אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה מילוי הרצון ✔האם מילוי רצון זה טוב או רע? האם רק טוב זה טוב או רע? האם למלא את הרצון זה טוב או רע? האם להיות אלוהים זה טוב או רע? האם כדאי להרגיש...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
האם מילוי רצון זה טוב או רע? האם רק טוב זה טוב או רע? האם למלא את הרצון זה טוב או רע? האם להיות אלוהים זה טוב או רע? האם כדאי להרגיש רק טוב? המרדף אחרי מילוי הרצון, האם כדאי שיהיה את כל מה שאני רוצה? הפער בין הרצוי למצוי
האם מילוי הרצונות תמיד מוביל לאושר?

אחד הדברים הבסיסיים ביותר שאנשים מאמינים בו, הוא שכאשר ימלאו את רצונם, הם ירגישו טוב יותר. כולנו פועלים מתוך התפיסה שאם יש משהו שאנחנו רוצים, אז ברגע שהוא יקרה, נרגיש מאושרים ומסופקים. אך האם זה באמת נכון תמיד? אליעד כהן מציג שאלה עמוקה יותר: אם מילוי רצונות זה דבר טוב ורק טוב, אז מה יקרה אם נמלא את כל רצונותינו? האם אז נרגיש רק טוב באופן מוחלט?

האם כדאי בכלל שיתמלאו כל רצונותינו?

כאשר אדם מתבונן לעומק, הוא יכול לגלות סתירה מעניינת. מצד אחד, ככל שאתה ממלא את רצונך יותר ויותר, אתה אכן מרגיש טוב יותר. מצד שני, אם תדמיין מצב שבו כל רצונך יתמלא עד הסוף, ייתכן מאוד שלא תרגיש טוב בכלל. איך ייתכן דבר כזה? אליעד כהן מסביר שהעניין טמון בדיוק בפרדוקס שבין הרצוי למצוי.

לדוגמה, דמיין שאתה מקבל את כל מה שאתה רוצה ברגע שאתה רוצה זאת. אליעד מציע תרחיש שבו אתה הופך לאלוהים בעצמך, וכל רצונך מתמלא מידית ובאופן מושלם. בהתחלה, התחושה עשויה להיות מופלאה. אבל אם תמשיך להתעמק בכך, תגיע לשאלה מטרידה: אם הכל קורה בדיוק כפי שאתה רוצה, מה אז? האם במצב זה תהיה תחושת טוב תמידית? האמת היא שלאחר זמן קצר מאוד, התחושה הזו תהפוך לחסרת משמעות ואפילו מכאיבה. מדוע? מפני שהמשמעות של רצון מבוססת על הפער בין מה שאתה רוצה לבין מה שיש לך בפועל.

מהו הפרדוקס במילוי כל הרצונות?

אליעד מדגים את הנושא בדוגמאות פשוטות וברורות. אם אתה רוצה יותר כסף, אז הגיוני שככל שיהיה לך יותר כסף, כך תרגיש טוב יותר. אבל אם תקבל פתאום את כל הכסף שבעולם, האם תרגיש באמת עשיר או שאולי דווקא תרגיש עני, כי כבר אין למה לשאוף ואין למה לחתור? אותו דבר לגבי כוח: ככל שיש לך יותר כוח, אתה חווה תחושת עוצמה. אך אם פתאום יהיה לך את כל הכוח האפשרי, אתה כבר לא תרגיש חזק אלא חלש, כי אין יותר שום אתגר.

הפרדוקס הזה מראה לנו שמילוי רצונותינו לא תמיד מוביל לתוצאה הרצויה. במצבים קיצוניים, דווקא ההשגה המוחלטת של כל הרצונות גורמת לחוסר שביעות רצון ואפילו לכאב.

האם יש יתרון דווקא בלא למלא את כל הרצונות?

אליעד כהן ממליץ לנו להרהר בשאלה חשובה מאוד: האם אנחנו באמת רוצים למלא את כל רצוננו, או שאולי דווקא קיים יתרון מסוים במצב שבו לא כל הרצונות מתממשים?

כשהרצון מתממש באופן חלקי, נשאר תמיד מקום לתקווה, לציפייה ולמאמץ נוסף, מה שמעניק משמעות לחיינו. דווקא חוסר ההתאמה בין הרצון לבין המציאות, הוא זה שיוצר דינמיקה של חיים ושל התקדמות. אם הכל כבר מושלם, אין יותר למה לשאוף, והאושר המדומה הזה הופך במהרה לשעמום ולתחושת ריקנות.

אליעד מסביר שאדם שבאמת מבין שלא טוב לו למלא את כל רצונותיו, יפסיק להיות מוטרד כל כך כשדברים לא קורים בדיוק כפי שהוא רוצה. אם הוא שלם באמת עם הרעיון הזה, אז ברגע שמשהו לא הולך כפי שרצה, הוא יוכל לומר לעצמו: "לא רציתי מלכתחילה שכל רצונותיי יתמלאו". כתוצאה מכך, באופן פרדוקסלי, דווקא אז ירגיש שרצונותיו ממולאים לחלוטין.

איך להרגיש טוב גם כשלא מקבלים את מה שרוצים?

כאן טמון סוד חשוב: ככל שהאדם פחות נאחז ברעיון שמילוי הרצונות הוא הדרך היחידה להרגיש טוב, הוא מסוגל להרגיש טוב גם כאשר רצונו לא מתממש. במקום לרדוף אחרי מטרה בלתי אפשרית של מילוי מוחלט של כל הרצונות, האדם יכול להבין שהפער בין הרצוי למצוי הוא דווקא מה שמעניק ערך לחיים שלו.

אליעד מציג את הרעיון בצורה הבאה: אם תצליח לקבל את העובדה שלא טוב למלא את כל רצונותיך, אז במובן מסוים כל רצונותיך מתמלאים מיד. מדוע? כי ברגע שאתה באמת מקבל ואוהב את המציאות כפי שהיא, אין לך יותר פער בין הרצוי למצוי. אתה פשוט נמצא במצב של שלמות נפשית.

האם הרצון באמת קשור לטוב ולרע?

אליעד מעודד אותנו לחשוב על עוד נקודה חשובה: אולי הרצון בכלל לא קשור באופן ישיר למושגים של טוב ורע? אנחנו מורגלים לחשוב שאם אנחנו רוצים משהו והוא מתממש, זה טוב, ואם הוא לא מתממש, זה רע. אבל אולי יש סיפור אחר לגמרי? אולי הרצון שלנו לא קשור כלל לטוב ורע, אלא לתהליך פנימי עמוק יותר שבו אנחנו מנסים לחפש משמעות באמצעות אותו פער בין הרצוי למצוי?

בסופו של דבר, המסקנה של אליעד היא שאדם צריך לבדוק עם עצמו אם מילוי רצונו באמת מוביל אותו להרגיש טוב. ואם לא, אז חשוב לשאול מדוע. ככל שנבין יותר את הדינמיקה הזו, כך נוכל לחיות חיים יותר שלמים, פחות תלויים בתוצאה של מילוי רצונותינו.

אליעד מזמין את כולנו להתבוננות פנימית ולשאלה מתמדת: האם אני באמת רוצה שיתמלא כל רצוני, או שאולי דווקא השלמות נמצאת בהבנה שהפער בין מה שאני רוצה למה שיש לי, הוא הדבר היקר והחשוב ביותר בחיי?
האם מילוי רצון זה טוב או רע?

ההרצאה מתחילה בשאלה מרכזית - האם מילוי הרצון של אדם תמיד מביא לו טוב? אנו חיים בתפיסה שכשיש לנו את מה שאנחנו רוצים, יהיה לנו טוב יותר. אנו פועלים למלא את רצונותינו, ולעיתים אנו בטוחים שכאשר הרצון יתממש, יגיע אלינו טוב ושפע. אך השאלה היא האם זה תמיד נכון?

מה יקרה אם תמלא את כל רצונך?

כמו כן, נשאלת השאלה - אם מילוי רצונך הוא תמיד טוב, אז האם אם תוכל למלא את כל רצונותיך, יהיה לך רק טוב? הרי אם כל רצון שממלא אותך מביא לך טוב, אז מלא כל רצונך ותחווה אושר מוחלט. אך יש כאן סתירה. אם יש לך את כל מה שאתה רוצה, האם זה באמת יביא לך טוב? מה יקרה אם כל רצון יתממש? האם תוכל להרגיש טוב במצב כזה?

תמונה של להיות אלוהים - האם זה באמת טוב?

המרצה מציע תרחיש שבו אתה דמיין שאתה אלוהים. כל מה שאתה רוצה קורה מיד, אין שום דבר שלא קורה כפי שרצית. התחושה הראשונית היא כנראה נהדרת, אך אחרי זמן קצר מתחילים לצוף ספקות. אם באמת אתה מקבל כל מה שאתה רוצה, איך תרגיש כשאין דבר שלא מתממש כרצונך? איך זה מרגיש לדעת שכל רצונך מתממש בכל רגע? למעשה, יש סיכוי שזה לא ירגיש כל כך טוב אחרי זמן מה. המילוי המתמיד של הרצון שלך לא בהכרח מביא לך תחושת טוב אמיתית.

האם יותר כוח או כסף באמת מביאים אושר?

כמו כן, יש דימוי של אדם שמקבל את כל הכוח או כל הכסף שבעולם. ההיגיון אומר שאם תוכל להיות החזק ביותר או העשיר ביותר, אתה תיהנה מזה, אך כשמעמיקים בחשיבה, מגלים שזה לא בהכרח כך. אם יש לך את כל הכוח שבעולם, האם זה יגרום לך להיות מאושר או דווקא לחלש? אם יש לך את כל הכסף שבעולם, האם תהפוך להיות מאושר יותר או תיתקל בבעיות חדשות? השאלה שמציבה ההרצאה היא - האם מילוי רצונך תמיד מביא טוב, או שאולי זה יכול דווקא לגרום לרע?

מה זה אומר אם תבחר לא למלא את כל רצונך?

לסיום, המרצה מעודד אותנו להתבונן פנימה ולשאול את עצמנו: האם באמת אנחנו רוצים למלא את כל רצוננו? מה יקרה אם לא נמלא את כל הרצונות שלנו? האם זה יגרום לנו לרגשות רעים או שמא זה טוב יותר לא למלא את הכל? יש יתרון מסוים במילוי רצוננו, אך גם יתרון בכך שלא כל רצון ימולא.

המרצה מסכם בכך שכל אדם צריך לחשוב אם מילוי רצונו תמיד מביא לו טוב, ואם לא, אז מדוע כאשר כל הרצונות מתממשים זה יכול לגרום לרע.
משמעות החיים להרגיש מאושר עוצמה פרדוקסים להיות חזק סיכוי פער בין הרצוי למצוי אהבה להוציא מפרופורציה התאמצות תהליך איך להרגיש רק טוב אלוהות אלוהים האם זה טוב או רע האם כדאי להרגיש רק טוב האם כדאי שיהיה את כל מה שאני רוצה האם להיות האם להיות אלוהים זה טוב או רע האם למלא את הרצון זה טוב או רע האם מילוי רצון זה טוב או רע האם רצון זה טוב האם רק טוב זה טוב או רע המרדף המרדף אחר המרדף אחרי מילוי הרצון הפער בין הרצוי למצוי הרצון טוב או רע טוב ורע כדאי להרגיש רק טוב כדאי שיהיה את כל מה שאני רוצה להיות אלוהים להיות אלוהים זה טוב או רע להרגיש להרגיש רק טוב למה זה טוב או רע למלא את הרצון למלא את הרצון זה טוב או רע מילוי הרצון מילוי רצון מילוי רצון זה טוב או רע פער בין הרצוי למצוי רע או טוב רע וטוב רצון רצון זה טוב רצון זה טוב או רע רק טוב זה טוב או רע
החיים כמשחק, איך להרגיש שהחיים הם משחק? איך לשחק את משחק החיים? איך ליהנות ממשחק החיים? איך ליהנות מהמרדף אחרי מילוי הרצון? איך לשחק תופסת עם מילוי הרצון? איך לא לרדוף אחרי הרצון? איך לא לעשות כסף בקלות? איך לא להיות משועבד לרצון? איך להחליש רצון? איך להשתחרר מרצון? איך לעשות כסף בקלות? איך לעשות כסף בלי להתאמץ? איך להיות מאושר מהחיים?
... ממשחק החיים? איך ליהנות מהמרדף אחרי מילוי הרצון? איך לשחק תופסת עם מילוי הרצון? איך לא לרדוף אחרי הרצון? איך לא לעשות כסף בקלות? איך לא להיות משועבד לרצון? איך להחליש רצון? איך להשתחרר מרצון? איך לעשות כסף ... מעת לעת תעשה פעולות שמרחיקות אותך ממילוי הרצון שלך, הרי שזה מגדיל את הסיכוי שתרגיש רע, מכך שהרצון שלך לא מתמלא. אבל מצד שני, זה עוזר לך להזכיר לעצמך באופן מודע, שהרצון שלך לא ... ושהוא רק משחק. בקיצור, אם המרדף אחרי מילוי הרצון שלך הוא רק משחק, אז מעת לעת תפעל דווקא הפוך ממילוי הרצון שלך. כי זה רק משחק וכולי. ומה חשוב לך יותר? למלא את הרצון שלך? או להמשיך לשחק תופסת עם מילוי הרצון שלך? מה האמת שלך? האם אתה עובד בלמלא את הרצון שלך? או שהמרדף אחרי מילוי הרצון, הוא רק משחק? ...
איך להרגיש טוב כשרע? למה אני רוצה שיקרה את מה שאני רוצה? למה אני רוצה שהמציאות תהיה כרצוני? המרדף אחרי מילוי הרצון, האם אני חייב לרצות שהמציאות תהיה כרצוני? התאמה בין רצוי למצוי, למה אני רוצה להרגיש טוב?
איך להרגיש טוב כשרע? למה אני רוצה שיקרה את מה שאני רוצה? למה אני רוצה שהמציאות תהיה כרצוני? המרדף אחרי מילוי הרצון, האם אני חייב לרצות שהמציאות תהיה כרצוני? התאמה בין רצוי למצוי, למה אני רוצה להרגיש טוב?
... מה שאני רוצה? למה אני רוצה שהמציאות תהיה כרצוני? המרדף אחרי מילוי הרצון , האם אני חייב לרצות שהמציאות תהיה כרצוני? התאמה בין רצוי למצוי, למה אני רוצה להרגיש טוב? מדוע אנחנו מרגישים רע כשהמציאות שונה מהרצון שלנו? בני האדם מנוהלים על ידי הרצון שלהם. ... שהוא רוצה. הדרישה הזאת היא זאת שיוצרת סבל, ולא רק עצם אי - מילוי הרצון. זה ההבדל בין לומר אני רוצה לבין לומר אני חייב שיהיה מה שאני רוצה. עצם המחשבה הזו של חייב, היא זו שמקבעת אותנו לסבל. האם באמת חייב שהמציאות תהיה כמו שאנחנו רוצים? כדי להתמודד ... למציאות איך להרגיש טוב גם כשרע? איך עובד הרצון? המרדף אחרי מילוי הרצון איך להתמודד עם סבל? איך ניתן להרגיש טוב גם כשהמציאות אינה כרצוננו? בני האדם מתנהלים על ידי דבר אחד עיקרי - הרצון שלהם. הרצון הוא המנהל הראשי של כל אחד ואחד, והוא זה שמכתיב לנו ... הרצון? איך נוצר הרצון? האם אפשר להרגיש טוב בלי רע? המרדף אחרי מילוי הרצון איך להתמודד עם סבל? האם אני חייב לרצות להרגיש טוב? התאמה בין רצון למציאות, איך להרגיש טוב גם כשרע? איך לא לסבול כשרע? איך להתמודד עם סבל? ...
פחד להזדקן, פחד להיות סיעודי, פחד מזקנה, אשליית העולם הבא, טיפול בחשיפה, אשליית מילוי הרצון, פחד להיות טיפולי, לא רוצה להיות סיעודי, לא רוצה להזדקן, לא רוצה להיות זקן, חושש להיות חולה, פחד להיות חסר אונים
פחד להזדקן, פחד להיות סיעודי, פחד מזקנה, אשליית העולם הבא, טיפול בחשיפה, אשליית מילוי הרצון, פחד להיות טיפולי, לא רוצה להיות סיעודי, לא רוצה להזדקן, לא רוצה להיות זקן, חושש להיות חולה, פחד להיות חסר אונים
... להזדקן, פחד להיות סיעודי, פחד מזקנה, אשליית העולם הבא, טיפול בחשיפה, אשליית מילוי הרצון, פחד להיות טיפולי, לא רוצה להיות סיעודי, לא רוצה להזדקן, לא רוצה להיות זקן, חושש להיות חולה, פחד להיות חסר אונים למה אנשים מפחדים להזדקן ולהיות סיעודיים? אליעד כהן מסביר ...
איך להיות יותר רגוע? איך להיות מאושר? איך לא להילחץ מדברים? איך לשמור על השפיות? איך לא להזדהות יותר מידי עם דברים? איך לקחת דברים בקלות? איך לא לקחת דברים ברצינות יתר? איך להרגיש שהחיים הם משחק? איך ליהנות מהחיים? איך לקחת את החיים בקלות? איך להיות רגוע? איך לא לכעוס? לפעול נגד הרצון של עצמך, לפעול נגד מילוי הרצון, לא חייבים למלא את הרצון, להציב גבול לרצון, לא למלא את הרצון עד הסוף
... בקלות? איך להיות רגוע? איך לא לכעוס? לפעול נגד הרצון של עצמך, לפעול נגד מילוי הרצון, לא חייבים למלא את הרצון, להציב גבול לרצון, לא למלא את הרצון עד הסוף מי שרוצה להרגיש יותר רוגע ופחות רע, צריך לשים לב שהוא לא הופך את הרצונות שלו ליותר מידי מוחלטים. דהיינו, ...
אהבה / זוגיות / אהבה עצמית / התאהבות - מהי אהבה? איך לאהוב? איך להתאהב? איך ליצור אהבה?
... לו רצון כלשהו, שהוא מנסה למלא אותו. וכל פעולה ופעולה שהאדם בוחר לעשות, זה הכל כדי למלא את הרצון העצמי שלו עצמו. והאדם, מכור לתחושת הטוב הנאה אושר תענוג. וכל אחד קורא למילוי הרצון בשמות אחרים. כי יש כאלו שחושבים, שהאדם נמשך אחרי התענוג ובורח מהסבל. ויש כאלו שיאמרו, שהאדם רוצה להרגיש טוב, ולא רוצה להרגיש רע וכיוב. אבל האדם, לא אכפת לו משום דבר בעולם, מלבד ממה שהוא עצמו רוצה. והאדם כל חייו רודף אחרי מילוי הרצונות שלו, ובורח מכל דבר שנוגד את מילוי רצונו באותו הרגע. ולפעמים, האדם עושה איזה דבר נגד רצונו, ... האדם. ומשום כך ובהתאם לזאת, כפועל יוצא של זה שהאדם משועבד לרצון העצמי שלו, בהתאם לזה, נוצרות אצל האדם תחושות של אהבה ושל שנאה. שהאדם אוהב, את כל מה שנתפש בעיניו כגורם למילוי הרצון שלו. והאדם שונא, את כל מה שהוא חושב שהוא גורם לאי מילוי הרצון שלו. או במילים אחרות, האדם אוהב יותר את מה שגורם לו להרגיש טוב, מאשר את מה שלא גורם לו ... אותו הדבר. והאדם מחויב ב 100% למלא את הרצון שלו עצמו. והאדם מחויב לכך, ב 100% מהזמן, בלי שום חופשות והפסקות כלל. ולכן ממילא, האדם יכול לאהוב או לשנוא איזה דבר, רק לפי מילוי הרצון העצמי שלו. והרעיון הוא, שהאהבה העצמית של האדם לעצמו, או האהבה לזולת שהאדם אוהב בזוגיות שלו וכיוב, הכל תלוי במילוי הרצון של האדם. ואם האדם חושב שהוא עצמו עושה לעצמו טוב, אז הוא אוהב את עצמו. ואם האדם חווה שביעות ... אצלו את הרצון העצמי שלו. והאדם בסופו של דבר, אוהב או שונא איזה דבר, לפי כמה שהוא חושב, שהדבר ממלא את הרצון העצמי שלו. או במילים אחרות, ככל שהאדם חושב יותר, שהדבר גורם למילוי הרצון שלו, כך הוא אוהב אותו יותר. וככל שנדמה לאדם, שהדבר מרחיק ממנו את מילוי הרצון שלו, כך האדם פחות אוהב ויותר שונא את הדבר, שבעיניו, גורם לו להתרחק ממילוי הרצון שלו. אבל בכל מקרה, בשורה התחתונה, הכל סובב סביב מילוי הרצון העצמי של האדם עצמו. והאדם ככ משועבד לרצון העצמי שלו, ב 100% כנל, עד כדי כך, שכל דבר ודבר ... למלא את הרצון העצמי שלו עצמו בשלמות. כי כנל, האדם משועבד לרצון העצמי שלו עצמו. והאדם לא יכול להרגיש שום אהבה או שנאה, אלא אך ורק לפי הרצון שלו עצמו. והאדם כל חייו עובד במילוי הרצון שלו עצמו, ולא בשום דבר אחר. והאדם משתוקק, אך ורק למילוי הרצון שלו עצמו. ולכן האדם מתאהב, בכל דבר שנדמה לו שאולי הוא ימלא את רצונו העצמי. ונכון, הטקסט הזה ... רוצה את מה שהבאת לו, הוא קצת לא יאהב אותך. ואם הוא יותר לא רוצה את מה שהבאת לו, למרות שהוא ביקש אותו, אז הוא יותר לא יאהב אותך, מאשר כן יאהב אותך. כי כנל, האדם משועבד למילוי הרצון העצמי שלו עצמו. ונמצא אם כן, כי אם רוצים לגרום למישהו להתאהב בך, או לגרום למישהו לאהוב אותך, שלב ראשון צריך לנסות להכיר את הבן אדם, ולנסות להבין, מה באמת חשוב לאותו האדם. ואחכ צריך לנסות לראות, איך גורמים למילוי הרצון אצל אותו האדם. וזה ממילא יגרום לו לאהוב אותך, גם אם הוא לא ירצה בכך. או במילים אחרות, אפשר להכריח מישהו לאהוב אותך ולהתאהב בך, על ידי זיהוי הרצון הפנימי שלו, ועל ידי מילוי הרצון הפנימי שלו על ידך. כי האדם מחויב ומשועבד לרצון העצמי שלו. והאדם יאהב את מה שממלא את הרצון ...
אטיולוגיה, סיבתיות, סיבה ותוצאה, מהות וצורה, אלוהים סיבת כל הסיבות, הסיבה הראשונה, המסובב הראשון, יחסי סיבה ומסובב, מחויב המציאות, אפשרי המציאות, איך עובד הרצון? חלק 2
אטיולוגיה, סיבתיות, סיבה ותוצאה, מהות וצורה, אלוהים סיבת כל הסיבות, הסיבה הראשונה, המסובב הראשון, יחסי סיבה ומסובב, מחויב המציאות, אפשרי המציאות, איך עובד הרצון? חלק 2
... בין שני סוגי חוויות מרכזיות: חוויית הפעולה עצמה וחוויית מימוש הרצון. למשל, כאשר אדם אומר אני רוצה לאכול ואחר כך אוכל, יש לו מצד אחד חוויה של אכילה, ומצד שני חוויה של מילוי הרצון לאכול. כל ביס שהוא לוקח משלב בו זמנית את שתי החוויות הללו: חוויית האכילה וחוויית מימוש הרצון לאכילה. אך אליעד מציין גם שמצבים שונים יכולים ... כלומר, אדם יכול לחוות פעולה מסוימת ללא מימוש של הרצון. דוגמה לכך היא אדם שמכריחים אותו לאכול אוכל שהוא לא רוצה. במקרה כזה, החוויה של האכילה קיימת, אך היא לא כרוכה במילוי הרצון של האדם לאכול. לסיכום, הוא מסביר שלפעמים הרצון והפעולה מתמזגים בצורה טבעית, אך לא תמיד מדובר בחוויה אחת משולבת. האם חיזוק הרצון גורם בהכרח ... אלא גם על ידי שינוי הרצון. כלומר, אם אדם רוצה דבר מסוים ואינו יכול להשיגו, הוא יכול למלא את הרצון על ידי כך שישנה את רצונו וירצה דבר אחר שניתן להשיגו. כך, בעצם, מילוי הרצון מתרחש לאו דווקא על ידי סיפוק חיצוני, אלא על ידי שינוי פנימי של הרצון עצמו. האם יש משהו במציאות שאין לאדם שום יחס של רצון כלפיו? אליעד מעלה ... בין שני סוגי חוויות מרכזיות: חוויית הפעולה עצמה וחוויית מימוש הרצון. למשל, כאשר אדם אומר אני רוצה לאכול ואחר כך אוכל, יש לו מצד אחד חוויה של אכילה, ומצד שני חוויה של מילוי הרצון לאכול. בדוגמה זו, כל ביס שהוא לוקח משלב בו - זמנית את שתי החוויות הללו - חוויית האכילה וחוויית מימוש הרצון לאכילה. עם זאת, אליעד מחדד שקיימים ... לאכול משהו שהוא לא רוצה לאכול, חווה את פעולת האכילה אך אינו חווה מילוי של רצון. בנוסף, ייתכן מצב שבו האדם עובר פעולה מסוימת, כמו נסיעה דרך מדבר, אבל זו לא בהכרח חוויית מילוי הרצון שלו להיות במדבר, אם לא היה לו רצון כזה. האם מימוש הרצון הוא מחויב המציאות? אליעד מסביר שהקשר בין חוויית מימוש הרצון לבין חוויית הפעולה אינו ... אלא גם על ידי שינוי הרצון. לדוגמה, אם אדם רוצה דבר מסוים ואינו יכול להשיגו, הוא יכול למלא את הרצון על ידי כך שישנה את הרצון וירצה דבר אחר שניתן להשיגו. כך, בעצם, מילוי הרצון מתרחש לאו דווקא על ידי סיפוק חיצוני, אלא על ידי שינוי פנימי של הרצון עצמו. האם קיים משהו במציאות שאין לאדם שום יחס של רצון כלפיו? אליעד מעלה ...
יהדות, חילוני מאושר, דתי מאושר, חזרה בתשובה, חזרה בשאלה, שמירת מצוות, שכר ועונש, קיום מצוות, אמיתות התורה, שמירת שבת, לשמור שבת, לחזור בתשובה, לצאת בשאלה, לחזור בשאלה, אמונה באלוהים
... יחסית. לכן הדת עברה להשתמש באיומים רוחניים על חיי העולם הבא כדי לשלוט באנשים. האם אפשר להרגיש טוב ללא מילוי הרצון? אליעד מעלה שאלות פילוסופיות מורכבות יותר בנושא הטוב. הוא שואל, מי קובע אם הרצון מתמלא או לא? האם אדם חייב תמיד לרצות להרגיש טוב, או ... מייחסים לאלוהים כוונות ומשמעויות שלא היו קיימות בעבר, והוא מציע לחזור להבנת הפשט, שלפיה אין שום קשר בין מילוי הרצון לאמונה דתית ספציפית. מהו הסוד להשגת אושר? הסוד לאושר, לפי אליעד, טמון אך ורק בהבנת מנגנון הרצון: מה אני רוצה, מי קובע את רצוני, ומדוע ... לך טוב, אבל יהיה לך טוב לא בגלל שהתקרבת לאלוהים, אלא בגלל שהרצון שלך מתמלא, בסוף בסוף מה שעושה לך טוב זה מילוי הרצון שלך, ולא הצורה עצמה גורמת לך להרגיש טוב. בסוף הכל מסתכם במה שהרצון רוצה. שאלה: אולי הרצון יתמלא רק כאשר נתקרב לאלוהים? אליעד: האם ... תוכי לא משנה לי אם אני מרגיש טוב או רע? ואם נניח שאתה חייב להרגיש טוב, אז צריך לנסות להבין את מנגנון מילוי הרצון. מי מחליט מתי רצוני מתמלא ומתי רצוני לא מתמלא. האדם קם בבוקר ועד למחרת בבוקר, הוא כל הזמן מתעסק באיך הוא ירגיש טוב, אתה למעשה שואל, ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על האם מילוי רצון זה טוב או רע? האם רק טוב זה טוב או רע? האם למלא את הרצון זה טוב או רע? האם להיות אלוהים זה טוב או רע? האם כדאי להרגיש רק טוב? המרדף אחרי מילוי הרצון, האם כדאי שיהיה את כל מה שאני רוצה? הפער בין הרצוי למצוי
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: מילוי הרצון, איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? כעס ועצבים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם אכזבות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם עצבות? דיכאון? איך להתמודד עם לחץ? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להשיג איזון נפשי ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: מילוי הרצון, איך להיגמל מהימורים? איך לפרש חלומות? איך ליצור אהבה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לחנך ילדים? איך למצוא זוגיות? איך להצליח בזוגיות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לעשות יותר כסף? איך לשפר את הזיכרון? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להעריך את עצמך? איך להעביר ביקורת בונה? איך להאמין בעצמך? איך להתמודד עם גירושין? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לשתול מחשבות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להיות מאושר ושמח? איך לנהל את הזמן? איך לא להישחק בעבודה? איך לקבל החלטות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להצליח בראיון עבודה? איך לשנות תכונות אופי? איך לחשוב בחשיבה חיובית ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם לדומם יש תודעה? מי ברא את אלוהים? אולי אנחנו במטריקס? האם יש הבדל בין חלום למציאות? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש או אין אלוהים? למה יש רע וסבל בעולם? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש אמת מוחלטת? האם יש בחירה חופשית? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? למה העולם קיים? האם הכל אפשרי? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם באמת הכל לטובה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? איך נוצר העולם? איך להיות מאושר? האם אפשר לדעת הכל? איך להיות הכי חכם בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש משמעות לחיים? למה לא להתאבד? למה יש רע בעולם? בשביל מה לחיות? מה המשמעות של החיים? איך להנות בחיים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי לתזונה נכונה, פסיכותרפיסט, גישור בנושאי מילוי הרצון - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3760 שניות - עכשיו 18_07_2025 השעה 01:27:38 - wesi1