אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה נידוי ✔איך לא להיפגע מאחרים? איך לא לקחת ללב? איך לא להתייחס לאנשים? איך לא להתרגש מכל דבר? השפלה, נידוי, חרם, איך לא להיעלב? איך להפסיק להתרגש...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
איך לא להיפגע מאחרים? איך לא לקחת ללב? איך לא להתייחס לאנשים? איך לא להתרגש מכל דבר? השפלה, נידוי, חרם, איך לא להיעלב? איך להפסיק להתרגש מאנשים? איך לא לקחת דברים באופן אישי? איך לא להיפגע מכל דבר? למה אכפת לי מה חושבים עלי?
למה אנשים נפגעים רגשית דווקא מאנשים אחרים?

כאשר מדברים על פגיעה רגשית, יש להבחין תחילה בין פגיעה פיזית לפגיעה רגשית. פגיעה פיזית, כמו עץ שנופל על הראש, היא אירוע שלא מעורר בדרך כלל משמעויות רגשיות מורכבות. לעומת זאת, כאשר אדם אחר הוא זה שפוגע בך, הפגיעה מקבלת משמעות נוספת: האדם הנפגע מייחס לכך שהפוגע הוא יצור בעל בחירה חופשית, שבחר באופן מודע לפגוע בו, ולכן זה נתפס כפוגע ומעליב הרבה יותר. למשל, אם יורד גשם על אדם, הוא לא ירגיש מושפל, אבל אם אדם אחר יורק עליו, הוא ירגיש השפלה ופגיעה עמוקה, כי הפרשנות האוטומטית היא שהפוגע מזלזל בו וחושב שהוא חסר ערך.

ההבדל בין רעש של פיצוץ מבחוץ לקללה של אדם הוא בדיוק אותה פרשנות: במקרה של קללה האדם מפרש ש"זה אישי" ולכן נפגע, לעומת רעש חיצוני שהוא לא אישי ולכן אינו פוגע רגשית.

איך פרשנויות אישיות מעצימות את הפגיעה הרגשית?

הסיבה המרכזית לכך שאנשים נפגעים רגשית היא הפרשנות האישית שהם נותנים לאירועים שבהם אחרים מתנהגים כלפיהם בצורה שלילית. לדוגמה, אם אדם פוגע באחר או צוחק עליו, האדם הנפגע חושב לעצמו: "הוא חושב שאני לא שווה", "הוא מזלזל בי", "הוא שונא אותי". המשמעויות הללו יוצרות כאב פסיכולוגי גדול פי כמה מאשר האירוע עצמו.

אם עץ נופל עליך, אין פרשנות מעבר לכך שכואב. אבל אם מישהו משתמש בעץ כדי להכות אותך, מיד עולות פרשנויות נוספות כמו השפלה, בוז, זלזול וחוסר הערכה. כלומר, הפגיעה הרגשית אינה מהמעשה עצמו, אלא מהמשמעות שמייחסים לו.

איך להפסיק להיפגע על ידי ראיית האדם הפוגע כ"רובוט"?

דרך אחת להתמודד עם פגיעות רגשיות היא לראות את הפוגע כישות ללא בחירה חופשית, מעין "רובוט" שפועל מתוך הכרח ולא מתוך בחירה מודעת. בדיוק כמו גשם שיורד או עץ שנופל, ניתן להסתכל על הפעולה הפוגעת כאירוע בלתי נמנע, ללא כוונה אישית. אם מתייחסים לאנשים כאל רובוטים חסרי בחירה, אז הפגיעה הרגשית נחלשת מאוד או אפילו נעלמת, כי אין מקום לפרשנות אישית.

לדוגמה, אם מישהו יורק עליך, אתה יכול להגיד לעצמך שהוא עשה זאת מתוך אילוץ פנימי, תכנות מסוים, או התנהגות אוטומטית שאין לו שליטה עליה באמת. זו תפיסה שקשה ליישם ביום - יום כי היא מנוגדת לתחושת הבחירה החופשית שהאדם חווה באופן טבעי, אך זו עדיין דרך אפשרית להימנע מפגיעה רגשית.

איך לא להיפגע על ידי הפרדת המציאות מהפרשנות?

דרך נוספת היא לבדוק את הפרשנויות האישיות שאנו מייחסים לאירועים. אם מישהו משפיל אותך או עושה עליך חרם, אפשר לשאול: "האם באמת זה אומר שאני חסר ערך או לא מוצלח?" לעיתים קרובות הפוגע עצמו מבטא את הבעיות האישיות שלו, את התסביכים והחרדות שלו, ואין לזה שום קשר אמיתי למי שאתה באמת.

לדוגמה, אדם שהוא סוכן סמוי, המחופש לאדם אחר, לא ייעלב אם יקללו אותו בגלל זהותו המזויפת, כי הוא יודע שזו אינה הזהות האמיתית שלו. באופן דומה, אם אדם שלם עם עצמו ובטוח בערכו העצמי, דעות שליליות של אחרים לא יערערו אותו. הפגיעה נובעת מכך שהאדם הנפגע מאמין, באופן חלקי או מלא, לפרשנות השלילית שהפוגע מנסה להשליך עליו.

מה הקשר בין דימוי עצמי נמוך לבין פגיעה מאחרים?

ככל שהדימוי העצמי של האדם נמוך יותר, כך הוא נפגע יותר מאחרים. הסיבה לכך היא שהאדם כבר חושב על עצמו באופן שלילי, וכאשר מישהו אחר פוגע בו, הפגיעה מחזקת את המחשבות השליליות שהיו קיימות אצלו מלכתחילה.

למשל, אם מישהו צוחק עליך שאתה טיפש ואתה באמת חושש שאתה טיפש, אתה תיפגע עמוקות. אך אם אתה שלם עם עצמך ויודע שאתה חכם, לא משנה כמה ינסו לפגוע בך ולכנות אותך טיפש, זה לא יחדור לתודעה שלך ולא תפגע באמת.

איך להתמודד באופן פרקטי עם הפגיעות?

הדרך המעשית ביותר להפסיק להיפגע היא לשנות את החשיבה הפנימית שלך ולבדוק באופן ביקורתי את הפרשנויות שאתה נותן למצבים. כאשר אתה נפגע, תשאל את עצמך:
  • האם באמת מה שאומרים עלי נכון?
  • האם אני מאמין לזה בעצמי או שזה רק משקף בעיה של הפוגע?
  • האם האדם שפגע בי באמת התכוון למה שאני חושב שהוא התכוון?
  • אולי האדם הפוגע פשוט מוציא את הכעס והתסכול שלו, וזה בכלל לא אישי?
אם האדם מצליח לראות את עצמו ואת הסיטואציה בצורה אובייקטיבית יותר, ומפריד בין מה שקרה בפועל לבין הפרשנות האישית, הוא יצליח להפסיק להיפגע רגשית, או לפחות להיפגע הרבה פחות.

לסיכום, כיצד לא להיפגע מאחרים?

כדי להפסיק להיפגע רגשית מאנשים אחרים, יש לשנות את נקודת המבט שלך כלפי הפגיעה. ניתן לעשות זאת בשתי דרכים עיקריות:
  • לראות את האנשים הפוגעים כחסרי בחירה, ולכן אין משמעות אישית לפגיעתם.
  • לבדוק באופן יסודי את הפרשנות האישית שלך למצבים, ולוודא אם אכן יש לה בסיס אמיתי, או שהיא רק השתקפות של דעותיך השליליות על עצמך.
ברגע שתהיה שלם ובטוח בערכך האמיתי, דעות שליליות או פוגעניות של אחרים לא יערערו אותך, והיכולת שלך להתמודד עם פגיעות רגשיות תגבר משמעותית.
איך לא להיפגע מאנשים?

כאשר אנחנו שואלים כיצד לא להיפגע מאנשים, חשוב קודם להבין את משמעות השאלה עצמה. האם הכוונה היא לפגיעה פיזית, כמו נפילה של עץ על ראשך או מישהו שמכה אותך? במקרה כזה, אין הרבה הבדל בין פגיעה של אדם לפגיעה של עצם דומם, שכן הפגיעה היא פיזית לחלוטין. אולם, כאשר מדברים על "פגיעה" בהקשר הרגשי, הסיבה העיקרית שאנשים נפגעים דווקא מבני אדם ולא מדברים אחרים נובעת מהמשמעויות והפרשנויות שהם נותנים לפעולות של אחרים.

מדוע אנו נפגעים יותר מבני אדם מאשר מחפצים או בעלי חיים?

אם גשם יורד עליך, זוהי חוויה שונה לחלוטין ממישהו שיורק עליך. למרות שבשני המקרים מדובר בנוזל שנופל עליך, התחושה שונה, כי כאשר בן אדם יורק עליך, אתה מפרש זאת כהשפלה, זלזול או כוונה רעה כלפיך. באופן דומה, רעש פתאומי מבחוץ אינו נתפס כפוגע כמו קללה שמישהו מטיח בך ישירות. הסיבה לכך היא שאנו מייחסים משמעות לפעולות של בני אדם - כאשר מישהו פוגע בנו, אנו מניחים שהוא בחר לעשות זאת מתוך כוונה, ומכאן נגזרת הפגיעה הרגשית.

כוחה של הבחירה החופשית בהגדרת הפגיעה

כאשר דומם פוגע בך, אין לך כל פרשנות נוספת מעבר לכך ש"זה קרה". אך כאשר בן אדם פוגע בך, המוח מתחיל לייצר שלל פרשנויות:
  • הוא חושב שאני לא שווה
  • הוא מזלזל בי
  • הוא שונא אותי
  • הוא רוצה להשפיל אותי
  • אני לא טוב מספיק
משמעויות אלו מחמירות את עוצמת הפגיעה הרגשית, משום שהן לא מסתכמות רק באירוע עצמו, אלא מוסיפות לו שכבות נוספות של כאב פסיכולוגי.

איך ניתן למנוע פגיעה רגשית?

ישנן מספר דרכים להתמודד עם פגיעות רגשיות שמקורן באנשים אחרים:
  • להתייחס לאנשים כפועלים ללא בחירה חופשית

    - אחת הדרכים להימנע מפגיעה היא להתייחס לכל אדם כאל "רובוט" שפועל מתוך תהליכים אוטומטיים ולא מתוך רצון חופשי. אם מישהו פוגע בך, ניתן לחשוב עליו כעל ישות שמתוכנתת לפעול בצורה מסוימת, בדיוק כמו גשם שיורד מהשמים או עץ שנופל ברוח. אם אין לו בחירה חופשית אמיתית, הרי שאין מקום להיפגע ממנו.
  • לבדוק אילו פירושים אנו מייחסים לפגיעה

    - במקרים רבים, הכאב אינו נובע מהמעשה עצמו, אלא מהמשמעויות שאנו מייחסים לו. לדוגמה, אם מישהו יורק עליך, אתה עלול לפרש זאת כהוכחה לכך שאתה חסר ערך. אבל האם באמת זה מה שזה אומר? האם אדם שמקלל אותך באמת אומר עליך משהו אמיתי?
  • הפרדה בין המציאות לבין הפרשנות האישית

    - כאשר מישהו פוגע בך, יש לשאול: האם עצם העובדה שמישהו צחק עלי או ביזה אותי באמת אומר שאני אדם חסר ערך? לעיתים, ההתנהגות של אחרים משקפת את הבעיות שלהם עצמם ולא את האמת לגביך.
  • להיות שלם עם עצמך

    - ככל שאדם מרגיש בטוח בעצמו ואינו חושב על עצמו באופן שלילי, כך הוא נפגע פחות מאחרים. אם אתה יודע שאתה ראוי וטוב כפי שאתה, מישהו אחר שיטען אחרת לא ישפיע עליך רגשית.
דוגמה להמחשת העניין

נניח שיש אדם המחופש למישהו אחר. אם האנשים סביבו משפילים אותו על סמך הזהות שהם מניחים שיש לו, זה לא יפריע לו, כי הוא יודע שהם לא באמת מכירים אותו. באופן דומה, אם אדם בטוח בערכו העצמי, דעתם של אחרים עליו פחות תשפיע עליו.

לסיכום

כדי להימנע מפגיעות רגשיות מאנשים, יש להבין שהרבה מהפגיעה נובעת מהפרשנות האישית שלנו למצבים מסוימים. ניתן להתמודד עם פגיעות אלו על ידי שינוי צורת החשיבה - לראות את הפוגע כמי שפועל ללא בחירה חופשית, לבדוק את הפירושים שאנו מייחסים לאירוע, ולהיות שלמים עם עצמנו כך שדעות של אחרים לא יערערו אותנו.
איך לא להיעלב מכל דבר? איך לקחת את החיים בפרופורציות? אנשים שלוקחים ללב, איך להתמודד עם חרם חברתי? איך להפסיק לחשוב מה חושבים עלי? איך להתמודד עם נידוי חברתי? איך להתמודד עם השפלה חברתית? איך לא להתייחס למה שאנשים אומרים? איך לקחת דברים בקלות? איך לקחת דברים בפרופורציות? איך לראות דברים בפרופורציה? למה אני לוקחת ללב? למה אני לוקח ללב? לוקח דברים קשה, לוקחת דברים קשה, לקחת דברים בקלות, איך לא לקחת דברים ללב? איך ללמוד לא לקחת ללב? טיפים איך לא לקחת ללב, איך אפשר לא לקחת ללב? לא אכפת לי מה חושבים עלי, מה חושבים עלי אנשים? מה אחרים חושבים עלי? להיעלב זו בחירה, למה אנחנו נעלבים? איך לא נפגעים? להיפגע זה בחירה, איך להפסיק להיעלב? איך לא להתעצבן מאנשים?
למה אני לוקח ללב לשכוח בחורה פגיעה לא לקחת דברים ללב תכנות מה מדברים עלי רובוט תחושה של הבחירה להוריד ביטחון עצמי הימנעות לשפר ביטחון עצמי איך לא להיעלב איך לא להיפגע איך לא להיפגע מאחרים איך לא להיפגע מכל דבר איך לא להתייחס לאנשים איך לא להתרגש איך לא להתרגש מכל דבר איך לא לקחת דברים באופן אישי איך לא לקחת ללב איך להפסיק איך להפסיק להתרגש מאנשים אכפת לי מה חושבים עלי אנשים השפלה התרגשות חושבים עלי חרם לא להיעלב לא להיפגע לא להיפגע מאחרים לא להיפגע מכל דבר לא להתייחס לאנשים לא להתרגש לא להתרגש מכל דבר לא לקחת דברים באופן אישי לא לקחת ללב להיעלב להיפגע להיפגע מאחרים להיפגע מכל דבר להפסיק להפסיק להתרגש מאנשים להתייחס להתייחס לאנשים להתרגש להתרגש מאנשים להתרגש מכל דבר למה אכפת לי למה אכפת לי מה חושבים עלי לקחת לקחת דברים באופן אישי לקחת ללב מה אומרים עלי מה אומרים עליך מה חושבים עלי מה חושבים עליך מה מדברים עלי מה מדברים עליך נידוי
משפחתיות, חיי בדידות בלי משפחה, אין לי משפחה, אני בודד בלי משפחה, איבדתי את המשפחה, נתק מהמשפחה, מריבות עם המשפחה, ריחוק מהמשפחה, נידוי מהמשפחה, געגועים למשפחה, יחסים משפחתיים, איך להיות בלי משפחה? אני לבד בלי משפחה, בודד במשפחה
משפחתיות, חיי בדידות בלי משפחה, אין לי משפחה, אני בודד בלי משפחה, איבדתי את המשפחה, נתק מהמשפחה, מריבות עם המשפחה, ריחוק מהמשפחה, נידוי מהמשפחה, געגועים למשפחה, יחסים משפחתיים, איך להיות בלי משפחה? אני לבד בלי משפחה, בודד במשפחה
... חיי בדידות בלי משפחה, אין לי משפחה, אני בודד בלי משפחה, איבדתי את המשפחה, נתק מהמשפחה, מריבות עם המשפחה, ריחוק מהמשפחה, נידוי מהמשפחה, געגועים למשפחה, יחסים משפחתיים, איך להיות בלי משפחה? ... במשפחה, ניתוק קשר עם הורים ואחים, ניתוק קשר עם הורה, ניתוק קשר עם המשפחה המורחבת, ניתוק הורי, מהי משפחה בעיני? למה חסרה לי משפחה? למה אני רוצה משפחה? רחוק מהמשפחה, נידוי משפחתי, המשפחה שלי מנדה אותי, המשפחה שלי לא מדברים איתי, ...
הדרכת הורים, איך לעזור לילד שעובר התעללות? איך לעזור לילד שעבר נידוי? איך לעזור לילד שעובר השפלה? איך לא ליצור טראומה אצל ילדים? איך נוצרת טראומה אצל ילדים? איך לעזור לילד שעבר אונס? איך להתמודד עם פגיעה בילדים? חרם בבית ספר
הדרכת הורים, איך לעזור לילד שעובר התעללות? איך לעזור לילד שעבר נידוי? איך לעזור לילד שעובר השפלה? איך לא ליצור טראומה אצל ילדים? איך נוצרת טראומה אצל ילדים? איך לעזור לילד שעבר אונס? איך להתמודד עם פגיעה בילדים? חרם בבית ספר
... הורים, איך לעזור לילד שעובר התעללות? איך לעזור לילד שעבר נידוי? איך לעזור לילד שעובר השפלה? איך לא ליצור טראומה אצל ילדים? איך נוצרת טראומה אצל ילדים? איך לעזור לילד שעבר אונס? איך להתמודד עם פגיעה ... את הילד שלי, אנסו את הילדה שלי, הילד שלי עבר אונס, הילדה שלי עברה אונס, הילד שלי עבר השפלה, הילדה שלי עברה השפלה, הילד שלי עבר התעללות מינית, הילדה שלי עברה התעללות מינית, חרם בכיתה, נידוי חברתי ...
חרם חברתי בבית הספר, חרם חברתי על הילד שלך, איך להתמודד עם ילד שעשו עליו חרם? התמודדות עם חרם חברתי, איך לעזור לילד שעושים עליו חרם? איך לעזור לילד מנודה חברתית? איך לטפל בילד מוחרם חברתית? איך לעזור לילד שאין לו חברים?
חרם חברתי בבית הספר, חרם חברתי על הילד שלך, איך להתמודד עם ילד שעשו עליו חרם? התמודדות עם חרם חברתי, איך לעזור לילד שעושים עליו חרם? איך לעזור לילד מנודה חברתית? איך לטפל בילד מוחרם חברתית? איך לעזור לילד שאין לו חברים?
... יבהיר לילד שלא מדובר באסון גדול ושהוא יכול ללמוד להתמודד עם זה ולהמשיך הלאה. איך דוגמת מבוגרים במקום עבודה ממחישה את התגובה הנכונה? למרות שילד בבית הספר לא רוצה להרגיש נידוי חברתי, יש להכיר בכך שגם המבוגרים נתקלים לפעמים במצבים של חוסר חיבור חברתי. במקרים כאלה, רבים מאמינים כי מקום העבודה הוא מקום שבו אנשים באים כדי לעבוד, ולא ... העולם, במקום להאמין שאפשר לחיות עם זה, להתמודד, ללמוד ולהמשיך הלאה. איך דוגמת מבוגרים במקום עבודה ממחישה את התגובה הנכונה? בחיים הבוגרים, אנשים נתקלים לא פעם בתחושות של נידוי חברתי או חוסר חיבור בעבודה. אחד ההסברים הנפוצים להתמודדות הוא: אתה נמצא שם כדי לעבוד, לא בהכרח כדי שיאהבו אותך. אם משלמים לך משכורת, ואתה מבצע את עבודתך, ... חינוך ילדים וחיזוק הביטחון העצמי איך לעזור לילד רגיש? איך לעזור לילד חלש? האשמת הקורבן, ילדה שעברה חרם, ילדים שעברו חרם, איך להתמודד עם חרם בבתי ספר? איך להתמודד עם נידוי חברתי? איך להתמודד עם ילד מנודה חברתית? עושים עלי חרם, מחרימים אותי, החרימו אותי, יש עלי חרם, אני מנודה, נידו אותי, לא מדברים איתי, צוחקים עלי, מקללים ... על החרם? חרם בבית ספר, איך לחנך ילדים? איך להתמודד עם חרם בבית הספר? הדרכת הורים לילדים שעשו עליהם חרם, טראומת חרם בבית ספר, טראומה מהילדות, טראומה מבית הספר, טראומת נידוי חברתי, חרדה חברתית, איך לא ליצור טראומה לילד? איך לגרום לילד לא להיפגע? איך לפתח עור של פיל? איך לא להיפגע מאחרים? איך ליצור ביטחון עצמי לילדים? איך לחזק ...
פחד גישה לגברים, פחד גישה לנשים, למה אתה מפחד להתחיל איתה? למה את מפחדת להתחיל איתו? למה אני מפחד לגשת לבחורה? למה אני מפחדת לגשת לבחור? איך לא לפחד להתחיל איתה? איך לא לפחד להתחיל איתו? פחד מדחייה
פחד גישה לגברים, פחד גישה לנשים, למה אתה מפחד להתחיל איתה? למה את מפחדת להתחיל איתו? למה אני מפחד לגשת לבחורה? למה אני מפחדת לגשת לבחור? איך לא לפחד להתחיל איתה? איך לא לפחד להתחיל איתו? פחד מדחייה
... החברה משדרת מסרים מגיל צעיר, לפיהם חייבים להיות אהובים, אסור להיות לבד, וחשוב שיהיה לך חברים. פחד מחרם חברתי, נידוי או דחייה מתפתח בעקבות אמונות אלו, שמנחילות את הצורך להיות רצוי כל הזמן. את הערך העצמי של הילד מקשרים לרצון להיות מועדף או אהוב, והדימוי החברתי שלו תלוי במידה רבה בכמה מערכות ... מגיל צעיר, החברה מעבירה מסר שחשוב שיאהבו אותך, חשוב שיהיו לך חברים, אסור להיות לבד. הילד לומד לפחד ממצב של חרם, נידוי או דחייה, ומפנים את הרעיון שחייב להיות לו ערך בעיני הסביבה ושעליו להצליח במערכות יחסים. בנוסף, מטמיעים בו את החשיבות של להצליח בחיים על ידי מציאת זוגיות או נוכחות של בן בת ...
טראומה מודחקת, זוגיות מתוך טראומה, טראומה בתוך זוגיות, האם יש לי טראומה? האם יש לי פוסט טראומה? האם אני סובל מטראומה? למה לא להדחיק טראומה? איך הטראומה משפיעה עליך? למה לטפל בטראומה? לטפל בפוסט טראומה, הדחקת טראומה, התפרצות טראומה
טראומה מודחקת, זוגיות מתוך טראומה, טראומה בתוך זוגיות, האם יש לי טראומה? האם יש לי פוסט טראומה? האם אני סובל מטראומה? למה לא להדחיק טראומה? איך הטראומה משפיעה עליך? למה לטפל בטראומה? לטפל בפוסט טראומה, הדחקת טראומה, התפרצות טראומה
... פתרו אותה, לרוב מדובר באשליה זמנית בלבד. הדחקת הטראומה לא פותרת את הבעיה עצמה, אלא רק מסתירה אותה זמנית. לדוגמה, אדם שחווה נידוי בבית הספר ונושא איתו פגיעות ... טראומה מהעבר שלו ונכנס למערכת יחסים מבלי שהוא טיפל בה, הדבר עלול להשפיע באופן משמעותי על הקשר הזוגי שלו. לדוגמה, אדם שחווה נידוי בבית הספר והוא נושא עימו ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על איך לא להיפגע מאחרים? איך לא לקחת ללב? איך לא להתייחס לאנשים? איך לא להתרגש מכל דבר? השפלה, נידוי, חרם, איך לא להיעלב? איך להפסיק להתרגש מאנשים? איך לא לקחת דברים באופן אישי? איך לא להיפגע מכל דבר? למה אכפת לי מה חושבים עלי?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: נידוי, איך לקבל החלטות? איך לשתול מחשבות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להיגמל מהימורים? איך להיות מאושר ושמח? איך להצליח בראיון עבודה? איך לחנך ילדים? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לעשות יותר כסף? איך לשנות תכונות אופי? איך להעריך את עצמך? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לשפר את הזיכרון? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להצליח בזוגיות? איך להעביר ביקורת בונה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להתמודד עם גירושין? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לפרש חלומות? איך למצוא זוגיות? איך לנהל את הזמן? איך לא להישחק בעבודה? איך ליצור אהבה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להאמין בעצמך? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: נידוי, איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם עצבות? כעס ועצבים? דיכאון? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: למה יש רע בעולם? מי ברא את אלוהים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מה המשמעות של החיים? איך להנות בחיים? האם לדומם יש תודעה? האם יש בחירה חופשית? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? אולי אנחנו במטריקס? למה יש רע וסבל בעולם? האם הכל אפשרי? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם באמת הכל לטובה? איך נוצר העולם? האם יש או אין אלוהים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? למה העולם קיים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש משמעות לחיים? בשביל מה לחיות? איך להיות הכי חכם בעולם? האם אפשר לדעת הכל? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש אמת מוחלטת? למה לא להתאבד? איך להיות מאושר? איך נוצר העולם ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי להפרעות קשב וריכוז, מאמן מכירות, טיפול נפשי בתחום נידוי - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3281 שניות - עכשיו 15_07_2025 השעה 19:02:26 - wesi1