אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה צמחונות ✔זמן, התהוות המציאות, חווית הזמן, שעמום, התחדשות, צמחונות, הנאה אין סופית, סיפוק, רצונות ✔ מהו אושר מוחלט והאם אפשר להשיגו? בשיחה...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
3:16:54זמן, התהוות המציאות, חווית הזמן, שעמום, התחדשות, צמחונות, הנאה אין סופית, סיפוק, רצונות
מהו אושר מוחלט והאם אפשר להשיגו?

בשיחה זו, אליעד כהן דן לעומק בנושא של האושר המוחלט, תוך בחינת ההגדרה של אושר ומה גורם לאדם להיות מאושר באמת. לפי אליעד, אושר מוחלט מוגדר כמצב שבו האדם לא רוצה יותר לשנות את מצבו, ולא חווה שום חיסרון או תחושה שמשהו חסר בחייו. אושר מוחלט מתבטא במצב שבו האדם מרגיש שהוא שלם עם המציאות בדיוק כפי שהיא.

אליעד מסביר שאנשים רבים חושבים שהאושר יגיע אליהם אם רק ישיגו משהו מסוים - כמו כסף, זוגיות, הצלחה עסקית, או כל דבר חיצוני אחר. אך לפי דבריו, גם כאשר האדם משיג את אותו הדבר שרצה, האושר שהושג אינו מוחלט, כיוון שהוא עדיין תלוי בדברים חיצוניים.

מדוע האושר החיצוני אינו מביא אושר מוחלט?

אליעד מדגיש שאושר התלוי בדבר חיצוני, כמו רכישת דירה או הצלחה כלכלית, תמיד יהיה מוגבל וזמני. הוא נותן דוגמה לאדם שרוצה לקנות בית. האדם חושב שברגע שיהיה לו בית, הוא יהיה מאושר לגמרי. אך לאחר השגת הבית, האדם מגלה שיש דברים נוספים שחסרים לו או שמפריעים לו בבית, ולכן הוא עדיין לא מאושר לחלוטין. תמיד נשאר חיסרון, ולכן האושר אינו מוחלט.

אליעד מציין גם דוגמה לזוגיות - האדם משוכנע שאם רק תהיה לו זוגיות, הוא יהיה מאושר. אך ברגע שהוא מוצא זוגיות, הוא מתחיל לראות גם את הצדדים השליליים, החסרונות והמגבלות, ולכן עדיין לא חווה אושר מלא.

מהי הדרך לאושר מוחלט לפי אליעד כהן?

לפי אליעד, הדרך היחידה להגיע לאושר מוחלט היא באמצעות הבנת המציאות לעומקה, ובאופן מוחלט. אושר מוחלט אינו תלוי בשום דבר חיצוני, אלא הוא תוצאה של מצב פנימי בו האדם אינו רוצה לשנות את המציאות כלל.

אליעד טוען שאדם יכול לחוש אושר מוחלט כאשר הוא מבין שכל דבר שמתרחש, קורה בדיוק כפי שהוא צריך לקרות, ללא טעויות או חוסרים. במצב כזה, האדם לא מתלונן, לא רוצה לשנות את מה שקורה, ולכן הוא שלם ומאושר לחלוטין עם כל מה שקורה לו ועם כל המציאות סביבו.

האם אפשר להיות מאושר באופן מוחלט ללא שום חיסרון?

אליעד כהן מדגיש שהשאלה האם אפשרי להגיע לאושר מוחלט היא שאלה מרכזית וחשובה. הוא מבהיר שאכן קיימת אפשרות כזו, אך לשם כך האדם צריך לשנות את התפיסה שלו לגבי המציאות לחלוטין. אדם צריך להבין שכל חיסרון שהוא חווה הוא תוצר של הרצונות שלו, ולכן עליו לשאוף למצב שבו הוא אינו רוצה שום דבר מעבר למה שיש לו כרגע.

אליעד מסביר שגם האדם המאושר ביותר לכאורה תמיד יש לו דברים שהוא רוצה לשנות במציאות, ולכן אינו מאושר באמת באופן מוחלט. על מנת להגיע לאושר מוחלט, האדם צריך להשתחרר מהרצונות שלו, לא באופן שטחי, אלא מתוך הבנה עמוקה של המציאות, שבה כל דבר שקורה, טוב או רע, הוא חלק מהשלמות הכללית של הקיום.

איך להבין את המציאות בצורה שתוביל לאושר מוחלט?

אליעד ממליץ לאדם לשאול שאלות יסודיות לגבי המציאות עצמה, ולחקור לעומק מהי האמת של כל הדברים. הוא מדגיש שהבנה עמוקה של המציאות מתרחשת כאשר האדם מפסיק להיאבק במציאות ולהתנגד לה. לדוגמה, כאשר אדם חווה אירוע קשה, אם יבין לעומק מדוע אותו אירוע התרחש, יוכל להגיע לשלווה פנימית ולראות את המציאות כשלמה, וכך לחוות אושר מוחלט.

לדברי אליעד, ברגע שאדם חווה הבנה מוחלטת של המציאות, הוא מאושר ללא תלות בשום דבר חיצוני. האושר המוחלט נובע מכך שהאדם אינו מנסה לשנות את מה שלא ניתן לשנות, ומבין לעומק שכל אירוע הוא מושלם בדיוק כפי שהוא מתרחש.

מדוע אנשים מתקשים להגיע לאושר מוחלט?

אליעד מציין שהקושי המרכזי של אנשים בהגעה לאושר מוחלט נובע מכך שהאדם מנסה כל הזמן להשיג דברים חיצוניים מתוך אמונה שהשגתם תביא לו אושר. אך כאשר האדם מקבל את אותם דברים, הוא מגלה שהאושר עדיין לא הגיע במלואו. הדבר מוביל למעגל אינסופי של רצונות וחוסר שביעות רצון.

הוא מסביר שהאדם חי באשליה שאושר הוא מצב של קבלת כל מה שהוא רוצה, בעוד שהאושר האמיתי והמוחלט הוא מצב שבו הוא לא צריך לקבל שום דבר מעבר למה שכבר קיים.

כיצד להשתחרר מהסבל ולחוות אושר מוחלט כבר עכשיו?

אליעד מציע פתרון פשוט אך עמוק: האדם צריך לנסות לקבל את המציאות בדיוק כפי שהיא, ללא תלונות וללא התנגדות. ברגע שהוא יצליח לעשות זאת, יפסיק להרגיש שחסר לו משהו, וכתוצאה מכך יחווה אושר מוחלט. האושר הוא מצב תודעתי שבו אין שום התנגדות למציאות הנוכחית, גם אם היא נראית קשה או בלתי רצויה.

אליעד מדגיש שלשם כך האדם צריך לחקור לעומק את המנגנונים של התודעה, להבין מדוע הוא מתנגד למציאות, ומה בדיוק גורם לו סבל. כאשר האדם מבין את המנגנונים הללו, הוא מפסיק לסבול וחווה אושר מוחלט ללא תנאים.
מתוך אמונה הצלחה כלכלית כל מה שקורה לשאוף הרגשה שלילי אושר באמת שלמות פשוט מוחלטת אנשים אין סוף אין סופי אכילת בשר הוויה המציאות הנאה הנאה אין סופית הרגשה הרגשה של הזמן הרגשה של זמן הרגשת הרגשת הזמן הרגשת זמן התחדשות חוויה חוויות חווית חווית הזמן חווית זמן טבעונות לאכול בשר מימד הזמן מציאות מרחב הזמן סיפוק ציר הזמן צמחונות צמחונים קרניבורים רגש רגשות רצון רצונות שעמום תחושה תחושה של הזמן תחושה של זמן תחושות תחושת תחושת הזמן תחושת זמן
תרופות נגד חרדה, תרופות נגד דיכאון, תרופות פסיכיאטריות, גארי יורופסקי, צמחונות, בעד אכילת בשר, נגד אכילת בשר, בחירה חופשית של תינוק, תודעה של תינוק, נגד צמחונות, בעד צמחונות
... נגד חרדה, תרופות נגד דיכאון, תרופות פסיכיאטריות, גארי יורופסקי, צמחונות, בעד אכילת בשר, נגד אכילת בשר, בחירה חופשית של תינוק, תודעה של תינוק, נגד צמחונות , בעד צמחונות מדוע תרופות נגד חרדה ודיכאון אינן פתרון אמיתי לבעיות נפשיות? אליעד כהן מסביר כי תרופות נגד חרדה, דיכאון ותרופות פסיכיאטריות שונות אינן יכולות לספק פתרון אמיתי ויציב לבעיות ... אם אין לו יכולת פיזית לשנות את המצב. מה הטעות של גארי יורופסקי בטענתו נגד אכילת בשר? אליעד מתייחס להרצאות של גארי יורופסקי, פעיל מוכר נגד אכילת בשר, ואומר שטענותיו אינן מוחלטות. גארי טוען שאכילת בשר היא פעולה לא טבעית לאדם משום שהגוף שלו אינו מותאם לכך, ושהאדם הוא לא טורף טבעי. אליעד שולל את הטענה הזאת ומסביר שאין שום הוכחה שמערכת הגוף האנושי אמורה להיות מותאמת באופן ... אחרי שהבעיה כבר חלפה. האם תרופות נגד חרדה עובדות? האם תינוק חסר אונים? האם אכילת בשר טבעית לאדם? מה הטעות של גארי יורופסקי? איך לפתור בעיות בצורה נכונה? ...
צמחונות, טבעונות, אכילת בשר, סאדיזם, לא לאכול בשר, למה כן לאכול בשר? צער בעלי חיים, דומם מדבר, התעללות בחלשים, התעללות בחסרי ישע, התאכזרות לבעלי חיים, התעללות בבעלי חיים
צמחונות, טבעונות, אכילת בשר, סאדיזם, לא לאכול בשר, למה כן לאכול בשר? צער בעלי חיים, דומם מדבר, התעללות בחלשים, התעללות בחסרי ישע, התאכזרות לבעלי ... בבעלי חיים למה אנשים בוחרים להיות צמחוניים? הדיון מתחיל בכך שלעיתים קרובות נשאלת השאלה מה הסיבה שמניעה אנשים לבחור בצמחונות. אליעד מסביר את השאלות והמחשבות שנעשות בתוך ראשו של אדם צמחוני. ישנם אנשים אשר לא אוכלים בשר בגלל שהם חשים שעליהם לשמור על איזון אישי או רוחני. למשל, אדם עשוי להרגיש טוב יותר כאשר הוא מקבל את ההחלטה שלא לאכול בשר, כי זה יכול להיות קשור לתחושת משמעות או שליטה על חייו. האם צמחונות באמת קשורה לדאגה לבעלי חיים? הסוגיה המהותית שנדונה היא האם צמחונות נובעת רק מתוך רצון לא להזיק לבעלי חיים, או האם יש פה עניין אישי יותר של דימוי עצמי. אחד מההסברים הוא שצמחונים לא רוצים לראות את עצמם כרעים, כלומר, הם אינם רוצים להיות שותפים לפשע של הרג ... עצמם. מהם המניעים האישיים מאחורי בחירת צמחונות? אליעד מציין כי לעיתים אנשים בוחרים בצמחונות לא מתוך דאגה כנה לבעלי חיים, אלא משום שמדובר בהימנעות מכאב נפשי אישי. הרבה ... רגשית. כלומר, האכילה של בשר גורמת לאדם הצמחוני להיזכר בכאב או סבל שהוא עצמו חווה בחיים, ולכן הוא בוחר להימנע מהאכילה כדי לא ... את התחושות הללו מחדש. האם באמת אין מקום לאכול בשר? הדיון נוגע גם בשאלה האם יש מקום אמיתי להימנע לחלוטין מאכילת בשר או שלא מדובר בתוצאה של רגשות אשם. אליעד מציין כי ישנן תרבויות רבות בהן אכילת בשר נתפסת כחלק בלתי נפרד מהקיום האנושי, ואילו צמחונות או טבעונות נתפסות לעיתים כסטייה. הוא מדגיש כי יש צורך במודעות עצמית גבוהה כדי להימנע מאכילת בשר מתוך חשיבה שזו הדרך להימנע מהכאב, ולא מתוך תוצאה של רגשות אשם. הקשר בין צמחונות לדימוי עצמי מעניין לציין כי לא כל הצמחונים עושים זאת מתוך דאגה לבעלי חיים. אליעד מסביר שבחלק מהמקרים הצמחונים פשוט רוצים להימנע מהסבל הפנימי שלהם, ולכן בוחרים להימנע מאכילת בשר. ישנם אנשים שמרגישים שצמחונות היא דרך לשדר לעצמם ולהציג לעולם שהם טובים יותר, שהם לא פוגעים במישהו אחר, ... דרך להימנע מהרגשות של אני אדם רע. האם הצמחונות קשורה גם לפחד מעונש או לתחושת אשם? אליעד טוען כי לא תמיד הצמחונות נובעת רק מרצון להימנע מלהתעלל בבעלי חיים. לעיתים, מדובר במעין מנגנון הגנה ... אנשים שמרגישים שהם שותפים לפשע על ידי אכילת בשר, וכך הם בוחרים להימנע מכך על מנת לא להתמודד עם רגשות האשם שמציפים אותם. כיצד ... מהם המניעים האישיים מאחורי בחירת צמחונות? האם
צביעות צמחונית, צביעות טבעונית, אלימות צמחונית, צמחונות ואלימות, הרוצח הראשון, סיפורי התנך, סיפור קין והבל, אכילת בשר, צער בעלי חיים, התאכזרות לבעלי חיים, רחמנות, אכזריות
... צמחונית, צביעות טבעונית, אלימות צמחונית, צמחונות ואלימות, הרוצח הראשון, סיפורי התנך, סיפור קין והבל, אכילת בשר , צער בעלי חיים, התאכזרות לבעלי חיים, רחמנות, אכזריות מהי הצביעות הצמחונית והטבעונית? במהלך ההרצאה, אליעד מתאר את הצביעות הצמחונית והטבעונית, תוך שהוא מתאר את המניפולציות השונות בהן נעשה שימוש על מנת להציג את הצמחונים והטבעונים בעין חיובית יותר. דוגמה אחת לכך היא הפוסט שנפיץ ברשתות החברתיות על סיפור קין והבל בתנך. בפוסט, נטען כי קין, שהביא פירות וירקות כקורבן לאלוהים, היה הצמחוני הראשון, ואלוהים העדיף את הבשר של הבל. הבעיה, אליעד מציין, היא שבפרשנות כזו, טמון תהליך של שינוי והעיוות של משמעות הפסוקים כדי להראות את הצמחונות באור חיובי, תוך התעלמות מהקשר הרחב יותר של הסיפור. מהו סיפור קין והבל ... במהלך ההרצאה, אליעד מתאר את הדרך בה סיפור זה שונה ומסולף כדי להתאים לרעיון הצמחוני. כיצד נערך שינוי בהבנת הפסוקים? אליעד מסביר כי ציטוט הפסוקים מהתנך, כפי שהם מופיעים בפוסט ברשת, מציג את הסיפור בצורה מעוותת. למשל, נאמר כי קין היה הצמחוני הראשון משום שהוא בחר להקריב פירות וירקות, בעוד שלפי הפסוקים המקוריים, לא מדובר בכלל בבחירה אידיאולוגית של קין להיות צמחוני, אלא פשוט בקורבן שהוא הביא לאלוהים. ההרצאה מבהירה שצמחונות או טבעונות אינן בהכרח הבחירות הדתיות המובילות בסיפור המקראי, ושהפרשנות המודרנית של המילים במטרה להציג את צמחוניותה של הדמות מציגה עיוות מהותי. האם ניתן להניח שמי שמרחם על בעלי חיים הוא צמחוני? אחת השאלות שנשאלות במהלך ההרצאה היא האם הצמחונות בהקשר של סיפור קין והבל נובעת מרחמים על בעלי חיים. אליעד טוען כי המניפולציה הזו אינה בהכרח נכונה, משום שאין שום הוכחה לכך שקין היה צמחוני או שהכוונה שלו היתה להימנע מאכילת בעלי חיים או להימנע מפגיעות בהם. הקשר בין רחמים על בעלי חיים לבין צמחונות או טבעונות, כפי שמוצג לעיתים בתנך, לא בהכרח מבוסס על עקרונות מוסריים מודרניים, אלא על ... ופולחניים שהיו נהוגים בזמן כתיבת הספרים המקראיים. מהן המניפולציות על משמעות הצמחונות בתנך? אליעד ממשיך ומסביר כיצד ניתן להציג מניפולציות נוספות כדי להטות את ... נוסף בהבנת המילים וההקשרים, כאשר הכוונה לפרש את הפסוקים בהתאם לרעיונות של צמחונות או טבעונות לא תמיד מבוססת על קריאה ישירה של הטקסט המקראי. כך לדוגמה, יש המפרשים את הקרב בין קין לבל כמאבק אידיאולוגי בין הצמחונות והאכזריות, אך למעשה מדובר בסיפור שמדבר על הבחירות האישיות של הדמויות, ולא על תיאור של עקרונות מוסריים או אורח חיים דתי. האם יש קשר בין סיפור קין והבל לצמחונות? לבסוף, אליעד מסכם את ההרצאה בכך שהסיפור המקראי על קין והבל לא מספק שום ראיה לכך שהתנך מקדם עקרונות של צמחונות או
צמחונות, להיות צמחוני, אכילת בשר, קניבליזם, קניבלים, אכזריות, לחיות כמו חיה, רגשות של צמחים, רגשות של דומם
צמחונות, להיות צמחוני, אכילת בשר , קניבליזם, קניבלים, אכזריות, לחיות כמו חיה, רגשות של צמחים, רגשות של דומם האם בריאות היא סיבה אמיתית להיות צמחוני? אחת השאלות המרכזיות בדיון על צמחונות היא האם באמת ניתן להצדיק אותה משיקולי בריאות. אליעד מסביר באופן מפורט שאם אדם בוחר להיות צמחוני רק מתוך שיקולי בריאות, הרי שזוהי החלטה לא הגיונית. הסיבה היא שאין שום דבר אבסולוטי בבריאות שאומר ... ההגיוני הוא לא להימנע מבשר לחלוטין אלא לאכול אותו במינונים ובצורות מסוימות המתאימות לבריאות. לכן אדם שטוען שהוא צמחוני מטעמי בריאות בלבד אינו בהכרח מודע או מבין לגמרי את ההיגיון של ההחלטה שלו. האם צמחונות באמת קשורה לתנאי הגידול של בעלי החיים? נושא נוסף שעולה בהרצאה הוא התנאים שבהם מגדלים את בעלי החיים. אליעד מדגיש שמי שבוחר בצמחונות בגלל אכזריות כלפי בעלי חיים צריך להפריד בין אכילת הבשר עצמה לבין התנאים בהם מגדלים את החיות. אם הטענה נגד אכילת בשר קשורה רק לתנאים הקשים בגידול החיות, אז הפתרון המתבקש הוא לא להפסיק לחלוטין לאכול בשר, אלא לדרוש תנאי גידול טובים יותר. מי שמפסיק לחלוטין לאכול בשר לא יכול לטעון שזה בגלל התנאים, כי אם התנאים היו משתפרים הוא היה יכול להמשיך לאכול בשר. לכן אליעד מדגיש שהסיבה לצמחונות אינה קשורה באמת לתנאי הגידול, אלא למשהו עמוק יותר כמו רגשות הזדהות או תחושת אשמה. האם יש באמת הבדל ... מקניבליזם גם בגלל הזדהות, כלומר, לא היינו רוצים שיאכלו אותנו, ולכן אנחנו מזדהים עם הסבל של האדם האחר. מה ההיגיון באכילת בשר לפי התבוננות בטבע? אליעד מציע נקודת מבט נוספת, שאם האדם לא יודע מה עליו לעשות - האם להיות צמחוני או לא - הוא יכול לבדוק מה קורה בטבע. בטבע, בעלי חיים אוכלים אחד את השני לצורך הישרדות, לא מתוך אכזריות לשמה. מכאן שההיגיון באכילת בשר יכול להיות מוצדק אם זה נעשה לצורך קיום הישרדותי, ולא למטרות אחרות של עינוג עצמי בלבד. הוא מחדד שהאדם בטבעו לא בנוי רק לדברים מסוימים, אבל הוא מסוגל להסתגל לדברים רבים כמו טיסה במטוסים, ולכן הטענה שהאדם לא בנוי לאכול בשר אינה נכונה. האם אדם שאינו מבין את סיבותיו לצמחונות עלול לטעות בדברים נוספים? אליעד מדגיש נקודה חשובה נוספת בהרצאה: אדם שלא מבין את ההיגיון שעומד מאחורי הבחירה שלו להיות צמחוני, ככל הנראה לא מבין את עצמו גם בתחומים אחרים בחיים. לדבריו, צמחונות ללא מודעות מלאה לסיבות שעומדות מאחוריה, היא סימפטום לבעיה רחבה יותר של חוסר הבנה והיגיון, שיכול להשפיע גם על תחומים אחרים בחיים. כלומר, הבעיה אינה בעצם הצמחונות, אלא בכך שהאדם חי בתחושה או רגש ללא הבנה מלאה של הסיבות האמיתיות שמניעות אותו, מה שמוביל לטעויות גם בתחומים אחרים. מה הקשר בין אכילת בשר ליחסי מסחר ומלחמות בין בני אדם? לבסוף, אליעד משווה בין הציד בטבע לבין יחסים בין בני אדם במסחר או ... הוא רק ברמת ההסכמה ובצורה שבה זה נעשה. האדם אינו יכול להתנתק לחלוטין ממעגל זה, ולכן אין כאן הבדל מוסרי משמעותי בין אכילת בשר לבין כל אינטראקציה אחרת שיש בה ניצול משאבים או אנשים אחרים. למה להיות צמחוני? האם אכילת בשר מוסרית? האם צמחים מרגישים כאב? מה רע בקניבליזם? האם האדם בנוי לאכול בשר? מה ההיגיון של צמחונות? האם האדם הוא יצור טורף? ...
צמחונות, קניבלזים, קניבלים, אכילת בשר, לאכול בשר, צער בעלי חיים, התאכזרות לבעלי חיים, להיות צמחוני, אכזריות, רחמנות, לרצוח, מחבל מתאבד, התעללות בבעלי חיים, להתאכזר, להיות אכזרי, הזדהות רגשית
צמחונות, קניבלזים, קניבלים, אכילת בשר, לאכול בשר, צער בעלי חיים, התאכזרות לבעלי חיים, להיות צמחוני, אכזריות, רחמנות, לרצוח, מחבל מתאבד, התעללות בבעלי חיים, להתאכזר, להיות אכזרי, הזדהות רגשית למה אנשים בוחרים להיות צמחונים? אליעד פותח את השיחה בשאלה מדוע אנשים בוחרים לא לאכול בשר, ומנסה להבין את ההיגיון שמאחורי ההחלטה. הוא מתחיל בטענה שיש כאלו שאומרים שהם לא אוכלים בשר כי פשוט לא טעים להם. הוא מסביר שהטיעון הזה לא באמת קשור לצמחונות, כי הרי אם מדובר רק בטעם, אפשר תמיד להכין את הבשר בצורה אחרת, כמו קציצות או תבשילים טעימים יותר. לטענתו, עניין הטעם אינו סיבה אמיתית לא לאכול בשר. האם לאכול בשר זה להכניס אנרגיית מוות לגוף? אחת הטענות המרכזיות שאליעד מנתח בהרצאה היא הטענה שכשאוכלים בשר, מכניסים לגוף אנרגיה של משהו מת. המשתתפת אומרת שמבחינתה, להכניס לגוף משהו שמת או משהו שהיה פעם יצור חי זו פעולה לא ... שהרתיעה היא בעיקר רגשית ולא בהכרח הגיונית, ומצביע על כך שההחלטה להימנע מאכילת בשר היא החלטה שנובעת בעיקר מתוך הזדהות רגשית ולא מחשיבה הגיונית טהורה. למה אנשים לא מוכנים לפגוע בחיות, אך כן מוכנים ... מאחרים יותר ממה שהיא באמת צריכה כדי לשרוד. אליעד מנסה להראות שההחלטה לא לאכול בשר נובעת בעצם מחוסר רצון לחוות אשמה או סבל, ולא בהכרח מתוך דאגה אמיתית לחיה. האם יש הבדל מוסרי בין הריגת בעל חיים לבין ... עיקרון מוסרי או הגיוני מוחלט. מה הקשר בין רגישות לסבל לבין ההחלטה להיות צמחוני? אליעד מציין שאנשים שבוחרים בצמחונות עושים זאת לעיתים מתוך רגישות גבוהה לסבל של בעלי חיים. אך לדעתו, אותה רגישות גורמת לכך שאותם אנשים סובלים יותר ... זאת משום שהמוח רגיל להזדהות עם סבל והוא עושה זאת אוטומטית בכל מקום. איך צמחונות משפיעה על ההתפתחות הרוחנית? אליעד מסביר שצמחונות נחשבת לפעמים לחלק מהדרך הרוחנית, משום שמי שרגיש לסבל ונמנע מלאכול בשר הופך להיות רגיש יותר גם לסבל של עצמו. הוא מדגיש שככל שאדם רגיש יותר לסבל, הוא סובל יותר בעצמו, ולכן הוא גם מתקשה יותר להיות מאושר באמת. בכך הוא מראה שצמחונות אמנם מצטיירת כאידיאל של חמלה, אך בפועל היא יכולה להוביל לסבל נפשי רב יותר. מהי המשמעות הרוחנית של היכולת לפגוע ... רגשית, הוא מגביל את היכולת שלו להשתחרר באמת מבחינה רוחנית. לכן, היכולת לאכול בשר או לפגוע באחר, מבלי לחוש הזדהות רגשית מופרזת, היא דווקא ביטוי של חופש נפשי גדול יותר. למה אנשים הופכים להיות צמחונים? האם אכילת בשר היא אכזרית? האם לאכול חיות שמתו באופן טבעי זה מוסרי? האם צמחונות מגבירה רגישות לסבל? מה הקשר בין צמחונות והתפתחות רוחנית? האם הזדהות רגשית גורמת לסבל נפשי? למה אנשים נרתעים מלאכול מתים? ...
צמחונות, טבעונות, הפצת צילומים פוגעניים ברשת, אכילת בשר, בודהיזם, לאכול בשר על האש, להיות צמחוני, טוב לאכול בשר, רע לאכול בשר, נפגעות אונס, הדרך של אליעד, פגיעה בפרטיות, דרכים רוחניות
צמחונות, טבעונות, הפצת צילומים פוגעניים ברשת, אכילת בשר, בודהיזם, לאכול בשר על האש, להיות צמחוני, טוב לאכול בשר, רע לאכול בשר, נפגעות אונס, הדרך של אליעד, פגיעה בפרטיות, דרכים רוחניות
צמחונות, טבעונות, הפצת צילומים פוגעניים ברשת, אכילת בשר, בודהיזם, לאכול בשר על האש, להיות צמחוני, טוב לאכול בשר, רע לאכול בשר, נפגעות אונס, הדרך של אליעד, פגיעה בפרטיות, דרכים רוחניות מה הבעיה באכילת בשר ומה הקשר שלה לדרך הרוחנית של אליעד כהן? ההרצאה עוסקת במגוון נושאים שקשורים לתפיסות רוחניות ומוסריות בנוגע לאכילת בשר, צמחונות, טבעונות, פגיעות פרטיות ועוד. במהלך השיחה, אליעד כהן משתף את התפיסה האישית שלו, ומדבר על הכוונה מאחורי פעולותיו, ללא קשר למה שצופים או מאזינים עשויים להבין מהם. אליעד מסביר את חשיבות הבחירה האישית, וכיצד הוא מבקש לפרק את המחויבות המובלעת לעקרונות מסוימים, כמו אי אכילת בשר או חיים צמחוניים. הוא מציין כי לא מדובר במסר מוסרי או חינוכי, אלא בהזדמנות לבדוק את הסיבות שמאחורי הפעולות שלנו, האם הן באמת נובעות מתוך ... כל פעולה שמבוססת על סיבה מסוימת מצמצמת את החופש לבחור, וזהו דבר שמגביל את האדם ומעוות את חוויתו. מה הסיבות שמובילות אנשים לבחור באורח חיים צמחוני או טבעוני? אליעד מציין שלאנשים יש סיבות רבות לכך שהם בוחרים שלא לאכול בשר, אך לא תמיד יש לכך קשר עם אידיאולוגיה או תפיסה מוסרית. חלק מהאנשים בוחרים בכך מתוך רצון לעזור לבעלי החיים, ויש כאלה שמרגישים ... אוכל בשר או לא, אלא איך אתה תופס את עצמך ואת הפעולות שאתה עושה. מה הקשר בין אוכל למוסריות ואידיאולוגיה? השיחה חושפת את הקשר שבין הפעולה של אכילת בשר לבין האידיאולוגיה שמובילה אליה. אליעד טוען כי לא מדובר בבעיה מוסרית או מוסריות טהורה - אם אתה בוחר לא לאכול בשר, יש סיבה מאחורי זה, ואם אתה בוחר לאכול בשר, גם יש סיבה מאחורי זה. הוא מציין כי כל פעולה שמבוססת על סיבה היא פעולה שמצמצמת את החופש שלך, ולכן לא נכון להימנע מדברים רק כי הם נתפסים כרעים מבחינה אידיאולוגית או מוסרית. אם מישהו בוחר לא לאכול בשר כי הוא מרחם על בעלי החיים, זו החלטה לגיטימית, אבל על האדם לשאול את עצמו למה הוא חושב שהוא טוב יותר מאחרים רק בגלל שהוא לא אוכל בשר. האם יש אידיאולוגיה מאחורי אכילת בשר או צמחונות? לאליעד כהן אין אידיאולוגיה ספציפית שמניעה את הדיון על אכילת בשר. הוא מתאר את הבחירה לאכול בשר כאפשרות אישית, אשר לא בהכרח קשורה לאידיאולוגיה רוחנית או מוסרית. הוא מציין כי כשאדם אוחז בעמדה מוסרית או אידיאולוגית, הוא בעצם ... כל פעולה היא הזדמנות לבדוק האם אתה פועל מתוך חובה או מתוך רצון חופשי ואותנטי. המטרה היא לשאול את עצמך שאלות עמוקות יותר על מניעיך ותודעתך. צמחונות וטבעונות רוחניות והבחירה החופשית הסיבות לאכילת בשר האם אכילת בשר נחשבת לרעה? ההבנה העצמית והמעשים המוסריים השפעת אידיאולוגיה על בחירות אישיות ...
חוקי הרגשות, איך להכיל רגש? איך לתחזק רגש? למה לשנוא מישהו? למה לאהוב מישהו? למה טוב לשנוא? למה טוב לכעוס? למה טוב להתאכזר? למה טוב לפחד? למה טוב להרגיש רע? צמחונות, אכילת בשר
חוקי הרגשות, איך להכיל רגש? איך לתחזק רגש? למה לשנוא מישהו? למה לאהוב מישהו? למה טוב לשנוא? למה טוב לכעוס? למה טוב להתאכזר? למה טוב לפחד? למה טוב להרגיש רע? צמחונות, אכילת בשר
... לאהוב מישהו? למה טוב לשנוא? למה טוב לכעוס? למה טוב להתאכזר? למה טוב לפחד? למה טוב להרגיש רע? צמחונות, אכילת בשר למה אי אפשר לתחזק רגש אחד לאורך זמן? אליעד כהן מסביר שכדי להבין איך הרגשות שלנו ... לקצה אחד של הספקטרום הרגשי יגביל את טווח הרגש הכולל של האדם. כיצד התופעה הזאת מתבטאת בנושא צמחונות ואכילת בשר? אליעד משתמש בדוגמה של צמחונות ואכילת בשר כדי להמחיש את התופעה הזאת. הוא מתאר מקרה של אדם שמבטא חמלה ורחמנות מוגזמת כלפי בעלי ... לשנוא מישהו? איך להכיל רגשות שליליים? למה אי אפשר להרגיש רק טוב? מה הקשר בין אהבה לשנאה? למה צמחונות יוצרת שנאה לבני אדם? איך לשלוט ברגשות שלי? מהם חוקי הרגשות? ...
צמחונות, אכזריות, אדם, בהמה, רובוט, דומם, צומח, רגשות, נשמה, תודעה, הזדהות רגשית
צמחונות, אכזריות, אדם, בהמה, רובוט, דומם, צומח, רגשות, נשמה, תודעה, הזדהות רגשית
צמחונות, אכזריות, אדם, בהמה, רובוט, דומם, צומח, רגשות, נשמה, תודעה, הזדהות רגשית מה הקשר בין צמחונות לאכזריות? ההרצאה עוסקת בשאלות מוסריות שמלוות את ההתמודדות עם נושא הצמחונות והיחס בין בני אדם, בעלי חיים, דומם וצומח. הנושא נוגע גם לשאלת האכזריות והשפעתה על הבחירות שלנו. אחת השאלות המרכזיות שמועלות היא מהי אכזריות, ... שמזמינות את המאזין להרהר בהן ולהביא פתרונות אישיים לכל אחד מהמושגים שהוזכרו. הצמחונות לא רק שואלת מהו האכזריות, אלא גם את השאלה העמוקה יותר על משמעות החיים, החיבור הרגשי שלנו עם יצורים חיים אחרים, ואיפה עובר הגבול שלנו. צמחונות אכזריות ההבדל בין חיים לדומם מהי תודעה? הזדהות רגשית עם בעלי חיים רגשות של רובוטים ...
הימנעות מאכילת בשר, לצמצם את הסבל, בודהיזם, להתאכזר על חלשים, לחסוך סבל, לסבול כמה שפחות, אכזריות על חלשים, צמחונות, אכילת בשר, התעללות בבעלי חיים, לסבול פחות, לא לאכול בשר
הימנעות מאכילת בשר, לצמצם את הסבל, בודהיזם, להתאכזר על חלשים, לחסוך סבל, לסבול כמה שפחות, אכזריות על חלשים, צמחונות, אכילת בשר, התעללות בבעלי חיים, לסבול פחות, לא לאכול בשר
... מאכילת בשר, לצמצם את הסבל, בודהיזם, להתאכזר על חלשים, לחסוך סבל, לסבול כמה שפחות, אכזריות על חלשים, צמחונות, אכילת בשר, התעללות בבעלי חיים, לסבול פחות, לא לאכול בשר מהי גישת אליעד כהן בנוגע לאכילת בשר ולצמצום סבל? אליעד כהן בוחן את נושא אכילת הבשר בהקשר מוסרי ורגשי, תוך התמקדות בקשר בין סבל, אכזריות והזדהות עם בעלי חיים. הוא עוסק בשאלות של מוסריות, צמחונות, והתעללות בבעלי חיים, ומנסה להבין מדוע יש אנשים שאוכלים בשר למרות שהם מודעים לסבל שנגרם לבעלי החיים. הוא מציין כי אחת הסיבות המרכזיות שמניעות אנשים לא לאכול בשר היא ההזדהות עם הסבל של בעלי החיים. כאשר אדם רואה את הסבל שנגרם לבעלי החיים כתוצאה מאכילת בשר, הוא עשוי להימנע לאכול בשר מתוך רצון לצמצם את הסבל. אליעד מציין שזו סוג של הזדהות רגשית: אם אני רואה שהחיה סובלת, זה עושה לי תחושות רעות. עם זאת, אליעד מציין שזו לא הסיבה היחידה לכך שאנשים בוחרים לא לאכול בשר. יש אנשים שבוחרים להימנע מאכילת בשר לא רק בגלל חווית הסבל של בעלי החיים, אלא גם בגלל היתרונות הבריאותיים או האישיים שנלווים לכך. הוא מציין כי כל אדם שיחליט לא לאכול בשר עשוי לעשות זאת ממגוון סיבות, ולכן לא כל אדם שבוחר להיות צמחוני עושה זאת מתוך הזדהות עם בעלי החיים. בהקשר של הצורך לאכול בשר, אליעד מציין שייתכן שיש אנשים שאינם אכפת להם מהסבל של בעלי החיים, אך הם אוכלים בשר בשל יתרונות אחרים, כמו טעם, נוחות או צורך תזונתי. הוא לא מציע פתרון חד משמעי לשאלה האם על אדם להימנע מאכילת בשר, אלא מציין שזו שאלה מוסרית שדורשת את ההתמודדות האישית של כל אדם עם עקרונותיו וערכיו. האם יש סתירות פנימיות בהתנהלות של אנשים המובילים אותם לאכול בשר למרות שהם מודעים לסבל שנגרם לחיות? אליעד מתאר את התנהלותם של אנשים לעיתים כסתירות פנימיות. הוא מציין כי לעיתים אדם שצורך בשר לא בהכרח משדר עקרונות מוסריים עקביים, וייתכן שהוא עוסק באכילת בשר תוך כדי שהוא לא רוצה לראות את הסבל של בעלי החיים. דוגמה לכך היא כאשר אדם אומר שהוא לא אכפת לו להתעלל בבעלי חיים, אך במקביל ... גם רוצים לחיות בצורה נוחה? אליעד מציין כי מניעת סבל עשויה להוביל לסבל חדש, והשאלה היא כיצד לאזן את הסבל שבני אדם יוצרים על ידי אכילת בשר לבין המטרה של צמצום סבל. אליעד מעלה את רעיון האופטימיזציה, לפיו אנשים תמיד מחפשים לצמצם את הסבל שהם חווים על ידי מקסום טובת ... סבל באופן מוחלט, משום שכל פעולה גורמת למידה של סבל, וכשנמנעים מסבל אחד, לעיתים יוצרים סבל אחר. האם קיימת סיבה מוסרית ורגשית לצמחונות על בסיס סבל בעלי החיים? אליעד מציין כי יש אנשים שבוחרים להיות צמחונים מתוך מניע מוסרי ורגשי. הם לא רוצים לגרום סבל לבעלי חיים ולכן נמנעים מאכילת בשר. במקרים אלו, הצמחונות נובעת מתוך הזדהות עם החיות והסבל שלהן. אליעד גם מדבר על האתגר שבאיזון בין ההימנעות מאכילת בשר לבין השאלה אם זהו פתרון טוב יותר או רע יותר מבחינת חיים בני אדם. מה המשמעות המוסרית של התנהגות אכזרית כלפי חלשים? נושא נוסף ... אתה לא רוצה שיתעללו בך, למה אתה פוגע באחרים? בכך הוא מדגיש את הדינמיקה המוסרית שמאחורי ההתנהלות האנושית בנוגע לפגיעות בחלשים. צמחונות אכילת בשר סבל בעלי חיים מוסריות אכילה הימנעות מאכילת בשר אכזריות כלפי חלשים ...
צמחונות, טבעונות, התאכזרות לבעלי חיים, אכילת בעלי חיים, צער בעלי חיים, מוסריות אוניברסאלית, מה מוסרי? מה לא מוסרי?
צמחונות, טבעונות, התאכזרות לבעלי חיים, אכילת ... לא מוסרי? מהם עקרונות המוסריות הקשורים לצמחונות וטבעונות? במהלך השיחה נדונה השאלה אם כל התנהגות שמקורה בצרכים אנושיים, כמו אכילת בשר או שימוש במוצרי בעלי חיים, מהווה ... כל אדם צריך להחליט בעצמו מה טוב בעיניו. צמחונות וטבעונות צער בעלי חיים מה מוסרי ומה לא ... להחליט מה טוב לו? מהו המוסריות הקשורה בצמחונות וטבעונות? בשיחה על צמחונות, טבעונות, התאכזרות לבעלי חיים, אכילת ... האם כל התנהגות שמקורה בצרכים אנושיים, כמו אכילת בשר או שימוש במוצרי בעלי חיים, מהווה ... מהם גבולותיו האישיים במובנים כאלה ואחרים. צמחונות וטבעונות צער בעלי חיים מוסריות ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על זמן, התהוות המציאות, חווית הזמן, שעמום, התחדשות, צמחונות, הנאה אין סופית, סיפוק, רצונות
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: צמחונות, איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם לחץ? דיכאון? כעס ועצבים? איך להתמודד עם בדידות? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם עצבות? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: צמחונות, איך לעשות יותר כסף? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לפרש חלומות? איך לחנך ילדים? איך לנהל את הזמן? איך ליצור אהבה? איך למצוא זוגיות? איך לשפר את הזיכרון? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להיגמל מהימורים? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לקבל החלטות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להאמין בעצמך? איך להעביר ביקורת בונה? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להעריך את עצמך? איך להצליח בזוגיות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לא להישחק בעבודה? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להצליח בראיון עבודה? איך לשנות תכונות אופי? איך להתמודד עם גירושין? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להיות מאושר ושמח? איך לשתול מחשבות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם אפשר לדעת הכל? האם יש בחירה חופשית? האם הכל אפשרי? מי ברא את אלוהים? איך להיות הכי חכם בעולם? למה יש רע בעולם? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך להיות מאושר? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? למה העולם קיים? אולי אנחנו במטריקס? בשביל מה לחיות? איך נוצר העולם? מה המשמעות של החיים? למה לא להתאבד? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? מהי תכלית ומשמעות החיים? איך להנות בחיים? האם יש או אין אלוהים? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש אמת מוחלטת? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש משמעות לחיים? האם המציאות היא טובה או רעה? האם באמת הכל לטובה? האם לדומם יש תודעה? האם יש הבדל בין חלום למציאות ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מנטור, קואצ'ר לילדים, אימון אישי לירידה במשקל בתחום צמחונות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3125 שניות - עכשיו 16_07_2025 השעה 21:28:58 - wesi1