אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה פחד מכישלון, פחד מדחייה, חרדת דחייה, פחד להתחיל עם בחורה, פחד מאודישן, פחד מראיון עבודה, פחד מדחייה, התמודדות עם פחד, טיפול בפחד, מפחד להיכשל, פחד לא...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
פחד מכישלון, פחד מדחייה, חרדת דחייה, פחד להתחיל עם בחורה, פחד מאודישן, פחד מראיון עבודה, פחד מדחייה, התמודדות עם פחד, טיפול בפחד, מפחד להיכשל, פחד לא להצליח
מהו פחד מכישלון ואיך להתמודד איתו?

פחד מכישלון הוא מצב שבו האדם חושש לעשות פעולה כלשהי מתוך פחד שהתוצאה לא תהיה בהתאם לרצונו. אליעד כהן מתאר כי פחד מכישלון מתרחש כאשר יש מטרה מוגדרת וברורה, ואדם חושש שהתוצאה הסופית תהיה שונה מזו שקיווה לה או הגדיר כהצלחה. זה יכול להתבטא בתחומים רבים, כמו פחד להתחיל עם בחורה, פחד מאודישן, פחד מראיון עבודה, או כל סיטואציה שבה יש סיכוי לתוצאה לא רצויה.

מהם הגורמים העיקריים לפחד מכישלון?

אליעד כהן מסביר שהפחד מורכב משני גורמים עיקריים:
  1. הסיכוי שהאדם מייחס לאפשרות שייכשל.
  2. עוצמת הכאב או הנזק שהוא חושב שייגרם לו במקרה של כישלון.
לדוגמה, אדם שמפחד להתחיל עם בחורה עושה זאת כי הוא מייחס סיכוי גבוה לכך שהיא תסרב לו, וכי הוא חושב שהסירוב הזה יגרום לו להרגיש מושפל או פגוע. כלומר, גם אם הסיכוי לכישלון נמוך מאוד, החשש מעוצמת הכאב שייגרם מכישלון קטן זה עדיין יכול למנוע ממנו לנסות.

איך רוב האנשים מתמודדים עם פחד מכישלון בצורה טריוויאלית?

הגישה הנפוצה להתמודדות עם פחד מכישלון היא ניסיון להקטין את הסיכוי לכישלון. למשל, אדם שחושש שהבחורה תדחה אותו ינסה לשפר את עצמו, להתלבש טוב יותר, לדבר בצורה בטוחה, או ללמוד טכניקות להתחלה עם בחורות. בגישה זו, האדם מתמקד בעיקר בהקטנת הסיכוי שהמציאות תהיה נגד רצונו.

אך לפי אליעד כהן, שיטה זו אינה מספיקה תמיד, כיוון שלפעמים גם אם הסיכוי נמוך, האדם ימשיך לחשוש כי הנזק הצפוי מהכישלון נתפס כמאוד גדול.

מהי הדרך המעמיקה יותר להתמודד עם פחד מכישלון?

אליעד מציג שלושה רבדים עמוקים יותר לטיפול בפחד מכישלון:
  • להקטין את הסיכוי שהמציאות תהיה נגד רצונך (הגישה הטריוויאלית).
  • להחליש את החשיבות של הכישלון - להפוך את הכישלון לפחות משמעותי. כלומר, לבדוק לעומק "ומה יקרה אם תיכשל?" "האם באמת זה כל כך נורא?" ובכך להפחית את הפחד.
  • להגדיל את התועלת הנתפסת במידה והאדם יצליח. למשל, לשכנע את עצמך שהתועלת מהצלחה היא כל כך גדולה שכדאי לקחת את הסיכון לכישלון.
לדוגמה, אם אדם חושש להשתתף בתחרות כי הוא מפחד להפסיד, אפשר לעודד אותו לראות שהזכייה בתחרות תביא לו תהילה או כסף, וכך התועלת האפשרית תתפוס יותר מקום מחשבתי מאשר הסיכון בכישלון.

מה הקשר בין הרצון לפחד?

אליעד מדגיש שהפחד מכישלון הוא למעשה הפחד מלקבל תוצאה הפוכה ממה שאתה רוצה. ככל שאתה יותר רוצה משהו, אתה מפחד יותר לא לקבל אותו. לכן, הדרך העמוקה יותר לפתור את הפחד היא להבין ששום תוצאה אינה באמת כל כך חשובה, ובכך להוריד את עוצמת החשיבות של ההצלחה או הכישלון. אך אליעד מדגיש שיש חיסרון בשיטה זו - אם האדם יגיד לעצמו שההצלחה לא משנה, הוא עלול לאבד את המוטיבציה שלו לנסות בכלל.

האיזון שאליעד מציע הוא להחזיק בשתי תפיסות במקביל: מצד אחד להאמין שיש סיכוי טוב להצליח, ומצד שני להיות מוכן נפשית לקבל גם את האפשרות של כישלון.

האם כדאי תמיד ללכת עם האמת עד הסוף בטיפול בפחד?

אליעד מסביר שלפעמים טוב לאדם לא ללכת עם האמת עד הסוף. לדוגמה, לומר לעצמך שההצלחה לא חשובה באופן מוחלט, אבל עדיין להאמין מספיק שההצלחה כן חשובה כדי שתהיה מוטיבציה לנסות. הוא מתאר שאפשר לעזור לאנשים בדרך יחסית, כלומר, לומר להם שההצלחה חשובה אבל הכישלון לא יהיה כל כך גרוע כפי שהם מדמיינים.

לעומת זאת, אם האדם מתעקש ללכת עם האמת עד הסוף, אז עליו להבין שבאמת המוחלטת שום דבר לא משנה, ואז גם הפחד מאבד את הכוח שלו לחלוטין. אך רוב האנשים אינם מסוגלים או רוצים ללכת עד הסוף עם האמת הזו.

איך...
עכשיו הנושא הוא כזה פחד מכישלון אוקי מה זה אומר פחד מכישלון ואיך להתמודד איתו, מה זה אומר פחד מכישלון ממה בן אדם מפחד להיכשל עכשיו הוא מפחד להיכשל הוא לא עושה משהו הוא רוצה לעשות משהו שהוא חושב שזה יביא לו תועלת והוא לא עושה את זה כי הוא מפחד להיכשל, עכשיו השאלה היא מה האסטרטגיה להתמודד עם פחד מכישלון זאת השאלה מה אתה אומר אנחנו צריכים נוסחאות.

ש: אני אומר יש פתרון יחסי אחד הפתרונות היחסיים הפחד הוא נובע מהמקום של המשנה.

אליעד: בוא קודם כל תן דוגמה לפחד מכישלון.

ש: פחד לא לנצח בתחרות פחד מאודישן.

אליעד: לא אבל תן דוגמה לפחד מכישלון אוקי ואז אבל בא נגיד שהפחד מכישלון גם מונע ממך בכלל ללכת לאודישן בסדר.

ש: כן אודישן זה קלאסי אז יש אני שמתי לב לפחות שיש את הפתרונות היחסיים.

אליעד: בן אדם בא אליך אומר לך שלום אני רוצה ללכת לאודישן אני מפחד ללכת לאודישן בגלל פחד מכישלון.

ש: אבל אני בא בכלל באופן כללי מה אני מפחד ממשהו אבל לא משנה נכנס כרגע לזה מפחד ממשהו לא משנה נלך לדוגמה.

אליעד: לא סתם זה קוראים לזה פחד מכישלון לא משנה.

ש: אוקי עכשיו יש מה שנקרא.

אליעד: אפשר לקרוא לזה פחד מכישלון חרדת דחייה פחד מדחייה פחד מסירוב פחד מפציעה פחד מכל מיני זה אותו דבר בסוף אתה לא עושה משהו כי אתה מפחד.

ש: בדיוק עכשיו יש מבחינתי יש את העניין הזה של אתה קורא לזה השכל של המשנה והשכל של הלא משנה והפתרון יחסי פתרון יחסי זמין לא צריך להגיע, עכשיו כשבן אדם רוצה מאוד משהו.

אליעד: הבן אדם פחד ללכת לאודישן הוא אומר לך אני רוצה ללכת לאודישן אני לא הולך כי אני מפחד מכישלון מה אתה אומר לו לעשות עכשיו מה הוא צריך לעשות.

ש: אני אומר לו שהוא ינסה לבדוק למה הוא עושה את מה שהוא עושה שם למה הוא רוצה את מה שהוא רוצה שם כדי להביא את המקום את הרצון.

אליעד: אז בוא נזרום הוא יגיד לך אני רוצה ללכת לאודישן הזה כי אז אני אהיה מפורסם.

ש: אוקי ולמה אתה רוצה להיות מפורסם.

אליעד: יהיו לי חיים טובים ומאושרים.

ש: אוקי עכשיו אפשר ליצור איזה סוג של קונפליקט בין הרצונות שלו ועל ידי זה שהוא יראה את הקונפליקט בין הרצונות שלו הוא יוכל להנמיך שמה.

אליעד: לא אמרת מילים ומילים.

ש: רגע אני אסביר את עצמי אני אומר אתה רוצה לדוגמה להצליח.

אליעד: אתה רוצה להביא אותו להיות אלוהים ושהוא לא ירצה כלום אל תלך עד לשם.

ש: לא אני לא הולך עד לשם.

אליעד: הוא אמר אני רוצה ללכת לאודישן ואני מפחד ללכת לאודישן בגלל שאני מפחד מכישלון אני רוצה להתחיל עם בחורה לא הולך להתחיל איתה כי אני מפחד מכישלון.

ש: מה זה הפחד מכישלון בעצם בגלל שהוא רוצה את זה מאוד.

אליעד: כישלון פירושו ביחס להגדרת מטרה זאת אומרת אם הוא הגדיר שהוא רוצה שהבחורה תגיד לו כן הוא מפחד להתחיל איתה נגיד כי אולי היא תגיד לו לא כישלון פירושו שהמציאות תהיה שונה ממה שהוא הגדיר שהוא רוצה שהיא תהיה ושיחשב בעיניו כהצלחה.

ש: בדיוק עכשיו כמה הוא יותר יפחד מכישלון ככל שהוא רואה יותר סיכויים שזה יכול לקרות זה לא משנה אם זה יקרה או לא יקרה.

אליעד: מה אתה עושה אתה מנסה להסביר לי המצב אני שאלתי מה צריך להגיד לו לעשות.

ש: רגע צריך להבין את המצב.

אליעד: אז תגיד אני מנסה להסביר לך את המצב אני חשבתי שאתה נותן לי תשובה מה לעשות.

ש: לא על ידי הבנת המרכיבים מנתחים עד למטה.

אליעד: אז אתה מנסה לנתח את המרכיבים כדי להגיע לתשובה או שאתה אומר לי מה התשובה, יש לך את התשובה בראש מה הנוסחה עכשיו צריך נוסחה.

ש: הנוסחה היחסית היא לעבור ממקום של יותר משנה לי למקום שהוא פחות משנה לי זאת הנוסחה הכללית.

אליעד: אבל בהיבט הזה אתה אומר בא ניקח אוקי כל פעם שלבן אדם משנה בא נסביר את השכל שבדבר.

ש: אבל יש לזה גם חיסרון.

אליעד: נכון לא אז מי אמר שזה הפתרון בכלל חכה רגע שנייה, מה הוא אמר הוא אמר בגדול פחד זה נובע משאתה לא רוצה שיהיה נגד רצונך זה אומר שמשנה לך מה שקורה אם תלך למקום שלא משנה לך מה קורה או באופן יחסי פחות משנה לך אז פחות אתה תפחד מכישלון אבל זה גם מוריד לך את המוטיבציה.

ש: נכון מסכים איתך.

אליעד: נכון אז מה עשינו אז מה שהוא הוא הוריד את המוטיבציה מפה הוא את הפחד מפה ירד לו המוטיבציה משם מה עשינו.

ש: אבל לפעמים ההורדה הקטנה הזאתי היא מפחיתה.

אליעד: לפעמים ההורדה הקטנה הזאת גם הורידה לו כבר את המוטיבציה שהוא עכשיו גם מצא תירוץ טוב ללמה לא לעשות את האודישן.

ש: לכן אמרתי מלכתחילה זה פתרון יחסי.

אליעד: אז מה עכשיו אתה אומר לבן אדם מה לעשות מה עכשיו אתה אומר לו לעשות עכשיו הוא בא אליך תטפל בי מה אתה אומר לו תגיד לו תקשיב שום דבר לא משנה ולכן לא משנה אם תיכשל ולכן לא משנה אם תעשה את הפעולה.

ש: זאת גם אופציה.

אליעד: זאת התשובה שלך?

ש: לא יש כל מיני תשובות.

אליעד: בהנחה שאתה רוצה שהוא בסוף כן יעשה את הפעולה, מה אתה אומר?

ש: אז קודם כל צריך להראות לו להגדיר איתו מה זה כישלון בעיניו.

אליעד: אם הבחורה תגיד לו לא שווה כישלון.

ש: לא שווה כישלון אז צריך להראות לו גם את הטוב בזה שהיא תגיד לו לא להראות לו את שתי האופציות שיכולות לצאת או שהיא תסכים ללכת איתו או שהיא לא תסכים ללכת איתו.

אליעד: מה טוב בזה שהיא תגיד לו לא?

ש: שהוא ילמד פעם הבאה להשתפר.

אליעד: איך הוא ילמד להשתפר?

ש: הוא ילמד להשתפר הוא יראה למה.

אליעד: והוא אומר אין פעם הבאה אם אני מפספס עכשיו פספסתי לנצח אתה יודע זה לא תמיד, אוקי ואם הוא מפחד במקרה שאין פעם הבאה מה אז?

ש: אז צריך להטיל ספק בפחד אבל אז גם ירד הרצון להטיל ספק בפחד להעלות את העילה לשורשה למה אתה מפחד למה מי אמר.

אליעד: זאת הנוסחה שלך אני צריך נוסחה מה הנוסחה תביא לי נוסחה אמרתי לך הוא מפחד להתחיל עם הבחורה.

ש: אתה מפחד להתחיל אוקי מה אתה מפחד שהיא תדחה אותך.

אליעד: כן כי אז הוא ירגיש מושפל היא לא רוצה אותי.

ש: אוקי אני אחשוב.

אליעד: מה לחשוב.

ש: אתה רוצה שנוריד את הלהבות.

אליעד: לא אני לא אמרתי תעשה מה שאתה רוצה תן לי איזו תשובה ותגיד לי גם את זה, מה אתה רוצה איזה להבות להוריד?

ש: להוריד לו את הרצון אם אני מוריד לו את הפחד ירד לו הרצון אלא אם כן אתה לוקח אותו לסיבוב הפנימי.

אליעד: זאת האמת?

ש: ככה זה נראה לי.

אליעד: זה מה שאתה מכיר אולי אמרת אם אני מוריד לו את הפחד יורד לו הרצון למה כי אם הוא ילך לשום דבר לא משנה אז שום דבר לא משנה ואז לא אכפת לו אם היא תגיד לו כן ואם היא תגיד לו לא.

ש: לא לקיצוני להוריד קצת את זה כדי שהוא יוכל לחיות.

אליעד: למה אתה הולך לכיוון הזה זה לא כיוון, טוב אוקי.

ש: הפחד משרת אותו כי הרמה מסוימת של הפחד משרתת אותו להתאמץ להשתדל לחשוב.

אליעד: מה את אומרת?

ש: לא יודעת.

אליעד: מה את חושבת בן אדם מפחד ללכת לראיון עבודה הוא מפחד שיגידו לו לא.

ש: אני מפחדת מזה שעכשיו לא תהיה לי תשובה.

אליעד: שמה?

ש: שאין לי תשובה?

אליעד: אבל יש לך תשובה, בסדר תקשיבי רגע מישהי באה אלייך שלום אני רוצה להתחיל עם הבחור ההוא אני מפחדת להתחיל איתו אבל תתחילי איתו הוא מתאים לך לא אבל אני מפחדת שהוא יגיד לי לא מה הלוגיקה בעינייך לעזור לה.

ש: כאילו מהדברים שהם אמרו לחשוב מה יצא לה טוב.

אליעד: שמה?

ש: לחשוב מה יצא לה טוב מזה שהוא יגיד לה לא נגיד מה שהוא אמר.

אליעד: זה הכיוון ישר ללכת למקום של מה יצא לך טוב מזה שהוא יגיד לך לא?

ש: לראות מה יקרה.

אליעד: שנייה אם את יושבת פה עם אנשים אז תגידי לו מה יעשה לך טוב מזה שהיא תגיד לך לא אבל עכשיו אנחנו מדברים על אנשים נורמליים בעבודה שלך היא אומרת לך אני רוצה להתחיל עם הבחור אז תגידי לה אתה יודעת למה כדאי לך להתחיל איתו בואי נבדוק מה יצא לך טוב אם הוא יגיד לך לא בכלל ואז היא תגיד רגע אז אם את משכנעת אותי זה טוב שהוא יגיד לי לא אז למה אני צריכה להתחיל איתו, אמת או לא אמת אז תחשבי שאת מדברת עם אנשים רגילים מה את מסבירה לבן אדם רגיל מה את אומרת, אני לא אומר שמה שאמרת זה לא נכון אני רק אומר בואי תנסי סתם באינסטינקט שלך.

ש: מה אני אגיד לה סתם כאילו?

אליעד: כן.

ש: אומר לה לכי תנסי הוא רוצה אותך הוא מסתכל עלייך כל מיני דברים היא כבר נהייתה באשליות לא יודעת מה יהיה.

אליעד: יפה.

ש: לחזק לה.

אליעד: רגע שנייה רגע תמשיכי מה השכל שבדבר תסבירי את זה תפרטי בא נסביר יש פה שתי לוגיקות אוקי רוב האנשים היו הולכים לכיוון שהיא אמרה, מה היא אמרה היא אמרה שאם נגיד מישהי רוצה להתחיל עם מישהו "אני מפחדת שהוא לא ירצה אותי, מה פתאום הוא ירצה אותך תראי איך זה הוא בטוח ירצה אותך אני יודעת שהוא רוצה אותך הוא אמר לי שהוא רוצה אותך" נכון.

ש: רגע אפשר להגיד משהו לגבי זה?

אליעד: כן.

ש: זה בעצם מה שהיא אומרת מה שהיא עושה זה בעצם כאילו בחוויה של הבן אדם כשהוא מפחד הוא מרגיש שהסיכויים נמוכים עכשיו כשהיא באה ואומרת לו את הדבר הזה היא כאילו בתוכו גורמת לו לחוויה שכאילו הסיכויים שהוא יצליח הם יהיו גדולים יותר ועל ידי זה הוא פחות יפחד ויכול להיות שהוא יעשה את זה דווקא בגלל שהסיכויים יותר נמוכים שהוא יכשל, היא בעצם גורמת לו לחשוב שהסיכוי שהוא יכשל יהיה יותר נמוך.

אליעד: נכון אני מנסה לחשוב מה השכל שבדבר אבל שאתם הלכתם על התשובה הפחות טריוויאלית התשובה הנכונה היא שצריך את שני הדברים ואני אסביר מההתחלה בן אדם מפחד מכישלון מה זה כישלון שאתה מגדיר אם יהיה ככה וככה זה יחשב בעיני כהצלחה ואם לא זה יהיה כישלון בסדר עכשיו אתה לא רוצה להיכנס לסיטואציה שיכולה להביא אותך לכישלון, עכשיו במה תלויה עוצמת הפחד בשני פרמטרים כמה אתה חושב שיש סיכוי שתיכשל כמה גרוע אתה חושב שיהיה המצב אם תיכשל זה שתי שאלות אבל יש פה שתיים.

ש: כמה אתה רוצה?

אליעד: כמה אתה רוצה מה?

ש: כמה אתה רוצה להשיג את הדבר.

אליעד: זה כמו לשאול כמה גרוע יהיה אם תיכשל.

ש: לא יש מה שנקרא עוצמת הרע ויש סיכוי של הרע סיכוי שיהיה רע ועוצמת הרע.

אליעד: לא רע לא יהיה כמה אתה רוצה שמשהו יקרה וכמה אתה מפחד שזה לא יקרה ביחד זה רע אין עוצמת רע אם לא אכפת לך אם זה יקרה או לא זה גם לא רע.

ש: ברור.

אליעד: לא ברור תדייק כמה הסיכוי שהבחורה תגיד לך לא וכמה גרוע אם היא תגיד לך לא, מה הסיכוי שהלקוח יגיד לך לא כמה גרוע יהיה אם הוא יגיד לך לא קודם כל זה מורכב משניים, עכשיו רוב האנשים בעולם הגישה הטריוויאלית ביותר אומרת אם אתה מפחד לעשות משהו למה אתה מפחד הוא אומר אז הוא אומר אני מאוד רוצה שזה יצליח זה כמו להגיד אני לא רוצה שזה יכשל זה אותו דבר ומה הסיכוי שאתה תיכשל ואז הגישה הטריוויאלית אומרת תחשוב חיובי תאמין בעצמך תהיה אופטימי תראה את חצי הכוס המלאה תעשה דמיון מודרך תדמיין שזה מצליח ואז הפרספקטיבה הזאת אומרת שבעצם תשכנע את עצמך שיש פחות סיכוי שהמציאות תהיה נגד רצונך ולכן רוב האנשים בטריוויאלי ילכו למקום מה שהם רוצים זה נראה להם מחויב זה שאני לא רוצה שהיא תגיד לי לא זה שאני לא רוצה שהלקוח יגיד לי לא זה מחויב זה בטוח נכון עכשיו מה שנשאר זה בוא נתווכח על הסטטיסטיקה מה הסיכוי שהיא תגיד לי לא תגיד לצורך העניין.

ועכשיו אז מה יגידו לך יגידו לך תקשיב אתה מפחד שהיא תגיד לך לא אז תשים בושם כזה וכזה אז תדבר בצורה כזאת וכזאת אז בא תלך לעשות סדנה להתחיל עם בחורות לדוגמה אוקי כל מיני כאלה כדי לשכנע אותך שהסיכוי שהיא תגיד לך לא הוא קטן אוקי הם מתמקדים בעיקר בלהקטין את הסיכוי להקטין את זה שאתה חושב שיש סיכוי שהמציאות תהיה נגד רצונך, עכשיו אלא מה שהרבה פעמים זה עובד כי הרבה פעמים זה באמת עובד אלא מה שזה לא תמיד מספיק טוב למה זה לא תמיד מספיק טוב כי לפעמים בן אדם אומר נכון שיש סיכוי אחד רק שזה לא יצליח אבל אם זה לא יצליח יהיה לי מאוד רע ולכן צריך גם את הדבר השני צריך לשחק עם שני המינונים אחד בא נבדוק כשאתה אומר מה הסיכוי שיגידו לך לא מה הסיכוי שהלקוח יגיד לא שהבחורה תגיד לא שהבחור יגיד לא שהבוס שלך יגיד לא מה הסיכוי שהמציאות תגיד לך לא לדוגמה בן אדם נגיד בא להרים איזה משקל והוא מפחד שהוא לא יצליח בן אדם בא לתפס על עץ והוא מפחד שהוא יפול כל דבר.

מה הסיכוי שהמציאות תגיד לך לא מה הסיכוי שהמציאות תהיה נגד רצונך בעצם מה הסיכוי קודם כל בא נראה שאתה מדייק אולי אתה לא מדייק אולי אתה מקצין את זה אולי אתה חושב שהסיכוי שיהיה לך רע בכלל אתה מוציא את זה מפרופורציה, אתן לכם דוגמה נגיד שככה מה הסיכוי שבחורה תגיד לך לא חמישים אחוז ומה הסיכוי שהיא תשפוך עליך כוס מים שני אחוז אבל הבן אדם בראש שלו הוא לוקח את השני אחוז וגם אותם הוא רואה כחמישים אחוז בגלל שבהיבט מסוים שהיא תגיד לי לא אז בא ניקח את כל הרע ונראה אותו כבר נגיד כחמישים אחוז נגיד, בכל מקרה קודם כל לדייק בסיכוי ובוא ננסה לצמצם את הסיכוי על פי הפשט בפשוט אתה מפחד מכישלון למה אתה מפחד מכישלון כי אולי יגידו לי שאני שר לא יפה אז בא תלך לעשות עוד שיעורי שירה זאת התשובה הפשוטה לא צריך בא תבדוק תטיל ספק סיפורים לא קודם כל תצמצם את הסיכוי שיהיה לך רע זה הפירוש הפשוט.

עכשיו אם בן אדם אומר תקשיב עשיתי את המקסימום שלי למרות שגם אם הוא לא אומר את זה עדיין אפשר ישר ללכת לכיוון השני אבל כל שכן אם הוא אומר תקשיב כבר עשיתי את המקסימום שלי עשיתי את המאה אחוז אני לא יכול יותר.

ש: הוא בא אליך לפני אודישן.

אליעד: שנייה אני לא יכול יותר בא בדיוק שנייה לפני האודישן, לא גם לפני האודישן תקשיב תעשה נשימות תהיה רגוע תשתה מים זה עדיין מקטין את הסיכוי שתפשל עדיין אוקי אבל אם למרות שהוא חושב שהוא עשה את המקסימום זה לא עוזר אוקי, נכון כי אם הוא בא גם ככה לפני גם אז אתה יודע גם מה זה יעזור שנגיד לו שעכשיו ינסה לשכנע את עצמו שזה לא משנה שהוא יכשל אבל אם בן אדם עשה את המקסימום לכיוון של להקטין את הסיכוי שהמציאות תהיה נגד רצונו עכשיו בא ננסה להחליש אוקי ואם זה יהיה נגד רצונך אז מה, שנייה ופה יש כן גם הרבה פרספקטיבות יש את הפרספקטיבות של אז מה אז תרגיש רע במובן של מה אכפת לך להרגיש רע במובן הרחב יותר ויש את הפרספקטיבה של אז מה אז אתה אומנם לא רוצה להרגיש רע אבל זה לא בהכרח רע אבל זה לא כל כך רע אבל זה גם לא כל כך רע אבל יצא לך מזה משהו טוב אבל זה פחות גרוע ממה שנראה לך אבל זה גם לא משנה וכו'.

אוקי אבל מה שאני מנסה להגיד שיש פה עוד שני דברים אחד שבן אדם מפחד בן אדם שעולה לזירה לדו קרב הוא צריך שתי מחשבות שיהיו לו בראש אחד שיש סיכוי שהוא ינצח שתיים שלא אכפת לו להיכשל אם הוא אומר אני בשום פנים ואופן לא מוכן להיכשל הוא לא עולה לזירה אם הוא בטוח שהוא לא יצליח הוא גם לא עולה לזירה כי אין טעם לעלות כדי להיכשל זה לא נותן שום תועלת בהנחה שזה מוגדר שהוא חייב להצליח אלא אם כן הוא אומר עצם זה שאני אשרוד בקרב זה עצמו הצלחה ואז הוא כאילו הצליח אוקי אבל בגדול יש פה שניים וצריך לטפל בשניהם, עכשיו מה הגורם השלישי את הבנת את השניים אוקי.

ש: זה דרך אגב אחת התפיסות של הדת גם שהיא אומרת שבן אדם עושה משהו אז הוא צריך להבין שהוא משתדל לעשות הכל ויחד עם זאת להגיד שהתוצאה מבורא עולם כלומר, זה שני דברים שונים מצד אחד אתה משתדל בהכל ומצד שני התוצאה היא לא בך.

אליעד: אוקי יכול להיות. עכשיו עוד פעם אז אני אומר כשבא בן אדם מול עצמו מול אחרים שני דברים אחד בוא נגדיל את הסיכוי שתצליח בא נבדוק האם אתה באמת חושב האם באמת אתה רואה את הסיכוי שתיכשל האם באמת אתה רואה את זה באמת אולי יש רק עשר אחוז סיכוי למה אתה אומר שיש שמונים אחוז אולי יש רק עשר אחוז סיכוי, עכשיו מה שקורה בדרך כלל אצל אנשים זה שהם יודעים שיש רק חמש אחוז סיכוי שהם לא יצליחו שני אחוז סיכוי שהם לא יצליחו ואף על פי כן הם נמנעים הסיבה שהם נמנעים למרות שיש רק שני אחוז או חצי אחוז סיכוי שהם יכשלו היא משום הנזק הגדול ביותר והנורא ביותר שהם חושבים שיגרם להם אם הם יכשלו.

ש: מהעוצמה.

אליעד: כן אם בן אדם היה בטוח במאה אחוז שאין סיכוי שהוא יכשל הוא היה עושה את הפעולה אלא מה תמיד יש איזה טיפה אחוז סיכוי שהוא יכשל והשאלה היא כמה רע הוא חושב שיגרם לו אם הוא יכשל ולכן מצד האמת צריך לעשות גם את הדרך הארוכה הדרך הארוכה אומרת אדוני אתה חייב לשנות את כל הפרספקטיבה שלך, מה זה אומר לשנות את הפרספקטיבה באופן כללי בן אדם נגיד שמפחד מכישלון לדוגמה מאיזו סיטואציה נגיד שהיא מפחדת להתחיל עם הבחור אוקי אם היא רוצה לא לפחד להתחיל עם הבחור היא צריכה באופן כללי לשנות את הגישה שלה לגבי האם המציאות חייבת להיות כרצוני האם הטוב והרע הם בהכרח טוב ורע כל הדברים האלה.

עכשיו יש אנשים שיגידו שזאת דרך ארוכה אבל זה קשה לי ומה וארוך וזה אז קודם כל שאלה גם איך מסבירים להם את זה אפשר להסביר להם שזה פשוט ואפשר להסביר להם שזה ארוך ודבר שני גם השאלה מה האלטרנטיבה אומרים לו אז מה האלטרנטיבה שלך להיות משותק להגיד אני בהכרח רוצה שזה יצליח ולכן אני לא עושה כלום, ככל שבהכרח אני רוצה שזה יצליח יותר גדול ככה אתה יותר משותק מזה שלא תצליח ואז אתה נדפק אוקי ולכן צריך את שני הצדדים. עכשיו מה ההיבט השלישי בסיפור ההיבט השלישי הוא להגדיל את כמות התועלת שהבן אדם חושב שיצא לו מהסיכוי שזה כן יצליח למה זה גם כן כלי עבודה בפחד מכישלון למה כי זה משהו מקזז משהו כי נגיד שאומרים לו יש סיכוי שתפסיד אלף שקל אבל יש סיכוי שתרוויח מאה מיליון.

לפעמים גם אם הסיכוי שהוא יכשל נשאר אותו סיכוי וגם אם הנזק שיגרם לו מכך שהוא יכשל נשאר אותה עוצמת נזק נשארה כמובן שעדיף להחליש את עוצמת הנזק שהוא חושב שתיגרם לו אם הוא יכשל וכמובן שעדיף להגדיל את זה שהוא יחשוב שיש יותר סיכוי שיהיה מה שהוא רוצה כמובן רק נוסיף שיש גורם שלישי מה טוב יצא לך מזה כי לפעמים בן אדם רואה שיצא לו מזה משהו ממש טוב ואז חייך ינצלו ואז יהיה לך טוב לנצח נצחים.

ש: זה כמו לשכנע מישהו לעשות שוד תשמע...
מה היא רוצה סיפור הרצון איך להסביר את עצמי האם להיצמד לאמת קושי שתי אופציות ללמוד להחליש שינוי פחד להתחיל עם מישהי אודישנים איך להצליח איך להתחיל איך להתחיל עם אישה איך להתחיל עם בחור איך להתחיל עם בחורה איך להתחיל עם בחורות איך להתחיל עם בנות איך להתחיל עם מישהי איך להתחיל עם נשים איך להתמודד איך להתמודד עם חרדה איך להתמודד עם חרדות איך להתמודד עם פחד איך להתמודד עם פחדים איך להתראיין איך לראיין איך לראיין עובד איך לראיין עובדים אישה בחורה בחורות דחוי דחייה האם להתחיל עם הבחורה הצלחה התמודדות התמודדות עם חרדה התמודדות עם חרדות התמודדות עם פחד התמודדות עם פחדים חרדה חרדה מכישלון חרדה מראיון עבודה חרדות חרדת דחייה חרדת כישלון טיפול טיפול בפחד טיפול בפחדים טיפולים כישלון כישלונות להיכשל להצליח להתחיל להתחיל עם אישה להתחיל עם בחור להתחיל עם בחורה להתחיל עם בחורות להתחיל עם בנות להתחיל עם הבחורה להתחיל עם מישהי להתחיל עם נשים להתמודד להתמודד עם חרדה להתמודד עם חרדות להתמודד עם פחד להתמודד עם פחדים להתראיין לראיין לראיין עובד לראיין עובדים מאיפה להתחיל מטופל מטופלים מטפל נשים עבודה פחד פחד לא להצליח פחד להיכשל פחד להתחיל פחד להתחיל עם אישה פחד להתחיל עם בחור פחד להתחיל עם בחורה פחד להתחיל עם בחורות פחד להתחיל עם בנות פחד להתחיל עם מישהי פחד להתחיל עם נשים פחד מאודישן פחד מדחייה פחד מטיפול בפחד פחד מכישלון פחד מכישלונות פחד מראיון פחד מראיון עבודה פחדים ראיון ראיון עבודה ראיונות
פחד להיכשל - מהי הטיפשות שרוצה להצליח ומפחדת מכישלון?
פחד להיכשל - מהי הטיפשות שרוצה להצליח ומפחדת מכישלון?
...לפחד משום דבר. אז האדם יכול לשחק בחיים וליהנות מהם בלי להרגיש מאוים מכל כישלון אפשרי. פחד מכישלון איך לא לפחד להיכשל? חשיבה חיובית מזיקה? הצבת מטרות גורמת לסבל? מה זה משחק החיים? מדוע אי אפשר להיכשל באמת? פחד להיכשל - מהי הטיפשות שרוצה להצליח ומפחדת מכישלון? הפעם אענה לשאלה, מה עושים עם פחד מפני כישלון? ואם נבין ממה נובע הפחד מפני כישלון, נדע מה לעשות. ומדוע אנשים מפחדים להיכשל? התשובה פשוטה, הפחד להיכשל הוא בגלל טיפשות. האדם רוצה להשיג משהו, ואם הוא לא ישיג את מה שהוא רוצה, זה נחשב מבחינתו ככישלון...
תכונות אופי מנוגדות, שינוי תכונות אופי, איזון תכונות אופי, אופי טוב, אופי רע, פחד מאתגרים, שעמום, רצון להצליח, פחד להיכשל, איזון רגשי, זוגיות מוצלחת, זוגיות מאוזנת, איך להצליח בחיים?
תכונות אופי מנוגדות, שינוי תכונות אופי, איזון תכונות אופי, אופי טוב, אופי רע, פחד מאתגרים, שעמום, רצון להצליח, פחד להיכשל, איזון רגשי, זוגיות מוצלחת, זוגיות מאוזנת, איך להצליח בחיים?
...הנלמד. הדוגמה מדברת על אדם שחייו מלאים ברצון להימנע מהכישלון, ולכן הוא לא מתמודד עם אתגרים, מה שמוביל אותו להרגיש חסר עניין. אותו אדם מעדיף להימנע מלהתמודד עם הקושי, מאשר להתמודד ולהיכשל. כיצד פחד מהכישלון משפיע על השגרה של אדם? אליעד מדבר על האופן שבו פחד מהכישלון מעכב את התקדמותו של אדם. הוא מבצע חקירה פנימית של אדם אשר לא מצליח להתקדם בחיים, למרות שהוא שואף להצליח. אדם זה סובל מהפחד להיכשל, מה שמוביל אותו למצב של חוסר עשייה. לדוגמה, הוא מציין אדם ששואף למקום עבודה טוב יותר אך פוחד מהאתגר שבמקום...
הדרכת מורים, הדרכה למורה מתחיל, איך ללמד תלמידים? פחד ללמד, חרדה ללמד, שיעור ראשון, פעם ראשונה, תלמידים לא מקשיבים, מרגישה כישלון, פחד להיכשל, הדרכה למורים מתחילים
הדרכת מורים, הדרכה למורה מתחיל, איך ללמד תלמידים? פחד ללמד, חרדה ללמד, שיעור ראשון, פעם ראשונה, תלמידים לא מקשיבים, מרגישה כישלון, פחד להיכשל, הדרכה למורים מתחילים
...לכל פרט קטן שמתרחש בכיתה. הוא מסביר שהציפיות הגבוהות מדי מהשיעור הראשון גורמות לבעיות רבות במורים חדשים, ולכן חשוב להתמקד במטרות קטנות ולהבין שזהו תהליך מתמשך. לסיום, אליעד מציע למורה להבין שלפעמים כישלון לא בהכרח אומר שהיא לא מצליחה, אלא רק שהדברים לא מתנהלים כמצופה. על המורה להבין שאין צורך להילחץ כל פעם שמישהו לא מקשיב, ושעליה להיות גמישה יותר בתפיסת הדרך שבה השיעור מתנהל. מה לעשות בשיעור הראשון? כיצד להתמודד עם פחד וחרדה בתור מורה? איך להוריד את רמת הלחץ בשיעור הראשון? איך לעמוד מול כיתה עם...
איך לא לפחד להיכשל? אתה בכל מקרה הולך להיכשל, להיכנע מראש, איך לא לפחד להרגיש רע? איך ליהנות מהחיים? איך לא להילחץ מהחיים? איך לקחת את החיים בקלות? איך לראות את החיים כמשחק? תמיד יש חיסרון, אין אפשרות להצליח בחיים
איך לא לפחד להיכשל? אתה בכל מקרה הולך להיכשל, להיכנע מראש, איך לא לפחד להרגיש רע? איך ליהנות מהחיים? איך לא להילחץ מהחיים? איך לקחת את החיים בקלות? איך לראות את החיים כמשחק? תמיד יש חיסרון, אין אפשרות להצליח בחיים
...הצדדים - הטוב והרע, ואם תבין שאין אפשרות להיות רק בצד החיובי, תוכל לנצח את פחד הכישלון ולהתחיל ליהנות מכל רגע. אם כל אדם היה מבין שהחיים לא יהיו מושלמים בכל מובן, הוא היה מקבל את כל החסרונות בצורה הרבה יותר טבעית. וכך, הוא היה יכול לוותר על רצון כיבוש העולם ולהתמקד בהנאה עצמית מתוך הקיום הפשוט. איך להתמודד עם פחד להרגיש רע? כשאנשים מנסים להימנע מהפחד להרגיש רע, זה יוצר אצלהם סטרס ופחדים נוספים. אליעד מציע שכדי להתמודד עם פחד זה, כדאי להבין מראש שתחווה תחושות רעות, אך גם תחושות טובות. כך, ברגע שמבינים...
פחד להיפגע והתאהבות, האם מי שמפחד להיפגע יכול למצוא אהבה? האם אפשר לפחד להיכשל ולהצליח? האם חייב לא לפחד להיפגע כדי להצליח? פחד להיפגע ומערכות יחסים, פחד להיפגע בזוגית, פחד להתאהב ולהיפגע, טיפול בפחד להיפגע, להחזיר אקס
פחד להיפגע והתאהבות, האם מי שמפחד להיפגע יכול למצוא אהבה? האם אפשר לפחד להיכשל ולהצליח? האם חייב לא לפחד להיפגע כדי להצליח? פחד להיפגע ומערכות יחסים, פחד להיפגע בזוגית, פחד להתאהב ולהיפגע, טיפול בפחד להיפגע, להחזיר אקס
...ולמצוא יציבות פנימית. אם אדם רואה את החיים כמשחק, הוא מבין שהכל זמני, ולא כדאי להיתקע עם פחדים שמונעים ממנו להתקדם. במקום לשאול איך לא להיפגע בכלל - עדיף לשאול איך ניתן להפחית את הסיכון להיפגע ולהתנהל בזהירות ובחכמה. לסיכום, מי שרוצה להצליח בחיים ובזוגיות חייב להיות מוכן לקחת סיכונים. לא ניתן להבטיח שלא ייפגעו, אבל ניתן ללמוד כיצד להתמודד עם הכאב בצורה טובה יותר. מי שמחפש ביטחון מוחלט עשוי להישאר במקום, ללא התקדמות. פחד להיפגע איך להתגבר על פחד בזוגיות איך לחזור לאקס איך לפתח ביטחון עצמי איך להתמודד...
סנטר פנימי, לשמור על איזון פנימי, להיות בסנטר שלך, מה זה סנטר רוחני? איך להשתחרר מפחד להיכשל? מה הקשר בין להיצמד לאמת לסנטר? איך לפעול גם כשלא מרגישים במיטבנו? מהי תחושת עליונות ולמה היא מזיקה? למה אנשים מחפשים שלמות מוחלטת? איך להתמודד עם לחץ וקונפליקטים? מה זה סנטר? איך סנטר עוזר להתמודד עם קונפליקטים בחיים? מדוע קשה להשיג את מצב הסנטר? איך אפשר לדעת אם אני באמת בסנטר או רק משחק דמות? למה אנשים לא פועלים אם הם לא מרגישים שהם במיטבם?
...אלא רק משחק דמות, כלומר, נאחז בדימוי של מישהו שיש לו שליטה. סנטר אמיתי, לפי אליעד, הוא טבעי ונטול מאמץ. למה אנשים לא פועלים אם הם לא מרגישים שהם במיטבם? בעיה נוספת שאליעד דן בה היא שאנשים רבים נמנעים מלפעול כשהם לא מרגישים שהם במיטבם או בסנטר. הם מחכים לתחושה של ביטחון מוחלט לפני שהם פועלים, מה שמוביל לשיתוק ותקיעות. אליעד מסביר שהשקיעה הזו בחיפוש אחר תחושת עליונות וביטחון מונעת מהאדם לפעול באופן יום - יומי, מכיוון שהוא מפחד להיכשל או להרגיש שהוא לא טוב מספיק. לדוגמה, בשיחה עולה מקרה של מישהו שנמנע...
דיכאון וחרדה, טיפול בחרדה - הזדהות רגשית, ניתוק רגשי, דיסוציאציה, רצון אישי, התנתקות רגשית
...דה ריאליזציה וכיוב). ואעפכ, בנפש האדם קיימת גם האפשרות הזאת, וצריך לדעת להשתמש בה בחכמה. והמסר הוא, שמי שלוקח את עצמו, ואת הרצונות שלו, רק באופן אישי בלבד. אז ממילא הוא סובל מחרדות ומדיכאונות באופן אישי בלבד. אבל מי שיצליח לא לקחת את עצמו ברצינות, אלא להתנתק רגשית מעצמו, ולהצליח להסתכל על הרצונות שלו, כאילו הם של אדם זר, וכאילו הם אינם שלו, אלא הם קיימים בפני עצמם, ממילא הוא לא יהיה בחרדה, מכך שהמציאות תהיה נגד רצונו האישי. כי רצונו האישי, הוא כבר לא ממש אישי. ונחדד: כי בדברים האלו, צריך איזון....
תרופה נגד חרדה / טיפול בחרדה - להיות תינוק מגודל - להקטין ראש - לא להיות שיפוטי - הפרעות חרדה
...האדם היא, הקטנת ראש. שמלכתחילה האדם נולד בלי שום דעה מוקדמת ובלי שום שיפוטיות כלשהי לגבי המציאות. ורק אחכ שהאדם מתבגר, אז הוא מתחיל להיות חכם, ומתחיל להבדיל בין טוב לבין רע. ואז ממילא האדם גם סובל מחרדות ומפחדים. וכדי להתמודד עם חרדות ופחדים, לשם כך האדם צריך גם לשמור על השפיות הרגילה והבוגרת שלו, דהיינו, גם להגדיל ראש וכן להיות שיפוטי לגבי העולם ולהבדיל בין טוב ורע. אבל, בו זמנית, גם לא להיות שיפוטי לגבי העולם, וגם להקטין ראש ולהיות כמו תינוק מגודל. דהיינו, לא להסתכל על המציאות רק מנקודת מבט של...
גורמים לחרדה - חיפוש אושר, תרופה נגד חרדה, טיפול בחרדה, לצאת מחרדה, סובל מחרדות, דיכאון וחרדה
...המידה ממש. כי הטוב והרע, הם ביחס לרצון של האדם עצמו. אבל ביחס למציאות עצמה, אין טוב או רע. כי הכל טוב ורע בדיוק באותה המידה ממש. ובעולם הפרטי והאישי של כל אדם, תמיד יש, גם טוב וגם רע. ואין שום אפשרות בעולם, שהעולם יספק את האדם בשלמות, ושהאדם יהיה מרוצה מהעולם בשלמות. ולא משנה מה תהיה המציאות, תמיד יהיה לאדם, רצון כלשהו לשנות / לשפר את המציאות. וטבע האדם, הוא לחפש תמיד שיהיה לו כמה שיותר טוב כמה שיותר זמן. אלא, שמצד המציאות, הדבר הזה אינו אפשרי. כי אי אפשר שיהיה רק טוב. ותמיד יש גם רע כלשהו. ושום...
פחד לחיות בלי פחד, חרדה לחיות בלי חרדה - טיפול בחרדה, תרופה נגד חרדה - לחיות בפחד, לחיות בחרדה
...מוכן לוותר לגמרי על משחק החיים. ולוותר לגמרי על משחק החיים, אין פירושו להתאבד / התאבדות וכיוב. אלא פירושו, להיות מוכן לחיות את החיים כפי מה שהם, ולהיות מוכן לרצות את המציאות תמיד כפי מה שהיא, ולחיות עם המציאות בזרימה מוחלטת תמיד, בלי שום קונפליקטים. ונחדד את העניין: כי האדם שסובל מחרדות ופחדים, הוא חי בתודעה של טוב ורע. ומנקודת מבט של אדם שנמצא בתודעה של טוב ורע, נראה לו, שחיים שאין בהם טוב ורע בכלל, חיים כאלו, יש בהם המון טוב (שאין בהם רע) וגם המון רע (שאין בהם טוב). או במילים אחרות, לאדם שחי בתודעה...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על פחד מכישלון, פחד מדחייה, חרדת דחייה, פחד להתחיל עם בחורה, פחד מאודישן, פחד מראיון עבודה, פחד מדחייה, התמודדות עם פחד, טיפול בפחד, מפחד להיכשל, פחד לא להצליח
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: ללכת עם האמת, איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? כעס ועצבים? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להשיג איזון נפשי? דיכאון? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: ללכת עם האמת, איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להיגמל מהימורים? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לשתול מחשבות? איך לחנך ילדים? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לא להישחק בעבודה? איך לפרש חלומות? איך להצליח בראיון עבודה? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להאמין בעצמך? איך לעשות יותר כסף? איך להיות מאושר ושמח? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לשפר את הזיכרון? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להעביר ביקורת בונה? איך לשנות תכונות אופי? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לנהל את הזמן? איך להעריך את עצמך? איך ליצור אהבה? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להצליח בזוגיות? איך להתמודד עם גירושין? איך למצוא זוגיות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לקבל החלטות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם המציאות היא טובה או רעה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? למה יש רע בעולם? האם אפשר לדעת הכל? מהי תכלית ומשמעות החיים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך להיות מאושר? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש או אין אלוהים? בשביל מה לחיות? האם לדומם יש תודעה? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם יש אמת מוחלטת? האם הכל אפשרי? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך להיות הכי חכם בעולם? למה העולם קיים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך נוצר העולם? האם באמת הכל לטובה? האם יש בחירה חופשית? אולי אנחנו במטריקס? מי ברא את אלוהים? מה המשמעות של החיים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך להנות בחיים? איך נוצר העולם? האם יש משמעות לחיים? למה לא להתאבד? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי קואצ'ינג, מאמן אישי לבני נוער, טיפול אישי בתחום ללכת עם האמת - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה נוצר ב 2.6406 שניות - עכשיו 21_08_2025 השעה 14:09:48 - wesi1