אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה להתמודד עם שאלות פילוסופיות ✔4 תשובות לשאלה מהי משמעות החיים, 4 תשובות לשאלות פילוסופיות, 4 תשובות לשאלות קיומיות, 4 תשובות לשאלה למה אני חי, 4...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
🖨4 תשובות לשאלה מהי משמעות החיים, 4 תשובות לשאלות פילוסופיות, 4 תשובות לשאלות קיומיות, 4 תשובות לשאלה למה אני חי, 4 תשובות לשאלה למה אני קיים, 4 תשובות לשאלה למה העולם קיים, איך להתמודד עם שאלות קיומיות? איך להתמודד עם שאלות פילוסופיות? איך להתמודד עם שאלות משמעות החיים? שאלה קיומית, שאלות מהחלל הפנוי, למצוא תשובות לשאלות מהחלל הפנוי, תשובות יחסיות, תשובות מוחלטות, תשובה יחסית, תשובה מוחלטת, איך לצאת מהחלל הפנוי? שאלות שבאות מהחלל הפנוי
וכאן נסביר מהן 4 האפשרויות העומדות בפני האדם ששואל את עצמו שאלות קיומיות, שאלות בסגנון של: מהי משמעות החיים, למה אני חי? למה אני קיים? מה היעוד שלי בחיים וכיו"ב? שאלות שונות שניתן להגדיר אותן כשאלות קיומיות / שאלות פילוסופיות / שאלות משמעות החיים וכולי.

ונסביר איך למצוא תשובות לשאלות שאין להן תשובה, ואיך לענות לשאלה שאין לה תשובה, והאם באמת יש תשובה לשאלות קיומיות ועוד.

אז ברמת העיקרון, יש 4 דרכים איך להתמודד עם שאלות קיומיות.

אפשרות 1 - היא לתקוף את הצורך בשאלה עצמה. דהיינו, במקום לנסות לענות על השאלה ובמקום לנסות לנתח את השאלה, במקום זה לתקוף את הצורך בשאלה עצמה. דהיינו, לחקור למה יש לך את השאלות הקיומיות. לדוגמה לשאול, למה זה משנה לי למה אני חי? מה אכפת לי למה אני חי? למה אני רוצה לדעת למה העולם קיים? מה באמת עומד מאחורי השאלה מהי משמעות החיים? מה יצא לי מזה שאני אחקור למה אני חי?

כאשר חקירה כזאת אמורה להפוך ללא משנה את השאלה הקיומית. והיא אמורה לגרום לבן אדם להפסיק לשאול את השאלה הקיומית.

כי מצד האמת, הסיבה שבן אדם שואל שאלות קיומיות, היא בגלל שיש משהו שלא טוב לו בחיים. דהיינו, שהמציאות נגד רצונו במשהו. כי מי שהמציאות כרצונו, טוב לו והוא לא שואל שאלות פילוסופיות. וכל השאלות הקיומיות של האדם, הן ביטוי לזה שלא טוב לו. וברגע שהאדם מוצא מה לא טוב לו והוא מטפל במה שלא טוב לו, הוא מפסיק לשאול שאלות קיומיות.

עד כאן אפשרות 1 להתמודד עם שאלות קיומיות, באמצעות חקירת סיבת השאלה של השאלה הקיומית והסטת המוח של הבן אדם, מהשאלה הקיומית אל שאלות אחרות, שהן יותר אמיתיות עבור השואל עצמו.

אפשרות 2 - היא למצוא תשובות לשאלות הקיומיות ולהסתפק בתשובות יחסיות. דהיינו, כן למצוא תשובה לשאלה הקיומית, אבל להסתפק בתשובה יחסית לשאלה הקיומית. לדוגמה: שאלה: למה אני קיים? תשובה: בשביל העולם הבא, כדי למלא את רצון אלוהים, כדי לתקן את המציאות וכיו"ב.

שאלות בעיקרון תשובות שעונות לשאלות קיומיות. אבל התשובות האלו הן תשובות יחסיות אך אינן תשובות מוחלטות. כי תשובה יחסית פירושה, תשובה שניתן לשאול עליה שאלות נוספות. ותשובה מוחלטת פירושה, תשובה שלא ניתן לשאול עליה שאלות נוספות.

וכל השאלות הקיומיות, על כל תשובה שלהן, ניתן להמשיך לשאול עוד שאלות קיומיות. לדוגמה על השאלה "למה קורה X" אפשרי לענות "בגלל Y". אבל תמיד אפשרי להמשיך לשאול "מהי הסיבה של Y" "למה קורה Y עצמו" וכך הלאה עד אין סוף. דהיינו, על כל סיבה וכל תשובה, אפשרי להמשיך לשאול שאלות נוספות. ולכן כל התשובות האלו, אינן מוחלטות.

אבל רוב האנשים, או שהם לא שואלים את השאלות האלו, דהיינו, אפשרות 1, או שהם שואלים את השאלות האלו ומסתפקים בתשובות יחסיות, כנ"ל, דהיינו, אפשרות 2.

ויש גם את אפשרות 3 - שהיא להמשיך לחקור את השאלות האלו ואז להיות בטוח במאה אחוז שאין תשובה מוחלטת ותשובה סופית לשאלות האלו. ואז אצל רוב ככל האנשים, כאשר בן אדם בטוח שאין תשובה לשאלה, ושגם אין אפשרות למצוא תשובה לשאלה, אז הוא מפסיק לשאול את השאלה. כי אם אין תשובה אין שאלה.

דהיינו, האפשרות ה 3 היא להיות בטוח בוודאות שאין תשובה שמספקת אותך, לשאלות הקיומיות ושגם לא תוכל למצוא תשובה לשאלות האלו. דהיינו, להגיע לרמת וודאות מוחלטת, שאין אפשרות למצוא תשובה לשאלות הקיומיות / שאלות שבאות מהחלל הפנוי. ואז כאשר המוח בטוח שאין אפשרות למצוא תשובה, אז המוח מפסיק לשאול את השאלה.

אבל יש גם אפשרות 4 - שהיא לפתח את המוח לרמת שכל על אנושי ברמה כזאת ששום בן אנוש אף פעם ולעולמי עולמים לא יוכל להגיע לרמת דיוק מחשבתי יותר גדולה מהשכל שתגיע אליו. בשלמות שאין שלמות אחריה.

ובנקודת המבט הזו, הבן אדם מטיל ספק בכל דבר שעובר במוחו, ובודק מה האמת על כל דבר. עד שהוא מגיע לאי ידיעה מוחלטת, שבה המוח של האדם מפסיק להבדיל בין יש לאין, ואז כשהאדם לא מבדיל בין יש לאין, אז האדם לא יודע כלום. ואז כשהאדם לא יודע כלום ושום דבר, אז ממילא אין לו שום שאלה בשום נושא.

כי כל השאלות, הן רק בשכל. וכשאין שכל, אין שאלות.

ובאפשרות 4 - אחרי שהאדם חוזר לשכל שלו וחוזר להיות מודע לעצמו, כי הביטול הוא ב"רצוא ושוב", אז נשאר לו "רשימו" מהביטול לאין סוף. ואז האדם עצמו יש לו את כל ה 4 אפשרויות בו זמנית.

דהיינו, שבסופו של דבר, ביום יום, גם מי שהגיע לאפשרות רביעית, של ביטול לאין סוף, בפועל הוא גם לפעמים מסיח את דעתו מהשאלות האלו, גם לפעמים מסתפק בתשובות יחסיות, גם לפעמים מבין שאין תשובה מוחלטת וגם לפעמים זוכר שאין בכלל שאלה וכולי.

וההמלצה שלי היא, להתחיל דווקא באפשרות 1 - דהיינו, שהאדם יחקור למה בכלל הוא רוצה לחקור ולדעת מהי משמעות החיים וכולי. כי זאת נקודת האמת של האדם ועל האדם להיצמד לנקודת האמת של עצמו לפני שהוא חוקר שאלות פילוסופיות. ועל האדם תמיד ללכת עם האמת של עצמו ואם האמת של עצמו היא שהאמת לא באמת מעניינת אותו אלא מעניין אותו להרגיש טוב וכיו"ב, הרי שעל האדם לעשות את זה ולהתמקד ב איך להרגיש טוב ולא בשאלות פילוסופיות של חקר האמת וכיו"ב.

ורק אחרי שבן אדם באמת עושה את זה, רק אז הוא יכול לעבור לשלב 2 של חקר השאלות האלו, ממקום אחר לגמרי... ורק אחר כך הוא מגיע לשלב 3 ובסוף לשלב 4 וכולי.
בטוח בוודאות בעיות בלי פיתרון כישורי חשיבה 4 תשובות לשאלות פילוסופיות שיטות לפיתוח השכל ידיעה להיות יותר חכם פיתוח יכולות שכליות קיום פירוש לפתח את החשיבה 4 תשובות לשאלה למה אני חי 4 תשובות לשאלה למה אני קיים 4 תשובות לשאלה למה העולם קיים 4 תשובות לשאלה מהי משמעות החיים 4 תשובות לשאלות פילוסופיות 4 תשובות לשאלות קיומיות איך להתמודד איך להתמודד עם שאלות איך להתמודד עם שאלות משמעות איך להתמודד עם שאלות משמעות החיים איך להתמודד עם שאלות פילוסופיות איך להתמודד עם שאלות קיומיות איך למצוא תשובות לשאלות איך לצאת מהחלל הפנוי אני קיים החלל הפנוי העולם העולם קיים התמודדות התמודדות עם שאלות חיים חלל הפנוי חלל פנוי יחסיות להתמודד להתמודד עם שאלות להתמודד עם שאלות משמעות החיים להתמודד עם שאלות פילוסופיות להתמודד עם שאלות קיומיות למה אני חי למה אני קיים למה העולם למה העולם קיים למצוא למצוא תשובות למצוא תשובות לשאלות למצוא תשובות לשאלות מהחלל הפנוי לצאת מהחלל הפנוי לשאול לשאול שאלות מהות החיים מוחלט מוחלטות מטרת החיים משמעות משמעות החיים משמעותיות עולם פילוסופיה קיום שאלה שאלה קיומית שאלות שאלות מהחלל הפנוי שאלות פילוסופיות שאלות קיומיות שאלות שבאות מהחלל הפנוי תכלית החיים תשובה תשובה יחסית תשובה מוחלטת תשובות תשובות יחסיות תשובות לשאלה למה תשובות לשאלות תשובות לשאלות מהחלל הפנוי תשובות לשאלות פילוסופיות תשובות לשאלות קיומיות תשובות מוחלטות
איזה תשובה לענות? מה הכי נכון לעשות? למה לא להתאבד? למה טוב לחיות? לשכנע מישהו לא להתאבד, מה רע בלהתאבד? איך לעזור למישהו?
איזה תשובה לענות? מה הכי נכון לעשות? למה לא להתאבד? למה טוב לחיות? לשכנע מישהו לא להתאבד, מה רע בלהתאבד? איך לעזור למישהו?
... על הצורך הפנימי של השואל. אם ברור שהשואל מחפש תמיכה נגד עישון, אפשר לומר לו באופן חד - משמעי: לעשן זה רע, ובכך לספק את הצורך שלו בתשובה ברורה. איך להתמודד עם שאלות פילוסופיות מורכבות של חיים ומוות? אליעד מסביר שכאשר אדם שואל שאלה כמו למה לא להתאבד?, אי אפשר תמיד לספק לו מיד את ...
הספר להיות אלוהים - לכל שאלה תשובה בספר להיות אלוהים, איזה נושאים יש רק בספר להיות אלוהים
הספר להיות אלוהים - לכל שאלה תשובה בספר להיות אלוהים, איזה נושאים יש רק בספר להיות אלוהים
... אך מורכב, המתואר בספר בהרחבה ומקבל הסברים מפורטים. הרעיון הזה מוצג כדוגמה לכך שהספר מתמודד עם שאלות פילוסופיות שנראות לכאורה מוזרות או בלתי ניתנות לפתרון, ...
טוב ורע, למה האדם עושה הפרדה של טוב ורע, מהו שורש השאלה, למה העולם קיים בזכות הרע
טוב ורע, למה האדם עושה הפרדה של טוב ורע, מהו שורש השאלה, למה העולם קיים בזכות הרע
... ורע, למה האדם עושה הפרדה של טוב ורע, מהו שורש השאלה, למה העולם קיים בזכות הרע למה האדם עושה הפרדה בין טוב לרע? השאלה הראשונה שאליעד כהן מעלה היא מדוע האדם בכלל מגדיר דברים כטוב או רע. אליעד ... שורש השאלה על ההבדל בין טוב לרע? אליעד מסביר ששורש השאלה מדוע האדם חושב שמשהו הוא רע, מקביל לשאלה מדוע בכלל קיים עולם. הוא ממשיל זאת לשאלה מדוע אלוהים ברא את העולם?. הוא מדגיש שהשאלה למה האדם חושב שיש רע דומה לשאלה למה היה את המפץ הגדול, כלומר, מה הוביל לכך שהאחד הפך לשניים. זהו בעצם שורש כל השאלות. במקום לשאול איך זה שיש שניים?, השאלה העמוקה יותר היא למה בכלל נהיו שניים?. לפי אליעד, השאלה האמיתית היא למה בכלל נוצרה הפרדה מלכתחילה. מדוע העולם קיים דווקא בזכות הרע? כדי לענות על השאלה מדוע העולם קיים, אליעד כהן מסביר שלמעשה, כל הקיום והדינמיקה של החיים מושתתים על הרע. כלומר, האדם עושה פעולות אך ורק בגלל התפיסה שלו שמשהו חסר, רע, או לא שלם. אם האדם היה באמת מבין שהכל ... לכך: הוא עצמו מדבר ועונה לשאלות רק משום שיש בו תחושה של חוסר או פער - תחושה שנוצרת מההפרדה בין טוב לרע. ללא התחושה הזאת, הוא לא היה עושה אף פעולה. לכן, לדבריו, העולם מתקיים רק בזכות העובדה שהאדם חושב שיש דברים טובים יותר ופחות, או במילים אחרות - בזכות הטיפשות וחוסר השלמות של האדם. למה חייב ... פעולה, כי הוא לא היה מאמין שמשהו יכול להשתפר. דווקא ההפרדה בין טוב לרע יוצרת אינטרס, רצון ותנועה בעולם. כאשר האדם מזהה שמשהו הוא טוב יותר ממשהו אחר, הוא פועל במטרה להשיג אותו. מדוע השכל חייב להיות מצומצם כדי לאפשר קיום? אליעד מדגיש נקודה חשובה נוספת: השכל חייב להיות מצומצם כדי שהאדם יוכל להמשיך ולפעול בעולם. האדם צריך לחוות הפרדה, הוא צריך להיות טיפש ... להיות מוגבל ומצומצם במידה מסוימת. רק כך אפשרית ההתפתחות, הצמיחה והדינמיקה בעולם. מהו הטוב שברע? הסבר נוסף שאליעד נותן הוא שלמעשה הטוב שברע הוא שהרע מעניק לאדם משמעות לחיים. אם לא היה רע, לא היה טוב. אם לא היו דברים לא טובים, האדם לא היה נהנה מדברים טובים. תחושת ההבדל, ההשוואה, והצורך לבחור בין האפשרויות השונות הן אלו שיוצרות את חוויית החיים של האדם. למעשה, קיומו של הרע נותן משמעות לכל פעולה ופעולה שהאדם מבצע, גם אם הוא לא תמיד מודע לכך. איך קשור המפץ הגדול לשאלת הטוב והרע? אליעד משווה את השאלה למה יש רע? לשאלה ... עמוק, השאלות האלה הן זהות משום שהן עוסקות בשורש אחד, והוא ההפרדה עצמה. לסיכום, למה האדם חייב לחשוב שיש טוב ורע בעולם? לסיכום ההסבר, אליעד כהן מבהיר כי עצם קיומו של העולם והפעילות שבו מתאפשרים רק בזכות ההבחנה של האדם בין טוב לרע. האדם חייב להיות במצב של חוסר שלמות, טיפשות, והפרדה מחשבתית, כדי שתהיה משמעות לחייו, וכדי שהוא ימשיך לפעול, לחפש, וליצור תנועה והתפתחות. ללא הפרדה זו, לא היה עניין לקיום, שום פעולה לא הייתה נעשית, והעולם כפי שאנחנו מכירים אותו כלל לא היה קיים. למה האדם חושב שמשהו רע? מדוע העולם קיים בזכות הרע? מה שורש ההבדל בין טוב לרע? למה חייב להתקיים רע בעולם? מדוע חייב להיות רע בעולם? האם אפשרי עולם בלי רע? למה נוצרו ...
למה העולם קיים, משמעות החיים, מה יש לשאול לפני השאלה למה העולם קיים, יש ואין
למה העולם קיים, משמעות החיים, מה יש לשאול לפני השאלה למה העולם קיים, יש ואין
למה העולם קיים, משמעות החיים, מה יש לשאול לפני השאלה למה העולם קיים, יש ואין מה צריך להבין לפני ששואלים למה העולם קיים? כדי לענות על השאלה למה העולם קיים? או מה משמעות החיים? אליעד כהן מסביר שצריך קודם כל לברר שאלה אחרת ועמוקה יותר: מה ההבדל בין יש ואין?. אליעד מדגיש שאם אדם לא מבין באופן ברור וחד - משמעי מה המשמעות של יש ומה המשמעות של אין, אין לו שום אפשרות להבין למה קיים משהו או מה משמעותו של הדבר הקיים. לדוגמה, כאשר שואלים על המשמעות של שולחן, לפני הכל חייבים להבין את ההבדל בין יש שולחן לבין אין שולחן. רק לאחר שההבדל בין שתי האפשרויות ברור, אפשר בכלל להתחיל לשאול מה המשמעות או מה התכלית של השולחן. למה חייבים להבדיל בין יש לאין כדי להבין משמעות? אליעד כהן מביא דוגמה נוספת שמסבירה את ההכרח להבין קודם כל את ההבדל בין יש לאין: אדם שואל למה אני חי?, אך כל עוד אינו מבין את ההבדל בין חי למת, הוא לא יכול להבין בכלל למה הוא חי. השאלה למה? אפשרית רק אם ברור לנו שהמצב ... אחר אפשרי. אם אין שום הבדל בין חי למת, או בין עולם קיים לבין עולם לא קיים, אז אין בכלל משמעות לשאלה למה?. במצב כזה, השאלה עצמה אינה קיימת ואין מה לחפש בה תשובה. מדוע ההבדל בין עולם קיים ללא קיים משמעותי לשאלת קיום העולם? בהמשך, אליעד כהן מציג את השאלה העיקרית והמהותית שעלינו לשאול לפני שנחפש סיבה לקיום העולם: האם יש בכלל הבדל בין העולם קיים לעולם לא קיים?. הוא מסביר שהשאלה הזאת הכרחית מפני שאם האדם מגלה שאין באמת הבדל בין מציאות שבה העולם קיים לבין מציאות שבה הוא אינו קיים, אז בעצם אין משמעות אמיתית לשאלה מדוע הוא קיים. לפי אליעד, קודם כל צריך להגדיר ולהבין היטב אם קיים הבדל, כי אם אין הבדל, אז אין בכלל מקום ... שכאשר אדם בוחן את ההבדל בין יש לאין לעומק, הוא מתחיל לשאול שאלות שונות, עמוקות יותר, ומשמעותיות יותר. במקום לשאול רק למה יש עולם?, הוא מתחיל לבדוק מה המשמעות של יש לעומת אין?. הוא מסביר שההבדל בין יש לאין הוא בעצם ההבדל המהותי ביותר שקיים, מפני שהוא הבסיס לכל שאלה על משמעות ותכלית. ככל שהאדם יעמיק בבדיקה של מהות ההבדל בין היש לאין, הוא יוכל לגשת לשאלות אחרות, כמו למה אני קיים?, מה תכלית החיים? ו
אין שום שאלה, לא להיות קיים, קיום עצמי, ביטול עצמי, ביטול כל הרגשות, רצוא ושוב, רשימו, תשובה מוחלטת, תשובה יחסית
אין שום שאלה, לא להיות קיים, קיום עצמי, ביטול עצמי, ביטול כל הרגשות, רצוא ושוב, רשימו, תשובה מוחלטת, תשובה יחסית
... שום שאלה, לא להיות קיים, קיום עצמי, ביטול עצמי, ביטול כל הרגשות, רצוא ושוב, רשימו, תשובה מוחלטת, תשובה יחסית האם אפשרי להפסיק לרצות להרגיש טוב? כל אדם, באופן טבעי, רוצה להרגיש טוב. הרצון להרגיש טוב הוא רצון בסיסי ומחויב במציאות. ... טוב או רע, אין שאלות ואין תשובות. האדם אינו קיים כאישות נפרדת אלא מתמזג עם המהות האין - סופית. אך יש לכך מחיר כבד - האדם חייב לוותר לחלוטין על כל סוג של תחושה, כולל תחושת הטוב. אליעד מדגיש כי ברגע שהאדם מפסיק ... שוב - חזרה למצב הרגיל של קיום, תודעה נפרדת, עם רגשות, רצונות, ותחושות של טוב ורע. כאשר האדם חוזר מהמצב של רצוא, הוא חוזר עם רשימו - רושם או זיכרון מההתבטלות ... אין פירושו התאבדות פיזית. משמעות הדבר היא ביטול מוחלט של התודעה העצמית, עד כדי כך שהאדם לא יודע שהוא קיים. כשאין ידיעה על קיום עצמי, אין הפרדה בין האדם לבין המציאות, ולכן אין שום שאלה, בעיה או סבל. במצב כזה, האדם לא סובל משום שאינו יודע כלל שיש משהו מחוצה ... מוחלטת, אין לו תחושת קיום ואין הבדל בין כלום למשהו. מה הכוונה בתשובה מוחלטת ותשובה יחסית? אליעד מסביר שישנן שתי דרכים להבין דברים: תשובה יחסית - תשובה שנכונה רק מנקודת מבט מסוימת. לדוגמה, הרצון להרגיש טוב הוא תשובה יחסית, כי הוא נכון רק מנקודת מבט של נפרדות. תשובה מוחלטת - זו תשובה שנכונה תמיד, בלי קשר לנקודת מבט או לזמן. לדוגמה, האמת שהכל אחד ואין הבדל בין טוב לרע, היא תשובה מוחלטת. אדם שיכול לראות את המציאות משני הצדדים האלה - גם מהצד של הנפרדות (רצונות, טוב ורע) וגם מהצד של האחדות (ביטול כל הרגשות) - יכול ... רגילים לגמרי, אך ללא סבל משמעותי. כיצד מגיעים לביטול עצמי מוחלט? אליעד מציין כי כדי להגיע למצב זה של ביטול עצמי מוחלט, על האדם להיצמד באופן מוחלט לאמת, לא לומר ... אין יותר סבל ואין יותר קיום עצמי כנפרד מהמציאות. מה זה רצוא ושוב? איך להגיע לביטול עצמי מוחלט? מהי תשובה מוחלטת? האם אפשרי להפסיק לרצות? מה ההבדל בין מחויב לאפשרי? מה זה רשימו? איך מפסיקים לסבול? ...
אין תשובה מוחלטת, תשובה יחסית, תשובה חלקית, לדבר אמת, לומר רק את האמת, מהי נשמה, תשובות לשאלות, שתיקה
אין תשובה מוחלטת, תשובה יחסית, תשובה חלקית, לדבר אמת, לומר רק את האמת, מהי נשמה, תשובות לשאלות, שתיקה
... תשובה מוחלטת, תשובה יחסית, תשובה חלקית, לדבר אמת, לומר רק את האמת, מהי נשמה, תשובות לשאלות, שתיקה האם אפשר בכלל לקבל תשובה מוחלטת לשאלות שלנו? הרצאתו של אליעד כהן עוסקת בשאלה האם ניתן לקבל אי פעם תשובה מוחלטת, או שכל תשובה היא יחסית וחלקית בלבד. אליעד מסביר לעומק את הרעיון שהשאיפה לתשובה מוחלטת היא זו שיוצרת את השאלות מלכתחילה. כאשר אדם שואל מה זו נשמה? הוא מחפש תשובה סופית, מוחלטת וחד - משמעית. אך במציאות, תשובות מוחלטות אינן קיימות, וכל תשובה מובילה לעוד שאלות נוספות. אליעד ... דרך דוגמה על נשימה ונשמה. הוא מסביר שכאשר אדם נושם, נשימה זו היא כביכול פעולת הנשמה, אך עצם ההסבר לא נותן באמת משמעות מוחלטת למושג נשמה. זהו הסבר חלקי בלבד. כך שכל מושג שאנו מתארים, כמו ... הוא בסופו של דבר ריק מתוכן מוחלט, כי תמיד אפשר להטיל ספק או לשאול שאלות נוספות. מדוע כל תשובה היא רק חלקית ויחסית? אליעד מבהיר כי כל שאלה וכל תשובה הן בעצם ביטוי של חיסרון מסוים. הרצון לקבל תשובה מוחלטת מבוסס על חוסר ביטחון או חוסר וודאות פנימית. אם אדם היה בטוח לחלוטין ... מדויקת, כי היא מניחה הנחות לא מבוססות לגבי התחושה של האדם השני. הדוגמה הזו מראה כיצד קל לנו לענות בצורה חלקית ויחסית, כאשר אנחנו לא באמת מבינים את המציאות הפנימית של הזולת או אפילו של ... שהדרך היחידה להפסיק לשאול שאלות היא להבין שכל שאלה מבוססת על חוסר ודאות יסודי. אם אדם יבין שאין אפשרות לקבל תשובה מוחלטת לעולם, הוא יפסיק לחפש תשובות מוחלטות. במקום זאת, הוא יגיע למצב שבו כבר לא אכפת לו מהתשובות עצמן, כיוון שהוא מבין את המגבלה המובנית של כל תשובה. אליעד נותן דוגמה ... אינו מוחלט, כי תמיד אפשר לדמיין מצב שבו אדם דווקא רוצה להרגיש רע. אליעד מדגיש שההבנה הזו היא בסיסית להבנת טבעה היחסי של כל תשובה. מה הקושי הגדול ביותר בלהגיד את האמת? הקושי הגדול, לפי ... רגילים לומר דברים שהם לא באמת מתכוונים אליהם. לדוגמה, אדם יכול לומר הבנתי שאין תשובה, אבל הוא עדיין ממשיך לחפש תשובות, מה שמוכיח שהוא לא באמת הבין שאין תשובה מוחלטת. לדבריו, אם אדם היה באמת ובתמים מבין שאין תשובה מוחלטת, הוא לא היה שואל שאלות מלכתחילה. הוא מבהיר זאת שוב דרך דוגמה פרקטית: אם ... לא בטוח בהם, רק אז הוא יגיע למצב של חופש מוחלט משאלות. במצב כזה, כבר לא יהיו לו שאלות או ספקות, והוא יפסיק לחפש תשובות, כי הוא מבין לעומק שאין מה למצוא. אליעד מדגיש שכדי להגיע לכך יש לבדוק שוב ושוב את המציאות, ולא לקבל תשובות חלקיות בתור אמת מוחלטת. הוא ממליץ לבדוק כל הנחה עד הסוף, בלי להניח הנחות מראש, ולהיות מודעים לכך שגם התשובות שאנחנו נותנים לעצמנו הן תמיד יחסיות. מה זו באמת נשמה, ומהו הערך בשאלות מסוג זה? אליעד אומר שלמרות שיש אינספור ספרים ומורים שמנסים להסביר את המושג נשמה, הערך האמיתי אינו נמצא בתשובות האלה, אלא דווקא במצב שבו כבר לא אכפת לנו מהתשובות האלה בכלל. הוא מציין שזהו מצב נדיר, משום שאנשים תמיד עסוקים בחיפוש אחר תשובות מוחלטות, בין אם אלו תשובות דתיות, פילוסופיות או מדעיות. אולם, האמת המוחלטת לדבריו, היא להבין שכל השאלות האלו הן חסרות משמעות במובן המוחלט. לדברי אליעד, הערך בשאלה כמו מה זו נשמה? אינו נמצא בתשובה ... בסך הכל ביטוי לחוסר וודאות פנימי. כאשר אדם משתחרר מהצורך הזה, הוא מגיע לשקט פנימי אמיתי. מה זו נשמה? האם קיימת תשובה מוחלטת? איך להפסיק לשאול שאלות? לדבר רק את האמת מה ה
אין שאלות, אין תשובות, תשובה מוחלטת, תשובה חלקית, תשובה יחסית, שאלה מוחלטת, שאלה חלקית, שאלה יחסית, מוחלטות
אין שאלות, אין תשובות, תשובה מוחלטת, תשובה חלקית, תשובה יחסית, שאלה מוחלטת, שאלה חלקית, שאלה יחסית, מוחלטות
... שאלות, אין תשובות, תשובה מוחלטת, תשובה חלקית, תשובה יחסית, שאלה מוחלטת, שאלה חלקית, שאלה יחסית, מוחלטות מה ההבדל בין גישות רוחניות לבין הגישה של אליעד? בשיחה זו אליעד מסביר מה ההבדל המהותי בין הגישה שלו לבין גישות רוחניות אחרות כמו היהדות, הנצרות או הבודהיזם. כאשר אדם שואל שאלה רוחנית, הוא בעצם מנסה לקבל תשובה שתספק אותו. אבל אליעד טוען ששאלות אינן באמת יכולות לקבל תשובה מוחלטת, מכיוון שהתשובה המוחלטת נמצאת מעבר לתודעה, מעבר לשכל האנושי. לדוגמה, אדם שואל האם כדאי לקנות ... ספק לגבי כל דבר שאתה יודע או חושב שאתה יודע. הספק הזה מייצר אינסוף שאלות חדשות. מהי הדרך להשתחרר מהלופ של שאלות ותשובות? אליעד מציע גישה אחרת לגמרי: במקום לחפש תשובות לשאלות שלך, נסה להבין למה בכלל קיימת השאלה. אם אתה מבין לעומק למה אתה שואל, ייתכן שתראה שבכלל אין לך שאלה. הוא נותן דוגמה: אדם שחושב שהוא חולה מחפש תרופה בכל העולם. אבל במקום לתת לו הכוונה לתרופה, כדאי לבדוק אם בכלל הוא חולה. אולי הוא בכלל לא חולה, אלא רק ... המוחלטת, אתה בעצם גוזר על עצמך סבל תמידי. למה? כי אין דבר כזה אמת מוחלטת במציאות האנושית. כל דבר בעולם הזה הוא יחסי, ולכן לעולם לא תוכל להגיע למקום שבו תגיד הנה, מצאתי את האמת ואין לי יותר ספקות. תמיד יישאר ספק, ... מוחלט וקבוע. הוא תמיד יחווה רגעים של חוסר ושל רצון בעוד משהו. אליעד מדגיש שאין שום דבר בעולם הזה שהוא מוחלט - הכל יחסי. איך אפשר לצאת מהסבל של חיפוש האמת? הדרך היחידה, לפי אליעד, לצאת מהלופ של הסבל, היא להבין שאין שום אמת מוחלטת בעולם היחסי. כאשר אתה באמת מבין שהכל יחסי ואין אמת מוחלטת, אתה יכול להפסיק את החיפוש המוחלט. אתה מבין שכל אמת שתחפש היא תמיד חלקית, יחסית ולא מוחלטת. הוא אומר, למשל, שהוא עצמו אינו מחפש אמת מוחלטת אלא אמת יחסית. למשל, כאשר הוא מתלבט בין שתי אפשרויות, הוא בוחר את האפשרות שנראית לו הכי טובה יחסית למה שהוא רוצה באותו רגע. הוא אינו שואל מה האמת המוחלטת, כי היא לא קיימת, אלא בוחר לפי מה שהוא רוצה. במילים אחרות, החיפוש הופך לעניין של בחירה, של רצון ושל עדיפות יחסית. מה משמעות המוחלט לעומת היחסי? אליעד מבחין בין אמת מוחלטת, שאינה קיימת בעולם שלנו, לבין אמת יחסית שקיימת תמיד. לדוגמה, יש פה שולחן זו אמת יחסית, לא מוחלטת, כי אפשר להטיל ספק אפילו בקיום של השולחן. לעומת זאת, מוחלט הוא מצב שאין בו כלל ספק, ולכן לא ניתן להגדיר אותו במילים, כי הוא נמצא מחוץ להגדרות השכל. האמת היחסית היא אמת שאפשר להגדיר אותה, לדבר עליה, לחשוב עליה, לשנות אותה ולהתווכח עליה. האמת המוחלטת היא ... תיאום ציפיות מציאותי יותר. אתה מבין שתמיד יהיה חוסר מסוים, תמיד תהיה אפשרות אחרת, אבל זה בסדר כי המציאות עצמה היא יחסית ולא מוחלטת. למשל, כאשר אתה מחפש הנאה מוחלטת ממשהו כמו אוכל, אתה תמיד תתאכזב כי האוכל יספק אותך ... מוחלט שיבטל את כל החסרונות. סיכום הרעיון המרכזי אליעד מדגיש לאורך כל השיחה שאין אמת מוחלטת בעולם האנושי, ואין תשובות מוחלטות לשאלות של האדם. הוא ממליץ להבין למה בכלל קיימת שאלה, ובכך לשחרר את עצמך מחיפוש אין - סופי אחר אמת בלתי אפשרית. כך תוכל להגיע לשלווה יחסית ולחיות עם החסרונות והספקות שבחיים ללא סבל מיותר. מהי אמת מוחלטת? איך להפסיק לחפש תשובות מוחלטות? מה ההבדל בין אמת יחסית לאמת מוחלטת? למה שאלות תמיד חוזרות? איך להשתחרר מהסבל שבחיפוש האמת? ...
חיפוש עצמי, חיפוש רוחני, לחפש את עצמך, חיפוש תשובה מוחלטת, חיפוש תשובה יחסית, תשובה בלי שאלה, למצוא תשובה יחסית, למצוא תשובה מוחלטת
חיפוש עצמי, חיפוש רוחני, לחפש את עצמך, חיפוש תשובה מוחלטת, חיפוש תשובה יחסית, תשובה בלי שאלה, למצוא תשובה יחסית, למצוא תשובה מוחלטת
... עצמי, חיפוש רוחני, לחפש את עצמך, חיפוש תשובה מוחלטת, חיפוש תשובה יחסית, תשובה בלי שאלה, למצוא תשובה יחסית, למצוא תשובה מוחלטת מהי משמעות המילה אני בחיפוש עצמי? המילה אני היא הביטוי הראשון והבסיסי ביותר שמגדיר את קיומנו העצמי, אך היא גם המקור הראשון לפיצול פנימי. כאשר אדם אומר אני, הוא כבר יוצר חלוקה לשניים: זה ... שמוגדר? לדוגמה, כאשר אומרים התודעה שלי, מיד מתעוררת השאלה מי הוא הבעלים של התודעה? זה מצביע על כך שההגדרה עצמה יוצרת סיבוך פנימי שאינו פותר את שאלת הקיום העצמי אלא רק מעמיק אותה. האם יש משמעות לתשובות חלקיות בחיפוש הרוחני? כאשר אדם שואל שאלות כמו מי אני?, או מה משמעות החיים?, הוא לרוב מקבל תשובות חלקיות או יחסיות. לדוגמה, אם אדם שואל מי הוא, התשובה יכולה להיות אני הוא חלק מהשלם, אני חלק מהפאזל של המציאות, אך תשובות אלו אינן מספקות באמת, כיוון שהן מעוררות מיד שאלות נוספות כמו ומהו השלם?, או מהי המציאות?. תשובות חלקיות, גם אם הן נכונות ברמה מסוימת, לא פותרות באמת את החיפוש, אלא משאירות את האדם עם שאלות פתוחות ותחושת חוסר סיפוק. מה ההבדל בין תשובה יחסית לתשובה מוחלטת? תשובה יחסית היא תשובה שמובילה לשאלות נוספות. היא לא סוגרת מעגל ולא מביאה לסיפוק סופי. לדוגמה, כשמישהו אומר אני הוא ביטוי של האלוהים, מיד אפשר לשאול ומי ברא את האלוהים?. לעומת זאת, תשובה מוחלטת היא תשובה שלא ניתן לשאול אחריה עוד שאלות, כי היא סוגרת לגמרי את הנושא. זאת התשובה שהאדם מחפש ברמה העמוקה ביותר של החיפוש הרוחני. אם אחרי התשובה עדיין עולות שאלות, סימן שהיא הייתה יחסית בלבד, ולא באמת סיפקה את הצורך העמוק ביותר של השואל. האם קיים דבר כזה תשובה מוחלטת לשאלה מי אני? כדי להבין האם בכלל קיימת תשובה מוחלטת לשאלה מי אני, האדם חייב לשאול את עצמו תחילה איזה סוג של תשובה הוא באמת מחפש. אם המטרה היא להעביר את הזמן או להרגיש טוב זמנית, תשובות חלקיות מספיקות בהחלט. אבל אם המטרה היא להגיע לתשובה מוחלטת שתפתור סופית את שאלת הקיום, חייבים לבדוק תחילה אם בכלל קיימת תשובה כזו. בדיוק כמו שבודקים אם אפשר להרוויח כסף לפני שמקימים ... סיפוק נצחי ומוחלט? ההגדרה המדויקת של מטרת החיפוש משנה לחלוטין את הדרך שבה יש לחפש. רוב האנשים ממשיכים באותה אסטרטגיה שהביאה אותם לתסכול, ולכן לא מצליחים למצוא תשובה אמיתית. כיצד לשנות אסטרטגיה בחיפוש עצמי? אליעד מדגיש את החשיבות של שינוי אסטרטגיה בחיפוש. אם אדם ... עמוקים שעליהם הוא נשען, ולשאול את השאלות בצורה שונה - שאלות שמאתגרות את האמונות הבסיסיות ביותר שלו, שאלות שעדיין לא נשאלו. מהו הדבר היחיד שיכול להביא תשובה מוחלטת? הדרך היחידה להגיע לתשובה מוחלטת היא להיות בטוח לפחות בדבר אחד באופן מוחלט. בלי נקודת ודאות מוחלטת אחת לפחות, כל שאר החיפוש יהיה בזבוז זמן ומאמץ, כי הוא יוביל רק לשאלות נוספות ותיאוריות חסרות סוף. לכן, לפני שמתחילים לשאול מי אני או מה משמעות החיים, יש לחפש קודם כל את הדבר האחד שאפשר לדעת אותו בוודאות מוחלטת, ורק אז יהיה אפשר להסיק מתוכו את כל שאר התשובות המוחלטות. מהי הטעות הגדולה ביותר של אנשים המחפשים את עצמם? הטעות הגדולה ביותר היא שהם לא בודקים האם קיימת בכלל אפשרות להגיע לתשובה הסופית שהם מחפשים. אנשים משקיעים שנים בחיפוש, אך לא שואלים האם יש בכלל דרך למצוא תשובה מוחלטת לשאלות העמוקות שלהם. זו טעות דומה לאדם שמנסה למלא דלי שיש בו חור, ומצפה שבסוף הוא יצליח. ...
לכל שאלה תשובה, איך למצוא תשובות לשאלות, הנחות יסוד, אחדות ההפכים, מהות השאלה, מהות התשובה, איך נוצרת שאלה, איך נוצרת תשובה, תשובה יחסית, תשובה מוחלטת
לכל שאלה תשובה, איך למצוא תשובות לשאלות, הנחות יסוד, אחדות ההפכים, מהות השאלה, מהות התשובה, איך נוצרת שאלה, איך נוצרת תשובה, תשובה יחסית, תשובה מוחלטת
... שאלה תשובה, איך למצוא תשובות לשאלות, הנחות יסוד, אחדות ההפכים, מהות השאלה, מהות התשובה, איך נוצרת שאלה, איך נוצרת תשובה, תשובה יחסית, תשובה מוחלטת למה כל שאלה מבוססת על הנחת יסוד? כל שאלה שאדם שואל, בכל תחום ובכל מצב, תמיד מבוססת על הנחת יסוד מסוימת. אליעד מסביר ... ההפוכה וגם היא מובילה לשאלה חדשה. מה המשמעות של להפוך הנחות יסוד בשאלות? אליעד מדגיש כי כאשר שאלה מבוססת על הנחת יסוד, ניתן לקחת את ההנחה ולומר את ההפך שלה. לדוגמה, אם השאלה היא האם יש ... כל הנחה וכל היפוך שלה הם רק נקודות מבט יחסיות, ואינם מספקים תשובה מוחלטת ואמיתית. איך אפשר להגיע לתשובה מוחלטת לשאלות? אליעד מציג מצב בו לאדם יש שאלה על צד אחד (למשל בראשון יש את כל הפרספקטיבות) ויש לו שאלה גם על הצד ההפוך (בראשון אין את כל הפרספקטיבות). ... זה אין יותר שאלות, כי אין יותר נקודת מבט יחסית של ככה או ככה. מה זה בעצם שאלה? לפי אליעד, שאלה היא סימן לכך שיש חיסרון בתפיסה של האדם. כשאדם שואל שאלה, הוא בעצם אומר לעצמו שמשהו לא מסתדר לו ... יש תמיד אפשרות לשאול שאלה נוספת. מה זו תשובה יחסית ומה זו תשובה מוחלטת? אליעד מבהיר שיש שני סוגים עיקריים של תשובות: תשובה יחסית ותשובה מוחלטת. תשובה יחסית היא תשובה הנכונה רק מנקודת מבט ספציפית, אך יש לה גם היפוך שיכול להיות נכון מנקודת מבט אחרת. לדוגמה, התשובה יש בחירה חופשית היא יחסית כי גם ההפך שלה (אין בחירה חופשית) נכון מנקודת מבט אחרת. תשובה מוחלטת, לעומת זאת, היא כזו שאין לה היפוך ואינה תלויה בשום נקודת מבט. אך על מנת להגיע לתשובה המוחלטת הזו, חייבים לחרוג מעבר לשכל ולמושגים. מדוע התשובה ... מהשכל? השכל תמיד פועל על בסיס הנחות יסוד יחסיות של ככה או אחרת. כל תשובה שהשכל נותן מוגבלת לנקודת מבט מסוימת. לכן, מי שרוצה להגיע לתשובה מוחלטת חייב לצאת מתוך המסגרת של השכל הרגיל, שם קיימת האשליה של הנפרדות בין הדברים. כאשר אדם מגיע לתשובה המוחלטת באמת, הוא כבר אינו פועל מתוך שכל רגיל, ... באמת לפתור את השאלות באופן מוחלט. איך למצוא תשובה מוחלטת? איך נוצרת שאלה? מהי אחדות ההפכים? מהי הנחת יסוד של שאלה? איך אפשר להפוך הנחות יסוד? מה ההבדל בין תשובה יחסית למוחלטת? ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על 4 תשובות לשאלה מהי משמעות החיים, 4 תשובות לשאלות פילוסופיות, 4 תשובות לשאלות קיומיות, 4 תשובות לשאלה למה אני חי, 4 תשובות לשאלה למה אני קיים, 4 תשובות לשאלה למה העולם קיים, איך להתמודד עם שאלות קיומיות? איך להתמודד עם שאלות פילוסופיות? איך להתמודד עם שאלות משמעות החיים? שאלה קיומית, שאלות מהחלל הפנוי, למצוא תשובות לשאלות מהחלל הפנוי, תשובות יחסיות, תשובות מוחלטות, תשובה יחסית, תשובה מוחלטת, איך לצאת מהחלל הפנוי? שאלות שבאות מהחלל הפנוי
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: להתמודד עם שאלות פילוסופיות, איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להיגמל מהימורים? איך לפרש חלומות? איך לשפר את הזיכרון? איך להצליח בזוגיות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להעריך את עצמך? איך להיות מאושר ושמח? איך ליצור אהבה? איך לשתול מחשבות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לעשות יותר כסף? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לנהל את הזמן? איך לא להישחק בעבודה? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לחנך ילדים? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך למצוא זוגיות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לשנות תכונות אופי? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להאמין בעצמך? איך לקבל החלטות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להצליח בראיון עבודה? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם גירושין? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: להתמודד עם שאלות פילוסופיות, איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? דיכאון? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? כעס ועצבים? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? מועקות נפשיות וייאוש? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: מה יש מעבר לזמן ולמקום? בשביל מה לחיות? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם באמת הכל לטובה? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? למה העולם קיים? אולי אנחנו במטריקס? איך להיות מאושר? האם יש אמת מוחלטת? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם אפשר לדעת הכל? האם יש משמעות לחיים? למה לא להתאבד? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? מי ברא את אלוהים? איך נוצר העולם? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם? האם הכל אפשרי? מה המשמעות של החיים? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך להיות הכי חכם בעולם? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש או אין אלוהים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש בחירה חופשית? האם לדומם יש תודעה ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי למתבגרים, מאמן אישי רוחני, אימון אישי לקשב וריכוז בתחום להתמודד עם שאלות פילוסופיות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3594 שניות - עכשיו 17_07_2025 השעה 08:20:52 - wesi1