אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה אובססיביות ✔התמדה באמצעות חוסר התמדה, איך להתמיד לאורך זמן? איך להצליח להתמיד בהשגת מטרה? למה לא להיות אובססיבי בהשגת מטרה? איך עודף התמדה יגרום...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
התמדה באמצעות חוסר התמדה, איך להתמיד לאורך זמן? איך להצליח להתמיד בהשגת מטרה? למה לא להיות אובססיבי בהשגת מטרה? איך עודף התמדה יגרום לך לא להתמיד? למה יותר מידי התמדה יוצרת חוסר התמדה? למה אני לא מצליח להתמיד? מוטיבציה
למה יותר מדי התמדה גורמת לך להפסיק להתמיד?

אנשים רבים מתמודדים עם קושי להתמיד במטרות לאורך זמן. ההסבר לכך, לפי אליעד כהן, הוא שהרבה פעמים ההתמדה עצמה הופכת להיות אובססיבית ומחויבת מדי, ואז במקום לחזק את הרצון שלך, היא דווקא מחלישה אותו. כאשר אתה מתחייב למשהו באופן מוחלט ונוקשה, אתה למעשה מגביל את החופש שלך ויוצר תחושת לחץ ומועקה, שעם הזמן תגרום לך להפסיק להתמיד.

לדוגמה, אם החלטת להתמיד באימון גופני, אבל הגדרת מראש שתתאמן באופן קבוע בכל יום שלישי בשעה מסוימת, בשלב כלשהו זה עלול להפוך למחויבות כבדה מדי. במקום שהאימון יהיה מקור להנאה ובריאות, הוא יהפוך לעול, ואתה תתחיל לשנוא אותו. ההתחייבות הנוקשה יוצרת התנגדות פנימית שרק הולכת ומתחזקת ככל שאתה מחויב יותר למטרה.

איך חוסר התמדה יכול לסייע בהתמדה לטווח ארוך?

כדי לשמר התמדה אמיתית לאורך זמן, עדיף להשתמש דווקא בגישה של חוסר התמדה מסוים. משמעות הדבר היא לשמור על גמישות יחסית ולמנוע מצב שבו אתה הופך את המטרה שלך ל"דתית". לדוגמה, אם המטרה שלך היא להתמיד בדיאטה, הגישה הכי יעילה היא לא לאסור על עצמך באופן מוחלט לאכול דברים לא בריאים. ברגע שאתה מחליט: "אסור לי בשום אופן לאכול מתוקים", אתה למעשה יוצר מצב של מחנק והרגשה של חסך. עם הזמן תתחיל לשנוא את הדיאטה ופשוט תפסיק איתה לגמרי.

לעומת זאת, אם אתה מאפשר לעצמך מרחב מסוים של גמישות - למשל, לומר "אני משתדל לאכול בריא רוב הזמן, אבל מדי פעם מאפשר לעצמי גם משהו טעים ופחות בריא" - ההרגשה שתתקבל תהיה הרבה יותר נעימה ומאפשרת. בצורה זו ההתמדה הופכת לקלה יותר בטווח הארוך, כי לא נוצרת אותה תחושה של לחץ וכפייה פנימית.

מדוע התחייבות מוחלטת יוצרת התנגדות פנימית?

הסיבה לכך שהתחייבות מוחלטת גורמת להתנגדות היא שבני אדם מטבעם לא אוהבים להרגיש כפויים או מוגבלים. ככל שההתחייבות שלך מוגדרת באופן יותר נוקשה ומוחלט, אתה מרגיש שהחופש שלך נפגע. ברגע שהפעולה שאתה מתמיד בה הופכת לחובה מוחלטת, אתה מפסיק ליהנות ממנה. המטרה שהייתה פעם מקור לסיפוק הופכת למקור של לחץ ומועקה. ככל שאתה מרגיש שהמטרה היא הכרח מוחלט, אתה מגדיל את הסיכוי שלך לאבד מוטיבציה ואף להגיע למצב של דיכאון.

אליעד כהן מסביר שגם בדברים חשובים מאוד, כמו ההחלטה לחיות, עצם המחשבה ש"אסור בשום אופן למות" יכולה לגרום לאדם להרגיש כל כך רע עד שהוא יחשוב על התאבדות רק מהלחץ הנפשי שנוצר מהתחושה של כפייה מוחלטת.

כיצד זה פועל גם במערכות יחסים?

עיקרון זה נכון גם למערכות יחסים זוגיות. כדי שזוגיות תשרוד לאורך זמן ותישאר חיובית ובריאה, חשוב לא להיות מחויבים יותר מדי באופן אובססיבי. אם אתה והפרטנר שלך מבלים כל רגע אפשרי ביחד, זה יכול להרגיש טוב בהתחלה, אבל עם הזמן ייצור תחושת מחנק ומחויבות כבדה מדי. כל אחד מבני הזוג צריך מרחב אישי שיאפשר לו להתפתח, ליהנות גם לבד, ולשמור על תחושת חופש.

אם ההתמדה בזוגיות הופכת להיות מוחלטת מדי, כל אחד מבני הזוג יתחיל להרגיש שהזוגיות היא כלא ולא מקום לצמיחה והנאה. כך מתפתחת תחושת התנגדות פנימית ובסופו של דבר הרצון לפרק את הקשר.

מה ההבדל בין התמדה בריאה להתמדה אובססיבית?

ההבדל המרכזי בין התמדה בריאה לבין התמדה אובססיבית הוא במידת הגמישות. התמדה בריאה היא התמדה שבה אתה פועל למען מטרה מסוימת מתוך רצון והנאה, ולא מתוך חובה מוחלטת. זו התמדה שמאפשרת מרחב נשימה, שבה אתה מרגיש שאתה עושה את הדברים מרצונך החופשי ולא מכפייה עצמית.

התמדה אובססיבית, לעומת זאת, נוצרת כאשר אתה הופך את ההתמדה עצמה למטרה בפני עצמה, ללא גמישות. כשאתה מתחיל להגדיר את המטרה בצורה של "אסור לי בשום אופן לא לעשות את זה", אתה מאבד את תחושת החופש והופך את ההתמדה לנטל. לכן, המפתח להתמדה ארוכת טווח הוא לשמור תמיד על איזון וגמישות.

כיצד אפשר ליישם את העיקרון הזה בכל תחומי החיים?

העיקרון של התמדה באמצעות חוסר התמדה הוא עיקרון אוניברסלי, וניתן ליישם אותו בכל תחום. בעבודה, למשל, אם תעבוד ללא הפסקה, בסופו של דבר תשנא את העבודה שלך ותפסיק לתפקד בצורה יעילה. בתחום הלימודים, אם תלמד ללא הפסקות, תשנא את הלימודים ותפסיק ללמוד. ובתחום הבריאות, אם תעסוק באופן מוחלט בדיאטות או אימונים, סופך שתישבר.

במילים פשוטות, ההתמדה צריכה להיות תמיד חלקית וגמישה כדי שתוכל להימשך לאורך זמן. בדרך זו לא רק שתצליח להשיג את מטרותיך, אלא גם תיהנה מהדרך לשם.
איך אפשר להתמיד באמצעות חוסר התמדה?

כדי להתמיד לאורך זמן במטרה מסוימת, חשוב לא להיגרר להתמדה אובססיבית שיכולה להוביל לתוצאה הפוכה. כשההתחייבות למטרה הופכת למוחלטת ואינה גמישה, זה עלול להוביל לשנאה כלפי הפעולה שאתה מנסה להתמיד בה ולבסוף יגרום לך לוותר עליה.

איך חוסר התמדה יכול להוביל להצלחה בטווח הארוך?

אם לדוגמה אתה מנסה להתמיד בדיאטה, אל תכנס למצב שבו אתה מחויב באופן מוחלט לאורח חיים מסוים, כמו "אסור לי לאכול שום דבר לא בריא." התחייבות כזו יכולה לגרום לך לשנוא את הדיאטה ובסופו של דבר לרצות להפסיק אותה. עדיף לגשת לזה בצורה גמישה ומאוזנת, כך שתחווה את השינוי בצורה פחות מחייבת ולא אובססיבית.

למה התחייבות מוגבלת עלולה לפגוע בהתמדה?

כמו כן, אם אתה מתחייב בצורה נוקשה לפעולה מסוימת, למשל "אני מתאמן כל יום שלישי שעה, " זה עלול ליצור תחושת מחויבות, שעם הזמן עשויה להפוך לכבדה. במקום להרגיש חופשי להתאמן מתי שמתאים לך, תרגיש כלא. ככל שאתה יותר מצמצם את עצמך, כך תגדל הסבירות שתפסיק להתמיד בזה.

איך זה עובד בזוגיות? האם חוסר התמדה יכול לשפר גם את מערכת היחסים?

גם בזוגיות חשוב לא להיות אובססיבי ומחויב בצורה יתרה. אם אתה תמיד עם בן הזוג שלך ולא נותן מקום לכל אחד מכם לפתח את עצמו, זה עלול להוביל להרגשה של כלא. ההתמדה במערכת יחסים צריכה להיות מאוזנת כדי שהיא תישאר בריאה ולטווח ארוך.

מה הקשר בין התמדה אובססיבית לבין חוסר מוטיבציה?

העיקרון המרכזי הוא שאם אתה הופך את ההתמדה למשהו מחייב ומוחלט, תפסיק ליהנות מהתהליך. המחשבה שהשגת המטרה היא חובה מוחלטת יכולה לגרום להרגשה של דיכאון או חוסר מוטיבציה, ולעיתים אפילו לרצות לוותר על הכל.

למה התמדה יכולה להפוך לאויב שלך?

אם תראה את ההתמדה כמשהו שרק "אסור" לשנות, זה יוביל לכך שלא תוכל להמשיך לאורך זמן. חשוב לשמור על גמישות ולהימנע מהפיכתה של המטרה לאובססיה. תתמיד, אך לא בצורה קפדנית מדי.
לגרום לאדם להיות אובססיבי בהשגת מטרה איך להצליח חרדים להתאמן תחושת חופש להצליח להתמיד לא להתמיד המקום והזמן מחויבויות הרגשה של דיכאון אובססיביות אובססיות איך לא להיות אובססיבי איך להצליח איך להצליח להתמיד איך להצליח להתמיד בהשגת מטרה איך להתמיד איך להתמיד לאורך זמן איך עודף התמדה יגרום לך לא להתמיד אני לא מצליח אני לא מצליח להתמיד האם להתמיד לאורך זמן הצלחה השגת מטרה השגת מטרות התמדה התמדה באמצעות חוסר התמדה חוסר התמדה יותר מידי התמדה יוצרת חוסר התמדה לא להיות אובססיבי לא להיות אובססיבי בהשגת מטרה לא להתמיד לא מצליח להתמיד לאורך זמן להיות אובססיבי להיות אובססיבי בהשגת מטרה להצליח להצליח להתמיד להצליח להתמיד בהשגת מטרה להשיג מטרה להשיג מטרות להתמיד להתמיד בהשגת מטרה להתמיד לאורך זמן למה אני לא מצליח למה אני לא מצליח להתמיד למה יותר מידי התמדה יוצרת חוסר התמדה למה לא להיות למה לא להיות אובססיבי בהשגת מטרה מוטיבציה מטרה מטרות מצליח להתמיד עודף עודף התמדה עודף התמדה יגרום לך לא להתמיד תכלית
OCD טורדני, התמכרות ל OCD, התמכרות להפרעה טורדנית כפייתית, התמכרות למחשבות טורדניות, התמכרות למחשבות אובססיביות, טיפול בOCD, טיפול בהפרעה טורדנית כפייתית, טיפול במחשבות טורדניות, טיפול במחשבות אובססיביות
OCD טורדני, התמכרות ל OCD, התמכרות להפרעה טורדנית כפייתית, התמכרות למחשבות טורדניות, התמכרות למחשבות אובססיביות, טיפול בOCD, טיפול בהפרעה טורדנית כפייתית, טיפול במחשבות טורדניות, טיפול במחשבות אובססיביות
... טורדני, התמכרות ל OCD, התמכרות להפרעה טורדנית כפייתית, התמכרות למחשבות טורדניות, התמכרות למחשבות אובססיביות, טיפול בOCD, טיפול בהפרעה טורדנית כפייתית, טיפול במחשבות טורדניות, טיפול במחשבות אובססיביות איך להתמודד עם OCD וטיפול במחשבות טורדניות? OCD (הפרעה טורדנית כפייתית) היא הפרעה שבה אדם מוצא את עצמו סובל ממחשבות אובססיביות או התנהגויות כפייתיות. אליעד כהן מסביר במהלך ההרצאה כיצד התופעה לא תמיד נובעת רק מהתנהגויות חוזרות כמו שטיפת ידיים או בדיקה חוזרת של דברים, אלא עלולה להיות תוצאה של פחדים ... תחושת הניקיון הנדרשת. התמקדות כזו נראית כאילו היא עונה על הצורך לשלוט במשהו, אך למעשה מדובר בהדחקה של פחדים עמוקים יותר. אנשים רבים מפתחים אובססיות חדשות כשהם פותרים את הבעיה הקודמת, מה שמוביל אותם למעגל אינסופי של מחשבות טורדניות. למה חשוב לחקור את השורש העמוק של ה - OCD? אליעד מציע גישה מעמיקה יותר במקום להתמקד רק ... של OCD. הוא מציע לשאול את השאלה לא רק למה יש לי את המחשבה הזו? אלא למה בכלל המוח שלי יוצר מחשבות טורדניות?. כל אדם יכול למצוא דפוס חוזר של אובססיות, אך חשוב להבין את השורש הפסיכולוגי שמוביל ליצירתן. אם המוח מייצר מחשבות כאלו כחלק מהמנגנון של הדחקת פחדים או רגשות שליליים, הפתרון טמון בהבנת הצורך העמוק שמניע את ... ריקנות בחיים? אליעד מציין כי OCD לעיתים מהווה ניסיון למלא את הריקנות או החוסר במשמעות בחיים. לדוגמה, אדם שאינו מוצא משמעות בחייו עלול לפתח אובססיות סביב עניינים שוליים כמו ניקיון או סדר, כי זה מספק לו תחושת משמעות או מטרה. כך, מחשבה כמו אני חייב לשטוף ידיים יכולה להוות מקור לתחושת ביטחון ושקט נפשי, במקום להתמודד עם ... הטיפול ב - OCD לא צריך להיגמר רק בניסיון להפסיק את ההתנהגות הכפייתית או המחשבות הטורדניות. הגישה המומלצת היא לזהות את השורש העמוק שמוביל לאובססיות ולהתמודד איתו. אם הבעיה היא פחד מהמוות או תחושת חוסר ערך, טיפול בשורש הזה יוביל לכך שהאדם יפסיק לפתח אובססיות חדשות. טיפול כזה יעזור להפסיק את המעגל האינסופי של OCD ויאפשר לאדם להשתחרר ממנו באופן מוחלט. למה חשוב להבין את הרווח הרגשי במחשבות טורדניות? מחשבות טורדניות אינן רק מקור ... בכל פעם בצורה אחרת? יש אנשים שהמוח שלהם נוטה ללא הפסקה לייצר OCD חדש, כך שפעם אחת מפחדים ממשהו אחד, אחר כך ממשהו אחר, ולא מפסיקים להחליף אובססיה. במקרה כזה, אפילו אם פותרים מחשבה טורדנית ספציפית או מצליחים לטפל בצורה נקודתית, עלולה להופיע מחשבה טורדנית חדשה. לכן חשוב להבין לא רק את התוכן של המחשבה הספציפית, אלא את ... בכלל יש לי נטייה לפתח OCD?. לפעמים, אדם מפחד ממקור עמוק יותר (למשל פחד מהמוות, תחושה שרע לו ממשהו בילדות, או חוסר באהבה), והמוח בורח לפתח אובססיה אחרת כדי להסיח את הדעת מהבעיה האמיתית. למשל, בן אדם מפחד מאוד מהמוות, וכדי להימנע ממחשבות על הנושא, הוא מתחיל להיות מוטרד מהשאלה האם סגרתי את הדלת? או האם שטפתי ידיים? וכך ... תחושת משמעות או הדחקה? יש אנשים שחסר להם משהו משמעותי בחיים, והם מנסים למלא את החוסר על ידי התעסקות כפייתית. כשהחיים נראים ריקים, הופכת האובססיה לעיסוק מרכזי שדרכו מרגישים אנרגיה, מטרה או סיבה להיות מוטרדים. כך, המחשבה הטורדנית (כמו אני חייב לסגור את הדלת X פעמים או אני חייב לשטוף ידיים כל הזמן) תופסת מקום של עוגן ... פחד מהמוות) ומפתח OCD כדרך לא מודעת לברוח מהסבל העמוק יותר. מדוע חלק מהאנשים בוחרים במחשבות טורדניות שוב ושוב? מבחינה רגשית, המחשבה האובססיבית מביאה גם רווח מסוים: היא מסיחה את הדעת מבעיה גדולה יותר (כמו פחד מהמוות או כאב נפשי אחר). היא נותנת תחושה של משמעות או שליטה בחיים (לדוגמה, האם ניקיתי מספיק? הופך לעיסוק ... משהו חיובי ברמה הרגשית. מה החשיבות שבטיפול בשורש הבעיה? כאשר או - סי - די חוזר על עצמו בצורות שונות, כדאי לזהות את הדחף הפנימי שיוצר את האובססיה . במקום כל פעם להתמודד עם המחשבה החדשה, מומלץ לגלות מהו הפחד העמוק, הצורך או החוסר שגורמים למוח לייצר שוב ושוב אובססיות. אם מטפלים רק בפחד הספציפי (למשל לשטוף ידיים), ייתכן שבעתיד יופיע פחד חדש (לסגור דלת, לבדוק שוב ושוב משהו אחר וכו). לכן חשוב להבין: מה הרווח הנפשי שיש לאדם מכך שיש לו ... או מה חסר לו בחיים שהוא ממלא דרך האו - סי - די. ברגע שמטפלים בצורך המרכזי (פחד, חוסר משמעות, קושי רגשי מהעבר וכדומה), פחות נוצר צורך לחפש אובססיה חדשה. כך ניתן למנוע את הישנות או - סי - די בדרכים שונות ומשונות ולצאת ממעגל המחשבות הכפייתיות. איך למצוא את הסיבה העמוקה לחוסר שקט נפשי דרכים לזיהוי משמעות מול אובססיות חוזרות כיצד לטפל במחשבות טורדניות והפרעות חרדה מה הקשר בין הפחדים העמוקים לבין התנהגות כפייתית מחשבות אובססיביות טורדניות, OCD וחוסר משמעות בחיים, OCD ושעמום, OCD ומשמעות בחיים, OCD וריקנות, OCD כמנגנון הגנה, OCD כמנגנון הדחקה, OCD והדחקה רגשית, התנהגות כפייתית וחוסר משמעות בחיים, ... כפייתית וריקנות, הפרעה טורדנית כפייתית כמנגנון הגנה, הפרעה טורדנית כפייתית כמנגנון הדחקה, הפרעה טורדנית כפייתית והדחקה רגשית, שטיפת ידיים אובססיבית, למה אני כל הזמן שוטף ידיים? ocd גורמים, למה כל הזמן יש לי הפרעה טורדנית כפייתית אחרת? למה המוח מייצר לי הפרעה טורדנית כפייתית? למה אני סובל מהפרעה טורדנית כפייתית כל הזמן? מה גורם ל OCD? ocd מחשבות טורדניות, ocd מחשבתי, למה אני כל הזמן סובל מהתנהגות אובססיבית אחרת? למה בכל פעם יש לי OCD חדש? למה אני ממציא לעצמי OCD? למה אני לא מצליח להפסיק לסבול מOCD? איך לטפל ב OCD קשה? למה אני לא מצליח להפסיק לסבול מהפרעה טורדנית ... למה אני לא מצליח להפסיק לסבול ממחשבות טורדניות? איך לטפל במחשבות טורדניות קשות? איך לטפל במחשבות טורדניות שחוזרות על עצמן? איך לטפל במחשבות אובססיביות קשות? איך לטפל במחשבות אובססיביות שחוזרות על עצמן? דרכי טיפול ב OCD, האם ocd זה גנטי? ocd האם זה עובר, ocd חמור, ocd טיפול עצמי, למה יש לי OCD? ocd נטילת ידיים, התמודדות עם ocd, למה אני כל הזמן סובל מהפרעה טורדנית כפייתית אחרת? למה כל הזמן יש לי התנהגות אובססיבית אחרת? למה המוח מייצר לי התנהגות אובססיבית? למה אני סובל מהתנהגות אובססיבית כל הזמן? למה כל הזמן יש לי התנהגות אובססיבית חדשה? למה בכל פעם יש לי התנהגות אובססיבית חדשה? למה אני ממציא לעצמי התנהגות אובססיבית? למה אני כל הזמן סובל מ OCD אחר? למה כל הזמן יש לי OCD אחר? למה המוח מייצר לי OCD? למה אני סובל מ OCD כל הזמן? למה אני לא מצליח להפסיק לסבול מהתנהגות אובססיבית? איך לטפל בהתנהגות אובססיבית קשה? איך לטפל בהתנהגות אובססיבית שחוזרת על עצמה? למה אני סובל ממחשבות טורדניות כל הזמן? למה כל הזמן יש לי מחשבות טורדניות חדשות? למה בכל פעם יש לי מחשבות טורדניות חדשות? גורמים ל OCD, למה אני כל הזמן ...
מחשבות אובססיביות וטורדניות - איך להתמודד עם טורדנות כפייתית ועם אובססיביות?
... אובססיביות וטורדניות - איך להתמודד עם טורדנות כפייתית ועם אובססיביות? הדבר הטוב ביותר לעשות עם מחשבות אובססיביות הוא לנסות להבין אותן. לכל התנהגות יש שורש. נסה להבין את השורש של ההתנהגות האובססיבית כדי לדעת מה לעשות איתה. ההתנהגות האובססיבית מוגדרת ככזו רק משום שהאדם אינו מבין אותה. לדוגמה: האדם רגיל באובססיביות לנשום כל הזמן. האם מישהו שוקל לנסות להיגמל מכך? תשובה: לא. מדוע? כי האדם מבין את התכלית של ההתנהגות האובססיבית של הנשימה. התנהגות אובססיבית = הרגל שהאדם אינו מבין את תכליתו = פעולה שהאדם אינו מבין איזו מטרה טובה היא משרתת. ההתנהגות האובססיבית תפקידה למלא חסר כלשהו שהאדם מתכחש אליו. התנהגות אובססיבית כגון אכילה אובססיבית עבודה אובססיבית עישון אובססיבי וכיוב, לכל הדברים האלו יש שורש וסיבה מדוע האדם עושה אותם. כאשר האדם מבין ממה נובעת האובססיה, על ידי זה הוא מסוגל להגיע לשורש העניין ולפתור את הבעיה. השורש של כל ההתנהגויות האובססיביות של האדם הוא אחד. ההתנהגות האובססיבית גורמת לאדם להרגיש טוב ברובד פנימי כלשהו. אם ההתנהגות הזו לא הייתה גורמת לאדם לשום הרגש טוב כלשהו, האדם לא היה מבצע אותה. התנהגות אובססיבית מקבלת את האדם ואוהבת את האדם כפי שהוא. נכון, האדם עצמו אינו מרוצה מהאובססיה עצמה. אך האובססיה עצמה מאפשרת לאדם להיות מי שהוא. האובססיה עצמה אינה מעבירה על האדם ביקורת (גם אם האובססיה עצמה היא העברת הביקורת). האובססיה מייצגת את היציאה מהמסגרת ואת החופש. האובססיה היא הקריאה הפנימית של האדם לחופש רצון, האובססיה היא ההפך מהכללים הנוקשים של כפיית הרצון לצד אחד או אחר. האדם מכור לאובססיה, בגלל שהיא גורמת לו להרגיש טוב, כי ברגע של האובססיה עצמה הוא עושה את מה שהוא רוצה ומקבל את עצמו כפי שהוא = קבלה עצמית = אהבה עצמית ללא תנאי. בסופו של דבר, כדי להשתחרר מאובססיה, על האדם להעמיק לתוכה ולנסות להבין את השכל שלה. על האדם לנסות להבין איזה צורך רגשי האובססיה הזאת ממלאת אצלו. רק אחרי שהאדם מבין איזה צורך רגשי האובססיה ממלאת אצלו, רק אז האדם מסוגל להתמודד ישירות עם השורש, דהיינו, לנסות להבין את הגורמים לשורש עצמו ולהתמודד איתם. לדוגמה: אדם רגיל לפגוע בעצמו בצורה אובססיבית. הפגיעה העצמית נובעת מהרצון הפנימי של הנפש לבטא את תחושת חוסר האושר ...
שיחת התבוננות, מה מפריע לך? התמודדות עם מחשבות כפייתיות, OCD, מחשבות טורדניות, מחשבות אובססיביות, להיות מודע לעצמך, מה אתה רוצה?
שיחת התבוננות, מה מפריע לך? התמודדות עם מחשבות כפייתיות, OCD, מחשבות טורדניות, מחשבות אובססיביות, להיות מודע לעצמך, מה אתה רוצה?
... כפייתיות, OCD, מחשבות טורדניות, מחשבות אובססיביות, להיות מודע לעצמך, מה אתה רוצה? מה גורם למחשבות ... בראש? המחשבות הכפייתיות, הטורדניות או האובססיביות, הן מחשבות שחוזרות על עצמן בלי רצון מודע או בחירה. ... או ניסיון להיפטר ממנה בכוח, היא הופכת להיות אובססיבית ונשארת זמן רב יותר במודעות. האם מחשבות כפייתיות הן ... מה זה מחשבות טורדניות? איך להשתחרר ממחשבות אובססיביות? האם אפשר לשלוט במחשבות טורדניות? איך להפסיק להילחם ...
חרדות בזוגיות, חרדת נטישה, חרדת בגידה, חרדת פרידה, קנאות בזוגיות, אובססיביות בזוגיות, מחשבות טורדניות בזוגיות, בעיות בזוגיות, דיכאון בזוגיות, ביטחון בזוגיות, אמון בזוגיות, יחסי תלות בזוגיות, משבר בזוגיות, מריבות בזוגיות
חרדות בזוגיות, חרדת נטישה, חרדת בגידה, חרדת פרידה, קנאות בזוגיות, אובססיביות בזוגיות, מחשבות טורדניות בזוגיות, בעיות בזוגיות, דיכאון בזוגיות, ביטחון בזוגיות, אמון בזוגיות, יחסי תלות בזוגיות, משבר בזוגיות, מריבות בזוגיות
... פרידה, קנאות בזוגיות, אובססיביות בזוגיות, מחשבות טורדניות בזוגיות, בעיות בזוגיות, דיכאון בזוגיות, ביטחון בזוגיות, אמון בזוגיות, יחסי תלות בזוגיות, משבר בזוגיות, מריבות ... בגידה, קנאות, רכושנות, אובססיביות ותלות רגשית - כל אלו הם סימפטומים של אותה בעיה עמוקה: תלות מוחלטת בתחושות הטובות שמערכת יחסים רומנטית מעניקה לאדם. אנשים שחווים את הבעיות ... לאדם להיות רכושני ואובססיבי. האדם הקנאי כועס אפילו אם בן הזוג רק מדבר עם מישהו אחר, מחפש ללא הפסקה סימנים לבגידה, מחטט בטלפון הנייד של בן הזוג, עוקב אחריו ונוהג לשלוט ... עם אדם רכושני, קנאי ואובססיבי. במוקדם או במאוחר, הצד השני מתייאש ועוזב, מה שמחזק את החרדה ויוצר מעגל של נטישה וחרדה חדשה. האם החרדות האלה באמת קשורות לחוויות ילדות או ... בזוגיות איך להיפטר מאובססיה בזוגיות? חרדת נטישה, חרדת בגידה וקנאות בזוגיות - הבנת הבעיה והפתרון במאמר זה נדון בתופעה נפוצה מאוד במערכות יחסים - חרדת נטישה, חרדת בגידה, קנאות, רכושנות, תלותיות ואובססיביות. כל אלה הם ביטויים שונים של אותה בעיה שורשית. אנשים החווים חרדות אלו עלולים למצוא את עצמם בסטרס תמידי - מה יקרה אם בן או בת הזוג ייפרדו ... קנאות ורכושנות קנאות אובססיבית מובילה לאובדן שפיות במערכת היחסים. אדם קנאי עשוי לכעוס אם בן הזוג רק מדבר עם מישהו אחר, לחפש סימני בגידה בכל מקום, לחטט בטלפון, לעקוב ... בה. כך, במקום להיות אובססיביים, רכושניים וחרדתיים - ניתן לפתח קשרים בריאים יותר ומאושרים יותר. למידע נוסף, ניתן להיכנס לאתר ולחפש מידע נוסף על איך להרגיש טוב לבד, איך ... מפרידה, קנאה בזוגיות, אובססיה בזוגיות, כעסים בזוגיות, כללים בזוגיות, לא מאושרת בזוגיות, מה חשוב בזוגיות? חוסר ביטחון בזוגיות, חוסר אמון בזוגיות, טיפול זוגי, ניתוק רגשי ... עזרה בזוגיות, סימנים לאובססיה בזוגיות, סימני אזהרה בזוגיות, סימנים למשבר בזוגיות, למה להרגיש טוב לבד בלי זוגיות? תלות רגשית בזוגיות, זוגיות אובססיבית, נרקומנים בזוגיות, התמכרות לזוגיות ...
איך מתמודדים עם מחשבות טורדניות? מה לעשות עם חרדות טורדניות? התמודדות עם מחשבות שליליות, חשיבה חיובית, חשיבה שלילית, איך להיצמד לאמת? אופטימיות, להיות אופטימי, מחשבות אובססיביות
איך מתמודדים עם מחשבות טורדניות? מה לעשות עם חרדות טורדניות? התמודדות עם מחשבות שליליות, חשיבה חיובית, חשיבה שלילית, איך להיצמד לאמת? אופטימיות, להיות אופטימי, מחשבות אובססיביות
... עם חרדות טורדניות? התמודדות עם מחשבות שליליות, חשיבה חיובית, חשיבה שלילית, איך להיצמד לאמת? אופטימיות, להיות אופטימי, מחשבות אובססיביות איך להתמודד עם מחשבות טורדניות וחרדות טורדניות? בתחילת ההרצאה, אליעד מסביר את הצורך בהבנה מעמיקה של ...
ניתוח מחשבה לא הגיונית, תיאור מקרה טיפולי, מאשים את עצמי בהתנהגות של אחרים, לוקח אחריות על התנהגות של אחרים, איך לא להאשים את עצמי? למה אני חושב מחשבה לא הגיונית? איך להתמודד עם מחשבות טורדניות? טיפול במחשבות אובססיביות
ניתוח מחשבה לא הגיונית, תיאור מקרה טיפולי, מאשים את עצמי בהתנהגות של אחרים, לוקח אחריות על התנהגות של אחרים, איך לא להאשים את עצמי? למה אני חושב מחשבה לא הגיונית? איך להתמודד עם מחשבות טורדניות? טיפול במחשבות אובססיביות
... למה אני חושב מחשבה לא הגיונית? איך להתמודד עם מחשבות טורדניות? טיפול במחשבות אובססיביות למה אני חושב מחשבה לא הגיונית כשהכלב שלי ... להחליט באיזו גישה הוא מעוניין לנקוט. איך ניתן להתמודד עם מחשבות טורדניות ואובססיביות? אליעד מדגים דרך המקרה הזה כיצד אפשר ... פתרון אמיתי. אם אתם רוצים ללמוד עוד על טיפול במחשבות לא הגיוניות, פחדים, אובססיות, רגשות אשמה, והתמודדות עם כעסים, אתם ...
הפרעה טורדנית כפייתית, טיפול ב ocd, הפרעה אובססיבית קומפולסיבית, טיפול התנהגותי, חרדה לא הגיונית, מחשבה טורדנית, מחשבה אובססיבית, טיפול קוגניטיבי, טיפול ב או סי די, הפרעה נפשית
הפרעה טורדנית כפייתית, טיפול ב ocd, הפרעה אובססיבית קומפולסיבית, טיפול התנהגותי, חרדה לא הגיונית, מחשבה טורדנית, מחשבה אובססיבית, טיפול קוגניטיבי, טיפול ב או סי די, הפרעה נפשית
... טורדנית כפייתית, טיפול ב ocd, הפרעה אובססיבית קומפולסיבית, טיפול התנהגותי, חרדה לא הגיונית, מחשבה טורדנית, מחשבה אובססיבית , טיפול קוגניטיבי, טיפול ב או סי די, הפרעה נפשית מהי הפרעה טורדנית כפייתית ואיך ניתן להתמודד איתה? ההפרעה הטורדנית כפייתית, הידועה גם כ - OCD (Obsessive Compulsive Disorder), מתארת מצב שבו אדם סובל ממחשבות טורדניות אובססיביות המובילות לפעולות כפייתיות. במהלך ... לו אלא דווקא יוצרת נזקים נוספים. הוא מתחיל בסיפור על אדם המאמין שהוא יכול למנוע את מותה של משפחתו אם יסדר כוסות בביתו בצורה מסוימת. הסיפור מציג את הגיונות המחשבה של אדם הסובל מהפרעה אובססיבית, שבו הוא מאמין שכל פעולה חייבת ... המחשבה שאם הוא לא יסדר את הכוסות, המשפחה שלו תמות, מתחילה לשאוב את האדם לתוך מצב של חרדה מתמשכת. האם ניתן להוכיח את המחשבות הכפייתיות? אליעד כהן מציין שהבעיה המרכזית במחשבות אובססיביות היא העובדה שאין שום אפשרות להוכיח אם ... כי אין שום היגיון לבצע פעולות המנוגדות למציאות, כמו במקרה של סידור הכוסות בבית מתוך אמונה שבכך הוא מונע את מותו של מישהו. כיצד להתמודד עם מחשבות כפייתיות? כדי להתמודד עם מחשבות אובססיביות , אליעד מציע להימנע מלנסות להוכיח את ... המחשבות, על האדם פשוט לבחון את הסיבות האמיתיות שמובילות אותו לפעול בדרך הכפייתית. הפרעה טורדנית כפייתית OCD מחשבה טורדנית טיפול התנהגותי ב - OCD מניעת חרדה לא הגיונית מחשבות אובססיביות טיפול קוגניטיבי ב - OCD מהי ההיגיון ... צריך לבחון את הדרך בה האדם מתמודד עם הפחדים והחששות שגורמים לו למחשבות טורדניות. הפרעה טורדנית כפייתית OCD מחשבה טורדנית טיפול התנהגותי ב - OCD מניעת חרדה לא הגיונית מחשבות אובססיביות טיפול קוגניטיבי ב - OCD עכשיו נניח ...
זוגיות מתוקה, מהי זוגיות טובה? זוגיות כמו ממתק, התמכרות לזוגיות, התמכרות למתוק, 2 סוגים של זוגיות, נרקומנים של זוגיות, תלות רגשית בזוגיות, מתי זוגיות טובה? האם אני בשל לזוגיות טובה? האם אני מתאים לזוגיות טובה? איך להצליח בזוגיות?
זוגיות מתוקה, מהי זוגיות טובה? זוגיות כמו ממתק, התמכרות לזוגיות, התמכרות למתוק, 2 סוגים של זוגיות, נרקומנים של זוגיות, תלות רגשית בזוגיות, מתי זוגיות טובה? האם אני בשל לזוגיות טובה? האם אני מתאים לזוגיות טובה? איך להצליח בזוגיות?
... זוגיות טובה ובריאה, כיוון שאין בה תלות קיצונית או אובססיה. השני הוא אדם שמצבו הרגשי לא יציב, והוא מרגיש שחייו אינם שלמים בלי זוגיות. הוא חייב את הזוגיות כדי להרגיש טוב, בדיוק ... בזוגיות, ולכן הוא נוטה לפתח התמכרות לזוגיות, אובססיביות , קנאה, רכושנות, חרדות, ולחצים גדולים. כיצד מתבטאת זוגיות בריאה לעומת זוגיות חולה? לפי אליעד, זוגיות בריאה מתבטאת ... בבן או בת הזוג, שמלווה בתחושות של חרדה, קנאה, אובססיביות , ורכושנות. במצב כזה הזוגיות אינה רק דבר מהנה אלא צורך הישרדותי, והאדם מרגיש שהוא לא יכול לתפקד באופן תקין בלי ... התמכרות לזוגיות או תלות רגשית לפי מספר תסמינים: אובססיביות וחשיבה בלתי פוסקת על הזוגיות. תחושת חוסר אונים ואובדן כאשר הזוגיות מתרחקת או מסתיימת. קנאה ורכושנות מוגזמת כלפי ... מצב כזה מוביל לזוגיות בעייתית: התמכרות לזוגיות אובססיביות קנאה ורכושנות תלות רגשית חרדות ולחצים המסקנה: כדי להיות בזוגיות בריאה, עלינו להגיע למצב שבו הזוגיות היא בונוס, לא ...
טיפול ב Ocd, מחשבה טורדנית, מחשבה כפייתית, מחשבה מטרידה, מחשבה מעיקה, מחשבה מציקה, מחשבה אובססיבית, התמכרויות, שינוי הרגלים, לשנות הרגלים, גמילה, איך להיגמל? לשלוט במחשבות
טיפול ב Ocd, מחשבה טורדנית, מחשבה כפייתית, מחשבה מטרידה, מחשבה מעיקה, מחשבה מציקה, מחשבה אובססיבית, התמכרויות, שינוי הרגלים, לשנות הרגלים, גמילה, איך להיגמל? לשלוט במחשבות
... כפייתית, מחשבה מטרידה, מחשבה מעיקה, מחשבה מציקה, מחשבה אובססיבית, התמכרויות, שינוי הרגלים, לשנות הרגלים, גמילה, איך להיגמל? לשלוט במחשבות איך לשלוט במחשבות טורדניות ואובססיביות? ההרצאה עוסקת במגוון של נושאים הקשורים לשליטה במחשבות טורדניות, אובססיביות וכפייתיות, כמו גם בטכניקות להתמודדות עם התמכרויות ושינוי הרגלים. עיקר ההרצאה מתמקדת ... הללו וכיצד ניתן ללמוד לשלוט בהן. מהן מחשבות טורדניות ואובססיביות? מחשבות טורדניות הן מחשבות חוזרות ונשנות, שאותן לא מצליחים להפסיק, גם אם הם מציקות. ... עם מחשבות טורדניות היא לזהות את מה שהן מספקות לנו. המחשבות האובססיביות עשויות להיראות כמטרד, אך יש להבין מה הן נותנות לנו. לדוגמה, פחד מהכישלון עשוי ליצור תחושת ... להמציא פתרונות לרגשות הללו, ולפעמים מדובר במחשבות שנעשות אובססיביות כי הן מספקות איזשהו ריגוש או תחושת טוב. השאלה שצריך לשאול היא מה המחיר שהאדם מוכן לשלם ... בהן. כאשר אדם מתחיל להילחם במחשבותיו, זה גורם להן להפוך לאובססיביות יותר. אם לא נרגיש רע מהמחשבות, הן יאבדו מכוחן, וזהו תהליך של שינוי גישה פנימית. אליעד ... רגש מבלי להיתקע במחשבות הטורדניות. טיפול ב - OCD מחשבות אובססיביות שינוי הרגלים שליטה במחשבות התמכרויות ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על התמדה באמצעות חוסר התמדה, איך להתמיד לאורך זמן? איך להצליח להתמיד בהשגת מטרה? למה לא להיות אובססיבי בהשגת מטרה? איך עודף התמדה יגרום לך לא להתמיד? למה יותר מידי התמדה יוצרת חוסר התמדה? למה אני לא מצליח להתמיד? מוטיבציה
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: אובססיביות, למה לא להתאבד? האם יש הבדל בין חלום למציאות? בשביל מה לחיות? איך נוצר העולם? האם אפשר לדעת הכל? למה יש רע בעולם? למה יש רע וסבל בעולם? האם באמת הכל לטובה? מה המשמעות של החיים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם יש אמת מוחלטת? מי ברא את אלוהים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך להנות בחיים? האם יש בחירה חופשית? איך נוצר העולם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש או אין אלוהים? אולי אנחנו במטריקס? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם לדומם יש תודעה? האם הכל אפשרי? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש משמעות לחיים? האם המציאות היא טובה או רעה? איך להיות מאושר? למה העולם קיים ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: אובססיביות, איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? כעס ועצבים? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? דיכאון? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם בדידות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: איך לפרש חלומות? איך להצליח בזוגיות? איך לשפר את הזיכרון? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך למצוא זוגיות? איך להאמין בעצמך? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להצליח בראיון עבודה? איך לחנך ילדים? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להעריך את עצמך? איך להיות מאושר ושמח? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לקבל החלטות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להעביר ביקורת בונה? איך לשנות תכונות אופי? איך לנהל את הזמן? איך לא להישחק בעבודה? איך להתמודד עם גירושין? איך לעשות יותר כסף? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לשתול מחשבות? איך ליצור אהבה? איך להיגמל מהימורים? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא ייעוץ אישי, מאמן אישי למציאת זוגיות, מאמן לזוגיות בנושאי אובססיביות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3594 שניות - עכשיו 17_07_2025 השעה 14:15:44 - wesi1