אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה לרזות ✔להקשיב לגוף, להקשיב ללב, להקשיב לשכל, לשמור על בריאות הגוף, מה זה להקשיב לגוף? האם כדאי להקשיב לגוף? איך להקשיב לגוף? איך מקשיבים לגוף?...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
להקשיב לגוף, להקשיב ללב, להקשיב לשכל, לשמור על בריאות הגוף, מה זה להקשיב לגוף? האם כדאי להקשיב לגוף? איך להקשיב לגוף? איך מקשיבים לגוף? אכילה רגשית, השמנה, סכרת, התמכרות לסוכר, התמכרות למתוק, רעב או צמא, שעות שינה
מה פירוש להקשיב לגוף?

להקשיב לגוף פירושו לזהות מה הגוף צריך או מבקש ברגע נתון ולפעול בהתאם. למשל, אם אדם חש רעב, להקשיב לגוף אומר לאכול כדי לספק את הצורך הפיזי. דוגמה לכך היא אדם שרעב בזמן העבודה, אך עסוק בפגישות או במשימות ולכן דוחה את האכילה, וזה מצב של אי - הקשבה לגוף. דוגמה הפוכה היא כאשר אדם אוכל מעבר למה שהגוף צריך כי הוא נהנה מהאוכל באופן רגשי, למרות שהגוף מאותת שהוא כבר שבע.

מהן ההשלכות של אי - הקשבה לגוף?

אי - הקשבה לגוף עלולה לגרום לפגיעה בבריאות הגופנית. לדוגמה, אדם שחש עייפות אך ממשיך לעבוד או להתאמן מתוך מחויבות או התמכרות, פוגע בגוף בטווח הארוך. דוגמה נוספת היא אדם שהגוף שלו מאותת על צורך בפעילות גופנית או תנועה, אך בשל מצב רגשי כגון דיכאון או חוסר חשק, הוא מדחיק את הצורך הזה ולא מקשיב לגוף.

האם תמיד כדאי להקשיב לגוף?

כדי להחליט אם כדאי להקשיב לגוף או לא, יש לשקול את המטרות האישיות של האדם. אם המטרה המרכזית של האדם היא בריאות הגוף, אזי הוא יבחר לפעול בהתאם לסימני הגוף ככל האפשר. אולם, אם יש לו מטרות אחרות, כמו הישגים בעבודה או יעדים נוספים, ייתכן שהוא יעדיף להתעלם מסימני הגוף מדי פעם. לדוגמה, אדם שבוחר לעבוד שעות ארוכות ולדלג על ארוחות או על שעות מנוחה למרות שהגוף מתריע בפניו.

כיצד הגוף עשוי להטעות?

הגוף אינו תמיד "חכם" באופן מוחלט, ולעיתים הוא מטעה אותנו. דוגמה לכך היא רעב מדומה, כאשר הגוף מאותת רעב אך למעשה מדובר בצמא. מקרה אחר הוא התמכרות לסוכר: אדם שאוכל הרבה סוכר יוצר מצב של תנגודת אינסולין, והגוף דורש עוד סוכר באופן מטעה. כמו כן, הגוף יכול להעדיף מנוחה במקום אימון גופני, בעוד שבפועל אימון מתון עשוי דווקא להועיל לערנות ולהרגשה טובה.

למה חשוב לזהות נכון את צורכי הגוף?

חשוב לזהות נכון את צורכי הגוף כיוון שלא תמיד ברור אם הסימנים הם פיזיים או רגשיים. לדוגמה, אדם עשוי לאכול מתוך דאגה, לחץ או שעמום, בעוד שלמעשה הגוף כלל אינו זקוק לאוכל. כמו כן, הגוף עשוי לרצות מזון לא בריא, וחשוב להבחין בין סימנים אותנטיים לבין הרגלים מזיקים או מצבים רגשיים שגורמים לתחושת רעב מדומה.

איך משלבים בין הקשבה לגוף לבין שיקול דעת שכלי?

האידיאל הוא לשלב בין הקשבה לגוף לבין שיקול דעת שכלי. תחילה חשוב לזהות מה הגוף מאותת, ואז להפעיל שיקול דעת ולבחון האם מה שהגוף מבקש תואם את הבריאות הכוללת ואת המטרות האישיות. לדוגמה, אם הגוף מבקש לאכול מזון עתיר סוכר, האדם יכול להשתמש בשכלו כדי להבין שמדובר בהרגל לא בריא ולבחור אלטרנטיבה בריאה יותר.

האם הקשבה ללב או לשכל דומה להקשבה לגוף?

העיקרון דומה מאוד: גם בהקשבה ללב או לשכל קיימת סכנת הטעיה. הלב יכול להיות מושפע מפחדים, דמיון או רצונות לא רציונליים, והשכל יכול להטעות בעקבות הנחות מוטעות או הסקות שגויות. לעיתים נוצרת סתירה בין הלב לשכל, ובמקרים אלה מומלץ לבצע בדיקה מעמיקה של הנחות היסוד, כדי להבין את המקור האמיתי של כל תחושה או מחשבה.

האם הגוף הוא באמת "חכם"?

קיימת אמונה שהגוף הוא "חכם" ויודע מה טוב לו, אך בפועל יש לו מגבלות ובאגים רבים. לדוגמה, הגוף נוטה לחלות בקלות יחסית, עלול להיפגע מדברים פשוטים ואף להתמכר לחומרים מזיקים כמו סוכר או חומרים ממכרים אחרים. לכן חשוב לא לסמוך בצורה עיוורת על סימני הגוף, אלא תמיד להפעיל שיקול דעת נוסף.

מתי הגוף יכול להוביל את האדם לנזק?

לעיתים הגוף דורש דברים שדווקא מזיקים לו. דוגמה היא אדם ששותה מי ים כשהוא צמא, דבר שעלול להוביל להתייבשות חמורה יותר בשל ריכוז המלח. דוגמה אחרת היא התמכרות לסוכר, שבה הגוף דורש עוד ועוד סוכר ומחמיר את מצבו הבריאותי של האדם. לכן חיוני לבדוק אם הצורך של הגוף הוא אותנטי או מושפע מהרגלים לא בריאים שהשתרשו בו.

מה השורה התחתונה לגבי הקשבה לגוף?

בשורה התחתונה, חשוב תמיד להשתמש בשיקול דעת לצד הקשבה לגוף. יש לבדוק את הסיבות שגורמות לנו להרגיש צרכים גופניים, לוודא שאנחנו קוראים נכון את סימני הגוף, ולשקול אם הצורך הזה אמיתי או רגשי. לא מומלץ להקשיב לגוף בצורה מוחלטת בלי להפעיל את ההיגיון, כיוון שהגוף עלול לטעות, ואנחנו עלולים לפרש אותו בצורה שגויה.

כמו כן, כאשר נוצרת התנגשות בין הלב לשכל או בין הגוף לשכל, חשוב לזכור ששני הצדדים טועים חלקית, כיוון שאם הם היו בטוחים לגמרי הם לא היו מתנגשים מלכתחילה. לכן ההמלצה היא לבדוק לעומק כל תחושה או מחשבה, להפעיל אנליזה שכלית, ולנסות להגיע למצב שבו השכל, הלב והגוף יהיו מסונכרנים.
מה פירוש להקשיב לגוף?

להקשיב לגוף פירושו לזהות מה הגוף רוצה או צריך ברגע נתון, ולפעול בהתאם. לדוגמה, כאשר אדם רעב, המשמעות של להקשיב לגוף היא לאכול כדי לספק את הצורך הפיזי. אם הגוף מאותת על רעב אך האדם עסוק בעבודה או בצפייה בטלוויזיה, ייתכן שיידחה את האכילה, וזוהי דוגמה לאי - הקשבה לגוף. דוגמה נוספת היא כאשר אדם שבע, אך הוא ממשיך לאכול מתוך רצון רגשי, אף על פי שהגוף עצמו כבר אינו זקוק למזון.

מה המשמעות של לא להקשיב לגוף?

כאשר האדם לא מקשיב לגוף, הוא עלול לפעול בניגוד לאינטרס הבריאותי שלו. למשל, אדם עייף הזקוק למנוחה עשוי להמשיך לעבוד, או להתאמן למרות העייפות, בגלל סיבות רגשיות או מחויבויות שונות. לחילופין, ייתכן שהגוף דווקא רוצה לנוע ולהוציא אנרגיה, אך האדם נמנע מכך בשל דיכאון או חוסר חשק כללי, וכך הוא מדחיק את הצורך הפיזי של הגוף.

האם כדאי תמיד להקשיב לגוף?

הבחירה אם להקשיב לגוף תלויה במטרות שהאדם מציב לעצמו. אם לאדם חשוב רק לשמור על הבריאות הפיזית, ייתכן שיבחר לפעול תמיד לפי סימני הגוף. אך אם יש לו מטרות נוספות מעבר לשמירה על בריאות הגוף, לעיתים הוא יעדיף לדחות או להתעלם מסימני הגוף. דוגמה לכך היא אדם הבוחר לעבוד שעות נוספות במקום לאכול או לנוח, בידיעה שזה עלול לפגוע בגוף, אך בהתאם למטרה האחרת שהציב לעצמו.

כיצד הגוף עשוי להטעות?

לפעמים הגוף אינו "חכם" כפי שנהוג לחשוב. הגוף יכול לאותת על רעב כאשר הוא למעשה צמא, או לרצות מזון שאינו בריא רק מתוך הרגלים לקויים. לדוגמה, אדם האוכל סוכר בכמויות גבוהות עשוי לפתח תנגודת אינסולין, ואז הגוף "דורש" יותר סוכר, למרות שהדבר מזיק לו. הגוף עלול גם לרצות לנוח במקום להתאמן, כשלמעשה אימון מתון עשוי דווקא לתרום לערנות ולתחושת חיוניות.

מדוע חשוב לזהות נכון את צרכי הגוף?

ראשית, לא תמיד ברור אם אדם באמת מרגיש רעב פיזי או צורך רגשי באכילה. שנית, הגוף עשוי לרצות משהו שמזיק לו, כמו עודפי סוכר או מזון עתיר שומן. שלישית, סימני הגוף יכולים להיות מעורבבים עם מצב רגשי, כמו דיכאון או לחץ, וכך האדם טועה לחשוב שהגוף מסמן לו משהו שהוא למעשה תוצר של מצב נפשי.

כיצד לשלב בין הקשבה לגוף ובין השכל?

האדם זקוק לשילוב של הקשבה לגוף יחד עם שיקול דעת שכלי. מצד אחד, רצוי לזהות נכון את האיתותים הפיזיים ולבחון מתי ראוי לפעול לפיהם. מצד שני, יש לבחון היטב האם מה שהגוף מבקש מתאים לאינטרס הבריאותי הכולל. כמו כן, השכל מסייע להעריך האם סימן גופני מגיע ממקום בריא או כתוצאה מבעיה שכבר התפתחה.

האם יש הקבלה להקשבה ללב או לשכל?

הרעיון של "להקשיב ללב" דומה במידה רבה להקשבה לגוף: לא תמיד ברור אם זו באמת תחושת הלב או השפעה של דמיון, פחדים או לחצים נפשיים. גם לגבי השכל, לא בטוח שכל הסקה הגיונית תואמת לחלוטין את המציאות. לעיתים הלב והשכל מתנגשים זה בזה, ואז קיימת תחושה שהאדם אינו שלם עם עצמו. במקרים כאלה, ההמלצה היא לבדוק לעומק את הנחות היסוד ולהבין מהו המקור האמיתי של כל רצון או מסקנה.

מהי השורה התחתונה?

המסר המרכזי הוא שבכל מקרה כדאי להשתמש בשכל, לצד בדיקה כנה של צרכי הגוף. יש לברר אם הגוף אכן מאותת על צורך אמיתי, או שמא נוצר הרגל שאינו בריא. בנוסף, יש לשקול גם ערכים אחרים בחיים. אדם הרוצה רק בריאות פיזית יכול להעדיף הקשבה מוחלטת לגוף, בעוד מי שמוכן לקחת סיכונים למען מטרות אחרות, לעיתים יעדיף להתעלם מסימני הגוף. בסופו של דבר, אין תחליף לבדיקת הסיבות שבגללן אנו פועלים, ולשאול את עצמנו האם אנו קוראים את הגוף כראוי ומפעילים שיקול דעת מאוזן.
מיגרנות, האם יש יכולת לגוף לרפא את עצמו? האם הגוף יכול לרפא את עצמו? טיפול במיגרנות, גוף טיפש, גוף חכם, האם הגוף חכם? האם הגוף טיפש? גוף האדם ביחס לגוף בעלי חיים, טיפול במחלה כרונית, חכמת גוף האדם, כמה שעות לישון בלילה? אלוהים ברא את גוף האדם, טיפול במיגרנה, טיפול במחלות ללא תרופות, מחלות חשוכות מרפא, התאמה בין השכל לרגש, שכל או רגש, האם להקשיב ללב? האם להקשיב לשכל? האם להקשיב לרגש? האם הגוף יודע לרפא את עצמו? יכולת הגוף לרפא את עצמו, האם הגוף מרפא את עצמו? רפואה טבעית, פסיכותרפיה גופנית, ריפוי טבעי של הגוף, ריפוי עצמי של הגוף
עיקרון נמנע להדחיק להפעיל שיקול דעת אוכלת מתוקים דיאטה כמיהה למתוק ודאות לשמור השמנה הרזיה השמנת יתר אוהב מתוק אוהבת מתוק אוכל אוכל מתוק אוכלת מתוק אוכלת מתוקים איך להקשיב לגוף איך מקשיבים לגוף אכילה אכילה אובססיבית אכילה כפייתית אכילה רגשית אכילת מתוק אכילת מתוקים אנורקסיה בולימיה בולמיה בריא בריאות בריאות הגוף גמילה גמילה מהתמכרויות גמילה מהתמכרות דיאטה האם כדאי להקשיב לגוף הגוף הפרעות אכילה הפרעת אכילה הקשבה הרגשה הרזיה השמנה השמנה הרזיה השמנת יתר התמכרויות התמכרות התמכרות לאוכל התמכרות לאכילה התמכרות למתוק התמכרות למתוקים התמכרות לסוכר התמכרות לסוכרים חשק למתוק טיפול בהתמכרויות טיפול בהתמכרות טעם מתוק ירידה במשקל כמיהה למתוק לאכול מתוק להיגמל להיגמל מהתמכרויות להיגמל מהתמכרות להקשיב להקשיב לגוף להקשיב ללב להקשיב לשכל לטפל בהתמכרויות לטפל בהתמכרות לרדת במשקל לרזות לשמור לשמור על בריאות לשמור על בריאות הגוף מה זה להקשיב לגוף מכור מכור למתוק מכורה למתוק מקשיבים לגוף מתוק סוכר סכרת עודף משקל צורך במתוק רגש רגשות רעב רעב או צמא רצון למתוק שינה שינה חלומות שעות שינה תאווה למתוק תחושה תחושות תשוקה למתוק
דיאטה, לרדת במשקל, תזונה נכונה, ירידה במשקל, הפרעת אכילה, לאכול בריא, לשמור על המשקל, לרזות, השמנה, הרזיה
דיאטה, לרדת במשקל, תזונה נכונה, ירידה במשקל, הפרעת אכילה, לאכול בריא, לשמור על המשקל, לרזות, השמנה, הרזיה ובו יתבאר העניין של דיאטה ושל תזונה נכונה. ויתבאר, למה קשה לאדם לעשות דיאטה ולשמור על המשקל? ולמה קשה לאדם, לאכול בריא ולשמור על תזונה נכונה? ומה צריך האדם לעשות, כדי להתמודד עם השמנה וכדי לרזות ולרדת במשקל? ותוך כדי זה יתבאר גם, מה המניע הרגשי החזק ביותר של האדם? ויתבאר העניין של החופש הנפשי שהאדם מחפש, ועוד. ובעניין הרזיה ירידה במשקל ותזונה נכונה, ... כגון לדוגמה שהגוף של האדם צריך אוכל מסוים, כי יש בו רכיבים מסוימים, שהגוף מכור אליהם. והאדם, קשה לו לרדת במשקל ולעשות דיאטה של תזונה נכונה, בגלל הסיבה הזאת, ... חומרים מסוימים. ובהיבט הזה לא נעסוק כאן. אבל כן נעסוק כאן, בהיבט הנפשי והפסיכולוגי של האדם, שקשה לו לשמור על המשקל ולשמור על תזונה נכונה. כי הסיבה המרכזית שבגללה קשה לאדם לעשות דיאטה או לשמור על המשקל, היא לאו דווקא סיבה בריאותית רפואית פיזית, אלא היא דווקא סיבה של בריאות נפשית. כי לפעמים יש לאדם הפרעות אכילה. והפרעת אכילה יכולה להיות בגלל הפרעה נפשית, שגורמת לאדם לאכילה רגשית. ואכילה רגשית פירושה, שהאדם אוכל מסיבות רגשיות, ולא מסיבות בריאותיות הישרדותיות. וכידוע לכל, לא חסרות סיבות רגשיות, לכך שהאדם יאכל אוכל לא בריא, ולכך שהאדם יפסיק את הדיאטה שלו, ויאכל כמה שבא לו. כי ... האלו ידועים לכל. וכאן נחדש ונחדד נקודה נוספת. והיא, שהסיבה המרכזית והפנימית ביותר לכך שהאדם מתקשה לשמור על הדיאטה שלו ועל תזונה נכונה, היא כמובן רגשית. ...
דיאטה, לרדת במשקל, תזונה נכונה, ירידה במשקל, הפרעת אכילה, לאכול בריא, לשמור על המשקל, לרזות, השמנה, הרזיה
דיאטה, לרדת במשקל, תזונה נכונה, ירידה במשקל, הפרעת אכילה, לאכול בריא, לשמור על המשקל, לרזות, השמנה, הרזיה
דיאטה, לרדת במשקל, תזונה נכונה, ירידה במשקל, הפרעת אכילה, לאכול בריא, לשמור על המשקל, לרזות, השמנה, הרזיה למה כל כך קשה לעשות דיאטה? הסיבה המרכזית לכך שקשה לאנשים לעשות דיאטה אינה נובעת אך ורק מההיבט הפיזיולוגי של התזונה, אלא בעיקר מההיבט הפסיכולוגי. אנשים מתקשים לעמוד בדיאטה משום שבמהותה, הדיאטה מציבה גבולות והגבלות, והם ... כאשר אדם מתחיל דיאטה, הוא בעצם אומר לעצמו אסור לי ... לדוגמה, אם אדם אוכל מזון שאינו בריא והוא יודע שזה מזיק לו, הוא עשוי ... לכך שקשה להתמיד בדיאטה דומה לקושי להישאר בזוגיות מתוך ... היה תלוי בה. כך גם בדיאטה: אם האדם מרגיש חופשי לאכול כל ... בתהליך של שמירה על דיאטה בריאה, והוא שהאוכל עבור אנשים ... כשהוא מנסה לעשות דיאטה, הוא מתמודד לא רק עם האיסור ... חופש פנימית עוזרת בדיאטה? המפתח להצלחה בשמירה על דיאטה לאורך זמן, לפי אליעד, הוא לפתח ... איך להגיע למצב שבו דיאטה נעשית בקלות? כדי להגיע למצב שבו הדיאטה אינה מלווה בתחושת סבל והתנגדות, ... שהוא חייב לעשות דיאטה או חייב לאכול בריא. ברגע שהוא ... כשאדם מנסה לעשות דיאטה, הוא נתקל גם בהתמודדות הרגשית ... לקושי בתהליך ההרזיה. לסיכום, איך להצליח לשמור על דיאטה לאורך זמן? הדרך היעילה ביותר להצליח לשמור על דיאטה לאורך זמן היא להגיע למקום פנימי ... למה קשה לעשות דיאטה? איך להתמיד בדיאטה לאורך זמן? מדוע אוכל משמש נחמה רגשית? איך להשתחרר מאכילה רגשית? מה הקשר בין חופש פנימי להרזיה? למה דווקא אסור גורם לנו לרצות ...
לחזור להיות אלוהים - למה אתה עושה, למה אתה רוצה, למה אתה, מה אתה, מה ישנו, ומה איננו
לחזור להיות אלוהים - למה אתה עושה, למה אתה רוצה, למה אתה, מה אתה, מה ישנו, ומה איננו
... מחדש. כאשר האדם מבין זאת באמת, הוא מפסיק לחוות את המציאות כנפרדת ממנו, אלא כחלק מתודעה אחת, שהיא הוא עצמו. איך אליעד מסביר את הקונפליקט בין הרצון לרזות לבין האכילה? אליעד מסביר שכל קונפליקט פנימי - למשל בין הרצון לאכול לבין הרצון לרזות - נובע מכך שהאדם משקר לעצמו לגבי ... המזל של אליעד. אני רוצה שתתבונני פנימה לתוכך ותבדקי, למה יש לי רצון? מה גורם לכך שכרגע יהיה לי רצון? שאלה: אני רוצה לשאול, איך זה שאני רוצה להיות רזה, ואז הולכת לחנות וקונה את העוגה ואוכלת בלי שארצה? אליעד: את מתארת התנהגות, אני רוצה לרזות ואני אוכלת. את רוצה תענוג, והתוצאה היא שאת אוכלת עוגה. יש גם רצון להיות רזה. עכשיו אני שואל אותך, מדוע את רוצה לרזות? כי יש לך חוסר, ותנסי להתבונן ... שלך. כול מה שאני טוען, שאם יהיה לך רע, ותתבונני ותנסי להבין מדוע רע לך. כאשר תביני, את תראי שיהיה לך הכי טוב בעולם. לדוגמה, את רוצה גם לאכול וגם לרזות, רע לך בגלל שיש לך קונפליקט בתוך ...
אליעד כהן, מצא את ההבדלים, דיאטה, תזונה בריאה, פסיכולוגים, אימון אישי, שיטות רוחניות, עייפות בעבודה, לעבוד או לנוח
אליעד כהן, מצא את ההבדלים, דיאטה, תזונה בריאה, פסיכולוגים, אימון אישי, שיטות רוחניות, עייפות בעבודה, לעבוד או לנוח
... כהן, מצא את ההבדלים, דיאטה, תזונה בריאה, פסיכולוגים, אימון אישי, שיטות רוחניות, עייפות בעבודה, לעבוד או לנוח איך להפסיק את הקונפליקט בין הרצונות השונים שיש בך? ... שאומר אין לי מוטיבציה לעשות דיאטה לא באמת מתכוון שהוא אינו רוצה לעשות דיאטה בכלל, אלא שיש בו שני רצונות מנוגדים. הוא רוצה גם לאכול וגם לרזות, אך כרגע, הרצון לאכול מעט יותר חזק ולכן הוא מתוסכל מהמצב. אליעד מתאר את הגישה המקובלת בעולם הפסיכולוגיה והאימון האישי לפתרון בעיות כאלו, אשר ... למשל, אדם שמתקשה לעשות דיאטה ילך לפסיכולוג או מאמן אישי, ושם הוא יעבור תהליך שנועד לגרום לו לרצות לרזות יותר מאשר לאכול. לכאורה, מדובר בפתרון מוצלח, אבל אליעד מדגיש כי בפועל זה לא פתרון אמיתי, כי פשוט מתהפך הקונפליקט הפנימי - במקום לסבול מכך שהוא ... לאכול בחופשיות אך גם לעשות דיאטה, ירשום את כל הסיבות למה זה טוב לאכול בחופשיות (תחושת חופש, הנאה, וכדומה) ואת כל הסיבות למה זה רע (השמנה, חוסר שליטה, תחושת אשם). לאחר מכן עליו לחקור כל סיבה ולהטיל ספק בשאלה: האם זה באמת טוב?, או האם זה באמת רע?. כאשר האדם חוקר לעומק את הסיבות ... לעבוד או לנוח? האם לעשות דיאטה זה טוב? כיצד להתמודד עם עייפות בעבודה? מהי הדרך לשקט נפשי אמיתי? איך לא לסבול משום דבר? האם חייבים תמיד ליהנות? ...
תזונה ודיאטות, מה יותר חשוב איכות המזון או כמות המזון? האם לבנות תפריט תזונה? מה הכי חשוב לירידה במשקל? צריכת קלוריות, סוגי דיאטות, האם קלוריה שווה לקלוריה? האם כל הקלוריות שוות? דיאטת ספירת קלוריות, למה לא לספור קלוריות? סוגי דיאטה
תזונה ודיאטות, מה יותר חשוב איכות המזון או כמות המזון? האם לבנות תפריט תזונה? מה הכי חשוב לירידה במשקל? צריכת קלוריות, סוגי דיאטות, האם קלוריה שווה לקלוריה? האם כל הקלוריות שוות? דיאטת ספירת קלוריות, למה לא לספור קלוריות? סוגי דיאטה
תזונה ודיאטות, מה יותר חשוב איכות המזון או כמות המזון? האם לבנות תפריט תזונה? מה הכי חשוב לירידה במשקל? צריכת קלוריות, סוגי דיאטות, האם קלוריה שווה לקלוריה? האם כל הקלוריות שוות? דיאטת ספירת קלוריות, למה לא לספור קלוריות? סוגי דיאטה האם יותר חשוב לאכול פחות או לאכול בריא? כאשר ניגשים לשאלה מה יותר חשוב בירידה במשקל - איכות המזון או כמות המזון - צריך ... ברור שכמות המזון היא קריטית כי אם תאכל הרבה מדי תעלה במשקל, ואם תאכל מעט מדי תרד במשקל. מצד שני, איכות המזון משפיעה על ... דרך ההיגיון והשכל, בלי להסתפק בסיסמאות פשטניות. האם ירידה במשקל תלויה רק בכמות הקלוריות? אליעד מסביר שיש שתי אסכולות מרכזיות בתחום התזונה והדיאטה: האסכולה הראשונה אומרת שירידה במשקל תלויה רק בכמות הקלוריות. אם הכנסת פחות קלוריות ממה שהגוף שלך הוציא, אתה תרד במשקל. אם הכנסת יותר קלוריות, אתה תעלה במשקל. לכאורה זו גישה מאוד פשוטה וברורה - ... רק הכמות חשובה, אלא בעיקר מה אכלת. יש מזונות שמעודדים השמנה, מזונות שמעודדים הרזיה, ומזונות שמשפיעים על הורמונים ורמות ... הוא מציע ניסוי מחשבתי פשוט: אם אדם לא יאכל כלל, ברור שירד במשקל. אם אדם יאכל בלי הפסקה, ברור שיעלה במשקל, גם אם יאכל רק חסה. לכן ברור לחלוטין שכמות המזון משפיעה על המשקל. מצד שני, אם אדם יאכל כמות גדולה של ... יש יותר קלוריות. לכן ברור שגם סוג המזון משפיע על המשקל ועל הרכב הגוף. מה הקושי במדידת ... גם לא הדרך הטבעית להתנהל עם אוכל. מה החיסרון של תפריטי תזונה? אליעד טוען שלמרות שתפריט תזונה מאוזן יכול לסייע בירידה במשקל ובהשגת יעדים תזונתיים ובריאותיים, הוא לא אידיאלי: תפריט תזונה מתעלם מהצרכים המשתנים של הגוף לאורך ... ולא בתוצאה? אליעד מדגיש עיקרון חשוב מאוד, שנכון לא רק בתזונה אלא בכל תחום בחיים: להתמקד בסיבה ולא בתוצאה: המשקל והרכב הגוף הם תוצאה של מה שאתה ... הטבעיות של הגוף שלך במקום להילחם בו. מה הקשר בין תזונה להצלחה בחיים? אליעד מסביר שאותו ... הזאת נובעת מאיך שאתה חושב ומרגיש. לכן, בדיוק כמו בתזונה, עדיף להשקיע בללמוד את היסודות ... ולא להתמקד רק בתוצאה עצמה. לסיכום, מה הגישה המומלצת לתזונה בריאה ומאוזנת? אליעד מסכם שהדרך הכי ... עם ספירת קלוריות, עדיף להתחבר לתחושות הגוף ולבחור באכילה נכונה שמשרתת את הצרכים האישיים שלך בצורה ...
זוגיות מעצימה, 2 סוגים של בני זוג, התאמה זוגית עתידית, האם הזוגיות מעצימה אותך? העצמה בזוגיות, זוגיות טובה בעתיד, בן זוג מעצים, בת זוג מעצימה, איך זוגיות יכולה להעצים אותך? איך זוגיות יכולה להרוס אותך? התפתחות אישית וזוגיות
זוגיות מעצימה, 2 סוגים של בני זוג, התאמה זוגית עתידית, האם הזוגיות מעצימה אותך? העצמה בזוגיות, זוגיות טובה בעתיד, בן זוג מעצים, בת זוג מעצימה, איך זוגיות יכולה להעצים אותך? איך זוגיות יכולה להרוס אותך? התפתחות אישית וזוגיות
... בזוגיות שלא תומכת בהתקדמותך האישית. לדוגמה, אם את רוצה לפתח קריירה והוא לא תומך בכך, או אם את רוצה לרזות אך הוא לא מעודד אותך, זו עשויה להיות בעיה. מה החשיבות של בן זוג שאוהב את מי שאני רוצה להיות? לכל אדם יש את מי שהוא כיום, אך גם את מי שהוא ... שאני רוצה להיות? לכל אדם יש שאיפות לשינוי ולהתפתחות. יש מי שהוא כרגע, ויש מי שהוא רוצה להיות בעתיד: אדם שמן שרוצה לרזות, אדם חסר השכלה שרוצה להיות משכיל, אדם מעשן שרוצה להפסיק לעשן, אישה שרוצה לפתח קריירה, גבר שרוצה להתקדם בעבודה ועוד. בזוגיות טובה, הבן זוג לא ...
דיאטה, ספורט, תזונה נכונה, לשמור על המשקל, לאכול נכון, ירידה במשקל, אכילה רגשית, אכילה כפייתית, חוסר מוטיבציה, פעילות גופנית, לרדת במשקל, לשמור על המשקל, בעיות אכילה, טיפול בהפרעת אכילה
דיאטה, ספורט, תזונה נכונה, לשמור על המשקל, לאכול נכון, ירידה במשקל, אכילה רגשית, אכילה כפייתית, חוסר מוטיבציה, פעילות גופנית, לרדת במשקל, לשמור על המשקל, בעיות אכילה, טיפול בהפרעת אכילה
דיאטה, ספורט, תזונה נכונה, לשמור על המשקל, לאכול נכון, ירידה במשקל, אכילה רגשית, אכילה כפייתית, חוסר מוטיבציה, פעילות גופנית, לרדת במשקל, לשמור על המשקל, בעיות אכילה, טיפול בהפרעת אכילה איך אפשר באמת לרדת במשקל ולשמור עליו? אליעד מסביר שהמפתח האמיתי לירידה במשקל ולשמירה עליו מתבסס על שני עקרונות בסיסיים: הכנסת פחות ... וספורט). לדבריו, המנגנון הפשוט הוא שאם תכניסו פחות אנרגיה ממה שהגוף שורף, תרדו במשקל . מצד שני, אם תכניסו יותר, תעלו במשקל. לא משנה באיזו שעה אוכלים, או מה בדיוק אוכלים ... מהגוף ולא השעה ביום שבה צורכים אותן. לדוגמה, אדם שאוכל שלושה המבורגרים יכול לרדת במשקל אם הוא יוציא יותר אנרגיה מהכמות שהוא הכניס. לעומת זאת, אדם שאוכל סלט יכול לעלות במשקל אם הכמות שאכל גדולה מהאנרגיה שהגוף שלו מוציא. אליעד ... שבו הגוף מפרק אותו ועל תחושת הרעב והשובע. מדוע אוכלים כשלא רעבים ומה אפשר לעשות עם אכילה רגשית? אליעד מסביר שלאכול כשלא רעבים זה לא בהכרח בעייתי בפני עצמו. אנשים רבים אוכלים מתוך דחף רגשי - אכילה רגשית, שמטרתה להתמודד עם רגשות לא נעימים או תחושת ... אותה אחר כך, הגודל הכולל של הכדור לא משתנה. כך, אם האדם אוכל יותר אבל מוציא בהתאם, משקלו לא יעלה. לעומת זאת, אם הוא מכניס יותר פלסטלינה ממה שהוא מוציא, הכדור יגדל, כלומר, הוא יעלה במשקל. איך האיכות של המזון משפיעה על הירידה במשקל? אליעד מבהיר שאמנם עיקרון הקלוריות הוא המרכזי, אך ... אחרת, משפיעים על תחושת השובע ועל היכולת להרגיש מלאים לאורך זמן. לדוגמה, אדם שאוכל מזון לא בריא כנראה ירגיש צורך לאכול יותר כיוון שהוא פחות שבע. ... משפיעה גם על כמות המזון שצריך כדי להרגיש שובע לאורך זמן. מה הקשר בין תחושת רעב לירידה במשקל? אליעד מסביר שחשוב להבין שזה בסדר להרגיש מעט רעבים מדי פעם. אנשים שרוצים לרדת במשקל צריכים להיות מוכנים לחוות תחושת רעב מסוימת מדי פעם, ולא לפחד מזה. אם כל הזמן אוכלים רק עד תחושת שובע מלאה, זה מקשה על ירידה במשקל, כי תחושת שובע מלאה לרוב מגיעה אחרי שכבר צורכים כמות ... פחות לאורך זמן, גם אם בהתחלה תחושת הרעב גדולה יותר. מדוע אנשים לא מצליחים לשמור על דיאטה לאורך זמן? לפי אליעד, אנשים לא מצליחים לשמור על דיאטה מכיוון שהגבלת האכילה נתפסת אצלם כדיכאון. הסיבה לכך ... הוא מדגיש שככל שיש יותר קונפליקטים פנימיים סביב נושא האכילה, כך קשה יותר לשמור על דיאטה. לדוגמה, אדם יכול להחליט לא לאכול בלילה, אבל אז הוא ... לשלב את שניהם יחד. לדבריו, ההחלטה כמה להתאמץ ובאיזה מחיר תלויה במידת הרצון של האדם לרדת במשקל. מה הקשר בין חוסר מוטיבציה לפעילות גופנית והשמנה? אליעד מציג סיבה נוספת לקושי בשמירה על המשקל - חוסר מוטיבציה לפעילות גופנית. הוא מסביר שלאנשים אין ... רוצה מספיק. לדברי אליעד, השאלה החשובה שצריך לשאול את עצמך היא: כמה אני באמת רוצה לרזות או ל
כסף, איך לשכנע את עצמך? לרצות להרוויח כסף, איך ליצור מוטיבציה לעשות כסף? מוטיבציה להרוויח כסף, להיות עשיר, לעשות הרבה כסף, להיות מיליונר, לרצות כסף, חוק המשיכה, לעשות יותר כסף
כסף, איך לשכנע את עצמך? לרצות להרוויח כסף, איך ליצור מוטיבציה לעשות כסף? מוטיבציה להרוויח כסף, להיות עשיר, לעשות הרבה כסף, להיות מיליונר, לרצות כסף, חוק המשיכה, לעשות יותר כסף
... בטח עושה לא? אליעד: נו, אז את רוצה? אני לא יודע. את רוצה? אולי את מאוד רוצה לעשות כסף אבל יותר מזה את רוצה משהו אחר, גם זה יכול להיות. היה אחד שמאוד רצה להיות רזה אבל הוא גם רצה לאכול. הוא גם לא רצה לרוץ על הליכון. אז מי בסוף הכריע? מה שהוא רצה יותר, רצה לנוח, שזה לא לעשות ספורט + רצה לאכול + רצה לרזות . מה הוא רצה יותר? לאכול. ש: יופי. אני רוצה לעשות כסף. אליעד: תעשי. ש: איך אני עושה? אליעד: תדפיסי. טוב, ...
איך לא לאכול את העוגה? איך לשמור על המשקל? איך לשמור על הדיאטה? איך לשמור על תזונה נכונה? איך לרדת במשקל? ירידה במשקל, שמירה על המשקל, אכילת יתר, איך לא לאכול מתוק? התמכרות למתוק, חלק 2
איך לא לאכול את העוגה? איך לשמור על המשקל? איך לשמור על הדיאטה? איך לשמור על תזונה נכונה? איך לרדת במשקל? ירידה במשקל, שמירה על המשקל, אכילת יתר, איך לא לאכול מתוק? התמכרות למתוק, חלק 2
... לא לאכול את העוגה? איך לשמור על המשקל? איך לשמור על הדיאטה? איך לשמור על תזונה נכונה? איך לרדת במשקל? ירידה במשקל, שמירה על המשקל, אכילת יתר, איך לא לאכול מתוק? התמכרות למתוק, חלק 2 איך לא לאכול את העוגה? איך לשמור על המשקל? אליעד כהן עוסק בסוגיית ההתמודדות עם הפיתויים הקולינריים, במיוחד עם עוגות ... של דבר, אם התלבטות לא הייתה ארוכה או כבדת משקל, האדם פשוט יקבל את ההחלטה ויתנהג לפי רצונו האמיתי. כך גם בנוגע לאוכל, ההתלבטות ... בלא מודע. למה אנחנו רוצים להיראות טוב ולא להשמין? אליעד שואל מדוע אנשים לא רוצים להשמין, והשאלה מצריכה התבוננות מעמיקה יותר. יש אנשים שמאמינים שעדיף להיות רזים משום שזה מייצג בריאות או יפה בעיני החברה. אליעד מציין שמבחינת התשובה המיידית, אדם יכול לא להסכים להשמין מתוך רצון להיראות טוב, אך בסופו של דבר הסיבה יכולה להיות גם חברתית, כמו הצורך ... מרגיש רע כי הוא מאמין שאכילת העוגות תוביל להשמנה, אך אליעד טוען שהבעיה האמיתית היא לא בהשמנה עצמה, אלא בכך שהאדם מבקש להיות אהוב ולקבל הערכה מהחברה על פי המראה החיצוני. ... טוב יותר. איך אהבה עצמית משפיעה על ההתמכרות למתוק? אליעד מציע דרך להבין איך האכילה נגרמת לא רק על ידי הרצון לאכול את העוגה, אלא ... אם לאכול או לא. איך להפסיק לאכול מתוק? התמכרות למתוק איך לשמור על דיאטה? איך לשמור על תזונה נכונה? איך לאהוב את עצמך בלי תנאים? למה אני אוכל כשאני לא רעב? למה אנחנו ... לאכול עוגה מתוקה, והקושי להתאפק ולשמור על תזונה נכונה. הוא מסביר שברגעים מסוימים יש תחושה של חוסר שליטה, למשל כאשר חולפים ... רגע. למה אנחנו רוצים להיראות טוב ולא להשמין? אליעד נכנס לעומק הנושא ושואל מדוע האדם אינו רוצה להשמין. התשובה המיידית היא כי זה לא יפה. אך כאשר נשאל מדוע זה לא יפה, התשובה היא ... דוגמה טובה לאחרים - כלומר, היא מאמינה שאם תשמין, היא לא תהיה דוגמה טובה עבור המתאמנות שלה. מכאן נובע הלחץ לשמור על משקל תקין. מה באמת מפריע לנו באכילת יתר? אליעד שואל באופן ישיר - מה יקרה אם מישהו ... מרגיש רע, אידיאולוגית, כי הוא לא רוצה להשמין. כלומר, התחושה הרעה אינה מגיעה מהעוגה עצמה, אלא מכך שהאדם מאמין שאכילת עוגה תגרום להשמנה, וההשמנה נתפסת כדבר שלילי. אבל אליעד מסביר שבאופן עמוק יותר, הבעיה אינה ההשמנה, אלא הרצון לזכות באהבת החברה ובאהבה עצמית שמבוססת על מראה חיצוני. האם היינו ... אותה. מכאן אליעד מסיק שהמניע לשמור על משקל תקין הוא בעיקר חברתי ופחות פנימי. איך אהבה עצמית משפיעה על ההתמכרות למתוק? אליעד מסביר את המנגנון הפסיכולוגי שבאכילת עוגה, שלפיו כאשר האדם אוכל עוגה ...
מקרה טיפולי, מנגנון הדחקה רגשית, למה לא אוהבים אותי? למה שמישהו ירצה להיות שמן? רוצה להיות שמן, מנגנון הכחשה עצמית, מודעות עצמית, ירידה במשקל, דימוי עצמי, הערכה עצמית, דיאטה, ביטחון עצמי
מקרה טיפולי, מנגנון הדחקה רגשית, למה לא אוהבים אותי? למה שמישהו ירצה להיות שמן? רוצה להיות שמן, מנגנון הכחשה עצמית, מודעות עצמית, ירידה במשקל, דימוי עצמי, הערכה עצמית, דיאטה, ביטחון עצמי
... טיפולי, מנגנון הדחקה רגשית, למה לא אוהבים אותי? למה שמישהו ירצה להיות שמן? רוצה להיות שמן, מנגנון הכחשה עצמית, מודעות עצמית, ירידה במשקל, דימוי עצמי, הערכה עצמית, דיאטה, ביטחון עצמי למה אנשים מספרים לעצמם תירוצים ולא מתמודדים עם האמת? אנשים נוטים לספר לעצמם תירוצים שונים כדי להסתיר כאב או קושי פנימי ... פסיכולוגי שנועד להגן על האדם מפני האמת הכואבת יותר. למה שמישהו ירצה להיות שמן למרות שזה מפריע לו? אליעד כהן מביא דוגמה לאדם שמספר לעצמו שהוא לא אוהב את עצמו בגלל שהוא שמן. כאשר חוקרים את האדם לעומק, מתברר שהסיבה האמיתית לכך שהוא לא אוהב את עצמו אינה המשקל, אלא משהו אחר לגמרי. הוא משתמש במשקל כסיפור כיסוי כדי לא להתמודד עם דחייה פנימית עמוקה יותר. לדוגמה, כשנשאל אם מפריע לו שבחורה תדחה אותו כי הוא שמן, הוא עונה שלא. כלומר, הוא יודע שעצם היותו שמן הוא לא מה שבאמת מפריע לו, אבל הוא עדיין מתעקש להשתמש בזה כתירוץ. הסיבה שבכל זאת ירצה להישאר שמן היא שכך הוא יכול להאמין שדוחים אותו בגלל המשקל ולא מסיבה פנימית קשה יותר להכרה, כמו תחושה של חוסר ערך פנימי או מחשבה שהוא לא מספיק חכם או לא מספיק טוב. כשהוא יורד במשקל, מתגלה לו שאין לו עוד את התירוץ של לא אוהבים אותי כי אני שמן, והבעיה האמיתית עולה על פני השטח, מה שמביא לו יותר סבל וכאב. לכן, הוא חוזר להיות שמן כדי לחזור ולהחזיק בתירוץ שהבעיה שלו היא חיצונית (משקל) ולא פנימית. מה ההיגיון מאחורי מנגנון ההדחקה הרגשית? ההיגיון הוא שהאדם בוחר באופן לא מודע את הדרך שהכי פחות קשה לו להתמודד איתה. אם ... שהוא מרגיש שהוא לא יכול להתמודד איתה ישירות. לכן הוא יוצר סיפור כיסוי כמו עודף משקל, עוני, או תכונה חיצונית אחרת, ומייחס אליה את הסיבה לדחייה שהוא מרגיש מאנשים. כך הוא מרגיש שיש לו שליטה מסוימת על הכאב שלו (אני יכול להיות רזה, ואז יאהבו אותי) או שהוא לפחות מבין למה הוא נדחה, במקום להתמודד עם ההבנה שאין לו שליטה או יכולת לשנות את הסיבה האמיתית לדחייה. איך ... את האמת האמיתית שמאחורי מצוקתו. הסיפור מתחיל מאדם שלא אוהב את עצמו כי הוא שמן. כשחוקרים אותו יותר לעומק, מתגלה שלא באמת מפריע לו להיות שמן, אלא שזה רק תירוץ שהוא מספר לעצמו. השאלה שמובילה לגילוי הזה היא: אם מישהי אומרת לך שהיא לא רוצה אותך כי אתה שמן - זה מפריע לך? והוא עונה שלא, כלומר, עצם העובדה שהוא שמן לא באמת מפריעה לו. אבל אם כך, מדוע הוא בכל זאת מספר לעצמו שזה מה שמפריע לו? מדוע הוא מתעקש להאמין שזה העניין? התשובה היא שבאופן לא מודע הוא משתמש במשקל שלו כסיפור כיסוי לתחושת דחייה עמוקה יותר שהוא מנסה להדחיק. הוא בעצם רוצה להאמין שדוחים אותו בגלל משהו חיצוני, כמו משקל, ולא בגלל משהו מהותי יותר, פנימי יותר, שאותו קשה לו יותר לקבל. כדי להבין את המנגנון הזה טוב יותר, מובאת דוגמה נוספת: אדם שחושב שאנשים ... הוא לא חכם מספיק. זה מכאיב לו מאוד, ולכן הוא מחפש דרך לברוח מהכאב הזה. הוא משמין, כך שאם אנשים לא יאהבו אותו, הוא יוכל לספר לעצמו שזה בגלל המשקל שלו ולא בגלל חוסר החוכמה שהוא חושב שקיימת בו. כך הוא חוסך מעצמו את ההתמודדות עם הכאב האמיתי שלו. הדבר נחשף במיוחד כשבודקים את ההיסטוריה האישית שלו: כשהוא היה שמן, הוא היה בסדר עם עצמו, אבל כשירד במשקל, הוא התחיל להרגיש רע. כלומר, להיות רזה לא שיפר את מצבו הרגשי אלא דווקא החמיר אותו, משום שעכשיו לא הייתה לו יותר את האופציה לומר לא אוהבים אותי כי אני שמן. כשהתברר לו שהבעיה עמוקה יותר, זה היה קשה מדי עבורו להתמודד עם זה, ולכן הוא חזר ל
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על להקשיב לגוף, להקשיב ללב, להקשיב לשכל, לשמור על בריאות הגוף, מה זה להקשיב לגוף? האם כדאי להקשיב לגוף? איך להקשיב לגוף? איך מקשיבים לגוף? אכילה רגשית, השמנה, סכרת, התמכרות לסוכר, התמכרות למתוק, רעב או צמא, שעות שינה
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: לרזות, האם יש או אין אלוהים? האם באמת הכל לטובה? האם לדומם יש תודעה? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? מה המשמעות של החיים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך נוצר העולם? איך להיות מאושר? מי ברא את אלוהים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? איך להיות הכי חכם בעולם? האם הכל אפשרי? למה יש רע וסבל בעולם? איך נוצר העולם? האם אפשר לדעת הכל? האם יש אמת מוחלטת? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך להנות בחיים? האם יש בחירה חופשית? אולי אנחנו במטריקס? האם יש משמעות לחיים? למה יש רע בעולם? למה העולם קיים? למה לא להתאבד? האם המציאות היא טובה או רעה? בשביל מה לחיות? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: לרזות, איך לנהל את הזמן? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להצליח בראיון עבודה? איך להתמודד עם גירושין? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לא להישחק בעבודה? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להיגמל מהימורים? איך להעריך את עצמך? איך למצוא זוגיות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לשנות תכונות אופי? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להיות מאושר ושמח? איך להעביר ביקורת בונה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להצליח בזוגיות? איך לחנך ילדים? איך לעשות יותר כסף? איך לפרש חלומות? איך לשפר את הזיכרון? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להאמין בעצמך? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך ליצור אהבה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לשתול מחשבות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לקבל החלטות ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? כעס ועצבים? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם אכזבות? דיכאון? איך להתמודד עם בדידות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם לחץ ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי לבני נוער, מאמן לכלכלת המשפחה, מאמן אישי לזוגיות בנושאי לרזות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2813 שניות - עכשיו 17_07_2025 השעה 14:21:35 - wesi1