אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה מחשבה חיובית ✔למי יותר קל למכור? מוכר שמח מוכר יותר טוב, מוכר עצוב מוכר יותר טוב, מצב הרוח של המוכר, חשיבה חיובית במכירות, חשיבה שלילית במכירות...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
10:11למי יותר קל למכור? מוכר שמח מוכר יותר טוב, מוכר עצוב מוכר יותר טוב, מצב הרוח של המוכר, חשיבה חיובית במכירות, חשיבה שלילית במכירות, מצב הרוח בתהליך מכירה, מצב רוח טוב, מצב רוח רע
מהי השפעת מצב הרוח של המוכר על הצלחת המכירה?

המוכר, בין אם שמח ובין אם עצוב, מתמודד עם חוויות רגשיות שונות שיכולות להשפיע על תהליך המכירה. תהליך זה כולל שילוב של שמחה ועצב, שמשפיעים על המוטיבציה של המוכר והיכולת שלו לשכנע את הלקוח לקנות את המוצר.

מהו תפקיד הרגש במכירה?

לכל תהליך מכירה יש אלמנטים של שמחה ועצב. המוכר מוכר את המוצר כי הוא רואה בכך יתרון, אך גם מתוך תחושת חיסרון שהוא שואף למלא. המוכר לא היה מנסה למכור אם היה מרגיש שלם לחלוטין. מצב הרוח של המוכר משתנה בין רגעים של שמחה ועצב, כל אחד מהם ממלא תפקיד חיוני בתהליך. כאשר המוכר עוסק במכירה, הוא גם קצת עצוב, כי הוא מזהה את החיסרון שהוא שואף למלא, אבל גם שמח כי הוא מאמין שהמכירה תביא לו תועלת שתשפר את מצבו.

האם למוכר שמח או למוכר עצוב קל יותר למכור?

בהנחה שהמוכר לא מתפרץ על הלקוח, ניתן להבחין כי באופן כללי, מוכר שמח עשוי למצוא שקל יותר למכור. הסיבה לכך היא ששמחה נובעת מהתמקדות בטוב שיש בכל דבר, בעוד שעצב נובע מהתמקדות בחסרונות. מוכר שמח ימצא שקל יותר להתגבר על התנגדויות הלקוח ויראה את היתרונות בתהליך המכירה. לעומתו, מוכר עצוב עשוי להרגיש כל התנגדות כתסבוכת ולהתייאש מהר יותר.

איך משפיעה המוטיבציה על הצלחת המכירה?

המוטיבציה של המוכר משפיעה ישירות על הצלחת המכירה. כאשר המוכר מאמין שהמכירה תביא לו תועלת, הוא יתחייב יותר בתהליך וישקיע בו יותר מאמץ. לעיתים, מוכר עצוב יראה במכירה כפתרון למצבו הרגשי או הכלכלי, מה שיכול להניע אותו להשקיע יותר במכירה.

מהו הקשר בין מצב הרוח של המוכר למאמציו בשכנוע הלקוח?

ככל שמוכר מרגיש שהמכירה עשויה לשפר את מצבו, כך הוא יתאמץ יותר להשלים אותה. מצב רוח טוב יכול להקל על ההתמודדות עם התנגדויות של הלקוח, אולם מוכר עצוב עשוי להרגיש שהוא חייב את המכירה כדי לשפר את מצבו, ולכן הוא עשוי להיות מוכן להשקיע בה יותר. גם אם המוכר נמצא במצב רוח רע, הוא עשוי לראות במכירה הזדמנות לשיפור ולהשקיע בה יותר.

מתי מוכר עצוב יכול להיות מוצלח יותר?

מוכר עצוב יכול להיות מוצלח יותר כאשר הוא רואה במכירה הזדמנות לשיפור מצבו, מה שיגרום לו להשקיע יותר בניסיון לשכנע את הלקוח. תחושת הצורך במכירה עשויה להניע אותו להעמיק את המאמץ.

מסקנה

לסיכום, לא ניתן לקבוע באופן חד משמעי אם מוכר שמח או עצוב מוכר טוב יותר. כל אחד מהם מציב אתגרים ויתרונות שונים בתהליך המכירה. מוכר שמח עשוי להתמודד עם התנגדויות בקלות רבה יותר, בעוד שמוכר עצוב עשוי להיות מוכן להשקיע יותר מאמץ במכירה מתוך תחושת צורך לשיפור מצבו.
השפעת מצב הרוח של המוכר על המכירה

כאשר בוחנים את השאלה האם למוכר שמח או למוכר עצוב קל יותר למכור, חשוב להבין שלא מדובר על מצב שבו מוכר עצוב מתפרץ על הלקוח או שופך עליו מים בשל תסכולו. אלא ההנחה היא ששני המוכרים, בין אם הם שמחים או עצובים, מנסים למכור ללקוח בצורה נורמטיבית ומקצועית.

השילוב בין שמחה לעצב בתהליך המכירה

כל תהליך של מכירה, כמו כל פעולה אחרת, כולל בתוכו אלמנטים של שמחה ושל עצב. כל מוכר הוא גם קצת שמח וגם קצת עצוב, וזה נובע ממערכת הצרכים והתועלות שהוא מחפש להשיג דרך המכירה. המוכר לא היה מוכר את המוצר אילולא היה בכך חיסרון שהוא רוצה למלא. מצד שני, כדי שיבצע את פעולת המכירה, עליו להאמין שהיא תביא לו תועלת, וזה אומר שהוא רואה בה גם ערך חיובי כלשהו.

הקשר בין חיסרון למוטיבציה למכור

אם המוכר היה מאושר לחלוטין ומרגיש שהכל מושלם, הוא לא היה מנסה למכור דבר. הרצון למכור נובע מהתחושה שיש חיסרון מסוים שניתן למלא דרך המכירה. מכירה היא פעולה שהמוכר מבצע כי הוא רוצה להרוויח ממנה - בין אם מבחינה כלכלית, רגשית או מקצועית. לכן, כל מוכר, באשר הוא, חייב להרגיש חיסרון מסוים שמניע אותו לפעול.

הצורך באופטימיות במכירה

יחד עם זאת, אם המוכר היה שרוי במצב של ייאוש מוחלט, כך שהוא לא רואה שום תקווה לשיפור במצבו, הוא גם לא היה מנסה למכור, שכן הוא לא היה מאמין שהמכירה תביא לו תועלת. המשמעות היא שבכל מכירה יש שילוב בין שמחה לבין עצב - העצב מייצג את החיסרון שגורם למוכר לרצות למכור, והשמחה היא האמונה שהמכירה תביא לו משהו טוב.

היכולת לשכנע לקוח תלויה במצב הרוח של המוכר

על מנת שהמכירה תתבצע, הלקוח צריך להיות משוכנע שהמוצר יעשה לו טוב יותר מרע. היכולת של המוכר לשכנע את הלקוח תלויה בכמה גורמים:
  • עד כמה המוכר מאמין במוצר שהוא מוכר.
  • עד כמה המוכר מאמין שהמכירה תביא לו תועלת.
  • עד כמה המוכר משקיע מאמץ לשכנע את הלקוח.
ההשקעה של המוכר במכירה תלויה במידת האמונה שלו שהמכירה אכן תשתלם לו. ככל שהוא רואה במכירה מקור לתועלת רבה יותר, כך הוא יהיה מוכן להשקיע בה יותר מאמץ.

מוכר שמח מול מוכר עצוב - מי מוכר טוב יותר?

באופן כללי, מוכר שמח עשוי למצוא שקל יותר למכור. הסיבה לכך היא ששמחה נובעת מכך שאדם רואה את היתרונות שבמציאות, בעוד שעצב נובע מהתמקדות בחסרונות. מוכר שנמצא במצב רוח טוב יתמודד עם התנגדויות של לקוחות בצורה קלילה יותר, יראה את היתרונות שבתהליך, ויהיה בעל גישה חיובית יותר. לעומתו, מוכר שנמצא במצב רוח ירוד עשוי לראות כל קושי כתסבוכת ולהתייאש מהר יותר מהתהליך.

כיצד שמחה משפיעה על יכולת ההתמודדות עם קשיים?

כאשר מוכר נתקל בקושי במכירה, כמו התנגדות של לקוח, תגובתו תלויה בגישתו. מוכר עם מצב רוח טוב ייטה להסתכל על חצי הכוס המלאה, יחשוב שהמצב לא כל כך נורא, וימשיך להתאמץ למכור. לעומת זאת, מוכר עצוב עלול לחוות כל קושי כמשבר ולהגיב בתחושה של חוסר תקווה.

השפעת רמת המוטיבציה על הצלחת המכירה

מצד שני, יש נקודה חשובה נוספת: הרצון של המוכר לסגור עסקה. לפעמים מוכר עצוב דווקא ירצה יותר למכור, כי הוא חש צורך לשפר את מצבו. כאשר אדם מרגיש שהוא נמצא במצב לא טוב, הוא עשוי להשקיע יותר מאמץ מתוך תקווה שהמכירה תשפר את חייו.

מתי מוכר עצוב יכול להיות מוצלח יותר?

קיימת אפשרות שמוכר עצוב דווקא ימכור טוב יותר, משום שהוא יראה במכירה כמוצא מהמצב הרע שבו הוא נמצא. מוכר כזה עשוי להיות מוכן להשקיע יותר משאבים ומאמץ בניסיון לשכנע את הלקוח, משום שבעיניו ההצלחה במכירה היא קריטית לשיפור המצב הרגשי או הכלכלי שלו.

מוכר שמח עלול להיות אדיש למכירה

לעומת זאת, מוכר שמח עשוי להרגיש שהוא לא חייב להתאמץ מדי. אם הכל טוב מבחינתו, הוא עשוי לחשוב: "למה לי להתעקש? אני לא חייב את המכירה הזאת", מה שעלול להוביל לפחות השקעה במכירה. ישנם מוכרים שמחים שיגידו לעצמם שאין להם צורך לדחוף את הלקוח לכיוון הקנייה, ולכן עשויים למכור פחות.

השוואה ללקוחות עצובים ושמחים

נושא דומה ניתן לראות גם אצל לקוחות: לקוח עצוב יכול להיות כזה שיאמר "אני לא צריך את המוצר הזה, שום דבר לא ישפר את מצבי" ולא יקנה. אבל יכול להיות לקוח אחר, שגם הוא עצוב, שיחשוב "אולי המוצר הזה ישנה את חיי" ולכן ירצה לרכוש אותו. באופן דומה, מוכרים עצובים יכולים להיות כאלה שמתייאשים מהר, אבל גם כאלה שנאחזים במכירה כדי לנסות לשפר את מצבם.

מסקנה

אין תשובה חד משמעית לשאלה מי מוכר טוב יותר - מוכר שמח או מוכר עצוב. מצד אחד, מוכר שמח יתמודד טוב יותר עם קשיים וימצא שקל יותר להתגבר על התנגדויות של לקוחות. מצד שני, מוכר עצוב עשוי להיות רעב יותר להצלחה ולראות במכירה מוצא אפשרי לשיפור מצבו, מה שיגרום לו להשקיע בה יותר מאמץ. הכל תלוי בהקשר הספציפי ובאופי של המוכר עצמו.
שלום לכולם הפעם אני רוצה להשיב לשאלה הבאה והיא למי יותר קל למכור למוכר עצוב או למוכר שמח או במילים אחרות איך משפיע מצב הרוח של המוכר על המכירה שלו ללקוח. אז ברור לצורך העניין שאם יש מוכר עצוב שברגע שלקוח יגיע אליו הוא יתחיל להאשים את הלקוח בבעיות שלו וישפוך מים על הלקוח כי הוא עצבני אז ברור שהמכירה כנראה לא תצא לפועל אז כמובן שלא מדובר על זה אבל בהנחה ששניהם ינסו למכור המוכר השמח והמוכר העצוב, יש לדוגמה מלא סטנדאפיסטים שהם עולים לבמה ומאוד שמחים אבל בתוך תוכם הם עצובים כי אי אפשר להיות שמח כל יום מחדש.

בין כך ובין כך המוכר בהנחה שהוא יעמיד פנים כלפי חוץ הוא יהיה שמח או להפך איך מצב הרוח של המוכר משפיע על המכירה אז קודם כל בגדול צריך לדעת שכל תהליך של מכירה כמו כל פעולה אחרת יש בו תמיד גם שמחה וגם עצב, כל בן אדם שמוכר לכם מוצר הוא גם שמח וגם עצוב מחויב שהוא קצת שמח קצת עצוב. בא נסביר למה המוכר מוכר את המוצר ללקוח כי הוא חושב שהמכירה תעשה לו יותר טוב מרע, לקוח קונה את המוצר כי הוא חושב שהמוצר יעשה לו יותר טוב מרע אבל גם המוכר מוכר את המוצר כי הוא חושב שלמכור את המוצר יעשה לו יותר טוב מרע.

אם המוכר היה מרגיש מושלם שלמות הכל מושלם הכל בסדר אין אפשרות לשיפור, אם המוכר היה מאושר ברמה כל כך גבוהה שאין אפשרות להיות יותר מאושר מזה כל כך טוב שאין אפשרות שיהיה יותר טוב אז הוא לא היה מוכר למה שהוא ימכור את המוצר ללקוח מה הוא בכלל צריך מהלקוח. המוכר מוכר את המוצר ללקוח כי יש תועלת שהוא רוצה להשיג במכירה אם המוכר לא היה משיג שום תועלת מהמכירה הוא לא היה מוכר את המוצר ואם המוכר משיג תועלת מהמכירה זה אומר שיש לו כרגע איזה חיסרון כי אחרת הוא לא יכול להשיג תועלת, מי שאין לו חיסרון איך הוא ישיג תועלת?

ולכן כל תהליך של מכירה המוכר חייב להיות קצת עצוב ברמה הרגשית שזה בעצם מה שמניע אותו למכור כי הוא חושב שהלקוח ימלא לו את החיסרון שלו. יחד עם זאת בכל תהליך של מכירה בעולם חייב להיות שהמוכר יהיה גם קצת שמח, למה חייב להיות שהמוכר גם קצת שמח? כי אם המוכר היה מיואש לגמרי מרגיש רע מיואש שבור מה שזה לא יהיה, כל כך רע עד כדי כך שהוא לא רואה את הטוב אפילו לא בקצה המנהרה הוא גם לא היה מוכר את המוצר ללקוח, למה? כי בשביל שהוא ימכור את המוצר ללקוח הוא צריך לחשוב שהמכירה תעשה לו יותר טוב מרע.

זאת אומרת שהוא חושב שמשהו טוב יכול לצאת לו מזה, זאת אומרת שיש לו איזה שביב של תקווה איזה ניצוץ של תקווה כי אם אין שום דבר טוב שיכול לצאת לך מזה למה שתמכור את המוצר. ולכן מהצד של המוכר הממוקד בחיסרון של עצמו הוא מרגיש רע, מהצד שהוא ממוקד ביתרון שהוא הולך לקבל מהלקוח הוא מרגיש טוב בכל מקרה הוא גם שמח וגם עצוב תמיד. ואף על פי כן באופן יחסי וכפי שאמרתי קודם זה נכון בכל תחום כל פעולה שהבן אדם עושה הוא גם קצת עצוב כי אחרת הוא לא היה עושה את הפעולה כי אם הכל מושלם למה אתה צריך לעשות פעולה ומצד שני הוא גם קצת שמח כי הוא חושב שיכול להיות יותר טוב כי אם אתה חושב שהכל גרוע למה אתה עושה את הפעולה.

אם הכל טוב למה אתה עושה את הפעולה ואם הכל רע למה אתה עושה את הפעולה, כל פעולה נובעת מזה שהבן אדם חושב שבאופן יחסי יהיה לו קצת יותר טוב אם הוא יעשה את הפעולה מאשר אם הוא לא יעשה אותה שאז יהיה לו קצת פחות טוב שזה במילים אחרות להגיד קצת רע. וזה נושאים שכבר הסברתי בהזדמנויות אחרות, בכל מקרה לגבי מצב הרוח של המוכר אז זה עובד ככה בשביל שהעסקה תתבצע הלקוח צריך לחשוב שהמוצר יעשה לו יותר טוב מרע, בשביל שהלקוח יחשוב את זה זה תלוי גם ביכולת של המוכר לשכנע את הלקוח והיכולת של המוכר לשכנע את הלקוח תלויה גם בעד כמה הוא רוצה לשכנע את הלקוח ביכולות שלו וגם ברצון שלו.

ובמה תלוי הרצון של המוכר בלשכנע את הלקוח, במה תלוי עד כמה המוכר רוצה לשכנע את הלקוח לקנות? זה תלוי בכמה שהמוכר חושב שאם הוא ימכור את המוצר ללקוח זה יעשה לו יותר טוב מרע זה הכל וזה כמובן ביחס למאמץ שהוא חושב שכרוח בתהליך של המכירה. עכשיו זה עובד ככה ככל שהמוכר חושב שתהליך המכירה יעשה לו יותר טוב מרע ככה בעצם הוא יתאמץ יותר למכור ככה יש יותר סיכוי שהוא ימכור, עכשיו זה עובד ככה מי יחשוב שיותר קל למכור ללקוח מוכר שמח או מוכר עצוב? התשובה היא שכנראה שמוכר שמח.

למה? כי שמחה באופן כללי נובעת מכך שבן אדם רואה את הטוב שיש בכל דבר בן אדם רואה את היתרונות שיש בכל דבר, באופן יחסי בן אדם מסתכל על חצי הכוס המלאה מה שזה לא יהיה והעצבות נובעת מכך שבאופן יחסי באותו רגע בן אדם רואה את חצי הכוס הריקה רואה את החסרונות רואה את הבעיות. ולכן באופן יחסי בן אדם נמצא ב - mode במצב שבו הוא רואה את היתרונות אז ברגע שהוא יגיע לקושי במכירה הוא יתמודד עם זה בקלות הוא יגיד "זה לא כל כך קשה בא נראה את היתרונות" מפה לשם משם לפה אפשרי למכור ללקוח. לעומת זאת אם בן אדם רואה שחורות רע לו מאוד אז בגלל שרע לו גם כנראה שהוא יחשוב שיותר קשה למכור ללקוח, למה יותר קשה למכור ללקוח? כי כל פעם כשהלקוח ישאל אותו שאלה הוא יראה את זה כאסון, כל פעם כשהלקוח יביע התנגדות הוא יראה את זה כקטסטרופה מה שזה לא יהיה למה כי יש לו מצב רוח רע.

זאת אומרת מההיבט של מי חושב שיותר קל למכור יותר קל לשכנע את הלקוח מההיבט של עד כמה זה קל המוכר השמח יחשוב שזה קל כנראה יותר מהמוכר העצוב כי המוכר העצוב הוא רואה שחורות אז כנראה שגם תהליך המכירה הוא יראה אותו כקשה כי אם הוא היה כל כך אופטימי ורואה את הכל כטוב למה הוא בכלל עצוב והמוכר השמח הוא כאילו כביכול במצב רוח יותר טוב והוא יראה גם את תהליך המכירה כקל. יחד עם זאת בשביל לסגור עסקה מלקוח צריך לשכנע את הלקוח בשביל לשכנע את הלקוח צריך לרצות לשכנע את הלקוח, בשביל לרצות לשכנע את הלקוח צריך לחשוב שתהליך המכירה הוא קל אבל השאלה היא גם כמה תועלת מביא תהליך המכירה ללקוח.

ופה יש שני היבטים זה נכון שמוכר בלי מצב רוח כנראה שהוא יחשוב שיותר קשה לשכנע את הלקוח אבל מה הסיפור השאלה היא למי יש יותר רצון לסגור את העסקה למוכר שמרגיש טוב או למוכר שעצוב, מוכר שמח או מוכר עצוב. והנושא הוא פשוט מהיבט מסוים מוכר שהוא עצוב אין לו מצב רוח לכלום הוא מיואש מהכל הוא אומר "מה יצא לי מזה שעכשיו אני אסגור את העסקה הזאת בשביל מה אני צריך את זה" ואז גם יש לו פחות חשק לסגור את העסקה, לעומת זאת מוכר שמח טוב לו פה ושם שם ופה והוא אומר "יהיה טוב הכל טוב יהיה עוד יותר טוב" אופטימי, הוא אומר "כן בא נראה את הטוב אם אני אסגור את העסקה אני ארוויח ככה וככה בוא נסגור את העסקה" ולכן למוכר שמח יש יותר מוטיבציה יותר רצון לסגור את העסקה מאשר ממוכר עצוב שהוא כל כך עצוב הוא אומר "מה יצא לי מזה שאני אסגור את העסקה הזאת בכל מקרה לא יצא לי מזה כלום למה לי להתאמץ".

יחד עם זאת יכול גם להיות הפוך, מה ההפוך? שמוכר שהוא שמח הכל טוב לו הכל סבבה לו והוא אומר "בשביל מה אני עכשיו צריך לריב עם הלקוח מה זה ייתן לי, איזה תועלת זה ייתן לי עכשיו לריב עם הלקוח אני אגיד ככה הלקוח יגיד ככה, מה אני צריך את זה טוב לי לא מחפש את זה". לעומת זאת מוכר שהוא עצוב יכול להיות שהוא דווקא יגיד לעצמו "המצב כל כך גרוע אולי אם אני אצליח למכור את העסקה הזאת אולי אם אני אצליח לסגור הזאת אולי יהיה לי יותר טוב" ולכן דווקא יכול להיות שדווקא המוכר העצוב יהיה לו יותר רצון למכור, למה כי מרוב שהוא עצוב מרוב שהוא מיואש הוא נאחז במחשבה שאומרת לו "אם תמכור המצב יהיה מאוד טוב" או "אם תצליח למכור החיים שלך ישתנו" או מה שזה לא יהיה ולכן דווקא יכול להיות שמוכר עצוב תהיה לו יותר הצלחה במכירות מרוב שהוא עצוב הוא יותר מתאמץ למכור, הוא יותר רוצה למכור כי הוא חושב שהטוב שהמכירה תביא לו תשפיע עליו באופן גדול יותר.

וכמו שהסברתי מפעם אחרת למי יותר קל למכור ללקוח עצוב או ללקוח שמח אז מהיבט מסוים יש את הלקוח העצוב שהוא כל כך מיואש מהכל הוא אומר "מה אני צריך את המוצר הזה מה זה ייתן לי" הוא לא יקנה את המוצר לעומת זאת השמח זה להפך. ולעומת זאת יש את הלקוח העצוב שהוא כל כך עצוב שהוא יגיד" הלוואי שהמוצר הזה יעשה לי בוא נקנה את המוצר גם אם הוא לא מתאים לי", למה כי מרוב שהוא עצוב הוא כבר רוצה לקנות את המוצר בשביל לקבל איזו תקווה. יש אנשים כשהם מדוכאים הם לא אוכלים ויש אנשים שכשהם מדוכאים הם אומרים "מה יעזור לי עכשיו לאכול אפילו לאכול אני לא צריך לא רוצה לחיות" ויש אנשים כשהם מדוכאים הם אוכלים ואוכלים ואומרים "אולי האוכל הזה יעשה לי טוב" ולכן זה לשני הצדדים.

ולכן דווקא יכול להיות שהמוכר העצוב ימכור פחות מהמוכר השמח כי מרוב שהוא עצוב הוא לא רואה את הטוב שיכול לצאת לו מתהליך המכירה ולכן אין לו עצבים להתעסק עם המכירה לעומת זאת דווקא יכול להיות שהמוכר העצוב הוא דווקא ימכור יותר כי הוא מאוד עצוב והוא בראש שלו חושב "אם אני אצליח למכור הטוב שיצא לי מתהליך המכירה יכול לעשות לי מצב רוח יכול לשפר לי את המצב רוח, יכול להעלות לי את הערך העצמי" מה שזה לא יהיה "יכול לשנות את המצב הכלכלי" מה שזה לא יהיה ולכן יכול להיות שדווקא המוכר העצוב יכול למכור יותר טוב ודווקא יכול להיות שהמוכר השמח יכול למכור יותר טוב והכל לפי ההקשר. אז שיהיה לכולם בהצלחה תודה.
להשיג ערך עצמי מהיבט מסוים חייב להרגיש רוצה לקנות פסיכולוג להשלים מציאות החלטיות בהצלחה לסגור עסקאות להשפיע במכירות בתהליך מכירה המוכר חיוביות חשיבה חשיבה חיובית חשיבה חיובית במכירות חשיבה שלילית חשיבה שלילית במכירות יותר טוב יותר קל לחשוב חיובי לחשוב שלילי למי יותר קל למכור למכור מוכר עצוב מוכר עצוב מוכר יותר טוב מוכר שמח מוכר שמח מוכר יותר טוב מחשבה חיובית מחשבה שלילית מחשבות חיוביות מחשבות שליליות מכירה מכירות מצב הרוח בתהליך מכירה מצב הרוח של המוכר מצב רוח מצב רוח טוב מצב רוח רע עצב עצבות עצוב שלילי שליליות שלילית שמח שמחה תהליך תהליך מכירה תהליך מכירות תהליכי מכירה תהליכים
איך לחשוב חיובי? חשיבה חיובית, חשיבה שלילית, איך לא לחשוב שלילי? מחשבות רעות, מחשבות טובות, להתחבר לטוב, להאמין לטוב, מחשבה חיובית, מחשבות חיוביות
איך לחשוב חיובי? חשיבה חיובית, חשיבה שלילית, איך לא לחשוב שלילי? מחשבות רעות, מחשבות טובות, להתחבר לטוב, להאמין לטוב, מחשבה חיובית, מחשבות חיוביות
... לחשוב חיובי? חשיבה חיובית, חשיבה שלילית, איך לא לחשוב שלילי? מחשבות רעות, מחשבות טובות, להתחבר לטוב, להאמין לטוב, מחשבה חיובית, מחשבות חיוביות איך להפסיק לחשוב שלילי ולהתחיל לחשוב חיובי באמת? אנשים רבים מבינים שהרגשות שלהם מושפעים מהחשיבה שלהם, ושמחשבות חיוביות יוצרות תחושה טובה, בעוד מחשבות שליליות מובילות לתחושות שליליות. אך לעיתים, כשאדם מנסה להילחם בשליליות על ידי מחשבות חיוביות בכוח, הוא עלול להרגיש גרוע יותר. זה קורה כי המוח שלו פשוט לא מאמין למחשבות החיוביות האלה, ולכן מתנגד להן ומחזק דווקא את השליליות. למה קשה לאנשים שליליים להאמין למחשבות חיוביות? אנשים שנמצאים במצב שלילי מאוד נוטים להטיל ספק במחשבות החיוביות כאשר אלו עולות במוחם. הם נצמדים לפתע לאמת ומתחילים לשאול שאלות כמו מי אמר שזה נכון? אולי זה בכלל לא טוב, אולי זה לא מספיק טוב, אולי זה לא מושלם?. כלומר, המוח שלהם פוסל מחשבות חיוביות בקלות, בעוד המחשבות השליליות מתקבלות אצלם כאמת מובנת מאליה. לדוגמה, אם מישהו מנסה לשכנע את עצמו שהעבודה שלו טובה או שהוא יצליח בה, המוח עשוי להתנגד ... מצליח להרגיש טוב. כאשר אדם בזוגיות מנסה לחשוב שהזוגיות שלו טובה, המוח ימצא מיד סיבות למה היא דווקא לא טובה, וכך האדם נשאר בתחושה שלילית. מה הטעות של אנשים שמנסים לחשוב חיובי בכוח? הטעות המרכזית היא שאנשים מנסים ישר לחשוב חיובי, במקום להפסיק קודם כל את המחשבות השליליות. אי אפשר להכריח את המוח להאמין למחשבות חיוביות כשהוא עדיין מאמין בשליליות. המאמץ להאמין במשהו חיובי בכוח, בלי להפסיק להאמין במחשבות השליליות קודם לכן, מתיש את האדם ומוביל לכך שהוא נשאר בתחושה שלילית ואף מחמיר אותה. מה הדרך הנכונה להפסיק את השליליות ולהתחיל לחשוב חיובי? השיטה הנכונה היא קודם כל להפסיק לחשוב שלילי. בשלב הראשון צריך להגיע למצב נייטרלי, שבו האדם לא בטוח שהמחשבה השלילית נכונה. כאשר מופיעה מחשבה שלילית, ... עצמו: מי אמר שזה נכון? אולי זה לא נכון?. המטרה היא להגיע לנקודה שבה האדם אומר לעצמו אני לא יודע. כשאדם כבר לא בטוח שהמחשבה השלילית היא אמת, הוא נפתח יותר לקבלת מחשבות חיוביות. רק אחרי שהמחשבות השליליות נחלשות, יש מקום להכניס מחשבות חיוביות. חשוב להדגיש שכאשר מגיעות מחשבות חיוביות, יש לתת להן מקום ולא להטיל בהן ספק כמו שנהוג לעשות. בשיטה זו האדם שובר את הדפוס שבו רק המחשבות השליליות נתפסות כאמינות. איך השיטה הזאת עובדת בתחום ... לא באמת גרועה כמו שנדמה לי? אולי הסיבות שאני חושב שהזוגיות לא טובה אינן נכונות?. כשאדם כבר לא בטוח לגמרי שהזוגיות שלו גרועה, התחושה הרעה פוחתת, ויש הזדמנות למחשבות חיוביות לעלות באופן טבעי, בלי שיצטרך להיאבק בהן. מדוע לא חייבים לאהוב את עצמך, אלא רק להפסיק לשנוא? הרבה אנשים מנסים לשכנע את עצמם במחשבות חיוביות כמו אני אוהב את עצמי, אני בעל ערך, אבל אינם מצליחים להאמין בזה, כי הם עדיין שקועים בשליליות. הדרך הנכונה היא קודם כל פשוט להפסיק לשנוא את עצמך, להפסיק להאמין במחשבות כמו אני חסר ביטחון או אין לי ערך. כאשר אדם מגיע למצב נייטרלי שבו הוא לא שונא את עצמו, הוא יכול להתחיל לבנות בהדרגה אמונה חיובית. בשלב זה, יהיה לו הרבה יותר קל לקבל את המחשבות החיוביות האלו בלי להטיל בהן ספק. למה לא כדאי לרדוף אחרי הטוב אלא לברוח קודם מהרע? אנשים נוטים לנסות לרדוף אחרי הטוב כשעדיין לא ברחו מהרע. הם רוצים להכניס חיוביות לחייהם, אך הם עדיין תקועים במחשבות שליליות. זה דומה למישהו שנחנק ומנסה ישר לחנוק את מי שחונק אותו במקום פשוט להשתחרר מהחניקה קודם. הדרך הטובה יותר היא קודם כל לברוח מהרע, להשתחרר מהמחשבות השליליות, ורק אחר כך לאפשר לטוב לבוא באופן טבעי וקל יותר. סיכום מעשי של השיטה לחשיבה חיובית: אל תנסה בכוח לחשוב חיובי, אלא קודם כל תפסיק להאמין למחשבות שליליות. כשהמחשבות השליליות מגיעות, הטל בהן ספק עד שתגיע למצב נייטרלי של אני לא יודע. כשמגיעה מחשבה חיובית, אל תטיל בה ספק ותאפשר לה להיכנס בצורה טבעית. אל תנסה לאהוב את עצמך בכוח, פשוט הפסק לשנוא את עצמך. אל תתאמץ לפתח ביטחון עצמי, אלא קודם כל הפסק להרגיש ... ספק במחשבות שליליות? איך לבנות ביטחון עצמי בצורה נכונה? איך להתמודד עם מחשבות טורדניות? איך לשנות הרגלי חשיבה שליליים? איך להגיע לאיזון רגשי? איך לגרום למישהו לחשוב חיובי? אנשים שרוצים להרגיש טוב מבינים לרוב שהרגשות שלהם מושפעים מהמחשבות שלהם. אם הם חושבים חיובי - הם מרגישים טוב, ואם הם חושבים שלילי - הם מרגישים רע. אבל מה קורה כשהם חושבים שלילי ורוצים להרגיש טוב? הם מנסים לחשוב חיובי, אך לפעמים זה פשוט לא עובד. למעשה, ככל שהם מנסים בכוח ל
חשיבה חיובית, לחשוב חיובי, מחשבה חיובית - למה חשיבה חיובית היא סבל ושקר?
חשיבה חיובית, לחשוב חיובי, מחשבה חיובית - למה חשיבה חיובית היא סבל ושקר?
חשיבה חיובית, לחשוב חיובי, מחשבה חיובית - למה חשיבה חיובית היא סבל ושקר? למה חשיבה חיובית גורמת לסבל? הרעיון של חשיבה חיובית, כמו תחשוב טוב יהיה טוב, תסתכל על חצי הכוס המלאה והכל לטובה, מוצג כאמצעי להגיע לאושר, אבל בפועל, חשיבה זו יוצרת בדיוק את התוצאה ההפוכה. אליעד כהן מסביר שחשיבה חיובית היא בעצם סבל מתמשך, מאחר שהיא משמרת את הרצון התמידי של האדם להרגיש טוב יותר ואת הפחד מלהרגיש רע. חשיבה חיובית אינה יכולה לשחרר את האדם מהרצון לשפר את מצבו ומונעת ... חצי הכוס המלאה הוא נחמת טיפשים? הרעיון של לראות רק את הצד הטוב במציאות הוא שקר ואשליה. לדוגמה, כאשר אדם חווה בעיה כלשהי, חשיבה חיובית מציעה לו להתעלם מחלק מהמציאות, מה שמוביל להדחקה, ומכאן לסבל מתמשך. בפועל, חצי הכוס הריקה עדיין קיימת. האדם מרגיש שחייו לא שלמים או לא מספקים, אבל מנסה בכוח למצוא משהו חיובי במקום להתמודד באמת עם הרגשות השליליים שלו. זהו ניסיון שקרי שמגביר את התסכול והאכזבה לאורך זמן. למה אסור להיאבק במחשבות שליליות? חשיבה חיובית מייצרת מאבק פנימי מתמיד. כל מחשבה שלילית נחשבת לכישלון, מה שגורם לאדם להילחם בעצמו ולנסות להסתיר או לשנות את רגשותיו האמיתיים. למשל, אם לאדם יש חרדה או דיכאון, הגישה החיובית מצפה ממנו להסתיר רגשות אלה, מה שיוצר לחץ נפשי ואומללות. ... כלים אמיתיים להתמודד עם מה שמפריע לו, וחשיבה זו מובילה אותו לתלות בתקוות שווא שמנותקות מהמציאות. מה הפתרון האמיתי במקום חשיבה חיובית? הדרך האמיתית לאושר היא חשיבה אמיתית, לא חשיבה חיובית. אליעד מציע שאדם יפסיק להיאבק במחשבות שלו ויתחיל ... במקום להילחם בהם או להדחיק אותם. רק ההבנה האמיתית של המציאות מובילה לאושר אמיתי שאינו תלוי בדבר. מה הבעיה עם אמונה דתית וחשיבה חיובית? אליעד משתמש בדוגמה שבה אנשים דתיים אומרים תודה לאלוהים כאשר חלק מהאנשים ניצלו מאסון, אך מתעלמים מכך שאלוהים אפשר לאסון לקרות מלכתחילה. הוא מציג זאת כאבסורד וכשקר של החשיבה החיובית - האמונה שאלוהים הוא טוב ומציל היא חסרת היגיון, כי ... עד שיגיע להבנה של המנגנון העמוק שמנהל אותו ואת חייו. איך מגיעים לאושר אמיתי ולא תלוי בדבר? האושר האמיתי לא מושג באמצעות חשיבה חיובית או שלילית, אלא דרך הבנה אמיתית של המציאות. אליעד ... ואת המציאות באמת. ברגע שאדם מבין את הסיבות האמיתיות למה שקורה לו ואת עצמו, הוא משוחרר מהמאבקים הפנימיים ומהתלות בתחושות חיוביות או שליליות. זוהי הדרך היחידה והאמיתית להגיע לאושר אמיתי. אושר אמיתי - איך להגיע לאושר שלא תלוי בדבר? חשיבה חיובית - האם היא באמת עובדת? כיצד להפסיק להילחם במחשבות שליליות? ההבדל בין אשליה למציאות - איך לדעת מה נכון? איך להשתחרר מהצורך הבלתי נגמר לעשות? השקר של חשיבה חיובית והדרך האמיתית לאושר חשיבה חיובית היא אחד השקרים הגדולים ביותר בעולם. אנשים מקבלים מסרים לפיהם חשיבה חיובית תעזור להם להיות מאושרים, אבל בפועל, היא דווקא משאירה ... האמיתית של כל אדם היא להיות מאושר תמיד, כלומר, להפסיק להרגיש שתמיד יש משהו יותר טוב ולחדול מהפחד להרגיש רע יותר. אולם חשיבה חיובית לא רק שאינה מסייעת בכך, אלא שהיא מגבירה את הסבל ומונעת את האדם מלהגיע לאושר אמיתי. הבעייתיות בחשיבה חיובית במבחן המציאות, חשיבה חיובית אינה משחררת את האדם מהרצון להרגיש טוב יותר, והיא גם לא עוזרת לו להפסיק לפחד מלהרגיש רע יותר. כל הרעיון של תחשוב חיובי, תחשוב טוב יהיה טוב, תסתכל על חצי הכוס המלאה - כל אלה לא באמת פותרים בעיות, אלא דווקא מחמירים אותן. חשיבה חיובית גורמת לאדם להיות אומלל משום שהיא מבוססת על דואליות - הבחנה בין טוב לרע. היא יוצרת מצב שבו האדם חייב להיאבק עם הצד השלילי, במקום פשוט להבין שהשלילי והחיובי אינם אויבים. הנזק שבהתעלמות מהמציאות כאשר מישהו נתקל במצב רע ומנסה להסתכל על הטוב שבו, הוא בעצם מדחיק את המציאות במקום להתמודד איתה. האדם מורגל לחשוב שעליו לברוח מהשלילי ולמצוא משהו חיובי, אך בכך הוא מונע מעצמו אפשרות אמיתית להיות מאושר. למשל, כל הרגשות - פחד, ביטחון, עצב, שמחה - כולם טבעיים, ואין שום סיבה לחשוב שרק רגשות חיוביים מובילים לאושר. ניתן להיות מאושר גם תוך כדי חוויית רגשות ...
הנוסחה הסודית של אליעד כהן, איך לגלות למה רע לך? איך נוצרת מחשבה שלילית? איך נוצרת התנהגות שלילית? איך נוצר פחד לא הגיוני? איך נוצר חוסר ביטחון עצמי? איך נוצרת הפרעת אישיות? אין רע בלי טוב, מאניה דיפרסיה, איך לקרוא אנשים?
הנוסחה הסודית של אליעד כהן, איך לגלות למה רע לך? איך נוצרת מחשבה שלילית? איך נוצרת התנהגות שלילית? איך נוצר פחד לא הגיוני? איך נוצר חוסר ביטחון עצמי? איך נוצרת הפרעת אישיות? אין רע בלי טוב, מאניה דיפרסיה, איך לקרוא אנשים?
... אנשים? איך לגלות את מקור המחשבות השליליות? ההרצאה של אליעד כהן מציגה נוסחה פשוטה להבנת מקורות המחשבות השליליות והתנהגויות שליליות, תוך הבנת הקשר שבין מחשבות חיוביות לא הגיוניות למחשבות שליליות לא הגיוניות. אליעד מתאר כיצד כל מחשבה שלילית, כאשר היא לא הגיונית, נוצרת ממחשבה חיובית לא הגיונית שמזינה אותה. כדי להבין את מקור המחשבות השליליות שמציקות לאדם, יש לבחון את המחשבה החיובית המנוגדת שלה. מהו הקשר בין טוב ורע? אליעד מסביר שהרע והטוב הם תופעות קשורות זו ... מצביעה על כך שבלי רע, לא ניתן להבין או להעריך את הטוב. זהו העיקרון החשוב להמשך ההסבר: רע טוב, וההפך גם נכון. כל מחשבה שלילית, שהיא לא הגיונית, נשענת על מחשבה חיובית לא הגיונית. איך זה פועל במציאות? כיצד מחשבה חיובית לא הגיונית יכולה ליצור פחד לא הגיוני? לדוגמה, אדם שמפחד מאריה בובה - מדובר בפחד לא הגיוני. כדי שהפחד הלא הגיוני הזה יתממש, עליו להחזיק במחשבה חיובית לא הגיונית כלשהי. כלומר, לפני שהתפוסה אני מפחד מאריה בובה תיווצר, האדם צריך להחזיק במחשבה חיובית ומוגזמת, כמו אני לא יכול להרגיש בטוח במצבים כאלה, שתביא בסופו של דבר לפחד המוגזם. דוגמה לחוסר ביטחון עצמי אם אדם מרגיש חוסר ביטחון עצמי כשהוא אמור להיות בטוח בעצמו, הדבר נובע ממחשבה חיובית לא הגיונית בה הוא בטוח יותר מדי על משהו אחר, כגון מקרה שהוא לא יכול להתמודד עמו, ... נגדי, חשוב לבדוק את ההפך - כולם אוהבים אותי - ולבחון מתי היו מצבים בעבר, בהווה או עתיד, בהם הוא חשב שכולם אוהבים אותו יותר ממה שהם באמת אוהבים אותו. מחשבות חיוביות מוגזמות כאלו על אהבה או הערכה מעצימות את התחושה שהוא לא מוערך. כאשר אדם מתלהב ... של אליעד. אדם שמח מאוד ללא סיבה הגיונית (מניה) עלול לחוות אחר כך דיכאון (דיפרסיה) כאשר המצב לא עומד בציפיותיו הגבוהות והמוגזמות. כל התלהבות יתר במצבים חיוביים יכולה להוביל לכאב רגשי חזק בהמשך כאשר הם לא מצליחים להתממש כפי שציפה. הנוסחה להתמודד עם מחשבות שליליות כדי להתמודד עם מחשבות שליליות לא הגיוניות, יש להפוך את המחשבה השלילית לחיובית ולבחון מה ההפך החיובי לא הגיוני שמזין אותה. אם אדם נמצא בדיכאון או חרדה לא הגיונית, עליו לחפש זיכרונות או תחושות חיוביות מוגזמות שמזינות את רגשותיו השליליים. תהליך זה עוזר לנטרל את המחשבות השליליות על ידי הצמדת המחשבה החיובית לאמת ולמציאות מאוזנת יותר. השטן וההיגיון השטן בתיאור של אליעד הוא מטאפורה לכוח שמנסה לגרום לאדם להרגיש רע לא הגיוני. כדי להשיג זאת, השטן יתחיל במחשבה חיובית לא הגיונית שמפגיעה בהיגיון של האדם, ובכך מאפשרת את התפשטות המחשבות השליליות. הדוגמה שהביא אליעד הייתה של פחד מבובה של אריה. הוא מסביר שהשטן חודר אל ההיגיון שלנו על ידי כך שהוא גורם לנו לחשוב מחשבות חיוביות לא הגיוניות (כגון אני כל כך אוהב את עצמי או כולם אוהבים אותי) שיביאו בעקבותיהם ... שברוב ההפרעות הנפשיות יש אלמנט של עודף - למשל, אדם שנראה אלים כלפי אחרים עשוי להיות כזה בגלל פחד מיותר לפגוע בהם. כל התנהגות שלילית נובעת במקרים רבים מהמחשבה החיובית המוגזמת שמזינה אותה. לדוגמה, דיכאון או חרדה נובעים לעיתים ממחשבות חיוביות לא הגיוניות שמפחיתות את האיזון הנפשי. סיכום הנוסחה המוצגת בהרצאה של אליעד כהן טוענת כי כל מחשבה שלילית לא הגיונית נובעת מהמחשבה החיובית הלא הגיונית שמזינה אותה. כדי להתגבר על תחושות רעות או שליליות, יש להבין את המקור של המחשבה החיובית המוגזמת שמובילה אליה. אליעד מציע לשאול את עצמנו את השאלות הנכונות: האם אנו מגזימים במחשבות חיוביות על עצמנו, על אחרים, על החיים, או על העתיד? איך נוצרות מחשבות שליליות? מהי השיטה ... תחושת אני לא שווה או אין לי ביטחון עצמי - מאיפה היא באה ומה מזין אותה? כדי להסביר זאת, מוצגת נוסחה שלפיה כל מחשבה שלילית לא הגיונית, נובעת מכך שיש לאדם מחשבה חיובית לא הגיונית שמקיימת אותה. במילים אחרות, כל רע לא הגיוני מתקיים בזכות טוב לא הגיוני ... להבין שהרע והטוב קשורים זה בזה ומגדירים זה את זה. איך הנושא הזה קשור למחשבות שליליות ולא הגיוניות? החיבור הוא בכך שכל מחשבה שלילית לא הגיונית נשענת על מחשבה חיובית לא הגיונית. אם לא היתה אותה מחשבה חיובית בלתי מציאותית, לא היתה יכולה להיווצר המחשבה השלילית הבלתי מציאותית. לדוגמה, אדם מפחד מאריה בובה (כלומר פחד לא הגיוני) - כדי שהפחד הלא הגיוני הזה יתקיים, הוא קודם צריך שמנגנון ההיגיון שלו ייפגע. ואיך הוא נפגע? דרך מחשבות חיוביות לא הגיוניות בתחומים שונים או אפילו באותו תחום. האם אפשר לראות זאת בדוגמה של חוסר ביטחון עצמי? כן. אם אדם מרגיש חוסר ביטחון עצמי מוגזם (אין סיבה הגיונית אבל אני מרגיש שאני בטוח אכשל), יש להסתכל על ההפך החיובי שלו: עודף ביטחון עצמי לא הגיוני במצב אחר. למשל, יתכן שבמקרים מסוימים האדם בטוח בעצמו ... לעשות משהו שהסיכוי להצליח בו נמוך ממה שדמיין, אך בכל זאת דמיין הצלחה ודאית. או שהוא פנטז על כך שבעתיד יצליח בדברים באחוזים גבוהים ממה שקיים באמת. אותה מחשבה חיובית לא נכונה יוצרת מנגנון פנימי שפוגע בהיגיון, וכפועל יוצא מכך מגיע חוסר הביטחון ... הרבה יותר ממה שהם באמת אוהבים אותו. זה יכול להיות בעבר, בהווה או בעתיד. לדוגמה, הוא מדמיין אם אעשה מעשה מסוים, כולם יאהבו אותי בצורה מושלמת - גם זו מחשבה חיובית לא הגיונית שיכולה להזין אחר כך את המחשבה השלילית אף אחד לא אוהב אותי. איך הקשר בין התלהבות יתר לבין פגיעות יתר ממחיש זאת? אדם ששואל: למה אני נפגע מהר כל כך? יכול לבחון את ההיפך האם אני מתלהב מהר מדי?. פעמים רבות, אדם שמנפח אירועים חיוביים ומתלהב מהם מעבר לפרופורציה, עלול אחר כך ליפול לפגיעה גדולה יותר כשמשהו לא מסתדר או ... דיפרסיה: מצב של מניה (טוב מוגזם) מייצר אחר כך דיפרסיה (רע מוגזם). מה לגבי הפרעות נפשיות כלליות ופחדים לא הגיוניים? נטען שכל פחד לא הגיוני נשען על אמונה חיובית לא הגיונית. אדם שמפתח חרדה מוגזמת, פוביה או דיכאון בלתי סביר, הוא מישהו שבנקודה כלשהי ...
שכנוע עצמי, איך ליצור מוטיבציה עצמית? איך לשתול לעצמך מחשבה? איך להשפיע על עצמך? איך להתמיד? איך לא להתייאש? איך לייצר כוח רצון? איך ליצור התמדה ונחישות? לעשות ספורט, לרדת במשקל, לעשות דיאטה
שכנוע עצמי, איך ליצור מוטיבציה עצמית? איך לשתול לעצמך מחשבה? איך להשפיע על עצמך? איך להתמיד? איך לא להתייאש? איך לייצר כוח רצון? איך ליצור התמדה ונחישות? לעשות ספורט, לרדת במשקל, לעשות דיאטה
... אם הוא לא רואה ירידה במשקל אחרי שבוע, עליו להתמקד בתחושה הטובה של אחרי האימון או בהרגשת ההישג מעצם ההתמדה בפעולה. איך אפשר לשתול לעצמך מחשבה חיובית? השיטה שאליעד מציע כדי לשכנע את עצמך ולהשפיע על עצמך בצורה חיובית, היא להשתיל מחשבה חיובית בתוך כל פעולה קטנה. ברגע שאדם מצליח לשכנע את ... ויהפוך חכם יותר ומיומן יותר בהחלטות בחייו. איך ליצור מוטיבציה עצמית? איך להשיג מטרות ארוכות טווח? איך לא להתייאש ממטרות גדולות? איך לשתול מחשבה חיובית? איך להתמיד בדיאטה ובספורט? איך ליצור התמדה ...
פרגון, קנאה, צרות עין, לשמוח בשמחת האחר, להחמיא מחמאה, חשיבה חיובית, חשיבה שלילית, לראות בעין טובה, לראות בעין רעה, לאהוד, לקבל באהדה, קומפלימנט, הערכת הזולת, להעריך אחרים, לפרגן
פרגון, קנאה, צרות עין, לשמוח בשמחת האחר, להחמיא מחמאה, חשיבה חיובית, חשיבה שלילית, לראות בעין טובה, לראות בעין רעה, לאהוד, לקבל באהדה, קומפלימנט, הערכת הזולת, להעריך אחרים, לפרגן
... קנאה, צרות עין, לשמוח בשמחת האחר, להחמיא מחמאה, חשיבה חיובית, חשיבה שלילית, לראות בעין טובה, לראות בעין רעה, לאהוד, לקבל באהדה, קומפלימנט, הערכת הזולת, להעריך אחרים, לפרגן מהו פרגון ואיך הוא משפיע עלינו? פרגון הוא ... ואספקטים. מדובר על הדרך שבה אנו מעריכים את ההצלחות של אחרים, ולעיתים, בצורה לא מודעת, גם מפרגנים לעצמנו. אליעד מתאר את הרעיון של פרגון כמעשה שמתחיל במחשבה חיובית ומוביל לביטוי מילולי של אותה מחשבה, בין אם מול האדם שהפרגון מיועד לו ובין אם לא. מהו פרגון ואיך נוכל להגדיר אותו? כששואלים מהי ההגדרה של פרגון, קשה למצוא תשובה אחת שתכסה את כל ההיבטים של המילה. פרגון יכול להיות מחשבה חיובית או דברי שבח כלפי מישהו אחר, מתוך רצון להעריך את מה שיש לו או שהוא עשה. זה יכול להיות גם ביטוי חיצוני של אותה מחשבה חיובית, בין אם בעניין הישגיו של האדם או בעניין תכונותיו האישיות. האם פרגון תמיד חיובי? פרגון יכול להיתפס כהכרת תודה או הערכה כלפי מי שעשה משהו טוב, אבל יש לו גם צדדים שליליים. לדוגמה, כאשר אנו מפרגנים למישהו, ישנו לעיתים תחושה פנימית של קנאה או ... יותר מאיתנו, אז הפרגון שלנו עשוי להיראות לא כפרגון טהור, אלא כהשוואה שמביאה לקנאה. האם פרגון תמיד מביא להרגשה טובה? נראה שפרגון לא תמיד מביא לתוצאה חיובית. אליעד מציין מצב שבו אדם מפרגן למישהו אחר מתוך מניע פנימי של תחושת טובת הנאה אישית. במקרים כאלה, לעיתים ישנם תחושות שלילי כמו תחושת חוסר שליטה או קנאה, שמובילות לתוצאה הפוכה - במקום שהאדם ירגיש טוב על מה שהוא עשה, הוא מרגיש רע יותר. איך פרגון משפיע על מערכת יחסים? ההשפעה של פרגון על מערכת יחסים היא חיובית באופן כללי, אך היא גם יכולה להיות בעייתית במצבים מסוימים. כאשר אנו מפרגנים למישהו, אנחנו בעצם מחזקים את הקשר שלנו איתו, אך לעיתים זה יכול להוביל לתלות, כאשר ... מסוימים, זה עשוי להוביל לציפיות הדדיות, או אף לאכזבות אם הפרגון לא חוזר. מהם היתרונות והחסרונות של פרגון? היתרון המרכזי בפרגון הוא שהוא יוצר תחושות חיוביות אצל שני הצדדים: המפרגן והמקבל. כלפי המפרגן, הוא מעורר תחושת טובת לב, ובחלק מהמקרים זה גם מגביר את תחושת הערך העצמי של המפרגן. עבור המקבל, פרגון עשוי להוות ... להפרגן לעצמנו? בהמשך לשיחה, אליעד מציין שגם אנו יכולים להפרגן לעצמנו, וזהו חלק מהתהליך של העצמה אישית. אם נלמד להעריך את עצמנו ולראות את ההישגים שלנו כחיוביים, נוכל להפרגן לעצמנו ולתחום גם בלא תחרות עם אחרים. מהו פרגון? האם פרגון מביא לקנאה? האם אפשר להפרגן לעצמנו? מה הקשר בין פרגון לכינה? היתרונות והחסרונות של פרגון ...
מחלת הסרטן, יחסי גומלין גוף נפש, רפואה הוליסטית, רפואה משלימה, רפואה אלטרנטיבית, יחסי גוף ונפש, בעיית גוף ונפש, מחלה פסיכוסומאטית, שינוי חשיבה, גוף רוחני, גוף מנטלי, גוף אנרגטי
מחלת הסרטן, יחסי גומלין גוף נפש, רפואה הוליסטית, רפואה משלימה, רפואה אלטרנטיבית, יחסי גוף ונפש, בעיית גוף ונפש, מחלה פסיכוסומאטית, שינוי חשיבה, גוף רוחני, גוף מנטלי, גוף אנרגטי
... היה למנוע זאת רק באמצעות מחשבות חיוביות , ולכן באותו אופן, גם מחלת הסרטן לא יכולה להימנע רק באמצעות חשיבה חיובית. לדברי אליעד, מה שמביא למחלת סרטן הן סיבות פיזיולוגיות ... מדגים שאם אדם איבד יד, אף מחשבה חיובית לא תחזיר לו אותה. לדבריו, פלצבו עובד בעיקר כאשר הבעיה הפיזית ... הסרטן ככזו המשלבת בין גישה חיובית ומחשבה אופטימית (שתשפר את איכות החיים וההתמודדות) לבין הטיפול הרפואי ... מדעית כיעיל. אליעד מדגיש כי מחשבה חיובית או שלילית אינה מונעת באופן מוחלט מחלות, אך יכולה להשפיע ...
מהי אהבה עצמית? איך לאהוב את עצמי בלי תנאים? למה אני לא אוהב את עצמי? איך לפתח אהבה עצמית? איך ללמוד לאהוב את עצמי? תרגילים לאהבה עצמית, איך להתחיל לאהוב את עצמי כמו שאני? המדריך לאהבה עצמית, פיתוח אהבה עצמית
מהי אהבה עצמית? איך לאהוב את עצמי בלי תנאים? למה אני לא אוהב את עצמי? איך לפתח אהבה עצמית? איך ללמוד לאהוב את עצמי? תרגילים לאהבה עצמית, איך להתחיל לאהוב את עצמי כמו שאני? המדריך לאהבה עצמית, פיתוח אהבה עצמית
... שהמציאות תשתנה והאדם ירגיש שהוא כבר לא נראה טוב או לא מספיק חכם, הוא יאבד את הבסיס לאהבה העצמית שלו ויחווה שנאה עצמית. אליעד מסביר שגם התכונות החיוביות הן אף פעם לא מוחלטות. אדם שחושב שהוא חכם, יוכל תמיד למצוא מישהו חכם יותר ממנו, או תחום שבו הוא פחות מצליח, מה שמיד יערער את האהבה העצמית שלו. בנוסף, כל תכונה חיובית היא גם שלילית מנקודת מבט מסוימת. למשל, אדם חכם מאוד יכול למצוא את עצמו בודד, או סובל מבעיות שלא קיימות אצל אדם פחות חכם. למה שיטת לחשוב חיובי לא תמיד עוזרת לאהוב את עצמך? יש גישה נפוצה שמציעה לרשום רשימה של דברים טובים שאדם אוהב בעצמו. אך אליעד טוען שלגישה זו יש מספר בעיות משמעותיות: לא תמיד אפשר למצוא תכונות חיוביות חד - משמעיות ואמיתיות שאדם יכול להאמין בהן בלב שלם. גם אם נמצאה תכונה חיובית, המוח מיד יזכיר שיש בה גם חסרונות, או שהחיוביות שלה אינה מוחלטת. אהבה עצמית ... אליעד טוען שכאשר מפרקים את המחשבה השלילית בעזרת שאלות אלו, המחשבה כבר לא מחזיקה את אותה עוצמה, וההשפעה השלילית שלה פוחתת. למה צריך גם לתקוף את המחשבות החיוביות? אליעד כהן מסביר שגם מחשבות חיוביות צריכות לעבור את אותה בדיקה, ... אם אתה אוהב את עצמך כי אתה נראה טוב, אתה בעצם שונא את עצמך על כל האפשרויות שבהן לא תראה טוב. כלומר, אתה חושש באופן תמידי מהאפשרות שהתכונה החיובית תיפגע או תשתנה. לכן, חשוב לתקוף ולחקור גם את המחשבות החיוביות, למשל: האם באמת אני נראה טוב תמיד? האם זה באמת חשוב אם אראה טוב או לא? מה יקרה אם בעתיד לא אראה טוב? ברגע שתחקר לעומק, תגלה שגם המחשבות החיוביות האלה הן לא מוחלטות, וגם להן ... עצמית אמיתית מגיעה רק כאשר אדם מפסיק להתלות בתנאים מסוימים לאהוב את עצמו. כדי להגיע למצב זה, עליו לחקור לעומק הן את המחשבות השליליות והן את המחשבות החיוביות, ולגלות שלכל דבר טוב יש גם ... את עצמך בלי תנאים? כדי להגיע לאהבה עצמית שאינה תלויה בתנאים, לא מספיק לנסות למצוא בתוכך רק את הדברים הטובים. אם מנסים להרכיב רשימה של תכונות חיוביות, תמיד יתעורר ספק האם באמת יש לך ... אם רוצים להעלות את הדימוי העצמי, כדאי לרשום רשימה של דברים טובים שיש בך. אולם, בשיטה הזו קיימות מספר בעיות: 1. לא בטוח שתצליח בכלל למצוא תכונות חיוביות שאתה משוכנע שיש לך. 2. גם אם אתה מוצא תכונה חיובית, המוח מיד יכול למצוא בה חיסרון, ... היא שכל מחשבה שלילית מורכבת מרצף של סיבות ותוצאות. בכל שלב מפורקים הרכיבים הלוגיים, עד שנחלשת התחושה השלילית המקושרת אליה. למה חשוב לתקוף גם מחשבות חיוביות? מעבר למחשבות שליליות, צריך לחקור גם את המחשבות החיוביות על עצמך. לדוגמה, אם אתה אומר אני אוהב את איך שאני נראה, זו לכאורה מחשבה חיובית. אבל היא טומנת בחובה אפשרות ... חכמים יותר ממך, או שאפשר למצוא תחום שבו אינך חכם. - גם להיות חכם מוחלט יכול להיתפס כחיסרון, משום שכל דבר אפשר לראות גם באור שלילי. כתוצאה מכך, המחשבה החיובית יכולה להיות מקור לחולשה בעתיד, כי אם המציאות לא תתאים לציפיות, המוח חוזר ומזכיר את החסרונות. מה קורה כשאוהבים את עצמך רק עם תנאים? כשאדם בונה אהבה עצמית רק על תנאים חיוביים, הוא מסתכן בחיפוש חסר תועלת אחרי ... תחושת אי - ודאות או פחד. לכן, גישה של תאהב את עצמך כי... עלולה להתפרק ברגעים של קושי. יש אנשים שעדיין מנסים להשתמש בשיטה של דקלום משפטי אהבה חיוביים, כמו אני אוהב את עצמי, אני מאמין ... את שתיהן באותה שיטה של האם באמת זה נכון? וואם כן, אז מה?, עד שאינך נשאר עם ההיאחזות באף תכונה לטובה או לרעה. ש: למה חשוב להשמיד גם את הרשימה החיובית? ת: כי אם אוהבים את עצמך רק על סמך תכונה חיובית, זה בהכרח מייצר מקום לשנוא את ... ומהאפשרות שהיא תאבד. מהי המסקנה הסופית? כדי לאהוב את עצמך באמת בצורה שאינה תלויה בשום דבר, מומלץ לחקור לעומק הן את המחשבות השליליות והן את המחשבות החיוביות . בכל מחשבה שלילית מחפשים מה הראיות שלה, ואם היא נכונה, אז שואלים למה זה כל כך נורא. בכל מחשבה חיובית רואים שהיא אף פעם לא מוחלטת, ... אחרי שסיימת לתקוף את המחשבות השליליות שלך על עצמך ולפני שסיימת לתקוף את המחשבות השליליות שלך על עצמך ותוך כדי ולפני ואחרי צריך לתקוף גם את המחשבות החיוביות אתה צריך לרשום על הנייר מה ...
דמיון מודרך, דמיון רע, דמיון טוב, כוח המחשבה, להיצמד לעובדות, עובדות ופירושים, דמיון או מציאות, אין דבר העומד בפני הרצון, כוח הרצון, דמיונות רעים, דמיונות טובים, הסוד, כוח המשיכה
דמיון מודרך, דמיון רע, דמיון טוב, כוח המחשבה, להיצמד לעובדות, עובדות ופירושים, דמיון או מציאות, אין דבר העומד בפני הרצון, כוח הרצון, דמיונות רעים, דמיונות טובים, הסוד, כוח המשיכה
... לא רצויים? אליעד טוען שהסיבה שקשה להתנתק מפירושים שליליים היא שהאדם התרגל להיאחז גם בפירושים חיוביים . ברגע שהמוח רגיל להישען על פירושים, בין אם טובים או רעים, הוא מתקשה לשחרר אותם. הפתרון לכך הוא לתרגל ... עזר לו להתגבר על חסמי מחשבה או פחד, אבל אם הוא לא יכול באמת, גם דמיון לא יעזור. האם כוח המשיכה והמחשבה החיובית עובדים באמת? אליעד מתייחס לתפיסה לפיה מחשבה חיובית חזקה יותר ממחשבה שלילית ומבהיר שאין הוכחה לכך שמחשבה חיובית אכן בעלת כוח גדול יותר. הוא מסביר שמחשבה חיובית יכולה להועיל רק כאשר היא עולה בקנה אחד עם היכולת המציאותית של האדם. לדוגמה, אדם שחושב שהוא לא יכול ...
רוחניות - מה החיסרון של כל השיטות הרוחניות שיש בעולם?
רוחניות - מה החיסרון של כל השיטות הרוחניות שיש בעולם?
... מסוגל גם לאהוב וגם לשנוא, גם לחשוב חיובי וגם לחשוב שלילי. בכל אחד טמון הפוטנציאל לכל ההפכים. האם חשיבה חיובית יכולה להיות בעייתית? שיטות רוחניות רבות מציעות חשיבה חיובית כדרך חיים - להסתכל על חצי הכוס המלאה, לראות את הטוב בכל דבר. אולם גם לחשיבה הזו יש ... גם הרעב, הצמא, והסבל קיימים. חשיבה חיובית בלבד, ללא הכרה בצד השלילי, אינה מתאימה למציאות שיש בה את שני הצדדים. האם האמת עדיפה ... כפי שהיא היתרונות והחסרונות של חשיבה חיובית איך להתמודד עם סבל השלמות שמכילה את ההפכים החיסרון של כל השיטות הרוחניות בעולם כל שיטה ... ההפך שלה. לדוגמה, שיטה שמעודדת חשיבה חיובית טוענת שיש להסתכל על הטוב שבמציאות ולראות רק את חצי הכוס המלאה. אך החיסרון של גישה זו ... רק באמת או רק בטוב או רק בחשיבה חיובית - מחסירה את ההפך שלה, וזה החיסרון שלה. הכל עשוי מאותו הדבר כל הדברים בעולם נובעים ... כפי שהיא היתרונות והחסרונות של חשיבה חיובית איך להתמודד עם סבל השלמות שמכילה את ההפכים הפעם נדבר על החיסרון של כל השיטות הרוחניות ... לסלוח. וזה בעייתי ללכת בדרך של חשיבה חיובית, כי גם השליליות גם היא מצד האמת. גם בדמיון יש אמת, ויש בעולם מקום גם לחשוב שלילי וגם חיובי, ויש שקר ויש אמת, וגם כשאני אומר תחפשו את האמת בלבד, זה גם לא נכון לחלוטין, כי גם לשקר יש ... בתוכו את ההפך. לדוגמה: נאמר מחשבה חיובית. תראה את הטוב, תסתכל בחצי הכוס המלאה וכו. החיסרון כאן מאוד פשוט. האדם בתוכו, כל דבר ... אחרת. לדוגמה: פעם בא לידי ביטי בחשיבה חיובית, פעם בא לידי ביטוי בחשיבה שלילית. הרעיון הוא שכל דבר בעולם יש בו את הפוטנציאל של כל ... וגם יכולת לוותר, גם יכולת לחשוב חיובי וגם יכולת לחשוב שלילי, גם יכולת להסתכל על חצי הכוס המלאה וגם על חצי הכוס הריקה. כל שיטה ... תחיה רק את הרגע הזה, תחשוב רק חיובי, תחפש רק את הטוב... כל שיטה ושיטה יש בה חיסרון. אפילו לשיטה שלי לפיה יש לחפש רק את האמת, גם ... גם לאמת וגם לשקר, יש מקום גם לחשוב חיובי וגם לחשוב שלילי, יש מקום לחיות את הרגע ויש מקום לא לחיות את הרגע. כשאדם מוזג כוס מים, ... את הטוב, לא את האמת ולא ינסה לחשוב חיובי. פשוט יכיל בתוכו. פשוט יכיל בתוכו את סך כל הכוחות כישות אחת. לא צריך ללכת עד הסוף בכל ...
איך לחשוב פחות? איך להפסיק לחשוב? איך לא לחשוב? איך לא להיות שיפוטי? איך להיות פחות שיפוטי? איך להיות נוכח? כוחו של הרגע הזה, לחיות את הרגע
איך לחשוב פחות? איך להפסיק לחשוב? איך לא לחשוב? איך לא להיות שיפוטי? איך להיות פחות שיפוטי? איך להיות נוכח? כוחו של הרגע הזה, לחיות את הרגע
... לבדוק מדוע הוא סיווג אותה כך. למשל, אם קופצת מחשבה שלילית, לשאול: אולי זה בכלל חיובי? ואם עולה מחשבה חיובית , לשאול: אולי זה דווקא רע?. כל פעם שהאדם מנסה לקבוע אם משהו הוא טוב או רע, עליו לחקור את ההפך. מי החליט ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על למי יותר קל למכור? מוכר שמח מוכר יותר טוב, מוכר עצוב מוכר יותר טוב, מצב הרוח של המוכר, חשיבה חיובית במכירות, חשיבה שלילית במכירות, מצב הרוח בתהליך מכירה, מצב רוח טוב, מצב רוח רע
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: מחשבה חיובית, איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? כעס ועצבים? איך להתמודד עם בדידות? דיכאון? איך להתמודד עם אכזבות? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: מחשבה חיובית, איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לא להישחק בעבודה? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לשפר את הזיכרון? איך להיגמל מהימורים? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לעשות יותר כסף? איך להאמין בעצמך? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לשנות תכונות אופי? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך למצוא זוגיות? איך ליצור אהבה? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להעריך את עצמך? איך לנהל את הזמן? איך לחנך ילדים? איך להיות מאושר ושמח? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להתמודד עם גירושין? איך להעביר ביקורת בונה? איך לקבל החלטות? איך לפרש חלומות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להצליח בזוגיות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לשתול מחשבות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להצליח בראיון עבודה ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: למה לא להתאבד? אולי אנחנו במטריקס? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש אמת מוחלטת? איך נוצר העולם? האם יש בחירה חופשית? בשביל מה לחיות? האם המציאות היא טובה או רעה? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך להיות הכי חכם בעולם? מה המשמעות של החיים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך להנות בחיים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם יש משמעות לחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם באמת הכל לטובה? איך להיות מאושר? מי ברא את אלוהים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם לדומם יש תודעה? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם? למה העולם קיים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם הכל אפשרי? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש או אין אלוהים? האם אפשר לדעת הכל? מה יש מעבר לזמן ולמקום ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי רוחני, מאמן אישי להרזייה, מאמן אישי לאורח חיים בריא בתחום מחשבה חיובית - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.5313 שניות - עכשיו 28_05_2025 השעה 03:22:03 - wesi1