלפי המציאות, נאמר שאם ... למה לא התאמצת יותר?. אם אתה מתלונן למה אינני בריא?, אולי היית צריך לשמור טוב יותר על הבריאות. האשמת המציאות לרוב משקפת אי - לקיחת אחריות של האדם על מצבו, והמציאות מחזירה אליו את אותה רמת אשמה בחזרה. האם אפשר לצאת ממקום של קורבנות ולהרגיש טוב? הטקסט רומז לכך שאם אדם לוקח אחריות אישית, בוחן את מצבו לעומק, מנסה להבין את תפקידו במה שקרה ולא נתקע בהאשמת אחרים בלבד, הוא יכול לצאת ממצב ... שהוא מאשים אחרים, יכול לבחון אילו מסקנות עליו להסיק לגבי עצמו, ולחפש דרכים לשנות את דפוסי החשיבה והפעולה שלו. תלונות על אחרים לקיחת אחריות היבטים במערכות יחסים התנהלות מול המציאות התמודדות עם תחושת קורבנות אני לא אשמה, איך לדעת מי אחראי? אחריות אישית במערכות יחסים, אחריות אישית בזוגיות, עקצו אותי, הסרת אחריות, לקיחת אחריות, טיפול זוגי, גישור זוגי, האשמת אחרים, להאשים את המציאות, חייתי עם מפלצת, אשתי מפלצת, בעלי מפלצת, גרושתי ...
בקשת עזרה רוחנית, תעזור לי לעזור לך, לקחת אחריות אישית, פחד לגלות את האמת, פחד להשתגע, פחד למות, פחד מגילוי האמת, פחד ללכת עד הסוף, מאמץ רוחני, עלוקה רוחנית, פחד להתאמץ
בקשת עזרה רוחנית, תעזור לי לעזור לך, לקחת אחריות אישית, פחד לגלות את האמת, פחד להשתגע, פחד למות, פחד מגילוי האמת, פחד ללכת עד הסוף, מאמץ רוחני, עלוקה רוחנית, פחד להתאמץ
... עזרה רוחנית, תעזור לי לעזור לך, לקחת אחריות אישית, פחד לגלות את האמת, פחד ... פחד ללכת עד הסוף, מאמץ רוחני, עלוקה רוחנית, פחד להתאמץ מהי הדרך להתמודד עם פחדים רוחניים והתמודדות עם אחריות אישית? ההרצאה מתמקדת במספר נושאים רוחניים שקשורים לפחדים פנימיים ולקבלת אחריות אישית. נושא מרכזי שהוזכר הוא ... עצמו. הכיצד פחדים אלו מתחברים במצב של תהליך רוחני עמוק שמתבצע כל הזמן בחיים של כל אחד מאיתנו. מהו תהליך לקיחת האחריות האישית? בהמשך ההרצאה, מושם דגש על לקיחת אחריות אישית כשלב הכרחי. הדרך להתמודד עם פחדים פנימיים היא על ידי נטילת אחריות מלאה על החיים, על כל פעולה ומחשבה. יש להבין שאין מצבים שבהם אנחנו לא אחראיים לפעולות שלנו או לפחדים שלנו. השלב הזה חשוב משום שלקיחת אחריות מלאה מאפשרת לאדם לגלות את האמת ... את הדברים בצורה כנה וללא מסכות, ובסופו של דבר להגיע להבנה עמוקה יותר של עצמו. פחדים רוחניים מאמץ רוחני לקחת אחריות אישית הפחד מלהשתגע הפחד לגילוי האמת ...
לקיחת אחריות בזוגיות, אחריות אישית בזוגיות, לעשות את המאה אחוז שלך, מי אשם בזוגיות? למה להשתנות אם הבן זוג לא משתנה? איך לצאת ממשבר זוגי? האם להתגרש או להילחם על הקשר? איך לפתור בעיות בזוגיות? טיפול זוגי
לקיחת אחריות בזוגיות, אחריות אישית בזוגיות, לעשות את המאה אחוז שלך, מי אשם בזוגיות? למה להשתנות אם הבן זוג לא משתנה? איך לצאת ממשבר זוגי? האם להתגרש או להילחם על הקשר? איך לפתור בעיות בזוגיות? טיפול זוגי
לקיחת אחריות בזוגיות, אחריות אישית בזוגיות, לעשות את המאה אחוז שלך, מי אשם בזוגיות? למה להשתנות אם הבן ... להילחם על הקשר? איך לפתור בעיות בזוגיות? טיפול זוגי איך לפתור משבר בזוגיות בעזרת אחריות אישית? כאשר זוג נמצא במשבר, כל צד מאשים את השני ומחכה שהשני ישתנה. אליעד כהן מסביר שאם רוצים לפתור את המשבר באמת, כל אחד צריך לקחת אחריות אישית מלאה על החלק שלו, ללא קשר לשאלה האם הצד השני ישתנה. הוא נותן דוגמה של זוג ... להשתנות אם הצד השני לא משתנה? אליעד מסביר שיכולה להיות סיטואציה שבה אחד הצדדים לוקח אחריות ומשפר חמישים אחוז מהדברים אצלו, אך הצד השני לא רק שלא משתפר אלא אף נעשה גרוע ... תהיה בטוחה לחלוטין שהיא לא רוצה להמשיך בזוגיות הזו, ותוכל לעזוב ללא ספקות. איך לקחת אחריות אישית עוזר לך להשתחרר מספקות? הרעיון שאליעד מציג לא מוגבל רק לזוגיות. הוא נכון ... איך עושים את המאה אחוז בפועל בזוגיות ובחיים? כדי ליישם את הרעיון של מאה אחוז אחריות, אליעד נותן עצה פרקטית נוספת: אם למשל יש אדם שרוצה להשיג בחורה והיא לא רוצה אותו, ... מבלי להיות מוטרד או בספקות. איך לצאת ממשבר זוגי? האם להישאר בזוגיות או לעזוב? לקיחת אחריות אישית בזוגיות למה להשתנות אם הצד השני לא משתנה? איך לדעת אם עשית את המקסימום? ... לו איזו בעיה עם הזוגיות, עכשיו מה ההיגיון אומר שצריך לקחת את שני הצדדים אדוני אתה קח אחריות על החלק שלך ואתה קח אחריות על החלק שלך ובוא נפתור את זה כי אם הוא יקח אחריות על החלק שלו וזה יקח אחריות על החלק שלו פתרנו את הבעיה עד כאן זה הגיוני, שני בני זוג רבים היא בגדה בו הוא בגד ... מה האמת שאם זאת הגישה שלך החיים שלך כנראה דפוקים בלי קשר אליו למה כי זה נושא של לקיחת אחריות אני צריך לעשות את המאה אחוז שלי בלי קשר לשום דבר אחר. אתה רוצה להצליח במשהו תעשה ...
אחריות אישית / לקחת אחריות - מהי המהות של לקיחת אחריות?
אחריות אישית לקחת אחריות - מהי המהות של לקיחת אחריות? לקחת אחריות פירושו, כאשר האדם מבין שהוא אחראי לגורלו, והוא מתחיל למצוא בתוכו את הכוחות שיש לו, כדי להשיג את השלמות האישית שלו. ולא לקחת אחריות, פירושו כאשר האדם חושב שהאושר שלו תלוי בדברים אחרים כלשהם, מלבד בו עצמו. ומהותה של לקיחת האחריות, היא נובעת מההבנה שהשלמות נמצאת בכל דבר. כי כאשר דבר הוא אינו שלם, הרי שהוא לא יכול לקחת אחריות, ועליו להסתייע בדברים אחרים כדי להגיע אל השלמות שלו. אבל מי שמבין שהשלמות נמצאת בכל דבר, הרי שהוא מבין ... בכל דבר, מאפשרת לכל ישות לדאוג לסך כל הצרכים שלה. וכלפי חוץ נראה, שכל דבר בעולם תלוי בכל שאר הדברים שיש בעולם. וכלפי חוץ נראה, שהאדם לא יכול לקחת אחריות אישית מלאה, משום שכל הדברים שבעולם תלויים גם בדברים אחרים. אלא, שהתלות של הדברים זה בזה, היא תלות חיצונית ... בשום דבר. וכל דבר יש בו את השלמות. והמשמעות של זה היא, שלמרות שמבחינת הצרכים החיצוניים של האדם, האדם כן תלוי בגורמים אחרים, והאדם לא בהכרח יכול לקחת אחריות אישית מלאה על הכל. משום שהאדם תלוי בעוד דברים. אבל מצד המהות הפנימית של האדם, דהיינו, מצד האושר הפנימית של האדם, ומצד השלמות האישית של האדם, הרי שהאדם תלוי אך ורק בעצמו בלבד. ולקיחת אחריות אישית, פירושו במישור הפנימי, שהאדם מבין שהאושר שלו תלוי רק באיך שהוא מסתכל על הדברים. וכאשר האדם מרגיל את עצמו לחפש את הטוב שיש בכל דבר, על ידי זה בסופו של דבר הוא מגלה שיש לו את היכולת לקחת אחריות על האושר שלו ולהיות מאושר. ...
כעס לא הגיוני, עצבים, למה מישהו כועס עליך? למה אני כועס עליה? למה היא כועסת עלי? אחריות אישית, התאהבות דמיונית, למה זה מגיע לי? לא עשיתי כלום, כעס לא מוצדק, מערכות יחסים, למה הוא כועס עלי? למה אני כועסת עליו? צק ללא כיסוי
כעס לא הגיוני, עצבים, למה מישהו כועס עליך? למה אני כועס עליה? למה היא כועסת עלי? אחריות אישית, התאהבות דמיונית, למה זה מגיע לי? לא עשיתי כלום, כעס לא מוצדק, מערכות יחסים, למה הוא כועס עלי? למה אני כועסת עליו? צק ללא כיסוי
... לא הגיוני, עצבים, למה מישהו כועס עליך? למה אני כועס עליה? למה היא כועסת עלי? אחריות אישית, התאהבות דמיונית, למה זה מגיע לי? לא עשיתי כלום, כעס לא מוצדק, מערכות יחסים, למה הוא כועס עלי? למה אני כועסת עליו? צק ללא כיסוי מהם מקורות ... כלפי אדם אחר משום שהוא לא עמד בציפיות הלא מציאותיות שהאדם עצמו יצר. כיצד למנוע אכזבות וכעסים? בכדי למנוע אכזבות וכעסים, יש צורך לקחת אחריות אישית על הציפיות שלנו מהמציאות. השלב הראשון הוא להבין מתי אנחנו מפתחים ציפיות לא מציאותיות, ולשאול את עצמנו: האם יש לי בסיס אמיתי להאמין שהדבר הזה ... בראש ומחכים להם להתממש, אנחנו מסתכנים בכעס ואכזבה כאשר המציאות לא תואמת את הציפיות הללו. הדרך למנוע זאת היא לשמור על תחושת אחריות אישית ולמנוע את יצירת הציפיות הדמיוניות. כעסים בזוגיות איך נוצר כעס? למה מישהו כועס עליי? איך לא לכעוס על אחרים? לקחת אחריות רגשית כיצד למנוע אכזבות? כיצד נוצרים כעסים, אכזבות וציפיות במוח האנושי? כאשר אדם מרגיש רע, בין אם הוא חווה בדידות, קשיים כלכליים, משבר אישי או אובדן, ... להיות איתו, דבר לגיטימי לחלוטין, אך מאחר שהוא כבר בנה במוחו עתיד משותף איתה, הוא חש כאילו נגרם לו עוול. השלכת הכעס על האחר במקום לקיחת אחריות האדם שמאוכזב אינו אומר לעצמו: אני טעיתי כי פנטזתי יותר מדי. במקום זאת, הוא מחפש את האשמים מבחוץ. הוא יכול להרגיש שהבחורה הרעה שברה לו את הלב, שהוא ... אנשים רבים יוצרים לעצמם סיפורים בראש, חווים מהם הנאה מוקדמת וכאשר המציאות אינה תואמת את הציפיות - הם מתאכזבים וכועסים. במקום לקחת אחריות על כך שהם פיתחו אשליות, הם מחפשים על מי להוציא את הכעס. הדרך למנוע זאת היא לא להיקשר רגשית לדברים שעדיין לא קרו, ולא להניח שהתוצאה תמיד תהיה כפי שמקווים. הבנת המנגנון הזה יכולה לעזור לכל אחד להפחית אכזבות וכעסים. למה מישהו כועס עליי? איך נוצר כעס? איך לא לכעוס על אחרים? לקחת אחריות איך לא להאשים אחרים? אל תהנה מהספק, התפרצות עצבים, אחריות אישית, לקחת אחריות רגשית, כעסים בזוגיות, מריבות בזוגיות, הנאה עתידית, ליהנות מהספק ...
אונס במרמה, אונס על הבר, יחסי מין בהסכמה חלקית, רצתה או לא רצתה, היה אונס או לא היה, אחריות אישית, נהיגה בשכרות, הוצאת דבר במרמה, אלימות נגד נשים, תלונת שווא, מערכות יחסים, האשמה באונס
... חלקית, רצתה או לא רצתה, היה אונס או לא היה, אחריות אישית, נהיגה בשכרות, הוצאת דבר במרמה, אלימות נגד נשים, תלונת שווא, מערכות יחסים, האשמה באונס האם יחסי מין במצב שכרות נחשבים לאונס? אליעד כהן ... שהדבר נכפה עליו. האם להיות שיכור פוטר מאחריות אישית על המעשים? אליעד מעלה השוואה בין מקרה של אישה שקיימה יחסי מין בשכרות לבין נהיגה בשכרות. אם אישה ששתתה אלכוהול ואז קיימה יחסי מין ... רצה לעשות זאת. השאלה שמעלה אליעד כאן היא על אחריות אישית : אם אדם אחראי על כך שהשתכר, האם הוא לא אחראי גם על מה שקורה לו אחר כך? האם יכול להיות שבחורה תרצה שיאנסו אותה? אליעד מציג עוד נקודת ... שעומד להתרחש פשע ואינו מתערב, גם הוא נושא באחריות מוסרית כלשהי. שאלת המעורבות האישית היא חלק בלתי נפרד מדיון בנושא זה. מה זה אונס במרמה? האם יחסים בשכרות נחשבים אונס? מתי מדובר בתלונת שווא? איך נקבעת הסכמה ליחסי מין? האם אחריות אישית קיימת במצבי שכרות? האם פנטזיה יכולה להצדיק אונס? מה האחריות של הצופים מהצד במצבי אלימות? ...
קונפליקט זוגי, קנאה במערכת יחסית, מי צריך לקחת אחריות בזוגיות? מי אחראי לכך שרע לך בזוגיות? אחריות אישית בזוגיות, אחריות על הרגשות של בני הזוג, לקיחת אחריות על הרגשות של בני הזוג, מי צריך להשתנות בקונפליקט זוגי? גישור זוגי
קונפליקט זוגי, קנאה במערכת יחסית, מי צריך לקחת אחריות בזוגיות? מי אחראי לכך שרע לך בזוגיות? אחריות אישית בזוגיות, אחריות על הרגשות של בני הזוג, לקיחת אחריות על הרגשות של בני הזוג, מי צריך להשתנות בקונפליקט זוגי? גישור זוגי
... זוגי, קנאה במערכת יחסית, מי צריך לקחת אחריות בזוגיות? מי אחראי לכך שרע לך בזוגיות? אחריות אישית בזוגיות, אחריות על הרגשות של בני הזוג, לקיחת אחריות על הרגשות של בני הזוג, מי צריך להשתנות ... עם בן או בת זוג שמקנאים. כיצד ניתן להתמודד עם קנאה על ידי שינוי אצל האדם שמקנאים לו? גישה אחת אומרת שהאחריות למצב נמצאת אצל האדם שמקנאים לו. על פי גישה ... ופחות חשופים לקנאה. כיצד ניתן להתמודד עם קנאה על ידי שינוי אצל האדם המקנא? הגישה השנייה מתמקדת דווקא באחריות של האדם שחווה את הקנאה עצמה. על פי גישה זו, ... התמודדות וטיפול בטראומות עבר הקשורות לבגידה, נטישה או חוסר ביטחון. למידת שליטה עצמית על רגשות וקבלת אחריות רגשית אישית. הפחתת הציפייה שבן או בת הזוג ... איך להימנע ממניפולציות של אתה אשם שרע לי או את אשמה שרע לי? אליעד מזהיר מפני המניפולציה של הטלת כל האחריות הרגשית על בן או בת הזוג. בני זוג לעיתים ... בזוגיות? לסיכום, אליעד כהן מבהיר שהדרך הטובה ביותר להתמודד עם קנאה היא גישה מאוזנת, שבה שני בני הזוג לוקחים אחריות אישית ופועלים לשינוי משותף והבנה הדדית, מבלי להאשים אחד את השני באופן מוחלט. השילוב בין אחריות אישית של כל צד לבין תקשורת פתוחה ... להתמודד עם קנאה בזוגיות? איך להתמודד עם בן זוג קנאי? תלות רגשית בזוגיות מי אשם בכך שיש מריבה בזוגיות? לקיחת אחריות בזוגיות ידידים בזוגיות להרגיש טוב לבד איך ... ביטחון, מה שמתפרש אצלה כקנאה. שתי דרכים להתמודד עם קנאה אפשר לגשת להתמודדות עם קנאה משני כיוונים: העברת האחריות אל האדם שמקנאים לו העברת האחריות אל האדם המקנא העברת האחריות לאדם שמקנאים לו במקרה זה, האחריות למצב מוטלת על האדם שמקנאים לו. ההנחה היא ... או לשים להן גבולות ברורים לתת לה יותר תשומת לב וביטחון בקשר הרעיון כאן הוא שהגבר, או האדם שמקנאים לו, לוקח אחריות על הרגשות של בן בת הזוג שלו ומנסה להפחית את חוויית הקנאה על ידי מתן תשומת לב רבה יותר והתאמה לצרכים הרגשיים של הצד השני. העברת האחריות לאדם המקנא גישה אחרת אומרת שהאדם שחווה קנאה צריך לקחת אחריות על רגשותיו ולהתמודד איתם מבפנים. זאת אומרת: ... הנוכחי. להרגיש טוב לבד תלות רגשית בזוגיות איך להתמודד עם קנאה בזוגיות איך להתמודד עם בן זוג קנאי איך לקחת אחריות רגשית במערכת יחסים התמודדות עם קנאה זוגית, ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על אחריות ניהולית, אחריות המנהל, מי אשם המנהל או העובד? האם לפטר את המנהל? האם לפטר את העובד? למה העובד לא עובד? בעיות של מנהלים עם עובדים, בעיות עם העובדים, האם המנהל אחראי? האם העובד אחראי? יעוץ למנהלים, תלונות על עובדים, יעוץ ארגוני
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: אחריות אישית, איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? כעס ועצבים? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם עצבות? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? דיכאון? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: אחריות אישית, איך לשנות תכונות אופי? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך ליצור אהבה? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להאמין בעצמך? איך לשתול מחשבות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לפרש חלומות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להצליח בראיון עבודה? איך לחנך ילדים? איך לא להישחק בעבודה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להצליח בזוגיות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להתמודד עם גירושין? איך להעריך את עצמך? איך להעביר ביקורת בונה? איך לקבל החלטות? איך להיגמל מהימורים? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך למצוא זוגיות? איך לעשות יותר כסף? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לשפר את הזיכרון? איך להיות מאושר ושמח? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לנהל את הזמן ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך נוצר העולם? אולי אנחנו במטריקס? האם יש משמעות לחיים? האם יש או אין אלוהים? למה העולם קיים? למה לא להתאבד? האם באמת הכל לטובה? איך להיות מאושר? למה יש רע בעולם? איך נוצר העולם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? למה יש רע וסבל בעולם? בשביל מה לחיות? האם המציאות היא טובה או רעה? איך להנות בחיים? מי ברא את אלוהים? מה המשמעות של החיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש אמת מוחלטת? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש בחירה חופשית? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם לדומם יש תודעה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם הכל אפשרי? האם אפשר לדעת הכל? איך להיות הכי חכם בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן קריירה, מאמן אישי למנהלים, מומחה בתחום אחריות אישית - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.4380 שניות - עכשיו 19_07_2025 השעה 01:22:17 - wesi1