אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה שלמות נפשית ✔האם מילוי רצון זה טוב או רע? האם רק טוב זה טוב או רע? האם למלא את הרצון זה טוב או רע? האם להיות אלוהים זה טוב או רע? האם כדאי להרגיש...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
האם מילוי רצון זה טוב או רע? האם רק טוב זה טוב או רע? האם למלא את הרצון זה טוב או רע? האם להיות אלוהים זה טוב או רע? האם כדאי להרגיש רק טוב? המרדף אחרי מילוי הרצון, האם כדאי שיהיה את כל מה שאני רוצה? הפער בין הרצוי למצוי
האם מילוי הרצונות תמיד מוביל לאושר?

אחד הדברים הבסיסיים ביותר שאנשים מאמינים בו, הוא שכאשר ימלאו את רצונם, הם ירגישו טוב יותר. כולנו פועלים מתוך התפיסה שאם יש משהו שאנחנו רוצים, אז ברגע שהוא יקרה, נרגיש מאושרים ומסופקים. אך האם זה באמת נכון תמיד? אליעד כהן מציג שאלה עמוקה יותר: אם מילוי רצונות זה דבר טוב ורק טוב, אז מה יקרה אם נמלא את כל רצונותינו? האם אז נרגיש רק טוב באופן מוחלט?

האם כדאי בכלל שיתמלאו כל רצונותינו?

כאשר אדם מתבונן לעומק, הוא יכול לגלות סתירה מעניינת. מצד אחד, ככל שאתה ממלא את רצונך יותר ויותר, אתה אכן מרגיש טוב יותר. מצד שני, אם תדמיין מצב שבו כל רצונך יתמלא עד הסוף, ייתכן מאוד שלא תרגיש טוב בכלל. איך ייתכן דבר כזה? אליעד כהן מסביר שהעניין טמון בדיוק בפרדוקס שבין הרצוי למצוי.

לדוגמה, דמיין שאתה מקבל את כל מה שאתה רוצה ברגע שאתה רוצה זאת. אליעד מציע תרחיש שבו אתה הופך לאלוהים בעצמך, וכל רצונך מתמלא מידית ובאופן מושלם. בהתחלה, התחושה עשויה להיות מופלאה. אבל אם תמשיך להתעמק בכך, תגיע לשאלה מטרידה: אם הכל קורה בדיוק כפי שאתה רוצה, מה אז? האם במצב זה תהיה תחושת טוב תמידית? האמת היא שלאחר זמן קצר מאוד, התחושה הזו תהפוך לחסרת משמעות ואפילו מכאיבה. מדוע? מפני שהמשמעות של רצון מבוססת על הפער בין מה שאתה רוצה לבין מה שיש לך בפועל.

מהו הפרדוקס במילוי כל הרצונות?

אליעד מדגים את הנושא בדוגמאות פשוטות וברורות. אם אתה רוצה יותר כסף, אז הגיוני שככל שיהיה לך יותר כסף, כך תרגיש טוב יותר. אבל אם תקבל פתאום את כל הכסף שבעולם, האם תרגיש באמת עשיר או שאולי דווקא תרגיש עני, כי כבר אין למה לשאוף ואין למה לחתור? אותו דבר לגבי כוח: ככל שיש לך יותר כוח, אתה חווה תחושת עוצמה. אך אם פתאום יהיה לך את כל הכוח האפשרי, אתה כבר לא תרגיש חזק אלא חלש, כי אין יותר שום אתגר.

הפרדוקס הזה מראה לנו שמילוי רצונותינו לא תמיד מוביל לתוצאה הרצויה. במצבים קיצוניים, דווקא ההשגה המוחלטת של כל הרצונות גורמת לחוסר שביעות רצון ואפילו לכאב.

האם יש יתרון דווקא בלא למלא את כל הרצונות?

אליעד כהן ממליץ לנו להרהר בשאלה חשובה מאוד: האם אנחנו באמת רוצים למלא את כל רצוננו, או שאולי דווקא קיים יתרון מסוים במצב שבו לא כל הרצונות מתממשים?

כשהרצון מתממש באופן חלקי, נשאר תמיד מקום לתקווה, לציפייה ולמאמץ נוסף, מה שמעניק משמעות לחיינו. דווקא חוסר ההתאמה בין הרצון לבין המציאות, הוא זה שיוצר דינמיקה של חיים ושל התקדמות. אם הכל כבר מושלם, אין יותר למה לשאוף, והאושר המדומה הזה הופך במהרה לשעמום ולתחושת ריקנות.

אליעד מסביר שאדם שבאמת מבין שלא טוב לו למלא את כל רצונותיו, יפסיק להיות מוטרד כל כך כשדברים לא קורים בדיוק כפי שהוא רוצה. אם הוא שלם באמת עם הרעיון הזה, אז ברגע שמשהו לא הולך כפי שרצה, הוא יוכל לומר לעצמו: "לא רציתי מלכתחילה שכל רצונותיי יתמלאו". כתוצאה מכך, באופן פרדוקסלי, דווקא אז ירגיש שרצונותיו ממולאים לחלוטין.

איך להרגיש טוב גם כשלא מקבלים את מה שרוצים?

כאן טמון סוד חשוב: ככל שהאדם פחות נאחז ברעיון שמילוי הרצונות הוא הדרך היחידה להרגיש טוב, הוא מסוגל להרגיש טוב גם כאשר רצונו לא מתממש. במקום לרדוף אחרי מטרה בלתי אפשרית של מילוי מוחלט של כל הרצונות, האדם יכול להבין שהפער בין הרצוי למצוי הוא דווקא מה שמעניק ערך לחיים שלו.

אליעד מציג את הרעיון בצורה הבאה: אם תצליח לקבל את העובדה שלא טוב למלא את כל רצונותיך, אז במובן מסוים כל רצונותיך מתמלאים מיד. מדוע? כי ברגע שאתה באמת מקבל ואוהב את המציאות כפי שהיא, אין לך יותר פער בין הרצוי למצוי. אתה פשוט נמצא במצב של שלמות נפשית.

האם הרצון באמת קשור לטוב ולרע?

אליעד מעודד אותנו לחשוב על עוד נקודה חשובה: אולי הרצון בכלל לא קשור באופן ישיר למושגים של טוב ורע? אנחנו מורגלים לחשוב שאם אנחנו רוצים משהו והוא מתממש, זה טוב, ואם הוא לא מתממש, זה רע. אבל אולי יש סיפור אחר לגמרי? אולי הרצון שלנו לא קשור כלל לטוב ורע, אלא לתהליך פנימי עמוק יותר שבו אנחנו מנסים לחפש משמעות באמצעות אותו פער בין הרצוי למצוי?

בסופו של דבר, המסקנה של אליעד היא שאדם צריך לבדוק עם עצמו אם מילוי רצונו באמת מוביל אותו להרגיש טוב. ואם לא, אז חשוב לשאול מדוע. ככל שנבין יותר את הדינמיקה הזו, כך נוכל לחיות חיים יותר שלמים, פחות תלויים בתוצאה של מילוי רצונותינו.

אליעד מזמין את כולנו להתבוננות פנימית ולשאלה מתמדת: האם אני באמת רוצה שיתמלא כל רצוני, או שאולי דווקא השלמות נמצאת בהבנה שהפער בין מה שאני רוצה למה שיש לי, הוא הדבר היקר והחשוב ביותר בחיי?
האם מילוי רצון זה טוב או רע?

ההרצאה מתחילה בשאלה מרכזית - האם מילוי הרצון של אדם תמיד מביא לו טוב? אנו חיים בתפיסה שכשיש לנו את מה שאנחנו רוצים, יהיה לנו טוב יותר. אנו פועלים למלא את רצונותינו, ולעיתים אנו בטוחים שכאשר הרצון יתממש, יגיע אלינו טוב ושפע. אך השאלה היא האם זה תמיד נכון?

מה יקרה אם תמלא את כל רצונך?

כמו כן, נשאלת השאלה - אם מילוי רצונך הוא תמיד טוב, אז האם אם תוכל למלא את כל רצונותיך, יהיה לך רק טוב? הרי אם כל רצון שממלא אותך מביא לך טוב, אז מלא כל רצונך ותחווה אושר מוחלט. אך יש כאן סתירה. אם יש לך את כל מה שאתה רוצה, האם זה באמת יביא לך טוב? מה יקרה אם כל רצון יתממש? האם תוכל להרגיש טוב במצב כזה?

תמונה של להיות אלוהים - האם זה באמת טוב?

המרצה מציע תרחיש שבו אתה דמיין שאתה אלוהים. כל מה שאתה רוצה קורה מיד, אין שום דבר שלא קורה כפי שרצית. התחושה הראשונית היא כנראה נהדרת, אך אחרי זמן קצר מתחילים לצוף ספקות. אם באמת אתה מקבל כל מה שאתה רוצה, איך תרגיש כשאין דבר שלא מתממש כרצונך? איך זה מרגיש לדעת שכל רצונך מתממש בכל רגע? למעשה, יש סיכוי שזה לא ירגיש כל כך טוב אחרי זמן מה. המילוי המתמיד של הרצון שלך לא בהכרח מביא לך תחושת טוב אמיתית.

האם יותר כוח או כסף באמת מביאים אושר?

כמו כן, יש דימוי של אדם שמקבל את כל הכוח או כל הכסף שבעולם. ההיגיון אומר שאם תוכל להיות החזק ביותר או העשיר ביותר, אתה תיהנה מזה, אך כשמעמיקים בחשיבה, מגלים שזה לא בהכרח כך. אם יש לך את כל הכוח שבעולם, האם זה יגרום לך להיות מאושר או דווקא לחלש? אם יש לך את כל הכסף שבעולם, האם תהפוך להיות מאושר יותר או תיתקל בבעיות חדשות? השאלה שמציבה ההרצאה היא - האם מילוי רצונך תמיד מביא טוב, או שאולי זה יכול דווקא לגרום לרע?

מה זה אומר אם תבחר לא למלא את כל רצונך?

לסיום, המרצה מעודד אותנו להתבונן פנימה ולשאול את עצמנו: האם באמת אנחנו רוצים למלא את כל רצוננו? מה יקרה אם לא נמלא את כל הרצונות שלנו? האם זה יגרום לנו לרגשות רעים או שמא זה טוב יותר לא למלא את הכל? יש יתרון מסוים במילוי רצוננו, אך גם יתרון בכך שלא כל רצון ימולא.

המרצה מסכם בכך שכל אדם צריך לחשוב אם מילוי רצונו תמיד מביא לו טוב, ואם לא, אז מדוע כאשר כל הרצונות מתממשים זה יכול לגרום לרע.
מה זה להרגיש טוב יתרונות למה זה טוב או רע רגשות מה זה להיות אלוהים האם רצון זה טוב תחושת ריקנות מקרי קצה סוד חוסר שביעות רצון מה זה אושר מוחלט איך זה להרגיש רק טוב אלוהות אלוהים האם זה טוב או רע האם כדאי להרגיש רק טוב האם כדאי שיהיה את כל מה שאני רוצה האם רצון זה טוב המרדף המרדף אחרי מילוי הרצון הרצון טוב או רע טוב ורע להיות אלוהים להיות אלוהים זה טוב או רע להרגיש להרגיש רק טוב למה זה טוב או רע למה להיות אלוהים למלא את הרצון למלא את הרצון זה טוב או רע למלא רצונות מה זה אלוהים מה זה טוב ורע מה זה להיות אלוהים מה זה להרגיש רק טוב מי זה אלוהים מילוי הרצון מילוי רצון מילוי רצון זה טוב או רע פער בין הרצוי למצוי רע או טוב רע וטוב רצון זה טוב רצון זה טוב או רע רק טוב זה טוב או רע
הפרעה טורדנית כפייתית, טיפול ב ocd, הפרעה אובססיבית קומפולסיבית, טיפול התנהגותי, חרדה לא הגיונית, מחשבה טורדנית, מחשבה אובססיבית, טיפול קוגניטיבי, טיפול ב או סי די, הפרעה נפשית
הפרעה טורדנית כפייתית, טיפול ב ocd, הפרעה אובססיבית קומפולסיבית, טיפול התנהגותי, חרדה לא הגיונית, מחשבה טורדנית, מחשבה אובססיבית, טיפול קוגניטיבי, טיפול ב או סי די, הפרעה נפשית
...לא תגיד אני אפתח כי אולי אין פצצה אתה תגיד לא אני לא אפתח כי הסיכוי הוא אינסופי למות. ש: אתה לא לוקח את הסיכון. אליעד: נכון אבל מתי אם אומרים לך שיש קופסה עם פצצה שאולי יש בה פצצה ואתה תפתח את הקופסה, אם אומרים לך תקשיב יש פה קופסה שאו אם אתה פותח אותה אתה מקבל מוות מידי או אתה מקבל חיי נצח אז הסיכוי לחיי נצח שווה את הסיכון למוות מידי ובמקרה כזה אתה אומר וואלה בשביל חיי נצח שווה לי את הסיכון למות עכשיו ואז אחד מקזז את השני. לכן לגבי אלוהים ניתן להוכיח בצורה הגיונית שגם אם יש אלוהים יכול להיות שהוא...
👈 הספר "להיות אלוהים"    (2 חלקים, 336 פרקים - 656 עמ')
👈 400 ש"ח בלבד!    ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: למה יש רע בעולם? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש או אין אלוהים? האם המציאות היא טובה או רעה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? למה העולם קיים? בשביל מה לחיות? האם יש בחירה חופשית? מהי תכלית ומשמעות החיים? מה המשמעות של החיים? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש אמת מוחלטת? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך נוצר העולם? האם לדומם יש תודעה? האם באמת הכל לטובה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם הכל אפשרי? האם אפשר לדעת הכל? אולי אנחנו במטריקס? למה לא להתאבד? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש משמעות לחיים? איך להיות מאושר? מי ברא את אלוהים? איך נוצר העולם ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

נושאים נוספים לעיונך...
בעיות רגשיות אצל גברים מה צריך לחשוב כדי להצליח? גירושין כטראומה אסקסואליות מנהל בכיר להלקות את עצמך פחד לבזבז את הזמן חרדה אין סופית לאהוב את עצמך עם תנאים ביטחון עצמי ללא תנאים רצון להתאהב אהבה עצמית ודימוי עצמי בעבודה אנשים שכל הזמן מאושרים פחדים יוצרים אושר בעד ונגד גירושין להיגמל מסקס החלטות מורכבות החלטת הלקוח להתמודד עם משבר התמודדות עם אובדן בן נוסחה להצליח להצליח בלי השכלה הרגשה של הזדהות לקוחות מתעניינים הורים של ילד איך לחנך ילד אוטיסט? תזונה רוחנית עם או בלי מורה רוחני האם אפשר להתרפא מכל מחלת נפש? איך מטפלים בשמיעת קולות? הדרכה להחזרת אקס תסריט שיחה עם האקסית מבוא ללימוד אימוני כושר כמה להתאמן? כופרים באלוהים האם להתפלל לאלוהים? אדם מואר מואר האם יכול להיות אלוהים? להפוך להיות אלוהים כסף קונה חרדה רוצה רק כסף ייעוד ומטרת החיים מהות החיים ליהנות מכל דבר להתמודד עם פרסום שלילי באינטרנט בחירה חופשית בתהליך טיפולי סיבת הבחירה החופשית ממה מורכב היקום? לראות עולם עוד נושאים ...
האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מנטורינג, מאמן אישי להפרעות קשב, גישור בתחום שלמות נפשית - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 2.5625 שניות - עכשיו 02_09_2026 השעה 13:58:27 - wesi1