אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה תחושות ✔חיבור רגשי, ניתוק רגשי, התנתקות רגשית, הזדהות רגשית, התחברות רגשית, להדחיק רגשות, הדחקה רגשית ✔ מהי התנתקות רגשית והאם היא באמת...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
7:49חיבור רגשי, ניתוק רגשי, התנתקות רגשית, הזדהות רגשית, התחברות רגשית, להדחיק רגשות, הדחקה רגשית
מהי התנתקות רגשית והאם היא באמת מועילה?

המושג התנתקות רגשית נשמע לפעמים חיובי מכיוון שהוא מאפשר לאדם להתרחק מהרגשות ולבחון את המצב בצורה אובייקטיבית ושכלית יותר. אבל אליעד כהן מסביר שאין באמת הבדל בין השכל לבין הרגש, ושבעצם המושג "התנתקות רגשית" מוטעה ולא מדויק. לפי אליעד, הוא לא מלמד אנשים להתנתק מהרגשות שלהם, אלא להפך - להתחבר אליהם באמת. אדם שמנותק רגשית הוא דווקא זה שמתכחש לרגש עמוק מאוד, הרגש של אחדות שקיים בתוכו.

לדוגמה, אם מישהו צובט אותך ואתה מרגיש כאב, לכאורה זה דבר רע. אבל אם תבדוק לעומק, תגלה שיש במצב הזה גם היבט חיובי או נייטרלי. כלומר, למרות שהתגובה הראשונית היא רגש שלילי, חיבור רגשי עמוק יותר יאפשר לך לחוות בו - זמנית גם את הצדדים הנוספים של החוויה. אפשר לומר שכאשר מישהו מתנתק מהרגש שהוא "רע" הוא מתחבר במקביל לרגש אחר, כמו הרגש שהמצב "טוב" או שהוא פשוט נייטרלי. אליעד מדגיש שזה לא ניתוק, אלא התחברות למקום רגשי פנימי רחב יותר.

כיצד מתבצעת חקירה פנימית שמובילה לחיבור רגשי?

אליעד נותן דוגמה פשוטה כדי להמחיש כיצד עובדת חקירה פנימית עמוקה שמובילה לחיבור רגשי. למשל, אם אדם אומר שהוא רוצה לשתות חלב, אפשר לשאול אותו מדוע הוא רוצה לשתות חלב. הוא יענה שהוא פשוט רוצה לשתות חלב, אבל אם הוא יבדוק עמוק יותר, הוא ימצא שהסיבה לכך היא הרצון שלו להיות מאושר. ואם הוא יתבונן אפילו עוד יותר עמוק בתוך הרצון הזה להיות מאושר, הוא יגלה שמתחת לכל הרצונות, התחושה הכי בסיסית היא שהכל מושלם ברגע הזה.

כך בעצם מתברר שהרגש הכי עמוק שנמצא אצל האדם הוא רגש האחדות והשלמות של המציאות. אליעד מסביר שאדם שמודע רגשית למה שהוא באמת מרגיש - ולא רק לרגשות השטחיים הראשוניים שלו - מחובר לרגשות שלו בצורה מלאה ולא חלקית.

האם אפשר להתחבר רגשית גם לחוויות של סבל וכאב?

כשאדם סובל, זה משום שהוא מזדהה רק עם ההיבט של החוויה שבו הוא לא רוצה את מה שקורה. אך קיימת אפשרות להתחבר רגשית גם לצדדים אחרים של אותה חוויה. אליעד נותן דוגמה קיצונית של אדם שסובל מכאבים חזקים ואומר שאותו אדם לא נהנה כי הוא אומר "אני לא רוצה את זה". אבל בעצם קיימת בתוכו גם האפשרות הפוכה של לומר "אני רוצה את זה", ומכאן להתחיל ליהנות גם מהסבל.

הנקודה שאליעד מדגיש היא שלא מדובר בשקר או בהכחשה, אלא ההפך - ההזדהות עם סבל בלבד היא הכחשה של האמת הרחבה יותר. אדם יכול בו זמנית להרגיש שכואב לו מאוד ושהוא לא רוצה את הכאב, וגם להרגיש את ההפך: שיש בו מקום פנימי שכן יכול ליהנות או לפחות לקבל את הכאב כחלק בלתי נפרד מהחוויה הכוללת של החיים.

האם מה שקורה לנו הוא נגדנו או בעדנו?

אליעד מסביר שכאשר אדם מסתכל על המציאות, הוא יכול לראות אותה בשתי דרכים שונות לחלוטין. הדרך הראשונה היא לראות את המציאות כמשהו אקראי לחלוטין, חסר משמעות ומנוגד לרצון שלו. זוהי הדרך שתוביל אותו לסבל מתמשך. הדרך השנייה היא לראות את הכל כרצון אלוהי מושלם. בדרך הזאת, כל מה שקורה הוא הרצון האמיתי והעמוק ביותר של המציאות עצמה, ולכן החוויה הופכת להיות קלה ונסבלת יותר.

אך יש גם נקודת מבט שלישית ועמוקה יותר: שאין שום הבדל בין שתי נקודות המבט הללו, ושהחוויה הכוללת של המציאות תמיד שלמה ומושלמת, לא משנה מה האדם מרגיש כרגע. זו הנקודה המאפשרת חיבור רגשי מלא ושלם, כי האדם מתחבר גם למקום שבו אין הבדל בין הכאב להנאה, בין הטוב לרע, ובין האחדות לנפרדות.

איך לשנות את ההזדהות עם הכאב לחיבור רגשי מלא?

כאשר אדם סובל, הוא מזדהה באופן חלקי בלבד עם המציאות. הוא מזדהה רק עם החלק שמרגיש כאב ודוחה את המצב. אליעד מציע לשנות את נקודת המבט על ידי כך שהאדם יפסיק להיות צבוע עם עצמו. האדם הצבוע הוא זה שמציג רק חצי מהמציאות: "רע לי". אבל המציאות השלמה היא לא רק "רע לי", אלא בו - זמנית גם "טוב לי", וגם "אין שום הבדל בין הטוב לרע". לכן, ההזדהות השלמה והכנה ביותר עם המציאות היא לראות את כל שלושת ההיבטים האלה יחד ולא רק אחד מהם.

לסיכום, מהו חיבור רגשי אמיתי?

חיבור רגשי אמיתי הוא לא התכחשות לרגשות שליליים או התנתקות מהם. להפך, הוא היכולת לזהות ולחוות בו - זמנית את כל הצדדים של כל חוויה, כולל את הטוב, את הרע, ואת האחדות שמחברת אותם. כאשר אדם מבצע חקירה פנימית עמוקה ומגיע לתובנה שהכל אחד, הוא מגיע לחיבור רגשי מלא ולאחדות רגשית פנימית אמיתית.
מהי התנתקות רגשית והאם היא רצויה?

התנתקות רגשית נתפסת לעיתים כהתרחקות מהרגשות כדי להסתכל על המציאות בצורה אובייקטיבית ושכלית. אך למעשה, לפי ההסבר שניתן, אין באמת הבדל בין השכל לרגש. לכן, הגישה המוצגת כאן אינה מלמדת כיצד להתנתק רגשית, אלא כיצד להתחבר רגשית. אדם שאינו מבין את הרגשת האחדות הפנימית שבו - למעשה, הוא מנותק רגשית. החיבור הרגשי משמעו להבין שהכל אחד ולא להתכחש לרגשות עמוקים אלה.

מהו הקשר בין רגשות לבין חוויית הנפרדות?

כאשר אדם חווה חוויה מסוימת, כמו כאב מצביטה, הוא מרגיש שזה רע. אך אם הוא יבדוק זאת לעומק, יוכל להבין שהחוויה אינה רק רעה, אלא יש בה גם היבט נייטרלי או אף חיובי. יש שיראו בכך ניתוק רגשי - כיוון שהאדם מתרחק מהזדהות מלאה עם הכאב - אך בפועל מדובר בחיבור רגשי, כיוון שהוא נפתח להיבטים נוספים של החוויה.

מהי הדרך להתחבר רגשית באמת?

חיבור רגשי משמעותו להיות מודע לכל ההיבטים של החוויה הרגשית. לדוגמה, אם אדם חש רצון לשתות חלב, אפשר לשאול אותו מה עומד מאחורי הרצון הזה. כאשר הוא יתעמק בכך, הוא יוכל לראות שהרצון לשתות חלב נובע, בסופו של דבר, מהרצון להיות מאושר. ואם ימשיך להתבונן לעומק, יוכל להגיע להבנה שכל הרגשות בסופו של דבר מובילים להרגשה שהכל מושלם ברגע הזה.

כיצד ניתן להתחבר רגשית גם לחוויות שליליות?

כאשר אדם סובל, הוא יכול לנסות להתחבר לחלק שבו שיכול ליהנות גם מהסבל. לדוגמה, אדם שחווה כאב יכול לזהות בתוכו נקודת מבט שמסוגלת לקבל את הכאב ואף ליהנות ממנו. ההזדהות עם הכאב נוצרת כאשר האדם אומר "אני לא רוצה את זה", אך קיימת אפשרות הפוכה שבה יוכל לזהות רצון שכן לקבל את החוויה.

האם כל מה שקורה הוא בעד או נגד הרצון שלנו?

ישנן שתי אפשרויות: ניתן לראות את כל מה שקורה כנגד הרצון של האדם (ואז הוא יסבול), או שאפשר לראות את הכל כרצון האלוהי (ואז הכל מקובל ונסבל). למעשה, קיימים שלושה היבטים:

1. החוויה נראית כחסרת משמעות ואקראית לחלוטין.

2. החוויה היא ההתגלות המושלמת ביותר של האחדות.

3. אין הבדל בכלל בין החוויות - הן כולן שוות.

איך ניתן לשנות את תפיסת הסבל?

כאשר אדם כואב לו, זה מפני שהוא מזדהה עם ההיבט של הכאב והסבל. אך ניתן בו זמנית להזדהות עם היבט נוסף שאומר שזהו רק חלק מהשלם. כאשר מסתכלים על החוויה כולה - הכאב, ההנאה והאחדות שביניהם - ניתן להגיע לתחושת חיבור רגשי אמיתי ולא להישאר בהזדהות חד - צדדית עם הכאב בלבד.
מצב של התנתקות רגשית, מה זאת אומרת כשאת קודם הבאת את המחשבה שכאילו אני מסביר איך להתנתק רגשית ולהסתכל על זה בצורה אובייקטיבית נכון, עכשיו מי שאומר את זה עכשיו מה מנסים לומר, מנסים לומר שכאילו יש לנו את השכל ויש את הרגש ואתה כאילו צריך להתנתק ברגש ולהסתכל על זה בשכל אבל זה לא נכון זה לא מדויק, למה זה לא מדויק כי מצד האמת אין הבדל בין השכל לרגש והסברנו את זה גם פעם. אבל מה שאני בא לומר אני לא מלמד ניתוק רגשי אני מלמד חיבור רגשי, למה חיבור רגשי כי בן אדם שקורה לו משהו ביומיום אם הוא לא מבין את מה שאנחנו מדברים אז הוא מנותק רגשית כי הוא מתכחש לרגש של האחדות שנמצא בתוכו. הבנתם ואני מסביר לך פה אל תהיה מנותק רגשית, אל תתכחש לרגש בתוכך שאומר לך שהכל אחד.

ש: אבל יש כל מיני רגשות.

אליעד: כן, לא ברור אני אומר דוגמה נגיד שמישהו צובט אותך ואת מרגישה שזה רע ואז אני אומר לך תביני שזה גם רע אבל זה גם שווה, עכשיו לכאורה מישהו יכול להגיד "זה ניתוק רגשי כי אני הרגשתי שזה רע ואתה אומר לי תבין שזה אחד" אבל אפשר להגיד שזה חיבור אישי, את חייבת אפשר להגיד "אתה ניתקת אותי רגשית כי אני קודם חשבתי שזה עכשיו אתה אומר לי זה אחד" אפשר להגיד זה חיבור רגשי, למה חיבור רגשי כי קודם אתה הרגשת את הנפרדות שזה רע ואתה היית מנותק רגשית מהיכולת שלך להרגיש שזה לא טוב ולא רע או היית מנותק רגשית מהיכולת שלך לחוות שזה טוב ואני אומר לך תהיה מחובר רגשית תתחבר בתוכך למקום הרגשי בתוכך שמאפשר לך להרגיש שזה שווה.

את מבינה אפשר להגיד שתמיד כשאנחנו מתנתקים ממשהו זה אומרים שאנחנו בעצם מתחברים להפך שלו לכן אם אומרים "אתה מתנתק רגשית מהנפרדות זה אומרים שאתה מתחבר רגשית לאחדות" אז אני לא מלמד אותך ניתוק רגשי. אני טוען שבן אדם סובל מרגשות רעים בגלל שהוא מנותק רגשית כי הוא לא מצליח להרגיש את זה שהכל אחד הוא מנותק רגשית ואם אתה לא תתכחש לרגשות ואתה תבדוק "מה הרגש הכי חזק? הרגש של הקיום" שאתה מרגיש שאתה קיים אבל אם אתה תתבונן על הרגש עצמו "מה אני מרגיש? אני מרגיש שאני קיים, מה אני באמת מרגיש, מה יש מאחורי האני מרגיש שאני קיים" אתה בעצם תגיע "לאני מרגיש כלום" ואחר כך "לאני מרגיש שאני קיים", כאילו כשאתה תרגיש שאתה קיים אתה לא תהיה בניתוק רגשי שאתה מרגיש שאתה קיים וזהו אתה תהיה בחיבור רגשי שאתה מרגיש שאתה קיים ואתה גם מרגיש את זה שהכל אחד. את הבנת את זה?

ש: אם אני מרגישה שאני קיימת אני מרגישה שזה כואב לי.

אליעד: ברור אבל את מנותקת רגשית ממה את מנותקת?

ש: מהחצי השני של השלם.

אליעד: בדיוק את מנותקת גם מהחצי השני וגם מהשלם עצמו הרי אם את אומרת על משהו שהוא רע את מנותקת רגשית מזה שהוא טוב ואת מנותקת רגשית מזה שזה לא טוב ולא רע.

ש: כי אני לא מצליחה להיות רגשית.

אליעד: לא אני רק באתי להסביר בקו חשיבה שאני לא מסביר ניתוק רגשי אני מסביר חיבור רגשי ומי שלא יתכחש לרגשות שלו, שלא יתכחש לרגשות שלו שכל דבר ישאל "מה אני באמת מרגיש", נגיד לדוגמה כשבן אדם הולך לקנות חלב הוא אומר "אני רוצה חלב" אתה שואל אותו "למה אתה רוצה לקנות חלב" הוא אומר לך "כי אני מרגיש שאני רוצה לשתות חלב" אבל אם תגיד לו "אבל תתבונן לתוך, אבל מה אמרת שאתה מרגיש שאתה רוצה לשתות חלב תתבונן לתוך זה, מה אתה מרגיש שאתה באמת רוצה" אז הוא יגיד לך "אני מרגיש שאני רוצה להיות מאושר" ואז תגיד לו "ותתבונן, מה אתה מרגיש שאתה רוצה להיות מאושר תתבונן לתוך זה, איזה רגש עומד מאחורה מאחורי אני רוצה להיות מאושר איזה רגש עומד, אם אתה תתבונן לתוך הרגש העמוק הזה פנימה אתה תראה שהכל מושלם כרגע". את מבינה זה נקרא שאתה מחובר רגשית שאתה מודע לעצמך רגשית. מה הבנת?

ש: שאני צריכה לעשות את החקירה הזאתי.

אליעד: רק תשימי לב שלא אמרתי מה את צריכה אמרתי רק שתביני שזה לא ניתוק רגשי זה חיבור רגשי, רק על זה אני מדבר מבחינתי אל תעשי את זה, בסדר לא דיברתי על מה צריך דיברתי על זה שתביני בקונספט שתביני שזה לא קונספט שאומר לך "תתנתקי רגשית" זה קונספט שאומר לך "תתחברי רגשית".

ש: כן אני הבנתי את זה.

אליעד: נגיד שאת ממש סובלת תתחברי רגשית למקום בתוכך שמסוגל ליהנות מזה. הבנת?

ש: שמסוגל ליהנות מזה?

אליעד: כן, למה את מנותקת רגשית יש בתוכך מקום שגם יכול ליהנות מזה.

ש: גם ליהנות גם לסבול וגם שלא יהיה הבדל.

אליעד: כן, לא זה עכשיו בואי ניקח דוגמה, לדוגמה.

ש: איך הוא נהנה והוא צריך.

אליעד: בואי נקצין הכי גרוע הוא סובל, הוא חולה כאבים. אוקי יש דרך ליהנות מזה הסברנו את זה כמה פעמים, מה גורם לך שלא תהנה מזה שאתה אומר "אני לא רוצה את זה", למה אתה לא נהנה מזה כי אתה לא רוצה את זה בסופו של דבר אם אתה נהנה או לא זה לפי מה אתה רוצה, אם אתה לא רוצה אתה לא נהנה אם אתה רוצה אתה נהנה. עכשיו כשאתה אומר "אני לא רוצה את זה" זה בעצם כי אתה מזדהה עם ההיבט שאומר "אני לא רוצה את זה" הרי יש היבט אחר שאומר "אני רוצה את זה", תסתכלו איך הסברנו כשבן אדם אומר "אני" הכוונה לאלוהים נכון בסוף הגענו לאלוהים עכשיו השאלה הנשאלת מי ברא את הרצון של אלוהים יש לנו שתי תשובות, כן הוא אבל הוא ברא את זה כרצונו או בלי רצונו אז מהצד שהוא אבל עוד לא היה לו רצון, אז מצד אחד אפשר להגיד כל מה שקורה בעולם קורה נגד רצונו של אלוהים למה כי אלוהים מבחינתו הכל טוב למה שהוא יעשה משהו אז אם זה קורה כנראה זה נגד רצונו, אפשר להגיד "לא, מה זאת אומרת כל מה שקורה זה כרצונו הוא אלוהים הוא עושה הכל, הכל כרצונו".

זאת אומרת יש לנו שני צדדים צד אחד אומר שהנפרדות הזאת קיימת בלי שום סיבה, בלי שום שכל בלי שום היגיון, אין בזה שום תועלת זה לא נותן שום דבר, זה הכי גרוע שיכול להיות אין גרוע מזה אבל יש היבט הפוך שאומר הנפרדות הזאת שקיימת אין דבר טוב מזה כי זה שיא ההתגלות של האחדות זה הכי גדול, עכשיו שני ההיבטים קיימים אבל יש את ההיבט השלישי שאומר שאין הבדל בכלל. עכשיו אם אתה כואב לך זה כי אתה מזדהה עם זה שאתה הגוף ושאתה לא רוצה את הכאבים ושיש לך כאבים אבל בו זמנית אתה יכול להזדהות עם עוד פרספקטיבות, כמו שבן אדם אומר "מה אני אהיה צבוע אני אגיד שטוב לי" אני אומר "לא אל תהיה צבוע, עכשיו אתה צבוע כי עכשיו אתה אומר שרע לך" אל תהיה צבוע, תגיד "גם רע לי מהיבט מסוים וגם טוב לי מהיבט מסוים וגם מהיבט מסוים אין הבדל". את מבינה זה לא אומרים לך תשקר עכשיו אתה משקר, למה עכשיו אתה משקר כי אתה מסתכל רק על חצי כוס, תסתכל גם על הצד הזה של המטבע גם על הצד השני וגם על המקיף של שניהם זאת אותה אמת, נכון או לא נכון הבנו את הנקודה הספציפית הזאת?
איך להבין שהכל אחד כמה אתה לא רוצה איך עובד להסתכל על המציאות לא רע ולא טוב שינוי הרגלים מבצעים בצורה מלאה להמחיש לא טוב ולא רע תחושת קיום הדחקה הדחקה רגשית הזדהות הזדהות רגשית הרגשה התחברות התחברות רגשית התנתקות התנתקות רגשית חיבור רגשי להדחיק להדחיק רגשות להזדהות ניתוק ניתוק רגשי ניתוקים רגש רגשות רגשות הדחקה תחושה תחושות
כאב, למה כאב זה רע? למה אני לא רוצה להרגיש כאב? למה כאב עושה רע? התמודדות עם כאבים פיזיים, תחושות של כאבים, התאבדות בגלל כאבים, רצון למות בגלל כאב פיזי, תחושות נעימות, תחושות טובות, טיפול רגשי בכאבים גופניים, לרצות כאב
כאב, למה כאב זה רע? למה אני לא רוצה להרגיש כאב? למה כאב עושה רע? התמודדות עם כאבים פיזיים, תחושות של כאבים, התאבדות בגלל כאבים, רצון למות בגלל כאב פיזי, תחושות נעימות, תחושות טובות, טיפול רגשי בכאבים גופניים, לרצות כאב
... למה כאב זה רע? למה אני לא רוצה להרגיש כאב? למה כאב עושה רע? התמודדות עם כאבים פיזיים, תחושות של כאבים, התאבדות בגלל כאבים, רצון למות בגלל כאב פיזי, תחושות נעימות, תחושות טובות, טיפול רגשי בכאבים גופניים, לרצות כאב מה הקשר בין כאב פיזי לרצון לחיות? כאשר מדובר בכאב פיזי, אחד הגורמים העיקריים לכך שאנשים מונעים ... מפעיל מנגנון הגנה שמנחה אותנו להימנע ממצבים שעלולים לסכן את חיינו, וכאב פיזי נתפס כאות לכך שמשהו לא בסדר בגוף. תחושת הכאב מלווה בחשש ממות, ולכן המוח שולח את המסר להימנע ממצבים שבהם עלול להיגרם נזק גופני. איך כאב פיזי נתפס כמשמעות ... כי הכאב הוא סימן למוות או לנזק גופני משמעותי. הכאב נתפס כאות של סכנה, ולכן המוח מורה לנו להתרחק ממנו ולמנוע את תחושת הסבל שנלווית אליו. חוויית הכאב מכילה בתוכה את פחד המוות או את הפחד ממות, דבר שמוביל אותנו לרצות להימנע ממצבים כאלו בכל מחיר. האם אפשר להימנע לחלוטין מכאב פיזי? לא ניתן להימנע לחלוטין מכאב פיזי אם אנחנו רוצים להמשיך ולהתנסות בחוויות החיים. הכאב הוא חלק בלתי נפרד מההנאה שאנחנו חווים. לדוגמה, תחושות נעימות כמו רוגע ושלווה בחיים הפיזיים גם הן עלולות לכלול בתוכן תחושת כאב כלשהו. כיוון שכך, כל חוויה פיזית, בין אם נעימה או לא, כוללת בתוכה גם את האפשרות לכאב. אם ננסה להימנע מכל תחושת כאב, נצטרך לוותר על התחושות הטובות שמגיעות יחד איתו. מה הקשר בין תחושות נעימות וכאב? כאשר אנו חווים תחושות נעימות כמו שקט פנימי או רוגע, אנו לרוב נוטים לקשר תחושות אלו עם החיים עצמם. תחושות נעימות קשורות לחוויית חיים חיובית ולתחושות של רוגע. מהצד השני, תחושות כאב לא נעימות נתפסות פעמים רבות כקשר למוות או למצב של פגיעה קשה בגוף. הכאב הפיזי יכול להיחשב כתשלום או מחיר שאנחנו משלמים על כך שאנחנו נהנים מחוויות חיוביות ומחיים מלאים. איך להתמודד עם כאב פיזי? ההמלצה להתמודדות עם כאב פיזי היא להבין שהכאב הוא חלק מהתמורה של החיים, ... בריאה יותר ולראות אותו כחלק בלתי נפרד מהחיים. הכאב הוא לא משהו שצריך לברוח ממנו כל הזמן, אלא משהו שמגיע יחד עם תחושות חיוביות שאותן אנו רוצים להרגיש . האם הכאב הוא מחיר על חוויות החיים? לפי הגישה שהוסברה בהרצאה, הכאב הוא למעשה מחיר שאנחנו משלמים על החוויות הפיזיות החיוביות שאנחנו חווים. כל תחושה טובה שאנחנו חווים בגוף, כמו רגיעה, שמחה או הנאה, עשויה להיות מלווה בכאב מסוים. הכאב הוא תוצאה של המחיר שאנחנו משלמים על כך שאנחנו נהנים ...
רשימת רגשות ותחושות - רשימה של רגשות ותחושות - רשימה של רגשות - רשימה של תחושות - רשימת תחושות ורגשות - רשימה של תחושות ורגשות
... רגשות ותחושות - רשימה של רגשות ותחושות - רשימה של רגשות - רשימה של תחושות - רשימת תחושות ורגשות - רשימה של תחושות ורגשות הרגשה הרגשה אחרת הרגשה אישית הרגשה אמיתית הרגשה גדולה הרגשה דמיונית הרגשה חדשה הרגשה חזקה הרגשה חיובית הרגשה חלשה הרגשה טובה הרגשה מדומיינת הרגשה ממכרת הרגשה מסוימת הרגשה נעימה הרגשה סובייקטיבית הרגשה עמוקה הרגשה פנימית הרגשה קודמת הרגשה רעה ה
איך להתמודד עם תחושות רעות? לראות את הרע כתשלום, תחושה רעה היא תשלום על תחושה טובה, רגש רע הוא תשלום על רגש טוב, לכל דבר יש מחיר, הרע הוא המחיר של הטוב, אין טוב בלי רע, אין רע בלי טוב, אין ארוחות חינם, אין טוב בחינם
איך להתמודד עם תחושות רעות? לראות את הרע כתשלום, תחושה רעה היא תשלום על תחושה טובה, רגש רע הוא תשלום על רגש טוב, לכל דבר יש מחיר, הרע הוא המחיר של הטוב, אין טוב בלי רע, אין רע בלי טוב, אין ארוחות חינם, אין טוב בחינם
... להתמודד עם תחושות רעות? לראות את הרע כתשלום, תחושה רעה היא תשלום על תחושה טובה, רגש רע הוא תשלום על רגש טוב, לכל דבר יש מחיר, הרע הוא המחיר של הטוב, אין טוב בלי רע, אין רע בלי טוב, אין ארוחות חינם, אין טוב בחינם איך להתמודד עם תחושות רעות ולמה הן קיימות? הדרך שאליעד כהן מציע להתמודד עם תחושות רעות היא באמצעות הבנה מעמיקה ופשוטה: תחושה רעה היא למעשה סוג של תשלום שאדם משלם עבור תחושות טובות שחווה בעבר, חווה כעת או יחווה בעתיד. כלומר, כל תחושה שלילית או חוויה לא נעימה יכולה להיתפס כתמורה הכרחית לטוב שמגיע עמה. בדיוק כפי שאנשים מוכנים לשלם כסף עבור מוצרים או שירותים, כך גם מבחינה רגשית ונפשית, כל הרע שנחווה הוא למעשה מחיר בלתי נמנע לטוב בחיינו. למה אנשים משלימים עם תחושות שליליות מסוימות? כדי להמחיש כיצד בני אדם מתמודדים עם רע מתוך הבנה שהוא תשלום עבור טוב, אליעד נותן דוגמאות מחיי היום - יום שכולנו חווים: כאשר אדם הולך לעבודה, הוא לא תמיד נהנה מזה. רוב ... הם לא מתלוננים על כך שהם משלמים כסף? כי ברור להם שבתמורה לכסף הם מקבלים משהו בעל ערך גבוה - המזון שהם צריכים ורוצים. איך ליישם את העיקרון הזה על תחושות רעות בחיים? כשאדם חווה תחושה רעה כלשהי, בין אם זה עצב, בדידות, תסכול או כאב נפשי כלשהו, הוא יכול להקל על עצמו על ידי הבנה שהתשלום שהוא משלם כעת (התחושה הרעה) קשור ישירות לטוב שחווה או יחווה בעתיד. התחושה הרעה היא למעשה התשלום שמגיע בעקבות הרצון או השאיפה לחוות תחושה טובה. אליעד נותן דוגמאות ברורות: אם אדם מרגיש רע בגלל בדידות, זוהי תחושה שמתעוררת משום שהוא מעריך ומכיר בטוב שבחברה ובקשר אנושי. הבדידות היא מחיר על כך שבעבר הוא חווה חברות נעימה, או שהיא תשלום על כך שבעתיד הוא ישיג חברה ויהיה לו טוב. כך הבדידות אינה סתם תחושה שלילית - אלא תוצאה של רצון חיובי לחברה. אם מישהו חש עצב כי אינו אהוב, הסבל נובע מכך שיש לו רצון שיאהבו אותו. אילו הוא לא היה רוצה שיאהבו אותו, הוא לא היה מרגיש רע כשאינו נאהב, אבל הוא גם לא היה מסוגל ליהנות כאשר יאהבו אותו בעתיד. הרצון שיאהבו אותו הוא זה שמאפשר את ההנאה העתידית מאהבה. תחושה רעה עקב מחסור בכסף נובעת מהערך שמיוחס לכסף. אם אדם לא היה מייחס משמעות לכסף, הוא לא היה חווה סבל כשחסר לו, אך מצד שני, הוא גם לא היה חווה סיפוק כאשר היה לו שפע של כסף. כלומר, תמיד כשאדם חש תחושה שלילית, הוא צריך לבדוק מהו הרצון הפנימי שהוביל לסבל, ולהכיר בכך שאותו רצון גם מאפשר לו תחושה חיובית כשהוא מתממש. מה לעשות אם לא מוצאים תועלת ... בו האדם לא מצליח לזהות באופן ברור כיצד הרצון שלו מביא לתועלת ישירה או ספציפית. במצב כזה אליעד מציע פתרון כללי יותר: להבין שבאופן עקרוני ועמוק, כל תחושה טובה בעולם קיימת רק בגלל שקיימת אפשרות לתחושה רעה. כלומר: אם לא היו קיימות תחושות שליליות, גם תחושות חיוביות לא היו יכולות להתקיים כלל. לדוגמה, ללא ...
מה המשמעות של להיות אלוהים במשחק החיים? למה אנשים מפחדים ממוות ומסבל? מה הופך תחושה למרגשת? האם אפשר לבחור מה להרגיש? איך לפרק תחושות לגורמים? איך לשחק את משחק החיים? איך ההבנה שהחיים הם משחק משנה את התפיסה? איך אפשר לחוות חופש במשחק החיים? מהם עקרונות הבחירה והתחושות בעולם של משחקים? האם אנחנו באמת בוחרים את הבחירות שלנו?
... המשמעות של להיות אלוהים במשחק החיים? למה אנשים מפחדים ממוות ומסבל? מה הופך תחושה למרגשת? האם אפשר לבחור מה להרגיש? איך לפרק תחושות לגורמים? איך לשחק את משחק החיים? איך ההבנה שהחיים הם משחק משנה את התפיסה? איך אפשר לחוות חופש במשחק החיים? מהם עקרונות הבחירה והתחושות בעולם של משחקים? האם אנחנו באמת בוחרים את הבחירות שלנו? מה הקשר בין דמויות שהאדם משחק לתחושות שהוא רוצה להרגיש? אליעד כהן פותח את השיחה בהסבר מרכזי: האדם לא חווה תחושות באופן מקרי, אלא מנסה כל הזמן לחוות תחושות ספציפיות. הדרך שבה האדם משיג את התחושות הללו היא באמצעות דמויות שהוא משחק במהלך חייו. לדוגמה, אדם הרוצה להרגיש שהוא מושך או יפה, יאמץ דמות של אדם מושך ויפה. מי שרוצה להרגיש חכם, ישחק את דמות החכם. הנקודה החשובה היא שהדמות איננה חשובה בפני עצמה, אלא היא אמצעי בלבד. האדם מחפש את התחושה מאחורי הדמות, כלומר, את ההרגשה שהדמות מאפשרת לו להרגיש. למה אנשים מתקשים להיות הדמות שהם בחרו? לעיתים קרובות אנשים חשים שהם לא באמת משחקים את הדמות מתוך בחירה אמיתית שלהם. הם חווים כאילו גורמים חיצוניים, כמו החברה, המשפחה או התרבות, כפו עליהם את הדמות שהם משחקים. מצב זה יוצר ניכור פנימי ותחושה של זיוף. אפילו אם האדם הוא זה שבחר בדמות, הוא עלול להרגיש כבול אליה, כאילו הוא חייב להיות הדמות הזו, ואז נוצרת תחושה של חוסר חופש פנימי. אליעד מדגיש את החשיבות של לחוות את הדמות מתוך תחושת חופש ולא מתוך מחויבות. ההבנה כי מדובר בבחירה מאפשרת שחרור מתחושת הכפייה והזיוף. האם יש רמות של משחק בדמויות? אליעד מסביר שקיימות רמות שונות ... העולם או להבין את מהות המציאות. עם זאת, כל האנשים משחקים, בין אם מדובר בפרופסור שרוצה להציל את כדור הארץ או בבחורה שרוצה להרגיש יפה - כולם נמצאים במשחק כלשהו. איך ההבנה שהחיים הם משחק משנה את התפיסה? הבנה אמיתית של ... כמשחק מובילה לתפיסת חיים אחרת. כאשר האדם מבין שכל מה שהוא עושה הוא סוג של משחק, הוא מתחיל לקחת פחות ברצינות את ההתרחשויות והתחושות שלו. הוא מבין שכל הדמויות, התפקידים והתחושות שהוא חווה הן פרי בחירתו, ומתחיל לראות שהכל מתרחש בתוך התודעה שלו. אליעד מדגיש כי מדובר בהבנה חווייתית ולא רק שכלית. אדם שמצליח לחוות בזמן אמת שהוא משחק, חווה חופש אמיתי ותחושת שליטה על חייו. מה המשמעות של להיות אלוהים במשחק החיים? אליעד מציג רעיון עמוק, שבו האדם הוא כמו אלוהים שמשחק עם עצמו. כלומר, האדם בורא את הדמויות, בוחר את התחושות ומחליט על חוקי המשחק. אך כדי שהמשחק יהיה אפשרי, הוא חייב לשכוח שהוא אלוהים ולשחק ... אפילו בדמות חלשה, היא ביטוי לשליטה עמוקה. למה אנשים מפחדים ממוות ומסבל? אליעד מסביר כי הפחד ממוות או מסבל נובע מכך שהאדם מרגיש שהוא חייב לחיות או להרגיש טוב. הוא חווה פחד משום שהוא מרגיש מחויבות פנימית להמשיך להתקיים או להימנע מסבל. אך כאשר האדם מבין כי מדובר במשחק ובבחירה ...
מועקה מוחלטת, מועקה יחסית, מה לעשות כשאין פתרון? איך להתמודד עם מועקה? מה לעשות עם תחושה רעה? איך לפתור כל בעיה? תחושות רעות, תחושות טובות, התמודדות עם מועקה
מועקה מוחלטת, מועקה יחסית, מה לעשות כשאין פתרון? איך להתמודד עם מועקה? מה לעשות עם תחושה רעה? איך לפתור כל בעיה? תחושות רעות, תחושות טובות, התמודדות עם מועקה
... פתרון? איך להתמודד עם מועקה? מה לעשות עם תחושה רעה? איך לפתור כל בעיה? תחושות רעות, תחושות טובות, התמודדות עם מועקה מה עושים כשמרגישים מועקה ואין לה פתרון? כאשר יש תחושה של מועקה או תחושה רעה, והאדם לא מצליח למצוא פתרון או להבין את מקור התחושה, אליעד כהן מסביר מהי הגישה שיש לנקוט. במצב כזה, האדם חייב ... עליו להחליט האם יש דרך אחרת להשתחרר מהתחושה, או לקבל את המצב כפי שהוא. האם אתה בטוח שאין פתרון למועקה ... בין שני סוגים של מועקות: מועקה מוחלטת - תחושה של סבל מוחלט, ללא שום נקודת אור או נחמה. במצב זה האדם ... קטן וטוב להיאחז בו. מועקה יחסית - זאת התחושה המוכרת לרוב האנשים. זה מצב שבו האדם מרגיש רע, אבל לא ברמה המוחלטת. תמיד יש תחושה של תקווה או נחמה מסוימת, אפילו אם היא קטנה ביותר. האדם ... לשאול את עצמו האם אני יכול לדעת מה גורם לתחושה הרעה? אם התשובה היא כן, עליו לבדוק ולהמשיך לחפש את ... מקורה?. אם כן, האדם צריך לפעול לפתרון התחושה הרעה. אם לא, על האדם לבדוק שוב לעומק האם באמת אין פתרון. ... את המהות האמיתית של הבעיה. למשל, אם אדם מרגיש חוסר פנימי בסיסי, אז גם אם יציעו לו פתרונות חיצוניים כמו לאכול מאכל ... לקבלה של המצב כפי שהוא. איך להתמודד עם תחושה רעה? מה ההבדל בין מועקה יחסית למוחלטת? איך למצוא פתרון ... בלי לדעת את הסיבה? איך לזהות את מקור התחושה הרעה? ...
למה אני לא מצליח לשכוח אותה? למה אני זוכרת אותו? למה אני חושב עליה? למה אני חושבת עליו? איך להוציא אותה מהראש? איך להוציא אותו מהראש? איך להפסיק לחשוב עליו? איך להפסיק לחשוב עליה? איך לשכוח אותה? איך לשכוח אותו? אקסים
למה אני לא מצליח לשכוח אותה? למה אני זוכרת אותו? למה אני חושב עליה? למה אני חושבת עליו? איך להוציא אותה מהראש? איך להוציא אותו מהראש? איך להפסיק לחשוב עליו? איך להפסיק לחשוב עליה? איך לשכוח אותה? איך לשכוח אותו? אקסים
... עליה? הסיבה לכך שאנחנו לא מצליחים לשכוח מישהו, כמו למשל אקס, היא שהתודעה שלנו תמיד מחפשת דרך להרגיש טוב. כל אדם שואף כל הזמן לחוות תחושות חיוביות, וזה מניע אותנו לחשוב על אנשים שגרמו לנו להרגיש טוב בעבר או על אנשים שדמיינו שיכולים לגרום לנו להרגיש טוב. כל מחשבה על מישהו מעוררת אותנו להרגיש את התחושות הטובות שהיו לנו איתו בעבר, וכתוצאה מכך אנחנו עשויים להיתקע במחשבות על אותו אדם. כאשר אדם חושב על מישהו, הוא לא רק חושב על האדם עצמו, אלא גם על תחושות חיוביות שקשורות אליו. לדוגמה, אם יצאתם עם מישהו והיה לך טוב איתו, או שדמיינת שיכול להיות לך טוב איתו, אז התחושות הטובות שהיו לך בזמן הקשר נחרתו בזיכרונך. כל פעם שאתה חווה תחושות שליליות בחיים, כמו בדידות, חוסר ביטחון או תחושות רעות אחרות, התודעה שלך פונה באופן אוטומטי למחשבות על אותו אדם כדי לחזור ולהרגיש את התחושות הטובות שהיו לך בזמנו. איך להפסיק לחשוב עליו? הדרך להפסיק לחשוב על מישהו היא להבין מה התחושה החיובית שהוא מייצג עבורנו, ולנסות להשיג אותה בדרכים אחרות, מבלי להיות תלויים באותו אדם. לדוגמה, אם אתה חושב על מישהו כי הוא גרם לך להרגיש בטוח ולא בודד, עליך לחפש דרכים לחוות את תחושת הביטחון הזו בעצמך, מבלי להיות תלוי בו. זה לא בהכרח קל, כי זה דורש מאיתנו להבין את הצורך שלנו ולמצוא דרכים למלא אותו בצורה עצמאית. אם אתה מרגיש שאתה זקוק למישהו כדי להרגיש מאושר או לא בודד, עליך לשאול את עצמך למה אתה מרגיש כך, ולמצוא דרכים לחוות את התחושות החיוביות האלה בעצמך. לדוגמה, אם התחושה שהייתה לך עם אותו אדם הייתה תחושת שייכות או חיבור, אז עליך לעבוד על יצירת תחושות שייכות עם עצמך ועם אחרים. מה הסיבה שאני לא מצליח להוציא אותו מהראש, למרות שאני יודע שהוא לא בשבילי? הסיבה לכך היא שבמחשבות על אותו אדם, אתה לא רק זוכר את האדם עצמו, אלא גם את התחושות הטובות שהוא מייצג. אנחנו לא מצליחים לשכוח מישהו כי אנחנו לא מצליחים לשחזר את התחושות הספציפיות שהיו לנו איתו. אם חוויית עם אותו אדם תחושות של ביטחון, אהבה או תחושת משמעות לחיים, תחושות אלה משפיעות עליך וגורמות לך לרצות לשחזר אותן, גם אם אתה יודע שהקשר ביניכם לא יוכל להימשך. איך להפסיק לרצות מישהו אחר כשאני בזוגיות? הקושי לא להימשך או לחשוב על אחרים בזמן זוגיות נובע מהצורך לחוות תחושות חיוביות מהקשר עם אותו אדם. אם אתה נמצא בזוגיות טובה אך מוצא את עצמך חושב על אחרים, ייתכן שהקשר הנוכחי לא מספק לך את כל הצרכים הרגשיים שלך. ייתכן שאתה לא מ
איך למצוא את שורש התחושה הרעה? איך להתמודד עם תחושות רעות בצורה שורשית? איך לטפל ברגש רע מהשורש? מה השורש של הרגשות הרעים? מה הטוב שיוצר את הרע? תחושה רעה היא סימפטום של תחושה טובה, אין רע בלי טוב, אין טוב בלי רע
איך למצוא את שורש התחושה הרעה? איך להתמודד עם תחושות רעות בצורה שורשית? איך לטפל ברגש רע מהשורש? מה השורש של הרגשות הרעים? מה הטוב שיוצר את הרע? תחושה רעה היא סימפטום של תחושה טובה, אין רע בלי טוב, אין טוב בלי רע
... למצוא את שורש התחושה הרעה? איך להתמודד עם תחושות רעות בצורה שורשית? איך לטפל ברגש רע מהשורש? מה השורש של הרגשות הרעים? מה הטוב שיוצר את הרע? תחושה רעה היא סימפטום של תחושה טובה, אין רע בלי טוב, אין טוב בלי רע איך למצוא את שורש התחושה הרעה? כאשר אדם חווה תחושה רעה, הוא נוטה לרוב לנסות להילחם בה ישירות, לדוגמה, אדם שמרגיש פחד ינסה להפסיק לפחד, ואדם שמרגיש בדידות ינסה להפסיק להרגיש בודד. אך בדרך כלל גישה זו יעילה רק עד שלב מסוים, ולעיתים אינה פותרת את הבעיה מהשורש. במקום להתמודד עם התחושה הרעה ישירות, על האדם להבין מהו הגורם שיוצר אותה. איך להתמודד עם תחושות רעות בצורה שורשית? במקום להילחם בצורה ישירה ברגש הרע, הדרך היעילה יותר היא להילחם בדבר שגורם לרגש הרע. זאת ניתן להבין בצורה של השוואה: אם מישהו מרביץ לך עם מקל, במקום להילחם במקל עצמו, תילחם במי שמחזיק בו. כלומר, במקום להילחם בתוצאה (התחושה הרעה), יש לטפל בגורם שמייצר אותה. מה הקשר בין רגש טוב לרגש רע? לרוב תחושות רעות נובעות מרגשות טובות שמקדימות אותן. לדוגמה, אדם שמפחד שהילדים שלו ימותו, הסיבה לפחד היא האהבה הרבה שהוא מרגיש כלפיהם. אם הוא לא היה אוהב אותם כל כך, לא היה מפחד לאבד אותם. כלומר, הרגש הרע (הפחד) נובע מתוך רגש טוב (אהבה). כך, הרגש הרע לא קיים לבד, אלא תוצאה של רגש טוב שמזין אותו. איך לזהות את השורש של הפחד, הדיכאון, הבדידות והחרדה? כדי להבין את השורש של רגשות רעות, על האדם לשאול את עצמו: מהו הדבר הטוב שמזין את הרגש הרע? לדוגמה: - פחד מפרידה: נובע מאהבה חזקה לבן הזוג. - חרדת נטישה: נובעת מהתלות הרגשית במישהו שעושה לך טוב. - בדידות: נובעת מהצורך בחברה שמעניקה תחושת ביטחון. איך להפחית את הרגשות הרעים? במקום לנסות להעלים את ...
איך להתמודד עם תחושות רעות? איך לא להרגיש רע? אין טוב בלי רע, האם אפשר להרגיש רק טוב? למה משהו עושה לי רע? האם אפשר לא להרגיש רע? האם אפשר להרגיש יותר טוב מרע? האם אפשר להרגיש פחות רע? אושר וסבל, טוב ורע, תמיד יש חיסרון
איך להתמודד עם תחושות רעות? איך לא להרגיש רע? אין טוב בלי רע, האם אפשר להרגיש רק טוב? למה משהו עושה לי רע? האם אפשר לא להרגיש רע? האם אפשר להרגיש יותר טוב מרע? האם אפשר להרגיש פחות רע? אושר וסבל, טוב ורע, תמיד יש חיסרון
... להתמודד עם תחושות רעות? איך לא להרגיש רע? אין טוב בלי רע, האם אפשר להרגיש רק טוב? למה משהו עושה לי רע? האם אפשר לא להרגיש רע? האם אפשר להרגיש יותר טוב מרע? האם אפשר להרגיש פחות רע? אושר וסבל, טוב ורע, תמיד יש חיסרון למה תמיד יש גם תחושות רעות בחיים? אחת השאלות המרכזיות שהועלו בשיחה היא מדוע תמיד יש תחושות רעות בחיים. אליעד כהן מסביר כי אחת הדרכים להתמודד עם תחושות רעות היא להבין כי תחושה של רע היא חלק בלתי נפרד מהחיים, וכי לא ניתן בשום אופן להרגיש אך ורק טוב. תמיד יהיה גם רע, במקביל לטוב, וזאת משום שהמציאות בנויה בצורה כזו שבהכרח יהיה בה איזון בין טוב לרע. אליעד נותן דוגמה לאדם שמרגיש רע מכיוון שהוא חולה. אותו אדם מניח שאם הוא לא יהיה חולה, אז לא יהיה לו רע. במילים אחרות, האדם חושב שרע לו בגלל המחלה בלבד, ואם הוא יבריא, תיעלם גם תחושת הרע. אך אליעד מדגיש כי זו הנחה שגויה: אם האדם אכן יבריא, אז לא ... לו רע מכך שהוא חולה, אך בהכרח יהיה לו רע ממשהו אחר. ההבנה המרכזית כאן היא שהתחושה הרעה תמיד חייבת להיות קיימת באופן כלשהו. אין אפשרות שהאדם יחיה ללא תחושה של רע, מכיוון שאם לא יהיה לו רע מדבר אחד, יהיה לו רע מדבר אחר. לדוגמה, אם לא רע לו מזה שהוא חולה, הוא יכול להרגיש רע מכך שהבורסה נפלה, או מכל דבר אחר שיפגע בו. תמיד חייב להימצא מקור מסוים לתחושה רעה. האם ניתן להרגיש רק טוב, ללא שום רע בכלל? אליעד כהן מסביר שאין אפשרות להרגיש רק טוב. הוא מדגיש שהמערכת של החיים, כלומר, המציאות עצמה, בנויה בצורה כזו ... הרע, מכיוון שהרע והטוב הם שני צדדים של אותה מציאות. האדם חייב בהכרח לחוות תחושות רעות, וככל שהוא ינסה להימנע מכך, תחושות אלו יופיעו ממקור אחר. איך ההבנה שהרע חייב להתקיים משפיעה על תחושת הסבל? ככל שהאדם מבין לעומק שהרע הוא חלק הכרחי של החיים, כך הוא ... אם אדם חולה, והוא מבין שאם לא היה חולה, היה לו רע ממשהו אחר, הוא עשוי להרגיש פחות רע מעצם המחלה. זה לא ישנה את העובדה שהוא חולה, אך זה יכול להפחית את הכאב הרגשי הנלווה למחלה, כי הוא מבין שזהו פשוט ביטוי אחד מתוך ביטויים רבים של תחושת הרע שממילא חייבת להופיע. המחיר של גישה כזו הוא שכאשר יהיה לו טוב, גם התחושה של הטוב תתמתן, כי הוא מבין שהטוב והרע נמצאים באיזון. כך, האדם יכול לבחור אם הוא מעדיף חיים שבהם הוא מרגיש לפעמים רע מאוד, אך גם לפעמים טוב מאוד, או שהוא מעדיף חיים שבהם התנודות בין ... אליעד ממליץ לכל אדם לשבת עם עצמו ולשאול שאלות מהותיות כמו: האם באמת ניתן להרגיש רק טוב? האם ניתן להרגיש יותר טוב מאשר רע? האם קיימת אפשרות שהרע ייעלם לחלוטין? האם המציאות יכולה ... רע, וכי טוב ורע חייבים להיות באיזון. ההבנה הזו מפחיתה את הסבל האישי כשהאדם מרגיש רע, כי הוא כבר לא מופתע או מתנגד לכך שהרע קיים. מהו הסיכום המעשי להתמודדות ...
למה משהו משתנה? למה מצבי רוח משתנים? למה תחושות משתנות? למה דברים משתנים? איך לנתח את השאלה? למה הוא כך ואחר כך אחרת? האם יש סתירה בין 2 מצבים? איך לנתח מצבים סותרים? איך לנתח מצבים משתנים? איך לנתח שינויים?
למה משהו משתנה? למה מצבי רוח משתנים? למה תחושות משתנות? למה דברים משתנים? איך לנתח את השאלה? למה הוא כך ואחר כך אחרת? האם יש סתירה בין 2 מצבים? איך לנתח מצבים סותרים? איך לנתח מצבים משתנים? איך לנתח שינויים?
... משהו משתנה? למה מצבי רוח משתנים? למה תחושות משתנות? למה דברים ... שינויים? למה משהו משתנה? איך לנתח שינויים במצבים שונים? ההבנה של השאלה למה משהו משתנה? מצריכה התבוננות מעמיקה במצבים שונים בהם שינוי מתרחש, במיוחד כאשר מדובר על תחושות, מצבי רוח או מוטיבציה שנראים משתנים באופן בלתי צפוי. הסוגיה נוגעת לתופעות טבעיות שעשויות להתרחש ביומיום, כמו מצב רוח שנראה משתנה או חוויות שגורמות לנו להרגיש תחושות שונות ... מדובר בזיהוי של הגורמים המיידיים שיצרו את המצב הנוכחי. למה אחר כך זה יהיה אחרת? - השאלה השנייה עוסקת בהבנת הסיבות לשינוי הצפוי, למה המצב הנוכחי עשוי להשתנות ולמה התחושות או התגובות עשויות ... בהמשך הזמן. האם יש סתירה בין שני המצבים? - זו השאלה השלישית, בה יש להבין אם השינוי הוא תוצאה של סתירה פנימית במצבים השונים או שמא מדובר במצב שבו אין סתירה, אלא רק תחושות שונות שקשורות להתנסויות ... שונות של האדם. האם יש סתירה בין שני מצבים שונים? במהלך ההרצאה, אליעד מציין כי רבים נוטים לחשוב שהשינויים הללו מכילים סתירה פנימית. למשל, אם אדם מתאר את עצמו כמי שמרגיש טוב ונעים באיזשהו זמן מסוים, ואז פתאום מרגיש רע או עצוב בזמן מאוחר יותר, יש ... או שלב בתהליך. במקום זאת, יש להסתכל על השינויים כעל תופעות טבעיות של החיים ולנסות לקבל את השינויים הללו מבלי לחפש סיבה תמידית. בסופו של דבר, כל שינוי במצב רוח או תחושה יכול להיות תוצאה של מספר גורמים משתנים, ולכן הניתוח צריך להיות פתוח לשינויים אלה. האם יש סתירה פנימית בנוגע לתחושות חיוביות ושליליות? כחלק מהדיון, אליעד מציין גם את האפשרות של סתירה פנימית כשהיא נוגעת לדימויים של תחושות חיוביות ושליליות. לדוגמה, אם אדם אומר הם אוהבים אותי, ומיד אחרי זה הם שונאים אותי, יכול להיווצר הרושם של סתירה. אולם, אליעד טוען שהמצב אינו בהכרח סותר. ייתכן שהאדם שמביע את תחושותיו לא מצליח לראות את התמונה המלאה, ולא מבין כיצד אותם אנשים שמביעים כלפיו רגשות שונים. כל אחד מהם מביע את רגשותיו בצורה שונה בהתאם לזווית ... עלינו להיות פתוחים יותר בשאלה זו, ולזכור כי לא תמיד יש צורך להאשים את השינויים במצבים אלו בסיבה עמוקה או סתירה פנימית. יש לקבל את השינויים באופן טבעי, ולהבין שיש תחושות שמובילות אותם. שינויים במצבי רוח הבנת סתירות פנימיות שאלות על שינויים הבנת תחושות משתנות מצבים סותרים ...
איך להרגיש טוב להרגיש רע? איך לא להרגיש רע להרגיש רע? איך להרגיש טוב למרות שרע? איך להתמודד עם תחושות רעות? אין רע בלי טוב, רע זה טעם החיים, פחד זה טעם החיים, בלי רע אין חיים, בלי פחד אין חיים, מה טוב בלהרגיש רע?
איך להרגיש טוב להרגיש רע? איך לא להרגיש רע להרגיש רע? איך להרגיש טוב למרות שרע? איך להתמודד עם תחושות רעות? אין רע בלי טוב, רע זה טעם החיים, פחד זה טעם החיים, בלי רע אין חיים, בלי פחד אין חיים, מה טוב בלהרגיש רע?
... להרגיש טוב להרגיש רע? איך לא להרגיש רע להרגיש רע? איך להרגיש טוב למרות שרע? איך להתמודד עם תחושות רעות? אין רע בלי טוב, רע זה טעם החיים, פחד זה טעם החיים, בלי רע אין חיים, בלי פחד אין חיים, מה טוב בלהרגיש רע? למה אנחנו סובלים מהפחד ולא רק מהאירוע המפחיד? אחד ... המרכזיים שאליעד כהן מסביר הוא שהסבל שלנו מורכב משני חלקים: החלק הראשון הוא האירוע או התחושה השלילית עצמם - כמו פחד, כעס, דיכאון או טראומה. החלק השני, שהוא משמעותי יותר, הוא הסבל שלנו מכך שאנחנו בכלל חווים את התחושה השלילית. לדוגמה, אדם שמפחד להיות חולה, ... ממחלה, אלא גם מהעובדה עצמה שהוא מפחד. אדם שכועס על בגידה, סובל גם מהבגידה עצמה וגם מעצם התחושה הלא נעימה של כעס. איך פחד, דיכאון וטראומה קשורים לזמן? אליעד כהן מסביר שכל התחושות השליליות קשורות לתפיסת זמן מסוימת: פחד ... לבין מה שקורה בפועל. למה פחד הוא למעשה טעם החיים? אליעד מדגיש כי בלי פחד, בלי כעס ובלי תחושות שליליות, החיים עצמם מאבדים משמעות. פחד נובע ... לאדם רצון כלשהו, ומכך שקיימת אפשרות שהוא לא יקבל את מה שהוא רוצה. אם לא הייתה קיימת שום תחושה של פחד או חרדה, המשמעות של רצונות ומטרות הייתה נעלמת. דווקא הפחד מאפשר את ההתרגשות , התקווה, הציפייה והמשמעות לחיים. לדוגמה, אם היית יודע בוודאות מוחלטת שתקבל כל מה שאתה רוצה ללא ספק, אז לא היית חווה שום פחד, אבל גם שום הנאה או התרגשות. ללא פחד, לא היה ערך להצלחה, כי ההצלחה הייתה מובטחת מראש. מדוע אי אפשר פשוט להיפטר לגמרי מתחושת הרע? אליעד נותן דוגמה מעניינת מתוך סיפור ... כוורת, שבו מוציאים לאדם קוץ מהרגל, אך חייבים להכניס במקומו קוץ אחר, כיוון שלמעשה תמיד תהיה תחושה שלילית כלשהי, תחושה של חוסר, רצון או פחד כלשהו. החיים בנויים על משחק של שינוי תמידי בין טוב לרע. אם אדם ייקח תרופה שתמחק לגמרי את כל הרגשות השליליים, הוא יאבד איתם גם את כל התחושות האחרות, הטובות והמשמעותיות של החיים. הוא פשוט לא ירגיש כלום, וכתוצאה מכך לא יחווה את עצמו כחי בכלל. איך לא לסבול מעצם העובדה שרע לי? הבעיה המרכזית של אנשים אינה התחושה השלילית עצמה, אלא המחשבה שהתחושה הזו הכרחית ובלתי נמנעת. אדם שיש לו טראומה ... לבית, למשל, סובל בעיקר כי הוא חושב שאין לו שום דרך להשתחרר מהטראומה. אך אם הוא יבין שהתחושה השלילית אינה חובה, אלא היא רק אפשרות אחת ... כך גם לגבי פחד או חרדה: אדם חושש כי הוא משוכנע שהוא חייב לפחד, אם יבין שזה לא באמת מחויב, ירגיש פחות רע מעצם העובדה שרע לו. האם אפשר באמת לחיות ללא פחד? ... אם הוא לא מתממש. לכן אי אפשר למחוק את הפחד לחלוטין בלי למחוק את הרצון, ובלי רצון - אין תחושה של חיים. מה עושים כשכבר רע לנו? אליעד מציע להבין שהתחושה הרעה היא לא הכרחית, אלא סוג של בחירה פנימית, שבה אנו מתעקשים לרצות משהו מסוים. כאשר אדם סובל, עליו לזכור שהוא אינו חייב להרגיש רע, הוא אינו חייב להיות כבול לרצון או לתחושה מסוימת. כלומר, אם הוא מסוגל לראות את הסבל כחלק ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על חיבור רגשי, ניתוק רגשי, התנתקות רגשית, הזדהות רגשית, התחברות רגשית, להדחיק רגשות, הדחקה רגשית
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: תחושות, איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם עצבות? כעס ועצבים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? דיכאון? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם בדידות ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: תחושות, איך לעשות יותר כסף? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להצליח בראיון עבודה? איך למצוא זוגיות? איך לשנות תכונות אופי? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להעביר ביקורת בונה? איך להאמין בעצמך? איך להעריך את עצמך? איך לפרש חלומות? איך להיות מאושר ושמח? איך לחנך ילדים? איך לשפר את הזיכרון? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להתמודד עם גירושין? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לשתול מחשבות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להיגמל מהימורים? איך לנהל את הזמן? איך לא להישחק בעבודה? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך ליצור אהבה? איך לקבל החלטות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להצליח בזוגיות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש בחירה חופשית? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? בשביל מה לחיות? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם לדומם יש תודעה? איך להנות בחיים? מהי תכלית ומשמעות החיים? מה המשמעות של החיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? מי ברא את אלוהים? האם הכל אפשרי? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה לא להתאבד? האם המציאות היא טובה או רעה? האם אפשר לדעת הכל? האם באמת הכל לטובה? למה יש רע בעולם? אולי אנחנו במטריקס? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך נוצר העולם? למה העולם קיים? האם יש או אין אלוהים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? איך להיות מאושר? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש אמת מוחלטת? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש משמעות לחיים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא טיפול נפשי, מאמן אישי לביטחון עצמי, אימון אישי לירידה במשקל בתחום תחושות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3750 שניות - עכשיו 17_07_2025 השעה 06:37:20 - wesi1