אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה תרגול עוזר ✔תרגול מיומנות, האם תרגול עוזר? כמה לתרגל? שיפור מיומנות, פיתוח מיומנות, התפתחות אישית, פתרון בעיות, איך לנתח בעיה? רכישת מיומנות, שיפור...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
7:25תרגול מיומנות, האם תרגול עוזר? כמה לתרגל? שיפור מיומנות, פיתוח מיומנות, התפתחות אישית, פתרון בעיות, איך לנתח בעיה? רכישת מיומנות, שיפור הישגים, התפתחות אישית, העצמה אישית, חלק 2
האם תרגול מיומנות תמיד פותר את הבעיה?

אנשים רבים מאמינים שתרגול הוא פתרון אוניברסלי לשיפור מיומנויות, אך אליעד כהן מדגיש שזה נכון רק בחלק מהמקרים. לפי אליעד, תרגול יעיל כאשר הבעיה עצמה נובעת מחוסר תרגול או מחוסר ניסיון. למשל, אם אדם מתקשה לזכור מילים בשפה חדשה, והוא פשוט לא תרגל מספיק, אז ככל שהוא יתרגל ויחזור על המילים, הוא אכן יזכור אותן טוב יותר. באופן דומה, מי שלא מצליח להרים משקולות יכול להשתפר על ידי חזרה הדרגתית על הפעולה, עד ששריריו יתחזקו.

עם זאת, אליעד מציין שחשוב להבין שלא כל קושי נובע מהיעדר תרגול. הוא מביא מספר דוגמאות כדי להבהיר את הנקודה הזו:
  • אם אדם מתקשה להרים משקל, ייתכן שזה נובע מחיסרון תזונתי כמו חוסר חלבון, או אפילו מפציעה פיזית. במקרה כזה, גם אם יתרגל שוב ושוב, הוא לא יצליח לשפר את התוצאה באופן משמעותי בלי לפתור קודם את הבעיה העיקרית, שהיא לא התרגול.
  • אם מישהו מנסה ללמוד מילים בשפה חדשה אך מתקשה מאוד, יכול להיות שהקושי לא נובע מכך שהוא לא חזר על המילים מספיק פעמים. לפעמים הבעיה היא בהבנת המבנה של השפה או בהקשר של המילים. במקרה כזה, תרגול של מילים בלבד לא יספיק ויש לטפל בהבנת השפה עצמה.
  • דוגמה נוספת שאליעד מביא קשורה לקשיים חברתיים, כמו אדם שפוחד להתחיל עם בחורות או שמתקשה להתמיד במקום עבודה. ייתכן שבמקרים אלו הבעיה אינה היעדר ניסיון או תרגול, אלא בעיה רגשית עמוקה כמו פחדים או חוסר ביטחון. במקרים כאלה, פשוט להמשיך ולתרגל את הסיטואציה לא יפתור את הבעיה, ויש צורך בהתמודדות עם הפחד או הרגש היסודי.
  • הוא נותן דוגמה הומוריסטית: אדם שמתלונן שכל פעם שהוא שותה תה כואבת לו העין, ואומרים לו "תתרגל", אבל בעצם הכפית נשארת בכוס ופוגעת לו בעין. במקרה זה ברור שהפתרון הוא להוציא את הכפית ולא לתרגל הרגל שגוי.
כיצד אפשר לזהות אם תרגול הוא הפתרון לבעיה?

אליעד מציע שיטה ברורה ושיטתית לניתוח בעיות כדי לקבוע אם תרגול יכול לסייע:
  • להגדיר בבירור את הבעיה - להבין בדיוק מה לא מצליחים לעשות.
  • לבדוק את הסיבה המדויקת לקושי - האם מדובר בחוסר ידע, חוסר ניסיון, פחד או מגבלה אחרת?
  • לשאול אם הבעיה היא באמת תוצאה של חוסר בתרגול - אם כן, התשובה היא שצריך להמשיך לתרגל ולחזור על הפעולה או המיומנות.
  • אם מתברר שהבעיה נובעת מסיבות אחרות (טכניקה לא נכונה, בעיה רגשית או פיזית), יש לטפל בשורש הבעיה עצמה ולא להסתמך על תרגול בלבד.
מדוע חזרה ושינון מועילים באופן כללי?

למרות שאליעד מודה שאינו יודע מדוע המציאות בנויה כך, הוא מסביר שהחזרה והשינון עובדים מבחינה סיבתית. ככל שחוזרים על פעולה או מידע מסוים, המוח והגוף מתרגלים לפעולה, ומכאן מגיע השיפור בביצועים. זה יכול להתבטא בשיפור בזיכרון, בחוזק השרירים או בכל מיומנות אחרת שמתבססת על פעולה חוזרת.

למה לא נכון תמיד להסתמך על המשפט "פשוט תתרגל עוד"?

אליעד מדגיש שבכל בעיה אסור להסתפק רק בפתרון של "תתרגל עוד". הוא נותן דוגמה פשוטה אך מוחשית: אם הידיים של מישהו נכווות כשהוא מוריד סיר מהאש, הפתרון אינו לתרגל את זה שוב ושוב, אלא להשתמש בכפפות מגן. כלומר, חייבים להבין קודם את ההקשר של הבעיה, כי לפעמים התרגול פשוט לא רלוונטי. תרגול במצב כזה לא יפתור את הבעיה אלא רק יעמיק את הסבל או הקושי.

מה המסקנה לגבי פיתוח מיומנויות והתפתחות אישית?

המסקנה של אליעד היא שבכל תהליך של התפתחות אישית או רכישת מיומנות, יש לבדוק לעומק אם מה שחסר הוא באמת ניסיון חוזר ותרגול מעשי, או שיש צורך לטפל בשורש בעיה אחר. לפעמים פתרון הבעיה יגיע רק לאחר טיפול בגורם הרגשי או הטכני ולא על ידי תרגול בלבד. חשוב להבין שתמיד צריך לשאול "האם הבעיה הזו באמת נפתרת על ידי תרגול חוזר, או שאולי יש בעיה אחרת שצריך לטפל בה קודם לכן?".

אליעד מדגיש את החשיבות של ניתוח הבעיה והקשר שלה לתרגול. רק כאשר הבעיה מוגדרת בבירור כחוסר בתרגול או בשינון, התרגול יוביל לשיפור משמעותי ומתמיד.
למה יש תפיסה שתרגול תמיד פותר בעיות?

הטענה הראשונה שהועלתה היא שיש אנשים הסבורים כי תרגול מיומנות הוא הפתרון לכל בעיה. הם מניחים שבכל פעם שבן אדם לא מצליח לבצע משהו (כמו להרים משקל, לנהוג, להתחיל עם מישהי או לעבוד במקום עבודה לאורך זמן), מספיק לתרגל שוב ושוב - וזה יסתדר. ברמה העקרונית, תרגול יכול לעזור בשיפור הישגים, אך רק במקרים שבהם מקור הקושי אכן נובע מחוסר בתרגול.

מתי תרגול עוזר באמת?

ההסבר המרכזי הוא שתרגול עוזר כאשר הבעיה עצמה היא פונקציה של חוסר תרגול. אם מה שחסר הוא פיתוח מיומנות שנרכשת על ידי חזרה חוזרת ונשנית - אז ברור שתרגול אכן ישפר את התוצאות. לדוגמה, ללמוד מילה חדשה ולהפוך אותה לחלק מהזיכרון הפעיל במוח, או להתרגל להרים משקל מסוים בחדר כושר. בכל פעם שחוזרים על הפעולה, שרירי הזיכרון או השרירים הפיזיים מתחזקים, ולכן תרגול עוזר.

האם תרגול תמיד יספיק כדי לפתור בעיה?

לא. אם המקור לבעיה אינו חוסר תרגול, אז לתרגל שוב ושוב לא יעזור. לדוגמה:
  • אדם שלא מצליח להרים משקל כבד. אפשר להניח ש"אם תתרגל הרבה, בסוף תצליח". אבל ייתכן שהקושי נובע מחיסרון חלבון בתזונה, מפציעה או מבעיה טכנית אחרת. במקרה כזה, רק תרגול לא יביא לפתרון מלא.
  • אדם שמנסה לזכור מילים בשפה חדשה - אם הבעיה היא צורך בחזרות ובשינון, תרגול יעזור. אבל אם הבעיה נובעת מבלבול עמוק במבנה השפה, או אם הוא בכלל לא מבין את ההקשר של המילים, אז צריך לעבוד גם על הבנה, לא רק על לחזור עליהן שוב.
  • אדם שחושש להתחיל עם בחורות או להתמיד בעבודה חדשה. ייתכן שהבעיה אינה רק שהוא לא "מתרגל" מספיק את הסיטואציה, אלא שיש לו פחדים מסוימים, חוסר ביטחון או קושי רגשי עמוק יותר. במקרים כאלה, רק לומר לו "תתרגל יותר" לא בהכרח יפתור את הבעיה.
  • דוגמה הומוריסטית: אדם שמתלונן שהעין שלו כואבת בכל פעם שהוא שותה תה. לפעמים אומרים לו "תתרגל", אך ייתכן פשוט שהכפית נשארת בכוס והיא דוקרת לו את העין. במקרה הזה הפתרון הוא להוציא את הכפית, לא לתרגל הרגל שגוי.
איך לנתח בעיה ולהחליט אם הפתרון הוא תרגול?

כדי להחליט אם תרגול עוזר, צריך קודם לנתח את מקור הבעיה. זהו חלק חיוני בכל תהליך של פתרון בעיות או התפתחות אישית:
  • מגדירים את הבעיה במדויק: מה בדיוק לא עובד?
  • בודקים מדוע זה לא עובד: האם יש מידע חסר? מיומנות חסרה? פחד או מגבלה רגשית?
  • שואלים האם חוסר של שינון או חזרה היא הסיבה: אם כן - תרגול ושינון יעזרו בשיפור מיומנות זו.
  • אם מגלים סיבה אחרת (כמו שורש רגשי, טכניקה שגויה, דפוס לא מודע) - אז הפתרון הוא בדרך כלל זיהוי גורם הקושי וטיפול בו, ולאו דווקא עוד תרגול.
הרעיון הוא שבכל פעם ש"תרגול מיומנות" הוא אכן הדבר החסר - כדאי לתרגל, אבל תמיד חשוב לוודא שההנחה נכונה.

מה ההיגיון מאחורי שינון ותרגול?

בחלק מהשיחה הועלתה תהייה "למה בכלל תרגול עובד?". התשובה היא שלמרות שאין הסבר מוחלט למה חוקי המציאות בנויים כך, ברור שבאופן סיבתי, ככל שחוזרים על פעולה או על ידע, כך נוצרת התרגלות ושיפור זיכרון או שיפור ביכולות הגופניות והמנטליות. יחד עם זאת, אין זה מחויב שזה לבדו יפתור כל קושי - במיוחד אם מדובר בקושי שמגיע ממקור אחר שאינו קשור בלמידה חוזרת.

למה לא להסתפק רק ב'תרגל עוד' בכל בעיה?

בהמשך ההסברים, הודגש שלא נכון בכל מקרה לומר "תתרגל עוד ותתגבר". לדוגמה, אדם שמתלונן על יד שנכווית כשהוא מוריד סיר מהאש - אם הוא לא לובש כפפות, תרגול לא יגן עליו מהאש. משמעות הדבר היא שלפני שמציעים תרגול לשיפור המצב, צריך להבין את ההקשר המלא. לעיתים כדאי לפתח מיומנות אחרת (למשל, להשתמש בכלים נכונים), או לטפל בשורש הבעיה (למשל, בעיה רפואית, בעיה מנטלית וכדומה), ואז ייתכן שתרגול יתמוך בתהליך אך לא יהיה העיקר.

מה מסקנת הדברים לגבי פיתוח מיומנות והתפתחות אישית?

המסקנה היא שבכל תחום של התפתחות אישית, העצמה אישית או רכישת מיומנות חדשה, חשוב לשאול "האם באמת מה שחסר לי כאן הוא ניסיון חוזר ותרגול מעשי, או שמא חסר לי פתרון אחר לשורש הבעיה?". לעיתים קרובות נוח לומר "תתרגל יותר ותצליח", אבל לפני כן צריך לבדוק לעומק מדוע אנו נכשלים. אם מתברר שמדובר בנקודה שאינה תלויה בחזרות, יש צורך לחפש פתרונות אחרים.
מה אתה אומר?

ש: אוקי הבנתי אז בסופו של דבר מתי באמת התרגול עובד?

אליעד: התרגול עובד כשהבעיה מלכתחילה הייתה פונקציה של חוסר תרגול זאת התשובה, אם מלכתחילה הבעיה המקורית נבעה מכך שאתה לא מתרגל מספיק אז אם תתרגל זה יעבוד ואם הבעיה לא נבעה מזה זה לא יעבוד.

ש: אז אם כך אז נשאלת השאלה אז מה הייתה הבעיה מלכתחילה זה מובן מאליו.

אליעד: לא מובן מאליו יש אנשים שחושבים שתרגול יפתור להם את הבעיה, זה מה שיש אנשים שחושבים.

ש: לא אני מדבר ביחס לשאלה שמתי התרגול עובד ביחס לשאלה הזאת.

אליעד: נגיד בן אדם מנסה להרים משקל מסוים והוא לא מצליח אז אומרים לו תתרגל ותתרגל עד שתצליח, זה בהכרח יצליח אם הוא יתרגל מספיק פעמים אז הוא יצליח יכול להיות שהוא לא מצליח כי חסר לו משהו אחר מה זה קשור לתרגול בכלל, יש אנשים שחושבים שתרגול זה פותר בעיות "תתרגל אין בעיה תתרגל וזה יסתדר לך, מה שאתה צריך לעשות זה לתרגל את זה יותר".

מישהו אומר "אני לא מצליח לעשות משהו, טוב תתרגל את זה, אני לא מצליח לנהוג, אתה צריך לתרגל יותר, אני לא מצליח להתחיל עם בחורות, תתרגל יותר, אני לא מצליח זה, תתרגל פשוט אתה צריך לתרגל וזה יסתדר תתרגל הכל יסתדר" מה מי אמר לא תמיד אם תתרגל זה יסתדר תלוי אם הבעיה המקורית נובעת מחוסר תרגול, אם זה דבר שצריך לזכור אותו במוח והבעיה היא שאתה לא זוכר אותו וצריך לזכור אותו באופן אקראי אז הדרך לזכור אותו זה על ידי תרגול אבל יש דברים.

ש: זה תמיד עוזר?

אליעד: כן תמיד זה יעזור לך כי זאת הגדרה שזה עוזר.

ש: אתה יכול ללמוד מילה ולא לזכור אותה.

אליעד: אין אפשרות כזאת.

ש: אבל יש אפשרות.

אליעד: אני לא מכיר אפשרות כזאת.

ש: אז בוא תוכיח לי בהיגיון למה אתה חושב שאם הוא יחזור עליה.

אליעד: אני לא יודע אבל ככה זה בעובדות, אמרתי לא מחויב שיזכור אחרי מיליון שנה מחויב שאם הוא חזר על זה מאה פעמים הוא זוכר את זה יותר מאשר אם הוא לא חזר על זה מאה פעמים, יכול להיות שהוא צריך לחזור על זה מיליון פעמים אז תתרגל עוד תתרגל לא מספיק מאה מאתיים, לא מספיק מאתיים מיליון לא מספיק מיליון מאתיים מיליון תתרגל, אם מראש הבעיה הוגדרה כתהליך אקראי יש פה תהליך אקראי שאתה צריך לזכור משהו אז תתרגל אבל לא תמיד זה עניין של תרגול.

ש: אבל אני חושב שנראה לי שגם אם הוא יחזור הרבה פעמים זה לא הפתרון באמת.

אליעד: מה בן אדם נגיד הוא מסתבך בלקשור את השרוכים אומרים לו "מה הבעיה תתרגל את זה אני אסביר לך איך ותתרגל וזה יעבוד לך" אבל זה לא נכון בא תבין למה הוא מסתבך, תבין למה הוא מסתבך ואז תראה שאולי חסר לו מיומנות לאיך להכניס את החור או את השרוך לחור נגיד.

ש: ואז זה עובד ואז אם הוא מתרגל איך לעשות את זה?

אליעד: לא תמיד אבל יכול להיות שלפעמים נגיד הוא רועד ביד יכול להיות שאיכשהו.

ש: מכניס את זה מלמטה ולא מלמעלה.

אליעד: משהו לא יודע הוא עושה משהו לא נכון.

ש: אבל אם הוא יתרגל את זה כמו שצריך אז כנראה הוא.

אליעד: לא בהכרח המהות היא שלא תמיד הוא צריך "תתרגל ותתרגל תהיה כמו copy paste תעשה copy paste תהיה כמו חמור תחזור על זה" זה לא תמיד עובד גם כן, אתה רוצה שכל פעם שתהיה לך בעיה יגידו לך תתרגל לדוגמה אני אתן לך דוגמה, נגיד שאתה אומר "קשה לי להתמיד במקום עבודה" אז יגידו לך "טוב תתרגל פשוט לך לשם עוד פעם ועוד פעם וזה יסתדר" זה תמיד ככה? לא.

מה שצריך לעשות זה לשאול למה אתה לא מצליח להתמיד ולראות יכול להיות שלפעמים זה עניין של תרגול פשוט אתה לא רגיל תעשה את זה מספיק פעמים עד שתהיה רגיל ולפעמים זה לא עניין של תרגול, לפעמים זה עניין שיש שמה בעיה אחר שיש לך שם בעיה שאתה צריך לדעת לפתור אותה זה לא רק "תתרגל תבוא עוד פעם ועוד פעם עד שזה ייפתר" לא תמיד זה עניין של תתרגל, תתרגל זה כמו "תעשה עוד פעם" לא תמיד "תעשה עוד פעם" אז פתרת בעיה. אתה הבנת?

ש: מה שפה עוד לא הבנתי אני לפחות לא יודע בדיוק כשמתרגלים דבר זה עובד.

אליעד: גם אני לא יודע למה זה עובד ככה לא יודע למה זה ככה.

ש: אז יכול להיות.

אליעד: לא יודע למה זה ככה אבל ככה.

ש: יכול להיות שזה מפריע אחרי שחזרתי הרבה פעמים.

אליעד: אתה פה?

ש: כן.

אליעד: אמרתי גם אני לא יודע למה זה ככה אני לא יודע למה זה ככה אין לי מושג אבל אני יודע שזה ככה, אני לא יודע למה חוקי הפיזיקה כאלה אבל אני יודע שהם כאלה, למה כשמתרגלים זה עובד לא יודע אפילו למה העולם קיים אני לא יודע, לא יודע אבל אני יודע שאם הוא יתרגל זה יעבוד זה יעבוד יותר זה מה שאני יודע.

ש: מאחר ואתה לא יודע למה התרגול עובד אז אתה לא יכול להגיד אם הפתרון הוא התרגול אז התרגול יעבוד.

אליעד: לא, אני יכול להגיד ואתה יכול להגיד שזה לא מחויב כי אולי החוקים השתנו אם אני יודע שחוקי הפיזיקה הם x אני יכול להגיד אם תכניס את הנייר לאש הוא יישרף ואתה יכול להגיד בהנחה שחוקי הפיזיקה השתנו לא בהכרח שהוא יישרף שזה גם נכון, גם אם זה סיבתי וזה לא תרגול גם לא בטוח שזה יעבוד אולי הסיבתיות תשתנה. הבנת? נניח שזה לא תרגול נניח שזה סיבתי אז אתה יכול להיות בטוח שזה יעבוד אם החוקיות תשתנה פתאום ואם אין קשר בין אירוע לאירוע.

ש: מה שלא מספיק ברור לי.

אליעד: לא מספיק ברור לך את התשובה שאני נתתי.

ש: כן איך אני מחליט שהפתרון הוא התרגול?

אליעד: אתה מנתח את הבעיה ואתה שואל את עצמך ממה נובעת הבעיה לפעמים אתה תגיע למסקנה שהבעיה נובעת מזה שאתה פשוט צריך לחזור על זה עוד פעם ועוד פעם לפעמים הבעיה מבחינתך תנבע מזה שאתה לא הבנת משהו שפספסת משהו שחסר משהו. בן אדם נגיד אומר "כל פעם שאני בא להוריד את הסיר מהאש שורפות לי הידיים" מה אומרים לו "תתרגל" או אומרים לו "תיקח כפפות"? אומרים לו "תתרגל" זה לא קשור לתרגול אולי זה שורף כי הוא צריך לקחת כפפות מה קשור "תתרגל" עכשיו.

ש: איך הגעת לדוגמה הזאת?

אליעד: כי קפץ לי משהו אחר ואז אמרתי נביא דוגמה אחרת.

ש1: קבלת תשובה?

ש2: לא, בסדר.

אליעד: קיבל תשובה יחסית פשוט תקשיב בעין ראיתי שם גז אתה מבין כאילו.

ש: ואם אין לא אפשרות להביא כפפות נגיד אז להגיד לו תתרגל, אני רוצה לדעת מתי להגיד לו לתרגל ואם אין כפפות נגיד אז להגיד לו לתרגל?

אליעד: לא גם לא תגיד לו "התרגול לא יעזור לך פה".

ש: למה הוא לא יעזור?

אליעד: כי באמת זה לא יעזור לו.

ש: למה לא יעזור?

אליעד: כי אם הסיבה המקורית שהיד שלו נשרפת זה מהאש מה יעזור שהוא יתרגל את זה עוד פעם ועוד פעם היא כל פעם תישרף מחדש.

ש: יכול להיות שהיד תתרגל לאש.

אליעד: אתה יודע שזה לא הפתרון בהנחה שהוא לא רוצה שהיד תישרף ואז מה העניין שהוא צריך לתרגל עוד פעם ועוד פעם. יש אתה הסיפור עם הרשלה שאמר שכל פעם שהוא שותה תה כואבת לו העין אז מה אמרו לו "תוציא את הכפית" לא תמיד צריך לתרגל עוד קודם כל תבדוק מה הבעיה לפני שרצים לפתרון.

אמרתי תבין את הבעיה אם אתה חושב שהבעיה היא כי הוא לא תרגל מספיק "אדוני אתה עושה הכל נכון מפה ואליך זה רק ליצור התניה במוח, התניה במוח נוצרת על ידי תרגול לכן לתרגל, לא עובד לך תתרגל עוד" כי אין מעבר לזה מה להוסיף פשוט עניין של לשנן. לפעמים זה לא עניין של לשנן לפעמים עניין של דברים אחרים לא תמיד הבעיה היא בחוסר שינון לפעמים הבעיה היא בחוסר משהו אחר.
ביטחון עצמי אמיתי הרמה נכונה של חפצים כבדים הרמת משקל כבד בצורה נכונה להרים חפצים פיתוח ביטחון עצמי העלאת ביטחון עצמי עבודה פתרון הבעיה גורמים להתמודד עם הפחדים בעיית ביטחון עצמי איך לנתח איך לנתח בעיה איך לנתח בעיות בעיה בעיות האם תרגול עוזר הישג הישגיות הישגים העצמה העצמה אישית הרגלים התפתחות התפתחות אישית כיצד לנתח כמה לתרגל לנתח לנתח בעיה לנתח בעיות לפתור בעיות לפתח לתרגל מיומנויות מיומנות פיתוח פיתוח מיומנויות פיתוח מיומנות פתירת בעיות פתרון פתרון בעיות רכישת מיומנות שיפור שיפור הישגים שיפור מיומנויות שיפור מיומנות תרגול תרגול מיומנות תרגול עוזר
חלק 1
חלק 1
... מיומנות, האם תרגול עוזר? כמה לתרגל? שיפור מיומנות, פיתוח מיומנות, התפתחות אישית, פתרון בעיות, איך לנתח בעיה? רכישת מיומנות, ...
לקבל את עצמך, ערך עצמי אמיתי, אהבה ללא תנאים, לשאול למה עד הסוף, להיצמד לאמת שלך, ללכת עד הסוף, לא לדעת בוודאות, תרגול רוחני, מודעות עצמית, התפתחות עצמית, חקירה עצמית
... לא לדעת בוודאות, תרגול רוחני, מודעות עצמית, התפתחות עצמית, חקירה עצמית איך מתמודדים עם תחושת חוסר נוחות במפגשים חברתיים? אליעד כהן מתאר מצב בו האדם נפגש עם אנשים ... רק יחמיר. לפעמים ההתרגלות לסיטואציה עלולה להחריף את הסבל, ולא להעלים אותו. כלומר, חשיפה מתמשכת למצב לא תמיד מובילה להסתגלות ולתחושת נוחות, ... היא אף מחמירה את הבעיה . אליעד נותן דוגמה של חתול שמפחד מבני אדם. כשמנסים להרגיל את החתול לאנשים, לפעמים הוא מתרגל ומרגיש בנוח, אך לעיתים אחרות הוא דווקא נכנס ללחץ גובר. לכן אין פתרון חד - משמעי בנושא של להתרגל לסיטואציה. ישנם מקרים שבהם שהייה בסיטואציה אכן מפחיתה את הפחד, אך בסיטואציות אחרות, דווקא ההישארות מחמירה את המצב. למה ... שלא תמיד הזמן או ההתרגלות משנה את התחושה. הוא מציע לבדוק לעומק מדוע קיימת התחושה הזו - האם זה קשור לציפייה שהם יקבלו אותך, או שמא זה קשור לכך ... מודעות עצמית התפתחות אישית שאלות לחקר עצמי חקירה עצמית היצמדות לאמת שלך איך להשיג ערך עצמי אמיתי ולהתמודד עם חוסר נוחות? ההרצאה עוסקת ... ללא תנאים, ותהליך ההתפתחות הרוחנית והעצמית של האדם. במהלך השיחה, אליעד מדבר על הרגשות של חוסר נוחות שמרגישים לעיתים בסיטואציות חברתיות, ... הוא שאין תמיד פתרון של להיות יותר בסיטואציה על מנת להרגיש יותר בנוח. יש סיטואציות שבהן החשיפה יכולה רק להחמיר את הרגשות, ויש מקרים שבהם ... בנסיבות ובמהות הבעיה האישית. האם יש מנגנון שניתן להפעיל כדי להתמודד עם רגשות של חוסר נוחות? לאורך ההרצאה אליעד מציע שיטה של חקר עצמי - תשאל ... מודעות עצמית התפתחות אישית שאלות לחקר עצמי חקירה עצמית היצמדות לאמת שלך ...
לימודי רוחניות, לגור באשרם, לגור במנזר, תרגול רוחני, תרגול מדיטציה, לימודי מודעות עצמית, פיתוח מודעות עצמית, אשרם בהודו, פיתוח מודעות לתהליכי חשיבה, חברותא או מיתותא, פיתוח מודעות אישית
לימודי רוחניות, לגור באשרם, לגור במנזר, תרגול רוחני, תרגול מדיטציה, לימודי מודעות עצמית, פיתוח מודעות עצמית, אשרם בהודו, פיתוח מודעות לתהליכי חשיבה, חברותא או מיתותא, פיתוח מודעות אישית
... רוחניות, לגור באשרם, לגור במנזר, תרגול רוחני, תרגול מדיטציה, לימודי מודעות עצמית, פיתוח מודעות עצמית, אשרם בהודו, פיתוח מודעות לתהליכי חשיבה, חברותא או מיתותא, פיתוח מודעות אישית מהם היתרונות של לימוד רוחניות באשרם או במנזר? באשרם או במנזר, יש מקום לתרגל רוחניות בצורה אינטנסיבית שמאפשרת פיתוח אישי עמוק. למעשה, במצבים כאלו, החיים נראים פשוטים יותר ומאורגנים, עם זמן לפיתוח מודעות עצמית ומדיטציה. הדגש הוא על חיים של הפשטה, שבהם האדם מרוכז בעצמו ובתהליכי ההתפתחות האישית שלו. מדובר בתהליך שמאתגר את האדם באופן יומיומי ומסייע לו להתפנות מהמולת העולם החיצוני, ולצלול פנימה לתוך עצמו כדי להבין את הכוחות הפנימיים שלו. באשרם עצמו, ... להתמודד עם כל תהליך שמציף. האם תרגול רוחני יכול לשפר את איכות החיים בחיי היום - יום? לתרגול רוחני יש השפעה משמעותית על איכות החיים, גם מחוץ לאשרם. על פי ההרצאה, הדרך בה האדם מתמודד עם החוויות הפנימיות שלו - כמו מתח, פחדים, ובעיקר חוסר השלמות - משפיעה על הדרך בה הוא ... בחיים החברתיים או בעבודה, אדם שמפתח את המודעות האישית והפנימית שלו, יוכל לראות ולהבין את עצמו בצורה ברורה יותר, ויוכל להתמודד עם רגשות כמו פחד או כעס בצורה טובה יותר. כאשר אדם מצליח להבין את מקורות הפחדים ... החיים יומיומיים יכול להיראות אחרי תרגול רוחני? לאחר שתחום הרוחניות נכנס לתוך חיי היום - יום, לעיתים נראית השגרה היומיומית כמאבק מתמיד בין הצורך להתפתח רוחנית ובין הצורך להתמודד עם העולם החיצוני. השאלה מה אני באמת רוצה? מלווה את האדם בכל שלב, ומובילה לתובנות שיכולות לשפר את איכות חייו על ידי החלטות יומיומיות יותר ממוקדות ... עצמך. ההרצאה מצביעה על כך שלפעמים תרגול רוחני ידרוש יציאה מהשגרה, כמו לדוגמה עבודה יותר אינטנסיבית עם עצמך, שמביאה תוצאות טובות יותר מאשר לעבוד ולחשוב, תוך שימת דגש על תרגול מדיטציה ופעילויות שמאפשרות מפגש עם מורים רוחניים שמובילים למודעות גבוהה יותר. האם כל אדם יכול להרגיש את יתרונות הרוחניות אם הוא חי חיים אינטנסיביים? בהרצאה נשאלת השאלה אם יש ... לחוות קושי במציאת זמן למדיטציה או לפיתוח אישי. הבעיה מתחילה להתרחש כאשר כל פעילות מתחילה להרגיש כאילו היא בגדר משימה, ולא כדרך חווייתית של חיים. חשוב לציין כי תהליך של קיום רוחני דורש סבלנות רבה ורצון אמיתי להמשיך להתפתח בכל הרמות. באשרם או במנזר, החיים יהיו ממוסדים ומסודרים יותר, מה שמאפשר לאדם להתפנות ולבצע את כל הצעדים הדרושים כדי להעמיק בתהליך הפנימי של מודעות עצמית. האם ההגבלה על חוויות ... היא שלא מדובר בחוויות של הנאה רגילה, אלא בהשגת חוויות של סיפוק פנימי ומדיטציה, שהן הרבה יותר משמעותיות ובסיסיות מההנאה החיצונית. האם נוכל להפסיק את חוויות המתח בחיים? בהרצאה, הובהר כי אין אפשרות להימנע לחלוטין ... התמודדות עם תחושות מתח היא שלב בהתפתחות האישית של האדם. איך נוכל להבין את עצמנו ולזכות בשלום פנימי? ההבנה של עצמך היא הצעד הראשון ליצירת שלום פנימי. הרצון להבין מדוע רע לנו, או מה גורם לנו לפחד, יוביל אותנו ... להסתכל על עצמנו בצורה מעמיקה, נגלה פתרונות אמיתיים לחיים פנימיים שלמים ושלווים. מהם היתרונות של לימודי רוחניות? האם מדיטציה יכולה לשפר את החיים? כיצד נוכל להתמודד עם מתח בחיי היום - יום? מהו תהליך ההתפתחות האישית? כיצד נוכל לפתח מודעות עצמית? ...
מודעות עצמית, להפוך את המחויב לאפשרי, התמודדות עם בעיות בחיים, התמודדות רגשית, להתמודד עם בעיות, תרגול רוחני, התפתחות רוחנית, התקדמות רוחנית
מודעות עצמית, להפוך את המחויב לאפשרי, התמודדות עם בעיות בחיים, התמודדות רגשית, להתמודד עם בעיות, תרגול רוחני, התפתחות רוחנית, התקדמות רוחנית
... עצמית, להפוך את המחויב לאפשרי, התמודדות עם בעיות בחיים, התמודדות רגשית, להתמודד עם בעיות, תרגול רוחני, התפתחות רוחנית, התקדמות רוחנית מהי הדרך להחלת מודעות עצמית ולהתמודדות עם בעיות בחיים? בהרצאה של אליעד כהן, נדרשה גישה מעשית להתמודד עם האתגרים האישיים והרגשיים שבחיים תוך שימוש במודעות עצמית ותרגולים רוחניים. אליעד מציין כי כל אתגר, גם אם הוא נתפס כלא אפשרי או כקשה מדי, דורש הסתכלות שונה כדי להתמודד איתו בצורה מועילה. כיצד אפשר להפוך את המחויב לאפשרי? אליעד מסביר את הקשר שבין מחויב למושגים כמו הצלחה אישית והתפתחות רוחנית. הוא מציין שכשאנחנו מחויבים למשהו, אפילו אם הוא נראה בלתי אפשרי בהתחלה, חשוב לשים את הדגש על צעדים קטנים ומתמידים. לדוגמה, אם ... עם אתגרים ברמות קושי נמוכות יותר. איך מתמודדים עם ספקות ומכשולים בדרך להצלחה? המרצה מדבר גם על חשיבותו של ספק והתמודדות עם בעיות מנטליות בדרך להצלחה. כאשר אדם נתקל בספקות לגבי האפשרות להשיג מטרה, הוא צריך לא להילחם בספק אלא לשאול את עצמו כיצד ניתן לעבוד סביבו. כך לדוגמה, כשנפגשים עם כישלון במאמץ להרים משקל, אין מה לעשות אם הבעיה קיימת, אלא יש למצוא פתרון חלופי שיביא להתקדמות במטרה. איך נבנים תרגולים רוחניים ותרגולים שמקדמים את המודעות העצמית? אליעד מתאר את הרעיון של הפוך את המחויב לאפשרי כמעין כלי לפיתוח רוחני. הגישה אומרת שעל האדם לעבוד על התמודדות עם אתגרים שונים כדי לפתח יכולת להתמודד עם אתגרים גדולים יותר בהמשך. זה דורש עבודה עקבית, שינוי דרכי מחשבה ויכולת לתכנן כל צעד בדרך להצלחה. כל פרט בתהליך נחשב כחיוני לגדילה רוחנית. האם אפשר להתמודד עם בעיות רגשיות דרך תרגולים רוחניים? בהרצאה, אליעד מציין שהתמודדות עם בעיות רגשיות היא חלק בלתי נפרד מהתהליך הרוחני. הוא ממליץ לאדם להכיר בכך שיש מצבים בהם הוא ייתקל בקשיים רגשיים. ברגעים כאלה, חשוב לבצע תרגולים שיכולים להנחות אותו להתמודד עם הרגשות ולפתור את הדילמות באופן פנימי. מהו הקשר בין תרגול רוחני להתפתחות אישית? אליעד מסביר שהשינוי האמיתי במודעות העצמית מגיע דרך תרגול מתמשך, שמבוסס על ניסיון ללמוד מהטעויות ולהתמודד עם מכשולים בדרך להצלחה. ככל שמתאמנים יותר, מתחילים לזהות את הדפוסים הפנימיים שעוצרים את האדם, ומשם מגיעה ההצלחה ההתפתחותית. יש לעבור תהליך של התקדמות רוחנית שהיא לא תמיד ליניארית, אלא עשויה לכלול עליות וירידות. איך להתמודד עם בעיות ברגעים של כישלון? המרצה מדבר על איך להתמודד עם כישלון. הוא מציין שלמרות שכישלון הוא חלק בלתי נפרד מהדרך להצלחה, חשוב לא להיתקע בו. אם אדם ... נתקל בקושי בהרמת משקל, הוא יכול להתמקד בהשגת מטרות קטנות כמו הרמת משקלים קלים יותר עד שיתחזק ויתקדם. איך אפשר לפתח גישה מנטלית גמישה כדי להתמודד עם בעיות בחיים? גישה מנטלית גמישה מאפשרת לאדם להתמודד עם בעיות באופן יעיל. אליעד ממליץ לא להתעקש על פתרון אחד בלבד, אלא למצוא דרכים חלופיות ויצירתיות להתמודד עם הבעיה. אם אדם מתעקש על פתרון אחד בלבד, הוא עשוי להיתקע במקום. במקום זאת, עליו להיות מוכן להתנסות בדרכים שונות עד שימצא את הדרך המתאימה לו. מודעות עצמית הפוך את המחויב ...
אינטרסנטיות, זולתנות, אלטרואיזם, פילנתרופיה, אנוכיות, לחשוב רק על עצמך, אגואיסטיות, אגואיזם, נרקיסיזם, נרקיסיסטיות, תרגול היפוכים, הכל אינטרסים, הכל זה אינטרסים, אלטרואיסטיות, גמילות חסדים
אינטרסנטיות, זולתנות, אלטרואיזם, פילנתרופיה, אנוכיות, לחשוב רק על עצמך, אגואיסטיות, אגואיזם, נרקיסיזם, נרקיסיסטיות, תרגול היפוכים, הכל אינטרסים, הכל זה אינטרסים, אלטרואיסטיות, גמילות חסדים
... זולתנות, אלטרואיזם, פילנתרופיה, אנוכיות, לחשוב רק על עצמך, אגואיסטיות, אגואיזם, נרקיסיזם, נרקיסיסטיות, תרגול היפוכים, הכל אינטרסים, הכל זה ... אליעד, והתשובה, לפי דבריו, היא שכל פעולה מנוהלת בסופו של דבר על ידי הרצון להרגיש טוב. כחלק מההסבר, אליעד דיבר על תרגול היפוכים, שבו יש לקחת עקרונות שנראים ...
חיפוש אחר האמת המוחלטת, חיפוש אחר האושר המוחלט, אהבה מוחלטת, מה זה אמת? מה זה שקר? תרגול עצמי, לחפש את האמת, לגלות את האמת, אמת אבסולוטית, אמת יחסית
חיפוש אחר האמת המוחלטת, חיפוש אחר האושר המוחלט, אהבה מוחלטת, מה זה אמת? מה זה שקר? תרגול עצמי, לחפש את האמת, לגלות את האמת, אמת אבסולוטית, אמת יחסית
... אחר האמת המוחלטת, חיפוש אחר האושר המוחלט, אהבה מוחלטת, מה זה אמת? מה זה שקר? תרגול עצמי, לחפש את האמת, לגלות את האמת, אמת ... בעצם מניח שיש הבדל מוחלט בין שתי התחושות האלו. אך לפי האמת האבסולוטית, אין שום הבדל ביניהן. ולכן החיפוש עצמו הופך לסוג של אשליה. איך אפשר לתרגל חיפוש אחר האמת בחיי היום - יום? אליעד מציע תרגול פשוט, מעין תרגול מדיטטיבי יומיומי: האדם מתבקש לבדוק את עצמו ... תמיד נכון או רק לפעמים. אליעד מציע להיצמד לאמת באופן מוחלט ולבדוק שכל מחשבה וכל אמירה שלו יהיו מדויקות ביחס לאמת שהוא מאמין בה באותו רגע. תרגול זה אמור לקרב את האדם להבנה עמוקה יותר של המושגים אמת ושקר. מדוע החיפוש אחר האמת דורש שילוב של שכל ורגש? אליעד מציין כי אחת הבעיות המרכזיות בחיפוש האמת היא שאנשים רבים נוטים ללכת ... כל ההנחות שלו, ויתמודד באומץ עם כל הספקות והפחדים שעולים במהלך החיפוש. מהי האמת המוחלטת? איך להגיע לאושר מוחלט? מה ההבדל בין אמת לשקר? כיצד לתרגל אמת ביום - יום? האם האמת מביאה לאושר? ...
טיפול בחרדה מגביר חרדה, העצמת הבעיה בגלל הטיפול בה, טיפול בבעיה גורם נזק, תהליך טיפול בחרדה, השפעת טיפול בחרדה, העצמת החרדה, הגברת החרדה, החרדה מתגברת, טיפול במועקה
טיפול בחרדה מגביר חרדה, העצמת הבעיה בגלל הטיפול בה, טיפול בבעיה גורם נזק, תהליך טיפול בחרדה, השפעת טיפול בחרדה, העצמת החרדה, הגברת החרדה, החרדה מתגברת, טיפול במועקה
... בחרדה מגביר חרדה, העצמת הבעיה בגלל הטיפול בה, טיפול בבעיה גורם נזק, תהליך טיפול בחרדה, השפעת טיפול בחרדה, העצמת החרדה, הגברת החרדה, החרדה מתגברת, טיפול במועקה האם טיפול בחרדה עלול להגביר את החרדה עצמה? כאשר בן אדם סובל מחרדה, למשל חרדה חברתית, ופונה לטיפול כדי לפתור אותה, יכולה להיווצר סיטואציה שבה דווקא הטיפול עצמו מגביר את עוצמת החרדה שלו. עולה השאלה האם ההחמרה הזו קשורה ישירות לטיפול, מתרחשת למרות הטיפול ... כי הוא נובר בנושא, דבר שמציף ומבליט את הבעיה יותר. אולם, האמת היא שההתגברות הזו יכולה להיות חלק מתהליך טבעי של התמודדות והבראה. לדוגמה, כשמרתיחים מים, בהתחלה כל הלכלוך עולה למעלה, ועדיין לא ... בזמן הטיפול: אפשרות אחת היא לקבל שאין פתרון אחר: להסביר למטופל שהתגברות החרדה היא חלק בלתי נמנע מהטיפול. אם המטופל אינו מוכן לשלם את המחיר של החרדה המתגברת בדרך לפתרון, ייתכן שאין פתרון טוב יותר עבורו. אפשרות שנייה היא לתקוף את הבעיה מסביב. הכוונה היא שבמקום לטפל ישירות בחרדה, נעשה תהליך עקיף שבו האדם מפתח את עצמו בתחומים אחרים הקלים לו יותר. למשל, הוא יתמודד עם כעסים, יחזק את גופו, יעסוק בתהליכים אחרים שמפתחים את התודעה שלו ויפחיתו את הלחץ הכללי. בדרך זו, הוא יכול להגיע להתמודדות עם החרדה ממקום טוב ויציב יותר, כך שהתהליך הישיר של הטיפול בחרדה יהיה קצר ... עם החרדה? לעיתים קרובות, כאשר אדם נדרש להתמודד עם בעיה שמציפה ומלחיצה אותו מאוד, עדיף לו להתחיל בדברים קטנים יותר ולא לתקוף את הבעיה הראשית באופן ישיר ומיידי. למשל, אם למישהו יש תרגיל שקשה לו לבצע, הוא יכול לבצע פעולות קלות יותר שאינן קשורות ישירות לתרגיל הזה. המטרה היא לבנות ... מהתגברות החרדה? חשוב להדגיש שלעיתים אין פתרון קסם. ישנם מקרים שבהם הטיפול עצמו בהכרח כרוך בהתעצמות זמנית של הבעיה, ובמצבים אלה על האדם להבין שזו הדרך לטפל בנושא. עם זאת, אם קיימת האפשרות להקל על התהליך דרך פעולות עקיפות, בהחלט מומלץ לשקול את הדרך הזו. לסיכום, ... במהלך הטיפול הישיר, יכול לבחור לטפל בבעיה בצורה עקיפה. במקום להתמודד ישירות עם החרדה, כדאי לטפל בדברים אחרים, לחזק את יכולות ההתמודדות הכלליות, וכך להגיע אל החרדה ממקום טוב וחזק יותר. פתרון זה אומנם ארוך יותר, אך לעיתים קרובות קל יותר מבחינה נפשית ומאפשר התקדמות משמעותית לאורך זמן. טיפול בחרדה מגביר חרדה? התגברות חרדה בזמן טיפול איך ... נגיד, לבן אדם יש חרדה, ויש לא איזושהי בעיה. עכשיו הוא מנסה לחקור את לטפל בבעיה, האם כתוצאה מכך, הוא מגדיל את הבעיה? מקטין את הבעיה? או לא משנה את, עוצמת הבעיה? נגיד, לבן אדם יש חרדה חברתית. ואז הוא הולך לטיפול בחרדה חברתית, ונגיד שהחרדה מתגברת. אז מה האמת? האם החרדה מתגברת בלי קשר לטיפול? האם החרדה מתגברת ... השאלה היא כעיקרון, כשבן אדם הולך לטפל בבעיה, והבעיה מתגברת. האם זה למרות זה? בגלל זה? או בלי קשר לזה? מה האמת? ש: האמת זה שבהתחלה זה מתגבר ואחרי זה, יכול להיות... אליעד: יכול להיות זו לא תשובה אני ... לא מוכן לשאת את עוצמת הכאב. מה עושים? פתרון אחד, להגיד לו בסדר אתה צודק. אין פתרון. זה מה יש. אתה צודק, נכון, הטיפול בחרדה מגדיל לך את החרדה. אם אתה לא מוכן, לשלם את המחיר של הגדלת החרדה, בדרך פתרון החרדה, אין לזה באמת פתרון. זו אפשרות אחת. אפשרות שניה, היא אחרת. לנסות לתקוף את זה, מסביב. זאת אומרת, להגיד לו אין בעיה. אתה לא מוכן להתמודד עם זה, זה מציף אותך, משגע אותך, בסדר עזוב עכשיו את החרדה. בוא נ
הכנה לפסיכומטרי, תרגולי הבנת הנקרא, דוגמה לניתוח טקסט, אסטרטגיות ומיומנות קריאה, תרגול חשיבה מילולית, הסקה מילולית, איך להבין טקסט? הבנת הנשמע, איך ללמוד לבד? מגבלת השכל האנושי, מהותה האמיתית של המציאות
... לפסיכומטרי, תרגולי הבנת הנקרא, דוגמה לניתוח טקסט, אסטרטגיות ומיומנות קריאה, תרגול חשיבה מילולית, הסקה מילולית, איך להבין טקסט? הבנת הנשמע, איך ללמוד לבד? מגבלת השכל האנושי, מהותה האמיתית של המציאות איך להבין טקסט מורכב בפסיכומטרי? אליעד ... יש קודם להבין את משמעות כל מילה בנפרד ואז את המשמעות המשולבת של כולן יחד. מהי הדרך הנכונה לנתח משפט ארוך? אליעד מציין שכדי להבין משפט ארוך, צריך קודם כל לפרק אותו למשפטים קצרים יותר. הוא מראה שיש במשפט הזה שני חלקים עיקריים: השכל של האדם הוא רק חלק ... המשפט למושגים והבנת המושגים בנפרד לפני שמנסים להבין את הקשר ביניהם. הוא גם מוסיף שהיכולת לנתח משפטים מורכבים, היא יכולת נרכשת ומשתפרת ככל שמתרגלים אותה יותר. איך להבין טקסטים מורכבים? מהן אסטרטגיות קריאה? איך ללמוד לפסיכומטרי לבד? מהי מגבלת השכל האנושי? כיצד לנתח משפטים בפסיכומטרי? איך לשפר הבנת הנקרא? מהי מהותה האמיתית של המציאות? ...
הכנה לפסיכומטרי, שיפור הבנת הנקרא פסיכומטרי, הבנת הנקרא טקסטים, תרגול הבנת הנקרא, שיפור פרק מילולי, ניתוח טקסט, חשיבה מילולית, פסיכומטרי שאלות פסקה, שאלות הבנה והסקה פסיכומטרי, להבין את השאלה
הכנה לפסיכומטרי, שיפור הבנת הנקרא פסיכומטרי, הבנת הנקרא טקסטים, תרגול הבנת הנקרא, שיפור פרק מילולי, ניתוח טקסט, חשיבה מילולית, פסיכומטרי שאלות פסקה, שאלות הבנה והסקה פסיכומטרי, להבין את השאלה
... לפסיכומטרי, שיפור הבנת הנקרא פסיכומטרי, הבנת הנקרא טקסטים, תרגול הבנת הנקרא, שיפור פרק מילולי, ניתוח טקסט, חשיבה מילולית, פסיכומטרי שאלות פסקה, שאלות הבנה והסקה פסיכומטרי, להבין את השאלה איך לגשת ... כראוי לפני שמתחילים לחפש תשובות בטקסט. סיפור זה מתאר את התהליך שבו שאלות פסיכומטריות יכולות להיבחן, את הקשיים במענה לשאלות ובסופו של דבר את הדרך המובילה לפתרון נכון ומדויק של כל שאלה. פסיכומטרי שאלות פסקה שיפור הבנת הנקרא פסיכומטרי שאלות הבנה והסקה פסיכומטרי ניסיון עם טקסטים בפסיכומטרי הכנה לפסיכומטרי הבנת השאלה והסקת ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על תרגול מיומנות, האם תרגול עוזר? כמה לתרגל? שיפור מיומנות, פיתוח מיומנות, התפתחות אישית, פתרון בעיות, איך לנתח בעיה? רכישת מיומנות, שיפור הישגים, התפתחות אישית, העצמה אישית, חלק 2
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: תרגול עוזר, איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? כעס ועצבים? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? דיכאון? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם בדידות ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: תרגול עוזר, איך לפרש חלומות? איך לחנך ילדים? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להיות מאושר ושמח? איך למצוא זוגיות? איך לשתול מחשבות? איך לא להישחק בעבודה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להעביר ביקורת בונה? איך לקבל החלטות? איך לעשות יותר כסף? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לשפר את הזיכרון? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להצליח בראיון עבודה? איך ליצור אהבה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לשנות תכונות אופי? איך להתמודד עם גירושין? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לנהל את הזמן? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להאמין בעצמך? איך להצליח בזוגיות? איך להעריך את עצמך? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להיגמל מהימורים? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: למה יש רע וסבל בעולם? איך נוצר העולם? האם באמת הכל לטובה? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך להיות מאושר? האם יש אמת מוחלטת? איך נוצר העולם? מי ברא את אלוהים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש בחירה חופשית? למה יש רע בעולם? בשביל מה לחיות? למה העולם קיים? אולי אנחנו במטריקס? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? מה המשמעות של החיים? האם יש משמעות לחיים? איך להנות בחיים? מהי תכלית ומשמעות החיים? למה לא להתאבד? האם לדומם יש תודעה? האם המציאות היא טובה או רעה? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש או אין אלוהים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם הכל אפשרי? האם אפשר לדעת הכל? איך להיות הכי חכם בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן רוחני, מאמן אישי לקריירה, מאמן אישי לביטחון עצמי בתחום תרגול עוזר - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2188 שניות - עכשיו 15_07_2025 השעה 14:44:42 - wesi1