אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה קשיים ✔תרופות פסיכיאטריות, הפרעת התנהגות, דימוי עצמי שלילי, הפרעות נפשיות, מחלות נפשיות, חולה במחלה נפשית, התנהגות טורדנית, ocd קשה, ערך עצמי נמוך...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
תרופות פסיכיאטריות, הפרעת התנהגות, דימוי עצמי שלילי, הפרעות נפשיות, מחלות נפשיות, חולה במחלה נפשית, התנהגות טורדנית, ocd קשה, ערך עצמי נמוך, סכיזופרניה, בעיית התנהגות
מהו האינטרס של אדם להגדיר את עצמו כחולה נפש?

המרצה, אליעד כהן, מציין כי לעיתים יש אנשים המגדירים את עצמם כחולי נפש או עם בעיות נפשיות, למרות שמהות הבעיה היא פשוטה ויכולה להיות קשורה לקשיים רגילים שמולכים עם הזמן. הוא מביא את הדוגמה של אדם שעשוי להרגיש קושי להרים משקל מסוים ומחליט להגדיר את עצמו כנכה, למרות שלא מדובר בנכות אלא בקושי טבעי שיכול להיגרם מחולשה פיזית זמנית. אליעד מדבר על הצורך של אנשים להיאחז בהגדרות של "הפרעה" או "בעיה נפשית", כי זה מאפשר להם להימנע מלקיחת אחריות או פתרון בעיות. הם לא צריכים לשנות את התפיסה או המצב אלא פשוט לטעון שהבעיה היא גנטית או טבעית.

האם יש יתרונות בהגדרה של עצמך כחולה נפש?

אליעד מסביר את היתרונות של ההגדרה כ"חולה נפש" מבחינת האדם שמאמץ את ההגדרה הזו. בכך, האדם לא לוקח אחריות על הבעיות הנפשיות שלו, כי הוא פשוט משייך אותן למשהו גנטי שאין לו שליטה עליו. במקום להתמודד עם בעיה או להכיר בכך שהמטרה היא שינוי תפיסתי או התנהגותי, הוא יכול להרגיש פחות רע עם עצמו, שכן זה הופך את הבעיה למשהו חיצוני שנמצא מעבר לשליטתו האישית. אליעד מציין שדבר דומה קורה כשבן אדם לא מרגיש רע מכך שהוא לא סופרמן ולא יכול לעוף באוויר - כי זה לא בשליטתו. כשאותו אדם מגדיר את עצמו כחולה נפש, הוא משחרר את עצמו מההרגשה שהוא לא מסוגל להתמודד עם חייו.

מהו תהליך ההתמודדות עם פחד מכישלון?

אליעד מציין שכאשר אדם נתקל בקושי נפשי כמו חרדה או התנהגות כפייתית ולא מצליח להתמודד איתן, הוא מרגיש כישלון ומתקשה להרגיש טוב עם עצמו. הוא מחפש עזרה במישהו אחר, שמאבחן אותו עם בעיה או הפרעה נפשית. המטרה של המאבחן היא להסיר את תחושת הכישלון מהאדם על ידי הגדרת הבעיה כהפרעה גנטית או נפשית. בכך, האדם לא נדרש לקחת אחריות על הבעיה ולהתמודד איתה בעצמו, אלא להאמין שיש פתרון חיצוני שמגיע על ידי תרופות או טיפול. אליעד מסביר איך זה מקל על האדם להרגיש פחות רע עם עצמו, כי הוא מאמין שהבעיה לא בשליטתו.

מהו ההבדל בין גישה רציונלית לבין גישה המבוססת על הפחד?

הדיון עוסק בהבדל בין גישה בה אדם מנסה להתמודד עם בעיותיו באופן עצמאי לבין גישה המבוססת על פחד מלהתמודד עם המצב. אליעד טוען כי רבים מעדיפים להאמין בגרסה של בעיה גנטית או רפואית, שכן זה מאפשר להם להימנע מהפחד מכישלון. אם אדם היה מודה שהבעיה היא רגילה ושהוא יכול להתמודד איתה, הוא היה מרגיש רע מכך שלא הצליח עד כה להתמודד עם הבעיה. במקום זאת, כשאדם מאמין שהבעיה היא גנטית או בלתי ניתנת לשליטה, הוא מרגיש פחות רע עם עצמו. זהו מנגנון הגנה שמונע ממנו להתמודד באמת עם הבעיה.

כיצד תפיסות מגוננות עלולות לשעבד את האדם?

אליעד מדבר על האופן שבו מחשבות מגוננות עלולות לשעבד את האדם. הוא מביא דוגמה של מחשבה שאומרת "אתה לא יכול להצליח" או "אתה לא יכול להשיג משהו מסוים". מחשבות כאלה מונעות מאדם להתמודד עם האתגר האמיתי, כי הם מגנות עליו מפני הכישלון. הוא לא מנסה כי הוא כבר אומר לעצמו מראש שהוא לא יכול להצליח. זה יוצר מצב שבו המחשבה "מגנה" על האדם, אך בו בזמן גם משאירה אותו תקוע ולא מאפשרת לו להתנסות ולהגשים את מטרותיו...
מהו האינטרס של אדם להגדיר את עצמו כחולה נפש?

הנושא המרכזי בהרצאה הוא התפיסה של אנשים לגבי מצבים נפשיים וההשפעה של הגדרה כ"חולה נפש" או "סכיזופרני" על התפיסה העצמית שלהם ועל ההתמודדות עם החיים. אליעד מציין את האינטרס של האדם להגדיר את עצמו כחולה נפש או כמי שסובל מהפרעה נפשית, תוך הסבר על האתגרים שמגיעים עם לקיחת אחריות על בעיות נפשיות.

האם יש יתרונות בהגדרה של עצמך כחולה נפש?

כשאדם מאבחן את עצמו עם הפרעה נפשית, זה מאפשר לו להימנע מלקיחת אחריות על הבעיות שלו. במקום להתמודד ולהתאמץ לתקן את ההתנהגות או הלחץ הנפשי, הוא יכול להניח שזו בעיה גנטית שאין לו שליטה עליה. אליעד מביא דוגמה של אדם שייתכן ויש לו קושי נפשי מסוים, כמו חרדה או התנהגות כפייתית, אבל הוא בוחר להימנע מלהתמודד עם זה בטענה שזו "הפרעה נפשית" שדורשת טיפול רפואי ולא שינוי תפיסתי או התנהגותי מצדו.

מהו תהליך ההתמודדות עם פחד מכישלון?

בפעמים רבות, כשאדם נתקל בקושי נפשי כמו חרדה או התנהגות כפייתית, הוא מנסה להתמודד עם זה ולא מצליח. תחושת הכישלון גורמת לו להרגיש רע עם עצמו, ואז הוא מחפש פתרון אצל מאבחן. המאבחן עשוי להאכיל אותו במידע שמעודד את תחושת חוסר האונים, לדוגמה: "זו בעיה גנטית", דבר שמקל על האדם להתמודד עם הקושי ללא תחושת כישלון או חוסר מסוגלות. בכך הוא לא נדרש להתמודד עם תחושת הכישלון או הפחד מכישלון.

מהו ההבדל בין גישה רציונלית לבין גישה המבוססת על הפחד?

הדיון גם עוסק בהבדל בין גישה בה אדם מנסה לפתור את בעיותיו באופן עצמאי ולקחת אחריות, לבין גישה המבוססת על פחד מלהתמודד עם המצב. אליעד מציין את הסיבה שאנשים מעדיפים להאמין בגרסה של בעיה גנטית או רפואית - פחד מכישלון. אם אדם היה מודה בבעיה כבעיה רגילה שהוא יכול להתמודד איתה, הוא היה מרגיש רע מכך שהוא לא הצליח עד כה לפתור אותה. במקום זאת, אם הוא מאמין שזה גנטי או שאינו יכול לשלוט על המצב, הוא מרגיש פחות רע עם עצמו.

כיצד תפיסות מגוננות עלולות לשעבד את האדם?

אליעד מתאר את הדרך בה מחשבות מגוננות יכולות לשעבד את האדם. לדוגמה, מחשבה שאומרת "אתה לא יכול להצליח", או "אי אפשר להשיג זאת", מונעת ממנו להתמודד עם האתגר האמיתי. המחשבה מגוננת עליו כי היא חוסכת ממנו את האפשרות להיכשל, אך בו בזמן גם מונעת ממנו לנסות ולגלות שההצלחה אפשרית. גם בחיים האמיתיים, מחשבות או אמונות מסוימות יכולות למנוע...
נתקלת פעם במישהו חולה סכיזופרניה נתקלת?

ש: לצערי כן.

אליעד: ומישהו פרנואיד?

ש: זה בא ביחד.

אליעד: ומישהו עם הפרעות נפשיות נתקלת, אוקי עכשיו השאלה היא מה האינטרס של בן אדם להגדיר את עצמו כחולה או משהו כזה.

ש: יש פה הנחת יסוד שהוא בכלל מגדיר את עצמו.

אליעד: לא נניח שמישהו בא והוא אומר "יש לי בעיה אני סכיזופרן יש לי הפרעה נפשית יש לי פה יש לי שם" מה הטוב.

ש: שהוא לא לוקח אחריות זה הקלות.

אליעד: קודם כל בא נסביר את השאלה עוד פעם ואז עכשיו מצד האמת הבן אדם הוא בן אדם רגיל עם בעיות רגילות אולי נגיד רגילות פלוס אבל עדיין זה לא הופך אותו לאיזה הפרעה או משהו כאילו הוא לא חייב להגדיר את עצמו ככה, נגיד לדוגמה נגיד שיש מישהו שקשה לו להרים משקל מסוים אז הוא יגיד "אני נכה" אתה לא נכה רק פשוט קשה לך אתה יותר חלש אבל יש אנשים שכאילו הם מזדהים עם התפיסה העצמית שלהם שהם יש להם איזה הפרעות נפשיות או משהו השאלה מה.

ש: כי אז הם לא צריכים לקחת אחריות לסדר את זה לתקן את זה זה כאילו ככה זה הם לא צריכים כאילו לשנות את זה.

אליעד: אוקי בוא תוסיף עוד משהו.

ש: עוד או להסביר את זה?

אליעד: עוד פעם מה שאמרת זה נכון איזה דבר רע יוצר להם אם הם יגידו אנחנו לא חולי נפש.

ש: הם יצטרכו לקחת אחריות ולתקן.

אליעד: איזה דבר רע יקרה להם, מה שאתה אומר זה נכון אבל יש עוד דבר.

ש: הם יצטרכו להתאמץ.

אליעד: ומה יותר גרוע מזה?

ש: שאם הם לא יצליחו אז כאילו יש להם פחד מזה שהם יכשלו.

אליעד: נכון ואז?

ש: ואז אבוי הלך עליהם.

אליעד: אז בא נחדד את זה אוקי אז מה שקורה זה שלפעמים בן אדם יש לו נגיד לדוגמה חרדה כלשהי והוא לא יודע איך להתמודד איתה ואז הוא מנסה להתמודד איתה ולא מצליח יש לו נגיד איזו הפרעת התנהגות איזו התנהגות כפייתית הוא מנסה להתמודד ולא מצליח ואז מה שקורה אין לו כוח להתמודד הוא מרגיש שהוא כישלון מרגיש רע, מרגיש עצבים על עצמו ואז הוא הולך לאיזה מישהו אחר שואל אותו מה לעשות ואין לו מושג הוא אומר לו יש לך איזה הפרעה.

עכשיו האינטרס של אותו מאבחן להגיד לו שיש לך הפרעה זה בעצם כדי להסיר מעצמו אחריות לתת לו פתרון כי אם הוא יגיד לו "תקשיב זאת בעיה רגילה רק אני לא יודע לפתור אותה" תהיה בעיה ואז הוא אומר לו "לא זאת לא בעיה רגילה יש לך איזו הפרעה אתה כאילו חולה לפי הספר" ובדרך כלל גם מוסיפים לזה איזה משהו גנטי "זה גם איזו הפרעה גנטית כלשהי" ואז בעצם זה גם מסיר אחריות מהמטפל ואז הבן אדם המטופל נאחז בזה כי עכשיו יותר טוב לו במקום שהוא ירגיש שהוא כישלון שהוא לא יודע להתמודד שהוא לא יודע להתמודד עם הבעיות שלו אומר זה גנטי.

כמו שבן אדם באופן יחסי לא מרגיש רע מכך שהוא לא סופרמן שהוא לא יכול לעוף באוויר אז ככה בעצם הוא מרגיש פחות רע מכך שיש לו איזו התנהגות שמפריעה לו כי הוא אומר "זה גנטי לא בשליטתי" זה הרעיון.

ש: או המאבחן עצמו לא מסוגל זאת אומרת חושב שזה באמת המצב, המאבחן עצמו יכול להגיד "טוב אתה סכיזופרן באמת וזהו אין לי פתרון לזה".

אליעד: אז שיגיד "אין לי פתרון לזה" למה לקטלג אותו למה שהוא לא יגיד "אין לי פתרון לזה אני לא יודע מה הפתרון לך לאליעד" נגיד למה שלא יגיד כזה דבר כי הוא לא מכיר אותי, נכון אז שיגיד "אין לי פתרון" אבל למה להגיד לו "יש לך הפרעה".

ש: אבל אולי הוא כן מקוטלג.

אליעד: יש אנשים בא בן אדם אומר "שלום יש לי בעיה, מה הבעיה, יש לי בעיה להתקבל לעבודה, אוקי מה הבעיה שלך להתקבל לעבודה" הוא אומר "אני נורמלי אני עובד רגיל כל זה וזה אבל יש לי בעיה הכל נורמלי יש בעיה, מה הבעיה? הבעיה שיש לי איזה הפרעה נפשית ברגע שהם יודעים שיש לי הפרעה נפשית אז לא מקבלים אותי, אוקי ואיך ההפרעה הנפשית הזאת באה לידי ביטוי לא באה לידי ביטוי רק אני לוקח נגיד פעם בחודש איזה תרופה, אוקי ומתי הפעם האחרונה שההפרעה הנפשית הזאת התבטאה? לפני חמש שנים, מה יקרה אם לא תיקח את התרופה? לא יודע כי אף פעם לא הגעתי למצב שלא לוקח את התרופה אבל לוקח אותה כל הזמן".

אז אתה אומר לו "אולי אין לך הפרעה נפשית אולי מה ההפרעה הנפשית? היה לי איזה לחצים וזה והשתגעתי ואז התפרצה אצלי סכיזופרניה" ומאז הוא התחיל לקחת את התרופה, עכשיו הוא בעצם אומר תעזור לי להתקבל לעבודה או לצורך העניין נגיד להכיר בחורה "למרות שיש לי הפרעה נפשית" ואז אומרים לו "אוקי אבל אפשר גם אולי לעזור לך לפתור את ההפרעה הנפשית הזאת ולפתור עוד כמה ציפורים" אז הוא אומר "לא יש לי הפרעה נפשית ואתה לא תגיד שאין לי" ככה.

ש: אולי הוא פוחד להפסיק עם התרופה.

אליעד: סבבה לא אמרו לו להפסיק לקחת את התרופה תגיד רק מה הבעיה בא ננסה לפתור "אין בעיה יש לך הפרעה וזה בא ננסה לפתור לך את זה, תמשיך לקחת את התרופה נבדוק מה מציק לך אפילו במקום לקחת את התרופה מיד תדחה את זה בשבוע בא נראה מה קורה, לא אין אפשרות לפתור יש לי הפרעה וכמו שצריך לאכול ולשתות צריך לקחת את התרופה הזאת".

עכשיו מה האינטרס של אותו בן אדם להיאחז בכך שיש לו הפרעה גנטית שאין אפשרות לפתור אותה כי אם הוא יגיד לעצמו "זה בכלל לא הפרעה ולא כלום אפשר לטפל בזה וזה לא גנטי" אז אוטומטית הוא ירגיש רע "כי מה אני עד עכשיו לא הצלחתי לפתור את זה אני לא יודע להתמודד עם החיים אז לא אז זה לא שאני לא יודע להתמודד עם החיים זה פשוט גנטי אין לי בחירה על זה" ואז הוא נאחז בזה וצריך לדעת לזהות את הדבר הזה ולפי זה לראות מה עושים עם הבן אדם.

ש: אבל הוא לא מבין שהוא פוחד הוא פוחד עד כדי כך שהוא לא רוצה להפסיק את הטיפול בתרופה.

אליעד: בסדר אבל לא אמרו לו תפסיק קודם כל לא אמרו לו תפסיק את הטיפול ואם נגיד לו "תיקח את זה אתה לוקח את זה כל הראשון לחודש עכשיו אל תיקח את זה בראשון תיקח את זה בשלישי, מה יקרה אתה תמות ביומיים האלה מה יקרה".

ש: אולי הפחד משתק אותו.

אליעד: כן אבל פחד ממה בא נבדוק.

ש: מזה שהוא ישתגע.

אליעד: תראה יש סרט עכשיו בקולנוע משהו "דרך קלוברפילד" משהו כזה.

ש: ראיתי אותו אתמול.

אליעד: יפה מה ראית.

ש: זה סרט על מישהי.

אליעד: יפה למה זה קשור למה שאנחנו מדברים, עכשיו מה השכל שבדבר שאיזה אחת מוצאת את עצמה מתעוררת בתוך.

ש: רגע שנייה אתה תספר את הסרט אז אני לא אלך אליו אז.

אליעד: אני חוסך לך את הכסף אז אתה יכול לצאת רגע סתם לא משנה. הרעיון פשוט שבן אדם נגיד מוצא את עצמו באיזה בונקר והוא אומר "מה אני עושה פה אני רוצה לצאת" אומרים לו "אתה לא יכול לצאת, למה אני לא יכול לצאת? מגינים עליך, מגינים עלי ממי? יש בחוץ מלחמה אנחנו מגינים עליך" ואז הוא אומר "טוב", עכשיו הוא לא יודע אם באמת יש איזה מלחמה אין לו מושג ואז יש כל מיני עניינים.

עכשיו האינטרס של ההוא שמחזיק אותו לפחות בסרט הזה אחד הכשלים מה הכי בסיסיים שהיה שאתה בונה מערכת מתוחכמת למה יקרה אם תפרוץ מלחמת העולם העשירית אבל אמצעי תקשורת איך לדעת מה קורה בחוץ אם המלחמה נגמרה אין לך, הרדיו לא עובד הטלוויזיה לא עובדת אין לך אינטרנט אפילו חלון לראות מסביב אין לך משקפת אפילו אין לך אבל העיקר אתה מוגן מפני הזה.

ועכשיו והדילמה של אותו שחקן זה לדעת "רגע באמת יש איזה בעיה בחוץ או שפשוט כולאים אותי פה לאיזה אינטרס" בן אדם מרגיש בודד אמר "בוא נחטוף מישהו נשים אותו ונגיד לו אני מציל אותך אל תצא החוצה שלא תמות". עכשיו מה זה אומר לענייננו אנו שהבן אדם נגיד אותו בסיפור הקודם בן אדם אומרים לו "תקשיב קח את התרופה הזאת כדי שלא תשתגע" אבל עכשיו הוא לא יכול "רגע אז אני עכשיו אמור לקחת את זה לנצח כאילו מה נסגר, אוקי איך אני יכול לדעת אולי התרפאתי אולי אני לא צריך את התרופה הזאת מה".

וככה שולטים בבן אדם כי אין לזה שום אינדיקציה אם אתה צריך את זה או לא, לא אומרים לו "אבל פעם בשנה תבוא נבדוק נגיד תנסה לא לקחת את זה ונראה מה קורה" זה כאילו מעכשיו לנצח אתה משועבד זה בסיפור הזה. ואיפה זה ביותר רחב שיש כל מיני תפיסות שאומרות לך אסור לך נגיד לשאול שאלות מסוימות כדי שלא יחרב העולם דרך זה הן שולטות בך ואם אתה תשאל את השאלות האלה אתה תגלה שהן בעצם משעבדות אותך התפיסות האלה. איפה זה אצלך לדוגמה איפה אצלך יש דבר כזה או שזה לא רלוונטי אליך?

ש: זהו זה רלוונטי.

אליעד: אז תסביר לי איפה איפה אצלך יש מצב כזה, סיפרנו על הבחור שמזדהה...
תרופות פסיכיאטריות דילמות להשיג משהו להרגיש רע להרים חפצים כבדים נכון טיפול ב או סי די ציר המקום חרדה מכישלון הערכה עצמית גבוהה להרים נכון להרים חפצים כבדים בצורה נכונה obsessive compulsive disorder ocd ocd הפרעה טורדנית ocd התנהגות טורדנית ocd טיפול ocd קשה או סי די אובססיה טורדנית אובססיה טורדנית כפייתית אוסידי אוסידי הפרעה טורדנית אוסידי התנהגות טורדנית אוסידי טיפול איבוד ערך עצמי בעיה בעיה נפשית בעיות בעיות התנהגות בעיות נפשיות בעיית התנהגות דימוי דימוי עצמי דימוי עצמי גבוה דימוי עצמי חיובי דימוי עצמי נמוך דימוי עצמי שלילי דימויים העלאת הערכה עצמית העלאת ערך עצמי הערכה עצמית הערכה עצמית גבוהה הערכה עצמית חיובית הערכה עצמית נמוכה הערכה עצמית רעה הערכה עצמית שלילית הפרעה הפרעה אובססיבית הפרעה טורדנית הפרעה טורדנית כפייתית הפרעה כפייתית הפרעה נפשית הפרעה פסיכיאטרית הפרעות הפרעות אישיות הפרעות התנהגות הפרעות נפש הפרעות נפשיות הפרעות פסיכיאטריות הפרעת אישיות הפרעת התנהגות הפרעת התנהגות כפייתית התנהגות התנהגות טורדנית התנהגות טורדנית כפייתית התנהגות כפייתית התנהגות כפייתית טורדנית חולה חולה במחלה נפשית חולה נפש חולי נפש חוסר הערכה עצמית חוסר ערך עצמי חיזוק הערכה עצמית חיזוק ערך עצמי חסר ערך עצמי חשיבה כפייתית טורדנות טורדנות כפייתית טורדנות מחשבתית טורדניות טיפול ב ocd טיפול ב או סי די טיפול ב אוסידי טיפול באו סי די טיפול בבעיה נפשית טיפול בבעיות נפשיות טיפול בהערכה עצמית טיפול בהפרעה נפשית טיפול בהפרעה פסיכיאטרית טיפול בהפרעות אישיות טיפול בהפרעות נפשיות טיפול בהפרעות פסיכיאטריות טיפול בהפרעת אישיות טיפול בהתנהגות טורדנית טיפול בחולה נפש טיפול בחולי נפש טיפול במחלה נפשית טיפול במחלות נפש טיפול במחלות נפשיות טיפול במחלת נפש טיפול במחלת רוח טיפול בערך עצמי טירדה טרדות טרוד כדור פסיכיאטרי כדורים כדורים פסיכיאטרים לבנות ערך עצמי להיפטר מהתנהגות טורדנית להעלות ערך עצמי להעריך את עצמי להעריך את עצמך להשיג ערך עצמי להתמודד עם ocd להתמודד עם אוסידי להתמודד עם טורדנות לטפל ב ocd לטפל ב אוסידי לטפל בבעיה נפשית לטפל בבעיות נפשיות לטפל בהפרעה נפשית לטפל בהפרעה פסיכיאטרית לטפל בהפרעות אישיות לטפל בהפרעות נפשיות לטפל בהפרעות פסיכיאטריות לטפל בהפרעת אישיות לטפל בהתנהגות טורדנית לטפל בהתנהגות כפייתית לטפל בחולה נפש לטפל בחולי נפש לטפל במחלה נפשית לטפל במחלות נפש לטפל במחלות נפשיות לטפל במחלת נפש לטפל במחלת רוח לשפר דימוי עצמי מה זה ערך עצמי מוטרד מחלה נפשית מחלות מחלות נפש מחלות נפשיות מחלת נפש מחלת רוח מחשבה טורדנית מחשבה כפייתית מחשבות טורדניות מחשבות כפייתיות מטפל ב ocd מטפל ב אוסידי נפש נפשית סובל מדימוי עצמי סובל מהפרעה טורדנית סכיזופרן סכיזופרניה ערך עצמי ערך עצמי גבוה ערך עצמי נמוך פיתוח הערכה עצמית פסיכיאטר פסיכיאטריה פסיכיאטרים קושי קשיים שיפור דימוי עצמי שלילי שליליות תחושת ערך עצמי תרופה פסיכיאטרית תרופות תרופות פסיכיאטריות
קשיים בחיים, למה החיים קשים? למה קשה בחיים? למה החיים לא קלים? איך להתמודד עם קשיים בחיים? איך להתמודד עם חיים קשים? איך לעשות את החיים יותר קלים? למה יש קשיים בחיים? למה החיים כל כך קשים? קושי בחיים, כל כך קשה לי בחיים
קשיים בחיים, למה החיים קשים? למה קשה בחיים? למה החיים לא קלים? איך להתמודד עם קשיים בחיים? איך להתמודד עם חיים קשים? איך לעשות את החיים יותר קלים? למה יש קשיים בחיים? למה החיים כל כך קשים? קושי בחיים, כל כך קשה לי בחיים
קשיים בחיים, למה החיים קשים? למה קשה בחיים? למה החיים לא קלים? איך להתמודד עם קשיים בחיים? איך להתמודד עם חיים קשים? איך לעשות את החיים יותר קלים? למה יש קשיים בחיים? למה החיים כל כך קשים? קושי בחיים, כל כך קשה לי בחיים למה בעצם קיימים קשיים בחיים? אליעד כהן מסביר שכל אדם במהלך חייו מתמודד עם קשיים מסוגים שונים - בין אם מדובר בקשיים כלכליים, רגשיים, אישיים או כל סוג אחר של קושי . השאלה המרכזית שאליעד דן בה היא למה בכלל קיימים קשיים בחיים, מדוע החיים לא יכולים להיות קלים יותר, ולמה אנחנו ... כל המטרות שלנו? מה היה קורה אילו לא היו קשיים בכלל בחיים? אליעד מתחיל בהסבר ברור ופשוט שמדגים מדוע קשיים בחיים הם דבר הכרחי. הוא מציע שנדמיין עולם שבו כל דבר ... יהפוך במהרה לחסר כל משמעות. כשאין שום קושי ואין שום מאמץ להשיג דברים, אנחנו מאבדים את המשמעות של ... הייתה נעלמת לחלוטין. מדוע דווקא רמת הקושי בחיים היא כפי שהיא? אליעד ממשיך ומסביר שאם הקושי הכרחי לקיומם של החיים, עולה השאלה מדוע הקושי בחיים הוא דווקא ברמה מסוימת - לא קל יותר ולא קשה יותר. הוא מסביר שרמת הקושי היא תמיד יחסית לרצונות שלנו. למשל, כיום אדם יכול להתלונן שלקנות דירה בישראל זו משימה קשה מדי, והוא שואל למה לא לקצר את הזמן ל - 50 שנים ... ל - 50 שנים, אנשים עדיין יתלוננו שזה קשה מדי, וירצו להקטין את הקושי עוד ועוד עד למצב שבו הקושי נעלם לגמרי, ושוב נגיע למצב חסר משמעות. כלומר, אליעד מדגיש שתחושת הקושי תמיד תהיה קיימת כל עוד יש רצון, והקושי נמדד ביחס לרצון. לכן, כל פעם שהחיים הופכים לקלים יותר, ... לעולם לא נוכל להגיע למצב שבו לא יהיה קושי בכלל, מבלי שהמשמעות תאבד. האם אפשר לקבוע מראש את רמת הקושי שנוחה לנו? אליעד מתאר מצב תאורטי שבו אנחנו מנסים לשלוט ברמת הקושי כך שתהיה בדיוק מה שאנחנו רוצים - לא קלה מדי ולא קשה מדי. הבעיה בכך היא שברגע שאנחנו קובעים את רמת הקושי בדיוק כפי שנוח לנו, אז כבר אין לנו
מוטיבציה להתמודדות עם קשיים, איך לא לפחד מקשיים? איך להתמודד עם קשיים? ירידה תכלית העליה, ירידה לצורך עליה, ירידה לשם עליה, ירידה למען עליה, התמודדות עם אתגרים, התמודדות מול קשיים, ירידה זו צורך עליה
מוטיבציה להתמודדות עם קשיים, איך לא לפחד מקשיים? איך להתמודד עם קשיים? ירידה תכלית העליה, ירידה לצורך עליה, ירידה לשם עליה, ירידה למען עליה, התמודדות עם אתגרים, התמודדות מול קשיים, ירידה זו צורך עליה
... להתמודדות עם קשיים, איך לא לפחד מקשיים? איך להתמודד עם קשיים? ירידה תכלית העליה, ירידה לצורך עליה, ירידה לשם עליה, ירידה למען עליה, התמודדות עם אתגרים, התמודדות מול קשיים, ירידה זו צורך עליה מה הקשר בין ירידה לצורך עליה להתפתחות אישית? הנושא שאליעד כהן דן בו בהרצאה הוא משמעות הביטוי ירידה לצורך עליה, וכיצד ירידות וקשיים בחיים הם תנאי הכרחי להתקדמות, התפתחות וצמיחה אישית. הוא מסביר ומדגים את העיקרון שהדרך להתקדמות משמעותית בכל תחום בחיים חייבת לעבור דרך התמודדות עם קשיים, אתגרים ואף תחושות של ירידה וכישלון. מה ... קג בלבד. בתחילה הוא עלול להיכשל, ואפילו לא להצליח להרים משקל קל יותר בעקבות העומס. אם יתייאש - הוא יפסיד, אך אם ימשיך, דווקא הקושי יוביל אותו בסוף להתחזקות ולהתקדמות אמיתית. ... למשל כאשר הוא סוגר עסק קטן כדי לפתוח עסק גדול ורווחי יותר בעתיד. זו הירידה הזמנית למען עליה משמעותית יותר. מה המשמעות של קושי וירידה בהשגת אושר? אליעד מדבר על כך שאדם ... כך, האדם חווה ירידה בתחושת האושר שלו, שהיא למעשה תנאי מקדים לכך שיגיע לרמה גבוהה יותר של אושר בעתיד. איך להסתכל על קונפליקט וקושי בדרך להתפתחות? אליעד מדגיש שההתפתחות מחייבת את האדם להתמודד עם קונפליקטים. אם אדם לא מוכן לחוות קושי וכאב (פיזי או רגשי), הוא לא יוכל להתפתח. הוא שואל איך אנשים מגיבים לקונפליקט: האם הם שמחים כי הם מבינים שהקושי מקדם אותם, או שהם מתייאשים ורואים בכך ... הלאה. אך במצב של שלמות אמיתית, אין בכלל רעב או רצון, ולכן האדם לא חש יותר חסרונות. האם גם אנשים שאוהבים את מה שהם עושים חווים קשיים? אליעד מדגים באמצעות שחקן כדורגל. אפילו אדם שאוהב מאוד את מה שהוא עושה חייב לחוות קשיים, כי בלי הקשיים לא תהיה התקדמות והנאה אמיתית. אם השחקן היה ... אך אם הוא באמת רוצה לייצר את המוצר הטוב ביותר, כל גילוי של בעיה הוא הזדמנות ללמוד ולהשתפר. הכל תלוי בפרספקטיבה שבה מסתכלים על הקושי. איך להימנע מתחושת ייאוש כשחווים ירידה? אליעד מזהיר שגם כאן יש איזון. מי שכל הזמן אומר לעצמו אני לא מספיק טוב עלול להתייאש. לכן חשוב שהאדם יבחר להסתכל על קושי כהזדמנות ללמידה ולא כמשהו שלילי. סיכום עיקרי המסר: אליעד כהן מסכם את הנקודה המרכזית בכך שאדם חייב לחוות ירידה וקושי כדי להתקדם באמת. הירידה אינה שלילית אלא חלק הכרחי של כל תהליך התפתחות אמיתי. איך להתמודד עם קשיים? מה זה ירידה לצורך עליה? התמודדות עם אתגרים למה יש קושי בדרך להצלחה? האם חייבים להרוס כדי לבנות ... בא נדבר על חדר כושר לפני שאתה מפתח שריר חייב שיכאב לך זאת אומרת, אתה צריך להיות חלש בכדי להיות חזק. זאת אומרת להתמודד עם קושי. כשאתה מתאמץ להרים משקל כבד אתה מרגיש חלש. ... אותך ליותר חזק. זאת אומרת שנגיד שהאדם מתאמן כדי להגיע להשיג. נותנים לו משקל יותר כבד מהקודם הכוונה משקים עליו. והאדם הוא שנורא קשה לו. אך הוא יתגבר על זה הכוונה ימשיך ... בו מדויק. אתה לוקח את כל מה שאתה יודע ומטיל בזה ספק. אתה הופך להיות חכמם משהיית קודם ברגע, שאתה חווה בעיה. מה שיוצא לך מזה הקושי עם התמודדות. והיא מה שמאפשרת לך להתקדם קדימה. ברגע שאתה אומר שאינך מוכן לחוות יותר קשיים כתוצאה מכך, אתה נשאר במקום. ההתקדמות היא קושי וקושי היא תחושה של ידיעה. נגיד בן ... שמכעסים אותו ואז פתאום הרבה דברים מכעסים אותו כך שנוצר אתגר גדול. עכשיו שימו לב נגיד שהאדם נכנס לכושר והוא מתחיל במתקן הכי קשה לא יהיה לו אחרי זה כוח להשתמש ביותר קל ... פתאום הוא אומר לעצמו כל הדברים הקטנים מעצבנים אותי. פעם היה לי יותר סבלנות. וכך הוא מרגיש שהוא נופל אבל מה האמת? שכיום הוא ברף קושי יותר גדול. הוא לא מבין את זה והוא אומר ... זה לא היה מעניין אותו יותר מפני שאין בזה אתגר. כל דבר שיש לך ללא הגבלה ובאופן מוקצן אתה מאבד עניין. כל בן אדם צריך שיהיה לו קושי במה שהוא עוסק אחרת זה חסר טעם. ...
משימות לעובדים, הצפת התנגדויות משימה, קשיים בביצוע משימה, איך לתת משימות לעובדים? איזה קשיים תיתקל בביצוע המשימה? הצפת בעיות בביצוע המשימה, איך לגרום לעובדים לבצע משימות? איך לנהל עובדים? ניהול מנהלים, ניהול משימות
משימות לעובדים, הצפת התנגדויות משימה, קשיים בביצוע משימה, איך לתת משימות לעובדים? איזה קשיים תיתקל בביצוע המשימה? הצפת בעיות בביצוע המשימה, איך לגרום לעובדים לבצע משימות? איך לנהל עובדים? ניהול מנהלים, ניהול משימות
... לעובדים, הצפת התנגדויות משימה, קשיים בביצוע משימה, איך לתת משימות לעובדים? איזה קשיים תיתקל בביצוע המשימה? הצפת בעיות בביצוע המשימה, איך לגרום לעובדים ... בטעות שברגע שהעובד אמר הבנתי, הכל ברור והמשימה תתבצע מעצמה. אולם המציאות שונה מאוד, משום שהעובד יכול להיתקל בקשיים רבים בדרך, חלקם צפויים וחלקם לא, אשר יפגעו בביצוע המשימה. לכן, אליעד ... בעיה זו - במקום לתת משימה לעובד ולסיים את השיחה, המנהל צריך לשאול אותו שאלות ממוקדות מאוד שמטרתן להציף מראש את הקשיים האפשריים שעלולים להופיע במהלך הביצוע. גישה זו מגדילה משמעותית את הסיכוי שהמשימה תבוצע כמו שצריך, ומונעת בעיות והפתעות בהמשך הדרך. מדוע חשוב להציף מראש את הקשיים בביצוע המשימה? הרציונל העומד מאחורי הצפת הקשיים מראש הוא פשוט: אם מראש המנהל והעובד יבררו אילו קשיים צפויים במהלך ביצוע המשימה, ניתן יהיה להיערך מראש לפתרונם. הגישה הזו מביאה למספר יתרונות משמעותיים: וידוא שהעובד הבין את המשימה: כאשר המנהל שואל שאלות כמו איפה לדעתך יכולים להיות קשיים?, העובד חייב לחשוב לעומק על המשימה ועל השלבים השונים בתהליך הביצוע ... כן, הבנתי כדי לסיים את השיחה. זיהוי מוקדם של עובדים שלא מסוגלים לבצע את המשימה: אם העובד לא מצליח אפילו להצביע על קשיים אפשריים או מתקשה להסביר היכן המשימה עלולה להסתבך, כנראה שהוא לא מתאים או לא בשל לביצוע המשימה. המנהל יכול לזהות זאת מראש ולהיערך בהתאם. היערכות מוקדמת לבעיות צפויות: על ידי זיהוי מוקדם של קשיים אפשריים, אפשר להתכונן מראש לפתרונות מתאימים ולמנוע עיכובים במהלך ... המנהל נדרש לחזור ולהתעסק שוב ושוב במשימות שלא בוצעו כראוי, ולתקן טעויות רבות שנוצרו בדרך. כיצד לנהל נכון שיחת הצפת קשיים עם העובד? אליעד ממליץ למנהלים לנהל שיחה מפורטת כבר בשלב הראשון של ... המשימה. בשיחה זו המנהל חייב לשאול שאלות שיעזרו לעובד לחשוב ולהעלות מראש בעיות אפשריות. לדוגמה: איפה לדעתך יהיו לך קשיים לבצע את המשימה? האם יש דברים במשימה שלא לגמרי ברורים לך? איפה לדעתך ... בזמן? לדוגמה, אם המנהל נותן לעובד משימה לכתוב מסמך או דוח מסוים, עליו לשאול שאלות כגון איפה אתה חושב שיכולים להתעורר קשיים בכתיבת המסמך? או מה אתה חושב שיכול לגרום לך לעיכובים?. כך, אם העובד ... להשיג את הנתונים. איך מתמודדים עם התנגדויות שיכולות לצוץ במהלך ביצוע המשימה? אליעד מוסיף שלא מספיק רק להציף את הקשיים - חשוב לנהל גם דיון על פתרונות אפשריים לאותם קשיים. למשל, אם העובד חושב שיכולות להיות התנגדויות מצד לקוחות או עמיתים ... איתן בצורה טובה יותר, ויהיה סיכוי נמוך בהרבה שהן יעכבו או יפגעו בביצוע המשימה. היתרונות המרכזיים של גישת הצפת הקשיים מראש: הגברת סיכויי ההצלחה של המשימה. הקטנת הסיכון לבעיות ולכישלון. וידוא הבנה מלאה של העובד לגבי המשימה. איתור עובדים שאינם מתאימים למשימה בשלב מוקדם. יצירת תוכנית מראש להתמודדות עם קשיים אפשריים. הפחתת עומס מהמנהל בטווח הארוך, משום שפחות משימות חוזרות ... למישהו שרק מבצע פקודות בצורה עיוורת, מה שמוביל לשיפור משמעותי בתוצאות. ניהול עובדים משימות לעובדים ניהול משימות הצפת קשיים בביצוע משימה קשיים בביצוע משימה איך לתת משימות לעובדים ואיך להגדיל את הסיכוי לביצוען? ... העובד בתהליך ולשאול אותו מה יכול להקשות עליו בביצוע המשימה. השאלה המרכזית כאן היא: איפה לדעתך יכולות להיות בעיות או קשיים בביצוע המשימה?. על פי אליעד, גישה זו מאפשרת להימנע מהפתעות ולוודא שהעובד מבין את המשימה לעומק, ובכך מגדילים את הסיכוי שהוא יבצע אותה בצורה טובה. מה הבעיה בניהול משימות ללא הצפת קשיים? הרבה פעמים, המנהל נותן את המשימה, מצפה שהעובד יבצע אותה, ושוכח ... ומושלמת. אך בסופו של דבר, קיימת סכנה שהעובד לא יבצע את המשימה או לא יבצע אותה בצורה הרצויה. אם לא מציפים מראש את הקשיים, ייתכן שהעובד לא מבין את המשימה או לא רואה את הבעיות האפשריות במהלך הביצוע, דבר שיכול להוביל לאי ביצוע או לביצוע לקוי. איך הצפת הקשיים עוזרת? על מנת להיות בטוחים שהעובד מבין את המשימה ויוכל להתמודד איתה בצורה אפקטיבית, על המנהל לשאול את העובד שאלות שמחדדות את הקשיים האפשריים. לדוגמה: מה יכול להקשות עליך בביצוע המשימה?, איפה זה יכול להסתבך?, האם יש משהו לא ברור לך?. שאלות אלו מסייעות גם להבין אם העובד מבין את המשימה וגם לצפות את ההתנגדויות או הקשיים האפשריים. ברגע שהעובד מציף את הקשיים מראש, אפשר להתמודד איתם בצורה מתוכננת ולמצוא פתרונות מראש. איך לגרום ... להיפטר מהמשימה, אלא לוודא שהמשימה תבוצע בצורה הטובה ביותר. לשם כך, על המנהל להיות קשוב ולשאול שאלות מקדימות על הקשיים האפשריים בביצוע המשימה. מהן ההתנגדויות שבדרך, ואיך להתמודד איתן? העובד עשוי להיתקל בהתנגדויות או בעיות ביצוע במהלך המשימה. חשוב לא רק לשאול על הקשיים הצפויים, אלא גם לנהל שיחה על איך ניתן להתמודד עם אותם קונפליקטים או ... אלא גם מבין כיצד להתמודד עם האתגרים שעשויים לעלות במהלך ביצוע המשימה. ניהול עובדים משימות לעובדים ניהול משימות הצפת קשיים בביצוע משימה
קשיים / אתגרים / התמודדות - מה טוב בקשיים ובאתגרים? איך להתמודד עם קשיים?
קשיים אתגרים התמודדות - מה טוב בקשיים ובאתגרים? איך להתמודד עם קשיים? קושי יכול להיות גם טוב וגם רע, הכל תלוי באיך מתייחסים אליו. מצד אחד, לא תמיד כיף ונוח להתמודד עם קשיים. ובדכ האדם מעדיף שהדברים יצליחו בקלות ועם כמה שפחות מאמץ. אך מהצד השני, הקשיים שאיתם מתמודד האדם בחייו, מביאים לו גם הרבה תועלת. הקושי מאתגר את האדם ומספק לו עניין בחיים. הקושי עוזר לאדם להכיר את עצמו טוב יותר. הקושי מלמד את האדם טוב יותר על היכולות האישיות שלו ועל הפוטנציאל שלו. הקושי מעודד את האדם לשפר את איכות חייו. הקושי מאפשר לאדם לחוות תחושת סיפוק, כאשר האדם מצליח להתגבר עליו ועוד. קושי עוזר לאדם לגלות את הטוב שבו. נכון, זה לא קל להתמודד עם קשיים. אבל אם האדם מתמודד עם הקושי בצורה נכונה, הרי שהקושי עושה לאדם אך ורק טוב. הקושי והקונפליקטים וכל מה שעובר על האדם, הכל מוביל לכך שהאדם יגלה טוב יותר את ... חופשי?! והתשובה כמובן ברורה, טוב יותר להיות אדם חופשי... ומה יכול לגרום לאדם השבוי לרצות לחזור לחיים החופשיים? תשובה: הקושי שאיתו הוא מתמודד. כאשר האדם מתרגל לאיזה קושי במקום להתמודד איתו, במקרה כזה החיים מזמנים לאדם עוד קושי אחר, כדי להזכיר לו לגלות את הטוב שבו ואת היכולות שלו. כדי שעל ידי זה האדם ... שהאדם משתמש טוב יותר ביכולות שלו, הרי שהחיים שלו טובים יותר. אך כיצד יגלה האדם את היכולות האישיות שלו? תשובה: על ידי זה שקשה לו. כאשר יש אצל האדם פוטנציאל חיובי כלשהו שלא ממומש, במקרה כזה החיים מזמנים לאדם קשיים. כדי שהאדם יתבונן אל תוכו, ויגלה את היכולות האישיות שלו. ושעל ידי זה, החיים של האדם יהפכו להיות טובים יותר. על האדם להבין, כי מטרת הקשיים שיש לו, היא כדי לגרום לו להרגיש טוב יותר. מטרת הקשיים , היא לגרום לאדם לגלות את היכולות האמיתיות שלו ואת הכוחות האמיתיים שיש לו. ואם לא היה קשה לאדם, הרי שהוא לא היה מגלה את היכולות האישיות שלו. וככל שהאדם משתמש יותר ביכולות שלו, כך פחות קשה לו. כך שהקושי מאפשר לאדם לגלות את היכולות שלו ולחיות טוב יותר. וכאשר האדם מבין שמטרת הקושי, היא לגרום לו להבין את עצמו טוב יותר, כדי שהוא יחיה טוב יותר, על ידי זה האדם מקבל באהבה את הקשיים שאיתם הוא מתמודד. מאחר שהוא מבין שהוא עובר סוג של תהליך, שמשפר את איכות חייו. וכאשר האדם נתקל בחייו באיזה קושי, עליו לשמוח מכך שיש מישהו שדואג לו ושרוצה שהוא יחיה טוב יותר. ושבגלל כך, יש לו עכשיו הזדמנות להכיר את עצמו טוב יותר, ולגלות את היכולות הנוספות שיש לו, ושהוא עדיין לא מודע אליהן. ואיך להתמודד עם קושי בצורה יעילה? תשובה: כאשר האדם נתקל באיזה קושי, עליו להתמקד בעיקר בלנסות להבין טוב יותר את היכולות האישיות שלו, שבהן הוא ...
התפתחות אישית והתמודדות עם קשיים, למה חייב להתמודד עם קושי כדי להתפתח? למה בלי קושי אין התפתחות אישית? איך להתפתח ברמה האישית? קשיים והתפתחות אישית, איך להתפתח אישית? פיתוח אישיות, התפתחות מקצועית, עצלנות והתפתחות אישית
... אישית והתמודדות עם קשיים, למה חייב להתמודד עם קושי כדי להתפתח? למה בלי קושי אין התפתחות אישית? איך להתפתח ברמה האישית? קשיים והתפתחות אישית, איך להתפתח אישית? פיתוח אישיות, התפתחות מקצועית, עצלנות והתפתחות אישית למה התפתחות אישית חייבת להיות כרוכה בקושי? התפתחות אישית היא תהליך של שינוי שבו האדם עובר ממצב אחד למצב אחר, שנתפס בעיניו כטוב יותר. אליעד כהן מסביר שכדי שתהיה התפתחות, חייב להתקיים שינוי, וכדי ששינוי יתרחש חייב להיות קונפליקט כלשהו. הקונפליקט הזה מתבטא בקושי שחייבים להתמודד איתו. אם לא יהיה קושי, לא תהיה התפתחות. המשמעות של התפתחות היא מעבר ממצב נתון למצב חדש, וכדי להגיע למצב הזה, האדם חייב להרגיש שהמצב החדש עדיף וטוב יותר מהמצב הנוכחי שבו הוא נמצא. מהי משמעות הקושי בתהליך ההתפתחות האישית? אליעד כהן מדגים זאת באמצעות דוגמה מעולם הספורט: אדם שמנסה להרים משקלים כבדים כדי לפתח שריר. אם האדם הזה לא יתאמץ ולא ירגיש קושי בעת האימון, הוא לא יצליח לפתח את השריר. זהו עיקרון ברור ופשוט: אם האדם לא יפעיל על עצמו עומס ולא יגרום לעצמו להתמודד עם קשיים, השרירים שלו לא יתחזקו. מצד שני, הוא מדגיש גם את הסיכון: יכול להיות שהאדם ינסה להרים משקל כבד מדי, ... למה עצלנות מונעת התפתחות אישית? אחד הרעיונות המרכזיים שאליעד כהן מדבר עליהם הוא שעצלנות וחוסר רצון להתמודד עם קשיים הם המכשולים הגדולים ביותר להתפתחות אישית. מי שמתעצל ולא מעוניין להתאמץ ולהתמודד עם קשיים , בעצם נשאר במקום. האדם נתקע, לא משתנה ולא מתקדם למקום טוב יותר. במילים אחרות, האדם נשאר באזור הנוחות שלו, וכאשר אין יציאה מאזור הנוחות, אין שום סיכוי להתפתחות אמיתית. כיצד ניתן למצוא את הקושי שיקדם התפתחות אישית? ההנחיה המעשית של אליעד כהן היא פשוטה: אם אדם רוצה התפתחות, הוא חייב לחפש משהו קשה שיאתגר אותו. האתגר חייב להיות משהו שדורש מאמץ משמעותי. רק כשיש התמודדות עם אתגר, האדם יכול להשתנות ולצמוח. אם אדם יחפש התפתחות אישית בלי אתגרים ובלי קושי, הוא פשוט יגלה שאין דבר כזה. המפתח הוא המוכנות להתמודד עם קשיים ולראות בהם הזדמנות לצמיחה. מה הקשר בין קונפליקט לבין התפתחות? כדי להבהיר את הרעיון, אליעד כהן חוזר על ... האדם פשוט לא יזוז מהמקום, לא יחפש דרכים לשפר את מצבו ולא ייצור את השינוי הדרוש להתפתחות. האם כל התמודדות עם קושי מובילה להתפתחות? אליעד כהן מציין שלא כל התמודדות עם קושי מובילה בהכרח לתוצאה חיובית או להתפתחות. לפעמים ההתמודדות מסתיימת דווקא בכישלון או בנזק, כמו בדוגמה של פציעת השריר. התמודדות עם קושי יכולה בהחלט להוביל לנסיגה או הידרדרות. ולכן, לא מספיק רק להתמודד עם קושי - חשוב גם להתמודד נכון ובאופן שקול, כדי שהמאמץ יוביל באמת להתפתחות חיובית ולא לתוצאה הפוכה. מה המסקנה ... אליעד כהן מסכם את דבריו בצורה ברורה מאוד: מי שמחפש התפתחות אישית חייב להבין שהדרך היחידה להגיע לכך היא באמצעות קושי. אם אדם לא רוצה קושי, הוא פשוט לא רוצה באמת להתפתח. הקושי הוא לא משהו שלילי, אלא להיפך - הוא ההזדמנות האמיתית לגדול, להשתפר ולהגיע למצב טוב יותר. למה חייב קושי להתפתחות אישית? כיצד להתמודד עם קשיים? למה עצלנות עוצרת התפתחות? איך לצאת מאזור הנוחות? האם כל קונפליקט מוביל להתפתחות? מהי התפתחות אישית ...
תורת ההפכים, התמודדות עם קשיים, לעשות כפי יכולתך, איך למצוא את ההפך? את לתרגל היפוכים, איך להיצמד לאמת? איך להטיל ספק? איך להגיע לוודאות? איך למצוא את האמת? קשיים ומניעות
תורת ההפכים, התמודדות עם קשיים, לעשות כפי יכולתך, איך למצוא את ההפך? את לתרגל היפוכים, איך להיצמד לאמת? איך להטיל ספק? איך להגיע לוודאות? איך למצוא את האמת? קשיים ומניעות
... ההפכים, התמודדות עם קשיים, לעשות כפי יכולתך, איך למצוא את ההפך? איך לתרגל היפוכים, איך להיצמד לאמת? איך להטיל ספק? איך להגיע לוודאות? איך למצוא את האמת? קשיים ומניעות איך אפשר לראות את ההפך של ... אפילו אם הוא לא רואה אותה באופן מוחלט, הוא כבר עשה צעד חשוב לקראת הבנת ההפכים. כיצד התמודדות עם קשיים קשורה לראיית ההפך? אליעד כהן מקשר בין הנושא של תורת ההפכים לבין התמודדות עם קשיים . הוא נותן דוגמה של אדם שרוצה להגיע ... אליעד מתייחס למצב שאדם מרגיש בו שהגיע למבוי סתום. הוא מסביר שלפי רבי נחמן, כל אדם מקבל בדיוק את הקשיים שהוא מסוגל להתמודד איתם. אין לאדם קשיים שהם מעבר ליכולתו. ולכן, במצב שנראה ... שחרור ואי - היצמדות לשום אמונה או מחשבה, וכך להגיע לאמת מוחלטת. איך למצוא את ההפך? התמודדות עם קשיים בדרך לאמת מה לעשות כשמרגישים ...
התמודדות / פחד מהתמודדות עם קשיים - איך לא לפחד מהתמודדות עם קשיים?
... פחד מהתמודדות עם קשיים - איך לא לפחד מהתמודדות עם קשיים? כל אדם מתמודד בחייו עם קשיים כאלו ואחרים. והשאלה הנשאלת היא איך לא לפחד מהתמודדות עם קשיים? תשובה: באפשרותו של האדם לא לפחד מהתמודדות עם קשיים, על ידי היצמדות אל האמת. ככל שהאדם רואה את הדברים בצורה יותר אמיתית, כך ... הם אלו שיוצרים את הקושי. מצד אחד, זה בסדר גמור וטוב מאוד שהאדם מתייחס לאירוע ונותן לו פירוש כלשהו. ... עם איזה עניין שנראה לו כקשה, על האדם לזכור כי הבעיה היא לא בכך שהוא צריך להתמודד, אלא בגישה שלו לגבי ...
ירידה לצורך עליה, עליה לצורך ירידה, התפתחות אישית, הצלחה אישית, התקדמות עצמית, מניעות רוחניות, קשיים רוחניים, מחסום רוחני, קושי רגשי, קשיים רגשיים, נחישות והתמדה, הדרך אל האושר
ירידה לצורך עליה, עליה לצורך ירידה, התפתחות אישית, הצלחה אישית, התקדמות עצמית, מניעות רוחניות, קשיים רוחניים, מחסום רוחני, קושי רגשי, קשיים רגשיים, נחישות והתמדה, הדרך אל האושר
... לצורך עליה, עליה לצורך ירידה, התפתחות אישית, הצלחה אישית, התקדמות עצמית, מניעות רוחניות, קשיים רוחניים, מחסום רוחני, קושי רגשי, קשיים רגשיים, נחישות והתמדה, הדרך אל האושר מדוע יש ירידות אחרי כל עלייה בתהליך התפתחות ... הזאת היא לא תקלה או כישלון, אלא חלק טבעי והכרחי של התהליך. האדם צריך להבין שהמניעות, הקשיים והמחסומים הרוחניים נועדו כדי לקדם אותו הלאה ולא כדי לעצור אותו. אליעד מדגיש שכל ... דורשת קודם כל מצב של אי - הבנה או תחושת ירידה כדי להגיע להבנה עמוקה יותר. מה תפקיד הקשיים והמניעות בדרך אל האושר וההצלחה האישית? לפי אליעד כהן, כשאדם מחליט להתקדם מבחינה אישית ורוחנית, מיד מופיעים מכשולים וקושי רגשי שנועדו לבחון את רצינותו ונחישותו. הוא מביא דוגמה של אימוני כושר גופניים: כאשר ... מתרחשת ההתקדמות האמיתית: כי אם מראש המשקל היה קל מדי, לא הייתה שום התקדמות או התפתחות. הקושי הוא למעשה המדד לכך שהאדם דוחף את הגבולות של עצמו קדימה. איך ניתן להתגבר על תחושת הפחד ... היא סימן לעצירה או דווקא להתקדמות בדרך הרוחנית? אליעד כהן מדגיש כי הירידות, המחסומים והקשיים הרוחניים אינם סימן לכך שהאדם הפסיק להתקדם או נכשל. להיפך, כל ירידה היא סימן להתקדמות, ... לאדם שהוא התמודד עם גבול היכולת שלו והוא כעת מוכן לעבור לשלב הבא. אם בתחילת הדרך הוא התקשה להתמודד עם דברים קטנים וכעת הקשיים הם גדולים יותר, זו ראיה לכך שהאדם מתקדם ולא להפך. כיצד על האדם להתמודד נכון עם הירידות ... לכך שהוא עומד לעבור לשלב הבא של הכושר הרוחני שלו. למה חשוב להמשיך ולהתאמץ גם כשמרגישים שקשה מדי? אליעד אומר שחשוב להמשיך ולהתאמץ גם כשמרגישים שקשה מדי, מכיוון שהמאמץ עצמו הוא שמעיד על ההתפתחות האישית וההצלחה העתידית. הוא נותן ... נחישות והתמדה הן המפתח להתקדמות רוחנית, ובסופו של דבר, האדם יגלה שהוא מסוגל להתמודד עם קשיים שחשב שלא יוכל לעמוד בהם. מה משמעות האמירה כדי להבין יותר, צריך לא להבין? אליעד מדגיש ... והיכולת לקבל גם את הרגעים הקשים בהבנה שהם זמניים וחולפים, הן הדרך הנכונה להתמודדות עם הקשיים ולהשגת הצלחה אישית ואושר פנימי. איך להתמודד עם קשיים רוחניים? מה עושים כשמאבדים מוטיבציה? כיצד להתגבר על מחסום רוחני? ירידה לצורך עליה - מה ...
התמודדות / קשיים - מה טוב בקושי? איך להתמודד עם קשיים?
... קשיים - מה טוב בקושי? איך להתמודד עם קשיים? קושי. התמודדות. מדוע על האדם לשמוח כאשר הוא נתקל בקשיים? כאשר האדם נתקל בקושי כלשהו, עליו לשמוח. מדוע? כי הקושי מקדם את האדם אל השלמות. השלמות קיימת וכל אחד יכול להגיע אליה. לא רק שכל ... בסוף. לא רק שהאדם יגיע לשם בסוף, האדם גם מתקדם לשם כל הזמן בכל רגע. מה מקדם את האדם אל השלמות? תשובה: התמודדות עם קשיים. הקשיים שאיתם האדם מתמודד, מאלצים אותו להיות טוב יותר = מתקרב אל השלמות. הקשיים שאיתם מתמודד האדם גורמים לאדם להכיר את עצמו. דרך הקושי האדם מגלה מה הוא באמת רוצה ומדוע. הקושי גורם לאדם להתבונן פנימה אל תוך עצמו. הקושי מבריח את האדם אל הפנימיות של עצמו. הקושי מקרב את האדם אל עצמו. הקושי גורם לאדם להתבונן על מהו העיקר ומהו הטפל. הקושי גורם לאדם להסתכל על המהות של הדברים ולא על המעטפת החיצונית שלהם. הקושי מאלץ את האדם להשתמש בשכל שלו. הקושי מאלץ את האדם לחפש את האמת. הקושי מגלה לאדם את הפוטנציאל האישי שלו. הקושי גורם לאדם להבין למה דברים קורים. הקושי גורם לאדם לבדוק את נכונות הדברים שאותם הוא יודע. הקושי גורם לאדם לשפר את צורת המחשבה של עצמו. לסיכום: הקושי דוחף את האדם אל השלמות. הקושי הוא סופי. לרע יש סוף. אין רע אין סופי (ראה כאן). בסופו של דבר לא משנה מה האדם עובר, בסופו של דבר לרע יש סוף. בסוף הכל מתהפך לטובה בכל מקרה. המציאות במהותה היא טובה באמת. הקשיים דוחפים את האדם להתקרב אל הטוב האין סופי של המציאות = השלמות. ...
קשה להיות מאושר, קושי להיות מאושר, להתקרב לצדיק האמת, קשיים בעבודת השם, קשיים בדרך אל האושר, הדרך אל האושר, ליקוטי מוהרן ח"א קטו, ליקוטי מוהרן ח"ב מו, ליקוטי מוהרן ח"ב מג
קשה להיות מאושר, קושי להיות מאושר, להתקרב לצדיק האמת, קשיים בעבודת השם, קשיים בדרך אל האושר, הדרך אל האושר, ליקוטי מוהרן ח"א קטו, ליקוטי מוהרן ח"ב מו, ליקוטי מוהרן ח"ב מג
קשה להיות מאושר, קושי להיות מאושר, להתקרב לצדיק האמת, קשיים בעבודת השם, קשיים בדרך אל האושר, הדרך אל האושר, ליקוטי מוהרן חא קטו, ליקוטי מוהרן חב מו, ליקוטי מוהרן חב מג למה כל כך קשה לאדם להיות מאושר באמת? אליעד כהן מסביר שהסיבה העיקרית לכך שקשה לאדם להיות מאושר באמת, היא משום שיש מניעות שמפריעות לו להתקדם אל האושר. המניעות האלו אינן מקריות, אלא חלק ... לאדם: עד עכשיו זלזלת, עד עכשיו לא רצית, אז למה שפתאום תוכל להיכנס פנימה? ובכך נוצרת לאדם מניעה חזקה ותחושה של קושי . מהן המניעות וכיצד הן משפיעות על הדרך אל האושר? המניעות הן למעשה הקשיים, העיכובים והחסימות שעומדות בפני האדם בדרכו להגיע אל האושר או האמת. אליעד מביא דוגמאות מפורטות ומגוונות ... ולהגיע לאושר אמיתי. כאשר אדם חכם (בר דעת) נתקל במניעה, הוא אינו נסוג לאחור אלא נכנס לתוכה, מתבונן בה ומבין מדוע קשה לו. דווקא מתוך ההתבוננות הזו, הוא מגלה בתוכה את הבורא ואת האמת. לעומת זאת, אדם טיפש (אינו בר דעת), נתקל ... איך אפשר להתמודד בפועל עם המניעות האלו? אליעד מסביר שההתמודדות עם מניעות מתרחשת דרך ההתבוננות וההבנה של הקושי עצמו. הוא נותן דוגמה מעשית מאוד: אדם שטוען שאין לו זמן כי הוא עובד כל הזמן. אם האדם יתבונן לעומק, הוא ... פנימית בין הלב לבין המוח. האדם יכול כבר להגיע פיזית עד למקום שבו נמצא הצדיק או האמת, הוא יכול להתגבר על כל הקשיים החיצוניים, אבל ברגע האמת, כשהוא עומד מול האמת, יש לו ספקות ושאלות פנימיות (קושיות) שמונעות ממנו לקבל את הדברים. אליעד מסביר זאת דרך הדוגמה הבאה: אנשים נוסעים עד לאומן, משקיעים זמן, כסף ... (רבי נחמן), אך כשהם כבר מגיעים לבית הכנסת ומקשיבים לדברי הצדיק, עדיין הם לא מסוגלים לקבל את האמת, כי יש בתוכם קושיות פנימיות שמערערות על נכונות הדברים. לכן, המניעה האמיתית והגדולה ביותר אינה חיצונית, אלא פנימית - בתוך האדם עצמו, בין המוח ללב. איך מתמודדים עם המניעה הפנימית והקשה ביותר? ההתמודדות עם המניעה הפנימית דורשת מאמץ מיוחד - מסירות נפש. לפי אליעד, מסירות נפש זו היא הרצון העז והעקשנות הבלתי מתפשרת להגיע לאמת, בלי להירתע משום קושי. האדם צריך לצעוק ולבקש מעומק ליבו שהוא רוצה להגיע לאמת, ואז דווקא הצעקה והרצון החזק הזה מפוררים את המניעה ... האומץ של הלב - לא לפחד משום דבר. האדם שרוצה באמת להיות מאושר חייב להיות מוכן להיכנס פנימה עם כל הלב, בלי פחד מהקשיים, ולגלות שכל המניעות הן רק הזדמנות למצוא בתוכן את האמת. איך להתמודד עם קשיים בדרך אל האושר? מהן מניעות בעבודת השם? מה הכוונה להתקרב לצדיק האמת? למה כל כך קשה להגיע לאושר? כיצד למצוא את האמת בתוך הקושי? האם מניעות הן אשליה? מהי מסירות נפש בעבודת השם? ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על תרופות פסיכיאטריות, הפרעת התנהגות, דימוי עצמי שלילי, הפרעות נפשיות, מחלות נפשיות, חולה במחלה נפשית, התנהגות טורדנית, ocd קשה, ערך עצמי נמוך, סכיזופרניה, בעיית התנהגות
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: קשיים, האם יש אמת מוחלטת? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך להיות מאושר? אולי אנחנו במטריקס? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך להנות בחיים? האם אפשר לדעת הכל? האם יש הבדל בין חלום למציאות? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? למה לא להתאבד? האם לדומם יש תודעה? איך להיות הכי חכם בעולם? האם המציאות היא טובה או רעה? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם באמת הכל לטובה? האם יש או אין אלוהים? האם הכל אפשרי? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? מהי תכלית ומשמעות החיים? בשביל מה לחיות? איך נוצר העולם? האם יש משמעות לחיים? מי ברא את אלוהים? איך נוצר העולם? למה העולם קיים? האם יש בחירה חופשית? למה יש רע בעולם? מה המשמעות של החיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? למה יש רע וסבל בעולם ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: קשיים, איך להתמודד עם גירושין? איך להאמין בעצמך? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לפרש חלומות? איך להיגמל מהימורים? איך לקבל החלטות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להעריך את עצמך? איך להיות מאושר ושמח? איך לשפר את הזיכרון? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להצליח בראיון עבודה? איך להצליח בזוגיות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לשנות תכונות אופי? איך לעשות יותר כסף? איך לנהל את הזמן? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לא להישחק בעבודה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך למצוא זוגיות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לשתול מחשבות? איך לחנך ילדים? איך ליצור אהבה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם עצבות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? דיכאון? כעס ועצבים? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם לחץ ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא טיפול נפשי, אימון אישי לנוער, אימון אישי לילדים בנושאי קשיים - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.7031 שניות - עכשיו 18_07_2025 השעה 12:44:17 - wesi1