אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה ניתוח משפטים ✔פיתוח החשיבה בדרך קלה, פיתוח השכל בדרך קלה, איך לפתח את המוח בקלות? הבנת הנשמע, הבנת הנקרא, ניתוח טקסטים, ניתוח משפטים, תחביר עברי...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
🖶 פיתוח החשיבה בדרך קלה, פיתוח השכל בדרך קלה, איך לפתח את המוח בקלות? הבנת הנשמע, הבנת הנקרא, ניתוח טקסטים, ניתוח משפטים, תחביר עברי, כושר התבטאות בכתב, כושר התבטאות בעל פה, איך לפתח כושר שכנוע? איך לפתח יכולת הבנה? איך ללמוד לשכנע? איך לנתח טקסט? איך לנתח משפט? איך להבין דברים? איך להבין טקסטים? איך לקרוא מחשבות? איך להבין דבר מתוך דבר?
וכאן אתן תרגיל מאוד פשוט מאוד בסיסי ומאוד קל, שמי שיעשה אותו הרבה פעמים לאורך זמן, החשיבה שלו תתפתח בצורה מאוד דרמטית בהמון מובנים. כי כולם רוצים לפתח את השכל, אבל צריכים למצוא את התרגיל הפשוט ביותר והקל ביותר לביצוע, כדי לפתח את השכל.

מה התרגיל?

והתרגיל הוא, ניתוח משפטים, ניתוח טקסטים. דהיינו, קח משפט כלשהו, בין כמה מילים, זה יכול להיות משפט מתוך איזו כתבה, זה יכול להיות משפט ששמעת מישהו, וזה יכול גם להיות משפט שאתה ממציא. לדוגמא משפט פשוט וקצר כגון: "אני רוצה ללכת לישון".

והתרגיל שעליך לעשות, הוא לנסות להבין על כל מילה במשפט, על איזו שאלה המילה עונה? איך כל מילה משפיעה על המשמעות של המשפט?

לדוגמא: ניקח את המשפט הנ"ל שיש בו 4 מילים, המשפט "אני רוצה ללכת לישון".

עכשיו נשמיט ממנו את המילה ה 1 ונקבל את המשפט "רוצה ללכת לישון". עכשיו ננסה להבין מה המשמעות של המשפט, בלי המילה הראשונה, המילה "אני". או במילים אחרות, על איזו שאלה עונה המילה "אני" שנמצאת במשפט? והתשובה היא, שהמילה "אני" עונה על השאלה "מי" זה ש"רוצה ללכת לישון". המילה "אני" עונה על השאלה "מי". כי בלי המילה "אני" לא נוכל לדעת "מי" זה ש"רוצה ללכת לישון".

עכשיו ניקח שוב את המשפט ונשמיט ממנו את המילה ה 2 שלו, ונקבל את המשפט "אני ללכת לישון". ועכשיו ננסה להבין את המשפט כמו שהוא, וננסה להבין האם בכלל יש משמעות למשפט הנ"ל כמו שהוא? אילו משמעויות יכולות להיות למשפט הנ"ל? אילו מילים אפשרי להשלים במשפט הנ"ל. לדוגמא "אני מתכנן ללכת לישון" "אני מסרב ללכת לישון" "אני צריך ללכת לישון" "אני חייב ללכת לישון" "אני לא בטוח אם כדאי לי ללכת לישון" "אני חשבתי ללכת לישון" וכיו"ב.

אז בעצם על איזו שאלה עונה המילה ה 2 "רוצה" במשפט? והתשובה היא שהמילה עונה על השאלה "מה" הייחס ביני לבין ללכת לישון? והתשובה היא "רוצה", יש לי רצון ללכת לישון.

עכשיו ניקח שוב את המשפט ונשמיט ממנו את המילה ה 3 שלו, ונקבל את המשפט "אני רוצה לישון". ועכשיו ננסה להבין את המשפט כמו שהוא, וננסה להבין האם בכלל יש משמעות למשפט הנ"ל כמו שהוא? אילו משמעויות יכולות להיות למשפט הנ"ל?

ונראה כי למשפט הזה בהחלט שיש משמעות כמו שהוא, "אני רוצה לישון". אז בעצם האם ואיזו משמעות הוסיפה לנו המילה "ללכת"? האם יש הבדל בין "ללכת לישון" לבין "לישון"? או שהמילה "ללכת" מיותרת לחלוטין ולא מוסיפה שום משמעות כלשהי למשפט? וכאן כל אחד יכול לתת את המשמעות האישית שלו, להבדל שהוא מוצא בין "לישון" לבין "ללכת לישון". לדוגמא, ללכת לישון יכול לבטא תהליך שקורה לפני ש"ישנים", אולי לדוגמא התארגנות לשינה או פעולות כלשהן שמטרתן היא "לישון".

ועכשיו ניקח שוב את המשפט ונשמיט ממנו את המילה ה 4 שלו? ונקבל את המשפט "אני רוצה ללכת ". ועכשיו ננסה להבין את המשפט כמו שהוא, וננסה להבין האם בכלל יש משמעות למשפט הנ"ל כמו שהוא? אילו משמעויות יכולות להיות למשפט הנ"ל? אילו מילים אפשרי להשלים במשפט הנ"ל. לדוגמא "אני רוצה ללכת לאכול" " אני רוצה ללכת לטייל" וכיו"ב.

וזה בעצם אומר, שהמילה "לישון" עונה על השאלה: מה אני רוצה ללכת לעשות? תשובה: לישון!

אז נסכם: "אני רוצה ללכת לישון".

"אני" עונה על השאלה: "מי" רוצה ללכת לישון? תשובה: אני.

"רוצה" עונה על השאלה: "מה הייחס שלי ל" / "איך אני מתייחס ל" ללכת לישון? תשובה" רוצה.

"ללכת" עונה על השאלה: "מה בדיוק" אני רוצה בנוגע ללישון? תשובה: ללכת לישון / להתארגן לישון / לעשות פעולות שמטרתן לישון.

"לישון" עונה על השאלה: "מה" אני רוצה ללכת לעשות? תשובה: לישון.

עד כאן היה ניתוח בסיסי של המשפט הבסיסי "אני רוצה ללכת לישון".

בדרך הזו צריך ואפשר וכדאי לנתח משפטים: קצרים / ארוכים / מורכבים / פשוטים וכיו"ב. כאשר הניתוח הוא לנסות לענות על השאלה: על איזו שאלה עונה המילה X שבמשפט? כל מילה שבמשפט, איזו משמעות היא מוסיפה למשפט? איך כל מילה משנה את המשמעות של המשפט? איזה מילים נוספות היה ניתן לומר את המשפט, כדי לתת לו משמעות זהה או משמעות שונה? אולי מילים נרדפות כלשהן? האם באמת יש להן את אותה המשמעות?

דרכים נוספות לביצוע התרגיל

והתרגיל הזה של לנתח משפטים, ניתן לעשות אותו בעוד דרכים יותר מורכבות ויותר מתקדמות. לדוגמא: במקום בכל פעם להסיר מילה 1 מהמשפט, ניתן להסיר 2 מילים מהמשפט, ואז לבדוק איך זה משפיע על המשמעות של המשפט? אפשרי גם לנסות לשנות את סדר המילים במשפט, ולחקור איך הסדר של המילים, משפיע על המשמעות של המשפט?

אפשרי גם לנסות להחליף / להוסיף מילות קישור, ולראות איך זה משפיע על המשפט. לדוגמא לעשות שינויים עם מילים כגון "רק / כל / תמיד / אף פעם / מתישהו / כל הזמן / איפשהו / בכל מקום / כולם / חלק מ / באופן יחסי / יותר / פחות / הרבה / קצת" וכיו"ב. ולראות איך כל מילה משפיעה על המשמעות של המשפט.

אפשרי גם לחקור שימוש במילים מורכבות, כגון: שימוש בהא הידיעה (he.wikipedia.org/wiki/הא_הידיעה), לדוגמא ההבדל בין "בית" לבין "הבית" וכיו"ב. או הבדל בין שימוש במילה "בבית" בניקוד של "פתח / קמץ" באות ב הראשונה, או בניקוד של "שווא נח" וכיו"ב. דהיינו, מצבים שבהם בתוך מילה אחת מסתתרות לפעמים כמה מילים או שהניקוד וההגיה של המילה, משפיעה על המשמעות של המשפט, לדוגמא בגלל שימוש ב ה הידיעה וכיו"ב.

איך התרגיל הזה יעזור לי?

והתרגיל הזה מצד אחד אולי נראה תרגיל מאוד פשוט ומאוד בסיסי ומאוד קל לביצוע, אבל התועלת שלו גדולה מאוד מאוד. ולפעמים ניתן לקבל תוצאה גדולה מאוד, מפעולה קטנה ביותר ופשוטה ביותר.

והמטרה של התרגיל היא, לגרום למוח של הבן אדם, לשים לב לכל מילה, לכל אות, לכל פרט, לכל דבר קטן שקורה סביבו. ומי שיתרגל את התרגיל הנ"ל המון ולאורך זמן, הוא יראה שפתאום, הוא: מבין דברים הרבה יותר מהר, מצליח לקרוא טקסטים ולהבין אותם הרבה יותר מהר, מצליח "לקרוא מחשבות" של אנשים ולשים לב לתת מודע ולמידע שאנשים מסתירים או מבטאים בלי שהם שמים לכך לב (טעות פרוידיאנית). התרגיל הזה יעזור לבן אדם גם לדעת לבטא את עצמו בצורה יותר נכונה, לדעת לשכנע אנשים יותר טוב, לדעת להסביר דברים יותר טוב, להצליח להבין דברים יותר מורכבים יותר מהר וכיו"ב.

כמו כן אזכיר שמי שרוצה לדעת לעשות משהו בצורה מאוד מהירה, עליו לנסות לעשות את אותו הדבר בצורה מאוד מאוד מאוד איטית, כמה שיותר איטי יותר טוב. אם אתה רוצה לדעת לשלוט במשהו ולהיות מסוגל לעשות אותו בצורה מאוד מהירה... תעשה אותו המון פעמים בצורה איטית כמה שיותר איטית יותר טוב.

האם באמת יש משמעות לכל מילה?

אז האם באמת יש משמעות לכל מילה? האם באמת מי שאמר את המשפט התכוון לכל מילה שנאמרה? תשובה: לא בהכרח, אבל הרבה פעמים כן. יכול להיות שיש מילים שנאמרו בצורה אקראית, אבל בדרך כלל יש משמעות לכל מילה ולכל צורת התבטאות.

כמו כן יש גם אנשים שעושים "טעות פרוידיאנית", דהיינו, אומרים בטעות משהו שהם לא רצו להגיד אותו, כי הוא מבטא משהו מתת המודע שלהם ובטעות הוא נפלט להם החוצה. והרבה אנשים יכולים לבטא את אותו המשפט ולהסביר את אותו הרעיון, במילים שונות ובדרכים שונות. כאשר בכל פעם האדם גם בלי שהוא שם לב, הוא משנה לפעמים מילה ספציפית, בגלל משמעות ספציפית, אפילו בלי שהוא עצמו שם אליה לב.

ואפשרי לדוגמא לנתח נאומים של ביבי / נאומים של פוליטיקאים וכיו"ב, ולשים לב לאיך כל מילה משפיעה על תת המודע של אלו ששומעים אותה. ויש אנשים שהמקצוע שלהם הוא "כתיבת נאומים" והם אמורים לנסות בכל מילה להשפיע על מי ששומע את הנאום וכולי.

אז כן, בדרך כלל יש משמעות לכל מילה שנאמרת, יש משמעות לסדר של המילים ויש משמעות לפסיקים במשפט. יש משמעות גם להיכן שהדובר עוצר לנשום בין מילה למילה ויש משמעות גם להבעות הפנים של מי שמדבר איתך, ביחס לכל מילה בתוך המשפט. יש משמעות להכל.

וככל שבן אדם יותר חכם באופן כללי, ככה יש יותר משמעות לכל מילה שהוא אומר, כי הוא כנראה שם לב לכל מילה שהוא אומר באופן מכוון. וככל שבן אדם פחות חכם, ככה יתכן שהוא פחות שם לב לצלילים שהוא מוציא מהפה שלו.

איך לדעת אם אני מנתח נכון את הטקסט?

אז איך אפשרי לדעת האם אני מנתח נכון את הטקסט או שאני סתם ממציא פירושים לא נכונים? התשובה היא, שלא באמת אפשרי לדעת האם ועד כמה הניתוח שלך נכון. אבל עדיין כדאי לך לבצע את התרגיל, כי הוא מרגיל את המוח שלך, לנסות לשים לב לכל מילה ולכל פרט הכי קטן בכל תהליך ובכל דבר שקורה סביבך.

איך לשים לב לכל מילה שאני אומר?

אז איך בזמן אמת אפשרי לשים לב לכל מילה שאתה עצמך אומר? והתשובה לכך היא, שככל שבן אדם נהיה יותר חכם, ככה המחשבה שלו מהירה הרבה יותר מהדיבור שלו. ואז יש לו יותר זמן לסדר את המילים שהוא רוצה להגיד. אבל יש אנשים שהמחשבה שלהם יותר איטית, ואז הם מדברים יותר מהר ממה שהם חושבים, ואז ממילא הדיבור שלהם הרבה פחות מדוייק, כי הוא הרבה פחות מתוכנן מראש, ביחס לקצב החשיבה שלהם.

ואיך להיות יותר חכם בכללי? יש לזה אין סוף דרכים וכולי. אבל כן אפשרי שבן אדם יעשה סימולציה של מה שהוא רוצה להגיד ושישים לב לכל מילה שהוא אומר, מה היא מבטאת ומה בדיוק הוא רוצה לומר. בן אדם יכול להקליט את עצמו או לכתוב לעצמו את מה שהוא רוצה לומר? או את מה שהוא מדבר עם מישהו, ולנסות לשים לב לכל מילה שנאמרת וככה להגדיל את הסיכוי שבזמן אמת הוא יבטא את עצמו יותר נכון ביחס למה שהוא רוצה לומר.

האם זה יכול לגרום לכך שאדבר יותר לאט?

אז האם זה יכול לגרום לכך שקצב הדיבור שלך יהיה יותר איטי ושתדבר יותר לאט? כן. אבל זה מה שיש וזה ישתפר עם הזמן. אם אתה רוצה לדייק, עליך לעשות את הדבר יותר לאט, או לתרגל אותו המון פעמים לפני שאתה עושה אותו. זאת הדרך להיות מסוגל לעשות דברים הרבה יותר מהר.

מה השלבים הבאים שאפשרי לפתח את התרגיל הזה?

אז השלב הראשון הוא להבין את המשפט כפשוטו, לשים לב לכל מילה ולכל משמעות של כל מילה ולכל מה שנאמר ולהבין מה אמרו. השלב הבא יכול להיות, לנסות להבין על כל מילה, האם היא עובדה או פירוש? ומי אמר שהיא נכונה. כי כל רעיון מורכב מעובדות ופירושים. וצריכים לעבור על כל מילה ולנסות להבין, האם ועד כמה היא מתארת עובדה או שהיא מתארת פירוש.

והשלב הבא יכול להיות גם הנושא של ניתוח סיבתיות. דהיינו, לקחת את המשפט שנאמר ולנסות להפוך אותו לרעיון של סיבה ותוצאה. ולנסות לבצע עליו ניתוח סיבתיות? בדרכים שהסברתי המון פעמים.

איך לנתח מחשבות של עצמך?

התועלת המרכזית מכל התרגול הזה, יהיה היכולת של האדם להתחיל לשים לב למחשבות שלו עצמו. כי המוח מריץ כל מיני מחשבות. ובן אדם צריך להיות מסוגל לנתח את המחשבות של עצמו ולנסות לשים לב למסרים שהתת מודע שלו ושהמוח שלו אומר לו. ולשים לב לכל מילה האם ועד כמה היא נכונה וכולי

סיכום

קח משפטים פשוטים / קצרים וכולי ותנסה לנתח אותם בצורה הבסיסית ביותר, של על איזו שאלה עונה כל מילה? איך כל מילה משפיעה על המשמעות של המשפט? מכאן, השמים הם הגבול...
פירושים עובדות תנועות חד מפרקיות החשיבה של טעויות עובדות או פירושים מה הוא רוצה קריאת מחשבות לפתח לשפר יכולת שכלית לפתח יכולת קוגניטיבית פעולה איך להבין איך להבין דבר מתוך דבר איך להבין דברים איך להבין טקסט איך להבין טקסטים איך להיות גאון איך להיות חכם איך להיות יותר חכם איך לחשוב בהיגיון איך ללמוד איך ללמוד לשכנע איך לנתח איך לנתח טקסט איך לנתח טקסטים איך לנתח משפט איך לנתח משפטים איך לפתח איך לפתח את איך לפתח את החשיבה איך לפתח את המוח איך לפתח את המוח בקלות איך לפתח את השכל איך לפתח חשיבה איך לפתח יכולת הבנה איך לפתח יכולת חשיבה איך לפתח כושר שכנוע איך לקרוא איך לקרוא מחשבות איך לשפר את החשיבה איך לשפר את המוח איך לשפר את השכל אימון המוח אימון קוגניטיבי בעל פה בקלות דבר מתוך דבר הבנה הבנת הנקרא הבנת הנשמע החשיבה המוח הסקה מילולית השכל התבטאות התבטאות בכתב התבטאות בעל פה התפתחות החשיבה התפתחות חשיבה התפתחות שכלית חשיבה חשיבה הגיונית חשיבה מילולית טקסט טקסטים יכולות יכולות חשיבה יכולות קוגניטיביות יכולות שכליות יכולת יכולת הבנה יכולת חשיבה יכולת קוגניטיבית יכולת שכלית כושר כושר התבטאות בכתב כושר התבטאות בעל פה כושר שכנוע כיצד לנתח כישורי חשיבה כישורים קוגניטיביים כישורים שכליים לאמן את החשיבה לאמן את המוח לאמן את השכל להבין להבין אנשים להבין דבר מתוך דבר להבין דברים להבין טקסט להבין טקסטים להיות יותר חכם לחשוב בהיגיון ללמוד ללמוד לשכנע למידה לנתח לנתח טקסט לנתח טקסטים לנתח משפט לנתח משפטים לפתח לפתח את לפתח את החשיבה לפתח את המוח לפתח את המוח בקלות לפתח את השכל לפתח חשיבה לפתח יכולות חשיבה לפתח יכולות קוגניטיביות לפתח יכולות שכליות לפתח יכולת לפתח יכולת הבנה לפתח יכולת חשיבה לפתח יכולת קוגניטיבית לפתח יכולת שכלית לפתח כושר שכנוע לקרוא לקרוא אנשים לקרוא מחשבות לשכנע לשפר את החשיבה לשפר את המוח לשפר את השכל לשפר יכולות חשיבה לשפר יכולות קוגניטיביות לשפר יכולות שכליות לשפר יכולת חשיבה לשפר יכולת קוגניטיבית לשפר יכולת שכלית מוח מחשבות מיומנויות חשיבה מיומנויות קוגניטיביות מיומנויות קריאה מיומנויות שכליות מיומנות חשיבה מיומנות קוגניטיבית מיומנות שכלית משפטים ניתוח ניתוח טקסט ניתוח טקסטים ניתוח משפט ניתוח משפטים פיתוח פיתוח החשיבה פיתוח החשיבה בדרך קלה פיתוח המוח פיתוח השכל פיתוח השכל בדרך קלה פיתוח חשיבה פיתוח יכולות חשיבה פיתוח יכולות קוגניטיביות פיתוח יכולות שכליות פיתוח יכולת חשיבה פיתוח יכולת קוגניטיבית פיתוח יכולת שכלית פיתוח שכל פרק מילולי קריאת אנשים קריאת מחשבות שיטות לפיתוח החשיבה שיטות לפיתוח המוח שיטות לפיתוח השכל שיטות לפיתוח חשיבה שיפור החשיבה שיפור המוח שיפור השכל שיפור יכולות חשיבה שיפור יכולות קוגניטיביות שיפור יכולות שכליות שיפור יכולת חשיבה שיפור יכולת קוגניטיבית שיפור יכולת שכלית שכל שכנוע תחביר עברי תרגול קוגניטיבי תרגילים לפיתוח החשיבה תרגילים לפיתוח המוח תרגילים לפיתוח השכל תרגילים לפיתוח חשיבה
ללמוד לוגיקה, תחשיב הפסוקים, כללי היסק, ניתוח משפט, לבדוק הנחות יסוד, הסקת מסקנות, איך לנתח דברים? איך להוכיח דברים? תרגילי חשיבה, איך להסיק מסקנות? חשיבה לוגית, לפתח את החשיבה
ללמוד לוגיקה, תחשיב הפסוקים, כללי היסק, ניתוח משפט, לבדוק הנחות יסוד, הסקת מסקנות, איך לנתח דברים? איך להוכיח דברים? תרגילי חשיבה, איך להסיק מסקנות? חשיבה לוגית, לפתח את החשיבה
... לוגיקה, תחשיב הפסוקים, כללי היסק, ניתוח משפט , לבדוק הנחות יסוד, הסקת מסקנות, איך לנתח דברים? איך להוכיח דברים? ... תחשיב הפסוקים וכיצד הוא קשור להסקת מסקנות? תחשיב הפסוקים הוא ענף בלוגיקה העוסק בניתוח משפטים והסקת מסקנות מהם, בהנחה שהמשפטים הם נכונים. המטרה היא להבין אם ... אם המסקנה אכן מחויבת. מהו תחשיב הפסוקים? מהם כללי ההסקה בלוגיקה? כיצד מבצעים ניתוח משפטים לוגיים? מהו ניתוח מילולי במשפטים? מהם פירושי המילה אם בהקשרים ...
הבנת הנקרא, YNET, ניתוח NLP, לנתח טקסט, ניתוח לשוני, איך עובד המוח? חקר המוח האנושי, בלשנות, חקר השפה, משמעות מילולית, סמנטיקה, פרגמטיקה, פסיכובלשנות, NLP, משמעות המילים, NLP
הבנת הנקרא, YNET, ניתוח NLP, לנתח טקסט, ניתוח לשוני, איך עובד המוח? חקר המוח האנושי, בלשנות, חקר השפה, משמעות מילולית, סמנטיקה, פרגמטיקה, פסיכובלשנות, NLP, משמעות המילים, NLP
... כמו משהו מעניקות יותר גמישות ומפחיתות את הלחץ. דרך ההבנה הזו, ניתן להבין כיצד הבלשנות משפיעה על הדרך בה אנו תופסים את הטקסט. כיצד ניתוח משפטים יכול להוביל להבנה אחרת של טקסטים? המרצה מסביר כיצד ניסוחים מסוימים בטקסטים יכולים לשנות את הדרך בה הקוראים מבינים את המידע. לדוגמה, אם ...
איך למצוא הנחות יסוד? איך לנתח הנחות יסוד? איך לנתח דברים? איך לנתח תהליכים? דוגמא לניתוח תהליך, איך מנתחים משהו? איך להבין רעיונות? איך למצוא פתרונות?
איך למצוא הנחות יסוד? איך לנתח הנחות יסוד? איך לנתח דברים? איך לנתח תהליכים? דוגמא לניתוח תהליך, איך מנתחים משהו? איך להבין רעיונות? איך למצוא פתרונות?
... דוגמה נוספת לכך היא רכב: אם חסר גלגל אחד אולי אפשר להמשיך לנסוע, אך אם חסרים כמה גלגלים, הנסיעה כבר לא תתאפשר. כיצד לאתר הנחות יסוד באמצעות ניתוח משפטים? כאשר מנתחים משפט כגון אני רוצה לאכול, ...
ניתוח סיבתיות, ניתוח סיבה ותוצאה, פירוק לגורמים של סיבתיות, לוגיקה, 4 ידיעות בתהליך סיבתיות, האם הסיבה מחוייבת? האם התוצאה מחוייבת? האם הסיבה מחייבת את התוצאה? האם התוצאה מתחייבת מהסיבה?
ניתוח סיבתיות, ניתוח סיבה ותוצאה, פירוק לגורמים של סיבתיות, לוגיקה, 4 ידיעות בתהליך סיבתיות, האם הסיבה מחוייבת? האם התוצאה מחוייבת? האם הסיבה מחייבת את התוצאה? האם התוצאה מתחייבת מהסיבה?
... ובמהירות גדולה יותר את המציאות סביבו, להבין את המחשבות של עצמו ושל אחרים, ולהגיע לתובנות מדויקות יותר לגבי החיים שלו והמציאות בכלל. מהי סיבתיות? איך לפרק סיבה ותוצאה? בדיקת אמיתות טענה ניתוח משפטים מורכבים פירוק מושגים לדוגמא צבעים האם הסיבה מחייבת את התוצאה? ניתוח רצונות ומחשבות ...
ניתוח לוגי, הבנת הנקרא, ניתוח משפט בעברית, ניתוח טקסט, משמעות לוגית, לוגיקה, להבין דבר מתוך דבר, סיבה ותוצאה, סיבה מחייבת, סיבה מאפשרת, חשיבה מילולית, מיומנויות שפה, הבעה בכתב, הבעה בעל פה
ניתוח לוגי, הבנת הנקרא, ניתוח משפט בעברית, ניתוח טקסט, משמעות לוגית, לוגיקה, להבין דבר מתוך דבר, סיבה ותוצאה, סיבה מחייבת, סיבה מאפשרת, חשיבה מילולית, מיומנויות שפה, הבעה בכתב, הבעה בעל פה
... לוגי, הבנת הנקרא, ניתוח משפט בעברית, ניתוח טקסט, משמעות לוגית, לוגיקה, להבין דבר מתוך דבר, סיבה ותוצאה, סיבה מחייבת, סיבה מאפשרת, חשיבה מילולית, ... כל הדוגמאות וההסברים: מה המשמעות הלוגית של המשפט דני יקרא היום ספר, אלא אם כן הוא יהיה עייף? אליעד מתחיל מניתוח המשפט דני יקרא היום ספר, אלא אם כן הוא יהיה עייף. הוא מדגיש כי מדובר במשפט בן עשר מילים בעברית, ומכיל תנאי - אלא אם כן, ... לא עייף) ואינו מתייחס למה קורה בהכרח כשהוא עייף. מה לגבי המשפט אם דני יהיה עייף, הוא לא יקרא היום ספר? בניתוח המשפט השלישי, אם דני יהיה עייף, הוא לא יקרא היום ספר, אליעד מסביר שהמשפט הזה מתייחס לתוצאה אחת באופן ברור - שאם דני יהיה ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על פיתוח החשיבה בדרך קלה, פיתוח השכל בדרך קלה, איך לפתח את המוח בקלות? הבנת הנשמע, הבנת הנקרא, ניתוח טקסטים, ניתוח משפטים, תחביר עברי, כושר התבטאות בכתב, כושר התבטאות בעל פה, איך לפתח כושר שכנוע? איך לפתח יכולת הבנה? איך ללמוד לשכנע? איך לנתח טקסט? איך לנתח משפט? איך להבין דברים? איך להבין טקסטים? איך לקרוא מחשבות? איך להבין דבר מתוך דבר?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: ניתוח משפטים, איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם לחץ? כעס ועצבים? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? דיכאון? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם בדידות ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: ניתוח משפטים, איך להשיג ביטחון עצמי? איך לעשות יותר כסף? איך לחנך ילדים? איך לקבל החלטות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להתמודד עם גירושין? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לשנות תכונות אופי? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להעביר ביקורת בונה? איך להיות מאושר ושמח? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להאמין בעצמך? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לפרש חלומות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להיגמל מהימורים? איך להעריך את עצמך? איך לנהל את הזמן? איך לא להישחק בעבודה? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להצליח בראיון עבודה? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך למצוא זוגיות? איך ליצור אהבה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לשפר את הזיכרון? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להצליח בזוגיות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לשתול מחשבות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם הכל אפשרי? איך להיות מאושר? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם באמת הכל לטובה? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש אמת מוחלטת? האם לדומם יש תודעה? האם אפשר לדעת הכל? איך נוצר העולם? האם יש בחירה חופשית? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? למה יש רע וסבל בעולם? למה יש רע בעולם? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך להנות בחיים? איך נוצר העולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? למה העולם קיים? איך להיות הכי חכם בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? מהי תכלית ומשמעות החיים? אולי אנחנו במטריקס? האם יש משמעות לחיים? למה לא להתאבד? מי ברא את אלוהים? האם המציאות היא טובה או רעה? בשביל מה לחיות? מה המשמעות של החיים? האם יש או אין אלוהים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי לביטחון עצמי, ייעוץ פילוסופי, מאמן אישי בסקייפ בנושא ניתוח משפטים - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3125 שניות - עכשיו 17_07_2025 השעה 18:56:46 - wesi1