אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה עובדה או פירוש ביחס למה, עובדה ביחס למה, מה הנחות היסוד של העובדה, מה הנחות היסוד של הפירוש, מה זה עובדה עבורך? מה זה פירוש עבורך? איך אתה מגדיר עובדה...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
🖶 עובדה או פירוש ביחס למה, עובדה ביחס למה, מה הנחות היסוד של העובדה, מה הנחות היסוד של הפירוש, מה זה עובדה עבורך? מה זה פירוש עבורך? איך אתה מגדיר עובדה? איך אתה מגדיר פירוש? איך להבדיל בין עובדה לפירוש? רמות שונות של וודאות, האם משהו הוא עובדה או פירוש? הנחת היסוד הראשונה, איך להיצמד לאמת שלך? ניתוח הנחות יסוד, איך להבין את עצמך? מושכל ראשון, להאמין בהנחות יסוד, אמונה בחושים, אמונה בזיכרון, מה הנחות היסוד שלך? רמות של וודאות, איך אני יודע משהו?
אז הפעם נסביר איך אתה יכול לדעת, האם משהו הוא עובדה או פירוש? ומה ההבדל בין עובדה לפירוש? וכולי.

אז ברמת העיקרון כאשר אתה מנסה להבין האם משהו הוא עובדה או פירוש, לשם כך אתה צריך להגדיר, מהי עובדה עבורך? מה ההגדרה שלך לעובדה? האם יש משהו שמבחינתך הוא עובדה ולא פירוש? איך אתה מגדיר עובדה? איך אתה מגדיר פירוש?

יתכן שהתשובה שלך תהיה, שכן, שמבחינתך הכל זה רק פירוש, כי שום דבר לא מחויב. ואז נשאל, האם אתה בטוח באותה רמת וודאות בכל מה שאתה יודע, או שיש דברים שאתה בטוח בהם יותר מאשר אתה בטוח בדברים אחרים.

הסבר: יתכן שמבחינתך הכל זה רק פירוש, במובן ששום דבר אינו וודאי במאה אחוז. אבל האם מבחינתך הכל זה רק פירוש, במובן שהכל מוטל בספק באותה המידה בדיוק? האם מבחינתך יש לך את אותה רמת ספק באופן שווה, לגבי כל מה שאתה יודע? או שיש דברים שאתה יותר בטוח לגביהם באופן יחסי? האם לדוגמה רמת הוודאות שיש לך לגבי זה שיש לך 2 ידיים, זהה לרמת הוודאות שלך לגבי המספרים שיצאו בהגרלת הלוטו הבאה?

כנראה שהתשובה תהיה שלא. דהיינו, שגם מי שיגיד שמבחינתו הכל פירוש, הרי שהכוונה היא שהוא לא בטוח בשום דבר במאה אחוז. אבל כל אחד חושב, שיש רמות שונות של וודאות לגבי דברים שונים. ויש דבר שהוא יותר עובדה ביחס לדבר אחר שהוא פחות עובדה ויותר פירוש.

ולכן בכל מקרה נגיע לשאלה, מהי עבורך עובדה? מה אתה מגדיר כעובדה? לאו דווקא במובן של מה אתה בטוח במאה אחוז שהוא נכון, אלא מה הופך משהו ליותר וודאי עבורך מאשר משהו אחר? מה הופך משהו עבורך ליותר עובדה ממשהו אחר?

ואז יהיו תשובות אפשריות לדוגמה, כגון: אם אני רואה משהו בעין, הרי שזאת עובדה. או אם אני זוכר שראיתי משהו בעין, הרי שזאת עובדה וכיו"ב. במילים אחרות, עליך להגדיר, מה הופך עבורך משהו לעובדה.

לדוגמה, נניח שנגדיר שמה שאתה רואה בעין, זאת עובדה. אז נניח שאתה רואה שולחן. האם זאת עובדה? תשובה: זה שאתה רואה משהו שעומד מולך, זאת עובדה. זה שהדבר שאתה רואה, שהוא מוגדר כשולחן, זה רק פירוש. כי ההבנה שמדובר בשולחן, את זה אתה לא מבין באמצעות חוש הראיה שלך, אלא בדרך אחרת. באמצעות זה שאתה זוכר שככה מגדירים את מה שאתה רואה.

ולכן אם לדוגמה נגדיר, שמה שרואים בעין זאת עובדה וכל השאר זה פירוש, הרי שאז, לגבי השאלה האם כדור הארץ עגול או האם כדור הארץ שטוח, אז הרי שזה אומר, שהטענה שאומרת שכדור הארץ עגול, זאת לדוגמה, לא עובדה עבורך. כי אתה לא ראית בעין שלך, שכדור הארץ עגול, אלא רק דרך תמונות וכיו"ב. במילים אחרות, תגדיר מהי עבורך עובדה.

דוגמה נוספת: נניח זה שאתה יודע איך קוראים לך, האם זאת עובדה? או פירוש? איך אתה יודע איך קוראים לך? זה הרי מבוסס על זיכרון, שמבוסס על חוש השמיעה. דהיינו, אתה זוכר בזיכרון שלך שאתה שמעת איך קוראים לך. ולכן אתה יודע איך קוראים לך. והרי שהשם שלך שאתה יודע איך קוראים לך, מבוסס על חוש השמיעה ועל הזיכרון שלך, שאלו 2 תהליכים נפרדים.

נניח לדוגמה שאתה דורך על הרצפה ואתה לא מפחד שהיא תיפול ותישמט מתחת לרגליים שלך. איך אתה בטוח בזה שהרצפה לא תיפול? תשובה: זה מבוסס על זיכרון שלך, שהרצפה לא נפלה ועל זה שאתה מניח שמה שקרה הוא ימשיך לקרות, במידה והוא תלוי בחוקי הפיזיקה ושחוקי הפיזיקה לא ישתנו. כי אם לא היית מניח שיש חוקי פיזיקה ולא היית מניח שהם לא ישתנו, אז איך אתה יודע שהרצפה לא תיפול?

או לדוגמה נניח שאתה אוכל כשאתה רעב, האם אתה חושב שאם תאכל לא תהיה רעב? למה אתה חושב את זה? תשובה: זה מבוסס על זיכרון. דהיינו, אתה מניח שהזיכרון שלך צודק.

או לדוגמה, נניח שרכב נוסע לכיוון שלך ואתה זז הצידה. למה אתה זז? מה אתה מניח? אתה מניח שיש מולך משהו, שאת זה אתה רואה בעין שלך. אתה גם מניח שהמשהו הזה מתקרב לכיוון שלך, שזה כבר פירוש שהמוח שלך עושה, לפי מה שהוא מנתח את מה שהוא רואה ביחס למה שאתה זוכר שראית לפני רגע. דהיינו, אתה זוכר שלפני רגע ראית משהו בגודל X במרחק Y וכרגע אתה רואה אותו בגודל יותר גדול במרחק יותר קטן, וככה המוח מניח שהמשהו הזה מתקרב אליך. בנוסף, אתה זוכר שראית רכבים נוסעים ומתקרבים וכולי. בנוסף אתה מניח שאם הרכב יגיע לנקודה שבה אתה נמצא, אז אתה תיפגע. אתה גם מניח, שאם תיפגע, אז אתה לא תרצה את זה. ולכן אתה זז הצידה. במילים אחרות, כל מחשבה מורכבת מהמון הנחות יסוד.


ולכן כאשר אתה בא לבדוק, האם משהו הוא עובדה או פירוש, אתה צריך להגדיר מה עבורך זה עובדה? איך אתה מגדיר עובדה? אם נניח אתה מחליט שרק מה שאתה רואה כרגע בעין שלך זאת עובדה, אז מכל נוכל להבין, האם המחשבה שלך, היא משהו שאתה רואה כרגע בעין שלך? ואם אתה רואה את זה לדוגמה בטלוויזיה, אז יהיה נכון לומר, שהעובדה היא, שאתה ראית בטלוויזיה משהו. זה שראית משהו בטלוויזיה, זאת עובדה. זה שמה שראית בטלוויזיה זה אכן קרה, זה כבר פירוש, שאתה מאמין לו.

כאשר אתה בא לבדוק האם משהו הוא עובדה או פירוש, בדוק, האם מבחינתך מה שאתה רואה בעין שלך, זאת עובדה? האם מספיק לך שאתה רואה או שאתה גם צריך לגעת במשהו הזה בחוש המישוש? נניח שאתה במדבר, רואה הרחק ממך מים במדבר, האם מבחינתך זאת עובדה, או שאולי זאת פאטה מורגנה דהיינו, סוג של אשליה אופטית בלבד? איך אתה מחליט מה עובדה?

האם פעם פגשת את ראש הממשלה? האם ראית אותו בעין שלך? איך אתה יודע שהוא ראש הממשלה? באמצעות החושים שלך? מהי עובדה עבורך? האם אתה מפחד לנסוע ברכב, כי אולי הוא יתפרק באמצע הדרך? איך אתה סומך על זה שהמים בברז הם לא רעילים? למה כשאתה שומע את צלצול הטלפון שלך, אתה מניח שזה מישהו שמתקשר אליך מהטלפון שלך? מה כאן עובדה? מה גורם לך להיות בטוח במשהו יותר מאשר במשהו אחר?


ואני מחדד, כל מחשבה מורכבת מחלקים שונים. וכל חלק של מחשבה, יש לך רמת וודאות שונה לגביו. לדוגמה, נניח שאתה רואה שולחן לבן מולך. מה אתה יותר בטוח? שזה שולחן או שהוא לבן? האם יכול להיות שהוא לא שולחן? האם יכול להיות שהוא לא לבן?

ואם מישהו קורא בשם שלך, במה אתה יותר בטוח, שאתה שמעת את השם שלך, או שמישהו קרא לך?

ואם מישהו אומר לך משהו, במה אתה יותר בטוח, שמישהו אמר לך משהו, או שהוא התכוון למה שהוא אמר? ובמה אתה יותר בטוח, ששמעת מישהו שאומר לך משהו, או שהוא אכן אמר לך את מה ששמעת? ובמה אתה יותר בטוח, שאתה זוכר ששמעת שמישהו אמר לך משהו, או שאכן שמעת שמישהו אמר לך משהו? האם כשמישהו מדבר אליך כרגע, האם אתה בטוח שאתה שומע אותו, כמו שאתה בטוח שהוא אמר לך קודם משהו?

והאם אתה בטוח שמשהו קרה לך אתמול, כמו שאתה בטוח שמשהו קרה לך לפני הרבה שנים? והאם אתה בטוח שמשהו קרה לך לפני הרבה שנים, כמו שאתה בטוח שמשהו קרה לפני שנולדת? או שמשהו קרה במקום אחר בעולם? או שמשהו קרה פעם לפני הרבה שנים איפשהו בכדור הארץ?

והמטרה שלי היא להראות שגם כל מחשבה, אפשרי לחלק אותה לחלקים ולראות שיש בתוכה חלקים שונים ברמות שונות של וודאות.


ואחרי שאתה מגדיר מדדים וכלי מדידה, מה עבורך נחשב לעובדה? מה הופך משהו ליותר וודאי עבורך מאשר משהו אחר, עכשיו בהתאם לזה אולי אפשרי לבדוק, על מה שאתה רוצה לדעת, האם זה עובדה או פירוש?

קח את מה שאתה רוצה לדעת אם זה עובדה או פירוש, ותחלק את המחשבה שלך לחלקים ועל כל חלק תנסה לשאול את עצמך, איך אני יודע את מה שאני יודע? מה הנחות היסוד של המחשבה שלך? ובהתאם לזה תנסה להבין, איך להגעת למסקנה כלשהי, והאם היא עובדה או פירוש, לפי מה שאתה מגדיר מה זה עבורך עובדה או פירוש.


נקודה נוספת שצריך להוסיף, היא שיש גם את חוקי הלוגיקה ואת ההסקה הלוגית שגם הם עוזרים לך להסיק מסקנות ולהחליט אם משהו הוא עובדה או פירוש. כי אתה רואה עובדות, לדוגמה על בסיס החושים שלך ועל בסיס הזיכרון שלך וכיו"ב, אבל הניתוח של המידע, מתבצע גם בעזרת השכל שלך, החשיבה הלוגית שלך וכולי. וכמובן שאם יש לך כשל לוגי בחשיבה שלך, או לדוגמה שאתה לא יודע איך לעשות מספיק טוב ניתוח סיבתיות, הרי שזה יכול להוביל אותך למסקנות שגויות. שאתה בטעות תחשוב שמשהו הוא פירוש למרות שהוא עובדה או שתחשוב שמשהו הוא עובדה למרות שהוא פירוש. ולכן חשוב גם ללמוד ניתוח סיבתיות לעומק, כדי לדעת להבדיל בין עובדה לפירוש.


נקודה נוספת שצריכים לקחת בחשבון, זה שאתה צריך להבדיל בין משהו שיש אפשרות לבדוק אם הוא עובדה נכונה או עובדה לא נכונה, לבין משהו שאין אפשרות לבדוק אם הוא עובדה נכונה או לא.

דהיינו, יתכן שיש משהו שאתה לא בטוח לגביו כרגע ושעבורך כרגע הוא רק פירוש, כי אתה לא בטוח לגביו. אבל האם להבנתך זה משהו שניתן לבדוק האם העובדה הזאת נכונה, ואז תהיה וודאות האם מדובר על עובדה נכונה או עובדה לא נכונה ואז לא נצטרך לפרש פירושים, כי נדע מה העובדות, או שמא מדובר על משהו שאין אפשרות לדעת מה העובדות ולכן הוא יישאר בגדר פירוש בלבד.

ואני מחדד את זה, כדי שגם כאשר אתה חושב על משהו שהוא רק פירוש כי אין לך וודאות לגביו, הרי שתנסה להבדיל, בין משהו שאתה אולי יכול לדעת מה האמת לגביו על ידי בדיקה וכולי, לבין משהו שאין אפשרות לדעת מה האמת, כמו על טעם וריח אין מה להתווכח וכולי.


נקודה נוספת שצריכים לשים לב, שגם אם משהו להבנתך הוא עובדה, אז אפשרי לדרג, כמה הוא עובדה ביחס למשהו אחר שאתה חושב שהוא עובדה. ולא הכל וודאי באותה המידה, אלא יש רמות שונות של וודאות בכל חלק של מחשבה שאתה חושב. ועליך להיות מסוגל לחלק לחלקים את המחשבה שלך ובהתאם לזה לכל חלק לתת את רמת הוודאות שלו עבורך.


נקודה נוספת שאפשרי לשים לב, היא כאשר אתה חושב משהו, האם ועד כמה אתה מבין מה הנחות היסוד שאתה מניח על כל חלק של מחשבה שלך, שביחס אליו אתה חושב שמשהו הוא עובדה או פירוש. מה הנחות היסוד שלך שבגללן אתה חושב שמשהו הוא נכון או לא נכון.


ומהי הנחת היסוד הראשונה של כל הנחות היסוד? מהו השורש של כל הנחות היסוד? זאת כמובן הנחת היסוד ש יש הבדל בין יש לאין שזה כמובן עוד עניין אחר בפני עצמו.


לסיכום: אם אתה רוצה לדעת אם משהו הוא עובדה או פירוש, אם אתה רוצה לדעת להבדיל בין עובדה לפירוש, אז תחקור את הנושא של הנחות יסוד ושל ניתוח סיבתיות שזאת בעצם החשיבה הלוגית שבאמצעותה אתה מנתח את מה שאתה מגדיר כעובדות, כדי להסיק דבר מתוך דבר וככה תדע להבין יותר טוב, מהי עובדה ומהו פירוש עבורך. וככה תוכל להיצמד לאמת שלך וכולי.
עובדה פירוש המטרה לדעת מה האמת הזיכרון תהליכים איך אתה מגדיר פירוש להראות צריך להגדיר החושים לוטו להאמין איך אני איך אני יודע איך אני יודע משהו איך אתה מגדיר עובדה איך אתה מגדיר פירוש איך להבדיל בין עובדה לפירוש איך להבין איך להבין את עצמי איך להבין את עצמך איך להיצמד איך להיצמד לאמת איך להיצמד לאמת שלך אמונה אמונה בזיכרון אמונה בחושים אמונות אמת אמת שלך ביחס למה האם משהו הוא עובדה או פירוש הבדל הבדלה הבדלים הנחה הנחות הנחות היסוד הנחות היסוד שלך הנחות יסוד הנחת היסוד הראשונה הנחת יסוד הראשון ודאות וודאות זיכרון זיכרונות להאמין להאמין בהנחות יסוד להבדיל להבדיל בין עובדה לפירוש להבין להבין את עצמי להבין את עצמך להיצמד להיצמד לאמת להיצמד לאמת שלך להפוך את העובדה לפירוש להפוך את העובדות לפירושים להפוך את הפירוש לעובדה להפוך את הפירושים לעובדות להפוך עובדה לפירוש להפוך פירוש לעובדה להציג עובדה כפירוש להציג פירוש כעובדה מה הנחות היסוד מה הנחות היסוד של העובדה מה הנחות היסוד של הפירוש מה הנחות היסוד שלך מה זה עובדה מה זה עובדה עבורך מה זה פירוש מה זה פירוש עבורך מושכל ראשון ניתוח ניתוח הנחות יסוד עובדה עובדה או פירוש עובדה או פירוש ביחס למה עובדה או פרשנות עובדה ביחס למה עובדה ופירוש עובדה כפירוש עובדה לפירוש עובדה מול פירוש עובדה פירוש עובדות או פירושים עובדות ופירושים עובדות לפירושים עובדות מול פירושים עובדות פירושים פירוש פירוש או עובדה פירוש ביחס למה פירוש ועובדה פירוש כעובדה פירוש לעובדה פירוש מול עובדה פירוש עובדה פירושים או עובדות פירושים ועובדות פירושים לעובדות פירושים מול עובדות פירושים עובדות פרשנות או עובדה רמות שונות של וודאות רמות של וודאות
לצאת מכל השאלות, חיפוש עצמי, מודעות עצמית, הנחות היסוד של המוח, הבסיס של התודעה, מה הכי בטוח? אין שום שאלה, אין הבדל בין יש לאין
לצאת מכל השאלות, חיפוש עצמי, מודעות עצמית, הנחות היסוד של המוח, הבסיס של התודעה, מה הכי בטוח? אין שום שאלה, אין הבדל בין יש לאין
... מכל השאלות, חיפוש עצמי, מודעות עצמית, הנחות היסוד של המוח, הבסיס של התודעה, מה הכי בטוח? אין שום שאלה, אין הבדל בין יש לאין איך אפשר לצאת מכל השאלות? אליעד כהן מציג תהליך שבו האדם יכול להשתחרר לחלוטין מכל השאלות שמטרידות אותו, באמצעות בדיקה פנימית של הנחות היסוד הבסיסיות ביותר של השאלות שלו. האדם נמצא כל הזמן בלולאה אינסופית של שאלות וספקות, כמו שאלות על מטרת הקיום, סיבת הבריאה, או למה בכלל העולם קיים. אליעד מסביר שהשאלות הללו נובעות מהנחות יסוד שהאדם מקבל כמובן מאליו, ושהדרך להשתחרר מהן היא לבדוק לעומק את אותן הנחות יסוד ולברר האם הן אכן נכונות או שאולי הן שגויות לגמרי. למה לא לסמוך על דברי אחרים כמו רבי נחמן? בהרצאה, עלתה דוגמה של אדם שקרא דברים שרבי נחמן ... אחר, במקום לבדוק בעצמו מה האמת. הוא מציין שהדרך היחידה לצאת מהבלבול, מהשאלות, ומהספקות היא לא להסתמך על דעות של אחרים אלא לבדוק באופן אישי את הנחות היסוד של השאלות עצמן, בלי להניח שהן נכונות מראש. האם אפשר להגיע למצב שאין שאלות בכלל? אליעד מדגיש שקיימות שתי אפשרויות עיקריות: אפשרות אחת היא ... לו משהו, אז הוא יכול לשאול שאלות על אותו משהו. אבל אם אדם לא עושה שום הבדל בין יש לאין, אין אפשרות לשאול שאלות כלל, כי השאלה עצמה נובעת מתוך ההנחה שיש הבדל כלשהו. לדוגמה, אליעד נותן דימוי של רובוט שמזינים לו פקודה אין כלום, או יש משהו, ומסביר שכל ההבדל בתפיסה של האדם מתחיל בהנחה הכי בסיסית - שקיים הבדל בין יש לאין. הוא מסביר שהנחת יסוד זו נמצאת בבסיס התודעה האנושית, וכי אם הנחת היסוד הזו תקרוס, כל מערכת החשיבה האנושית תקרוס איתה ברגע אחד. האם האדם יכול להיות בטוח במשהו במאה אחוז? אליעד שואל את השומע מה הדבר שהוא הכי בטוח בו. הוא ... איך להגיע למודעות עצמית אמיתית? אליעד מציע פרקטיקה יומיומית פשוטה. כל פעם שיש לאדם שאלה, הוא ממליץ לעצור ולבדוק על מה השאלה מבוססת. האם ההנחות עליהן מתבססת השאלה אכן ודאיות במאה אחוז? כל שאלה, כמו למה נברא העולם?, מה המטרה של הקיום? וכו, מבוססת על הנחות לא ודאיות. אם האדם יטיל ספק בצורה עקבית בכל הנחות היסוד שלו, הוא יגיע בסופו של דבר למצב שבו כל הספקות נעלמים, מכיוון שאין כבר הנחות שגורמות להן לצוץ. איך נראה מצב שבו אין שום הבדל בין יש לאין? אליעד מסביר שמצב של אי - הבדלה הוא מצב שבו האדם חווה בצורה ישירה את האחדות. הוא מדגים זאת ... התהליך, האדם מגיע למצב שבו מצד אחד הוא יודע הכל ומצד שני לא יודע דבר, ולכן הוא משוחרר לחלוטין מכל סוג של ספק ושאלה. איך לצאת מכל השאלות? מהי הנחת היסוד של המוח? איך להגיע למודעות עצמית אמיתית? האם יש הבדל בין יש לאין? איך להגיע לוודאות מוחלטת? מה הדבר הכי בטוח בעולם? האם אפשר להשתחרר מספקות? ...
סודות המוח האנושי, סודות החשיבה, איך המוח זוכר? תפישת הזמן, אולי הכל חלום? איך עובד הזיכרון? איך המוח חושב? לחשוב על דבר והיפוכו, הנחות היסוד של המוח, איך המוח עובד?
סודות המוח האנושי, סודות החשיבה, איך המוח זוכר? תפישת הזמן, אולי הכל חלום? איך עובד הזיכרון? איך המוח חושב? לחשוב על דבר והיפוכו, הנחות היסוד של המוח, איך המוח עובד?
... המוח האנושי, סודות החשיבה, איך המוח זוכר? תפישת הזמן, אולי הכל חלום? איך עובד הזיכרון? איך המוח חושב? לחשוב על דבר והיפוכו, הנחות היסוד של המוח, איך המוח עובד? האם באמת קיים עבר, או שהכל נמצא רק עכשיו? אליעד כהן מסביר את אחד הסודות הגדולים של המוח האנושי: כיצד המוח תופס זיכרון וזמן. רוב האנשים רגילים לחשוב שיש עבר, ... מידע כמו קיר, לבן, עכשיו, כאן. אותו מוח יכול לקחת את אותה התמונה ולהוסיף לה תאריך אחר, למשל אתמול, או מחר, ואז נחשוב שמדובר בזיכרון או בתחזית לעתיד. אליעד מדגים שאם ברגע ... בראש שלנו מקרה ליקרה, זה ישנה מיד את התחושה שלנו לגבי הזמן שבו האירוע מתרחש, למרות שהתמונה לא השתנתה כלל. איך המוח מחליט אם הזיכרון אמין? אליעד כהן ממשיך להסביר שהמוח מייחס ... מופיעים כמחשבות. ברגע שאנחנו מבינים זאת, אפשר להתחיל להבין שבעצם אין לנו שום ודאות אמיתית בשום דבר שאנחנו חושבים עליו. האם זיכרון הוא בהכרח אמיתי? נקודה נוספת שאליעד מדגיש היא שאפילו אם יש לך זיכרון ברור , זה לא אומר שזה באמת קרה. למשל, אפשר לשתול במוחו של אדם זיכרון של משהו שלא באמת התרחש, ותחושת האמינות של הזיכרון הזה תהיה בדיוק כמו של זיכרון אמיתי. מכאן מסיק אליעד שהעובדה שאתה חושב ... חושבים ומרגישים הוא בסופו של דבר רק מחשבה. ככל שנהיה מודעים לכך, נפסיק לייחס ודאות מוחלטת למחשבות שלנו ונוכל להתחיל לפקפק בהנחות היסוד שלנו לגבי המציאות. כך ניתן להגיע לתובנות עמוקות יותר לגבי טבע המחשבה והמציאות עצמה. ההכרה בכך שכל זיכרון או מחשבה הם רק אפשרות, ולא מציאות מוחלטת, יכולה לשחרר את האדם מאמונות מגבילות ולאפשר לו להגיע לתפיסה רחבה יותר של האמת. האם העבר באמת קיים? איך המוח תופס זיכרונות? האם אפשר לחשוב על דבר והיפוכו בו זמנית? מה ההבדל בין חלום למציאות? איך נוצרת משמעות במוח? האם כל מחשבה היא רק אמונה? האם הזיכרון תמיד אמיתי? ...
לגלות את האמת, איך למצוא תשובות? איך לקבל תשובה? איך לשאול שאלות? אולי אין שאלה? לבדוק את הנחות היסוד, למצוא את האמת, חיפוש האמת, לברר את האמת, לחפש את האמת
לגלות את האמת, איך למצוא תשובות? איך לקבל תשובה? איך לשאול שאלות? אולי אין שאלה? לבדוק את הנחות היסוד, למצוא את האמת, חיפוש האמת, לברר את האמת, לחפש את האמת
... למצוא תשובות? איך לקבל תשובה? איך לשאול שאלות? אולי אין שאלה? לבדוק את הנחות היסוד, למצוא את האמת, חיפוש האמת, לברר את האמת, לחפש את האמת מה המשמעות של ... קיימת בתודעה של כולם תמיד, גם אם לא באופן מודע. האם אפשר להיות בטוח בכל הנחת יסוד? אליעד מדגיש שהשאלות של בני אדם תמיד מבוססות על הנחות יסוד מסוימות. כאשר אדם שואל שאלה, הוא מניח הנחות מסוימות. לכן, כדי לפתור שאלות, חשוב לבדוק קודם כל האם ההנחות היסודיות של השאלה בכלל נכונות. הוא ממליץ לקחת דף, לכתוב עליו את כל הנחות היסוד שעליהן מתבססת השאלה, ואז לבדוק האם הן בוודאות נכונות. לדוגמה: אני יודע ... פיל בגודל 5 מטר בתוך החדר. אני יודע שחמש גדול מארבע. ברגע שנבדוק את ההנחות, נגלה מיד איפה הסתירה, וניתן יהיה להבין האם ההנחות עצמן נכונות או לא. מדוע חשוב לוודא שאנחנו מבינים נכון לפני ששואלים שאלה? אליעד ... באמת אם יש לו מינוס, פועל בצורה לא נכונה. לכן, חשוב להבין במדויק את הנחות היסוד שלנו לפני ששואלים שאלות. למה אדם מתעניין דווקא בסתירות אצל רבי נחמן ... רוצה תשובה מוחלטת שתפתור את כל השאלות, ואז הוא חייב לבדוק עד הסוף את הנחות היסוד שלו, או שהוא רוצה להישאר במצב של שאלות ותשובות תמידיות. במקרה האחרון, לא צריך לבדוק לעומק את הנחות היסוד, אלא להמשיך לשאול שאלות חדשות. אם אדם באמת רוצה לדעת את האמת, עליו לבדוק את הנחות היסוד של השאלות שלו עד הסוף. אם הוא לא רוצה להפסיק לשחק את משחק החיים, עליו ... יחסיות בלי לבדוק אותן לעומקן. בסיכום, כדי לגלות את האמת, צריך לבדוק את הנחות היסוד של כל שאלה, לברר אם אנחנו בטוחים בנכונות שלהן, ורק אז ניתן יהיה להגיע ... או להבין שאין בכלל שאלה אמיתית. איך למצוא תשובות לשאלות? איך לבדוק הנחות יסוד? מהי משמעות סוף מעשה במחשבה תחילה? האם יש שאלה בכלל? איך להגיע לתשובה ...
לפתור בעיה בשורשה, שורש הבעיות, לטפל בבעיות מהשורש, טיפול שורשי בבעיות, האם יש בעיה? הנחות היסוד של השאלה, שאלות שבאות מהחלל הפנוי, שאלות ללא תשובה, לבדוק הנחות יסוד
לפתור בעיה בשורשה, שורש הבעיות, לטפל בבעיות מהשורש, טיפול שורשי בבעיות, האם יש בעיה? הנחות היסוד של השאלה, שאלות שבאות מהחלל הפנוי, שאלות ללא תשובה, לבדוק הנחות יסוד
... בבעיות, האם יש בעיה? הנחות היסוד של השאלה, שאלות שבאות מהחלל הפנוי, שאלות ללא תשובה, לבדוק הנחות יסוד איך פותרים בעיות מהשורש? כדי לפתור בעיה בשורשה, אומר אליעד כהן, צריך קודם כל לבדוק לעומק את הנחות היסוד של השאלה עצמה. כשאדם אומר שיש לו בעיה והוא לא מצליח לפתור אותה מהשורש, עליו לבדוק קודם כל את ההנחות הבסיסיות שעליהן נשענת השאלה שלו. כלומר, לפני שאדם מחפש פתרונות, הוא צריך לשאול את עצמו האם בכלל קיימת בעיה, ואם כן, האם באמת יש לה פתרון ... מדגיש שבלי לבדוק את הנחות היסוד של השאלה, לא ניתן להגיע לפתרון אמיתי ושלם. לדוגמה, כשאדם מתלונן שיש לו בעיה שהוא פותר אותה שוב ושוב והיא כל הזמן חוזרת, הוא מניח ... הזה בשורש. כל ההנחות האלה חייבות להיבדק לעומק, ולא להילקח כמובן מאליו. האם יש בכלל בעיה אמיתית? אליעד כהן מביא דוגמה לכך שאם אדם מרגיש שיש לו בעיה, זה עדיין לא ... בכלל שיש בעיה? או איך אני יודע בוודאות שיש בעיה? אולי אין שום בעיה?. כל עוד האדם לא בירר זאת לעומק, הוא יישאר תקוע בתחושה של בעיה שלא נפתרת. מה עושים עם בעיות ... מציע לבדוק לעומק את הנחות היסוד של הבעיה עצמה. כשאדם שואל למה אני לא מצליח לפתור את הבעיה בשורשה?, הוא מניח שיש הבדל מהותי בין יש בעיה לאין בעיה, בין יש פתרון ... האדם יבדוק לעומק את ההנחות האלו, הוא יוכל לגלות שהן עצמן אינן נכונות, ולכן לא קיימת כלל בעיה. כדי לפתור בעיות בשורשן באמת, האדם חייב להיות פתוח לשאול שאלות חדשות ... הגיוני ולבחון את ההנחות הבסיסיות שעליהן נשענת הבעיה שלו. הפתרון לבעיות מורכבות הוא להעז לשחרר את ההנחות הבסיסיות, להיות מוכן לספק בהכל, ולהגיע למקום שבו אין בכלל הבדל בין שאלה לתשובה. אז מתברר שהבעיה עצמה לא היתה קיימת מעולם. איך לפתור בעיה ... האם באמת יש בעיה? הנחות יסוד של שאלות שאלות ללא תשובה למה בעיות חוזרות שוב ושוב? ...
ניתוח מקרה טיפולי, טיפול בחרדה, טיפול בפחד, הקטנת גורם הסיכוי, איך לטפל בפחד? בדיקת הנחות היסוד של הפחד, מפחד לקבל התקף לב, מפחד שההורים ימותו, הדרכת מטפלים, ללמוד להיות מטפל, יעוץ למטפלים
ניתוח מקרה טיפולי, טיפול בחרדה, טיפול בפחד, הקטנת גורם הסיכוי, איך לטפל בפחד? בדיקת הנחות היסוד של הפחד, מפחד לקבל התקף לב, מפחד שההורים ימותו, הדרכת מטפלים, ללמוד להיות מטפל, יעוץ למטפלים
ניתוח מקרה טיפולי, טיפול בחרדה, טיפול בפחד, הקטנת גורם הסיכוי, איך לטפל בפחד? בדיקת הנחות היסוד של הפחד, מפחד לקבל התקף לב, מפחד שההורים ימותו, הדרכת ... כיצד מטפלים בפחד זה על ידי שלוש שאלות מרכזיות. השיטה הכללית לטיפול בפחד היא תמיד לבדוק את הנחות היסוד של הפחד, באמצעות בירור מפורט של האירוע שממנו פוחדים, ... לעומק עם המטופל. חשוב שכל שאלה תישאל בנפרד ובאופן מפורט, עד שהמטופל עצמו יתחיל להבין את הנחות היסוד של הפחד שלו, ויוכל לשחרר אותן בעצמו. לפי אליעד, המטפל ... את האמת על הפחדים שלו, ולהשתחרר מהם. איך לטפל בפחד ממוות? איך להתמודד עם חרדה מהתקף לב? מהן הנחות היסוד של הפחד? הדרכת מטפלים בפחדים וחרדות איך מטפלים בפחדים ...
איך לשאלות שאלות נכון? איזו שאלה יותר חשובה? לשאול שתי שאלות, שאלה פנימית, שאלה חיצונית, שאלה מהותית, שאלה של צורה, שאלה שתלויה בשאלה אחרת, איך נכון לשאול? איך לנסח שאלה? הנחות היסוד של שאלה
איך לשאלות שאלות נכון? איזו שאלה יותר חשובה? לשאול שתי שאלות, שאלה פנימית, שאלה חיצונית, שאלה מהותית, שאלה של צורה, שאלה שתלויה בשאלה אחרת, איך נכון לשאול? איך לנסח שאלה? הנחות היסוד של שאלה
... לשאלות שאלות נכון? איזו שאלה יותר חשובה? לשאול שתי שאלות, שאלה פנימית, שאלה חיצונית, שאלה מהותית, שאלה של צורה, שאלה שתלויה בשאלה אחרת, איך נכון לשאול? איך לנסח שאלה? הנחות היסוד של שאלה איך נכון לשאול שאלות בצורה מדויקת? אליעד כהן מסביר בצורה מפורטת ויסודית איך לשאול שאלות בצורה נכונה ומדויקת. הוא מתחיל ...
האם יש שאלה לא נכונה? למה כל שאלה נכונה? האם התשובה נכונה? האם השאלה נכונה? אין שאלות טיפשיות, כל השאלות חכמות, איך לנתח שאלות? הנחות היסוד של השאלה, איך לתת תשובות לשאלות? מה התשובה הנכונה? להבין את השאלה
האם יש שאלה לא נכונה? למה כל שאלה נכונה? האם התשובה נכונה? האם השאלה נכונה? אין שאלות טיפשיות, כל השאלות חכמות, איך לנתח שאלות? הנחות היסוד של השאלה, איך לתת תשובות לשאלות? מה התשובה הנכונה? להבין את השאלה
... יש שאלה לא נכונה? למה כל שאלה נכונה? האם התשובה נכונה? האם השאלה נכונה? אין שאלות טיפשיות, כל השאלות חכמות, איך לנתח שאלות? הנחות היסוד של השאלה, איך לתת תשובות לשאלות? מה התשובה הנכונה? להבין את השאלה האם קיימת שאלה לא נכונה או טיפשית? אליעד כהן טוען שאין בעולם שאלה שאינה נכונה. לשיטתו, כל שאלה נשענת על הנחות יסוד כלשהן, ולכן בכל שאלה קיימת אמת מסוימת. כאשר אדם שואל שאלה, הוא בעצם מניח כמה הנחות בסיסיות שבגללן השאלה בכלל מתקיימת. בלי הנחות יסוד, אי אפשר לשאול שאלות. לדוגמה, כאשר אדם שואל: האם יורד גשם?, הוא מניח שאפשרי שיירד גשם או לא. אם לא היה מניח את האפשרות של לא יורד גשם, לא הייתה עולה כלל השאלה. לכן, כל שאלה תמיד תתבסס על יותר מהנחת יסוד אחת , אחרת לא היה נוצר ספק ולא הייתה שאלה. איך לתת תשובה נכונה לשאלה? אליעד כהן מסביר שכדי לתת תשובה נכונה לשאלה, חשוב קודם להבין לעומק את הנחות היסוד שעליהן היא מתבססת. אם מישהו שואל שאלה ואתה עונה לו, אתה למעשה פוסל או מאשר אחת מהנחות היסוד עליהן נשענת השאלה. לדוגמה, אם אדם שואל האם יורד גשם?, ואתה עונה לא יורד גשם, אתה בעצם אומר שההנחה של השואל שיכול להיות שיורד גשם כרגע - אינה נכונה. כלומר, התשובה למעשה שוללת את זכות הקיום של השאלה, בכך שהיא ... לפי אליעד, כדי לתת תשובה אמיתית ונכונה לשאלה, חובה להבין לעומק את ההיגיון של השאלה. כלומר, להבין למה השואל חושב שהשאלה נכונה, ואיזו הנחת יסוד מובילה אותו לשאול את השאלה. אם אדם, לדוגמה, שואל האם רודפים אחרי פילים?, עליך להבין למה הוא חושב כך. אם לא ... מסוימת ומנקודת ראייה עמוקה מאוד (כמו פרספקטיבה פילוסופית שאינה נסמכת רק על חושים), אכן יש מצב שבו הטענה הזאת נכונה. איך לנתח את הנחות היסוד של השאלה? אליעד מסביר שלכל שאלה יש חיים בגלל הנחות היסוד שלה. כדי לפתור שאלה או בעיה, אתה חייב לחפש את השורש, את ההנחה שהולידה את השאלה. למשל, כשאדם חושב שפיטרו אותו מהעבודה וזה גורם לו להרגיש רע, אפשר לומר לו לא פיטרו אותך ולהרגיע אותו רגעית. אבל הבעיה לא באמת נפתרה, כי ההנחה שמטרידה אותו היא שהוא לא רוצה שיפטרו אותו, ושהוא חושש מהאפשרות שיפטרו אותו בעתיד. במילים אחרות, הבעיה נשענת על פחד ואפשרות, ולכן לא מספיק להגיד לו שפשוט לא פיטרו אותו. צריך להתמודד עם ההנחות שלו עצמן. מדוע כל רעיון הוא נכון באופן מסוים? אליעד טוען שכל רעיון, אפילו האבסורדי ביותר, נכון ברמה מסוימת. ... מישהו אומר אחד ועוד אחד שווה שלוש, זו נראית טעות ברורה. אך אם הוא שאל את השאלה הזאת, פירוש הדבר שיש בראשו לפחות פרספקטיבה אחת שבה ההנחה הזאת יכולה להיות נכונה. עליך לנסות למצוא את הפרספקטיבה הזו. לא בהכרח למצוא לה היגיון רגיל, אלא להבין את ... העמוק שלה. לדעתו, האמת היא שכל שאלה בעולם היא נכונה במובן מסוים, כי אין שום רעיון שהוא לחלוטין לא נכון, וכך כל שאלה תקפה וראויה לניתוח. מה המשמעות של תשובה נכונה באמת? אליעד מדגיש כי כדי שתשובה תהיה אמיתית ונכונה באמת, עליך להבין למה השאלה נכונה במובן כלשהו. אם נתת תשובה והשואל עדיין לא מרגיש שקיבל פתרון אמיתי, סימן שלא הבנת עד הסוף את הנחות היסוד של השאלה. תשובה נכונה לא רק פותרת את השאלה, אלא גם מסבירה את היגיון השאלה, מדוע השאלה בכלל עלתה, ומאיזו פרספקטיבה ההנחות שהובילו לשאלה הן נכונות. אם אינך מוצא באיזו פרספקטיבה זה נכון, אז לא הצלחת באמת לפתור או להבין את השאלה. האם יש שאלות לא נכונות? איך לנתח שאלות לעומק? האם כל השאלות נכונות? איך לתת תשובות נכונות לשאלות? מהן הנחות היסוד בשאלה? איך להבין את ההיגיון מאחורי השאלה? ...
איך לנתח שאלה? האם כל שאלה נכונה? האם יש שאלות לא נכונות? כמה זה אחד ועוד אחד? אחד ועוד אחד שווה שלוש, אחד ועוד אחד שווה שתיים, 1 ועוד 1 שווה 3, 1 ועוד 1 שווה 2, הנחות היסוד של השאלה, איך להבין שאלה?
איך לנתח שאלה? האם כל שאלה נכונה? האם יש שאלות לא נכונות? כמה זה אחד ועוד אחד? אחד ועוד אחד שווה שלוש, אחד ועוד אחד שווה שתיים, 1 ועוד 1 שווה 3, 1 ועוד 1 שווה 2, הנחות היסוד של השאלה, איך להבין שאלה?
... שאלה? האם כל שאלה נכונה? האם יש שאלות לא נכונות? כמה זה אחד ועוד אחד? אחד ועוד אחד שווה שלוש, אחד ועוד אחד שווה שתיים, 1 ועוד 1 שווה 3, 1 ועוד 1 שווה 2, הנחות היסוד של השאלה, איך להבין שאלה? איך לנתח שאלה? האם יש שאלות לא נכונות? אליעד כהן מסביר כיצד לגשת לניתוח שאלות , ולבדוק אם כל שאלה שנשאלת היא בכלל שאלה נכונה והגיונית או שיש שאלות לא נכונות שאינן הגיוניות בכלל. ההסבר שלו מתחיל מכך שכל שאלה שנשאלת מבוססת על הנחות יסוד מסוימות. ללא הנחות יסוד אין אפשרות לשאול שאלה, כי כל שאלה בנויה על הנחות יסוד. כדי להבין האם השאלה נכונה והגיונית, יש לנתח את הנחות היסוד שלה. לדוגמה, כאשר מישהו שואל כמה זה אחד ועוד אחד? יש להבין תחילה מהן הנחות היסוד שעומדות מאחורי השאלה. אליעד מדגים, שאם לא הייתה קיימת אפשרות אחרת לתשובה מלבד שתיים, השאלה לא הייתה נשאלת כלל. כלומר, העובדה שאדם בכלל שואל כמה ... ניתן יהיה להבין אם השאלה היא תוצאה של אי - הבנה במילים, טעות לוגית, או שבכלל הוא מנסה לצאת מהשכל ולהראות משהו שנמצא מעבר להיגיון הרגיל. מהי השיטה המעשית לניתוח שאלות מוזרות? הדרך הפרקטית שאליעד מציע היא להתחיל בהבהרת המושגים הבסיסיים שקשורים לשאלה. רק אחרי שיש הסכמה על ההגדרות ועל המשמעות המדויקת של כל מושג בשאלה, אפשר להתקדם לשלב הבא של הניתוח ולבדוק את הלוגיקה של ההנחות שעומדות בבסיסה. אם מתברר שההנחות אינן נכונות או בלתי הגיוניות, רק אז אפשר להחליט שהשאלה עצמה לא הגיונית. אם השאלה בכל זאת קיימת ונשאלת, כנראה שיש בה איזו לוגיקה סמויה שצריך לחשוף. אליעד ... את מושגי היסוד, ורק אז לענות לו בצורה שמותאמת למחשבה או לתפיסה שלו. איך לנתח שאלה? האם כל שאלה היא הגיונית? האם יש שאלות לא נכונות? כמה זה אחד ועוד אחד? הנחות יסוד של שאלות ...
האם הכל תלוי בהגדרות? האם זה שחור או לבן? האם אין תשובות מוחלטות? האם הכל יחסי? האם הכל בעיני המתבונן? האם למטבע יש שני צדדים? האם יש תשובות מוחלטות? הנחות היסוד של השאלה, שאלות טיפשיות, שאלות לא נכונות
האם הכל תלוי בהגדרות? האם זה שחור או לבן? האם אין תשובות מוחלטות? האם הכל יחסי? האם הכל בעיני המתבונן? האם למטבע יש שני צדדים? האם יש תשובות מוחלטות? הנחות היסוד של השאלה, שאלות טיפשיות, שאלות לא נכונות
... יש שני צדדים? האם יש תשובות מוחלטות? הנחות היסוד של השאלה, שאלות טיפשיות, שאלות לא נכונות האם הכל באמת תלוי בהגדרות? אליעד כהן מסביר ... עולה הטענה שהתשובה תלוי מבוססת בעצמה על הנחות יסוד מסוימות. כלומר, לומר שהתשובה תלויה בהגדרה, פירושו שישנן הנחות יסוד מסוימות הקובעות את התשובה מלכתחילה. האם התשובה הכל יחסי היא תמיד נכונה? אליעד מסביר ... מציין כי לפעמים השאלה עצמה בנויה על הנחות יסוד שגויות או חסרות. למשל, כאשר שואלים אם הכוס מלאה או ריקה, מניחים מראש שיש בתוכה נוזל או ... או נכונה, והשואל צריך לבדוק לעומק את ההנחות שעליהן מבוססת השאלה שלו. האם אפשר להיות בטוחים במאה אחוז שאין תשובה מוחלטת? אליעד מדגיש את ... בשיחה: כאשר אומרים תלוי, מסתמכים על הנחות יסוד מסוימות. חשוב לבדוק האם קיימים היבטים נוספים שלא נלקחו בחשבון. התשובה תלוי עלולה להיות ... השאלה עצמה עשויה להיות מבוססת על הנחות יסוד מוטעות. יש לחקור לעומק כדי לוודא שאין פרספקטיבה מוחלטת יותר. הדרישה לתשובה חד - משמעית ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על עובדה או פירוש ביחס למה, עובדה ביחס למה, מה הנחות היסוד של העובדה, מה הנחות היסוד של הפירוש, מה זה עובדה עבורך? מה זה פירוש עבורך? איך אתה מגדיר עובדה? איך אתה מגדיר פירוש? איך להבדיל בין עובדה לפירוש? רמות שונות של וודאות, האם משהו הוא עובדה או פירוש? הנחת היסוד הראשונה, איך להיצמד לאמת שלך? ניתוח הנחות יסוד, איך להבין את עצמך? מושכל ראשון, להאמין בהנחות יסוד, אמונה בחושים, אמונה בזיכרון, מה הנחות היסוד שלך? רמות של וודאות, איך אני יודע משהו?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להשיג איזון נפשי? דיכאון? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם בדידות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם לחץ? כעס ועצבים ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להאמין בעצמך? איך לקבל החלטות? איך להיות מאושר ושמח? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להעריך את עצמך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לשפר את הזיכרון? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להצליח בראיון עבודה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך למצוא זוגיות? איך לשנות תכונות אופי? איך להצליח בזוגיות? איך להיגמל מהימורים? איך להעביר ביקורת בונה? איך לנהל את הזמן? איך להתמודד עם גירושין? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לחנך ילדים? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לשתול מחשבות? איך לפרש חלומות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לעשות יותר כסף? איך לא להישחק בעבודה? איך ליצור אהבה? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך למכור מוצר ללקוחות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: מי ברא את אלוהים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש או אין אלוהים? איך להנות בחיים? למה יש רע בעולם? האם באמת הכל לטובה? איך נוצר העולם? האם יש בחירה חופשית? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? בשביל מה לחיות? אולי אנחנו במטריקס? האם הכל אפשרי? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש אמת מוחלטת? האם לדומם יש תודעה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם אפשר לדעת הכל? איך להיות הכי חכם בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה לא להתאבד? למה העולם קיים? מהי תכלית ומשמעות החיים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש משמעות לחיים? מה המשמעות של החיים? איך להיות מאושר? האם המציאות היא טובה או רעה? איך נוצר העולם? למה יש רע וסבל בעולם ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי להפרעות קשב, יועץ טיפולי, אימון אישי להרזיה ועוד אלפי תכנים נוספים, על כל נושאי החיים - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.0781 שניות - עכשיו 23_05_2025 השעה 10:49:24 - wesi1