אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה תזונה ✔רמות של וודאות, ספק וודאי, אמונה במדע, הסתברות מדעית, מחקרים מדעיים, גיל העולם, היווצרות היקום, תזונה קטוגנית, תצפיות מדעיות, הסתברות מדעית...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
1:26:55רמות של וודאות, ספק וודאי, אמונה במדע, הסתברות מדעית, מחקרים מדעיים, גיל העולם, היווצרות היקום, תזונה קטוגנית, תצפיות מדעיות, הסתברות מדעית, הסתברות סטטיסטית, מחקר מדעי, מחקר סטטיסטי, דיאטה קטוגנית
מהן רמות הוודאות והספק ואיך הן משפיעות על אמונה במדע?

ההרצאה עוסקת בנושאים מורכבים של רמות וודאות, ספק, אמונה במדע, ותיאוריות מדעיות שונות, כולל התזונה הקטוגנית. אליעד כהן מתחיל בדיון על שאלות בסיסיות כמו "איך אני יודע שאני חי?" או "האם העולם נברא על ידי אלוהים או שבאמצעות אבולוציה?". הוא מתאר את הקשר בין ספק וודאות בשאלות יומיומיות ומורכבות, ומנסה להסביר כיצד אנו מחליטים מה נכון או לא נכון, תוך ניתוח של עקרונות מדעיים ומחשבתיים.

במהלך ההרצאה, אליעד מציין כי לעיתים קרובות אנחנו שואלים את עצמנו אם אנחנו בטוחים במשהו במאה אחוז, אך למעשה ספק הוא חלק בלתי נפרד מהתהליך. השאלה אם אנו יכולים לדעת בוודאות מלאה היא קשה, ולעיתים מה שנראה לנו נכון הוא למעשה תוצאה של הנחות מוקדמות, שלא תמיד ניתן להוכיח את נכונותן. לדוגמה, כאשר הוא שואל אם אנחנו יכולים להיות בטוחים ב - 100% לגבי כל פרט, הוא מדגיש שאין "וודאות מוחלטת" - גם העובדה שאנחנו רואים את הקיר מולנו היא משהו שאנו מניחים לפי החושים שלנו, אך לא ניתן להוכיח זאת בוודאות.

הוא גם מציין את המתח בין מדע ואמונה דתית, ומביא את "ההימור של פסקל" כדוגמה לחשיבה שמניחה את האמונה בהנחות מסוימות, גם אם אין הוכחות חותכות. הוא מדבר על כך שהתשובות המדעיות רבות פעמים מותנות במידע חלקי או בהנחות, ודיבר על איך מחקרים מדעיים רבים לא תמיד מבוצעים בצורה נכונה, דבר שיכול להוביל למסקנות שגויות. למשל, הוא מתאר איך מחקרים רבים בתזונה מבוצעים על אוכלוסיות מצומצמות ולא תמיד לוקחים בחשבון משתנים רבים שיכולים להשפיע על התוצאות.

באופן כללי, אליעד מדבר על ספק ואמונה באופן שמזמין את המאזין לחשוב מחדש על אמיתות שהיו נראות לו נכונות, תוך הצגת דוגמאות כמו תאוריית האבולוציה לעומת בריאתנות, גיל העולם, ותיאוריית המפץ הגדול. הוא שואל האם אנחנו באמת יכולים לדעת שהמהירות של האור לא השתנתה מאז המפץ הגדול, או האם כל החוקים הפיזיקליים שהיו נכונים אז, עדיין נכונים היום.

בהמשך, אליעד עובר לנושא של תזונה קטוגנית, ומתאר את הקשר שבין תצפיות מדעיות ותוצאות לא תמיד ברורות מהן. הוא מציין כי המחקרים שבדקו את יתרונותיה של הדיאטה הקטוגנית לא תמיד מספקים הוכחות חד משמעיות, ומציין את הצורך לחקור ולפקפק בנתונים ובמסקנות שמגיעים אליהם.

הוא מסביר שהמסקנות שעלינו להסיק מתוך מחקרים הן תמיד בגדר ספק, ומדגיש את הצורך להבין את שורש המסקנות לפני שאנחנו בוטחים בהן.

אליעד גם פותח את השיח על אבולוציה, ומסביר כיצד כל תיאוריה מדעית, אם היא לא נבדקה עד הסוף, נשארת בגדר ספק. גם כאשר אנחנו שומעים ממדענים או זוכי פרס נובל, הוא טוען כי זה לא בהכרח אומר שהמסקנות נכונות, כיוון שתיאוריה מדעית יכולה להיות נכונה רק בהנחה שהנתונים שנמדדו נכונים ושלא שגינו בתצפיות.

כיצד ספק, מדע ואמונה משפיעים על הבחירות בחיי היום - יום?

ההרצאה של אליעד כהן מספקת תובנות עמוקות על איך נוכל להטיל ספק לא רק בתיאוריות מדעיות אלא גם בהחלטות יומיומיות בחיים. הוא מתאר את אתגרי הספק במצבים שונים, כמו כשהוא שואל את הקהל האם הם יכולים להיות בטוחים במאה אחוז שמה שהם רואים הוא נכון, או אם הם סומכים על זיכרונם. בהנחה שאנחנו לא יכולים לדעת בוודאות מוחלטת על שום דבר, השאלה שנשאלת היא מה אנחנו בוחרים להאמין בו, וכיצד אנו מקבלים את ההחלטות שלנו מתוך הספק הזה.

אליעד מציע שהיכולת להטיל ספק אינה רק גישה אינטליגנטית אלא גם גישה שמחייבת אותנו להתנהל בצורה יותר מדויקת בחיים. על פי דבריו, לכל אדם יש את הזכות לבחור באמונות ובמסקנות שעליהם הוא בונה את עולמו, אבל עליו להיות מודע לכך שכולן עשויות להיות נגועות בספק.

איך נוכל להטיל ספק בצורה אפקטיבית?

במהלך ההרצאה, אליעד מציין שכשם שאנחנו מטילים ספק במדע, כך עלינו להטיל ספק גם בדברים שאנחנו חושבים שהם נכונים לגבי עצמנו. הוא מציין את החשיבות להכיר בכך שלעיתים קרובות אנו עשויים להסתמך על חוויות אישיות או על זיכרונות שהם לא בהכרח מדויקים. דוגמאות רבות נוגעות לפערים בין מה שאנו חושבים שקרה לבין מה שקרה בפועל, כמו במקרה של מחקרים מדעיים שנעשו עם נתונים מוגבלים.

אליעד ממליץ לקחת את הזמן לחשוב ולבדוק את הדברים, ולהיות מוכנים לשנות את דעתנו כשיש לנו ראיות או נתונים חדשים. "הנכונות לפקפק" היא לא רק עיסוק אינטליגנטי - היא חלק מיכולת אנושית עמוקה להבין שהאמת אינה תמיד כפי שהיא נראית בהתחלה.
מחויב מצד השכל, הטלת ספק בשכל, הטלת ספק בחושים, האם החושים נכונים? מחויב מצד הזיכרון, אולי הכל חלום? אולי אלוהים ברא את העולם? מי ברא את העולם? איך נוצר העולם? איך נברא העולם? בריאתנות או אבולוציה, גיל היקום, כמה זמן העולם קיים? כמה זמן היקום קיים? תאוריה מדעית, דעה מדעית, מחקר מדעי, אבולוציה או בריאה, היווצרות העולם יש מאין, הוכחות שיש אלוהים, הוכחות שאין אלוהים, האם הגיוני שאלוהים ברא את העולם? האם להאמין למדע? מתי להאמין למדע? ההימור של פסקל, תאוריות מדעיות, הוכחות מדעיות, חוקי הפיזיקה, מהירות האור, פחמן 14, על מי מוטל נטל ההוכחה? איך להטיל ספק? עץ או פלי, 50 אחוז סיכוי, אמונה או ידיעה, וודאות למרות ספק, ספק יחסי, ספק מוחלט, אב לא משקר לבנו, הוכחות לאמיתות התורה, לסמוך על הוייז, אל יתהלל חוגר כמפתח, להגיע לסוף, האם הגעתי לסוף? האם הגעתי לשלמות? איך להטיל ספק בחיי היום יום? איך להטיל ספק בחיים? איך להיצמד לאמת בחיי היום יום? איך לדייק בחיי היום יום? היצמדות לאמת בחיים, איך להיות מדוייק בחיי היום יום? האם אני מתקרב לאושר? אמונה דתית, אמונה מדעית, האם האבולוציה סותרת את התנך? האם יש הוכחות לאבולוציה? מה הבעיה במחקרים מדעיים? טעויות במחקרים מדעיים, הוכחות מתמטיות מדעיות, סתירות בבריאת העולם, בינה מלאכותית, הורמונים בגוף, חישובים מדעיים, סטיית תקן מדעית, סיבים תזונתיים, צריכת פחמימות, צריכת קלוריות, גירעון קלורי, עודף קלורי, צריכת שומן, איך להיות בטוח שמשהו נכון? זוכי פרס נובל, תזונה דלת שומן, תזונה דלת פחמימות, קשר סיבתי, קשר אקראי, קורלציה, איך לדעת שמשהו נכון? פרשת החמגשיות, מניפולציות של ביבי נתניהו, שיטות השיווק של ביבי נתניהו, מהי מהירות האור בחלל? האם מהירות האור השתנתה? חוקי הפיזיקה בזמן המפץ הגדול, איך נוצרו חוקי הפיזיקה? הוכחות למפץ הגדול, להאמין לאמנון יצחק, מסורת כהוכחה לאמיתות התורה, חג הפסח הוכחה ליציאת מצרים, מה הסיכוי שהכל חלום? הוכחות למתן תורה, הוכחות ליציאת מצרים, הוכחות של מחזירים בתשובה, פרדוקסים ביהדות, מהותו של אלוהים, למה לא הגיוני להאמין באלוהים? מדענים טיפשים, לסמוך על מדענים, זוכי פרס נובל דתיים, מדענים דתיים, מדענים שמאמינים באלוהים, כוחות על, יכולות על טבעיות, התפשטות היקום, התרחבות היקום, הנחות יסוד מדעיות, טעויות מדעיות, תורה מול מדע, מדע מול תורה, העולם קדמון, אמונה אינטואיטיבית, האם האבולוציה נכונה? מהי תיאוריית האבולוציה? לכל נברא יש בורא, העולם נוצר יש מאין, איך לשכנע דתי? איך להחזיר בשאלה? שמירת מצוות, אמונה באלוהים, להאמין באלוהים, המטריקס, יהדות, חזרה בתשובה, מה זה אלוהים? הוכחות שאלוהים לא ברא את העולם, עובדות או פירושים, מוסריות דתית, האם דתיים יותר מוסריים? האם הדת היא מוסרית? החזרת אבידה על ידי דתיים, השבת אבידה על ידי דתיים, ניסוי ארנק אבוד, האם דתיים מוסריים? ניתוח סיבתיות
מחזירים בשאלה שיטות השיווק של ביבי נתניהו אמיתות איך להיות מדוייק בחיי היום יום אמונות סיבים תזונתיים מחקר מדעי שאלות להתבוננות יציאה בשאלה לגרום לדתי מהירות האור השתנתה אכילה אובססיבית אכילה כפייתית אכילה רגשית אמונה אמונה במדע אמונות אנורקסיה בולימיה בולמיה גיל העולם דיאטה דיאטה קטוגנית דיאטות היווצרות היקום היקום הסתברות הסתברות מדעית הסתברות סטטיסטית העולם הפרעות אכילה הפרעת אכילה הרזיה השמנה השמנה הרזיה השמנת יתר התמכרות לאוכל התמכרות לאכילה ודאות חוסר ודאות חוסר וודאות חשיבה מדעית ירידה במשקל לרדת במשקל לרזות מדע מחקר מדעי מחקר סטטיסטי מחקרים מחקרים מדעיים סטטיסטיקה ספק ספק וודאי ספקות עודף משקל עולם קטוגני רמות של וודאות תזונה תזונה קטוגנית תצפיות תצפיות מדעיות תצפית
צמחונות וטבעונות, אכילת בשר, תזונה נכונה, תזונה טבעית, לאכול בשר, הרפואה הנכונה, הרפואה הטבעית, תזונה טבעונית, תזונה צמחונית, חלבון בתזונה טבעונית, חלבון בתזונה צמחונית, צריכת חלבון מהצומח, צריכת חלבון מהחי, צריכת חלבון מהטבע
צמחונות וטבעונות, אכילת בשר, תזונה נכונה, תזונה טבעית, לאכול בשר, הרפואה הנכונה, הרפואה הטבעית, תזונה טבעונית, תזונה צמחונית, חלבון בתזונה טבעונית, חלבון בתזונה צמחונית, צריכת חלבון מהצומח, צריכת חלבון מהחי, צריכת חלבון מהטבע
... וטבעונות, אכילת בשר, תזונה נכונה, תזונה טבעית, לאכול בשר, הרפואה הנכונה, הרפואה הטבעית, תזונה טבעונית, תזונה צמחונית, חלבון בתזונה טבעונית, חלבון בתזונה צמחונית, צריכת חלבון מהצומח, צריכת חלבון מהחי, צריכת חלבון מהטבע האם נכונה הטענה שאפשר לחיות רק מירקות ופירות כמו בעלי חיים חזקים? אחת הטענות המרכזיות של תומכי התזונה הטבעונית והצמחונית היא שבני אדם יכולים להתקיים ואף לשגשג בעזרת תזונה המבוססת רק על ירקות ופירות. לעיתים קרובות, הם משתמשים ... החיוניות בכמות מספקת, בניגוד למזונות מן החי. ספיגת מינרלים כמו ברזל ואבץ מבשר היא גבוהה משמעותית מזו שבצמחים, ולכן תזונה צמחית בלבד יכולה לגרום למחסור תזונתי. האם אוכל שעובר עיבוד הוא ... רק חלב ולא ירקות או בשר, בגלל מערכת העיכול שלו שעדיין לא מפותחת, לעומת מבוגר שזקוק למזון שונה. איך כדאי לבחור את התזונה הנכונה? אליעד מסכם ואומר שהטענה שלפיה אם בעל חיים אוכל משהו והופך לחזק אז גם אתה צריך לאכול כמוהו היא מגוחכת. הוא מבהיר שיש לחקור באופן אישי מה התזונה הכי נכונה עבורך, ושאין לסמוך בצורה עיוורת על טענות של אנשים ... הם לעיתים קרובות מוטעים ומטעים מבחינה לוגית וביולוגית. חלבון מהצומח או מהחי? צמחונות וטבעונות - יתרונות וחסרונות תזונה טבעית מול תזונה מעובדת מיתוסים על חלבון מהצומח ומהחי השוואה בין מערכות עיכול של בעלי חיים השפעת עיבוד המזון על הגוף האם צריך לאכול בשר? ניתוח ביקורתי של נימוקי תזונה טבעונית וצמחונית הדיון לגבי תזונה טבעונית וצמחונית מעלה מגוון נימוקים בעד ונגד. אחד הנימוקים הנפוצים בקרב תומכי התזונה הטבעית טוען כי בני אדם יכולים לשרוד ואף לשגשג מתזונה המבוססת אך ורק על ירקות ופירות, תוך שהם מביאים כדוגמה בעלי ... הפנימיים הם אלו שקובעים איזה מזון מתאים לכל יצור. מדוע אכילת עשבים אינה שוות ערך לאכילת שור? אנשים המצדדים בתזונה טבעונית אומרים לעיתים: למה לאכול את השור אם אפשר לאכול את המזון ... מזון עובר תהליכי עיבוד כלשהם - אם על ידי בעלי חיים אחרים ואם על ידי האדם עצמו. צמחונות וטבעונות - יתרונות וחסרונות תזונה טבעית מול תזונה מעובדת מיתוסים על חלבון מהצומח ומהחי השוואה בין מערכות עיכול של ... בעד ונגד, טבעונות בעד ונגד, גוף האדם ביחס לגוף בעלי חיים, השוואה בין בעלי חיים לבין בני אדם, איזו דיאטה לעשות? מהי התזונה הנכונה? איך לאכול בריא? איך להיות בריא? טענות של ...
מבוא ללימוד אימוני כושר ותזונה - ההבדל שבין הידע על תזונה לבין הידע על אימוני הכושר, איזו תזונה הכי בריאה? איזה תרגיל הכי מומלץ? מה בין לימודי תזונה לבין לימודי אימוני כושר? על מה יש הסכמה ועל מה אין? דיאטה
מבוא ללימוד אימוני כושר ותזונה - ההבדל שבין הידע על תזונה לבין הידע על אימוני הכושר, איזו תזונה הכי בריאה? איזה תרגיל הכי מומלץ? מה בין לימודי תזונה לבין לימודי אימוני כושר? על מה יש הסכמה ועל מה אין? דיאטה
... ללימוד אימוני כושר ותזונה - ההבדל שבין הידע על תזונה לבין הידע על אימוני הכושר, איזו תזונה הכי בריאה? איזה תרגיל הכי מומלץ? מה בין לימודי תזונה לבין לימודי אימוני כושר? על מה יש הסכמה ועל מה אין? דיאטה מה ההבדל בין תחום התזונה לבין תחום אימוני הכושר? אליעד כהן מחלק את תחום הכושר והתזונה לשתי קטגוריות עיקריות: הראשונה עוסקת בכל הקשור לתזונה - מה לאכול, מה לא לאכול, מתי לאכול, באיזו כמות לאכול וכדומה. הקטגוריה השנייה עוסקת באימוני כושר עצמם - איך להתאמן, אילו תרגילים לבצע, כמה פעמים להתאמן בשבוע וכמה חזרות לעשות בכל סט. הוא מדגיש ששני התחומים משמעותיים וחשובים, אך קיימים הבדלים מהותיים ביניהם. למה תחום אימוני הכושר מדויק יותר מתחום התזונה? אליעד כהן מסביר כי תחום האימונים מדויק יותר באופן יחסי, כיוון שהוא מבוסס בעיקר על עקרונות של הנדסה ומכניקה, שיש בהם פחות מקום לאי - ודאות או לפרשנות. הוא ... שהמשקל כבד יותר, ואילו כשהמשקל מוחזק קרוב לגוף, הוא ירגיש קל יותר. אלה הן עובדות פיזיקליות מדויקות וברורות שאינן ניתנות לוויכוח. לעומת זאת, בתחום התזונה, המצב שונה לחלוטין. מדוע תחום התזונה פחות מדויק ומלא בסתירות? לפי אליעד כהן, תחום התזונה, בניגוד לתחום האימונים, אינו מדויק באופן יחסי, ויש בו המון דעות סותרות וחוסר הסכמה מדעית. כדוגמה לכך הוא מציין שישנם מומחים שונים שמביעים דעות מנוגדות לחלוטין לגבי אכילה של פחמימות, חלבונים או שומנים. חלקם טוענים שפחמימות חיוניות, אחרים מתעקשים שיש לצמצם או אפילו להימנע מהן לחלוטין. יש הממליצים על תזונה עתירת חלבון, ואחרים שמזהירים מפניה. חלק ממליצים על תזונה עתירת שומן (תזונה קטוגנית), ואילו אחרים סבורים ששומנים מזיקים. הסיבה המרכזית לחוסר ההסכמה היא שתזונה מבוססת בעיקר על ניסיונות ומחקרים תצפיתיים. המנגנונים המדויקים של איך המזון משפיע על הגוף עדיין לא מובנים באופן מלא. לדוגמה, המחלוקת סביב שאלת הצורך של המוח ... כך למשל, כמות החזרות או הסטים שמומלצים יכולה להשתנות בהתאם למחקרים חדשים. למרות זאת, באופן כללי, ההיגיון והבהירות בתחום זה גבוהים יותר לעומת תחום התזונה. איך לבדוק את נכונות המידע בתחומי הכושר והתזונה? אליעד כהן ממליץ לבדוק היטב על מה מתבסס כל מידע שמקבלים בתחום הכושר והתזונה. חשוב לשאול האם המידע נשען על היגיון, על מחקרים, על תצפיות או על ניסיון אישי. צריך לבחון גם עד כמה המידע מוסכם בקהילה המדעית והאם הוא מתאים באופן אישי לאדם. ... לא לקבל שום מידע כמובן מאליו, אלא תמיד לחקור, לבדוק ולהתבונן, ולראות מה הכי מתאים ונכון לך באופן אישי. מה החשיבות של התבוננות ובדיקה עצמית בתחום התזונה והכושר? אליעד כהן מדגיש לאורך ההרצאה את החשיבות הגדולה של התבוננות ובדיקה עצמית של כל מידע שמגיע אלינו. לדבריו, כל התוכן שמועבר בהרצאה נועד לעורר את החשיבה ... או מדויקות בהכרח, אלא על הצגת נקודות מבט שונות שמטרתן לגרום לאנשים לבדוק בעצמם מה נכון ומה לא. מה ניתן ללמוד על הקונצנזוס המדעי בתחומי הכושר והתזונה? בתחום התזונה, כפי שמסביר אליעד, כמעט ואין קונצנזוס מדעי חד - משמעי. זאת בניגוד לתחום אימוני הכושר שבו, למרות מחלוקות קטנות, קיימת הסכמה רחבה על עקרונות פיזיים בסיסיים ועל הדרך הנכונה לבצע תרגילים מסוימים. זאת מאחר שהכושר הוא בעיקרו מדע מכני, בעוד שתזונה היא מדע ביולוגי מורכב ופחות מובן באופן מוחלט. מהו המסר המרכזי של ההרצאה לגבי תחום התזונה והכושר? המסר המרכזי הוא להטיל ספק בכל מידע, להיות מודעים להבדלים בין התחומים, ולהבין כי יש תחומים שידע בהם הוא ברור יחסית (אימוני כושר) לעומת תחומים בהם קיימות אי - הסכמות רבות ואי - ודאות (תזונה). כל אדם צריך ללמוד להבחין מתי המידע נשען על היגיון ברור, מתי על מחקרים ומתי על ניסיון אישי, ובהתאם לכך להחליט על דרכי הפעולה שלו. איזו תזונה היא הכי בריאה? מהו התרגיל הכי מומלץ באימוני כושר? איך לבחור תזונה שמתאימה לי? איך בוחרים תרגילי כושר נכונים? מה ההבדל בין תזונה לכושר? איך יודעים איזה מידע מדויק בכושר? מהם 2 החלקים המרכזיים בתחום אימוני הכושר + הבהרה על הדיוק של התכנים שאציג בנושא: 1) את תחום הכושר ואת תחום אימוני כושר ניתן לחלק לשני חלקים: 1- אימוני הכושר תרגילים ביצוע התרגילים וכולי + 2 - כל העניין התזונתי תזונה נכונה ובריאה וכולי. יש לשים לב, כי באופן יחסי, העניין של תרגילי הכושר, הוא יחסית יותר מדע מדוייק, מאשר העניין התזונתי. שהוא לכשעצמו הוא אולי מדע מדוייק, אך בפועל כמדע הוא לא נחקר עד סופו, והוא יותר אינדבדואלי ויש בו יחסית יותר אי הסכמות. כמעט על כל דעה של מישהו בנושא תזונה, תמצא מומחה אחר שדעתו הפוכה. בשונה מעניין החלק של האימון עצמו, שבו באופן יחסי יש יותר הסכמה והוא גם יחסית יותר מדוייק. כי הוא עניין של מכאניקה הנדסה וכיוב. 2) ...
תזונה ודיאטות, מה יותר חשוב איכות המזון או כמות המזון? האם לבנות תפריט תזונה? מה הכי חשוב לירידה במשקל? צריכת קלוריות, סוגי דיאטות, האם קלוריה שווה לקלוריה? האם כל הקלוריות שוות? דיאטת ספירת קלוריות, למה לא לספור קלוריות? סוגי דיאטה
תזונה ודיאטות, מה יותר חשוב איכות המזון או כמות המזון? האם לבנות תפריט תזונה? מה הכי חשוב לירידה במשקל? צריכת קלוריות, סוגי דיאטות, האם קלוריה שווה לקלוריה? האם כל הקלוריות שוות? דיאטת ספירת קלוריות, למה לא לספור קלוריות? סוגי דיאטה
תזונה ודיאטות, מה יותר חשוב איכות המזון או כמות המזון? האם לבנות תפריט תזונה? מה הכי חשוב לירידה במשקל? צריכת קלוריות, סוגי דיאטות, האם קלוריה שווה לקלוריה? האם כל הקלוריות שוות? דיאטת ... להסתפק בסיסמאות פשטניות. האם ירידה במשקל תלויה רק בכמות הקלוריות? אליעד מסביר שיש שתי אסכולות מרכזיות בתחום התזונה והדיאטה: האסכולה הראשונה אומרת שירידה במשקל תלויה רק בכמות הקלוריות. אם הכנסת פחות קלוריות ממה שהגוף שלך ... מדויקת היא משימה כמעט בלתי אפשרית, ובנוסף לכך, זו גם לא הדרך הטבעית להתנהל עם אוכל. מה החיסרון של תפריטי תזונה? אליעד טוען שלמרות שתפריט תזונה מאוזן יכול לסייע בירידה במשקל ובהשגת יעדים תזונתיים ובריאותיים, הוא לא אידיאלי: תפריט תזונה מתעלם מהצרכים המשתנים של הגוף לאורך היום. אכילה לפי תפריט לא טבעית כי היא מאלצת אותך לאכול גם כשאתה לא רעב או ... והאנרגיה, ועל הרצון לאכול. למה עדיף להתמקד בסיבה ולא בתוצאה? אליעד מדגיש עיקרון חשוב מאוד, שנכון לא רק בתזונה אלא בכל תחום בחיים: להתמקד בסיבה ולא בתוצאה: המשקל והרכב הגוף הם תוצאה של מה שאתה אוכל, ומה שאתה אוכל תלוי ... לטווח ארוך. הגישה הזאת מאפשרת לך להיות יותר מחובר לתחושות הטבעיות של הגוף שלך במקום להילחם בו. מה הקשר בין תזונה להצלחה בחיים? אליעד מסביר שאותו עיקרון של להתמקד בסיבה ולא בתוצאה תקף בכל תחומי החיים. למשל: ההצלחה בעסק ... חברתית או בזוגיות תלויה רק בהתנהגות שלך בפועל, אך ההתנהגות הזאת נובעת מאיך שאתה חושב ומרגיש. לכן, בדיוק כמו בתזונה, עדיף להשקיע בללמוד את היסודות וההיגיון שמאחורי הדברים ולא להתמקד רק בתוצאה עצמה. לסיכום, מה הגישה המומלצת לתזונה בריאה ומאוזנת? אליעד מסכם שהדרך הכי טובה והכי טבעית היא ללמוד אילו מאכלים גורמים לך לשובע מתמשך, אילו מאכלים ... הגוף? איך סוג המזון משפיע על הרעב? למה קשה לשמור על הדיאטה? איך להפסיק לספור קלוריות? סוגי דיאטות מומלצות תזונה: מה לאכול, כמה לאכול, איך לאכול ומתי תזונה היא נושא רחב הכולל שיקולים רבים: מטרות אישיות, סוגי המזון, השפעתם על הגוף, גורמים המשפיעים על משקל הגוף והרכבו, וכיצד להתנהל בצורה חכמה בתחום זה. המטרות של אנשים בתזונה יש כאלה שרוצים לרדת במשקל. יש כאלה שרוצים לעלות במשקל. יש כאלה שרוצים לשפר את הרכב הגוף - כלומר, להעלות מסת ... אילו מאכלים משפיעים לטובה על רמות האנרגיה? אילו מאכלים מכילים את הערכים התזונתיים שהגוף זקוק להם? הקשר בין תזונה לחיים בכלל העיקרון של להתמקד בסיבה ולא בתוצאה נכון לכל תחום: הצלחה בעסקים תלויה בפעולות, אבל הפעולות עצמן ... והאמונות של האדם. במקום לנסות לתקן בעיות אחרי שהן נוצרו, עדיף להבין את הסיבות שגרמו להן מלכתחילה. סיכום תזונה היא לא רק שאלה של כמות קלוריות, אלא גם של הרכב המזון והשפעתו על הגוף. הגישה היעילה ביותר לניהול תזונה היא להבין כיצד סוגי מזון שונים משפיעים על השובע, האנרגיה והבריאות. במקום להילחם בדיאטות ולהרגיש מוגבלים, אפשר ללמוד לבחור מאכלים שמתאימים לגוף ולצרכים האישיים. תזונה נכונה השפעת המזון על הגוף דיאטות והרכב הגוף אכילה אינטואיטיבית בריאות וכושר ספירת קלוריות כפייתית, אכילה ... למה להפסיק לספור קלוריות? איך להפסיק לספור קלוריות? נמאס לי לספור קלוריות, איך לרזות בלי לספור קלוריות? תזונאי דיאטן, תפריט של תזונה נכונה, תפריט של תזונאי, תפריט של דיאטן, כמה לאכול ביום? כמה לאכול כדי לרזות? כמה לאכול כדי לרדת במשקל? כמה לאכול כדי לעלות במשקל? ...
איך לגרום למישהו לאכול בריא? תזונה פליאוליתית, תזונה פליאוליתית, תזונת פליאו, דיאטת האדם הקדמון, איך לשכנע מישהו לעשות דיאטה? איך לשכנע מישהו לשמור על התזונה? אכילת בשר, איך לשכנע אנשים?
איך לגרום למישהו לאכול בריא? תזונה פליאוליתית, תזונה פליאוליתית, תזונת פליאו, דיאטת האדם הקדמון, איך לשכנע מישהו לעשות דיאטה? איך לשכנע מישהו לשמור על התזונה? אכילת בשר, איך לשכנע אנשים?
... לגרום למישהו לאכול בריא? תזונה פליאוליתית, תזונה פליאוליתית, תזונת פליאו, דיאטת האדם הקדמון, איך לשכנע מישהו לעשות דיאטה? איך לשכנע מישהו לשמור על התזונה? אכילת בשר, איך לשכנע אנשים? איך לשכנע מישהו לאכול בריא? אליעד כהן מסביר כיצד לשכנע אנשים לעבור לתזונה בריאה יותר, במיוחד כאשר מדובר בשינוי הרגלי תזונה כמו מעבר לתזונה פליאוליתית (תזונת האדם הקדמון) או דיאטה ללא בשר. הוא מתחיל בכך שמציין את הקושי בשכנוע, במיוחד כשמדובר בשינוי בתפיסת עולמו של אדם שחשבת שהתזונה שלו כבר נכונה ובריאה. מה המצב הנוכחי של אותו אדם? השלב הראשון הוא להבין האם אותו אדם מודע לכך שהתזונה שלו לא בריאה. אם הוא חושב שהתזונה שלו בריאה, יהיה קשה מאוד לשנות את דעתו. אליעד מציע לשאול את האדם איך הוא יודע שהתזונה שהוא אוכל היא בריאה, ולנסות להבין את הבסיס להנחה שלו. לדוגמה, אם אדם אומר שהוא אוכל בריא, אך בפועל הוא אוכל מזון מעובד או בשר מטוגן ... חשוב לא להציג את הדעות האישיות שלך כעובדות מדעיות מוחלטות, במיוחד כשמדובר בתזונה, תחום שאינו בקונצנזוס רפואי ברור. לדוגמה, רוב הרופאים לא יסכימו שתזונה נטולת בשר או מלח היא בהכרח בריאה יותר. יש להציג את הדברים בצורה מדויקת יותר, כמו יש מחקרים שמראים שזו לא תזונה בריאה, ויש גם כאלה שטוענים שזה מועיל. כדאי לבדוק בעצמך. האם שכנוע צריך להתבסס על ידע רפואי? אליעד מדגיש שאדם שאינו רופא או מומחה לתזונה לא יכול לספק ראיות מדעיות חד - משמעיות ולכן עליו להתמקד בניסיון האישי שלו, בשילוב עם המלצה לבדוק את התוצאות בעצמו. הוא מציין שלעיתים ... בעצמו, תוך שימת לב למגבלותיו האישיות. סיכום הגישה של אליעד כהן בנושא תזונה ושכנוע היא גישה שמבוססת על ניסוי אישי ויכולת השוואה אישית. במקום להציג את הדעות שלך כאמת מוחלטת, יש להציע לאדם לנסות בעצמו ולהסיק ... לאכול בריא? מהי תזונת פליאו? האם בשר מזיק לבריאות? איך לשכנע לשמור על תזונה בריאה? האם מלח מזיק לבריאות? איך לגרום למישהו להתחיל לאכול בריא? אליעד כהן מסביר כיצד לשכנע אנשים לעבור לתזונה בריאה יותר, ומדגיש את הקושי בשכנוע, במיוחד כאשר מדובר בשינוי הרגלי תזונה כמו מעבר לתזונה פליאוליתית (תזונת האדם הקדמון) או דיאטה ללא בשר. תחילה, הוא מציע להבין מה המצב הנוכחי של אותו אדם שרוצים לשכנע - האם אותו אדם בכלל חושב שהתזונה שלו היא בעייתית? אליעד מדגים דרך מקרה של בן שמנסה לשכנע את אביו לשנות את התזונה שלו לתזונת פליאו, או לפחות להפחית אכילת בשר, מאחר שהוא משוכנע שאכילת בשר ומלח מזיקים לבריאות. מהי השאלה האמיתית שצריך לשאול בשכנוע לתזונה בריאה? אליעד מדגיש כי לפני שניגשים לשכנע אדם כלשהו, חייבים לבדוק שתי שאלות בסיסיות: האם האדם אותו רוצים לשכנע בכלל מודע לכך שהתזונה שלו מזיקה? האם האדם אותו רוצים לשכנע מסכים שזה חשוב להיות בריא יותר? אם האדם חושב שהוא כבר אוכל בריא, יהיה קשה מאוד לשכנע אותו אחרת. ... להבין את הבסיס להנחה שלו. האם דוגמה אישית מספיקה כדי לשכנע אדם לשנות תזונה? אליעד מסביר שאדם עשוי להביא דוגמה אישית ולומר: הפסקתי לאכול בשר ואני מרגיש הרבה יותר טוב, או הפסקתי לאכול מלח וזה פתר לי בעיות ... לאדם להיווכח בעצמו בתוצאות השינוי. למה חשוב לא לנסות למכור אמת מוחלטת בתזונה? אליעד מדגיש שאחד הקשיים המרכזיים בשכנוע לתזונה בריאה נובע מכך שבריאות היא נושא מורכב וסובייקטיבי. הוא מדגיש שלא נכון להציג את הדעות שלך בתזונה כאמת מוחלטת, בעיקר כאשר הן אינן בקונצנזוס רפואי ברור. הוא מסביר, למשל, שרוב הרופאים בעולם לא בהכרח יסכימו שתזונה נטולת בשר או נטולת מלח היא בהכרח בריאה יותר, לכן יש להציג את הדברים בצורה מדויקת יותר: יש מחקרים מסוימים שטוענים שזה לא בריא, ויש ... מציין נקודה חשובה נוספת לגבי תהליך השכנוע: אדם שאינו רופא ואינו מומחה לתזונה או בריאות, מתקשה לספק ראיות מדעיות חד - משמעיות, ולכן עליו להתמקד בשכנוע המבוסס על ניסיון אישי בשילוב עם המלצה לבדיקה עצמית. הוא ... שהוא חוזר עליו מספר פעמים לאורך ההסבר. סיכום העיקרון של אליעד כהן בנושא תזונה ושכנוע: אליעד כהן מסביר ששכנוע בנושא
איך לרדת במשקל בצורה נכונה? טעויות בירידה במשקל, איך לא לרדת במשקל? איך להתחטב? איך לשמור על מסת השריר? איך להיות יותר חטוב? חשיבות האימונים בירידה במשקל, אימונים אנאירוביים, אימוני התנגדות, תזונה נכונה, תזונה ואימונים
איך לרדת במשקל בצורה נכונה? טעויות בירידה במשקל, איך לא לרדת במשקל? איך להתחטב? איך לשמור על מסת השריר? איך להיות יותר חטוב? חשיבות האימונים בירידה במשקל, אימונים אנאירוביים, אימוני התנגדות, תזונה נכונה, תזונה ואימונים
... חטוב? חשיבות האימונים בירידה במשקל, אימונים אנאירוביים, אימוני התנגדות, תזונה נכונה, תזונה ואימונים מה הטעות הגדולה ביותר בירידה במשקל? הטעות המרכזית והגדולה ביותר שאנשים עושים כשהם מנסים לרדת במשקל היא התמקדות ... אימוני התנגדות ישמור על מסת שרירו גם כאשר הוא במאזן קלורי שלילי. איך התזונה משפיעה על ירידה נכונה במשקל? לתזונה יש תפקיד קריטי בירידה נכונה במשקל. המטרה היא להיות במאזן קלורי שלילי באופן מתון, כך שהגוף ישתמש במאגרי השומן כאנרגיה אך ... אוכל יותר מדי קלוריות, גם אם הוא מתאמן, הגוף עלול לאגור שומן נוסף. כאשר התזונה מותאמת נכון יחד עם אימוני התנגדות, הגוף יכול להשתמש באנרגיה העודפת לבניית מסת שריר במקום אגירת שומן. למה עדיף לא לרדת במשקל ... אימונים - לבצע אימוני התנגדות בצורה נכונה כדי לשמור או להעלות מסת שריר. תזונה מאוזנת - הקפדה על תזונה נכונה בכמות ובאיכות כדי לאפשר ירידה בשומן ובניית שרירים. על ידי הקפדה על שלושת האלמנטים האלו, האדם יוכל לרדת בשומן, ... אירובי שורף שריר? מה זה מאזן קלורי שלילי? איך להתחטב בצורה נכונה? חשיבות התזונה והאימונים, למה לשמור על התזונה? למה צריך להתאמן? מאזן קלוריות שלילי, מאזן קלורי שלילי, מאזן קלורי חיובי, מאזן קלוריות חיובי, בניית מסת שריר, פירור מסת ...
ניתוח תהליך, רפואה משלימה, תזונה בריאה, השפעת התזונה, טיפול בשורש הבעיה, טיפול בסימפטומים, טיפול במחלות נפשיות, טיפול בהפרעות נפשיות, מחלות חשוכות מרפא, לכל מחלה יש תרופה, פתרון למחלות נפש
ניתוח תהליך, רפואה משלימה, תזונה בריאה, השפעת התזונה, טיפול בשורש הבעיה, טיפול בסימפטומים, טיפול במחלות נפשיות, טיפול בהפרעות נפשיות, מחלות חשוכות מרפא, לכל מחלה יש תרופה, פתרון למחלות נפש
... תהליך, רפואה משלימה, תזונה בריאה, השפעת התזונה, טיפול בשורש הבעיה, טיפול בסימפטומים, טיפול במחלות נפשיות, טיפול בהפרעות נפשיות, מחלות חשוכות מרפא, לכל מחלה יש תרופה, פתרון למחלות נפש כיצד תזונה משפיעה על המוח ועל יכולות החשיבה שלנו? אליעד כהן פותח בשאלה מרכזית, כיצד התזונה משפיעה על המוח? המוח, כמו כל איבר בגוף, מושפע מהתזונה ומרכיבי המזון שאנחנו צורכים. אין זה חידוש גדול לטעון שהמוח מושפע מהתזונה, כי ברור שכשאנחנו צורכים מזונות מסוימים, אנחנו מכניסים לגוף חומרים המשפיעים על כל מערכות הגוף. ... הוא בכך שכיום אנשים מתחילים להכיר בכך שהמוח אינו חסין מפני השפעת המזון, ושניתן לטפל בבעיות מוחיות באמצעות שינוי תזונתי. האם אפשר לרפא מחלות קשות באמצעות תזונה בריאה? אליעד מתייחס לבעיות שנחשבו בעבר כחשוכות מרפא, כמו אלצהיימר, טרשת נפוצה ואפילו אוטיזם, וטוען שכיום יש גישות שמאמינות כי ניתן לרפא או לשפר מחלות אלו דרך תזונה ספציפית. הוא מביא כדוגמה מקרה של דוקטורית שסבלה מטרשת נפוצה וטענה כי ריפאה את עצמה באמצעות שינוי תזונתי משמעותי. לדבריו, הדוקטורית מציגה את עצמה כהוכחה לכך שהתזונה משפיעה באופן ישיר על המצב הבריאותי, ואף הצליחה להחלים בעקבות הקפדה על תפריט ספציפי ומוקפד. אליעד מתעכב על השאלה מהו באמת החידוש כאן. לדבריו, הטענה שתזונה משפיעה על הבריאות שלנו, כולל על המוח, היא טענה הגיונית לחלוטין ומובנת מאליה. הוא מוסיף ואומר שכבר מזמן ידוע שמי שאוכל מזון בריא יחיה יותר זמן ויהיה בריא יותר. אך החידוש הגדול, לדעתו, הוא בכך שכיום מתחילים להכיר בתזונה ככלי לריפוי מחלות שעד לאחרונה הוגדרו כחשוכות מרפא, כמו אלצהיימר או טרשת נפוצה. הטענה החדשה והעיקרית היא שאם נאמץ סוגים מסוימים של תזונה, אפילו מחלות שנחשבו בעבר בלתי ניתנות לריפוי יוכלו להירפא. האם כל מחלה יכולה להירפא באמצעות תזונה? אליעד מתייחס גם לנושא המחלות שנחשבות חשוכות מרפא. לדבריו, המונח חשוכות מרפא מתייחס רק לכך שטרם נמצאה תרופה שידועה ומוכרת באופן ודאי שתפעל בכל המקרים. אך אין זה אומר שלא יכול להיות שקיימת תזונה ספציפית או שילוב של מזונות מסוימים שיכולים לרפא אפילו את המחלות הקשות ביותר. לדבריו, כשאומרים אין מזור מתכוונים לכך שטרם נמצאה שיטה בדוקה שעובדת תמיד ובאופן וודאי. אליעד מדגיש כי האפשרות של תזונה לרפא מחלות קיימת תמיד, משום שתזונה היא חומר ביולוגי שמכניסים לגוף, וכפי שמזון משפיע על מערכת העיכול ועל איברים אחרים, אין סיבה שלא ישפיע על המוח או על מחלות קשות אחרות. האם תזונה ספציפית יכולה לפגוע במערכות אחרות בגוף? אליעד מתאר מצב שבו תזונה מסוימת, שיכולה לעזור בריפוי של מחלה ספציפית, עלולה לגרום לנזק או לבעיה אחרת במקום אחר בגוף. ... אנשים תמיד יטפלו בסימפטומים בלבד ולא יפתרו לחלוטין את שורש הבעיות. כך המשחק של החיים ממשיך להתקיים. אליעד מסכם ואומר כי למעשה, באופן כללי ברור לחלוטין שתזונה משפיעה על הבריאות והמוח. עם זאת, החידוש הוא בכך שכיום מתחילים לראות שייתכן וישנם שילובי מזונות ספציפיים שיכולים לרפא אפילו מחלות שבעבר נחשבו חשוכות מרפא. יחד עם זאת, הוא מציין שזה עדיין בשלב של מחקר והוכחות ניסיוניות בלבד. האם תזונה יכולה לרפא מחלות נפשיות? מה ההשפעה של תזונה בריאה על המוח? האם ניתן לרפא טרשת נפוצה באמצעות תזונה? מה ההבדל בין טיפול בשורש הבעיה לטיפול בסימפטומים? האם לכל מחלה באמת קיימת תרופה? האם רפואה ...
התמכרות למוטיבציה מהירה, תזונה נפשית, תזונה רוחנית, מנטורים להצלחה, גורואים להצלחה, מנטורים לכסף, תאמין בעצמך, תאמין באלוהים, אמונה עצמית, התמכרות לסוכר, התמכרות לסמים, התמכרות למתוק, מים מים, תאוות, המרדף אחרי ההצלחה
התמכרות למוטיבציה מהירה, תזונה נפשית, תזונה רוחנית, מנטורים להצלחה, גורואים להצלחה, מנטורים לכסף, תאמין בעצמך, תאמין באלוהים, אמונה עצמית, התמכרות לסוכר, התמכרות לסמים, התמכרות למתוק, מים מים, תאוות, המרדף אחרי ההצלחה
... למוטיבציה מהירה, תזונה נפשית, תזונה רוחנית, מנטורים להצלחה, גורואים להצלחה, מנטורים לכסף, תאמין בעצמך, תאמין באלוהים, אמונה עצמית, התמכרות לסוכר, ... אליעד כהן מסביר שהרבה אנשים מכורים למוטיבציה מהירה, שהיא סוג של תזונה נפשית שמזכירה התמכרות לסוכר. הוא מתחיל בדוגמה פשוטה מאוד: ישנם שני סוגים של מזונות - כאלה שגורמים לך להרגיש שבע ...
דיאטה, לרדת במשקל, תזונה נכונה, ירידה במשקל, הפרעת אכילה, לאכול בריא, לשמור על המשקל, לרזות, השמנה, הרזיה
... לרדת במשקל, תזונה נכונה, ירידה במשקל, הפרעת אכילה, לאכול בריא, לשמור על המשקל, לרזות, השמנה, הרזיה ובו יתבאר העניין של דיאטה ושל תזונה נכונה. ויתבאר, למה קשה לאדם לעשות דיאטה ולשמור על המשקל? ולמה קשה לאדם, לאכול בריא ולשמור על תזונה נכונה? ומה צריך האדם לעשות, כדי להתמודד עם השמנה וכדי לרזות ולרדת במשקל? ותוך כדי זה יתבאר גם, מה המניע הרגשי ... של החופש הנפשי שהאדם מחפש, ועוד. ובעניין הרזיה ירידה במשקל ותזונה נכונה, יש בעניין הזה שני היבטים. ואחד, הוא ההיבט הרפואי הבריאותי, והשני הוא ההיבט הנפשי. זא לפעמים קשה לאדם ... שהגוף מכור אליהם. והאדם, קשה לו לרדת במשקל ולעשות דיאטה של תזונה נכונה, בגלל הסיבה הזאת, שהגוף שלו צריך חומרים מסוימים. ובהיבט הזה לא נעסוק כאן. אבל כן נעסוק כאן, בהיבט הנפשי והפסיכולוגי של האדם, שקשה לו לשמור על המשקל ולשמור על תזונה נכונה. כי הסיבה המרכזית שבגללה קשה לאדם לעשות דיאטה או לשמור על המשקל, היא לאו דווקא סיבה בריאותית רפואית ... המרכזית והפנימית ביותר לכך שהאדם מתקשה לשמור על הדיאטה שלו ועל תזונה נכונה, היא כמובן רגשית. אבל הסיבה הרגשית החזקה ביותר שבגללה האדם מרגיש שהוא ממש מוכרח לאכול את האוכל שאינו ... האדם רוצה לרזות ולרדת במשקל, שככ קשה לו לעשות דיאטה ולאכול בתזונה נכונה . משום, שלאכול בתזונה נכונה, זה בעצם אומר חוויה של שיעבוד ושל חוסר חופש. וזה בעצם לקחת מלך, שרגיל לעשות כרצונו החופשי. ולצמצם ... נראה לאדם שהוא מוכרח לאכול בצורה בריאה. ואז האדם לא רוצה לאכול תזונה נכונה, כי זה מגביל את החופש שלו. אבל כאשר האדם מרגיש, שהוא משועבד לזה שהוא אוכל בצורה לא בריאה, גם אז האדם חווה שהחופש האישי שלו נלקח ממנו. ואז האדם מנסה לעשות דיאטה ולאכול תזונה נכונה , כדי להרגיש שהוא חופשי לעשות כרצונו. זא אם האדם מרגיש שהוא משועבד לאוכל ולהשמנה, אז האדם רוצה דווקא ... ושהוא לא מוכרח לאכול בצורה לא בריאה, אלא שהוא כן יכול לאכול בתזונה נכונה וכולי. ואז האדם עושה דיאטה, ואז יש לאדם מוטיבציה לעשות דיאטה, כאשר הוא מרגיש שהדיאטה מחזירה לו את החופש ... גם אם זה לא בריא. ואם האדם מרגיש יותר חופשי, כאשר הוא אוכל רק תזונה בריאה, אז הוא יאכל רק תזונה בריאה וכולי. ומי שיתבונן היטב יראה, כי יש כאן בעיה רצינית, מלכודת רצינית, ופרדוקס אישי רציני, שהוא זה שמונע מהאדם ... לעשות דיאטה, בדיוק כמו שזה טוב לא לעשות דיאטה. ושזה טוב לאכול תזונה נכונה , בדיוק כמו שזה טוב לא לאכול תזונה נכונה. ואחכ מתוך המקום הזה, האדם יכול לבחור לעשות דיאטה וכולי, ועדיין להרגיש שהוא חופשי לעשות כרצונו. ...
תזונה פראנית, חיים ללא הצורך במזון, לחיות בלי אוכל ושתייה, אנרגיה פראנית, נשימה פראנית, דיאטה פראנית, מה זה פראנה? חיים פראנים, מה זו אנרגיית הפראנה? הינדו בריטריאן, אנשים פראנים
תזונה פראנית, חיים ללא הצורך במזון, לחיות בלי אוכל ושתייה, אנרגיה פראנית, נשימה פראנית, דיאטה פראנית, מה זה פראנה? חיים פראנים, מה זו אנרגיית הפראנה? הינדו בריטריאן, אנשים פראנים
תזונה פראנית, חיים ללא הצורך במזון, לחיות בלי אוכל ושתייה, אנרגיה פראנית, נשימה פראנית, דיאטה פראנית, מה זה פראנה? חיים פראנים, מה זו אנרגיית הפראנה? הינדו בריטריאן, אנשים פראנים מהי תזונה פראנית ומה זה אומר לחיות בלי אוכל ושתייה? תזונה פראנית, או חיים פראניים, היא דרך חיים שבה האדם כביכול חי ללא צורך במזון או שתייה. ... לאנרגיה אוניברסלית, שנמצאת בכל מקום ובכל דבר. מבחינת אנשי פראנה, הכל ביקום הוא אנרגיה אחת. אליעד מדגיש שהרעיון הבסיסי מאחורי תזונה פראנית הוא ההבנה שהאדם עצמו הוא אנרגיה, ולכן אין באמת צורך להכניס אנרגיה מבחוץ, כמו ... אוכלים, הגוף שלנו למעשה מתמיר את האנרגיה של המזון לאנרגיה שהוא יכול לנצל. תהליך ההתמרה קורה בתוך הקיבה, והוא עצמו פעולה אנרגטית. בתזונה פראנית, האדם לכאורה לומד להתמיר את האנרגיה הפנימית שלו ולהשתמש באנרגיה חיצונית, כמו ... מסוימים. הוא גם מדגיש שהיכולת הזאת תלויה באמונה, במודעות ובתהליך פנימי עמוק של שינוי תפיסתי. האם ניתן להמשיך לתפקד ברמה גבוהה עם תזונה פראנית? אליעד כהן מתייחס לכך שהאדם מהניסוי אמנם נחלש מעט אחרי שמונה ימים ללא אוכל ... אלא להיות פחות תלוי ככל הניתן בדברים חומריים ופיזיים. מה עומד מאחורי הרצון לחיות חיים ללא תלות במזון? אליעד מדגיש כי המטרה העמוקה בתזונה פראנית היא לשחרר את האדם מהפחד הבסיסי של מוות או מחוסר במשאבים בסיסיים. הוא אומר שאחד ... מסביר שברגע שהאדם יבין ויתמודד עם המגבלות המנטליות שלו, הוא יגיע לרמה הרבה יותר גבוהה של חופש פנימי אמיתי, ולא רק חופש פיזי כמו בתזונה פראנית. כלומר, המטרה האולטימטיבית היא לא רק לא להיות תלוי באוכל או שתייה, אלא להגיע ... ובאותו זמן, שזה משהו שהשכל האנושי אינו יכול לעשות. לדעת אליעד כהן, שם נמצא הגבול האמיתי, ושם נמצא האתגר האמיתי לחופש פנימי. מהי תזונה פראנית? איך חיים בלי אוכל ושתייה? מה זה פראנה? האם אפשר לחיות מאנרגיית השמש? איך להפוך ...
תזונה או ספורט, איך להשטיח את הבטן? איך להוריד את הבטן? ההבדל בין אחוזי השומן לבין מסת השריר, איך לפתח את שרירי הבטן? פיתוח גוף, איך להוריד שומן בבטן? לרדת במשקל, איך להשיג בטן שטוחה? איך להשיג קוביות בבטן?
תזונה או ספורט, איך להשטיח את הבטן? איך להוריד את הבטן? ההבדל בין אחוזי השומן לבין מסת השריר, איך לפתח את שרירי הבטן? פיתוח גוף, איך להוריד שומן בבטן? לרדת במשקל, איך להשיג בטן שטוחה? איך להשיג קוביות בבטן?
תזונה או ספורט, איך להשטיח את הבטן? איך להוריד את הבטן? ההבדל בין אחוזי השומן לבין מסת ... שכדי להגיע למראה של בטן שטוחה או קוביות, אדם חייב להוריד את אחוז השומן בגוף כולו, לא רק בבטן. הדרך המרכזית לעשות זאת היא באמצעות תזונה נכונה, בשילוב עם פעילות גופנית אירובית שגורמת להוצאה קלורית גבוהה. האם כדאי לבצע ... ולא להסתמך רק על מראה חיצוני. כך אפשר לדעת בדיוק מה צריך לעשות כדי להגיע לתוצאה הרצויה - האם להוסיף מסת שריר, או להוריד שומן. תזונה נכונה או ספורט - מה משפיע יותר על הבטן? אליעד כהן מסביר שהטעות הנפוצה של אנשים ... ממוקדים. אך בפועל, האלמנט המשמעותי ביותר להשגת בטן שטוחה ומחוטבת הוא קודם כל הפחתה כללית של אחוז השומן בגוף. זה מושג בעיקר דרך תזונה נכונה ודיאטה מותאמת אישית. מצד שני, אם המטרה של האדם היא שרירי בטן חזקים ובולטים, ... לבטן בלי שומן, או לשרירי בטן בולטים וחזקים? אליעד מבהיר שברוב המקרים, הצעד ההכרחי והראשוני הוא קודם כל להוריד אחוזי שומן דרך תזונה נכונה, בשילוב פעילות אירובית. רק אחרי שמגיעים לאחוז שומן נמוך יחסית, יש טעם אמיתי ... בטן שטוחה? הבדל בין שריר לשומן בבטן האם אפשר להוריד שומן רק מהבטן? תרגילי בטן מול דיאטה - מה יותר חשוב? איך לקבל קוביות בבטן? תזונה נכונה להורדת אחוז שומן טעויות נפוצות בתרגילי בטן ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על רמות של וודאות, ספק וודאי, אמונה במדע, הסתברות מדעית, מחקרים מדעיים, גיל העולם, היווצרות היקום, תזונה קטוגנית, תצפיות מדעיות, הסתברות מדעית, הסתברות סטטיסטית, מחקר מדעי, מחקר סטטיסטי, דיאטה קטוגנית
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: תזונה, איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם בדידות? דיכאון? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? כעס ועצבים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם לחץ? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: תזונה, איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להעריך את עצמך? איך ליצור אהבה? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להעביר ביקורת בונה? איך למצוא זוגיות? איך להתמודד עם גירושין? איך להצליח בראיון עבודה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להאמין בעצמך? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לעשות יותר כסף? איך להיגמל מהימורים? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לנהל את הזמן? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לשפר את הזיכרון? איך לקבל החלטות? איך לחנך ילדים? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לשנות תכונות אופי? איך לפרש חלומות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להצליח בזוגיות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לא להישחק בעבודה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להיות מאושר ושמח? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לשתול מחשבות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם המציאות היא טובה או רעה? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש אמת מוחלטת? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם באמת הכל לטובה? אולי אנחנו במטריקס? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? למה יש רע בעולם? איך נוצר העולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש בחירה חופשית? למה העולם קיים? מה המשמעות של החיים? האם יש או אין אלוהים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? בשביל מה לחיות? למה לא להתאבד? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש משמעות לחיים? איך להיות מאושר? מי ברא את אלוהים? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם לדומם יש תודעה? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם הכל אפשרי? איך נוצר העולם? האם אפשר לדעת הכל? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי לדיאטה, אימון אישי להרזיה, מאמן אישי לדיאטה בנושא תזונה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3750 שניות - עכשיו 15_07_2025 השעה 12:41:59 - wesi1