אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה אוכל מתוק ✔2 סוגים של עצות, עצות טובות, עצות רעות, להרגיש טוב מהר, להרגיש טוב לאט, התמכרות לסוכר, תנגודת אינסולין, מחלת הסוכרת, טוב מהיר, טוב איטי...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
2 סוגים של עצות, עצות טובות, עצות רעות, להרגיש טוב מהר, להרגיש טוב לאט, התמכרות לסוכר, תנגודת אינסולין, מחלת הסוכרת, טוב מהיר, טוב איטי, שימוש בסמים, התמכרות למתוק, דרך קצרה שהיא ארוכה, דרך ארוכה שהיא קצרה, קיצורי דרך בחיים
מה ההבדל בין עצות שנראות דומות אך שונות במהותן?

ההרצאה של אליעד כהן עוסקת בהבדל בין שני סוגים של עצות - עצות המובילות לפתרונות מהירים, ולעומתן, עצות המובילות לפתרונות איטיים אך יציבים יותר. ישנם מקרים שבהם אדם נתקל בבעיה ומוצע לו פתרון מהיר שמספק תחושת הקלה מיידית. עם זאת, פתרונות כאלה עלולים להיות מזיקים בטווח הארוך, בעוד שפתרונות איטיים יותר, שגם עשויים להיות קשים בהתחלה, יכולים להוביל לתוצאה יציבה יותר.

למה פתרונות מהירים אינם בהכרח עדיפים?

פתרונות מהירים יכולים להראות כפתרונות אטרקטיביים ויעילים בהתחלה, כיוון שהם יוצרים תחושת הקלה מיידית ומספקים את הדרישות מבלי לדרוש הרבה זמן או מאמץ. עם זאת, הפתרונות האלה יכולים להפסיק לעבוד לאחר זמן מה. כשמדובר בפתרון כמו שימוש בסוכר, לדוגמה, בהתחלה הוא נותן תחושת אנרגיה מהירה מאוד, אך עם הזמן הגוף מפתח תנגודת לאינסולין, דבר שמוביל לנפילת סוכר ולתשוקה לחזור על הצריכה שוב ושוב, מה שמוביל במקרים רבים להשמנה ולסוכרת. כך, הפתרון מהיר אך לא בר קיימא ויוצר יותר בעיות.

כיצד דוגמת הסוכר ממחישה את הבעיה?

כאשר אדם עייף ומחפש אנרגיה מיידית, הוא עשוי לבחור בצריכת סוכר. בתחילה, זה מספק תחושת אנרגיה חזקה ומהירה, אך עם הזמן, עקב תנגודת אינסולין, הוא יזדקק למינונים גבוהים יותר של סוכר כדי להשיג את אותה תחושת אנרגיה. תהליך זה לא רק שאינו יעיל, אלא עלול לגרום לנזק בריאותי משמעותי כמו סוכרת והשמנה. זאת הדוגמה לאיך פתרון מיידי עלול להוביל לבעיות חמורות בטווח הארוך.

האם יש חלופה איטית אך יציבה יותר?

כדי להימנע מהבעיות שמגיעות עם פתרונות מהירים כמו סוכר, ניתן לבחור במזון שמספק אנרגיה באופן איטי ויציב יותר, כמו פחמימות מורכבות, סיבים תזונתיים, חלבונים ושומנים בריאים. אף על פי שמזון כזה עשוי לא להרגיש טעים כמו סוכר, הוא מספק אנרגיה לאורך זמן מבלי לגרום לנפילות סוכר ולתופעות בריאותיות שליליות.

כיצד מתבטא העיקרון הזה בתחום הסמים והאמונות המיידיות?

הדוגמה עם הסוכר נכונה גם לגבי סמים ופתרונות קסם אחרים. סמים יכולים לספק תחושת "טוב" מיידית, אך ברגע שההשפעה דועכת, האדם נדרש למינונים גבוהים יותר. זה יוצר התמכרות ותלות בחומר. כך גם אמונות של "תאמין בזה וזה יסתדר" יכולות לספק הקלה מיידית, אך עם הזמן תחושת האמונה מתפוגגת ויש צורך באמונה חזקה יותר, עד שהמנגנון כולו מתמוטט.

מדוע מומלץ לבחון את שורש הבעיה במקום לחפש קיצורי דרך?

הדרך היעילה ביותר לפתור בעיות לטווח ארוך היא להבין את מקור הבעיה ולפתור אותה בצורה יסודית. פתרונות מהירים שמובילים לתוצאה מיידית הם לא בהכרח הבחירה הנכונה, כיוון שבסופו של דבר, הם לא מבטיחים תוצאות יציבות. בעיות אמיתיות דורשות מאמץ להשקיע בהן ולהתמודד עם השורש, וזה מה שמוביל לפתרון יציב יותר שמחזיק לאורך זמן.

איך מיישמים את העיקרון בחיי היום - יום?

בפועל, כל פעם שעולה בעיה, כדאי לבחון את האופציות הקיימות. האם מדובר בפתרון מהיר שמספק תחושת הקלה מיידית, אך יש לו מחיר בטווח הארוך? או אולי כדאי להשקיע בפתרון איטי יותר שדורש יותר זמן ומאמץ, אך מבטיח יציבות לאורך זמן? בחירה בפתרון יציב תוביל לשיפור ארוך טווח ותמנע בעיות נוספות בעתיד.
מה ההבדל בין עצות שנראות דומות אך שונות במהותן?

יש מצבים שבהם יש בעיה כלשהי, ומיד מוצעת עצה שנראית כעוזרת לפתור את הבעיה "בבום". במבט ראשון, נדמה שזו עצה טובה, כיוון שהיא פועלת מהר. לעומת זאת, קיימות עצות אחרות שעובדות לאט יותר, דורשות יותר מאמץ, ולעתים בהתחלה אף גורמות לקשיים נוספים. השאלה הגדולה היא איזו עצה מביאה תועלת אמיתית לטווח הארוך.

למה פתרונות מהירים אינם בהכרח עדיפים?

פתרונות מהירים עשויים להיראות טובים בהתחלה: הם פועלים מהר, יוצרים תחושת הקלה גדולה ומידית, ומזכירים מכה חזקה של אנרגיה שפותחת בבת אחת את הבעיה. אלא שבטווח הארוך, לא פעם הם מאבדים מיעילותם עד כדי כך שצריך "להעלות מינון" - בין אם מדובר בפתרון המבוסס על סוכר, על אמונה כלשהי או על פתרונות קסם אחרים. כך, במקום להתבסס על שורש חזק ויציב, אדם עלול למצוא את עצמו רודף אחרי פתרון שמפסיק לעבוד באותה אפקטיביות ואף עלול לגרום נזקים מצטברים.

כיצד דוגמת הסוכר ממחישה את הבעיה?

כאשר אדם עייף ורוצה לשפר את מצבו במהירות, הוא עלול לבחור בצריכת סוכר גבוהה. בתחילה, סוכר זמין יוצר תחושה מיידית של אנרגיה והיי חזק ומהיר. אך אם חוזרים על הדפוס הזה שוב ושוב, הגוף מפתח תנגודת אינסולין, מה שמוביל לצורך בעוד ועוד סוכר כדי להשיג את אותה תחושת אנרגיה ראשונית. בסופו של דבר, האדם עלול לסבול מסכרת, השמנה, לחץ דם גבוה ותופעות בריאותיות שליליות נוספות. כך, הפתרון המהיר והזמין מפסיק לעבוד בטווח הרחוק ואפילו פוגע בבריאות.

האם יש חלופה איטית אך יציבה יותר?

במקום להסתמך על סוכר פשוט וזמין, אפשר לאכול מאכלים המכילים פחמימות מורכבות, סיבים תזונתיים, חלבונים או שומנים בריאים. מאכלים אלה משחררים את האנרגיה לאט יותר, ולכן עשויים לדרוש מהגוף יותר מאמץ בעיכול. בהתחלה זה עשוי להיות פחות כיף, פחות טעים ויותר מאתגר, אך לטווח הארוך הגוף נשאר עם רמות אנרגיה יציבות יותר, בלי להתמכר לתחושת ההיי המהירה שעלולה להתהפך במהירות.

כיצד מתבטא העיקרון הזה בתחום הסמים והאמונות המיידיות?

בדיוק כמו עם הסוכר, גם סמים נותנים לאדם תחושת "טוב" חזקה ומיידית. אולם, ברגע שהם מתחילים לאבד מהשפעתם, יש צורך במינון גבוה יותר כדי לחוות את אותה תחושה. עם הזמן נוצרת תלות והתמכרות, והאדם עלול להיקלע לבעיות קשות עוד יותר. אותו הדבר עשוי לקרות עם אמונות קצרות טווח: "תאמין בזה וזה יסתדר" - ייתכן שיש בכך סוג של הקלה מהירה, אך בסופו של דבר, כשהאמונה נסדקת, נדרשת אמונה גדולה יותר ויותר, והמנגנון עלול לקרוס.

מדוע מומלץ לבחון את שורש הבעיה במקום לחפש קיצורי דרך?

הדרך היעילה ביותר לפתור בעיות לטווח הארוך היא לחקור לעומק את מקור הבעיה: להבין מה באמת מציק, מה השורש ואיך פותרים אותו בצורה יסודית. פתרון כזה דורש סבלנות, מאמץ והסכמה להתמודד עם האמת, אך הוא אינו "נדלק ונכבה" במהירות כמו פתרון מהיר. לאורך זמן, זו גישה שמבטיחה רווח יציב ומתמשך, בלי להתדרדר למצב שבו נזקקים לעוד ועוד תכסיסים כדי לשמור על התוצאה.

איך מיישמים את העיקרון בחיי היום - יום?

בכל פעם שעולה בעיה, כדאי לבחון: האם מדובר בעצה מהירה שהשפעתה אולי תיתן תחושה טובה מיידית אך תגבה מחיר בעתיד? או שאולי עדיף להשקיע בפתרון יסודי, גם אם בתחילת הדרך הוא נראה מאתגר יותר? ההמלצה היא לא לחפש קסמים או קיצורי דרך, אלא לפעול בשכל ובאמת, ולבחון בכנות את המקור האמיתי של הקושי. אמנם בהתחלה ייתכן שיהיה קשה יותר, אבל בטווח הארוך זה חוסך סיבוכים ועוגמת נפש.
מהי דרך קצרה ארוכה? מהי דרך ארוכה קצרה? באיזו דרך ללכת? איזה פתרון הכי טוב? איזו עצה הכי טובה? מהי הדרך הטובה ביותר? טווח קצר, טווח רחוק, רגישות לאינסולין, רמות הסוכר בדם, תזונה, דיאטה, פחמימות מורכבות, פחמימות ריקות, פחמימות מלאות, פחמימות פשוטות, סוגים של פחמימות, סיבים תזונתיים, מהי דרך קצרה וארוכה? מהי דרך ארוכה וקצרה?
2 סוגים של עצות מקום וזמן אכילת מתוקים להתמכר להתמודד עם בעיה לפתור את הבעיה אוהב מתוק תהליכים שלילי שומנים פתרון 2 סוגים של עצות אוהב מתוק אוהבת מתוק אוכל מתוק אוכלת מתוק אוכלת מתוקים אינסולין אכילה אובססיבית אכילה כפייתית אכילה רגשית אכילת מתוק אכילת מתוקים אנורקסיה בולימיה בולמיה גמילה גמילה מהתמכרויות גמילה מהתמכרות דיאטה דרך ארוכה שהיא קצרה דרך בחיים דרך קצרה דרך קצרה שהיא ארוכה הפרעות אכילה הפרעת אכילה הרזיה השמנה השמנה הרזיה השמנת יתר התמכרויות התמכרות התמכרות לאוכל התמכרות לאכילה התמכרות למתוק התמכרות למתוקים התמכרות לסוכר התמכרות לסוכרים חיים חשק למתוק טוב איטי טוב מהיר טיפול בהתמכרויות טיפול בהתמכרות טעם מתוק יועץ יעוץ ירידה במשקל כמיהה למתוק לאכול מתוק להיגמל להיגמל מהתמכרויות להיגמל מהתמכרות להרגיש להרגיש טוב להרגיש טוב לאט להרגיש טוב מהר לטפל בהתמכרויות לטפל בהתמכרות לרדת במשקל לרזות מחלת מחלת הסוכרת מכור מכור למתוק מכורה למתוק מתוק סוגים סוגים של עצות סוכר סמים עודף משקל עצות עצות טובות עצות רעות צורך במתוק קיצורי דרך קיצורי דרך בחיים רצון למתוק שימוש בסמים תאווה למתוק תנגודת אינסולין תשוקה למתוק
משיכה ודחייה, איך עובד הרצון? למה אני נמשך למשהו? למה אני רוצה משהו? למה אני עושה משהו? למה אני לא עושה משהו? איך נוצרת משיכה? למה אני לא רוצה משהו? למה אני נמשך למשהו? למה אני מעשן? למה אני אוכל מתוק? למה יש לי הרגל מסוים?
משיכה ודחייה, איך עובד הרצון? למה אני נמשך למשהו? למה אני רוצה משהו? למה אני עושה משהו? למה אני לא עושה משהו? איך נוצרת משיכה? למה אני לא רוצה משהו? למה אני נמשך למשהו? למה אני מעשן? למה אני אוכל מתוק? למה יש לי הרגל מסוים?
... למה אני נמשך למשהו? למה אני מעשן? למה אני אוכל מתוק? למה יש לי הרגל מסוים? למה אנחנו נמשכים או נדחים מדברים מסוימים? לעיתים אנשים מתנהגים בדרכים שנראות לא הגיוניות. אדם יכול לאהוב דבר מסוים, להימשך אליו או להימנע ממנו בלי ... לחלוטין לחוויה המקורית. דוגמה נוספת היא אוכל מתוק. אנשים נוטים לאכול מתוק לא רק בגלל הטעם עצמו, אלא לעיתים בגלל התחושה הטובה שהייתה להם בעבר כאשר אכלו מתוק ברגעים מסוימים, כמו חגיגות או אירועים משמחים. כך המוח מקשר בין האוכל לבין הרגשה חיובית, והאדם ממשיך לרצות לשחזר אותה. דוגמאות נוספות מהחיים לזיכרונות והשפעתם אדם שמעשן יכול ...
מה הכי חשוב בגמילה מהתמכרויות? הפסקת התמכרות, שינוי הרגלים, איך לשכוח מישהו? איך להפסיק מחשבה טורדנית? איך לרפא הפרעה נפשית? איך לרפא מחלה נפשית? איך להצליח בדיאטה? במה תלוי אם תצליח להיגמל? להפסיק לעשן, אכילת מתוק, OCD
מה הכי חשוב בגמילה מהתמכרויות? הפסקת התמכרות, שינוי הרגלים, איך לשכוח מישהו? איך להפסיק מחשבה טורדנית? איך לרפא הפרעה נפשית? איך לרפא מחלה נפשית? איך להצליח בדיאטה? במה תלוי אם תצליח להיגמל? להפסיק לעשן, אכילת מתוק, OCD
... נפשית? איך לרפא מחלה נפשית? איך להצליח בדיאטה? במה תלוי אם תצליח להיגמל? להפסיק לעשן, אכילת מתוק, OCD מה הכי חשוב בגמילה מהתמכרויות? הדבר המרכזי בתהליך של גמילה מהתמכרויות או הפסקת התנהגות לא רצויה הוא לא להתמקד בהפסקת ההתנהגות או המחשבה, אלא במציאת ... ידי העדפת אלטרנטיבה שתספק את הצורך במקום להילחם בהרגל המזיק. למשל, אם אדם רוצה להפסיק לאכול מתוק, במקום להתרכז במחשבות כמו אני לא אוכל מתוק או אסור לי לאכול מתוק, צריך לחשוב על אלטרנטיבה, כמו אכילת חסה. השאלה היא, למה אני אוכל מתוק? אם התשובה היא רעב, אז כדאי להתרכז במזון בריא כמו חסה, ולמלא את הצורך ברעב באמצעות המזון החדש במקום הממתק. החשיבה הזו משנה את הגישה, ומונעת את המאבק ... שההתנהגות היא רק סימפטום של צורך פנימי שלא מולא. לדוגמה, אדם שעובר על דיאטה עשוי לאכול מתוק מתוך תחושת רעב או מתוך צורך ריגשי, כמו פיצוי על מתח. אם אדם מנסה להפסיק את ההתנהגות של אכילת מתוק מבלי להבין את הצורך שמאחוריה, הוא עלול להיכשל ולחזור להתנהגות הישנה. במקום להיאבק בהרגל עצמו, עדיף להבין את הסיבה האמיתית מאחורי ההתנהגות ולמלא את הצורך בדרכים אחרות. איך דוגמת החסה עוזרת להבין את הרעיון? כשהאדם שואל את עצמו למה אני אוכל מתוק? , ופותח את האפשרות למאכל חלופי כמו חסה, הוא לא נלחם במתוק אלא ממלא את הצורך בצורה בריאה. אם מדובר ברעב, החסה תמלא את הצורך הזה באופן טבעי, בלי צורך להילחם במתוק. זהו פתרון פרואקטיבי שנעזר בחלופה חיובית. כיצד זה עובד לגבי עישון? אם אדם רוצה להפסיק לעשן, הטעות הגדולה היא להתמקד רק בהפסקת העישון. במקום זאת, יש להבין למה ... את מה שלא רוצים, אלא להתמקד במשהו אחר שרוצים לעשות במקום. לדוגמה, אם מישהו רוצה להפסיק לאכול מתוק, הטעות הנפוצה היא לחשוב כל הזמן אני לא רוצה לאכול מתוק או אסור לי לאכול מתוק. במקום זאת, כדאי להתמקד במה כן אוכלים, כמו חסה, ולהתחיל להתרגל לאפשרות החדשה הזו. כשממלאים את הצורך (למשל תחושת רעב), כבר לא נשאר מקום למתוק . למה לא כדאי להילחם ישירות בהרגל הלא רצוי? הפעולה או ההתנהגות הלא רצויה (כמו אכילת מתוק) היא רק סימפטום של צורך פנימי עמוק יותר, כמו רעב או רצון לפיצוי רגשי. אם מתעקשים להילחם רק במתוק בלי לטפל בצורך, הוא עלול לחזור או לגרום לתסכול. במקום זאת, בודקים למה אני עושה את זה? וממלאים את הצורך בדרך אחרת (למשל אכילת חסה במקום מתוק). איך דוגמת החסה עוזרת להבין את הרעיון? כשמישהו מחליט להפסיק לאכול מתוק, חשוב לזהות מה הסיבה שבגללה הוא פונה למתוק: אם הוא רעב, עדיף להחליט על מאכל חלופי, כמו חסה, ולהתחיל לחשוב איך אני אוכל יותר חסה? במקום לחשוב איך אני לא אוכל מתוק?. אם הוא לחוץ או עצבני, יכול להיות שצריך פעילות אחרת שתפיג את המתח. ברגע שמתמקדים בחלופה חיובית ומיישמים אותה בפועל, ההתנהגות הישנה פוחתת באופן טבעי. כיצד זה ...
השיטה של אליעד כהן, מצא את ההבדלים, מדיטציה ואושר, שיטות טיפוליות, שיטות רוחניות, שיטות איך להיות מאושר, שיטות איך לא לסבול, שיטות איך לא להרגיש רע, גישות טיפוליות, האם מדיטציה עוזרת? מודעות עצמית, התפתחות אישית, מורה רוחני
השיטה של אליעד כהן, מצא את ההבדלים, מדיטציה ואושר, שיטות טיפוליות, שיטות רוחניות, שיטות איך להיות מאושר, שיטות איך לא לסבול, שיטות איך לא להרגיש רע, גישות טיפוליות, האם מדיטציה עוזרת? מודעות עצמית, התפתחות אישית, מורה רוחני
... את התפיסה שלו כלפי המציאות. כתוצאה מזה הוא מרגיש טוב יותר, לפחות זמנית. העניין הוא שלא רק מדיטציה עובדת כך. גם שינה יכולה לעזור לבן אדם, גם אוכל מתוק או שוקולד יכול לעזור, כי גם הם מחלישים זמנית את הסבל של האדם. הבעיה היא, שזה פתרון זמני בלבד. כשנגמר האפקט, ... קורה כשהוא יוצא מהמדיטציה? הוא חוזר למציאות, והמינוס בבנק עדיין שם, והסבל חוזר. כך זה עם כל השיטות הדומות: התמכרות לפורנו, סמים, אלכוהול, שינה, אוכל מתוק ועוד - כל אלה מסיחים את דעתו של האדם, נותנים לו תחושת הקלה זמנית, אבל ברגע שההשפעה נגמרת, הבעיה האמיתית חוזרת ... המציאות שבה הוא נמצא, להבין בדיוק מה קורה, להתמודד ישירות עם הבעיה, ולפתור אותה מהשורש. רק אז הפתרון יהיה אמיתי, יציב, וללא צורך לחזור לבריחה. התמכרות למתוק התמכרות לפורנו התמכרות לסמים הדחקה ובריחה מהתמודדות להיצמד לאמת לבדוק מה האמת? לברר את האמת מדיטציה ושיטות טיפול ... מחליש את הרצון שלו או משנה את תפיסת המציאות שלו, וכך הוא מרגיש טוב יותר. אבל, מדיטציה (וכמו כן, שיטות טיפול רבות אחרות) פועלת בדיוק כמו שינה, אוכל מתוק או כל פעילות אחרת שמרגיעה באופן זמני. לדוגמה, אם אדם אוכל שוקולד כשהוא במצוקה - זה יכול להרגיע אותו, אבל זה לא ... לקשה יותר עם הזמן. למידע נוסף על שיטות טיפול, מדיטציה והתמודדות עם בעיות מהשורש, ניתן להיכנס לאתר האינטרנט EIP.co.il ולמצוא מידע נוסף על הנושא. התמכרות למתוק , התמכרות לפורנו, התמכרות לסמים, הדחקה, בריחה מהתמודדות, להיצמד לאמת, לבדוק מה האמת, לברר את האמת ...
איך לעמוד בהחלטה? איך לקבל החלטה ולעמוד בה? למה קשה לקבל החלטה? לא מצליח לשמור על הדיאטה, לא מצליח להפסיק לעשן, שינוי התנהגותי, למה קשה להבין מה אני רוצה? איך להיצמד להחלטה? הפסקת עישון, ירידה במשקל
איך לעמוד בהחלטה? איך לקבל החלטה ולעמוד בה? למה קשה לקבל החלטה? לא מצליח לשמור על הדיאטה, לא מצליח להפסיק לעשן, שינוי התנהגותי, למה קשה להבין מה אני רוצה? איך להיצמד להחלטה? הפסקת עישון, ירידה במשקל
... זמן שהרגילו אותו יש לו מחשבה מקובעת בראש דרך חשיבה וקשה לשנות את זה. אליעד: בא בן אדם אמר שלום אני מעכשיו מפסיק לעשן מפסיק לאכול מתוק סבבה והוא לא מצליח לעמוד בזה, למה הוא לא מצליח ... בתוכו עדיין רוצה לאכול והוא לא רוצה להראות לעצמו את האמת. אליעד: למה אבל למה מההתחלה שנייה, בא בן אדם אומר טוב מעכשיו אני לא אוכל מתוק ואז הוא אוכל מתוק נכון אז זה לא הפתרון אוקי מה הפתרון הנוסף תקשיב תשאל את עצמך באמת למה אתה רוצה לאכול מתוק מה הסיבות מה ההיגיון מה היתרונות מה החסרונות ואז או שתגיע למסקנה שזה בסדר לאכול מתוק ולא תהיה לך בעיה או שתגיע למסקנה שאתה לא רוצה לאכול מתוק ולא תהיה בעיה כי אתה באמת לא תרצה לאכול מתוק. ש: יש מאמץ. אליעד: לא רק בגלל המאמץ זאת האמת? ...
דחפים וחשקים, איך להתגבר על דחף? איך להתגבר על חשק? התמכרות לסוכר, התמכרות לסיגריות, התמכרות לעישון, גמילה מסוכר, מכוני גמילה, איך להיגמל מהתמכרות? איך להפסיק התמכרות? איך לשלוט בדחפים? איך לנטרל דחף? גמילה מדחפים
דחפים וחשקים, איך להתגבר על דחף? איך להתגבר על חשק? התמכרות לסוכר, התמכרות לסיגריות, התמכרות לעישון, גמילה מסוכר, מכוני גמילה, איך להיגמל מהתמכרות? איך להפסיק התמכרות? איך לשלוט בדחפים? איך לנטרל דחף? גמילה מדחפים
... דחף? גמילה מדחפים איך להתמודד עם דחפים והתמכרויות? דחפים הם תחושות חזקות שמניעות את האדם לפעול בדרך מסוימת, גם כאשר יש רצון הפוך להימנע מאותה פעולה. לדוגמה, דחף לאכול מתוק עשוי להתנגש עם רצון לשמור על דיאטה, דחף לעשן מול רצון להפסיק לעשן, או דחף לכעוס מול הרצון ... קיום שני רצונות מנוגדים במקביל, כמו כן לעשות מול לא לעשות. איך מתמודדים עם זה? האם כדאי להדחיק דחפים? רבים מנסים להתמודד עם דחפים בעזרת הדחקה - לדוגמה, כשמישהו רוצה לאכול משהו מתוק אך משקר לעצמו ואומר אני לא רוצה את זה, זה לא מעניין אותי. פעולה כזו יוצרת סתירה פנימית, משום ... עם הדחף. מהי הטעות בשקר עצמי? הטעות הבסיסית בניסיון לשקר לעצמך היא שהאדם מספר לעצמו סיפור שקרי, כאילו אין לו רצון כלל לבצע את הפעולה. למשל, אדם שמנסה לאכול פחות מתוק אך משקר לעצמו ואומר אני בכלל לא רוצה מתוק, במקום להכיר בכך שהוא כן רוצה אותו אך מוותר כי הוא מעדיף לשמור על דיאטה. הדחף לאכול את המתוק ימשיך להתקיים, ואם בסופו של דבר יתפוס את האדם בשעת חולשה, הוא יאכל אותו וימצא את עצמו במבוכה פנימית, מבלי להבין מדוע. מה עלינו לעשות במקום לשקר? במקום לשקר לעצמנו, מומלץ להכיר באמת הפנימית: אני מאוד רוצה לאכול את המתוק, אך אני מעדיף להימנע מזה כי אני רוצה לשמור על הבריאות. כך, אדם מכיר בשני הרצונות המנוגדים ... מתוך הכרה מלאה שזו בחירה מודעת ולא מכוח שקר. האם לומר את האמת באמת גורם נזק? יש אנשים שמפחדים להודות באמת כי הם חוששים מההשלכות של ההבנה. לדוגמה, אדם שעומד בפני דחף לאכול מתוק עשוי לחשוש שאם יכיר בכך שהוא רוצה לאכול, הוא יפנה לאכול בלי שליטה. אולם, אמירת האמת דווקא מאפשרת לאדם להבין את המחיר של הרצון, ולהגיב בצורה שיקול דעת מחושבת. אם אדם מבין שהוא רוצה את המתוק אך בוחר להימנע כי המחיר כבד מדי, הוא יבחר באופן מודע ולא מתוך פחד או שליטה חיצונית. למה לא ... גמילה כיצד דחפים פועלים בחיי היומיום? דחף הוא תחושה חזקה המניעה לבצע פעולה מסוימת, גם אם קיימת במקביל תשוקה או צורך הפוך להימנע מאותה פעולה. למשל, אפשר להרגיש דחף עז לאכול מתוק בו זמנית עם רצון חזק להימנע מאכילת מתוק (כדי לשמור על דיאטה). דוגמאות נפוצות נוספות הן הדחף לעשן מול הרצון להפסיק לעשן, או הדחף ... כן לעשות לעומת לא לעשות. מדוע לא כדאי להדחיק את העובדה שיש לנו דחף? אנשים רבים מנסים לגבור על הדחף בדרך של הדחקה או שקר עצמי, למשל להגיד אני בכלל לא רוצה את המתוק הזה, הוא מגעיל אותי - בשעה שבפנים הם יודעים שהם כן רוצים אותו. פעולה כזו יוצרת סתירה פנימית ... חרדות לא הגיוניות. מהי הטעות הבסיסית בניסיון לשקר לעצמך? אחת הטעויות הנפוצות היא שהאדם מספר לעצמו סיפור שקרי, כאילו אין לו רצון כלל לבצע את הפעולה. לדוגמה, מי שרוצה לאכול מתוק אך בו זמנית רוצה לשמור על דיאטה, עלול להגיד אין לי שום דחף למתוק, זה בכלל דוחה אותי. לכאורה, השקר הזה נועד להצדיק את ההימנעות, אבל בפועל הוא מחליש אותה כי ... הרצון עוד קיים, המוח לא ישתכנע לאורך זמן, ויש סיכוי לחזרה פתאומית וחזקה יותר לעישון. מהי האלטרנטיבה לשקר ולהדחיק? במקום לשקר, כדאי להכיר באמת: - אני מאוד רוצה לאכול מתוק, אבל בו זמנית אני מעדיף לשמור על הבריאות והדיאטה. - כן, אני רוצה לעשן כי התרגלתי לזה שנים, ... תתבטא בחרדה או בעיה אחרת. במקרה כזה, משיגים רק החלפת בעיה בבעיה אחרת. למה אמירת האמת פותרת את הבעיה מהשורש? 1. כי אינך מזייף את הסיבות להימנעות: אתה לא אומר אני לא אוכל מתוק כי אינני רוצה בו, אלא אני לא אוכל מתוק כי יש לי רצון חזק יותר שלא לאכול. 2. כי המוח אינו חש מרומה: אם באחד הימים עולה הרצון לאכול מתוק, אין סתירה פנימית. להפך, האדם יכול להגיד נכון, אני עדיין רוצה לאכול, אבל היום אני מעדיף לא ... שאני מעדיף יותר, הוא משיג חופש אמיתי לקבל החלטות לפי אמת פנימית ולא לפי שקר. כך אפשר להימנע מתסכולים ארוכי טווח. מה בנוגע לסיטואציות מורכבות יותר? בדומה לדוגמה עם המתוק והעישון, אפשר להסתכל גם על סיטואציות אחרות: הפחד להתחיל שיחה עם אדם שמוצא חן בעיניך, מול ... שעדיף לתת לעובדות הפנימיות להיחשף, מאשר לצבור שקרים והדחקות שיטלטלו את חייך בכיוונים לא צפויים. דחפים הדחקה קומבינות התמודדות עם חרדות שינוי הרגלים מכוני גמילה חשק לאכול מתוק, חשק לעשן, גמילה והיצמדות לאמת, גמילה שקרית, גמילה אמיתית, התמכרות והדחקה, הדחקת הרצון ...
איך הכי טוב הופך להיות הכי רע? איך לא להפוך טוב לרע? איך לא להרגיש רע? תלות רגשית, איך לא להיות תלוי רגשית? למה רע אחרי פרידה זוגית? מתי רע אחרי חופשה? למה לא להיאחז בדברים? למה אי אפשר להרגיש טוב בלי תנאים? למה אין טוב בחינם?
איך הכי טוב הופך להיות הכי רע? איך לא להפוך טוב לרע? איך לא להרגיש רע? תלות רגשית, איך לא להיות תלוי רגשית? למה רע אחרי פרידה זוגית? מתי רע אחרי חופשה? למה לא להיאחז בדברים? למה אי אפשר להרגיש טוב בלי תנאים? למה אין טוב בחינם?
... אוכל טעים או חוויות שמספקות לו הנאה, אין בכך בעיה כל עוד הוא לא מפתח תלות בזה. אבל, ברגע שהוא מתמכר לכך, הוא מתחיל לשלם מחירים. דוגמאות לכך כוללות סמים, אכילת מתוק או אפילו קשרים אישיים שבהם הוא נתון לתלות רגשית מופרזת. המרצה מציין שמדובר בתהליך שבו אדם מתמכר למשהו, מתחיל להרגיש שהוא לא יכול להפסיק את זה. אם הוא מתחיל להרגיש ... עם זה שום בעיה. הבעיה היא מה קורה כשהוא מתמכר לזה. ואז אחרי שאתה מתמכר לזה, אתה משתמש עוד ועוד ועוד ועוד, ואז אתה גם מתחיל לשלם את המחירים של הסמים. אתה אוכל מתוק. אין בעיה שאתה אוכל מתוק, אבל מה יקרה אם אתה תתמכר לזה ותאכל המון מתוק? יהיו לך בעיות. זאת אומרת, ברגע שיש משהו שעושה לך טוב ואתה מתחיל להיות תלוי בו, אתה מתחיל להיקשר אליו יותר מדי, הילד שלך עושה לך טוב ואתה יותר מדי נקשר אליו, הבן - ...
התמכרות, בגידות, האם מכור נשאר מכור? האם בוגד תמיד בוגד? האם התמכרות לעולם חוזרת? האם בגידה תמיד חוזרת? האם הגמילה הצליחה? האם הטיפול בטראומה הצליח? האם ההתמכרות תחזור? איך להוציא מישהו מהראש? האם הצלחתי לשכוח אותה? טראומת אונס
התמכרות, בגידות, האם מכור נשאר מכור? האם בוגד תמיד בוגד? האם התמכרות לעולם חוזרת? האם בגידה תמיד חוזרת? האם הגמילה הצליחה? האם הטיפול בטראומה הצליח? האם ההתמכרות תחזור? איך להוציא מישהו מהראש? האם הצלחתי לשכוח אותה? טראומת אונס
... להרגיש אהובה מבפנים, ללא תלות בגורם חיצוני. אם אדם התמכר לסמים כדי לברוח מכאב רגשי - עליו ללמוד להתמודד עם כאב רגשי באופן אחר שאינו כולל סמים. אם אדם אוכל מתוק כדי להרגיש רוגע - עליו ללמוד להשיג תחושת רוגע ללא אוכל מתוק. שינוי אמיתי מחייב שינוי במנגנון הרגשי כל עוד האדם תלוי בגורם חיצוני כדי להרגיש תחושה חיובית מסוימת, יש סיכוי גבוה שהוא יחזור לאותו דפוס התנהגות כאשר התחושה תחסר לו שוב. לכן, ...
אהבה או תלות רגשית, התמכרות או אהבה, האם זו אהבה או התמכרות? האם זו אהבה תלותית? האם אני מכור? האם זו התמכרות? האם זו תלות רגשית? התמכרות זוגית, התמכרות לזוגיות, התמכרות ותלות רגשית, האם אני אוהב אותה? האם היא אוהבת אותי?
אהבה או תלות רגשית, התמכרות או אהבה, האם זו אהבה או התמכרות? האם זו אהבה תלותית? האם אני מכור? האם זו התמכרות? האם זו תלות רגשית? התמכרות זוגית, התמכרות לזוגיות, התמכרות ותלות רגשית, האם אני אוהב אותה? האם היא אוהבת אותי?
... האם התחושות החיוביות שאתם מקבלים מתוך הקשר הן בלעדיות לקשר, או שאפשר להשיג אותן גם באופן עצמאי. לדוגמה, כשאדם אוכל מתוק ישנן שתי אפשרויות: אפשרות אחת היא שהוא אוכל מתוק מתוך הנאה, וזה בסדר גמור ובריא, אפשרות שנייה היא שהוא חייב מתוק כדי לא להתעלף, ואז הוא במצב בעייתי ותלותי. בדומה לכך, אם אתם מרגישים שחלק מהרגשות הטובים ... אוהב את האדם השני באמת, ומצב שני שבו הקשר נובע מתוך תלות רגשית או צורך למלא חוסר פנימי. ניתן להשוות זאת לאדם שאוכל מתוק - יש מי שאוכל מתוק כי הוא נהנה מזה, ויש מי שחייב לאכול מתוק כי אחרת הוא יתעלף. במקרה השני, לא מדובר ברצון אלא בהכרח, וזה בדיוק מה שקורה בזוגיות ...
איזון / חוסר איזון - מה טוב / רע באיזון ובחוסר איזון? איך להגיע לאיזון אמיתי?
... מענה מושלם לכל אחד ואחד מהכוחות השונים שיש באדם. לדוגמה: אדם שרוצה מאוד לאכול אוכל מתוק ומשמין ומהצד השני רוצה גם לא להשמין. אצל אדם כזה לחיות באיזון פירושו, לאכול באופן הגיוני בלי ...
אהבה / זוגיות / אהבה עצמית / התאהבות - מהי אהבה? איך לאהוב? איך להתאהב? איך ליצור אהבה?
... אותו הדבר או לא, לפי הרצון שלו באותו הרגע. כי אם האדם רוצה כרגע לאכול מתוק, אז הוא אוהב מתוק. ואם הוא כרגע לא רוצה לאכול מתוק מסיבה כזו או אחרת, אז הוא לא יאהב מתוק וכולי. וכנל, התאהבות נוצרת, כאשר ... בו ברמה הפנימית במה שהוא באמת רוצה. לדוגמה: אם מביאים לבן אדם אוכל מתוק ומשמין. שהוא יכול לשנוא את זה ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על 2 סוגים של עצות, עצות טובות, עצות רעות, להרגיש טוב מהר, להרגיש טוב לאט, התמכרות לסוכר, תנגודת אינסולין, מחלת הסוכרת, טוב מהיר, טוב איטי, שימוש בסמים, התמכרות למתוק, דרך קצרה שהיא ארוכה, דרך ארוכה שהיא קצרה, קיצורי דרך בחיים
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: אוכל מתוק, איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? דיכאון? איך להתמודד עם לחץ? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? כעס ועצבים? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: אוכל מתוק, איך לפרש חלומות? איך לשפר את הזיכרון? איך למכור מוצר ללקוחות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך ליצור אהבה? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לפתח יכולות חשיבה? איך למצוא זוגיות? איך להצליח בראיון עבודה? איך לשנות תכונות אופי? איך לחנך ילדים? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לעשות יותר כסף? איך לנהל את הזמן? איך להצליח בזוגיות? איך להאמין בעצמך? איך להעריך את עצמך? איך לא להישחק בעבודה? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להעביר ביקורת בונה? איך להיגמל מהימורים? איך להתמודד עם גירושין? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לקבל החלטות? איך להיות מאושר ושמח? איך לשתול מחשבות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך להנות בחיים? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש או אין אלוהים? למה יש רע בעולם? האם יש אמת מוחלטת? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש בחירה חופשית? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? אולי אנחנו במטריקס? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך נוצר העולם? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש משמעות לחיים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? למה העולם קיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? למה לא להתאבד? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם לדומם יש תודעה? האם הכל אפשרי? בשביל מה לחיות? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם אפשר לדעת הכל? איך להיות הכי חכם בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם המציאות היא טובה או רעה? האם באמת הכל לטובה? איך להיות מאושר? מי ברא את אלוהים? איך נוצר העולם? מה המשמעות של החיים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן רוחני, מאמן אישי לימודים, מגשר בנושאי אוכל מתוק - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3906 שניות - עכשיו 19_07_2025 השעה 04:33:57 - wesi1