אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה נרקיסיזם בזוגיות, זוגיות נרקיסיסטית, אישיות נרקיסיסטית זוגיות, בני זוג עם הפרעות נפשיות נרקיסיסטיות, בני זוג חולי נפש, בני זוג עם הפרעת אישיות נרקיסיסטית...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
נרקיסיזם בזוגיות, זוגיות נרקיסיסטית, אישיות נרקיסיסטית זוגיות, בני זוג עם הפרעות נפשיות נרקיסיסטיות, בני זוג חולי נפש, בני זוג עם הפרעת אישיות נרקיסיסטית, ילדים עם הפרעת אישיות נרקיסיסטית, הורים עם הפרעת אישיות נרקיסיסטית
מהי הפרעת האישיות הכי נפוצה בזוגיות?

הפרעת האישיות הנפוצה ביותר בזוגיות, לפי אליעד, היא הפרעת אישיות נרקיסיסטית. זו הפרעה המאופיינת במאוהבות יתר של האדם בעצמו, צורך תמידי בהערצה, תחושת עליונות, חוסר אמפתיה, וניצול של אחרים להשגת מטרות אישיות. אליעד מסביר שהנטייה להאשים בן או בת זוג בנרקיסיזם נפוצה מאוד במערכות יחסים לא טובות, מאחר וזה מאפשר להסיר אחריות אישית ולטעון "הבעיה היא לא בי, אלא בו".

מדוע קל כל כך לאבחן בן זוג כנרקיסיסט?

אליעד מבהיר שאבחון הפרעת אישיות נרקיסיסטית הוא קל במיוחד, משום שרוב בני האדם מציגים תכונות נרקיסיסטיות במידה מסוימת. הוא מביא דוגמה פשוטה: כמעט כל אדם רוצה תשומת לב, הערכה ואהבה, וכאשר הוא לא מקבל אותן, הוא מתנהג באופן שניתן להגדירו כנרקיסיסטי. הדוגמה שהובאה היא שאדם רגיל לא ידרוש מאנשים זרים ברחוב "תאהבו אותי", אבל בתוך מערכת יחסים זוגית זו דרישה טבעית ונורמלית. כשלא מקבלים את התשומת לב הזו, קל מאוד לפרש את התנהגות הצד השני כ"נרקיסיסטית".

מה הקשר בין נרקיסיזם לבין אחריות אישית בזוגיות?

אליעד מסביר שההאשמה של בן הזוג בנרקיסיזם מגיעה בדרך כלל מתוך רצון להימנע מהכרה באחריות האישית על המצב. כשאדם אומר "הבן זוג שלי נרקיסיסט", הוא בעצם אומר "אני בסדר, הוא הבעיה". אלא שאליעד מדגיש, שאם אתה בזוגיות רעה ונשאר בה, אתה בעצמך אחראי לסבל שלך. אם הבן זוג באמת כל כך גרוע, מדוע אתה נשאר איתו? ואם אתה בוחר להישאר, אז גם לך יש אחריות מלאה. הוא מוסיף, שגם אם הבן זוג אכן נרקיסיסט מובהק, זה לא אומר שאתה נקי מאחריות, ואף מרמז לכך שייתכן ואתה עצמך בעל תכונות נרקיסיסטיות.

מהם המאפיינים של הפרעת אישיות נרקיסיסטית לפי אליעד?

אליעד מציין מספר מאפיינים עיקריים של נרקיסיזם מתוך ויקיפדיה, שמאוד קל למצוא אותם אצל בני זוג שרבים:
  • צורך מוגזם בהערצה - אנשים רוצים הערכה וכבוד, ובזוגיות זה נפוץ במיוחד.
  • חוסר אמפתיה - כששני בני זוג רבים, הם לרוב לא מגלים אמפתיה זה כלפי זו, ולכן קל להדביק את התווית "נרקיסיסט".
  • תחושת עליונות וחשיבות עצמית - הצדדים חושבים שהם יותר טובים ממה שהאחר מעריך אותם, וזו תחושה נפוצה במריבות זוגיות.
  • ציפייה שיספקו להם יחס מועדף או מיוחד.
  • קנאה, יהירות ותחושת "מגיע לי".
  • נטייה לשלוט על האחר ולנצל אותו לטובת מטרות אישיות.
אליעד נותן דוגמאות רבות כיצד כל אחד מהמאפיינים הללו קל מאוד להלביש על כל בן אדם, במיוחד בזוגיות. למשל, אם בן הזוג אומר "את לא מבינה אותי", אפשר מיד לומר "הנה, הוא חושב שהוא מיוחד ואף אחד לא מבין אותו", ולהגדיר זאת כנרקיסיזם.

האם יכול להיות ששני בני הזוג נרקיסיסטים בו זמנית?

כן, לפי אליעד, המצב שבו שני בני הזוג מציגים מאפיינים נרקיסיסטיים הוא נפוץ מאוד. הוא מדגים זאת במצבים שבהם שניהם דורשים אהבה ותשומת לב זה מזו, אך אף אחד לא נותן אותה לאחר, מה שמוביל להאשמות הדדיות בנרקיסיזם.

כיצד אנשים מנצלים את האבחנה של נרקיסיזם לצורך הסרת אחריות?

לפי אליעד, אנשים שמגדירים את בן הזוג כנרקיסיסט עושים זאת מתוך צורך רגשי להימנע מלהודות בחלק שלהם בבעיה. הוא מדגיש שבמאה אחוז מהמקרים יש לשני הצדדים אחריות על הסיטואציה, וכי כל ניסיון להטיל את האחריות על הצד השני הוא בריחה מהאמת.

האם נרקיסיזם קיים רק בזוגיות?

אליעד מבהיר שנרקיסיזם אינו רק בזוגיות. הוא נותן דוגמאות ליחסים אחרים, כגון בין הורים לילדים, שבהם קל מאוד להגדיר את ההורה או את הילד כנרקיסיסט, משום שכל מערכת יחסים שיש בה דרישות וציפיות יכולה בקלות להפוך למקום שבו מאפיינים נרקיסיסטיים מופיעים. הילד יכול לומר "ההורה שלי שתלטן ונרקיסיסט", וההורה יכול לומר "הילד שלי לא מתחשב וחושב רק על עצמו".

האם המציאות עצמה נרקיסיסטית?

אליעד מרחיב את הרעיון ואומר שכל אדם נמצא למעשה במערכת יחסים עם המציאות. כשאדם סובל, הוא מאשים את המציאות שהיא נרקיסיסטית - מתעלמת ממנו, לא מתחשבת, ושולטת בו. בפועל, הוא מבהיר שהנטייה להאשים את המציאות כנרקיסיסטית מגיעה מתוך תפיסה של האדם שהמציאות חייבת להתנהג בדיוק לפי רצונו, וכאשר זה לא קורה, הוא מרגיש קורבן.

האם אפשר לרפא הפרעת אישיות נרקיסיסטית?

אליעד טוען שבהחלט אפשר לטפל ואף לרפא הפרעות נפשיות שונות, כולל נרקיסיזם, גם אם הן אובחנו על ידי פסיכיאטרים. הוא מדגיש כי עם הטיפול הנכון, כל אדם יכול להגיע לתפקוד נורמלי לחלוטין.

מה לעשות אם מרגישים שהבן זוג נרקיסיסט?

אליעד ממליץ על צעדים פרקטיים:
  • לבדוק אם לבן הזוג באמת יש התנהגות חריגה כלפי כולם או רק כלפיך.
  • לשאול את עצמך האם גם אתה מתנהג לעיתים בנרקיסיזם.
  • לקחת אחריות על הבחירה להישאר או לצאת ממערכת היחסים.
  • להפסיק להאשים באופן אוטומטי ולהתחיל לבחון את האחריות האישית שלך למצב.
אליעד מדגיש שבסופו של דבר, הבחירה והאחריות נמצאות תמיד בידיים של האדם עצמו, ולא בידיים של בן הזוג, אפילו אם יש לו הפרעת אישיות מאובחנת.
מדוע חשוב להבין את נושא ההפרעת האישיות הנפוצה ביותר בזוגיות?

הדיון מתחיל בשאלה כללית על אנשים שנמצאים במערכת יחסים זוגית (או כל מערכת יחסים) שלא טוב להם בה. השאלה היא כיצד הם מנסים לגלות אם לבן או לבת הזוג יש "הפרעת אישיות" כלשהי, או במילים אחרות - למה כל כך קל להדביק כינוי של "מחלת נפש" או "הפרעת אישיות" לבן זוג שאינו מעניק אהבה או אינו מתנהג בצורה שמספקת את הצד השני.

הוספה של מילות מפתח כמו הפרעת אישיות, זוגיות, מחלת נפש, אחריות אישית, האשמה מול המציאות, נרקיסיזם, דינמיקה זוגית - עוזרת להבין שמדובר בתופעה רווחת אצל אנשים אשר חווים קושי מול בת הזוג או בן הזוג שלהם. בנוסף, בכל מקום שבו אדם מרגיש רע בתוך מערכת יחסים, הוא נוטה להאשים את האחר במקום לשאול את עצמו מה חלקו בסיפור.

מהי ההפרעת האישיות הנפוצה ביותר אצל בני זוג רעים?

השאלה המרכזית היא: אם בן זוג לא מספיק טוב, ואם מנסים לגלות איזו הפרעת אישיות יש לו, לאיזו הפרעת אישיות כנראה נגיע? התשובה הטבעית שעלתה היא נרקיסיזם - אהבת יתר של האדם את עצמו.

האם נרקיסיזם הוא באמת כל כך נפוץ?

מתברר שנרקיסיזם, או הפרעת אישיות נרקיסיסטית, היא הקלה ביותר לייחס לכל אדם כמעט. בייחוד במערכות יחסים זוגיות, אפשר למצוא בקלות מאפיינים שנראים "נרקיסיסטיים": כמו רצון בתשומת לב, דרישה שיעריכו או יעריצו, חוסר אמפתיה כלפי הצד השני, וציפייה שיתחשבו אך ורק ברצונות האישיים.

האם תכונות נרקיסיסטיות בהכרח מעידות על הפרעת אישיות קלינית?

כאן הוזכר שציטוט מתוך הוויקיפדיה מצביע על כך שבני אדם רבים מתנהגים בצורה שעלולה להיחשב נרקיסיסטית, אך רק כאשר אותן תכונות מופיעות בצורה לא גמישה, מוגזמת, פוגעת בתפקוד היומיומי או גורמת למצוקה ממשית - רק אז מאבחנים הפרעת אישיות נרקיסיסטית. בפועל, הפסיכיאטריה פעמים רבות תגדיר מקרים פשוטים כהפרעה, ולכן שיעור האבחונים עשוי להיות גבוה יחסית.

מדוע אנשים בזוגיות גרועה רוצים לאבחן את בן הזוג כנרקיסיסט?

כאן עלתה הנקודה של "הסרת אחריות". כאשר רע למישהו בזוגיות, הוא מעדיף להשליך את הסיבה לכך על הבן או הבת זוג: "הוא חולה נפש", "היא הפרעת אישיות נרקיסיסטית", וכדומה. הסיבה הרגשית לכך היא שאם מכריזים שלבן הזוג יש הפרעת אישיות, המשמעות היא שהצד המאשים (הקורבן) אינו צריך להודות באשמה או להכיר בכך שאולי גם לו יש חלק בבעיה.

האם אפשר להימנע מאחריות בכך שמאשימים את השני?

כן. מי שמאשים את השני ב"נרקיסיזם" לכאורה "מנקה" את עצמו לגמרי. הוא אומר: "הוא הבעיה, אני לא הבעיה", או "היא הבעיה, אני עושה הכל נכון". אבל למעשה, נטען באופן חד - משמעי שכל אשמה כזו תמיד מלווה בכך שהצד המאשים גם נושא חלק באחריות. אם אדם טוען "הבן זוג שלי נרקיסיסט, יש לו הפרעת נפש", מייד עולה השאלה: "אז למה אתה נשאר שם?", או "אולי גם בך יש משהו?". אדם שנשאר במערכת יחסים ואומר שרע לו, עדיין בוחר להישאר, ולכן גם הוא לוקח חלק פעיל.

האם המאשים את האחר בנרקיסיזם עלול להיות הנרקיסיסט בעצמו?

בהחלט אפשרי. אם אדם טוען בקלות כזו שבן הזוג הוא בעל הפרעת אישיות, הדבר עלול להעיד דווקא על כך שהוא מחפש פטור מלא מאשמה, כדי להמשיך לראות בעצמו צדיק ובשני "חולה נפש". לכאורה, עצם קביעת ההאשמה המהירה הזו מראה שאולי הוא עצמו מאוהב יותר מדי בתפיסה שלו על עצמו, ושהוא לא מספיק פתוח לחשוב: "אולי אני צריך לבדוק את עצמי".

מה הקשר בין נרקיסיזם לשגרת הזוגיות היומיומית?

הוסבר שכמעט בכל מריבה זוגית אפשר לזהות מאפייני "נרקיסיזם", פשוט כי זוגיות מטבעה מערבת ציפיות הדדיות גבוהות מאוד. אדם רוצה לקבל אהבה מבת זוגו או בן זוגו, הוא רוצה תשומת לב. בתוך מריבה בן הזוג השני כמעט תמיד נתפס כמי ש"לא מתחשב", "לא אמפתי", "לא נותן מספיק אהבה", וכדומה. כל אלו יכולים בקלות להיחשב כתכונות נרקיסיסטיות. לכן, בתוך מערכות יחסים, ובפרט בזוגיות גרועה, הסבירות שמישהו יגיד שהצד השני הוא נרקיסיסט - גבוהה במיוחד.

כיצד קריאה בוויקיפדיה על נרקיסיזם יכולה לשמש ל"אבחון עצמי" שגוי?

נסקרו מאפייני נרקיסיזם מתוך ויקיפדיה, ונראה שכל מאפיין כזה אפשר לייחס לכל אדם כמעט:
  • צורך בהערצה
  • היעדר אמפתיה
  • תחושת גרנדיוזיות וחשיבות עצמית
  • דרישה ליחס מועדף
  • קנאה
  • יהירות
  • שליטה בסביבה וברגשות של אחרים
  • התנהגות מתנשאת
  • חיפוש מתמיד של חיזוקים מבן הזוג
  • אי יכולת להזדהות מספיק עם הצד השני
אלה הם דברים שכמעט בכל מריבה זוגית ניתן "לתפוס" אותם או לפרש אותם כנרקיסיסטיים.

האם קל יותר להבחין ב"נרקיסיזם" בזוגיות מאשר מול אנשים זרים?

כן, כי בזוגיות אנשים נוטים להראות את הצרכים האמיתיים שלהם - למשל, צורך לאהבה, ליחס, להערכה, לדאגה ולכבוד. במרחב הציבורי, רחוב או עבודה, אדם פחות נוטה לדרוש "תאהבו אותי עכשיו", אבל בזוגיות הוא מצפה מבן הזוג לתת לו אהבה. מספיק שבן הזוג לא יספק את הציפיות הללו, כדי ליצור תחושה של "הוא לא מתחשב בי, הוא רק אוהב את עצמו".

האם יש אנשים שבאמת סובלים מהפרעות אישיות קשות שאינן תלויות בזוגיות?

ודאי שכן. יש אנשים עם הפרעות אישיות (פרנויה, פסיכוזה, הפרעות קשות אחרות), ואלו באות לידי ביטוי בכל תחומי החיים. אדם שהוא פרנואידי באמת, יחשוב שעוקבים אחריו ברחוב, בטלוויזיה, במשרד, בצורה שלא תלויה בכלל בבת הזוג או בזוגיות. אבל לרוב, כשמדובר בקונפליקטים "רגילים" בין שני בני אדם, הנטייה לאבחן אוטומטית את הצד השני כחולה נפש או נרקיסיסט נעשית בקלות יתרה.

מה קורה כאשר מרגישים 'קורבן' בזוגיות?

יש מי שמתאר את עצמו כאדם "אומלל" שנלכד במערכת יחסים עם נרקיסיסט. אלא שהשאלה המתבקשת היא מדוע הוא או היא נשארים שם. פעמים רבות התשובה היא "אני חייב/ת להישאר כי אין לי ברירה", או "אין לי לאן ללכת", או "יש לנו ילדים". אבל גם אז, הטענה היא ששורש ההתנהלות היא חוסר רצון להכיר באחריות האישית שהביאה אותם למציאות הזו ולכך שהם אינם מצליחים או אינם מוכנים לצאת ממנה.

האם ילדים עשויים לחשוב שההורים שלהם נרקיסיסטים?

ניתנה גם דוגמה על יחסי הורים וילדים: כל הורה עשוי להיראות בעיני ילדו כמי שמנסה לשלוט בו, כמי שחושב שהילד "עובד אצלו" ושכל הצרכים של הילד באים במקום שני. כלומר, גם ילדים יכולים להצהיר: "אמא שלי נרקיסיסטית, לא אכפת לה ממני", או "אבא שלי לא רואה אותי, רק רוצה שאעשה מה שהוא אומר". בפועל, המושג נרקיסיזם קל מאוד להדביק בכל סוג של מערכת יחסים שיש בה דרישות והיררכיה.

איך הדוגמה של 'כלב נשך אותי' קשורה להאשמת הזולת?

הוסבר שהאשמת הזולת ללא הסתכלות פנימה דומה לאדם שטוען "הכלב נשך אותי" מבלי לבחון כלל כיצד התקרב לכלב, האם התגרה בו או האם בכלל הייתה לו אפשרות להימנע מסיטואציה שבה הכלב נושך. יש פה רמיזה לכך שכשאנחנו מאשימים את האחר, אנחנו נשארים בעמדה קורבנית של "תראו מה הוא עשה לי" בלי לשאול מה אנחנו תרמנו לעניין.

האם חשוב גם להכיר בכך שיתכן ששני בני הזוג הם נרקיסיסטים בו זמנית?

כן. ייתכן מאוד מצב ששני הצדדים מחזיקים בתכונות נרקיסיסטיות. היא רוצה יחס ותשומת לב בלעדית, והוא רוצה כבוד ותשומת לב בלעדית. הם יכולים לאבחן זה את זו כ"נרקיסיסטים" ואולי שניהם צודקים. לעתים, יכול להיות גם שעצם האבחון מהצד נעשה ממניע רגשי ולא אובייקטיבי.

מה הקשר בין נרקיסיזם למערכת היחסים שלנו עם המציאות עצמה?

נאמר שכל בני האדם נמצאים בזוגיות עם המציאות. אדם סובל ואומר: "המציאות אכזרית, לא מתחשבת בי, שולטת בי". אפשר לראות בזה עניין של "נרקיסיזם" מצד המציאות, אבל גם אפשר לראות שדווקא אנחנו הנרקיסיסטים שרוצים שהמציאות תסתדר בדיוק כפי שאנו מבקשים.

איך בכל זאת מחפשים אחריות אישית ושינוי אמיתי?

נאמר שכל הרעיון הוא שאם אדם קולט שהוא מאשים אחרים באופן אוטומטי (בייחוד בנרקיסיזם), כדאי לו לבדוק את עצמו, את הרצונות שלו, את רמת הציפיות שלו מבן או בת הזוג, ואת דרך ההתמודדות שלו. כמו כן, אפשר לשאול: "האם אני באמת רוצה להישאר במערכת יחסים עם מי שאני מחשיב כנרקיסיסט ללא תקנה? האם אני בעצמי לא צריך לקחת אחריות על החיים שלי?"

מדוע חשובה המודעות לכך שהאבחנה הקלה של נרקיסיזם עלולה להיות שגויה?

כי היא מונעת מאיתנו לראות את האמת המורכבת: לפעמים אנחנו חלק מהבעיה. לעתים בן הזוג באמת סובל מהפרעה קשה, אך גם אז יש לנו אפשרות להחליט איך להתמודד ולמה אנחנו בוחרים להישאר או לעזוב. אבחון יתר של הצד השני רק משאיר אותנו במעגל של תלונות, במקום לחפש פתרונות ולערוך שינויים.

לסיכום, האם כל אדם עלול להיחשב נרקיסיסט?

בהחלט כן. בהקשר זוגי או משפחתי, אפשר למצוא תכונות נרקיסיסטיות בתדירות גבוהה, כי כמעט כל אדם רוצה שיאהבו אותו, יתנו לו יחס ושיעריכו אותו. כאשר הצד השני אינו מספק זאת, קל מאוד לפרש זאת כמחסור באמפתיה, התעלות עצמית או יהירות. עם זאת, אבחון אמיתי של הפרעת אישיות נרקיסיסטית מחייב מצב קיצוני שבו התנהגות האדם חורגת מהנורמות המקובלות בכל סביבות החיים שלו, ולא רק מול בן זוג אחד.

מה לעשות אם בכל זאת מרגישים שהצד השני "משוגע" או נרקיסיסטי לחלוטין?
  • לשאול את עצמנו בכנות: האם גם אני מפגין חלק מהתכונות הללו?
  • להבין שזו לא גזירת גורל: יש אפשרויות טיפול, שיפור, שינוי, או יציאה מהקשר.
  • לבדוק היטב מה קורה במערכות יחסים נוספות של אותו אדם - האם הוא באמת מתנהג כך מול כולם, או שזה מתבטא רק בזוגיות איתי?
  • לקחת אחריות אישית: אם רע לי ואני נשאר בקשר, אז זו בחירה שאני עושה. למה אני עושה אותה? אולי גם לי יש פחדים ותלות רגשית?
איך כל זה קשור לרעיון של "המציאות כבת זוג"?

דובר גם על כך שכל אדם חי במערכת יחסים עם המציאות. כאשר למישהו רע, הוא עלול להאשים את המציאות כולה שהיא "אכזרית ונרקיסיסטית". אלא שגם כאן, יכול להיות שהאדם עצמו הוא שמצפה שהמציאות תרקוד לפי החליל שלו, וכשהיא לא מתיישרת, הוא כועס עליה וחווה אותה כחסרת אמפתיה.

האם אפשר לרפא אנשים שאובחנו בהפרעת אישיות?

יש טענה שאפשר לטפל ואף לרפא הפרעות נפשיות, כולל מי שמאובחן רשמית כבעל נכות נפשית. נטען כי לעתים אנשים שונים (כולל פסיכיאטרים) ממהרים לאבחן, אך גישה טיפולית נכונה עשויה לשפר את מצבם ולתת להם דרכים להתנהל בצורה "נורמלית" הרבה יותר, אפילו ב - 100 אחוז.

אילו נקודות מפתח כדאי לזכור לגבי אחריות אישית והאשמות הדדיות?
  • כשמישהו מאשים אחרים שהם נרקיסיסטים, ייתכן שגם הוא בעצמו מגלה תכונות נרקיסיסטיות.
  • לעתים ההפרעה של האחר קיימת, אך חובת הבחירה שלנו היא אם להישאר או לצאת מהקשר.
  • אם אנחנו מרגישים שכולם סביבנו נרקיסיסטים, אולי זה סימן שאנחנו צריכים לבדוק את עצמנו לעומק.
  • חשוב להבדיל בין אבחון מקצועי שמראה באמת התנהגות קיצונית, לבין "אבחון רגשי" שעושה אחד מבני הזוג כדי לא להתמודד עם חלקו בבעיה.
איך לדבר עם נרקיסיסט? האם הוא נרקיסיסט? האם היא נרקיסיסטית? מריבות בזוגיות, ניצול נרקיסיסטי, גבר מרוכז בעצמו, אישה מרוכזת בעצמו, אני ואפסי עוד, איך להתמודד עם בן זוג נרקיסיסט? איך להתמודד עם בת זוג נרקיסיסטית? ילד עם הפרעת אישיות נרקיסיסטית, הורה עם הפרעת אישיות נרקיסיסטית, ילד עם נרקיסיסט, ילדה נרקיסיסטית, אבא נרקיסיסט, אמא נרקיסיסטית, מערכת יחסים עם אדם בעל הפרעת אישיות נרקיסיסטית, מאפיינים הפרעת אישיות גבולית, הפרעת אישיות נרקיסיסטית בזוגיות, מניפולציות בזוגיות, שליטה בזוגיות, חוסר אמפטיה בזוגיות, שתלטנות בזוגיות, איך לדעת מי אשם? אחריות אישית בזוגיות, להאשים את עצמך בזוגיות, דמות הקורבן בזוגיות, יחסי הורים וילדים, אלוהים נרקיסיסט, המציאות נרקיסיסטית, זוגיות עם בת זוג נרקיסיסטית, זוגיות עם בן זוג נרקיסיסט, מה זה נרקיסיסט? מה זה נרקיסיזם? מה זו נרקיסיסטיות? מחלת הנפש הנפוצה ביותר, הפרעת האישיות הנפוצה ביותר, מערכת יחסים עם בת זוג נרקיסיסטית, מערכת יחסים עם בן זוג נרקיסיסט, מאפייני הפרעת אישיות גבולית, פרטנר שמרוכז רק בעצמו, אמפתיה בזוגיות, חוסר אמפתיה בזוגיות, מהן הפרעות אישיות נרקיסיסטיות? חושב רק על עצמו, חושבת רק על עצמה, מרוכז רק בעצמו, מרוכזת רק בעצמה, נרקיסיסט במערכת יחסים, נרקיסיסטית במערכת יחסים, נרקיסיסט בזוגיות, נרקיסיסטית בזוגיות, אישיות גבולית בזוגיות, פרנויות בזוגיות, סכיזופרניה בזוגיות, חשדנות בזוגיות, בן זוג חשדן, בת זוג חשדנית, בן זוג קנאי, בת זוג קנאית, בן זוג שתלטן, בת זוג שתלטנית, האישיות הנרקיסיסטית, מנהיגי כתות נרקיסיסטים, מנהיגים נרקיסיסטית, מנהיגות נרקיסיסטית, איך להסתדר עם נרקיסיסטית? איך להסתדר עם נרקיסיסט? אבחון מחלות נפש, אבחון הפרעת אישיות, הפרעת אישיות נרקיסיסטית וזוגיות, הפרעת אישיות נרקיסיסטית אלימות, מאפיינים של הפרעת אישיות גבולית, מהי הפרעת אישיות גבולית? אוהב את עצמו יותר מידי, אוהבת את עצמה יותר מידי, אבחון פסיכיאטרי, טיפול במחלות נפש, האם אתה נרקיסיסט? האם את נרקיסיסטית? קורבנות של אנשים בעל הפרעת אישיות, האם את עם מישהו נרקיסיסט? האם אתה עם מישהי נרקיסיסטית? האם המציאות היא נרקיסיטית? מאפייני אישיות גבוליים אצל בני זוג, להסיר אחריות בזוגיות, האם הבן זוג בעל הפרעת אישיות?
הוא נרקיסיסט כועס עליו הורים וילדים כועסת עליו המציאות צריך לקחת ליצור להתמודד עם בן זוג להגיע לטפל בהפרעות פסיכיאטריות החלטות אישיות אישיות נרקיסיסטית אישיות נרקיסיסטית זוגיות בזוגיות בני זוג בני זוג חולי נפש בני זוג עם הפרעות נפשיות נרקיסיסטיות בני זוג עם הפרעת אישיות בני זוג עם הפרעת אישיות נרקיסיסטית בעיה נפשית בעיות נפשיות הורה הורות הורים הורים עם הפרעת אישיות נרקיסיסטית הפרעה הפרעה נפשית הפרעה פסיכיאטרית הפרעות הפרעות אישיות הפרעות נפש הפרעות נפשיות הפרעות פסיכיאטריות הפרעת אישיות הפרעת אישיות נרקיסיסטית זוג זוגי זוגיות זוגיות נרקיסיסטית חולה נפש חולי נפש טיפול בבעיה נפשית טיפול בבעיות נפשיות טיפול בהפרעה נפשית טיפול בהפרעה פסיכיאטרית טיפול בהפרעות אישיות טיפול בהפרעות נפשיות טיפול בהפרעות פסיכיאטריות טיפול בהפרעת אישיות טיפול בחולה נפש טיפול בחולי נפש טיפול במחלה נפשית טיפול במחלות נפש טיפול במחלות נפשיות טיפול במחלת נפש טיפול במחלת רוח ילד ילדה ילדים ילדים עם הפרעת אישיות נרקיסיסטית לטפל בבעיה נפשית לטפל בבעיות נפשיות לטפל בהפרעה נפשית לטפל בהפרעה פסיכיאטרית לטפל בהפרעות אישיות לטפל בהפרעות נפשיות לטפל בהפרעות פסיכיאטריות לטפל בהפרעת אישיות לטפל בחולה נפש לטפל בחולי נפש לטפל במחלה נפשית לטפל במחלות נפש לטפל במחלות נפשיות לטפל במחלת נפש לטפל במחלת רוח מחלה נפשית מחלות מחלות נפש מחלות נפשיות מחלת נפש מחלת רוח נפש נרקיסיזם נרקיסיזם בזוגיות נרקיסיסט נרקיסיסטיות נרקיסיסטית פסיכיאטר פסיכיאטריה
השכל של שיחת החולין של החכם האמיתי - מהו?
... של שיחת החולין של החכם האמיתי - מהו? כי החכם האמיתי ככ אוהב את האחדות של המציאות, עד ... אלא, שבכל פעם אחדות המציאות, מולבשת אצלו בצורות שונות. והחכם האמיתי, הוא לעולם לא משוחח שום שיחת חולין, וכל שיחות החולין שלו, מלובש בהן שכל של האחדות. כי הדבר האחרון שמעניין את החכם האמת, זה הלבוש החיצוני של שיחת החולין. וכאשר החכם האמיתי, מדבר עם האדם איזו שיחת חולין , הוא מלביש לו שם שכל ודרך חשיבה, שבאמצעותם האדם מתקרב אל האחדות והשלמות של המציאות. ולכן, כאשר האדם שומע את החכם האמיתי משוחח בשיחת חולין כלשהי, עליו להקשיב היטב היטב, לשכל הפנימי של שיחת החולין, ולראות את צורת החשיבה של החכם האמיתי, שמלובשת בתוך שיחת החולין, וממנה לקבל עצות, איך להתקרב אל האחדות של המציאות. כי הטועים, נדמה להם ששיחות החולין של החכם האמיתי, הן שיחות חולין. והם עד כדי כך טועים, עד שלפעמים הם מעדיפים לשמוע דיבורים שנראים כחוכמה, ממי שאינו חכם אמיתי, יותר מאשר לשמוע שיחת חולין, של החכם האמיתי. ועל האדם לדעת, שהתכלית הסופית, נמצאת מחוץ לכל הדיבורים כולם ומחוץ לכל המחשבות כולן. והשכל שמלובש בשיחת החולין של מי שהוא חכם אמיתי, הוא כולו עצות של אמת עבור האדם, איך להבין את מה ... והכל אלו רק הקדמות אל התכלית הזאת. ועל האדם להתבונן היטב על פנימיות השכל שיש בכל דבר, ובפרט בתוך שיחת החולין של החכם האמת, שהאדם מוכרח לחקור ולהבין את דרך החשיבה של החכם האמיתי. ...
מחלה סופנית, פוביה של חולה סופני, למה כולם חולים סופניים, פחד ממחלה לא ידועה
מחלה סופנית, פוביה של חולה סופני, למה כולם חולים סופניים, פחד ממחלה לא ידועה
מחלה סופנית, פוביה של חולה סופני, למה כולם חולים סופניים, פחד ממחלה לא ידועה למה אנשים מפחדים ממחלה סופנית לא ידועה? אליעד כהן מסביר שהחרדה של אנשים לגבי מחלות סופניות נובעת למעשה מהחשש שיש מחלה לא ידועה בגוף שלהם שעדיין לא גילו אותה, ואולי בעתיד הקרוב היא תתגלה, אך יהיה מאוחר מדי לטפל בה. אנשים פוחדים מכך שאולי קיימת תרופה למחלה הזו שאם היו יודעים עליה מראש, היו יכולים להשתמש בה ולהינצל. מהי האנלוגיה של אליעד כהן לגבי החרדה ממחלות סופניות? אליעד נותן דוגמה שאדם חרד מכך שאולי יש לו מחלה סופנית, שאף אחד עדיין לא אבחן, אך יגלו אותה מחר, ואם הוא היה מגלה אותה היום, הוא היה יכול לקחת תרופה ולהינצל. אליעד מסביר שזו למעשה החרדה הבסיסית שיש לכל אדם, מפני שבמציאות כל אדם שנולד נמצא במצב של מחלה סופנית, כי כולנו נמות בסופו של דבר. ההבדל היחיד הוא שהמוות של אנשים בריאים כביכול הוא פחות ברור ופחות קרוב בעיניהם. מדוע החרדה ממחלה סופנית נכונה עבור כולם לפי אליעד? אליעד מדגיש שהחרדה שאדם חש לגבי מחלה סופנית היא אוניברסלית ואמיתית לגבי כל אדם. כל בני האדם למעשה נמצאים במצב שבו אולי קיימת תרופה כלשהי שיכולה להאריך את חייהם, אבל ... זכוכית, כי הם מבינים שאין להם מידע כזה, ולכן אין טעם לחיות בפחד מהלא נודע. איך אליעד כהן מציע להתמודד עם הפחד ממחלות לא ידועות? אליעד כהן מציע התמודדות פשוטה ומעשית עם החרדה הזו: להכיר בכך שכל עוד האדם אינו יודע על קיומה של מחלה ספציפית או על קיומה של תרופה ספציפית, אין שום טעם או צורך לנסות לפתור בעיה שאינה ידועה. כלומר, אם האדם אינו יודע על מחלה מסוימת, עליו פשוט לקבל שהוא לא יודע, ולהמשיך הלאה. זו גישה שנועדה להפחית חרדה על ידי קבלת חוסר הידיעה כמצב טבעי ולא מאיים. אליעד מדגיש שזו הדרך בה אנשים רגילים חיים את חייהם ללא חרדה מתמדת מפני מחלות או תרופות בלתי ידועות. למה אנשים מפחדים ממה שהם לא יודעים? לפי אליעד כהן, הסיבה שאנשים פוחדים ממחלות או מצבים לא ידועים היא שהמוח האנושי נוטה להתמקד במה שלא ידוע לו ולנסות לפתור את החידה הזו, דבר שיוצר חרדה. הוא מסביר שהפחד ממחלות בלתי ידועות דומה לפחד מכל אפשרות תאורטית אחרת, כמו אולי קיימת תרופה בירח, שאם נטוס לשם וניקח אותה נחיה יותר שנים. אדם לא חווה ... כלשהי כל עוד הוא לא יודע עליה, הוא יוכל לחיות ללא חרדה מתמדת. לסיכום, אליעד כהן מדגיש שההתמודדות עם החרדה מפני מחלות לא ידועות או סופניות צריכה להיעשות על ידי קבלת העובדה שאין ביכולתנו לדעת הכל, ולקבל את אי - הידיעה הזו כחלק טבעי מחיי היומיום. איך להתמודד עם חרדה ממחלות? פחד ממחלות לא ידועות מה לעשות עם פחד ממחלה סופנית? התמודדות עם חוסר ודאות למה אנחנו מפחדים מהלא נודע? האם יש תרופה למוות? חרדות קיומיות? ש: גם ככה לא משנה לי אם אני לא. אליעד: אני אגיד לך מה קורה לאדם שסובל מספיק. ש: אם אני לא סובל מזה זה לא משנה אבל פה יש בן אדם שחולה והוא חושב אם זה ככה, אם נניח יש מחלה שיש לה תרופה אז אולי אני אמצא את התרופה אז זה כן משנה לו נכון אז הוא סובל פיזית. אליעד: הוא סובל כי הוא טיפש למה הוא טיפש. ש: לא הוא סובל אפילו, הוא סובל מהמחלה הפיזית שלו. אליעד: אני אסביר לך אני אגלה לך סוד, תראי תביני משהו אותו בן אדם שבא אלי עם החרדה, אוקי בא נסביר את החרדה שלו החרדה שלו זה מכך שאולי יש לו איזו מחלה סופנית שאף אחד עוד לא גילה ויגלו אותה רק מחר ואם הוא יגלה אותה היום אולי הוא ייקח את התרופה ואז הוא ינצל לדוגמה. ש: כן. אליעד: יפה אז אני אגלה לך סוד החרדה הזאת נכונה לגבי כולם כי לכולנו פה יש מחלה סופנית כולנו בסוף נמות ומאוד יכול להיות שיש איזו תרופה איפשהו שאם נחפש אותה נחיה יותר, כאילו הפחד שלו הוא רלוונטי גם למישהו רגיל כל אחד ואחד מפה ברגע שהוא נולד הוא חולה, ממה הוא מפחד? הוא מפחד שאולי יש לו מחלה שתגרום לו למות ואם הוא יעשה משהו זה יגרום לו להינצל. כולם פה הולכים למות וכולם פה יכול להיות שאם איזה משהו שהם יעשו שיגרום להם ...
האגו של אלוהים, אגו בריא ואגו חולה, אגו טוב ואגו רע, להיות אלוהים, חווית האלוהות
האגו של אלוהים, אגו בריא ואגו חולה, אגו טוב ואגו רע, להיות אלוהים, חווית האלוהות
... של אלוהים, אגו בריא ואגו חולה , אגו טוב ואגו רע, להיות אלוהים, חווית האלוהות מהו האגו של אלוהים וכיצד הוא משפיע על האדם? אליעד כהן מסביר בהרצאה זו את נושא האגו מנקודת מבט ייחודית, תוך הדגשת ההבדלים בין אגו בריא ואגו חולה, והקשר שלהם לחוויית האלוהות. ראשית, הוא מציג את הרעיון שהדרך היחידה של האדם להוציא את עצמו ממצבים של סבל וחוסר שביעות רצון היא באמצעות האמת. האמת, כפי שמגדיר אליעד, היא המפתח לחוויה שלמה ואמיתית של הקיום, כאשר האדם מגלה מהי האמת של עצמו ושל המציאות. מהו אגו בריא ומהו אגו חולה? אליעד מסביר שהאגו יכול להיות גם טוב וגם רע, תלוי במידת האמת שהוא משקף. האגו הבריא הוא כזה שמשקף אמת מוחלטת ושלמה. הוא מביא לדוגמה את האגו של אלוהים, שאותו הוא מגדיר כאגו אמיתי ובריא, מפני שאלוהים הוא החוויה הכוללת את הכל בצורה שלמה ומלאה. לעומת זאת, האגו החולה או הפגום הוא אגו שמשקף תפיסות שגויות, חלקיות או מוטעות על המציאות, ועל כן הוא מוביל את האדם לסבל. לדוגמה, אדם שחושב שהוא מוגבל, חלש או חסר יכולות, הוא בעל אגו חולה. זאת משום שהתפיסה שלו את עצמו אינה אמיתית או שלמה. לעומת זאת, אדם שחווה את עצמו בצורה שלמה ומלאה, ללא גבולות, נמצא במצב של אגו בריא, כיוון ...
פחד ממחלות, להתעוור, חוסר שליטה בחיים, פחדים, חרדות, פוטנציאל של רע, פוטנציאל של טוב, פוטנציאל של נפרדות
פחד ממחלות, להתעוור, חוסר שליטה בחיים, פחדים, חרדות, פוטנציאל של רע, פוטנציאל של טוב, פוטנציאל של נפרדות
... ממחלות, להתעוור, חוסר שליטה בחיים, פחדים, חרדות, פוטנציאל של רע, פוטנציאל של טוב, פוטנציאל של נפרדות ... על הבחירה. כלומר, הבעיה האמיתית אינה השליטה, אלא חוסר ההסכמה של האדם עם המציאות שהוא חווה באותו רגע. מהו השורש העמוק של הפחדים מפני מחלות, להתעוור ולסבול? אליעד מעמיק להסביר את השורש לפחדים מפני דברים כמו מחלות, להתעוור, או כל אירוע אחר שנתפס כשלילי. הוא מסביר שהפחד נובע מכך שיש אפשרות שהדברים האלו יקרו. הבעיה של האדם היא לא האירוע עצמו, אלא קיומו של הפוטנציאל להתרחשות של האירוע הזה. לדוגמה, אדם שמפחד ממחלת הסרטן אינו מפחד בהכרח משום שהוא חולה כרגע, אלא משום שקיימת אפשרות שהוא יהיה חולה בעתיד. הפוטנציאל הזה, האפשרות עצמה, היא זו שגורמת לסבל ולא האירוע בפועל. אליעד מוסיף שכדי ... הם אפשריים באותה מידה, ואף אחד מהם אינו מחויב במציאות. כאשר האדם הופך את האפשרי למחויב, כלומר, כשהוא מתייחס לפחד שלו כדבר מוחלט (להיות חולה זה רע מוחלט), הוא מתחיל לסבול. לעומת זאת, כשהוא מבין שזה רק אפשרי (להיות חולה זו רק אפשרות אחת מתוך אינסוף אפשרויות), הוא יכול לראות שגם האפשרות הזאת היא רק אופציה, ולכן ... להפסיק להרגיש רע באופן מוחלט, אלא להבין שזה רק אפשרי ולא מחויב, ובכך להשתחרר מהסבל שנגרם עקב הפחד מהאפשרויות השליליות. איך להפסיק לפחד ממחלות? מה גורם לתחושת חוסר שליטה בחיים? האם אפשר להרגיש טוב בלי לפחד מרע? איך להשתחרר מפחדים וחרדות? ...
כאבים, התמודדות עם כאב כרוני, התמודדות עם מחלה כרונית, כאבי גב, להתמודד עם כאב, להתמודד עם מחלה, כאבים בגוף
כאבים, התמודדות עם כאב כרוני, התמודדות עם מחלה כרונית, כאבי גב, להתמודד עם כאב, להתמודד עם מחלה, כאבים בגוף
... התמודדות עם כאב כרוני, התמודדות עם מחלה כרונית, כאבי גב, להתמודד עם כאב, להתמודד עם מחלה , כאבים בגוף איך אפשר להתמודד עם כאב כרוני ומוגבלות פיזית? אליעד מסביר כיצד להתמודד עם כאב כרוני, מוגבלות פיזית, או מחלה שמגבילה אותך לבצע פעולות. הוא מתחיל בהסבר שההתמודדות עם הכאב או עם המוגבלות דומה להתמודדות עם כל מצב אחר שבו אדם מוגבל או לא יכול לעשות משהו שהיה רוצה לעשות. לדוגמה, אדם שיש לו ... עם כאבי גב מה לעשות כשכואב לי? איך להפסיק לסבול מכאב? שינוי מחשבות על כאב התמודדות נפשית עם מחלה כרונית איך לקבל מוגבלות פיזית? ...
אהבה חולנית, רגשות מעורבים, אהבה חולה, אהבה מודחקת, אהבה עמוקה, אהבה כואבת, קונפליקט רגשי - אהבה לדבר שעושה לך רע
... חולנית, רגשות מעורבים, אהבה חולה, אהבה מודחקת, אהבה עמוקה, אהבה כואבת, קונפליקט רגשי - אהבה לדבר שעושה לך רע ובו יתבאר העניין של אהבה חולה ואהבה חולנית. שהאדם אוהב דבר שגורם לו להרגיש רע. כי האהבה עצמה, היא גורמת לאדם להרגיש טוב. והאדם אוהב את מה שגורם לו להרגיש טוב. אבל לפעמים ניתן לראות, ... זה ברמת תת המודע של האדם. ואז האדם נמצא במצב של קונפליקט רגשי ושל רגשות מעורבים. ואז נוצרת מה שנקראת אהבה חולה ואהבה חולנית. שהאדם אוהב דבר, שגורם לו להרגיש רע. וזה, או בגלל שיש כאן העמדת פנים בלבד, ושהאדם מפחד להודות שהוא לא באמת אוהב את אותו הדבר. או משום שיש כאן ...
משיכה מינית, משיכה בין אישית, התאהבות, זוגיות, להתאהב, אסוציאציות, אהבה חולה, אהבה חולנית, געגועים לאקסית, מתגעגע לאקסית, למה צריך זוגיות
משיכה מינית, משיכה בין אישית, התאהבות, זוגיות, להתאהב, אסוציאציות, אהבה חולה, אהבה חולנית, געגועים לאקסית, מתגעגע לאקסית, למה צריך זוגיות
... מינית, משיכה בין אישית, התאהבות, זוגיות, להתאהב, אסוציאציות, אהבה חולה, אהבה חולנית, געגועים לאקסית, מתגעגע לאקסית, למה צריך זוגיות למה אתה נמשך דווקא לאדם מסוים ולא לאחר? הסיבה שאתה נמשך לאדם מסוים ולא לאחר קשורה לאופן שבו המוח שלך עובד, על ידי יצירת ... התכנות הפנימי שלך אתה נמשך או נדחה מצורה מסוימת. למה האמונות שלך הן הבסיס למשיכה בין - אישית? אליעד מסביר כי משיכה בין - אישית מתבססת על אמונות אישיות שיש לך. כשאתה נולד, אין לך כמעט שום העדפות, אך עם הזמן אתה מפתח אמונות. אמונה היא דבר שאתה מאמין בו ללא היגיון ברור או הוכחה. למשל, אתה מאמין שיופי הוא דבר טוב, או שאתה מאמין שערך מסוים הוא חיובי, וזה קורה בלי סיבה הגיונית. האמונות האלה הן שיוצרות את ההעדפות האישיות שלך, ואת המשיכה שלך לאנשים מסוימים. האם משיכה לאדם מסוים היא דבר מוחלט או משתנה? אליעד מציין שמשיכה היא לא דבר מוחלט אלא ... רבה, ובאותו רגע נוצרת התחושה שאתה רוצה דווקא את האדם הזה ולא אדם אחר, למרות שבבסיס זה נובע מסיבות אסוציאטיביות בלבד. מה המשמעות של תלות רגשית בזוגיות? אליעד מסביר שאם אתה נמצא בתודעה של נפרדות, אז יש דברים שחשובים לך - כמו הזדקקות לתחושה שאתה רצוי, אהוב ומוערך. כשאתה תלוי בזה, זה יכול להיות בעייתי כי אתה נשלט על ידי הרגשות האלה. מנגד, קיימת תודעה מוחלטת, שבה אין חשיבות לשום דבר - לא לאוכל, לא לזוגיות ולא לאישור חברתי. אבל כל עוד אתה חי במודעות של נפרדות, הדברים האלה חשובים לך ואתה תלוי בהם. האם יש סיבה אמיתית וברורה ... לאקסית שלי? איך נוצרת התאהבות? למה אני נמשך דווקא אליה? מה זאת אהבה חולנית? איך המוח יוצר אסוציאציות? האם יש סיבה אמיתית להתאהבות? למה אני צריך זוגיות?
פרקינסון, ניוון שרירים, התמודדות עם מחלת הפרקינסון, רטטת, מחלה ניוונית, פחד להזדקן, מחלה חשוכת מרפא, התמודדות עם כאב, לחיות עם פרקינסון, להתמודד עם פרקינסון
פרקינסון, ניוון שרירים, התמודדות עם מחלת הפרקינסון, רטטת, מחלה ניוונית, פחד להזדקן, מחלה חשוכת מרפא, התמודדות עם כאב, לחיות עם פרקינסון, להתמודד עם פרקינסון
... ניוון שרירים, התמודדות עם מחלת הפרקינסון, רטטת, מחלה ניוונית, פחד להזדקן, מחלה חשוכת מרפא, התמודדות עם כאב, לחיות עם פרקינסון, להתמודד עם פרקינסון איך להתמודד עם מחלת הפרקינסון ללא סבל נפשי? אחד הנושאים המרכזיים שעלה בהרצאה של אליעד כהן הוא ההתמודדות עם מחלת הפרקינסון, שהיא מחלה ניוונית, המאופיינת ברעד, כאבים פיזיים וקשיים בנשימה, ובמיוחד בהתמודדות הנפשית הנלווית אליה. אדם החולה בפרקינסון מתמודד לא רק עם התסמינים הפיזיים, אלא גם עם סבל נפשי משמעותי שנובע מהאופן שבו הוא תופס את המחלה ואת מצבו. אליעד הסביר שכדי להתמודד עם המחלה, על האדם להגיע למצב שבו הוא אינו שופט את האירועים בחייו כטובים או רעים. כאשר האדם חווה סבל, לדוגמה, אם הוא נופל ... בהנחות הבסיסיות של מה טוב ומה רע. מה משמעותה של השתגעות בהתמודדות עם הפרקינסון? אליעד מציין שכדי להשתחרר לחלוטין מהסבל של המחלה, האדם חייב להשתגע במובן מסוים, כלומר, להפסיק לחשוב בצורה מקובלת והגיונית, ולהטיל ספק בכל מה שהחברה וההיגיון המקובל תופסים כנכון. לדוגמה, הוא שואל את האדם האם יוכל לדמיין מצב שבו להיות חולה בפרקינסון וליפול ברחוב זה דבר טוב. למרות שזה נראה לא הגיוני, אליעד טוען שהיכולת להטיל ספק במחשבה שהכאב והסבל הם רעים בהכרח, יכולה להוביל את האדם למצב שבו הוא כבר לא סובל באופן מוחלט. הוא מדגים זאת דרך דוגמה נוספת: אדם שמתקשה לנשום בגלל המחלה. האדם חווה את הקושי הזה כסבל, מכיוון שהוא מניח שהוא חייב לנשום בקלות כדי להיות מאושר. אבל אם הוא יטיל ספק בהנחה הזו ... שמכתיב לו שעליו לסבול. מה אפשר לעשות ביום יום כדי להפחית את הסבל מפרקינסון? אליעד מציע שהעבודה הנדרשת ביום יום, עבור האדם החולה בפרקינסון, היא הטלת ספק מתמדת בכל המחשבות שלו לגבי מה טוב ומה רע. האדם צריך לשבת עם עצמו ולהטיל ספק מדוע הוא רואה ... אליעד גם הסביר כי אם האדם חושב שפרקינסון הוא עובדה, וכאב הוא סבל, אז הוא חייב לסבול. הדרך היחידה לא לסבול היא או לא להיות חולה (דבר שלרוב אינו אפשרי), או לשנות את ההיגיון שלו לגבי משמעות המחלה . הוא חייב להגיע למצב שבו הוא יכול לדמיין שהוא שמח למרות המחלה, למרות שלכאורה הדבר נראה בלתי אפשרי. האם פחד מהעתיד מגביר את סבלו של החולה בפרקינסון? עוד נקודה שאליעד מתייחס אליה היא הפחד מהעתיד ומהידרדרות המצב הבריאותי. הוא שאל את האדם למה הוא פוחד שהמצב ... הדרך היחידה לצמצם את הסבל מפרקינסון באופן משמעותי היא ללמוד לראות את הדברים אחרת, לשאול שאלות, ולא לקבל כמובן מאליו שהמחלה או הכאב הם דבר רע. איך להתמודד עם פרקינסון ללא סבל? כיצד להפחית פחד מהזדקנות? האם פרקינסון חייב לגרום לסבל נפשי? איך להפסיק לשפוט דברים כטובים או רעים? כיצד לחיות טוב עם מחלה חשוכת מרפא? ...
פחד ממחלות, חולה סרטן, פחד ממחלת סרטן, פחד מילדים אוטיסטים, פחד ממוות, אחות בבית חולים, מחלת הסרטן, לי זה לא יקרה, התמודדות עם פחדים, התמודדות עם חרדות, טיפול בחרדה, טיפול בפחד
פחד ממחלות, חולה סרטן, פחד ממחלת סרטן, פחד מילדים אוטיסטים, פחד ממוות, אחות בבית חולים, מחלת הסרטן, לי זה לא יקרה, התמודדות עם פחדים, התמודדות עם חרדות, טיפול בחרדה, טיפול בפחד
... ממחלות, חולה סרטן, פחד ממחלת סרטן, פחד מילדים אוטיסטים, פחד ממוות, אחות בבית חולים, מחלת הסרטן, לי זה לא יקרה, התמודדות עם פחדים, התמודדות עם חרדות, טיפול בחרדה, טיפול בפחד למה יש פחד כל כך חזק ממחלות כמו סרטן ואוטיזם? אנשים רבים מתמודדים עם פחדים וחרדות בכל הקשור למחלות קשות, כמו סרטן, או לקשיים מנטליים והתפתחותיים כמו אוטיזם. הסיבה המרכזית לפחדים האלו נעוצה בכך שהם מזכירים לנו את הפגיעות וחוסר השליטה שלנו על החיים. כשאנו רואים אדם חולה סרטן, לעיתים עולה מחשבה מפחידה שדבר כזה עלול לקרות גם לנו או למשפחה שלנו, וזה מעורר תחושה כבדה של דאגה וחרדה. האם אפשר להפסיק לפחד ממחלות קשות? אליעד מסביר כי אין אפשרות פשוט להפסיק לפחד, כי הפחד עצמו הוא אמיתי ומבוסס על מציאות קיימת. אדם באמת יכול לחלות בסרטן או למצוא את עצמו במצב דומה למי שהוא רואה בבית החולים. לכן הפתרון לא נמצא בהתעלמות מהמציאות או בבריחה ממנה, אלא בהתמודדות ישירה עם האמת. איך להתמודד עם הפחד כשנפגשים עם חולי סרטן? הדוגמה שניתנה הייתה של אחות שעובדת בבית חולים, וכאשר היא נפגשת עם חולי סרטן, הדבר גורם לה לתחושות קשות של פחד ומועקה. אליעד הסביר לה שהפחד שהיא מרגישה הוא תוצאה של זה שהיא נזכרת שהמשפחה שלה או היא עצמה יכולים לחלות במחלה הזו. הוא הדגיש כי אלו עובדות ... לעבוד באופן זמני, והוא דורש תרגול אינטנסיבי. הוא נתן דוגמה, שכמו שאדם יכול לראות חתול גוסס ולהגיד לי זה לא יקרה, כך אפשר לנסות להתייחס גם לאנשים חולים סרטן ולנתק את הקשר הרגשי והחרדתי שהאדם מרגיש כלפיהם. אך השיטה הזאת מוגבלת כי היא לא מטפלת בשורש הפחד. איך אפשר לקבל את העובדה שאנשים חולים ואף מתים? אליעד טוען שהדרך להתמודדות אמיתית ועמוקה יותר עם פחדים וחרדות היא להבין ולקבל את המציאות כמו שהיא. לא מדובר רק בהכרה השטחית של האפשרות למחלות ולמוות, אלא בקבלה עמוקה ואמיתית של הרעיון שהחיים אינם מושלמים ושהם כוללים גם מחלות, סבל ומוות. ההכרה הזו, למרות הקושי שלה, מאפשרת לאדם להמשיך לחיות בצורה שלמה יותר. מדוע קשה לנו לקבל את המציאות כפי שהיא? הקושי לקבל את המציאות נובע מכך שההכרה במחלות, מוות או מצבים קשים אחרים גורמת ... ויותר רצון לפעול לשינוי. דווקא חוסר הקבלה של המציאות, וההתנגדות אליה, נותן לאנשים כוח לחיות, לעבוד ולנסות לשנות את העולם. איך להתמודד עם פחד מילדים אוטיסטים או מצבים דומים? בדוגמה שניתנה על פחד מילדים אוטיסטים, הוסבר שהתהליך דומה: פחד מילדים אוטיסטים הוא ביטוי של אי ... אותן באופן מודע. כאשר האדם מבין למה הוא מרגיש כך, הוא יכול להחליט לקבל את המציאות או לפחות להפחית את המועקה שבה. כיצד לעבוד בסביבה מלחיצה כמו בית חולים בלי לחוש מועקה מתמדת? עבור מי שעובד בסביבה רפואית, אחת האפשרויות שאליעד הציע היא לעבוד בצורה טכנית וקרה כמו רובוט, מבלי להזדהות או להרגיש אמפתיה מוגזמת למצבם של החולים. הוא הבהיר שאמפתיה והזדהות ... אמפתיה לבין יכולת להישאר מרוחק רגשית מספיק כדי לשמור על עצמו. האם ההתנגדות למציאות יכולה להיות חיובית? אליעד מסביר שההתנגדות למציאות השלילית של מחלות, מוות וכאב, היא דווקא חיובית ... להשלים עם המציאות כמו שהיא. מי שמקבל את הכל ללא התנגדות, יכול לאבד עניין ומשמעות, ולהפוך אדיש או פאסיבי מדי. כיצד לסכם את ההתמודדות עם פחדים ומחלות? הסיכום שאליעד נותן להתמודדות עם פחדים וחרדות סביב מחלות כמו סרטן, ילדים אוטיסטים או פחד ממוות, ... נחשבת לפתרון העמוק ביותר לטווח הארוך. איך להתמודד עם פחד מסרטן? טיפול בחרדות ופחדים התגברות על פחדים וחרדות האם לי זה לא יקרה? איך להתגבר על פחד מילדים אוטיסטים? איך להפסיק לפחד ממחלות? קבלת המציאות כמו שהיא ...
פרקינסון, חוסר אונים מוחלט, עצבות, יאוש, דיכאון, מצוקה רגשית, מועקה רגשית, התמודדות עם כאב נפשי, התמודדות עם מחלה חשוכת מרפא, טיפול בחרדה, לחיות עם פרקינסון, כמו עלה ברוח
פרקינסון, חוסר אונים מוחלט, עצבות, יאוש, דיכאון, מצוקה רגשית, מועקה רגשית, התמודדות עם כאב נפשי, התמודדות עם מחלה חשוכת מרפא, טיפול בחרדה, לחיות עם פרקינסון, כמו עלה ברוח
... כאב נפשי, התמודדות עם מחלה חשוכת מרפא, טיפול בחרדה, לחיות עם פרקינסון, כמו עלה ברוח איך ניתן להתמודד עם כאב נפשי ותחושות של חוסר אונים? ההרצאה נוגעת בתופעות רגשיות ... יאוש, שמופיעות בעקבות מחלה קשה כמו פרקינסון, אך גם בתגובה לכאב נפשי כללי. אליעד כהן מציע כיצד להתמודד עם תחושות אלו, ומדבר על החשיבות בהבנת מקור הכאב הרגשי והמצוקה ... משתף בתיאור חוויותיו האישיות מהתמודדות עם פרקינסון. הוא מספר על ההשפעה של הכדורים שהוא לוקח, שמפחיתים את הסבל באופן זמני, אך גם על הקשיים המתמשכים, התחושות הקשות של ... על הפחד מהמגבלות שהמחלה מביאה עמה. אליעד מציין שהתחושה של חוסר שליטה היא אחת הקשות ביותר שיכולות להיווצר כשאנחנו חווים מחלה קשה או התקף נפשי. הוא מדבר על איך תחושת חוסר היכולת לבצע פעולות יומיומיות, כמו ללכת, לדבר או לשלוט בגוף, יכולה לגרום לאדם להרגיש כאילו ... שצפויות להופיע בתגובה למחלה חשוכת מרפא כמו פרקינסון, או בתגובה למצבים רגשיים קשים אחרים, יכולות להוביל לדיכאון עמוק. אליעד מתאר את ההתמודדות עם תחושות אלה ככאב שמציף ... אליעד מסביר שזו לא רק המחלה או הכאב שמובילים לדיכאון, אלא ההבנה שאין לנו שליטה על המצב. ההתמודדות עם דיכאון, לפי אליעד, היא לעיתים הדרך לראות את הכאב ממקום אחר, ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על נרקיסיזם בזוגיות, זוגיות נרקיסיסטית, אישיות נרקיסיסטית זוגיות, בני זוג עם הפרעות נפשיות נרקיסיסטיות, בני זוג חולי נפש, בני זוג עם הפרעת אישיות נרקיסיסטית, ילדים עם הפרעת אישיות נרקיסיסטית, הורים עם הפרעת אישיות נרקיסיסטית
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: להתמודד עם בן זוג נרקיסיסט, מה המשמעות של החיים? האם הכל אפשרי? האם יש משמעות לחיים? האם יש בחירה חופשית? האם אפשר לדעת הכל? איך להיות הכי חכם בעולם? מי ברא את אלוהים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך להיות מאושר? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם לדומם יש תודעה? האם באמת הכל לטובה? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? מה יש מעבר לזמן ולמקום? אולי אנחנו במטריקס? למה לא להתאבד? האם המציאות היא טובה או רעה? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם? למה העולם קיים? בשביל מה לחיות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך להנות בחיים? האם יש או אין אלוהים? איך נוצר העולם? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מהי תכלית ומשמעות החיים? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש אמת מוחלטת ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: להתמודד עם בן זוג נרקיסיסט, איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם לחץ? כעס ועצבים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? דיכאון? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: איך להעריך את עצמך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לקבל החלטות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להעביר ביקורת בונה? איך ליצור אהבה? איך להתמודד עם גירושין? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך למצוא זוגיות? איך להצליח בראיון עבודה? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לחנך ילדים? איך לנהל את הזמן? איך לפרש חלומות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להיגמל מהימורים? איך לשנות תכונות אופי? איך לשפר את הזיכרון? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לא להישחק בעבודה? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להצליח בזוגיות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להיות מאושר ושמח? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לעשות יותר כסף? איך לשתול מחשבות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להאמין בעצמך ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי למציאת זוגיות, מטפל רוחני, אימון אישי ועסקי בנושאי להתמודד עם בן זוג נרקיסיסט - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2031 שניות - עכשיו 24_05_2025 השעה 19:46:38 - wesi1