אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה לפתח ✔תרגול מיומנות, האם תרגול עוזר? כמה לתרגל? שיפור מיומנות, פיתוח מיומנות, התפתחות אישית, פתרון בעיות, איך לנתח בעיה? רכישת מיומנות, שיפור הישגים...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
7:25תרגול מיומנות, האם תרגול עוזר? כמה לתרגל? שיפור מיומנות, פיתוח מיומנות, התפתחות אישית, פתרון בעיות, איך לנתח בעיה? רכישת מיומנות, שיפור הישגים, התפתחות אישית, העצמה אישית, חלק 2
האם תרגול מיומנות תמיד פותר את הבעיה?

אנשים רבים מאמינים שתרגול הוא פתרון אוניברסלי לשיפור מיומנויות, אך אליעד כהן מדגיש שזה נכון רק בחלק מהמקרים. לפי אליעד, תרגול יעיל כאשר הבעיה עצמה נובעת מחוסר תרגול או מחוסר ניסיון. למשל, אם אדם מתקשה לזכור מילים בשפה חדשה, והוא פשוט לא תרגל מספיק, אז ככל שהוא יתרגל ויחזור על המילים, הוא אכן יזכור אותן טוב יותר. באופן דומה, מי שלא מצליח להרים משקולות יכול להשתפר על ידי חזרה הדרגתית על הפעולה, עד ששריריו יתחזקו.

עם זאת, אליעד מציין שחשוב להבין שלא כל קושי נובע מהיעדר תרגול. הוא מביא מספר דוגמאות כדי להבהיר את הנקודה הזו:
  • אם אדם מתקשה להרים משקל, ייתכן שזה נובע מחיסרון תזונתי כמו חוסר חלבון, או אפילו מפציעה פיזית. במקרה כזה, גם אם יתרגל שוב ושוב, הוא לא יצליח לשפר את התוצאה באופן משמעותי בלי לפתור קודם את הבעיה העיקרית, שהיא לא התרגול.
  • אם מישהו מנסה ללמוד מילים בשפה חדשה אך מתקשה מאוד, יכול להיות שהקושי לא נובע מכך שהוא לא חזר על המילים מספיק פעמים. לפעמים הבעיה היא בהבנת המבנה של השפה או בהקשר של המילים. במקרה כזה, תרגול של מילים בלבד לא יספיק ויש לטפל בהבנת השפה עצמה.
  • דוגמה נוספת שאליעד מביא קשורה לקשיים חברתיים, כמו אדם שפוחד להתחיל עם בחורות או שמתקשה להתמיד במקום עבודה. ייתכן שבמקרים אלו הבעיה אינה היעדר ניסיון או תרגול, אלא בעיה רגשית עמוקה כמו פחדים או חוסר ביטחון. במקרים כאלה, פשוט להמשיך ולתרגל את הסיטואציה לא יפתור את הבעיה, ויש צורך בהתמודדות עם הפחד או הרגש היסודי.
  • הוא נותן דוגמה הומוריסטית: אדם שמתלונן שכל פעם שהוא שותה תה כואבת לו העין, ואומרים לו "תתרגל", אבל בעצם הכפית נשארת בכוס ופוגעת לו בעין. במקרה זה ברור שהפתרון הוא להוציא את הכפית ולא לתרגל הרגל שגוי.
כיצד אפשר לזהות אם תרגול הוא הפתרון לבעיה?

אליעד מציע שיטה ברורה ושיטתית לניתוח בעיות כדי לקבוע אם תרגול יכול לסייע:
  • להגדיר בבירור את הבעיה - להבין בדיוק מה לא מצליחים לעשות.
  • לבדוק את הסיבה המדויקת לקושי - האם מדובר בחוסר ידע, חוסר ניסיון, פחד או מגבלה אחרת?
  • לשאול אם הבעיה היא באמת תוצאה של חוסר בתרגול - אם כן, התשובה היא שצריך להמשיך לתרגל ולחזור על הפעולה או המיומנות.
  • אם מתברר שהבעיה נובעת מסיבות אחרות (טכניקה לא נכונה, בעיה רגשית או פיזית), יש לטפל בשורש הבעיה עצמה ולא להסתמך על תרגול בלבד.
מדוע חזרה ושינון מועילים באופן כללי?

למרות שאליעד מודה שאינו יודע מדוע המציאות בנויה כך, הוא מסביר שהחזרה והשינון עובדים מבחינה סיבתית. ככל שחוזרים על פעולה או מידע מסוים, המוח והגוף מתרגלים לפעולה, ומכאן מגיע השיפור בביצועים. זה יכול להתבטא בשיפור בזיכרון, בחוזק השרירים או בכל מיומנות אחרת שמתבססת על פעולה חוזרת.

למה לא נכון תמיד להסתמך על המשפט "פשוט תתרגל עוד"?

אליעד מדגיש שבכל בעיה אסור להסתפק רק בפתרון של "תתרגל עוד". הוא נותן דוגמה פשוטה אך מוחשית: אם הידיים של מישהו נכווות כשהוא מוריד סיר מהאש, הפתרון אינו לתרגל את זה שוב ושוב, אלא להשתמש בכפפות מגן. כלומר, חייבים להבין קודם את ההקשר של הבעיה, כי לפעמים התרגול פשוט לא רלוונטי. תרגול במצב כזה לא יפתור את הבעיה אלא רק יעמיק את הסבל או הקושי.

מה המסקנה לגבי פיתוח מיומנויות והתפתחות אישית?

המסקנה של אליעד היא שבכל תהליך של התפתחות אישית או רכישת מיומנות, יש לבדוק לעומק אם מה שחסר הוא באמת ניסיון חוזר ותרגול מעשי, או שיש צורך לטפל בשורש בעיה אחר. לפעמים פתרון הבעיה יגיע רק לאחר טיפול בגורם הרגשי או הטכני ולא על ידי תרגול בלבד. חשוב להבין שתמיד צריך לשאול "האם הבעיה הזו באמת נפתרת על ידי תרגול חוזר, או שאולי יש בעיה אחרת שצריך לטפל בה קודם לכן?".

אליעד מדגיש את החשיבות של ניתוח הבעיה והקשר שלה לתרגול. רק כאשר הבעיה מוגדרת בבירור כחוסר בתרגול או בשינון, התרגול יוביל לשיפור משמעותי ומתמיד.
למה יש תפיסה שתרגול תמיד פותר בעיות?

הטענה הראשונה שהועלתה היא שיש אנשים הסבורים כי תרגול מיומנות הוא הפתרון לכל בעיה. הם מניחים שבכל פעם שבן אדם לא מצליח לבצע משהו (כמו להרים משקל, לנהוג, להתחיל עם מישהי או לעבוד במקום עבודה לאורך זמן), מספיק לתרגל שוב ושוב - וזה יסתדר. ברמה העקרונית, תרגול יכול לעזור בשיפור הישגים, אך רק במקרים שבהם מקור הקושי אכן נובע מחוסר בתרגול.

מתי תרגול עוזר באמת?

ההסבר המרכזי הוא שתרגול עוזר כאשר הבעיה עצמה היא פונקציה של חוסר תרגול. אם מה שחסר הוא פיתוח מיומנות שנרכשת על ידי חזרה חוזרת ונשנית - אז ברור שתרגול אכן ישפר את התוצאות. לדוגמה, ללמוד מילה חדשה ולהפוך אותה לחלק מהזיכרון הפעיל במוח, או להתרגל להרים משקל מסוים בחדר כושר. בכל פעם שחוזרים על הפעולה, שרירי הזיכרון או השרירים הפיזיים מתחזקים, ולכן תרגול עוזר.

האם תרגול תמיד יספיק כדי לפתור בעיה?

לא. אם המקור לבעיה אינו חוסר תרגול, אז לתרגל שוב ושוב לא יעזור. לדוגמה:
  • אדם שלא מצליח להרים משקל כבד. אפשר להניח ש"אם תתרגל הרבה, בסוף תצליח". אבל ייתכן שהקושי נובע מחיסרון חלבון בתזונה, מפציעה או מבעיה טכנית אחרת. במקרה כזה, רק תרגול לא יביא לפתרון מלא.
  • אדם שמנסה לזכור מילים בשפה חדשה - אם הבעיה היא צורך בחזרות ובשינון, תרגול יעזור. אבל אם הבעיה נובעת מבלבול עמוק במבנה השפה, או אם הוא בכלל לא מבין את ההקשר של המילים, אז צריך לעבוד גם על הבנה, לא רק על לחזור עליהן שוב.
  • אדם שחושש להתחיל עם בחורות או להתמיד בעבודה חדשה. ייתכן שהבעיה אינה רק שהוא לא "מתרגל" מספיק את הסיטואציה, אלא שיש לו פחדים מסוימים, חוסר ביטחון או קושי רגשי עמוק יותר. במקרים כאלה, רק לומר לו "תתרגל יותר" לא בהכרח יפתור את הבעיה.
  • דוגמה הומוריסטית: אדם שמתלונן שהעין שלו כואבת בכל פעם שהוא שותה תה. לפעמים אומרים לו "תתרגל", אך ייתכן פשוט שהכפית נשארת בכוס והיא דוקרת לו את העין. במקרה הזה הפתרון הוא להוציא את הכפית, לא לתרגל הרגל שגוי.
איך לנתח בעיה ולהחליט אם הפתרון הוא תרגול?

כדי להחליט אם תרגול עוזר, צריך קודם לנתח את מקור הבעיה. זהו חלק חיוני בכל תהליך של פתרון בעיות או התפתחות אישית:
  • מגדירים את הבעיה במדויק: מה בדיוק לא עובד?
  • בודקים מדוע זה לא עובד: האם יש מידע חסר? מיומנות חסרה? פחד או מגבלה רגשית?
  • שואלים האם חוסר של שינון או חזרה היא הסיבה: אם כן - תרגול ושינון יעזרו בשיפור מיומנות זו.
  • אם מגלים סיבה אחרת (כמו שורש רגשי, טכניקה שגויה, דפוס לא מודע) - אז הפתרון הוא בדרך כלל זיהוי גורם הקושי וטיפול בו, ולאו דווקא עוד תרגול.
הרעיון הוא שבכל פעם ש"תרגול מיומנות" הוא אכן הדבר החסר - כדאי לתרגל, אבל תמיד חשוב לוודא שההנחה נכונה.

מה ההיגיון מאחורי שינון ותרגול?

בחלק מהשיחה הועלתה תהייה "למה בכלל תרגול עובד?". התשובה היא שלמרות שאין הסבר מוחלט למה חוקי המציאות בנויים כך, ברור שבאופן סיבתי, ככל שחוזרים על פעולה או על ידע, כך נוצרת התרגלות ושיפור זיכרון או שיפור ביכולות הגופניות והמנטליות. יחד עם זאת, אין זה מחויב שזה לבדו יפתור כל קושי - במיוחד אם מדובר בקושי שמגיע ממקור אחר שאינו קשור בלמידה חוזרת.

למה לא להסתפק רק ב'תרגל עוד' בכל בעיה?

בהמשך ההסברים, הודגש שלא נכון בכל מקרה לומר "תתרגל עוד ותתגבר". לדוגמה, אדם שמתלונן על יד שנכווית כשהוא מוריד סיר מהאש - אם הוא לא לובש כפפות, תרגול לא יגן עליו מהאש. משמעות הדבר היא שלפני שמציעים תרגול לשיפור המצב, צריך להבין את ההקשר המלא. לעיתים כדאי לפתח מיומנות אחרת (למשל, להשתמש בכלים נכונים), או לטפל בשורש הבעיה (למשל, בעיה רפואית, בעיה מנטלית וכדומה), ואז ייתכן שתרגול יתמוך בתהליך אך לא יהיה העיקר.

מה מסקנת הדברים לגבי פיתוח מיומנות והתפתחות אישית?

המסקנה היא שבכל תחום של התפתחות אישית, העצמה אישית או רכישת מיומנות חדשה, חשוב לשאול "האם באמת מה שחסר לי כאן הוא ניסיון חוזר ותרגול מעשי, או שמא חסר לי פתרון אחר לשורש הבעיה?". לעיתים קרובות נוח לומר "תתרגל יותר ותצליח", אבל לפני כן צריך לבדוק לעומק מדוע אנו נכשלים. אם מתברר שמדובר בנקודה שאינה תלויה בחזרות, יש צורך לחפש פתרונות אחרים.
מה אתה אומר?

ש: אוקי הבנתי אז בסופו של דבר מתי באמת התרגול עובד?

אליעד: התרגול עובד כשהבעיה מלכתחילה הייתה פונקציה של חוסר תרגול זאת התשובה, אם מלכתחילה הבעיה המקורית נבעה מכך שאתה לא מתרגל מספיק אז אם תתרגל זה יעבוד ואם הבעיה לא נבעה מזה זה לא יעבוד.

ש: אז אם כך אז נשאלת השאלה אז מה הייתה הבעיה מלכתחילה זה מובן מאליו.

אליעד: לא מובן מאליו יש אנשים שחושבים שתרגול יפתור להם את הבעיה, זה מה שיש אנשים שחושבים.

ש: לא אני מדבר ביחס לשאלה שמתי התרגול עובד ביחס לשאלה הזאת.

אליעד: נגיד בן אדם מנסה להרים משקל מסוים והוא לא מצליח אז אומרים לו תתרגל ותתרגל עד שתצליח, זה בהכרח יצליח אם הוא יתרגל מספיק פעמים אז הוא יצליח יכול להיות שהוא לא מצליח כי חסר לו משהו אחר מה זה קשור לתרגול בכלל, יש אנשים שחושבים שתרגול זה פותר בעיות "תתרגל אין בעיה תתרגל וזה יסתדר לך, מה שאתה צריך לעשות זה לתרגל את זה יותר".

מישהו אומר "אני לא מצליח לעשות משהו, טוב תתרגל את זה, אני לא מצליח לנהוג, אתה צריך לתרגל יותר, אני לא מצליח להתחיל עם בחורות, תתרגל יותר, אני לא מצליח זה, תתרגל פשוט אתה צריך לתרגל וזה יסתדר תתרגל הכל יסתדר" מה מי אמר לא תמיד אם תתרגל זה יסתדר תלוי אם הבעיה המקורית נובעת מחוסר תרגול, אם זה דבר שצריך לזכור אותו במוח והבעיה היא שאתה לא זוכר אותו וצריך לזכור אותו באופן אקראי אז הדרך לזכור אותו זה על ידי תרגול אבל יש דברים.

ש: זה תמיד עוזר?

אליעד: כן תמיד זה יעזור לך כי זאת הגדרה שזה עוזר.

ש: אתה יכול ללמוד מילה ולא לזכור אותה.

אליעד: אין אפשרות כזאת.

ש: אבל יש אפשרות.

אליעד: אני לא מכיר אפשרות כזאת.

ש: אז בוא תוכיח לי בהיגיון למה אתה חושב שאם הוא יחזור עליה.

אליעד: אני לא יודע אבל ככה זה בעובדות, אמרתי לא מחויב שיזכור אחרי מיליון שנה מחויב שאם הוא חזר על זה מאה פעמים הוא זוכר את זה יותר מאשר אם הוא לא חזר על זה מאה פעמים, יכול להיות שהוא צריך לחזור על זה מיליון פעמים אז תתרגל עוד תתרגל לא מספיק מאה מאתיים, לא מספיק מאתיים מיליון לא מספיק מיליון מאתיים מיליון תתרגל, אם מראש הבעיה הוגדרה כתהליך אקראי יש פה תהליך אקראי שאתה צריך לזכור משהו אז תתרגל אבל לא תמיד זה עניין של תרגול.

ש: אבל אני חושב שנראה לי שגם אם הוא יחזור הרבה פעמים זה לא הפתרון באמת.

אליעד: מה בן אדם נגיד הוא מסתבך בלקשור את השרוכים אומרים לו "מה הבעיה תתרגל את זה אני אסביר לך איך ותתרגל וזה יעבוד לך" אבל זה לא נכון בא תבין למה הוא מסתבך, תבין למה הוא מסתבך ואז תראה שאולי חסר לו מיומנות לאיך להכניס את החור או את השרוך לחור נגיד.

ש: ואז זה עובד ואז אם הוא מתרגל איך לעשות את זה?

אליעד: לא תמיד אבל יכול להיות שלפעמים נגיד הוא רועד ביד יכול להיות שאיכשהו.

ש: מכניס את זה מלמטה ולא מלמעלה.

אליעד: משהו לא יודע הוא עושה משהו לא נכון.

ש: אבל אם הוא יתרגל את זה כמו שצריך אז כנראה הוא.

אליעד: לא בהכרח המהות היא שלא תמיד הוא צריך "תתרגל ותתרגל תהיה כמו copy paste תעשה copy paste תהיה כמו חמור תחזור על זה" זה לא תמיד עובד גם כן, אתה רוצה שכל פעם שתהיה לך בעיה יגידו לך תתרגל לדוגמה אני אתן לך דוגמה, נגיד שאתה אומר "קשה לי להתמיד במקום עבודה" אז יגידו לך "טוב תתרגל פשוט לך לשם עוד פעם ועוד פעם וזה יסתדר" זה תמיד ככה? לא.

מה שצריך לעשות זה לשאול למה אתה לא מצליח להתמיד ולראות יכול להיות שלפעמים זה עניין של תרגול פשוט אתה לא רגיל תעשה את זה מספיק פעמים עד שתהיה רגיל ולפעמים זה לא עניין של תרגול, לפעמים זה עניין שיש שמה בעיה אחר שיש לך שם בעיה שאתה צריך לדעת לפתור אותה זה לא רק "תתרגל תבוא עוד פעם ועוד פעם עד שזה ייפתר" לא תמיד זה עניין של תתרגל, תתרגל זה כמו "תעשה עוד פעם" לא תמיד "תעשה עוד פעם" אז פתרת בעיה. אתה הבנת?

ש: מה שפה עוד לא הבנתי אני לפחות לא יודע בדיוק כשמתרגלים דבר זה עובד.

אליעד: גם אני לא יודע למה זה עובד ככה לא יודע למה זה ככה.

ש: אז יכול להיות.

אליעד: לא יודע למה זה ככה אבל ככה.

ש: יכול להיות שזה מפריע אחרי שחזרתי הרבה פעמים.

אליעד: אתה פה?

ש: כן.

אליעד: אמרתי גם אני לא יודע למה זה ככה אני לא יודע למה זה ככה אין לי מושג אבל אני יודע שזה ככה, אני לא יודע למה חוקי הפיזיקה כאלה אבל אני יודע שהם כאלה, למה כשמתרגלים זה עובד לא יודע אפילו למה העולם קיים אני לא יודע, לא יודע אבל אני יודע שאם הוא יתרגל זה יעבוד זה יעבוד יותר זה מה שאני יודע.

ש: מאחר ואתה לא יודע למה התרגול עובד אז אתה לא יכול להגיד אם הפתרון הוא התרגול אז התרגול יעבוד.

אליעד: לא, אני יכול להגיד ואתה יכול להגיד שזה לא מחויב כי אולי החוקים השתנו אם אני יודע שחוקי הפיזיקה הם x אני יכול להגיד אם תכניס את הנייר לאש הוא יישרף ואתה יכול להגיד בהנחה שחוקי הפיזיקה השתנו לא בהכרח שהוא יישרף שזה גם נכון, גם אם זה סיבתי וזה לא תרגול גם לא בטוח שזה יעבוד אולי הסיבתיות תשתנה. הבנת? נניח שזה לא תרגול נניח שזה סיבתי אז אתה יכול להיות בטוח שזה יעבוד אם החוקיות תשתנה פתאום ואם אין קשר בין אירוע לאירוע.

ש: מה שלא מספיק ברור לי.

אליעד: לא מספיק ברור לך את התשובה שאני נתתי.

ש: כן איך אני מחליט שהפתרון הוא התרגול?

אליעד: אתה מנתח את הבעיה ואתה שואל את עצמך ממה נובעת הבעיה לפעמים אתה תגיע למסקנה שהבעיה נובעת מזה שאתה פשוט צריך לחזור על זה עוד פעם ועוד פעם לפעמים הבעיה מבחינתך תנבע מזה שאתה לא הבנת משהו שפספסת משהו שחסר משהו. בן אדם נגיד אומר "כל פעם שאני בא להוריד את הסיר מהאש שורפות לי הידיים" מה אומרים לו "תתרגל" או אומרים לו "תיקח כפפות"? אומרים לו "תתרגל" זה לא קשור לתרגול אולי זה שורף כי הוא צריך לקחת כפפות מה קשור "תתרגל" עכשיו.

ש: איך הגעת לדוגמה הזאת?

אליעד: כי קפץ לי משהו אחר ואז אמרתי נביא דוגמה אחרת.

ש1: קבלת תשובה?

ש2: לא, בסדר.

אליעד: קיבל תשובה יחסית פשוט תקשיב בעין ראיתי שם גז אתה מבין כאילו.

ש: ואם אין לא אפשרות להביא כפפות נגיד אז להגיד לו תתרגל, אני רוצה לדעת מתי להגיד לו לתרגל ואם אין כפפות נגיד אז להגיד לו לתרגל?

אליעד: לא גם לא תגיד לו "התרגול לא יעזור לך פה".

ש: למה הוא לא יעזור?

אליעד: כי באמת זה לא יעזור לו.

ש: למה לא יעזור?

אליעד: כי אם הסיבה המקורית שהיד שלו נשרפת זה מהאש מה יעזור שהוא יתרגל את זה עוד פעם ועוד פעם היא כל פעם תישרף מחדש.

ש: יכול להיות שהיד תתרגל לאש.

אליעד: אתה יודע שזה לא הפתרון בהנחה שהוא לא רוצה שהיד תישרף ואז מה העניין שהוא צריך לתרגל עוד פעם ועוד פעם. יש אתה הסיפור עם הרשלה שאמר שכל פעם שהוא שותה תה כואבת לו העין אז מה אמרו לו "תוציא את הכפית" לא תמיד צריך לתרגל עוד קודם כל תבדוק מה הבעיה לפני שרצים לפתרון.

אמרתי תבין את הבעיה אם אתה חושב שהבעיה היא כי הוא לא תרגל מספיק "אדוני אתה עושה הכל נכון מפה ואליך זה רק ליצור התניה במוח, התניה במוח נוצרת על ידי תרגול לכן לתרגל, לא עובד לך תתרגל עוד" כי אין מעבר לזה מה להוסיף פשוט עניין של לשנן. לפעמים זה לא עניין של לשנן לפעמים עניין של דברים אחרים לא תמיד הבעיה היא בחוסר שינון לפעמים הבעיה היא בחוסר משהו אחר.
להפוך סיפור ביטחון עצמי בחיים להביא הגדרות בעבודה ללמוד מילים לשפר למה הוא לא פיתוח הביטחון העצמי שגויה איך לנתח איך לנתח בעיה איך לנתח בעיות בעיה בעיות האם תרגול עוזר הישג הישגיות הישגים העצמה העצמה אישית הרגלים התפתחות התפתחות אישית כיצד לנתח כמה לתרגל לנתח לנתח בעיה לנתח בעיות לפתור בעיות לפתח לתרגל מיומנויות מיומנות פיתוח פיתוח מיומנויות פיתוח מיומנות פתירת בעיות פתרון פתרון בעיות רכישת מיומנות שיפור שיפור הישגים שיפור מיומנויות שיפור מיומנות תרגול תרגול מיומנות תרגול עוזר
חלק 1
חלק 1
... מיומנות, האם תרגול עוזר? כמה לתרגל? שיפור מיומנות, פיתוח מיומנות, התפתחות אישית, פתרון בעיות, איך לנתח בעיה? רכישת מיומנות, שיפור הישגים, התפתחות אישית, העצמה אישית, חלק 1 האם תרגול אכן עוזר לפיתוח מיומנויות? איך ניתן לשפר מיומנויות בצורה יעילה? בהרצאה זו נדונה השאלה האם תרגול אכן עוזר לפיתוח מיומנויות, ועד כמה יש לתרגל כדי לראות שיפור. נבחנו מצבים שונים שבהם תרגול יכול או לא יכול לשפר מיומנויות, כמו גם השפעת התרגול על פתרון בעיות והתפתחות אישית. האם תרגול תמיד עובד? במהלך השיחה הועלתה השאלה האם תרגול תמיד עובד או לא. אחד המשתתפים ציין כי תרגול אכן ... לזיכרון, אך אם הבעיה נובעת מכך שהוא לא מזהה את הספרות, פתרון התרגול לבדו לא יספיק. במקרה כזה, יש להבין את מקור הבעיה לפני שמתחילים לתרגל פתרון. מהו הפתרון האידיאלי לפיתוח מיומנויות? המשתתפים הדגישו את הצורך להבחין בין בעיה שדורשת תרגול לפיתוח מיומנות לבין בעיה שדורשת הבנה או טיפול שונה. כמו כן, בהנחה שהבעיה נובעת מחוסר מיומנות, תרגול בהחלט עשוי להוות פתרון. אך יש לקחת בחשבון שהבנת הבעיה והגישה אליה בצורה נכונה חשובים לא פחות. תרגול מיומנויות פיתוח מיומנויות שיפור מיומנויות תרגול מוטורי הבנת בעיות איך לפתור בעיות ...
פיתוח השכל, מה ללמוד כדי לפתח את השכל? איך ללמוד כדי לפתח את השכל? מה ללמוד כדי להיות יותר חכם? איך לפתח את המוח? איך לפתח את החשיבה? איך לפתח את היכולת השכלית? איך להיות יותר חכם? איזה תחום ללמוד כדי לפתח את המוח?
פיתוח השכל, מה ללמוד כדי לפתח את השכל? איך ללמוד כדי לפתח את השכל? מה ללמוד כדי להיות יותר חכם? איך לפתח את המוח? איך לפתח את החשיבה? איך לפתח את היכולת השכלית? איך להיות יותר חכם? איזה תחום ללמוד כדי לפתח את המוח?
פיתוח השכל, מה ללמוד כדי לפתח את השכל? איך ללמוד כדי לפתח את השכל? מה ללמוד כדי להיות יותר חכם? איך לפתח את המוח? איך לפתח את החשיבה? איך לפתח את היכולת השכלית? איך להיות יותר חכם? איזה תחום ללמוד כדי לפתח את המוח? איך לפתח את השכל בצורה הטובה ביותר? אליעד כהן מסביר שכל אדם שרוצה לפתח את השכל שלו שואל בדרך כלל מה ללמוד, איזה תחום או מקצוע יפתח את היכולות השכליות שלו בצורה הטובה ביותר. הוא טוען שהשאלה הנכונה אינה מה ללמוד, אלא איך ללמוד. כלומר, לא הנושא של הלימוד הוא שיקבע אם השכל יתפתח, אלא האופן שבו האדם לומד את הנושא. מדוע לא משנה מה אתה לומד? אליעד מסביר שהשכל הוא כמו שריר, וכל דבר יכול לעזור לפתח אותו, אם לומדים אותו בדרך הנכונה. אפשר ללמוד כל נושא: פיזיקה, איך למכור עגבניות, איך להמציא מטוסים, או אפילו איך לדבר עם הילד שלך. התוכן עצמו לא חשוב, העיקר הוא הגישה של האדם ללמידה. איך הגישה ללמידה משפיעה על פיתוח השכל? הגישה ללמידה שאליעד כהן מדבר עליה היא לא לצבור ידע בלבד, אלא לנסות להבין לעומק את ההיגיון של מה שלומדים. כלומר, לא להסתפק ... יותר?. ככל שהאדם יעמיק וישאל יותר שאלות על הסיבות וההיגיון של הנושא, כך הוא יפתח יותר את השכל שלו. איך להבין נושא לעומק כדי לפתח את השכל? כדי להמחיש את הנושא, אליעד מביא דוגמה של הורה שרוצה ללמוד איך לדבר עם הילד שלו בצורה מסוימת. אליעד מדגיש שלא מספיק לדעת ... של חקירת עומק, שבה שואלים שאלות על הסיבה וההיגיון שמאחורי הדברים, היא זו שמפתחת את השכל. כיצד להגיע ל - 100% הבנה של נושא? אליעד מציין שהדרך הטובה ביותר לפתח את השכל היא לשאוף להגיע ל - 100% הבנה של הנושא. זה אומר לא רק להבין למה דברים פועלים כמו שהם פועלים, אלא להיות בטוח לחלוטין שאין ... בצורה טובה או אחרת. אליעד מודה שזה אתגר קשה, אך מדגיש שזו הדרך הכי אפקטיבית לפיתוח השכל. לדוגמה, אם אדם מחליט לשחק משחק זיכרון, לא מספיק שישחק אותו בשביל הכיף או בשביל לשפר קצת את הזיכרון, אלא עליו לשאוף להבין ... הטוב ביותר בתחום שבחר ללמוד, הוא נאלץ להגיע לעומק הבנה רב ביותר, ובכך הוא מפתח את השכל. סיכום הגישה ללמידה לפי אליעד כהן: העיקרון המרכזי שאליעד מדגיש לאורך כל ההרצאה הוא שפיתוח השכל לא תלוי כלל בתחום הלימוד, אלא באופן שבו לומדים. הוא ממליץ לכל אדם שבוחר ללמוד נושא כלשהו, לא להתמקד רק בתוכן הנושא עצמו, אלא ... המהות והסיבה לקיומו של כל פרט בתהליך הלמידה. כך, האדם לא רק רוכש ידע אלא גם מפתח יכולת חשיבה עמוקה, יצירתית וביקורתית. איך לפתח את החשיבה? שיטות לפיתוח השכל מה כדאי ללמוד כדי להיות חכם? איך להיות חכם יותר? איך לפתח את המוח? ...
פיתוח שיחה, איך ללמוד לפתח שיחה? איך לדעת לפתח שיחה? איזה נושאי שיחה יש? על מה לדבר בשיחה? איך לפתח כישורי שיחה? איך לפתח יכולות שיחה? שיפור יכולות תקשורת בין אישית, שיפור מיומנויות בין אישיות, על מה לדבר בדייט? לדבר עם אנשים
פיתוח שיחה, איך ללמוד לפתח שיחה? איך לדעת לפתח שיחה? איזה נושאי שיחה יש? על מה לדבר בשיחה? איך לפתח כישורי שיחה? איך לפתח יכולות שיחה? שיפור יכולות תקשורת בין אישית, שיפור מיומנויות בין אישיות, על מה לדבר בדייט? לדבר עם אנשים
פיתוח שיחה, איך ללמוד לפתח שיחה? איך לדעת לפתח שיחה? איזה נושאי שיחה יש? על מה לדבר בשיחה? איך לפתח כישורי שיחה? איך לפתח יכולות שיחה? שיפור יכולות תקשורת בין אישית, שיפור ... בין אישיות, על מה לדבר בדייט? לדבר עם אנשים איך ניתן לשפר את יכולת פיתוח השיחה שלך? היכולת לפתח שיחה עם אנשים היא לא רק פונקציה של ניסיון בדיבור ... ושל היכולת שלך לחשוב ולנתח מידע בצורה עצמאית. אליעד כהן מדגיש שהמיומנות לפתח שיחה איננה מושגת פשוט על ידי דיבור אינטנסיבי עם ... שמסוגל רק לשיחות שטחיות. מה צריך לעשות כדי להיות מעניין בשיחה? על מנת לפתח שיחה בצורה מעניינת, עליך קודם כל להעשיר את הידע ... הכלליים. כך, כאשר מישהו מעלה נושא בשיחה, יהיו לך כלים ואפשרויות שונות לפיתוח השיחה. למשל, אם אדם מספר לך שהוא הלך לבית הספר, במקום להגיב רק בתגובה פשוטה ושטחית, תוכל לפתח שיחה על עצם הפעולה של הליכה, על המשמעות של בית ... אישיות בבית הספר. ככל שהידע שלך רחב יותר, כך יש לך יותר נקודות השקה לפיתוח השיחה. איך אפשר להפוך כל משפט לנושא שיחה רחב? ... כללי: מה היתרונות והחסרונות שלהם, האם יש ויכוחים חברתיים סביב חיסונים? לפתח שיחה על עונת החורף: מה מאפיין אותה, איך היא ... חדשות כגון מחירי הרכב יעלו בשנה הבאה, ורשום אותה על דף. לאחר מכן התחל לפתח שיחה שלמה סביב המשפט הזה. שאל את עצמך שאלות כמו: ... של מספר דקות לפחות, תוכל בקלות ליישם זאת בשיחות עם אנשים אחרים. ככל שתפתח את המיומנות הזאת, כך תגלה שהיכולת שלך ליצור שיחות משמעותיות עם אחרים משתפרת באופן דרמטי. מהם הצעדים המעשיים לשיפור היכולת לפתח שיחה? לסיכום, הצעדים המעשיים שאליעד ממליץ עליהם ... דיאלוגים עם עצמך על נושאים שונים, לשאול שאלות ולענות עליהן באופן עצמאי. פיתוח החשיבה האנליטית והיכולת להסתכל על כל משפט או נושא ... עם עצמך, כך היכולת שלך לשוחח עם אחרים בצורה מרתקת תהיה גבוהה יותר. איך לפתח שיחה? פיתוח שיחה טיפים לשיחה מיומנות בין אישיות שיפור כישורי תקשורת איך לפתח שיחה עם אחרים ולשפר את כישורי התקשורת? היכולת לפתח שיחה עם אנשים אינה נובעת מעצם הדיבור הרבים עם ... בתוכנית טלוויזיה או שיחה אוטומטית אינה בהכרח תורמת לשיפור היכולת הזו. פיתוח שיחה מצריך עניין והבנה בתחומים שונים. כדי להיות מסוגל לפתח שיחה עם אנשים, אתה צריך קודם כל לפתח את הידע והחשיבה שלך, ולהתעניין במגוון נושאים. ... מתחיל שיחה איתך, לדוגמה מספר לך שהוא הלך לבית הספר, אתה יכול להמשיך ולפתח את השיחה, לאו דווקא על בית הספר, אלא על כל מילה ... הספר, על החוויות בבית הספר, או על חינוך בכלל. ככה, כל נושא שיחה יכול להתפתח, ודרישות השיחה לא תמיד מתמקדות בפרטים המיידיים, אלא במגוון תחומים שיכולים להתחבר לאותו נושא. השלב הראשון בפיתוח שיחה הוא לדעת על מה לדבר. אם אתה שומע שמישהו מדבר ... יכול להוות זרע לשיחה רחבה אם יש לך את הידע להתמודד איתו. אם אתה רוצה לפתח את כישוריך בשיחה, חשוב שתהיה לך אפשרות לשוחח עם ... שאלות כמו: למה זה קורה? איך זה ישפיע עליי? מה המשמעות של זה? אם תוכל לפתח שיחה כזו על נושא אחד, תוכל להחיל את היכולת הזו על שיחות עם אחרים. לסיכום, אם תמשיך לפתח את הידע שלך בתחומים שונים, תוכל להחיות כל שיחה ...
מוטיבציה לפתח את השכל, מוטיבציה לפיתוח החשיבה, למה לפתח את השכל? למה לפתח את המוח? למה לשפר את היכולת השכלית? להקדים תרופה למכה, איך לפתח את המוח? איך לשפר את יכולת החשיבה? שיפור יכולות חשיבה, איך להיות יותר חכם?
מוטיבציה לפתח את השכל, מוטיבציה לפיתוח החשיבה, למה לפתח את השכל? למה לפתח את המוח? למה לשפר את היכולת השכלית? להקדים תרופה למכה, איך לפתח את המוח? איך לשפר את יכולת החשיבה? שיפור יכולות חשיבה, איך להיות יותר חכם?
... לפתח את השכל, מוטיבציה לפיתוח החשיבה, למה לפתח את השכל? למה לפתח את המוח? למה לשפר את היכולת השכלית? להקדים תרופה למכה, איך לפתח את המוח? איך לשפר את יכולת החשיבה? שיפור יכולות חשיבה, איך להיות יותר חכם? למה חשוב לפתח את השכל? איך לפתח את המוח? במהלך ההרצאה, אליעד כהן מציג את רעיון החשיבות הרבה לפתח את השכל והיכולת החשיבתית, אף כשהאדם לא נתקל בבעיה מיידית. הוא מדגיש את ... חיצוני. מהו הטיפ של אליעד כהן לפיתוח השכל? אליעד מציע טיפ לכל אחד ואחת מהצופים: גם אם אין לכם בעיות מיידיות או דחופות, חשוב להתחיל לפתח את השכל כבר עכשיו. הפיתוח הזה יתבטא ביכולת להתמודד עם בעיות עתידיות בצורה טובה יותר. ככל שיש לאדם ... מצב חברתי מוצלח. את השכל אפשר לפתח על ידי השקעה, ולפני כל דבר אחר בחיים, יש להשקיע בו. זהו המחשב של האדם, הכלי החשוב ביותר, שצריך לפתח ולשדרג. מהם הדרכים לפתח את השכל? אליעד מציין כי מדובר לא בהכרח בהרחבת ידע כללי כמו קריאת ספרים או ... אלא ביכולת לחשוב בהיגיון. הפיתוח לא מסתכם במילוי ראש בידע נוסף, אלא ביכולת לנתח ולהבין את המידע הקיים ... זמן? ככל שמקדישים יותר זמן לפיתוח השכל, כך שיפור התפקוד החשיבתי יהיה משמעותי יותר. אליעד מסביר שבאמצעות פיתוח השכל, לא רק שתהיה לאדם אפשרות לפתור בעיות בצורה טובה יותר, אלא גם תהיה לו ... לא חייבים לחכות לבעיה כדי לפתח את השכל, השקעה בו תביא תועלת מצטברת לכל תחום בחיים. האם כל אחד יכול לפתח את השכל שלו? אליעד מציין כי כל אחד יכול לפתח את השכל שלו, אך זה דורש השקעה של זמן ומאמץ. הוא מסביר שלא מספיק לומר אני רוצה לפתח את השכל, אלא צריך לקבוע מטרה ברורה ולעבוד כל יום על פיתוח יכולת החשיבה. הזמן המוקדש למטרה זו חייב להיות משמעותי, ואם לא ניתן למצוא זמן לפתח את השכל, יש להישאר עם המצב הקיים. מה יהיו התוצאות של פיתוח השכל? הפיתוח של השכל יוביל לכך שכשיתעוררו בעיות, יהיו לאדם כלים יותר טובים להתמודד ... האדם באופן משמעותי. מוטיבציה לפתח את השכל? איך לפתח את המוח? מהם היתרונות בפיתוח החשיבה? האם אפשר לשפר את השכל באופן יום - יומי? כיצד לחשוב בהיגיון? מהם המשחקים לפיתוח חשיבה? מהם היתרונות בהשקעה בשכל? ...
טיפים לפיתוח שיחה, טיפים לניהול שיחה, איך לפתח שיחה זורמת? איך לפתח שיחה נעימה? איך לפתח שיחה טובה? איך ליצור אוירה נעימה? איך לדבר עם אנשים? מיומנויות תקשורת בין אישית
טיפים לפיתוח שיחה, טיפים לניהול שיחה, איך לפתח שיחה זורמת? איך לפתח שיחה נעימה? איך לפתח שיחה טובה? איך ליצור אוירה נעימה? איך לדבר עם אנשים? מיומנויות תקשורת בין אישית
... לפיתוח שיחה, טיפים לניהול שיחה, איך לפתח שיחה זורמת? איך לפתח שיחה נעימה? איך לפתח שיחה טובה? איך ליצור אוירה נעימה? איך לדבר עם אנשים? מיומנויות תקשורת בין אישית איך מפתחים שיחה בצורה נעימה וזורמת? כדי לפתח שיחה נעימה וזורמת, צריך קודם כל להבין את העיקרון הבסיסי של ... משפטים. אליעד כהן מסביר שאם האדם שמולך אומר משפט, עליך לקחת את אחת המילים שהוא אמר ולפתח אותה לכיוון נוסף. לדוגמה, אם מישהו אומר אני רוצה לאכול, יש ... לאכול, או להרחיב את המילה רוצה - כן, גם אני ממש חייב לאכול, כדאי שנאכל משהו בקרוב, או לפתח את המילה לאכול - מה אתה רוצה לאכול? איפה נאכל? מתי כדאי ... בצורה כזאת, אפשר להוביל את השיחה לכיוונים רבים. איך להפוך שיחה לטובה עבור הצד השני? לפתח שיחה זה רק חלק מהמיומנות, אך החלק החשוב יותר הוא לפתח שיחה שתעשה טוב לצד השני. אליעד מדגיש שכדי ליצור קשרים טובים או לפתח חברויות, חשוב שהצד השני ירגיש שטוב לו לדבר איתך. הדרך לעשות ... זה סימן ברור שהוא מתעניין יותר בנושא המסעדה ופחות בנושא הצפון עצמו. במקרה כזה, מומלץ לפתח את השיחה סביב המסעדה, לשאול שאלות על האוכל, על המקום, על ... שהאדם רוצה לדבר על נושא מסוים אבל מתקשה לעשות זאת, ניתן בעדינות ובתחכום לעזור לו להיפתח. למשל, אפשר לשאול שאלות שפותחות פתח לנושא בצורה עקיפה ועדינה, באופן שהאדם יוכל לדבר על מה שמפריע ... לו עם אנשים אחרים. איך לשמור על ערנות וקשב בשיחה? אליעד כהן מציין שהמיומנות האמיתית בפיתוח שיחה טובה אינה רק ביכולת להאריך את השיחה, אלא ביכולת להיות ... אותו לנושא ולראות אם הוא באמת מעוניין או מעדיף להמשיך הלאה. בסופו של דבר, המטרה של פיתוח שיחה טובה היא לגרום לצד השני להרגיש בנוח, אהוב, מוערך ושכיף לו לדבר איתך. זהו הסוד האמיתי ליצירת שיחות עמוקות, נעימות וזורמות. איך לפתח שיחה זורמת? מיומנויות תקשורת בין אישית איך לזהות על מה לדבר בשיחה? איך ליצור אווירה נעימה בשיחה? איך לעזור לאנשים להיפתח בשיחה? עכשיו הנושא הוא כזה מבחינת פיתוח שיחה, אוקי אז השאלה היא כזאת איך לפתח שיחה בצורה שתהיה טובה לצד השני אז אולי זה כבר נאמר באיזה הקשר אחר אבל בא נגיד את זה באופן מוגדר יותר, אז קודם כל בגדול איך מפתחים שיחה לוקחים את המשפט שנאמר ומוסיפים עליו. לדוגמה מישהו אומר אני רוצה לאכול יש פה שלוש מילים אני רוצה ולאכול, אפשר לפתח שיחה על למילה אני כגון אתה יודע וואלה גם אני רוצה לאכול, אתה יודע עכשיו ראיתי בדיוק את ההוא הלך לאכול אפשר לפתח שיחה למילה אני, אפשר להגיד רוצה, אתה יודע אני חייב לאכול צריך לאכול כדאי לאכול ואפשר לפתח את השיחה למילה לאכול, מה לאכול איפה לאכול כמה לאכול מתי לאכול בסדר. אז איך לפתח שיחה זה בגדול אמרנו עכשיו השאלה היא זה איך לפתח שיחה בצורה שתעשה טוב לבן אדם השני, חלק כדי ליצור חברים צריך לעשות להם טוב או שהם לפחות יחשבו שטוב להם לדבר איתך ובשביל שזה יקרה צריך לדעת שכשמפתחים שיחה איך לפתח שיחה בצורה שתעשה טוב לבן אדם השני ואז בעצם השאלה היא כאשר מפתחים שיחה עם הבן אדם השני איך לפתח שיחה בצורה שתעשה לו טוב. דהיינו, איזה נושא להעלות איזה נושא ...
איך לסגור שיחה? איך לפתח שיחה סגורה? איך לפתח שיחה בלי לפתח שיחה? שאלות סגורות, שאלות פתוחות, איך לנהל דו שיח? מיומנויות שיחה, מיומנויות תקשורת בין אישית, איך להתעניין במישהו? איך להתחמק משיחה?
איך לסגור שיחה? איך לפתח שיחה סגורה? איך לפתח שיחה בלי לפתח שיחה? שאלות סגורות, שאלות פתוחות, איך לנהל דו שיח? מיומנויות שיחה, מיומנויות תקשורת בין אישית, איך להתעניין במישהו? איך להתחמק משיחה?
... לסגור שיחה? איך לפתח שיחה סגורה? איך לפתח שיחה בלי לפתח שיחה? שאלות סגורות, שאלות פתוחות, איך לנהל דו שיח? מיומנויות שיחה, מיומנויות תקשורת בין אישית, איך להתעניין במישהו? איך להתחמק משיחה? איך לנהל שיחה בלי באמת לפתח אותה? אליעד כהן מסביר כיצד לנהל שיחה בצורה שתשדר עניין ותקשורת פתוחה, אך למעשה תהיה סגורה ותמנע התפתחות אמיתית של השיח. השיטה שאליעד מתאר מבוססת על שימוש בשאלות סגורות מאוד ספציפיות, שאלות שתשובותיהן ידועות מראש, או שהן שאלות שהתשובה עליהן חד - משמעית ולא מאפשרת פיתוח נוסף של השיחה. כאשר רוצים ליצור רושם של אכפתיות או של עניין במישהו אחר, אך בפועל לא רוצים באמת לפתח איתו שיחה, ניתן להשתמש באסטרטגיה של שאלות סגורות - שאלות שניתן לענות עליהן בתשובות קצרות, ברורות וידועות מראש. המטרה של שאלות אלו היא לתת תחושה של התעניינות ... שאותו אדם בריא. אפשר לשאול הכל בסדר בעבודה? כשידוע מראש שהכל תקין. בצורה הזו, האדם השני מרגיש שמתעניינים בו, אך לא תהיה לו אפשרות לפתח את השיחה מעבר לתשובה הפשוטה, וכך השיחה תסתיים במהירות ובצורה טבעית. האסטרטגיה שאליעד מציע נקראת לעיתים גם שאלות של dead-end, כלומר, שאלות סוף דרך, שאין להן המשך אפשרי, ולכן הן שימושיות במיוחד למי שרוצה להיות מנומס אך גם לא רוצה להיגרר לשיחות ארוכות או מורכבות. מדוע אנשים ירצו לפתח שיחה בלי לפתח אותה באמת? הסיבה לכך שאנשים מעוניינים לנהל שיחות בצורה כזו, לפי ההסבר של אליעד, היא פעמים רבות מטעמים חברתיים או אישיים. לעיתים יש צורך לשדר נחמדות, עניין, או ... שיחה בעזרת שאלות ממוקדות? אליעד מדגיש את החשיבות של בחירת שאלות מאוד ממוקדות וברורות, כשהתשובה אליהן ידועה מראש, כדי שהשיחה לא תתפתח מעבר לרצוי. במקום לשאול שאלות פתוחות שיכולות להוביל לתשובות לא צפויות ולפתוח כיוונים חדשים, השאלות הממוקדות והסגורות מאפשרות לך לשלוט בצורה מלאה בשיחה ולסגור אותה ... סגורות? אליעד מסביר בקצרה אך בבהירות את ההבדלים בין שני סוגי השאלות הללו: שאלות פתוחות: הן שאלות שדורשות תשובה רחבה ומאפשרות פיתוח נוסף של השיחה. הן מובילות לרוב לדיון או לשיחה ארוכה יותר, כיוון שהתשובות עליהן הן מגוונות וניתן להרחיב עליהן בקלות. למשל: מה אתה חושב על האירוע שהיה אתמול? שאלות ... ולכן משמשות ככלי לשליטה בשיחה. הבחירה בין שאלות פתוחות לסגורות תלויה בכוונה האמיתית של האדם ששואל - האם המטרה היא באמת להתעניין ולפתח שיחה, או רק להיראות מתעניין ולהימנע משיחה ארוכה. סיכום עיקרי ההסבר של אליעד כהן אליעד כהן מציג טכניקה ברורה ויעילה לשליטה בשיחות חברתיות ותקשורת בין אישית. השיטה ... פתוחות לסגורות? איך לנהל שיחה קצרה? איך להתחמק משיחות ארוכות? איך לשלוט בשיחה? איך לתת תחושה של עניין בלי להתעניין באמת? אם רוצים לפתח עם מישהו שיחה אבל רוצים לא לפתח איתו שיחה זאת אומרת רוצים לתת לו תחושה שמפתחים איתו שיחה בלי לפתח איתו שיחה איך זה אפשרי מה עושים אם אתה רוצה לתת לו תחושה שאתה מפתח איתו שיחה אבל אתה לא באמת רוצה לפתח איתו שיחה, איך אתה יכול מה אתה יכול לעשות? ש: מה זה אומר לפתח שיחה? אליעד: לפתח שיחה לדבר מדברים, אוקי מההתחלה אם אתה רוצה לפתח עם מישהו שיחה מה אתה עושה מדבר איתו שואל אותו שאלות נכון שאלות פתוחות שאלות סגורות נכון יפה, עכשיו אם אתה רוצה לתת למישהו תחושה שאתה מפתח איתו שיחה אבל אתה לא באמת רוצה לפתח איתו שיחה מה אתה עושה איך עושים אז מה שעושים אתה יכול לעשות צורה שפיתחת איתו שיחה לשאול אותו שאלות אבל מראש תשאל רק שאלות סגורות ותנתב את זה למקום שאתה יודע שהשיחה לא תתפתח ואז אתה כאילו פיתחת איתו שיחה אבל בעצם רצית שהשיחה לא תתפתח. זאת אומרת לדוגמה אתה יכול לשאול מישהו מה שלומך נגיד איך הבריאות אתה יודע מראש שהוא בריא תגיד לי ומה שלום זה וזה אתה יודע מראש שהכל בסדר ומה זה וזה ואז מצד אחד תראה פיתח איתי שיחה התעניין שאל שאלות אבל אתה שואל בדיוק את השאלות שאתה יודע מראש שהתשובה היא חד ערכית ושאין אפשרות לפתח את השיחה ואז גם נתת תחושה טובה שפיתחת שיחה וגם לא פיתחת שיחה. ש: שאלות של dead end. אליעד: כן בדיוק שאלות סגורות שלא יגיעו לשום מקום זאת אומרת אתה יכול לתת את התחושה של הפיתוח שיחה בלי באמת לפתח את השיחה. ש: למה שתרצה לעשות דבר כזה? אליעד: יש מישהו שאתה רוצה לשדר לו שאתה נחמד נגיד מסיבה כלשהי אתה רוצה לשדר שפיתחת שיחה ואתה לא באמת רוצה לפתח שיחה. ש: נגיד לקוח שלו. אליעד: אתה לא באמת מסיבות שונות לא לקוח אתה מסיבות שונות לא באמת רוצה ל
חשיבה מהירה, איך לחשוב מהר? איך לחשוב במהירות? איך לפתח מהירות מחשבתית? לחשוב לאט, חשיבה איטית, כישורי חשיבה, יכולות חשיבה, לפתח את המוח, לשפר את המוח, פיתוח המוח, חיזוק המוח, לפתח את השכל, חושב לאט, חושב מהר, מהירות החשיבה
חשיבה מהירה, איך לחשוב מהר? איך לחשוב במהירות? איך לפתח מהירות מחשבתית? לחשוב לאט, חשיבה איטית, כישורי חשיבה, יכולות חשיבה, לפתח את המוח, לשפר את המוח, פיתוח המוח, חיזוק המוח, לפתח את השכל, חושב לאט, חושב מהר, מהירות החשיבה
... מהירה, איך לחשוב מהר? איך לחשוב במהירות? איך לפתח מהירות מחשבתית? לחשוב לאט, חשיבה איטית, כישורי חשיבה, יכולות חשיבה, לפתח את המוח, לשפר את המוח, פיתוח המוח, חיזוק המוח, לפתח את השכל, חושב לאט, חושב מהר, מהירות החשיבה איך לפתח חשיבה מהירה באמצעות חשיבה איטית? חשיבה מהירה היא היכולת לפתור ... השאלה החשובה היא - איך אדם יכול להגיע למצב של חשיבה כל כך מהירה? למה חשיבה איטית היא המפתח לחשיבה מהירה? הדרך לפתח חשיבה מהירה עוברת דרך תהליך של חשיבה איטית, מעמיקה ויסודית. כדי ... תבניות, וכשאותה סיטואציה מופיעה בעתיד, האדם יצליח לחשוב עליה במהירות גבוהה יותר. איך לפתח חשיבה מהירה בתחום המכירות באמצעות חשיבה איטית? כדי להבין את השיטה, אליעד נותן דוגמה מתחום המכירות. נניח שאדם רוצה לפתח חשיבה מהירה שתעזור לו למכור טוב יותר ללקוחות. הוא רוצה שתהיה לו ... בה מספיק עומק והיא לא מאפשרת למוח להטמיע את ההבנה בצורה נכונה. כיצד תרגול איטי עוזר לפתח מיומנות חשיבה מהירה? כדי להבהיר עוד יותר את העיקרון, אליעד נותן ... אותם באופן אוטומטי ומהיר. כלומר, איטיות ומפורטות מביאות לתוצאה מהירה ומדויקת בהמשך. איך לפתח חשיבה מהירה לפתרון שאלות בפסיכומטרי? אליעד מביא דוגמה נוספת ... מתבססת על היסוד שנבנה במהלך ניתוח איטי וקפדני של התהליכים. למה רוב האנשים לא מצליחים לפתח חשיבה מהירה? אליעד מסביר כי רוב האנשים נוטים לנתח סיטואציות ... ככל שאדם יעמיק יותר בניתוח איטי ויסודי של כל מצב שהוא רוצה להשתפר בו, ככה החשיבה שלו תתפתח למהירה יותר כשזה יידרש בעתיד. לסיכום, כדי לפתח מהירות מחשבתית חייבים לאמץ דווקא את ההיפך - חשיבה איטית ויסודית ביותר. ככל שתחשבו יותר לאט, תנתחו דברים לעומק, ותשאלו את השאלות הקשות, כך המוח יפתח את היכולת לפעול במהירות גבוהה בסיטואציות עתידיות. איך לפתח מהירות מחשבתית? מהי חשיבה איטית? איך לשפר חשיבה מהירה? איך לחשוב מהר? איך לפתח את המוח? איך לפתור שאלות בפסיכומטרי מהר? איך לשפר מיומנויות מכירה? שלום חברים איך לפתח חשיבה מהירה? איך לחשוב מהר? מהי מהירות מחשבתית? כאשר לאדם יש ... שנייה, ולעיתים זה לוקח דקה, שעה, יום, שבוע, חודש, שנה ואף חיים שלמים. השאלה היא - איך לפתח חשיבה מהירה? מהי חשיבה מהירה? חשיבה מהירה היא היכולת לנתח דברים ... כך גם במוח האנושי - ככל שמעבדים מידע מהר יותר, כך החשיבה הופכת לחדה ויעילה יותר. הדרך לפתח חשיבה מהירה - חשיבה איטית האמת היא שכדי לפתח חשיבה מהירה, יש להתרגל לחשוב לאט. ככל שהחשיבה תהיה איטית יותר, ... יותר בטווח הארוך. מהי חשיבה איטית? חשיבה איטית היא העמקה בפרטים. לדוגמה, אם מישהו רוצה לפתח חשיבה מהירה במכירות, כך שידע איך להגיב ללקוח באופן מיידי, עליו ... נוספים, ניתן להיכנס לאתר ולחפש חשיבה מהירה, איך לחשוב מהר, שיפור יכולות חשיבה, איך לפתח את השכל, חשיבה איטית ועוד. בהצלחה! ...
אימונים, 2 דרכים להתאמן, 2 דרכים לפתח את שרירי השכל, איך לפתח את החשיבה? איך לפתח את השרירים של השכל? איך לפתח את המוח? מאמץ שרירי, מאמץ שכלי, לאמץ את החשיבה, לאמץ את השכל, גישות באימון שכלי, גישות באימון חשיבה
אימונים, 2 דרכים להתאמן, 2 דרכים לפתח את שרירי השכל, איך לפתח את החשיבה? איך לפתח את השרירים של השכל? איך לפתח את המוח? מאמץ שרירי, מאמץ שכלי, לאמץ את החשיבה, לאמץ את השכל, גישות באימון שכלי, גישות באימון חשיבה
... 2 דרכים להתאמן, 2 דרכים לפתח את שרירי השכל, איך לפתח את החשיבה? איך לפתח את השרירים של השכל? איך לפתח את המוח? מאמץ שרירי, מאמץ שכלי, לאמץ את החשיבה, לאמץ את השכל, גישות באימון שכלי, גישות באימון חשיבה מהן שתי הדרכים לפתח שרירים ושכל? אליעד כהן מסביר שישנן שתי דרכים עיקריות להתאמן ולפתח את הגוף ואת השכל, כשהעיקרון הבסיסי מאחורי האימון הוא המאמץ עצמו ולא התוצאה או הכמות של הפעולות ... ההסבר מתמקד בשתי גישות עיקריות לפיתוח הגוף ולפיתוח החשיבה, ומציג אותן באמצעות דוגמאות ברורות ומפורטות. מהי הדרך הנפוצה אך הפחות יעילה לפיתוח השרירים? הגישה הראשונה והנפוצה ביותר לאימון שרירים מתרכזת בפעולה עצמה ובמספר החזרות שמבצעים. למשל, ... בשריר. מהי הדרך היעילה יותר לפיתוח השרירים? אליעד מסביר שהגישה השנייה והיעילה יותר מתמקדת במאמץ של השריר עצמו. המתאמנים בגישה זו לא ... יותר יעיל וממוקד. מהן שתי הדרכים לפתח את השכל? באופן מקביל לפיתוח הגוף, אליעד כהן מדבר על שתי גישות לפיתוח השכל: הגישה הראשונה, הפחות יעילה, מתמקדת באגירת ידע ובצבירת מידע בכמויות גדולות. אנשים שפועלים כך ... קשר לתוצאה הסופית, היא זו שבאמת מפתחת את השכל בצורה משמעותית. מדוע חשוב להתמקד במאמץ השכלי עצמו ולא בתוצאה? אליעד כהן מסביר שכאשר אנשים ... הקושי המחשבתי, הוא הגורם המרכזי לפיתוח השכל. האדם צריך להתרגל ולאהוב את תחושת המאמץ ולא לחשוב רק על הפתרון הסופי או על ההצלחה המידית. איך ... השכלי הוא הדרך הטובה ביותר לפתח את המוח בצורה מקיפה ואמיתית. כמו באימון פיזי, גם בשכלי, העיקר הוא לא בכמות החזרות אלא באיכות המאמץ. ... השכלי בכל תחומי החיים. איך לפתח את השכל? מהו מאמץ שכלי? איך להתאמן בצורה יעילה? איך לשפר את יכולת החשיבה? מהי הדרך הנכונה לאמן שרירים? ...
איך להצליח? הדרך להצלחה, מוטיבציה להצלחה, שאלות להצלחה, שאלות מוטיבציה, לפתח את החשיבה, חשיבה יצירתית, לפתח יצירתיות, לפתח את המוח, לפתח את השכל, פיתוח החשיבה, שיפור החשיבה
איך להצליח? הדרך להצלחה, מוטיבציה להצלחה, שאלות להצלחה, שאלות מוטיבציה, לפתח את החשיבה, חשיבה יצירתית, לפתח יצירתיות, לפתח את המוח, לפתח את השכל, פיתוח החשיבה, שיפור החשיבה
... להצליח? הדרך להצלחה, מוטיבציה להצלחה, שאלות להצלחה, שאלות מוטיבציה, לפתח את החשיבה, חשיבה יצירתית, לפתח יצירתיות, לפתח את המוח, לפתח את השכל, פיתוח החשיבה, שיפור החשיבה מהי הדרך הטובה ביותר להשיג הצלחה בכל תחום? אליעד כהן פותח בשאלה חשובה: מהו הדבר ... שמקדמות אותך אל המטרה? האם אתה מתקדם במהירות הרצויה? אם לא, עליך לבדוק למה לא התקדמת מספיק וכיצד ניתן לשפר זאת למחרת. למה שאלת שאלות היא הבסיס להצלחה ולהתפתחות? אליעד מסביר שהבסיס להצלחה הוא לשאול שאלות בלי הפסקה. השאלות יוצרות ערנות, מחדדות את המוח, ושומרות ... לידיעה מוחלטת. הוא מסיים בציטוט מרבי נחמן שאומר: האדם הוא השכל. אם השכל שלך משובש, החיים שלך משובשים. לכן, להטיל ספק בשכל שלך הוא צעד חשוב בדרך להצלחה ולהתפתחות אישית. איך להצליח בכל תחום? איך לפתח מוטיבציה להצלחה? למה חשוב לשאול שאלות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להשיג ידע מוחלט? איך להטיל ספק בשכל שלך? ...
לפתח את המוח, לפתח את השכל, לפתח את החשיבה, לשפר את החשיבה, יכולת קוגניטיבית, לשאול שאלות, שיפור החשיבה, שיפור הקוגניציה, פיתוח חשיבה, פיתוח השכל, לשפר את המוח
לפתח את המוח, לפתח את השכל, לפתח את החשיבה, לשפר את החשיבה, יכולת קוגניטיבית, לשאול שאלות, שיפור החשיבה, שיפור הקוגניציה, פיתוח חשיבה, פיתוח השכל, לשפר את המוח
לפתח את המוח, לפתח את השכל, לפתח את החשיבה, לשפר את החשיבה, יכולת קוגניטיבית, לשאול שאלות, שיפור החשיבה, שיפור הקוגניציה, פיתוח חשיבה, פיתוח השכל, לשפר את המוח מה זה לפתח את השכל ואיך אפשר לשפר את החשיבה? לפיתוח השכל ולשיפור החשיבה, לפי אליעד כהן, אין ... קסומה או קיצורי דרך. התהליך מתחיל בהעלאת שאלות באופן מתמיד ושיטתי. הדרך הבסיסית לפתח את השכל היא פשוט לשאול שאלות רבות ככל ... העלאת השאלות והניסיון לענות עליהן מוביל בהדרגה לשיפור החשיבה. אליעד מסביר שהדרך לפיתוח החשיבה עוברת קודם כל דרך שאלות קטנות, ... שנראות אולי פשוטות או מובנות מאליהן, אבל בדיוק בשאלות האלו מסתתר פוטנציאל ההתפתחות הגדול ביותר. למשל, אדם צריך לקחת כל ... אצלו הבנה טובה יותר של תהליכים פנימיים וחיצוניים. האם ניתן להעריך כמה זמן ייקח לפתח את החשיבה? אחת הנקודות שאליעד מדגיש היא הקושי להעריך כמה זמן לוקח לפתח את השכל או לשפר את החשיבה, מפני שאין לכך סוף ברור או מטרה מוגדרת באופן מוחלט. ההתפתחות היא אינסופית, וככל שאדם מתמיד יותר, ... מגיע להבנה עמוקה יותר. אליעד מסביר שאם אדם יושב ומנסה לחשב מראש כמה זמן ייקח לו לפתח את המוח שלו, הוא לא באמת יגיע לתשובה ... פתאום האדם יאיץ או יאט. אי אפשר לדעת מראש בדיוק כמה זמן זה ייקח. באותה מידה, ההתפתחות המחשבתית אינה ליניארית ואינה ניתנת ... לפעמים אדם מתקדם לאט, ולפעמים הוא מתקדם במהירות. בכל מקרה, אם אדם רוצה או חייב לפתח את החשיבה, אין לו משמעות לשאלות על ... הוא פשוט מתחיל ללכת, ועם הזמן, הוא מתקדם באופן טבעי. איך לדעת אם כמות ההשקעה בפיתוח החשיבה משתלמת? נקודה נוספת שאליעד מדגיש היא שכדי לדעת אם כמות ההשקעה בפיתוח השכל משתלמת או לא, אדם צריך לשאול את ... מתוך הבנה שכל צעד שהוא עושה מקרב אותו למטרה הסופית. מדוע אין סיום מוגדר לתהליך פיתוח החשיבה? אליעד מסביר שאין סיום מוחלט או נקודת סוף לפיתוח השכל, מפני שהשכל מתפתח ומתחדד ככל שאדם ממשיך לשאול שאלות. זהו ... הבנה, וכך להעמיק עוד ועוד. זו הסיבה שבגללה אי אפשר להגיד כמה זמן בדיוק ייקח לפתח את החשיבה. התהליך הוא דינמי ומשתנה, ... לא משנה אם היא איטית או מהירה. בשורה התחתונה, אליעד מציע לאנשים פשוט להתחיל לפתח את החשיבה מבלי לדאוג לזמן, להתמיד ... כל שאלה קטנה, אפילו הכי פשוטה, היא הזדמנות לשיפור החשיבה והקוגניציה, וכך השכל מתפתח ללא הרף. איך לפתח את החשיבה? שיפור יכולת קוגניטיבית למה חשוב לשאול שאלות? כמה זמן לוקח לפתח שכל? מהי הדרך לשיפור השכל? כיצד משפרים את יכולות המוח? האם יש סוף לפיתוח החשיבה? ...
איזה תחום למידה מפתח את השכל? איזה תחומים ללמוד כדי לפתח את החשיבה? פיתוח החשיבה באמצעות למידה של תחומים חדשים, ללמוד משהו כדי לפתח את השכל, איך לשפר את היכולת השכלית? פיתוח החשיבה, פיתוח יכולות שכליות
איזה תחום למידה מפתח את השכל? איזה תחומים ללמוד כדי לפתח את החשיבה? פיתוח החשיבה באמצעות למידה של תחומים חדשים, ללמוד משהו כדי לפתח את השכל, איך לשפר את היכולת השכלית? פיתוח החשיבה, פיתוח יכולות שכליות
... תחום למידה מפתח את השכל? איזה תחומים ללמוד כדי לפתח את החשיבה? פיתוח החשיבה באמצעות למידה של תחומים חדשים, ללמוד משהו כדי לפתח את השכל, איך לשפר את היכולת השכלית? פיתוח החשיבה, פיתוח יכולות שכליות מהם התחומים שיכולים לפתח את השכל? כל תחום יכול לפתח את השכל, אך הדבר תלוי כיצד נעשה בו שימוש אינטליגנטי ומאתגר. לא משנה אם מדובר במוזיקה, אומנות, שחמט או תחום אחר, כל תחום יכול לפתח את השכל אם תהליך הלמידה בו כולל הפעלת היגיון ומאמץ מחשבתי. הפיתוח השכלי לא נמדד רק על פי התחום שבו עוסקים, אלא על פי המאמץ המושקע בתהליך הלמידה. מה ההבדל בין זיכרון לשכל? זיכרון דורש חזרתיות בלבד, בעוד שפיתוח השכל מצריך הפעלת היגיון ויכולת לנתח סיבתיות ולהסיק מסקנות. לדוגמה, אם לומדים שפה חדשה, חזרה על מילים לא מפתחת את השכל, אך אם יש חיפוש אחרי דרכים חדשות לזכור את המילים, זו כבר הפעלת חשיבה שמפתחת את השכל. האם כל תחום יכול לפתח את השכל? כפי שנאמר, כל תחום יכול לפתח את השכל אם הוא מעורב בהפעלת חשיבה והיגיון. אפילו תחומים מעשיים כמו אינסטלציה יכולים לפתח את השכל אם הם כוללים פתרון בעיות, הבנת מורכבות וניתוח של המנגנונים הפיזיים. לעיתים, תחום מעשי יכול לאתגר ... יותר מתחום תיאורטי, תלוי במורכבות ובפיתוח היכולת לחשוב על דרכים חדשות לבצע משימות. האם כל מאמץ לשיפור אישי תורם לפיתוח השכל? כן. כל מאמץ אישי לשיפור עצמי, אם הוא נעשה תוך כדי חשיבה והיגיון, יכול לתרום לפיתוח השכל. לדוגמה, אם אדם מתאמן על תרגילים גופניים תוך ניתוח השפעתם על השרירים או עובד על שיפור הזוגיות תוך ... על דרכים יעילות יותר לשיפור, הוא מפתח את השכל. לסיכום: כיצד ניתן לפתח את השכל? כדי לפתח את השכל, יש להתמקד בהפעלת היגיון וחשיבה מתמשכת. זה לא משנה אם מדובר בלימוד מוזיקה, שפה חדשה, או ביצוע ... עם בעיות וחשיבה מעמיקה, התהליך יכול לפתח את השכל. פיתוח חשיבה והיגיון איך לשפר את השכל? פיתוח זיכרון ומיומנויות למידה איך לשפר את יכולת ההסקה ללמוד תחומים חדשים ולפתח את השכל מהם התחומים שיכולים לפתח את השכל שלנו? האם לימוד מוזיקה, אומנות או שחמט מפתח את השכל? התשובה לכך היא חיובית, אך חשוב להבין שיש הבדל בין תהליך הלמידה לבין מהות הלמידה עצמה. כל תחום, לא ... אומנות, שחמט או תחום אחר, יכול לפתח את השכל, כל עוד נעשה בו שימוש אינטליגנטי שמאתגר את יכולת החשיבה. מה מפתח את השכל באמת? ללמוד כל דבר בעולם יכול ל
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על תרגול מיומנות, האם תרגול עוזר? כמה לתרגל? שיפור מיומנות, פיתוח מיומנות, התפתחות אישית, פתרון בעיות, איך לנתח בעיה? רכישת מיומנות, שיפור הישגים, התפתחות אישית, העצמה אישית, חלק 2
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: לפתח, איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לחנך ילדים? איך לשנות תכונות אופי? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להיגמל מהימורים? איך לשתול מחשבות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך למצוא זוגיות? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם גירושין? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך ליצור אהבה? איך להיות מאושר ושמח? איך לשפר את הזיכרון? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לעשות יותר כסף? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להצליח בזוגיות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לפרש חלומות? איך להאמין בעצמך? איך לנהל את הזמן? איך לא להישחק בעבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להעריך את עצמך? איך לקבל החלטות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להצליח בראיון עבודה ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: לפתח, איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? דיכאון? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? כעס ועצבים? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם לחץ? איך להשיג איזון נפשי ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך להנות בחיים? איך נוצר העולם? למה לא להתאבד? האם אפשר לדעת הכל? למה יש רע בעולם? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? אולי אנחנו במטריקס? איך להיות הכי חכם בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם הכל אפשרי? מה המשמעות של החיים? למה העולם קיים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש בחירה חופשית? האם יש משמעות לחיים? למה יש רע וסבל בעולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם המציאות היא טובה או רעה? בשביל מה לחיות? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש אמת מוחלטת? האם באמת הכל לטובה? איך נוצר העולם? איך להיות מאושר? מהי תכלית ומשמעות החיים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? מי ברא את אלוהים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם לדומם יש תודעה? האם יש או אין אלוהים? האם יש הבדל בין חלום למציאות ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי לירידה במשקל, אימון אישי בתל אביב, אימון אישי לילדים נוער והורים בנושא לפתח - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.5781 שניות - עכשיו 18_07_2025 השעה 23:40:54 - wesi1