אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה שעות שינה ✔להקשיב לגוף, להקשיב ללב, להקשיב לשכל, לשמור על בריאות הגוף, מה זה להקשיב לגוף? האם כדאי להקשיב לגוף? איך להקשיב לגוף? איך מקשיבים לגוף...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
להקשיב לגוף, להקשיב ללב, להקשיב לשכל, לשמור על בריאות הגוף, מה זה להקשיב לגוף? האם כדאי להקשיב לגוף? איך להקשיב לגוף? איך מקשיבים לגוף? אכילה רגשית, השמנה, סכרת, התמכרות לסוכר, התמכרות למתוק, רעב או צמא, שעות שינה
מה פירוש להקשיב לגוף?

להקשיב לגוף פירושו לזהות מה הגוף צריך או מבקש ברגע נתון ולפעול בהתאם. למשל, אם אדם חש רעב, להקשיב לגוף אומר לאכול כדי לספק את הצורך הפיזי. דוגמה לכך היא אדם שרעב בזמן העבודה, אך עסוק בפגישות או במשימות ולכן דוחה את האכילה, וזה מצב של אי - הקשבה לגוף. דוגמה הפוכה היא כאשר אדם אוכל מעבר למה שהגוף צריך כי הוא נהנה מהאוכל באופן רגשי, למרות שהגוף מאותת שהוא כבר שבע.

מהן ההשלכות של אי - הקשבה לגוף?

אי - הקשבה לגוף עלולה לגרום לפגיעה בבריאות הגופנית. לדוגמה, אדם שחש עייפות אך ממשיך לעבוד או להתאמן מתוך מחויבות או התמכרות, פוגע בגוף בטווח הארוך. דוגמה נוספת היא אדם שהגוף שלו מאותת על צורך בפעילות גופנית או תנועה, אך בשל מצב רגשי כגון דיכאון או חוסר חשק, הוא מדחיק את הצורך הזה ולא מקשיב לגוף.

האם תמיד כדאי להקשיב לגוף?

כדי להחליט אם כדאי להקשיב לגוף או לא, יש לשקול את המטרות האישיות של האדם. אם המטרה המרכזית של האדם היא בריאות הגוף, אזי הוא יבחר לפעול בהתאם לסימני הגוף ככל האפשר. אולם, אם יש לו מטרות אחרות, כמו הישגים בעבודה או יעדים נוספים, ייתכן שהוא יעדיף להתעלם מסימני הגוף מדי פעם. לדוגמה, אדם שבוחר לעבוד שעות ארוכות ולדלג על ארוחות או על שעות מנוחה למרות שהגוף מתריע בפניו.

כיצד הגוף עשוי להטעות?

הגוף אינו תמיד "חכם" באופן מוחלט, ולעיתים הוא מטעה אותנו. דוגמה לכך היא רעב מדומה, כאשר הגוף מאותת רעב אך למעשה מדובר בצמא. מקרה אחר הוא התמכרות לסוכר: אדם שאוכל הרבה סוכר יוצר מצב של תנגודת אינסולין, והגוף דורש עוד סוכר באופן מטעה. כמו כן, הגוף יכול להעדיף מנוחה במקום אימון גופני, בעוד שבפועל אימון מתון עשוי דווקא להועיל לערנות ולהרגשה טובה.

למה חשוב לזהות נכון את צורכי הגוף?

חשוב לזהות נכון את צורכי הגוף כיוון שלא תמיד ברור אם הסימנים הם פיזיים או רגשיים. לדוגמה, אדם עשוי לאכול מתוך דאגה, לחץ או שעמום, בעוד שלמעשה הגוף כלל אינו זקוק לאוכל. כמו כן, הגוף עשוי לרצות מזון לא בריא, וחשוב להבחין בין סימנים אותנטיים לבין הרגלים מזיקים או מצבים רגשיים שגורמים לתחושת רעב מדומה.

איך משלבים בין הקשבה לגוף לבין שיקול דעת שכלי?

האידיאל הוא לשלב בין הקשבה לגוף לבין שיקול דעת שכלי. תחילה חשוב לזהות מה הגוף מאותת, ואז להפעיל שיקול דעת ולבחון האם מה שהגוף מבקש תואם את הבריאות הכוללת ואת המטרות האישיות. לדוגמה, אם הגוף מבקש לאכול מזון עתיר סוכר, האדם יכול להשתמש בשכלו כדי להבין שמדובר בהרגל לא בריא ולבחור אלטרנטיבה בריאה יותר.

האם הקשבה ללב או לשכל דומה להקשבה לגוף?

העיקרון דומה מאוד: גם בהקשבה ללב או לשכל קיימת סכנת הטעיה. הלב יכול להיות מושפע מפחדים, דמיון או רצונות לא רציונליים, והשכל יכול להטעות בעקבות הנחות מוטעות או הסקות שגויות. לעיתים נוצרת סתירה בין הלב לשכל, ובמקרים אלה מומלץ לבצע בדיקה מעמיקה של הנחות היסוד, כדי להבין את המקור האמיתי של כל תחושה או מחשבה.

האם הגוף הוא באמת "חכם"?

קיימת אמונה שהגוף הוא "חכם" ויודע מה טוב לו, אך בפועל יש לו מגבלות ובאגים רבים. לדוגמה, הגוף נוטה לחלות בקלות יחסית, עלול להיפגע מדברים פשוטים ואף להתמכר לחומרים מזיקים כמו סוכר או חומרים ממכרים אחרים. לכן חשוב לא לסמוך בצורה עיוורת על סימני הגוף, אלא תמיד להפעיל שיקול דעת נוסף.

מתי הגוף יכול להוביל את האדם לנזק?

לעיתים הגוף דורש דברים שדווקא מזיקים לו. דוגמה היא אדם ששותה מי ים כשהוא צמא, דבר שעלול להוביל להתייבשות חמורה יותר בשל ריכוז המלח. דוגמה אחרת היא התמכרות לסוכר, שבה הגוף דורש עוד ועוד סוכר ומחמיר את מצבו הבריאותי של האדם. לכן חיוני לבדוק אם הצורך של הגוף הוא אותנטי או מושפע מהרגלים לא בריאים שהשתרשו בו.

מה השורה התחתונה לגבי הקשבה לגוף?

בשורה התחתונה, חשוב תמיד להשתמש בשיקול דעת לצד הקשבה לגוף. יש לבדוק את הסיבות שגורמות לנו להרגיש צרכים גופניים, לוודא שאנחנו קוראים נכון את סימני הגוף, ולשקול אם הצורך הזה אמיתי או רגשי. לא מומלץ להקשיב לגוף בצורה מוחלטת בלי להפעיל את ההיגיון, כיוון שהגוף עלול לטעות, ואנחנו עלולים לפרש אותו בצורה שגויה.

כמו כן, כאשר נוצרת התנגשות בין הלב לשכל או בין הגוף לשכל, חשוב לזכור ששני הצדדים טועים חלקית, כיוון שאם הם היו בטוחים לגמרי הם לא היו מתנגשים מלכתחילה. לכן ההמלצה היא לבדוק לעומק כל תחושה או מחשבה, להפעיל אנליזה שכלית, ולנסות להגיע למצב שבו השכל, הלב והגוף יהיו מסונכרנים.
מה פירוש להקשיב לגוף?

להקשיב לגוף פירושו לזהות מה הגוף רוצה או צריך ברגע נתון, ולפעול בהתאם. לדוגמה, כאשר אדם רעב, המשמעות של להקשיב לגוף היא לאכול כדי לספק את הצורך הפיזי. אם הגוף מאותת על רעב אך האדם עסוק בעבודה או בצפייה בטלוויזיה, ייתכן שיידחה את האכילה, וזוהי דוגמה לאי - הקשבה לגוף. דוגמה נוספת היא כאשר אדם שבע, אך הוא ממשיך לאכול מתוך רצון רגשי, אף על פי שהגוף עצמו כבר אינו זקוק למזון.

מה המשמעות של לא להקשיב לגוף?

כאשר האדם לא מקשיב לגוף, הוא עלול לפעול בניגוד לאינטרס הבריאותי שלו. למשל, אדם עייף הזקוק למנוחה עשוי להמשיך לעבוד, או להתאמן למרות העייפות, בגלל סיבות רגשיות או מחויבויות שונות. לחילופין, ייתכן שהגוף דווקא רוצה לנוע ולהוציא אנרגיה, אך האדם נמנע מכך בשל דיכאון או חוסר חשק כללי, וכך הוא מדחיק את הצורך הפיזי של הגוף.

האם כדאי תמיד להקשיב לגוף?

הבחירה אם להקשיב לגוף תלויה במטרות שהאדם מציב לעצמו. אם לאדם חשוב רק לשמור על הבריאות הפיזית, ייתכן שיבחר לפעול תמיד לפי סימני הגוף. אך אם יש לו מטרות נוספות מעבר לשמירה על בריאות הגוף, לעיתים הוא יעדיף לדחות או להתעלם מסימני הגוף. דוגמה לכך היא אדם הבוחר לעבוד שעות נוספות במקום לאכול או לנוח, בידיעה שזה עלול לפגוע בגוף, אך בהתאם למטרה האחרת שהציב לעצמו.

כיצד הגוף עשוי להטעות?

לפעמים הגוף אינו "חכם" כפי שנהוג לחשוב. הגוף יכול לאותת על רעב כאשר הוא למעשה צמא, או לרצות מזון שאינו בריא רק מתוך הרגלים לקויים. לדוגמה, אדם האוכל סוכר בכמויות גבוהות עשוי לפתח תנגודת אינסולין, ואז הגוף "דורש" יותר סוכר, למרות שהדבר מזיק לו. הגוף עלול גם לרצות לנוח במקום להתאמן, כשלמעשה אימון מתון עשוי דווקא לתרום לערנות ולתחושת חיוניות.

מדוע חשוב לזהות נכון את צרכי הגוף?

ראשית, לא תמיד ברור אם אדם באמת מרגיש רעב פיזי או צורך רגשי באכילה. שנית, הגוף עשוי לרצות משהו שמזיק לו, כמו עודפי סוכר או מזון עתיר שומן. שלישית, סימני הגוף יכולים להיות מעורבבים עם מצב רגשי, כמו דיכאון או לחץ, וכך האדם טועה לחשוב שהגוף מסמן לו משהו שהוא למעשה תוצר של מצב נפשי.

כיצד לשלב בין הקשבה לגוף ובין השכל?

האדם זקוק לשילוב של הקשבה לגוף יחד עם שיקול דעת שכלי. מצד אחד, רצוי לזהות נכון את האיתותים הפיזיים ולבחון מתי ראוי לפעול לפיהם. מצד שני, יש לבחון היטב האם מה שהגוף מבקש מתאים לאינטרס הבריאותי הכולל. כמו כן, השכל מסייע להעריך האם סימן גופני מגיע ממקום בריא או כתוצאה מבעיה שכבר התפתחה.

האם יש הקבלה להקשבה ללב או לשכל?

הרעיון של "להקשיב ללב" דומה במידה רבה להקשבה לגוף: לא תמיד ברור אם זו באמת תחושת הלב או השפעה של דמיון, פחדים או לחצים נפשיים. גם לגבי השכל, לא בטוח שכל הסקה הגיונית תואמת לחלוטין את המציאות. לעיתים הלב והשכל מתנגשים זה בזה, ואז קיימת תחושה שהאדם אינו שלם עם עצמו. במקרים כאלה, ההמלצה היא לבדוק לעומק את הנחות היסוד ולהבין מהו המקור האמיתי של כל רצון או מסקנה.

מהי השורה התחתונה?

המסר המרכזי הוא שבכל מקרה כדאי להשתמש בשכל, לצד בדיקה כנה של צרכי הגוף. יש לברר אם הגוף אכן מאותת על צורך אמיתי, או שמא נוצר הרגל שאינו בריא. בנוסף, יש לשקול גם ערכים אחרים בחיים. אדם הרוצה רק בריאות פיזית יכול להעדיף הקשבה מוחלטת לגוף, בעוד מי שמוכן לקחת סיכונים למען מטרות אחרות, לעיתים יעדיף להתעלם מסימני הגוף. בסופו של דבר, אין תחליף לבדיקת הסיבות שבגללן אנו פועלים, ולשאול את עצמנו האם אנו קוראים את הגוף כראוי ומפעילים שיקול דעת מאוזן.
מיגרנות, האם יש יכולת לגוף לרפא את עצמו? האם הגוף יכול לרפא את עצמו? טיפול במיגרנות, גוף טיפש, גוף חכם, האם הגוף חכם? האם הגוף טיפש? גוף האדם ביחס לגוף בעלי חיים, טיפול במחלה כרונית, חכמת גוף האדם, כמה שעות לישון בלילה? אלוהים ברא את גוף האדם, טיפול במיגרנה, טיפול במחלות ללא תרופות, מחלות חשוכות מרפא, התאמה בין השכל לרגש, שכל או רגש, האם להקשיב ללב? האם להקשיב לשכל? האם להקשיב לרגש? האם הגוף יודע לרפא את עצמו? יכולת הגוף לרפא את עצמו, האם הגוף מרפא את עצמו? רפואה טבעית, פסיכותרפיה גופנית, ריפוי טבעי של הגוף, ריפוי עצמי של הגוף
חשוב לזכור מתוך הרגל להרגיש רעב הנחות אמונות בעל חיים בעיות משימות האם כדאי להקשיב לגוף הרגשת רעב חשוכות מרפא אוהב מתוק אוהבת מתוק אוכל אוכל מתוק אוכלת מתוק אוכלת מתוקים איך להקשיב לגוף איך מקשיבים לגוף אכילה אכילה אובססיבית אכילה כפייתית אכילה רגשית אכילת מתוק אכילת מתוקים אנורקסיה בולימיה בולמיה בריא בריאות בריאות הגוף גמילה גמילה מהתמכרויות גמילה מהתמכרות דיאטה האם כדאי להקשיב לגוף הגוף הפרעות אכילה הפרעת אכילה הקשבה הרגשה הרזיה השמנה השמנה הרזיה השמנת יתר התמכרויות התמכרות התמכרות לאוכל התמכרות לאכילה התמכרות למתוק התמכרות למתוקים התמכרות לסוכר התמכרות לסוכרים חשק למתוק טיפול בהתמכרויות טיפול בהתמכרות טעם מתוק ירידה במשקל כדאי להקשיב לגוף כמיהה למתוק לאכול מתוק להיגמל להיגמל מהתמכרויות להיגמל מהתמכרות להקשיב להקשיב לגוף להקשיב ללב להקשיב לשכל לטפל בהתמכרויות לטפל בהתמכרות לרדת במשקל לרזות לשמור לשמור על בריאות לשמור על בריאות הגוף מה זה להקשיב לגוף מכור מכור למתוק מכורה למתוק מקשיבים לגוף מתוק סוכר סכרת עודף משקל צורך במתוק רגש רגשות רעב רעב או צמא רצון למתוק שינה שינה חלומות שעות שינה תאווה למתוק תחושה תחושות תשוקה למתוק
אוטוסוגסטיה, שכנוע עצמי, לקום מוקדם בבוקר, איך לשכנע את עצמך? NLP, תת מודע, לישון פחות, ניהול זמן, שינוי הרגלים, איך לשנות הרגלים? אימון להרגלי חיים בריאים, מאמן אישי לחיים, קשה לקום בבוקר
אוטוסוגסטיה, שכנוע עצמי, לקום מוקדם בבוקר, איך לשכנע את עצמך? NLP, תת מודע, לישון פחות, ניהול זמן, שינוי הרגלים, איך לשנות הרגלים? אימון להרגלי חיים בריאים, מאמן אישי לחיים, קשה לקום בבוקר
... נכון שמי שמעוניין לקום מוקדם יכול להיתקל בקושי, אבל לעיתים הבעיה האמיתית היא לא בהשכמה מוקדמת אלא בהפחתת שעות השינה. לפעמים יש שוני בין הרצון להקדים את השעה בה קמים לבין הרצון להוריד שעות שינה. אם אדם נדרש לקום בשעה מסוימת בכל מקרה, ניתן לשנות את שעות השינה, למשל להישאר ער מאוחר יותר, ולשמור על השעה שבה קמים. ... הבנת התועלת שהשינה לא בהכרח מביאה יותר מאשר התקדמות. בנוסף, ניתן לשקול פתרונות גמישים יותר, כמו לשנות את שעות השינה באופן חלקי, כך שמרוויחים זמן לפעולות מבלי לשנות את שגרת ... איטלקית ומה ההסברות של מה שאני אדע איטלקית ייתן לי את מה שאני חושב שייתן לי וכמה זה שווה, זה באמת שווה שעות שינה וזה באמת שווה שעות שינה באופן רצוף, מה אני עכשיו כל כך הרבה חודשים לא אשן בשביל ...
איך לשפר ריכוז? איך לשמור על ריכוז? איך להתרכז? יכולת ריכוז גבוהה, שיפור יכולת ריכוז, ריכוז בזמן למידה, להצליח להתרכז, בעיות ריכוז, קושי להתרכז, הפרעת קשב וריכוז, לא מצליח להתרכז
איך לשפר ריכוז? איך לשמור על ריכוז? איך להתרכז? יכולת ריכוז גבוהה, שיפור יכולת ריכוז, ריכוז בזמן למידה, להצליח להתרכז, בעיות ריכוז, קושי להתרכז, הפרעת קשב וריכוז, לא מצליח להתרכז
... מכל נושא אחר: רעב, עייפות, חום, חולי. במצב כזה, אפילו הדבר המעניין ביותר לא מצליח לתפוס אותם לזמן ארוך, כי הגוף דורש מענה. אם מטפלים בצרכים פיזיים - אוכלים כראוי, מאזנים רמות סוכר, מקפידים על שעות שינה, הופכים את סביבת הלמידה לנוחה יותר - במקרים רבים יכולת הריכוז עולה. לפעמים ממליצים לאנשים להפחית ממתקים או מאכלים גורמי נפילה באנרגיה, כדי שהגוף לא ייכנס לטלטלות ...
רעב עולמי, הרעב באפריקה - למה תמיד יהיה רעב בעולם? ומה לעשות?
רעב עולמי, הרעב באפריקה - למה תמיד יהיה רעב בעולם? ומה לעשות?
רעב עולמי, הרעב באפריקה - למה תמיד יהיה רעב בעולם? ומה לעשות? למה תמיד יהיו אנשים רעבים באפריקה? אליעד כהן מסביר בהרצאה את הסיבה לכך שתמיד יהיו אנשים רעבים באפריקה, באמצעות התבוננות מעמיקה על טבע האדם ועל טבעו של הרצון האנושי. אליעד מתחיל מכך שיש מגמה עולמית מתמדת לעזור, לפתור בעיות, לסייע לרעבים ולנזקקים, ומסביר כי תופעת הרעב באפריקה היא רק ביטוי חיצוני של בעיה פנימית עמוקה בהרבה, הקשורה במהות האנושית - בעיית הרצון. לדבריו, נניח שהעולם יצליח לפתור את בעיית הרעב באפריקה לחלוטין, באמצעות גלולה שתהפוך כל אדם לשבע ובריא לעולם, בלי שירגיש שוב רעב או יחלה לעולם. גם במקרה כזה, האנושות לא באמת תפתור את בעיות העולם. מדוע? משום שתמיד תופיע בעיה אחרת, כמו בעיית המוות. האדם עדיין יהיה מתוסכל מכך ... ברמה מסוימת, בעיית האדם הרעב באפריקה והבעיה של אדם שלא יודע לנגן הן זהות לחלוטין מבחינת המהות שלהן. מדוע? משום שבסופו של דבר, החיים מוגבלים וסופיים בכל מקרה. גם האדם הרעב באפריקה, וגם האדם שאינו יודע לנגן או לא יכול לעוף כמו ציפור, סובלים מחוסר יכולת כלשהי. לשניהם יש רצון שלא מתממש. גם אם נצליח לפתור בעיה אחת, תמיד ... צריך לפתור את בעיית הרעב באפריקה? אליעד כהן מעלה נקודת מבט פרדוקסלית נוספת: למעשה, אין צורך אמיתי לפתור את בעיית הרעב באפריקה, כי פתרון מוחלט של הבעיה ידרוש את ביטול הרצון עצמו, וביטול הרצון יוביל לכך שלא יהיה עולם בכלל. המציאות קיימת בזכות הדינמיקה הזאת בין הרצון ... הגבוהה ביותר, זה טוב שיש רעבים באפריקה, וזה טוב שיש אנשים שרוצים לעזור להם. המציאות צריכה את שני הצדדים כדי להתקיים. אליעד מוסיף ואומר שכאשר האדם מנסה לפתור את הבעיות בעולם, ... שום הבדל מהותי בין אדם רעב ללחם, אדם רעב להצלחה, או אדם רעב לכבוד ואהבה - כולם רעבים. הרעב הזה הוא מהותו של האדם. למה חשוב גם לרצות וגם לא לרצות שיהיו רעבים בעולם? אליעד מדגיש כי מצד השלמות האמיתית, חשוב שהאדם יחווה את שני הקצוות: גם שירצה שלא יהיו רעבים באפריקה, כי זה נותן משמעות ומשחקיות לחיים, וגם שיבין עמוק בפנים שזה לא באמת משנה, כי הכל משחק והכל אחד. חייבת להיות דינמיקה של רצון ואי - רצון, ... בכך שהוא מאחל לכולם יום רעב באפריקה - כלומר, יום של מודעות לרעב הפנימי, לרצונות של האדם, שגם נהנים מהמשחק, אבל גם הולכים בסופו של דבר לאכול ארוחה טובה. למה תמיד יש רעב באפריקה? מה הקשר בין רצון לרעב? איך לפתור את בעיית הרצון? מהי גלולת האמת? האם אפשר לחיות בלי רצון? האם צריך לפתור את הרעב בעולם? למה כל בני האדם רעבים? הפעם אני רוצה לדבר על המצב של הרעבים באפריקה, ואני רוצה לאמר שמצד האמת תמיד יהיו אנשים
עבדות, עבודה, מלך או עבד, כסף, פחדים, למות ברעב, תלות רגשית, שביעות רצון הלקוחות
עבדות, עבודה, מלך או עבד, כסף, פחדים, למות ברעב, תלות רגשית, שביעות רצון הלקוחות
... עבודה, מלך או עבד, כסף, פחדים, למות ברעב, תלות רגשית, שביעות רצון הלקוחות למה אנשים מרגישים כמו עבדים בעבודה שלהם? הרבה אנשים חווים תחושה של עבדות בעבודה שלהם, ... או לא לנסות לספק את המקסימום, אלא להגיע למקום פנימי שבו האדם משוחרר לחלוטין מהתלות בכסף. זה אומר מבחינה רגשית להגיע למקום שבו האדם לא מפחד למות ברעב. זה לא בהכרח אומר לוותר על כסף בפועל, אלא שהאדם צריך להגיע למצב נפשי שבו מבחינתו למות ברעב זה בסדר באותה המידה כמו לקבל כסף. זאת נקודה חשובה שאליעד מדגיש: לא מספיק להגיד אני לא מפחד למות ברעב, אלא צריך לחוות רגשית שזה באמת בסדר למות ברעב, ושהחוויה של רעב או עוני קשה היא טובה ומקובלת בדיוק כמו החוויה של לקבל כסף. מהי הדרך להשתחרר לחלוטסין מהפחד לאבד את הכסף? אליעד מדגיש כי יש הבדל בין לומר זה לא נורא אם אני אמות ברעב לבין לחוות את המצב הזה באמת בצורה חיובית ושווה לחלוטין כמו לקבל כסף. הוא מסביר שהאדם צריך לעבור תהליך נפשי עמוק שבו הוא ... פנימית מאוד עמוקה. האדם צריך לשאול את עצמו שאלות כמו: למה אני מרגיש שאני חייב לעבוד? מה באמת יקרה אם לא יהיה לי כסף? האם זה באמת כל כך רע למות ברעב? האם אני מוכן לקבל את האפשרות הזאת כחלק מהחיים? למה אני באמת מפחד לאבד את הכסף? רק כשהאדם יענה לעצמו על השאלות האלה ...
התאמת החוויה להבנה, למות ברעב, סיבת הרצון, למה האדם לא רוצה לסבול, DNA, למה לא לקבל את המציאות
התאמת החוויה להבנה, למות ברעב, סיבת הרצון, למה האדם לא רוצה לסבול, DNA, למה לא לקבל את המציאות
... החוויה להבנה, למות ברעב, סיבת הרצון, למה האדם לא רוצה לסבול, DNA, למה לא לקבל את המציאות מה המשמעות האמיתית של התאמת החוויה להבנה, לפי אליעד כהן? אליעד ... מחדד עוד יותר ואומר שהאדם סובל כי הוא פשוט לא מקבל את המציאות. האדם יוצר תמונה אידיאלית בראש של איך המציאות צריכה להיראות - ילדים מאושרים, גוף בריא, עבודה מסוימת - וכל פעם שהמציאות לא מתאימה לתמונה הזאת, הוא סובל. אם האדם היה מבין לעומק שהבעיה היא ברצון שלו שהמציאות תהיה ... גומר את המסמך. ולמעשה אתה לא צריך כסף עכשיו, אלא הכסף שתקבל עכשיו, תצטרך אותו בעוד שנתיים. אז מה קורה עכשיו, אתה מפחד שבעוד שנתיים לא יהיה לך מה לאכול. נגיד, עברו שנתיים, בבנק הגעת למינוס, לא נשאר לך כסף בבנק, אין לך מה לאכול, ואתה לא מסיים את המסמך, אלא ממשיך לשחק, אז מה אתה לחוץ? מה הבעיה? למה אתה סובל? שאלה: אני יכול למות, או שאני יהיה חולה. אני לא רוצה להיות רעב. אליעד: למשל אתה ממש רעב, והמשחק חזק ממך, ואתה לא אוכל, אז אתה כועס על עצמך. אני מנסה להבין, מה מציק לך בתמונה, אתה אדם רעב שמעדיף לשחק, אז מה מפחיד אותך? מה, לא מתאים לך למות מתוך משחק? אתה אומר, מתאים לי יותר, לעבוד קשה כל החיים, ואחר למות בגיל מבוגר ... איך ומתי תמות? אז עכשיו אתה לא חווה שלמות, כי אתה כועס על עצמך שאתה לא עובד אלא משחק. אז מה מציק לך. בא נקצין את זה, אתה קשור לכסא, ולא נותנים לך לאכול, אז מה הבעיה? אתה סובל בגלל שאתה לא אוכל, למה? הבעיה היא לא באוכל, אלא הבעיה היא שאתה לא רוצה את המצב. אם לא תשתחרר מהפחד הזה, למות ברעב, אף פעם אתה לא תהנה. כל זמן שבעינייך, אתה חושב שיכול להיות שאתה תמות ברעב, הפחד הזה תמיד יציק לך. למה באמת אתה רוצה לאכול? יש סיבה למה אתה אוכל. שאלה: כי אני לא רוצה את הרצון של הרעב, ולכן אני אוכל. אליעד: יש כמה תרחישים, האחד - אתה רעב ומשחק עד שתמות, האפשרות השנייה שאתה בוחר לאכול, אפשרות שלישית שאתה עובד וגומר את המסמך, אבל השאלה היא, האם אתה בוחר את מה שאתה עושה, האם אתה בהשתוות? שאלה: לא, אני עושה דברים מתוך לחץ. אליעד: אז לא אתה בוחר את הרצון. אני רוצה שתגיע למצב, שאתה בוחר את הרצון שלך, שאתה בוחר לשחק ולא לאכול. למעשה זה המצב של אלוהים, כי הוא בוחר, ולכן החקירה, שאתה תתבונן ותראה שאתה בוחר את הרצון וכן בוחר את המציאות. אתה תרגיש רע בגלל שאתה לא אוכל, אבל אם אתה תרגיש רע בגלל שרצית, לא תסבול. בא נחזור אליך, אתה מפחד שיהיה מצב שאתה קיים, ויהיה לך רצון שלא יתאים למציאות. אז במקום ... מה שמונע ממך להגיע לגדול יותר. אז בא ניקח את כל התיאוריות ונבדוק אותם ונראה מה אמת ומה שקר. במשך היום יש כל הזמן דברים שמטרידים אותך. למשל, אתה אוכל כי אתה מוטרד מזה שאתה רעב. אתה קם מהכסא כי אתה מוטרד שאתה רוצה להיות במקום אחר. אתה חותך את פרוסת הלחם, כי אתה מוטרד שהיא לא חתוכה. אתה כל הזמן לא מרוצה. אז ... הכי הכי טוב. למה שלא תבקש באמת מה אתה רוצה? אתה למעשה רוצה להיות בלתי מוגבל. נחזור אליך, למה יש לך תמונה של חיים אידיאלים, כמו ילדים מאושרים, גוף בריא, וכו? אם יש לך הסבר חלקי, נברר אותו, ואם נראה אותו שקרי, אתה למעשה תישאר רק עם שאלה, ותחווה יותר את השאלה. ואז תפנה את כל ...
תחושת רעב, למות מרעב, התמודדות עם רעב, התמודדות עם כאב, בשביל מי האדם עובד? למה אתה עובד? קונפליקט רגשי, כאב גופני, להתמודד עם כאב
תחושת רעב, למות מרעב, התמודדות עם רעב, התמודדות עם כאב, בשביל מי האדם עובד? למה אתה עובד? קונפליקט רגשי, כאב גופני, להתמודד עם כאב
... רעב, למות מרעב, התמודדות עם רעב, התמודדות עם כאב, בשביל מי האדם עובד? למה אתה עובד? קונפליקט רגשי, כאב גופני, להתמודד עם כאב למה אדם סובל כשהוא רעב ואיך להתמודד עם תחושת רעב? אליעד מסביר לעומק את התחושה של רעב וההתמודדות איתה. הוא מציג דוגמה שבה אדם נמצא במדבר ללא אוכל, או במהלך לילה בעבודה כשהוא מרגיש רעב. תחושת הסבל של האדם, לפי אליעד, אינה נובעת מעצם העובדה שאין אוכל, אלא מכך שהאדם מתנגד לתחושת הרעב עצמה . הוא אומר כי אדם סובל לא בגלל המצב החיצוני, אלא בגלל היחס שלו למצב הזה. אליעד מפרט זאת דרך דוגמה: אם אדם במדבר ואין לו אוכל, הבעיה המרכזית שלו אינה הרעב, אלא ההתנגדות לתחושת הרעב. הוא מציע לשאול את עצמך: למה רע לי מזה שאני רעב? האם אני חייב להרגיש רע כשאני רעב? ומסביר שהבעיה היא התפיסה האוטומטית של האדם, שהכאב או הרעב הם דבר רע. אליעד טוען שאין שום דבר רע באופן מוחלט בתחושת רעב או כאב, זהו רק מצב גופני שבו נוירונים במוח מגיבים בצורה ... הוא מדגים את זה בצורה פשוטה: במקום שאטומים ינועו לכיוון אחד, הם נעים לכיוון אחר, והאדם באופן אוטומטי מגדיר זאת כרע או טוב. האם אפשר להרגיש טוב כשאתה רעב או כשאתה חווה כאב? אליעד נותן דוגמה נוספת על צום ביום כיפור, שבו אנשים רבים מרגישים רעב, אך חלקם דווקא שמחים בתחושה הזאת ומרגישים התעלות רוחנית. כלומר, אותו רעב, אותה תחושה של כאב גופני, יכולה להיחוות על ידי האדם כדבר ... נוספת היא אימון בחדר כושר: אנשים חשים כאב בעקבות האימון, אך הם נהנים מהתחושה הזאת כי היא מסמלת עבורם חיוניות והתחזקות. מה המשמעות של הטלת ספק בתחושת הרעב והכאב? לגבי הטלת ספק בתחושות אלה, אליעד אומר שהכוונה היא להטיל ספק לא במציאות החיצונית, אלא ברצון שלך לגבי התחושה. האדם צריך לבדוק: האם אני באמת חייב לסבול מזה שאני רעב? האם יש דרך לחשוב שזה טוב או לפחות לא משנה? אליעד מציע להסתכל על תחושת הרעב בצורה נייטרלית: אני רעב, האם זה חייב להרגיש לי רע? האם אני יכול לקבל את התחושה הזאת ואפילו לראות בה יתרון מסוים? למה אנשים עובדים ואיך זה קשור לתחושת הרעב? בהמשך אליעד מעלה את השאלה למה אדם הולך לעבוד מלכתחילה. הוא מסביר שאנשים הולכים לעבוד בעיקר כדי להרוויח כסף ולקנות אוכל, כדי לא להיות רעבים. אך מה שקורה בפועל הוא מצב אבסורדי: האדם עובד כדי להימנע מרעב, אך בזמן העבודה עצמה הוא חש ברעב ולכן הוא סובל. אליעד טוען שהבעיה של האדם היא בכך שהוא בטוח שלהיות רעב זה רע, וזו הסיבה שהוא מוכן לעבוד קשה כדי להימנע מכך. אם האדם ...
השמנה, ירידה במשקל, לחשוב כמו שמן, לחשוב כמו רזה, לאכול רק כשרעבים, איך שמן חושב? איך רזה חושב? אנורקסיה, נטל ההוכחה, לאכול בלי סיבה, אכילה משעמום, אכילה רגשית, איך לשמור על הדיאטה? איך לשנות הרגלים? חלק 2
השמנה, ירידה במשקל, לחשוב כמו שמן, לחשוב כמו רזה, לאכול רק כשרעבים, איך שמן חושב? איך רזה חושב? אנורקסיה, נטל ההוכחה, לאכול בלי סיבה, אכילה משעמום, אכילה רגשית, איך לשמור על הדיאטה? איך לשנות הרגלים? חלק 2
השמנה, ירידה במשקל, לחשוב כמו שמן, לחשוב כמו רזה, לאכול רק כשרעבים, איך שמן חושב? איך רזה חושב? אנורקסיה, נטל ההוכחה, לאכול בלי סיבה, אכילה משעמום, אכילה רגשית, איך לשמור על הדיאטה? איך לשנות הרגלים? חלק 2 מהו נטל ההוכחה ואיך הוא קשור להרגלי אכילה? המושג נטל ההוכחה מתייחס לשאלה מי צריך להוכיח טענה מסוימת. לדוגמה, בדיון על קיום אלוהים, ... אצלו נטל ההוכחה נמצא דווקא בצד של הפעולה עצמה. הוא לא יפעל עד שתהיה סיבה מוצדקת לפעולה. איך זה מתבטא בהרגלי אכילה של אנשים שמנים לעומת רזים או אנורקטים? אליעד ממחיש זאת דרך הסרט השמן והרזה ודרך ניתוח התנהגות של אנשים בעלי הרגלי אכילה שונים: אדם שמן אוכל משום שהוא פשוט רוצה לאכול, בא לו, ואין לו סיבה מיוחדת. אם יש אוכל, והוא יכול לאכול - הוא יאכל. הוא מפסיק לאכול רק כשהוא כבר אינו מסוגל לאכול יותר, כשהצלחת מתרוקנת, או כשיש סיבה חזקה במיוחד להפסיק (למשל סכנה בריאותית מיידית). אדם אנורקטי לעומתו מתנהג הפוך. הוא כמעט לעולם לא אוכל אלא אם כן הוא חייב לאכול. כלומר, אצלו נטל ההוכחה נמצא על עצם פעולת האכילה. אם אין סיבה חזקה מאוד שתכריח אותו לאכול, הוא פשוט לא יאכל כלל. מה אדם
השמנה, ירידה במשקל, לחשוב כמו שמן, לחשוב כמו רזה, לאכול רק כשרעבים, איך שמן חושב? איך רזה חושב? אנורקסיה, נטל ההוכחה, לאכול בלי סיבה, אכילה משעמום, אכילה רגשית, איך לשמור על הדיאטה? איך לשנות הרגלים? חלק 1
השמנה, ירידה במשקל, לחשוב כמו שמן, לחשוב כמו רזה, לאכול רק כשרעבים, איך שמן חושב? איך רזה חושב? אנורקסיה, נטל ההוכחה, לאכול בלי סיבה, אכילה משעמום, אכילה רגשית, איך לשמור על הדיאטה? איך לשנות הרגלים? חלק 1
השמנה, ירידה במשקל, לחשוב כמו שמן, לחשוב כמו רזה, לאכול רק כשרעבים, איך שמן חושב? איך רזה חושב? אנורקסיה, נטל ההוכחה, לאכול בלי סיבה, אכילה משעמום, אכילה רגשית, איך לשמור על הדיאטה? איך לשנות הרגלים? חלק 1 מה ההבדל בין צורת החשיבה של אדם שמן לזו של אדם רזה? ההרצאה של אליעד כהן מתמקדת בשתי תפיסות מרכזיות הנוגעות לאכילה ולדפוסי חשיבה: החשיבה של האדם השמן לעומת החשיבה של האדם הרזה. אליעד מסביר כי ההבדל העיקרי הוא בגישה הבסיסית כלפי אכילה, כאשר ההבדל לא נוגע למצב בריאותי, אלא לתפיסת המציאות לגבי הצורך באוכל. מהי הגישה הבסיסית של אדם שמן כלפי אכילה? לפי אליעד כהן, האדם השמן מאמץ את הגישה: אני אוכל כי בא לי. הוא לא צריך סיבה ממשית לאכול, אלא להיפך - הוא צריך סיבה ממשית לעצור את עצמו מלאכול. הוא אוכל כל עוד הוא יכול או כל עוד הוא רוצה, ומפסיק לאכול רק כאשר יש סיבה חזקה להפסיק, כמו פחד ממחנק, או תחושת מלאות מוגזמת. למעשה, המצב הבסיסי של האדם השמן הוא לאכול בכל הזדמנות, בלי להטיל ספק בסיבת האכילה. מהי הגישה הבסיסית של אדם רזה כלפי אכילה? לעומת האדם השמן, אדם רזה פועל בצורה הפוכה לחלוטין. הוא לא יאכל כלל אלא אם כן תהיה לו סיבה מוצדקת ...
משביעו רעב מרעיבו שבע, האם אפשר לדכא את החשק המיני? הדחקה כדרך לדיכוי החשק המיני, האם התנזרות מינית עובדת? דבש מצאת אכול דייך, איך עובד מנגנון הרצון? התנזרות מסקס, חרמנות מינית, התמכרות לסקס, חוכמת חזל
משביעו רעב מרעיבו שבע, האם אפשר לדכא את החשק המיני? הדחקה כדרך לדיכוי החשק המיני, האם התנזרות מינית עובדת? דבש מצאת אכול דייך, איך עובד מנגנון הרצון? התנזרות מסקס, חרמנות מינית, התמכרות לסקס, חוכמת חזל
... רעב מרעיבו שבע, האם אפשר לדכא את החשק המיני? הדחקה כדרך לדיכוי החשק המיני, האם התנזרות מינית עובדת? דבש מצאת אכול דייך, איך עובד מנגנון הרצון? התנזרות מסקס, חרמנות מינית, התמכרות לסקס, חוכמת חזל האם התנזרות מינית מדכאת את החשק המיני? אליעד כהן מסביר את המנגנון שמאחורי האמירה הידועה מחכמי חזל: משביעו רעב, מרעיבו שבע. לפי האמירה הזאת, כאשר אדם מספק את החשק המיני שלו לעיתים קרובות, הוא דווקא נהיה רעב יותר למין, ואילו כאשר הוא מתנזר, כביכול מרעיב את עצמו, הוא יכול למצוא את עצמו פחות מתעניין ופחות משתוקק למין. אבל אליעד מבהיר ... יותר. המוח עלול להתחיל לפנטז על ההנאה שהוא מפספס, והדבר יכול להגביר את החשק ולהביא את האדם להתמכרות או לאובססיה למין. כדוגמה, אליעד מתאר זוגות שנפרדו וחזרו להיות יחד אחרי זמן מה. הם שכחו את הדברים הרעים שהפריעו להם והתרכזו ... הטובים, וכך חזר להם החשק להיות שוב יחד. כלומר, ההתרחקות הפיזית וההתנזרות דווקא יצרו אצלם רעב מחודש. האם סיפוק התשוקה תמיד מגביר אותה? אליעד מדגיש שגם סיפוק מוגבר של החשק לא תמיד יוביל ליותר רעב. לפעמים, אדם שמספק את התשוקה שלו באופן מלא, למשל מי שעושה סקס בתדירות גבוהה, יכול להגיע לתחושה של שובע וסיפוק. במצב כזה הוא יחשוב ... אדם עשוי דווקא להרגיש שהחוויה כל כך טובה, שהוא ירצה עוד ועוד, והחשק רק יגבר. הוא מציג דוגמה עם אוכל מתוק: לפעמים כאשר אוכלים מתוק זה מגביר את התיאבון לעוד מתוק, ולפעמים דווקא תחושת המתיקות והסיפוק גורמת להפסיק לרצות לאכול יותר. האם קיימת חוקיות ברורה ביחס לרצון ולהתמכרות? אליעד כהן קובע באופן חד - משמעי שאין חוקיות קבועה או כלל אחד ברור במנגנון הזה של הרצון. אין חוק שאומר בוודאות שהתנזרות מפחיתה או מגבירה את החשק, וגם לא שסיפוק רציף תמיד יוביל להתמכרות. הוא מציין באופן ברור שהסטטיסטיקה בנושא היא לחלוטין שרירותית ויכולה להשתנות מאדם לאדם, בהתאם לנסיבותיו ולדרך שבה הוא תופס ... מבוקרת, במידה. כלומר, לא להתנזר לגמרי, וגם לא להגזים בסיפוק. האם ההתנזרות יכולה להוביל דווקא להתמכרות? אליעד כהן מתייחס גם למקרים שבהם דווקא ההתנזרות או ההדחקה של רצון מסוים יוצרים התמכרות מוגברת לאחר מכן. הוא מציין אנשים שעושים דיאטה ואחר כך משמינים שוב, לפעמים אפילו יותר ממה שהיו בתחילה. לפי אליעד, מנגנון זה יכול לקרות גם ביחס לחשק המיני: דווקא הימנעות מתמשכת עשויה להעצים את הרצון וליצור רעב בלתי נשלט. ממה באמת תלוי אם החשק יגבר או יפחת? לבסוף, אליעד מדגיש שהכל תלוי בפרשנות שהאדם נותן למציאות. אם האדם מפרש את החוויה ... לבדוק בעצמך כיצד אתה מגיב לאותה סיטואציה. האם התנזרות מינית מדכאת חשק מיני? איך עובד מנגנון ההתמכרות? האם סיפוק מיני יוצר רעב נוסף? דבש מצאת אכול דייך משמעות הפתגם האם הדחקה מפחיתה את החשק המיני? משביעו רעב מרעיבו שבע הסבר איך לשלוט בחשק המיני? ...
למה קשה לעשות דיאטה? למה קשה להוציא מישהו מהראש? למה קשה להפסיק לעשן? למה קשה להיגמל מהתמכרות? למה קשה לעבור גמילה? למה קשה לשכוח מישהו? איך לעשות דיאטה בלי להיות רעב? איך להפסיק התמכרות? גמילה מהתמכרויות
למה קשה לעשות דיאטה? למה קשה להוציא מישהו מהראש? למה קשה להפסיק לעשן? למה קשה להיגמל מהתמכרות? למה קשה לעבור גמילה? למה קשה לשכוח מישהו? איך לעשות דיאטה בלי להיות רעב? איך להפסיק התמכרות? גמילה מהתמכרויות
... קשה לעשות דיאטה? למה קשה להוציא מישהו מהראש? למה קשה להפסיק לעשן? למה קשה להיגמל מהתמכרות? למה קשה לעבור גמילה? למה קשה לשכוח מישהו? איך לעשות דיאטה בלי להיות רעב? איך להפסיק התמכרות? גמילה מהתמכרויות מהו החלק הכי קשה בדיאטה ובגמילה מהתמכרויות? אנשים רבים חושבים שהאתגר הכי גדול בדיאטה הוא להימנע מלאכול מאכלים מסוימים, כמו שוקולד או ממתקים. אך לפי אליעד, זו טעות. לא לאכול את השוקולד זה דווקא החלק הקל ביותר. הסיבה היא פשוטה: הפעולה של לא לאכול היא לגמרי בשליטתך. אף אחד לא מכריח אותך לאכול שוקולד, ולכן באופן עקרוני קל להימנע ממנו. הבעיה האמיתית היא הרצון לאכול את השוקולד. הרצון הזה הוא הדבר שאינו בשליטתך ומייצר את הקושי הגדול. מדוע קשה להפסיק לעשן או להיגמל מהתמכרויות? בדומה לדיאטה, גם בהפסקת עישון, לא לעשן זו פעולה פשוטה - פשוט לא מדליקים את הסיגריה. אך הקושי האמיתי נמצא ברצון ... שמישהו מצמיד לך אקדח לראש ודורש ממך לעשן כדי להרגיש טוב. הרצון הזה מחייב אותך לבצע את הפעולה. אליעד מסביר כי כל התמכרות - עישון, אכילה מוגזמת, הימורים או אפילו מחשבות בלתי פוסקות על אדם מסוים - היא סימפטום של צורך עמוק יותר. כל פעולה התמכרותית היא בעצם תוצאה של חוסר כלשהו שהאדם מנסה למלא. למה אסור להתמקד בסימפטום כאשר רוצים להפסיק התמכרות? אליעד מדגיש כי הטעות הנפוצה ביותר של אנשים היא שהם מנסים להפסיק את הפעולה עצמה (הסימפטום), ... בסיבה שמובילה אותם לבצע את הפעולה (השורש). למשל, אם מישהו מנסה להפסיק לחשוב על בחורה מסוימת, אבל הוא ממשיך להרגיש רעב אליה, אז לא משנה כמה הוא ינסה להסיח את דעתו, המחשבה תחזור שוב ושוב. לכן הפתרון הוא לא לנסות להפסיק ... עליה, אלא לשאול את עצמך מה הסיבות שגורמות לך לחשוב עליה, ולטפל בסיבות האלו. איך אפשר להפסיק לרצות את הדבר שגורם להתמכרות? הסוד להצלחה בגמילה מכל דבר הוא להבין שהרצון שלך הוא הדבר המרכזי שצריך לשנות. אם תמשיך לרצות את הדבר שממנו אתה מנסה להיגמל, בסופו של דבר תחזור אליו. המטרה היא לא להילחם ברצון, אלא להבין אותו. ברגע שתבין מה גורם לך לרצות משהו (למשל אוכל, סיגריות, הימורים או אדם מסוים), תוכל לטפל בצורך העמוק שעומד מאחורי הרצון הזה. אם אתה לא תהיה רעב רגשית לאותו דבר, פשוט לא תרגיש צורך לחזור אליו. מדוע תמונות לפני ואחרי מטעות אותנו לגבי דיאטה? אליעד מבקר את הדרך שבה מציגים סיפורי הצלחה ב
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על להקשיב לגוף, להקשיב ללב, להקשיב לשכל, לשמור על בריאות הגוף, מה זה להקשיב לגוף? האם כדאי להקשיב לגוף? איך להקשיב לגוף? איך מקשיבים לגוף? אכילה רגשית, השמנה, סכרת, התמכרות לסוכר, התמכרות למתוק, רעב או צמא, שעות שינה
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: שעות שינה, איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להאמין בעצמך? איך להיות מאושר ושמח? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לשפר את הזיכרון? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לשנות תכונות אופי? איך לקבל החלטות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להצליח בראיון עבודה? איך להיגמל מהימורים? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך ליצור אהבה? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך למצוא זוגיות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להעריך את עצמך? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להעביר ביקורת בונה? איך לפרש חלומות? איך להתמודד עם גירושין? איך לשתול מחשבות? איך לחנך ילדים? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לעשות יותר כסף? איך לנהל את הזמן? איך להצליח בזוגיות? איך לא להישחק בעבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: שעות שינה, איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להשיג איזון נפשי? כעס ועצבים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? דיכאון? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם בדידות? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש משמעות לחיים? האם אפשר לדעת הכל? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? למה לא להתאבד? למה העולם קיים? האם יש אמת מוחלטת? איך נוצר העולם? האם יש בחירה חופשית? האם המציאות היא טובה או רעה? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצר העולם? איך להנות בחיים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? אולי אנחנו במטריקס? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם לדומם יש תודעה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? למה יש רע וסבל בעולם? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? למה יש רע בעולם? בשביל מה לחיות? האם באמת הכל לטובה? האם יש או אין אלוהים? איך להיות מאושר? מי ברא את אלוהים? מה המשמעות של החיים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם הכל אפשרי ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי לילדים נוער והורים, מאמן אישי לאורח חיים בריא, טיפול אישי מומלץ בנושא שעות שינה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3438 שניות - עכשיו 19_07_2025 השעה 04:01:53 - wesi1