אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה תמונה ✔לייקים בפייסבוק, תגובות חיוביות, דיסלייק, אהבה עצמית, ערך עצמי, ביטחון עצמי, דימוי עצמי, מה חושבים עליך? העלאת תמונות לפייסבוק, תגובות בפייסבוק...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
6:39לייקים בפייסבוק, תגובות חיוביות, דיסלייק, אהבה עצמית, ערך עצמי, ביטחון עצמי, דימוי עצמי, מה חושבים עליך? העלאת תמונות לפייסבוק, תגובות בפייסבוק, הערכה עצמית, להאמין בעצמך
למה אנשים אוהבים לקבל לייקים בפייסבוק?

אחת השאלות שאליעד כהן מציג בהרצאה זו היא: מדוע אנשים אוהבים לקבל לייקים בפייסבוק? באופן טבעי, התשובה הראשונית היא שזה גורם להם להרגיש טוב. אבל למה בדיוק זה עושה להם טוב? הלייק נתפס בעיני אנשים כהסכמה, כאישור, כמעין תמיכה חברתית. אם אדם מעלה פוסט ומקבל לייקים, הוא מתחיל לחשוב שהסביבה מסכימה איתו, או רואה אותו כחכם, מוצלח, או מעניין. עצם המחשבה הזו מייצרת אצל האדם תחושה חיובית.

לדוגמה, אם אדם מעלה תמונה שלו צונח ממטוס ומקבל לייקים רבים, הוא מתחיל לחשוב מחשבות חיוביות על עצמו כמו "אני אמיץ", "אני מיוחד", "אני מעניין". לעומת זאת, אדם שמעלה פוסט עם דעה או מחשבה מסוימת, ומקבל לייקים, מתחיל לחשוב "אני חכם", "הדעות שלי נכונות". בשני המקרים, המנגנון זהה - הלייק משמש כאישור לכך שהאדם ראוי להערכה.

איך לייקים ממלאים חסרונות אצל האדם?

אליעד מסביר כי הסיבה המרכזית לתחושה החיובית בעקבות לייקים היא שהלייקים ממלאים חיסרון של האדם. האדם לא בטוח בעצמו וביכולותיו, ולכן מחפש אישור חיצוני כדי להרגיש טוב עם עצמו. כשעושים לו לייק, הוא חושב באופן בלתי מודע משהו כמו "הנה, מישהו מאשר את מה שאני חושב על עצמי, סימן שזה נכון". ברגע שהוא מאמין במה שהוא חושב שהאחרים חושבים עליו, הוא מתחיל להרגיש טוב יותר.

למשל, אם מישהו כותב תגובה לפוסט ומקבל לייקים, הלייקים נותנים לו הרגשה שמה שהוא כתב נכון וחכם. לפני כן, הוא לא היה לגמרי בטוח בעצמו ובאיכות התגובה שלו. אבל אחרי שקיבל לייקים, הוא מאמין יותר בעצמו, והחיסרון של חוסר הביטחון מצטמצם.

למה הלייק עוזר למישהו להרגיש טוב עם עצמו?

הסיבה שלייק עוזר לאדם להרגיש טוב קשורה למנגנון האמונה. האדם מאמין שאם אחרים אומרים משהו חיובי עליו, כנראה שזה נכון. אליעד מדגיש שהמילה החשובה היא "מאמין". כלומר, האדם מאמין באופן אוטומטי שהדעה של האחרים נכונה, וזה מה שגורם לו להרגיש טוב.

לדוגמה, אם אדם חושב שהוא מוצלח, אבל לא לגמרי בטוח בכך, ברגע שהוא מקבל לייקים, הוא מפרש את הלייקים כהוכחה נוספת לכך שהוא אכן מוצלח. זהו מנגנון שבו האדם משתמש בדעות חיצוניות על מנת לאשר לעצמו את מה שהוא רוצה להאמין עליו.

האם לייקים משפיעים על כולם באותה מידה?

לא. אליעד כהן מסביר כי ההשפעה של הלייקים תלויה במידת הביטחון העצמי של האדם. אם אדם בטוח לחלוטין בעצמו ובמה שהוא חושב, אז לייקים לא ישפיעו עליו לטובה או לרעה. אם מישהו יודע בוודאות שהוא חכם, אמיץ או מוכשר, לייקים לא יתרמו לו דבר, כי אין שום ספק או חוסר שהוא צריך למלא.

מצד שני, אם האדם חושב בצורה שלילית על עצמו ולא מאמין ביכולותיו, גם לייקים רבים לא יוכלו לשנות זאת. הוא פשוט לא מאמין ללייקים, ולכן הם לא יכולים לשפר את תחושתו. הלייק יעזור רק למי שנמצא במקום לא בטוח - מי שלא לגמרי משוכנע בערך שלו, ולכן נעזר באישור חיצוני כדי לחזק את האמונה שלו בעצמו.

כיצד תגובות שליליות משפיעות על האדם?

אליעד מדגיש כי בדיוק כפי שלייקים יכולים לעזור לאדם להאמין שהוא מוצלח וחכם, כך גם תגובות שליליות או חוסר בלייקים עלולים לגרום לאדם להרגיש רע יותר. אותו מנגנון של אמונה שמשמש לקבלת תחושה חיובית מהסביבה, פועל גם בכיוון ההפוך - אם הסביבה מגיבה בצורה שלילית, האדם עלול לחשוב דברים שליליים על עצמו ולהרגיש רע יותר.

כיצד האמונה משפיעה על הרגשות שלנו?

המנגנון המרכזי שאליעד כהן מתאר הוא אמונה. כאשר אדם מקבל תגובה חיובית, כמו לייק או מילה טובה, הוא בוחר להאמין במה שנאמר עליו. האמונה הזאת מחברת בין המחשבות של הסביבה לבין המחשבות של האדם על עצמו. לדוגמה, אם מאה אנשים יגידו לאדם שיש לו יתוש על האוזן, והאדם לא בטוח אם זה נכון או לא, יש סיכוי שהוא יאמין לכך ויחפש את היתוש. באופן דומה, כאשר אדם מקבל לייקים, הוא חושב "כנראה שאני באמת מוצלח", ולכן הוא מרגיש טוב.

האמונה היא הגורם המחבר בין הסביבה לבין האדם עצמו. אם האדם לא היה מאמין באופן אוטומטי למה שאחרים חושבים עליו, הלייקים או חוסר הלייקים לא היו משפיעים על הרגש שלו. אבל בגלל שהוא מאמין שמה שאחרים אומרים נכון, דעת הסביבה הופכת להיות חלק ממה שהוא חושב על עצמו, ומשפיעה על תחושת הערך והביטחון שלו.

האם אפשר להיות אדישים ללייקים?

לפי אליעד, אפשר להיות אדיש ללייקים, אבל רק בתנאי שהאדם בטוח במאה אחוז בעצמו. במצב כזה, האדם יודע בדיוק מי הוא ומה הוא שווה, ולכן הוא לא זקוק לאישור חיצוני. אבל רוב האנשים אינם במצב כזה של ביטחון מוחלט, ולכן הם מחפשים חיזוקים מבחוץ. הם מאמינים שלייקים ותגובות חיוביות אכן משקפים את ערכם העצמי.

אליעד מדגיש שהמטרה האמיתית היא להגיע למצב שבו הערך העצמי אינו תלוי בדעתם של אחרים, ואז לא יהיה צורך באישורים חיצוניים כמו לייקים, כדי להרגיש טוב עם עצמנו.
למה אנשים אוהבים כשעושים להם לייקים בפייסבוק?

בשאלה הזאת עולה הסברה שאנשים מרגישים טוב כשהם מקבלים לייקים בפייסבוק. ההנחה היא שאם הם אוהבים את זה, כנראה שזה ממלא אצלם צורך כלשהו. נשאלת השאלה: למה בן אדם שעשו לו לייק בפייסבוק מרגיש יותר טוב? בתשובות שהועלו, נאמר שלייק מחזק את התחושה שמסכימים איתו, או שהוא חכם, או שמשהו שהוא העלה (כמו תמונה או פוסט) נתפס בעיני אחרים כמעניין או ראוי להערכה.

כיצד הלייק ממלא את החיסרון של האדם?

עולה הטענה שלבן אדם יש חיסרון מסוים בביטחון העצמי. הוא לא לגמרי בטוח בעצמו, ולכן חוות דעת חיצונית חיובית (למשל לייק) ממלאת אצלו את החיסרון. כשאדם מקבל לייק, הוא חושב לעצמו: "כנראה שמה שכתבתי נכון", או "כנראה שאני מעניין", או "כנראה שאני מוצלח". ברגע שהוא מאמין שזו האמת על עצמו, הוא מרגיש טוב יותר, כי התחושה הזאת פוגשת את חוסר הביטחון שלו ומקטינה אותו.

יש גם הבדל בין מצב שבו מישהו מעלה תמונה שלו צונח ממטוס וזוכה ללייקים, לבין מצב שבו מישהו כותב רעיון או דעה ומקבל לייקים. בשני המקרים, עצם הלייק גורם לו להאמין שיש הסכמה או הערכה מהסביבה, וכך הוא מתחיל לחשוב על עצמו מחשבות חיוביות יותר.

האם תמיד לייק יגרום להרגשה טובה?

אם האדם בטוח במאה אחוז שהוא צודק או מצליח, אז לייקים לא ממש מעלים או מורידים. אם כל העולם יאמר לו "אתה צודק", אבל הוא כבר משוכנע לגמרי בזה, לא ייווצר אצלו שינוי. הוא לא היה בספק, ולכן אין פה חידוש שיוצר תחושה חיובית או שלילית. מנגד, אם אדם בטוח לגמרי שהוא טועה או לא ראוי, אז גם אם יעשו לו המון לייקים, זה לא ישנה לו, כי הוא עדיין לא מאמין ללייקים הללו.

איך אמונה משפיעה על תגובת האדם ללייקים?

הסיבה שלפעמים לייק יוצר תחושת ביטחון היא שאדם נוטה להאמין ש"אם אחרים אמרו לי משהו חיובי, כנראה זה נכון". האמונה הזאת מחברת בין מה שאומרים עליו מבחוץ לבין מה שהוא חושב על עצמו מבפנים. דוגמה קיצונית שממחישה זאת היא: אם מאה אנשים יגידו לך "יש לך יתוש על האוזן" כאשר בפועל אין לך יתוש, זה לא באמת מחייב אותך להאמין להם, אבל אם אתה לא בטוח, יכול להיות שתתחיל לחשוב "אולי באמת יש שם יתוש?". באופן דומה, כשמישהו מקבל לייקים, הוא עשוי לחשוב "כנראה שאני מוצלח", וכך האמונה מאפשרת ללייק למלא את החיסרון.

מה קורה לאדם שאינו בטוח בעצמו?

כאשר אדם לא לגמרי בטוח בעצמו, הוא מחפש אישור חיצוני. לייקים בפייסבוק יכולים לשמש מעין הוכחה לכך שהוא "טוב", "מעניין" או "ראוי להערכה". ברגע שהוא מאמין ללייקים האלה, הוא מתחיל לייחס לעצמו תכונות חיוביות ומרגיש טוב יותר. באותה מידה, אם יקבל תגובות שליליות או אם לא יהיו לייקים, הוא עלול להרגיש רע יותר, כי האמונה שהוא מייחס לדעתם של אחרים פועלת גם בכיוון השלילי.

האם אפשר להישאר אדיש ללייקים?

מי שבטוח בעמדתו ובדימוי העצמי שלו, לא נוטה להתלהב מלייקים או להיפגע מחוסר לייקים. אם האדם חושב "אני יודע מה אני שווה" בלי קשר לדעתם של אחרים, הוא לא יישען על הלייק כדי לאשר לעצמו שהוא ראוי. אבל רוב האנשים אינם במצב של ביטחון מוחלט, ולכן הם נוטים להסתכל על הלייק כמעין חיזוק חיצוני לראייתם העצמית.
עכשיו השאלה היא כזאת למה אנשים אוהבים שעושים להם לייקים בפייסבוק בהנחה שהם אוהבים שעושים להם לייקים בפייסבוק.

ש: דיברנו על זה.

אליעד: אוקי מדברים על זה עוד פעם, למה אנשים אוהבים שעושים להם לייקים בפייסבוק תשובה?

ש: זה גורם להם להרגיש טוב.

אליעד: נכון אז אם הם אוהבים את זה כנראה שזה עושה להם טוב, למה זה עושה להם טוב מה ההיגיון בזה, למה בן אדם שעושים לו לייק בפייסבוק.

ש: שמסכימים איתם שהם חכמים.

אליעד: מה זאת אומרת איך זה שעשו להם לייק בפייסבוק זה גורם להם לחשוב שהם חכמים או שהם מסכימים איתם, בא נגיד נלך על אני נגיד רציתי לתת דוגמה נגיד שמישהו מעלה תמונה ועושים לו לייק אוקי, עכשיו מה זה אומר נגיד שחושבים שהוא חכם? לא, שמסכימים איתו? לא. אבל בא נניח נלך על דוגמה שלך מישהו כתב תגובה ונגיד עשו לו לייק אז מה זה אומר, איך זה עשה לו יותר טוב שעשו לו לייק איך מה קרה לבן אדם?

ש: זה מילא לו חיסרון.

אליעד: איך איזה חיסרון זה מילא?

ש: חיסרון שהוא לא היה בטוח שמה שהוא כותב זה נכון חכם יפה והוא לא בטוח בעצמו יש לו חיסרון עם עצמו, הוא לא שלם עם עצמו ואז כשעושים לו לייק אז הוא מדמיין.

אליעד: כן זאת השאלה זה שיש לו חיסרון זה הגיוני זה שכשעשו לו לייק זה מילא לו את החיסרון זה גם הגיוני כי זה עשה לו טוב, השאלה איך זה מילא לו את החיסרון הלייק מה קרה במוח כשהוא ראה לייק ופתאום נהיה לו יותר טוב מה קרה?

ש: החוסר ביטחון שלו הצטמצם.

אליעד: יפה איך?

ש: זה גם תלוי מי עושה לו לייק נכון?

אליעד: ברור נכון.

ש: זה כמו כל דבר הוא לא בטוח בעצמו.

אליעד: כן, השאלה היא אבל למה הלייק עזר לו איך הלייק עזר לו?

ש: זה כמו מילה טובה שמישהו נותן לך לדוגמה.

אליעד: יפה איך, למה מילה טובה שמישהו נותן לך זה יגרום לך נגיד להרגיש יותר טוב בהנחה שזה גורם לך להרגיש יותר טוב?

ש: כי האנשים האלה מייצגים חלקים שלך.

אליעד: אז למה זה גרם לך להרגיש יותר טוב החלקים האלה כבר היו קיימים בתוכך קודם.

ש: הם מייצגים את החסרונות בדיוק.

אליעד: את החסרונות?

ש: כן את חוסר השלמות של הבן אדם מול עצמו.

אליעד: איזה חלקים, בן אדם העלה תמונה לפייסבוק שהוא צונח ממטוס בסדר עשו לו לייק, זה עשה לו מאוד טוב למה?

ש: הוא יתחיל לחשוב על עצמו מחשבות טובות.

אליעד: למה?

ש: אני טוב ואני מדהים.

אליעד: איך?

ש: מה איך?

אליעד: למה כשעשו לו לייק הוא חשב על עצמו מחשבות טובות?

ש: הוא חשב שהם גם חושבים את זה.

אליעד: אז מה, למה כשהוא חושב שהם חושבים עליו מחשבות טובות זה גורם לו לחשוב על עצמו מחשבות טובות או כי הוא חושב שהם חושבים מחשבות טובות, למה זה גורם לו לחשוב על עצמו מחשבות טובות, יש לי שאלה אם מישהו חושב עליך מחשבות רעות זה מחייב אותך לחשוב על עצמך מחשבות רעות? אוקי, אם מישהו חושב שהרגל שלך מלוכלכת זה מחייב אותך לחשוב שהרגל שלך מלוכלכת? לא, אם מישהו חושב שהרגל שלך כואבת זה מחייב אותך לחשוב שהרגל שלך כואבת? לא. נכון אז למה אז מה זה משנה כאילו אז הם חושבים, אז הם חושבים מחשבות טובות מה זה אומר למה.

ש: אז גם אתה חושב על עצמך את המחשבות האלה.

אליעד: כן למה, אם מישהו חושב עכשיו יעמדו מאה אנשים ויגידו לך אנחנו חושבים שהרגל שלך כואבת הם חושבים שהאוזן שלך כואבת, הם חושבים שיש לך יתוש על האוזן אבל אין לך יתוש על האוזן.

ש: היא לא בטוחה בזה אבל.

אליעד: מה הקשר מה קשור זה שחושבים עליך משהו לזה שאתה חושב אותו על עצמך מה הקשר?

ש: כי זה דברים שאתה בכל אופן מנסה לבדוק אצלך ואתה בספק לגביהם אז כשחושבים על זה אז זה מטעה את המשקל, אם משהו שאתה יודע וזה לא מזיז לך.

אליעד: איך זה מטעה את המשקל?

ש: כי אתה חושב שזה סימן אתה רואה את זה כסימן, כמו עוד הוכחה כזאת שאני כזה.

אליעד: אז קודם כל התשובה היא נכונה אבל אני חיפשתי את המילה מאמין כי אתה פשוט מאמין לזה, זה כל הסיפור כולו כי אם אנשים עשו לבן אדם לייק אז הוא אומר "רגע אוקי למה הם עשו לי לייק כי הם חושבים ככה וככה, אוקי מאמין לזה נשמע מגניב בוא נאמין לזה, אם אני מאמין לזה אני חושב את זה אם אני חושב את זה זה עושה לי טוב, מעלה אתה הערך". נגיד לדוגמה מישהו עושים לו מלא לייקים אז הוא חושב אם הם עושים לייק כנראה שהם חושבים שמה שכתבתי זה נכון אז אני מאמין לזה שזה נכון.

עכשיו אם הוא היה בטוח שמה שהוא כתב זה לא נכון או שהוא היה בטוח שמה שהוא כתב זה כן נכון ממילא הוא לא היה יכול לקבל תועלת או נזק אם עושים לה לייק או דיסלייק לצורך העניין. אם בן אדם בטוח במשהו אז אם כל העולם יגיד לו שונה או יגיד לו אותו דבר זה לא מעלה ולא מוריד, אם בן אדם בטוח במשהו כל העולם יגיד לו אתה צודק כאילו "אני יודע את זה מה זה אומר זה לא אומר כלום לא היה לי ספק שאני צודק או טועה לכן זה לא הוסיף לי כלום".

או אם בן אדם בטוח במשהו וכל העולם אומרים לו הפוך אבל הוא בטוח בזה שזה ככה מה זה משנה מה העולם אומרים, הבעיה שאנשים אומרים משהו ובן אדם פתוח אליהם במקום לשאול את עצמו מה האמת הוא שואל את עצמו "אוקי מה נראה לי מה נדמה לי או מה אני רוצה לחשוב" אז בעצם הוא מעלה את התמונה כדי שיעשו לו לייק כי אז הוא מאמין למה שאמרו עליו וכשהוא מאמין למה שאמרו עליו אז ממילא זה לפעמים יוצא לו לטובה כשהוא מאמין שחושבים עליו דברים טובים ולפעמים זה יוצא לו לרעה כשהוא חושב שאומרים עליו דברים רעים זה הכל.

אבל ההתניה במוח היא אמונה "אם אומרים עלי כנראה שזה נכון" האמונה הזאת האמונה היא מדביקה את מה שחושבים עליך למה שאתה חושב על עצמך ואחרי שאתה כבר חושב את זה על עצמך ממילא זה עושה לך טוב עושה לך רע וכו'. הבנו את הסיפור?
מה שחושבים עלי דעות של אחרים לבנות ביטחון עצמי להגיע להרגיש טוב עם עצמי חושבים עלי מרגיש טוב יותר בעצמך ליצור ביטחון עצמי אהבה תחושה של ביטחון facebook אהבה אהבה עצמית אהבה עצמית בלי תנאים אהבה עצמית ללא תנאים איבוד ערך עצמי איך להיות בטוח בעצמי איך להיות בטוח בעצמך אין ערך עצמי אמונה עצמית בטוח בעצמי בטוח בעצמך ביטחון ביטחון עצמי ביטחון עצמי אמיתי ביטחון עצמי בחיים ביטחון עצמי גבוה ביטחון עצמי חזק ביטחון עצמי חלקי ביטחון עצמי ירוד ביטחון עצמי מופרז ביטחון עצמי נמוך בניית ביטחון עצמי בעיות ביטחון עצמי בעיית ביטחון עצמי בעצמך בפייסבוק דימוי דימוי עצמי דימוי עצמי גבוה דימוי עצמי חיובי דימוי עצמי נמוך דימוי עצמי שלילי דימויים דיסלייק הגברת ביטחון עצמי הגברת הביטחון העצמי הגדלת ביטחון עצמי הגדלת הביטחון העצמי החזרת ביטחון עצמי החזרת הביטחון העצמי העלאת העלאת ביטחון עצמי העלאת הביטחון העצמי העלאת הערכה עצמית העלאת ערך עצמי העלאת תמונות לפייסבוק העצמת ביטחון עצמי העצמת הביטחון העצמי הערכה הערכה עצמי הערכה עצמית הערכה עצמית גבוהה הערכה עצמית חיובית הערכה עצמית נמוכה הערכה עצמית רעה הערכה עצמית שלילית הרגשת ביטחון עצמי חוסר ביטחון עצמי חוסר הערכה עצמית חוסר ערך עצמי חושבים עלי חושבים עליך חיוביות חיזוק ביטחון עצמי חיזוק הביטחון העצמי חיזוק הערכה עצמית חיזוק ערך עצמי חסר ביטחון עצמי חסר ערך עצמי טיפול בהערכה עצמית טיפול בערך עצמי לאהוב את עצמי לאהוב את עצמי בלי תנאים לאהוב את עצמי ללא תנאים לאהוב את עצמך לאהוב את עצמך בלי תנאים לאהוב את עצמך ללא תנאים לבנות ביטחון עצמי לבנות ערך עצמי להאמין להאמין בעצמי להאמין בעצמך להגביר את הביטחון העצמי להגדיל את הביטחון העצמי להוריד ביטחון עצמי להחזיר את הביטחון העצמי להיות בטוח בעצמי להיות בטוח בעצמך להעלות את הביטחון העצמי להעלות ביטחון עצמי להעלות ערך עצמי להעצים את הביטחון העצמי להעריך את עצמי להעריך את עצמך להערכה עצמית להרגיש ביטחון עצמי להשיג ביטחון עצמי להשיג ערך עצמי לחזק את הביטחון העצמי לחזק ביטחון עצמי לייקים בפייסבוק ליצור ביטחון עצמי לפתח את הביטחון העצמי לפתח ביטחון עצמי לרכוש ביטחון עצמי לשדר ביטחון עצמי לשפר את הביטחון העצמי לשפר ביטחון עצמי לשפר דימוי עצמי מה אומרים עלי מה אומרים עליך מה זה ערך עצמי מה חושבים עלי מה חושבים עליך מה מדברים עלי מה מדברים עליך מהו ביטחון עצמי סובל מדימוי עצמי ערך עצמי ערך עצמי גבוה ערך עצמי נמוך פייסבוק פיתוח ביטחון עצמי פיתוח הביטחון העצמי פיתוח הערכה עצמית רוצה ביטחון עצמי שידור ביטחון עצמי שיפור ביטחון עצמי שיפור דימוי עצמי שיפור הביטחון העצמי תגובות תגובות בפייסבוק תגובות חיוביות תחושת ביטחון עצמי תחושת ערך עצמי תמונה תמונות תמונות לפייסבוק
חווית הזמן - האם אפשרי להתבלבל בין זמן עבר לזמן הווה לזמן עתיד? האם אפשרי לחשוב שהעבר עדיין לא התרחש? האם אפשרי לחשוב שהעתיד כבר קרה? איך המוח מפרש את חווית הזמן? מה זה דה זה וו? מה זה דז'ה וו? האם אדם יכול להתבלבל בין עבר לעתיד בחוויית הזמן שלו?
... הזמן. הוסבר שהמוח לא יכול להתבלבל בין עבר הווה לעתיד. אלא לכל תמונה של אירוע, מוצמדת חווית זמן. ואין משמעות במוח לתמונה של אירוע, בלי חוויה של זמן. ניתן לדוגמה לראות פריים מתוך אירוע של זריחת השמש, ... לדמיון של עתיד? בהמשך השיחה, אליעד ביקש מהאדם לשים לב לכך שכל תמונה שעולה במוח - יש לה תיוג של זמן, אפילו אם לא באופן מודע. לדוגמה, כשאדם מדמיין ... התחושה בכל אחד מהמקרים היא שונה. אלו לא אותן חוויות. כלומר, אותה תמונה של זריחה, כאשר היא מתקיימת בראש, היא כבר משויכת לזמן כלשהו. אליעד שאל שוב ושוב: האם אתה יכול להראות תמונה אחת בראש, שהיא גם עבר וגם עתיד? התשובה הייתה שלא - כי בכל פעם שאתה רואה משהו ... כאן החלפה בין זמנים, אלא תחושת חזרתיות או דמיון. האם ניתן לתייג תמונה בראש בלי זמן? האדם ניסה להעלות רעיון: אולי המוח מייצר קודם רעיון או תמונה בראש, ורק לאחר מכן משייך לה זמן - האם התמונה קיימת ללא זמן? אליעד חלק עליו: כל תמונה שהאדם חושב עליה, היא כבר משויכת אוטומטית לזמן כלשהו. לדוגמה, אם אדם חושב שהוא הולך לדבר עם מישהו - התמונה הזאת קיימת אצלו כמשהו עתידי. אם הוא נזכר בשיחה שהייתה - זו תמונה עם תיוג של עבר. אין תמונה נייטרלית שאחר כך משייכים לה זמן. לדבריו של אליעד, ברגע שהאדם חווה משהו במחשבה ... של העתיד. הוא טען שכדי לדבר על בלבול בזמן, צריך שתהיה אותה תמונה ממש, שהאדם יראה אותה ויחשוב שהיא שייכת לעבר, למרות שהיא עתיד - או להפך. אך זה לא קורה בפועל. האם יש אפשרות להחליף את הזמן של תמונה? המשך הדיון עסק באפשרות שאדם ייקח תמונה אחת (למשל - של עצמו מדבר עם ראובן), וישייך אותה לזמן לא נכון. אליעד הסביר שגם ... כך, המוח עדיין יודע לעשות הבחנה בין עבר לעתיד. אם האדם ראה את התמונה הזו בעבר, ואז חושב שזה יקרה בעתיד - זה לא אומר שהוא בלבל את הזמנים, אלא שייתכן ... שראה תרנגול, כשזה היה מלפפון חמוץ - מאשר שיחליף בין עבר לעתיד של תמונה. כי הזמן הוא חלק מהותי מהתפיסה של המציאות. מה המסקנה הסופית לגבי חוויית הזמן? בסוף השיחה, האדם ניסה לנסח את מה שהבין: שהוא לא מצליח לחשוב על תמונה ללא הקשר זמן, ולכן הוא לא באמת יכול להתבלבל בין עבר לעתיד. אליעד חיזק את זה ואמר שאין לאדם אפשרות להלביש את אותה תמונה על שני זמנים בו זמנית. בכל רגע שהתמונה עולה בראש - היא כבר מתויגת. ואם מישהו אומר שהוא מתבלבל - הוא מתבלבל בזיכרון, ... מה ההבדל בין זיכרון לבין דמיון? מה זה דזה וו? האם אפשר לחשוב על תמונה ללא זמן? האם יש בלבול בין עבר לעתיד? איך פועל המוח בתפיסת זמן? מהי חוויית ...
שנאת מעריצים, למה שונאים דוגמנית שמפרסמת תמונות לא מחמיאות שלה? שנאת מפורסמים לא מושלמים, למה לפעמים מעריצים שונאים את המפורסמים שהם מעריצים? למה שונאים דוגמנית לא מושלמת? למה שונאים דוגמנית שמפרסמת תמונה לא מחמיאה?
שנאת מעריצים, למה שונאים דוגמנית שמפרסמת תמונות לא מחמיאות שלה? שנאת מפורסמים לא מושלמים, למה לפעמים מעריצים שונאים את המפורסמים שהם מעריצים? למה שונאים דוגמנית לא מושלמת? למה שונאים דוגמנית שמפרסמת תמונה לא מחמיאה?
... מעריצים, למה שונאים דוגמנית שמפרסמת תמונות לא מחמיאות שלה? שנאת מפורסמים לא מושלמים, למה לפעמים ... לא מושלמת? למה שונאים דוגמנית שמפרסמת תמונה לא מחמיאה? למה שונאים דוגמנית שמפרסמת תמונות לא מחמיאות שלה? אנשים רבים תוהים מדוע לפעמים מעריצים ... רק כי היא מעלה לאינסטגרם או לפייסבוק תמונות שלא מחמיאות לה. הדוגמנית שמייצגת מודל יופי, עם הרבה ... יום אחד לחשוף צדדים פחות יפים שלה: אולי תמונה שבה היא נראית עבה, אולי היא השמינה, אולי יש לה פצעים על הפנים או תמונה שלה לפני פוטושופ. לכאורה מדובר בפעולה טבעית ואותנטית, ... במקום הדוגמנית, וחיה דרך ההצלחה שלה. מדוע תמונות לא מושלמות של מפורסמים גורמות לשנאה? כאשר דוגמנית מעלה תמונות לא מחמיאות, היא הורסת את הפנטזיה של המעריצים. במקום ... המושלמת שהם אוהבים ומעריצים, הם רואים תמונה לא מחמיאה, שהורסת להם את הדימוי העצמי המדומה שהם ... הערצה הופכת לשנאה? למה אנשים מגיבים רע לתמונות אותנטיות? למה שונאים דוגמנית לא מספיק יפה? למה שונאים ... לשנוא מושא הערצה? למה מעריצים מפורסמים? תמונות בפייסבוק, תמונות באינסטגרם, תמונות לא מחמיאות, דוגמנית בלי פוטושופ, למה שונאים אותי? למה ...
אומנות, עיצוב, יופי, אסתטיקה, פרחים, הפילוסופיה של האומנות, ציורים, אמנות חזותית, אמנות מושגית, אמנות קונספטואלית
אומנות, עיצוב, יופי, אסתטיקה, פרחים, הפילוסופיה של האומנות, ציורים, אמנות חזותית, אמנות מושגית, אמנות קונספטואלית
... של האומנות, ציורים, אמנות חזותית, אמנות מושגית, אמנות קונספטואלית מהם הגורמים שגורמים לאדם לבחור תמונה מסוימת ולמה יש אנשים שמעדיפים תמונות עם אסתטיקה שונה? בהרצאה, אליעד מדבר על הבחירות האסתטיות של בני אדם, תוך דגש על ההשפעות הסוציולוגיות והפסיכולוגיות שמובילות אותנו להעדפות שונות. הוא מציין את האסוציאציות החושיות והרגשיות שמעוררות תמונות שונות, וכיצד הצבעים, הצורות, וההקשרים הסוציוטיפיים משפיעים על הרגש של הצופה. הוא מביא דוגמאות שונות כדי להמחיש את ... אם הוא מרגיש שחסרים לו צבעים אדומים בחייו או שהוא נזכר בזיכרון חיובי שקשור לצבע האדום, הוא יעדיף תמונה עם גוונים אדומים. הסיבה לכך היא שמחקרי תודעה וסוציולוגיה מצביעים על כך שמדובר בחיבור רגשי - אסוציאטיבי. אליעד מסביר גם כיצד ניתן להבין את ההעדפות האסתטיות דרך המושג סוציוטיפיות. לדוגמה, כאשר אדם רואה תמונה מסוימת, הוא אינו רק רואה את הצבעים והצורות, אלא הוא מתאר אותם באמצעות חוויותיו האישיות. אם הוא מרגיש שיש משהו מוכר או טוב בתמונה, אז התמונה הופכת בעיניו ליותר יפה. הוא גם מציין כיצד תהליך הבחירה מתרחש בשלב בו האדם מציב את עצמו מול הבחירה ויודע שאין אפשרות ... כטובה יותר, משום שהוא יודע שהיא התוצאה האפשרית היחידה. איך משפיע הקונטרסט בין צבעים על האסתטיקה של תמונה? אחת השאלות המרכזיות שהועלתה בהרצאה היא איך הקונטרסט בין צבעים משפיע על התחושה שצופה מרגיש כלפי תמונה. אליעד מציין כי הבחירה בתמונה עם קונטרסט גבוה בין צבעים (כגון אדום ושחור) גורמת למוח להרגיש יותר עירני ומעורב. לעומת זאת, תמונה עם צבעים אחידים יותר או קונטרסט נמוך עשויה להיתפס כמעוררת פחות רגשות ועניין. דוגמה לכך היא תמונה בה יש שילוב של צבעים בהירים ומנוגדים, שיכולים לגרום למוח להרגיש תחושת עירנות גבוהה יותר. ההסבר המרכזי כאן הוא שלמוח יש נטייה לשלם יותר על תמונה עם קונטרסטים חזקים, כיוון שהתמונות הללו מציעות יותר מרחב לדמיון ומעוררות יותר רגש. לדוגמה, כאשר יש תמונה עם צבעים של אדום ולבן, ניתן להרגיש שהקונטרסט בין הצבעים מפעיל את החושים בצורה יותר אינטנסיבית, בעוד שבחירה בתמונה עם צבעים פחות מנוגדים תוכל להיתפס כמתונה או פשוטה יותר. מה המשמעות של הסדר בתמונה ואיך הוא משפיע על התחושה של הצופה? אליעד מציין שבחירה בתמונה מסוימת תלויה גם בסדר שלה. כאשר הצופה מתבונן בתמונה מסודרת, הוא לרוב ירגיש שהדברים מתנהלים על פי חוקיות והיגיון. לעומת זאת, בתמונה עם יותר אוסף של צבעים לא מסודרים או אי סדר, הצופה יכול להרגיש תחושת חופש או אי ודאות. תמונה מסודרת נראית יציבה יותר, ומשדרת תחושה של סדר ושליטה. לדוגמה, כאשר הצופה מתבונן בתמונה שבה כל הצבעים ממוקמים בצורה מסודרת ומדויקת, הוא מרגיש תחושת נוחות. מנגד, בתמונה שבה הצבעים נראים מבולגנים או חסרי סדר, הצופה עשוי להרגיש תחושת חופש, אך יחד עם זאת תחושת אי נוחות או קושי להבין את המסר. איך בחירת האובייקטים בתמונה משפיעה על החוויה האסתטית? בחירת האובייקטים בתמונה משחקת תפקיד משמעותי בהשפעתה על הצופה. אליעד מראה כיצד אפילו פרחים בתמונה יכולים להשרות על הצופה תחושת חום, נעימות או סקרנות, תלוי איך הם מוצגים. לדוגמה, הוא מתאר את ההבדל בין פרחים פתוחים ... פתוח לסגור ויכול למצוא תחושת סקרנות או רצון לגלות יותר במצבים שבהם יש אלמנטים פתוחים או לא ברורים בתמונה. האם העדפות אסתטיות תלויות אישיות בלבד? אליעד מסביר כי הבחירות האסתטיות שלנו אינן תמיד תלויות בטעמים האישיים בלבד. הן ... ההבנה הזו יכולה להוביל לתובנה יותר מעמיקה אודות אסתטיקה בעיני כל אחד מאיתנו. כאשר אדם בוחר תמונה או אובייקט מסוים, הוא לרוב לא מודע לגמרי לאסוציאציות שמפעילות את הבחירה שלו. הוא עשוי לבחור תמונה מסוימת רק בגלל שהיא משדרת לו תחושת חום או נוחות, מבלי להבין את המנגנונים הפנימיים שמניעים אותו לכך. בנוסף, אליעד מציין שהעדפות אסתטיות אינן תמיד קבועות. כמו שהתמונה הייתה יפה בהתחלה, ייתכן ובשלב מאוחר יותר היא תפסיק להיות מרשימה או אטרקטיבית, משום שהציפיות והצרכים של הצופה השתנו. מה ...
הסוד של התמונה המלאה - מה *החיסרון* שיש גם בתמונה המלאה בעצמה?
... של התמונה המלאה - מה החיסרון שיש גם בתמונה המלאה בעצמה? כפי שכבר ביארתי במספר מקומות, וכפי שנתפש בעיני בני האדם, התמונה המלאה היא הייצוג של השלמות. כי בכל מקום ובכל עניין, מלמדים את האדם לנסות לראות את התמונה המלאה. כי התמונה המלאה היא הייצוג של השלמות. ובאנלוגיה אלינו, לראות את התמונה המלאה, פירושו שהאדם יצליח להבין את המציאות כפי מה שהיא באמת מנקודת מבט אובייקטיבית. וכפי שכבר ביארתי, מבחינה לוגית האדם לא יכול וגם לעולם לא יוכל לראות את התמונה המלאה כפי מה שהיא. כי ברגע שהאדם קיים וצופה בכל דבר שהוא, ממילא לעולם הוא לא יכול לצפות בכל התמונה המלאה, משום שהוא עצמו חלק ממנה. והתודעה לא יכול להסתכל על עצמה מבחוץ. כי ברגע שהיא מסתכלת על עצמה, זה תמיד אך ורק באופן חלקי בלבד. ועל האדם לדמיין עיגול גדול שהוא התמונה המלאה. ובתוכה הוא עצמו קיים. ובתוכה כל העולם כולו קיים. וברגע שהאדם חושב על משהו, הרי שתמיד אפשר להקיף אותו ואת המחשבה שלו בתוך תמונה עוד יותר גדולה. וגם אם האדם יצליח לצאת מהעיגול ולהסתכל על העיגול מבחוץ, תמיד יהיה ניתן להקיף אותו ואת המחשבה שלו ואת מה שהוא חושב עליו בעיגול עוד יותר גדול. כך שמבחינה לוגית, אין אפשרות לתפוס את כל התמונה המלאה בתוך המחשבה. כי התמונה המלאה תמיד יהיו בתוכה לפחות שלושה גורמים. והם האדם עצמו שחושב את המחשבה. הדבר עצמו שחושבים עליו. והמחשבה שמקשרת את האדם שחושב לבין הדבר שעליו האדם חושב. והתמונה המלאה היא המציאות שמקיפה את התודעה החושבת + את המחשבה עצמה + את כל הדברים שעליהם האדם חושב. והאדם לא ... הרי שיש שם הפרדה בין התודעה לבין המחשבה לבין הדבר שנמצא בתוך המחשבה. ולכן אי אפשר לעולם לראות את התמונה המלאה. וכפי שכבר ביארתי, כדי לראות את התמונה המלאה בשלמות, לשם כך על האדם להיות התמונה המלאה בעצמו. דהיינו, שעל האדם להיות גם הוא עצמו וגם המחשבה שלו וגם כל שאר הדברים, וכל זה להיות בו זמנית כישות אחת שהיא התמונה המלאה שמקיפה את הכל. וזה כמובן לא אפשרי. אבל כאן במאמר נבאר, מדוע גם אילו היה יכול האדם לראות ולהיות התמונה המלאה, הרי שגם אז זאת לא הייתה השלמות. והעניין הוא, כי מה שנדמה לאדם שהתמונה המלאה זאת השלמות, גם זאת טעות. משום שלכל תמונה מלאה, תמיד יש תמונה מלאה עוד יותר גדולה ממנה. כי בעיני האדם התמונה המלאה נתפשת כחיבור של כל החלקים של התמונה. כי יש פאזל שיש בו הרבה חלקים. ויש את התמונה המלאה שהיא החיבור של כל החלקים של התמונה המלאה. ויש את שלושת הגורמים הנל, שהם התודעה + המחשבה + כל מה שקיים שהוא לא התודעה מחשבה. והתמונה המלאה היא החיבור של כל הדברים האלו. אך לא כך הוא הדבר, כי התמונה המלאה האמיתית, היא גם התמונה המלאה הנל, דהיינו, החיבור של שלושת הגורמים הנל כישות אחת, אבל בנוסף על כך התמונה המלאה היא בו זמנית גם כל אחד ואחד מהחלקים שלה כישות נפרדת. ולצורך ההמחשה, מי שיתבונן יראה כי כאשר האדם מסתכל אך ורק על אחד מהחלקים של הפאזל, וכאשר האדם מסתכל על כל החלקים של הפאזל בבת אחת דהיינו, על התמונה המלאה, הרי שבכל אחד מהמקרים, רמת העמקות שבה האדם מסתכל על כל אחד מהחלקים של הפאזל, רמת העמקות של זה ...
איך להסביר את המחיר ללקוח שלא מבין את המחיר בצורה קיצונית? איך לענות ללקוח שאומר שהמחיר יקר בצורה קיצונית? למה זה כל כך יקר? לקוח אומר שהמחיר ממש לא הגיוני, איך להסביר מחיר ממש לא הגיוני ללקוח? איך להתמודד עם חוסר הבנה של הלקוח את המחיר? איך להתמודד התנגדות מחיר קיצונית? איך להתמודד עם מחיר יקר בצורה קיצונית? איך להסביר את התמחור ללקוח? לקוח ממש לא מבין את המחיר, לקוח ממש לא מבין את התמחור, לגרום ללקוח להבין את המחיר, לקוח שממש לא מבין את המחיר
... ולקוח שואל אותך כמה יעלה לו שתגיע אליו לתלות לו תמונה בבית. ונניח שאתה אומר לו שזה יעלה לו 300 שח. ואז הלקוח אומר לך, שזה לא הגיוני שהתמונה עלתה לו 50 שח ולתלות אותה יעלה לו 300 שח, שאין בזה היגיון ושזה לא הגיוני. אז במקרה הזה לדוגמה, איך באפשרותך לענות לו? אז ברמת העיקרון יש ... שלהבנתו המחיר שלך ממש לא הגיוני, כי איך יכול להיות שתמונה שעולה 50 שח יעלה לו לתלות אותה 300 שח. אז איך במקרה כזה הגיוני לענות ללקוח? אז כמובן שאפשרי בצורה הפשוטה ביותר להסביר את המחיר ללקוח, על ... שהלקוח מציע. לדוגמה: הלקוח אומר לך, שזה לא הגיוני שתמונה שעולה 50 שח יעלה לתלות אותה 300 שח. במקרה כזה אתה לדוגמה יכול לומר ללקוח, משהו בסגנון של אני מבין את מה שאתה שואל. אבל כמה לדעתך אמור לעלות שירות של תליית תמונה? כמה לדעתך אמורה לעלות העבודה, ביחס לעלות החומר?. ונניח שהלקוח אומר, שלדעתו העלות לתלות את התמונה אמור להיות 100 שח. אתה מתבונן ביחד עם הלקוח בשיטת החשיבה של הלקוח. ואתה יכול לשאול אותו, כמה לדעתו יעלה לתלות תמונה של 20 שח וכמה יעלה לדעתו לתלות תמונה שעולה 10,000 שח? באותו הקשר, באיקאה לדוגמה, נכון לרגע הזה, עלות הרכבת המוצר, היא 12% מעלות המוצר המורכב ולפחות 250 שח. דהיינו, אכן ... שהוא יבין אותה מעצמו. נניח שהלקוח אומר לך שלתלות את התמונה אמור לעלות 100 שח. אתה שואל אותו, האם לדעתו אמור להיות תשלום גם על זמן ההגעה ללקוח? האם אמור להיות תשלום גם על הוצאות הנסיעה? על כל ... ששיטת התמחור שלו לא הגיונית. כי עלות העבודה לתלות תמונה, זהה באופן כמעט מדויק, בלי קשר לעלות החומר של התמונה. כי כאשר אתה אומר ללקוח את ההיגיון של המחיר, הרי שבמובן מסוים לא משנה כמה זה הגיוני, הרי שאתה זה שקובע את זה ללקוח. אבל אם הלקוח יבין את ... אוסיף, כי צריך לגלות אמפתיה כלפי הלקוח. כי הלקוח רכש תמונה ב 50 שח, כי כנראה הוא ניסה לחסוך כסף ולכן הוא רכש את התמונה הכי זולה. והוא לא העלה בדעתו, שהתמונה הזאת תלויה על הקיר, תעלה לו 350 שח. שאם הוא היה יודע את זה מראש, אולי הוא לא היה רוכש את התמונה. הלקוח חשב שהוא רוכש תמונה לבית בעלות של 50 שח ואולי יעלה לו עוד כמה שקלים לתלות אותה. ופתאום מתברר לו שהתמונה + לתלות אותה יעלה לו 350 שח והלקוח לא לקח את זה בחשבון כשהוא רכש את התמונה. כי מי שרוכש תמונה ב 5000 שח, כנראה שלא תהיה לו בעיה לשלם 300 שח כדי לתלות אותה. אבל מי שרוכש את התמונה הכי זולה, כנראה לא לקח בחשבון כמה יעלה לו לתלות אותה. בכל מקרה נקודה נוספת בהקשר הספציפי הזה, היא שמצד האמת, אם אתה קונה תמונה ב 50 שח אתה גם יכול לתלות אותה לבד, בעלות של פטיש + 1 או 2 מסמרים. זה הכל. אבל אם אתה רוצה שהתליה תהיה מקצועית בדרך כלשהי, אז כן, תליה מקצועית יש לה עלות. במילים אחרות, בתמונה, הלקוח אולי מתפשר על האיכות. אבל בתליית התמונה, הלקוח רוצה שזה יהיה יותר מקצועי. לכן יש כאן עלות. כי אם הלקוח היה הולך לשכן שלו ומבקש ממנו רק לדפוק 2 מסמרים על הקיר, כנראה שבאמת היו ...
רצון חופשי, בחירה חופשית, בחירת הרצון, משמעות החיים, אקראי או סיבתי, חיפוש עצמי, הבנה יוצרת רצון - 3
רצון חופשי, בחירה חופשית, בחירת הרצון, משמעות החיים, אקראי או סיבתי, חיפוש עצמי, הבנה יוצרת רצון - 3
... ולא משהו אחר. אליעד נותן דוגמה נוספת של השתקפות של תמונה במראה. האם יש תמונה או אין תמונה? ישנה תמונה וגם אין, משום שזו השתקפות בלבד. כך גם ... להשתמש בהבנה זו. המרצה גם נותן דוגמה לשאלה של האם יש תמונה או אין תמונה, כאשר מתבוננים בהשתקפות במראה. התמונה קיימת ויכולה להיות גם לא קיימת בו - זמנית, כמו השתקפות של תמונה מחוץ למציאות. הוא ממליץ להתבונן בהשתקפות ... שלו, אלא מה המשמעות של העולם בכלל. ברגע שמבינים את התמונה הגדולה, השאלות על משמעות החיים כבר לא ... את העמוד. למשל תסתכלו לשם, יש שם השתקפות על המראה של תמונה, למה יש שם השתקפות? מה זה אומר? אני במקרה ... מה שזה אומר, תכף נעשה חידון מה זה אומר ההשתקפות של התמונה על המראה. אבל תבינו אם זה סיבתי יש בזה שכל. מה זה אומר? זה אומר שיש תמונה שלא קיימת, יש תמונה או אין תמונה? יש תמונה וגם אין תמונה. אז יכול להיות שאת היא השתקפות של משהו שהוא ...
הקוונטים, יקומים מקבילים, הזיכרון האנושי, סיבתיות, חלומות, ניסים, תודעת על, טוב אמיתי, אמת יוצרת סבל
הקוונטים, יקומים מקבילים, הזיכרון האנושי, סיבתיות, חלומות, ניסים, תודעת על, טוב אמיתי, אמת יוצרת סבל
... כאילו תמיד היה פה קיר, אבל בפועל הכל נוצר עכשיו, כולל התחושה והזיכרונות על עבר שנראה אמיתי. מה המשמעות של עבר ותמונות בראש? שאלה שהופנתה לאליעד עסקה במשמעות של עבר. לפי ההסבר, עבר הוא בסך הכל תמונה או זיכרון שהאדם חווה כרגע בתודעה. הוא מתואר כמו תמונת עומק בציור: הציור עצמו שטוח, אבל נראה ... מימד. כך גם לגבי הזמן, שבו האדם מרגיש שיש אתמול, היום ומחר, אבל בפועל הכל קורה ברגע הזה, כאשר חוויית המרחק בין תמונות שונות נקראת זמן. לכן מה שהאדם קורא לו אתמול הוא למעשה חוויה ותמונה שעולה כרגע בראשו. איך זה שכולם רואים את אותה מציאות, או לפחות כך נדמה? נשאלה שאלה כיצד ... לחשוש לאבד את תחושת היציבות. למשל, אדם חושב שיש לו עבר שחשוב לו, וכשהוא מגלה שהעבר הזה עלול להיווצר רק כרגע כחלק מהתמונה, הוא מפחד לאבד את תחושת הביטחון והמשמעות. אליעד מסביר שממילא, אם זה באמת לא היה שלך, עדיף ... רוצה לחתוך נייר ואחר כך חותך אותו, האדם מקשר את הרצון והפעולה יחד. אבל אם כל רגע נוצר מחדש, אין חיבור מחייב בין התמונות , והרצון לחתוך לא באמת מחייב שתהיה פעולת חיתוך. הכל מתחבר רק בחוויה של רצף. האלטרנטיבה היא ... שיצרה את אימא שלך עכשיו. כרגע נוצרה בך תודעה שיש בה זיכרון של העבר. שאלה: מה זה עבר? אליעד: עבר זוהי בסך בכל תמונה שיש לך בראש, שאת חווה זמן אחר לגביה. למשל אדם אומר אתמול קרה לי ככה, מה זה? זוהי תמונה שיש לך כרגע בראש. למשל באמנות יש ציורים עם עומק, הציור שטוח אבל הוא נראה תלת מימדי, למשל ... אבל זה אותו מרחק. אותו דבר גם במרחב של הזמן, האתמול, היום והמחר והמחרתיים הם אותו זמן אבל אתה חווה רק מרחק אחר מהתמונה. זוהי רק חוויה, איך אתה חווה את התמונה. שאלה: איך זה יכול להיות שכול פעם שאני מסתכל אני רואה קיר? ואיך זה יכול להיות שכול האנשים ... בכלל לא קיימים. שאלה: זה הזכיר לי משהו שהגעתי לכאן. אני, מי שזה לא יהיה, יוצר את המציאות בעצם הנוכחות שלי, כמו שהתמונה הזאת יוצרת את המציאות של עצמה, זה לא מבחינה שאני עושה את זה אקטיבי, תוך כדי זה שאני קיים, ... הכוח של החוויה הממשית של המציאות. שאלה: למה? אליעד: להבין את האמת קודם כול, ומה יצא לך מזה זה סיפור אחר. שלא תאחז בתמונה החיצונית. האדם חווה שולחן, אז פה אנחנו מסכימים שהשולחן נמצא במחשבה של האדם, האדם חושב את ... מנקודת מבט של פוטנציאל אין סופי, ליצור עולם של ריק, ועולם שאחרי 14 אלף שנה מתפתחים בו חיים זה היינו אך, כי זאת רק תמונה. אחד הדברים שאני הכי אוהב, זה דרופי, דמות בתום וגרי, שהוא המצייר את הסצנות של תום וגרי, הוא ... מקום. אתה יכול לחוות מקום רק אם בתוכך אתה חווה שינוי במשהו. אותו דבר גם לגבי זמן, אם הייתה רואה תמיד את אותה התמונה, אז אין לפני ואחרי. ממה נובע הזמן והמקום? מההפרדה של היש והאין. כול הנושא על המאמץ של ליצור ... היית הכי חכם בעולם, אך כרגע נוצרה לך מחשבה שאומרת שפעם לא היית חכם. אין שום משמעות למה שהיה, אתה כרגע חווה את התמונה בזיכרון שלך עם חווית העבר, אין שום משמעות למה שהיה. השאלה היא מה המשמעות שאתה נותן לתמונות שיש לך בראש, אתה למשל מדמיין את עצמך עכשיו עושה טעות לפני שנה, זה לא משנה מה היה, השאלה היא איך אתה חווה את התמונות של עצמך עושה משהו לפני שנה, אין משמעות למשפט איך עשיתי טעות בעבר, כרגע נוצרת לך חוויה של ...
התאמת החוויה להבנה, למות ברעב, סיבת הרצון, למה האדם לא רוצה לסבול, DNA, למה לא לקבל את המציאות
התאמת החוויה להבנה, למות ברעב, סיבת הרצון, למה האדם לא רוצה לסבול, DNA, למה לא לקבל את המציאות
... לכך, הוא לעולם לא ישתחרר מהסבל שהוא חווה מכך שילדיו לא תמיד מאושרים. אליעד מחדד עוד יותר ואומר שהאדם סובל כי הוא פשוט לא מקבל את המציאות. האדם יוצר תמונה אידיאלית בראש של איך המציאות צריכה להיראות - ילדים מאושרים, גוף בריא, עבודה מסוימת - וכל פעם שהמציאות לא מתאימה לתמונה הזאת, הוא סובל. אם האדם היה מבין לעומק שהבעיה היא ברצון שלו שהמציאות תהיה שונה, הוא היה מפסיק לסבול. למה האדם לא מצליח לחוות את המציאות כפי שהיא באמת? ... למות, או שאני יהיה חולה. אני לא רוצה להיות רעב. אליעד: למשל אתה ממש רעב, והמשחק חזק ממך, ואתה לא אוכל, אז אתה כועס על עצמך. אני מנסה להבין, מה מציק לך בתמונה, אתה אדם רעב שמעדיף לשחק, אז מה מפחיד אותך? מה, לא מתאים לך למות מתוך משחק? אתה אומר, מתאים לי יותר, לעבוד קשה כל החיים, ואחר למות בגיל מבוגר ממחלה. אבל ... הכל מדאיג אותך, מדאיג אותך שאין לך יכולות אין סופית. מדאיג אותך שאתה לא יכול לעוף. תסביר לי מדוע אתה כל הזמן רוצה לנסות לשנות את המציאות. יש בראש שלך תמונה שאומרת למשל, אני לא יכול לשכב במנוחה, אני צריך ללכת. אתה למשל רוצה לעבוד בעבודה א ולא בעבודה ב, עבודה ב לא מתאימה לך ולכן אתה סובל. אני שואל מדוע יש לך תמונה שאתה רוצה לעבוד ב - א ולמה אתה לא מבקש בכלל לא לעבוד. אתה אדם צנוע, למה לא לבקש משהו שהוא הכי הכי טוב. למה שלא תבקש באמת מה אתה רוצה? אתה למעשה רוצה להיות בלתי מוגבל. נחזור אליך, למה יש לך תמונה של חיים אידיאלים, כמו ילדים מאושרים, גוף בריא, וכו? אם יש לך הסבר חלקי, נברר אותו, ואם נראה אותו שקרי, אתה למעשה תישאר רק עם שאלה, ותחווה יותר את השאלה. ...
לא להגדיר, מהי מהות ההגדרות ולמה לא להגדיר הגדרות, לפני בריאת העולם והמפץ הגדול, איך לחזור להתחלה
לא להגדיר, מהי מהות ההגדרות ולמה לא להגדיר הגדרות, לפני בריאת העולם והמפץ הגדול, איך לחזור להתחלה
... בנקודה אחת. כדי להבין זאת טוב יותר, הוא מציע דימוי פשוט: אם לוקחים את כל הזמנים, את כל האירועים, את כל המצבים האפשריים ומחברים אותם יחד, מתקבלת תמונה אחת יחידה, בלתי נפרדת. המהות של אותה נקודה לפני הבריאה הייתה בדיוק זו: חוסר מוחלט בהגדרה או בצמצום. לא היו הבחנות בין פה לשם או בין עכשיו לאחר כך. הכל היה מרוכז במקום ובזמן אחד. רק לאחר הבריאה או המפץ הגדול, התחיל תהליך של הפרדה. תמונה אחת זו, שמכילה את כל האפשרויות יחד, החלה להתפרד לתמונות רבות ושונות, וכך נוצרה המציאות המוגדרת שאנו חיים בה כיום. מדוע הגדרה יוצרת מציאות נפרדת? אליעד כהן מסביר שהגדרה היא תהליך של הפרדה. בכל פעם שאדם מגדיר ... אין העדפות ואין התנגדויות, הכל נמצא באותה נקודה אחת, בדיוק כמו שהיה לפני שהמציאות המוגדרת נוצרה. כיצד מתבטא התהליך של בריאת העולם דרך דימוי של תמונות? אליעד כהן מציע דימוי נוסף כדי להמחיש את התהליך של בריאת העולם: אם ניקח את כל המצבים האפשריים של המציאות, את כל האירועים וכל התמונות האפשריות, ונערום אותן זו על גבי זו, נקבל למעשה תמונה אחת מאוחדת. לפני הבריאה, כך הוא אומר, כל המצבים האפשריים של היקום היו מאוחדים בנקודה אחת, בתמונה אחת יחידה. הבריאה היא בעצם תהליך הפוך של הפרדה. במקום שתהיה תמונה אחת שמכילה הכל, התמונות התחילו להתפרד ולהיווצר כמציאויות נפרדות. כך נוצרו ההגדרות, ההפרדות והבחירות השונות של בני האדם. מה המשמעות של עמדת הכוח ביחס להגדרות? המשמעות של עמדת ...
מודעות עצמית, חיפוש רוחני, מה אתה רוצה, חקירה רגשית, למה אתה חי, מה אתה מחפש, להיות מודע לעצמך, להבין את עצמך, מה אני רוצה מעצמי, מה אני מחפש, חיפוש מטרה בחיים
מודעות עצמית, חיפוש רוחני, מה אתה רוצה, חקירה רגשית, למה אתה חי, מה אתה מחפש, להיות מודע לעצמך, להבין את עצמך, מה אני רוצה מעצמי, מה אני מחפש, חיפוש מטרה בחיים
... להבין ואינו מבין. מה חסר לך באמת? בכל פעם שאדם חש תחושת חיסרון, עליו להבין שיש לו בתודעה איזושהי תמונה רגשית של אירוע או מצב, והוא חווה את התמונה הזאת כחיסרון. אם לא הייתה לו תמונה כזו, הוא לא היה יכול להגיד שהוא מרגיש חסר. על מנת להבין מה חסר, יש לבצע חקירה ... יש בחוויה שלך תחושת חיסרון, אז בו תוציא את כל מה שאתה יודע על אותו אירוע. בתודעה שלך כרגע יש אירוע תמונה, תמונה מצב ריגשית שאתה חווה זאת כחיסרון. אז תוציא את כל מה שאתה יודע ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על לייקים בפייסבוק, תגובות חיוביות, דיסלייק, אהבה עצמית, ערך עצמי, ביטחון עצמי, דימוי עצמי, מה חושבים עליך? העלאת תמונות לפייסבוק, תגובות בפייסבוק, הערכה עצמית, להאמין בעצמך
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: תמונה, איך נוצר העולם? האם יש או אין אלוהים? האם יש אמת מוחלטת? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? אולי אנחנו במטריקס? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם אפשר לדעת הכל? האם יש בחירה חופשית? מי ברא את אלוהים? איך להיות מאושר? איך נוצר העולם? האם יש משמעות לחיים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? למה יש רע בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? למה יש רע וסבל בעולם? האם לדומם יש תודעה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? מה המשמעות של החיים? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם הכל אפשרי? איך להיות הכי חכם בעולם? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? למה לא להתאבד? האם המציאות היא טובה או רעה? האם באמת הכל לטובה? למה העולם קיים? בשביל מה לחיות? איך להנות בחיים ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: תמונה, כעס ועצבים? דיכאון? איך להתמודד עם לחץ? מועקות נפשיות וייאוש? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם בדידות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: איך לשנות תכונות אופי? איך לקבל החלטות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להיות מאושר ושמח? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לפרש חלומות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להיגמל מהימורים? איך לא להישחק בעבודה? איך להצליח בראיון עבודה? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להאמין בעצמך? איך להעביר ביקורת בונה? איך ליצור אהבה? איך להעריך את עצמך? איך לחנך ילדים? איך לשפר את הזיכרון? איך להתמודד עם גירושין? איך למצוא זוגיות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לעשות יותר כסף? איך לשתול מחשבות? איך לנהל את הזמן? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להצליח בזוגיות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לשכנע אנשים ולקוחות ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא טיפול אישי מומלץ, מטפל אישי מומלץ, רטוריקה בנושא תמונה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה נוצר ב 0.4707 שניות - עכשיו 24_05_2025 השעה 07:50:43 - wesi1