אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה מוטרד ✔טיפול בחרדות אצל ילדים, איך לטפל בפחד של ילד? איך להתמודד עם ילד שמפחד? הילד בחרדה מה לעשות, מחשבה טורדנית אצל ילדים, בעיות נפשיות של ילדים...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
טיפול בחרדות אצל ילדים, איך לטפל בפחד של ילד? איך להתמודד עם ילד שמפחד? הילד בחרדה מה לעשות, מחשבה טורדנית אצל ילדים, בעיות נפשיות של ילדים, התמודדות עם ילדים חרדתיים, למה הילד מפחד? הדרכת הורים
איך לטפל בפחד של ילד לעלות לבד לקומה שנייה?

כאשר ילד מפחד לעלות לבד לקומה השנייה בבית, כמו במקרה בו נכד מפחד בגלל דמיונות על מפלצות או יצורים מפחידים שנמצאים למעלה, ישנן מספר דרכים מפורטות וברורות לגשת ולטפל בנושא. אליעד כהן מסביר שצריך לנתח את המצב במספר שלבים חשובים ומדויקים, תוך שימוש בדוגמאות ברורות.

איך להבין ממה הילד באמת מפחד?

אליעד כהן מדגיש שתחילה יש להבין מדוע הילד פוחד לעלות לבד. יכול להיות שהילד באמת מאמין שיש סכנה בקומה השנייה (למשל מפלצות או יצורים דמיוניים), או שהוא חושש מסיבה אחרת, כמו חוסר ביטחון להיות לבד. לדוגמה, כששואלים את הילד למה הוא מפחד, חשוב להקפיד לשאול בצורה נקייה ואמיתית ללא ניסיון לדחוף אותו לצד מסוים. אם יש לך אינטרס שהילד יפסיק לפחד, הוא עלול להרגיש זאת ולחשוב שאתה בעצם לא באמת מקשיב לו ולא באמת אכפת לך מה הוא מרגיש, ולכן הוא עלול לסרב לשתף פעולה.

למה חשוב לגרום לילד להרגיש קצת רע עם הפחד?

אחת השיטות שאליעד כהן מציג היא ליצור לילד מוטיבציה להיפטר מהפחד על ידי כך שירגיש קצת רע עם העובדה שהוא מפחד. למשל, אם הילד תמיד זקוק לליווי בעלייה לקומה השנייה, אפשר לעודד אותו להתמודד בעצמו עם סיטואציות שבהן הוא צריך להשיג משהו שנמצא למעלה, ולהבהיר לו בעדינות ובצורה לא ישירה שהוא מפסיד משהו בכך שהוא מפחד. אליעד מסביר שיש להימנע מלהשפיל אותו או להוריד את הביטחון העצמי שלו לגמרי, אלא לעשות זאת בחוכמה, באופן כזה שהילד יבין שהוא מפספס משהו בגלל הפחד, וכך ירצה לפתור את הפחד בעצמו.

למה חשוב לטפל בפחדים נוספים של הילד?

אליעד כהן מסביר כי בדרך כלל לילדים יש יותר מפחד אחד, ולכן הדרך היעילה לטפל בפחד ספציפי היא קודם כל לעזור לו להתמודד עם פחדים אחרים ופשוטים יותר. לדוגמה, אם הילד מפחד לעבור כביש, מפחד מחושך או מפחד מדברים יומיומיים פשוטים יותר, עדיף קודם לטפל באלה. ברגע שהילד מתחיל להתמודד ולהתגבר על פחדים קטנים יותר, הוא מפתח מיומנות התמודדות שתאפשר לו בעתיד להתמודד גם עם הפחד הגדול יותר - במקרה זה, הפחד מעלייה לקומה שנייה. ככל שהילד יהיה מיומן יותר בהתמודדות עם פחדים, כך יהיה לו קל יותר להתמודד גם עם הפחד המסוים הזה.

למה הכרחי ללמד את הילד להבין את רגשותיו?

אליעד מדגיש עוד נקודה מהותית, שאינה נוגעת ישירות רק לפחד אלא למבנה האישיות הכללי של הילד - יש לעודד את הילד להבין את הרגשות והמחשבות שלו באופן כללי. לדוגמה, אם הילד כועס או עצוב, לשאול אותו למה הוא מרגיש כך, מה גרם לו להיעלב, למה הוא איחר או מיהר וכו'. המטרה היא לגרום לילד להפעיל את המוח שלו ולפתח מיומנות של הבנת העצמי. היכולת להבין ולבטא רגשות מחשבתיים תיצור בסיס חזק להתמודדות עם פחדים ועם החרדות. אם הילד מבין טוב יותר את עצמו ומודע לתחושות שלו, יהיה קל יותר לגשת אל הפחד המסוים ולחקור אותו בצורה עמוקה ויעילה.

איך להכיל את הפחד של הילד בלי לאיים עליו?

שלב חשוב נוסף שאליעד כהן מציע הוא להכיל את הפחד של הילד, מבלי לתת לו תחושה של איום. למשל, חשוב להראות לילד שמקבלים את הפחד שלו ושאתה לא אויב. לדוגמה, אפשר לומר לילד: "אני יודע שאתה מפחד לעלות לבד, וזה בסדר גמור. כל פעם שתצטרך לעלות, תקרא לי, ואני אעלה איתך בשמחה." בכך הילד לא ירגיש מאוים או לחוץ, אלא יבין שאתה בעדו. לאחר שהילד ירגיש בנוח, אפשר בעדינות ובהדרגה לשאול אותו מה בדיוק גורם לו להרגיש רע כשהוא עולה לבד. לדוגמה, לשאול אותו "האם אתה מרגיש רע כמו כשמישהו צובט אותך או שזה רע אחר?", ולדובב אותו לפרט את תחושותיו. חשוב לשים לב למילים המדויקות שהילד בוחר להשתמש בהן ולנסות...
כן מה אתה אומר?

ש: אני אומר הנכד שלי מפחד מלעלות לקומה שנייה, למה לא ברור יש מפלצות יש לו פחד מסוים.

אליעד: לא ברור איך יש שם מפלצות הוא רואה מפלצות?

ש: כן משהו כזה ואחת השיחות שהיו לי איתו אז גם אמא שלו אמרה לי.

אליעד: לקומה שנייה בבית כאילו?

ש: בבית כן פוחד לעלות לבד ואפילו ביום.

אליעד: אוקי.

ש: ואני רוצה לטפל בו ובמפגשים האחרונים אמרנו שצריך לדעת בעצם מה גורם לו טוב לחשוב את זה שיש דברים.

אליעד: אנחנו לא אמרנו את זה.

ש: לא יש לו סיבה למה הוא חושב הסיבה היא שבאיזשהו מקום או שהוא חושב שזה נכון או שזה עושה לו איזושהי הרגשה טובה עושה לו טוב.

אליעד: נכון או שיש לו אינטרס לחשוב ככה או שהוא באמת חושב שזה מסוכן לעלות לשם.

ש: כן אם אני עכשיו רוצה לדעת ספציפית איך אני מטפל בנושא הזה כאילו איזה שאלות בדיוק לשאול אותו.

אליעד: על מה אתה מדבר איתו אתה אומר לו "מה קורה בוא תעלה למעלה" אם אתה עולה איתו למעלה הוא יכול לעלות?

ש: כן.

אליעד: אוקי.

ש: הוא תמיד רוצה שמישהו ילווה אותו אפילו את האחות שלו הקטנה "בואי איתי למעלה".

אליעד: על מה אתה חושב שאני אגיד לך, רגע ומה אנחנו רוצים שהוא יפסיק לפחד לעלות למעלה נכון?

ש: כמו שפעם שעברה "מה מרגיש לך שאתה עולה למעלה לבד" זאת אומרת.

אליעד: איך אנחנו ניגשים לזה איך ניגשים לזה, חכה איך אנחנו ניגשים לזה אוקי ואז אתה אומר לו מה אתה מרגיש כשאתה עולה למעלה לבד ומה הוא יגיד?

ש: אני יודע שהוא יגיד "אני פוחד, אוקי ממה אתה פוחד".

אליעד: אז איך נדע ולא דיברת איתו?

ש: לא דיברתי איתו.

אליעד: אוקי.

ש: רק אמרתי לו שאני רוצה לדבר איתו הוא לא יתנגד לכך, לא משנה אבל אני רוצה לדעת כאילו את הדו שיח מה אני צריך להדגיש.

אליעד: יש פה כמה כיוונים תקשיב כיוון אחד זה מה לדבר איתו לדבר איתו ישירות על הפחד "למה אתה מפחד ממה אתה מפחד מה אתה מרגיש מה אתה חושב, מה ראית מה הבנת ממתי זה התחיל לך זה תמיד היה ככה" זה כיוון אחד. אני אתן לך שני כיוונים נוספים קודם כל כיוון אחד אומר בוא נגרום לו להרגיש רע מזה שהוא מפחד.

ש: להרגיש רע אוקי.

אליעד: להרגיש רע מזה שהוא מפחד.

ש: שלא יפחד.

אליעד: לא.

ש: שלא יהיה לו נעים לפחד.

אליעד: לא כדי שיהיה לו אינטרס להילחם בפחד.

ש: בסדר אוקי.

אליעד: כי ילד יכול להיות שהוא מפחד אבל הוא אומר בסדר אני מפחד כאילו הוא אומר "אני מפחד אין בעיה זה הפחד שלי כן, אני מפחד עזוב בסדר הם לא מבינים אני אמשיך לפחד וזהו" ואז תגיד לו מה אתה מרגיש הוא יגיד לך לא יודע כאילו אין לו אינטרס לשתף פעולה להבין את עצמו, זאת אומרת אנחנו צריכים ליצור לו אינטרס להבין את עצמו ולכן אנחנו צריכים לגרום לו להרגיש רע מזה שהוא מפחד. עכשיו איך אנחנו נגרום לו להרגיש רע אפשרות אחת אומרת באמצעות זה שנצחק עליו "אתה פחדן אתה מוג לב מי רוצה פחדן כמוך בבית" אוקי זאת אפשרות אחת.

עכשיו מה היתרון של זה היתרון של זה שהוא ישנא את עצמו על זה שהוא פחדן החיסרון הוא שהוא ישנא את עצמו, הבנת ולכן צריך לדעת לעשות את זה בחוכמה לדעת איך אנחנו שותלים לו מסרים שהוא מפסיד איך אנחנו גורמים לו לחשוב שמפסיד זה שהוא מפחד זה רע זה לא טוב שהוא ישנא את עצמו על זה שהוא מפחד אבל בצורה מאוזנת בצורה שתדחוף אותו לנסות לפתור להגיד לך "תקשיב אני מפחד תעזור לי" אבל לא בצורה שתגרום לו עכשיו להיות בדיכאון או משהו כזה. כן זה הבנת?

ש: כן.

אליעד: איך לדוגמה נגיד בציניות נגיד לדוגמה הוא רוצה משהו אתה אומר לו "תקשיב זה נמצא למעלה לך תיקח" דוגמה עכשיו אז אתה לא ירדת עליו כאילו לא ירדת עליו אבל מצד שני הוא עכשיו נהיה לו רע כי הוא לא יכול לעלות למעלה לקחת את זה או נגיד הוא צריך משהו אומרים לו בוא למעלה קח למעלה רד למטה אומרים לו כל מיני דברים כאלה. אז דבר ראשון אחד אנחנו רוצים לגרום לו להרגיש רע מזה שהוא מפחד, למה כי אם הוא ירגיש טוב עם זה שהוא מפחד יכול להיות שהוא לא ינסה לפתור את זה הוא לא ינסה להבין את זה כי בשביל מה לו טוב לו עם זה שהוא מפחד הפחד עוזר לו אוקי זה אחד.

שתיים כיוון נוסף חוץ ממה לדבר איתו ישירות כיוון נוסף אומר ברגע שהילד מפחד בא ננסה באופן כללי ללמד אותו לא לפחד מסיטואציות אחרות, אני בטוח שהוא לא מפחד רק מזה יש לו עוד אלף פחדים אחרים שגם מהם הוא מפחד הוא מפחד מזה מפחד מזה יש לו הרבה פחדים, הם פחות אולי ברורים או יותר מקובלים כי הוא ילד אז הוא מפחד אבל יש לו הרבה פחדים נוספים צריך לבדוק מה הפחדים הנוספים שלו ולטפל בפחדים הנוספים. הבנת?

ש: על ידי שיחות?

אליעד: לא קודם כל לנסות לגרום לו לא לפחד משאר הדברים כאילו אם אתה רוצה שהוא לא יפחד מזה תברר שהוא לא מפחד מדברים אחרים זה קודם כל כמטרה תציב לעצמך מטרה, אתה אמרת יש לי מטרה לגרום לו לא לפחד לעלות לקומה שנייה נכון יפה אני אומר תגרום לו לא לפחד מעוד פחדים אחרים לא לפחד לעבור את הכביש לא לפחד לא יודע מה כל מיני דברים יומיומיים לא לפחד, כל מה שהוא מפחד קצת "למה תגיד לי מה קרה מה הבעיה פה ומה הבעיה פה מה הבעיה?" זאת אומרת תשאף כמטרה לנטרל לו את שאר הפחדים מסביב לפחד הזה.

ש: וזה על ידי תחקור ממה הוא מפחד?

אליעד: קודם כל כמטרה לא יודע איך מטרה לא יודע איך איך שאלה נוספת אבל כמטרה בראש אתה רוצה לפתור את זה עזוב אותך מזה עכשיו בוא תפתור את האחרים. אז אחד תעשה לו רע אבל בחוכמה ברעש שיהיה מספיק רע כדי שהוא ירצה לשנות את זה ולא יותר מדי רע כדי שהוא לא ירגיש מזה רע או ישתגע או משהו כזה בסדר. עכשיו שימו לב האם זה טוב שבן אדם ישנא את עצמו על זה שיש לו פחד לכאורה הוא צריך לקבל את עצמו למרות שיש לו פחד נכון לכאורה מה זאת אהבה עצמית שאתה אוהב את עצמך למרות שיש לך פחד נכון, נכון או לא נכון?

ש: כן.

אליעד: אבל זה לא נכון.

ש: גם וגם תלוי במינון הוא צריך קצת לשנוא את עצמו.

אליעד: למה לא שהוא יאהב את עצמו במאה אחוז למרות שיש לו פחד מה הבעיה?

ש: אבל אם הוא אוהב את עצמו מאה אחוז אז אולי.

אליעד: נכון אז הוא שיקבל מה הבעיה.

ש: קודם כל אין מאה אחוז.

אליעד: סתם לא משנה יש פה פרספקטיבה אחרת זה בסדר גמור לפחד וזה בסדר גמור לפחד וזה מאוד גרוע לכעוס על זה שאתה מפחד, זה מאוד גרוע לא לקבל את זה שאתה מפחד אבל זה גם בסדר גמור לעשות משהו מאוד גרוע ולא לקבל את זה שאתה מפחד גם להגיד אני לא רוצה לפחד אני שונא את עצמי על זה שאני מפחד גם זה בסדר גמור, כאילו אתה יכול לאהוב את זה שאתה שונא את עצמך זה גם בסדר כי אם בן אדם רק יאהב את עצמו הוא גם יתקע גם אין משמעות לחיים, אז זה בסדר לאהוב את עצמך וזה בסדר לשנוא את עצמך וזה בסדר לאהוב את זה שאתה שונא את עצמך גם זה בסדר.

אוקי הלאה אז זה דבר אחד עכשיו מה עוד דבר שני לפתור לו פחדים אחרים מסביב כמטרה, עכשיו דבר נוסף כתהליך אם אנחנו רוצים לעזור לו צריך לעזור לו להפעיל את המוח שלו להבין את ההרגשות שלו באופן כללי עכשיו בלי קשר לפחדים, הוא כועס למה אתה כועס שמח למה אתה שמח "ואללה מה הצחיק אותך מה הכעיס אותך, למה נעלבת למה אתה בא לאט למה אתה בא מהר" שהוא יתחיל לנסות להבין את עצמו אם הוא לא יבין את עצמו גם אבוד לנו עכשיו בתחומים אחרים שלא קשורים לפחד הזה.

אוקי זה בונה לנו את התשתית לגשת לטפל בפחד כי אם הוא לא ירצה את הפחד ורגיל להבין את עצמו ומיומן להתמודד עם פחדים אחרים עכשיו אפשר לדבר על הפחד הזה כי לא תמיד הוא בשל בכלל להתמודד עם הפחד זה יכול להיות גם פחד מאוד גדול עבורו יכול להיות הוא לא כנה עם עצמו הוא לא יודע לבטא את עצמו הוא לא יודע להבין את עצמו יכול להיות הרבה דברים. בהנחה עכשיו שאנחנו מדברים איתו על הפחד אוקי הספציפי הזה מה שאנחנו צריכים לעשות זה דבר ראשון להכיל אותו.

מה זאת אומרת להכיל אותו להגיד לו "תקשיב אפשר לדבר איתך" הוא יגיד כן נגיד לו "תקשיב אני יודע נכון שאתה מעדיף לא לעלות למעלה" הוא יגיד כן נגיד לו "בסדר אני רוצה להגיד לך שאני מכבד את זה וזה לגיטימי בעיני", קודם כל להכיל את זה "לגיטימי וזה בסדר גמור וכל פעם שתרצה לעלות תקרא לי אני אעלה איתך אני אשתדל לעלות איתך" קודם כל להכיל את זה למה כי אם לא אז הוא יראה בך אויב.

הוא מבחינתו מאוים מישהו רוצה לחסל אותו והוא לא מבין שאף אחד לא רוצה לפגוע בו הוא מבחינתו מישהו רוצה לחסל אותו ואם עכשיו אתה תגיד לו "תקשיב תעלה למעלה אין לך מה לפחד" אתה אומנם עוזר לו כי אתה אומר לו אף אחד לא רוצה לפגוע בך ומצד שני אתה דופק אותו אתה הולך לגרום לו שירצחו אותו אוקי לכן דבר ראשון להכיל אותו. דבר שני הלוגיקה אומרת אתה אומר לו "אוקי סבבה הבנת בסדר" עכשיו אתה אומר לו "אוקי עכשיו אפשר עוד משהו" הוא יגיד לך כן תגיד "אוקי אני יכול לשאול אבל למה אתה מעדיף שאני אעלה איתך למעלה מה הסיבה" הוא יגיד לך "כי אני לא אוהב לעלות לבד, אוקי למה מה אתה מרגיש".

עכשיו יש הרבה דוגמאות נגיד הוא יגיד לך "זה עושה לי רע" אוקי תגיד לו "אם מישהו צובט אותך זה עושה לך טוב או רע" יגיד עושה לי רע תגיד לו "אוקי כשאתה עולה למעלה מישהו צובט אותך זה אותו רע או שזה רע אחר" יגיד לך רע אחר "איזה רע מה אתה מרגיש שמה מה קורה", עכשיו או "מה אתה מרגיש כשאני איתך" או "מה אתה מרגיש לבד" אפשר משני הצדדים ותנסה לשים לב למילים מה בדיוק הוא אמר איך הוא אמר איזה מילה הוא השתמש לנסות לדובב אותו ולא ללחוץ אותו שהוא לא יחשוב שאתה מנסה לדחוף אותו לעלות למעלה אתה מנסה רק להבין מה האמת, אתה מבחינתך אומר לו "תקשיב יכול להיות שזאת האמת אני רק רוצה להבין את האמת אני לא מנסה לגרום לך לעלות למעלה".

ש: זה מורכב זאת אומנות.

אליעד: זה המשחק עכשיו אם הילד הייתה לו הפרעה נפשית זה היה עוד יותר מורכב ואם הוא היה משוגע ורואה דברים שלא קיימים זה עוד יותר מורכב אבל אז מה. אתה הבנת את זה?

ש: כן.

אליעד: מה הבנת?

ש: את הכל לחזור?

אליעד: תסביר כן.

ש: לגרום לו להרגיש שאני לא מאיים עליו מתנגד ודבר ראשון להכיל אותו אולי אפילו כפתיחה.

אליעד: מה אמרתי רק לא מאיים ולא מתנגד או אפילו?

ש: אני צריך לבדוק מה האמת.

אליעד: לא אתה דילגת על שלב לא רק מכיל אותו ולא מתנגד לו אפילו אתה בעדו בכלל אתה אומר "אני מעריך את זה שאתה דואג ושזה וזה ואני אבוא איתך כל פעם" שהוא אין לו איום אתה לא מהווה איום עבורו שהדו שיח שלך איתו לא מהווה איום עבורו.

ש: אוקי הייתי שזה כפתיחה.

אליעד: אתה הבנת את זה אבל?

ש: כן.

אליעד: מה הבנת?

ש: לחזור עוד פעם?

אליעד: כן.

ש: אני חוזר רגע על התוספת להיות אפילו איתו בעדו ביחד זהו זאת התוספת.

אליעד: נכון כשהמשוגע אומר "תקשיב רודפים אחרי מנסים לחסל אותי, אני שמח שאתה מבין את זה" עכשיו גם פה צריך לדעת לעשות את זה מדויק לא להגיד לו "אני שמח שאתה יודע שהוא רוצה לחסל אותך" כי זאת גם לא האמת אבל להגיד "אני שמח שאתה מודע לאפשרות שהוא רוצה לחסל אותך ואתה מתגונן בפניה" כי זאת אמת כי יש אפשרות שהוא מנסה לחסל אותך וזה שאתה מתגונן זה בסדר, גם פה צריך לדעת במינון כשאתה מזדהה איתו לא לשתול לו מחשבה יותר גרועה ממה שהוא כבר חשב מלכתחילה, הלאה.

ש: ואחרי יש נניח מספר שיטות שיטה אחת שאומרת טפל בפחדים אחרים שיש לו.

אליעד: לא זה לא אחרי זה זה לפני זה בכלל.

ש: לא דבר ראשון זאת ההתחלה.

אליעד: לא דבר ראשון זה מה שהיה קודם בכלל תגרום לו לא לרצות את זה שהוא מפחד ותגרום לו לטפל בפחדים האחרים ולהבין את עצמו זה דבר ראשון שבכלל לא נגענו בנושא הזה בכלל, בהנחה שאתה ניגש לדבר איתו על הבעיה הספציפית הזאת אז דבר ראשון תכיל אותו דבר שני תגיד לו בא ננסה להבין מה האמת, אתה...
בן אדם להגיע שיטות מה אתה עושה שאלות איך להבין להיות לבד ממה אתה מפחד פחד אצל ילד זמן בלי מקום דמיון obsessive compulsive disorder ocd ocd הפרעה טורדנית ocd התנהגות טורדנית ocd טיפול או סי די אובססיה טורדנית אובססיה טורדנית כפייתית אוסידי אוסידי הפרעה טורדנית אוסידי התנהגות טורדנית אוסידי טיפול איך להתמודד איך להתמודד עם ילד שמפחד איך לטפל איך לטפל בחרדה איך לטפל בחרדות איך לטפל בפחד איך לטפל בפחד של ילד איך לטפל בפחד של ילדים איך לטפל בפחדים בעיה בעיה נפשית בעיות בעיות נפשיות בעיות נפשיות אצל ילדים בעיות נפשיות של ילדים הדרכה להורים הדרכת הדרכת הורים הורה הורות הורים הילד בחרדה מה לעשות הפרעה אובססיבית הפרעה טורדנית הפרעה טורדנית כפייתית הפרעה כפייתית הפרעה נפשית הפרעה פסיכיאטרית הפרעות אישיות הפרעות נפשיות הפרעות פסיכיאטריות הפרעת אישיות הפרעת התנהגות כפייתית התמודדות התמודדות עם ילדים התמודדות עם ילדים חרדתיים התנהגות טורדנית התנהגות טורדנית כפייתית התנהגות כפייתית התנהגות כפייתית טורדנית חולה נפש חולי נפש חינוך ילדים חרדה חרדה אצל ילד חרדה אצל ילדים חרדה בילדים חרדה של ילד חרדה של ילדים חרדות חרדות אצל ילד חרדות אצל ילדים חרדות בילדים חרדות ופחדים ילדים חרדות ילד חרדות ילדים חרדות של ילד חרדות של ילדים חרדתי חשיבה כפייתית טורדנות טורדנות כפייתית טורדנות מחשבתית טורדניות טיפול טיפול ב ocd טיפול ב או סי די טיפול ב אוסידי טיפול באו סי די טיפול בבעיה נפשית טיפול בבעיות נפשיות טיפול בהפרעה נפשית טיפול בהפרעה פסיכיאטרית טיפול בהפרעות אישיות טיפול בהפרעות נפשיות טיפול בהפרעות פסיכיאטריות טיפול בהפרעת אישיות טיפול בהתנהגות טורדנית טיפול בחולה נפש טיפול בחולי נפש טיפול בחרדה טיפול בחרדה אצל ילדים טיפול בחרדות טיפול בחרדות אצל ילדים טיפול בחרדות של ילדים טיפול בחרדת ילדים טיפול במחלה נפשית טיפול במחלות נפש טיפול במחלות נפשיות טיפול במחלת נפש טיפול במחלת רוח טיפול בפחד טיפול בפחד אצל ילדים טיפול בפחדים טיפול בפחדים אצל ילדים טיפול בפחדים של ילדים טיפול נגד חרדה טיפול נגד חרדות טיפולים טיפולים נגד חרדה טיפולים נגד חרדות טירדה טרדות טרוד ילד ילד בחרדה ילד בחרדות ילד חרדתי ילד מפחד ילד עם חרדה ילד עם חרדות ילד עם פחד ילד עם פחדים ילד פחדן ילד שמפחד ילדה ילדה בחרדה ילדה בחרדות ילדה חרדתית ילדה מפחדת ילדה פחדנית ילדה שמפחדת ילדים ילדים וחרדות ילדים ופחדים ילדים חרדות ילדים חרדתיים ילדים עם חרדה ילדים עם חרדות ילדים עם פחד ילדים עם פחדים ילדים פחדים ילדים פחדים וחרדות יעוץ הורי יעוץ הורים יעוץ להורים להיפטר מהתנהגות טורדנית להתמודד להתמודד עם ocd להתמודד עם אוסידי להתמודד עם טורדנות להתמודד עם ילד שמפחד לחנך ילדים לטפל לטפל ב ocd לטפל ב אוסידי לטפל בבעיה נפשית לטפל בבעיות נפשיות לטפל בהפרעה נפשית לטפל בהפרעה פסיכיאטרית לטפל בהפרעות אישיות לטפל בהפרעות נפשיות לטפל בהפרעות פסיכיאטריות לטפל בהפרעת אישיות לטפל בהתנהגות טורדנית לטפל בהתנהגות כפייתית לטפל בחולה נפש לטפל בחולי נפש לטפל בחרדה לטפל בחרדות לטפל במחלה נפשית לטפל במחלות נפש לטפל במחלות נפשיות לטפל במחלת נפש לטפל במחלת רוח לטפל בפחד לטפל בפחד של ילד לטפל בפחד של ילדים לטפל בפחדים למה הילד למה הילד מפחד למה ילד מפחד לעשות מחשבה מה לעשות מוטרד מחלה נפשית מחלות נפש מחלות נפשיות מחלת נפש מחלת רוח מחשבה מחשבה טורדנית מחשבה טורדנית אצל ילדים מחשבה כפייתית מחשבות מחשבות טורדניות מחשבות כפייתיות מטופל מטופלים מטפל מטפל ב ocd מטפל ב אוסידי נפש סובל מהפרעה טורדנית פחד פחד אצל ילד פחד אצל ילדים פחד בילדים פחד של ילד פחד של ילדים פחדים פחדים אצל ילד פחדים אצל ילדים פחדים ילד פחדים ילדים פחדים של ילד פחדים של ילדים פסיכיאטר פסיכיאטריה
אושר אמיתי, שקט נפשי אמיתי, איך לא להיות מוטרד? איך לא לכעוס משום דבר? איך לא לפחד משום דבר? לא להרגיש רע להרגיש רע, לא לכעוס על הכעס, לא לסבול מהסבל, איך להיות מאושר? הטעמים של המציאות, טוב ורע כטעמים שונים, אני טרוד
אושר אמיתי, שקט נפשי אמיתי, איך לא להיות מוטרד? איך לא לכעוס משום דבר? איך לא לפחד משום דבר? לא להרגיש רע להרגיש רע, לא לכעוס על הכעס, לא לסבול מהסבל, איך להיות מאושר? הטעמים של המציאות, טוב ורע כטעמים שונים, אני טרוד
... אמיתי, שקט נפשי אמיתי, איך לא להיות מוטרד? איך לא לכעוס משום דבר? איך לא לפחד משום דבר? לא להרגיש ... לכעוס על הכעס, לא לסבול מהסבל, איך להיות מאושר? הטעמים של המציאות, טוב ורע כטעמים שונים, אני טרוד האם אפשר לחיות בלי להיות מוטרד בכלל? כל אדם חווה בחייו מצבים של טרדה, פחד, כעס וסבל, והשאלה היא איך אפשר להתמודד עם הטרדות האלו ואיך אפשר בכלל לחיות מבלי להיות מוטרד. כדי להבין זאת, חשוב קודם כל להבין למה אנחנו בכלל מוטרדים. לפי אליעד כהן, הסיבה שאנחנו מוטרדים היא כי יש לנו רצונות וציפיות שלא תמיד מתממשים כפי שהיינו רוצים. אדם מוטרד כי הוא רוצה משהו מסוים, אבל הדבר לא קורה כפי שרצה, או שיש ... ותחושה כללית של חוסר שקט נפשי. אליעד מסביר כי אילו כל מה שרצית היה מתגשם מיד, לכאורה לא היית מוטרד כלל, אך מצד שני גם לא היית חווה שום רגש, לא היית נהנה, ... אדם שכל רצונו מתגשם לא יוכל לחוש הנאה, משום שאין לו נקודת השוואה לתחושת האכזבה. למה אנחנו בכלל מוטרדים מהטרדות שלנו? לפי אליעד, הבעיה העיקרית של אנשים היא לא זה שהם מוטרדים, אלא שהם מוטרדים מהעובדה שהם מוטרדים. הם חושבים שאולי יש דרך אחרת לחיות בלי טרדות. אבל אם אדם היה רגיל שהכל תמיד הולך נגד רצונו, הוא לא היה מוטרד בכלל, כי היה מתרגל לכך. הוא סובל בגלל שהוא מכיר גם את ... דווקא משום שלפעמים הדברים מתממשים, וזה יוצר ציפייה. כאשר האדם מבין שאין מצב שבו הוא לא יהיה מוטרד כלל, ושהטרדות הן חלק בלתי נמנע מהקיום האנושי, הוא מתחיל להיות פחות מוטרד מזה שהוא מוטרד. ההכרה בכך שאין מציאות מושלמת ונטולת טרדות מובילה לתחושה של קבלה ושקט נפשי אמיתי, שבו האדם פשוט לא מתרגש יותר מדי מהטרדות שבחייו. איך להפוך את הטרדה והסבל לטעם מיוחד של החיים? ... לא טמון בניסיון להגיע למצב של שלווה מוחלטת, אלא דווקא בהבנה העמוקה שאין דבר כזה חיים ללא טרדות. השקט האמיתי הוא מצב שבו האדם לא מוטרד מעצם העובדה שהוא מוטרד. כאשר אדם מקבל את המציאות הזאת, הוא יכול באמת ליהנות ממנה, עם כל המורכבות שבה, מבלי להיות מוטרד ממה שהוא חווה באותו רגע. הנקודה החשובה ביותר היא לקבל את הטרדות כחלק טבעי מהקיום, כמו מחיר שאתה משלם על החיים עצמם. בדיוק ... - יש מחיר והמחיר הזה הוא הטרדה, הכאב, האכזבה והפחד. כשאדם משלים עם העובדה הזאת, הוא לא סובל מהטרדות שלו, אלא חי איתן בשלום. מה הסוד האמיתי של השקט הנפשי? ... חיוביים ושליליים כאחד, וללמוד ליהנות מהם בדיוק כפי שהם. ברגע שאדם לא כועס על עצמו שהוא מוטרד, לא סובל מזה שהוא סובל, ולא מפחד מזה שהוא מפחד, הוא מגיע ... אמיתי, שבו הוא יכול לחיות בשקט נפשי אמיתי ובאושר אמיתי. איך להשיג שקט נפשי אמיתי? איך לא להיות מוטרד משום דבר? איך לא לסבול מהסבל? איך להיות מאושר באמת? למה ...
דאגות, דאגנות יתר, טרדות, חוסר שקט נפשי, חוסר רוגע, דאגנות כרונית, אני לא רגוע, הפרעת אישיות חרדתית, אין לי שקט נפשי, אני כל הזמן מוטרד, חרדה מוכללת, מחשבות טורדניות, כל הזמן חושב, לא מפסיק לחשוב, איך להפסיק לחשוב? איך להירגע?
דאגות, דאגנות יתר, טרדות, חוסר שקט נפשי, חוסר רוגע, דאגנות כרונית, אני לא רגוע, הפרעת אישיות חרדתית, אין לי שקט נפשי, אני כל הזמן מוטרד, חרדה מוכללת, מחשבות טורדניות, כל הזמן חושב, לא מפסיק לחשוב, איך להפסיק לחשוב? איך להירגע?
... דאגנות יתר, טרדות, חוסר שקט נפשי, חוסר רוגע, דאגנות כרונית, אני לא רגוע, הפרעת אישיות חרדתית, אין לי שקט נפשי, אני כל הזמן מוטרד, חרדה מוכללת, מחשבות טורדניות, כל הזמן חושב, לא מפסיק לחשוב, איך להפסיק לחשוב? איך להירגע? איך להתמודד עם דאגות וחוסר שקט נפשי מתמשך? אדם הסובל מחוסר שקט נפשי, דאגות מתמידות, לחץ או חרדה, מוצא עצמו פעמים רבות מוטרד מכך שהוא מוטרד. אליעד כהן מסביר שתחושת הטרדה יכולה לנבוע ממספר רב של סיבות, כגון מצב כלכלי, מצב בריאותי, מצב משפחתי או פוליטי. אבל מעבר לסיבות האלו, קיימת תופעה עמוקה יותר: האדם מוטרד מכך שהוא אינו מצליח להפסיק להיות מוטרד. מצב כזה גורם לו להרגיש מתוסכל, משום שלמרות כל מאמציו, הוא אינו מצליח להשיג שקט נפשי אמיתי. למה אנשים מוטרדים מכך שהם מוטרדים? לפי אליעד כהן, המטרד הפנימי, כלומר, ההפרעה מכך שאתה מוטרד, נובע מרצון בסיסי לא להיות טרוד בכלל. האדם מנסה ללא הרף להשיג שלווה פנימית, רוגע ושלמות, אך ככל שהוא מתאמץ יותר להירגע, הוא חש מתוסכל יותר מכך שהוא אינו מצליח להשיג את המטרה הזאת. לדוגמה, ... מצליח מבחינה כלכלית, להשיג את כל מטרותיו בחיים, ועדיין להרגיש מוטרד וחסר מנוחה. הטרדה העיקרית שלו היא עצם העובדה שהוא ממשיך להיות מוטרד ולא מצליח להיפטר מכך. האם אפשר באמת להפסיק להיות מוטרד? המסר החשוב של אליעד כהן הוא שצריך להבין את האמת המהותית: אי אפשר באמת להפסיק להיות מוטרד לחלוטין. המציאות בנויה כך שכל בני האדם באופן טבעי חווים טרדה כלשהי. למה זה קורה? כי כל חיינו מבוססים על הרצונות שלנו, והרצון מטבעו יוצר טרדה. לדוגמה, אדם שרעב מוטרד מכך שהוא רעב ולכן אוכל, אדם שעייף מוטרד מעייפותו ולכן הולך לישון, אדם שאין לו כסף מוטרד מזה ולכן הולך לעבוד. כלומר, החיים עצמם סובבים סביב פתרון של טרדות. אליעד מדגיש כי זה המשחק של החיים: לנסות להגיע למצב של שקט נפשי על ידי פתרון של מה שמטריד אותנו. מדוע אי אפשר להגיע למצב של אפס טרדות? אליעד כהן מסביר שאם האדם יגיע למצב של אפס טרדות, הוא בעצם לא יהיה קיים. התחושות, הרגשות והחוויות שלנו מבוססות כולן על קיומם של הרצונות שלנו, ולכן אי אפשר להגיע למצב שבו כל הרצונות מסופקים לחלוטין. אם לא ... המשמעות, התכלית ואת תחושת החיים עצמה. האדם חי בזכות התחושה שהוא מוטרד. המוטרד מעוניין לפתור משהו, להגיע לאנשהו, להשיג משהו, וכך הוא מרגיש שהוא חי. האם קבלה של הטרדות תסייע לשקט הנפשי? אליעד כהן ממליץ לקבל את המציאות כפי שהיא. במילים אחרות, לא לכעוס על כך שאתה כועס, לא לפחד מכך שאתה מפחד, ולא להילחץ מעצם הלחץ. המטרה אינה לנסות להפסיק לגמרי להיות מוטרד, אלא להבין ולקבל שזהו מצב טבעי של קיום. כאשר אתה מבין שאין אפשרות להפסיק לחלוטין להיות מוטרד, אתה יכול להירגע לפחות מהמאבק הפנימי נגד הטרדות. אדם שמפסיק להיות מוטרד מכך שהוא מוטרד משיג סוג של שקט פנימי, משום שהוא מפסיק את המאבק הפנימי וחוסך מעצמו את הטרדה הנוספת של חוסר היכולת להירגע. כיצד למצוא את האיזון בין טרדות לשקט נפשי? אליעד כהן מציין כי גם אם אדם יבין לגמרי את מה שאמר, כלומר, יבין לעומק שאי אפשר שלא להיות
אלטרואיזם, טיפול בפרנויה קשה, התמודדות עם פוביות, זולתנות, ואהבת לרעך כמוך, רצון לתת, רצון לקבל, חרדה, להתקרב לבורא, מוטרד מבעיות של אחרים, טיפול בחרדות, טיפול בפוביות
אלטרואיזם, טיפול בפרנויה קשה, התמודדות עם פוביות, זולתנות, ואהבת לרעך כמוך, רצון לתת, רצון לקבל, חרדה, להתקרב לבורא, מוטרד מבעיות של אחרים, טיפול בחרדות, טיפול בפוביות
... טיפול בפרנויה קשה, התמודדות עם פוביות, זולתנות, ואהבת לרעך כמוך, רצון לתת, רצון לקבל, חרדה, להתקרב לבורא, מוטרד מבעיות של אחרים, טיפול בחרדות, טיפול בפוביות כיצד להתמודד עם מחשבות טורדניות ומפחידות? אליעד כהן מסביר כיצד להתייחס למחשבות מטרידות ואכזריות, אותן מחשבות שלא נותנות לאדם מנוח. הוא ... כך גם המחשבות האכזריות, אם תיכנע ותאמר להן יאללה, מה שאת אומרת יקרה, לא אכפת לי, תוכל להפסיק את המשחק הפנימי האינסופי של מחשבות מטרידות . הוא ממליץ להפסיק את הדיונים הפנימיים האינסופיים ... אליהן כאל רעש לא משמעותי, הן מאבדות מהכוח שלהן. כיצד אלטרואיזם ואהבת לרעך כמוך משפיעים על חרדות? אליעד כהן מתאר מצב שבו אדם שהיה מוטרד באופן תמידי ועסק רק בעצמו, החל להתמקד בבעיותיהם של ... באמצעות ארגון חסד ונתינה. בהתחלה נדמה היה לו שזה פתרון נהדר כי הוא מפסיק לחשוב על עצמו ועל בעיותיו. אך לאחר זמן, אותו אדם החל להטריד את עצמו בבעיות של אחרים - הוא חש את הבעיות שלהם ... שאליעד מתאר היא דרגת אין הבדל בין טוב לרע. זו דרגה שבה האדם מזהה שהכל אחד, שאין באמת הפרדה בין עצמי לבין הזולת. במצב זה, האדם לא מוטרד משום דבר, לא מהבעיות שלו ולא מהבעיות של אחרים, משום ... שקורה הוא טוב ואין שום בעיה. מצב זה הוא המטרה הסופית של כל תהליך ההתמודדות עם חרדות ופוביות. איך לטפל בפוביות? מה לעשות עם מחשבות מטרידות? התמודדות עם חרדה חברתית איך להגיע לחיבור פנימי ...
הפרעות שינה, בעיות שינה, נדודי שינה, סיוטי לילה, סיוטים בשינה, חרדה בלילה, פחד לילה, ביעותי לילה, אינסומניה, להירדם
... לילה, אינסומניה, להירדם ובו יתבאר העניין של בעיות שינה, הפרעות שינה וחרדות בלילה. והעניין הוא, שיש כאלו שסובלים מנדודי שינה (אינסומניה) וכיוב, והכל, זה בגלל מחשבות טורדניות כאלו ואחרות שמציקות להם. בין אם אלו מחשבות טורדניות ידועות, דהיינו, שהאדם יודע מה מטריד אותו, ובין אם אלו מחשבות טורדניות שאינן ידועות לאדם ברמת המודע שלו, אלא רק ברמת תת המודע שלו. והשאלה הנשאלת היא, כיצד יכול האדם להירגע לגמרי, ... שלא מדובר כאן על מי שלא מצליח להירדם מהר, משום שהוא לא עייף מספיק וכיוב. אלא מדובר, על מי שבאמת עייף ובאמת רוצה להירדם, אבל לא מצליח להירדם, בגלל שיש לו מחשבות טורדניות כאלו ואחרות. וכנל, בין אם מדובר על סיוטי לילה וביעותי לילה ידועים, שהאדם מבין מה מטריד אותו, ובין אם מדובר על תחושת דיכאון ומועקה כללית וכיוב, או סתם תחושה מוזרה, שלא נותנת לאדם להירדם. והעניין הוא, שמי ... רגועה, כמו תינוק (כשהוא רגוע). כי התינוק, גם הוא לא תמיד ישן בצורה רגועה. וגם תינוק, יש לו לפעמים הפרעות שינה כאלו ואחרות. אלא, שהתינוק, כאשר הוא כבר ישן, הוא לא מוטרד מבעיות פרנסה, מדאגות המחר, מטרדות היום יום וכיוב. ולא בגלל שהתינוק הוא אדם רוחני מואר וכיוב. אלא בגלל שהתינוק עוד לא חכם מספיק גדול, כדי להיות מוטרד מכל הדברים שמטרידים את האדם הבוגר. כי כאשר האדם הוא עדיין תינוק קטן, עדיין אין לו את השכל ואת ההבנה של האדם הבוגר, לדעת שהוא צריך לדאוג לעצמו, ולהיות מוטרד מכל מיני בעיות כאלו ואחרות. והתינוק ישן בלילה, בלי מחשבות טורדניות על פרנסה וכיוב. משום, שהוא עוד לא יודע על הבעיות האלו. ומשום, שהתינוק כמעט לא יודע שום דבר, שהוא יכול להיות מוטרד ממנו. וכאשר האדם מתבגר, מחויב המציאות שהוא ילמד וידע על בעיות העולם. כי בלי ללמוד ובלי להכיר את הטוב ואת הרע, בלי זה אי אפשר לשרוד בעולם ואי אפשר להתנהל בעולם. וזה שהאדם מכיר את הטרדות שיש בעולם, זה מחויב המציאות. כדי שהאדם ידע לשמור על עצמו מדברים רעים וכולי. אלא, שלכל יתרון יש גם חיסרון. והיתרון ... דיכאון ומועקה. בין אם אלו דיכאון ומועקה גלויים, ובין אם אלו דיכאון ומועקה עמוקים בתת המודע של האדם. וההבנה הזאת שהאדם מבדיל בין טוב לבין רע, יוצרת לאדם גם מחשבות טורדניות, שגורמות לכך שהאדם לא מצליח להירדם, בגלל סיוטים בשינה, פחד לילה, ביעותי לילה וכיוב. מה שיוצר אצל האדם, בעיות שינה והפרעות שינה כאלו ואחרות. ולפעמים, המשאלה היחידה של האדם, זה להצליח להירדם בלילה ולישון כמו תינוק בצורה רגועה. כי לפעמים, המחשבות הטורדניות ככ מציקות לאדם, וככ לא נותנות לאדם מנוח, עד שכל מה שהאדם רוצה, זה להצליח להירדם בקלות בלילה, ולהצליח לישון כמו תינוק, בלי סיוטי לילה כאלו ואחרים. ולפעמים האדם מוכן לתת אפילו את כל מה שיש לו, תמורת שינה רגועה בלי הפרעות שינה ומחשבות טורדניות כאלו ואחרות. וכפי שאמרנו, מי שסובל מהפרעות שינה ופחד לילה וכיוב, אין פיתרון קסם מהיר, שיכול לעזור לו להירדם בקלות בבת אחת. אבל בהחלט כן יש פיתרון, של טיפול בבעיות שינה, שיכול להביא את האדם למצב, שהוא יצליח להירדם כמו תינוק ולישון שינה רגועה ביותר, בלי שום מחשבה טורדנית כזו או אחרת. והדרך של האדם להתמודד עם הפרעות השינה שלו, היא על ידי התבוננות פנימית, אל המקום שממנו מגיעות המחשבות הטורדניות שלו, שלא היה לו אותן, כאשר הוא היה תינוק. כי כאשר האדם היה תינוק, לא היו לא את המחשבות הטורדניות האלו. ועכשיו האדם רוצה לחזור ולהצליח לישון ולהירדם כמו תינוק, בלי המחשבות הטורדניות האלו. והדבר בהחלט אפשרי, על ידי זה שהאדם מתבונן, על התהליך הנפשי שהוא עבר, החל מהרגע שהוא היה תינוק, ועד הרגע ... פיטורים מהעבודה, זה אירוע שאינו שונה מכל אירוע אחר. ואין לו יותר משמעות או חשיבות כלשהי, יותר מאשר לכל אירוע אחר. ונמצא אם כן, כי תפישת המציאות של האדם הבוגר, שהוא מוטרד מדבר כזה או אחר, היא לא מחויבת המציאות, אלא היא רק אפשרית המציאות בלבד. ופחד מפני פיטורים של האדם הבוגר, הוא פחד ... אדם בוגר או רק כמו תינוק. ועל האדם ללמוד להסתכל על הדברים, משתי נקודות מבט שונות, בו זמנית. גם כמו תינוק וגם כמו אדם בוגר. והכוונה היא, שעל האדם לקחת את המחשבה שמטרידה אותו, ולשאול את עצמו, למה אני מוטרד מהמחשבה הזאת? האם הדבר שמטריד אותי הוא באמת רע? האם אני בטוח שהוא רע, או רק מאמין שהוא רע? האם הוא רע באופן מוחלט? ואם יקרה לי הדבר הגרוע מכל, ... בה הבדל בין טוב לבין רע. ועל ידי זה שהאדם עושה השוואה אמיתית, בין תפישת המציאות שלו, לבין תפישת המציאות של תינוק, או בעל חיים אחר כלשהו, שאינו חכם מספיק כדי להיות מוטרד מבעיות העולם של האדם החכם, על ידי זה בסופו של דבר, האדם מצליח להכיל בתוכו, את שתי נקודות המבט האלו, בו זמנית. ואז, ... התינוק. וממילא, הוא מצליח לישון, אפילו טוב יותר מאשר תינוק. והכל כנל, על ידי התבוננות פנימית. שהאדם מברר עם עצמו, איך התחלתי לפחד מדבר כזה או אחר? ואיך התחלתי להיות מוטרד מדבר כזה או אחר? הרי כשהייתי תינוק, לא הייתי מוטרד מהדברים האלו, אז למה אני מוטרד מהם כיום? והאם אני באמת צריך להיות מוטרד מהם? ומי אמר שאני חושב נכון יותר מאשר תינוק? ואולי דווקא תינוקות חושבים בצורה נכונה? ומי מחליט שדבר אחד טוב, יותר ...
ניתוח נוסחה לאושר, ניתוח נוסחה לשחרור מהסבל, איך לא לסבול? איך לא להיות מוטרד? איך לא להרגיש רע? פתרון בעיות, למצוא פתרון לבעיות, איך להרגיש טוב? בודהיזם, רוחניות, מורים רוחניים, הארה רוחנית
ניתוח נוסחה לאושר, ניתוח נוסחה לשחרור מהסבל, איך לא לסבול? איך לא להיות מוטרד? איך לא להרגיש רע? פתרון בעיות, למצוא פתרון לבעיות, איך להרגיש טוב? בודהיזם, רוחניות, מורים רוחניים, הארה רוחנית
... נוסחה לאושר, ניתוח נוסחה לשחרור מהסבל, איך לא לסבול? איך לא להיות מוטרד? איך לא להרגיש רע? פתרון בעיות, למצוא פתרון לבעיות, איך להרגיש טוב? בודהיזם, רוחניות, מורים רוחניים, הארה רוחנית מהי הדרך להפסיק לסבול או להרגיש מוטרדים? אליעד כהן עוסק בשאלה המרכזית של איך ניתן להפסיק את הסבל והתחושות המטרידות, ושואל אם יש פתרון אמיתי לדאגות והסבל שלנו. אחד מהמרכיבים העיקריים בהרצאה הוא רעיון ההבנה כי סבל נובע לא מהמציאות עצמה אלא מהמחשבות שלנו עליה. אליעד מתחיל בשאלה: ... חווים נובעת מבעיה אמיתית או רק ממחשבות שמחמירות את המצב. רעיון מרכזי הוא שכאשר אין פתרון לבעיה, אין סיבה להרגיש מוטרדים . אם אין מה לעשות בנוגע למצב, מדוע לדאוג? בהמשך, אליעד מדבר על ההבדל בין דאגה לבעיה אמיתית. דאגה נוצרת כשאנחנו משערים שאין פתרון לבעיה, אך כאשר יש פתרון, תחושת ... הסבל פוחת. כל מצב, גם כזה שכולל סבל או כאב, הוא הזדמנות להבין את מהות הקבלה של המציאות כמו שהיא. איך להפסיק להרגיש מוטרדים? מהו פתרון רוחני לבעיות? כיצד להפסיק לסבול? מה המשמעות של קבלה במצבים קשים? האם כל סבל נובע מהמחשבה? מהי הדרך בה אפשר להפסיק לסבול או להרגיש מוטרדים? ההרצאה מתחילה בהבנת מושגי הבסיס של סבל, פתרון בעיות ותחושות מוטרדות. אליעד מציג את רעיון ההבנה שהסבל או הדאגות שלנו נובעות לעיתים מתוך תחושות של חוסר שליטה על המציאות. התחילה בשאלה, האם יש לך חוויה בחיים?, שבה אליעד מציע שגישה בה ... הוא שאם אין פתרון למצב מסוים, אז אין סיבה לדאגה. השאלה שהוא מציע, האם יש לך פתרון? היא חלק מהניסיון להבין אם הבעיה שמטרידה אותנו אכן ניתנת לפתרון, ואם לא, למה להרגיש מוטרדים? בהמשך, אליעד מדבר על ההבדלים בין דאגה לבעיה אמיתית. אם יש לך פתרון למצב מסוים, אז אין שום סיבה לדאגה. המהות של הדאגה נובעת מהמחשבה שהבעיה לא ניתנת לפתרון, אך כשיש פתרון, תחושת הסבל אמורה להתפוגג. הוא מסביר שבסופו של דבר, הצורך להרגיש מוטרדים קשור במידה רבה לרצון לשנות את המציאות או את מה שאנחנו לא יכולים לשנות. אליעד מציין שבמקרים רבים, המחשבה שיש פתרון מייצרת תחושת הקלה, גם אם היא לא תמיד תואמת את ... היא מה שמייצרת את הסבל. ברגע שאנחנו משחררים את הרצון לשנות את המציאות ולהתאים אותה לציפיות שלנו, אנחנו מפסיקים להרגיש מוטרדים. האם כל מצב יכול להיות פתרון? לסיום, אליעד מסכם את רעיונותיו ומדבר על האופציה של קבלה מוחלטת של המציאות. כל מצב שבו יש סבל או כאב הוא גם הזדמנות להבין מהות חדשה ... ברגע שאנחנו מקבלים את המצב כפי שהוא, לא משנה אם יש לנו פתרון, תחושת הסבל פוחתת בצורה משמעותית. כיצד להפסיק להרגיש מוטרדים? איך לפתור בעיות בחיים? מהו פתרון רוחני לבעיות? האם כל סבל נובע מהמציאות או מהמחשבה? מה המשמעות של קבלה במצבים קשים? ...
טיפול ב OCD, מחשבות טורדניות מוזרות, מחשבות לא הגיוניות, מוטרד מדברים חסרי משמעות, ממציא משמעויות מוזרות, מחשבות מוזרות, פחדים מוזרים, דמיונות מוזרים, מחשבות שווא, חושב שאני המשיח, הפרעות נפשיות
טיפול ב OCD, מחשבות טורדניות מוזרות, מחשבות לא הגיוניות, מוטרד מדברים חסרי משמעות, ממציא משמעויות מוזרות, מחשבות מוזרות, פחדים מוזרים, דמיונות מוזרים, מחשבות שווא, חושב שאני המשיח, הפרעות נפשיות
... ב OCD, מחשבות טורדניות מוזרות, מחשבות לא הגיוניות, מוטרד מדברים חסרי משמעות, ממציא משמעויות מוזרות, מחשבות מוזרות, פחדים מוזרים, ... מחשבות שווא, חושב שאני המשיח, הפרעות נפשיות מדוע אדם סובל ממחשבות מוזרות ולא הגיוניות? הסיבה המרכזית שמסביר אליעד כהן לקיומן של מחשבות מוזרות וטורדניות היא חוסר במשמעות בחיים. אנשים שסובלים ממחשבות מוזרות, כגון צורך ... האדם מנסה לייצר משמעות במקום שבו הוא לא רואה משמעות אמיתית. האם הבעיה היא בחוסר מטרות בחיים? אליעד כהן מציע לבדוק תחילה האם לאדם שסובל ממחשבות טורדניות יש מטרות משמעותיות בחיים. יש לשאול אותו: האם יש לך מטרות אמיתיות ... שידרבן אותו. מצד שני, ייתכן שהאדם יטען שיש לו מטרות ממשיות, כמו להיות עשיר או להצליח בלימודים, אך הוא לא באמת פועל להשיג אותן. במצב כזה, המחשבות הטורדניות הן תוצאה של חוסר הפעולה שלו למען המטרות החשובות באמת. מדוע אדם לא ... אינו רואה את השלמות שקיימת גם בחיים הרגילים. לפי אליעד, שלמות ומשמעות נמצאות בכל דבר, אפילו בדברים הפשוטים והיומיומיים ביותר. כיצד לטפל במחשבות טורדניות ומוזרות? הפתרון שאליעד כהן מציע הוא לעזור לאדם להבין שאין שום דבר ... חוסר המשמעות שבשגרה. כאשר האדם יבין שאין שום בעיה במטרות הפשוטות ושהחיים הרגילים הם בעלי משמעות, הוא יוכל להזדהות מחדש עם מטרות אלו, והמחשבות הטורדניות יתחילו להיעלם. האם תמיד צריך לדעת את הסיבות למחשבות טורדניות? אליעד כהן מסביר שלא תמיד חשוב להבין את הסיבות למחשבות המוזרות. הוא ... לראות את המשמעות גם בדברים הרגילים והפשוטים ביותר. איך להתמודד עם OCD? למה יש לי מחשבות מוזרות? איך למצוא משמעות בחיים? האם אפשר להיפטר ממחשבות טורדניות? מה רע בחיים רגילים? מחשבות לא הגיוניות ופחדים מוזרים ניתוח מקרה של ...
עבר / עתיד - טובים יותר - בשביל הווה טוב יותר
... שכל מה שהוא חושב על בעיות העבר או על בעיות העתיד, הוא בעצם חושב על בעיות של בני אדם אחרים לגמרי. וכמו שלא הגיוני לאדם, שהוא יהיה מוטרד, ממה שקורה לאדם אחר רחוק ממנו, כך גם לא הגיוני שהאדם יהיה מוטרד , מבעיות שקרו לאדם אחר בעבר, למרות שהוא נראה דומה לו, או מבעיות שאולי יקרו לאדם אחר בעתיד, גם אם הוא נראה מאוד דומה לו. כי כל רגע הוא עולם חדש. והאני של האדם ... ברגע הבא, הוא אני חדש לגמרי. שהוא רק נראה מאוד דומה לאדם, ולכן האדם מרגיש איתו הזדהות רגשית. וכאשר האדם דואג מבעיות המחר, הוא בעצם מוטרד מבעיות של אדם אחר. וכאשר האדם מוטרד מבעיות האתמול, גם אז הוא בעצם מוטרד מבעיות של אדם אחר. והסיבה לכך שהאדם מוטרד מבעיות שהיו לו בעבר או בעתיד, היא רק משום שהוא מנסה לפתור את הבעיה שלו כרגע ברגע ובמקום הזה, שקיימת אצלו כרגע במחשבה שלו בהווה. והכוונה היא, שהאדם לעולם, לא באמת מוטרד ממה שיקרה בעתיד קרה בעבר. אלא האדם מוטרד תמיד, רק מהמחשבות שלו כרגע בהווה, על מה שקרה ויקרה בזמן אחר. וכאשר האדם עושה איזה דבר עבור העתיד שלו, ונדמה לאדם שהוא עושה זאת בגלל שאכפת לו מהעתיד שלו. על האדם ... מכה, הוא משותק כמו עץ, זה פחות כואב לאדם וכולי. והכל הוא לפי רמת הדמיון, שהאדם חווה, בינו, לבין הדמות האחרת. ומי שרוצה לא להיות מוטרד מהעבר העתיד, הוא מוכרח להיות מסוגל להכיל בתוכו את כל הצורות כולן. וכאשר האדם מבין את המציאות, ורואה את האמת שהכל אחד ממש, אז הוא מסוגל להכיל בתוכו, את כל הצורות כולן. ואז הוא לא מוטרד משום צורה שהיא, ושום הזדהות רגשית, לא יכולה לגרום לו להרגיש רע. ואז הוא אדם חופשי באמת, לבחור בבחירה חופשית מלאה, האם הוא רוצה להגדיר רצון מוגדר, וליצור טוב ורע ...
OCD והדחקה, גורמים ל OCD מוזר, מיזופוניה, מחשבה טורדנית, מחשבה כפייתית, התמכרות לא הגיונית, אובססיה מוזרה, פחד לא הגיוני, להדחיק, התנהגות טורדנית לא הגיונית, הפרעה טורדנית כפייתית, Obsessive Compulsive Disorder, סיבות ל OCD
OCD והדחקה, גורמים ל OCD מוזר, מיזופוניה, מחשבה טורדנית, מחשבה כפייתית, התמכרות לא הגיונית, אובססיה מוזרה, פחד לא הגיוני, להדחיק, התנהגות טורדנית לא הגיונית, הפרעה טורדנית כפייתית, Obsessive Compulsive Disorder, סיבות ל OCD
... והדחקה, גורמים ל OCD מוזר, מיזופוניה, מחשבה טורדנית, מחשבה כפייתית, התמכרות לא הגיונית, אובססיה מוזרה, פחד לא הגיוני, להדחיק, התנהגות טורדנית לא הגיונית, הפרעה טורדנית כפייתית, Obsessive Compulsive Disorder, סיבות ל OCD מה גורם לאדם לפתח מחשבה טורדנית לא הגיונית? מחשבות טורדניות לא הגיוניות, פחדים לא הגיוניים, אובססיות או התמכרויות מוזרות - כל אלה יכולים להיגרם מכמה סיבות, כאשר אחת הסיבות המרכזיות ביותר היא הדחקה. כדי להבין את המנגנון הזה לעומק, נתחיל בהסבר מפורט על מהי בדיוק הדחקה ואיך היא מובילה לפיתוח של הפרעות טורדניות לא הגיוניות כמו OCD, מיזופוניה או כל אובססיה אחרת. מהי הדחקה וכיצד היא יוצרת הפרעות טורדניות? הדחקה היא מצב שבו אדם מוטרד מבעיה אמיתית והגיונית, אך במקום להתמודד איתה באופן ישיר, הוא מתעלם או מדחיק אותה אל התת - מודע. ... להעסיק את עצמו. המוח, שמנסה להגן על האדם מפני מצוקה נפשית גדולה יותר, יוצר בעיה מלאכותית קטנה ושולית, והופך אותה למוקד תשומת הלב העיקרי. כך, האדם מוצא את עצמו מוטרד בצורה קיצונית ממשהו שנראה חסר משמעות לחלוטין. איך ההדחקה מתבטאת במיזופוניה? דוגמה מוחשית לתהליך ... הפשוט הוא שהבעיה הקטנה, למשל מיזופוניה, אובססיה לניקיון או פחד לא הגיוני אחר, היא בעיה הרבה יותר נוחה להתעסקות עבור המוח מאשר הבעיות הגדולות. אם האדם לא היה מוטרד מהרעש, הוא היה צריך להתמודד ישירות עם הקשיים והבעיות האמיתיות שלו - תחושת הבדידות, שאלת משמעות ... אותה בצורה מוגזמת, כדי להסיח את הדעת מהבעיות הגדולות והכואבות יותר. כיצד מנגנון ההדחקה יוצר אובססיות מוזרות אחרות? אותו עיקרון עובד גם במקרים נוספים של הפרעה טורדנית כפייתית (OCD). למשל, אדם שיש לו אובססיה לשטיפת ידיים, לניקיון קיצוני בבית, לבדיקה חוזרת של ... ונשנות, רק כדי להסיח את דעתו מהתחושה העמוקה של חוסר תכלית. מה הסכנה בהפסקת ההתעסקות עם האובססיה הקטנה? כאן מגיעה נקודה חשובה מאוד: אם אדם רוצה להשתחרר מהמחשבות הטורדניות או מהאובססיות המוזרות הללו, הוא חייב להבין שאם הוא רק יפסיק להיות מוטרד מאותה בעיה קטנה ושולית, הבעיות האמיתיות והקשות יותר יצופו מחדש. המוח כבר לא יעסוק ברעש הנשימה או ... ורצינית, המוח שלו לא יצטרך להמציא יותר בעיות קטנות וחסרות משמעות. במצב כזה, אין יותר צורך במנגנוני הגנה כמו מיזופוניה, OCD מוזר, התמכרויות לא הגיוניות, פחדים טורדניים וכדומה. לכן, הדרך האמיתית לטיפול ב - OCD ובהפרעות טורדניות אחרות היא פשוטה: יש להפסיק להדחיק ולהתחיל להתמודד עם הבעיות האמיתיות. מהי מיזופוניה? איך נוצרת מחשבה טורדנית לא הגיונית? מה הקשר בין הדחקה ל - OCD? איך להתמודד עם פחד לא הגיוני? סיבות להפרעה טורדנית כפייתית למה רעש לעיסה מפריע לי? מה לעשות כשיש אובססיה מוזרה? שלום חברים, הפעם נדבר על איך יכולה להיווצר אצל אדם מחשבה טורדנית לא הגיונית, פחד לא הגיוני, אובססיה לא הגיונית, התמכרות לא הגיונית או הפרעה טורדנית לא הגיונית כמו OCD. יש לכך סיבות רבות, ואחת מהן היא הדחקה. מהי הדחקה? הדחקה היא מצב שבו אדם מוטרד ממשהו הגיוני, אך משום שהוא מדחיק את זה, נוצרים אצלו פחדים או מחשבות טורדניות לא הגיוניות. ניקח לדוגמה אדם שיש לו בעיות כלכליות, לא יודע מה המשמעות של חייו, מרגיש בדידות ... כך נוצרת רגישות קיצונית לרעשים, והוא סובל מאוד מהעניין הזה. אך חשוב להבין משהו - אם לא הייתה לו את הבעיה הזאת, הוא היה סובל עוד יותר. מדוע? משום שאם הוא לא היה מוטרד מהרעש, הוא היה נאלץ להתמודד עם הבעיות הגדולות יותר שמודחקות אצלו, כמו בדידות או בעיות קיומיות. לכן, המוח שלו מעדיף להתמקד במשהו שולי, כמו רעש של לעיסה, ולהפוך אותו למפלצת שמעסיקה אותו כל הזמן. זה קורה בכל סוגי ה - OCD אותו הדבר נכון גם לגבי הפרעות טורדניות כפייתיות אחרות. יש אנשים שיש להם אובססיה לגבי ניקיון, שטיפת ידיים, סדר מסוים בבית או כל דבר ... כל סוג של אובססיה מוזרה, ואתה רוצה להיפטר ממנה, עליך לקחת בחשבון דבר חשוב - כאשר תסיר את הבעיה הלא הגיונית, הבעיות האמיתיות עלולות לצוץ. כלומר, אם תפסיק להיות מוטרד מהרעש, פתאום יצוצו הבעיות שבאמת מטרידות אותך עמוק בפנים. איך מטפלים בזה? הדרך הפרקטית להתמודד עם הבעיה היא לטפל תחילה בבעיות הגדולות והאמיתיות שלך. ברגע שתטפל בהן, המוח לא יצטרך לייצר עבורך מנגנוני בריחה כמו מיזופוניה, OCD או כל הפרעה טורדנית אחרת. תחשבו על זה. ואם אתם רוצים מידע נוסף, תוכלו להיכנס לאתר ולחפש OCD לא הגיוני, פחד לא ...
מחשבה טורדנית לא הגיונית, OCD לא הגיוני, מחשבה על מחשבה טורדנית, גורמים למחשבה טורדנית, סיבות לטורדנות מחשבתית, מחשבה טורדנית על מחשבה טורדנית, למה אני חושב מחשבה טורדנית? איך להפסיק מחשבה טורדנית? איך לטפל במחשבה טורדנית?
מחשבה טורדנית לא הגיונית, OCD לא הגיוני, מחשבה על מחשבה טורדנית, גורמים למחשבה טורדנית, סיבות לטורדנות מחשבתית, מחשבה טורדנית על מחשבה טורדנית, למה אני חושב מחשבה טורדנית? איך להפסיק מחשבה טורדנית? איך לטפל במחשבה טורדנית?
... טורדנית לא הגיונית, OCD לא הגיוני, מחשבה על מחשבה טורדנית, גורמים למחשבה טורדנית, סיבות לטורדנות מחשבתית, מחשבה טורדנית על מחשבה טורדנית, למה אני חושב מחשבה טורדנית? איך להפסיק מחשבה טורדנית? איך לטפל במחשבה טורדנית? למה המוח מייצר מחשבות טורדניות לא הגיוניות? לפעמים אדם חושב מחשבה שמטרידה אותו, אך המחשבה עצמה הגיונית, ולכן הוא מבין מדוע הוא מוטרד ואינו מייחס לכך בעיה מיוחדת. לעומת זאת, במקרים רבים קיימות מחשבות מטרידות שהאדם חושב שהן אינן הגיוניות כלל, או שרובן לא הגיוניות, ובכל זאת הוא לא מצליח ... מהן, למרות שהוא יודע שאין בהן היגיון. במקרה כזה, השאלה המתבקשת היא למה המוח מייצר בכלל מחשבה טורדנית, ואיך זה קורה שהאדם חושב מחשבה שהוא עצמו יודע שהיא אינה הגיונית, ובכל זאת לא מסוגל להפסיק. מה גורם לאדם להמשיך לחשוב מחשבה טורדנית לא הגיונית? קיימות סיבות רבות להופעת מחשבות טורדניות, אך סיבה מרכזית נוספת שאליעד מציג כאן היא שלפעמים, המחשבה הטורדנית עצמה אינה הבעיה האמיתית, אלא רק סימפטום לבעיה אחרת עמוקה יותר, שקשורה באופן שבו האדם מתייחס למחשבות שלו. מה זאת אומרת? לדוגמה, אדם מוטרד מהשאלה האם נעלתי את הדלת או לא?. המחשבה הזו מטרידה אותו לאורך היום, ובכל פעם הוא חוזר ושואל את עצמו את אותה שאלה, גם אם הוא כבר וידא בפועל שנעל את הדלת. לכאורה זה נראה לא הגיוני, כי אם הוא בדק ונעל, מדוע המחשבה עדיין טורדת אותו? האם המחשבה הטורדנית באמת נגרמת בגלל הספק עצמו? לעיתים קרובות, לא מדובר באמת בשאלה אם הדלת נעולה או לא נעולה. בפועל, ייתכן מאוד שהאדם מוטרד ממחשבה עמוקה יותר שמסתתרת מאחורי השאלה הזו. למשל, הוא חושב לעצמו: האם אני יכול לסמוך על הזיכרון שלי או לא?. כלומר, הוא לא באמת מוטרד מהדלת אלא מחוסר הוודאות שלו לגבי הזיכרון של עצמו. ייתכן גם שהוא מוטרד מהמחשבה שאולי הוא מאבד את השפיות, כי מבחינתו אדם שלא בטוח אם הוא נעל דלת שנעל בפועל, אולי הוא לא נורמלי או משהו לא בסדר איתו. החשש הזה גורם לו להמשיך לחשוב את המחשבה הטורדנית. איך מחשבות על המחשבה הטורדנית מחזקות אותה? כאשר אדם חושב מחשבה טורדנית, הוא כמעט תמיד חושב עליה מחשבות נוספות, כגון האם אני שפוי?, האם אני יכול ... שלי?, אולי יש לי בעיה רצינית?. מחשבות אלו מייצרות אצל האדם חרדה נוספת, ובכך מחזקות את המחשבה הטורדנית הראשונה. ככל שהאדם מנסה להיאבק במחשבה הטורדנית או להבין למה היא לא הגיונית, הוא ממשיך להזין אותה באנרגיה נוספת ומגביר אותה. דוגמה מפורטת למחשבה טורדנית על נעילת דלת לדוגמה, אדם מתמודד בכל בוקר עם המחשבה נעלתי את הדלת או לא?. הוא ...
מחשבות טורדניות - מה לעשות?
מחשבות טורדניות - מה לעשות?
... טורדניות - מה לעשות? מה זה מחשבות טורדניות ואיך הן פוגעות באיכות החיים? מחשבות טורדניות הן מחשבות חוזרות ונשנות שמטרידות ומציקות לאדם, מפריעות לו ומונעות ממנו מנוח ושלווה. אליעד כהן מתאר מצב שבו האדם מרגיש לכוד במחשבה מסוימת, שאינה נותנת לו מנוחה כלל. מחשבה זו ... עד כדי השמדה של איכות החיים שלו. מדוע הפתרון האמיתי למחשבות טורדניות נמצא בשאלת השאלות? אליעד כהן מסביר שכדי להיפטר ממחשבה טורדנית, האדם חייב תחילה להבין לעומק את הסיבה לכך שהמחשבה הזו מטרידה אותו. הוא מדגיש כי הפתרון אינו רק בהכרת הסימפטומים (כגון לחץ, חרדה, מתח, חוסר שקט נפשי), אלא בירידה לשורש הבעיה - מדוע דווקא המחשבה המסוימת הזו ... בצורה אמיתית ויסודית. השלב הראשון הוא לזהות מהי בדיוק המחשבה המטרידה. לאחר מכן, לשאול מדוע היא מטרידה. התשובה הראשונית עשויה להיות אסוציאציה או פחד ראשוני. אליעד מדגיש שזה לא מספיק. האדם חייב להמשיך ולשאול למה - למה האסוציאציה הזו מפחידה אותי, למה ... לעומקה, מתגלה כי הפחד אינו אמיתי, ואין סיבה אמיתית להמשיך להיות מוטרד מהמחשבה. מדוע מחשבות טורדניות קשורות לפחד שיהיה לאדם רע? אליעד כהן מסביר כי כל מחשבה טורדנית מקורה בפחד שהאדם חש שיהיה לו רע. האדם מחלק את העולם לטוב ולרע, ובתוך החלוקה הזו הוא מפחד מאוד שיהיה לו רע. מחשבות טורדניות הן ביטוי ישיר של פחד זה. לכן הפתרון הוא להעמיק ולחקור את השורש של הפחד - למה האדם מפחד מהרע, האם באמת הדבר שהוא חושש ממנו הוא רע, או שמא הדבר ... נורא כפי שהוא מדמיין. אילו אפשרויות יש לאדם להתמודד עם מחשבות טורדניות? אליעד כהן מציין שתי דרכים להתמודדות אפקטיבית עם מחשבות טורדניות, ומדגיש כי חשוב ללכת עד הסוף בכל אחת מהן, אחרת המחשבות לא ייעלמו: אפשרות אחת היא להילחם במחשבה עד הסוף. האדם מחליט באופן נחוש לחקור ולערער את ... המחשבה עד לעקירתה המלאה, באמצעות בירור האמת העמוקה של למה הדבר מטריד אותי, והאם באמת הדבר רע או טוב. הוא משווה את המחשבה הטורדנית לעץ שיש לחפור עמוק כדי לעקור אותו לחלוטין משורשו. האפשרות השנייה היא להתייאש באופן מוחלט. האדם מוותר לגמרי על המאבק, מקבל את העובדה שיש לו מחשבה טורדנית, ומסכים לחיות איתה בשלום, מתוך השלמה מלאה וכנה. גם בדרך זו, לפי אליעד, המחשבה תיעלם לחלוטין. הבעיה מתחילה כאשר האדם נמצא בין לבין - לא מחליט ... עד הסוף ולא מתייאש לחלוטין. חוסר ההחלטה הוא שמנציח את המחשבה הטורדנית ומאפשר לה להמשיך להטריד. כיצד מתבצע תהליך העקירה של מחשבה טורדנית מן השורש? אליעד ממליץ על חקירה אינטנסיבית ויסודית, הדומה לעקירת עץ מהשורש. האדם צריך לשאול שוב ושוב מהי הסיבה שהדבר מטריד אותו, עד שהוא מגיע לשורש העמוק ביותר של הבעיה. הוא לא יכול להסתפק בתשובות שטחיות (כי זה מזכיר לי משהו אחר), אלא עליו להמשיך לשאול ולבדוק כל מחשבה באופן יסודי, תוך בחינת אמיתות הפחד שלו. לדוגמה, אם האדם מוטרד ממחשבה מסוימת, עליו לשאול את עצמו: מה בדיוק מטריד אותי במחשבה הזו? למה זה מטריד אותי כשאני חושב על כך? האם הדבר הזה באמת רע? מי אמר שזה רע? אולי זה בכלל טוב? מי אמר שאני חייב לרצות דבר מסוים או לפחד מדבר מסוים? רק לאחר חקירה מדויקת כזו, האדם יוכל לעקור לחלוטין את המחשבה הטורדנית, ולהגיע לשלווה פנימית אמיתית. סיכום ההסבר של אליעד כהן על מחשבות טורדניות אליעד כהן מסכם ומדגיש כי המפתח האמיתי לפתרון מחשבות טורדניות הוא ללכת עד הסוף עם ההחלטה שהתקבלה: או לחקור ולהבין לעומק את השורש של המחשבה, או להתייאש באופן מוחלט ולקבל את המחשבה בלב שלם. אם האדם בוחר באחת משתי דרכים אלה והולך איתה עד הסוף - המחשבות הטורדניות נעלמות לתמיד. איך נפטרים ממחשבות טורדניות? למה מחשבות
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על טיפול בחרדות אצל ילדים, איך לטפל בפחד של ילד? איך להתמודד עם ילד שמפחד? הילד בחרדה מה לעשות, מחשבה טורדנית אצל ילדים, בעיות נפשיות של ילדים, התמודדות עם ילדים חרדתיים, למה הילד מפחד? הדרכת הורים
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: מוטרד, איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם עצבות? כעס ועצבים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם בדידות? דיכאון? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם אכזבות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: מוטרד, איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך ליצור אהבה? איך לחנך ילדים? איך לשפר את הזיכרון? איך להיות מאושר ושמח? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך למצוא זוגיות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לעשות יותר כסף? איך לשנות תכונות אופי? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להצליח בזוגיות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לשתול מחשבות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לנהל את הזמן? איך להאמין בעצמך? איך לפרש חלומות? איך להעריך את עצמך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לא להישחק בעבודה? איך לקבל החלטות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להצליח בראיון עבודה? איך להתמודד עם גירושין? איך להיגמל מהימורים? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: אולי אנחנו במטריקס? האם הכל אפשרי? מה יש מעבר לזמן ולמקום? מי ברא את אלוהים? למה יש רע וסבל בעולם? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? איך להנות בחיים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם באמת הכל לטובה? איך להיות הכי חכם בעולם? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש בחירה חופשית? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצר העולם? האם לדומם יש תודעה? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? למה העולם קיים? בשביל מה לחיות? האם יש אמת מוחלטת? למה יש רע בעולם? האם יש משמעות לחיים? מה המשמעות של החיים? איך נוצר העולם? האם אפשר לדעת הכל? למה לא להתאבד? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש או אין אלוהים? האם המציאות היא טובה או רעה? איך להיות מאושר ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי מומלץ, אימון אישי קשב וריכוז, אימון אישי לירידה במשקל בנושאי מוטרד - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.5149 שניות - עכשיו 19_07_2025 השעה 00:50:57 - wesi1