אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה שעמום ✔שעמום בחיים, שעמום בעבודה, יצירת עניין, שעמום קיומי, איך ליצור עניין? ליהנות משעמום, שעמום טוטאלי, מחפש ריגושים, חיים משעממים, משעמם לי...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
1:29:36שעמום בחיים, שעמום בעבודה, יצירת עניין, שעמום קיומי, איך ליצור עניין? ליהנות משעמום, שעמום טוטאלי, מחפש ריגושים, חיים משעממים, משעמם לי מאוד, משעמם לי בחיים, למצוא עניין, מה לעשות כשמשעמם?
איך ליצור עניין בחיים?

העניין נוצר מתוך נפרדות - תחושת חוסר אחידות או שוני. לדוגמה, אם אתה מתבונן בקיר חלק, תתחיל לשאול שאלות, ואז תוכל ליצור עניין. במילים אחרות, אם אתה לא שואל שאלות, אתה עלול להרגיש חסר עניין. אליעד כהן מציין כי העניין נוצר כתוצאה מקונפליקטים, כלומר, תחושת ההבדל או השוני שמניעה אותנו לחפש עניין, כמו הבחירה להימנע משעמום כדי להשיג ריגוש. יחד עם זאת, הוא טוען שגם תחושת אחדות עשויה להיות מעניינת אם מקבלים אותה כפי שהיא, ללא צורך בשינוי.

מה הקשר בין עניין לשעמום?

כשהעניין נוצר מתוך קונפליקטים, הוא מביא עמו לא פעם מתח נפשי. אליעד כהן טוען שאפשר להרגיש חי ומלא גם כאשר אין שום עניין, על ידי חוויית שלמות ותחושת אחדות. חוויית השעמום נובעת מהחיפוש אחרי עניין, אך למעשה היא עשויה להוביל לשלום פנימי. כאשר אין כל מאבק או תנודתיות, השעמום מאפשר לנפש לנוח ולחוות הרמוניה פנימית.

כיצד השפעת התנודתיות פוגעת בנו?

החיפוש אחרי עניין יוצר התנודתיות בחיינו. אליעד כהן מסביר שהתנודתיות הזאת, שמאפיינת את כל מה שקשור לעניין, צורכת הרבה אנרגיה רגשית ושכלית. כל דבר שמרתק אותנו ומעניין אותנו דורש הרבה מאמץ, ובמהלך אותו מאמץ אנחנו מתרחקים מההרגשה של אחדות ושלמות, מה שיוצר סבל פנימי. השאלה היא האם אפשר לשחרר את הצורך הזה, להפסיק לחפש עניין ולמצוא את השלווה בחוויית חוסר העניין?

מה המחיר של יצירת עניין?

המחיר של יצירת עניין הוא שזו חוויה של מאבק פנימי. עניין מתרחש בתנודתיות רגשית ושכלית, ולכן הוא צורך הרבה משאבים. ברגע שאתה חווה עניין, אתה למעשה מתחיל להזדהות עם צורות מסוימות, מה שמוביל להתמכרות רגשית ולמעמסה שכלית. אליעד כהן טוען שאם תוכל להפסיק להילחם בשעמום ולשחרר את המחויבויות וההעדפות שלך, תוכל להרגיש את השקט הפנימי, שמגיע ממקום של חוסר עניין.

האם אפשר להיות מרוצה כשמשעמם?

השיעמום לא בהכרח רע. למעשה, זהו מצב שבו יש לנו הזדמנות להפסיק לחפש עניין ולהתמקד בשלום פנימי. אליעד כהן מציע שבמקום לחפש ריגושים ולהימנע משעמום, כדאי ללמוד כיצד לשחרר את כל המחויבויות הרגשיות שלנו וליהנות מהשקט שבחוסר עניין. כשאתה מסוגל להפסיק להילחם בצורך בשינוי או בתשומת לב, תוכל למצוא את הרוגע בתוך חוויית השעמום.

איך לשחרר את עצמך מהצורך בתנודתיות?

אם אדם לא מזדהה עם צורות שמחויבות לו, הוא יכול למצוא שלווה עם כל מצב בו הוא נמצא. אליעד כהן מסביר שכשאתה משחרר את המחויבות שלך לשנות את העולם או לחוות את הדברים בצורה מסוימת, אתה יכול לחוות שלם ושקט פנימי, אפילו בהסתכלות על קיר חסר עניין. המפתח להצלחה בחוויות כאלה הוא הפחתת המחויבות. ככל שאתה לא מתעקש לשנות את העולם או לחוות את הדברים בצורה מסוימת, כך תוכל להיות שלם עם כל מצב בו אתה נמצא.

האם יצירת עניין תלויה רק במאבק פנימי?

ההנחה היא שעניין נוצר מתוך התנגדות או קונפליקט. אבל אליעד כהן טוען שגם חוויית האחדות יכולה להיות מעניינת. ככל שאתה פחות מזדהה עם המחויבויות וההעדפות שלך, תוכל להפסיק לחפש עניין ולהתמקד בשלווה. כל מחויבות שמופיעה במחשבה שלך יוצרת קונפליקט - אם אתה משחרר את המחויבות, אתה משחרר את הקונפליקט, וממילא פועל מתוך הרמוניה פנימית.

לסיכום, כיצד להתמודד עם השעמום?

כדי להיות מרוצה כשמשעמם לך, עליך להשתחרר מהחיפוש אחרי ריגושים ולהפסיק להימנע מהמיצוי של חוויות חסרות עניין. התהליך שבו אתה משחרר את כל המחויבויות שלך יכול להוביל אותך לשלווה פנימית. חוויות השעמום יכולות להיות מלאות בהנאה ושלום פנימי, כל עוד אתה לא מחויב לעניין, לשינוי או להימנעות משעמום.
איך יוצרים עניין?

בכדי להבין איך ניתן ליצור עניין, חשוב להכיר את המהות של העניין. עניין נוצר מתוך נפרדות - מתוך תחושת חוסר אחידות או שוני. לדוגמה, כשאתה מתבונן בקיר חלק, אתה שואל שאלות, ואז מתחיל ליצור עניין. אם אתה לא שואל שאלות, אתה עשוי להרגיש חסר עניין. אליעד מציין כי העניין נוצר כתוצאה מקונפליקטים, שמניעים אותנו להתעניין בדברים - כמו הבחירה להימנע משעמום ולהשיג ריגוש. אך הוא טוען שגם הרגשת אחדות עשויה להיות מעניינת אם אתה מקבל אותה כפי שהיא.

כמו כן, אליעד מציע שהתשוקה לעניין נובעת מהמוטיבציה לחוות רגש של שלמות, חיוניות ותחושת שלם. הוא טוען כי אין צורך בהכרח לייצר עניין כדי להרגיש חי, אלא ניתן להשיג תחושות של שלמות גם כאשר אין שום עניין. זהו שינוי תפיסה שיכול להביא לנחת נפשית, על ידי שחרור ממאבקי הנפרדות וההעדפות.

מה הקשר בין חוויית העניין לשעמום?

חוויית העניין קשורה גם לשיעמום. שיעמום הוא למעשה חווית חיסרון, אך באותו זמן הוא עשוי להוביל לשלום פנימי. אליעד מסביר כי העניין מהווה את האתגר הנפשי, אך למעשה הוא סוחף אותנו למאמץ קוגניטיבי רגשתי. אם נוריד את דרישות המחויבות, נוכל לשוב לנפוש בשלום פנימי, שמתגלה דווקא בחוויית חוסר העניין.

כיצד השפעת התנודתיות פוגעת בנו?

כאשר אנחנו מרגישים צורך לשנות, אנחנו בעצם יוצרים קונפליקט פנימי. התנודתיות הזאת, שמאפיינת את העניין, צורכת הרבה אנרגיה רגשית ושכלית. כל דבר שמרתק אותנו ומעניין אותנו דורש הרבה מאמץ, ותוך כדי זה גורם לנו להזדהות עם צורות או תהליכים מסוימים. השאלה היא אם תוכל להשתחרר מהחיפוש אחרי עניין ולמצוא את השלווה גם בחוסר עניין.

מהו המחיר של יצירת עניין?

כשאתה חווה עניין, אתה למעשה נמצא במאבק פנימי - תנודתיות רגשית ושכלית שמביאה עמה סבל. אליעד מציין כי אם תוכל להפסיק להילחם בשיעמום ולשחרר את המחויבויות וההעדפות שלך, תוכל להתענג על שקט פנימי, שמגיע ממקום של חוסר עניין.

מהי הדרך להתחבר עם העולם בלי לייצר עניין?

האם ניתן להרגיש שלם עם העולם מבלי להתחיל ליצור עניין? התשובה היא שכן. כאשר אדם לא מזדהה עם דברים שמחויבים לו, הוא יכול לחוות חוויות של הרמוניה ושקט פנימי, גם בהסתכלות על קיר חסר עניין. המפתח להצלחה בחוויות כאלו טמון בהפחתת המחויבות. אם אתה לא מתעקש לשנות את העולם או לחוות את הדברים בצורה מסוימת, תוכל להיות שלם עם כל מצב בו אתה נמצא.

כיצד הרגשות הפנימיים משפיעים על יצירת עניין?

אם יש לך מחויבות פנימית לרגש מסוים, כל מה שקשור אליו יהפוך מעניין. אליעד מציין כי לעיתים תחושת השעמום נובעת מהרצון הפנימי שלך להרגיש שייך או שונה מהמציאות. חוויות של שעמום לא נגרמות בהכרח מתוך העדר עניין, אלא מתוך הימנעות ממאבק פנימי ומשאלות לא פתורות.

לסיכום:

כיצד תוכל להיות מרוצה כשמשעמם לך? על ידי היכולת להשתחרר מהתחושות שמובילות אותך לחפש ריגושים, להפסיק להימנע מהמיצוי של חוויות חסרות עניין, ולבחור בשלווה הפנימית.
שאלה: איך יוצרים עניין?

אליעד: מה זה עניין?

למה אתה רוצה ליצור עניין? בשביל התחושה. זה אומר שיכול להיות שאולי לא תרצה שיהיה מעניין, כי מעניין יכול לעשות לך רע.

איך זה שמעניין זה רע? עניין נוצר מנבדלות, אז זה אומר שנפרדות זה מעניין ואחדות לא מעניין. אבל אני טוען שגם אחדות זה מעניין, יש כאן משהו אחר.

אנחנו למעשה מנסים לבדוק את המנגנון של המוח, איך הוא יוצר עניין. ואני טוען שגם החוויה שהכל אחד יכולה להיות מעניינת בפני עצמה, כי מאחורי העניין יש משהו יותר עמוק.

למה אתה רוצה שיהיה לך מעניין?

שאלה: כדי להרגיש - חי, שלם, מלא עניין.

אליעד: האם כדי להרגיש חי מלא ושלם אתה צריך שיהיה לך מעניין?

אני רוצה להביא אותך למצב שלא תצטרך ליצור עניין אלא שלא תרצה להיות בעניין, שתרצה את זה שלא מעניין.

למשל אתה מתבונן בקיר חלק, איך יוצרים עניין? שואלים שאלות לגבי הקיר. ואם אתה לא שואל שאלות ולא יוצר עניין, איך אתה יכול להפיק הנאה מסתם להסתכל על קיר? אני רוצה להביא אותך למצב שלא תרצה עניין, שמבחינתך חוסר עניין עדיף.

ואני גם דופק אותך בהסבר הזה, כי אם יהיה לך טוב בלא מעניין, אז יהיה לך פחות טוב במעניין. אבל מצד שני המעניין יהיה יותר מלא מעניין כי אתה גם תסבול ממנו ולא רק תהנה ממנו.

אני טוען שמאחורי העניין יש משהו אחר, אתה מחפש עניין מסיבה אחרת.

אם נגיד שאתה מחפש עניין בשביל העניין, אז אם אין עניין אתה סובל.

אבל אם נגיד שאתה מחפש עניין בשביל משהו אחר, אז אולי אפשר להשיג את המשהו האחר גם בלי עניין.

עניין זה צורה להשגת מהות, אז מה המהות של העניין? להתחבר ריגשית.

אני רוצה לחבר אותך ריגשית על ידי יצירת עניין, או שאתה יכול להתחבר ריגשית בגלל שזה לא מעניין.

להתחבר ריגשית הכוונה לחוות שלוות נפש, הרמוניה, שלמות. איך דרך האחדות תתחבר ריגשית.

יש שתי חוויות, ולי חשוב לספר לך על חווית השיעמום כי היא השורש של החוויה של העניין. שזה אומר שהעניין מעניין רק בגלל שהוא מוביל אותך בסוף לשיעמום.

בכל דבר יש את ההשתקפות של השלם, בשלם יש את הדבר והיפוכו.

אני טוען שיש מעניין ויש לא מעניין, מעניין פירושו תנודתיות. ולא מעניין פירושו חוסר תנודתיות, אין עניין, אין דינמיקה, אין שינוי, זה אותו דבר.

אני רוצה להביא אותך לחוויה שאתה תהנה מזה שאתה משועמם למוות, שתוכל להשיג את התכלית של העניין בחוסר עניין.

יש בעיקרון שני דברים - היש והאין. השורש של היש הוא אין. העניין הוא שיש חוויה רעה שנובעת מעניין, מעניין זה גם רע, למה? כי מעניין פירושו חווית קונפליקט, בלי קונפליקט אין עניין.

עניין פירושו תנודתיות ריגשית ותנודתיות שיכלית. וזה אומר שהעניין צורך הרבה משאבים. ועניין נוצר מחוויות חיסרון, וגם ככול שיש יותר ישויות שמתנגשות בסיפור.

כשאתה חושב על שולחן, אתה למעשה חושב על חווית חיסרון, ההגדרה במוח זה לא כיסא, זה שולחן. כשאתה חושב על ריהוט של בית, זה יותר מעניין מאשר לחשוב רק על שולחן כי יש לך יותר אפשרויות חשיבה.

ככול שהמוח שלך חושב על יותר צורות, אתה למעשה מתרחק מהאחדות ובורח לנפרדות, בעצם אתה חווה יותר קונפליקטים וניגודים.

אם אין מאמץ, אין עניין. כך שאם אתה לא רוצה להתאמץ אתה לא יכול למצוא עניין. עבודה מעניינת היא עבודה שאתה מתאמץ בה.

אז מה החיסרון של העניין? שהוא מתיש אותך ברמה הנפשית והשיכלית. איך הוא מתיש אותך? הוא גורם לך בעצם להזדהות עם צורות, הוא גורם לך לתלות ריגשית, הוא גורם לך למעמסה שיכלית, זה גם תלוי באיזה עוצמה, כי אתה יכול להיות כל כך ספוג ששכחת מהכל.

אני רוצה ללמד אותך איך לקחת את המחויב ולהפוך אותו לפחות מעניין. ואם המחויב יהיה פחות מעניין אז תוכל ליהנות מהחוסר עניין.

כשאתה בחוויה של עניין אתה לא יכול להיות בהרמוניה עם המציאות, זה אחד על חשבון השני.

בעיקרון, ככול שאתה יותר מזדהה עם הצורה, ככה זה יותר מעניין. אבל זה בא על חשבון ההרמוניה. אתה למשל לא יכול לראות איך תוקעים גול לקבוצה שלך ולראות זאת כמושלם.

בעניין יש העדפות כמו טוב ורע, צריך או לא צריך, כדאי או לא כדאי.

ואני רוצה להביא אותך לחוויה שאתה תנקה את הקיר הזה מהבוקר ועד הערב ותתענג על כל רגע. וזה על ידי חוסר עניין, כי בחוסר עניין יש הרמוניה.

אם בראש שלך יש לך מחשבות של דברים מחויבים, הם מונעים ממך ליהנות מההרמוניה שיש בחוסר עניין. אבל אם תדע לשחרר את כל המחויבים שלך, אז תוכל להתענג על חוסר עניין.

מי מחליט אם תרצה עניין או חוסר עניין? אם אתה בראש שלך אומר, שמחויב משהו מסויים, ואם אתה לא מוכן לשחרר אותו, אז אתה לא יכול להיות בהרמוניה. ואם אתה לא בהרמוניה, אז יש לך עניין, ואם יש לך עניין, אתה צריך להתאמץ.

כשאתה אומר, אני לא מוכן להתאמץ, זה בעצם אומר שאתה לא חושב שיש דברים מחויבים. להגיד אני רוצה להתאמץ, פירושו הדבר מחויב עבורי. להגיד אני לא רוצה להתאמץ, פירושו הדבר לא מחויב עבורי. ככול שיש יותר צורות שמחויבות בעיניך אז ממילא יש לך יותר עניין. וככול שיש בעיניך פחות דברים שמחויבים אז אתה בפחות עניין.

מצד שני אמנם ככול שיש דברים מחויבים אז יותר מעניין, אבל זאת יותר חווית צמצום. וההפך של הדבר, שאם אתה מנמיך את המחויבים, אז אתה מגיע למחויב הראשון שהוא אני קיים, ואז גם הוא נעלם, ואז אתה במאה אחוז הרמוניה.

או שאתה משאיר את המחויב הראשון של אני קיים, וחוץ מזה אתה לא מחויב לשום דבר, וגם כאן אתה חווה הרמוניה טובה.

זאת אומרת שאתה יכול ליהנות להסתכל על קיר, לא מתוך יצירת עניין, אלא בגלל שזה לא מעניין. כי הלא מעניין בעצם הורג לך את המוח, הורג לך את התנודתיות, ואם אתה מפסיק את התנודתיות אתה בצומת דרכים, האחד להילחם בזה ולהגיד שאני רוצה עניין, ואז אתה יוצר נפרדות. והשניה שאתה אומר, אני לא רוצה עניין, ואז אה נותן לזה להרוג אותך, אבל אם אתה לא מתעניין ולא מוכן שזה יהרוג אותך, אז אתה סובל מהחוסר עניין.

לאדם יש הרבה מחויבים כמו, אני רוצה לבטא את הפוטנציאל שלי, מחויב שידעו מי אני, מחויב שאני אממש את עצמי, מחויב שאני אבטא את עצמי, מחויב שאני לא יעלם, מחויב שאני אחיה, ואם אתה יושב מול הקיר, זה יוצר אצלך קונפליקטים נגד המחויבים שלך.

אם אתה רוצה להיות יותר יש, אז ככול שיש לך יותר עניין, כך אתה חווה יותר את הישות שלך. ואם אתה רוצה להיות אין, עדיף לך ללכת לחוסר עניין.

כשאתה בחוסר עניין אתה סובל, כי זה הופך אותך לכלום, לחוסר דינמיקה, אז לא יודעים שאתה פה.

אתמול מישהו אמר, אני רואה הכל אטומים ואני מפחד להיעלם, ואתה אמרת לו, מדוע את מפחד להיעלם? אבל זה אותו סיפור אצלך, כי אדם שלא מפחד להיעלם הוא לא יכול להשתעמם ממשהו. שיעמום פירושו, אני מרגיש שאני נעלם.

אם משעמם לך, אתה רוצה לעשות משהו, מה זה אומר? שאתה רוצה לשנות, למה האדם 24 שעות כל הזמן רוצה לשנות? כי השינוי מראה שהוא פה.

אם אתה קם בבוקר ואין לך רצון, אז אתה חלק מהריהוט. הרצון יוצר לך את החוויה שאתה לא חלק מהמציאות, אלא אתה נפרד מהמציאות.

השינוי נותן לך תחושה של חיים, אך שינוי פירושו מאמץ.

אתה עכשיו מבדיל בן דומם לאדם, מה ההבדל תכלס? רק בשינויים.

כשאתה הולך ברחוב, אתה מבדיל בינך לבין עץ למשל, אתה נע, אבל אם אתה בחוויה שאין לך כל רצון, אז אתה כבר לא בן אדם, אתה כמו גרגיר אבק שעף. עכשיו, אם אתה לא מוכן להיות גרגיר אבק שעף, אז אתה רוצה לשנות ולהיות יחודי.

ככול שהאדם משנה יותר, כך הוא מרגיש יותר חי. אם אתה לא רוצה להיעלם, תתחיל לקחת דברים ולהתחיל לשנות אותם.

אם האדם לא מוכן לשחרר עד הסוף, הוא לא יכול ליהנות מחוויות משעממות. אך אם אתה משחרר עד הסוף, אז אתה יכול ליהנות מחוויה של שיעמום פי מיליון, למה? כי העניין דורש ממך לחוות שאתה קיים. אין אפשרות להתעניין במשהו בלי לדעת שאתה קיים.

אם אתה לא מצליח ליצור עניין, אז שתדע שבמקום לסבול מזה שאין לך עניין, תגיד לעצמך, אני נעלם עכשיו, זאת אומרת שתמשוך את עצמך להפך של העניין, או שתשחרר את הרצון להיות קיים, אתה לוקח מחויב והופך אותו לאפשרי. תגיד לעצמך, אני לאיודע כלום, לא מחויב שאני אחיה, לא מחויב שאני אשנה את המציאות, לא מחויב כלום.

שאלה: איך אני הופך עצמי לכלום, האם אני הצופה?

אליעד: לא, הצופה זה בעייתי מידי, הצופה שמסתכל למשל על קיר, יכול לחטוף עצבים שחבל על הזמן.

נעלם, פירושו נכונות להסתכל על הדברים מנקודת מבט הפוכה. למשל יש לך דיעה שאתה לא דומם, או יש לי בחירה חופשית או אני רוצה להצליח, כל מה שמבטא את ישותך כמלך, אלא הם המחויבים שלך שאיתם אתה פועל במשך היום, והמחויבים האלה, אם הם נתקעים במסך לבן, הם ממש סובלים. כי איך אני יכול לבטא את עצמי, אם אין לי אינטרקציה? הקונפליקט של השיעמום נוצר בגלל שאתה רוצה להיות משהו ולא סתם.

המחויבים האלו, הם אלו שנותנים לך את הכוח לפעול. האדם מפחד למות וזה מתלבש לו בזה שהוא לא עושה כלום, כי לא לעשות כלום זה כמו מוות.

אם אתה מוכן לוותר על המחויבים האלו ולהגיד, אין לי בחירה חופשית, אני כלום, אין לי ישות עצמאית - אתה פשוט מזדהה עם זה. אתהאומר, אני אפס, אני כלום, אני דומם, אני ללא בחירה...

אם אתה לא מוכן לשחרר את המחויבים האלו, אתה סובל.

בסוף התהליך יהיו לך שתי חוויות, האחת האפשרות ליהנות מחוסר עניין, והאפשרות ליהנות מעניין. וזה תעודת ביטוח שאף פעם לא ימאס לך מהחיים.

למשל כשאתה עובד בעבודה משעממת, אתה מפסיק להתעניין בעבודה, אתה מפסיק להתעניין במה שאתה מרגיש, אתה לא מתעניין במה שאתה חושב, אתה לא מתעניין במה שאתה יודע, אתה מתחיל פחות להתעניין.

אתה לוקח את הסבל, הסבל מדכא אותך, אם אתה מוכן להיות מדוכא אז אתה מתחיל ליהנות מהסבל.

האדם קם בבוקר ואומר שהוא לא רוצה להיות מדוכא, והסבל מדכא אותו והוא לא מוכן לסבול. החוסר עניין מדכא אותי, אז אני לא מוכן להיות בחוסר עניין.

אבל אם אתה משנה את הגישה שלך ואומר, אני מוכן להיות מדוכא, אני רוצה להיות מדוכא, אני לא רוצה להיות קיים בכלל, אז כאשר בא אליך הסבל, אתה למעשה נותן לסבל להרוג אותך. שאם באה אליך תחושה שאומרת לך מה פתאום שתהיה עבד, אתה לא מתנגד לה, אתה משחרר ואומר, נכון אני עבד.

אתה למעשה נותן לרע להרוג אותך, אבל הוא לא הורג אותך, אלא הוא הורג את הרצונות והשאיפות שלך, ואם אתה הורג את השאיפות שלך, אתה מגיע להרמוניה.

מצד שני, אם תצליח לעשות את זה ותהנה מזה, אתה יכול להכנס לדיכאון מזה שיש דברים מעניינים, אתה תרצה את הרוגע וההרמוניה.

כול מחויב שקופץ לך, תן לו היפוך. כמו למשל אתה חייב להתחתן - ההיפוך, אני לא חייב להתחתן. למשל עולה לך מחשבה שאתה חייב לבטא את עצמך, תשאל, האם אני חייב לבטא את עצמי? לא, אז אני לא מבטא.

שאלה: אתה למשל משתחרר מכל מיני כבלים שמנהלים אותך.

אליעד: אם השיעמום הורס לך את המימוש העצמי, אז איך יוצרים עניין? על ידי מימוש עצמי. אז יש שתי אפשרויות, האחת להגיד אני לא רוצה לממש את עצמי, והשנייה לבטא את עצמך, להמציא משהו, תוציא מעצמך משהו שיחדש לך.

שאלה: יש כאן שני דרכים, או שתעלים את עצמך או שתממש את עצמך, אתה משחק איך שבא לך.

אליעד: כל עניין בקצה שלו הופך להיות חוסר עניין, כל תהליך מעניין נגמר בקצה שלו, כל תהליך שיכלי אם תעמיק בו יותר ויותר יהיה גם יותר מעניין עד שבסוף הוא מאבד עניין. למה לא מעניין? כי בסוף אתה מגיע לאחד, ואם הכל אחד אז זה לא מעניין.

העניין נמצא בריחוק מהאחד, ולכן אני למשל כדי להתעניין בדברים אני משתדל לא להתעמק בהם יותר מדי, כי אם אני אתעמק בהם, אני ציק צ'ק מגיע לסוף וזה לא מעניין אותי יותר. אך מה שמעניין אותי זה, שבסוף יש חוסר עניין.

מה שמעניין זה שמגיעים בסוף לאחד, אך כדי שזה יעניין אותי אני לא מגיע לזה מיד.

מה מעניין בחיים האלה? אני אספר לך, יש חוויה שהיא מאוד מאוד טובה, שהיא חוויה של להיות אלוהים, להיות שלם, מה שמעניין פה בחיים זאת החוויה הזאת, איך החוויה קשורה? אני אומר לך שכול התהליכים מובילים אליה.

כול תהליך שתקח ותתבונן בו, ותשאל עליו שאלות, כמו, למה זה כך? ותחקור, ותחקור ותחקור, בסוף תגיע לחוויה שאתה אלוהים. החוויה האלוהים משתקפת אליך מתוך תתי תהליכים.

עכשיו, אם תלך אליה מהר מדי, אז תקבל אותה כמושלמת, אבל אם אתה רוצה לחוות אותה הרבה פעמים, אז תיסע יותר לאט.

אם למשל יש לך בחיים משהו שאתה לא רוצה אותו, ואם תשאל למה אני לא רוצה אותו, זה יהפך ליותר מעניין, אבל אם תחקור פנימה, ותשאל למה, זה יגיע לאחד ואז זה לא יהיה יותר מעניין.

למשל אתה הולך לעבודה ושואל למה? כדי שיהיה לך כסף, כדי שיהיה לך בחורה, כדי שתקנה כל מיני דברים, ואז זה מעניין. אך אם אתה הולך למוחלט, בסוף אתה כבר לא תרצה את הכסף. השאלה היא אם אתה נכנס לרוחב בשאלה או לעומק בשאלה.

וזה לא בהכרח רע להכנס לעומק, כי זה עוזר לך לסגור מעגל.

אם תאחז רק באיך ליצור עניין, בסוף זה לא יחזיק לך, אתה צריך להשלים אותו גם אם האין עניין.

שאלה: יש לי עכשיו מגרש משחקים גדול יותר.

אליעד: לפי זה אתה יכול להבין הרבה דברים.

למשל בחורה אומרת שאתה לא מעניין, או שמבקשת שתעניין אותה, למה לא מעניין? כי אין קונפליקט.

למשל בחורה לא רוצה אותך? למה לא רוצה אם יש סיבה אתה יכול להשתנות, אך אם אתה לא מאתגר אותה, תיצור קונפליקט, כמו אני לא רוצה אותך. ואז היא מתחילה להתעניין, למה? כי היא רוצה להרגיש שהיא שווה משהו.

אם אתה מבין איך המנגנון עובד, אתה יכול ליצור יותר עניין או פחות עניין, יותר הזדהות או פחות הזדהות.

לסמים יש שתי השפעות, אחת שאתה לוקח את המחויב והופך אותו לאפשרי, אתה חווה חוויות שאתה חושב שהם מחויבות והסם גורם לך להרגיש שזה לא מחויב, אלא זה בסדר איך שזה, הסם מרגיע אותך, כי הוא משחרר לך את הדברים שאתה בטוח בהם.

ויש סמים שיוצרים לך תנודתיות שאפילו הקיר מתחיל לזוז, ואם הוא מתחיל לזוז אז זה מתחיל להיות מעניין. אבל גם זה ממצא את עצמו בסוף.

ולמה הנפילה מהסמים? בגלל ההיפוך, אבל אם אתה מקבל את ההיפוך, מקבל את הנפילה, אז כבר אין בעיה.

שאלה: הבעיה היא שאתה מתנגד לחוויה.

אליעד: ולמה אתה מתנגד לחוויה? כי יש חוויה שמושכת אותך לכלום, ויש חוויה שמושכת אותך להיות משהו.

כשאתה מבין את החוקים האלו, אז אתה יכול להחליט איך לבחור, יש לך את כל הטווח.

המשימה שלך עכשיו היא להתבונן בזה, ואז ההבנה משנה לך את החוויה, ותוכל לראות איך כל דבר מתקשר למה שדברנו כאן.

למשל כשאתה חושב, למה זה יפה וזה לא יפה? אתה רואה שדבר מסויים מרגיע ודבר אחר מרגיז, ולפי זה אתה מחליט אם זה יפה בעיניך או לא יפה.
לא יכול להיות מיצוי לא לעשות כלום להילחם רוצה להיות אין וותרנות משעמום הסבר מישהי לא רוצה אותך קיר יכולות איך ליצור איך ליצור עניין בחיים בעבודה הנאה חיים חיים משעממים טוטאלי טוטאליות יצירת עניין להשתעמם בעבודה ליהנות ליצור ליצור עניין למצוא למצוא עניין לעשות כשמשעמם מה לעשות מה לעשות כשמשעמם מחפש ריגוש מחפש ריגושים משעמום משעמם משעמם לי משעמם לי בחיים משעמם לי מאוד עבודה עבודה לא מעניינת עבודה מעניינת עבודה משעממת עניין קיום ריגוש ריגושים שעמום שעמום בחיים שעמום בעבודה שעמום טוטאלי שעמום קיומי
שעמום, נוסחה להתמודדות עם שעמום, מה גורם לשעמום? איך להתמודד עם שעמום? מה לעשות כשמשעמם? איך יוצאים משעמום? למה משעמם לי? טיפול בשעמום, איך למצוא עניין בדברים? הפגת שעמום, איך להפיג שעמום?
שעמום, נוסחה להתמודדות עם שעמום, מה גורם לשעמום? איך להתמודד עם שעמום? מה לעשות כשמשעמם? איך יוצאים משעמום? למה משעמם לי? טיפול בשעמום, איך למצוא עניין בדברים? הפגת שעמום, איך להפיג שעמום?
שעמום, נוסחה להתמודדות עם שעמום, מה גורם לשעמום? איך להתמודד עם שעמום? מה לעשות כשמשעמם? איך יוצאים משעמום? למה משעמם לי? טיפול בשעמום , איך למצוא עניין בדברים? הפגת שעמום, איך להפיג שעמום? מה גורם לשעמום ואיך אפשר לצאת ממנו? שעמום מתואר כתחושה שמופיעה כאשר אדם מרגיש שאין לו מה לעשות כדי לקדם את מטרותיו או שאין לו מטרות כלל. אליעד כהן מסביר שהשעמום נובע משתי סיבות מרכזיות: לאדם ... כלל, ולכן אין שום דבר שהוא מעוניין להשיג או לשפר. לאדם יש מטרות ורצונות, אך הוא מרגיש שאין באפשרותו לעשות דבר כדי לממש אותן. כאשר מופיעה תחושת שעמום, אליעד מציע לשאול את עצמנו ... וליהנות מהשקט. לעומת זאת, אם קיימות מטרות, השלב הבא הוא לבדוק אם אפשר לעשות פעולה כלשהי, אפילו פעולה קטנה מאוד, כדי לקדם אותן. איך מתמודדים עם שעמום כשיש מטרות גדולות שלא ניתן להשיג? לעיתים קרובות אדם ימצא שיש לו מטרות, ובכל זאת הוא משועמם, למרות שיש לו אפשרות לקדם אותן. ... מאוד, אשר האדם חש כי הוא אינו יכול להשיג אותה. במצב כזה, המטרות הקטנות הופכות לחסרות משמעות בעיניו. לדוגמה, אדם שנפרד מבן או בת זוג עשוי לחוש שעמום גם כשיש לו פעולות רבות לעשות ... בינתיים להשתפר בעצמו, להיות חכם יותר, מיומן יותר או בטוח יותר בעצמו - וכך להגדיל את הסיכוי להחזיר את הזוגיות בעתיד. מה הקשר בין פחד מכישלון לשעמום? סיבה נוספת לשעמום שאליעד כהן מציין היא פחד ... על ידי לימוד תחום חדש. אך החשש מכך שהוא לא יצליח, או לא יבין את החומר, משתק אותו. במקום לנסות ולפעול, הוא משכנע את עצמו שאין לו מה לעשות, ולכן משעמם לו. למעשה, הפחד מהכישלון יוצר ... האדם נמנע מלעשות פעולות שיכולות לקדם את מטרותיו. אליעד ממליץ במקרה כזה להתחיל בפעולות קטנות כדי להוריד את מפלס החרדה והפחד, וכך לשחרר את תחושת השעמום. האם שלמות בחיים גורמת לשעמום? אליעד מתייחס גם למצב שבו אדם מגיע לשלמות מוחלטת - מצב היפותטי שבו אין לו שום רצון נוסף לשנות דבר. הוא מסביר שגם במצב כזה, האדם עלול לחוש שעמום, אך למעשה השעמום הזה אינו שלילי. מכיוון שאין לו שום תחושת חיסרון, הוא לא מרגיש רע מהשעמום אלא חווה אותו כחלק טבעי של מנוחה ושלמות. מה לעשות אם משעמם לי עכשיו? אליעד נותן הנחיות פרקטיות להתמודדות עם שעמום בזמן אמת: לשאול את עצמנו האם יש ... אפשר פשוט לנוח, כי למעשה הכל מושלם. אם יש מטרות, לשאול האם יש פעולה קטנה כלשהי שאני יכול לעשות כרגע כדי לקדם אותן? אם יש, כדאי לעשות אותה וכך השעמום ייעלם. אם יש מטרות גדולות שנראות ... בעתיד, ולבצע אותה. אם הפחד מכישלון עוצר את האדם מלפעול, מומלץ להתחיל בפעולות קטנות שיקלו על הפחד ויאפשרו התקדמות הדרגתית. סיכום התהליך לצאת משעמום לפי אליעד כהן: שעמום הוא אינדיקציה לכך שיש מטרות ...
למה שעמום זה רע? האם שעמום זה רע? למות משעמום, האם שעמום הוא שורש הרצון? האם שעמום הוא סיבה? הפחד משעמום, אני לא רוצה שישעמם לי, התמודדות עם שעמום, השעמום של אלוהים, שעמום זו לא סיבה, הרצון הראשון
למה שעמום זה רע? האם שעמום זה רע? למות משעמום, האם שעמום הוא שורש הרצון? האם שעמום הוא סיבה? הפחד משעמום, אני לא רוצה שישעמם לי, התמודדות עם שעמום, השעמום של אלוהים, שעמום זו לא סיבה, הרצון הראשון
... שעמום זה רע? האם שעמום זה רע? למות משעמום, האם שעמום הוא שורש הרצון? האם שעמום הוא סיבה? הפחד משעמום, אני לא רוצה שישעמם לי, התמודדות עם שעמום, השעמום של אלוהים, שעמום זו לא סיבה, הרצון הראשון האם שעמום הוא רע? כיצד ניתן להתמודד איתו? הרצאה זו עוסקת בשעמום, כיצד הוא משפיע על האדם, והקשר שלו לרצון ולפחד. אחד הנושאים המרכזיים שמועלים במהלך ההרצאה הוא הפחד משעמום, שיכול להיות בעיניי רבים כאחת החוויות המטרידות ביותר. אליעד כהן מציין כי הרבה פעמים הפחד העמוק ביותר של אנשים נוגע לשעמום - הם פשוט לא רוצים לחוות את תחושת השעמום, ולדבריו, תחושת השעמום מתעוררת כאשר אדם נמצא במצב שבו הוא לא יכול להעסיק את עצמו במשהו שהוא מעניין אותו או נתפס כחשוב. התסכול הזה יכול להיות חזק עד כדי כך שהוא מביא אותנו להימנע מכל דבר שיכול להוביל לשעמום, מה שמוביל לרצון בלתי פוסק לעסוק במשימות שיגרמו לנו להרגיש מועילים או מרוצים. אליעד כהן מציין כי לעיתים הפחד משעמום יכול להפוך לעומס נפשי שמקשה על קיום החיים בצורה שלמה, אך עם זאת הוא טוען כי השעמום עצמו אינו בהכרח רע, אלא זהו סימן שצריך להבין את הרקע של הרצונות שלנו. הוא מציין את זה כאתגר - האם אנו באמת רוצים את הדברים שאנחנו שואפים אליהם, או שאנחנו רק לא רוצים שהשעמום יקרה לנו? האם שעמום הוא שורש הרצון? אליעד מציין שהרבה פעמים אנחנו פועלים מתוך פחד משעמום, ומבצע כל מיני פעולות רק כדי למנוע את התחושה הלא נוחה הזו. הוא מחדד את השאלה, האם כל רצון שלנו הוא בעצם תוצאה של פחד משעמום? האם זהו שורש הרצון? ככל הנראה, ברוב המקרים אנחנו עושים דברים לא מתוך רצון אמיתי, אלא מתוך מניע חיצוני כמו פחד. אליעד מתאר את התופעה כמצב שבו הרצון מתעורר רק כדי למנוע את השעמום או את התחושה הרעה המתקיימת עקב חוסר עשייה. האם שעמום הוא סיבה לכל פעולה? כחלק מהשיח הפילוסופי, אליעד מעלה את השאלה האם כל פעולה שאנחנו עושים לא נובעת רק מתוך הפחד משעמום. כל זאת שואל אליעד כהן כדי להראות שהרבה פעמים אנחנו פועלים באופן אוטומטי מתוך פחד, ואולי לא מתוך רצון אמיתי או טבעי. לדוגמה, פעמים רבות אנחנו עשויים להתחיל משימה כלשהי רק מתוך רצון למנוע שעמום ולא מתוך עניין אמיתי במשימה עצמה. הרבה פעמים מדובר במעגל שבו אנחנו כל הזמן מנסים למנוע את תחושת השעמום, ומכך מבצעים פעולות שלא בהכרח נבחרות מתוך רצון אמיתי. השעמום של אלוהים - איך נראית הרגשה של אלוהים? במהלך ההרצאה, אליעד כהן מעלה את השאלה הקיומית והפילוסופית של מה יקרה אם נבין את השעמום בצורה שבה השעמום נתפס כמשהו שמגיע ממקום לא מוגבל. הוא שואל כיצד היה נראה השעמום של אלוהים, בהתחשב בכך שאלוהים נתפס כאדון העולם, שאין לו צורך בשום דבר חיצוני. בהנחה שאלוהים לא זקוק לשום דבר ולא נתון לתחושת חוסר או ...
למה שעמום רע? למה יש שעמום? איך נוצר שעמום? איך לאהוב שעמום? למה שעמום טוב? איך לא להשתעמם? משעמם לי, איך לא להרגיש רע משעמום? פחד מהמוות, פחד לא להיות קיים, למות משעמום, להשתגע מרוב שעמום
למה שעמום רע? למה יש שעמום? איך נוצר שעמום? איך לאהוב שעמום? למה שעמום טוב? איך לא להשתעמם? משעמם לי, איך לא להרגיש רע משעמום? פחד מהמוות, פחד לא להיות קיים, למות משעמום, להשתגע מרוב שעמום
... שעמום רע? למה יש שעמום? איך נוצר שעמום? איך לאהוב שעמום? למה שעמום טוב? איך לא להשתעמם? משעמם לי, איך לא להרגיש רע משעמום? פחד מהמוות, פחד לא להיות קיים, למות משעמום, להשתגע מרוב שעמום למה אנחנו שונאים להשתעמם ומה הקשר לפחד ממוות? אליעד כהן מסביר כי בשורש השעמום קיים פחד עמוק מהמוות. כאשר האדם משתעמם, הוא למעשה מפחד להיות במצב דומה למוות או לחידלון, שבו לא קורה דבר, אין התחדשות ואין עשייה. החיים נתפסים כמשהו שמכיל פעילות, תנועה, התקדמות ומטרות, בעוד שהמוות נתפס כמצב סטטי וחסר משמעות שבו אין פעולה או שינוי. לכן, כשהאדם חווה שעמום, הוא מרגיש כאילו הוא מתקרב למצב של חוסר קיום, וזה מעורר בו פחד וחרדה. מדוע אנשים שרוצים למות עדיין משתעממים? אליעד מדגים מצב שבו אדם טוען שהוא רוצה למות, אך כשמעמידים אותו בפועל בפני המוות (לדוגמה, מישהו אומר שהוא רוצה למות וכשמנסים לחנוק אותו הוא מתנגד), מתברר שהוא לא באמת רוצה למות. הוא משתמש בדוגמה הזו כדי להמחיש שהפחד מהמוות נמצא בבסיס של תחושת השעמום, כי האדם בעצם חושש מהמצב של החידלון. כלומר, אדם שמשתעמם מרגיש שהוא הולך לכיוון של חוסר פעולה וחוסר חיים. למה אנחנו תמיד מחפשים מטרות ופעולות לעשות? האדם תמיד מחפש משהו לעשות, משום שהפעולה נותנת לו תחושה שהוא חי וקיים. כשאדם שוכב במיטה ומתכנן את היום הבא, הוא אינו משתעמם, כי יש לו מטרה ותחושת תנועה לעבר העתיד. אבל אם הוא יהיה במודעות מלאה וירגיש שהמציאות כבר מושלמת ואין שום דבר שהוא צריך לעשות, אז הוא לא יתכנן שום דבר, לא ... למלא, האדם מרגיש שהוא חדל להתקיים. לכן אנשים מפחדים להיות בלי רצונות ובלי מטרות. מהו הקשר בין זהות אישית לתחושת שעמום? כל אדם, לפי אליעד, מורכב משתי ישויות: האחת היא העצמי שלו והשנייה היא ההוויה כולה. ברגע שהאדם לא מרגיש הבדל בינו לבין המציאות, הוא מפסיק להרגיש שהוא קיים ... עצמו ללא רצונות נוספים וללא מטרות, ולכן הוא ירגיש שהוא מת. אנשים בעצם מפחדים לקבל הכל, כי הם מפחדים להגיע למצב של שעמום מוחלט וחוסר קיום. לכן, הם מעדיפים באופן לא מודע מצב שבו יש להם רצונות לא ממומשים, כי הרצונות האלו נותנים להם תחושה שהם קיימים. מה המשמעות של אובדן הרצון עבור ... הוא רעב, כי לא תהיה בו תחושת חוסר. כך, אדם שאין לו רצון כלל למעשה מפסיק לפעול ונכנס למצב של חידלון מוחלט, מצב של שעמום מוחלט או מוות. מה זה שעמום מוחלט ולמה אנשים מפחדים ממנו? שעמום מוחלט, לפי אליעד, מתרחש כאשר אין לך שום דעה, שום תחושה ושום רצון. מצב זה נתפס כמות או חוסר קיום, כי האדם אינו מרגיש שהוא קיים יותר. לכן, אנשים שונאים להשתעמם ופוחדים משעמום מוחלט כי מבחינתם זה דומה למוות נפשי, שבו הם לא חווים את עצמם ולא מרגישים שהם חיים. האם אפשר להגיע למצב שבו לא מפחדים מהשעמום? אליעד מסביר שאם האדם יהיה מוכן לוותר על התחושה שהוא קיים באופן נפרד מהמציאות, הוא יפסיק לפחד מהשעמום. השעמום המוחלט, שהוא בעצם חידלון הרצונות והתחושות האישיות, יכול להיות חיובי אם האדם יבין שהוא מתאחד עם המציאות ואין לו צורך בדבר מעבר לה. אך רוב האנשים מפחדים להגיע למצב זה, כי הוא כרוך באובדן הזהות האישית שלהם. איך להתמודד עם שעמום? מדוע אנחנו פוחדים למות משעמום? האם אפשר לאהוב שעמום? מהו שעמום מוחלט? איך נוצרים רצונות באדם? למה אנחנו מפחדים לא להיות קיימים? איך להפסיק לפחד מהמוות? ...
משעמם לי בחיים, הפגת שעמום, להפיג שעמום, שעמום קיומי, חיים משעממים, שעמום מה עושים, עניין בחיים, החיים משעממים, שעמום בחיים, משמעות החיים
משעמם לי בחיים, הפגת שעמום , להפיג שעמום, שעמום קיומי, חיים משעממים, שעמום מה עושים, עניין בחיים, החיים משעממים, שעמום בחיים, משמעות החיים למה בעצם משעמם לך בחיים? אם החיים משעממים אותך, לפי אליעד, זה לא סתם כי חסר לך עניין או ריגוש, אלא כי יש לך ציפייה מוטעית. שעמום, לטענתו, נובע מהפער בין הציפייה לחוות ריגוש ... המציאות שבה אין באמת אפשרות לחוות משהו באופן מוחלט ואינסופי. לכן, הדרך להתמודד עם שעמום אינה רק למצוא עיסוקים חדשים או פעילויות מעניינות, אלא להבין לעומק מה המשמעות של המושגים שעמום, עניין, וריגוש. האם אפשר ליהנות מהשעמום עצמו? אליעד מציג גישה אחרת לחלוטין: במקום לנסות להיפטר מהשעמום, אפשר ללמוד ליהנות ממנו. הוא נותן דוגמה ... אומר שכואבת לו הרגל, הוא יכול או לטפל ברגל או ללמוד לקבל את הכאב. באופן דומה, מי שמשעמם לו יכול או לנסות למלא את הזמן בפעילויות שיסיחו את דעתו, או לחלופין, ללמוד לקבל ולהכיל את התחושה שהזמן משעמם. אך אליעד מדגיש שלא מדובר כאן בטכניקה פשוטה של לחשוב חיובי, אלא בהבנה עמוקה של מהו בעצם השעמום. האם להשוות בין רעב לשעמום זו השוואה נכונה? אליעד משתמש בדוגמה של רעב מול שעמום כדי להמחיש את ההבדל בין סבל פיזי לסבל נפשי. אם אתה רעב, אתה יכול להסיח דעתך ולהשכיח את הרעב, אבל השעמום הוא תחושה נפשית עמוקה שקשה יותר להתעלם ממנה. ... יציאה ולהיות בסדר גמור אם לומדים לקבל את זה, אבל רוב האנשים יעדיפו סבל פיזי על פני שעמום מוחלט וקיומי. למה בסופו של דבר כל דבר בחיים משעמם? אליעד מסביר שכל דבר בחיים הופך להיות משעמם בסופו של דבר, מכיוון שכל התנסות חדשה או ... שבתחילה נראית מעניינת כי קורים בה דברים לא צפויים, אבל בסוף גם היא נהיית צפויה ומשעממת. הסיבה לכך היא שאנחנו תמיד מוצאים בסוף את הפרנציפ מאחורי כל דבר, וברגע שמצאנו אותו, הוא הופך להיות חסר חידוש ולכן משעמם. מה הקשר בין שעמום למשמעות החיים? השעמום קשור ישירות למשמעות החיים, מפני שאם מחפשים משמעות מוחלטת, שלימות אינסופית, התוצאה תמיד תהיה תחושת שעמום או חוסר סיפוק, מכיוון שבעולם שלנו אין שום ... ולקבל את העולם כמו שהוא, על כל המגבלות וחוסר השלימות שלו. האם אפשר לחיות ללא שעמום בכלל? אליעד אומר שבאופן מוחלט, האדם יכול להגיע למצב שבו אין לו ציפייה או רצון לשום דבר, ובמצב כזה אין גם תחושה של שעמום. מצב זה מתאפשר רק אם אתה מוותר על כל הרצונות ...
שעמום, איך להתמודד עם שעמום? מה זה שעמום? ממה נובע שעמום, לקחת חופש מהעבודה, העבודה הכי קשה בעולם, לא לעשות כלום, איך להיצמד לאמת? למה משעמם?
שעמום, איך להתמודד עם שעמום? מה זה שעמום? ממה נובע שעמום, לקחת חופש מהעבודה, העבודה הכי קשה בעולם, לא לעשות כלום, איך להיצמד לאמת? למה משעמם?
שעמום, איך להתמודד עם שעמום? מה זה שעמום? ממה נובע שעמום, לקחת חופש מהעבודה, העבודה הכי קשה בעולם, לא לעשות כלום, איך להיצמד לאמת? למה משעמם? מה זה שעמום וממה הוא נובע? אליעד כהן מסביר ששעמום נובע מתחושה של חוסר התחדשות. כאשר האדם מרגיש שהדברים שהוא עושה אינם חדשים לו ואינם מחדשים לו כלום, הוא מתחיל לחוש בשעמום. האדם, מטבעו, זקוק לאתגרים ולחוויות חדשות, וכאשר הם אינם בנמצא הוא מרגיש חוסר משמעות ושעמום . כדוגמה לכך, אליעד מסביר שאם לאדם אין שכל כלל, לא יהיה לו שעמום אפילו אם לא יעשה דבר, כי הוא אינו מודע לחוסר התחדשות. האם לקחת חופש מהעבודה זה הפתרון לשעמום? אליעד מדגים סיטואציה שבה אדם עובד ומרגיש צורך לקחת חופש, משום שהוא מאמין שבחופש יהיה לו טוב יותר. ברגע שהאדם בחופש, תחושת השעמום מתעוררת, משום שאין לו את האתגרים שהיו בעבודה. מצד אחד, הוא לא רוצה לחזור לעבודה כי הוא עדיין מעדיף להיות בחופש, ומצד שני הוא מתחיל לחוש ריקנות ושעמום ככל שהזמן עובר. לפי אליעד, הבעיה נובעת מכך שבזמן חופש האדם נהנה בעיקר בהתחלה, משום שיש רושם או זיכרון של החיסרון שהעבודה סיפקה. אחרי זמן מסוים, כאשר הזיכרון מהעבודה מתעמעם, גם ההנאה פוחתת, והשעמום מתחיל להיווצר. לכן, כאשר לוקחים חופש מהעבודה, היתרון העיקרי הוא ההנאה שנוצרת מהפסקת הפעילות המאתגרת, אך היתרון הזה זמני בלבד. תחושת הרעננות הזו דועכת עם הזמן, ואז האדם מתחיל לחפש אתגרים חדשים. אם אין לאדם אתגר, אפילו קטן כמו לעזור לאישה זקנה לחצות את הכביש, הוא יתחיל להשתעמם. אליעד מדגיש כי תחושת השעמום מגיעה מחוסר אתגר, מחוסר התחדשות, ומכך שהמוח זקוק תמיד לדבר חדש או לאתגר כדי להרגיש משמעות או תועלת. למה כל כך קשה לאדם לא לעשות כלום? אליעד מסביר שהעבודה הכי קשה בעולם ... מיליון שקל בשעה כדי לא לעשות כלום. על פניו, זו נראית עבודה קלה, אך בפועל האדם יתחיל להשתגע ולסבול מחוסר המעש. גם כשלא עושים כלום, נוצר שעמום בגלל הצורך של המוח בתעסוקה כלשהי. גם אם הפעולה מינימלית, חייב להיות לאדם משהו שמייצר תחושת משמעות כלשהי. האם האדם חייב להמשיך לשחק במשחק של טוב ורע? אחת השאלות שנשאלת ... האדם נדון כל הזמן להיות תלוי בטוב וברע, כלומר, בהנאה ובסבל. אליעד מסביר שרוב האנשים חושבים שיש להם שתי אלטרנטיבות: או להיצמד לאמת ולסבול משעמום, או לא להיצמד לאמת ולהתמודד עם משחקי הטוב והרע. אך שתי האלטרנטיבות האלו הן בעייתיות ואינן פתרון מוחלט. כאשר האדם אינו נצמד לאמת, הוא מתמודד עם חוויות של טוב ורע, סבל והנאה, ולפעמים חווה דיכאון משום שהוא מרגיש לכוד במשחק הזה. מצד שני, כאשר הוא מדמיין את עצמו צמוד לאמת מוחלטת, הוא מדמיין מצב של שעמום וריקנות, כי במצב הזה אין יתרון ואין חיסרון - הכל אחד, ללא עניין או אתגר. מהו ההבדל בין לדמיין את האמת לבין להיצמד באמת לאמת? אליעד מסביר כי לדמיין שאתה נצמד לאמת זה לא כמו להיצמד באמת לאמת. כאשר האדם רק מדמיין שהוא נצמד לאמת, הוא עדיין חווה חיסרון ושעמום, משום שהוא רק מדמיין זאת מתוך שכל ולא מתוך חוויה אמיתית. לעומת זאת, כשאדם באמת מגיע לנקודה שהוא נצמד לאמת מוחלטת, אין לו שום תחושה של חיסרון או יתרון. במצב כזה, אין שעמום, אין סבל, ואין חוסר תכלית. האדם במצב כזה מרגיש שלמות מוחלטת ולא חווה שום תחושה שלילית. איך להתמודד עם השעמום באמצעות שאלת מה האמת? אליעד מציע דרך מעשית להתמודד עם שעמום על ידי שאלת השאלה מה האמת? או ליתר דיוק - לשאול את עצמך האם אני בטוח במאה אחוז שמה שאני חושב זו האמת?. באמצעות ספק עמוק, האדם יכול להשתחרר מהמחשבות שיוצרות את תחושת השעמום. אם אדם בטוח שמשעמם לו, הוא צריך לשאול את עצמו האם הוא בטוח במאה אחוז שזה אכן המצב. באמצעות ספק אמיתי בשכל ובמחשבות, ניתן לפרק את תחושת השעמום ולגלות שלא בטוח שהיא בכלל קיימת. מה צריך לעשות בפועל כדי לא להשתעמם? אליעד מציע להתעסק תמיד בשאלות ובאתגרים חדשים. בין אם מדובר בשאלות פילוסופיות, שאלות לגבי העבודה, או אתגרים קטנים של החיים, תמיד יש לחפש את החדש ואת המשמעותי. כשיש לאדם אתגר, הוא אינו משתעמם, וכשהוא באמת מחפש את האמת בלי סייג, הוא לא יכול לחוש שעמום כלל. לסיכום, שעמום נובע מחוסר אתגר, מחוסר התחדשות, ומזה שהאדם חי במציאות שבה תמיד יש יתרונות וחסרונות. הדרך להתמודד עם ה
ממה נובע שעמום, מה לעשות כשמשעמם? איך לא להשתעמם? משעמם לי מה לעשות, למה משעמם לי? איך להפיג שעמום? הפגת שעמום, מה עושים נגד שעמום בחיים? מה אפשר לעשות כשמשעמם? לאתגר את עצמך
ממה נובע שעמום, מה לעשות כשמשעמם? איך לא להשתעמם? משעמם לי מה לעשות, למה משעמם לי? איך להפיג שעמום? הפגת שעמום, מה עושים נגד שעמום בחיים? מה אפשר לעשות כשמשעמם? לאתגר את עצמך
... נובע שעמום, מה לעשות כשמשעמם? איך לא להשתעמם? משעמם לי מה לעשות, למה משעמם לי? איך להפיג שעמום? הפגת שעמום, מה עושים נגד שעמום בחיים? מה אפשר לעשות כשמשעמם? לאתגר את עצמך למה משעמם לי, ואיך אפשר לא להשתעמם בחיים? אליעד כהן מסביר ששעמום נובע בראש ובראשונה מהעובדה שאין לנו מטרות. כאשר לאדם אין מטרה מסוימת, הוא מוצא את עצמו במצב סטטי שבו שום דבר אינו משנה לו במיוחד, ולכן הוא חווה את התחושה של שעמום. לעומת זאת, כאשר לאדם יש מטרות או יעדים, בין אם הן חיוביות או שליליות, הוא תמיד יהיה עסוק, תמיד יהיה לו עניין, ולכן לא ישתעמם. למה דווקא כשמשעמם אין אפשרות להיפגע? לפי אליעד כהן, היתרון היחיד של שעמום הוא שבהיעדר מטרה, אי אפשר באמת להיפגע, להרגיש כאב או להיכשל. כשאדם במצב של שעמום, הוא נמצא במעין נקודת נייטרליות שאין בה סיכון. אין לו אכזבה, כי לא היו לו ציפיות, אבל המחיר של מצב זה הוא תחושה של ריקנות וחוסר משמעות. אליעד מדגיש שהסיבה המרכזית לשעמום היא היעדר מטרות בחיים, כי מטרות, גם כשהן יוצרות לחץ, קושי או אי נעימות, נותנות משמעות ועניין. מה ההבדל בין מצב רע לבין שעמום? אליעד מסביר שיש שני סוגי מצבים עיקריים שבהם אין שעמום: מצב של טוב (הנאה, כיף, שמחה) מצב של רע (סבל, כאב, אתגרים קשים) בשני המצבים האלה לא משעמם, כי המוח עסוק, מגורה ומתמודד עם משהו. אליעד מביא כדוגמה את תוכנית הטלוויזיה הישרדות: אם אדם אוהב לצפות בתוכנית כזו, הוא נהנה, לא משעמם לו, כי המוח שלו עסוק באתגרים, בדמויות, ובמה שיקרה בהמשך. אבל אם באותה תוכנית לא היה אתגר, למשל אם היה מופיע רק מסך ריק או תמונה סטטית, המוח לא היה מגורה והאדם היה משתעמם . דוגמה נוספת שאליעד מביא: אדם שנמצא במצב של סכנת חיים, סבל או לחץ לא ישתעמם, כי המוח עסוק בפתרון הבעיה או בהישרדות. הרגש יכול להיות שלילי וקשה, אבל לא משעמם. המסקנה היא ששעמום מתרחש רק במצב ביניים שבו האדם לא נמצא בסבל או בכאב וגם לא בהנאה. איך למצוא תחביב או מטרה שיעניין אותי? אליעד מסביר שכדי להפיג שעמום, האדם חייב להציב לעצמו מטרות או לאתגר את עצמו. אין דרך אחרת. הוא מציין שהאתגר לא חייב להיות משהו גדול כמו להגיע לירח או להיות האדם הכי מאושר בעולם. זה יכול להיות אתגר פשוט ... עניין. הוא מציין דוגמה של אדם שצופה בתוכנית הישרדות, ונהנה ממנה כי יש במוחו סוג של אתגר. אם יראה את אותה תוכנית שוב ושוב, כבר לא יהיה לו אתגר, והוא ירגיש שעמום. הוא צריך תוכניות חדשות, דברים חדשים, מטרות חדשות. המטרה חייבת להיות מספיק מאתגרת, אך לא קשה מדי עד כדי חוסר יכולת להתמודד איתה, וגם לא קלה מדי עד שהיא משעממת. מה עושים כששום דבר כבר לא מעניין אותי? כשאדם אומר שאין לו משהו שמעניין אותו או שמשעמם לו מהכל, אליעד אומר שזה בגלל שהאדם מחפש משהו מאוד מדויק. הוא מדגיש שאין אפשרות למצוא בדיוק את מה שאתה רוצה בלי לנסות כמה וכמה דברים. לפעמים האדם יצטרך להתנסות בהרבה ... קלה מדי או קשה מדי? אליעד כהן מסביר שמטרה קלה מדי לא תספק אתגר ולכן תשעמם מהר מאוד. לעומת זאת, מטרה קשה מדי עלולה ליצור תסכול או תחושה של כישלון. על מנת לא להשתעמם, המטרה צריכה להיות ברמת אתגר בינונית, כזו שמעוררת את המוח לפעולה, אך לא בלתי אפשרית להשגה. אליעד מציע לאדם לדמיין שהוא מציב לעצמו מטרה להיות דוקטור במתמטיקה. מטרה כזו ...
שעמום ואתגרים, התמודדות עם קשיים, למה משעמם לי? איך נוצר שעמום? איך להתמודד עם שעמום? הילד משעמם לו, הילד משתעמם, שעמום של ילדים, הדרכת הורים, שום דבר לא משנה, אחדות שקרית, או קשה או משעמם, טיפול בשעמום
שעמום ואתגרים, התמודדות עם קשיים, למה משעמם לי? איך נוצר שעמום? איך להתמודד עם שעמום? הילד משעמם לו, הילד משתעמם, שעמום של ילדים, הדרכת הורים, שום דבר לא משנה, אחדות שקרית, או קשה או משעמם, טיפול בשעמום
שעמום ואתגרים, התמודדות עם קשיים, למה משעמם לי? איך נוצר שעמום? איך להתמודד עם שעמום? הילד משעמם לו, הילד משתעמם, שעמום של ילדים, הדרכת הורים, שום דבר לא משנה, אחדות שקרית, או קשה או משעמם, טיפול בשעמום למה בעצם משעמם לנו? שעמום הוא מצב שבו האדם אינו מוצא עניין בפעילות שבה הוא עוסק, ומרגיש שאין לו רצון או מטרה שמניעה אותו לפעול. לפי אליעד כהן, שעמום נוצר כאשר לאדם אין רצונות או כאשר הוא אינו ... הרצונות שלו. הוא יכול להיווצר גם כאשר האדם נמנע מלהזדהות עם רצונותיו מתוך פחד להיכשל או מתוך החשש שיהיה לו רע אם לא יצליח להגשים את מטרותיו. לדוגמה, אדם שמשעמם לו בדרך כלל נמצא במצב שבו הוא אינו מסוגל או אינו מוכן להתחבר למטרות כלשהן. אם אותו אדם היה מזדהה עם מטרה מסוימת ורוצה אותה באמת, לא היה לו משעמם, כי הרצון היה מעסיק את מחשבתו ונותן לו מוטיבציה לפעול. כיצד פחד מכישלון גורם לשעמום? אליעד כהן מסביר שהרבה פעמים אנשים חווים שעמום דווקא מפני שהם חוששים להזדהות עם המטרות שלהם, וזאת מתוך פחד מפני כישלון ואכזבה. אדם שחושש להיכשל עלול להימנע מלנסות דברים חדשים או להתאמץ להשיג מטרות גדולות, ולכן הוא נכנס למצב של שעמום. לדוגמה, אדם שיסתגר בבית ולא ינסה פעילויות חדשות בגלל הפחד להיכשל, יגיע במהרה למצב שבו אין לו כל עניין, ואין לו גם רצון שדוחף אותו לפעולה כלשהי. במצב כזה האדם ירגיש שהכל חסר משמעות ושהחיים משעממים. איך להתמודד עם שעמום של ילדים? כשילד אומר משעמם לי, הכוונה בדרך כלל היא שאין לו מטרות מספיק ... אם הילד ילמד להסתכל על קושי כעל הזדמנות לצמיחה ולא כמשהו שצריך להימנע ממנו, תמיד יהיה לו עניין לעסוק בו. לדוגמה, ילד שסיים את כל המשחקים שלו וטוען שמשעמם לו, יכול למצוא אתגרים חדשים בתוך אותם משחקים. ... בצורה מתוחכמת יותר או עם רמת קושי גבוהה יותר. אם הילד מסרב לכך, זה בדרך כלל סימן שהוא חושש להיכשל באתגר חדש או שמרגיש שהאתגר קשה מדי. מה הקשר בין קושי לשעמום? לפי אליעד כהן, אנשים בדרך כלל נעים בין שני מצבים מנוגדים: או שקשה להם או שמשעמם להם. קושי נוצר כאשר לאדם יש רצון והוא מתקשה להגשים אותו. במצב כזה, גם אם קשה, לפחות יש עניין. לעומת זאת, אם הכל קל מדי ואין שום אתגר, האדם משתעמם במהירות. לדוגמה, בעבודה, אם המשימות תמיד פשוטות מדי, לעובד יש סיכוי גבוה להשתעמם. מנגד, אם יש משימות קשות או מאתגרות, גם אם הן כרוכות בקושי ובמאמץ, האדם בדרך כלל לא יחווה שעמום אלא עניין, גם אם הוא עניין שמעורב ברגש שלילי. האם כדאי לחשוב ששום דבר לא משנה? אליעד כהן דן בשאלה האם גישת שום דבר לא משנה יכולה לעזור להתמודד עם פחד מכישלון, ולפיכך עם שעמום. הוא מציג שתי אפשרויות לגישה זו: גישה אחת אומרת ... ובמצב זה הוא יכול להמשיך לפעול, מכיוון שאולי הדברים משנים ואולי לא. ספק זה מאפשר לו להישאר פעיל, להמשיך להתנסות ולהתמודד עם אתגרים, ובכך להימנע מתחושת שעמום. לדוגמה, אם אדם אומר לא משנה לי כלום אבל מרגיש ... באמת לא יודע האם משהו משנה או לא, הוא יכול להישאר פעיל ומעוניין בחיים, כי הוא ממשיך לבדוק ולחקור את המציאות ולא מגיע למסקנה חד - משמעית שמובילה לאדישות ולשעמום מוחלט. איך לאזן בין הכל משנה לשום דבר לא משנה? ... משנה או ברעיון ששום דבר לא משנה. הדרך המומלצת היא לשמור על גמישות מחשבתית, להישאר פתוח לכל האפשרויות, וכך להמשיך לגלות עניין, לשמור על מוטיבציה ולהימנע משעמום. לדוגמה, אדם שנצמד להכל משנה עלול לפתח פחדים ... דבר לא משנה עלול לאבד כל עניין ומוטיבציה. האיזון הוא להישאר עם ספק חיובי, שבו האדם בודק וחוקר ללא הרף, וזהו מצב שמאפשר התמודדות בריאה עם אתגרים, ומונע שעמום. איך להתמודד עם
לשעמם את עצמך, לא לפחד משעמום, להתחבר לשעמום, להתחבר לכלום, תרגיל בהתבוננות פנימית, לא לעשות כלום, ליצור תחושת שעמום, מה לעשות בהתבודדות? איך להתחבר לעצמי? איך להפסיק לרצות לשנות את המציאות?
לשעמם את עצמך, לא לפחד משעמום, להתחבר לשעמום, להתחבר לכלום, תרגיל בהתבוננות פנימית, לא לעשות כלום, ליצור תחושת שעמום, מה לעשות בהתבודדות? איך להתחבר לעצמי? איך להפסיק לרצות לשנות את המציאות?
... את עצמך, לא לפחד משעמום, להתחבר לשעמום, להתחבר לכלום, תרגיל בהתבוננות פנימית, לא לעשות כלום, ליצור תחושת שעמום, מה לעשות בהתבודדות? איך להתחבר לעצמי? איך להפסיק לרצות לשנות את המציאות? מהו שעמום ולמה בני אדם כל כך מפחדים ממנו? אליעד מסביר שהשעמום הוא מצב תודעתי שבו האדם מרגיש שאין לו חוויה של טוב או רע. ... שמשהו קורה, גם אם רע לו (למשל שמרביצים לו או עקץ אותו יתוש), זה עדיין נחשב למעניין ולא משעמם, מכיוון שהחוויה הזאת מייצרת תנועה פנימית, רצון לשנות או להגיב. לעומת זאת, כאשר אדם נמצא במצב של שעמום מוחלט, שום דבר לא מתרחש ואין רצונות פעילים או מיידיים. ... של ריקנות וחוסר משמעות. אליעד נותן דוגמה שאדם שנמצא לבד בחדר בלי גירויים עשוי להרגיש שיעמום עד כדי כך שאם פתאום קורה לו משהו רע, כמו עקיצה, זה יהיה מבחינתו עניין, אפילו שזה שלילי. מה הקשר בין שעמום לבין מילוי רצונות? אליעד מצביע על תופעה מעניינת, לפיה ... שהם תמיד מייצרים רצון נוסף אחרי שרצון אחד מתמלא. הסיבה העמוקה לכך היא שהאדם מפחד להיות משועמם. כאשר כל הרצונות מתמלאים עד הסוף, נוצרת חוויית שעמום, והאדם מיד מתחיל לחפש משהו נוסף שירצה כדי לברוח מהמצב הזה. ... יקבל אותם, ימצא רצונות חדשים מיד לאחר מכן, מכיוון שהחוויה של מילוי מוחלט של הרצון היא משעממת. למעשה, ברגע שהרצון מתמלא באופן מוחלט, האדם נותר ללא תנועה פנימית חדשה ונכנס לשעמום. אליעד מציע שייתכן שהסיבה לכך שהאדם אף פעם לא מרוצה לחלוטין, היא משום שקיים בו פחד תת - הכרתי עמוק משעמום, ולכן הוא מייצר לעצמו רצונות חדשים באופן בלתי פוסק. איך השעמום קשור לפחד מהמוות? אליעד מסביר שגם הפחד מהמוות הוא בעצם פחד משעמום. המוות נתפס במוח האנושי כמצב של חידלון מוחלט, חוסר פעולה וחוסר תנועה, ממש כמו שעמום אינסופי. לכן, אנשים נרתעים מהמוות, לא רק כי הוא רע או ... אלא בעיקר כי הם מפחדים להיות במצב שאין בו שום דבר. ביטויים נפוצים בשפה כמו אני מת משעמום מצביעים על הקשר המנטלי העמוק בין שעמום לבין מוות. מדוע שעמום יכול לגרום לאנשים להשתגע? אליעד מראה כי שעמום הוא לא רק תחושה לא נעימה אלא כוח חזק ביותר שמשפיע על נפש ... ההתעללות הפסיכולוגית הקשות ביותר באסירים היא לשים אותם בצינוק ללא גירויים, ולגרום להם לשעמום מוחלט. במצב כזה, האסיר מתחיל להשתגע מפני שהמוח, ללא ... אובססיביות והזיות. אנשים רבים שמגיעים לבתי חולים פסיכיאטריים, מגיעים לשם בעקבות מצב של שעמום וחוסר תעסוקה שיצר הפרעות נפשיות כמו פרנויה או אמונות שווא. איך שעמום מוביל ליצירת רצונות אינסופיים? אליעד מסביר כי האדם תמיד ... המציאות, לא רק משום שהוא חושב שיהיה לו יותר טוב, אלא מפני שהוא לא יכול לשאת את תחושת השעמום. גם כשהאדם משוכנע שהוא פועל מתוך טוב ורע, לעומק הדבר, הרצונות נובעים מתוך דחף פנימי לברוח מהחוויה הריקה של השעמום. האדם אינו רוצה להודות בכך, ולכן הוא מסתיר מעצמו את המניע העמוק הזה. מהו תרגיל ההתבוננות בשעמום ולמה כדאי לתרגל אותו? אליעד ממליץ על תרגיל מיוחד שבו האדם ... לשבת לבד בחדר ללא שום גירויים או פעילויות, ופשוט לא לעשות כלום. הרעיון הוא לחוות את השעמום במלואו. התרגיל נועד כדי שהאדם יוכל להתבונן על המנגנונים הנפשיים שלו, על המחשבות שעולות כשהוא מנסה לברוח מהשעמום, ועל הדחף הפנימי שגורם לו לרצות כל הזמן דברים חדשים. האדם ... לעשות משהו, לא משום שהפעולה עצמה חשובה או מועילה, אלא רק כדי להימנע מחוויית הריקנות של השעמום. התרגול עוזר לאדם לזהות את המקום בתוכו שרוצה לשנות את ...
שעמום של ילדים, שעמום בחיים, למה משעמם? אושר יחסי, אושר מוחלט, תחושת מיצוי, תחושת שעמום אצל ילדים, איך לתגמל מורים? איך לתגמל ילדים? חינוך ילדים, הפרעת קשב וריכוז אצל ילדים
שעמום של ילדים, שעמום בחיים, למה משעמם? אושר יחסי, אושר מוחלט, תחושת מיצוי, תחושת שעמום אצל ילדים, איך לתגמל מורים? איך לתגמל ילדים? חינוך ילדים, הפרעת קשב וריכוז אצל ילדים
שעמום של ילדים, שעמום בחיים, למה משעמם? אושר יחסי, אושר מוחלט, תחושת מיצוי, תחושת שעמום אצל ילדים, איך לתגמל מורים? איך לתגמל ילדים? חינוך ילדים, הפרעת קשב ... אצל ילדים מה גורם לשעמום אצל ילדים ואנשים? איך להתמודד עם שעמום? שעמום הוא תחושה שהאדם חווה כאשר הוא לא מוצא עניין במעשיו ... אליעד מסביר כי השעמום יכול להיווצר כתוצאה מכך שהאדם מיצה את הדבר בו הוא עוסק ולא מוצא בו ... מבוגרים שיכולים לחוות שעמום ממצבים או עיסוקים שונים, כל עוד הם לא מוצאים בהם עניין חדש או אתגר. ... מיצוי ומה הקשר שלו לשעמום? ההרגשה של מיצוי מתארת את מצב שבו האדם כבר לא מקבל יותר תועלת מהדבר ... היא אחד הגורמים לשעמום, מאחר שהיא קשורה לעובדה שהאדם לא מוצא ערך נוסף או אתגר בדבר שבו הוא ... כיצד ניתן להתמודד עם שעמום אצל ילדים? שעמום אצל ילדים נוצר כאשר הם לא מוצאים אתגר או עניין במשחקים או בפעילויות ... מציע דרך להתמודד עם שעמום זה, על ידי הצגת אתגרים חדשים ומעניינים לילדים. למשל, אם ילד שיחק ... מהו הקשר בין שעמום לבעיה מהותית של תחושת חסר? הבעיה המהותית היא תחושת חסר שהאדם חווה ... הוא יחווה תחושות של שעמום. אליעד מציין שהאדם תמיד יחפש משהו חדש שיענה על החיסרון שהוא מרגיש, ... באמת דבר כזה, ולכן השעמום תמיד ימשיך להתרחש. מהם האתגרים שיכולים ליצור עניין אצל ילדים? כדי ... שמתאימים לרמתם. השעמום יכול להיגרם כאשר המשחק או הפעילות אינם מציבים אתגרים חדשים או רמות ... במשחק או פעולה. מהו שעמום? מה גורם לשעמום? איך להתמודד עם שעמום אצל ילדים? מהו אושר מוחלט ויחסי? מהו מיצוי בחוויה? איך לתגמל ילדים ...
שעמום ואתגר, מתי משעמם? מה לעשות כשמשעמם? איך למצוא עניין בכל דבר? איך למצוא עניין בעבודה משעממת? מה לעשות אם משעמם? מה לעשות אם משעמם? ממה נובע שעמום? למה משעמם? עצלנות יוצרת שעמום, אתגר יוצר עניין
שעמום ואתגר, מתי משעמם? מה לעשות כשמשעמם? איך למצוא עניין בכל דבר? איך למצוא עניין בעבודה משעממת? מה לעשות אם משעמם? מה לעשות אם משעמם? ממה נובע שעמום? למה משעמם? עצלנות יוצרת שעמום, אתגר יוצר עניין
שעמום ואתגר, מתי משעמם? מה לעשות כשמשעמם? איך למצוא עניין בכל דבר? איך למצוא עניין בעבודה משעממת? מה לעשות אם משעמם? מה לעשות אם משעמם? ממה נובע שעמום? למה משעמם? עצלנות יוצרת שעמום, אתגר יוצר עניין מה גורם לתחושת השעמום בחיים? אליעד כהן מסביר בהרצאתו שהתחושה של שעמום נוצרת כאשר האדם מרגיש שאין שום מטרה או תכלית במה שהוא עושה כרגע. השעמום אינו סתם תחושה של חוסר עניין, אלא למעשה הוא תוצר של תחושת חוסר משמעות וחוסר אתגר. כאשר אדם אומר משעמם לי, הוא בעצם מתאר מצב שבו הוא מרגיש שאין לו עניין, אין שום מטרה או שהפעילות לא מביאה לו תועלת אמיתית. למה אנשים אומרים משעמם לי כשלמעשה הם מפחדים? לפעמים, אליעד מציין, אנשים משתמשים בביטוי משעמם לי כתירוץ להסתרת פחד או חשש. לדוגמה, תלמיד שטוען שהלימודים משעממים אותו, יכול למעשה לפחד מכישלון בבחינה, ולכן הוא מעדיף לומר שזה משעמם ולא להתמודד עם הפחד האמיתי. גם צפייה בתכנית טלוויזיה שהאדם אינו מעוניין בה יכולה לנבוע מהפחד להתעמת עם תכנים מסוימים, ולא באמת מהעובדה שהתכנית משעממת אותו. כיצד אתגר ומטרות יכולים לפתור את בעיית השעמום? אליעד מסביר בפירוט שכדי לצאת ממצב של שעמום, צריך להציב מטרה או ליצור אתגר חדש. הוא נותן דוגמה של אדם שנדרש להסתכל על הקיר ולקבל על כך כסף. הפעולה עצמה של ההסתכלות על הקיר לא ממלאת לו שום רצון, ולכן הוא משתעמם. אבל אם הוא יציב לעצמו מטרה ברורה כמו להסתכל על הקיר בדרך מסוימת, למצוא בו משהו מיוחד, או אפילו לתכנן מה יעשה עם הכסף שיקבל, פתאום הפעולה מקבלת משמעות חדשה והופכת לפחות משעממת. איך למצוא עניין בעבודה או בפעילות משעממת? אליעד ממליץ שאם אדם מוצא את עצמו משועמם בעבודה או בפעילות מסוימת, עליו להפוך את זה לסוג של משחק או אתגר. לדוגמה, אם מישהו מתבקש לצבוע קיר, הוא יכול להציב לעצמו ... עוד יותר. ברגע שיש מטרה ואתגר, הפעילות מיד הופכת למעניינת יותר. מדוע השעמום הוא תוצאה של עצלנות? לדברי אליעד כהן, השעמום נובע במקרים רבים מעצלנות מחשבתית. כאשר אדם אינו מוכן להתאמץ, לחשוב, או למצוא בעצמו את האתגר בתוך הסיטואציה, הוא משתעמם. למעשה, האדם הוא זה שמחליט שהדבר משעמם ולא מנסה לחפש את ההיבטים המעניינים או החשובים בדבר. אדם שמתעצל לחשוב כיצד להפוך את המצב למאתגר, יחוש באופן טבעי בשעמום, כיוון שאין שום דבר שיציב בפניו אתגר או יעד. איך להתמודד עם מצבים של שעמום כפוי, למשל צפייה בתוכנית טלוויזיה שלא מעניינת? אליעד מציע טכניקות כמו ניסיון להבין את הדמויות בתכנית, לנסות לצפות מראש ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על שעמום בחיים, שעמום בעבודה, יצירת עניין, שעמום קיומי, איך ליצור עניין? ליהנות משעמום, שעמום טוטאלי, מחפש ריגושים, חיים משעממים, משעמם לי מאוד, משעמם לי בחיים, למצוא עניין, מה לעשות כשמשעמם?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: שעמום, מהי תכלית ומשמעות החיים? אולי אנחנו במטריקס? האם יש משמעות לחיים? האם יש בחירה חופשית? האם באמת הכל לטובה? האם לדומם יש תודעה? בשביל מה לחיות? איך להיות הכי חכם בעולם? למה העולם קיים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם אפשר לדעת הכל? האם יש או אין אלוהים? למה יש רע וסבל בעולם? למה לא להתאבד? איך נוצר העולם? האם יש אמת מוחלטת? איך להנות בחיים? האם המציאות היא טובה או רעה? איך נוצר העולם? איך להיות מאושר? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? מה המשמעות של החיים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם הכל אפשרי? מי ברא את אלוהים? למה יש רע בעולם? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: שעמום, איך לעשות יותר כסף? איך להצליח בראיון עבודה? איך לפרש חלומות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך למצוא זוגיות? איך לקבל החלטות? איך להעביר ביקורת בונה? איך להיות מאושר ושמח? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לחנך ילדים? איך לשתול מחשבות? איך לשפר את הזיכרון? איך לנהל את הזמן? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לא להישחק בעבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך ליצור אהבה? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להצליח בזוגיות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להתמודד עם גירושין? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לשנות תכונות אופי? איך להיגמל מהימורים? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להאמין בעצמך? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להעריך את עצמך ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? כעס ועצבים? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם בדידות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? דיכאון? מועקות נפשיות וייאוש ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי לעסקים, גישור, מומחה בנושא שעמום - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.4688 שניות - עכשיו 15_07_2025 השעה 16:17:21 - wesi1