אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה מערכות ✔קונפליקט בזוגיות, איך לריב נכון? בעיות בזוגיות, ריחוק בזוגיות, אינטימיות בזוגיות, גישור זוגי, התמודדות בזוגיות, מערכות יחסים, טיפים לזוגיות...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
4:45קונפליקט בזוגיות, איך לריב נכון? בעיות בזוגיות, ריחוק בזוגיות, אינטימיות בזוגיות, גישור זוגי, התמודדות בזוגיות, מערכות יחסים, טיפים לזוגיות מוצלחת, איך להצליח בזוגיות?
איך ניתן להפוך קונפליקט בזוגיות להזדמנות לקרבה?

במערכות יחסים זוגיות קיימים לעיתים קונפליקטים, שהם מצבים בהם רצונות בני הזוג מנוגדים זה לזה. למשל, אחד מבני הזוג רוצה לעשות פעולה מסוימת, והשני מעוניין בפעולה אחרת שסותרת אותה. אליעד כהן מדגיש שקונפליקט אינו חייב להיות שלילי, אלא להפך - ניתן לראות בו הזדמנות ליצירת קרבה בין בני הזוג. כיצד בדיוק הופך קונפליקט לקרבה?

כאשר מתעורר קונפליקט, אחת האפשרויות היא להעצים את המריבה ולהחריף את הריחוק. למשל, כשאחד אומר "לא מעניין אותי מה אתה רוצה", הוא מעמיק את הקונפליקט. אולם, קיימת אפשרות אחרת וטובה בהרבה: להשתמש במצב הקונפליקט כדרך להעמקת ההבנה והקרבה בין בני הזוג.

איך הבנת הצד השני יוצרת קרבה בזוגיות?

אליעד מסביר שבמצב של קונפליקט, על ידי הקשבה אמיתית לצד השני וגילוי אמפתיה לצרכים שלו, נוצרת הזדמנות לקרבה. לדוגמה, אם אחד מבני הזוג אומר "אני לא רוצה לעשות כך וכך כי רע לי מזה", במקום להתנגד ולהתעקש על הרצון הנגדי, אפשר לשאול בצורה אמפתית: "למה זה חשוב לך? מה הסיבה שאתה רוצה את זה? אני רוצה להבין אותך". עצם ההקשבה וההתעניינות בצרכים של הצד השני יכולה להפוך את המריבה להזדמנות לשיח פתוח והבנה הדדית.

לדוגמה, אם האישה רוצה ללכת לים והגבר רוצה לישון, לכאורה אין כאן קונפליקט אמיתי, כיוון שכל אחד יכול לעשות כרצונו. אבל אם מדובר ברצונות שלא יכולים להתקיים בו - זמנית, כמו מצב בו היא רוצה להדליק אור בחדר והוא מעוניין לכבות אותו באותו זמן, נוצרת בעיה. כאן אליעד מציע שלא להתייחס לסיטואציה כבעיה בלתי פתירה אלא כמצב שבו ניתן להגיע להבנה וקרבה.

איך להתמודד נכון עם קונפליקט על רצונות מנוגדים?

אליעד מציע דרך מעשית כיצד להפוך את הקונפליקט למקור לקרבה:
  • בשלב הראשון, יש להקשיב לבן הזוג ממקום של אכפתיות אמיתית, לא מתוך רצון לשכנע או לנצח בוויכוח, אלא מתוך רצון להבין באמת למה הצד השני רוצה את מה שהוא רוצה.
  • יש לשאול את הצד השני שאלות שמעידות על אכפתיות: "למה זה חשוב לך? מה המשמעות של זה עבורך? מה היית מציע לי לעשות?" שאלות כאלה מאפשרות הבנה עמוקה יותר של הצורך והרצון של בן הזוג.
  • לאחר מכן, גם הצד השני צריך להסביר מה מפריע לו ולמה הוא רוצה אחרת. כך נוצרת הבנה הדדית.
  • לבסוף, במקום שהקונפליקט יהיה של אדם אחד נגד השני, מומלץ להתייחס אליו כאל בעיה משותפת של שני בני הזוג, בדומה לאדם שמנהל קונפליקט פנימי עם עצמו ומחפש פתרונות. כך בני הזוג מרגישים שיש להם אינטרס משותף לפתרון הבעיה, דבר שיוצר קרבה רגשית ואינטימיות עמוקה.
לדוגמה, במקרה שבו האישה רוצה להדליק אור והגבר רוצה לכבות, במקום שכל צד יתבצר בעמדתו, היא יכולה לשאול בצורה נעימה ואמפתית: "למה חשוב לך שהאור יהיה כבוי?" ולהסביר במקביל למה לה חשוב שהאור יהיה דלוק. הצד השני אמור לנהוג בצורה דומה. לאחר הבנת הצדדים, ניתן לחפש פתרון משותף שיתאים לשניהם. עצם ההתייחסות לבעיה בצורה זו, הופכת את הדיון מחוויה של מריבה למצב של שיתוף פעולה והזדהות הדדית.

מה קורה כאשר אין אמפתיה בקונפליקט?

לעומת זאת, כאשר אחד הצדדים מביע דעה והצד השני מתנגד ללא אמפתיה וללא התעניינות אמיתית בדעתו וברצונו של האחר, הקונפליקט עלול להחריף ולהוביל לריחוק ואף לשנאה. ללא נכונות להבין את הצד השני, הקונפליקט אינו יכול להוביל לקרבה, אלא רק להעצים את הפערים והבעיות בזוגיות.

איך להפוך מריבה לחוויה חיובית?

המהות של הגישה שאליעד מציע היא לראות את הקונפליקט כהזדמנות חיובית - הזדמנות שבה בני הזוג יכולים לגלות מחדש את הרצונות והצרכים של הצד השני. כאשר מפתחים תקשורת פתוחה, אכפתית ואמפתית, אפשר להפוך כל מריבה או קונפליקט לחוויה חיובית שמחזקת את האינטימיות ואת ההבנה הזוגית. המפתח הוא לא להתייחס לקונפליקט כאל משהו שלילי, אלא כנושא שיש לפתור ביחד, כצוות ולא כיריבים.
אז זה הולך ככה בנושא של זוגיות לפעמים יש מצבים בזוגיות של קונפליקטים, עכשיו השאלה היא איך בעצם ניתן להפוך קונפליקט לקרבה זאת השאלה. מה זה אומר קונפליקט אחד רוצה ככה והשני רוצה הפוך אוקי זה נקרא קונפליקט, עכשיו השאלה היא האם קונפליקט זה בהכרח רע?

ש: לא.

אליעד: למה לא?

ש: יכול לצאת טוב מזה.

אליעד: איך, איך קונפליקט הופך להיות קרבה?

ש: ברגע שיש קונפליקט ושני הצדדים מבינים אחד את השני.

אליעד: כן.

ש: מבינים ומסכימים על משהו אז עצם ההבנה תואמת לקרבה "אז עכשיו אני מבין אותו הוא מבין אותי אנחנו אותו ראש" ואז זאת קרבה.

אליעד: אז מה שאני רציתי לומר זה דומה למה שאתה אמרת שבעיקרון כשיש קונפליקט אז יש כאלה שנלחצים מקונפליקט הוא אומר "רגע יש פה קונפליקט יש לנו בעיה" אבל מצד שני קונפליקט זה בעצם הזדמנות ליצור קרבה על ידי שמקשיבים לצד השני ומגלים אמפתיה לצרכים שלו, כשמישהו אומר "רע לי מככה וככה אני לא רוצה ככה וככה" אז אפשרות אחת שמעצימים את הקונפליקט "לא אכפת לי מה אתה רוצה לא מעניין אותי מה אתה חושב אני רוצה הפוך" אפשרות שנייה שמשתמשים בקונפליקט כדי ליצור קרבה.

מה זאת אומרת "למה אתה רוצה אחרת מה אתה חושב אחרת" ואז בעצם הקונפליקט יצר את המקום שבו אפשר ליצור הזדהות לגלות אמפתיה, לא חייבים גם להסכים אבל מחויב שאפשר לצמצם את התחושה של הריחוק ואפילו ליצור קרבה כי הרבה פעמים דווקא בקונפליקט אתה פתאום מתחיל להקשיב לבן אדם השני לדבר איתו לראות מה הוא רוצה.

ש: אבל אם נגיד אני רוצה א' הבן זוג רוצה ב' וזה מתנגש אין או זה או א' או ב'?

אליעד: אז הלך לך אבוד לך כי מה את אמרת את אמרת וזה מתנגש אין אפשרות נכון?

ש: כן אין אני רוצה ללכת לים.

אליעד: תני לי להסביר אמרת אז זה מתנגש אין אפשרות כאילו אמרת מחויב שיש קונפליקט, תגידי "זה נראה שזה מתנגש זה נראה שאין אפשרות" סבבה?

ש: כן.

אליעד: נראה, עכשיו נדבר אז מה את אומרת לדוגמה?

ש: לדוגמה נגיד אני עכשיו רוצה ללכת לים.

אליעד: כן והוא רוצה לישון.

ש: הוא רוצה לישון כן.

אליעד: סבבה אז לכאורה רצונות מנוגדים למרות שזאת לא בעיה את יכולה ללכת לים והוא יכול לישון, נכון אז בא נגיד נעשה משהו אחר את עכשיו רוצה להדליק את האור בחדר והוא רוצה לכבות את האור בחדר נגיד באותו חדר באותה שעה באותו יום.

ש: באותו יום באותה שעה באותה שנייה.

אליעד: יפה לכאורה יש לנו פה קונפליקט את נגד רצונו והוא נגד רצונך אבל אם לדוגמה נגיד את אומרת לו "למה אתה רוצה להדליק את האור בחדר" עכשיו לא מתוך המקום "למה אתה רוצה להדליק את האור" בוא נטיל ספק מהמקום "אני רוצה להבין אותך אכפת לי ממה שאתה חושב בא תסביר לי למה, עכשיו אתה מבין למה אני רוצה לכבות את האור אתה מבין את ההיגיון בזה מה הסיבה" ומנסים לקחת את זה למקום של "בוא נבין אותך" תביני אותו תביני אותך "ומה אתה היית מציע לי לעשות ומה אתה מציע שאני אעשה".

ואז זה ממקום של אפתיה כי אז הוא פתאום מזדהה עם הרצונות שלך "אתה מבין את הרצון שלי ומה אתה מציע לי לעשות" לא ממקום של "למה אתה רוצה", יש את המקום של "לא אכפת לי מה אתה רוצה" יש את המקום של "למה אתה רוצה את זה? בוא נוריד לך את הרצון" ויש את המקום שבאמת אכפת לך מהרצון של הבן אדם. עכשיו זה לא אומר שאת מחויבת להסכים אבל זה אומר "למה אתה רוצה להדליק את האור? כי ככה וככה, אוקי ולמה זה חשוב לך" וגם הבן אדם השני צריך "ולמה את לא רוצה ולמה את כן רוצה ומה הסיבה, ואיך אתה מציע שנגיע לפתרון ומה אנחנו יכולים לעשות".

ואז זה נהיה חוויה משותפת בכלל זה נהיה זה כמו שבן אדם שיש לו בעיה עם עצמו אז זה לא גורם לו לריב עם עצמו כאילו לפעמים הוא אומר "טוב בוא נמצא פתרון" הוא מוצא פתרון לעצמו. צריך להביא מצב כשיש לשני אנשים קונפליקט שבחוויה שלהם הם ירגישו כאילו זאת בעיה של בן אדם מול עצמו, אפשר דווקא להתקרב וליצור את זה כבעיה משותפת של שניכם.

זה כאילו כמו בן אדם אחד שיש לו שני רצונות מנוגדים ואז בעצם הקונפליקט יצר קרבה או גם קרבה או פחות מריבה אבל לעומת זאת אם מישהו מביע דעה ומישהו מתנגד לדעה שלו ולא באמת ולא מעניין אותו הדעה של השני אז זה קונפליקט הוא עצם לשנאה או מה שזה לא יהיה.
לנהל בחורות בין בני זוג בן אדם התמודדות עם בעיה ניהול אמת מערכות יחסים זוגיות זוג להגיע להבנה אינטרס איך להצליח איך להצליח בזוגיות איך לריב נכון אימון זוגות אימון זוגי אימון זוגיות אימון לזוגות אינטימיות אינטימיות בזוגיות בזוגיות בעיה בעיות בעיות בזוגיות גישור גישור זוגי גישור לזוגות הצלחה הצלחה בזוגיות התמודדות התמודדות בזוגיות זוגיות זוגיות מוצלחת זוגיות מערכות יחסים טיפול זוגות טיפול זוגי טיפול לזוגות טיפים טיפים לזוגיות טיפים לזוגיות מוצלחת יועץ זוגי יחסים ייעוץ זוגי ייעוץ לזוגות לגשר להצליח להצליח בזוגיות להתמודד לריב לריב נכון מאבק מאמן זוגי מגשר מגשר זוגי מוצלח מוצלחת מטפל זוגי מערכות מערכות יחסים מערכת יחסים קונפליקט קונפליקט בזוגיות קונפליקטים ריחוק ריחוק בזוגיות
מערכות יחסים הרסניות, מערכות יחסים במשפחה, מערכות יחסים מתעללות, מערכות יחסים בעבודה, השתקפות עצמית, מערכת יחסים רעילה, מערכת יחסים אלימה, מערכת יחסים לא בריאה, לא אוהבים אותי, לא מכבדים אותי, לא מעריכים אותי, מערכת יחסים במשבר
מערכות יחסים הרסניות, מערכות יחסים במשפחה, מערכות יחסים מתעללות, מערכות יחסים בעבודה, השתקפות עצמית, מערכת יחסים רעילה, מערכת יחסים אלימה, מערכת יחסים לא בריאה, לא אוהבים אותי, לא מכבדים אותי, לא מעריכים אותי, מערכת יחסים במשבר
מערכות יחסים הרסניות, מערכות יחסים במשפחה, מערכות יחסים מתעללות, מערכות יחסים בעבודה, השתקפות עצמית, מערכת יחסים רעילה, מערכת יחסים אלימה, מערכת יחסים לא בריאה, לא אוהבים אותי, לא מכבדים אותי, לא מעריכים אותי, מערכת יחסים במשבר למה מערכות היחסים שלי לא עובדות? הרבה אנשים סובלים מקשיים וממערכות יחסים הרסניות בכל תחומי החיים: בזוגיות, במשפחה, בעבודה, עם ההורים, הילדים, המעסיק או אפילו השכנים. נקודה מרכזית שאליעד מדגיש היא שבמקום להתמקד בקשיים מול האנשים שסביבנו, עדיף לבחון את מערכת היחסים שיש לנו עם עצמנו. למעשה, הבעיות במערכות היחסים החיצוניות הן בדרך כלל השתקפות ישירה של הקשיים הפנימיים שיש לנו עם עצמנו. איך אפשר לפתור בעיות במערכות יחסים דרך השתקפות עצמית? לדוגמה, אם אדם מתלונן שהבת זוג שלו לא מעריכה אותו, הוא צריך לעצור ולשאול את עצמו: האם אני מעריך את עצמי?. אם הילדים ... לא אהוב ולא מוערך, פשוט כי הוא עצמו אינו מאמין שמגיע לו יחס טוב יותר. האם זה תמיד אשמתי אם מערכות היחסים שלי לא טובות? אליעד מציין כי לא תמיד כל הבעיות נפתרות לחלוטין על ידי שינוי פנימי, אך הוא מדגיש שברובם הגדול של המקרים (99.9%), ברגע שאדם יהיה שלם עם עצמו ויטפל בבעיות האישיות שלו, מערכות היחסים החיצוניות שלו ישתפרו משמעותית. השינוי ביחס שהאדם מקבל מסביבתו הוא תוצר ישיר של שינוי פנימי שהוא עושה בתוכו. הוא מדגיש שאין זה משנה אם ... ישפר את מערכת היחסים הפנימית שלו, כמעט כל הבעיות החיצוניות ייפתרו באופן טבעי, וכתוצאה מכך מערכות היחסים שלו יהפכו לבריאות וטובות יותר. איך מתייחסים אלי? איך אני מתייחס לעצמי? לקחת אחריות במערכת יחסים בעיות במערכות יחסים כעס במערכות יחסים ריצוי במערכות יחסים ניצול במערכות יחסים תקשורת בין אישית, איך מתייחסים אלי? איך אני מתייחס לעצמי? בגידה במערכת יחסים, נרקיסיסט במערכת יחסים, להאשים את עצמי, לקחת אחריות בזוגיות, לקחת אחריות במערכת יחסים, גבולות במערכות יחסים, ניצול במערכות יחסים, ריצוי במערכות יחסים, כעס במערכות יחסים, קנאה במערכות יחסים, בעיות בזוגיות, בעיות במערכות יחסים ...
מערכות יחסים בין אישיים, למה מישהו מתייחס אליך בצורה מסוימת? מערכות יחסים במשפחה, למה מישהו לא מכבד אותך? למה מישהו מתנהג בצורה מסוימת? יחסי הורים וילדים, יחסים בין בני זוג, יחסים זוגיים, התנהגות ילדותית, התנהגות לא בוגרת
מערכות יחסים בין אישיים, למה מישהו מתייחס אליך בצורה מסוימת? מערכות יחסים במשפחה, למה מישהו לא מכבד אותך? למה מישהו מתנהג בצורה מסוימת? יחסי הורים וילדים, יחסים בין בני זוג, יחסים זוגיים, התנהגות ילדותית, התנהגות לא בוגרת
מערכות יחסים בין אישיים, למה מישהו מתייחס אליך בצורה מסוימת? מערכות יחסים במשפחה, למה מישהו לא מכבד אותך? למה מישהו מתנהג בצורה מסוימת? יחסי הורים וילדים, יחסים בין בני זוג, יחסים זוגיים, התנהגות ילדותית, התנהגות לא ... לקבל חופש ועצמאות של מבוגר כשנוח לך, ובמקביל לדרוש פינוקים ועזרה של ילד. איך המסרים הסותרים משפיעים על מערכות יחסים אחרות? אליעד כהן מרחיב את הרעיון ומסביר שהבעיה של המסרים הסותרים איננה ייחודית רק ליחסי הורים וילדים, אלא היא נפוצה כמעט בכל מערכת יחסים בין ... שהיחס של הסביבה הוא תגובה ישירה למה שאנחנו מקרינים החוצה. סיכום והמלצות מעשיות לשיפור יחסים במשפחה ובמערכות יחסים בכלל לסיכום, אליעד כהן מדגיש ששינוי מערכות יחסים מתחיל מבפנים. להורה שרוצה שהילד יתנהג בבגרות מומלץ להתייחס לילד כאל מבוגר בכל התחומים. לילד שרוצה לקבל יחס בוגר מומלץ להתנהג בצורה בוגרת ... הכללי הוא: היחס שאתה מקבל הוא תוצאה של היחס שאתה מעניק לעצמך ולדרך שבה אתה מציג את עצמך לסביבה. לשיפור מערכות יחסים בין הורים לילדים או בכל תחום אחר, מומלץ לבחון מחדש את ההתנהלות העצמית, לבדוק איפה אתם מעבירים מסרים סותרים, ולתקן אותם כדי לקבל יחס שתואם את הציפיות שלכם. למה מישהו מתנהג בצורה ילדותית? מריבות בין הורים לילדים מסרים סותרים במערכות יחסים איך לגרום לאנשים לכבד אותך? בעיות בין הורים וילדים למה לא מתייחסים אליי בכבוד? איך לשפר מערכות יחסים במשפחה? המריבה הנפוצה ביותר בין הורים לילדים שלום חברים, הפעם נדבר על אחת המריבות הנפוצות ביותר בין הורים לילדים. וזה רלוונטי גם להורים וגם ... אותי, איך לגרום לאנשים לא לזלזל בי, הורים וילדים, איך לגרום לילדים להקשיב לך, בעיות בין הורים וילדים, מערכות יחסים ועוד. בהצלחה! מריבות בין אחים, מריבות במשפחה, מריבות בזוגיות, מריבות במקום העבודה, מריבות במערכות יחסים, למה ההורים מתערבים בחיי ילדיהם? מעורבות הורים בחיי ילדיהם, תפקיד ההורים, שיח עם הורים, יתרונות וחסרונות של מעורבות הורים, קושי בגידול ילדים, יחסי הורים ילדים בוגרים, ההורים מעורבים, מערכות יחסים בעבודה, ריבים עם ההורים, ריבים עם הילדים, מריבות עם ההורים, מריבות עם הילדים, בעיות עם ההורים, בעיות עם הילדים, גישור משפחתי, טיפול משפחתי, ... צריכים להתערב במריבות ילדיהם? אופי של אישה מוכה, אופי של גבר מוכה, רוצה ממני רק סקס, רוצה ממני רק כסף, מערכות יחסים אלימות, מערכות יחסים בגיל ההתבגרות, מערכות יחסים הרסניות, מערכות יחסים בין הורים לילדים, מערכות יחסים בין אחים, מערכות יחסים בין אנשים, בן אדם לא בוגר, יחסי הורים ומתבגרים, יחסי הורים וילדים מתבגרים, התנהגות ילדותית אצל מבוגרים, אישה לא בוגרת, בחורה לא בוגרת, ילד לא ... להתייחס אליך בכבוד? לכבד את עצמך, להתייחס לעצמך בכבוד, מסרים סותרים בין הורים לילדים, מסרים סותרים במערכות יחסים, מסרים מנוגדים במערכות יחסים, התנהגות ילדותית אצל ילדים, למה אני לא בוגר? יתרונות וחסרונות מעורבות ההורים בחיי ילדיהם ...
מערכות יחסים, חושב שמנסים לעשות לך רע, קשיים במערכות יחסים, קונפליקטים במערכות יחסים, בעיות במערכות יחסים, התמודדות עם מערכות יחסים, להתמודד במערכות יחסים
מערכות יחסים, חושב שמנסים לעשות לך רע, קשיים במערכות יחסים, קונפליקטים במערכות יחסים, בעיות במערכות יחסים, התמודדות עם מערכות יחסים, להתמודד במערכות יחסים
מערכות יחסים, חושב שמנסים לעשות לך רע, קשיים במערכות יחסים, קונפליקטים במערכות יחסים, בעיות במערכות יחסים, התמודדות עם מערכות יחסים, להתמודד במערכות יחסים איך להתמודד עם תחושה שמישהו מנסה להרע לך? כאשר אדם נמצא במערכת יחסים - בין אם ... להבין למה האדם השני חושב שאתה רוצה להרע לו, ואם אפשר - לשנות זאת. אם לא ניתן לשנות את מחשבותיו, מומלץ ללמוד לקבל את המצב ולהפסיק להתעסק בכך. הבנת ציפיות במערכות יחסים ניהול קונפליקטים במערכות יחסים איך להתמודד עם תחושת פגיעות? הכוונות טובות מול פרשנות רעה איך לשכנע אדם בכוונותיך הטובות? מה לעשות כשמישהו חושב שרוצים להרע לו? איך להתמודד עם תחושת הם מנסים לעשות לי רע במערכות יחסים? כאשר אדם נמצא במערכת יחסים, בין אם מדובר בזוגיות, שותפות עסקית או מערכת ... כפי שהוא. אם אתה מוכן לקבל שהוא חושב שאתה מנסה להרע לו, אין צורך לשנות את דעתו. אתה יכול להמשיך לחיות את חייך ולהתמקד בכוונותיך האישיות. הבנת ציפיות במערכות יחסים ניהול קונפליקטים במערכות יחסים כיצד להתמודד עם תחושת פגיעות הכוונות טובות מול פרשנות רעה כן מה השאלה? ש: ...
זוגיות, מערכות יחסים, הקשבה במערכת יחסים, למה לא מקשיבים לי? איך לגרום למישהו להקשיב לך? חוקים של מערכות יחסים, תקשורת בין אישית
זוגיות, מערכות יחסים, הקשבה במערכת יחסים, למה לא מקשיבים לי? איך לגרום למישהו להקשיב לך? חוקים של מערכות יחסים, תקשורת בין אישית
... מערכות יחסים, הקשבה במערכת יחסים, למה לא מקשיבים לי? איך לגרום למישהו להקשיב לך? חוקים של מערכות יחסים, תקשורת בין אישית למה אנשים מקשיבים פחות לבן הזוג ככל שעובר הזמן? בהתחלת הזוגיות, כשבני הזוג נמצאים בשלב ההיכרות הראשונית, ישנה התרגשות רבה ...
להסתדר עם אנשים, מערכות יחסים, יחסי אנוש, תקשורת בין אישית, קונפליקטים בזוגיות, קונפליקטים בזוגיות, קונפליקטים בחברה, הרמוניה עם המציאות, הדרך אל האושר, איך להיות מאושר?
להסתדר עם אנשים, מערכות יחסים, יחסי אנוש, תקשורת בין אישית, קונפליקטים בזוגיות, קונפליקטים בזוגיות, קונפליקטים בחברה, הרמוניה עם המציאות, הדרך אל האושר, איך להיות מאושר?
... עם אנשים, מערכות יחסים, יחסי אנוש, תקשורת בין אישית, קונפליקטים בזוגיות, קונפליקטים בזוגיות, קונפליקטים בחברה, הרמוניה עם המציאות, הדרך אל האושר, איך להיות מאושר? איך אפשר להסתדר עם אנשים ולהגיע להרמוניה במערכות יחסים? ההרצאה עוסקת באחת השאלות המרכזיות בחיי האדם: כיצד להסתדר עם אנשים וליצור מערכות יחסים טובות. אליעד כהן מסביר שהיכולת להסתדר עם אנשים קשורה ישירות ליכולת להסתדר עם המציאות כולה. כלומר, אם אדם יודע להסתדר ... אחר האמת מפריע להסתדר עם אחרים? אליעד מדבר על אנשים שמקדישים את עצמם לחיפוש האמת אך במערכות היחסים שלהם יש קונפליקטים מרובים. מדובר באנשים שמנסים להיצמד לאמת, אך במקום להבין את הזולת, הם מוצאים את עצמם מריבים ... לעומק יכול להסתדר עם כל סוגי האנשים, ולהימנע מקונפליקטים מיותרים. המפתח להצלחה במערכות יחסים טמון בהבנה פנימית, קבלת השונות של הזולת, והיכולת לראות את הדברים מפרספקטיבות שונות. איך להסתדר עם אנשים? מה הקשר בין מערכות יחסים לבין הבנה עצמית? איך להגיע להרמוניה בזוגיות? למה קשה לנו לקבל אנשים שונים? איך מתמודדים עם קונפליקטים חברתיים? האם ... עם כל אחד? איך להשתפר בתקשורת בין - אישית? מהי הדרך להסתדר עם אנשים ולהגיע להרמוניה במערכות יחסים? ההרצאה עוסקת באחת השאלות המרכזיות בחיי האדם - איך להסתדר עם אנשים, לשפר מערכות יחסים וליצור תקשורת בין - אישית טובה יותר. אליעד מסביר כיצד ההבנה של מערכות יחסים בין אנשים קשורה באופן ישיר ליכולת שלנו להסתדר עם המציאות עצמה. כלומר, מי שיודע להסתדר עם אנשים, יודע גם להסתדר עם ... בהכרח מסתדרים עם אחרים? ישנם אנשים שמקדישים את חייהם לחיפוש האמת ולהיצמדות אליה, אך במערכות היחסים שלהם הם לא מיישמים את אותם עקרונות. הם מתווכחים, רבים או מתנשאים על אחרים במקום לבדוק את הדברים לעומק ולנסות להבין ... איתו, אך מבחינה אובייקטיבית - אין סיבה אמיתית לכך. כיצד ההתמודדות עם קונפליקטים במערכות יחסים קשורה לחוויית האושר? אנשים שחווים קשיים במערכות יחסים לרוב חווים גם קשיים פנימיים. כאשר אדם מרגיש שאין לו שליטה על מערכות היחסים שלו, זה סימן לכך שהוא גם לא באמת בשלום עם עצמו ועם המציאות. לכן, שיפור היכולת להסתדר עם אנשים משפר גם את חוויית ... לקבל את כל מה שקורה סביבו, כולל האנשים שקשה לו איתם. איך להסתדר עם אנשים? מה הקשר בין מערכות יחסים לבין הבנה עצמית? איך להגיע להרמוניה בזוגיות? למה קשה לנו לקבל אנשים שונים? איך מתמודדים עם קונפליקטים חברתיים? האם ...
דייטים, הכרויות, אומנות הפיקאפ, אומנות הפיתוי, אקסית מיתולוגית, לא התגבר על האקסית, סיפורים על אקסים, איך לגרום למישהו לרצות אותך? איתור צרכי הלקוח, שיטות מכירה, יצירת כימיה
דייטים, הכרויות, אומנות הפיקאפ, אומנות הפיתוי, אקסית מיתולוגית, לא התגבר על האקסית, סיפורים על אקסים, איך לגרום למישהו לרצות אותך? איתור צרכי הלקוח, שיטות מכירה, יצירת כימיה
... לא התגבר על האקסית, סיפורים על אקסים, איך לגרום למישהו לרצות אותך? איתור צרכי הלקוח, שיטות מכירה, יצירת כימיה האם לדבר על אקסים או מערכות יחסים אחרות בזמן דייט? כאשר אנשים נמצאים בדייט או במערכת יחסים, קורה לפעמים שאחד הצדדים מספר על מערכות יחסים קודמות שלו, או על אנשים אחרים שהוא יוצא איתם במקביל. הסיטואציה הזו עלולה ליצור תחושת קנאה או חוסר ביטחון אצל הצד שמעוניין בבן הזוג. לכן עולה השאלה, האם ... שהגבר ירצה אותה, יש לה כמה אפשרויות שונות להתמודדות עם הסיטואציה: אפשרות ראשונה היא להקשיב לו, לפתח את השיחה ואפילו לפרגן לו על מערכות היחסים שהוא מתאר. היתרון הוא שכך אפשר להבין מה הוא באמת מחפש בבני זוג, ומה חשוב לו בקשרים שלו. אפשרות שנייה היא להקטין את החשיבות של מערכות היחסים האחרות. כלומר, לשמוע מה הוא מחפש שם ולהציג בפניו את המערכות האלו באופן פחות חיובי, בצורה מעודנת ומתוחכמת, כדי שהוא יבין שאין שם יתרונות אמיתיים או שהם לא משמעותיים כמו שהוא חושב. לדוגמה, אם הוא מספר שהוא אוהב מערכת ... שאותו חופש שהוא מחפש שם הוא לא באמת גדול כל כך, או שהיא יכולה להציע לו תחושת חופש גדולה יותר בצורה אחרת. מה החסרונות בשיחה על מערכות יחסים אחרות? אליעד מסביר שיש כמה חסרונות אפשריים לשיחה כזאת: הצד שמקשיב לשיחה יכול להיתפס כידיד בלבד, כי הוא מתעניין יותר מדי ביחסים של הצד השני עם אחרים, מה ... משיכה נוספת אצל הצד השני. אליעד מסביר שהמפתח להצלחה בגישה הזו הוא איזון עדין. צריך לדעת מתי לפרגן, מתי להקטין את החשיבות של המערכות האחרות, ומתי להראות שאתה עצמאי ולא תלוי בקשר. איך אפשר ללמוד מהעולם העסקי על התמודדות עם סיפורים על מערכות יחסים אחרות? אליעד נותן דוגמה מעולם העסקים כדי להמחיש את הגישה. למשל, בעל מסעדה ששומע לקוחות מדברים על מסעדה אחרת יכול לבחור בין שתי גישות עיקריות: להתעלם ... באדם הספציפי הזה כבן זוג בלעדי. לכן, גם כאן יש צורך באיזון ובהתאמה מדויקת של המסר שרוצים להעביר. כיצד לשלוט נכון במינונים בשיחה על מערכות יחסים אחרות? אליעד מדגיש את החשיבות של שליטה במינונים בשיחה על מערכות יחסים אחרות. לפעמים כדאי להקשיב ולפרגן, לפעמים עדיף להקטין את החשיבות, ולפעמים נכון להראות שאתה לא תלוי בבן הזוג. המפתח הוא לדעת לשלב בין כל הגישות באופן נכון ומדויק, בהתאם לסיטואציה ולאדם שמולך. לסיכום, שיחה על אקסים ומערכות יחסים אחרות אינה בהכרח שלילית. אפשר וצריך להשתמש בה ככלי להבנת הצרכים והעדפות של בן הזוג, אך חשוב להיות מודעים גם לסכנות האפשריות שבשיחה זו. האיזון הנכון בין ... מידידה לבת זוג? איך להתמודד עם סיפורים על אקסים בזמן דייט או מערכת יחסים? לעיתים במהלך דייט או מערכת יחסים, אחד מבני הזוג מספר על מערכות יחסים קודמות או מדבר על אנשים אחרים שהוא יוצא איתם. הסיטואציה הזו עשויה לעורר קנאה או חוסר ביטחון, ולכן עולה השאלה - האם כדאי לפתח את השיחה על זה או להימנע ... על חוויות רומנטיות קודמות, ניתן להשתמש במידע הזה כדי להבין מה הוא מחפש. במקום להירתע מהשיחה, אפשר לנסות לזהות מה מושך אותו באותן מערכות יחסים, ומה הוא מחפש אצל בני זוג. איך ניתן להשפיע על התפיסה שלו כלפי מערכות היחסים האחרות? ישנן שתי דרכים מרכזיות: אפשר להקטין את החשיבות של המערכות האחרות על ידי כך שמציגים אותן באור פחות אטרקטיבי, מבלי שזה ייראה כהתקפה ישירה. אפשר לספק לו את מה שהוא מחפש בדרכים אחרות, כך שהוא ימצא אצלך את מה שהוא חושב שקיים במערכות האחרות. מה הסכנות בהתעמקות בשיחה על מערכות יחסים קודמות? ישנם מספר חסרונות בשיחה כזו: עלול להיווצר מצב שבו בן הזוג יתפוס אותך כידידה במקום כבת זוג פוטנציאלית. הדיון במערכות יחסים אחרות עלול להעניק להן תוקף ולגיטימציה, מה שעלול לגרום לו להרגיש שהן חלק נורמלי מהחיים שלו. אם תנסי לשדר כוח בכך שתפרגני למערכת היחסים הנוכחית שלו, זה ... לנצל את המידע כדי להבין מה היתרונות של המסעדה המתחרה ולנסות להציע אלטרנטיבה טובה יותר. איך ניתן לנצל את העיקרון הזה ליצירת כימיה במערכות יחסים? במקום לראות את השיחה על מערכות יחסים קודמות כאיום, אפשר להשתמש בה ככלי להבנת הצרכים של בן הזוג. אם מבינים מה בדיוק הוא מחפש, ניתן להציע לו את אותם דברים, אבל בדרך שמתאימה לך ולמה שאת רוצה ... יותר בנוח איתה. זה הופך את הקשר למיוחד יותר, כי בניגוד לאחרות שמנסות לשנות אותו, היא מראה לו שהוא יכול להיות עצמו. סיכום בשיחה על מערכות יחסים קודמות או על בני זוג אחרים, חשוב לשלוט בגישה שלך: מצד אחד, אפשר להשתמש במידע כדי להבין מה בן הזוג מחפש ולהתאים את עצמך בהתאם, ומצד שני, יש להיזהר מלתת ... נגיד אנשים נגיד נמצאים בזוגיות אפילו והמהות של הסיפור הוא שלפעמים תוך כדי הדייט או תוך כדי הזוגיות אז הבן זוג או הדייט מספר על מערכות יחסים קודמות או אפילו וריאציה נגיד של ידידים נניח שאחד רוצה את השני והשני לא רוצה או פחות רוצה, המהות של מה שאני שואל היא כזה דבר ברגע שאחד מהאנשים מספר על מערכות יחסים אחרות שיש לו מה הטוב שיכול לצאת מזה או האם זה רע האם זה טוב לבן אדם שרוצה ואז הוא מקנא למה לא רוצים אותו כביכול. ש: לא הבנתי. אליעד: עוד פעם באה נגיד ...
הצלחה חברתית, מערכות יחסים, להצליח חברתית, כישורים חברתיים, למגנט אנשים, להיות מקובל חברתית, אישיות ממגנטת, כריזמה, למשוך אליך אנשים, אישיות מושכת, להיות אהוב על כולם, תכונות מושכות, אישיות מושכת, להיות חברתי, להתקדם חברתית
הצלחה חברתית, מערכות יחסים, להצליח חברתית, כישורים חברתיים, למגנט אנשים, להיות מקובל חברתית, אישיות ממגנטת, כריזמה, למשוך אליך אנשים, אישיות מושכת, להיות אהוב על כולם, תכונות מושכות, אישיות מושכת, להיות חברתי, להתקדם חברתית
... חברתית, מערכות יחסים, להצליח חברתית, כישורים ... שאתה מוסיף להם ערך, הם ירצו להיות סביבך. כדי ללמוד עוד על מערכות יחסים, יצירת קשרים חברתיים, ... מיומנויות תקשורת והצלחה חברתית, חפשו באתר EIP.co.il. איך לפתח מערכות יחסים בריאות? איך ליצור חברים ... איך לשפר מערכת יחסים? איך להיות מגנט חברתי? איך להצליח במערכות יחסים? טיפים לדייט, על מה ... לא חשוב מה אומרים חשוב איך אומרים, יופמיזם, להיות פוליטיקאי, מערכות יחסים במשפחה, מערכות יחסים בעבודה, איך להיות ... לרצות לדבר איתך? איך לגרום למישהו להתגעגע אליך? קשרים חברתיים, מערכות יחסים חברתיות, מקובלות ...
מערכות יחסים, לתת כבוד, לא לכבד, לשמוח בשמחת האחר, לזלזל במישהו, להעריך אחרים, לפרגן, לתת יחס טוב, לתת יחס רע, חוסר פרגון, חוסר הערכה
מערכות יחסים, לתת כבוד, לא לכבד, לשמוח בשמחת האחר, לזלזל במישהו, להעריך אחרים, לפרגן, לתת יחס טוב, לתת יחס רע, חוסר פרגון, חוסר הערכה
מערכות יחסים, לתת כבוד, לא לכבד, לשמוח בשמחת האחר, לזלזל במישהו, להעריך אחרים, לפרגן, לתת יחס ... קר יכול ללמד אדם שהמציאות לא חייבת לו דבר, וזו יכולה להיות המתנה האמיתית עבורו. מה הנחות היסוד של אנשים לגבי מערכות יחסים? אנשים רבים מניחים באופן שגוי שיש להם זכות לקבל יחס מסוים מאחרים. לדוגמה, האישה ... שום חוק במציאות שמחייב את האחר לפרגן לו, הוא יהיה פחות פגיע, פחות תלותי ויותר יציב מבחינה רגשית. כיצד לבנות מערכות יחסים טובות ובריאות יותר? אליעד מסביר שהדרך הטובה ביותר לבנות מערכות יחסים בריאות היא לא להיות תלויים בפידבק של האחר. אדם בריא נפשית הוא כזה שיכול לקבל יחס ... שלילי בלי להרגיש תלוי בכך. גם הפרגון וגם ההקטנה יכולים להיות מועילים, והסוד הוא לא להיות תלוי בשום סוג של יחס. מערכות יחסים בריאות הן אלה שבהן אנשים אינם תלויים זה בזה באופן קיצוני, ומבינים שאין חובה על האחר להתייחס אליהם בדרך מסוימת. כך כל אחד יכול להיות חופשי יותר במערכות היחסים שלו, ולקיים קשרים משמעותיים בלי להיפגע מכל שינוי או תגובה מצד האחר. למה אנשים ...
NLP, בלעדיות רגשית, איך לגרום למישהו לאהוב רק אותך? איך לגרום למישהו לרצות רק אותך? איך למנוע בגידה? לרצות אותך באופן בלעדי, מיומנויות חברתיות, מערכות יחסים, זוגיות, אהבה בלעדית
NLP, בלעדיות רגשית, איך לגרום למישהו לאהוב רק אותך? איך לגרום למישהו לרצות רק אותך? איך למנוע בגידה? לרצות אותך באופן בלעדי, מיומנויות חברתיות, מערכות יחסים, זוגיות, אהבה בלעדית
... למישהו לרצות רק אותך? איך למנוע בגידה? לרצות אותך באופן בלעדי, מיומנויות חברתיות, מערכות יחסים, זוגיות, אהבה בלעדית איך לגרום למישהו לרצות אותך באופן בלעדי? ההרצאה עוסקת במושג הבלעדיות - איך לגרום למישהו לרצות אותך באופן בלעדי, הן בהקשר של מערכות יחסים זוגיות והן בהקשר של מערכות יחסים עסקיות. כל הנושא סובב סביב שאלת היכולת לגרום לאדם לרצות אותך בלבד, בלי רצון או נטייה לאדם אחר, או למתחרה ... למעשה אשליה. איך יוצרים תחושת שלמות אצל מישהו? כפי שצוין, האשליה של שלמות חשובה במערכות יחסים. אם אדם מרגיש ששום דבר אחר לא יכול לספק לו את מה שהוא מקבל ממך, הוא יהיה מוכן להישאר איתך. המטרה היא ... ולכך יש השלכות על כל מהות קיום כל מערכת יחסים. בלעדיות רצונות פסיכולוגיה של מערכות יחסים תאום נפשי מילוי חסרונות עכשיו השאלה היא כזאת, אם אתה רוצה שמישהי תרצה אותך אבל שתרצה אותך באופן... איזה ... את כל הרצונות? לא. האם באמת היא תרצה רק אותך? לא. אבל יש בזה שכל נוסף כי לפעמים במערכות יחסים יש שלב שבו נגיד אתה אומר לבחורה, נגיד אתה יוצא עם מישהי ואז אתה אומר לה אני רוצה שנתחייב או משהו כזה, ...
חוקים של מערכות יחסים, תחושת בדידות, נתינה וקבלה, לקבל על מנת לתת, לעזור לחברים, תקשורת בין אישית, אכפתיות מאחרים, עזרה לאחרים, תחושת קרבה, תחושת ריחוק, ליצור חברות
חוקים של מערכות יחסים, תחושת בדידות, נתינה וקבלה, לקבל על מנת לתת, לעזור לחברים, תקשורת בין אישית, אכפתיות מאחרים, עזרה לאחרים, תחושת קרבה, תחושת ריחוק, ליצור חברות
... של מערכות יחסים, תחושת בדידות, נתינה וקבלה, לקבל על מנת לתת, לעזור לחברים, תקשורת בין אישית, אכפתיות מאחרים, עזרה לאחרים, תחושת קרבה, תחושת ריחוק, ליצור חברות מהם החוקים של מערכות יחסים ומה המשמעות של נתינה וקבלה? במהלך הרצאה זו, אליעד כהן מציין את החשיבות הרבה של חוקים של מערכות יחסים, במיוחד בתקשורת ובתחושת קרבה. הוא מתאר את התחושות השונות שיכולות להיווצר בין חברים, את תחושת הבדידות שנוצרת כאשר איננו תורמים מספיק לחברינו, ואת הצורך בנתינה ... ומדגיש כי לפעמים אף לא להציע עזרה יכול לשדר ריחוק. חוקים של מערכות יחסים תחושת בדידות נתינה וקבלה במערכות יחסים הבדל בין חברים קרובים לזר הקשרים בין קרבה לתקשורת בין אישית הקשר בין אכפתיות לעזרה לאחרים ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על קונפליקט בזוגיות, איך לריב נכון? בעיות בזוגיות, ריחוק בזוגיות, אינטימיות בזוגיות, גישור זוגי, התמודדות בזוגיות, מערכות יחסים, טיפים לזוגיות מוצלחת, איך להצליח בזוגיות?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: מערכות, איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם עצבות? דיכאון? איך להתמודד עם אכזבות? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם לחץ? כעס ועצבים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: מערכות, איך להתמודד עם גירושין? איך להיגמל מהימורים? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לחנך ילדים? איך להצליח בזוגיות? איך להיות מאושר ושמח? איך לשנות תכונות אופי? איך לפרש חלומות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לא להישחק בעבודה? איך לשפר את הזיכרון? איך להצליח בראיון עבודה? איך ליצור אהבה? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להאמין בעצמך? איך לעשות יותר כסף? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לקבל החלטות? איך לנהל את הזמן? איך להעריך את עצמך? איך לשתול מחשבות? איך להעביר ביקורת בונה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך למצוא זוגיות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? למה לא להתאבד? אולי אנחנו במטריקס? מה יש מעבר לזמן ולמקום? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם המציאות היא טובה או רעה? האם באמת הכל לטובה? האם יש או אין אלוהים? איך נוצר העולם? למה יש רע וסבל בעולם? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך להיות מאושר? האם יש אמת מוחלטת? האם יש בחירה חופשית? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? מי ברא את אלוהים? האם אפשר לדעת הכל? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם לדומם יש תודעה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? למה יש רע בעולם? האם יש משמעות לחיים? האם הכל אפשרי? למה העולם קיים? בשביל מה לחיות? מה המשמעות של החיים? איך להנות בחיים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא ייעוץ אישי, טיפול רגשי, מאמן אישי מומלץ בנושאי מערכות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3906 שניות - עכשיו 18_07_2025 השעה 09:09:48 - wesi1