אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה העולם ✔רמות של וודאות, ספק וודאי, אמונה במדע, הסתברות מדעית, מחקרים מדעיים, גיל העולם, היווצרות היקום, תזונה קטוגנית, תצפיות מדעיות, הסתברות מדעית...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
1:26:55רמות של וודאות, ספק וודאי, אמונה במדע, הסתברות מדעית, מחקרים מדעיים, גיל העולם, היווצרות היקום, תזונה קטוגנית, תצפיות מדעיות, הסתברות מדעית, הסתברות סטטיסטית, מחקר מדעי, מחקר סטטיסטי, דיאטה קטוגנית
מהן רמות הוודאות והספק ואיך הן משפיעות על אמונה במדע?

ההרצאה עוסקת בנושאים מורכבים של רמות וודאות, ספק, אמונה במדע, ותיאוריות מדעיות שונות, כולל התזונה הקטוגנית. אליעד כהן מתחיל בדיון על שאלות בסיסיות כמו "איך אני יודע שאני חי?" או "האם העולם נברא על ידי אלוהים או שבאמצעות אבולוציה?". הוא מתאר את הקשר בין ספק וודאות בשאלות יומיומיות ומורכבות, ומנסה להסביר כיצד אנו מחליטים מה נכון או לא נכון, תוך ניתוח של עקרונות מדעיים ומחשבתיים.

במהלך ההרצאה, אליעד מציין כי לעיתים קרובות אנחנו שואלים את עצמנו אם אנחנו בטוחים במשהו במאה אחוז, אך למעשה ספק הוא חלק בלתי נפרד מהתהליך. השאלה אם אנו יכולים לדעת בוודאות מלאה היא קשה, ולעיתים מה שנראה לנו נכון הוא למעשה תוצאה של הנחות מוקדמות, שלא תמיד ניתן להוכיח את נכונותן. לדוגמה, כאשר הוא שואל אם אנחנו יכולים להיות בטוחים ב - 100% לגבי כל פרט, הוא מדגיש שאין "וודאות מוחלטת" - גם העובדה שאנחנו רואים את הקיר מולנו היא משהו שאנו מניחים לפי החושים שלנו, אך לא ניתן להוכיח זאת בוודאות.

הוא גם מציין את המתח בין מדע ואמונה דתית, ומביא את "ההימור של פסקל" כדוגמה לחשיבה שמניחה את האמונה בהנחות מסוימות, גם אם אין הוכחות חותכות. הוא מדבר על כך שהתשובות המדעיות רבות פעמים מותנות במידע חלקי או בהנחות, ודיבר על איך מחקרים מדעיים רבים לא תמיד מבוצעים בצורה נכונה, דבר שיכול להוביל למסקנות שגויות. למשל, הוא מתאר איך מחקרים רבים בתזונה מבוצעים על אוכלוסיות מצומצמות ולא תמיד לוקחים בחשבון משתנים רבים שיכולים להשפיע על התוצאות.

באופן כללי, אליעד מדבר על ספק ואמונה באופן שמזמין את המאזין לחשוב מחדש על אמיתות שהיו נראות לו נכונות, תוך הצגת דוגמאות כמו תאוריית האבולוציה לעומת בריאתנות, גיל העולם, ותיאוריית המפץ הגדול. הוא שואל האם אנחנו באמת יכולים לדעת שהמהירות של האור לא השתנתה מאז המפץ הגדול, או האם כל החוקים הפיזיקליים שהיו נכונים אז, עדיין נכונים היום.

בהמשך, אליעד עובר לנושא של תזונה קטוגנית, ומתאר את הקשר שבין תצפיות מדעיות ותוצאות לא תמיד ברורות מהן. הוא מציין כי המחקרים שבדקו את יתרונותיה של הדיאטה הקטוגנית לא תמיד מספקים הוכחות חד משמעיות, ומציין את הצורך לחקור ולפקפק בנתונים ובמסקנות שמגיעים אליהם.

הוא מסביר שהמסקנות שעלינו להסיק מתוך מחקרים הן תמיד בגדר ספק, ומדגיש את הצורך להבין את שורש המסקנות לפני שאנחנו בוטחים בהן.

אליעד גם פותח את השיח על אבולוציה, ומסביר כיצד כל תיאוריה מדעית, אם היא לא נבדקה עד הסוף, נשארת בגדר ספק. גם כאשר אנחנו שומעים ממדענים או זוכי פרס נובל, הוא טוען כי זה לא בהכרח אומר שהמסקנות נכונות, כיוון שתיאוריה מדעית יכולה להיות נכונה רק בהנחה שהנתונים שנמדדו נכונים ושלא שגינו בתצפיות.

כיצד ספק, מדע ואמונה משפיעים על הבחירות בחיי היום - יום?

ההרצאה של אליעד כהן מספקת תובנות עמוקות על איך נוכל להטיל ספק לא רק בתיאוריות מדעיות אלא גם בהחלטות יומיומיות בחיים. הוא מתאר את אתגרי הספק במצבים שונים, כמו כשהוא שואל את הקהל האם הם יכולים להיות בטוחים במאה אחוז שמה שהם רואים הוא נכון, או אם הם סומכים על זיכרונם. בהנחה שאנחנו לא יכולים לדעת בוודאות מוחלטת על שום דבר, השאלה שנשאלת היא מה אנחנו בוחרים להאמין בו, וכיצד אנו מקבלים את ההחלטות שלנו מתוך הספק הזה.

אליעד מציע שהיכולת להטיל ספק אינה רק גישה אינטליגנטית אלא גם גישה שמחייבת אותנו להתנהל בצורה יותר מדויקת בחיים. על פי דבריו, לכל אדם יש את הזכות לבחור באמונות ובמסקנות שעליהם הוא בונה את עולמו, אבל עליו להיות מודע לכך שכולן עשויות להיות נגועות בספק.

איך נוכל להטיל ספק בצורה אפקטיבית?

במהלך ההרצאה, אליעד מציין שכשם שאנחנו מטילים ספק במדע, כך עלינו להטיל ספק גם בדברים שאנחנו חושבים שהם נכונים לגבי עצמנו. הוא מציין את החשיבות להכיר בכך שלעיתים קרובות אנו עשויים להסתמך על חוויות אישיות או על זיכרונות שהם לא בהכרח מדויקים. דוגמאות רבות נוגעות לפערים בין מה שאנו חושבים שקרה לבין מה שקרה בפועל, כמו במקרה של מחקרים מדעיים שנעשו עם נתונים מוגבלים.

אליעד ממליץ לקחת את הזמן לחשוב ולבדוק את הדברים, ולהיות מוכנים לשנות את דעתנו כשיש לנו ראיות או נתונים חדשים. "הנכונות לפקפק" היא לא רק עיסוק אינטליגנטי - היא חלק מיכולת אנושית עמוקה להבין שהאמת אינה תמיד כפי שהיא נראית בהתחלה.
מחויב מצד השכל, הטלת ספק בשכל, הטלת ספק בחושים, האם החושים נכונים? מחויב מצד הזיכרון, אולי הכל חלום? אולי אלוהים ברא את העולם? מי ברא את העולם? איך נוצר העולם? איך נברא העולם? בריאתנות או אבולוציה, גיל היקום, כמה זמן העולם קיים? כמה זמן היקום קיים? תאוריה מדעית, דעה מדעית, מחקר מדעי, אבולוציה או בריאה, היווצרות העולם יש מאין, הוכחות שיש אלוהים, הוכחות שאין אלוהים, האם הגיוני שאלוהים ברא את העולם? האם להאמין למדע? מתי להאמין למדע? ההימור של פסקל, תאוריות מדעיות, הוכחות מדעיות, חוקי הפיזיקה, מהירות האור, פחמן 14, על מי מוטל נטל ההוכחה? איך להטיל ספק? עץ או פלי, 50 אחוז סיכוי, אמונה או ידיעה, וודאות למרות ספק, ספק יחסי, ספק מוחלט, אב לא משקר לבנו, הוכחות לאמיתות התורה, לסמוך על הוייז, אל יתהלל חוגר כמפתח, להגיע לסוף, האם הגעתי לסוף? האם הגעתי לשלמות? איך להטיל ספק בחיי היום יום? איך להטיל ספק בחיים? איך להיצמד לאמת בחיי היום יום? איך לדייק בחיי היום יום? היצמדות לאמת בחיים, איך להיות מדוייק בחיי היום יום? האם אני מתקרב לאושר? אמונה דתית, אמונה מדעית, האם האבולוציה סותרת את התנך? האם יש הוכחות לאבולוציה? מה הבעיה במחקרים מדעיים? טעויות במחקרים מדעיים, הוכחות מתמטיות מדעיות, סתירות בבריאת העולם, בינה מלאכותית, הורמונים בגוף, חישובים מדעיים, סטיית תקן מדעית, סיבים תזונתיים, צריכת פחמימות, צריכת קלוריות, גירעון קלורי, עודף קלורי, צריכת שומן, איך להיות בטוח שמשהו נכון? זוכי פרס נובל, תזונה דלת שומן, תזונה דלת פחמימות, קשר סיבתי, קשר אקראי, קורלציה, איך לדעת שמשהו נכון? פרשת החמגשיות, מניפולציות של ביבי נתניהו, שיטות השיווק של ביבי נתניהו, מהי מהירות האור בחלל? האם מהירות האור השתנתה? חוקי הפיזיקה בזמן המפץ הגדול, איך נוצרו חוקי הפיזיקה? הוכחות למפץ הגדול, להאמין לאמנון יצחק, מסורת כהוכחה לאמיתות התורה, חג הפסח הוכחה ליציאת מצרים, מה הסיכוי שהכל חלום? הוכחות למתן תורה, הוכחות ליציאת מצרים, הוכחות של מחזירים בתשובה, פרדוקסים ביהדות, מהותו של אלוהים, למה לא הגיוני להאמין באלוהים? מדענים טיפשים, לסמוך על מדענים, זוכי פרס נובל דתיים, מדענים דתיים, מדענים שמאמינים באלוהים, כוחות על, יכולות על טבעיות, התפשטות היקום, התרחבות היקום, הנחות יסוד מדעיות, טעויות מדעיות, תורה מול מדע, מדע מול תורה, העולם קדמון, אמונה אינטואיטיבית, האם האבולוציה נכונה? מהי תיאוריית האבולוציה? לכל נברא יש בורא, העולם נוצר יש מאין, איך לשכנע דתי? איך להחזיר בשאלה? שמירת מצוות, אמונה באלוהים, להאמין באלוהים, המטריקס, יהדות, חזרה בתשובה, מה זה אלוהים? הוכחות שאלוהים לא ברא את העולם, עובדות או פירושים, מוסריות דתית, האם דתיים יותר מוסריים? האם הדת היא מוסרית? החזרת אבידה על ידי דתיים, השבת אבידה על ידי דתיים, ניסוי ארנק אבוד, האם דתיים מוסריים? ניתוח סיבתיות
סתירות הסתברות סטטיסטית להתנהל תאוריות מדעיות שיטות השיווק של ביבי נתניהו יש אין פיזיקה חלום שקרים תזונה דלת שומן הוכחה שאין אלוהים אכילה אובססיבית אכילה כפייתית אכילה רגשית אמונה אמונה במדע אמונות אנורקסיה בולימיה בולמיה גיל העולם דיאטה דיאטה קטוגנית דיאטות היווצרות היקום היקום הסתברות הסתברות מדעית הסתברות סטטיסטית העולם הפרעות אכילה הפרעת אכילה הרזיה השמנה השמנה הרזיה השמנת יתר התמכרות לאוכל התמכרות לאכילה ודאות וודאות חוסר ודאות חוסר וודאות חשיבה מדעית ירידה במשקל לרדת במשקל לרזות מדע מחקר מדעי מחקר סטטיסטי מחקרים מחקרים מדעיים סטטיסטיקה ספק ספק וודאי ספקות עודף משקל עולם קטוגנית רמות של וודאות תזונה תזונה קטוגנית תצפיות תצפיות מדעיות תצפית
איך העולם נוצר? האם העולם נוצר? היווצרות היקום, בריאת העולם, המפץ הגדול, איך נברא העולם? איך נברא היקום? איך נוצר היקום? איך נוצר כדור הארץ? יש מאין, האם אלוהים ברא את העולם? שאלות באמונה באלוהים, האם אלוהים ברא את העולם?
איך העולם נוצר? האם העולם נוצר? היווצרות היקום, בריאת העולם, המפץ הגדול, איך נברא העולם? איך נברא היקום? איך נוצר היקום? איך נוצר כדור הארץ? יש מאין, האם אלוהים ברא את העולם? שאלות באמונה באלוהים, האם אלוהים ברא את העולם?
איך העולם נוצר? האם העולם נוצר? היווצרות היקום, בריאת העולם, המפץ הגדול, איך נברא העולם? איך נברא היקום? איך נוצר היקום? איך נוצר כדור הארץ? יש מאין, האם אלוהים ברא את העולם? שאלות באמונה באלוהים, האם אלוהים ברא את העולם? מהם שני הפירושים של השאלה איך העולם נוצר? כאשר אנחנו שואלים איך העולם נוצר, יש להבין שהשאלה יכולה להתפרש בשני אופנים שונים, שיכולים להוביל לתשובות שונות בתכלית. השאלה עשויה להתמקד בצורתו החיצונית של העולם או במהותו, כלומר, החומר שממנו עשוי העולם. השאלה הראשונה, איך הצורה של העולם נוצרה, מתמקדת בהבנה של איך הדברים התפתח לצורה שבה הם נמצאים היום. השאלה השנייה, איך החומר של העולם נוצר, מתמקדת בהבנה של מהות החומר עצמו, האם הוא תמיד היה קיים או האם הוא נוצר פתאום, כלומר, איך החומר שממנו עשוי העולם נוצר. הבנת ההבדל בין השניים חשובה כדי להבין את השאלה בצורה מדויקת. מהי צורת העולם ואיך היא נוצרה? כאשר אנחנו מתמקדים בשאלה איך הצורה של העולם נוצרה, הכוונה היא להבין איך הצורה החיצונית של הדברים התפתחה והפכה להיות כפי שהיא היום. כל דבר בעולם עשוי מחומר כלשהו, כמו היד שלי, ... הצורתם החיצונית של הדברים מתמקדת בהבנה של הדרך שבה העולם, היקום והמציאות התפתח. לדוגמה, כיצד נוצרו כוכבי הלכת, איך התפשט היקום, או איך נוצרו החיים. כל השאלות הללו עוסקות בצורתו של העולם, כלומר, איך הדברים השתנו והתפתחו עד שהגיעו למצבם הנוכחי. מהות העולם - איך החומר נוצר? ההיבט השני של השאלה מתמקד בחומר שממנו עשוי העולם. כאן מדובר בשאלה על מהות החומר, כלומר, האם החומר תמיד היה קיים או שהוא נוצר מתישהו במהלך הזמן. השאלה מתמקדת בשורש החומר עצמו, ולא רק בשאלה איך הצורתו של העולם השתנתה. אם החומר קיים לנצח, כיצד הוא התפשט והתארגן לצורתו הנוכחית? השאלה הזו נוגעת במהות של העולם עצמו - האם החומר נוצר מתוך יש או שהוא תמיד היה קיים? כאן חשוב להדגיש שאין תופעה של חומר שנעלם או נוצר מתוך שום דבר, כפי שמסביר אליעד. ... חומר שנוצר יש מאין. האם השאלות על הצורה והמהות של העולם שונות? לסיכום, חשוב להבחין בין השאלות הללו, שכן מדובר בשתי שאלות שונות ומעמיקות. השאלה הראשונה עוסקת בהבנה של איך הצורה של העולם השתנתה, כיצד דברים התפתח והפכו למה שהם כיום. השאלה השנייה עוסקת בשורש החומר, האם החומר תמיד היה קיים או שנוצר איכשהו. השאלות האלה ... של להבין מה בדיוק אנחנו שואלים כאשר אנחנו שואלים איך העולם נוצר. מהות וצורה בבריאת העולם איך החומר של העולם נוצר? איך המהות של העולם נוצרה? איך הצורה של העולם נוצרה? ניתוח השאלה איך העולם נוצר האם העולם נברא יש מאין? איך
אלוהים ובריאת העולם, איך לדעת האם יש אלוהים? איך לדעת האם אלוהים ברא את העולם? האם העולם נברא על ידי אלוהים? מה זה אלוהים? מה ההגדרה של אלוהים? האם יכול להיות אלוהים? האם יכול להיות שאין אלוהים? מהי האפשרות שיש אלוהים?
אלוהים ובריאת העולם, איך לדעת האם יש אלוהים? איך לדעת האם אלוהים ברא את העולם? האם העולם נברא על ידי אלוהים? מה זה אלוהים? מה ההגדרה של אלוהים? האם יכול להיות אלוהים? האם יכול להיות שאין אלוהים? מהי האפשרות שיש אלוהים?
... ובריאת העולם, איך לדעת האם יש אלוהים? איך לדעת האם אלוהים ברא את העולם? האם העולם נברא על ידי אלוהים? מה זה אלוהים? מה ההגדרה של אלוהים? האם יכול להיות אלוהים? האם יכול להיות שאין אלוהים? מהי האפשרות שיש אלוהים? איך אפשר לדעת האם יש אלוהים והאם הוא ברא את העולם? כדי לדעת האם יש אלוהים והאם הוא ברא את העולם בצורה שכלית והגיונית, אליעד מסביר שצריך להתחיל משאלות בסיסיות מאוד, במקום לקפוץ ישר לשאלה ... חיצוניות, אלא רק על השכל הטהור. מהן השאלות הבסיסיות שחייבים לשאול לפני החקירה? כדי לענות על השאלה האם אלוהים ברא את העולם, יש לפרק את הטענה הזו למספר שאלות בסיסיות יותר: מה פירוש המושג עולם? האם העולם לא תמיד היה קיים? האם בכלל ייתכן שהעולם לא היה קיים? מה ההגדרה של יש ואין? מה ההגדרה של אלוהים, והאם יש בכלל אפשרות לקיומו? האם אלוהים הוא זה שברא את העולם? כל שאלה כזו היא עולם שלם בפני עצמו וצריכה בירור עמוק ויסודי. מה הכוונה בהעולם והאם ייתכן שלא היה קיים? כשאומרים העולם לא תמיד היה קיים, חשוב קודם להגדיר למה בדיוק מתכוונים במילה עולם. האם מדובר בכדור הארץ בלבד, ... המקום והזמן, או אולי בכל המציאות כולה? אליעד מסביר שכשאומרים שהעולם נברא, חייבים לברר: האם הכוונה שהחומר שממנו עשוי העולם נברא? אולי החומר תמיד היה קיים? האם רק הצורה של העולם נבראה, אבל החומר תמיד היה קיים? האם הזמן והמקום עצמם נבראו? אם כן, איך ניתן לדמיין מצב שבו ... נכון את אלוהים, אלא מתארים מה הוא עשה או איזה תכונות יש לו, במקום להסביר מה הוא בעצם. לדוגמה, לומר אלוהים ברא את העולם או אלוהים טוב, זה לא הסבר מה הוא אלוהים, אלא מה הוא עושה או איך הוא מתנהג. כדי לדעת אם אלוהים קיים, חייבים להגדיר מהו בדיוק. אפשרויות להגדרת אלוהים הן: החומר הבסיסי שממנו כל העולם עשוי. ישות אינסופית שנמצאת מעבר למקום ולזמן. ישות רוחנית כמו נשמה או תודעה ראשונית. אלוהים שהוא כל המציאות עצמה, כלומר, זהה עם העולם. כל הגדרה כזו חייבת להיבחן ביחס להגדרות שקבעתם קודם של יש ואין, כדי לבדוק האם היא בכלל ... שהגדרנו מה זה עולם, מה זה לא תמיד היה קיים, מה זה יש ואין, ומה זה אלוהים, מגיעים לשאלה: האם אלוהים הוא זה שברא את העולם? כאן חייבים לברר: האם אלוהים היה קיים תמיד והעולם נוצר ממנו? האם העולם היה קיים תמיד בנפרד מאלוהים? האם אלוהים והעולם זהים, ולכן העולם בכלל לא נברא אלא תמיד היה קיים כחלק מאלוהים עצמו? אם אלוהים נמצא מחוץ לזמן, מה המשמעות של לפני בריאת העולם? האם אלוהים יצר רק את החומר, או גם את הפוטנציאל של העולם להיות קיים? אליעד מסביר שהשאלה האם אלוהים ברא את העולם היא מורכבת, כי היא מחייבת הבנה עמוקה של כל ההנחות הקודמות. כל שלב חייב להיבדק בצורה מסודרת, תוך חקירה לוגית יסודית. לסיכום: מה הדרך הנכונה לחקור האם יש אלוהים והאם הוא ברא את העולם? אליעד מסכם את ההרצאה בכך שכדי לחקור האם יש אלוהים והאם הוא ברא את העולם, חייבים: להגדיר במדויק מה הכוונה בעולם ובלא תמיד היה קיים. להגדיר היטב מה זה יש ומה זה אין. להגדיר במדויק מה זה אלוהים. לבדוק בהיגיון אם יכולה להיות בכלל ישות כמו שהגדרנו. לבחון מה הקשר האפשרי בין אלוהים לבין העולם. רק אחרי שביררתם את כל השאלות הללו, אפשר לנסות לענות בהיגיון האם אלוהים קיים והאם הוא ברא את העולם. מה זה יש ומה זה אין? האם העולם נברא על ידי אלוהים? האם אלוהים יכול להיות קיים מחוץ לזמן? איך להגדיר את המושג אלוהים? האם העולם תמיד היה קיים? האם הזמן והמקום נבראו? מה ההבדל בין קיום בפועל לבין פוטנציאל קיום? הקדמה שאלה גדולה עומדת לפנינו: האם יש אלוהים, והאם אלוהים ברא את העולם או לא ברא אותו? זוהי שאלה רחבה, ורבים מנסים להתמקד בשאלות כמו האם באמת קיים אלוהים? או האם יש הוכחות שהוא ברא את העולם?, אבל כאן נרצה לחקור לעומק את הדרך שבה אפשר בכלל לדעת את הדבר הזה, בדרך הגיונית ושכלית, בלי ... חיצוניים כמו תורה, תנך, ניסים וכדומה. נרצה להתחיל בשאלה המתודולוגית: איך בכלל ניגשים לבדיקת השאלה האם אלוהים ברא את העולם, בהנחה שאיננו מסתמכים על עדויות חיצוניות אלא רק על ההיגיון שלנו? מדוע חשוב לשאול איך ניתן ... על אמונה או מסורת או נס כלשהו. נניח שיש אדם היושב לבדו בחדר ורוצה בעזרת היגיון בלבד לבחון: האם יש אלוהים? האם העולם תמיד היה קיים? האם ייתכן שהעולם נברא? ואיך אפשר לדעת אם אלוהים הוא זה שברא את
היווצרות היקום, היווצרות העולם, ראשית היקום, חידוש העולם, העולם מחודש, קדמות העולם, העולם קדמון, יצירת העולם, איך העולם נוצר, איך העולם נברא, בריאת העולם, אלוהים
היווצרות היקום, היווצרות העולם, ראשית היקום, חידוש העולם, העולם מחודש, קדמות העולם, העולם קדמון, יצירת העולם, איך העולם נוצר, איך העולם נברא, בריאת העולם, אלוהים
... היקום, היווצרות העולם, ראשית היקום, חידוש העולם, העולם מחודש, קדמות העולם, העולם קדמון, יצירת העולם, איך העולם נוצר, איך העולם נברא, בריאת העולם, אלוהים האם העולם הוא קדמון או מחודש? בשיחה מעמיקה ויסודית, אליעד כהן מסביר את השאלה הפילוסופית החשובה: האם העולם הוא קדמון, כלומר, קיים מאז ומתמיד, או שהוא מחודש, כלומר, נוצר בנקודת זמן מסוימת יש מאין? אליעד פותח את הנושא עם הבהרה של המושגים קדמון ומחודש, ומתאר כי העולם הקדמון הוא עולם שהיה תמיד, ללא התחלה, ולעומת זאת עולם מחודש הוא עולם שברגע מסוים החל להתקיים, כשקודם לכן לא היה. מה המשמעות של המושגים קדמון ומחודש? אליעד מדגיש כי כדי להבין אם העולם הוא קדמון או מחודש, יש להגדיר במדויק את שני המושגים. הוא מסביר כי קדמון פירושו שהעולם לא התחיל אף פעם, הוא פשוט קיים תמיד. מנגד, עולם מחודש הוא עולם שלפני נקודת זמן מסוימת לא היה קיים, ואז הופיע פתאום. אולם כאן עולה בעיה לוגית, שאליעד מסביר: לא יכול להיות מצב שבו העולם באמת מתחיל, שכן אם הוא התחיל בנקודת זמן מסוימת, מה היה קודם לאותו רגע? ומצד שני, גם קשה לתפוס עולם שהוא תמיד היה קיים, כי איך יכול להיות משהו אינסופי בלי התחלה? האם התפיסה האנושית משפיעה על קיום העולם? בשיחה עולות דוגמאות הממחישות את התפיסה הפילוסופית של אליעד בנוגע לתודעה וקיום. אליעד שואל האם העולם יכול להתקיים ללא תודעה שתופסת אותו. אם אף אחד לא היה מודע לעולם, האם הוא עדיין היה קיים? לפי התפיסה המוצגת, קיום של עולם חייב להיות מקושר לתודעה שתופסת אותו. במילים אחרות, אם אין שום יצור חי או תודעה כלשהי שתהיה מודעת לעולם, אז למעשה העולם לא יהיה קיים עבור אף אחד. הוא נותן דוגמה להמחיש זאת: נניח שהיו משמידים את כל בני האדם, האם העולם היה עדיין קיים? הוא מסביר שאולי בעלי חיים אחרים תופסים את העולם בצורה מסוימת, אך עדיין ללא תודעה שתופסת את המציאות אין משמעות למושג עולם. האם משהו יכול להתקיים בלי תודעה שתופסת אותו? אליעד ... לעולם, אף אחד מהם לא היה יכול להתקיים. האם ניתן להוכיח שהעולם הוא קדמון או מחודש? בשיחה, אליעד עובר לשאלת ההוכחות הלוגיות. הוא מסביר שקשה להוכיח באופן מוחלט האם העולם הוא קדמון או מחודש. הוא נותן דוגמאות שונות לבעיות לוגיות הקשורות בשאלות אינסופיות: אם העולם קדמון, כמה זמן עבר מאז שהוא התחיל להתקיים? התשובה תהיה אינסוף, וזה בלתי נתפס. מצד שני, אם העולם התחיל בזמן כלשהו, מה היה לפניו? הוא גם מסביר כי עולם מחודש מחייב כלום שקדם לו, אבל מכלום אי אפשר לברוא משהו. לכן, הטענה ... אפשרות לבטל אותו לגמרי, כיוון שעצם התפיסה של כלום גם היא תלויה במושגים בסיסיים של קיום, זמן ומקום. הדיון מגיע בסופו לנקודה שבה אליעד מציין כי למעשה כל תפיסה של העולם, בין אם היא קדמון או מחודש, מובילה לפרדוקסים, ומכאן ניתן להבין שבאופן עמוק יותר העולם הוא מעבר להגדרות אלו. האם העולם קדמון או מחודש? מה היה לפני היווצרות היקום? האם היקום נוצר יש מאין? האם תודעה יוצרת מציאות? מה זה זמן ומקום? האם העולם יכול להתקיים ללא תודעה? האם אפשר להוכיח שהעולם נברא? ...
איך נוצר העולם? האם העולם נוצר יש מאין? האם העולם נברא? מי ברא את העולם? איך העולם נברא? איך העולם קיים? האם יש אלוהים? מי ברא את אלוהים? קדמות העולם, חידוש העולם, שער היחוד
... נוצר העולם? האם העולם נוצר יש מאין? האם העולם נברא? מי ברא את העולם? איך העולם נברא? איך העולם קיים? האם יש אלוהים? מי ברא את אלוהים? קדמות העולם, חידוש העולם, שער היחוד האם העולם נוצר יש מאין או שהיה קיים תמיד? הנושא המרכזי שאליעד כהן דן בו הוא שאלת בריאת העולם: האם העולם נוצר יש מאין או שהוא תמיד היה קיים? אליעד מסביר כי כאשר שואלים ... בעתיד, בעוד יש מוחלט הוא מצב של קיום שאין בו פוטנציאל לאי - קיום בשום צורה או זמן. למה התשובה שהעולם תמיד היה קיים לא מספקת? למרות שהאפשרות של העולם תמיד היה קיים נראית הגיונית לכאורה, אליעד מסביר כי גם בה יש קושי לוגי. אם העולם היה קיים תמיד בדיוק כמו שהוא עכשיו, כיצד ניתן להסביר שינויים ... תמיד בדיוק באותה צורה - ולכן חייב להיות שינוי או יצירה חדשה. שינוי זה מעלה את השאלה מחדש: מאיפה השינוי הזה נוצר? האם אלוהים פתר את בעיית בריאת העולם? אליעד מתייחס גם לתפיסה הדתית לפיה אלוהים ברא את העולם, ומדגיש שגם תפיסה זו אינה פותרת את הבעיה. הוא מסביר כי אם אלוהים הוא משהו שקיים תמיד, עדיין נותרת השאלה מאיפה נוצר השינוי בהחלטתו לברוא את העולם. אם התשובה היא שאלוהים תמיד חשב ורצה לברוא את העולם, אז אין למעשה הסבר לשאלה מדוע הבריאה התרחשה דווקא ברגע מסוים ולא קודם. למה אי אפשר להגיד שאלוהים יצר את העולם מכלום מוחלט? הוא מחדד נקודה נוספת לגבי האפשרות שאלוהים ברא את העולם מכלום. אם אלוהים יצר משהו מכלום מוחלט, עדיין נשאלת השאלה איך ממצב ... בעלי משמעויות שונות ומורכבות, ויש להבין בדיוק למה הכוונה כשמשתמשים בהם כדי להימנע מבלבול ומוויכוח חסר תוחלת. מה הפתרון שאליעד מציע לשאלת בריאת העולם? הפתרון שאליעד מציע אינו להגיע למסקנה אחת מוחלטת, אלא להבין ... שהמושגים הבסיסיים שעליהם נשענות השאלות אינם מוגדרים היטב ומכילים סתירות פנימיות. לסיכום, אליעד כהן אינו נותן תשובה אחת סופית לשאלה איך נוצר העולם? אלא מציע התבוננות מעמיקה ויסודית על הנחות היסוד שעומדות מאחורי ... הוא קורא להבין כי עצם התפיסה שלנו לגבי יש ואין היא שמייצרת את השאלות הללו, ושאפשרות נוספת היא להטיל ספק בעצם קיומו של הבדל בין יש לאין. האם העולם נברא יש מאין? מי ברא את אלוהים? קדמות העולם האם העולם תמיד היה קיים? איך נוצר שינוי במציאות? מה ...
גיל העולם, מתי נברא העולם, מתי נוצר העולם, תורה מול מדע, העולם קדמון, מדע מול תורה, קדמות העולם, כמה זמן העולם קיים, היווצרות כדור הארץ, תורה ומדע, היווצרות היקום, מדע ותורה
גיל העולם, מתי נברא העולם, מתי נוצר העולם, תורה מול מדע, העולם קדמון, מדע מול תורה, קדמות העולם, כמה זמן העולם קיים, היווצרות כדור הארץ, תורה ומדע, היווצרות היקום, מדע ותורה
גיל העולם, מתי נברא העולם, מתי נוצר העולם, תורה מול מדע, העולם קדמון, מדע מול תורה, קדמות העולם, כמה זמן העולם קיים, היווצרות כדור הארץ, תורה ... ותורה איך ניתן להבין את השוני בין המדע לבין התפיסות הדתיות והפילוסופיות על גיל העולם? הדיון על גיל העולם נוגע לתפיסות שונות אשר לא תמיד ... לגבי השוני בין התפיסות, אליעד מציין את מגוון הגישות השונות, כל אחת מתארת את גיל העולם בצורה שונה: תפיסה דתית - העולם נברא לפני כ - 6,000 שנה. תפיסה מדעית - היקום קיים כ - 14 מיליארד שנה, על פי ראיות מדעיות. תפיסה פילוסופית - העולם תמיד היה קיים, כלומר, קיום ... אליעד טוען כי המדע והפילוסופיה לא סותרים אחד את השני, אלא כל אחד מהם מתאר את העולם בהתאם לפרספקטיבה שלו. המדע עוסק ... היקום, או הזמן של כל הקיום שמקיף אותו. היקום והמפץ הגדול מדע מול תורה הקיום של העולם האם העולם תמיד היה ... לזמן פיזי איך אפשר להסביר את השוני בין המדע לתפיסות הדתיות והפילוסופיות על גיל העולם? הדיון מתחיל בשאלה שנוגעת להבדלים בין התפיסות השונות על גיל העולם, בין התפיסה הדתית שמדברת על יצירה של העולם לפני כ - 6,000 שנה לבין התפיסה ... אחת את השנייה. יש מספר תפיסות עקרוניות שנוגעות ליצירת העולם: 1. תפיסה דתית - העולם נברא לפני כ - 6,000 שנה. 2. ... מדעית - היקום קיים כ - 14 מיליארד שנה, על פי ראיות מדעיות. 3. תפיסה פילוסופית - העולם תמיד היה קיים, כלומר, קיום ... שהן סותרות אחת את השנייה לחלוטין. מה היה לפני המפץ הגדול? האם קיים זמן אינסופי? העולם כפי שהוא נצפה כיום, הוא תוצאה ... שכל אחת מהן נכונה במסגרת הפרספקטיבה שלה. היקום והמפץ הגדול מדע מול תורה הקיום של העולם האם העולם תמיד היה ... שקורה איך שאני מבין בתהליך של ההתעוררות עובדה שהאדם קודם הוא חושב באתי מאיפשהו העולם נוצר, העולם קיים העולם תמיד היה אולי לא היה אבל מתי ... שאני אסדר לך את זה, אוקי יש שלוש תפיסות ארבע תפיסות סתם יש יותר, תפיסה אחת אומרת העולם בן ששת אלפים שנה בערך זה של הדתיים תפיסה שנייה אומרת 14 מיליארד שנה של המדענים תפיסה שלישית אומרת העולם תמיד קיים זה תפיסה של איזה פילוסופים כאלה ואחרים, תפיסה אחרת אומרת העולם בכלל לא קיים תפיסה אחרת אומרת ... אם אתה מוריד את הצורה תמיד היה פה. מה אני מתכוון לומר כשמדענים מדברים כמה זמן העולם קיים הם מדברים על היקום שלנו ...
יש מאין, בריאה יש מאין, קדמות העולם, חידוש העולם, בריאת העולם, איך נברא העולם, נצחיות העולם, נוצר מכלום, העולם קדמון
יש מאין, בריאה יש מאין, קדמות העולם, חידוש העולם, בריאת העולם, איך נברא העולם, נצחיות העולם, נוצר מכלום, העולם קדמון
... מאין, בריאה יש מאין, קדמות העולם, חידוש העולם, בריאת העולם, איך נברא העולם, נצחיות העולם, נוצר מכלום, העולם קדמון האם אפשרי שהעולם נברא יש מאין? אליעד מסביר בצורה יסודית ומפורטת את ... שאנו תופסים כיש ממשי, למעשה מושתת על כלום. מה המסקנה של אליעד לגבי השאלה אם העולם קדמון או נברא? אליעד טוען שמאחר ובלתי אפשרי שהעולם נוצר יש מאין, יש להסיק ... הוא אחדות של כלום מוחלט, כל החוויות האנושיות מתאזנות והמתח הנפשי מתפוגג. האם העולם נברא יש מאין? מהו כלום מוחלט? האם העולם קדמון? איך נוצר יש מתוך אין? האם יש גבול להבנת השכל? מה ההבדל בין מקום לזמן? ...
בריאת העולם, איך נברא העולם? בריאה יש מאין, האם יש אלוהים? האם אין אלוהים? מי ברא את העולם? איך העולם נברא? אמונה דתית, מתן תורה, איך נוצר העולם? מי יצר את העולם?
בריאת העולם, איך נברא העולם? בריאה יש מאין, האם יש אלוהים? האם אין אלוהים? מי ברא את העולם? איך העולם נברא? אמונה דתית, מתן תורה, איך נוצר העולם? מי יצר את העולם? מהי בריאת העולם ואיך נברא העולם? אליעד עוסק בשאלה פילוסופית ודתית עמוקה, שנוגעת לבריאת העולם והקיום של אלוהים. תחום זה, שמעסיק את המין האנושי מזה אלפי שנים, נוגע לשאלות מהותיות כמו איך נברא העולם? ומהו תהליך בריאה יש מאין? לאורך כל השיחה, הוא מציין את השאלות המרכזיות שקשורות לאמונה הדתית ולתפיסות שונות של יצירה ובריאה. האם יש אלוהים או לא? בשיחה, ... להאמין בקיום של אלוהים, והאם זה בכלל אפשרי להבין את מושג היש מאין. לשיטתו, כל התפיסה של בריאה יש מאין אינה ברורה לגמרי, במיוחד כשלא ברור בכלל אם העולם אכן נברא או אם הוא קיים באופן עצמאי. בריאה יש מאין - איך זה קורה? הדיון בבריאה יש מאין נוגע לא רק לשאלה הפיזית של איך נברא העולם, אלא גם לשאלה האם באמת יש משהו שנברא יש מאין. הוא מציין שיכול להיות שמה שנראה לנו כבריאה יש מאין למעשה הוא שינוי צורה או שינוי בהוויה של משהו שהיה קיים כבר. ... צריכים לחזור אחורה ולשאול את עצמנו האם אנחנו בכלל מבינים את מהות הקיום והאם בכלל אפשר להבין את המושג הזה של בריאה יש מאין. האם אלוהים ברא את העולם? במהלך השיחה, אליעד עוסק גם בשאלה אם אלוהים הוא זה שברא את העולם או אם כל זה הוא תוצאה של איזו סדרה של תהליכים טבעיים. הוא מציין את הדעות השונות שמציינות כי המדענים טוענים שהעולם נברא בצורה אבולוציונית, כלומר, דרך תהליכים ... יש בכלל צורך להאמין בכך. הוא מציע כי גם אם המדענים אומרים זאת, זה לא בהכרח אומר שזה נכון, וכי כל ההסברים האלו לא תמיד מחזיקים מים. מה המשמעות של העולם תמיד היה כאן? לאחר מכן, השיחה מתפתחת לכיוון של האם העולם נברא בזמן מסוים או אם הוא תמיד היה כאן. אליעד מציין כי כל השאלות הללו יכולות להיות מבולבלות, אבל בעצם היקום היה כאן לנצח. הוא מציע שלעיתים אנו מסתכלים על ... כל מה שאנחנו חווים בעולם הזה הוא פשוט חלום, ואין משמעות ממשית לקיום שלנו. הוא מסביר כיצד אנחנו כל הזמן מנסים להבין את המציאות, אבל יתכן כי כל העולם עצמו הוא למעשה פיקציה, כפי שחלום יכול להיעלם ברגע שהתעוררים ממנו. האם יש אלוהים? בהמשך השיחה, אליעד שואל האם באמת יש אלוהים או אם כל זה פשוט לא קיים. הוא ... כי כל אחד מאיתנו, גם אם הוא לא מאמין בצורה הדתית הרגילה, עדיין פועל מתוך מערכת של אמונות שמשפיעה על התנהלותו. האם יש אלוהים? בריאה יש מאין? האם העולם תמיד היה כאן? האם אלוהים ברא את העולם? האם קיום המציאות הוא חלום? ...
בריאת העולם יש מאין, העולם נוצר מעצמו, איך נברא העולם? מה ההסתברות והאם העולם נוצר מכלום על ידי אלוהים?
בריאת העולם יש מאין, העולם נוצר מעצמו, איך נברא העולם? מה ההסתברות והאם העולם נוצר מכלום על ידי אלוהים? האם העולם יכול להיווצר מכלום על ידי אלוהים? הנושא המרכזי שאליעד כהן מדבר עליו הוא השאלה האם העולם נברא יש מאין, או האם הוא נוצר בעצמו, והאם יכול להיות שאלוהים הוא זה שיצר את העולם. הוא מתמקד בשאלה האם הגיוני יותר להאמין שהעולם נוצר באופן מקרי לגמרי, או שנברא על ידי אלוהים מתוך שום דבר מוחלט. אליעד כהן מתייחס להסתברות, להיגיון, ולשאלה האם אלוהים הוא אכן תשובה מתקבלת על הדעת לשאלה כיצד נברא העולם. מהי ההסתברות שהעולם נוצר לבד? אליעד מסביר דרך דוגמה פשוטה שמטרתה להמחיש את הטירוף בשתי תפיסות נפוצות. הדוגמה הראשונה ... נתפס על ידי אנשים כיותר הגיוני, למרות שלדעתו זו האפשרות הכי לא הגיונית שיש. מדוע הרעיון שאלוהים ברא את העולם יש מאין אינו הגיוני? אליעד כהן מסביר באריכות כי הרעיון שהעולם נברא מכלום על ידי אלוהים לא רק שאינו פותר את הבעיה אלא יוצר בעיה גדולה אף יותר. הוא מסביר את ההיגיון מאחורי הטיעון הזה בעזרת השוואה בין קיום העולם לבין קיומו של אלוהים. אם כל דבר שקיים חייב סיבה שיצרה אותו, אז גם אלוהים זקוק לסיבה לקיומו. ואם אלוהים לא צריך סיבה והוא תמיד היה קיים, אז באותה מידה אפשר להגיד שגם העולם תמיד היה קיים ואין צורך להניח יוצר. אליעד מדגיש שאין הבדל הגיוני בין שתי האפשרויות הבאות: העולם נוצר מעצמו ללא סיבה או שהעולם נוצר מכלום על ידי אלוהים. לדעתו, שתי האפשרויות הללו הן באותה רמת חוסר היגיון בדיוק. הוא אומר שהטענה אלוהים ברא את העולם היא טענה חסרת משמעות בדיוק כמו הטענה העולם נברא יש מאין באופן אקראי ללא שום גורם. מה המשמעות של יצירת העולם על פי התורה? אליעד נותן דוגמה מתוך התורה, המתארת את בריאת העולם בצורה ציורית. לפי התורה, אלוהים ברא את העולם יש מאין, כלומר, לפני הבריאה לא היה זמן, לא היה מקום, ולא היה שום דבר פרט לאלוהים עצמו. על פי ההסבר שאליעד כהן מנתח, ... לדבריו, ההסבר שהכל נוצר מאלוהים מתוך כלום הוא עוד יותר לא הגיוני. האם יש אלטרנטיבה הגיונית להסבר בריאת העולם? אליעד מציג את הרעיון שלפיו למעשה אין הבדל בין אלוהים לאין, כלומר, אלוהים מוגדר כמהות חסרת זמן ומקום, ולכן הוא בדיוק כמו שום דבר. כשהוא אומר אלוהים ברא את העולם, הוא בעצם אומר שהעולם נוצר מכלום מוחלט. לכן מבחינתו אין שום פתרון ממשי בשימוש במונח אלוהים כדי להסביר את בריאת העולם. הוא טוען שהטיעון העולם נברא מכלום על ידי אלוהים והעולם נברא יש מאין מעצמו שניהם לא מתקבלים על הדעת באופן מוחלט ושניהם לא הגיוניים. הדגש המרכזי בדבריו הוא ששתי האפשרויות - העולם נוצר לבד או שאלוהים יצר אותו מכלום - אינן מספקות הסבר הגיוני, מכיוון שהן מניחות יצירה של משהו משום דבר. בכך הוא מערער את התפיסה הדתית והפילוסופית שטוענת שהעולם חייב היה להיווצר על ידי כוח עליון. האם העולם נברא מעצמו? בריאת העולם יש מאין האם אלוהים ברא את העולם? איך העולם נוצר מכלום? ההסתברות להיווצרות היקום בריאת העולם לפי התורה האם העולם תמיד היה קיים? ...
החלקיקים של המציאות, מי מנהל את העולם, איך העולם מתנהל, הכל קורה מעצמו, קדמות העולם, אקראי או סיבתי, מי ברא את העולם, האם יש אלוהים, העולם קדמון, לא הכל אחד, איך המציאות פועלת, נפרדות נצחית
החלקיקים של המציאות, מי מנהל את העולם, איך העולם מתנהל, הכל קורה מעצמו, קדמות העולם, אקראי או סיבתי, מי ברא את העולם, האם יש אלוהים, העולם קדמון, לא הכל אחד, איך המציאות פועלת, נפרדות נצחית
... של המציאות, מי מנהל את העולם, איך העולם מתנהל, הכל קורה מעצמו, קדמות העולם, אקראי או סיבתי, מי ברא את העולם, האם יש אלוהים, העולם קדמון, לא הכל אחד, איך המציאות פועלת, נפרדות נצחית האם יש מישהו שמנהל את המציאות? הסיכום הבא עוסק בהרצאה של אליעד כהן, שבה הוא מסביר לעומק את השאלה: מי או מה מנהל את המציאות, איך פועל העולם, מהי משמעותם של החלקיקים הקטנים שמרכיבים את כל מה שקיים, והאם העולם הוא תוצאה של פעולה סיבתית, אקראית או פעולה של אלוהים. אליעד מתחיל מהשאלה אם יש מישהו שמניע את המציאות או את ... אליעד מבקר את התפיסה של הכל אחד. הוא מסביר שהמציאות בנויה מחלקיקים שונים שכל אחד מהם הוא ישות נפרדת בפני עצמה. למרות שנראה שהכל מחובר, כל חלקיק הוא משהו עצמאי ונפרד. העולם, לדבריו, הוא עולם של נפרדות נצחית, והאחדות שאנשים מדברים עליה היא בעצם אשליה או רעיון שאינו נכון. כל רגע הוא ייחודי ואינו חוזר על עצמו, ולכן כל מצב של העולם הוא חד - פעמי לחלוטין. מה המשמעות של העולם קדמון? אליעד טוען שהעולם לא נברא יש מאין. לדבריו, העולם קיים מאז ומתמיד, ולכן אי אפשר לומר שהוא נברא בנקודת זמן כלשהי. מכיוון שאין אפשרות ליצירת משהו מתוך כלום, העולם תמיד היה קיים. הוא מסביר שהקיום תמיד היה ותמיד יהיה, ואין נקודה שבה התחיל הכל. לכן אין צורך באלוהים שייצור את העולם כי העולם תמיד היה כאן, והוא מתנהל בכוחות עצמו ובאופן טבעי לחלוטין. האם אפשר להבין את המציאות דרך ... זה שולחן? או מה זה חלקיק?, נגיע למסקנה שברמה הכי עמוקה הכל חסר משמעות מוחלטת ואין לו קיום ממשי. הגישה הזאת מובילה להבנה עמוקה יותר, שמבטלת את כל השאלות על מי מנהל את העולם או למה הוא קיים כפי שהוא. לסיכום, לפי אליעד כהן, העולם מתנהל מעצמו, ללא גורם שמנהל אותו, והוא קדמון, חסר התחלה וסוף, ונמצא בתנועה תמידית. הנפרדות היא האמת האולטימטיבית, והאחדות שמדברים עליה היא אשליה שנובעת מחוסר הבנה של מהות הדברים. האם יש אלוהים? מי מנהל את העולם? איך העולם מתנהל? האם המציאות אקראית או סיבתית? מהי קדמות העולם? האם הכל אחד? מהי נפרדות נצחית? ...
אלוהים + בחירה חופשית - לאלוהים אין בחירה חופשית - למה?
אלוהים + בחירה חופשית - לאלוהים אין בחירה חופשית - למה?
... שינוי או הבדל שיאפשר בחירה. במצב הזה, אלוהים לא יכול לבחור כי אין לו אופציות לבחור מתוכן. גם בפרספקטיבה שבה אלוהים ברא את העולם, עדיין מתברר שאין לו באמת בחירה חופשית. אנשים חושבים שאם אלוהים היה יכול לברוא או לא לברוא את העולם, אז הוא בהכרח בחר לעשות זאת. אבל אליעד מדגיש שהאפשרות לעשות או לא לעשות אינה מעידה על בחירה אמיתית. יכול להיות שאלוהים הוכרח לברוא את העולם, משום שאולי הוא מוגבל לעשות רק את מה שהוא עושה בפועל. מהו רגע הבריאה האמיתי לפי אליעד כהן? רגע הבריאה האמיתי הוא לא הרגע שבו נברא העולם, אלא הרגע שבו הופיע הרצון הראשון של הבורא. עצם קיומו של רצון ראשוני כבר מהווה סוג של בריאה, ... הראשון ללא בחירה, כל המשך התהליך גם הוא ללא בחירה. האם לאלוהים יש בחירה חופשית או שהוא מוגבל? ברגע שמגדירים שאלוהים ברא את העולם, בהכרח נוצרת הגבלה, כי יש הבדל בין אלוהים לבין העולם שיצר. אלוהים הופך לישות מוגבלת כי הוא כבר לא אחדות מוחלטת. לפני שנוצר הרצון הראשון לא היתה ... מעצמם, ללא שליטה וללא בחירה אמיתית שלו. גם הרצון הראשון של אלוהים הופיע ללא בחירה, ולכן גם אלוהים לא באמת בחר לברוא את העולם או לרצות משהו. אולם, ברמה הגבוהה יותר, אליעד מגדיר בחירה חופשית אמיתית כמצב שבו האדם והאלוהים ... מגלים שלפי נקודת מבט עמוקה יותר, אין שום בחירה חופשית לאף אחד במציאות, כולל לאלוהים. זאת משום שאלוהים הוא שם לכוח המניע את העולם, אבל ברגע שמייחסים לו איכויות של ישות נפרדת, מדובר כבר בהאנשה של משהו שמעבר לגבולות זמן ... ללא שום הפרדה בין רצון לבין מציאות, ולכן לא ניתן לדבר על תהליך של בחירה. נוסף על כך, כאשר מדברים על כך שאלוהים ברא את העולם או בחר לברוא אותו, נשאלת השאלה אם הייתה לו בחירה מלכתחילה לרצות לברוא את העולם. הרצון הזה נוצר מעצמו, כי לפני שנוצר רצון, לא ייתכן שהיה רצון קודם שיברא אותו. כך שגם ברצון הראשון של הבורא אין בחירה חופשית, משום שהוא נוצר מעצמו ללא בחירה קודמת. האם אלוהים באמת בחר לברוא את העולם? לכאורה אנו אומרים: אלוהים בחר לברוא את העולם, שהרי היה יכול לברוא או לא לברוא אותו. אבל הטענה שיכל לברוא או לא אינה מוכיחה שהוא בחר בפועל, כי ייתכן שבכלל לא הייתה לו אפשרות אחרת. נניח שקיימת ישות שבראה את העולם, הרי באותו רגע היא הופכת למשהו מוגבל יותר, משום שיש הבדל בינה לבין העולם, ולפני כן היא הייתה אחדות מוחלטת. הרגע שבו נוצר רצון הוא עצמו רגע הבריאה האמיתי, כי כבר ... בשום מקום, שום בחירה חופשית, בשום מקום, אף פעם, כולל לאלוהים עצמו, ואלוהים זה לא מישהו, ברגע שאנו עושים האנשה לכח שמניע את העולם, אנו קוראים לו אלוהים. ונסביר למה אין בחירה חופשית, וברור שאם לאלוהים אין בחירה חופשית, ממילא ... פעם כי אין אצלו זמן ומקום. כי כשהכל אחד, מה שייך בכלל בחירה? בפרספקטיבה האמיתית, אין בכלל אלוהים ועולם, אלוהים לא ברא את העולם, העולם לא קיים, או שאלוהים לא קיים, בכל מקרה אין שניים, רק אחד. או שאלוהים לא ברא את העולם, ויש רק אלוהים, או שאין אלוהים ויש רק עולם. בכל מקרה, יש רק ישות אחת. אבך אנחנו כרגע נדבר מהפרספקטיבה שבה אלוהים כן ברא את העולם, נניח לצורך העניין שאלוהים כן ברא את העולם, ויש אלוהים ועולם, ונשאל שאלה: האם אלוהים בחר לברא את העולם? לכאורה כן, ברור, הרי הוא בחר לברא אותו והיה יכול לא לברא אותו. ומה שאמרתי עכשיו כמו שרבנים ... ועם יכולת בלתי מוגבלת. אולי הוא מוגבל לעשות רק את מה שהוא עושה? אולי?!! בכל מקרה הנושא פשוט, נניח שיש מישהו שברא את העולם, אז הוא לא אלוהים האמיתי כי יש אלוהים ועולם, ואז יש מישהו לפניו. ונניח שרצה לברא את העולם וברא אותו, צריך לזכור שבריאת העולם האמיתית לא התרחשה ברגע יצירת היש, ברגע יצירת העולם שלנו. אלא ברגע בריאתו של הרצון של הבורא! ברגע שהבורא רצה משהו, זה עצמו בריאת העולם, זא גם אם הבורא היה רוצה לא לברא את העולם, זה היה כבר כמו בריאת העולם, עצם הרצון זה כבר בריאת העולם. עצם המחשבה האם לברא או לא, זזה עצמו כבר בריאה. זה כבר נקרא צמצום, כי בשורש הראשון, אין הבדל ... משהו על הבורא, בעצם זה הפחתנו אותו ממה שאומרים עליו וזו כבר בריאה. השאלה האמיתית שנשאלת האם הבורא בחר את הבריאה הראשונה, העולם הראשון. הבריאה הראשונה, זה הרצון שלו, העולם הראשון, זו הבחירה של הבורא,
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על רמות של וודאות, ספק וודאי, אמונה במדע, הסתברות מדעית, מחקרים מדעיים, גיל העולם, היווצרות היקום, תזונה קטוגנית, תצפיות מדעיות, הסתברות מדעית, הסתברות סטטיסטית, מחקר מדעי, מחקר סטטיסטי, דיאטה קטוגנית
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: העולם, איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? דיכאון? מועקות נפשיות וייאוש? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? כעס ועצבים ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: העולם, איך להעריך את עצמך? איך להאמין בעצמך? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לעשות יותר כסף? איך להצליח בראיון עבודה? איך לשתול מחשבות? איך לנהל את הזמן? איך לפרש חלומות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לא להישחק בעבודה? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להיות מאושר ושמח? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לשפר את הזיכרון? איך להתמודד עם גירושין? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להצליח בזוגיות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך למצוא זוגיות? איך לחנך ילדים? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך ליצור אהבה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לקבל החלטות? איך להעביר ביקורת בונה? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לשנות תכונות אופי? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להיגמל מהימורים ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש או אין אלוהים? איך להנות בחיים? איך נוצר העולם? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? למה יש רע וסבל בעולם? איך נוצר העולם? האם יש הבדל בין חלום למציאות? מה המשמעות של החיים? איך להיות מאושר? האם יש אמת מוחלטת? האם אפשר לדעת הכל? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? בשביל מה לחיות? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם באמת הכל לטובה? איך להיות הכי חכם בעולם? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם לדומם יש תודעה? מי ברא את אלוהים? האם יש בחירה חופשית? האם הכל אפשרי? למה העולם קיים? למה יש רע בעולם? אולי אנחנו במטריקס? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש משמעות לחיים? למה לא להתאבד ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון עסקי, ייעוץ פילוסופי, אימון אישי להרזיה בתחום העולם - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.1719 שניות - עכשיו 24_05_2025 השעה 19:36:53 - wesi1