אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה ניתוח פחדים ✔ניתוח פחד להיפגע פיזית, בגלל תחושת השפלה ופרשנויות של הפגיעה הפיזית, התמודדות עם תחושת השפלה, איך לא להרגיש מושפל? איך לא להרגיש סמרטוט...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
🖨ניתוח פחד להיפגע פיזית, בגלל תחושת השפלה ופרשנויות של הפגיעה הפיזית, התמודדות עם תחושת השפלה, איך לא להרגיש מושפל? איך לא להרגיש סמרטוט? איך לנתח תחושה רעה? ניתוח עובדות ופירושים, האם אני באמת חלש? למה אני מפחד ממשהו?
מה עומד מאחורי תחושת ההשפלה כשמישהו פוגע בנו פיזית?

אליעד פותח את השיחה ומדגיש את הנושא המרכזי: "אתה לא נפגע באמת מהאירוע הפיזי עצמו, אלא מהפירושים שאתה נותן לאירוע. כלומר, מה אתה אומר לעצמך שהאירוע אומר עליך".

האדם מגיב: "כן, אבל יש גם עובדות, לא הכל זה פירושים."

אליעד מסביר: "נכון, יש עובדות, אבל רוב הסבל שלך הוא תוצאה של הפירושים שלך, ולא של העובדות עצמן."

איך לבדוק האם התחושות שלנו הן עובדה או פירוש?

אליעד נותן הנחיות ברורות לתהליך פנימי: "קח סיטואציה ספציפית, היכנס לתוך המוח שלך ושאל את עצמך - מה העובדה ומה הפירוש?" הוא מציע דוגמה: "אם מישהו נותן לך סתירה, זה עובדה. אבל זה שאתה אומר לעצמך 'הוא לא מכבד אותי' או 'אני חלש' - זה כבר פירוש."

האדם מסביר שבעבר כבר בדק את הפירושים ועדיין מרגיש רע. אליעד מבהיר שהבעיה היא לא עצם הבדיקה, אלא העומק שלה. הם צריכים לחדד את ההבדלים בין עובדות לפירושים בצורה מדויקת יותר.

בשיחה הובהר שהבעיה של האדם לא היתה בעצם הפעולה של בדיקת הפירושים (ההפרדה בין עובדות לפירושים), אלא בדרך ובעומק שבה הוא עשה זאת.

אליעד הסביר לאדם כי הוא אמנם כבר ניסה בעבר לבדוק מה הן העובדות ומה הם הפירושים שלו לגבי הסיטואציות שגורמות לו חרדה ותחושת השפלה, אך הוא עשה זאת בצורה שטחית יחסית ולא מספיק מעמיקה.

כלומר, האדם הסתפק בניתוח כללי ומעט שטחי, ולא נכנס מספיק לעומקם של הפירושים שלו - לא בדק ביסודיות עד כמה כל פירוש שלו מדויק ומחויב להיות נכון.

אליעד הבהיר לו שמה שצריך לעשות כדי להגיע לשינוי אמיתי ומשמעותי הוא תהליך עמוק ויסודי יותר, שבו הוא ממש נכנס לתוך המוח ובוחן בפירוט כל מחשבה, כל פירוש, ומנסה להבין עד כמה כל פירוש הוא עובדה אמיתית, או רק פרשנות לא מחויבת שלו.

לכן הכוונה היא שהפעולה הנכונה היא לא רק לשאול "האם זה עובדה או פירוש?", אלא לעשות זאת בצורה מעמיקה, מדויקת, ושיטתית יותר, ולרדת לפרטי פרטים, כדי לזהות ולשנות את ההרגלים המחשבתיים שמייצרים את התחושות השליליות.

מדוע השפלה קשה יותר מכאב פיזי?

אליעד אומר: בפשוטם של דברים, "כאב פיזי הוא יותר מוחשי, יותר ברור / יותר וודאי / דרך החושים. אז למה דווקא ההשפלה מטרידה אותך יותר? זה כי המשמעות שלה היא נפשית ועמוקה יותר."

האדם מסכים שהבעיה היא בתחושה שהוא "זבל", "חלש", "אפס". אליעד מציע להשוות בין סיטואציות דומות ולבדוק למה בסיטואציה אחת האדם מרגיש מושפל ובאחרת לא.

לדוגמה, אליעד שואל: "אם ילד קטן ייתן לך סתירה, האם תרגיש אותו דבר כמו שמבוגר נותן לך?" האדם עונה: "לא, מהילד אני ארגיש פחות מושפל."

למה אירוע דומה משפיע עלינו בצורה שונה?

אליעד מבהיר שההבדל בין הסיטואציות הוא בפירושים שהאדם נותן: "אתה חושב שאם מבוגר נותן לך סתירה זה אומר שאתה חלש, אבל אם ילד קטן עושה את זה, אתה לא חושב כך."

הוא ממחיש זאת: "אם יתוש עוקץ אותך, אתה לא מרגיש מושפל. למה? כי אתה לא חושב שהיתוש מזלזל בך. אבל אם אדם אחר עושה זאת, אתה חושב שיש כאן כוונה שלילית."

האדם מתחיל להבין את הנקודה, אבל מתעקש שיש מצבים שבהם הפרשנות שלו נכונה. אליעד מדגיש: "נכון, לפעמים הפירוש שלך הגיוני, אבל השאלה האם זה מחויב שזה אומר שאתה אפס או חלש?"

מה קורה כשאנחנו "קופאים" במצב של אלימות?

האדם מתאר שהוא קופא בסיטואציות של אלימות וזה גורם לו להרגיש חלש. אליעד מסביר את התהליך: "הקיפאון הוא תוצאה של מחשבות פנימיות. המוח שלך נתקל במחשבה שהוא לא מסוגל להתמודד איתה וזה יוצר את הקיפאון."

אליעד מדגיש: "יש שתי דרכים לטפל בזה: האחת, לבדוק מה גורם לך לקפוא מלכתחילה. השנייה, לבדוק מה המשמעות שאתה נותן לעצם זה שקפאת."

האדם מבין שלמעשה יש כאן שני שלבים: מחשבות שגורמות לקיפאון והמשמעות שהקיפאון מעיד עליו עצמו.

אפשרי לטפל בלעזור לך לא לקפוא ואפשרי לעזור לך לא להרגיש רע מכך שאתה קופא. כרגע עדיף לעזור לך לא לקפוא.

איך להתמודד עם תחושת הסמרטוט?

האדם אומר שהוא מרגיש כמו "סמרטוט" כאשר פוגעים בו פיזית. אליעד שואל אותו: "מה זה סמרטוט עבורך? זאת עובדה או פירוש?"

הם מגיעים להבנה ש"סמרטוט" זו פרשנות סובייקטיבית לחלוטין. לדוגמה, אליעד מדגים: "אם אתה חולה שפעת, אתה מרגיש חלש מאוד, אבל אתה לא בהכרח מרגיש סמרטוט. הסיבה היא שאין לך פירוש שזה אומר עליך משהו שלילי."

האדם מתחיל להבין שההרגשה "סמרטוט" תלויה באופן שבו הוא מפרש את המצב, ולא במצב עצמו.

תחושה רעה מכך שאדם מותקף בהתפעה בלי לצפות את זה מראש

האדם הסביר לאליעד כהן שחלק ממה שגורם לו להרגיש חלש ומושפל כשמישהו פוגע בו פיזית הוא האלמנט של ההפתעה. כלומר, העובדה שהוא "לא מוכן מראש" ומרגיש פגיע באופן פתאומי, יוצרת אצלו תחושת השפלה מוגברת ותחושה שהוא "חלש" או "חשוף".

אליעד חקר את הנושא לעומק ואמר לו כך:

> "אתה חושב שאם מישהו מפתיע אותך, זה אומר שאתה חלש, שאתה לא ערוך לזה. עצם העובדה שהופתעת, לדעתך, מעידה על חולשה."

אליעד הציג בפניו תהליך חקירה מדויק ומעמיק של התחושה הזו:

* הוא שאל אותו מדוע ההפתעה גורמת לו להרגיש רע במיוחד?

* האדם השיב שההפתעה נותנת לו תחושה שהוא לא מספיק מוכן או לא מספיק חזק להגיב בזמן.

* אליעד הסביר לו שזו פרשנות פנימית ולא עובדה אובייקטיבית: "העובדה שהופתעת היא נכונה, אבל הפרשנות שלך שההפתעה מעידה שאתה חלש, היא רק פירוש פנימי שלך."

אליעד נתן לו דוגמה נוספת להמחיש זאת:

* אם הוא מופתע במסיבת הפתעה משמחת, הוא עדיין יופתע, אך לא ירגיש רע.

* כלומר, ההפתעה עצמה אינה מחייבת תחושת השפלה. ההבדל הוא אך ורק בפרשנות שהוא מעניק לאירוע.

בנוסף, אליעד הסביר שהסיבה שהוא מופתע באופן שלילי וחש השפלה גדולה יותר כשהפגיעה מגיעה ממבוגר לעומת ילד קטן, היא בדיוק בשל הפרשנויות והציפיות המוקדמות שלו:

* אם ילד קטן נותן לו מכה בהפתעה, התחושה קשה פחות, כי הוא לא מייחס לילד משמעות גדולה או הערכה כלפיו.

* אם אדם מבוגר עושה זאת, הוא מיד מפרש את ההפתעה כזלזול או חוסר הערכה, מה שיוצר תחושת השפלה קשה יותר.

ההסבר הסופי של אליעד בנושא הזה היה ברור:

> "ההפתעה כשלעצמה אינה הבעיה. הבעיה היא הפירוש שאתה נותן לעובדה שהופתעת, הפירוש שזה אומר שאתה חלש או לא מוכן."

במילים אחרות, אליעד מדגיש שהאדם צריך לבדוק מחדש ובאופן מעמיק יותר את הפירושים השליליים שהוא מעניק להפתעה, ולהכיר בכך שההפתעה עצמה היא רק עובדה, ולא מעידה בהכרח על פירושים אחרים.

איך לשנות את הפרשנות השלילית?

אליעד מדריך את האדם באופן מעשי כיצד לשנות את הפרשנות:
  • לבדוק בכל סיטואציה: מה עובדה ומה פירוש?
  • להטיל ספק בפירושים, במיוחד...
מה עובדה ומה פירוש לקבל החלטות חוסר ערך להסביר לחקור פירושים עובדות לשאול הוא שונא אותי להמחיש הסברים פירושים שליליים איך לא להרגיש איך להתמודד עם רגשות איך לנתח איך לנתח רגש איך לנתח רגשות אמת אני מפחד אני מפחד ממשהו הרגשה הרגשה רעה הרגשה של השפלה הרגשת השפלה השפלה התמודדות התמודדות עם רגשות חוויה של השפלה חלש חרדה ממשהו כיצד לנתח להיפגע להיפגע פיזית להפוך את העובדה לפירוש להפוך את העובדות לפירושים להפוך את הפירוש לעובדה להפוך את הפירושים לעובדות להפוך עובדה לפירוש להפוך פירוש לעובדה להציג עובדה כפירוש להציג פירוש כעובדה להרגיש להרגיש מושפל להרגיש סמרטוט להתמודד להתמודד עם רגשות להתמודד עם תחושות למה אני מפחד למה אני מפחד ממשהו לנתח לנתח רגש לנתח רגשות מושפל מפחד ממשהו ניתוח פחד ניתוח פחד להיפגע פיזית ניתוח פחדים סמרטוט עובדה עובדה או פירוש עובדה או פרשנות עובדה ופירוש עובדה כפירוש עובדה לפירוש עובדה מול פירוש עובדה פירוש עובדות עובדות או פירושים עובדות ופירושים עובדות לפירושים עובדות מול פירושים עובדות פירושים פגיעה פגיעה פיזית פחד פחד להיפגע פחד להיפגע פיזית פחדים פירוש פירוש או עובדה פירוש ועובדה פירוש כעובדה פירוש לעובדה פירוש מול עובדה פירוש עובדה פירושים פירושים או עובדות פירושים ועובדות פירושים לעובדות פירושים מול עובדות פירושים עובדות פרשנות או עובדה רגש רגשות תחושה תחושה רעה תחושה של השפלה תחושות תחושת השפלה
הדרכה למטפלים, מבוא לטיפול בחרדות, מבוא להתמודדות עם פחד, שיטה לטפל בחרדות, איך לטפל בפחדים? נוסחה לטיפול בתחושות רעות, נוסחה לטיפול ברגשות רעים, הדרכה למאמנים אישיים, ללמוד לטפל באנשים, דוגמה לטיפול רגשי קוגניטיבי, חרדת קהל, חרדת במה, פחד במה, פחד קהל, איך לטפל בחרדה? ניתוח סיבתיות, בדיקת סיבתיות
...אני מרגיש לחוץ לדבר בפני קהל, אז מצד ההגדרה מתחייב שארגיש לחץ כאשר אדבר מול הקהל. 2 - האם זה ש - אני חושב שארגיש לחץ מול קהל, האם זה באמת רק בגלל ש - אני מרגיש לחוץ לדבר בפני קהל? אולי יש סיבות נוספות אחרות לכך? תשובה: כן! כי בעצם להגיד אני מרגיש לחוץ ואני ארגיש לחץ, זה אותו הדבר בדיוק. או במילים אחרות, המשפט הזה, שאומר: תוצאה: אני חושב שארגיש לחץ מול קהל. סיבה: אני מרגיש לחוץ לדבר בפני קהל. הוא משפט מטופש, והוא טעות קלאסית נפוצה, או אפילו אחת מהטעויות...
חקירה רגשית של פחד גישה, ניתוח פחד להתחיל עם בחורה, ניתוח פחד מדחייה, למה אני מפחד להתחיל איתה? איך לחקור פחד? האם פחד זה טוב? למה כדאי לפחד? למה לא כדאי להפסיק לפחד? מה טוב בפחד? איך לטפל בפחד? מודעות עצמית
חקירה רגשית של פחד גישה, ניתוח פחד להתחיל עם בחורה, ניתוח פחד מדחייה, למה אני מפחד להתחיל איתה? איך לחקור פחד? האם פחד זה טוב? למה כדאי לפחד? למה לא כדאי להפסיק לפחד? מה טוב בפחד? איך לטפל בפחד? מודעות עצמית
... רגשית של פחד גישה, ניתוח פחד להתחיל עם בחורה, ניתוח פחד מדחייה, למה אני מפחד להתחיל איתה? איך לחקור פחד? האם פחד זה טוב? למה כדאי לפחד? למה לא כדאי להפסיק ... גדול מהסיכון שבסירוב. אליעד מדגיש שאין מטרה מראש להפחית את הפחד, אלא קודם לבדוק את האמת לגבי המצב. דוגמה לניתוח פחד מדחייה באופן מפורט אליעד מציג דוגמה מפורטת של אדם שרואה בחורה ברחוב, רוצה לגשת אליה ולהגיד לה שלום, אבל ...
פחד גישה וניתוח סיבתיות, פירוק פחד גישה באמצעות ניתוח סיבתיות, ניתוח פחד להתחיל עם מישהי, שבירת פחד גישה, איך לא לפחד להתחיל עם בחורה? פחד להתחיל עם נשים, למה אני מפחד להתחיל איתה? פחד להתחיל עם גבר, חרדת גישה, פחד מכישלון
פחד גישה וניתוח סיבתיות, פירוק פחד גישה באמצעות ניתוח סיבתיות, ניתוח פחד להתחיל עם מישהי, שבירת פחד גישה, איך לא לפחד להתחיל עם בחורה? פחד להתחיל עם נשים, למה אני מפחד להתחיל איתה? פחד להתחיל עם גבר, חרדת גישה, פחד מכישלון
... גישה וניתוח סיבתיות, פירוק פחד גישה באמצעות ניתוח סיבתיות, ניתוח פחד להתחיל עם מישהי, שבירת ... ידי עבודה עם השיטה הזו, ניתן להתמודד עם פחדים באופן אפקטיבי יותר. ניתוח סיבתיות פחד גישה איך לא לפחד להתחיל עם בחורה איך מתמודדים עם פחדים שקט נפשי אמיתי ניתוח פחד גישה באמצעות ניתוח ... להבין את מקור הפחד ולהתמודד עמו. השיטה מבוססת על בחינת הקשרים הסיבתיים בין התחושות והמחשבות שלנו לבין הפעולות או חוסר הפעולות שלנו. נתחיל בדוגמה מפורטת לניתוח פחד גישה ונראה כיצד ניתן ...
טיפול בפחדים וניתוח פחדים, דוגמה לתהליך ניתוח חרדה חברתית של פחד מסיטואציות חברתיות בגלל האפשרות של נושאי שיחה בעיתיים, מה השלבים בניתוח פחד? איזה שאלות לשאול בניתוח פחד? סיכוי או סיכון, מיומנויות חברתיות, פיתוח כישורים חברתיים, הצורך לשקר במשחק החברתי, להיות דמות חברתית, העמדת פנים בסיטואציה חברתית, פחד שחושבים עלי דברים רעים, להתחמק משאלה
... בפחדים וניתוח פחדים , דוגמה לתהליך ניתוח חרדה חברתית של פחד מסיטואציות חברתיות בגלל האפשרות של נושאי שיחה בעיתיים, מה השלבים בניתוח פחד? איזה שאלות לשאול בניתוח פחד? סיכוי או סיכון, מיומנויות חברתיות, ... חברתית, פחד שחושבים עלי דברים רעים, להתחמק משאלה שיחה בנושא של טיפול בפחדים וניתוח פחדים: אז איך לגשת לניתוח של סיטואציה ...
מהי הסיבה לתחושת חוסר רצון ותקיעות בחיים? למה אם לא היה לך שום רצון כלל, לא היית סובל? כיצד קשר זוגי משפיע על תחושת המשמעות בחיים? האם באמת הכנסה פסיבית מביאה אושר? מה ההבדל בין עבודה למשחק בחיים? כיצד מתמודדים עם הפחד מכישלון ותחושת חוסר ערך? מהו המקור האמיתי לרצונות שלנו? למה חשוב להציב מטרה בחיים ואיך לבחור אותה נכון? איך יוצאים מדיכאון וחוסר אנרגיה? מדוע אנחנו מרגישים מושפלים מהרצונות שלנו? איך אפשר להפוך את החיים למשחק אמיתי? פחד להרגיש אפס?
... וחוסר אנרגיה? מדוע אנחנו מרגישים מושפלים מהרצונות שלנו? איך אפשר להפוך את החיים למשחק אמיתי? פחד להרגיש אפס? מהי הסיבה לתחושת חוסר רצון ותקיעות בחיים? תחושת חוסר הרצון ותחושת ... להנאה בחיים. מדוע אנחנו מרגישים מושפלים מהרצונות שלנו? לפעמים הרצון להיות משהו גדול - כמו להיות אלוהים, לקבל כבוד והערכה - גורם לנו להרגיש מושפלים וחלשים. הסיבה לכך היא שאנחנו תופסים את הרצון הזה כתלותי או כלא בסדר. אבל אליעד אומר שגם לדחות את הרצון הזה זו חולשה. לכן, הפתרון הוא ... מהדרך. מה ההבדל בין עבודה למשחק? איך להתמודד עם תחושת אפס? האם הכנסה פסיבית באמת מביאה אושר? איך לצאת מדיכאון וחוסר רצון? מה לעשות כשאני מרגיש תקוע? איך למצוא משמעות בחיים? איך לשחק את ... חוזרת גם תחושת החיות. מה גורם לנו להרגיש מושפלים מרצונות מסוימים? דיברו על כך שלפעמים הרצון עצמו גורם לאדם להרגיש חלש, מושפל. לדוגמה, כשמישהו רוצה להיות כמו אלוהים, לשלוט, לקבל כבוד - הוא יכול להרגיש רע מעצם זה שהוא רוצה את זה. למה? כי הוא מרגיש ... אני לא מצליח ליהנות ממה שאני עושה? איך להתמודד עם תחושת אפס? האם הכנסה פסיבית באמת מביאה אושר? איך להרגיש משמעות גם בלי להוכיח את עצמי? מהן המחשבות המניעות אותנו לפעול ומונעות מאיתנו להרגיש ... שהתקיימה, אליעד כהן דיבר על תהליך ההתמודדות עם רגשות של חוסר רצון לפעול, חוסר כיוון וביטול עצמי. השיחה נגעה בהבנת הרצון האישי שלנו וכיצד זה משפיע על הבחירות שאנחנו עושים בחיים. דיברו על ...
איך לא לפחד מטילים? איך לא לפחד להיפגע מטילים? איך לא לפחד מהמצב הבטחוני? איך לא לפחד ממלחמה? איך לא לפחד באזעקה? איך לא לפחד בממד? איך לא להיכנס לפחד מהמוות? חרבות ברזל, איך לא לפחד ממתקפת טילים? לא חייב לפחד, התקפי חרדה קיצונית, לוחמה פסיכולוגית, טרור נפשי, טרור פסיכולוגי, להיכנס לממד בזמן אזעקה, מלחמה בטרור, לוחמה תודעתית, התראה על התקפת טילים, פגיעה מטילים, להתגונן מטילים, להיכנס לפאניקה להיפגע מטילים, לבחור כמה לפחד, פגיעה נפשית, פגיעה פיזית
... לא לפחד מטילים? איך לא לפחד להיפגע מטילים? איך לא לפחד מהמצב הבטחוני? איך לא לפחד ממלחמה? איך לא לפחד באזעקה? איך לא לפחד בממד? איך לא להיכנס לפחד ... התראה על התקפת טילים, פגיעה מטילים, להתגונן מטילים, להיכנס לפאניקה להיפגע מטילים, לבחור כמה לפחד, פגיעה נפשית, פגיעה פיזית וכאן נסביר, איך לא לפחד מהמצב הבטחוני ואיך לא לפחד מאזעקות טילים מאירן וכיוב. ואיך להתמודד עם התקפי חרדה ... פי כמה וכמה, מאשר מהסיכוי להיפגע ממלחמת טילים, מהמון סיבות וכולי. אבל כאן ניתן עוד נקודת מבט חשובה שכדאי להתבונן בה. והעניין הוא, שהסבל מתחלק ל 2 ... בראש ובראשונה מהפחד שיש לו להיפגע מהטילים. ובנוסף, הוא יכול לסבול או לא לסבול אם בפועל הוא יפגע מהטילים. ואלו 2 חלקים שונים של הסבל. ואם טיל בפועל פוגע ... יסבול מכך? נניח שכן. אבל הפחד להיפגע מהטיל, האם האדם מחויב לסבול ממנו? תשובה: לא בהכרח. ונזכיר את דבריי רבי נחמן מברסלב שאמר https: breslev.eip.co.il ... לפגוע בנו, לא רק באמצעות פגיעה פיזית , אלא גם באמצעות פגיעה נפשית. והטרור יורה טילים, כדי לפגוע בנו פיזית, אבל גם נפשית. באמצעות הפחדה של תושבי מדינת ישראל. ולפעמים, הטרור יורים ... חייבים להגיב וכולי. אבל על פגיעה נפשית, מדינת ישראל פחות מגיבה, גם בגלל כיפת ברזל וכולי. ונשאל שוב, אם מישהו מרביץ לך, האם הגיוני להתגונן ממנו? אם ... לפגוע בך נפשית ולגרום לך לפגיעה נפשית, לגרום לך לסבול מפחד מטילים, לגרום לך לפחד מהתקפת טילים, האם הגיוני להתגונן גם מהפגיעה הנפשית הזאת? או שהגיוני להתגונן רק מפגיעה פיזית של טילים, אבל לא משנה אם תיפגע מהפחד להיפגע מטילים?! והרעיון הוא, שצריכים להבין, שיש על אזרחי מדינת ישראל, שני איומים. איום אחד הוא פיזי, ואיום שני הוא נפשי. והפגיעה יכולה להיות פיזית, מטילים. אבל היא גם יכולה להיות נפשית, מהפחד להיפגע מהטילים. כי הפחד גורם לנזקים, קשים, נפשיים וגם פיזיים. הפחד פוגע באדם גם ברמה הפיזית, כידוע. והאדם מביא על עצמו מחלות ... חמאס וכיוב, אפשרי גם להיפגע פיזית אבל גם להיפגע נפשית, מהפחד, לחץ, טראומה, חרדה וכולי. כך שצריכים להתגונן, גם מפני הפגיעה הפיזית מהטילים, אבל גם מהפגיעה הנפשית מהפחד מהטילים, גם ממנה צריכים להתגונן. ואני מזכיר, שהפגיעה הנפשית מהפחד מטילים, גורמת גם לפגיעה פיזית, בטווח הזמן הבינוני והארוך. ואנשים מביאים על עצמם מחלות פיזיות ונפשיות, בגלל הפחדים שיש להם. ולדוגמה, ... עליו לדעת שהוא יכול גם להיפגע נפשית ולא רק פיזית. ועליו להתגונן גם נפשית ולא רק פיזית. ואם הטיל לא פגע בך, אבל הפחד מהטיל פגע בך, הרי שאתה נפגעת ... שהאדם מבין שיש מולו סכנה להיפגע מטילים, הוא צריך להבין שיש מולו גם סכנה להיפגע מהפחד מהתקפת טילים. וצריכים להתגונן גם מפני הפחד עצמו. ונכון, שבמובן מסוים, ככל שהאדם פחות מפחד מהטילים, ככה יש יותר ... עדיין, מי שעושה הכל כדי לא להיפגע מהטילים, אומנם הוא לא ניפגע מהטילים, אבל הוא נפגע מהפחד מהטילים וגם זאת פגיעה נפשית וגם פיזית כנל. ואפשרי להרוס לאדם את החיים, לא רק באמצעות לפגוע בו בטילים, אלא גם באמצעות להרוס לו את החיים, שהוא ... לעשות את ההשתדלות שלא להיפגע אבל לא לאכול סרטים מלהיפגע, כי מה הסיכוי שניפגע ואם ניפגע אז מה?! ומי שלא אכפת לו
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על ניתוח פחד להיפגע פיזית, בגלל תחושת השפלה ופרשנויות של הפגיעה הפיזית, התמודדות עם תחושת השפלה, איך לא להרגיש מושפל? איך לא להרגיש סמרטוט? איך לנתח תחושה רעה? ניתוח עובדות ופירושים, האם אני באמת חלש? למה אני מפחד ממשהו?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: ניתוח פחדים, איך להתמודד עם לחץ? דיכאון? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם עצבות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? כעס ועצבים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: ניתוח פחדים, איך להתמודד עם גירושין? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לשנות תכונות אופי? איך ליצור אהבה? איך להצליח בראיון עבודה? איך להצליח בזוגיות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לשתול מחשבות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להאמין בעצמך? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להעביר ביקורת בונה? איך להעריך את עצמך? איך להיגמל מהימורים? איך לעשות יותר כסף? איך לחנך ילדים? איך לפרש חלומות? איך לשפר את הזיכרון? איך להיות מאושר ושמח? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לנהל את הזמן? איך לקבל החלטות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לא להישחק בעבודה? איך למצוא זוגיות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם באמת הכל לטובה? למה יש רע וסבל בעולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש משמעות לחיים? בשביל מה לחיות? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם אפשר לדעת הכל? מהי תכלית ומשמעות החיים? איך להיות הכי חכם בעולם? מה המשמעות של החיים? למה לא להתאבד? האם המציאות היא טובה או רעה? איך להיות מאושר? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם יש בחירה חופשית? איך נוצר העולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם לדומם יש תודעה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? למה העולם קיים? מי ברא את אלוהים? האם יש אמת מוחלטת? איך להנות בחיים? האם הכל אפשרי? האם יש או אין אלוהים? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? אולי אנחנו במטריקס? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי רוחני, אימון אישי לימודים, אימון אישי קריירה בנושא ניתוח פחדים - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה נוצר ב 1.1211 שניות - עכשיו 05_07_2025 השעה 10:23:08 - wesi1