אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה חוסר ערך עצמי ✔תרופות פסיכיאטריות, הפרעת התנהגות, דימוי עצמי שלילי, הפרעות נפשיות, מחלות נפשיות, חולה במחלה נפשית, התנהגות טורדנית, ocd קשה, ערך...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
תרופות פסיכיאטריות, הפרעת התנהגות, דימוי עצמי שלילי, הפרעות נפשיות, מחלות נפשיות, חולה במחלה נפשית, התנהגות טורדנית, ocd קשה, ערך עצמי נמוך, סכיזופרניה, בעיית התנהגות
מהו האינטרס של אדם להגדיר את עצמו כחולה נפש?

המרצה, אליעד כהן, מציין כי לעיתים יש אנשים המגדירים את עצמם כחולי נפש או עם בעיות נפשיות, למרות שמהות הבעיה היא פשוטה ויכולה להיות קשורה לקשיים רגילים שמולכים עם הזמן. הוא מביא את הדוגמה של אדם שעשוי להרגיש קושי להרים משקל מסוים ומחליט להגדיר את עצמו כנכה, למרות שלא מדובר בנכות אלא בקושי טבעי שיכול להיגרם מחולשה פיזית זמנית. אליעד מדבר על הצורך של אנשים להיאחז בהגדרות של "הפרעה" או "בעיה נפשית", כי זה מאפשר להם להימנע מלקיחת אחריות או פתרון בעיות. הם לא צריכים לשנות את התפיסה או המצב אלא פשוט לטעון שהבעיה היא גנטית או טבעית.

האם יש יתרונות בהגדרה של עצמך כחולה נפש?

אליעד מסביר את היתרונות של ההגדרה כ"חולה נפש" מבחינת האדם שמאמץ את ההגדרה הזו. בכך, האדם לא לוקח אחריות על הבעיות הנפשיות שלו, כי הוא פשוט משייך אותן למשהו גנטי שאין לו שליטה עליו. במקום להתמודד עם בעיה או להכיר בכך שהמטרה היא שינוי תפיסתי או התנהגותי, הוא יכול להרגיש פחות רע עם עצמו, שכן זה הופך את הבעיה למשהו חיצוני שנמצא מעבר לשליטתו האישית. אליעד מציין שדבר דומה קורה כשבן אדם לא מרגיש רע מכך שהוא לא סופרמן ולא יכול לעוף באוויר - כי זה לא בשליטתו. כשאותו אדם מגדיר את עצמו כחולה נפש, הוא משחרר את עצמו מההרגשה שהוא לא מסוגל להתמודד עם חייו.

מהו תהליך ההתמודדות עם פחד מכישלון?

אליעד מציין שכאשר אדם נתקל בקושי נפשי כמו חרדה או התנהגות כפייתית ולא מצליח להתמודד איתן, הוא מרגיש כישלון ומתקשה להרגיש טוב עם עצמו. הוא מחפש עזרה במישהו אחר, שמאבחן אותו עם בעיה או הפרעה נפשית. המטרה של המאבחן היא להסיר את תחושת הכישלון מהאדם על ידי הגדרת הבעיה כהפרעה גנטית או נפשית. בכך, האדם לא נדרש לקחת אחריות על הבעיה ולהתמודד איתה בעצמו, אלא להאמין שיש פתרון חיצוני שמגיע על ידי תרופות או טיפול. אליעד מסביר איך זה מקל על האדם להרגיש פחות רע עם עצמו, כי הוא מאמין שהבעיה לא בשליטתו.

מהו ההבדל בין גישה רציונלית לבין גישה המבוססת על הפחד?

הדיון עוסק בהבדל בין גישה בה אדם מנסה להתמודד עם בעיותיו באופן עצמאי לבין גישה המבוססת על פחד מלהתמודד עם המצב. אליעד טוען כי רבים מעדיפים להאמין בגרסה של בעיה גנטית או רפואית, שכן זה מאפשר להם להימנע מהפחד מכישלון. אם אדם היה מודה שהבעיה היא רגילה ושהוא יכול להתמודד איתה, הוא היה מרגיש רע מכך שלא הצליח עד כה להתמודד עם הבעיה. במקום זאת, כשאדם מאמין שהבעיה היא גנטית או בלתי ניתנת לשליטה, הוא מרגיש פחות רע עם עצמו. זהו מנגנון הגנה שמונע ממנו להתמודד באמת עם הבעיה.

כיצד תפיסות מגוננות עלולות לשעבד את האדם?

אליעד מדבר על האופן שבו מחשבות מגוננות עלולות לשעבד את האדם. הוא מביא דוגמה של מחשבה שאומרת "אתה לא יכול להצליח" או "אתה לא יכול להשיג משהו מסוים". מחשבות כאלה מונעות מאדם להתמודד עם האתגר האמיתי, כי הם מגנות עליו מפני הכישלון. הוא לא מנסה כי הוא כבר אומר לעצמו מראש שהוא לא יכול להצליח. זה יוצר מצב שבו המחשבה "מגנה" על האדם, אך בו בזמן גם משאירה אותו תקוע ולא מאפשרת לו להתנסות ולהגשים את מטרותיו...
מהו האינטרס של אדם להגדיר את עצמו כחולה נפש?

הנושא המרכזי בהרצאה הוא התפיסה של אנשים לגבי מצבים נפשיים וההשפעה של הגדרה כ"חולה נפש" או "סכיזופרני" על התפיסה העצמית שלהם ועל ההתמודדות עם החיים. אליעד מציין את האינטרס של האדם להגדיר את עצמו כחולה נפש או כמי שסובל מהפרעה נפשית, תוך הסבר על האתגרים שמגיעים עם לקיחת אחריות על בעיות נפשיות.

האם יש יתרונות בהגדרה של עצמך כחולה נפש?

כשאדם מאבחן את עצמו עם הפרעה נפשית, זה מאפשר לו להימנע מלקיחת אחריות על הבעיות שלו. במקום להתמודד ולהתאמץ לתקן את ההתנהגות או הלחץ הנפשי, הוא יכול להניח שזו בעיה גנטית שאין לו שליטה עליה. אליעד מביא דוגמה של אדם שייתכן ויש לו קושי נפשי מסוים, כמו חרדה או התנהגות כפייתית, אבל הוא בוחר להימנע מלהתמודד עם זה בטענה שזו "הפרעה נפשית" שדורשת טיפול רפואי ולא שינוי תפיסתי או התנהגותי מצדו.

מהו תהליך ההתמודדות עם פחד מכישלון?

בפעמים רבות, כשאדם נתקל בקושי נפשי כמו חרדה או התנהגות כפייתית, הוא מנסה להתמודד עם זה ולא מצליח. תחושת הכישלון גורמת לו להרגיש רע עם עצמו, ואז הוא מחפש פתרון אצל מאבחן. המאבחן עשוי להאכיל אותו במידע שמעודד את תחושת חוסר האונים, לדוגמה: "זו בעיה גנטית", דבר שמקל על האדם להתמודד עם הקושי ללא תחושת כישלון או חוסר מסוגלות. בכך הוא לא נדרש להתמודד עם תחושת הכישלון או הפחד מכישלון.

מהו ההבדל בין גישה רציונלית לבין גישה המבוססת על הפחד?

הדיון גם עוסק בהבדל בין גישה בה אדם מנסה לפתור את בעיותיו באופן עצמאי ולקחת אחריות, לבין גישה המבוססת על פחד מלהתמודד עם המצב. אליעד מציין את הסיבה שאנשים מעדיפים להאמין בגרסה של בעיה גנטית או רפואית - פחד מכישלון. אם אדם היה מודה בבעיה כבעיה רגילה שהוא יכול להתמודד איתה, הוא היה מרגיש רע מכך שהוא לא הצליח עד כה לפתור אותה. במקום זאת, אם הוא מאמין שזה גנטי או שאינו יכול לשלוט על המצב, הוא מרגיש פחות רע עם עצמו.

כיצד תפיסות מגוננות עלולות לשעבד את האדם?

אליעד מתאר את הדרך בה מחשבות מגוננות יכולות לשעבד את האדם. לדוגמה, מחשבה שאומרת "אתה לא יכול להצליח", או "אי אפשר להשיג זאת", מונעת ממנו להתמודד עם האתגר האמיתי. המחשבה מגוננת עליו כי היא חוסכת ממנו את האפשרות להיכשל, אך בו בזמן גם מונעת ממנו לנסות ולגלות שההצלחה אפשרית. גם בחיים האמיתיים, מחשבות או אמונות מסוימות יכולות למנוע...
נתקלת פעם במישהו חולה סכיזופרניה נתקלת?

ש: לצערי כן.

אליעד: ומישהו פרנואיד?

ש: זה בא ביחד.

אליעד: ומישהו עם הפרעות נפשיות נתקלת, אוקי עכשיו השאלה היא מה האינטרס של בן אדם להגדיר את עצמו כחולה או משהו כזה.

ש: יש פה הנחת יסוד שהוא בכלל מגדיר את עצמו.

אליעד: לא נניח שמישהו בא והוא אומר "יש לי בעיה אני סכיזופרן יש לי הפרעה נפשית יש לי פה יש לי שם" מה הטוב.

ש: שהוא לא לוקח אחריות זה הקלות.

אליעד: קודם כל בא נסביר את השאלה עוד פעם ואז עכשיו מצד האמת הבן אדם הוא בן אדם רגיל עם בעיות רגילות אולי נגיד רגילות פלוס אבל עדיין זה לא הופך אותו לאיזה הפרעה או משהו כאילו הוא לא חייב להגדיר את עצמו ככה, נגיד לדוגמה נגיד שיש מישהו שקשה לו להרים משקל מסוים אז הוא יגיד "אני נכה" אתה לא נכה רק פשוט קשה לך אתה יותר חלש אבל יש אנשים שכאילו הם מזדהים עם התפיסה העצמית שלהם שהם יש להם איזה הפרעות נפשיות או משהו השאלה מה.

ש: כי אז הם לא צריכים לקחת אחריות לסדר את זה לתקן את זה זה כאילו ככה זה הם לא צריכים כאילו לשנות את זה.

אליעד: אוקי בוא תוסיף עוד משהו.

ש: עוד או להסביר את זה?

אליעד: עוד פעם מה שאמרת זה נכון איזה דבר רע יוצר להם אם הם יגידו אנחנו לא חולי נפש.

ש: הם יצטרכו לקחת אחריות ולתקן.

אליעד: איזה דבר רע יקרה להם, מה שאתה אומר זה נכון אבל יש עוד דבר.

ש: הם יצטרכו להתאמץ.

אליעד: ומה יותר גרוע מזה?

ש: שאם הם לא יצליחו אז כאילו יש להם פחד מזה שהם יכשלו.

אליעד: נכון ואז?

ש: ואז אבוי הלך עליהם.

אליעד: אז בא נחדד את זה אוקי אז מה שקורה זה שלפעמים בן אדם יש לו נגיד לדוגמה חרדה כלשהי והוא לא יודע איך להתמודד איתה ואז הוא מנסה להתמודד איתה ולא מצליח יש לו נגיד איזו הפרעת התנהגות איזו התנהגות כפייתית הוא מנסה להתמודד ולא מצליח ואז מה שקורה אין לו כוח להתמודד הוא מרגיש שהוא כישלון מרגיש רע, מרגיש עצבים על עצמו ואז הוא הולך לאיזה מישהו אחר שואל אותו מה לעשות ואין לו מושג הוא אומר לו יש לך איזה הפרעה.

עכשיו האינטרס של אותו מאבחן להגיד לו שיש לך הפרעה זה בעצם כדי להסיר מעצמו אחריות לתת לו פתרון כי אם הוא יגיד לו "תקשיב זאת בעיה רגילה רק אני לא יודע לפתור אותה" תהיה בעיה ואז הוא אומר לו "לא זאת לא בעיה רגילה יש לך איזו הפרעה אתה כאילו חולה לפי הספר" ובדרך כלל גם מוסיפים לזה איזה משהו גנטי "זה גם איזו הפרעה גנטית כלשהי" ואז בעצם זה גם מסיר אחריות מהמטפל ואז הבן אדם המטופל נאחז בזה כי עכשיו יותר טוב לו במקום שהוא ירגיש שהוא כישלון שהוא לא יודע להתמודד שהוא לא יודע להתמודד עם הבעיות שלו אומר זה גנטי.

כמו שבן אדם באופן יחסי לא מרגיש רע מכך שהוא לא סופרמן שהוא לא יכול לעוף באוויר אז ככה בעצם הוא מרגיש פחות רע מכך שיש לו איזו התנהגות שמפריעה לו כי הוא אומר "זה גנטי לא בשליטתי" זה הרעיון.

ש: או המאבחן עצמו לא מסוגל זאת אומרת חושב שזה באמת המצב, המאבחן עצמו יכול להגיד "טוב אתה סכיזופרן באמת וזהו אין לי פתרון לזה".

אליעד: אז שיגיד "אין לי פתרון לזה" למה לקטלג אותו למה שהוא לא יגיד "אין לי פתרון לזה אני לא יודע מה הפתרון לך לאליעד" נגיד למה שלא יגיד כזה דבר כי הוא לא מכיר אותי, נכון אז שיגיד "אין לי פתרון" אבל למה להגיד לו "יש לך הפרעה".

ש: אבל אולי הוא כן מקוטלג.

אליעד: יש אנשים בא בן אדם אומר "שלום יש לי בעיה, מה הבעיה, יש לי בעיה להתקבל לעבודה, אוקי מה הבעיה שלך להתקבל לעבודה" הוא אומר "אני נורמלי אני עובד רגיל כל זה וזה אבל יש לי בעיה הכל נורמלי יש בעיה, מה הבעיה? הבעיה שיש לי איזה הפרעה נפשית ברגע שהם יודעים שיש לי הפרעה נפשית אז לא מקבלים אותי, אוקי ואיך ההפרעה הנפשית הזאת באה לידי ביטוי לא באה לידי ביטוי רק אני לוקח נגיד פעם בחודש איזה תרופה, אוקי ומתי הפעם האחרונה שההפרעה הנפשית הזאת התבטאה? לפני חמש שנים, מה יקרה אם לא תיקח את התרופה? לא יודע כי אף פעם לא הגעתי למצב שלא לוקח את התרופה אבל לוקח אותה כל הזמן".

אז אתה אומר לו "אולי אין לך הפרעה נפשית אולי מה ההפרעה הנפשית? היה לי איזה לחצים וזה והשתגעתי ואז התפרצה אצלי סכיזופרניה" ומאז הוא התחיל לקחת את התרופה, עכשיו הוא בעצם אומר תעזור לי להתקבל לעבודה או לצורך העניין נגיד להכיר בחורה "למרות שיש לי הפרעה נפשית" ואז אומרים לו "אוקי אבל אפשר גם אולי לעזור לך לפתור את ההפרעה הנפשית הזאת ולפתור עוד כמה ציפורים" אז הוא אומר "לא יש לי הפרעה נפשית ואתה לא תגיד שאין לי" ככה.

ש: אולי הוא פוחד להפסיק עם התרופה.

אליעד: סבבה לא אמרו לו להפסיק לקחת את התרופה תגיד רק מה הבעיה בא ננסה לפתור "אין בעיה יש לך הפרעה וזה בא ננסה לפתור לך את זה, תמשיך לקחת את התרופה נבדוק מה מציק לך אפילו במקום לקחת את התרופה מיד תדחה את זה בשבוע בא נראה מה קורה, לא אין אפשרות לפתור יש לי הפרעה וכמו שצריך לאכול ולשתות צריך לקחת את התרופה הזאת".

עכשיו מה האינטרס של אותו בן אדם להיאחז בכך שיש לו הפרעה גנטית שאין אפשרות לפתור אותה כי אם הוא יגיד לעצמו "זה בכלל לא הפרעה ולא כלום אפשר לטפל בזה וזה לא גנטי" אז אוטומטית הוא ירגיש רע "כי מה אני עד עכשיו לא הצלחתי לפתור את זה אני לא יודע להתמודד עם החיים אז לא אז זה לא שאני לא יודע להתמודד עם החיים זה פשוט גנטי אין לי בחירה על זה" ואז הוא נאחז בזה וצריך לדעת לזהות את הדבר הזה ולפי זה לראות מה עושים עם הבן אדם.

ש: אבל הוא לא מבין שהוא פוחד הוא פוחד עד כדי כך שהוא לא רוצה להפסיק את הטיפול בתרופה.

אליעד: בסדר אבל לא אמרו לו תפסיק קודם כל לא אמרו לו תפסיק את הטיפול ואם נגיד לו "תיקח את זה אתה לוקח את זה כל הראשון לחודש עכשיו אל תיקח את זה בראשון תיקח את זה בשלישי, מה יקרה אתה תמות ביומיים האלה מה יקרה".

ש: אולי הפחד משתק אותו.

אליעד: כן אבל פחד ממה בא נבדוק.

ש: מזה שהוא ישתגע.

אליעד: תראה יש סרט עכשיו בקולנוע משהו "דרך קלוברפילד" משהו כזה.

ש: ראיתי אותו אתמול.

אליעד: יפה מה ראית.

ש: זה סרט על מישהי.

אליעד: יפה למה זה קשור למה שאנחנו מדברים, עכשיו מה השכל שבדבר שאיזה אחת מוצאת את עצמה מתעוררת בתוך.

ש: רגע שנייה אתה תספר את הסרט אז אני לא אלך אליו אז.

אליעד: אני חוסך לך את הכסף אז אתה יכול לצאת רגע סתם לא משנה. הרעיון פשוט שבן אדם נגיד מוצא את עצמו באיזה בונקר והוא אומר "מה אני עושה פה אני רוצה לצאת" אומרים לו "אתה לא יכול לצאת, למה אני לא יכול לצאת? מגינים עליך, מגינים עלי ממי? יש בחוץ מלחמה אנחנו מגינים עליך" ואז הוא אומר "טוב", עכשיו הוא לא יודע אם באמת יש איזה מלחמה אין לו מושג ואז יש כל מיני עניינים.

עכשיו האינטרס של ההוא שמחזיק אותו לפחות בסרט הזה אחד הכשלים מה הכי בסיסיים שהיה שאתה בונה מערכת מתוחכמת למה יקרה אם תפרוץ מלחמת העולם העשירית אבל אמצעי תקשורת איך לדעת מה קורה בחוץ אם המלחמה נגמרה אין לך, הרדיו לא עובד הטלוויזיה לא עובדת אין לך אינטרנט אפילו חלון לראות מסביב אין לך משקפת אפילו אין לך אבל העיקר אתה מוגן מפני הזה.

ועכשיו והדילמה של אותו שחקן זה לדעת "רגע באמת יש איזה בעיה בחוץ או שפשוט כולאים אותי פה לאיזה אינטרס" בן אדם מרגיש בודד אמר "בוא נחטוף מישהו נשים אותו ונגיד לו אני מציל אותך אל תצא החוצה שלא תמות". עכשיו מה זה אומר לענייננו אנו שהבן אדם נגיד אותו בסיפור הקודם בן אדם אומרים לו "תקשיב קח את התרופה הזאת כדי שלא תשתגע" אבל עכשיו הוא לא יכול "רגע אז אני עכשיו אמור לקחת את זה לנצח כאילו מה נסגר, אוקי איך אני יכול לדעת אולי התרפאתי אולי אני לא צריך את התרופה הזאת מה".

וככה שולטים בבן אדם כי אין לזה שום אינדיקציה אם אתה צריך את זה או לא, לא אומרים לו "אבל פעם בשנה תבוא נבדוק נגיד תנסה לא לקחת את זה ונראה מה קורה" זה כאילו מעכשיו לנצח אתה משועבד זה בסיפור הזה. ואיפה זה ביותר רחב שיש כל מיני תפיסות שאומרות לך אסור לך נגיד לשאול שאלות מסוימות כדי שלא יחרב העולם דרך זה הן שולטות בך ואם אתה תשאל את השאלות האלה אתה תגלה שהן בעצם משעבדות אותך התפיסות האלה. איפה זה אצלך לדוגמה איפה אצלך יש דבר כזה או שזה לא רלוונטי אליך?

ש: זהו זה רלוונטי.

אליעד: אז תסביר לי איפה איפה אצלך יש מצב כזה, סיפרנו על הבחור שמזדהה...
תרופה פחד מכישלונות תפיסה עצמית התמודדות עם פחד מכישלון להשיג ערך עצמי התמודדות עם חרדה הכיר מישהי מסיר אחריות לא יכול להצליח תוצאות לטפל בהפרעת אישיות obsessive compulsive disorder ocd ocd הפרעה טורדנית ocd התנהגות טורדנית ocd טיפול ocd קשה או סי די אובססיה טורדנית אובססיה טורדנית כפייתית אוסידי אוסידי הפרעה טורדנית אוסידי התנהגות טורדנית אוסידי טיפול איבוד ערך עצמי בעיה בעיה נפשית בעיות בעיות התנהגות בעיות נפשיות בעיית התנהגות דימוי דימוי עצמי דימוי עצמי גבוה דימוי עצמי חיובי דימוי עצמי נמוך דימוי עצמי שלילי דימויים העלאת הערכה עצמית העלאת ערך עצמי הערכה עצמית הערכה עצמית גבוהה הערכה עצמית חיובית הערכה עצמית נמוכה הערכה עצמית רעה הערכה עצמית שלילית הפרעה הפרעה אובססיבית הפרעה טורדנית הפרעה טורדנית כפייתית הפרעה כפייתית הפרעה נפשית הפרעה פסיכיאטרית הפרעות הפרעות אישיות הפרעות התנהגות הפרעות נפש הפרעות נפשיות הפרעות פסיכיאטריות הפרעת אישיות הפרעת התנהגות הפרעת התנהגות כפייתית התנהגות התנהגות טורדנית התנהגות טורדנית כפייתית התנהגות כפייתית התנהגות כפייתית טורדנית חולה חולה במחלה נפשית חולה נפש חולי נפש חוסר הערכה עצמית חוסר ערך עצמי חיזוק הערכה עצמית חיזוק ערך עצמי חסר ערך עצמי חשיבה כפייתית טורדנות טורדנות כפייתית טורדנות מחשבתית טורדניות טיפול ב ocd טיפול ב או סי די טיפול ב אוסידי טיפול באו סי די טיפול בבעיה נפשית טיפול בבעיות נפשיות טיפול בהערכה עצמית טיפול בהפרעה נפשית טיפול בהפרעה פסיכיאטרית טיפול בהפרעות אישיות טיפול בהפרעות נפשיות טיפול בהפרעות פסיכיאטריות טיפול בהפרעת אישיות טיפול בהתנהגות טורדנית טיפול בחולה נפש טיפול בחולי נפש טיפול במחלה נפשית טיפול במחלות נפש טיפול במחלות נפשיות טיפול במחלת נפש טיפול במחלת רוח טיפול בערך עצמי טירדה טרדות טרוד כדור פסיכיאטרי כדורים כדורים פסיכיאטרים לבנות ערך עצמי להיפטר מהתנהגות טורדנית להעלות ערך עצמי להעריך את עצמי להעריך את עצמך להשיג ערך עצמי להתמודד עם ocd להתמודד עם אוסידי להתמודד עם טורדנות לטפל ב ocd לטפל ב אוסידי לטפל בבעיה נפשית לטפל בבעיות נפשיות לטפל בהפרעה נפשית לטפל בהפרעה פסיכיאטרית לטפל בהפרעות אישיות לטפל בהפרעות נפשיות לטפל בהפרעות פסיכיאטריות לטפל בהפרעת אישיות לטפל בהתנהגות טורדנית לטפל בהתנהגות כפייתית לטפל בחולה נפש לטפל בחולי נפש לטפל במחלה נפשית לטפל במחלות נפש לטפל במחלות נפשיות לטפל במחלת נפש לטפל במחלת רוח לשפר דימוי עצמי מה זה ערך עצמי מוטרד מחלה נפשית מחלות מחלות נפש מחלות נפשיות מחלת נפש מחלת רוח מחשבה טורדנית מחשבה כפייתית מחשבות טורדניות מחשבות כפייתיות מטפל ב ocd מטפל ב אוסידי נפש נפשית סובל מדימוי עצמי סובל מהפרעה טורדנית סכיזופרן סכיזופרניה ערך עצמי ערך עצמי גבוה ערך עצמי נמוך פיתוח הערכה עצמית פסיכיאטר פסיכיאטריה פסיכיאטרים קושי קשיים שיפור דימוי עצמי שלילי שליליות תחושת ערך עצמי תרופה פסיכיאטרית תרופות תרופות פסיכיאטריות
מרגיש לא בסדר, אף פעם לא מרוצה, האשמה עצמית, מרגיש שאני לא בסדר, ביקורת עצמית, מרגיש לא מספיק טוב, מרגיש לא טוב מספיק, חוסר אהבה עצמית, חוסר ערך עצמי, שנאה עצמית, ocd, פרפקציוניזם
מרגיש לא בסדר, אף פעם לא מרוצה, האשמה עצמית, מרגיש שאני לא בסדר, ביקורת עצמית, מרגיש לא מספיק טוב, מרגיש לא טוב מספיק, חוסר אהבה עצמית, חוסר ערך עצמי, שנאה עצמית, ocd, פרפקציוניזם
... לא בסדר, אף פעם לא מרוצה, האשמה עצמית, מרגיש שאני לא בסדר, ביקורת עצמית, מרגיש לא מספיק טוב, מרגיש לא טוב מספיק, חוסר אהבה עצמית, חוסר ערך עצמי, שנאה עצמית, ocd, פרפקציוניזם מהם הגורמים שיכולים לגרום לאדם להרגיש שהוא ... מצליח להרגיש מרוצה מהתוצאה. ההשוואה הלא ריאלית: אליעד מציין שלעיתים אנשים משווים את עצמם לסטנדרטים שהם בעצם בלתי ניתנים להשגה, דבר שמוביל לתחושת חוסר ערך עצמי ושנאה עצמית. השוואה כזו יכולה להיות גם ביחס לכלל החברה או לסטנדרטים ... אדם שמרגיש שהוא לא בסדר סובל מפרפקציוניזם, שבו הוא לא מקבל את עצמו כפי שהוא, אלא רק אם הוא משיג תוצאות מושלמות. כיצד משקל האשמה העצמית משפיע על תחושת הערך העצמי של האדם? אליעד מתאר איך תחושת האשמה העצמית משפיעה על האדם, וכיצד זה קשור לאמונה האישית שלו בערך העצמי וביכולת שלו להשתפר. האשמה עצמית לא תמיד משקפת את המציאות: הוא מסביר ... שמרגישים לא בסדר מתוך רצון להשתפר. תחושת האשמה עשויה להניע אותם לפעול ולנסות להשתפר, אך כאשר האשמה עצמית הופכת לדפוס קבוע, זה גורם לתחושות של חוסר ערך עצמי. מהו תפקיד הפרפקציוניזם בהרגשת חוסר הערך העצמי? פרפקציוניזם משחק תפקיד חשוב בהרגשה של חוסר ערך עצמי. אליעד מסביר שלעיתים אדם שעובר ביקורת עצמית גבוהה מייחס את הערך העצמי שלו אך ורק להשגת תוצאות מושלמות. כאשר הוא לא מצליח להגיע לסטנדרטים ... מדי: אדם עם נטייה לפרפקציוניזם ירגיש כל הזמן שהוא לא עמד בציפיות שהוא עצמו הציב. אף פעם הוא לא ירגיש מרוצה מהתוצאה, מה שמוביל לאכזבה ולתחושת חוסר ערך עצמי. הדמיון בין מציאות לדמיון: אליעד מציין שבמקרים כאלה, ישנה פער בין איך ... האשמה בצורה מודעת, הוא יכול לעצור את הדפוסים האוטומטיים ולהתחיל לחשוב מחדש על האחראיות האישית שלו. איך להתמודד עם ביקורת עצמית? מהם הסיבות להרגשת חוסר ערך עצמי? איך להפסיק להאשים את עצמנו? מהם הגורמים לפרפקציוניזם? כיצד לשפר את הערך העצמי? ...
להשיג ערך עצמי, כסף וערך עצמי, ביטחון עצמי, חוסר ערך עצמי, חוסר ביטחון עצמי, דימוי עצמי, הערכה עצמית, להרגיש בעל ערך, לימודים אקדמיים, להשיג כסף, כסף ואושר, חיזוק הערך העצמי
להשיג ערך עצמי, כסף וערך עצמי, ביטחון עצמי, חוסר ערך עצמי, חוסר ביטחון עצמי, דימוי עצמי, הערכה עצמית, להרגיש בעל ערך, לימודים אקדמיים, להשיג כסף, כסף ואושר, חיזוק הערך העצמי
להשיג ערך עצמי, כסף וערך עצמי, ביטחון עצמי, חוסר ערך עצמי , חוסר ביטחון עצמי, דימוי עצמי, הערכה עצמית, להרגיש בעל ערך, לימודים אקדמיים, להשיג כסף, כסף ואושר, חיזוק הערך העצמי מדוע אנחנו באמת מחפשים כסף, יוקרה וערך עצמי? אליעד כהן מסביר בהרצאה לעומק על הקשר שבין כסף, יוקרה וערך עצמי, ומדוע אנשים עושים את הפעולות שהם עושים בחייהם. לפי אליעד, הפעולות שאדם עושה ביום - יום, כגון לימודים לתואר אקדמי או עבודה במקצוע מסוים, מונעות בעיקר מהרצון להרגיש ... האמת היא שלרוב מה שמניע אותו זו תחושה פנימית של ערך או סטטוס. מהו הקשר בין לימודים אקדמיים ליוקרה וערך עצמי? אליעד כהן מציג דוגמה של אדם השואל את עצמו למה הוא בכלל רוצה ללמוד תואר במדעי המחשב ומתמטיקה. לכאורה, האדם מנמק זאת ברצון להעלות את הסיכויים לקבל עבודה טובה בתחום ... יותר לעומק, מתגלה שהתואר משמש עבורו לא רק כהכנסה פוטנציאלית עתידית, אלא כמגן מפני תחושת נחיתות חברתית או חוסר ערך עצמי. למה אנחנו נמנעים מלעבוד במקצועות ללא יוקרה? אליעד נותן דוגמה נוספת ומסביר שאנשים לעיתים נמנעים מלעבוד במקצועות מסוימים, כמו עבודה לפי שעות (למשל עבודה בארומה או ... משהו לאחרים או לעצמי נובעת מתוך פחד פנימי שיחשבו עלינו דברים שליליים. למה אנו מונעים על ידי פחד לאבד ערך עצמי? אליעד מסביר שהמוטיבציה המרכזית מאחורי כל פעולה שאדם עושה היא הרצון להימנע מתחושת חוסר ערך עצמי או השפלה. גם הצורך בכסף נובע לא פעם מתוך הצורך להרגיש שיש לנו ערך, ולא באמת מצורך אמיתי כמו אוכל או ביטחון פיזי. אפילו השקל הראשון שאנחנו רוצים להשיג, מונע מתוך הרצון שלא נחווה תחושת השפלה או חוסר ערך עצמי, וכאשר אנחנו מודעים לכך, אנחנו יכולים להתחיל להשתחרר מהשעבוד הזה. האם יש דרך להשתחרר מהמרדף אחרי ערך עצמי וכסף? אליעד מציע להעמיק ולהבין שהמוטיבציה האמיתית שעומדת מאחורי כל הפעולות שלנו היא פשוט הרצון עצמו. הרצון הוא הכוח שמניע אותנו, ולא המטרה החיצונית שאנחנו חושבים ... גורם, ולהגיע למצב שבו אנחנו לא חייבים להשיג משהו מסוים כדי להרגיש טוב עם עצמנו. איך משתחררים מהרצון לחפש ערך עצמי חיצוני? אליעד מציע לשאול את עצמנו שאלות עמוקות כמו: למה אני באמת רוצה את מה שאני רוצה?, ולהמשיך לחפור עוד ועוד, עד שמגיעים להבנה שכל הפעולות שלנו הן ניסיון לברוח ... של פחד והשפלה - היא הצעד הראשון להשתחררות אמיתית. איך להשיג ביטחון עצמי? מדוע אנחנו מחפשים יוקרה? מה גורם לחוסר ערך עצמי? האם כסף מביא אושר? למה אנחנו רוצים כסף וסטטוס? איך להשתחרר מתחושת חוסר ערך עצמי? האם לימודים אקדמיים מעלים את הערך העצמי? ...
חוסר מזל, למה זה קורה לי? למה אין לי מזל? שנאה עצמית, חוסר ערך עצמי, חוסר אהבה עצמית, האשמה עצמית, רגשות אשם, לא אוהב את עצמי, שונא את עצמי
חוסר מזל, למה זה קורה לי? למה אין לי מזל? שנאה עצמית, חוסר ערך עצמי, חוסר אהבה עצמית, האשמה עצמית, רגשות אשם, לא אוהב את עצמי, שונא את עצמי
... מזל, למה זה קורה לי? למה אין לי מזל? שנאה עצמית, חוסר ערך עצמי, חוסר אהבה עצמית, האשמה עצמית, רגשות אשם, לא אוהב את עצמי, שונא את עצמי למה אנשים מרגישים חוסר מזל מתמשך בחיים? התחושה של חוסר מזל שאנשים ... התהליך הזה מאפשר לאדם להימנע מהאשמה עצמית לא מוצדקת ולשפר את תחושת הערך העצמי שלו. סיכום ומסקנות: מהי הדרך להתגבר על חוסר מזל ורגשות אשם? הדרך להתגבר על תחושת חוסר מזל, שנאה עצמית ורגשות אשם, מתחילה בהבנת המנגנון ... אובייקטיבית, יכולים להוביל לשיפור משמעותי בחוויה הפנימית ובתחושת הערך העצמי של האדם. חוסר מזל שנאה עצמית חוסר ערך עצמי רגשות אשם חיסרונות פנימיים איך להפסיק להאשים את עצמי? תפיסת עולם מהם הגורמים לחוסר המזל ולתחושת חוסר הערך העצמי? בהרצאה, נדונה השאלה למה אנשים מרגישים שאין להם מזל בחיים, ולמה הם חווים תחושות של חוסר ערך עצמי, שנאה עצמית ורגשות אשם. זהו נושא שקשור באופן הדוק לתפיסות האישיות ולמחשבותיהם של בני אדם לגבי עצמם והסביבה. תחילה, הוצגה השאלה האם תחושות אלו ... תחום בחיים - עבודה, זוגיות, קריירה, ובעיקר לחוויות פנימיות של חוסר הערך העצמי. האם המזל הוא אמיתי או אשליה? בהרצאה נדונה גם השאלה אם מזל הוא תוצאה של סיבה אובייקטיבית, או שמא מדובר בהרגשה או אשליה שנוצרת מתוך הדרך בה אנו ... מהמחשבה שאירועים רעים הם תוצאה ישירה של חיסרונות אישיים או של חוסר ערך עצמי. במקרים כאלה, המזל נתפס כמשהו אובייקטיבי, כזה שלא ניתן לשנות. עם זאת, אם נבין את הדרך בה אנו תופסים את העולם ואת עצמנו, נוכל אולי לשנות את תפיסת המזל ולבצע שינוי במחשבותינו ובחיינו. חוסר מזל שנאה עצמית חוסר ערך עצמי רגשות אשם חיסרונות פנימיים הבנה עצמית תפיסת עולם ...
חוסר אהבה עצמית, רוצה שיאהבו אותי, למה אתה לא אוהב את עצמך? מה חסר לך? למה בן אדם לא אוהב את עצמו? שנאה עצמית, חוסר ערך עצמי, חוסר הערכה עצמית, דימוי עצמי נמוך, חרדה חברתית
חוסר אהבה עצמית, רוצה שיאהבו אותי, למה אתה לא אוהב את עצמך? מה חסר לך? למה בן אדם לא אוהב את עצמו? שנאה עצמית, חוסר ערך עצמי, חוסר הערכה עצמית, דימוי עצמי נמוך, חרדה חברתית
... אהבה עצמית, רוצה שיאהבו אותי, למה אתה לא אוהב את עצמך? מה חסר לך? למה בן אדם לא אוהב את עצמו? שנאה עצמית, חוסר ערך עצמי, חוסר הערכה עצמית, דימוי עצמי נמוך , חרדה חברתית למה אדם לא אוהב את עצמו? מה חסר לו? ההרצאה עוסקת בשאלות עמוקות על חוסר אהבה עצמית, חוסר ערך עצמי, דימוי עצמי נמוך, ושנאה עצמית. התכנים עוסקים בתודעה האנושית ובאופן שבו אנשים יכולים לפתח תחושת ערך עצמי בריאה. אליעד מעלה שאלות רבות לגבי המניעים לכך ... שיאהבו אותם? הוא פותח את השיחה בשאלות, כמו למה חשוב לאדם שאחרים יאהבו אותו? והוא מציע שזאת אינה בהכרח בעיה של אגו, אלא זו יכולה להיות תוצאה של חוסר ערך עצמי פנימי. יש מי שטוען שזה קשור לפחד מלעמוד מול תחושות ... הזו, כי היא מספקת להם תחושת ערך. אחרים עשויים להרגיש שהתשובה טמונה בעצם העובדה שבני אדם רוצים את האישור החברתי כדי להרגיש שהם שווים. מהו הקשר בין דימוי עצמי לבין צורך באישור חיצוני? נראה שאליעד טוען ... שיפוט חיצוני? אם אדם מצליח להבין את חסרונותיו ולהכיל אותם, אז לא יהיה לו צורך במילוי החסרונות האלה על ידי אחרים. תחושת השלם תביא לכך שלא תזדקק להערכה או לאישור מבחוץ. אליעד מציין שהחיים הם לא תמיד ... וייתכן שיש חסרונות שאתה לא יכול לשנות, אך עדיין תוכל לקבל אותם כמרכיב שולי שמגיע יחד עם יתרונותיך. כל עוד אתה משלים עם החסרונות שלך, לא תתלה את תחושת הערך העצמי שלך במה שאחרים חושבים עליך. איך תשפיע האהבה העצמית ... להרגיש נחות כל הזמן או לחפש אישור מאחרים. כך תוכל לחיות חיים שלמים ומספקים, שמבוססים על קבלה עצמית. חוסר אהבה עצמית? איך לאהוב את עצמך? תחושת חוסר ערך עצמי? האם הערכה עצמית חשובה? איך להתמודד עם חוסר אהבה? מהו דימוי עצמי נמוך? ...
אושר, איך להיות מאושר באמת? התמודדות עם פרידה מבן זוג, פרידה מבת זוג, חוסר ערך עצמי, דימוי עצמי נמוך, ביטחון עצמי, חקירה רגשית, להיצמד לאמת, מרגיש כמו כלום, מהי אמת? מהו שקר?
אושר, איך להיות מאושר באמת? התמודדות עם פרידה מבן זוג, פרידה מבת זוג, חוסר ערך עצמי, דימוי עצמי נמוך, ביטחון עצמי, חקירה רגשית, להיצמד לאמת, מרגיש כמו כלום, מהי אמת? מהו שקר?
... עם פרידה מבן זוג, פרידה מבת זוג, חוסר ערך עצמי, דימוי עצמי נמוך , ביטחון עצמי, חקירה רגשית, להיצמד לאמת, מרגיש כמו כלום, מהי אמת? מהו שקר? איך להתמודד עם פרידה ולהגיע לאושר אמיתי? כאשר אדם ... תחושות של כאב, אכזבה, ותחושה כללית של חוסר ערך עצמי. אדם כזה עשוי להרגיש שאם עזבו אותו, הוא כנראה לא שווה מספיק, או שמשהו בו מקולקל, פגום או חסר. אבל אליעד מסביר כיצד אפשר להתמודד בצורה עמוקה ויסודית עם התחושות האלה, ... עוזבת, אתה עלול להרגיש רע, כי התחושה של הערך העצמי שלך הייתה תלויה בזה שהיא תרצה אותך. אליעד מציע פתרון שהוא בעצם להבין לעומק, מדוע האדם מרגיש רע כשהוא לא שווה. הוא מציע לבצע חקירה רגשית ואמיתית כדי להבין האם ... בדברים חיצוניים. איך להתגבר על תחושת חוסר ערך עצמי אחרי פרידה? אליעד מסביר שכדי להתגבר על התחושה הרעה שאחרי פרידה, האדם צריך לזהות את הסיבה האמיתית לתחושת הכאב. למשל, אם אדם אומר רע לי כי היא עזבה אותי, זו לא האמת ... לגמרי. אז אם אדם חווה תחושת נחיתות או דימוי עצמי נמוך, עליו לבדוק לעומק מה באמת מפריע לו בלהיות כלום, ולהפסיק לשקר לעצמו שזה נורא. כאשר הוא מקבל את זה, הוא חופשי לחלוטין. איך להתמודד עם פרידה מבן זוג? איך לשפר דימוי עצמי נמוך? מהי אמת ומהו שקר? איך להיות מאושר באמת? מה עושים כשמרגישים כמו כלום? ...
חרדה, פחד, למה אני מפחד? למה אני חרד? למה אני בחרדה? פחד מדחייה בזוגיות, פחד מדחייה חברתית, פחד להיפגע, חוסר ערך עצמי, איך להתמודד עם פחד? איך להתמודד עם חרדה? חרדה חברתית
חרדה, פחד, למה אני מפחד? למה אני חרד? למה אני בחרדה? פחד מדחייה בזוגיות, פחד מדחייה חברתית, פחד להיפגע, חוסר ערך עצמי, איך להתמודד עם פחד? איך להתמודד עם חרדה? חרדה חברתית
... פחד מדחייה בזוגיות, פחד מדחייה חברתית, פחד להיפגע, חוסר ערך עצמי, איך להתמודד עם פחד? איך להתמודד עם חרדה? חרדה חברתית מהם הגורמים והדרכים להתמודד עם חרדה? ההרצאה מתמקדת בניתוח של חרדה ופחד, ... לדוגמה, פחד מדחייה בזוגיות יכול להיווצר מתוך תחושת חוסר ערך עצמי או דימוי עצמי נמוך. פחדים יכולים להיות גם תוצאה של התנסויות שליליות מהעבר, כמו דחייה חברתית שגרמה לאדם להאמין כי הוא לא ראוי ... ככל שאנו מגדילים את העיוותים הקוגניטיביים, כמו חיזוק הדימוי העצמי הנמוך או הדאגה המוגזמת מהדעה של אחרים. מהו פחד מדחייה? פחד מדחייה הוא פחד מרכזי שמופיע בהרבה מערכות יחסים, ... הפנימי שלנו שמרגיש חוסר ערך. האם פחד מדחייה נוגע לערך עצמי? אליעד מסביר בצורה מעמיקה כי פחדים כמו פחד מדחייה או פחד לא להיות אהוב תלויים מאוד בתחושת הערך העצמי. אדם שמרגיש חסר ערך יפחד יותר מדחייה, משום שהוא רואה את הדחייה כהוכחה לכך שהוא לא שווה. אליעד מציין כי לעיתים אנחנו מייחסים ... אישי. הוא מדגיש כי הדרך להתמודד עם פחד זה היא להבין את הערך העצמי שלנו ולהבין שגם אם אדם דוחה אותנו, זה לא קשור לערך שלנו כיצורים אנושיים. מהי הדרך להפסיק לברוח מהפחד? ההרצאה מציינת את ...
חוסר ערך עצמי, להרגיש שאתה כלום, אגו, ענווה אמיתית, גאווה אמיתית, דימוי עצמי, הערכה עצמית, לוותר על האגו, כלום בצורת משהו, ליקוטי מוהרן ח"א ו, ליקוטי מוהרן ח"ב פב, ליקוטי מוהרן ח"ב עב
חוסר ערך עצמי, להרגיש שאתה כלום, אגו, ענווה אמיתית, גאווה אמיתית, דימוי עצמי, הערכה עצמית, לוותר על האגו, כלום בצורת משהו, ליקוטי מוהרן ח"א ו, ליקוטי מוהרן ח"ב פב, ליקוטי מוהרן ח"ב עב
חוסר ערך עצמי, להרגיש שאתה כלום, אגו, ענווה אמיתית, גאווה אמיתית, דימוי עצמי, הערכה עצמית, לוותר על האגו, כלום בצורת משהו, ליקוטי מוהרן חא ו, ליקוטי מוהרן חב פב, ליקוטי מוהרן חב עב איך אפשר להרגיש שאתה כלום ועדיין להישאר מאושר? הנושא המרכזי שאליעד כהן מתמקד בו בהרצאה זו הוא חוסר ערך עצמי, אגו, ענווה אמיתית, והקשר בין שפלות לבין אושר אמיתי. הרעיון הבסיסי הוא שבן אדם צריך לחוש שהוא כלום בצורה עמוקה ... מוהרן, בעיקר חלק א תורה ו, חלק ב תורה פב וחלק ב תורה עב. מהי ענווה אמיתית ואיך היא משפיעה על הערך העצמי? אליעד מתייחס לכתוב בליקוטי מוהרן שמסביר שצריך כל אדם למעט בכבוד עצמו ולרבות בכבוד המקום, ומסביר את משמעותו ... באמת כלום. למה בעצם האדם רוצה שיעריכו אותו? אליעד מדגים זאת בשיחה שבה אדם תוהה כיצד הוא יכול לא להעריך את עצמו, או לא לרצות שאחרים יעריכו אותו. התשובה לפי אליעד היא שהרצון להערכה נובע מהזדהות של האדם עם האגו שלו, עם התפיסה שהוא משהו. כשהאדם מזדהה עם האגו שלו, אז חשוב לו להיות משמעותי בעיני עצמו ...
חרדה חברתית, מפחד לפגוש אנשים, מפחד לפגוש מישהו שהוא יותר טוב ממני, לא רוצה לפגוש מישהו שאני מקנא בו, איך לא לקנא באנשים? איך לא להרגיש שאנשים יותר טובים ממני? רגשי נחיתות, חוסר ערך עצמי, ביטחון עצמי
חרדה חברתית, מפחד לפגוש אנשים, מפחד לפגוש מישהו שהוא יותר טוב ממני, לא רוצה לפגוש מישהו שאני מקנא בו, איך לא לקנא באנשים? איך לא להרגיש שאנשים יותר טובים ממני? רגשי נחיתות, חוסר ערך עצמי, ביטחון עצמי
... איך לא לקנא באנשים? איך לא להרגיש שאנשים יותר טובים ממני? רגשי נחיתות, חוסר ערך עצמי, ביטחון עצמי למה יש לך חרדה חברתית כשאתה פוגש אנשים שאתה מקנא בהם? אליעד כהן מסביר את המקור לחרדה חברתית דרך דוגמה מפורטת של אדם שחושש לפגוש מישהו שנתפס בעיניו כטוב ... כאשר הוא רואה את ההצלחה של האחר. הוא מיד מרגיש תחושה של נחיתות ושל חוסר ערך עצמי, כי הוא מאמין שאם למישהו יש יותר כסף ממנו, אז זה אומר שהוא עצמו פחות טוב. האם הבעיה היא בעובדות או בפרשנות שלך? אליעד מדגיש שכדי לפתור את החרדה החברתית, חייבים ...
טיפול בחרדה חברתית, מה חושבים עליי? הערכה עצמית, דימוי עצמי, לאהוב את עצמך, חרדת קהל, פחד במה, מתבייש מאחרים, לא אוהב את עצמי, חוסר ביטחון עצמי, חוסר ערך עצמי
טיפול בחרדה חברתית, מה חושבים עליי? הערכה עצמית, דימוי עצמי, לאהוב את עצמך, חרדת קהל, פחד במה, מתבייש מאחרים, לא אוהב את עצמי, חוסר ביטחון עצמי, חוסר ערך עצמי
... מה חושבים עליי? הערכה עצמית, דימוי עצמי, לאהוב את עצמך, חרדת קהל, פחד במה, מתבייש מאחרים, לא אוהב את עצמי, חוסר ביטחון עצמי, חוסר ערך עצמי האם חובה לאהוב את עצמך כדי שלא יהיה אכפת לך מה אחרים חושבים? אליעד כהן דן בשאלה מרכזית הנוגעת לטיפול בחרדה חברתית, הערכה עצמית, דימוי עצמי, אהבה עצמית, פחד במה, חוסר ביטחון עצמי וחשש מדעת אחרים. הוא מתחיל בנקודה שבה אדם סובל מכך שהוא מוטרד מאוד ממה שאנשים ... מול סמכות חיצונית בדימוי העצמי? אליעד מעלה את הנושא של סמכות פנימית וסמכות חיצונית בהקשר להערכה עצמית . הוא מסביר שאנשים שסובלים מחוסר ביטחון עצמי או חרדה חברתית נותנים לסמכות חיצונית (דעות של אנשים אחרים) כוח גדול יותר מאשר ... בחרדה חברתית? איך לשפר דימוי עצמי? האם חייבים לאהוב את עצמנו כדי להפסיק לפחד? כיצד להתמודד עם פחד במה? מהי סמכות פנימית וסמכות חיצונית? למה אכפת לי מה ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על תרופות פסיכיאטריות, הפרעת התנהגות, דימוי עצמי שלילי, הפרעות נפשיות, מחלות נפשיות, חולה במחלה נפשית, התנהגות טורדנית, ocd קשה, ערך עצמי נמוך, סכיזופרניה, בעיית התנהגות
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: חוסר ערך עצמי, איך לפתח יכולות חשיבה? איך להיות מאושר ושמח? איך לעשות יותר כסף? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לחנך ילדים? איך לנהל את הזמן? איך לפרש חלומות? איך לשפר את הזיכרון? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לשנות תכונות אופי? איך לשתול מחשבות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להתמודד עם גירושין? איך לא להישחק בעבודה? איך להצליח בזוגיות? איך ליצור אהבה? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך למצוא זוגיות? איך להאמין בעצמך? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להעביר ביקורת בונה? איך להעריך את עצמך? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לקבל החלטות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להיגמל מהימורים? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להצליח בראיון עבודה ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: חוסר ערך עצמי, איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם עצבות? כעס ועצבים? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? דיכאון? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם באמת הכל לטובה? האם הכל אפשרי? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם אפשר לדעת הכל? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש בחירה חופשית? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? אולי אנחנו במטריקס? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך נוצר העולם? האם לדומם יש תודעה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש אמת מוחלטת? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצר העולם? איך להיות מאושר? האם יש משמעות לחיים? האם המציאות היא טובה או רעה? למה לא להתאבד? מי ברא את אלוהים? למה יש רע בעולם? למה העולם קיים? בשביל מה לחיות? מה המשמעות של החיים? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש או אין אלוהים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי לחיים, קואצינג מומלץ, מאמן למציאת עבודה בתחום חוסר ערך עצמי - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3867 שניות - עכשיו 07_07_2025 השעה 08:39:49 - wesi1