אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה משפטים ✔פיתוח החשיבה בדרך קלה, פיתוח השכל בדרך קלה, איך לפתח את המוח בקלות? הבנת הנשמע, הבנת הנקרא, ניתוח טקסטים, ניתוח משפטים, תחביר עברי, כושר...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
🖨פיתוח החשיבה בדרך קלה, פיתוח השכל בדרך קלה, איך לפתח את המוח בקלות? הבנת הנשמע, הבנת הנקרא, ניתוח טקסטים, ניתוח משפטים, תחביר עברי, כושר התבטאות בכתב, כושר התבטאות בעל פה, איך לפתח כושר שכנוע? איך לפתח יכולת הבנה? איך ללמוד לשכנע? איך לנתח טקסט? איך לנתח משפט? איך להבין דברים? איך להבין טקסטים? איך לקרוא מחשבות? איך להבין דבר מתוך דבר?
וכאן אתן תרגיל מאוד פשוט מאוד בסיסי ומאוד קל, שמי שיעשה אותו הרבה פעמים לאורך זמן, החשיבה שלו תתפתח בצורה מאוד דרמטית בהמון מובנים. כי כולם רוצים לפתח את השכל, אבל צריכים למצוא את התרגיל הפשוט ביותר והקל ביותר לביצוע, כדי לפתח את השכל.

מה התרגיל?

והתרגיל הוא, ניתוח משפטים, ניתוח טקסטים. דהיינו, קח משפט כלשהו, בין כמה מילים, זה יכול להיות משפט מתוך איזו כתבה, זה יכול להיות משפט ששמעת מישהו, וזה יכול גם להיות משפט שאתה ממציא. לדוגמה משפט פשוט וקצר כגון: "אני רוצה ללכת לישון".

והתרגיל שעליך לעשות, הוא לנסות להבין על כל מילה במשפט, על איזו שאלה המילה עונה? איך כל מילה משפיעה על המשמעות של המשפט?

לדוגמה: ניקח את המשפט הנ"ל שיש בו 4 מילים, המשפט "אני רוצה ללכת לישון".

עכשיו נשמיט ממנו את המילה ה 1 ונקבל את המשפט "רוצה ללכת לישון". עכשיו ננסה להבין מה המשמעות של המשפט, בלי המילה הראשונה, המילה "אני". או במילים אחרות, על איזו שאלה עונה המילה "אני" שנמצאת במשפט? והתשובה היא, שהמילה "אני" עונה על השאלה "מי" זה ש"רוצה ללכת לישון". המילה "אני" עונה על השאלה "מי". כי בלי המילה "אני" לא נוכל לדעת "מי" זה ש"רוצה ללכת לישון".

עכשיו ניקח שוב את המשפט ונשמיט ממנו את המילה ה 2 שלו, ונקבל את המשפט "אני ללכת לישון". ועכשיו ננסה להבין את המשפט כמו שהוא, וננסה להבין האם בכלל יש משמעות למשפט הנ"ל כמו שהוא? אילו משמעויות יכולות להיות למשפט הנ"ל? אילו מילים אפשרי להשלים במשפט הנ"ל. לדוגמה "אני מתכנן ללכת לישון" "אני מסרב ללכת לישון" "אני צריך ללכת לישון" "אני חייב ללכת לישון" "אני לא בטוח אם כדאי לי ללכת לישון" "אני חשבתי ללכת לישון" וכיו"ב.

אז בעצם על איזו שאלה עונה המילה ה 2 "רוצה" במשפט? והתשובה היא שהמילה עונה על השאלה "מה" הייחס ביני לבין ללכת לישון? והתשובה היא "רוצה", יש לי רצון ללכת לישון.

עכשיו ניקח שוב את המשפט ונשמיט ממנו את המילה ה 3 שלו, ונקבל את המשפט "אני רוצה לישון". ועכשיו ננסה להבין את המשפט כמו שהוא, וננסה להבין האם בכלל יש משמעות למשפט הנ"ל כמו שהוא? אילו משמעויות יכולות להיות למשפט הנ"ל?

ונראה כי למשפט הזה בהחלט שיש משמעות כמו שהוא, "אני רוצה לישון". אז בעצם האם ואיזו משמעות הוסיפה לנו המילה "ללכת"? האם יש הבדל בין "ללכת לישון" לבין "לישון"? או שהמילה "ללכת" מיותרת לחלוטין ולא מוסיפה שום משמעות כלשהי למשפט? וכאן כל אחד יכול לתת את המשמעות האישית שלו, להבדל שהוא מוצא בין "לישון" לבין "ללכת לישון". לדוגמה, ללכת לישון יכול לבטא תהליך שקורה לפני ש"ישנים", אולי לדוגמה התארגנות לשינה או פעולות כלשהן שמטרתן היא "לישון".

ועכשיו ניקח שוב את המשפט ונשמיט ממנו את המילה ה 4 שלו? ונקבל את המשפט "אני רוצה ללכת ". ועכשיו ננסה להבין את המשפט כמו שהוא, וננסה להבין האם בכלל יש משמעות למשפט הנ"ל כמו שהוא? אילו משמעויות יכולות להיות למשפט הנ"ל? אילו מילים אפשרי להשלים במשפט הנ"ל. לדוגמה "אני רוצה ללכת לאכול" " אני רוצה ללכת לטייל" וכיו"ב.

וזה בעצם אומר, שהמילה "לישון" עונה על השאלה: מה אני רוצה ללכת לעשות? תשובה: לישון!

אז נסכם: "אני רוצה ללכת לישון".

"אני" עונה על השאלה: "מי" רוצה ללכת לישון? תשובה: אני.

"רוצה" עונה על השאלה: "מה הייחס שלי ל" / "איך אני מתייחס ל" ללכת לישון? תשובה" רוצה.

"ללכת" עונה על השאלה: "מה בדיוק" אני רוצה בנוגע ללישון? תשובה: ללכת לישון / להתארגן לישון / לעשות פעולות שמטרתן לישון.

"לישון" עונה על השאלה: "מה" אני רוצה ללכת לעשות? תשובה: לישון.

עד כאן היה ניתוח בסיסי של המשפט הבסיסי "אני רוצה ללכת לישון".

בדרך הזו צריך ואפשר וכדאי לנתח משפטים: קצרים / ארוכים / מורכבים / פשוטים וכיו"ב. כאשר הניתוח הוא לנסות לענות על השאלה: על איזו שאלה עונה המילה X שבמשפט? כל מילה שבמשפט, איזו משמעות היא מוסיפה למשפט? איך כל מילה משנה את המשמעות של המשפט? איזה מילים נוספות היה ניתן לומר את המשפט, כדי לתת לו משמעות זהה או משמעות שונה? אולי מילים נרדפות כלשהן? האם באמת יש להן את אותה המשמעות?

דרכים נוספות לביצוע התרגיל

והתרגיל הזה של לנתח משפטים, ניתן לעשות אותו בעוד דרכים יותר מורכבות ויותר מתקדמות. לדוגמה: במקום בכל פעם להסיר מילה 1 מהמשפט, ניתן להסיר 2 מילים מהמשפט, ואז לבדוק איך זה משפיע על המשמעות של המשפט? אפשרי גם לנסות לשנות את סדר המילים במשפט, ולחקור איך הסדר של המילים, משפיע על המשמעות של המשפט?

אפשרי גם לנסות להחליף / להוסיף מילות קישור, ולראות איך זה משפיע על המשפט. לדוגמה לעשות שינויים עם מילים כגון "רק / כל / תמיד / אף פעם / מתישהו / כל הזמן / איפשהו / בכל מקום / כולם / חלק מ / באופן יחסי / יותר / פחות / הרבה / קצת" וכיו"ב. ולראות איך כל מילה משפיעה על המשמעות של המשפט.

אפשרי גם לחקור שימוש במילים מורכבות, כגון: שימוש בהא הידיעה (he.wikipedia.org/wiki/הא_הידיעה), לדוגמה ההבדל בין "בית" לבין "הבית" וכיו"ב. או הבדל בין שימוש במילה "בבית" בניקוד של "פתח / קמץ" באות ב הראשונה, או בניקוד של "שווא נח" וכיו"ב. דהיינו, מצבים שבהם בתוך מילה אחת מסתתרות לפעמים כמה מילים או שהניקוד וההגיה של המילה, משפיעה על המשמעות של המשפט, לדוגמה בגלל שימוש ב ה הידיעה וכיו"ב.

איך התרגיל הזה יעזור לי?

והתרגיל הזה מצד אחד אולי נראה תרגיל מאוד פשוט ומאוד בסיסי ומאוד קל לביצוע, אבל התועלת שלו גדולה מאוד מאוד. ולפעמים ניתן לקבל תוצאה גדולה מאוד, מפעולה קטנה ביותר ופשוטה ביותר.

והמטרה של התרגיל היא, לגרום למוח של הבן אדם, לשים לב לכל מילה, לכל אות, לכל פרט, לכל דבר קטן שקורה סביבו. ומי שיתרגל את התרגיל הנ"ל המון ולאורך זמן, הוא יראה שפתאום, הוא: מבין דברים הרבה יותר מהר, מצליח לקרוא טקסטים ולהבין אותם הרבה יותר מהר, מצליח "לקרוא מחשבות" של אנשים ולשים לב לתת מודע ולמידע שאנשים מסתירים או מבטאים בלי שהם שמים לכך לב (טעות פרוידיאנית). התרגיל הזה יעזור לבן אדם גם לדעת לבטא את עצמו בצורה יותר נכונה, לדעת לשכנע אנשים יותר טוב, לדעת להסביר דברים יותר טוב, להצליח להבין דברים יותר מורכבים יותר מהר וכיו"ב.

כמו כן אזכיר שמי שרוצה לדעת לעשות משהו בצורה מאוד מהירה, עליו לנסות לעשות את אותו הדבר בצורה מאוד מאוד מאוד איטית, כמה שיותר איטי יותר טוב. אם אתה רוצה לדעת לשלוט במשהו ולהיות מסוגל לעשות אותו בצורה מאוד מהירה... תעשה אותו המון פעמים בצורה איטית כמה שיותר איטית יותר טוב.

האם באמת יש משמעות לכל מילה?

אז האם באמת יש משמעות לכל מילה? האם באמת מי שאמר את המשפט התכוון לכל מילה שנאמרה? תשובה: לא בהכרח, אבל הרבה פעמים כן. יכול להיות שיש מילים שנאמרו בצורה אקראית, אבל בדרך כלל יש משמעות לכל מילה ולכל צורת התבטאות.

כמו כן יש גם אנשים שעושים "טעות פרוידיאנית", דהיינו, אומרים בטעות משהו שהם לא רצו להגיד אותו, כי הוא מבטא משהו מתת המודע שלהם ובטעות הוא נפלט להם החוצה. והרבה אנשים יכולים לבטא את אותו המשפט ולהסביר את אותו הרעיון, במילים שונות ובדרכים שונות. כאשר בכל פעם האדם גם בלי שהוא שם לב, הוא משנה לפעמים מילה ספציפית, בגלל משמעות ספציפית, אפילו בלי שהוא עצמו שם אליה לב.

ואפשרי לדוגמה לנתח נאומים של ביבי / נאומים של פוליטיקאים וכיו"ב, ולשים לב לאיך כל מילה משפיעה על תת המודע של אלו ששומעים אותה. ויש אנשים שהמקצוע שלהם הוא "כתיבת נאומים" והם אמורים לנסות בכל מילה להשפיע על מי ששומע את הנאום וכולי.

אז כן, בדרך כלל יש משמעות לכל מילה שנאמרת, יש משמעות לסדר של המילים ויש משמעות לפסיקים במשפט. יש משמעות גם להיכן שהדובר עוצר לנשום בין מילה למילה ויש משמעות גם להבעות הפנים של מי שמדבר איתך, ביחס לכל מילה בתוך המשפט. יש משמעות להכל.

וככל שבן אדם יותר חכם באופן כללי, ככה יש יותר משמעות לכל מילה שהוא אומר, כי הוא כנראה שם לב לכל מילה שהוא אומר באופן מכוון. וככל שבן אדם פחות חכם, ככה יתכן שהוא פחות שם לב לצלילים שהוא מוציא מהפה שלו.

איך לדעת אם אני מנתח נכון את הטקסט?

אז איך אפשרי לדעת האם אני מנתח נכון את הטקסט או שאני סתם ממציא פירושים לא נכונים? התשובה היא, שלא באמת אפשרי לדעת האם ועד כמה הניתוח שלך נכון. אבל עדיין כדאי לך לבצע את התרגיל, כי הוא מרגיל את המוח שלך, לנסות לשים לב לכל מילה ולכל פרט הכי קטן בכל תהליך ובכל דבר שקורה סביבך.

איך לשים לב לכל מילה שאני אומר?

אז איך בזמן אמת אפשרי לשים לב לכל מילה שאתה עצמך אומר? והתשובה לכך היא, שככל שבן אדם נהיה יותר חכם, ככה המחשבה שלו מהירה הרבה יותר מהדיבור שלו. ואז יש לו יותר זמן לסדר את המילים שהוא רוצה להגיד. אבל יש אנשים שהמחשבה שלהם יותר איטית, ואז הם מדברים יותר מהר ממה שהם חושבים, ואז ממילא הדיבור שלהם הרבה פחות מדוייק, כי הוא הרבה פחות מתוכנן מראש, ביחס לקצב החשיבה שלהם.

ואיך להיות יותר חכם בכללי? יש לזה אין סוף דרכים וכולי. אבל כן אפשרי שבן אדם יעשה סימולציה של מה שהוא רוצה להגיד ושישים לב לכל מילה שהוא אומר, מה היא מבטאת ומה בדיוק הוא רוצה לומר. בן אדם יכול להקליט את עצמו או לכתוב לעצמו את מה שהוא רוצה לומר? או את מה שהוא מדבר עם מישהו, ולנסות לשים לב לכל מילה שנאמרת וככה להגדיל את הסיכוי שבזמן אמת הוא יבטא את עצמו יותר נכון ביחס למה שהוא רוצה לומר.

האם זה יכול לגרום לכך שאדבר יותר לאט?

אז האם זה יכול לגרום לכך שקצב הדיבור שלך יהיה יותר איטי ושתדבר יותר לאט? כן. אבל זה מה שיש וזה ישתפר עם הזמן. אם אתה רוצה לדייק, עליך לעשות את הדבר יותר לאט, או לתרגל אותו המון פעמים לפני שאתה עושה אותו. זאת הדרך להיות מסוגל לעשות דברים הרבה יותר מהר.

מה השלבים הבאים שאפשרי לפתח את התרגיל הזה?

אז השלב הראשון הוא להבין את המשפט כפשוטו, לשים לב לכל מילה ולכל משמעות של כל מילה ולכל מה שנאמר ולהבין מה אמרו. השלב הבא יכול להיות, לנסות להבין על כל מילה, האם היא עובדה או פירוש? ומי אמר שהיא נכונה. כי כל רעיון מורכב מעובדות ופירושים. וצריכים לעבור על כל מילה ולנסות להבין, האם ועד כמה היא מתארת עובדה או שהיא מתארת פירוש.

והשלב הבא יכול להיות גם הנושא של ניתוח סיבתיות. דהיינו, לקחת את המשפט שנאמר ולנסות להפוך אותו לרעיון של סיבה ותוצאה. ולנסות לבצע עליו ניתוח סיבתיות? בדרכים שהסברתי המון פעמים.

איך לנתח מחשבות של עצמך?

התועלת המרכזית מכל התרגול הזה, יהיה היכולת של האדם להתחיל לשים לב למחשבות שלו עצמו. כי המוח מריץ כל מיני מחשבות. ובן אדם צריך להיות מסוגל לנתח את המחשבות של עצמו ולנסות לשים לב למסרים שהתת מודע שלו ושהמוח שלו אומר לו. ולשים לב לכל מילה האם ועד כמה היא נכונה וכולי

סיכום

קח משפטים פשוטים / קצרים וכולי ותנסה לנתח אותם בצורה הבסיסית ביותר, של על איזו שאלה עונה כל מילה? איך כל מילה משפיעה על המשמעות של המשפט? מכאן, השמים הם הגבול...
לשפר את השכל עובדה או פירוש איך אני פוליטיקאים פשוט מאוד המוח איזה מילים עובדות הרגלים יכולות חקירות איך להבין איך להבין דבר מתוך דבר איך להבין דברים איך להבין טקסט איך להבין טקסטים איך להיות גאון איך להיות חכם איך להיות יותר חכם איך לחשוב בהיגיון איך ללמוד איך ללמוד לשכנע איך לנתח איך לנתח טקסט איך לנתח טקסטים איך לנתח משפט איך לנתח משפטים איך לפתח איך לפתח את החשיבה איך לפתח את המוח איך לפתח את המוח בקלות איך לפתח את השכל איך לפתח חשיבה איך לפתח יכולת הבנה איך לפתח יכולת חשיבה איך לפתח כושר שכנוע איך לקרוא איך לקרוא מחשבות איך לשפר את החשיבה איך לשפר את המוח איך לשפר את השכל אימון המוח אימון קוגניטיבי בעל פה בקלות דבר מתוך דבר הבנה הבנת הנקרא הבנת הנשמע המוח הסקה מילולית השכל התבטאות התבטאות בכתב התבטאות בעל פה התפתחות החשיבה התפתחות שכלית חשיבה חשיבה הגיונית חשיבה מילולית טקסט טקסטים יכולות יכולות חשיבה יכולות קוגניטיביות יכולות שכליות יכולת יכולת הבנה יכולת חשיבה יכולת קוגניטיבית יכולת שכלית כושר כושר התבטאות בכתב כושר התבטאות בעל פה כושר שכנוע כיצד לנתח כישורי חשיבה כישורים קוגניטיביים כישורים שכליים לאמן את החשיבה לאמן את המוח לאמן את השכל להבין להבין אנשים להבין דבר מתוך דבר להבין דברים להבין טקסט להבין טקסטים להיות יותר חכם לחשוב בהיגיון ללמוד ללמוד לשכנע למה לפתח את המוח למידה לנתח לנתח טקסט לנתח טקסטים לנתח משפט לנתח משפטים לפתח לפתח את החשיבה לפתח את המוח לפתח את המוח בקלות לפתח את השכל לפתח חשיבה לפתח יכולות חשיבה לפתח יכולות קוגניטיביות לפתח יכולות שכליות לפתח יכולת לפתח יכולת הבנה לפתח יכולת חשיבה לפתח יכולת קוגניטיבית לפתח יכולת שכלית לפתח כושר שכנוע לקרוא לקרוא אנשים לקרוא מחשבות לשכנע לשפר את החשיבה לשפר את המוח לשפר את השכל לשפר יכולות חשיבה לשפר יכולות קוגניטיביות לשפר יכולות שכליות לשפר יכולת חשיבה לשפר יכולת קוגניטיבית לשפר יכולת שכלית מוח מחשבות מיומנויות חשיבה מיומנויות קוגניטיביות מיומנויות קריאה מיומנויות שכליות מיומנות חשיבה מיומנות קוגניטיבית מיומנות שכלית משפטים ניתוח טקסט ניתוח טקסטים ניתוח משפט ניתוח משפטים פיתוח פיתוח החשיבה פיתוח החשיבה בדרך קלה פיתוח המוח פיתוח השכל פיתוח השכל בדרך קלה פיתוח חשיבה פיתוח יכולות חשיבה פיתוח יכולות קוגניטיביות פיתוח יכולות שכליות פיתוח יכולת חשיבה פיתוח יכולת קוגניטיבית פיתוח יכולת שכלית פרק מילולי קריאת אנשים קריאת מחשבות שיטות לפיתוח החשיבה שיטות לפיתוח המוח שיטות לפיתוח השכל שיטות לפיתוח חשיבה שיפור החשיבה שיפור המוח שיפור השכל שיפור יכולות חשיבה שיפור יכולות קוגניטיביות שיפור יכולות שכליות שיפור יכולת חשיבה שיפור יכולת קוגניטיבית שיפור יכולת שכלית שכל שכנוע תחביר עברי תרגול קוגניטיבי תרגילים לפיתוח החשיבה תרגילים לפיתוח המוח תרגילים לפיתוח השכל תרגילים לפיתוח חשיבה
איך ליצור עניין? תקשורת בין אישית, איך לגרום למישהו לרצות להקשיב לך? איך לעניין מישהו? איך לקרוא אנשים? איך להבין מישהו? איך להבין אנשים? איך ליצור הקשבה? איך לדלות מידע?
איך ליצור עניין? תקשורת בין אישית, איך לגרום למישהו לרצות להקשיב לך? איך לעניין מישהו? איך לקרוא אנשים? איך להבין מישהו? איך להבין אנשים? איך ליצור הקשבה? איך לדלות מידע?
... עניין ולעורר את רצונו להקשיב. כיצד ניתן לזהות את רצונות האדם תוך שני משפטים? השאלה המרכזית שהועלתה בהרצאה הייתה כיצד לזהות את רצונות האדם בשיחה קצרה, במיוחד כשיש לך רק שני משפטים כדי להבין את האדם. אליעד מציין שכדי להבין את הרצונות, יש להתחיל בהקשבה לדברים שהאדם אומר ולנסות לזהות חיסרון או צורך ... אלא גם הנחות היסוד שמאחורי כל מילה. איך לזהות חיסרון או צורך מתוך שני משפטים? אליעד מציע שכשמישהו אומר קר לי מאוד בחדר הזה, ניתן להפיק מזה המון מידע, כמו למשל שמדובר באדם שמודע לסביבתו ומרגיש את מה ... קר לי, עוזר לדלות עוד מידע על מצבו של האדם. האם ניתן להפיק הרבה מידע משני משפטים? השאלה האם אפשר להפיק הרבה מידע משני משפטים בלבד היא שאלה חשובה, ואליעד מסביר כי ככל שאתה עוסק בניתוח מעמיק של המילים, אתה יכול להפיק מהם הרבה יותר ממה שנראה על פני ... מידע שיכול לעזור להבין את המצב שלו באופן רחב יותר. האם כדאי להסתמך על שני משפטים או שיחה ארוכה? אליעד מדגיש שבשיחה ארוכה יש יותר מידע ברור, אך לא תמיד יותר מידע מועיל. לעיתים, הרבה מידע יכול לשבש את ... האנליזה לפחות מדויקת. לכן, לדעת לנתח את כל מה שנאמר, גם אם מדובר רק בשני משפטים, יכול להניב את אותה תוצאה כמו בשיחה ארוכה. השאלה היא איך להפיק את המירב מהמידע המועט. סיכום לסיכום, יצירת עניין בשיחה לא ... בשיחה בצורה משמעותית. ניתוח נכון של כל פרט בשיחה, אפילו אם מדובר רק בשני משפטים, יכול לאפשר לך להבין הרבה על האדם שמולך ולהשפיע עליו באופן משמעותי. איך ליצור עניין בשיחה? כיצד לזהות רצונות של אחרים? איך לדלות מידע משני משפטים? האם אפשר לדעת הרבה משני משפטים? איך ליצור עניין ולגרום לאנשים להקשיב לך? השאלה שמוצגת בתחילת השיחה היא כיצד ליצור עניין ולגרום לאדם שיחה עם מישהו אחר ... את הרצונות של האדם. עליך להקשיב במהרה ולהבין את הצרכים של האדם תוך מספר משפטים, ולהתאים את דבריך בהתאם. אם מישהו אומר משהו על מצבו (כגון קר לי), אפשר להסיק המון מזה ולהבין הרבה על מצבו הפיזי, נפשי או רגשי. איך לזהות את רצונות האדם תוך שני משפטים? הסיפור מתחיל בשאלה כיצד ליצור עניין תוך שני משפטים. אליעד מציין שכדי להבין את הרצונות של האדם, יש להתחיל בהקשבה לדברים שהוא אומר, ולנסות לזהות חיסרון כלשהו בחיים שלו שמוביל ... הרחב יותר של המשפט ואת המצב בו נמצא האדם. האם אפשר להפיק הרבה מידע משני משפטים בלבד? שאלה נוספת שהועלתה היא האם אפשר להפיק הרבה מידע משני משפטים בלבד, ולמה זה עשוי להיות קשה. אליעד מסביר כי כשיש לנו הרבה זמן לשוחח, אנו יכולים להוציא הרבה מידע מהשיחה, אבל אם יש לנו רק שני משפטים, הדרך להפיק את המידע היא לנתח כל מילה וכל הנחה שמסתתרת מאחוריה. אליעד מציין שדווקא בשני משפטים ניתן להבין המון, אם מנתחים אותם בצורה מעמיקה, ומפנים את תשומת הלב לכל פרט קטן. למשל, אם אדם אומר קר לי מאוד בחדר הזה, ... ניתן ללמוד על הרבה היבטים אישיים ורגשיים שלו. כיצד להפיק מידע רב משני משפטים? ההבנה העמוקה של שני משפטים לא מתבצעת רק על ידי הסקת המידע הבסיסי של מה שאדם אומר, אלא יש לנתח כל פרט, כגון: למה אמר את המילה מאוד? למה בחר את המילה ... בשיחה עשויות להסתיר בתוכן את הרצונות העמוקים של האדם. ניתוח נכון של משפטים מאפשר ללמוד המון על מחשבות האדם, ציפיותיו, ורצונותיו. ניתוח משפטים זהו תהליך שמאפשר לדלות הרבה יותר מידע ממה שנראה על פני השטח. לסיכום, הניתוח של כל מילה והמחשבה שמאחוריה מאפשר לפתח את היכולת להבין אנשים בצורה עמוקה יותר. האם כדאי להסתמך על שני משפטים או על שיחה ארוכה? שיחה ארוכה יכולה להפיק יותר מידע ברור אודות האדם, אבל אליעד מדגיש כי בעבודה עם שני משפטים, אם מבצעים ניתוח מעמיק, אפשר ללמוד על אותו אדם כמעט אותו הדבר. לפעמים פחות זה יותר, וכשיש לנו רק מעט מידע על אדם, חשוב לדעת איך להוציא את המיטב ממנו. באמצעות המון תשומת לב לכל פרט בשיחה, גם משפטים קצרים או חצי משפטים יכולים לגלות מידע חשוב מאוד. אליעד מסביר ששיחה ארוכה לא תמיד תועיל יותר, כי לפעמים יותר מדי מידע יכול לשבש את המסקנות. ... בשיחה בצורה משמעותית. ניתוח נכון של כל פרט בשיחה, אפילו אם מדובר רק בשני משפטים, יכול לאפשר לך להבין הרבה על האדם שמולך ולהשפיע עליו. איך ליצור עניין בשיחה? כיצד לזהות רצונות של אחרים? איך לדלות מידע משני משפטים? האם אפשר לדעת הרבה משני משפטים? מה השאלה? ש: אני מדבר עם מישהו. אליעד: מדבר עם מישהו הבנתי הלאה. ש: אוקי אני רוצה ליצור לו עניין תוך משפט או שניים. ... שלו לפי זה ליצור לו עניין צריך לקחת את מה שהוא אמר, אתה צריך תוך שני משפטים לשמוע מה הוא אמר אתה צריך תוך שני משפטים שהוא אמר או בלי ה
יצירת אמון באמצעות השלמת משפטים, איך ליצור אמון באמצעות השלמת מילים? מיומנויות שיחה מתקדמות, קריאת מחשבות, מה מישהו חושב? איך לדעת מה מישהו רוצה לומר? ראפור למתקדמים, יצירת כימיה בין אישית, איך מתקשרים משקרים?
יצירת אמון באמצעות השלמת משפטים, איך ליצור אמון באמצעות השלמת מילים? מיומנויות שיחה מתקדמות, קריאת מחשבות, מה מישהו חושב? איך לדעת מה מישהו רוצה לומר? ראפור למתקדמים, יצירת כימיה בין אישית, איך מתקשרים משקרים?
... אמון באמצעות השלמת משפטים, איך ליצור אמון באמצעות השלמת מילים? מיומנויות שיחה מתקדמות, קריאת מחשבות, מה מישהו חושב? איך לדעת מה מישהו רוצה לומר? ראפור למתקדמים, יצירת כימיה בין אישית, איך מתקשרים משקרים? איך ניתן ליצור אמון באמצעות השלמת משפטים? השלמת משפטים היא אחת השיטות המתקדמות ליצירת אמון בשיחה. הרעיון הבסיסי מאחורי שיטה זו הוא שפיתוח היכולת לקרוא את האדם שמולך, ולהשלים את מה שהוא עומד לומר, יוצר תחושת הבנה הדדית ותחושת אמון. המטרה היא להרגיש שהשני מבין אותנו, יודע עלינו, וכולנו נמצאים באותו המקום. איך עובד תהליך השלמת המשפטים? כאשר אדם שוחח איתך ומתחיל משפט מסוים, אתה יכול לנסות לחזות מה הוא הולך לומר ולהשלים את המשפט בשבילו. לדוגמה, אם מישהו אומר: ... זה גורם לו להרגיש מובן ונתמך, וכך נבנה אמון. האם יש גם חסרונות בשיטה? עם כל היתרונות, חשוב להיות זהירים בשימוש בשיטה הזו. יש כמה אתגרים וחשש ממינון מיותר של השלמת משפטים: 1. הסיכון בהשלמה שגויה: אם תשלם את המשפט בצורה לא נכונה, תיווצר תחושת אי הבנה, וזה יכול לפגוע באמון. 2. השלמה מוגזמת: אם תעשה ... אמון. 3. ההשלמה עשויה להרתיע אנשים מסוימים: יש אנשים שמרגישים לא נוח כאשר הם מרגישים שמישהו קורא אותם באופן עמוק מדי, במיוחד אם הם חווים חוסר ביטחון עצמי. השלמת משפטים כללית מול השלמת משפטים מדויקת נוסף על כך, ישנו הבחנה בין שתי דרכים להשלים משפטים: 1. השלמת משפטים מדויקת: כאשר אתה יודע בדיוק איזו מילה אדם עומד לומר ומשלים אותה. 2. השלמת משפטים כללית: כאשר אינך בטוח במילה הספציפית, אך משלים את כוונת האדם בצורה כלשהי, כמו לומר כיף במקום נהניתי, למרות שמדובר במילים ... עמוקה יותר, אך עלולה להיראות חשודה אם זה קורה יותר מדי פעמים. בעוד שההשלמה הכללית פחות ממוקדת, אך גם פחות מעוררת חשד. כיצד מיסטיקנים ושרלטנים עושים שימוש בהשלמת משפטים? בפעמים רבות, מיסטיקנים ושרלטנים עושים שימוש בהשלמת משפטים על מנת ליצור תחושה של קריאת מחשבות. לדוגמה, הם עשויים לומר משפטים כלליים כמו השבוע תיתקל בקושי, שבעצם פונים לכולם, כי כל אחד חווה קושי כלשהו. בצורה זו, הם משאירים את תחושת הדיוק, למרות שהמשפט עצמו הוא לא מדויק. זהו מנגנון שנראה כאילו הם יודעים עליך משהו אישי, כאשר למעשה מדובר בהשערה כללית מאוד. האם תמיד כדאי להשלים משפטים? למרות שכל השלמה עשויה ליצור חיבור, לא תמיד זה כדאי. ישנם מצבים בהם עדיף לא להשלים את המשפט, במיוחד אם הדבר יכול להיראות ... מעבר לכך, במקרים בהם האדם שמולך לא בטוח בעצמו או חווה תסביכים פנימיים, יתכן שהוא לא ירצה להיות מובן כל כך, ויגיב בשלילה להשלמת המשפט. כיצד לתרגל את היכולת להשלים משפטים ולקרוא אנשים טוב יותר? לכדי לפתח את היכולת הזאת, יש לבצע מספר תרגולים: 1. ניתוח טקסטים: קח טקסט או שמיעה של דיבור, ועצור אחרי ... את המשפט. תראה איך כל פעולה משפיעה על המשך השיחה. 4. קריאת מחשבות עצמית: למד להבין את עצמך קודם, כך תוכל לזהות מה מישהו אחר עשוי לחשוב או לרצות לומר. לסיכום השלמת משפטים היא כלי חזק לבניית אמון, אך עליך לדעת איך להשתמש בה באופן מדוד ומחושב. אם תשלם את המשפטים נכון, תוכל ליצור קשר חזק ומובן עם האדם שמולך, אך אם תעשה זאת בצורה מוגזמת או לא מדויקת, זה עלול לפגוע בקשר ולגרום לאי נוחות. לפיכך, יש ללמוד את השיטה הזו עם התרגול וההבנה המתאימים. איך לקרוא מחשבות יצירת אמון ניתוח סיבתיות השלמת משפטים בשיחה יצירת הזדהות ורפור כיצד אפשר ליצור אמון באמצעות השלמת משפטים? אחת השיטות המעניינות ליצירת אמון מול אדם אחר היא השלמת משפטים. הרעיון הבסיסי הוא שכאשר בן אדם מדבר ומתכוון לומר משהו, אפשר לנסות לזהות מראש את המילה או את הרעיון שהוא עומד לבטא ולהגיד זאת ... ומבין אותו לעומק. כשזה מצליח, נוצרת תחושת הזדהות חזקה. עם זאת, חשוב לזכור שיש בזה גם סיכונים: אם טועים בניחוש, אפשר לפגוע באמון ולהיראות כחסרי הבנה. מדוע השלמת משפטים יכולה להיות מורכבת? יש כמה היבטים שמשפיעים על הצלחת השלמת המשפטים: 1. איך לדעת מה האדם השני חושב? כדי להשלים משפט, צריך לפתח מעין קריאת מחשבות - לזהות דפוסי חשיבה, צורת ביטוי וסיבתיות בדברים. 2. באיזה מינון עושים זאת? השלמת משפטים מוגזמת תיראה מאולצת או חשודה, ואילו השלמה מדויקת מדי שוב עלולה לעורר חשד: איך הוא קרא אותי ככה בדיוק? 3. האם האדם השני קולע ... לא לרצות שיבינו אותם לעומק, במיוחד אם הם מרגישים חוסר ביטחון או אפילו שנאה עצמית. אם הם יחשבו שאתה ממש כמוהם, הם עלולים לדחות את ההזדהות הזו. כיצד להשתמש בהשלמת משפטים ברמה כללית לעומת רמה מדויקת? אדם יכול להשלים בדיוק את המילה שהשני חשב, או להשלים באופן כללי את הכוונה שהוא רצה להביע. לעתים ... ממש במילה. מצד שני, פגיעה מדויקת במילה בכל משפט עלולה להיראות מאולצת מדי. איך שיטה זו מנוצלת בידי שרלטנים או מיסטיקנים למיניהם? לא פעם משתמשים בטריק של השלמת משפטים כללית כדי ליצור תחושה כוזבת של קריאת מחשבות. למשל, אמירות כמו השבוע תיתקל בקושי גדול פונות לכולם, כי לכל אדם כמעט יש קושי כלשהו. כשמגיעים ליועץ או למתקשר, והוא משלים לך משפטים בסגנון יש לך התלבטות במערכת יחסים, זה יכול להתפרש כניחוש מוצלח, כשלמעשה מדובר בכלליות רחבה מאוד. לכן, חשוב להבין שגם אם משלימים לך משפט, לא בהכרח מדובר בידע מדויק או מיוחד. האם תמיד כדאי להשלים משפטים, או שיש בזה סיכון? לצד היתרון ביצירת אמון, קיימים גם סיכונים: 1. האדם עלול להבין שאתה מתמרן אותו, ולפתח חשד אם יראה שאתה עושה ... שהוא צודק). 3. יש מקרים שבהם עדיף להראות דווקא שאינך קורא את האדם השני, כדי למנוע ממנו להסיק שאם אתה מבין אותו - אז אוטומטית הוא צודק. איך לתרגל את יכולת השלמת המשפטים ולקרוא אנשים טוב יותר? כדי לפתח את היכולת להשלים משפטים, כדאי לעבוד על: 1. ניתוח טקסטים לקרוא טקסט או לשמוע דיבור ולעצור אחרי כל כמה מילים, לנסות לנחש מה המילה הבאה או המשפט הבא. אחר ... הפנימי שלו, יכול להשליך זאת על אחרים. אם אתה יודע למה אתה היית אומר משהו מסוים, תוכל לזהות זאת גם אצל אדם אחר. מדוע חשוב לדעת את כל ההיבטים הללו? השיטה של השלמת משפטים עשויה באמת לחזק אמון ולהראות לצד השני שהוא מובן ומוכר, אבל היא גם מורכבת ודורשת מיומנות: - צריך לפגוע נכון במינון. יותר מדי ...
ראפור / NLP - יצירת אמון באמצעות השלמת משפטים של האדם השני - איך ליצור אמון בינך לבין אדם אחר על ידי השלמת המשפטים שלו? איך להשלים משפטים של אדם אחר? איך ליצור הזדהות רגשית?
... NLP - יצירת אמון באמצעות השלמת משפטים של האדם השני - איך ליצור אמון בינך לבין אדם אחר על ידי השלמת המשפטים שלו? איך להשלים משפטים של אדם אחר? איך ליצור הזדהות רגשית? וכאן אבאר עוד דרך איך ליצור אמון בינך לבין אדם אחר. והדרך היא על ידי זה שאתה משלים לו את המשפטים שהוא רוצה לומר, בפרט במקומות שבהם כאילו חסרה ... אבל העיקרון הוא, שאם אתה רוצה לגרום למישהו לתת בך אמון וליצור אמון בינך לבין מישהו, אז באפשרותך להעצים את חוויית ההזדהות שבינך לבינו, על ידי זה שאתה משלים לו את המשפטים שלו, בדיוק במילים שהוא רצה לומר. כי כאשר אתה ... האישי והפרטי שלו. והוא מרגיש סוג של חדירה לפרטיות, כאשר אתה מראה לו שאתה יודע עליו הכל. כך שצריך לדעת לעשות את זה בחוכמה, בלי ליצור חשדנות. ואחדד עוד יותר, שהשלמת משפטים של האדם האחר, יוצרת אמון חזק ביותר, בפרט אם ... ולפעמים זה יכול לגרום לו לכעוס עליך, על שכאילו חשפת אותו ושגילית לרמת המודעות שלו, את מה שהוא מסתיר בתת המודע של עצמו. ועוד אוסיף ואומר, שיצירת אמון על ידי השלמת משפטים, היא הופכת להיות יותר חזקה, כאשר אתה משלים את מה שהאדם רצה לומר, אבל לא בהשלמה של מילה כללית, אלא בהשלמה של מילה פרטית. דהיינו, אפשר להשלים לאדם את המשפטים שלו ולעזור לו לבטא את עצמו, באמצעות שימוש ... שבאמת אם הוא היה משלים את המשפט של עצמו, הוא היה בוחר להשתמש במילה אחרת. אבל בגלל שהמשמעות זהה, אז לפעמים זה נראה לאדם, כאילו ידעת בדיוק מה הוא רוצה לומר. אבל השלמת משפטים הופכת להיות חזקה יותר, כאשר אתה משלים לאדם ... ואת הרעיונות שלו, לא סתם במילים כלליות שיש להן ריבוי משמעויות, אלא במילים ספציפיות, שיש להן משמעות אחת מוגדרת. שאז ההשלמה של המשפט, הופכת להיות עוצמתית יותר. והשלמת משפטים לאדם אחר, הופכת להיות עוד יותר חזקה, כאשר אתה משלים לו משפטים, ברעיונות ובמילים שהן ייחודיות לאותו אדם ... ובסיכומו של דבר, אחת מהדרכים ליצירת אמון בינך לבין אדם אחר, היא גם על ידי זה שאתה משדר לו שהאני שלו ושאתה, זאת ישות אחת. וזה אפשרי גם על ידי זה שאתה משלים לו את המשפטים שלו, בפרט בביטויים שייחודיים לשפה שלו, בפרט ... המשפט כנל. והדברים האלו, גם הם גורמים סוג של יצירת אמון, שהאדם מרגיש שהאני שלו, מדבר דרכך. ואז קל לך יותר לשכנע אותו וכולי. ואתה תשאל את עצמך, כאשר מישהו משלים את המשפטים שלך, ויודע בדיוק מה עובר עליך, האם זה באמת ...
ראפור, כימיה בין אישית, השלמת משפטים, השלמת מילים, יצירת קירבה, בניית אמון, יצירת אמון, הזדהות רגשית, קריאת מחשבות, שתילת מחשבות, איך ליצור כימיה? מערכות יחסים, תקשורת בין אישית
ראפור, כימיה בין אישית, השלמת משפטים, השלמת מילים, יצירת קירבה, בניית אמון, יצירת אמון, הזדהות רגשית, קריאת מחשבות, שתילת מחשבות, איך ליצור כימיה? מערכות יחסים, תקשורת בין אישית
... כימיה בין אישית, השלמת משפטים, השלמת מילים, יצירת קירבה, בניית אמון, יצירת אמון, הזדהות רגשית, קריאת מחשבות, שתילת מחשבות, איך ליצור כימיה? מערכות יחסים, תקשורת בין אישית איך להשתמש בהשלמת משפטים כדי ליצור כימיה ואמון? הרבה פעמים אנשים רוצים לשכנע אחרים, בין אם זה כדי למכור רעיון, מוצר או ליצור ... ככל שאדם יחוש שאתה דומה לו, כך יאמין לך יותר, כי הוא יראה בך השתקפות של עצמו. דרך עוצמתית ופשוטה ליצור תחושה זו היא באמצעות טכניקה של השלמת משפטים. הטכניקה הזו מבוססת על כך שכאשר אתה מצליח לנחש את המילים שאדם אחר עומד לומר, נוצרת אצלו תחושה של ... את המהות הזאת, האדם ירגיש שאתה מדבר מתוך המחשבות שלו, וזה יגביר משמעותית את תחושת הקרבה והאמון שלו בך. ממה כדאי להיזהר בעת שימוש בטכניקת השלמת משפטים? אליעד מזהיר שהשימוש בטכניקה זו חייב להיות טבעי ונורמטיבי. אסור ליצור מצב שבו האדם השני יחוש שאתה מנסה לבצע עליו מניפולציה, או שהוא מרגיש שמשהו מוזר או לא טבעי בשיחה. אם האדם יחוש שמשהו אינו כשורה, או שאתה משלים משפטים באופן מלאכותי מדי, הוא עלול להרגיש מרומה ותחושת האמון תיפגע. בנוסף לכך, חשוב לזכור שהשיטה הזאת עובדת בשני הכיוונים: אם תשלים משפטים של אדם אחר בצורה לא נכונה, ותהפוך את דבריו על פניהם, למשל אם הוא אומר: היה לי ממש טוב אתמול, ואתה ... אם אתה תגיד לו משהו הוא יאמין לזה יותר. עכשיו השאלה היא זה איך אתה בעצם יוצר לו תחושה שאתה זה הוא אז אחת הדרכים לעשות את זה היא באמצעות השלמת משפטים, כשאתה מדבר עם מישהו ואתה רוצה אחר כך לשכנע אותו באיזה משהו או למכור לו איזה רעיון או ליצור לו תחושת קירבה זה יכול להיות אפילו לדבר איתו בדייט או בכל אינטראקציה עם מישהו שרוצים ליצור תחושת תנסה להשלים את המשפטים שלו. זאת אומרת הוא מתחיל להגיד משפט אם אתה יודע המילה שהוא הולך להגיד תגיד אותה, ככל שתקלע על יותר ... את המהות של מה שהוא רוצה להגיד והוא יגיד נכון זה מה שרציתי להגיד כי אתה אמרת את המהות של מה שהוא רצה להגיד. וכמובן שההפך להפך אם אתה תשלים משפטים למישהו על דברים שהוא לא רצה להגיד אתה יוצר לו תחושת ריחוק לכן עדיף לשתוק אם אתה לא יודע מה הוא רצה ...
מוטיבציה לילדים, איך לגרום לילד להאמין בעצמו? איך לבנות ביטחון עצמי אצל ילדים? איך לבנות ערך עצמי לילדים? איך לגרום לילד לא לפחד מכישלון? איך לנסח משפטי מוטיבציה? איך לגרום לילד לחשוב חיובי? הדרכת הורים
מוטיבציה לילדים, איך לגרום לילד להאמין בעצמו? איך לבנות ביטחון עצמי אצל ילדים? איך לבנות ערך עצמי לילדים? איך לגרום לילד לא לפחד מכישלון? איך לנסח משפטי מוטיבציה? איך לגרום לילד לחשוב חיובי? הדרכת הורים
... האם משפטי מוטיבציה חיוביים תמיד מועילים לילדים? שימוש במשפטי מוטיבציה חיוביים לילדים יכול לחזק את ביטחונם העצמי ואת הערך העצמי שלהם, אך חשוב להקפיד שהמשפטים יהיו נכונים ומחוברים למציאות. משפטים שמגזימים ביכולות הילד, כמו אתה סופרמן ... אותו כמוגבל ללא צורך, עלולות להזיק לו ולמנוע ממנו להתפתח. לכן, הדרך הנכונה היא להימנע משני הקצוות: לא להפריז בשבחים מוגזמים ולא להמעיט בערכו של הילד. משפטים מאוזנים כמו תן לעצמך צאנס להצליח או בוא תנסה הכי טוב שאתה יכול הם המשפטים הנכונים לשימוש, מכיוון שהם אינם יוצרים ... הילד, אלא מעודדים אותו להתנסות ולגלות את יכולותיו האמיתיות. איך לעודד ילד שחושש מכישלון במבחן? כאשר ילד חושש מכישלון במבחן, נטיית ההורים היא לומר לו משפטים כמו אתה בטוח תצליח. הבעיה עם המשפט הזה היא, שאם הילד ייכשל בסופו של דבר, הוא יאבד אמון גם במשפטים הללו וגם בעצמו. הכישלון לאחר משפט ... וההשלכות עשויות להמשך גם לפעמים שבהן באמת תהיה לו יכולת להצליח. הילד פשוט יפסיק לנסות מחשש לחוות שוב כישלון. הגישה הנכונה היא לעודד את הילד בעזרת משפטים מציאותיים וחיוביים שמעודדים מאמץ והתנסות, ללא הבטחת הצלחה ודאית. דוגמאות למשפטים כאלה הן: תן לעצמך צאנס להצליח. בוא תנסה ... שלמרות שהוא התקשה עד עכשיו, תמיד קיימת האפשרות להשתפר בעתיד. המסר צריך להיות שהוא לא חייב להישאר במצב של כישלון ושיש לו את היכולת והאפשרות להתפתח. משפטים מתאימים לשימוש במקרים כאלה הם: לא משנה ... לנסות שוב. תמיד אפשר לגלות כמה רחוק אתה מסוגל להגיע. המאמץ שאתה עושה חשוב ומוערך. גם אם עד היום לא הצלחת, זה לא אומר שלא תצליח בעתיד. חשוב להימנע ממשפטים שעלולים ליצור לחץ או תחושה של שיפוט שלילי ... ייפגע משמעותית. לדוגמה, ילד ששמע אתה בטוח תצליח במבחן ובסוף נכשל, עלול להסיק שהוא לא מספיק טוב ושאין לו את היכולת להצליח בעתיד. ההשפעה המצטברת של המשפטים הלא מציאותיים על הילד היא שהוא עלול ... לכישלון ואיבוד האמון העצמי. מהי הדרך הנכונה לנסח משפטי מוטיבציה לילדים? כדי להימנע מהנזקים שעלולים להיגרם ממשפטי מוטיבציה לא מציאותיים, חשוב לנסח משפטים שמעודדים את הילד להתמודד ולהתנסות, אך ... ונכונים הן: אתה לא יודע עד כמה אתה מסוגל. בוא תבדוק שוב את הגבולות שלך. תמיד אפשר להשתפר. המאמץ שלך הוא חלק מההצלחה. אתה תמיד יכול לנסות עוד פעם אחת. משפטים מסוג זה הם הדרך הנכונה לחיזוק הביטחון ... אמון עצמי בלי לייצר אכזבות מיותרות. מוטיבציה לילדים ביטחון עצמי לילדים ערך עצמי לילדים איך לעודד ילדים? הדרכת הורים לילדים מפחדים האם כדאי לעודד ילד במשפטים חיוביים גם כשהם לא נכונים? לעודד ילד בעזרת משפטי מוטיבציה חיוביים זה דבר טוב, אבל חשוב שהמשפטים יהיו נכונים ומחוברים למציאות. לומר לילד ... מצב כזה עלול לגרום לכך שבעתיד, גם כשהילד יוכל להצליח באמת, הוא כבר לא ינסה כלל, מחשש לחוות שוב כישלון כמו בפעמים הקודמות. הדרך הנכונה היא להשתמש במשפטים מציאותיים יותר, כגון: תן לעצמך צאנס להצליח. בוא תנסה הכי טוב שאתה יכול. תמיד יש אפשרות שתצליח יותר. לא משנה מה היה עד עכשיו, תמיד אפשר להשתפר. בוא תגלה את היכולות האמיתיות שלך. אלו משפטים שמעודדים את הילד לחשוב חיובי בלי לשקר, כי ... תמנע מעצמך לנסות שוב. תמיד אפשר לגלות כמה רחוק אתה מסוגל להגיע. המאמץ שאתה עושה חשוב ומוערך. גם אם עד היום לא הצלחת, זה לא אומר שלא תצליח בעתיד. למה משפטים שקריים של מוטיבציה עלולים לפגוע בביטחון ... אם אומרים לילד תאמין שאתה בטוח תצליח במבחן, והוא נכשל במבחן, הוא עלול להסיק מסקנות שליליות על עצמו ועל היכולות שלו. ההשפעה המצטברת של כישלונות אחרי משפטים שקריים היא אובדן האמון של הילד בעצמו, ... מבלי ליצור ציפיות לא מציאותיות. משפטי מוטיבציה יעילים לילדים הם כאלה שמעודדים את הילד לנסות, להתמודד ולהתאמץ, מבלי להבטיח לו מראש הצלחה מוחלטת. משפטים נכונים לדוגמה: אתה לא יודע עד כמה אתה ... פעם אחת. לסיכום, כדי לחזק את הביטחון העצמי והערך העצמי אצל ילדים, ולהביא אותם לחשיבה חיובית, חשוב להשתמש במשפטי מוטיבציה שמעודדים ניסיונות חדשים, לא משפטים המבטיחים הצלחה מובטחת מראש. משפטים נכונים ישמרו על אמון הילד בעצמו, ימנעו ... ויחזקו את ביטחונו העצמי לטווח הארוך. מוטיבציה לילדים ביטחון עצמי לילדים ערך עצמי לילדים איך לעודד ילדים הדרכת הורים לילדים מפחדים ש: האם להגיד לילד משפטים מעודדים חיוביים כדי לחזק אותו. אליעד: כן ... הנכון. אם ילד לדוגמה נגיד אומר אני מפחד להיכשל במבחן, תקשיב תן לעצמך צאנס להצליח זהו בוא תנסה להצליח במבחן ותראה מה אתה יכול לעשות הכי טוב לא יודע משפטים כאלה כאילו מי אמר תאמין בעצמך כאילו מה זה אומר תאמין בעצמך ואם הוא לא יצליח מה יקרה. את הבנת או לא הבנת או שלא מקובל עלייך התשובה מה התשובה הייתה? ש: לנסח את זה קצת אחרת. אליעד: נכון במשפטים שלא יוצרים לו סטרס שהוא חייב להצליח ולא משפטים שקריים אם אתה תשקרי אותו פעם פעמיים שלוש אין משמעות יותר למשפטים האלה ואז גם אין משמעות למשפטים גם הוא איבד אמון במערכת גם הוא איבד אמון ... איזה סלוגן כזה סלוגן שאומר אתה לא יודע כמה אתה יכול או אתה תמיד יכול עוד או אף פעם אל תמנע מעצמך לנסות שוב או מה שהיה אתה תמיד יכול שיהיה יותר טוב משפטים כאלה לא משפטים של אתה בטוח בטוח אתה תדפוק אותו רוב ...
פחד להיחשף, מחשבה יוצרת מציאות, מחשבה הורסת מציאות, איך למצוא את המהות? איך לנתח דברים? כוח המחשבה, מה יחשבו עליך? פחד חברתי, חרדה חברתית, בושה מאנשים, איך לנתח משפטים?
פחד להיחשף, מחשבה יוצרת מציאות, מחשבה הורסת מציאות, איך למצוא את המהות? איך לנתח דברים? כוח המחשבה, מה יחשבו עליך? פחד חברתי, חרדה חברתית, בושה מאנשים, איך לנתח משפטים?
... למצוא את המהות? איך לנתח דברים? כוח המחשבה, מה יחשבו עליך? פחד חברתי, חרדה חברתית, בושה מאנשים, איך לנתח משפטים? מדוע אנשים מפחדים להיחשף בשאלות מול אחרים? הרבה אנשים מרגישים פחד להיחשף כשהם שואלים שאלות בפורומים חברתיים או מול מצלמה. אליעד כהן מסביר שהפחד הזה מבוסס על הערכה פנימית ... את מצבם ב - 70%. במקרה כזה, האדם מעדיף להישאר עם השאלה ללא מענה, מתוך פחד חברתי או חרדה חברתית. איך לנתח משפטים כדי להבין את המהות שלהם? אליעד מדגים שיטה לניתוח משפטים, שמטרתה להוציא מהמשפט את המהות האמיתית שלו. הוא מסביר זאת באמצעות פירוק משפט לחלקים והחלפת מילים במילים נרדפות כדי לבדוק אם משמעות המשפט נשארת זהה. לדוגמה, המשפט: ראובן לא ... יגלה שהפחדים שלו מתפוגגים, והוא כבר לא חושש להיחשף בפני אחרים או בפני עצמו. פחד להיחשף מול אנשים איך לנתח משפטים? האם מחשבה יוצרת מציאות? איך להתגבר על פחד חברתי? האם קיים הבדל בין פנימי לחיצוני? איך לשאול שאלות מפחידות? איך להתמודד עם בושה מאנשים? ...
מניפולציה סיבתית - איך לעשות מניפולציה, באמצעות חיבור סיבתי שגוי, בין טענות שהן אכן נכונות? איך להציג משפטים שהם אמת, ולחבר אותם למסקנה שגויה? איך לשתול מחשבה? איך לשכנע מישהו? איך לנצח בויכוח, באמצעות חיבור לוגי סיבתי שגוי, בין רעיונות נכונים? קשר סיבתי שגוי
... באמצעות חיבור סיבתי שגוי, בין טענות שהן אכן נכונות? איך להציג משפטים שהם אמת, ולחבר אותם למסקנה שגויה? איך לשתול מחשבה? איך לשכנע מישהו? איך לנצח בויכוח, ... שמוצגים, הם אכן אמת לגמרי. אבל רק מילה אחת שנדחפה בחיבור שבין המשפטים האלו, היא לא בהכרח האמת. מילה שמייצגת סיבתיות. כגון: בגלל ש כאשר רק ולכן למרות וכיוב, ... נכון, שבאמת הוא רוצה להצליח בחיים. אבל החיבור הסיבתי שבין שני המשפטים האלו, שכאילו כדי שתצליח בחיים, לשם כך עליך ללכת לעשות שיעורים, הוא כמובן לא בהכרח נכון. ... לקוח לקנות את המוצר שלנו, שהוא נניח מחשב נייד. אז נאמר לו מספר משפטים שהוא מסכים עליהם, ונחבר אותם בהקשר לוגי שהוא לא בהכרח נכון. לדוגמה, תראה, חשוב לך לעבוד ... ושגם השני הוא אכן אמת, אבל עדיין זה לא אומר, שהחיבור בין שני המשפטים האלו, הוא אכן האמת. לדוגמה, משפט שאומר: אתה לא מבין את השיעור, בגלל שאתה מאחר לשיעור בכל ... תקנה את החולצה הזאת, שלא יפה לך. כאשר בדוגמה הזאת ערבבנו כל מיני משפטים שהם נכונים חלקית מכל מיני היבטים, ודחפנו בתוכם מסקנה שהיא לא בהכרח נכונה, שלא בהכרח ניתן להסיק אותה, מכל המשפטים הנכונים שנאמרו. ויש כאן עוד רמת תחכום נוספת, והיא, שיש אפשרות להציג או להסתיר בדרכים שונות את החיבור הלוגי השגוי, שנעשה בין המשפטים שהם נכונים. לדוגמה, ניתן לומר: 1 - הרכב הזה מהיר + 2 - אתה אוהב לנסוע מהר + 3 - אז תקנה ... וחוסר אמינות. כאשר מצד שני, הצגת הטענה בהתחלת המשפט, לפני שהוצגו משפטים שהם בהכרח אמת, הרי ששם הטענה היא החלשה ביותר. כי אין לה על מה להישען עדיין. ולדוגמה, ... שהם אכן נכונים, אבל אתה יוצר קשר סיבתי שאינו בהכרח נכון, בין המשפטים עצמם, שהם עצמם אכן נכונים. ולכן, בכל פעם שאתה שומע מילים שמבטאות סיבתיות, כגון לכן בגלל ... ש ואף על פי וכיוב, עליך לשים לב, האם הרעיון של הקשר הסיבתי שבין המשפטים האלו, האם הוא נכון באמת, או שמא הוא רק נשמע נכון, בגלל המשפטים ה - אולי נכונים, שסביבו?! ...
איך להעביר מסרים? משמעות המילים, איך שתחליט? איך שתרצה? איך שנראה לך נכון? אם תתחרט, אם תשנה את דעתך, כישורי שיחה, איך להעביר מסרים? איך לנסח משפטים? איך להסביר את עצמך? באיזה מילה להשתמש? NLP, לשתול מחשבות
איך להעביר מסרים? משמעות המילים, איך שתחליט? איך שתרצה? איך שנראה לך נכון? אם תתחרט, אם תשנה את דעתך, כישורי שיחה, איך להעביר מסרים? איך לנסח משפטים? איך להסביר את עצמך? באיזה מילה להשתמש? NLP, לשתול מחשבות
... מסרים? משמעות המילים, איך שתחליט? איך שתרצה? איך שנראה לך נכון? אם תתחרט, אם תשנה את דעתך, כישורי שיחה, איך להעביר מסרים? איך לנסח משפטים? איך להסביר את עצמך? באיזה מילה להשתמש? NLP, לשתול מחשבות מה ההבדל בין לומר מה שתחליט למה שנראה לך נכון? אליעד כהן מסביר בהרצאתו את חשיבות הניסוח המדויק של משפטים כאשר רוצים להעביר מסרים באופן אפקטיבי. הוא מתחיל בדוגמה שבה מישהו שואל אותך: מה אתה רוצה שאני אעשה? ואתה עונה לו: מה שתחליט זה בסדר ... לתוך השיחה רבדים רגשיים או שכליים שונים בהתאם לצורך. איך להעביר מסרים בצורה נכונה? מה ההבדל בין להתחרט ללשנות את דעתי? איך לנסח משפטים בצורה מדויקת? שיטות NLP לשתילת מחשבות איך לגרום לאנשים לקבל החלטות הגיוניות? השפעת מילים על תת המודע מה ההבדל בין החלטה אקראית להחלטה ...
מה רע במנטרות חיוביות? מה רע במשפטי העצמה אישית? מה רע במשפטים חיוביים? איך לא להאמין בעצמך? איך לא לאהוב את עצמך? חיזוק הביטחון העצמי, איך לא לחזק את הביטחון העצמי? העלאת הערך העצמי, משפטים של אמונה עצמית, ביטחון עצמי מופרז, ערך עצמי גבוה מידי, אהבה עצמית שקרית, fake it till you make it, מצא את ההבדלים, 2 שיטות לאהבה עצמית, 2 שיטות לביטחון עצמי, 2 שיטות לערך עצמי, 2 שיטות לטיפול בפחד, טעויות של מטפלים, לרכוש ביטחון עצמי, איך נוצרת מאניה דיפרסיה?
... רע במנטרות חיוביות? מה רע במשפטי העצמה אישית? מה רע במשפטים חיוביים? איך לא להאמין בעצמך? איך לא לאהוב את עצמך? חיזוק הביטחון העצמי, איך לא לחזק את הביטחון העצמי? העלאת הערך העצמי, משפטים של אמונה עצמית, ביטחון עצמי מופרז, ערך עצמי גבוה מידי, אהבה עצמית שקרית, fake it till you make it, מצא את ... חיזוק הביטחון העצמי באמצעות משפטי העצמה שהאדם חוזר עליהם שוב ושוב. ומה הבעיה בגישה של העלאת הערך העצמי באמצעות כל מיני משפטים של אמונה עצמית וכיוב. כי יש גישה שאומרת שמי שרוצה לחזק את הערך העצמי שלו ולהפסיק להיות שלילי, אז הוא צריך לומר לעצמו משפטים חיוביים, למצוא בעצמו דברים טובים וכולי. וככה הוא יחזק את הביטחון העצמי של עצמו וכולי. והגישה הזאת, עובדת ...
מה אנשים חושבים? סטטוסים מעצבנים בפייסבוק, אנשים מעצבנים, סטטוסים בפייסבוק, איך אנשים חושבים? דיבור בלשון רבים, ניסוח משפטים, להתעצבן מאנשים, לכעוס על אנשים, להבין את הכעס
מה אנשים חושבים? סטטוסים מעצבנים בפייסבוק, אנשים מעצבנים, סטטוסים בפייסבוק, איך אנשים חושבים? דיבור בלשון רבים, ניסוח משפטים, להתעצבן מאנשים, לכעוס על אנשים, להבין את הכעס
... בפייסבוק, איך אנשים חושבים? דיבור בלשון רבים, ניסוח משפטים, להתעצבן מאנשים, לכעוס על אנשים, להבין את הכעס למה אנשים מתנסחים בלשון רבים בפייסבוק? אליעד ... באופן ישיר. הקונפליקט הזה יוצר את התופעה שבה אנשים מנסחים משפטים כלליים ומנסים למשוך אחרים לצד שלהם, במקום להגיד בצורה ישירה מה הם באמת רוצים או מרגישים. מה ... לדוגמה אנחנו צריכים להתאחד, ולהתייחס למניפולציות שמאחורי המשפטים הללו. כיצד אנשים נוטים להתנסח בלשון רבים? המנחה מדבר על כיצד יש אנשים שמשתמשים בלשון רבים כדי ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על פיתוח החשיבה בדרך קלה, פיתוח השכל בדרך קלה, איך לפתח את המוח בקלות? הבנת הנשמע, הבנת הנקרא, ניתוח טקסטים, ניתוח משפטים, תחביר עברי, כושר התבטאות בכתב, כושר התבטאות בעל פה, איך לפתח כושר שכנוע? איך לפתח יכולת הבנה? איך ללמוד לשכנע? איך לנתח טקסט? איך לנתח משפט? איך להבין דברים? איך להבין טקסטים? איך לקרוא מחשבות? איך להבין דבר מתוך דבר?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: משפטים, אולי אנחנו במטריקס? מי ברא את אלוהים? האם יש בחירה חופשית? איך נוצר העולם? האם אפשר לדעת הכל? למה יש רע וסבל בעולם? למה העולם קיים? האם יש או אין אלוהים? בשביל מה לחיות? איך להיות הכי חכם בעולם? איך להיות מאושר? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך נוצר העולם? למה לא להתאבד? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? למה יש רע בעולם? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מה המשמעות של החיים? האם לדומם יש תודעה? איך להנות בחיים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש אמת מוחלטת? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם הכל אפשרי? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש משמעות לחיים? האם באמת הכל לטובה ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: משפטים, איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? כעס ועצבים? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? דיכאון ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: איך לפרש חלומות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לחנך ילדים? איך לשנות תכונות אופי? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להיות מאושר ושמח? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך למצוא זוגיות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לנהל את הזמן? איך להיגמל מהימורים? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להתמודד עם גירושין? איך להאמין בעצמך? איך להצליח בראיון עבודה? איך לא להישחק בעבודה? איך לשפר את הזיכרון? איך להצליח בזוגיות? איך לעשות יותר כסף? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לשתול מחשבות? איך ליצור אהבה? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להעריך את עצמך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לקבל החלטות? איך להעביר ביקורת בונה ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי למתבגרים, אימון אישי רוחני, קואצר לזוגיות בנושאי משפטים - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3750 שניות - עכשיו 16_07_2025 השעה 20:43:10 - wesi1