אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה לפתור בעיות ✔תרגול מיומנות, האם תרגול עוזר? כמה לתרגל? שיפור מיומנות, פיתוח מיומנות, התפתחות אישית, פתרון בעיות, איך לנתח בעיה? רכישת מיומנות,...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
7:25תרגול מיומנות, האם תרגול עוזר? כמה לתרגל? שיפור מיומנות, פיתוח מיומנות, התפתחות אישית, פתרון בעיות, איך לנתח בעיה? רכישת מיומנות, שיפור הישגים, התפתחות אישית, העצמה אישית, חלק 2
האם תרגול מיומנות תמיד פותר את הבעיה?

אנשים רבים מאמינים שתרגול הוא פתרון אוניברסלי לשיפור מיומנויות, אך אליעד כהן מדגיש שזה נכון רק בחלק מהמקרים. לפי אליעד, תרגול יעיל כאשר הבעיה עצמה נובעת מחוסר תרגול או מחוסר ניסיון. למשל, אם אדם מתקשה לזכור מילים בשפה חדשה, והוא פשוט לא תרגל מספיק, אז ככל שהוא יתרגל ויחזור על המילים, הוא אכן יזכור אותן טוב יותר. באופן דומה, מי שלא מצליח להרים משקולות יכול להשתפר על ידי חזרה הדרגתית על הפעולה, עד ששריריו יתחזקו.

עם זאת, אליעד מציין שחשוב להבין שלא כל קושי נובע מהיעדר תרגול. הוא מביא מספר דוגמאות כדי להבהיר את הנקודה הזו:
  • אם אדם מתקשה להרים משקל, ייתכן שזה נובע מחיסרון תזונתי כמו חוסר חלבון, או אפילו מפציעה פיזית. במקרה כזה, גם אם יתרגל שוב ושוב, הוא לא יצליח לשפר את התוצאה באופן משמעותי בלי לפתור קודם את הבעיה העיקרית, שהיא לא התרגול.
  • אם מישהו מנסה ללמוד מילים בשפה חדשה אך מתקשה מאוד, יכול להיות שהקושי לא נובע מכך שהוא לא חזר על המילים מספיק פעמים. לפעמים הבעיה היא בהבנת המבנה של השפה או בהקשר של המילים. במקרה כזה, תרגול של מילים בלבד לא יספיק ויש לטפל בהבנת השפה עצמה.
  • דוגמה נוספת שאליעד מביא קשורה לקשיים חברתיים, כמו אדם שפוחד להתחיל עם בחורות או שמתקשה להתמיד במקום עבודה. ייתכן שבמקרים אלו הבעיה אינה היעדר ניסיון או תרגול, אלא בעיה רגשית עמוקה כמו פחדים או חוסר ביטחון. במקרים כאלה, פשוט להמשיך ולתרגל את הסיטואציה לא יפתור את הבעיה, ויש צורך בהתמודדות עם הפחד או הרגש היסודי.
  • הוא נותן דוגמה הומוריסטית: אדם שמתלונן שכל פעם שהוא שותה תה כואבת לו העין, ואומרים לו "תתרגל", אבל בעצם הכפית נשארת בכוס ופוגעת לו בעין. במקרה זה ברור שהפתרון הוא להוציא את הכפית ולא לתרגל הרגל שגוי.
כיצד אפשר לזהות אם תרגול הוא הפתרון לבעיה?

אליעד מציע שיטה ברורה ושיטתית לניתוח בעיות כדי לקבוע אם תרגול יכול לסייע:
  • להגדיר בבירור את הבעיה - להבין בדיוק מה לא מצליחים לעשות.
  • לבדוק את הסיבה המדויקת לקושי - האם מדובר בחוסר ידע, חוסר ניסיון, פחד או מגבלה אחרת?
  • לשאול אם הבעיה היא באמת תוצאה של חוסר בתרגול - אם כן, התשובה היא שצריך להמשיך לתרגל ולחזור על הפעולה או המיומנות.
  • אם מתברר שהבעיה נובעת מסיבות אחרות (טכניקה לא נכונה, בעיה רגשית או פיזית), יש לטפל בשורש הבעיה עצמה ולא להסתמך על תרגול בלבד.
מדוע חזרה ושינון מועילים באופן כללי?

למרות שאליעד מודה שאינו יודע מדוע המציאות בנויה כך, הוא מסביר שהחזרה והשינון עובדים מבחינה סיבתית. ככל שחוזרים על פעולה או מידע מסוים, המוח והגוף מתרגלים לפעולה, ומכאן מגיע השיפור בביצועים. זה יכול להתבטא בשיפור בזיכרון, בחוזק השרירים או בכל מיומנות אחרת שמתבססת על פעולה חוזרת.

למה לא נכון תמיד להסתמך על המשפט "פשוט תתרגל עוד"?

אליעד מדגיש שבכל בעיה אסור להסתפק רק בפתרון של "תתרגל עוד". הוא נותן דוגמה פשוטה אך מוחשית: אם הידיים של מישהו נכווות כשהוא מוריד סיר מהאש, הפתרון אינו לתרגל את זה שוב ושוב, אלא להשתמש בכפפות מגן. כלומר, חייבים להבין קודם את ההקשר של הבעיה, כי לפעמים התרגול פשוט לא רלוונטי. תרגול במצב כזה לא יפתור את הבעיה אלא רק יעמיק את הסבל או הקושי.

מה המסקנה לגבי פיתוח מיומנויות והתפתחות אישית?

המסקנה של אליעד היא שבכל תהליך של התפתחות אישית או רכישת מיומנות, יש לבדוק לעומק אם מה שחסר הוא באמת ניסיון חוזר ותרגול מעשי, או שיש צורך לטפל בשורש בעיה אחר. לפעמים פתרון הבעיה יגיע רק לאחר טיפול בגורם הרגשי או הטכני ולא על ידי תרגול בלבד. חשוב להבין שתמיד צריך לשאול "האם הבעיה הזו באמת נפתרת על ידי תרגול חוזר, או שאולי יש בעיה אחרת שצריך לטפל בה קודם לכן?".

אליעד מדגיש את החשיבות של ניתוח הבעיה והקשר שלה לתרגול. רק כאשר הבעיה מוגדרת בבירור כחוסר בתרגול או בשינון, התרגול יוביל לשיפור משמעותי ומתמיד.
למה יש תפיסה שתרגול תמיד פותר בעיות?

הטענה הראשונה שהועלתה היא שיש אנשים הסבורים כי תרגול מיומנות הוא הפתרון לכל בעיה. הם מניחים שבכל פעם שבן אדם לא מצליח לבצע משהו (כמו להרים משקל, לנהוג, להתחיל עם מישהי או לעבוד במקום עבודה לאורך זמן), מספיק לתרגל שוב ושוב - וזה יסתדר. ברמה העקרונית, תרגול יכול לעזור בשיפור הישגים, אך רק במקרים שבהם מקור הקושי אכן נובע מחוסר בתרגול.

מתי תרגול עוזר באמת?

ההסבר המרכזי הוא שתרגול עוזר כאשר הבעיה עצמה היא פונקציה של חוסר תרגול. אם מה שחסר הוא פיתוח מיומנות שנרכשת על ידי חזרה חוזרת ונשנית - אז ברור שתרגול אכן ישפר את התוצאות. לדוגמה, ללמוד מילה חדשה ולהפוך אותה לחלק מהזיכרון הפעיל במוח, או להתרגל להרים משקל מסוים בחדר כושר. בכל פעם שחוזרים על הפעולה, שרירי הזיכרון או השרירים הפיזיים מתחזקים, ולכן תרגול עוזר.

האם תרגול תמיד יספיק כדי לפתור בעיה?

לא. אם המקור לבעיה אינו חוסר תרגול, אז לתרגל שוב ושוב לא יעזור. לדוגמה:
  • אדם שלא מצליח להרים משקל כבד. אפשר להניח ש"אם תתרגל הרבה, בסוף תצליח". אבל ייתכן שהקושי נובע מחיסרון חלבון בתזונה, מפציעה או מבעיה טכנית אחרת. במקרה כזה, רק תרגול לא יביא לפתרון מלא.
  • אדם שמנסה לזכור מילים בשפה חדשה - אם הבעיה היא צורך בחזרות ובשינון, תרגול יעזור. אבל אם הבעיה נובעת מבלבול עמוק במבנה השפה, או אם הוא בכלל לא מבין את ההקשר של המילים, אז צריך לעבוד גם על הבנה, לא רק על לחזור עליהן שוב.
  • אדם שחושש להתחיל עם בחורות או להתמיד בעבודה חדשה. ייתכן שהבעיה אינה רק שהוא לא "מתרגל" מספיק את הסיטואציה, אלא שיש לו פחדים מסוימים, חוסר ביטחון או קושי רגשי עמוק יותר. במקרים כאלה, רק לומר לו "תתרגל יותר" לא בהכרח יפתור את הבעיה.
  • דוגמה הומוריסטית: אדם שמתלונן שהעין שלו כואבת בכל פעם שהוא שותה תה. לפעמים אומרים לו "תתרגל", אך ייתכן פשוט שהכפית נשארת בכוס והיא דוקרת לו את העין. במקרה הזה הפתרון הוא להוציא את הכפית, לא לתרגל הרגל שגוי.
איך לנתח בעיה ולהחליט אם הפתרון הוא תרגול?

כדי להחליט אם תרגול עוזר, צריך קודם לנתח את מקור הבעיה. זהו חלק חיוני בכל תהליך של פתרון בעיות או התפתחות אישית:
  • מגדירים את הבעיה במדויק: מה בדיוק לא עובד?
  • בודקים מדוע זה לא עובד: האם יש מידע חסר? מיומנות חסרה? פחד או מגבלה רגשית?
  • שואלים האם חוסר של שינון או חזרה היא הסיבה: אם כן - תרגול ושינון יעזרו בשיפור מיומנות זו.
  • אם מגלים סיבה אחרת (כמו שורש רגשי, טכניקה שגויה, דפוס לא מודע) - אז הפתרון הוא בדרך כלל זיהוי גורם הקושי וטיפול בו, ולאו דווקא עוד תרגול.
הרעיון הוא שבכל פעם ש"תרגול מיומנות" הוא אכן הדבר החסר - כדאי לתרגל, אבל תמיד חשוב לוודא שההנחה נכונה.

מה ההיגיון מאחורי שינון ותרגול?

בחלק מהשיחה הועלתה תהייה "למה בכלל תרגול עובד?". התשובה היא שלמרות שאין הסבר מוחלט למה חוקי המציאות בנויים כך, ברור שבאופן סיבתי, ככל שחוזרים על פעולה או על ידע, כך נוצרת התרגלות ושיפור זיכרון או שיפור ביכולות הגופניות והמנטליות. יחד עם זאת, אין זה מחויב שזה לבדו יפתור כל קושי - במיוחד אם מדובר בקושי שמגיע ממקור אחר שאינו קשור בלמידה חוזרת.

למה לא להסתפק רק ב'תרגל עוד' בכל בעיה?

בהמשך ההסברים, הודגש שלא נכון בכל מקרה לומר "תתרגל עוד ותתגבר". לדוגמה, אדם שמתלונן על יד שנכווית כשהוא מוריד סיר מהאש - אם הוא לא לובש כפפות, תרגול לא יגן עליו מהאש. משמעות הדבר היא שלפני שמציעים תרגול לשיפור המצב, צריך להבין את ההקשר המלא. לעיתים כדאי לפתח מיומנות אחרת (למשל, להשתמש בכלים נכונים), או לטפל בשורש הבעיה (למשל, בעיה רפואית, בעיה מנטלית וכדומה), ואז ייתכן שתרגול יתמוך בתהליך אך לא יהיה העיקר.

מה מסקנת הדברים לגבי פיתוח מיומנות והתפתחות אישית?

המסקנה היא שבכל תחום של התפתחות אישית, העצמה אישית או רכישת מיומנות חדשה, חשוב לשאול "האם באמת מה שחסר לי כאן הוא ניסיון חוזר ותרגול מעשי, או שמא חסר לי פתרון אחר לשורש הבעיה?". לעיתים קרובות נוח לומר "תתרגל יותר ותצליח", אבל לפני כן צריך לבדוק לעומק מדוע אנו נכשלים. אם מתברר שמדובר בנקודה שאינה תלויה בחזרות, יש צורך לחפש פתרונות אחרים.
מה אתה אומר?

ש: אוקי הבנתי אז בסופו של דבר מתי באמת התרגול עובד?

אליעד: התרגול עובד כשהבעיה מלכתחילה הייתה פונקציה של חוסר תרגול זאת התשובה, אם מלכתחילה הבעיה המקורית נבעה מכך שאתה לא מתרגל מספיק אז אם תתרגל זה יעבוד ואם הבעיה לא נבעה מזה זה לא יעבוד.

ש: אז אם כך אז נשאלת השאלה אז מה הייתה הבעיה מלכתחילה זה מובן מאליו.

אליעד: לא מובן מאליו יש אנשים שחושבים שתרגול יפתור להם את הבעיה, זה מה שיש אנשים שחושבים.

ש: לא אני מדבר ביחס לשאלה שמתי התרגול עובד ביחס לשאלה הזאת.

אליעד: נגיד בן אדם מנסה להרים משקל מסוים והוא לא מצליח אז אומרים לו תתרגל ותתרגל עד שתצליח, זה בהכרח יצליח אם הוא יתרגל מספיק פעמים אז הוא יצליח יכול להיות שהוא לא מצליח כי חסר לו משהו אחר מה זה קשור לתרגול בכלל, יש אנשים שחושבים שתרגול זה פותר בעיות "תתרגל אין בעיה תתרגל וזה יסתדר לך, מה שאתה צריך לעשות זה לתרגל את זה יותר".

מישהו אומר "אני לא מצליח לעשות משהו, טוב תתרגל את זה, אני לא מצליח לנהוג, אתה צריך לתרגל יותר, אני לא מצליח להתחיל עם בחורות, תתרגל יותר, אני לא מצליח זה, תתרגל פשוט אתה צריך לתרגל וזה יסתדר תתרגל הכל יסתדר" מה מי אמר לא תמיד אם תתרגל זה יסתדר תלוי אם הבעיה המקורית נובעת מחוסר תרגול, אם זה דבר שצריך לזכור אותו במוח והבעיה היא שאתה לא זוכר אותו וצריך לזכור אותו באופן אקראי אז הדרך לזכור אותו זה על ידי תרגול אבל יש דברים.

ש: זה תמיד עוזר?

אליעד: כן תמיד זה יעזור לך כי זאת הגדרה שזה עוזר.

ש: אתה יכול ללמוד מילה ולא לזכור אותה.

אליעד: אין אפשרות כזאת.

ש: אבל יש אפשרות.

אליעד: אני לא מכיר אפשרות כזאת.

ש: אז בוא תוכיח לי בהיגיון למה אתה חושב שאם הוא יחזור עליה.

אליעד: אני לא יודע אבל ככה זה בעובדות, אמרתי לא מחויב שיזכור אחרי מיליון שנה מחויב שאם הוא חזר על זה מאה פעמים הוא זוכר את זה יותר מאשר אם הוא לא חזר על זה מאה פעמים, יכול להיות שהוא צריך לחזור על זה מיליון פעמים אז תתרגל עוד תתרגל לא מספיק מאה מאתיים, לא מספיק מאתיים מיליון לא מספיק מיליון מאתיים מיליון תתרגל, אם מראש הבעיה הוגדרה כתהליך אקראי יש פה תהליך אקראי שאתה צריך לזכור משהו אז תתרגל אבל לא תמיד זה עניין של תרגול.

ש: אבל אני חושב שנראה לי שגם אם הוא יחזור הרבה פעמים זה לא הפתרון באמת.

אליעד: מה בן אדם נגיד הוא מסתבך בלקשור את השרוכים אומרים לו "מה הבעיה תתרגל את זה אני אסביר לך איך ותתרגל וזה יעבוד לך" אבל זה לא נכון בא תבין למה הוא מסתבך, תבין למה הוא מסתבך ואז תראה שאולי חסר לו מיומנות לאיך להכניס את החור או את השרוך לחור נגיד.

ש: ואז זה עובד ואז אם הוא מתרגל איך לעשות את זה?

אליעד: לא תמיד אבל יכול להיות שלפעמים נגיד הוא רועד ביד יכול להיות שאיכשהו.

ש: מכניס את זה מלמטה ולא מלמעלה.

אליעד: משהו לא יודע הוא עושה משהו לא נכון.

ש: אבל אם הוא יתרגל את זה כמו שצריך אז כנראה הוא.

אליעד: לא בהכרח המהות היא שלא תמיד הוא צריך "תתרגל ותתרגל תהיה כמו copy paste תעשה copy paste תהיה כמו חמור תחזור על זה" זה לא תמיד עובד גם כן, אתה רוצה שכל פעם שתהיה לך בעיה יגידו לך תתרגל לדוגמה אני אתן לך דוגמה, נגיד שאתה אומר "קשה לי להתמיד במקום עבודה" אז יגידו לך "טוב תתרגל פשוט לך לשם עוד פעם ועוד פעם וזה יסתדר" זה תמיד ככה? לא.

מה שצריך לעשות זה לשאול למה אתה לא מצליח להתמיד ולראות יכול להיות שלפעמים זה עניין של תרגול פשוט אתה לא רגיל תעשה את זה מספיק פעמים עד שתהיה רגיל ולפעמים זה לא עניין של תרגול, לפעמים זה עניין שיש שמה בעיה אחר שיש לך שם בעיה שאתה צריך לדעת לפתור אותה זה לא רק "תתרגל תבוא עוד פעם ועוד פעם עד שזה ייפתר" לא תמיד זה עניין של תתרגל, תתרגל זה כמו "תעשה עוד פעם" לא תמיד "תעשה עוד פעם" אז פתרת בעיה. אתה הבנת?

ש: מה שפה עוד לא הבנתי אני לפחות לא יודע בדיוק כשמתרגלים דבר זה עובד.

אליעד: גם אני לא יודע למה זה עובד ככה לא יודע למה זה ככה.

ש: אז יכול להיות.

אליעד: לא יודע למה זה ככה אבל ככה.

ש: יכול להיות שזה מפריע אחרי שחזרתי הרבה פעמים.

אליעד: אתה פה?

ש: כן.

אליעד: אמרתי גם אני לא יודע למה זה ככה אני לא יודע למה זה ככה אין לי מושג אבל אני יודע שזה ככה, אני לא יודע למה חוקי הפיזיקה כאלה אבל אני יודע שהם כאלה, למה כשמתרגלים זה עובד לא יודע אפילו למה העולם קיים אני לא יודע, לא יודע אבל אני יודע שאם הוא יתרגל זה יעבוד זה יעבוד יותר זה מה שאני יודע.

ש: מאחר ואתה לא יודע למה התרגול עובד אז אתה לא יכול להגיד אם הפתרון הוא התרגול אז התרגול יעבוד.

אליעד: לא, אני יכול להגיד ואתה יכול להגיד שזה לא מחויב כי אולי החוקים השתנו אם אני יודע שחוקי הפיזיקה הם x אני יכול להגיד אם תכניס את הנייר לאש הוא יישרף ואתה יכול להגיד בהנחה שחוקי הפיזיקה השתנו לא בהכרח שהוא יישרף שזה גם נכון, גם אם זה סיבתי וזה לא תרגול גם לא בטוח שזה יעבוד אולי הסיבתיות תשתנה. הבנת? נניח שזה לא תרגול נניח שזה סיבתי אז אתה יכול להיות בטוח שזה יעבוד אם החוקיות תשתנה פתאום ואם אין קשר בין אירוע לאירוע.

ש: מה שלא מספיק ברור לי.

אליעד: לא מספיק ברור לך את התשובה שאני נתתי.

ש: כן איך אני מחליט שהפתרון הוא התרגול?

אליעד: אתה מנתח את הבעיה ואתה שואל את עצמך ממה נובעת הבעיה לפעמים אתה תגיע למסקנה שהבעיה נובעת מזה שאתה פשוט צריך לחזור על זה עוד פעם ועוד פעם לפעמים הבעיה מבחינתך תנבע מזה שאתה לא הבנת משהו שפספסת משהו שחסר משהו. בן אדם נגיד אומר "כל פעם שאני בא להוריד את הסיר מהאש שורפות לי הידיים" מה אומרים לו "תתרגל" או אומרים לו "תיקח כפפות"? אומרים לו "תתרגל" זה לא קשור לתרגול אולי זה שורף כי הוא צריך לקחת כפפות מה קשור "תתרגל" עכשיו.

ש: איך הגעת לדוגמה הזאת?

אליעד: כי קפץ לי משהו אחר ואז אמרתי נביא דוגמה אחרת.

ש1: קבלת תשובה?

ש2: לא, בסדר.

אליעד: קיבל תשובה יחסית פשוט תקשיב בעין ראיתי שם גז אתה מבין כאילו.

ש: ואם אין לא אפשרות להביא כפפות נגיד אז להגיד לו תתרגל, אני רוצה לדעת מתי להגיד לו לתרגל ואם אין כפפות נגיד אז להגיד לו לתרגל?

אליעד: לא גם לא תגיד לו "התרגול לא יעזור לך פה".

ש: למה הוא לא יעזור?

אליעד: כי באמת זה לא יעזור לו.

ש: למה לא יעזור?

אליעד: כי אם הסיבה המקורית שהיד שלו נשרפת זה מהאש מה יעזור שהוא יתרגל את זה עוד פעם ועוד פעם היא כל פעם תישרף מחדש.

ש: יכול להיות שהיד תתרגל לאש.

אליעד: אתה יודע שזה לא הפתרון בהנחה שהוא לא רוצה שהיד תישרף ואז מה העניין שהוא צריך לתרגל עוד פעם ועוד פעם. יש אתה הסיפור עם הרשלה שאמר שכל פעם שהוא שותה תה כואבת לו העין אז מה אמרו לו "תוציא את הכפית" לא תמיד צריך לתרגל עוד קודם כל תבדוק מה הבעיה לפני שרצים לפתרון.

אמרתי תבין את הבעיה אם אתה חושב שהבעיה היא כי הוא לא תרגל מספיק "אדוני אתה עושה הכל נכון מפה ואליך זה רק ליצור התניה במוח, התניה במוח נוצרת על ידי תרגול לכן לתרגל, לא עובד לך תתרגל עוד" כי אין מעבר לזה מה להוסיף פשוט עניין של לשנן. לפעמים זה לא עניין של לשנן לפעמים עניין של דברים אחרים לא תמיד הבעיה היא בחוסר שינון לפעמים הבעיה היא בחוסר משהו אחר.
האם תרגול עוזר מילים חושב ש הוא לא רוצה העלאת הביטחון העצמי בלבולים איך להיות בטוח בעצמי לא יודע אוניברסליות הרגלים לא בסדר איך לנתח איך לנתח בעיה איך לנתח בעיות אישית בעיה בעיות האם תרגול עוזר הישג הישגיות הישגים העצמה העצמה אישית הרגלים התפתחות התפתחות אישית כיצד לנתח כמה כמה לתרגל לנתח לנתח בעיה לנתח בעיות לפתור בעיות לפתח לתרגל מיומנות פיתוח פיתוח מיומנות פתירת בעיות פתרון פתרון בעיות רכישת מיומנות שיפור שיפור הישגים שיפור מיומנות תרגול תרגול מיומנות תרגול עוזר
חלק 1
חלק 1
... מיומנות, האם תרגול עוזר? כמה לתרגל? שיפור מיומנות, פיתוח מיומנות, התפתחות אישית, פתרון בעיות, איך לנתח בעיה? רכישת מיומנות, שיפור הישגים, התפתחות אישית, העצמה אישית, חלק 1 האם תרגול אכן עוזר לפיתוח מיומנויות? איך ניתן לשפר ... השאלה האם תרגול אכן עוזר לפיתוח מיומנויות, ועד כמה יש לתרגל כדי לראות שיפור. נבחנו מצבים שונים שבהם תרגול יכול או לא יכול לשפר מיומנויות, כמו גם השפעת התרגול על פתרון בעיות והתפתחות אישית. האם תרגול תמיד עובד? במהלך השיחה הועלתה השאלה האם תרגול תמיד עובד או לא. אחד המשתתפים ציין ... כן המיומנות היא פשוטה מאוד ותלויה בזיכרון בלבד, ולא בהבנה. התמקדות בהבנה הייתה נושא חשוב, שכן לא תמיד תרגול לבד מספיק כאשר יש צורך בהבנה מעמיקה. האם תרגול יכול להוות פתרון לבעיות? כחלק מהשיחה, הוצגה שאלה מרכזית: האם תרגול הוא פתרון לבעיות. למשל, אם אדם לא מצליח להתמודד עם פחד במה, האם תרגול בלבד יכול לעזור לו להתגבר על פחדו? התשובה הייתה לא חד משמעית, שכן תרגול לא בהכרח פותר בעיות רגשיות או פסיכולוגיות. אם יש חוסר בהבנה או מידע, ייתכן שצריך לטפל בבעיה בדרך אחרת, ולא בהכרח דרך תרגול טכני בלבד. תרגול כפתרון לחיסרון מיומנויות עוד הובהר כי תרגול יכול לעזור לאדם להשיג מיומנות מסוימת, אך כל עוד יש לו את היכולת הפיזית ... לו רק אם הוא יכול להבין את הפעולות הנדרשות. אם לא, תרגול לבדו לא תמיד יעזור. האם תמיד כדאי להסתמך על תרגול? סוגיה נוספת שעלתה היא האם תמיד כדאי להסתמך על תרגול כשיש בעיה. דוגמה לכך היא כשאדם לא מצליח לזכור מספרי טלפון, תרגול עלול לעזור אם הבעיה קשורה לזיכרון, אך אם הבעיה נובעת מכך שהוא לא מזהה את הספרות, פתרון התרגול לבדו לא יספיק. במקרה כזה, יש להבין את מקור הבעיה לפני שמתחילים לתרגל פתרון. מהו הפתרון האידיאלי לפיתוח מיומנויות? המשתתפים הדגישו את הצורך להבחין בין בעיה שדורשת תרגול לפיתוח מיומנות לבין בעיה שדורשת הבנה או טיפול שונה. כמו כן, בהנחה שהבעיה נובעת מחוסר מיומנות, תרגול בהחלט עשוי להוות פתרון. אך יש לקחת בחשבון שהבנת הבעיה והגישה אליה בצורה נכונה חשובים לא פחות. תרגול מיומנויות פיתוח מיומנויות שיפור מיומנויות תרגול מוטורי הבנת בעיות איך לפתור בעיות ...
איך לפתור בעיות מורכבות? איך למצוא תשובות לשאלות מורכבות? איך לפתור בעיות קשות? איך לפרק לגורמים בעיה? מה זה פירוק לגורמים? איך למצוא את הנחות היסוד של השאלה? איך לפתור בעיות מסובכות? איך לפרק בעיה לגורמים?
איך לפתור בעיות מורכבות? איך למצוא תשובות לשאלות מורכבות? איך לפתור בעיות קשות? איך לפרק לגורמים בעיה? מה זה פירוק לגורמים? איך למצוא את הנחות היסוד של השאלה? איך לפתור בעיות מסובכות? איך לפרק בעיה לגורמים?
... לפתור בעיות מורכבות? איך למצוא תשובות לשאלות מורכבות? איך לפתור בעיות קשות? איך לפרק לגורמים בעיה? מה זה פירוק לגורמים? איך למצוא את הנחות היסוד של השאלה? איך לפתור בעיות מסובכות? איך לפרק בעיה לגורמים? איך לפתור בעיות מורכבות? איך למצוא תשובות לשאלות מורכבות? איך לפרק בעיה לגורמים? ההרצאה עוסקת בשאלות כיצד להתמודד עם בעיות מורכבות ולמצוא תשובות לשאלות קשות. אליעד כהן מציע גישה מסודרת לפתרון בעיות על ידי פירוקן לגורמים קטנים יותר, על מנת למצוא את התשובות המתאימות. התחלה עם רשימת שאלות השלב הראשון בפתרון בעיות הוא לאסוף את כל השאלות הנוגעות לבעיה. לאחר שכתבת את כל השאלות, עליך לבדוק אילו שאלות קשורות זו לזו ומהן השאלות ... לפשט אותה. במקרים כאלה, השאלה המורכבת חייבת להיות מנותחת באופן יסודי. אליעד מציין שפתרון בעיות הוא תהליך של סדר וארגון של מחשבות. אם אין תשובה ישירה, עליך לשאול את עצמך אם השאלה ניתנת לפירוק או לא. הסדר החשיבתי לפתרון בעיות כחלק מהתהליך, יש צורך בסדר פנימי שממקד את המחשבות והפעולות. כשיש בעיה או שאלה שאין לה תשובה מיידית, יש להוריד אותה לרמה של שאלה אחת ברורה ופשוטה, ורק אז נוכל להתקדם לעבר פתרון. דוגמת החתונה בהסבר נוסף, אליעד כהן משתמש בדוגמת החתונה כדי להמחיש את עקרונות הפירוק של בעיה מורכבת. לדוגמה, כשיש שאלה כזאת - האם אני מתחתן איתה?, עליך קודם כל לבדוק ... מאוד. כשיש הרבה שאלות, עליך להתמקד בשאלה הראשונית והפשוטה ביותר. תהליך זה עוזר להפוך בעיות מסובכות לפשוטות יותר ולמצוא פתרונות עקביים. פתרון בעיות מורכבות? פירוק בעיה לגורמים? הנחות יסוד של השאלה? הסדר החשיבתי בפתרון בעיות? איך להתמודד עם שאלות רבות? ...
איך לפתור בעיות שאין להן פתרון? איך לפתור בעיות קשות? איך להתמודד עם בעיה בלי פתרון? לפתח את השכל, לפתח את החשיבה, לפתח את יכולת החשיבה, איך למצוא פתרון לבעיות בלי פיתרון? איך לפתור בעיות בחיים? איך להתמודד עם בעיות בחיים?
איך לפתור בעיות שאין להן פתרון? איך לפתור בעיות קשות? איך להתמודד עם בעיה בלי פתרון? לפתח את השכל, לפתח את החשיבה, לפתח את יכולת החשיבה, איך למצוא פתרון לבעיות בלי פיתרון? איך לפתור בעיות בחיים? איך להתמודד עם בעיות בחיים?
... לפתור בעיות שאין להן פתרון? איך לפתור בעיות קשות? איך להתמודד עם בעיה בלי פתרון? לפתח את השכל, לפתח את החשיבה, לפתח את יכולת החשיבה, איך למצוא פתרון לבעיות בלי פיתרון? איך לפתור בעיות בחיים? איך להתמודד עם בעיות בחיים? איך להתמודד עם בעיות קשות שאין להן פתרון? כאשר אדם נתקל בבעיה בחיים, ולא משנה כמה הוא מתאמץ, חושב ומנסה למצוא לה פתרון, הוא עדיין לא מצליח לפתור אותה. יכול להיות שהוא משקיע זמן רב בלנתח את שורש הבעיה, בודק מה המקור שלה ומחפש כל אפשרות אפשרית לפתרון, אך בסופו של דבר הוא נשאר ללא מענה. השאלה היא, מה עליו לעשות במצב כזה? איך אפשר לפתור בעיה שנראית כבעיה ללא פתרון? האם באמת קיימת בעיה שאין לה פתרון? אליעד כהן מסביר כי אם אדם היה בטוח במאה אחוז שאין פתרון לבעיה מסוימת, באותו רגע הבעיה הייתה נעלמת. כלומר, ההבנה המוחלטת שאין פתרון - מבטלת את תחושת הבעיה עצמה. אליעד אינו נכנס בשלב זה לבדוק האם הטענה הזאת מדויקת או לא, משום ... כדי להבהיר דבר אחד: עצם קיום הבעיה נובע מההנחה שיש פתרון אפשרי כלשהו שאדם עדיין לא הצליח למצוא. למה חשוב לפתח את השכל כדי לפתור בעיות? אליעד מסביר בפירוט שאם אדם מנסה לפתור בעיה ואינו מצליח, התשובה לכך היא פשוטה מאוד: עליו להמשיך ולפתח את השכל שלו. לדבריו, הפתרון הוא להגדיל את יכולת החשיבה הכללית, משום שככל שהשכל מתפתח ומתחזק, גדל הסיכוי שהאדם יצליח לראות את הבעיה מזווית אחרת או למצוא
האם לבעיה קשה יכול להיות פתרון קל? האם יכול להיות פתרון קשה לבעיה קלה? איך לא לפחד מבעיות? איך להתמודד עם בעיות קשות? אולי יש פתרון קל לבעיה קשה? איך לפתור בעיות? מוטיבציה לפתור בעיות קשות, לא להתייאש לפתור בעיות קשות
האם לבעיה קשה יכול להיות פתרון קל? האם יכול להיות פתרון קשה לבעיה קלה? איך לא לפחד מבעיות? איך להתמודד עם בעיות קשות? אולי יש פתרון קל לבעיה קשה? איך לפתור בעיות? מוטיבציה לפתור בעיות קשות, לא להתייאש לפתור בעיות קשות
... לבעיה קשה יכול להיות פתרון קל? האם יכול להיות פתרון קשה לבעיה קלה? איך לא לפחד מבעיות? איך להתמודד עם בעיות קשות? אולי יש פתרון קל לבעיה קשה? איך לפתור בעיות? מוטיבציה לפתור בעיות קשות, לא להתייאש לפתור בעיות קשות האם לבעיה קשה יכול להיות פתרון קל? איך לא לפחד מבעיות? לפעמים אנשים חווים בעיות שהם סבורים שהן קטנות ויש להן פתרונות פשוטים, אך לעיתים ישנן בעיות שמלוות את האדם לאורך זמן, מרגישות כאילו הן מסובכות או מקשות עליו בצורה משמעותית. אליעד כהן מציין כי יש מקרים בהם בעיה שנראית מאוד קשה, למעשה יש לה פתרון פשוט וקל, וכך גם להיפך - בעיה שנראית קלה יכולה להימשך לנצח בלי פתרון ברור. הוא מתחיל בהסבר על הצורך להבדיל בין מה שנראה כבעיה קטנה לבין היכולת להתמודד איתה. לדוגמה, אדם נכנס לחדר חשוך ולא מצליח ... את האור. הוא יכול להיתקל בקירות, להיתקל במכשולים, אך הפתרון הוא פשוט - הדלקת האור. אם הוא יודע איפה נמצא האור, הבעיה נפתרת בקלות. זו דוגמה לבעיה שנראית כקשה, אך הפתרון שלה מאוד פשוט. ההסבר של אליעד כהן מתאר גם כיצד בעיות נפשיות, כמו פחדים או חרדות, עשויות להיראות כבעיות קשות או לא פתירות, אך עם הבנה נכונה וידע על הפתרונות האפשריים, גם
לפתור בעיות לאחרים, האם מי שלא יכול לעזור לעצמו יכול לעזור לאחרים? האם הסנדלר יכול ללכת יחף? חרדת מטפלים, האם אפשרי לעזור לאחרים בלי שאתה יכול לעזור לעצמך? ממי לקבל יעוץ? סוגים של יועצים, מי יכול לעזור לי? איך לפתור בעיות?
לפתור בעיות לאחרים, האם מי שלא יכול לעזור לעצמו יכול לעזור לאחרים? האם הסנדלר יכול ללכת יחף? חרדת מטפלים, האם אפשרי לעזור לאחרים בלי שאתה יכול לעזור לעצמך? ממי לקבל יעוץ? סוגים של יועצים, מי יכול לעזור לי? איך לפתור בעיות?
לפתור בעיות לאחרים, האם מי שלא יכול לעזור לעצמו ... לעצמך? ממי לקבל יעוץ? סוגים של יועצים, מי יכול לעזור לי? איך לפתור בעיות? האם מי שלא יכול לעזור לעצמו יכול לעזור ... לאחרים באופן מוחלט ושלם. המשמעות של זה היא שאם לאדם קיימת לפחות בעיה אחת שהוא לא הצליח לפתור בעצמו, ברור מאליו שלא יהיה מסוגל לעזור לאחר לפתור את כל הבעיות הקיימות. לדוגמה, אם מישהו מצפה לקבל עזרה שתוביל אותו לשלמות מוחלטת, זאת אומרת שתפתור עבורו 100% מהבעיות שלו, הרי שאדם שיש לו אפילו בעיה אחת בלתי פתורה אצלו לא יוכל לספק את הפתרון הזה. הסיבה היא ברורה: אם לאדם עצמו קיימת מגבלה ביכולת לפתור בעיה, אין לו אפשרות להוביל מישהו אחר לשלמות מלאה, מכיוון שהמגבלה הזאת תופיע במוקדם או במאוחר גם בפתרונות שהוא יציע לאחרים. האם אפשר לפתור בעיות לאחרים למרות שלא פתרנו אותן לעצמנו? עם זאת, אליעד כהן מסביר כי למרות זאת, יש אפשרות שאדם שאינו יכול לפתור לעצמו בעיה מסוימת עדיין יהיה מסוגל לפתור בעיה לאחרים. ההסבר לכך פשוט ומדויק: לא תמיד הבעיה שהאדם השני סובל ממנה זהה לבעיה שהאדם הראשון לא הצליח לפתור אצל עצמו. למשל, נניח שאדם מסוים לא מצליח לפתור בעיית חרדה כלשהי שהוא עצמו מתמודד איתה. במקרה שבו אדם אחר פונה אליו עם בעיה אחרת לגמרי, לדוגמה, בעיית התנהלות כספית, אז למרות שלראשון יש בעיה בלתי פתורה עם חרדה, עדיין יתכן מאוד שיהיה מסוגל לעזור לשני לפתור את בעיית ההתנהלות הכספית, מפני שמדובר בבעיה אחרת לחלוטין. אליעד מדגיש כי כאשר מדובר בדיוק באותה בעיה, כלומר, אותם התנאים, אותם הנתונים ואותן הנסיבות, אז אין ספק שאדם שלא פתר את הבעיה הזו אצל עצמו, לא יוכל לפתור את אותה בעיה עבור מישהו אחר. אך כאשר מדובר בבעיה שונה, אז אותו אדם בהחלט יכול להיות מסוגל לפתור אותה עבור אחרים. האם הסנדלר באמת יכול ללכת יחף? ... ייעוץ שונים: פסיכולוג יכול לסבול מחרדה ועדיין לעזור לאחרים להתמודד עם בעיות שונות, מכיוון שלא כל
איך לפתור בעיות מורכבות? איך לדעת את הלא נודע? איך לפתור בעיות בגיאומטריה? תהליך לפתרון בעיות, מה בטוח נכון? איך לגשת לבעיה? שיטה לפתרון בעיות, איך לראות את הנסתר? ראיית הנסתר
איך לפתור בעיות מורכבות? איך לדעת את הלא נודע? איך לפתור בעיות בגיאומטריה? תהליך לפתרון בעיות, מה בטוח נכון? איך לגשת לבעיה? שיטה לפתרון בעיות, איך לראות את הנסתר? ראיית הנסתר
... לפתור בעיות מורכבות? איך לדעת את הלא נודע? איך לפתור בעיות בגיאומטריה? תהליך לפתרון בעיות, מה בטוח נכון? איך לגשת לבעיה? שיטה לפתרון בעיות, איך לראות את הנסתר? ראיית הנסתר איך אפשר לפתור בעיות מורכבות בגיאומטריה ובחיים בכלל? אליעד כהן מסביר לעומק את התהליך והשיטה לפתור בעיות מורכבות, עם דגש על בעיות בגיאומטריה כדוגמה מייצגת. הרעיון המרכזי הוא שכאשר ניגשים לפתרון בעיה, ישנן שתי גישות עיקריות: גישה מלמעלה למטה (מהנתונים אל התוצאה המבוקשת) וגישה הפוכה, מהסוף להתחלה, כלומר, מהתוצאה אל הנתונים. איך יודעים מה נכון בוודאות בדרך לפתרון הבעיה? אליעד כהן מתחיל בכך שאומר שיש לנו בעיה ספציפית לפתור, למשל להוכיח שזווית מסוימת היא זווית ישרה (90 מעלות). הוא מסביר שכדי להוכיח זאת, עלינו להבין מה בוודאות חייב להתקיים כדי שהזווית ... שאם זווית מסוימת משלימה לזווית אחרת, או שיש קווים מקבילים שיוצרים זוויות ישרות, אז אנחנו יכולים להתמקד באפשרויות האלו כדי למצוא את הפתרון. לדוגמה, אם רוצים להוכיח שהזווית היא ישרה, חייב להיות לנו נתון או תנאי מקדים שממנו אפשר להסיק את המסקנה הזו. אליעד כהן מדגיש כי הוכחה תמיד נבנית על בסיס מידע ידוע בוודאות שמוביל אותנו למידע שלא ידענו קודם. איך להתמודד עם כמות גדולה של אפשרויות בפתרון בעיה? בהמשך ההסבר, אליעד כהן מסביר שבעיה מורכבת יכולה לכלול הרבה מאוד נתונים שונים, ומתוך כל נתון אפשר להסיק מספר מסקנות שונות. כאשר יש לנו נתונים רבים, כמות האפשרויות יכולה להיות עצומה, ולכן צריך לפשט את הבעיה עד כמה שאפשר. הוא נותן דוגמה, שאם אנחנו יודעים שהוכחת זווית ישרה יכולה להתבצע דרך 30 דרכים שונות, אנחנו צריכים לבדוק אם מתוך כל ... 30 דברים. אם לא מצליחים, אז צריך לבדוק מה בדיוק נדרש כדי להוכיח כל אחת מאותן אפשרויות - ובכך להגיע לאפשרויות נוספות שיכולות לעזור בפתרון. לדוגמה, אם אפשר להוכיח שהצורה היא מרובע, מלבן, או צורה אחרת, אנחנו בודקים איזו צורה תהיה הכי קלה להוכחה בעזרת הנתונים שיש לנו. ... יש עשר דרכים להוכיח זווית ישרה באמצעות מלבן, ורק דרך אחת דרך צורה אחרת, נעדיף לחפש הוכחות של מלבן כי הסיכוי גדול יותר שנמצא במהירות את הפתרון. האם תמיד הנתונים קשורים לפתרון הסופי? אליעד מסביר כי לא כל נתון בהכרח מועיל באופן ישיר, אבל בדרך כלל 99% מהנתונים ניתנים כדי לסייע בפתרון הבעיה. כשיש נתון שלא ברור כיצד הוא קשור לפתרון, צריך לשאול איך אני יכול לנצל את הנתון הזה?. אם לא מוצאים קשר ישיר, זה לא אומר שאין קשר - אלא רק שאנחנו צריכים לבדוק עוד דרכים עקיפות לחבר אותו לבעיה. לדוגמה, נתון שנראה חסר ערך עלול להוביל למסקנות נוספות כאשר מחברים אותו לנתונים אחרים. המטרה היא לנסות להסיק ממנו משהו חדש ולגלות את הקשרים הנסתרים בתוך הבעיה. איך לבחור את כיוון הפתרון היעיל ביותר? אליעד כהן מדגיש שיש שתי דרכים עיקריות לפתור בעיות: הדרך הראשונה היא מהסוף להתחלה - להסתכל על מה שצריך להוכיח, ואז לשאול מהם התנאים הדרושים להוכיח זאת. הדרך השנייה היא ... איך להשיג אותו. בדרך השנייה, תיקח את הנתונים הקיימים ותשאל מה הנתונים האלה מאפשרים לי? - מתוך כך אולי תגלה דברים חדשים שיעזרו להגיע לפתרון מהר יותר. אליעד מסביר ששתי הדרכים יכולות להוביל לפתרון, אבל הדרך הטובה ביותר היא לשלב בין שתיהן, להבין מראש איזה מידע יותר קל להשיג, ולבחור כיוון שיש לו פוטנציאל גבוה יותר להגיע לפתרון. איך לראות את הנסתר בתוך הבעיה? אליעד מתאר מיומנות חשובה בפתרון בעיות, שהיא ראיית הנסתר, כלומר, היכולת לראות דברים שאינם נראים באופן ישיר על פני השטח. למשל, כשרואים ציור של משולשים, ייתכן ...
איך לפתור בעיות בחיים? מה גורם לאדם להימנע מלפתור את הבעיות בחייו? איך בעיות רגשיות משפיעות על ההתנהלות הכלכלית? מדוע אנשים חוששים לפתור את הבעיה המרכזית שלהם? מה המשמעות של חוסר מוטיבציה לעבוד? כיצד יוצאים מדיכאון וחוסר משמעות? האם עבודה פותרת דיכאון וחרדות? כיצד מתמודדים עם בעיות זוגיות שהורסות את החיים? למה אנשים לא פותרים בעיות זוגיות? איך להציב מטרות חדשות בחיים? למה אין לי מוטיבציה לעבוד? איך לפתור בעיות רגשיות? מה עושים כשהחיים תקועים?
... לפתור בעיות בחיים? מה גורם לאדם להימנע מלפתור את הבעיות בחייו? איך בעיות רגשיות משפיעות על ההתנהלות הכלכלית? מדוע אנשים חוששים לפתור את הבעיה המרכזית שלהם? מה המשמעות של חוסר מוטיבציה לעבוד? כיצד יוצאים מדיכאון וחוסר משמעות? האם עבודה פותרת דיכאון וחרדות? כיצד מתמודדים עם בעיות זוגיות שהורסות את החיים? למה אנשים לא פותרים בעיות זוגיות? איך להציב מטרות חדשות בחיים? למה אין לי מוטיבציה לעבוד? איך לפתור בעיות רגשיות? מה עושים כשהחיים תקועים? מה גורם לאדם להימנע מלפתור את הבעיות בחייו? אליעד כהן מסביר באופן מפורט, מדוע אנשים נמנעים לפתור בעיות מרכזיות בחייהם, גם כשהם יודעים כיצד לפתור אותן. הוא מתמקד בשאלה מדוע אדם עשוי לא לפתור את הבעיה הכי משמעותית עבורו, למרות המודעות הגבוהה לפתרון שלה. אליעד נותן דוגמה ברורה של אדם שיש לו מספיק נכסים כדי לחיות ברווחה בסיסית, אך אין לו מספיק כסף להתפרע ולעשות מה שהוא רוצה בחופשיות. האדם הזה ... האדם יציב באופן בסיסי, אך חסר לו את הביטחון ואת החופש הכלכלי המוחלט שהוא היה רוצה. איך בעיות רגשיות משפיעות על ההתנהלות הכלכלית? אליעד כהן מדגים כי לבעיות רגשיות יש השפעה ישירה על ההתנהלות הכלכלית ועל היכולת לפתח את עצמך כלכלית ואישית. הדוגמה שהוא נותן היא של אדם שעסק בעבר בנדלן ובמסעדנות, ועכשיו, בגלל בעיות רגשיות, הוא לא עובד בכלל. אותו אדם מסביר שהוא מדוכא רגשית ואינו מסוגל לעבוד, והסיבה לכך נעוצה בכך שהוא תקוע בבעיה זוגית קשה שאותה הוא לא מצליח לפתור. אליעד מסביר את הרעיון שהמוח של האדם זקוק לבעיות כדי להתעסק בהן. אם לאדם אין בעיות אמיתיות לפתור, המוח עלול ליצור בעיות רגשיות כמו דיכאון או חרדה כדי לספק לעצמו עניין. הוא נותן את הדוגמה של להוציא את האוויר מהחדר, ומסביר שהדרך היחידה להוציא את האוויר לחלוטין מהחדר היא למלא אותו במשהו אחר, כלומר, להחליף בעיה אחת באחרת. המשמעות היא שבן אדם שמרגיש תקוע בחייו צריך להציב מטרה או בעיה אחרת להתמודד איתה, במקום הבעיה שאותה הוא מתקשה לפתור. מדוע אנשים חוששים לפתור את ה
איך לפתור בעיות? איך לא לפתור בעיות? טיפול בסימפטום ולא בבעיה, טיפול בשורש הבעיה, טיפול בבעיה ולא בסימפטום, פתרון בעיות, איך לדעת במה להתמקד? איך לטפל בבעיות?
איך לפתור בעיות? איך לא לפתור בעיות? טיפול בסימפטום ולא בבעיה, טיפול בשורש הבעיה, טיפול בבעיה ולא בסימפטום, פתרון בעיות, איך לדעת במה להתמקד? איך לטפל בבעיות?
... לפתור בעיות? איך לא לפתור בעיות? טיפול בסימפטום ולא בבעיה, טיפול בשורש הבעיה, טיפול בבעיה ולא בסימפטום, פתרון בעיות, איך לדעת במה להתמקד? איך לטפל בבעיות? איך לטפל בבעיות - האם להתמקד בסימפטום או בשורש הבעיה? כאשר אדם נתקל בבעיה ומנסה לפתור אותה, ישנה טעות נפוצה של התמקדות בסימפטום במקום בשורש הבעיה. אליעד כהן מסביר לעומק את ההבדל בין התמודדות עם סימפטומים לבין פתרון הבעיה עצמה, ומדגיש את החשיבות של טיפול בשורש הבעיה ולא רק בתוצאותיה החיצוניות. למה אנשים מתמקדים בסימפטומים של הבעיות ולא בשורש? אנשים רבים מתמקדים בסימפטומים כי הם הדבר הגלוי לעין והמטריד ביותר. לדוגמה, אדם שסובל מכאב ראש או חרדה נוטה לחפש דרכים מידיות להקל על התחושות האלה. הוא משקיע מאמצים רבים בפתרונות מהירים כמו תרופות, תרגילים להפחתת חרדה או אפילו הימנעות מסיטואציות מסוימות. הבעיה היא שכאשר האדם מתמקד רק בסימפטומים, הוא מתעלם מהסיבות האמיתיות שגורמות לתחושות הללו להופיע מלכתחילה. התוצאה היא פתרון זמני בלבד, ועם הזמן, התופעות חוזרות שוב ושוב בדרכים שונות או בעוצמה אחרת. מה יקרה אם לא נטפל בשורש הבעיה? אליעד נותן דוגמה ממחישה: אם ישנה בעיית דליפה בברז ונתמקד רק בעצירת המים שיוצאים החוצה במקום לבדוק מדוע הברז פתוח או מה גורם לכך שהוא לא נסגר, הדליפה תחזור שוב ושוב, ... הוא כמו לשים פלסטר על פצע גדול - הפצע ימשיך לדמם בסופו של דבר, מכיוון שהגורם האמיתי לא טופל. כיצד לדעת מתי אנחנו נלחמים בסימפטום ולא בבעיה עצמה? אליעד ממליץ לבדוק היטב: האם כשאדם מתמודד עם בעיה, הוא מתעסק בעיקר בשאלה איך אני מעלים את התחושה השלילית או הכאב שאני מרגיש כרגע?, או שהוא שואל את עצמו מדוע התחושה הזו קיימת מלכתחילה?. אם אדם מוצא את עצמו משקיע אנרגיה רבה בשאלה הראשונה בלבד, הוא כנראה נלחם בסימפטומים. לכן, הפתרון האמיתי דורש לעבור לשאלה השנייה: להבין ולזהות את המחשבה, האמונה או המצב שיצר את הבעיה. דוגמה נוספת - התמודדות עם בעיות כלכליות אליעד מתאר מצב של אדם שמנסה לפתור בעיות כלכליות על ידי כך שהוא נלחם מול אנשים שבאים לגבות ממנו חובות בבית. במקום להקדיש את האנרגיה והמשאבים להילחם מול הגובים, האדם צריך לשאול את עצמו למה בכלל הוא נכנס למינוס. התמקדות בשורש הבעיה במקרה זה תהיה להבין ולפתור את המצב הכלכלי שהביא מלכתחילה למינוס ולא רק להיאבק בתוצאות החיצוניות של המצב הכלכלי הבעייתי. מה הסיכון בהתמקדות בשורש הבעיה? אליעד מסביר שהקושי הגדול הוא שאנשים לא תמיד יודעים בוודאות מהו השורש האמיתי של הבעיה. לעיתים הם בטוחים שהם זיהו את הגורם לבעיה, אבל אם אחרי זמן רב של מאבק ה
ייאוש ופתרון בעיות ללא פתרון, איך לפתור בעיות בלי פתרון? איך לא להתייאש? למה לא להתייאש? מה לעשות כשאין מה לעשות? מה לא לעשות כדי לפתור בעיות? אין שום יאוש בעולם כלל, למה אסור להתייאש? מה לעשות במבוי סתום? איך לא לאבד תקווה?
ייאוש ופתרון בעיות ללא פתרון, איך לפתור בעיות בלי פתרון? איך לא להתייאש? למה לא להתייאש? מה לעשות כשאין מה לעשות? מה לא לעשות כדי לפתור בעיות? אין שום יאוש בעולם כלל, למה אסור להתייאש? מה לעשות במבוי סתום? איך לא לאבד תקווה?
... ופתרון בעיות ללא פתרון, איך לפתור בעיות בלי פתרון? איך לא להתייאש? למה לא להתייאש? מה לעשות כשאין מה לעשות? מה לא לעשות כדי לפתור בעיות? אין שום יאוש בעולם כלל, למה אסור להתייאש? מה לעשות במבוי סתום? איך לא לאבד תקווה? איך לפתור בעיה שאין לה פתרון ולא להתייאש? כאשר אדם נתקל בבעיה שאין לה פתרון והוא אינו יודע מה לעשות, הוא עלול להרגיש חסר אונים, מיואש ומתוסכל. אליעד כהן מדגיש בסוגיה זו ... אין מה לעשות. גם אם אין פתרון ברור, ההחלטה לוותר ולהתייאש אינה האפשרות הנכונה. אז מה כן אפשר לעשות כשנראה שאין פתרון באופק? מה הדבר הגרוע ביותר לעשות כשאין פתרון לבעיה? אליעד כהן מסביר כי אחד הדברים הגרועים ביותר שאפשר לעשות כשאדם מגיע לבעיה ללא פתרון, הוא לומר אין לי מה לעשות ולהתייאש. כאשר אדם אומר לעצמו שאין לו פתרון ולכן אין מה לעשות, הוא למעשה מקבע את עצמו בתוך המצב השלילי. התחושה של חוסר אונים מחזקת את הבעיה והופכת אותה לחמורה יותר. להתייאש פירושו לקבל את המציאות השלילית כמצב קבוע, וזה בדיוק מה שאליעד ... המוטיבציה והכוח לנסות לחפש פתרונות נוספים, וכתוצאה מכך הוא נתקע עמוק יותר בתוך הבעיה. אליעד מדגיש שלא רק שחשוב לדעת מה כן לעשות, אלא גם חשוב להבין היטב מה לא לעשות. לא לעשות פירושו ... במצב. הייאוש עצמו הופך את הבעיה לגדולה יותר ומורכבת יותר, ולכן חיוני להימנע מהאמירה אין מה לעשות. אז מה כן צריך לעשות כאשר אין פתרון? אליעד מציע גישה מעשית ופשוטה: להמשיך להזכיר לעצמך את הבעיה ואת הרצון לפתור אותה באופן קבוע, אפילו יומיומי או בכל דקה ושעה. אליעד מדגים בדיוק איך לעשות זאת: בכל בוקר לקום ולומר לעצמך שיש בעיה שאתה רוצה לפתור ואינך יודע כיצד. לנסח במדויק את המצב הקיים מול המצב הרצוי שאליו אתה רוצה להגיע, ולומר זאת לעצמך ... ולומר לעצמך שאתה עדיין מחפש פתרון , גם אם אין לך מושג איך ומאיפה הוא יגיע. לעשות את הפעולה הזאת לא רק מדי יום, אלא אפילו כל שעה וכל דקה. ההתמדה במודעות לבעיה ולרצון לפתור אותה תיצור שינוי בגישה שלך, ובסופו של דבר תביא למציאת דרכים חדשות שלא היו זמינות עבורך קודם לכן. ... כי הייאוש והוויתור אינם פתרון ואינם מקדמים לשום מקום. ההצעה של אליעד היא תמיד לשמור על מודעות פעילה. המודעות הזאת יוצרת מצב שבו המוח ממשיך לחפש פתרונות אפשריים באופן תת - מודע, ובכך מעלה סיכוי לגלות פתרונות חדשים שאולי לא נראו קודם. מה המשמעות של אין שום ייאוש בעולם כלל? האמירה אין שום ייאוש בעולם ...
ניתוח תהליך, לנתח הנחת יסוד, אימון למאמנים אישיים, ללמוד אימון אישי, אלגוריתם לפתור בעיות, ללמוד לוגיקה, ניתוח לוגי, חשיבה לוגית, לפתח את המוח, איך לייעץ עצות? איך לפתור בעיות?
ניתוח תהליך, לנתח הנחת יסוד, אימון למאמנים אישיים, ללמוד אימון אישי, אלגוריתם לפתור בעיות, ללמוד לוגיקה, ניתוח לוגי, חשיבה לוגית, לפתח את המוח, איך לייעץ עצות? איך לפתור בעיות?
... אישיים, ללמוד אימון אישי, אלגוריתם לפתור בעיות, ללמוד לוגיקה, ניתוח לוגי, חשיבה לוגית, לפתח את המוח, איך לייעץ עצות? איך לפתור בעיות? מהי הדרך לנתח הנחות יסוד ולפתור בעיות בצורה לוגית? במהלך ההרצאה, אליעד מתאר את החשיבות של ניתוח הנחות יסוד ומביא דוגמה ממקום עבודה שבו אדם ... ובוחן את הדרך בה הנחות אלו משפיעות על הפתרונות האפשריים למצב. איך ננתח בעיה בהנחות יסוד? אליעד מציין שבכדי לפתור בעיה, יש לזהות את הנחות היסוד של כל צד במצב. במקרה של הדוגמה שהוזכרה, השאלה המרכזית היא אם כדאי לשחק את ... להבין את ההנחות היסוד שמאחורי ההתנהגות ולפתור את הבעיה. כיצד ניתן לבחון את הנחות היסוד בצורה לוגית? כחלק מהניסיון לפתור את הבעיה, אליעד מסביר את הדרך בה יש לבצע ניתוח לוגי של הנחות יסוד. אם אדם חושב שנשאר לו רע בגלל שהוא משחק את המשחק, ... האילוצים וההנחות שמגבילים את האדם מלהתמודד עם בעיות בצורה ישירה? ההרצאה עוסקת גם באילוצים שבהם אנו פועלים. על מנת לשחרר את עצמנו ממסגרת ההנחות שאנחנו פועלים ... על מצב מסוים מנקודת מבט אחרת. איך נפתור בעיות בעזרת הגדרת שאלות נכונות? אחת מהשאלות שציין אליעד הייתה איך ניתן לשאול את השאלה מה יותר חשוב? להיות אמיתי ... על עצמנו במטרה לשמור על מצב קיים. מהו פתרון לבעיה כשהתשובות המתקבלות לא מספיקות? אם לאחר כל הניתוחים, עדיין נשארו שאלות פתוחות או שהבעיה לא נפתרה, אליעד מציע לחזור לנקודת ההתחלה ולבצע את הניתוח מחדש. במקרים כאלו, יש צורך לפרק את כל הנחות היסוד ... את השאלות או לאתגר את הדרך בה נפתרה הבעיה עד כה. כל שינוי בהבנת השאלה יכול להוביל לשינוי בגישה לפתרון . מהי הדרך לנתח הנחות יסוד? איך לפתור בעיות בצורה לוגית? מהם אילוצים בהנחות יסוד? כיצד ננתח בעיה בעזרת שאלות נכונות? איך להתמודד עם בעיות כשיש ספק בתשובות? ...
איך לפתור בעיה שאין לה פתרון? איך לפתור בעיות בצורה עקיפה? איך לשנות הרגלים קשים? איך להפסיק התמכרות קשה? איך לשנות דפוסי חשיבה? איך להפסיק התמכרות כפייתית? איך להפסיק OCD? איך לפתור בעיות שאין להן פתרון? איך להיגמל מהרגל שקשה לשנות? עשה כפי יכולתך, כחוט השערה
... לפתור בעיה שאין לה פתרון? איך לפתור בעיות בצורה עקיפה? איך לשנות הרגלים קשים? איך להפסיק התמכרות קשה? איך לשנות דפוסי חשיבה? איך להפסיק התמכרות כפייתית? איך להפסיק OCD? איך לפתור בעיות שאין להן פתרון? איך להיגמל מהרגל שקשה לשנות? עשה כפי יכולתך, כחוט השערה והפעם נדבר על בעיות שאפשרי לפתור אותן, רק בדרך עקיפה ולא בדרך ישירה. ואם אתה נתקל בבעיה כזו, עליך לדעת לזהות אותה ולהבין שאם אתה רוצה לפתור אותה, אתה יכול לפתור אותה, רק בדרך עקיפה ולא בדרך ישירה. ואני אסביר, לפעמים בן אדם רוצה להשיג מטרה כלשהי והוא לא מצליח להשיג אותה מסיבות שונות. ולפעמים צריכים לדעת, שהדרך שלך להשיג ... כוח להרים גם את המשקולות הגדולות. לסיכום: לפעמים הדרך הטובה ביותר להשיג מטרה מסוימת, היא ללכת מסביב ולפתור בעיות שקשורות שדומות לבעיה הגדולה שאתה רוצה לפתור. גם אם הן נראות קטנות וחסרות ערך. ותמיד יש משהו קטן כחוט השערה, שאותו אתה כן יכול לעשות. ואם תמיד תעשה את הדבר הקטן ביותר אפילו כחוט השערה, שאתה כן יכול לעשות, ... כפי מה שיכול לעמוד בהן. דהיינו, אם תמיד תתמודד עם מה שאתה כן יכול לעשות, אפילו כחוט השערה, אז תוכל לפתור כל בעיה, בצורה עקיפה. ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על תרגול מיומנות, האם תרגול עוזר? כמה לתרגל? שיפור מיומנות, פיתוח מיומנות, התפתחות אישית, פתרון בעיות, איך לנתח בעיה? רכישת מיומנות, שיפור הישגים, התפתחות אישית, העצמה אישית, חלק 2
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: לפתור בעיות, איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם אכזבות? כעס ועצבים? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם עצבות? דיכאון ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: לפתור בעיות, איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להיות מאושר ושמח? איך לשנות תכונות אופי? איך לשפר את הזיכרון? איך להעביר ביקורת בונה? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לפרש חלומות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך למצוא זוגיות? איך להצליח בראיון עבודה? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לקבל החלטות? איך להצליח בזוגיות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לעשות יותר כסף? איך להתמודד עם גירושין? איך לשתול מחשבות? איך לא להישחק בעבודה? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להיגמל מהימורים? איך לנהל את הזמן? איך להאמין בעצמך? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לחנך ילדים? איך ליצור אהבה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להעריך את עצמך ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש אמת מוחלטת? איך להיות הכי חכם בעולם? מי ברא את אלוהים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם יש בחירה חופשית? איך נוצר העולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם הכל אפשרי? האם באמת הכל לטובה? למה יש רע בעולם? אולי אנחנו במטריקס? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך להיות מאושר? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש משמעות לחיים? למה העולם קיים? בשביל מה לחיות? למה לא להתאבד? האם יש או אין אלוהים? מה המשמעות של החיים? איך נוצר העולם? האם אפשר לדעת הכל? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם המציאות היא טובה או רעה? האם לדומם יש תודעה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? למה יש רע וסבל בעולם ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי לבני נוער, אימון אישי להרזיה, מאמן אישי קואצ'ינג בתחום לפתור בעיות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3906 שניות - עכשיו 25_05_2025 השעה 23:35:42 - wesi1