אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה מסתתר מאחורי ✔תקשורת בין אישית, למה אף פעם אל תענה למה ששאלו אותך? למה לא לענות למה ששואלים אותך? איך להבין מה מסתתר מאחורי השאלה? שאלה גלויה,...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
תקשורת בין אישית, למה אף פעם אל תענה למה ששאלו אותך? למה לא לענות למה ששואלים אותך? איך להבין מה מסתתר מאחורי השאלה? שאלה גלויה, שאלה נסתרת, מטרת השאלה, למה מישהו שואל אותך משהו? איך לגלות אינטרסים סמויים?
למה לא לענות למה ששואלים אותך?

האם שמעת פעם שחשוב לא תמיד לענות לשאלה בדיוק כפי שהיא נשאלת? אליעד כהן מסביר כי זו אחת מהטעויות הגדולות ביותר בתקשורת בין בני אדם, ובכל תחום של אינטראקציה - עם לקוחות, בני זוג, חברים, ילדים, או אפילו בתקשורת הפנימית שלנו עם עצמנו.

הטעות המרכזית היא לענות בדיוק על מה שנשאלנו, מבלי לקחת בחשבון את השאלה העמוקה יותר שמאחוריה. לעיתים, אדם שואל שאלה, אך הסיבה האמיתית שהוא שואל אותה עשויה להיות שונה לחלוטין. חשוב להבין מה השואל באמת רוצה לדעת, ולא רק להענות לשאלה החיצונית.

מהי השאלה הפנימית שמאחורי השאלה החיצונית?

נראה כי כל שאלה שנשאלת נובעת מצורך פנימי. לדוגמה, אם לקוח שואל "כמה זה עולה?" יתכן שהוא לא שואל על המחיר, אלא אם הוא יכול להרשות לעצמו את המוצר או אם זה שווה את ההשקעה. גם בשאלות כמו "האם אתה תהיה זמין הערב?", השאלה אולי מסתירה צורך באישור או רצון לדעת אם אדם אחר מעניק לו זמן או תשומת לב.

אם נענה על מה ששאלו אותנו מבלי להבין את הכוונה האמיתית מאחורי השאלה, לא נוכל לספק תשובה שמספקת את הצורך האמיתי. לדוגמה, אם מישהו שואל "האם נצא לטייל בסוף שבוע?" ייתכן שהוא לא שואל את השאלה רק כמעין תיאום זמן, אלא מנסה לברר אם יש השקעה במערכת היחסים או אם הזמן המשותף חשוב לבן הזוג.

ההשפעה של טעות זו במכירות ובמערכות יחסים

במכירות, אם לקוח שואל "כמה זה עולה?", תוצאה של תשובה ישירה היא לפספס את הסיבה האמיתית שהלקוח שואל: האם זה שווה לו את המחיר? או האם הוא באמת יכול להרשות לעצמו את המוצר? כשנענים רק לשאלה הגלויה, לא עונים על הצורך הפנימי, ולכן הלקוח עלול להרגיש שלא נותנים לו את המענה שמעניין אותו באמת.

במערכות יחסים, כמו למשל זוגיות, זה יכול להיות הרסני. אם בן הזוג שואל אם נצא לטייל בסוף השבוע, זה לא רק שאלה על זמן פנוי, אלא על הצורך במערכת יחסים חזקה, תחושת קרבה וביטחון. אם נענה על השאלה רק באופן טכני ולא נבין את הצורך העמוק, לא ניצור את הקשר הרגשי שהצד השני מחפש.

שאלות פנימיות ומענה נכון

העקרון הזה לא תקף רק לתקשורת עם אחרים, אלא גם כאשר אדם שואל את עצמו שאלות פנימיות. לדוגמה, אם אדם שואל את עצמו "אני רעב, מה לעשות?" התשובה המתבקשת יכולה להיות "לך לאכול". אולם אם נתעכב ונבין את מקור השאלה, אולי נגלה שהרעב הוא תוצאה של מתח נפשי, עייפות או רגשות אחרים שדורשים פתרון שונה לחלוטין כמו הפסקה, מנוחה או טיפול ברגש.

החשיבות בהבנת השאלה הפנימית

המפתח לתקשורת טובה הוא לא רק לענות על השאלה הפנימית של האדם, אלא גם להבין את האינטרס העמוק יותר שמניע את השאלה. הדרך להבין זאת היא על ידי התבוננות פנימה ושאלת שאלות נוספות כמו "למה אני שואל את השאלה הזו?" או "מה באמת עומד מאחורי השאלה?". ככל שנבין את השורש הפנימי של השאלות, נוכל לתת תשובות מדויקות וממוקדות יותר שמספקות את הצורך האמיתי.

לסיכום: כיצד לשפר את התקשורת?

עלינו להיות מודעים תמיד לפער בין השאלה המילולית לבין השאלה הפנימית. זהו תהליך שמתבצע גם כשאדם שואל את עצמו שאלות פנימיות. יש להבין את הצורך הפנימי העמוק שמניע את השאלות, ולתת מענה שמספק את הצורך האמיתי. רק כך נוכל ליצור תקשורת אמיתית ומועילה, בין אם עם אחרים ובין אם עם עצמנו.
למה תקשורת אפקטיבית ומודעות לטעויות נפוצות כה חשובות בחיי היומיום?

שאלה: מדוע בכלל חשוב לעסוק בנושא התקשורת, ומדוע מדובר בנושא כל כך מהותי בחיי היומיום שלנו?

תשובה: בכל אינטראקציה שקורית בין בני אדם - בין אם זה עם לקוח, עם בן או בת זוג, עם ילד, עם שכן או אפילו עם עצמך - מתרחשים כל מיני שלבים של שאלה ותשובה. כשאנחנו מתקשרים, אנחנו מצפים לזרימה מסוימת של מידע, רגש, או פתרונות. אלא שבתוך התקשורת הזו עלולה להתגלות טעות אחת בסיסית וחמורה, שטעות זו גורמת להרבה אי - הבנות, לעיתים למחלוקות מיותרות, ולפעמים לתחושה שמשהו פשוט לא עובד.

מהי הטעות המרכזית בתקשורת של אנשים (למה אסור לענות ישירות על השאלה)?

שאלה: אז מהי בעצם הטעות הגדולה הזאת שאנשים עושים כל הזמן בתקשורת?

תשובה: אנשים עונים בדיוק על מה ששואלים אותם, וזה נתפס אצלם כמובן מאליו שזה המעשה הנכון. אם נשמע שמישהו שואל "כמה זה עולה?" - עונים לו "זה עולה כך וכך". אם מישהי שואלת את בן הזוג שלה "בסוף שבוע נעשה ככה וככה?" - הוא עונה "כן, נעשה ככה וככה". למראית עין, זה נדמה הדבר הפשוט והנכון לעשות. אבל למעשה זאת טעות מאוד חמורה, כי יש הבדל עצום בין השאלה שהאדם מבטא בקול רם - לבין הסיבה האמיתית שבגללה הוא שואל אותה.

איך טעות התקשורת הזו גורמת לנזק ביחסים וזוגיות?

שאלה: מה כל כך גרוע בלענות על מה שנשאלתי?

תשובה: בכל שאלה קיימת שאלה עמוקה יותר. גם אם מישהו שואל "כמה זה עולה?", אולי השאלות הפנימיות שלו הן "האם אני יכול להרשות את זה לעצמי?" או "האם התמורה שווה את המחיר?" או "האם יש לי סיבה לפחד שירמו אותי?". אותו הדבר בכל אינטראקציה אישית: יכול להיות שמישהי שואלת "אתה תהיה זמין הערב?" כי היא בכלל רוצה לדעת "האם אני חשובה לך?", או "האם יש לך זמן בשבילי?". אם עונים רק על מה שהיא אמרה, "כן, אני אהיה זמין הערב", אולי לא עונים לצורך העמוק: תחושת הקרבה, ביטחון, תשומת לב וכן הלאה.

איך הטעות הגדולה באה לידי ביטוי במכירות ושירות לקוחות?

שאלה: כיצד זה קורה, למשל, כשלקוח שואל "כמה זה עולה?"

תשובה: בשטח, אנשים עונים מיד "זה עולה X שקלים". זו תשובה ישירה לשאלה, אבל לא מתמודדת עם הסיבה שבגללה הלקוח שאל. אולי הלקוח מודאג שהמחיר יקר לו מדי. אולי הוא בודק אם הוא יקבל החזר השקעה ראוי. אולי הוא רק מסוקרן אם בכלל כדאי לו להשקיע בזה. לכן, אם עונים לו תשובה טכנית גרידא, עלולים לפספס את מה שהלקוח באמת רוצה לדעת: "האם השירות הזה באמת שווה עבורי?"

מדוע גם בני זוג נופלים לאותה הטעות וממה עלינו להיזהר?

שאלה: מה קורה בזוגיות, כאשר בן או בת הזוג שואלים, "האם בשבת נצא לטייל?"

תשובה: לכאורה, השאלה היא רק "האם נצא או לא נצא?", אבל היא עלולה לבטא רצון לחוות זמן איכות ביחד, ניסיון לבדוק האם יש השקעה במערכת היחסים, ואולי אפילו צורך בביטחון שמשדר "אנחנו עושים דברים ביחד, נכון?". אם עונים אך ורק "כן" או "לא", התשובה לא באמת מגיבה על מה שהצד השני מחפש.

איך משתקפת הטעות הזו אפילו במחשבות הפנימיות שלנו?

שאלה: איך אותו העיקרון פועל גם בתוך המחשבות של האדם כשהוא מדבר לעצמו?

תשובה: יש מצבים שבהם המוח שואל: "אני רעב, מה אני צריך לעשות?". התשובה המתבקשת על פניה היא "לך לאכול". אבל למה בעצם נובעת השאלה הפנימית "אני רעב"? אולי מאחורי "אני רעב" עומד בכלל מתח נפשי, שעמום או עצב, והצורך האמיתי אינו רק אוכל אלא רוגע נפשי, רגש חיובי או תחושת ביטחון. אם האדם עונה לעצמו תשובה מהירה של "אז תלך לאכול", הוא מגיב רק לשאלה השטחית, ולא בודק את מה שמסתתר באמת מתחתיה.

מהם ההבדלים בין שאלה נסתרת לשאלה גלויה וכיצד הם משפיעים על התקשורת?

שאלה: האם בכל שאלה יש בהכרח פער ענק בין השאלה הגלויה למהות?

תשובה: בהרבה מאוד מקרים, כן. כמעט תמיד, האדם לא שואל בדיוק את מה שמפעיל אותו פנימית. כשמישהו שואל "תגיד לי מתי זה מוכן?" ייתכן שהוא דואג שלא יספיק זמן, או חרד שמא לא יקבל את השירות בזמן. יש שואלים שאלה טכנית ותמימה, אולם בתוך ראשם קיימת חרדה, תקווה, חשש או רצון לאישור. בלי לזהות את הסבטקסט הנסתר, נותנים תשובה חלקית ופחות רלוונטית.

איך מזהים את השאלות הרגשיות שמאחורי המילים?

שאלה: האם אפשר לתת תשובה גם למה שנאמר וגם למה שבאמת מתכוונים?

תשובה: מומלץ תמיד להבחין בין השאלה המילולית ששומעים לבין השאלה העמוקה. אחרי שמזהים את הסיבה הפנימית, אפשר לענות באופן שמתייחס ללב העניין. לפעמים נרצה לענות על השאלה הגלויה, וגם להוסיף מידע שמרגיע את הספק הפנימי של השואל. למשל, "זה עולה כך וכך, אבל חשוב שתדע שמקבלים גם אחריות לשנה". או אם בן זוג שואל "תהיה בבית הערב?" אפשר לומר: "כן, אהיה בבית הערב, ואני גם רוצה שנהיה יחד כי חשוב לי שנבלה זמן איכות". בצורה כזו, לא רק עונים לשאלה הגלויה, אלא נותנים מענה לצורך האמיתי.

כיצד נגלה מה באמת מסתתר מאחורי שאלת האחר?

שאלה: איך נדע למה האדם שמולנו באמת מתכוון או מה הוא באמת רוצה לשאול?

תשובה: יש שתי גישות עיקריות:
  • לשאול את השואל: למה הוא שואל את השאלה הזאת? מה מטריד אותו באמת?
  • לחקור את הנסיבות ולהשתמש באמפתיה או בדמיון: אם הייתי הוא, למה הייתי שואל את זה? איזה פחד או רצון פנימי מניע אותי לשאול דווקא כך?
בעזרת התבוננות מעמיקה, מנסים לזהות מה השואל באמת מחפש להבין.

למה חשוב לרדת לעומק הכוונות הפנימיות בכל שאלה?

שאלה: מה קורה אם יש אדם ששואל המון שאלות מסביב ולא שואל ישירות את הנושא?

תשובה: לעיתים זהו מצב כמו חקירה משטרתית או תחקור: האדם שואל כל מיני שאלות עקיפות, מנסה לדלות מידע על משהו שהוא לא מעז או לא רוצה לשאול ישירות. אם מבינים מראש לאן הוא רוצה להגיע, אפשר לספק (או לא לספק) את המידע בהתאם לאינטרס שלנו או בהתאם לנוחות שלנו.

האם חקירה מעמיקה יכולה לחשוף מניעים נסתרים וכיצד?

שאלה: האם קיים עומק נוסף מעבר ל"למה הוא שאל את השאלה הזו"?

תשובה: כן, לפעמים אפשר לשאול גם "למה חשוב לו מה שבכלל דחף אותו לשאול?", ואז "למה חשוב לו הדבר שחשוב לו?", וכך הלאה. אפשר להעמיק כל הזמן פנימה, להבין שכבה אחר שכבה של החששות, הרצונות או הערכים שמניעים את השואל. ככל שמבינים יותר לעומק את השאלות האלה, כך מתאפשרת תקשורת טובה יותר, ומענה שנותן הרגשה אמיתית שהקשיבו באמת.

באילו דרכים מיישמים את ההבנות האלו בחיי היומיום?

שאלה: איך אותו עיקרון ממשיך לפעול כשאדם שואל את עצמו שאלות לגבי רצונותיו?

תשובה: בכל פעם שנוצר רצון או שאלה פנימית, אפשר לשאול "למה אני רוצה את זה?" או "למה אני שואל את זה?". אם מישהו שואל את עצמו "איפה אפשר להכיר מישהי?", אפשר לבדוק למה הוא רוצה להכיר מישהי. אולי הוא חושש להישאר לבד? ואז שואלים "למה אני מפחד להיות לבד?". אולי הוא מפחד מחוסר אונים או מדחייה חברתית? ככל שנכנסים פנימה, מגלים רצון עמוק יותר ובודקים את הצורך האמיתי: ביטחון, אהבה, ערך עצמי ועוד.

למה חשוב להבין את הרובד הפנימי (והעמוק) של השאלות שלנו ושל אחרים?

שאלה: מה יוצא לאדם כשהוא מגלה את השורשים העמוקים של השאלות שלו עצמו או של אחרים?

תשובה: הדבר מאפשר לתת מענה עמוק ומדויק יותר. במקום לטפל רק בסימפטום (השאלה החיצונית), מטפלים בסיבה העמוקה. אם החשש הוא "יקר לי מדי", אפשר להסביר את הערך המוסף. אם הפחד הוא "האם אדם אוהב אותי?", אפשר להביע מחויבות ותמיכה רגשית. גם בעבודה פנימית, כשאדם עוצר לרגע לחשוב "למה בכלל אני רוצה את זה?", הוא יכול לגלות שהצורך האמיתי שלו הוא לאו דווקא מה שנראה על פני השטח, וכך פותרים בעיות מן השורש במקום לפתור אותן חלקית.

מה הסיכום העיקרי של רעיון זיהוי הכוונה הנסתרת בשאלה?

שאלה: האם ניתן לנסח את הרעיון העיקרי באופן תמציתי?

תשובה: אפשר, אך חשוב לפרט: הרעיון הוא שכל שאלה נובעת מצורך פנימי עמוק יותר. לכן, לפני שעונים מיידית למילות השאלה הגלויות, כדאי לעצור ולברר: מה האדם השני באמת רוצה לדעת? מה באמת מניע אותו? הדבר נכון בכל מערכת יחסים, בין אם זה לקוח, בן משפחה, חבר, עמית לעבודה או בדיאלוג פנימי עם עצמך.

איפה מוצאים עוד מידע על חקירת רצונות, הבנת אנשים ונתינת תשובות?

כדי לשפר את התקשורת, מומלץ להתחיל לתרגל את הנוהג הבא: בכל פעם שאתם או מישהו אחר שואל שאלה, תשאלו את עצמכם מה עומד מאחורי השאלה הזאת. מה היה הטריגר האמיתי, מהו הרגש או הצורך שקיים שם, ורק אחר כך לחשוב על התשובה המילולית.
איך לקרוא מחשבות? איך לענות לשאלות בצורה נכונה? למה לא לענות למה ששואלים אותך? איך לענות למה ששואלים אותך? איך להבין שאלות? איך לענות לשאלות של עצמך? איך לקרוא אנשים? איך לענות לשאלות של לקוח? איך לענות לשאלות של בני זוג? איך לענות לשאלות בחקירה?
להעמיק מנוחה אחריות חוויות חוויה צריך חסר ערך עצמי להישאר לבד טרדות דימוי עצמי נמוך הערכה עצמית גבוהה איך לגלות איך לגלות אינטרסים איך לגלות אינטרסים סמויים איך להבין איך להבין מה מסתתר מאחורי השאלה אינטרס אינטרסים אינטרסים סמויים אישית אף פעם אל תענה למה ששאלו אותך השאלה לא לענות למה ששואלים אותך לגלות לגלות אינטרסים לגלות אינטרסים סמויים להבין להבין מה מסתתר מאחורי להבין מה מסתתר מאחורי השאלה למה אף פעם אל תענה למה ששאלו אותך למה לא לענות למה ששואלים אותך למה מישהו שואל אותך משהו לענות לענות ל לענות למה ששואלים אותך לשאול שאלות מה ששואלים אותך מטרות מטרת השאלה מישהו שואל אותך משהו מסתתר מסתתר מאחורי שאלה שאלה גלויה שאלה נסתרת שואל אותך משהו תכלית תקשורת תקשורת בין אישית
מה מסתתר מאחורי הרצון להיות שווה? מה הכוונה להיות בדמות פנימית? למה אני רוצה להרגיש שווה? מה ההבדל בין להבין לבין להאמין? האם באמת חייבים להרגיש טוב? איך אפשר להשתחרר מדמות פנימית וממעגל הזיוף? איך אפשר לחיות באופן חופשי באמת? למה חשוב להפעיל את השכל ולחקור סיבתית? איך להתמודד עם תחושת זיוף או תקיעות? מדוע חשוב לא לפחד מלהרגיש רע? מדוע אנחנו נאחזים בדמויות שאנחנו לא? איך משתחררים מהאמונה שחייבים להרגיש טוב?
... מסתתר מאחורי הרצון להיות שווה? מה הכוונה להיות בדמות פנימית? למה אני רוצה להרגיש שווה? מה ההבדל בין להבין לבין להאמין? האם ... כאשר אדם אוכל קורנפלקס והוא מדמיין שהוא כוכב קולנוע או דמות מצליחה, הוא נמצא בתוך דמות פנימית. הסיבה היא לא ההנאה מהפעולה עצמה, אלא הרצון להרגיש משהו מיוחד. מה מסתתר מאחורי הרצון להיות שווה? בהמשך השיחה, אליעד מסביר שהרצון להרגיש שווה או בעל ערך הוא רצון שנובע מתוך אמונה בסיסית של ...
קריאת מחשבות, האם זה בצחוק או ברצינות? האם זה רק בצחוק? האם זה חוש הומור או ברצינות? בדיחה רצינית, איך לדעת מה מישהו חושב? איך לדעת מה מישהו מתכוון? איך לדעת אם זה בצחוק או ברצינות? טעות פרוידיאנית, האם זו רק בדיחה? לקרוא מחשבות
קריאת מחשבות, האם זה בצחוק או ברצינות? האם זה רק בצחוק? האם זה חוש הומור או ברצינות? בדיחה רצינית, איך לדעת מה מישהו חושב? איך לדעת מה מישהו מתכוון? איך לדעת אם זה בצחוק או ברצינות? טעות פרוידיאנית, האם זו רק בדיחה? לקרוא מחשבות
... חלקית של האדם, מעיד על כך שכנראה הנושא הזה מעסיק אותו במידה כלשהי. מה מסתתר מאחורי הצחוק? איך לדעת אם אדם מתכוון ברצינות? איך לקרוא מחשבות? פליטת פה פרוידיאנית האם בצחוק יש אמת? איך לדעת אם זה בצחוק או ברצינות? איך להבין ... להבין מה מישהו באמת חושב, חפשו מידע נוסף באתר האינטרנט EIP.co.il. מה מסתתר מאחורי הצחוק? מה מסתתר מאחורי הבדיחה? מה מסתתר מאחורי ההומור? פליטת פה פרוידיאנית, פליטה פרוידיאנית, האם אני לא מבין בדיחות? אין לך חוש הומור, מאחורי כל צחוק, מאחורי כל בדיחה, זה לא רק בצחוק, זה ...
משמעות המילים, למה התכוון המשורר, ניתוח רגשי, ניתוח משמעות המילים, שאלה יום יומית, ניתוח דיבור, חקירה של בן אדם, לחקור בן אדם
משמעות המילים, למה התכוון המשורר, ניתוח רגשי, ניתוח משמעות המילים, שאלה יום יומית, ניתוח דיבור, חקירה של בן אדם, לחקור בן אדם
... למה התכוון המשורר, מה עובר לאדם בראש, ומה מסתתר מאחורי כל משפט פשוט שנאמר לכאורה כבדרך אגב. למה אנשים מבקשים שהשיחה תהיה יומיומית? כאשר אדם מבקש לדבר על משהו בצורה יומיומית, זה ... מאחוריהן - מה המשמעות הסמויה של המילים ומה מסתתר מאחורי הבחירה במילים אלו דווקא. הוא נותן דוגמה בה אדם מבקש דוגמאות פרקטיות ואומר אני רוצה שתסביר לי עם דוגמאות. לכאורה, בקשה זו ... למה אנשים מבקשים דוגמאות מוחשיות? מה מסתתר מאחורי המילים? כיצד לזהות את השאלה האמיתית של האדם? מה עושים כשלא ברור מה לשאול? ...
מה אנשים חושבים? סטטוסים מעצבנים בפייסבוק, אנשים מעצבנים, סטטוסים בפייסבוק, איך אנשים חושבים? דיבור בלשון רבים, ניסוח משפטים, להתעצבן מאנשים, לכעוס על אנשים, להבין את הכעס
מה אנשים חושבים? סטטוסים מעצבנים בפייסבוק, אנשים מעצבנים, סטטוסים בפייסבוק, איך אנשים חושבים? דיבור בלשון רבים, ניסוח משפטים, להתעצבן מאנשים, לכעוס על אנשים, להבין את הכעס
... אבל כשהוא מציג את זה כתחושה קבוצתית, הוא יוצר אשליה שיש הסכמה כללית על הרגש הזה, וזה מאפשר לו להרגיש פחות פגיע. במקום להגיד באופן חשוף וישיר אני מפחד להיכשל, הוא מסתתר מאחורי הכללה שמאפשרת לו לקבל תמיכה בלי להודות ברגש אישי ופגיע. האם השימוש בלשון רבים בפייסבוק הוא מניפולטיבי? לפי אליעד, במקרים ... להתחבר אליו ממקום אותנטי ואמיתי. החשיפה האישית יוצרת קשר אמיתי וכנה יותר, ומפחיתה את התחושה שמישהו עושה עלינו מניפולציה. לעומת זאת, כשאדם משתמש באנחנו, הוא מסתתר מאחורי אמירות כלליות ומעורפלות, מה שיכול להקשות על אנשים להתחבר אליו באמת ולהבין מה הוא באמת מרגיש. אליעד ממליץ לאנשים להיות ... שלנו. למעשה, אנו מתנגדים לכך כי זה מאיים עלינו לחשוף את עצמנו באופן אמיתי יותר. בסופו של דבר, התופעה משקפת פחד עמוק של האדם להתמודד עם תחושות האמת שלו, ולכן הוא מסתתר מאחורי לשון רבים. סטטוסים מעצבנים בפייסבוק? לשון רבים במילים מהות המניפולציה בתקשורת כיצד אנשים חושבים? דיבור בלשון רבים ההשפעה של ...
איך להבין את מהות השאלה? איך לנתח שאלה לעומק? איך להבין שאלה לעומק? דוגמה לניתוח שאלה, חשיבה מופשטת, מה מהות השאלה? אינטרס להרגיש רע, סיבה להרגיש רע, תועלת להרגיש רע
איך להבין את מהות השאלה? איך לנתח שאלה לעומק? איך להבין שאלה לעומק? דוגמה לניתוח שאלה, חשיבה מופשטת, מה מהות השאלה? אינטרס להרגיש רע, סיבה להרגיש רע, תועלת להרגיש רע
... השאלה שנשאלה. לכן, צריך תמיד לעצור ולנתח: מה בדיוק השואל רצה לדעת? מה מסתתר מאחורי הניסוח החיצוני של השאלה? לדוגמה, מישהו שואל: האם זה שאני שונא אדם מסוים בגלל שהוא עשה לי ... מיד לענות לו, יש לעצור ולשאול את עצמנו: מה השואל באמת רוצה לדעת? מה מסתתר מאחורי הניסוח הגלוי? מה הסיבה האמיתית לשאלה? ככל שנתרגל את השאלות הללו בחיי היום - יום, כך נבין ... אומר: כואב לי הגוף, צריך לשאול: מה הוא בעצם רוצה להגיד בכך? מה מסתתר מאחורי המשפט? האם הוא מבקש עזרה, נחמה, תשומת לב, או אולי משהו אחר? להבין את המהות של כל אמירה ...
איך להבין את האמת כאשר עולם המושגים שונה?
איך להבין את האמת כאשר עולם המושגים שונה?
... האלה גדולים כל כך, שהשפה מוגבלת מדי מכדי לתאר אותם במדויק. לדבריו, רבים טועים בכך שהם מתרכזים במילים שנאמרות ולא שואלים את עצמם מה המשמעות האמיתית, מה מסתתר מאחורי המושגים. הוא מדגיש שאם אנשים באמת היו מנסים להבין ... הם שגויים או לא מדויקים, עליו לא לנסות להתמקד בזה, אלא לנסות להבין מה הוא באמת ניסה לומר. השאלה האמיתית שצריך לשאול היא - מה המשמעות האמיתית של הדברים? מה מסתתר מאחורי המילים הללו?. בסיכומו של דבר, השפה והמושגים הם רק ...
חקירה רגשית, ניתוח צורת שאלה, ניתוח מבנה שאלה, ניתוח רגשי, איך לשאול שאלה, לקרוא אנשים, למה אתה מתכוון
חקירה רגשית, ניתוח צורת שאלה, ניתוח מבנה שאלה, ניתוח רגשי, איך לשאול שאלה, לקרוא אנשים, למה אתה מתכוון
... שואל את השאלה עצמה. אליעד מנתח זאת ומסביר כי עצם ההכרזה מראש שמדובר בשאלה פרקטית מצביעה על כך שיש בשואל תחושת אי - נוחות, חוסר ביטחון או צורך להגן על עצמו. מה מסתתר מאחורי האמירה יש לי שאלה פרקטית? לפי ההסבר של אליעד, כשאדם מוסיף הקדמה בסגנון זו שאלה פרקטית, הוא למעשה ... אילו רגשות עומדים מאחורי השאלה (כמו פחד, בושה או חוסר ביטחון) ובכך להבין את הכוונה האמיתית והעמוקה יותר של השואל. איך לשאול שאלות נכון? ניתוח רגשי של שאלות מה מסתתר מאחורי השאלות שלנו? למה אנשים מוסיפים הקדמות לשאלות? כיצד לקרוא אנשים לפי שאלות? ...
נקמנות במריבות, למה פגעת בי? גם אתה פגעת בי, הצטדקות במריבות, תירוצים במריבות, הוא התחיל את המריבה, אתה התחלת את המריבה, הוא הרביץ לי קודם, הוא פגע בי קודם, למה הרבצת לו? איך לא להתווכח? תקשורת בין אישית, איך לפתור ויכוח? גישור
נקמנות במריבות, למה פגעת בי? גם אתה פגעת בי, הצטדקות במריבות, תירוצים במריבות, הוא התחיל את המריבה, אתה התחלת את המריבה, הוא הרביץ לי קודם, הוא פגע בי קודם, למה הרבצת לו? איך לא להתווכח? תקשורת בין אישית, איך לפתור ויכוח? גישור
... קרובות תשובות בסגנון גם אתה עשית לי, גם אתה הרבצת לי קודם או גם אתה קיללת אותי. אליעד כהן מנתח את המשמעות האמיתית של התשובות האלה ואת הלגיטימיות שלהן במהלך מריבות ותקשורת בין - אישית. מה באמת מסתתר מאחורי השאלה למה פגעת בי? אליעד כהן מסביר שכאשר מישהו שואל אדם אחר למה עשית לי את זה?, קיימות כמה הנחות סמויות בשאלה: הוא מניח שאכן התרחשה פגיעה, למשל, אתה ... מנסה לפגוע, אלא חושב בטעות שזה מעשה לגיטימי או לפחות פחות שלילי, מכיוון שגם השני עשה זאת. אליעד נותן דוגמה ספציפית: ילד ששואלים אותו למה הרבצת לו? עונה כי הוא הרביץ לי קודם. צריך להבין מה מסתתר מאחורי התשובה הזו: האם הילד באמת חושב שלהרביץ זה לא דבר רע כי הוכיחו לו את זה כשהרביצו לו, או שהוא מבין שלהרביץ זה דבר רע, אך בוחר לנקום ולהחזיר מכה במודע. ...
ניתוח הנחות יסוד של שאלה, גם ורק בהנחות יסוד של שאלה, האם ניתן להשיג מטרה רק בדרך כלשהי? שאלת גם או רק, האם גם או רק? סוגים של שאלות, שאלת האם ואיך, שאלה מסוג האם, שאלה מסוג איך, ניתוח שאלה, הנחת יסוד של גם או רק
ניתוח הנחות יסוד של שאלה, גם ורק בהנחות יסוד של שאלה, האם ניתן להשיג מטרה רק בדרך כלשהי? שאלת גם או רק, האם גם או רק? סוגים של שאלות, שאלת האם ואיך, שאלה מסוג האם, שאלה מסוג איך, ניתוח שאלה, הנחת יסוד של גם או רק
... יסוד של שאלות מסוג גם או רק, בעזרת דוגמאות מחיי היום - יום וניתוח לוגי מעמיק. הוא מבהיר תחילה שהניתוח מיועד להבין לעומק מה מסתתר מאחורי כל שאלה שמתחילה במילים האם ניתן, כאשר שאלה כזו כבר טומנת בחובה כמה הנחות יסוד ... בין גם לבין רק בשאלות שלנו? אליעד מסביר בפירוט שאם אדם שואל האם ניתן להגיע לסיפוק מיני רק בדרך של אקט מיני?, חשוב להבין מה מסתתר מאחורי השימוש במילה רק. הוא מציג דוגמה פשוטה יותר כדי להמחיש את ההיגיון: האם ניתן ...
איך נוצר רגש לא הגיוני? השתקפות רגשית, רגשות לא הגיוניים, רגש לא הגיוני, אהבה לא הגיונית, שנאה לא הגיונית, פחד לא הגיוני, כעס לא הגיוני, יראה נפולה, אהבה נפולה, התאהבות לא הגיונית, למה אני מרגיש רגש לא הגיוני? איך נוצרים רגשות?
איך נוצר רגש לא הגיוני? השתקפות רגשית, רגשות לא הגיוניים, רגש לא הגיוני, אהבה לא הגיונית, שנאה לא הגיונית, פחד לא הגיוני, כעס לא הגיוני, יראה נפולה, אהבה נפולה, התאהבות לא הגיונית, למה אני מרגיש רגש לא הגיוני? איך נוצרים רגשות?
... דרך פרקטית להתמודדות עם רגשות לא הגיוניים. בכל פעם שמרגישים רגש לא הגיוני, ניתן לעצור ולבדוק מה הדבר באמת מזכיר לנו או מה מסתתר מאחורי הרגש הזה. ייתכן שהפחד, הכעס או האהבה הם כלפי משהו אחר לגמרי שהדבר ... המיידי ולהבין טוב יותר את עצמנו ואת האנשים סביבנו. בכל פעם שאנו מרגישים רגש לא פרופורציונלי או לא הגיוני, חשוב לשאול מה באמת מסתתר מאחורי הרגש הזה?. זיהוי המקור האמיתי של הרגשות יכול להוביל להיכרות עצמית טובה ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על תקשורת בין אישית, למה אף פעם אל תענה למה ששאלו אותך? למה לא לענות למה ששואלים אותך? איך להבין מה מסתתר מאחורי השאלה? שאלה גלויה, שאלה נסתרת, מטרת השאלה, למה מישהו שואל אותך משהו? איך לגלות אינטרסים סמויים?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: מסתתר מאחורי, איך להיות מאושר ושמח? איך להצליח בראיון עבודה? איך להאמין בעצמך? איך ליצור אהבה? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להצליח בזוגיות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לשנות תכונות אופי? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להעביר ביקורת בונה? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להתמודד עם גירושין? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לעשות יותר כסף? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לשפר את הזיכרון? איך לנהל את הזמן? איך לא להישחק בעבודה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך למצוא זוגיות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להיגמל מהימורים? איך להעריך את עצמך? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לקבל החלטות? איך לשתול מחשבות? איך לחנך ילדים? איך לפרש חלומות? איך לחשוב בחשיבה חיובית ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: מסתתר מאחורי, איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? כעס ועצבים? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם עצבות? דיכאון ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך נוצר העולם? איך נוצר העולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש משמעות לחיים? למה יש רע בעולם? איך להיות מאושר? האם הכל אפשרי? מה המשמעות של החיים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם לדומם יש תודעה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם אפשר לדעת הכל? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש או אין אלוהים? האם המציאות היא טובה או רעה? בשביל מה לחיות? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם באמת הכל לטובה? האם יש בחירה חופשית? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה העולם קיים? מי ברא את אלוהים? איך להנות בחיים? אולי אנחנו במטריקס? האם יש אמת מוחלטת? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מהי תכלית ומשמעות החיים? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? למה לא להתאבד ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי ועסקי, אימון אישי לנוער, גישור בתחום מסתתר מאחורי - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3281 שניות - עכשיו 15_07_2025 השעה 11:46:14 - wesi1