אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה מה המטרות שלי? ✔קבלת החלטות, איך לזהות את המטרות בתהליך קבלת החלטה? איך לדעת מה אני רוצה? איך לדעת מה המטרות שלי? איך להחליט נכון? איך לדעת מה...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
קבלת החלטות, איך לזהות את המטרות בתהליך קבלת החלטה? איך לדעת מה אני רוצה? איך לדעת מה המטרות שלי? איך להחליט נכון? איך לדעת מה להחליט? אולי אני לא אחליט כלום? איך לזהות רצונות בקבלת החלטה? תהליך קבלת החלטות
מדוע קשה להחליט בין שתי אפשרויות?

אנשים רבים מוצאים עצמם מתלבטים בין שתי אפשרויות או יותר, כיוון שאינם בטוחים מה באמת חשוב להם ומהן המטרות האמיתיות שלהם. בין אם מדובר בהחלטה פשוטה כמו מה ללבוש, ובין אם מדובר בהחלטות מורכבות כמו בחירת מקום עבודה או התלבטות מוסרית כמו האם לספר או לא לספר משהו, קיימת תמיד מטרה סמויה או גלויה שהאדם רוצה להשיג, אך לפעמים הוא מתקשה לזהותה בבירור.

מהו תהליך נכון של קבלת החלטות?

על מנת לקבל החלטה טובה ומדויקת ככל האפשר, אליעד כהן מציג תהליך פשוט וברור בן ארבעה שלבים:
  • זיהוי האפשרויות - להבין באופן יסודי את כל האפשרויות שקיימות.
  • זיהוי המטרות - מה בדיוק האדם רוצה להשיג או ממה הוא רוצה להימנע.
  • הערכת ההשפעה - כיצד כל אפשרות תשפיע על המטרות שהוגדרו.
  • בחירת האפשרות - לבחור את האפשרות שתמלא בצורה המקסימלית את המטרות שהוגדרו.
איך שאלת "אולי לא אעשה כלום" עוזרת לחשוף מטרות אמיתיות?

אחת הדרכים החשובות שמציע אליעד כהן היא להוסיף תמיד עוד אפשרות אחת נוספת, שהיא "לא לעשות כלום". כאשר אדם מוסיף את האפשרות הזאת, מוחו מגיב במהירות ומעלה מיד את הסיבות והנימוקים מדוע לא טוב לו להישאר פסיבי. הסיבות הללו חושפות בצורה מיידית וישירה את המטרות האמיתיות של האדם ואת מה שחשוב לו באמת.

דוגמה להמחשה: איזו מתנה לקנות ליום הולדת?

כאשר אדם מתלבט האם לקנות לחבר שלו מתנה מסוג A או מתנה מסוג B, מומלץ לו לשאול את עצמו: "ואולי לא אקנה לו שום דבר?" המחשבה הראשונה שתעלה לרוב תהיה: "אם לא אקנה לו כלום, הוא ייפגע". כך מתברר שאחת המטרות המרכזיות היא להימנע מפגיעה רגשית באותו חבר. בשלב הבא, ניתן להשוות איזו מתנה תפגע פחות או תשמח יותר.

כיצד השיטה עוזרת בהחלטות קטנות כמו איזו חולצה ללבוש?

אליעד כהן מביא דוגמה נוספת שבה אדם מתלבט איזו חולצה ללבוש בבוקר. אם הוא שואל: "ואולי לא אלבש שום חולצה?", מיד עולה מחשבה כגון "יהיה לי קר". באופן זה מתבהרת המטרה האמיתית - לא לסבול מקור. בנוסף, יכולים לעלות גם שיקולים נוספים כמו "רוצה שיאהבו אותי יותר". כך ניתן לבדוק איזו חולצה מתאימה יותר למטרות אלו.

איך השיטה מתאימה להחלטות גדולות יותר כמו בחירת עבודה?

במקרה של התלבטות לגבי מקום עבודה, ניתן לשאול "ואולי לא אעבוד כלל?". אז תגובת המוח עשויה להיות: "לא יהיה לך כסף" או "יהיה לך משעמם". מכאן ניתן להבין שהמטרות המרכזיות הן השגת כסף והימנעות משעמום. בשלב הבא, האדם יכול להשוות בין האפשרויות הקיימות, ולראות איזו עבודה נותנת יותר כסף או עניין, או איזו עבודה מאזנת בין שתי המטרות האלו באופן מיטבי.

מדוע חשוב לזהות מטרות גם בהחלטות יומיומיות כמו מתי לקום בבוקר?

גם בדברים קטנים כמו השעה שבה קמים בבוקר, ניתן להשתמש בשיטה. לדוגמה, אדם יכול לשאול את עצמו "ואולי לא אקום בכלל?" ואז עולה מיד התגובה: "אבל אז אאחר לעבודה". כאן מתבהרת המטרה הברורה של הגעה בזמן לעבודה, וכך קל יותר להחליט באיזו שעה לקום.

מה היתרון העיקרי של שיטת "אולי לא לעשות כלום"?

היתרון המרכזי בשיטה של אליעד הוא שהיא עוזרת לאדם לזהות במהירות את המטרות האמיתיות שלו, על ידי פסילת האפשרויות כולן בבת אחת. כאשר האדם שואל את עצמו "למה לא להישאר בלי שום פעולה", הוא מגלה במהירות מהן הסיבות האמיתיות שמניעות אותו לפעולה. בשלב הבא קל יותר להשוות בין האפשרויות ולבחור את האופציה שתענה על המטרות בצורה הטובה ביותר, או להבין שהאפשרויות כמעט שוות בערכן ולהירגע מהלחץ שמלווה את קבלת ההחלטה.

גישה זו מסייעת לא רק בקבלת החלטות, אלא גם בשמירת שלווה נפשית ובהרגשה של שלמות עם ההחלטה שנלקחה, כיוון שההחלטה נעשתה באופן מודע וברור יותר לגבי מה שחשוב באמת לאדם.
מדוע אדם מוצא את עצמו מתלבט בין שתי אפשרויות?

לעתים אדם ניצב מול דילמה ואינו יודע אם לבחור באפשרות אחת או באחרת. זה יכול להיות קשור לשאלה האם לספר או לא לספר משהו, האם לפעול בדרך מסוימת או אחרת, האם לבגוד או לא, או כל התלבטות אחרת. הרצון הוא לקבל החלטה נכונה שתביא סיפוק ותאפשר לאדם לחוש שלם עם בחירתו.

כיצד מזהים את האפשרויות והמטרות?

כאשר חושבים על קבלת החלטה, קיימים כמה שלבים עיקריים:

1. לזהות את כל האפשרויות העומדות לרשותך. לפעמים האדם מתלבט בין שתי אפשרויות, אך ייתכן שיש אפשרויות נוספות שטרם שקל.

2. לזהות את המטרות שלך. מה באמת חשוב לך להשיג או להימנע ממנו?

3. לבדוק כיצד כל אפשרות תשפיע על המטרות שהגדרת.

4. לבחור את האפשרות שמגשימה בצורה המרבית את המטרות שלך.

איך שאלה פשוטה יכולה לעזור לחשוף את המטרות?

אחת ההצעות המעשיות בתהליך קבלת החלטות היא לשאול את עצמך: "אולי לא אעשה כלום?" כלומר, במקום להתלבט בין אפשרות A ל - B, אפשר להוסיף אפשרות שלישית: "לא לעשות דבר." ברגע ששואלים "אולי לא אעשה כלום?" המוח בדרך כלל ממהר להתנגד ולומר: "אבל אם לא אעשה כלום, יקרה כך וכך, " וכך מתבררות הסיבות והמטרות האמיתיות מאחורי הפעולה.

כיצד הדוגמה של מתנה ליום הולדת ממחישה זאת?

נניח שאתה מתלבט מה לקנות לחבר ליום הולדת: אפשרות A או אפשרות B. אם תשאל את עצמך, "אולי לא אקנה לו כלום?" המחשבה ש"אם לא אקנה כלום, הוא ייפגע" תצוץ מיד, וכך תגלה שאחת המטרות שלך היא לא לפגוע בו. לאחר שזיהית זאת, תוכל לבדוק באיזו אפשרות - A או B - הוא פחות ייפגע או יותר ישמח.

איך השאלה 'אולי לא אלבש חולצה' מסייעת בבחירת הבגד?

אדם שמתלבט איזו חולצה ללבוש יכול לשאול, "אולי לא אלבש כלום?" אם המוח מגיב "אז יהיה לך קר, " הרי שהמטרה היא לא לסבול מקור. עכשיו ניתן להשוות איזו חולצה מגשימה טוב יותר את הרצון הזה. בהמשך המחשבה תוכל לגלות מטרות נוספות, לדוגמה "שיאהבו אותי יותר, " ותבדוק איזו חולצה מתאימה לכך.

כיצד הדבר עובד בהחלטות גדולות כמו בחירת מקום עבודה?

כשאדם מתלבט היכן לעבוד, הוא עשוי לשאול את עצמו, "אולי לא אעבוד כלל?" אם המוח מגיב אוטומטית "אבל אז לא יהיה לך כסף, " הרי המטרה המרכזית בעבודה היא להרוויח כסף. לפעמים יצוץ גם נימוק נוסף, כגון "זה ישעמם אותי אם לא אעבוד, " וכך מגלים שהמטרה היא לא רק להרוויח כסף, אלא גם להימנע משעמום. בשלב הבא משווים בין מקומות העבודה השונים ובודקים היכן יש יותר סיכוי לממש את שתי המטרות.

מדוע חשוב לזהות מטרות גם בדברים קטנים, כמו שעת הקימה בבוקר?

אם אתה מתלבט באיזו שעה לקום, נסה לשאול "אולי לא אקום בכלל?" ואז תעלה הטענה ש"אז אאחר לעבודה." כך ברור שהמטרה היא לא לאחר, וניתן לבחון באיזו שעה לקום כדי לא לפספס את העבודה.

מהי התועלת הסופית של הגישה הזו?

הגישה של הוספת האפשרות "לא לעשות כלום" מבהירה לאדם מהן המטרות האמיתיות שלו. באופן טבעי, כאשר פוסלים את כל האפשרויות בבת אחת, המוח מבליט את הסיבות שבגללן בכל זאת רוצים לפעול בדרך כלשהי. לאחר מכן קל יותר לשקול ולהשוות בין האפשרויות השונות. בסופו של דבר, או שמגיעים למסקנה שאפשרות אחת עדיפה על השאר, או שמתברר שכל האפשרויות כמעט שוות בערכן, ואז גם כן ניתן לקבל החלטה רגועה יותר.
פתרון איך לזהות מטרות אישיות אהבה כיצד לקבל החלטות מודעות להישאר מתנות מטרות קבלת החלטה איך מרוויחים כסף התלבטות מוסרית אולי אני אולי אני לא אחליט כלום איך לדעת איך לדעת מה איך לדעת מה אני איך לדעת מה אני רוצה איך לדעת מה המטרות שלי איך לדעת מה להחליט איך להחליט איך להחליט נכון איך לזהות איך לזהות את איך לזהות את המטרות בתהליך קבלת החלטה איך לזהות רצונות איך לזהות רצונות בקבלת החלטה אני לא אחליט כלום בתהליך קבלת החלטות החלטה החלטות החלטיות כיצד להחליט כלום לא אחליט כלום לדעת לדעת מה אני לדעת מה אני רוצה לדעת מה המטרות שלי לדעת מה להחליט להחליט להחליט נכון לזהות לזהות את המטרות בתהליך קבלת החלטה לזהות רצונות לזהות רצונות בקבלת החלטה לקבל החלטה לקבל החלטות מה אני מה אני רוצה מה המטרות שלי מה להחליט מטרות מטרות בתהליך קבלת החלטה קבלת החלטה קבלת החלטות רוצה רצון רצונות תהליך תהליך קבלת החלטה תהליך קבלת החלטות תהליכים תכלית
חשיבה איטית, חשיבה מהירה, חשיבה אנליטית, פיתוח יכולת חשיבה, חושב לאט, לחשוב מהר, סדר במחשבות, כישורי חשיבה, הפרעות קשב וריכוז, חשיבה מסודרת, חשיבה מובנית
חשיבה איטית, חשיבה מהירה, חשיבה אנליטית, פיתוח יכולת חשיבה, חושב לאט, לחשוב מהר, סדר במחשבות, כישורי חשיבה, הפרעות קשב וריכוז, חשיבה מסודרת, חשיבה מובנית
... שלא חייבים להיות מסודרים בכל תחומי החיים, אלא רק בתחומים החשובים באמת. לדוגמה, אפשר להיות מבולגן לחלוטין בעניינים לא משמעותיים כמו סדר הנעליים, אך בנושאים מהותיים כמו מה חשוב לי בחיים, מה המטרות שלי, מה עושה לי טוב ומה לא - שם ... תהיה שיהיה לך את הכל שגם תדע להיות מסודר ושגם תדע להיות לא מסודר, שגם תדע לחשוב מהר וגם תחשוב לאט. עכשיו תקשיב מה זה אומר פרקטית? כשאתה קם בבוקר אתה צריך לשבת עם עצמך ולהגיד מה אני רוצה, מה המטרות שלי, מה הכי חשוב לי, מה פחות חשוב ...
איך להתכונן לפגישה? מה נכון לומר בפגישה? איך להכין פרזנטציה? איך להתכונן לראיון? מה לומר בראיון? מה לומר בשיחת משא ומתן? איך לנהל משא ומתן? איך לתכנן שיחת מכירה? איך לנהל שיחה עם הבוס? מיומנויות תקשורת בין אישית
איך להתכונן לפגישה? מה נכון לומר בפגישה? איך להכין פרזנטציה? איך להתכונן לראיון? מה לומר בראיון? מה לומר בשיחת משא ומתן? איך לנהל משא ומתן? איך לתכנן שיחת מכירה? איך לנהל שיחה עם הבוס? מיומנויות תקשורת בין אישית
... לתת, איך לשכנע או איך להציג את הדברים. לפי אליעד כהן, זוהי דרך לא נכונה ואף עקומה להתכונן לפגישה או למשא ומתן. במקום זאת, אליעד ממליץ תחילה לשאול את עצמנו: מה המטרות שלי מהפגישה הזאת?. המטרה יכולה להיות מגוונת: לסגור ... אני אגיד לו ככה או אגיד לו ככה וכמובן שלתכנן מה אתה הולך להגיד בפגישה זאת הדרך העקומה. מה שאתה אמור לעשות ברגע שאתה ניגש נגיד לפגישה למשא ומתן זה לשאול את עצמך מה המטרות שלי קודם כל מהפגישה, מה המטרות תרשום מטרה ראשונה ... אני אגיד ככה יגידו ככה אגיד ככה. אבל הרעיון הוא שהתשובה לשאלה מה אני הולך להגיד בפגישה היא אמורה לבוא לא מתוך בא נחשוב מה אני הולך להגיד בפגישה אלא מתוך בא נראה מה המטרות שלי איך אני הולך להגיע אליהם ומזה אני אגזור מה אני ...
שעמום, נוסחה להתמודדות עם שעמום, מה גורם לשעמום? איך להתמודד עם שעמום? מה לעשות כשמשעמם? איך יוצאים משעמום? למה משעמם לי? טיפול בשעמום, איך למצוא עניין בדברים? הפגת שעמום, איך להפיג שעמום?
שעמום, נוסחה להתמודדות עם שעמום, מה גורם לשעמום? איך להתמודד עם שעמום? מה לעשות כשמשעמם? איך יוצאים משעמום? למה משעמם לי? טיפול בשעמום, איך למצוא עניין בדברים? הפגת שעמום, איך להפיג שעמום?
... במשהו משהו קטן. את הבנת מה הבנת? ש: שבשביל שלא יהיה משעמם אני צריכה לחפש מה המטרות שלי לנסות להשיג אותן. אליעד: להמציא מטרות? ש: לא לראות את המטרות שאני צריכה לעשות אותן. אליעד: נכון איזה מטרות? ... עצמך כל רצון אני רוצה להיות יותר משהו משהו לא משנה מה, אז השאלה הראשונה מה המטרות שלי שאלה שנייה? ש: לנסות להשיג אותן. אליעד: האם ומה אני יכולה לעשות כדי לקדם את המטרות שלי ברגע שיש לך את זה אין ...
דימוי עצמי / ביישנות / ביטחון עצמי
דימוי עצמי / ביישנות / ביטחון עצמי
... לאמת כל התחומים בחיים שלו, לשאול את עצמו בכל נושא ודבר, האם אני אמיתי עם עצמי, לשים לב, אולי האדם משקר את עצמו. שישאל האדם את עצמו האם אני כנה עם עצמי, האם אני יודע באמת מה אני בכלל רוצה? מה המטרות שלי בחיים , האם אני הולך לפי המטרות שלי? ...
החלטות ואינטרסים, איך אינטרסים משפיעים על החלטות? איך מישהו מחליט החלטה? איך המוח מקבל החלטה? איך פוליטיקאים מקבלים החלטות? ניגוד אינטרסים בקבלת החלטה, איך עובד ציבור מקבל החלטה? מהם שיקולים זרים בקבלת החלטה? גילוי נאות
החלטות ואינטרסים, איך אינטרסים משפיעים על החלטות? איך מישהו מחליט החלטה? איך המוח מקבל החלטה? איך פוליטיקאים מקבלים החלטות? ניגוד אינטרסים בקבלת החלטה, איך עובד ציבור מקבל החלטה? מהם שיקולים זרים בקבלת החלטה? גילוי נאות
... ראש ממשלה ששוקל חקיקה חדשה יבחן אם לאשר את החוק, לדחות אותו, לבצע שינויים או להעבירו לדיון נוסף. שלב שני: קביעת סדרי עדיפויות לאחר שאדם מזהה את כל האפשרויות העומדות בפניו, הוא שואל את עצמו: מה המטרות שלי? מה חשוב לי? כל אדם מחזיק רשימת מטרות וסדרי עדיפויות שחשובים לו באופן אישי, לדוגמה: פקידה בבנק עשויה לשקול את יציבות מקום עבודתה, דעתו של המנהל עליה, ...
סדר בחיים, לא יודע מה לעשות בחיים, מטרות ויעדים, התחלה חדשה, להתחיל מחדש, התחלות חדשות, התחדשות
... שהוא לא זוכר מה בדיוק הוא רוצה מעצמו. אבל כאשר המציאות פתאום מתחילה לא להתאים למה שהאדם רוצה, אז האדם מתחיל להרגיש רע, ואז הוא מתחיל לשאול את עצמו, מה בכלל אני רוצה לעשות, ומה המטרות שלי וכיוב . ויש כאן נקודה נוספת, והיא, שלפעמים, כאשר האדם מנסה להשיג מטרה קטנה כלשהי, כדי ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על קבלת החלטות, איך לזהות את המטרות בתהליך קבלת החלטה? איך לדעת מה אני רוצה? איך לדעת מה המטרות שלי? איך להחליט נכון? איך לדעת מה להחליט? אולי אני לא אחליט כלום? איך לזהות רצונות בקבלת החלטה? תהליך קבלת החלטות
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: מה המטרות שלי?, האם המציאות היא טובה או רעה? מה יש מעבר לזמן ולמקום? מי ברא את אלוהים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? אולי אנחנו במטריקס? איך נוצר העולם? האם יש משמעות לחיים? למה לא להתאבד? האם יש הבדל בין חלום למציאות? מהי תכלית ומשמעות החיים? מה המשמעות של החיים? איך להיות הכי חכם בעולם? האם באמת הכל לטובה? איך להיות מאושר? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? למה יש רע בעולם? למה העולם קיים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? בשביל מה לחיות? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם לדומם יש תודעה? האם יש או אין אלוהים? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש אמת מוחלטת? האם יש בחירה חופשית? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם הכל אפשרי? האם אפשר לדעת הכל ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: מה המטרות שלי?, איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? כעס ועצבים? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? דיכאון? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם אכזבות? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: איך לנהל את הזמן? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לחנך ילדים? איך לשתול מחשבות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לא להישחק בעבודה? איך להיגמל מהימורים? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך ליצור אהבה? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להעריך את עצמך? איך להצליח בזוגיות? איך להעביר ביקורת בונה? איך לשנות תכונות אופי? איך לפרש חלומות? איך לשפר את הזיכרון? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להאמין בעצמך? איך להתמודד עם גירושין? איך לקבל החלטות? איך למצוא זוגיות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להיות מאושר ושמח? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לעשות יותר כסף? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להצליח בראיון עבודה ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא קואצינג, קואצ'ינג אישי, מטפל הוליסטי בנושאי מה המטרות שלי - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.4102 שניות - עכשיו 18_07_2025 השעה 18:05:47 - wesi1