אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה ערך עצמי ✔לייקים בפייסבוק, תגובות חיוביות, דיסלייק, אהבה עצמית, ערך עצמי, ביטחון עצמי, דימוי עצמי, מה חושבים עליך? העלאת תמונות לפייסבוק, תגובות...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
6:39לייקים בפייסבוק, תגובות חיוביות, דיסלייק, אהבה עצמית, ערך עצמי, ביטחון עצמי, דימוי עצמי, מה חושבים עליך? העלאת תמונות לפייסבוק, תגובות בפייסבוק, הערכה עצמית, להאמין בעצמך
למה אנשים אוהבים לקבל לייקים בפייסבוק?

אחת השאלות שאליעד כהן מציג בהרצאה זו היא: מדוע אנשים אוהבים לקבל לייקים בפייסבוק? באופן טבעי, התשובה הראשונית היא שזה גורם להם להרגיש טוב. אבל למה בדיוק זה עושה להם טוב? הלייק נתפס בעיני אנשים כהסכמה, כאישור, כמעין תמיכה חברתית. אם אדם מעלה פוסט ומקבל לייקים, הוא מתחיל לחשוב שהסביבה מסכימה איתו, או רואה אותו כחכם, מוצלח, או מעניין. עצם המחשבה הזו מייצרת אצל האדם תחושה חיובית.

לדוגמה, אם אדם מעלה תמונה שלו צונח ממטוס ומקבל לייקים רבים, הוא מתחיל לחשוב מחשבות חיוביות על עצמו כמו "אני אמיץ", "אני מיוחד", "אני מעניין". לעומת זאת, אדם שמעלה פוסט עם דעה או מחשבה מסוימת, ומקבל לייקים, מתחיל לחשוב "אני חכם", "הדעות שלי נכונות". בשני המקרים, המנגנון זהה - הלייק משמש כאישור לכך שהאדם ראוי להערכה.

איך לייקים ממלאים חסרונות אצל האדם?

אליעד מסביר כי הסיבה המרכזית לתחושה החיובית בעקבות לייקים היא שהלייקים ממלאים חיסרון של האדם. האדם לא בטוח בעצמו וביכולותיו, ולכן מחפש אישור חיצוני כדי להרגיש טוב עם עצמו. כשעושים לו לייק, הוא חושב באופן בלתי מודע משהו כמו "הנה, מישהו מאשר את מה שאני חושב על עצמי, סימן שזה נכון". ברגע שהוא מאמין במה שהוא חושב שהאחרים חושבים עליו, הוא מתחיל להרגיש טוב יותר.

למשל, אם מישהו כותב תגובה לפוסט ומקבל לייקים, הלייקים נותנים לו הרגשה שמה שהוא כתב נכון וחכם. לפני כן, הוא לא היה לגמרי בטוח בעצמו ובאיכות התגובה שלו. אבל אחרי שקיבל לייקים, הוא מאמין יותר בעצמו, והחיסרון של חוסר הביטחון מצטמצם.

למה הלייק עוזר למישהו להרגיש טוב עם עצמו?

הסיבה שלייק עוזר לאדם להרגיש טוב קשורה למנגנון האמונה. האדם מאמין שאם אחרים אומרים משהו חיובי עליו, כנראה שזה נכון. אליעד מדגיש שהמילה החשובה היא "מאמין". כלומר, האדם מאמין באופן אוטומטי שהדעה של האחרים נכונה, וזה מה שגורם לו להרגיש טוב.

לדוגמה, אם אדם חושב שהוא מוצלח, אבל לא לגמרי בטוח בכך, ברגע שהוא מקבל לייקים, הוא מפרש את הלייקים כהוכחה נוספת לכך שהוא אכן מוצלח. זהו מנגנון שבו האדם משתמש בדעות חיצוניות על מנת לאשר לעצמו את מה שהוא רוצה להאמין עליו.

האם לייקים משפיעים על כולם באותה מידה?

לא. אליעד כהן מסביר כי ההשפעה של הלייקים תלויה במידת הביטחון העצמי של האדם. אם אדם בטוח לחלוטין בעצמו ובמה שהוא חושב, אז לייקים לא ישפיעו עליו לטובה או לרעה. אם מישהו יודע בוודאות שהוא חכם, אמיץ או מוכשר, לייקים לא יתרמו לו דבר, כי אין שום ספק או חוסר שהוא צריך למלא.

מצד שני, אם האדם חושב בצורה שלילית על עצמו ולא מאמין ביכולותיו, גם לייקים רבים לא יוכלו לשנות זאת. הוא פשוט לא מאמין ללייקים, ולכן הם לא יכולים לשפר את תחושתו. הלייק יעזור רק למי שנמצא במקום לא בטוח - מי שלא לגמרי משוכנע בערך שלו, ולכן נעזר באישור חיצוני כדי לחזק את האמונה שלו בעצמו.

כיצד תגובות שליליות משפיעות על האדם?

אליעד מדגיש כי בדיוק כפי שלייקים יכולים לעזור לאדם להאמין שהוא מוצלח וחכם, כך גם תגובות שליליות או חוסר בלייקים עלולים לגרום לאדם להרגיש רע יותר. אותו מנגנון של אמונה שמשמש לקבלת תחושה חיובית מהסביבה, פועל גם בכיוון ההפוך - אם הסביבה מגיבה בצורה שלילית, האדם עלול לחשוב דברים שליליים על עצמו ולהרגיש רע יותר.

כיצד האמונה משפיעה על הרגשות שלנו?

המנגנון המרכזי שאליעד כהן מתאר הוא אמונה. כאשר אדם מקבל תגובה חיובית, כמו לייק או מילה טובה, הוא בוחר להאמין במה שנאמר עליו. האמונה הזאת מחברת בין המחשבות של הסביבה לבין המחשבות של האדם על עצמו. לדוגמה, אם מאה אנשים יגידו לאדם שיש לו יתוש על האוזן, והאדם לא בטוח אם זה נכון או לא, יש סיכוי שהוא יאמין לכך ויחפש את היתוש. באופן דומה, כאשר אדם מקבל לייקים, הוא חושב "כנראה שאני באמת מוצלח", ולכן הוא מרגיש טוב.

האמונה היא הגורם המחבר בין הסביבה לבין האדם עצמו. אם האדם לא היה מאמין באופן אוטומטי למה שאחרים חושבים עליו, הלייקים או חוסר הלייקים לא היו משפיעים על הרגש שלו. אבל בגלל שהוא מאמין שמה שאחרים אומרים נכון, דעת הסביבה הופכת להיות חלק ממה שהוא חושב על עצמו, ומשפיעה על תחושת הערך והביטחון שלו.

האם אפשר להיות אדישים ללייקים?

לפי אליעד, אפשר להיות אדיש ללייקים, אבל רק בתנאי שהאדם בטוח במאה אחוז בעצמו. במצב כזה, האדם יודע בדיוק מי הוא ומה הוא שווה, ולכן הוא לא זקוק לאישור חיצוני. אבל רוב האנשים אינם במצב כזה של ביטחון מוחלט, ולכן הם מחפשים חיזוקים מבחוץ. הם מאמינים שלייקים ותגובות חיוביות אכן משקפים את ערכם העצמי.

אליעד מדגיש שהמטרה האמיתית היא להגיע למצב שבו הערך העצמי אינו תלוי בדעתם של אחרים, ואז לא יהיה צורך באישורים חיצוניים כמו לייקים, כדי להרגיש טוב עם עצמנו.
למה אנשים אוהבים כשעושים להם לייקים בפייסבוק?

בשאלה הזאת עולה הסברה שאנשים מרגישים טוב כשהם מקבלים לייקים בפייסבוק. ההנחה היא שאם הם אוהבים את זה, כנראה שזה ממלא אצלם צורך כלשהו. נשאלת השאלה: למה בן אדם שעשו לו לייק בפייסבוק מרגיש יותר טוב? בתשובות שהועלו, נאמר שלייק מחזק את התחושה שמסכימים איתו, או שהוא חכם, או שמשהו שהוא העלה (כמו תמונה או פוסט) נתפס בעיני אחרים כמעניין או ראוי להערכה.

כיצד הלייק ממלא את החיסרון של האדם?

עולה הטענה שלבן אדם יש חיסרון מסוים בביטחון העצמי. הוא לא לגמרי בטוח בעצמו, ולכן חוות דעת חיצונית חיובית (למשל לייק) ממלאת אצלו את החיסרון. כשאדם מקבל לייק, הוא חושב לעצמו: "כנראה שמה שכתבתי נכון", או "כנראה שאני מעניין", או "כנראה שאני מוצלח". ברגע שהוא מאמין שזו האמת על עצמו, הוא מרגיש טוב יותר, כי התחושה הזאת פוגשת את חוסר הביטחון שלו ומקטינה אותו.

יש גם הבדל בין מצב שבו מישהו מעלה תמונה שלו צונח ממטוס וזוכה ללייקים, לבין מצב שבו מישהו כותב רעיון או דעה ומקבל לייקים. בשני המקרים, עצם הלייק גורם לו להאמין שיש הסכמה או הערכה מהסביבה, וכך הוא מתחיל לחשוב על עצמו מחשבות חיוביות יותר.

האם תמיד לייק יגרום להרגשה טובה?

אם האדם בטוח במאה אחוז שהוא צודק או מצליח, אז לייקים לא ממש מעלים או מורידים. אם כל העולם יאמר לו "אתה צודק", אבל הוא כבר משוכנע לגמרי בזה, לא ייווצר אצלו שינוי. הוא לא היה בספק, ולכן אין פה חידוש שיוצר תחושה חיובית או שלילית. מנגד, אם אדם בטוח לגמרי שהוא טועה או לא ראוי, אז גם אם יעשו לו המון לייקים, זה לא ישנה לו, כי הוא עדיין לא מאמין ללייקים הללו.

איך אמונה משפיעה על תגובת האדם ללייקים?

הסיבה שלפעמים לייק יוצר תחושת ביטחון היא שאדם נוטה להאמין ש"אם אחרים אמרו לי משהו חיובי, כנראה זה נכון". האמונה הזאת מחברת בין מה שאומרים עליו מבחוץ לבין מה שהוא חושב על עצמו מבפנים. דוגמה קיצונית שממחישה זאת היא: אם מאה אנשים יגידו לך "יש לך יתוש על האוזן" כאשר בפועל אין לך יתוש, זה לא באמת מחייב אותך להאמין להם, אבל אם אתה לא בטוח, יכול להיות שתתחיל לחשוב "אולי באמת יש שם יתוש?". באופן דומה, כשמישהו מקבל לייקים, הוא עשוי לחשוב "כנראה שאני מוצלח", וכך האמונה מאפשרת ללייק למלא את החיסרון.

מה קורה לאדם שאינו בטוח בעצמו?

כאשר אדם לא לגמרי בטוח בעצמו, הוא מחפש אישור חיצוני. לייקים בפייסבוק יכולים לשמש מעין הוכחה לכך שהוא "טוב", "מעניין" או "ראוי להערכה". ברגע שהוא מאמין ללייקים האלה, הוא מתחיל לייחס לעצמו תכונות חיוביות ומרגיש טוב יותר. באותה מידה, אם יקבל תגובות שליליות או אם לא יהיו לייקים, הוא עלול להרגיש רע יותר, כי האמונה שהוא מייחס לדעתם של אחרים פועלת גם בכיוון השלילי.

האם אפשר להישאר אדיש ללייקים?

מי שבטוח בעמדתו ובדימוי העצמי שלו, לא נוטה להתלהב מלייקים או להיפגע מחוסר לייקים. אם האדם חושב "אני יודע מה אני שווה" בלי קשר לדעתם של אחרים, הוא לא יישען על הלייק כדי לאשר לעצמו שהוא ראוי. אבל רוב האנשים אינם במצב של ביטחון מוחלט, ולכן הם נוטים להסתכל על הלייק כמעין חיזוק חיצוני לראייתם העצמית.
עכשיו השאלה היא כזאת למה אנשים אוהבים שעושים להם לייקים בפייסבוק בהנחה שהם אוהבים שעושים להם לייקים בפייסבוק.

ש: דיברנו על זה.

אליעד: אוקי מדברים על זה עוד פעם, למה אנשים אוהבים שעושים להם לייקים בפייסבוק תשובה?

ש: זה גורם להם להרגיש טוב.

אליעד: נכון אז אם הם אוהבים את זה כנראה שזה עושה להם טוב, למה זה עושה להם טוב מה ההיגיון בזה, למה בן אדם שעושים לו לייק בפייסבוק.

ש: שמסכימים איתם שהם חכמים.

אליעד: מה זאת אומרת איך זה שעשו להם לייק בפייסבוק זה גורם להם לחשוב שהם חכמים או שהם מסכימים איתם, בא נגיד נלך על אני נגיד רציתי לתת דוגמה נגיד שמישהו מעלה תמונה ועושים לו לייק אוקי, עכשיו מה זה אומר נגיד שחושבים שהוא חכם? לא, שמסכימים איתו? לא. אבל בא נניח נלך על דוגמה שלך מישהו כתב תגובה ונגיד עשו לו לייק אז מה זה אומר, איך זה עשה לו יותר טוב שעשו לו לייק איך מה קרה לבן אדם?

ש: זה מילא לו חיסרון.

אליעד: איך איזה חיסרון זה מילא?

ש: חיסרון שהוא לא היה בטוח שמה שהוא כותב זה נכון חכם יפה והוא לא בטוח בעצמו יש לו חיסרון עם עצמו, הוא לא שלם עם עצמו ואז כשעושים לו לייק אז הוא מדמיין.

אליעד: כן זאת השאלה זה שיש לו חיסרון זה הגיוני זה שכשעשו לו לייק זה מילא לו את החיסרון זה גם הגיוני כי זה עשה לו טוב, השאלה איך זה מילא לו את החיסרון הלייק מה קרה במוח כשהוא ראה לייק ופתאום נהיה לו יותר טוב מה קרה?

ש: החוסר ביטחון שלו הצטמצם.

אליעד: יפה איך?

ש: זה גם תלוי מי עושה לו לייק נכון?

אליעד: ברור נכון.

ש: זה כמו כל דבר הוא לא בטוח בעצמו.

אליעד: כן, השאלה היא אבל למה הלייק עזר לו איך הלייק עזר לו?

ש: זה כמו מילה טובה שמישהו נותן לך לדוגמה.

אליעד: יפה איך, למה מילה טובה שמישהו נותן לך זה יגרום לך נגיד להרגיש יותר טוב בהנחה שזה גורם לך להרגיש יותר טוב?

ש: כי האנשים האלה מייצגים חלקים שלך.

אליעד: אז למה זה גרם לך להרגיש יותר טוב החלקים האלה כבר היו קיימים בתוכך קודם.

ש: הם מייצגים את החסרונות בדיוק.

אליעד: את החסרונות?

ש: כן את חוסר השלמות של הבן אדם מול עצמו.

אליעד: איזה חלקים, בן אדם העלה תמונה לפייסבוק שהוא צונח ממטוס בסדר עשו לו לייק, זה עשה לו מאוד טוב למה?

ש: הוא יתחיל לחשוב על עצמו מחשבות טובות.

אליעד: למה?

ש: אני טוב ואני מדהים.

אליעד: איך?

ש: מה איך?

אליעד: למה כשעשו לו לייק הוא חשב על עצמו מחשבות טובות?

ש: הוא חשב שהם גם חושבים את זה.

אליעד: אז מה, למה כשהוא חושב שהם חושבים עליו מחשבות טובות זה גורם לו לחשוב על עצמו מחשבות טובות או כי הוא חושב שהם חושבים מחשבות טובות, למה זה גורם לו לחשוב על עצמו מחשבות טובות, יש לי שאלה אם מישהו חושב עליך מחשבות רעות זה מחייב אותך לחשוב על עצמך מחשבות רעות? אוקי, אם מישהו חושב שהרגל שלך מלוכלכת זה מחייב אותך לחשוב שהרגל שלך מלוכלכת? לא, אם מישהו חושב שהרגל שלך כואבת זה מחייב אותך לחשוב שהרגל שלך כואבת? לא. נכון אז למה אז מה זה משנה כאילו אז הם חושבים, אז הם חושבים מחשבות טובות מה זה אומר למה.

ש: אז גם אתה חושב על עצמך את המחשבות האלה.

אליעד: כן למה, אם מישהו חושב עכשיו יעמדו מאה אנשים ויגידו לך אנחנו חושבים שהרגל שלך כואבת הם חושבים שהאוזן שלך כואבת, הם חושבים שיש לך יתוש על האוזן אבל אין לך יתוש על האוזן.

ש: היא לא בטוחה בזה אבל.

אליעד: מה הקשר מה קשור זה שחושבים עליך משהו לזה שאתה חושב אותו על עצמך מה הקשר?

ש: כי זה דברים שאתה בכל אופן מנסה לבדוק אצלך ואתה בספק לגביהם אז כשחושבים על זה אז זה מטעה את המשקל, אם משהו שאתה יודע וזה לא מזיז לך.

אליעד: איך זה מטעה את המשקל?

ש: כי אתה חושב שזה סימן אתה רואה את זה כסימן, כמו עוד הוכחה כזאת שאני כזה.

אליעד: אז קודם כל התשובה היא נכונה אבל אני חיפשתי את המילה מאמין כי אתה פשוט מאמין לזה, זה כל הסיפור כולו כי אם אנשים עשו לבן אדם לייק אז הוא אומר "רגע אוקי למה הם עשו לי לייק כי הם חושבים ככה וככה, אוקי מאמין לזה נשמע מגניב בוא נאמין לזה, אם אני מאמין לזה אני חושב את זה אם אני חושב את זה זה עושה לי טוב, מעלה אתה הערך". נגיד לדוגמה מישהו עושים לו מלא לייקים אז הוא חושב אם הם עושים לייק כנראה שהם חושבים שמה שכתבתי זה נכון אז אני מאמין לזה שזה נכון.

עכשיו אם הוא היה בטוח שמה שהוא כתב זה לא נכון או שהוא היה בטוח שמה שהוא כתב זה כן נכון ממילא הוא לא היה יכול לקבל תועלת או נזק אם עושים לה לייק או דיסלייק לצורך העניין. אם בן אדם בטוח במשהו אז אם כל העולם יגיד לו שונה או יגיד לו אותו דבר זה לא מעלה ולא מוריד, אם בן אדם בטוח במשהו כל העולם יגיד לו אתה צודק כאילו "אני יודע את זה מה זה אומר זה לא אומר כלום לא היה לי ספק שאני צודק או טועה לכן זה לא הוסיף לי כלום".

או אם בן אדם בטוח במשהו וכל העולם אומרים לו הפוך אבל הוא בטוח בזה שזה ככה מה זה משנה מה העולם אומרים, הבעיה שאנשים אומרים משהו ובן אדם פתוח אליהם במקום לשאול את עצמו מה האמת הוא שואל את עצמו "אוקי מה נראה לי מה נדמה לי או מה אני רוצה לחשוב" אז בעצם הוא מעלה את התמונה כדי שיעשו לו לייק כי אז הוא מאמין למה שאמרו עליו וכשהוא מאמין למה שאמרו עליו אז ממילא זה לפעמים יוצא לו לטובה כשהוא מאמין שחושבים עליו דברים טובים ולפעמים זה יוצא לו לרעה כשהוא חושב שאומרים עליו דברים רעים זה הכל.

אבל ההתניה במוח היא אמונה "אם אומרים עלי כנראה שזה נכון" האמונה הזאת האמונה היא מדביקה את מה שחושבים עליך למה שאתה חושב על עצמך ואחרי שאתה כבר חושב את זה על עצמך ממילא זה עושה לך טוב עושה לך רע וכו'. הבנו את הסיפור?
העלאת ערך עצמי הרגלים גורמים מה בן אדם תגובות בפייסבוק מוחלט כישורים שלם עם עצמי ערך עצמי נמוך להעצים את הביטחון העצמי מטוסים facebook אהבה אהבה עצמית אהבה עצמית בלי תנאים אהבה עצמית ללא תנאים איבוד ערך עצמי איך להיות בטוח בעצמי איך להיות בטוח בעצמך אמונה עצמית בטוח בעצמי בטוח בעצמך ביטחון ביטחון עצמי ביטחון עצמי אמיתי ביטחון עצמי בחיים ביטחון עצמי גבוה ביטחון עצמי חזק ביטחון עצמי חלקי ביטחון עצמי ירוד ביטחון עצמי מופרז ביטחון עצמי נמוך בניית ביטחון עצמי בעיות ביטחון עצמי בעיית ביטחון עצמי בעצמך דימוי דימוי עצמי דימוי עצמי גבוה דימוי עצמי חיובי דימוי עצמי נמוך דימוי עצמי שלילי דימויים דיסלייק הגברת ביטחון עצמי הגברת הביטחון העצמי הגדלת ביטחון עצמי הגדלת הביטחון העצמי החזרת ביטחון עצמי החזרת הביטחון העצמי העלאת העלאת ביטחון עצמי העלאת הביטחון העצמי העלאת הערכה עצמית העלאת ערך עצמי העלאת תמונות לפייסבוק העצמת ביטחון עצמי העצמת הביטחון העצמי הערכה הערכה עצמי הערכה עצמית הערכה עצמית גבוהה הערכה עצמית חיובית הערכה עצמית נמוכה הערכה עצמית רעה הערכה עצמית שלילית הרגשת ביטחון עצמי חוסר ביטחון עצמי חוסר הערכה עצמית חוסר ערך עצמי חושבים עלי חושבים עליך חיוביות חיזוק ביטחון עצמי חיזוק הביטחון העצמי חיזוק הערכה עצמית חיזוק ערך עצמי חסר ביטחון עצמי חסר ערך עצמי טיפול בהערכה עצמית טיפול בערך עצמי לאהוב את עצמי לאהוב את עצמי בלי תנאים לאהוב את עצמי ללא תנאים לאהוב את עצמך לאהוב את עצמך בלי תנאים לאהוב את עצמך ללא תנאים לבנות ביטחון עצמי לבנות ערך עצמי להאמין להאמין בעצמי להאמין בעצמך להגביר את הביטחון העצמי להגדיל את הביטחון העצמי להוריד ביטחון עצמי להחזיר את הביטחון העצמי להיות בטוח בעצמי להיות בטוח בעצמך להעלות את הביטחון העצמי להעלות ביטחון עצמי להעלות ערך עצמי להעצים את הביטחון העצמי להעריך את עצמי להעריך את עצמך להרגיש ביטחון עצמי להשיג ביטחון עצמי להשיג ערך עצמי לחזק את הביטחון העצמי לחזק ביטחון עצמי לייקים בפייסבוק ליצור ביטחון עצמי לפתח את הביטחון העצמי לפתח ביטחון עצמי לרכוש ביטחון עצמי לשדר ביטחון עצמי לשפר את הביטחון העצמי לשפר ביטחון עצמי לשפר דימוי עצמי מה אומרים עלי מה אומרים עליך מה זה ערך עצמי מה חושבים עלי מה חושבים עליך מה מדברים עלי מה מדברים עליך סובל מדימוי עצמי ערך עצמי ערך עצמי גבוה ערך עצמי נמוך פייסבוק פיתוח ביטחון עצמי פיתוח הביטחון העצמי פיתוח הערכה עצמית רוצה ביטחון עצמי שידור ביטחון עצמי שיפור ביטחון עצמי שיפור דימוי עצמי שיפור הביטחון העצמי תגובות תגובות בפייסבוק תגובות חיוביות תחושת ביטחון עצמי תחושת ערך עצמי תמונה תמונות תמונות לפייסבוק
מה זה ערך עצמי? דימוי עצמי, ביטחון עצמי, העלאת ערך עצמי, חיזוק ערך עצמי, ערך עצמי בלתי תלוי, הערכה עצמית לא תלויה, איך נוצר ערך עצמי? איך להעלות ערך עצמי? לחזק ביטחון עצמי
מה זה ערך עצמי? דימוי עצמי, ביטחון עצמי, העלאת ערך עצמי, חיזוק ערך עצמי, ערך עצמי בלתי תלוי, הערכה עצמית לא תלויה, איך נוצר ערך עצמי? איך להעלות ערך עצמי? לחזק ביטחון עצמי
מה זה ערך עצמי? דימוי עצמי, ביטחון עצמי, העלאת ערך עצמי, חיזוק ערך עצמי, ערך עצמי בלתי תלוי, הערכה עצמית לא תלויה, איך נוצר ערך עצמי? איך להעלות ערך עצמי? לחזק ביטחון עצמי מהו ערך עצמי? איך נוצרים דימוי עצמי וביטחון עצמי? ההרצאה עוסקת בהבנת המושגים של ערך עצמי, דימוי עצמי, ביטחון עצמי, ובחינת השפעתם על האדם. אליעד מציע ניתוח מעמיק של איך הערך העצמי משתנה, אילו דפוסים מעורבים בהבנתו, ומהם התנאים שיכולים לחזק או להחליש אותו. בהרצאה זו יש דגש על הקשר בין תחושות שונות של הערכה עצמית לבין המציאות החיצונית שלנו. מהו ערך עצמי? איך נוצר ביטחון עצמי? מהו דימוי עצמי? כיצד ניתן לשפר את הערך העצמי? מה המשמעות של ערך עצמי בלתי תלוי? אליעד מסביר שערך עצמי לא בהכרח תלוי בהצלחה או בכישלון במובנים החיצוניים של החיים. הוא טוען כי הערך העצמי יכול להיות מושפע מצורת החשיבה של האדם על עצמו, ושהדימוי העצמי לא בהכרח מתאם עם הצלחות או כישלונות במבחנים חיצוניים. איך נוצר ערך עצמי? האם הוא תלוי בסביבה? כדי להבין איך הערך העצמי נוצא, אליעד מדבר על דימוי עצמי כמשתנה, שמבוסס על כיצד האדם תופס את עצמו במצבים שונים. לדעתו, ערך עצמי לא חייב להיות תלוי במצבים חיצוניים כמו האם הצלחת במבחן או אם קיבלת עבודה, אלא זה תלוי במה שאתה חושב על עצמך. למשל, אדם עשוי להרגיש שהוא ... ולירידה בביטחונו העצמי במקרה של כישלון. הביטחון העצמי תלוי בשני מרכיבים עיקריים: יכולת האמונה ביכולת שלך להתמודד עם אתגרים, והיכולת להעריך את עצמך בצורה חיובית. כיצד ניתן לשפר ביטחון עצמי? אליעד מציע שיפור דרך פיתוח הערכה עצמית לא תלויה במבחנים חיצוניים. האם הערך העצמי יכול להיות בלתי תלוי? ההרצאה גם מציינת את הרעיון של ערך עצמי בלתי תלוי. לדברי אליעד, ישנם אנשים שמצליחים להגיע לרמה של הערכה עצמית בלתי תלויה, כלומר, הערך שלהם לא נשען על הישגים חיצוניים כמו עבודה או מעמד חברתי. אנשים אלו מקבלים את עצמם כפי שהם, בלי קשר לאופן שבו אחרים רואים אותם. יש לשים לב שכאשר אדם מגיע למקום הזה, הוא לא חושש מכישלונות, כי הערך העצמי שלו לא משתנה בהתאם להם. איך ניתן להעלות את הערך העצמי? כדי להעלות את הערך העצמי, על האדם לשאוף לפתח את ה
הערכה עצמית זה רע, חוסר הערכה עצמית זה טוב, מה רע בערך עצמי חיובי? מה טוב בערך עצמי שלילי? האם ערך עצמי זה טוב או רע? למה לא להעריך את עצמך? ערך עצמי אמיתי, אני אלוהים, הערכה עצמית נמוכה, שבו איש תחתיו, ערך עצמי גבוה
הערכה עצמית זה רע, חוסר הערכה עצמית זה טוב, מה רע בערך עצמי חיובי? מה טוב בערך עצמי שלילי? האם ערך עצמי זה טוב או רע? למה לא להעריך את עצמך? ערך עצמי אמיתי, אני אלוהים, הערכה עצמית נמוכה, שבו איש תחתיו, ערך עצמי גבוה
הערכה עצמית זה רע, חוסר הערכה עצמית זה טוב, מה רע בערך עצמי חיובי? מה טוב בערך עצמי שלילי? האם ערך עצמי זה טוב או רע? למה לא להעריך את עצמך? ערך עצמי אמיתי, אני אלוהים, הערכה עצמית נמוכה , שבו איש תחתיו, ערך עצמי גבוה למה ערך עצמי חיובי הוא מקור לסבל? הרבה אנשים מאמינים שהערכה עצמית חיובית היא טובה, ושעליהם להעריך ולאהוב את עצמם. אולם אליעד מסביר שתפיסה זו היא השורש לכל הסבל שיש לבן אדם בחיים. הסיבה לכך פשוטה: סבל נוצר כאשר קורה דבר שאינך רוצה שיקרה. ככל שאדם מעריך את עצמו יותר, הוא חושב שהמציאות צריכה להתאים את עצמה אליו. כשהמציאות אינה תואמת את רצונותיו - הוא סובל יותר. לדוגמה, כשבן אדם נעקץ על ידי יתוש, אם יש לו הערכה עצמית גבוהה, הוא מרגיש שהעקיצה לא ראויה לו (איך הוא מעז לעקוץ אותי?). אדם כזה יחווה תסכול וכעס גדולים. מנגד, אדם עם הערכה עצמית נמוכה לא יתרגש באותה מידה (מה זה משנה, אני גם ככה לא שווה כלום). המשמעות היא שהערכה עצמית גבוהה גורמת ליותר התנגדות למציאות וכתוצאה מכך ליותר סבל. מדוע דווקא מי שחושב שהוא אלוהים סובל יותר? אליעד משתמש בדימוי של סקאלה להערכת ערך עצמי: בקצה אחד אדם שאומר אני כלום, ובקצה השני אני אלוהים. ככל שאדם מאמין שהוא אלוהים ושהמציאות חייבת להתנהל לפי רצונו, הוא בהכרח יסבול יותר כאשר קורים דברים בניגוד לרצונו. ... כפי שהוא רוצה, ולכן הוא סובל ללא סוף כשהוא מגלה שזה לא כך. רק כשהוא מבין שהוא לא אלוהים, הוא משתחרר מהסבל. מהי הבעיה בערך עצמי נמוך מדי? באופן מפתיע, אליעד מסביר גם את ההיפך: הבעיה נובעת מכך שלאדם יש ערך עצמי נמוך מדי. האדם באמת אלוהים, והמשמעות האמיתית של אלוהים היא שכל מה שקורה במציאות הוא בדיוק רצונו של האדם. אם אדם היה באמת מבין שהוא אלוהים, הוא לא היה סובל לעולם, ... הוא גם זה שיוצר את החלום, כולל את האירועים הלא נעימים. באותו אופן האדם הוא גם מי שיוצר את כל המציאות שהוא חווה. כיצד ערך עצמי נמוך יכול להוביל להבנה שאתה אלוהים? אליעד מסביר שאם אדם יכיר בכך שהוא כלום - שהוא בסך הכל חלק מהמציאות ואינו שולט בה, אז באופן פרדוקסלי הוא יהפוך להיות הכול. רק ... איש תחתיו, אל יצא איש ממקומו) ומפרש אותו על פי רבי נחמן מברסלב. הפסוק מלמד שאם האדם רוצה שלא יוכלו לפגוע בו, עליו להעריך את עצמו פחות ממה שהוא באמת. אם אתה חושב שאתה שווה הרבה, תוריד את ההערכה העצמית שלך. דווקא מי שמשפיל את עצמו, מי שהופך לכלום, המציאות לא תוכל לפגוע בו כי לא יישאר דבר שיפגעו בו. רבי נחמן אף מסביר בפסוק נוסף (כי תצא למלחמה) שכאשר המציאות נגד ... להשפיל את עצמך, להפוך לכלום, ואז בעצם תהפוך להכל, והמציאות תהיה תמיד כרצונך. זאת הדרך היחידה להצלחה אמיתית בחיים. האם הערכה עצמית היא דבר טוב או רע? הפרדוקס שאליעד מציג הוא שהערכה עצמית אמיתית היא בו - זמנית גבוהה מאוד (אתה אלוהים, הכל הוא רצונך) ונמוכה מאוד (אתה כלום). מי שמעריך את עצמו באמצע, ואומר משפטים כמו מגיע לי אהבה, מגיע לי טוב, הולך לסבול מאוד כי המציאות תמיד תפעל נגד רצונו בנקודות מסוימות. גורואים שאומרים לך להעריך את עצמך באופן הזה מובילים אותך למעשה לסבל. לכן, ערך עצמי אמיתי אינו מה שאנשים רגילים מכנים ערך עצמי גבוה, אלא הבנה עמוקה שאתה גם כלום (חלק בלתי נפרד מהמציאות) וגם הכל (אתה הוא זה שיוצר את המציאות). מה המסקנה לגבי הערכה עצמית באופן כללי? המסקנה שאליעד מעביר היא שעל האדם לחקור בעצמו את הנושא ולהגיע להבנה שהערכה עצמית אמיתית פירושה להבין שהוא אלוהים - כלומר, שהכל הוא רצונו. את ההבנה הזו ניתן להשיג רק אם אדם גם מבין שהוא כלום, חלק ממציאות גדולה יותר שאינה בשליטתו. ההבנה הזו משחררת מסבל, כי המציאות כבר לא יכולה להיות נגד רצונו. האם ערך עצמי גבוה הוא טוב? למה
חרדה חברתית, מפחד לדבר, מפחד להתבטא, פחד קהל, פחד מאנשים, חוסר ביטחון עצמי, ערך עצמי נמוך, ערך עצמי גבוה, שותק ליד אנשים, לא מדבר ליד אנשים, אהבה עצמית, ערך עצמי
חרדה חברתית, מפחד לדבר, מפחד להתבטא, פחד קהל, פחד מאנשים, חוסר ביטחון עצמי, ערך עצמי נמוך, ערך עצמי גבוה, שותק ליד אנשים, לא מדבר ליד אנשים, אהבה עצמית, ערך עצמי
... חברתית, מפחד לדבר, מפחד להתבטא, פחד קהל, פחד מאנשים, חוסר ביטחון עצמי, ערך עצמי נמוך, ערך עצמי גבוה, שותק ליד אנשים, לא מדבר ליד אנשים, אהבה עצמית, ערך עצמי מה הקשר בין ביטחון עצמי לבין הבעת דעה? במהלך השיחה, נדונה השאלה ... אלא היכולת לא להיות תלוי במחשבות או בתגובות של אחרים. אהבה עצמית אמיתית היא כאשר אדם אוהב את עצמו גם כשיש לו תחושות שליליות כלפי עצמו. אליעד מציין גם את הדימוי של חתול שחי באופן טבעי ומפגין ביטחון עצמי מבלי להתחשב בתגובה של ... אלא היכולת לא להיות תלוי במחשבות או בתגובות של אחרים. אהבה עצמית אמיתית היא כאשר אדם אוהב את עצמו גם כשיש לו תחושות שליליות כלפי עצמו. אליעד מציין גם את הדימוי של חתול שחי באופן טבעי ומפגין ביטחון עצמי מבלי להתחשב בתגובה של ...
להשיג ערך עצמי, כסף וערך עצמי, ביטחון עצמי, חוסר ערך עצמי, חוסר ביטחון עצמי, דימוי עצמי, הערכה עצמית, להרגיש בעל ערך, לימודים אקדמיים, להשיג כסף, כסף ואושר, חיזוק הערך העצמי
להשיג ערך עצמי, כסף וערך עצמי, ביטחון עצמי, חוסר ערך עצמי, חוסר ביטחון עצמי, דימוי עצמי, הערכה עצמית, להרגיש בעל ערך, לימודים אקדמיים, להשיג כסף, כסף ואושר, חיזוק הערך העצמי
להשיג ערך עצמי, כסף וערך עצמי, ביטחון עצמי, חוסר ערך עצמי, חוסר ביטחון עצמי, דימוי עצמי, הערכה עצמית, להרגיש בעל ערך, לימודים אקדמיים, להשיג כסף, כסף ואושר, חיזוק הערך העצמי מדוע אנחנו באמת מחפשים כסף, יוקרה וערך עצמי? אליעד כהן מסביר בהרצאה לעומק על הקשר שבין כסף, יוקרה וערך עצמי, ומדוע אנשים עושים את הפעולות שהם עושים בחייהם. לפי אליעד, הפעולות שאדם עושה ביום - יום, כגון לימודים לתואר אקדמי או עבודה במקצוע מסוים, מונעות בעיקר מהרצון להרגיש בעל ערך ... או ההצלחה הכלכלית, האמת היא שלרוב מה שמניע אותו זו תחושה פנימית של ערך או סטטוס. מהו הקשר בין לימודים אקדמיים ליוקרה וערך עצמי? אליעד כהן מציג דוגמה של אדם השואל את עצמו למה הוא בכלל רוצה ללמוד תואר במדעי המחשב ומתמטיקה. לכאורה, האדם מנמק זאת ברצון להעלות את הסיכויים לקבל עבודה טובה בתחום ההייטק, אבל ... אבל כשבודקים יותר לעומק, מתגלה שהתואר משמש עבורו לא רק כהכנסה פוטנציאלית עתידית, אלא כמגן מפני תחושת נחיתות חברתית או חוסר ערך עצמי. למה אנחנו נמנעים מלעבוד במקצועות ללא יוקרה? אליעד נותן דוגמה נוספת ומסביר שאנשים לעיתים נמנעים מלעבוד במקצועות מסוימים, כמו עבודה לפי שעות (למשל עבודה בארומה או עבודות ... של אני חייב להוכיח משהו לאחרים או לעצמי נובעת מתוך פחד פנימי שיחשבו עלינו דברים שליליים. למה אנו מונעים על ידי פחד לאבד ערך עצמי? אליעד מסביר שהמוטיבציה המרכזית מאחורי כל פעולה שאדם עושה היא הרצון להימנע מתחושת חוסר ערך עצמי או השפלה. גם הצורך בכסף נובע לא פעם מתוך הצורך להרגיש שיש לנו ערך, ולא באמת מצורך אמיתי כמו אוכל או ביטחון פיזי. אפילו השקל הראשון שאנחנו רוצים להשיג, מונע מתוך הרצון שלא נחווה תחושת השפלה או חוסר ערך עצמי, וכאשר אנחנו מודעים לכך, אנחנו יכולים להתחיל להשתחרר מהשעבוד הזה. האם יש דרך להשתחרר מהמרדף אחרי ערך עצמי וכסף? אליעד מציע להעמיק ולהבין שהמוטיבציה האמיתית שעומדת מאחורי כל הפעולות שלנו היא פשוט הרצון עצמו. הרצון הוא הכוח שמניע אותנו, ולא המטרה החיצונית שאנחנו חושבים שאנו רוצים ... מהכאב שהרצון גורם, ולהגיע למצב שבו אנחנו לא חייבים להשיג משהו מסוים כדי להרגיש טוב עם עצמנו. איך משתחררים מהרצון לחפש ערך עצמי חיצוני? אליעד מציע לשאול את עצמנו שאלות עמוקות כמו: למה אני באמת רוצה את מה שאני רוצה?, ולהמשיך לחפור עוד ועוד, עד שמגיעים להבנה שכל הפעולות שלנו הן ניסיון לברוח מכאב אחד ... בעיקר מניעים של פחד והשפלה - היא הצעד הראשון להשתחררות אמיתית. איך להשיג ביטחון עצמי? מדוע אנחנו מחפשים יוקרה? מה גורם לחוסר ערך עצמי? האם כסף מביא אושר? למה אנחנו רוצים כסף וסטטוס? איך להשתחרר מתחושת חוסר ערך עצמי? האם לימודים אקדמיים מעלים את הערך העצמי? ...
חיצוניות ופנימיות, פנימיות וחיצוניות, השפעה חיצונית, בעיות חיצוניות, אהבה פנימית, אהבה עצמית פנימית, ערך עצמי פנימי, השפעת הסביבה, ערך עצמי חיצוני
חיצוניות ופנימיות, פנימיות וחיצוניות, השפעה חיצונית, בעיות חיצוניות, אהבה פנימית, אהבה עצמית פנימית, ערך עצמי פנימי, השפעת הסביבה, ערך עצמי חיצוני
... ופנימיות, פנימיות וחיצוניות, השפעה חיצונית, בעיות חיצוניות, אהבה פנימית, אהבה עצמית פנימית, ערך עצמי פנימי, השפעת הסביבה, ערך עצמי חיצוני האם יש הבדל בין חיצוניות לפנימיות? אליעד כהן דן בשאלת הקשר בין החיצוניות לפנימיות של האדם, ומתייחס באופן נרחב למשמעות ההשפעה של נסיבות חיצוניות על תחושת הערך העצמי הפנימית. מצד אחד, נראה שהמצב החיצוני (כסף, משפחה, חברים, הצלחה) משפיע על תחושות פנימיות של האדם כמו מצב רוח ואושר. מצד שני, מבחינה ... אינה משפיעה על עצם הקיום של האני, אבל משפיעה מאוד על התחושות והמצב רוח. למשל, אם לאדם יש חובות או בעיות כלכליות, הדבר משפיע על מצב רוחו ועל תחושת הערך העצמי שלו, אף שבמהותו הוא נשאר אותו אדם. אם האדם מנותק לחלוטין מהשפעות חיצוניות, לכאורה הוא עשוי להיות שלם לחלוטין, אך בפועל הוא ימצא עצמו ... עצמו כאני בזכות ההבחנה בין מה שהוא למה שאינו הוא. ללא נקודת ייחוס חיצונית, אין לו דרך לתאר את עצמו, ובכך הוא הופך לכלום מבחינה חווייתית. איך קשור הערך העצמי להשוואה עם החיצוני? אליעד מפרט שהמודעות של האדם לערכו העצמי קיימת אך ורק בזכות הסביבה החיצונית. אם לא היו השוואות חיצוניות ... למציאות החיצונית. מה הקשר בין חיצוניות לפנימיות? איך להתמודד עם בעיות חיצוניות? האם ניתן להיות מאושר בלי קשר לסביבה? כיצד החיצוני משפיע על הערך העצמי הפנימי? האם הרצונות שלנו הם באמת שלנו? למה הסביבה משפיעה על מצב הרוח? ...
איך לדעת למה אני אוהב אותה? איך לדעת למה אני רוצה אותה? איך לדעת למה אני חושב עליה? איך לדעת למה משהו עושה לי טוב? טוב בלי בלעדיה, מה חסר לי בעצמי? למה אני לא אוהב את עצמי? ערך עצמי, אהבה עצמית, שייכות, בדידות, להרגיש טוב לבד
איך לדעת למה אני אוהב אותה? איך לדעת למה אני רוצה אותה? איך לדעת למה אני חושב עליה? איך לדעת למה משהו עושה לי טוב? טוב בלי בלעדיה, מה חסר לי בעצמי? למה אני לא אוהב את עצמי? ערך עצמי, אהבה עצמית, שייכות, בדידות, להרגיש טוב לבד
... לי טוב? טוב בלי בלעדיה, מה חסר לי בעצמי? למה אני לא אוהב את עצמי? ערך עצמי, אהבה עצמית, שייכות, בדידות, להרגיש טוב לבד איך ... המדויק שגורם לך להרגיש טוב, לדוגמה, תחושת שייכות, נחשקות, משמעות או ערך עצמי. אם אתה אוהב מישהי כי איתה אתה מרגיש שייכות, הרי שבלעדיה תחווה חוסר שייכות, בדידות, ותחושת ניכור. אם איתה אתה מרגיש ערך עצמי גבוה, הרי שבלעדיה תרגיש תחושת ערך נמוכה יותר, ... חוויה טובה שונה במהותה. לדוגמה, ייתכן שעם אדם מסוים תחווה טוב מסוג הערכה עצמית, ועם אדם אחר תחווה טוב מסוג נחשקות או ביטחון. לכן, ... כדי לחוות תחושה טובה. מדוע עדיין זקוקים לחיזוקים חיצוניים גם אם מעריכים את עצמנו? רבים מתבלבלים ואומרים: אבל אני כן מעריך את עצמי, יש לי ביטחון עצמי, למה אני עדיין זקוק לאישור או לאהבה מבחוץ? התשובה לכך היא שגם אם אדם מעריך את עצמו, ייתכן שהוא עדיין לא הגיע למאה אחוז סיפוק עצמי. ... עדיין רוצה עוד כסף, כך גם בנושא של תחושות רגשיות. אם היית מרגיש תחושת ערך עצמי של מאה אחוז באופן מוחלט, לא היית נהנה כלל מהתוספת ... בנקודה שהכי חסרה לך. אם זיהית תחושת ערך חסרה, עבוד על אהבה עצמית והערכה עצמית פנימית יותר. אם זיהית תחושת בדידות, נסה לחזק את ... לעומק? חקירה לעומק מאפשרת לך לבנות תחושה פנימית חזקה של אהבה עצמית וערך עצמי. ברגע שיש לך ביטחון עצמי מלא ושייכות פנימית אמיתית, ... תלות רגשית והתגברות עליה התמודדות עם התמכרויות וחיפוש תחושת ביטחון ערך עצמי: איך לחזק את התחושה מבפנים? איך להבין למה אוהבים ... לבדוק באופן ספציפי מהן התחושות הטובות שחווים באותו קשר. האם מדובר בתחושת ערך עצמי, שייכות, נחשקות, משמעות או אהבה עצמית? הגדרת התחושות ... לתת תחושת אהבה וביטחון. כל סוג של טוב שונה מהאחר. לכן, אם מרגישים ערך עצמי או שייכות בקרבתו של מישהו, חשוב להגדיר זאת במילים ... הרי שבמצב ללא הקשר מרגישים פחות נחשקים. אין הכוונה שלא קיים כלל ערך עצמי או שלא קיימת שום אהבה עצמית, אלא שרמת הערך או האהבה ... מלאה, ולכן מחפשים חיזוק ממישהו אחר. איך להבין את הסתירה של אני כן מעריך את עצמי אבל עדיין רוצה חיזוק חיצוני? גם אדם שמעריך את עצמו יכול לחפש עוד ערך או עוד אהבה מבחוץ. בדומה לאדם שיש ... למאה אחוז סיפוק אישי, תמיד יחפשו עוד קצת. לכן, הנקודה היא לא שבכלל אין ערך עצמי, אלא שאין ממנו מספיק כדי לוותר על ההנאה מתוספת הערך ... זאת לעומק? חקירה עמוקה מאפשרת לאדם להרגיש טוב לבדו, להעלות את תחושת הערך העצמי שלו ולהפסיק להיות תלוי בתנאים חיצוניים. ברגע שיש ... תלות רגשית והתגברות עליה התמודדות עם התמכרויות וחיפוש תחושת ביטחון ערך עצמי: איך לחזק את התחושה מבפנים ...
הערכה עצמית, רצון להיות מפורסם, ביטחון עצמי, להעריך את עצמך, רוצה להתפרסם, לאהוב את עצמך, להיות בטוח בעצמך, לראות את חצי הכוס המלאה, חשיבה חיובית, מהו ערך עצמי? להרגיש טוב עם עצמך
הערכה עצמית, רצון להיות מפורסם, ביטחון עצמי, להעריך את עצמך, רוצה להתפרסם, לאהוב את עצמך, להיות בטוח בעצמך, לראות את חצי הכוס המלאה, חשיבה חיובית, מהו ערך עצמי? להרגיש טוב עם עצמך
הערכה עצמית, רצון להיות מפורסם, ביטחון עצמי, להעריך את עצמך , רוצה להתפרסם, לאהוב את עצמך, להיות בטוח בעצמך, לראות את חצי הכוס המלאה, חשיבה חיובית, מהו ערך עצמי? להרגיש טוב עם עצמך מהו ערך עצמי וכיצד הוא משפיע על הביטחון העצמי שלנו? בהרצאה הזו, אליעד כהן מתמקד בהבנה של הערכה עצמית, ביטחון עצמי וחשיבה חיובית. הוא מדבר על כיצד אנשים תופסים את עצמם ואת הערך שלהם, כמו גם על איך הרצון להיות מפורסם והצורך בהערכה משפיעים על תחושת הערך העצמי שלנו. אחד הרעיונות המרכזיים אליעד מציג הוא שהאדם יכול להרגיש טוב עם עצמו רק כאשר הוא מעריך את עצמו בצורה נכונה, בלי לחפש כל הזמן אישור מהסביבה. הוא מציין שמי שקשור יותר להשגת הערכה חיצונית, עשוי להתקשות למצוא את תחושת הערך הפנימי שלו. הוא מבדל בין שני מצבים חשובים: - שינוי המציאות: להילחם בנורמות החברתיות ולנסות לשנות את הדרך בה ... למצוא את הדרך האישית שלו להעריך את עצמו ולהבין את היתרונות והחסרונות שבקבלה עצמית. הוא מדבר על חיפוש אחר תחושת ערך פנימית, שהיא הרבה מעבר להכרה או הערכה חיצונית. לסיכום, אליעד מציע להשקיע בהבנה של הערך העצמי שלך ולתפוס אותו כמבוסס על ההבנה הפנימית של עצמך, ולא על חיפוש אחר חיזוקים חיצוניים. בכך, כל אחד יוכל להגיע למקום של שלמות פנימית ולהבין איך להרגיש טוב באמת. מהו ערך עצמי? כיצד להרגיש טוב עם עצמך? איך לבנות ביטחון עצמי? האם פרסום באמת משנה את הערך העצמי? למה קשה לקבל את עצמך? מהי הערכה עצמית ואיך היא קשורה לרצון להיות מפורסם? ההרצאה עוסקת בהבנת הערכה עצמית, כיצד היא משפיעה על ביטחוננו האישי, הרצון להיות מפורסם ותחושות כמו אהבה עצמית. מדובר בניתוח של מהות הערך העצמי, כיצד ניתן להרגיש טוב עם עצמך, ולהיות בטוח בעצמך, תוך עיסוק במושגים כמו חשיבה חיובית וראיית חצי הכוס המלאה. מהו ערך עצמי וכיצד ניתן להרגיש טוב עם עצמך? הערכה עצמית נובעת מהתפיסה האישית של אדם כלפי עצמו. זהו תהליך של הכרה בחוזקות ובחולשות שלך ושל קבלה עצמית. האמונה בעצמך, אפילו כשהחיים לא תמיד פועלים כפי שציפית, היא חלק מההבנה הזו. הערך העצמי משדר ביטחון אישי ועוזר להתמודד עם האתגרים השונים בחיים. אחד המרכיבים המרכזיים בהערכה עצמית הוא להרגיש טוב עם עצמך, ולהשקיף על הדברים בצורה חיובית - לראות את חצי הכוס המלאה ולא את הריקה. כיצד הרצון להיות מפורסם משפיע על הערכה העצמית? הרצון להיות מפורסם הוא תופעה רווחת בקרב אנשים שמחפשים להרגיש מוערכים. המפורסמות מקנה יתרונות של הכרה ציבורית, הערכה ואפילו אהבה ממקום של חיצוניות. אליעד מדבר על כך שמאחורי הרצון להיות מפורסם יש פעמים רבות רצון לאמת את הערך העצמי של אדם. המפורסם, בתפיסה של רבים, נתפס כאדם שמוערך, ולכן אדם שמגיע למעמד זה עשוי להרגיש שהוא הצליח לממש את הערך העצמי שלו. הבעיה היא שלא תמיד מדובר במימוש פנימי של הערך העצמי, אלא בתגמול חיצוני שנכפה על האדם. המטרה היא להבין את היתרונות והחסרונות של להיות מפורסם, ולזהות אם האדם באמת מרגיש טוב עם עצמו, או שהוא תלוי בהערכה חיצונית כדי להרגיש בעל ערך. האם להיות מפורסם באמת טוב? אילו חסרונות יש במפורסם? השיחה בין המשתתפים בהרצאה מתמקדת בשאלה האם להיות מפורסם הוא באמת טוב. ... פרטיות ולחץ ציבורי. כיצד להעריך את עצמך מבלי להיות תלוי באחרים? ההרצאה מציעה שכל אחד מאיתנו יכול לפתח הערכה עצמית בצורה שתהיה יציבה ואמיתית. הערכה עצמית אמיתית נובעת לא מהצלחה חיצונית או מהתפיסה של אחרים, אלא מההבנה האישית של הערך שלך. כדי להרגיש טוב עם עצמך, חשוב לשאול את עצמך שאלות עמוקות, כמו מה ...
מרגיש לא בסדר, אף פעם לא מרוצה, האשמה עצמית, מרגיש שאני לא בסדר, ביקורת עצמית, מרגיש לא מספיק טוב, מרגיש לא טוב מספיק, חוסר אהבה עצמית, חוסר ערך עצמי, שנאה עצמית, ocd, פרפקציוניזם
מרגיש לא בסדר, אף פעם לא מרוצה, האשמה עצמית, מרגיש שאני לא בסדר, ביקורת עצמית, מרגיש לא מספיק טוב, מרגיש לא טוב מספיק, חוסר אהבה עצמית, חוסר ערך עצמי, שנאה עצמית, ocd, פרפקציוניזם
... לא בסדר, אף פעם לא מרוצה, האשמה עצמית, מרגיש שאני לא בסדר, ביקורת עצמית, מרגיש לא מספיק טוב, מרגיש לא טוב מספיק, חוסר אהבה עצמית, חוסר ערך עצמי, שנאה עצמית, ocd, פרפקציוניזם מהם הגורמים ... להרגיש מרוצה מהתוצאה. ההשוואה הלא ריאלית: אליעד מציין שלעיתים אנשים משווים את עצמם לסטנדרטים שהם בעצם בלתי ניתנים להשגה, דבר שמוביל לתחושת חוסר ערך עצמי ושנאה עצמית. השוואה כזו יכולה להיות גם ביחס לכלל ... שמרגיש שהוא לא בסדר סובל מפרפקציוניזם, שבו הוא לא מקבל את עצמו כפי שהוא, אלא רק אם הוא משיג תוצאות מושלמות. כיצד משקל האשמה העצמית משפיע על תחושת הערך העצמי של האדם? אליעד מתאר איך תחושת האשמה העצמית משפיעה על האדם, וכיצד זה קשור לאמונה האישית שלו בערך העצמי וביכולת שלו להשתפר. האשמה עצמית לא תמיד ... שמרגישים לא בסדר מתוך רצון להשתפר. תחושת האשמה עשויה להניע אותם לפעול ולנסות להשתפר, אך כאשר האשמה עצמית הופכת לדפוס קבוע, זה גורם לתחושות של חוסר ערך עצמי. מהו תפקיד הפרפקציוניזם בהרגשת חוסר הערך העצמי? פרפקציוניזם משחק תפקיד חשוב בהרגשה של חוסר ערך עצמי. אליעד מסביר שלעיתים אדם שעובר ביקורת עצמית גבוהה מייחס את הערך העצמי שלו אך ורק להשגת תוצאות מושלמות. כאשר הוא ... מדי: אדם עם נטייה לפרפקציוניזם ירגיש כל הזמן שהוא לא עמד בציפיות שהוא עצמו הציב. אף פעם הוא לא ירגיש מרוצה מהתוצאה, מה שמוביל לאכזבה ולתחושת חוסר ערך עצמי. הדמיון בין מציאות לדמיון: אליעד מציין שבמקרים ... בצורה מודעת, הוא יכול לעצור את הדפוסים האוטומטיים ולהתחיל לחשוב מחדש על האחראיות האישית שלו. איך להתמודד עם ביקורת עצמית? מהם הסיבות להרגשת חוסר ערך עצמי? איך להפסיק להאשים את עצמנו? מהם הגורמים לפרפקציוניזם? כיצד לשפר את הערך העצמי? ...
ניתוח רצון, למה אני רוצה שמישהי תאהב אותי? למה אני רוצה שיעריכו אותי? מה זה ערך עצמי? האם יש סיבה לרצון? האם הרצון אקראי? מה זה סיבתיות? ניתוח סיבה ותוצאה של הרצון, מהי סיבת הרצון? למה יש לי רצון? למה אני רוצה משהו?
ניתוח רצון, למה אני רוצה שמישהי תאהב אותי? למה אני רוצה שיעריכו אותי? מה זה ערך עצמי? האם יש סיבה לרצון? האם הרצון אקראי? מה זה סיבתיות? ניתוח סיבה ותוצאה של הרצון, מהי סיבת הרצון? למה יש לי רצון? למה אני רוצה משהו?
... רצון, למה אני רוצה שמישהי תאהב אותי? למה אני רוצה שיעריכו אותי? מה זה ערך עצמי? האם יש סיבה לרצון? האם הרצון אקראי? מה זה סיבתיות? ניתוח סיבה ותוצאה של הרצון, מהי סיבת הרצון? למה יש לי רצון? למה אני רוצה ... מה הסיבה שאני רוצה שמישהי תאהב אותי? הנושא המרכזי שאליעד כהן מדבר עליו הוא הרצון להיות אהוב או לקבל הערכה, ומה עומד מאחורי הרצונות הללו. השיחה מתמקדת בשאלות כמו: למה אני רוצה שמישהי תאהב אותי או תחזור אליי, למה חשוב לי לקבל הערכה מאחרים, ומה המשמעות של ערך עצמי בעיניי. האם הרצון שלי הוא סיבתי או אקראי? אליעד כהן מסביר שיש שתי אפשרויות להבין את הרצון: אפשרות ראשונה: הרצון הוא אקראי, ללא ... אחרות, אתה רוצה שאחרים יחשבו שיש לך יתרונות, כי כך אתה מרגיש טוב יותר לגבי עצמך. לפי אליעד, הרצון בערך עצמי הוא למעשה רצון פנימי - אתה לא רוצה להרגיש שאתה חסר ערך. מה זה בעצם ערך עצמי? ערך עצמי, לפי אליעד כהן, הוא ההרגשה שיש לך כאשר אתה חושב שאחרים חושבים שיש לך יתרונות. כלומר, אתה משתמש בדעות של ... מחסרונות שאתה מזהה בעצמך. אתה מגדיר דברים מסוימים כחסרונות ומנסה להיפטר מהם באמצעות קבלת אישור או הערכה מאחרים. לדוגמה, אם אתה חושב שאתה חסר ביטחון, אתה מחפש אישור מאחרים כדי להוכיח שאתה בעל ביטחון. כיצד להתמודד עם הרצון לקבל הערכה? אליעד כהן מציע לא להתמקד באדם שאתה רוצה לקבל ממנו הערכה, אלא לבדוק מדוע אתה בכלל מרגיש שיש בך חסרונות. השיטה שהוא מציע היא קודם כל להכיר בכך שהבעיה לא נמצאת במישהי שלא חוזרת אליך, אלא ... מזהה בעצמך. לאחר מכן, תחקור את השאלה מדוע אתה רואה בעצמך חסרונות. אם תפתור את השאלה הזו, הרצון לקבל הערכה או אהבה מבחוץ ייעלם. איך להבין את הרצון? אליעד מציע לשאול את עצמך שאלות ממוקדות לגבי הרצונות שלך: האם אני חושב שהרצון שלי הוא ... אני רוצה שיאהבו אותי או יעריכו אותי דווקא בדרך הזו? אם תבין לעומק את הסיבות האלו, תגלה שהרצון לקבל הערכה הוא רק תוצאה של הרצון שלך להימנע מתחושת חסרונות עצמיים, ותוכל להשתחרר מהרצון הזה. למה אני רוצה שמישהו יאהב אותי? מה זה סיבתיות ואקראיות? למה אני מחפש הערכה מאחרים? איך להרגיש טוב לבד? האם יש סיבה מוחלטת לרצון? איך להעלות ערך עצמי? איך להתמודד עם דחייה? מהי סיבתיות? מהי אקראיות? למה דברים קורים? סיבתי או אקראי, אקראי או סיבתי, האם לרצון יש סיבה? למה אני ... יחסי סיבה ותוצאה, מה זה סיבה מוחלטת? האגו של אלוהים, הכל כרצוני תמיד, למה אני לא אוהב את עצמי? מה זה חוסר ערך עצמי? למה אני לא מעריך את עצמי? הכל קורה מעצמו, איך להבין למה אני רוצה משהו? איך לדעת שמשהו אקראי? איך לדעת שיש סיבה למשהו? איך לדעת מה הסיבה של משהו? איך ...
חוסר אהבה עצמית, רוצה שיאהבו אותי, למה אתה לא אוהב את עצמך? מה חסר לך? למה בן אדם לא אוהב את עצמו? שנאה עצמית, חוסר ערך עצמי, חוסר הערכה עצמית, דימוי עצמי נמוך, חרדה חברתית
חוסר אהבה עצמית, רוצה שיאהבו אותי, למה אתה לא אוהב את עצמך? מה חסר לך? למה בן אדם לא אוהב את עצמו? שנאה עצמית, חוסר ערך עצמי, חוסר הערכה עצמית, דימוי עצמי נמוך, חרדה חברתית
... אהבה עצמית, רוצה שיאהבו אותי, למה אתה לא אוהב את עצמך? מה חסר לך? למה בן אדם לא אוהב את עצמו? שנאה עצמית, חוסר ערך עצמי, חוסר הערכה עצמית, דימוי עצמי נמוך, חרדה חברתית למה אדם לא אוהב את עצמו? מה חסר לו? ההרצאה עוסקת בשאלות עמוקות על חוסר אהבה עצמית, חוסר ערך עצמי, דימוי עצמי נמוך, ושנאה עצמית. התכנים עוסקים בתודעה האנושית ובאופן שבו אנשים יכולים לפתח תחושת ערך עצמי בריאה. אליעד מעלה שאלות רבות לגבי המניעים לכך שמישהו רוצה להיות אהוב על ידי אחרים, ומדוע תחושות אלו נפוצות כל כך. הוא מתאר את ... הוא פותח את השיחה בשאלות, כמו למה חשוב לאדם שאחרים יאהבו אותו? והוא מציע שזאת אינה בהכרח בעיה של אגו, אלא זו יכולה להיות תוצאה של חוסר ערך עצמי פנימי. יש מי שטוען שזה קשור לפחד מלעמוד מול תחושות פנימיות של חוסר ערך. יש אנשים שלא יכולים לשאת את זה שהם לא אהובים, והם מוכנים ... מספקת להם תחושת ערך. אחרים עשויים להרגיש שהתשובה טמונה בעצם העובדה שבני אדם רוצים את האישור החברתי כדי להרגיש שהם שווים. מהו הקשר בין דימוי עצמי לבין צורך באישור חיצוני? נראה שאליעד טוען שהשפעת האהבה של אחרים נוגעת בעובדה שאדם מרגיש שהאהבה הזו משקפת את יתרונותיו ... אם אדם מצליח להבין את חסרונותיו ולהכיל אותם, אז לא יהיה לו צורך במילוי החסרונות האלה על ידי אחרים. תחושת השלם תביא לכך שלא תזדקק להערכה או לאישור מבחוץ. אליעד מציין שהחיים הם לא תמיד מושלמים, וייתכן שיש חסרונות שאתה לא יכול לשנות, אך עדיין תוכל לקבל אותם כמרכיב שולי שמגיע יחד עם יתרונותיך. כל עוד אתה משלים עם החסרונות שלך, לא תתלה את תחושת הערך העצמי שלך במה שאחרים חושבים עליך. איך תשפיע האהבה העצמית על חייך? בהמשך, אליעד מציין כי כאשר אדם מתחיל לקבל את עצמו באמת, הוא עשוי להבין את ... נחות כל הזמן או לחפש אישור מאחרים. כך תוכל לחיות חיים שלמים ומספקים, שמבוססים על קבלה עצמית. חוסר אהבה עצמית? איך לאהוב את עצמך? תחושת חוסר ערך עצמי? האם הערכה עצמית חשובה? איך להתמודד עם חוסר אהבה? מהו דימוי עצמי נמוך? ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על לייקים בפייסבוק, תגובות חיוביות, דיסלייק, אהבה עצמית, ערך עצמי, ביטחון עצמי, דימוי עצמי, מה חושבים עליך? העלאת תמונות לפייסבוק, תגובות בפייסבוק, הערכה עצמית, להאמין בעצמך
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: ערך עצמי, איך להיות מאושר? בשביל מה לחיות? מי ברא את אלוהים? האם יש אמת מוחלטת? האם לדומם יש תודעה? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? מה המשמעות של החיים? למה יש רע בעולם? איך להנות בחיים? למה העולם קיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? איך נוצר העולם? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש או אין אלוהים? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם הכל אפשרי? האם אפשר לדעת הכל? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש בחירה חופשית? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך להיות הכי חכם בעולם? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? אולי אנחנו במטריקס? האם יש משמעות לחיים? למה לא להתאבד? האם באמת הכל לטובה ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: ערך עצמי, איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? דיכאון? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? כעס ועצבים? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם לחץ? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לקבל החלטות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך ליצור אהבה? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לעשות יותר כסף? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להאמין בעצמך? איך להיגמל מהימורים? איך לשתול מחשבות? איך להתמודד עם גירושין? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לשנות תכונות אופי? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לחנך ילדים? איך לנהל את הזמן? איך להעריך את עצמך? איך למצוא זוגיות? איך לפרש חלומות? איך לא להישחק בעבודה? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להעביר ביקורת בונה? איך להיות מאושר ושמח? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לשפר את הזיכרון? איך להצליח בראיון עבודה? איך להצליח בזוגיות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להשיג ביטחון עצמי ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי קריירה, מטפל אישי מומלץ, מאמן אישי למתבגרים בתחום ערך עצמי - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3750 שניות - עכשיו 15_07_2025 השעה 14:50:45 - wesi1