אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה נפש ✔נרקיסיזם בזוגיות, זוגיות נרקיסיסטית, אישיות נרקיסיסטית זוגיות, בני זוג עם הפרעות נפשיות נרקיסיסטיות, בני זוג חולי נפש, בני זוג עם הפרעת אישיות...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
נרקיסיזם בזוגיות, זוגיות נרקיסיסטית, אישיות נרקיסיסטית זוגיות, בני זוג עם הפרעות נפשיות נרקיסיסטיות, בני זוג חולי נפש, בני זוג עם הפרעת אישיות נרקיסיסטית, ילדים עם הפרעת אישיות נרקיסיסטית, הורים עם הפרעת אישיות נרקיסיסטית
מהי הפרעת האישיות הכי נפוצה בזוגיות?

הפרעת האישיות הנפוצה ביותר בזוגיות, לפי אליעד, היא הפרעת אישיות נרקיסיסטית. זו הפרעה המאופיינת במאוהבות יתר של האדם בעצמו, צורך תמידי בהערצה, תחושת עליונות, חוסר אמפתיה, וניצול של אחרים להשגת מטרות אישיות. אליעד מסביר שהנטייה להאשים בן או בת זוג בנרקיסיזם נפוצה מאוד במערכות יחסים לא טובות, מאחר וזה מאפשר להסיר אחריות אישית ולטעון "הבעיה היא לא בי, אלא בו".

מדוע קל כל כך לאבחן בן זוג כנרקיסיסט?

אליעד מבהיר שאבחון הפרעת אישיות נרקיסיסטית הוא קל במיוחד, משום שרוב בני האדם מציגים תכונות נרקיסיסטיות במידה מסוימת. הוא מביא דוגמה פשוטה: כמעט כל אדם רוצה תשומת לב, הערכה ואהבה, וכאשר הוא לא מקבל אותן, הוא מתנהג באופן שניתן להגדירו כנרקיסיסטי. הדוגמה שהובאה היא שאדם רגיל לא ידרוש מאנשים זרים ברחוב "תאהבו אותי", אבל בתוך מערכת יחסים זוגית זו דרישה טבעית ונורמלית. כשלא מקבלים את התשומת לב הזו, קל מאוד לפרש את התנהגות הצד השני כ"נרקיסיסטית".

מה הקשר בין נרקיסיזם לבין אחריות אישית בזוגיות?

אליעד מסביר שההאשמה של בן הזוג בנרקיסיזם מגיעה בדרך כלל מתוך רצון להימנע מהכרה באחריות האישית על המצב. כשאדם אומר "הבן זוג שלי נרקיסיסט", הוא בעצם אומר "אני בסדר, הוא הבעיה". אלא שאליעד מדגיש, שאם אתה בזוגיות רעה ונשאר בה, אתה בעצמך אחראי לסבל שלך. אם הבן זוג באמת כל כך גרוע, מדוע אתה נשאר איתו? ואם אתה בוחר להישאר, אז גם לך יש אחריות מלאה. הוא מוסיף, שגם אם הבן זוג אכן נרקיסיסט מובהק, זה לא אומר שאתה נקי מאחריות, ואף מרמז לכך שייתכן ואתה עצמך בעל תכונות נרקיסיסטיות.

מהם המאפיינים של הפרעת אישיות נרקיסיסטית לפי אליעד?

אליעד מציין מספר מאפיינים עיקריים של נרקיסיזם מתוך ויקיפדיה, שמאוד קל למצוא אותם אצל בני זוג שרבים:
  • צורך מוגזם בהערצה - אנשים רוצים הערכה וכבוד, ובזוגיות זה נפוץ במיוחד.
  • חוסר אמפתיה - כששני בני זוג רבים, הם לרוב לא מגלים אמפתיה זה כלפי זו, ולכן קל להדביק את התווית "נרקיסיסט".
  • תחושת עליונות וחשיבות עצמית - הצדדים חושבים שהם יותר טובים ממה שהאחר מעריך אותם, וזו תחושה נפוצה במריבות זוגיות.
  • ציפייה שיספקו להם יחס מועדף או מיוחד.
  • קנאה, יהירות ותחושת "מגיע לי".
  • נטייה לשלוט על האחר ולנצל אותו לטובת מטרות אישיות.
אליעד נותן דוגמאות רבות כיצד כל אחד מהמאפיינים הללו קל מאוד להלביש על כל בן אדם, במיוחד בזוגיות. למשל, אם בן הזוג אומר "את לא מבינה אותי", אפשר מיד לומר "הנה, הוא חושב שהוא מיוחד ואף אחד לא מבין אותו", ולהגדיר זאת כנרקיסיזם.

האם יכול להיות ששני בני הזוג נרקיסיסטים בו זמנית?

כן, לפי אליעד, המצב שבו שני בני הזוג מציגים מאפיינים נרקיסיסטיים הוא נפוץ מאוד. הוא מדגים זאת במצבים שבהם שניהם דורשים אהבה ותשומת לב זה מזו, אך אף אחד לא נותן אותה לאחר, מה שמוביל להאשמות הדדיות בנרקיסיזם.

כיצד אנשים מנצלים את האבחנה של נרקיסיזם לצורך הסרת אחריות?

לפי אליעד, אנשים שמגדירים את בן הזוג כנרקיסיסט עושים זאת מתוך צורך רגשי להימנע מלהודות בחלק שלהם בבעיה. הוא מדגיש שבמאה אחוז מהמקרים יש לשני הצדדים אחריות על הסיטואציה, וכי כל ניסיון להטיל את האחריות על הצד השני הוא בריחה מהאמת.

האם נרקיסיזם קיים רק בזוגיות?

אליעד מבהיר שנרקיסיזם אינו רק בזוגיות. הוא נותן דוגמאות ליחסים אחרים, כגון בין הורים לילדים, שבהם קל מאוד להגדיר את ההורה או את הילד כנרקיסיסט, משום שכל מערכת יחסים שיש בה דרישות וציפיות יכולה בקלות להפוך למקום שבו מאפיינים נרקיסיסטיים מופיעים. הילד יכול לומר "ההורה שלי שתלטן ונרקיסיסט", וההורה יכול לומר "הילד שלי לא מתחשב וחושב רק על עצמו".

האם המציאות עצמה נרקיסיסטית?

אליעד מרחיב את הרעיון ואומר שכל אדם נמצא למעשה במערכת יחסים עם המציאות. כשאדם סובל, הוא מאשים את המציאות שהיא נרקיסיסטית - מתעלמת ממנו, לא מתחשבת, ושולטת בו. בפועל, הוא מבהיר שהנטייה להאשים את המציאות כנרקיסיסטית מגיעה מתוך תפיסה של האדם שהמציאות חייבת להתנהג בדיוק לפי רצונו, וכאשר זה לא קורה, הוא מרגיש קורבן.

האם אפשר לרפא הפרעת אישיות נרקיסיסטית?

אליעד טוען שבהחלט אפשר לטפל ואף לרפא הפרעות נפשיות שונות, כולל נרקיסיזם, גם אם הן אובחנו על ידי פסיכיאטרים. הוא מדגיש כי עם הטיפול הנכון, כל אדם יכול להגיע לתפקוד נורמלי לחלוטין.

מה לעשות אם מרגישים שהבן זוג נרקיסיסט?

אליעד ממליץ על צעדים פרקטיים:
  • לבדוק אם לבן הזוג באמת יש התנהגות חריגה כלפי כולם או רק כלפיך.
  • לשאול את עצמך האם גם אתה מתנהג לעיתים בנרקיסיזם.
  • לקחת אחריות על הבחירה להישאר או לצאת ממערכת היחסים.
  • להפסיק להאשים באופן אוטומטי ולהתחיל לבחון את האחריות האישית שלך למצב.
אליעד מדגיש שבסופו של דבר, הבחירה והאחריות נמצאות תמיד בידיים של האדם עצמו, ולא בידיים של בן הזוג, אפילו אם יש לו הפרעת אישיות מאובחנת.
מדוע חשוב להבין את נושא ההפרעת האישיות הנפוצה ביותר בזוגיות?

הדיון מתחיל בשאלה כללית על אנשים שנמצאים במערכת יחסים זוגית (או כל מערכת יחסים) שלא טוב להם בה. השאלה היא כיצד הם מנסים לגלות אם לבן או לבת הזוג יש "הפרעת אישיות" כלשהי, או במילים אחרות - למה כל כך קל להדביק כינוי של "מחלת נפש" או "הפרעת אישיות" לבן זוג שאינו מעניק אהבה או אינו מתנהג בצורה שמספקת את הצד השני.

הוספה של מילות מפתח כמו הפרעת אישיות, זוגיות, מחלת נפש, אחריות אישית, האשמה מול המציאות, נרקיסיזם, דינמיקה זוגית - עוזרת להבין שמדובר בתופעה רווחת אצל אנשים אשר חווים קושי מול בת הזוג או בן הזוג שלהם. בנוסף, בכל מקום שבו אדם מרגיש רע בתוך מערכת יחסים, הוא נוטה להאשים את האחר במקום לשאול את עצמו מה חלקו בסיפור.

מהי ההפרעת האישיות הנפוצה ביותר אצל בני זוג רעים?

השאלה המרכזית היא: אם בן זוג לא מספיק טוב, ואם מנסים לגלות איזו הפרעת אישיות יש לו, לאיזו הפרעת אישיות כנראה נגיע? התשובה הטבעית שעלתה היא נרקיסיזם - אהבת יתר של האדם את עצמו.

האם נרקיסיזם הוא באמת כל כך נפוץ?

מתברר שנרקיסיזם, או הפרעת אישיות נרקיסיסטית, היא הקלה ביותר לייחס לכל אדם כמעט. בייחוד במערכות יחסים זוגיות, אפשר למצוא בקלות מאפיינים שנראים "נרקיסיסטיים": כמו רצון בתשומת לב, דרישה שיעריכו או יעריצו, חוסר אמפתיה כלפי הצד השני, וציפייה שיתחשבו אך ורק ברצונות האישיים.

האם תכונות נרקיסיסטיות בהכרח מעידות על הפרעת אישיות קלינית?

כאן הוזכר שציטוט מתוך הוויקיפדיה מצביע על כך שבני אדם רבים מתנהגים בצורה שעלולה להיחשב נרקיסיסטית, אך רק כאשר אותן תכונות מופיעות בצורה לא גמישה, מוגזמת, פוגעת בתפקוד היומיומי או גורמת למצוקה ממשית - רק אז מאבחנים הפרעת אישיות נרקיסיסטית. בפועל, הפסיכיאטריה פעמים רבות תגדיר מקרים פשוטים כהפרעה, ולכן שיעור האבחונים עשוי להיות גבוה יחסית.

מדוע אנשים בזוגיות גרועה רוצים לאבחן את בן הזוג כנרקיסיסט?

כאן עלתה הנקודה של "הסרת אחריות". כאשר רע למישהו בזוגיות, הוא מעדיף להשליך את הסיבה לכך על הבן או הבת זוג: "הוא חולה נפש", "היא הפרעת אישיות נרקיסיסטית", וכדומה. הסיבה הרגשית לכך היא שאם מכריזים שלבן הזוג יש הפרעת אישיות, המשמעות היא שהצד המאשים (הקורבן) אינו צריך להודות באשמה או להכיר בכך שאולי גם לו יש חלק בבעיה.

האם אפשר להימנע מאחריות בכך שמאשימים את השני?

כן. מי שמאשים את השני ב"נרקיסיזם" לכאורה "מנקה" את עצמו לגמרי. הוא אומר: "הוא הבעיה, אני לא הבעיה", או "היא הבעיה, אני עושה הכל נכון". אבל למעשה, נטען באופן חד - משמעי שכל אשמה כזו תמיד מלווה בכך שהצד המאשים גם נושא חלק באחריות. אם אדם טוען "הבן זוג שלי נרקיסיסט, יש לו הפרעת נפש", מייד עולה השאלה: "אז למה אתה נשאר שם?", או "אולי גם בך יש משהו?". אדם שנשאר במערכת יחסים ואומר שרע לו, עדיין בוחר להישאר, ולכן גם הוא לוקח חלק פעיל.

האם המאשים את האחר בנרקיסיזם עלול להיות הנרקיסיסט בעצמו?

בהחלט אפשרי. אם אדם טוען בקלות כזו שבן הזוג הוא בעל הפרעת אישיות, הדבר עלול להעיד דווקא על כך שהוא מחפש פטור מלא מאשמה, כדי להמשיך לראות בעצמו צדיק ובשני "חולה נפש". לכאורה, עצם קביעת ההאשמה המהירה הזו מראה שאולי הוא עצמו מאוהב יותר מדי בתפיסה שלו על עצמו, ושהוא לא מספיק פתוח לחשוב: "אולי אני צריך לבדוק את עצמי".

מה הקשר בין נרקיסיזם לשגרת הזוגיות היומיומית?

הוסבר שכמעט בכל מריבה זוגית אפשר לזהות מאפייני "נרקיסיזם", פשוט כי זוגיות מטבעה מערבת ציפיות הדדיות גבוהות מאוד. אדם רוצה לקבל אהבה מבת זוגו או בן זוגו, הוא רוצה תשומת לב. בתוך מריבה בן הזוג השני כמעט תמיד נתפס כמי ש"לא מתחשב", "לא אמפתי", "לא נותן מספיק אהבה", וכדומה. כל אלו יכולים בקלות להיחשב כתכונות נרקיסיסטיות. לכן, בתוך מערכות יחסים, ובפרט בזוגיות גרועה, הסבירות שמישהו יגיד שהצד השני הוא נרקיסיסט - גבוהה במיוחד.

כיצד קריאה בוויקיפדיה על נרקיסיזם יכולה לשמש ל"אבחון עצמי" שגוי?

נסקרו מאפייני נרקיסיזם מתוך ויקיפדיה, ונראה שכל מאפיין כזה אפשר לייחס לכל אדם כמעט:
  • צורך בהערצה
  • היעדר אמפתיה
  • תחושת גרנדיוזיות וחשיבות עצמית
  • דרישה ליחס מועדף
  • קנאה
  • יהירות
  • שליטה בסביבה וברגשות של אחרים
  • התנהגות מתנשאת
  • חיפוש מתמיד של חיזוקים מבן הזוג
  • אי יכולת להזדהות מספיק עם הצד השני
אלה הם דברים שכמעט בכל מריבה זוגית ניתן "לתפוס" אותם או לפרש אותם כנרקיסיסטיים.

האם קל יותר להבחין ב"נרקיסיזם" בזוגיות מאשר מול אנשים זרים?

כן, כי בזוגיות אנשים נוטים להראות את הצרכים האמיתיים שלהם - למשל, צורך לאהבה, ליחס, להערכה, לדאגה ולכבוד. במרחב הציבורי, רחוב או עבודה, אדם פחות נוטה לדרוש "תאהבו אותי עכשיו", אבל בזוגיות הוא מצפה מבן הזוג לתת לו אהבה. מספיק שבן הזוג לא יספק את הציפיות הללו, כדי ליצור תחושה של "הוא לא מתחשב בי, הוא רק אוהב את עצמו".

האם יש אנשים שבאמת סובלים מהפרעות אישיות קשות שאינן תלויות בזוגיות?

ודאי שכן. יש אנשים עם הפרעות אישיות (פרנויה, פסיכוזה, הפרעות קשות אחרות), ואלו באות לידי ביטוי בכל תחומי החיים. אדם שהוא פרנואידי באמת, יחשוב שעוקבים אחריו ברחוב, בטלוויזיה, במשרד, בצורה שלא תלויה בכלל בבת הזוג או בזוגיות. אבל לרוב, כשמדובר בקונפליקטים "רגילים" בין שני בני אדם, הנטייה לאבחן אוטומטית את הצד השני כחולה נפש או נרקיסיסט נעשית בקלות יתרה.

מה קורה כאשר מרגישים 'קורבן' בזוגיות?

יש מי שמתאר את עצמו כאדם "אומלל" שנלכד במערכת יחסים עם נרקיסיסט. אלא שהשאלה המתבקשת היא מדוע הוא או היא נשארים שם. פעמים רבות התשובה היא "אני חייב/ת להישאר כי אין לי ברירה", או "אין לי לאן ללכת", או "יש לנו ילדים". אבל גם אז, הטענה היא ששורש ההתנהלות היא חוסר רצון להכיר באחריות האישית שהביאה אותם למציאות הזו ולכך שהם אינם מצליחים או אינם מוכנים לצאת ממנה.

האם ילדים עשויים לחשוב שההורים שלהם נרקיסיסטים?

ניתנה גם דוגמה על יחסי הורים וילדים: כל הורה עשוי להיראות בעיני ילדו כמי שמנסה לשלוט בו, כמי שחושב שהילד "עובד אצלו" ושכל הצרכים של הילד באים במקום שני. כלומר, גם ילדים יכולים להצהיר: "אמא שלי נרקיסיסטית, לא אכפת לה ממני", או "אבא שלי לא רואה אותי, רק רוצה שאעשה מה שהוא אומר". בפועל, המושג נרקיסיזם קל מאוד להדביק בכל סוג של מערכת יחסים שיש בה דרישות והיררכיה.

איך הדוגמה של 'כלב נשך אותי' קשורה להאשמת הזולת?

הוסבר שהאשמת הזולת ללא הסתכלות פנימה דומה לאדם שטוען "הכלב נשך אותי" מבלי לבחון כלל כיצד התקרב לכלב, האם התגרה בו או האם בכלל הייתה לו אפשרות להימנע מסיטואציה שבה הכלב נושך. יש פה רמיזה לכך שכשאנחנו מאשימים את האחר, אנחנו נשארים בעמדה קורבנית של "תראו מה הוא עשה לי" בלי לשאול מה אנחנו תרמנו לעניין.

האם חשוב גם להכיר בכך שיתכן ששני בני הזוג הם נרקיסיסטים בו זמנית?

כן. ייתכן מאוד מצב ששני הצדדים מחזיקים בתכונות נרקיסיסטיות. היא רוצה יחס ותשומת לב בלעדית, והוא רוצה כבוד ותשומת לב בלעדית. הם יכולים לאבחן זה את זו כ"נרקיסיסטים" ואולי שניהם צודקים. לעתים, יכול להיות גם שעצם האבחון מהצד נעשה ממניע רגשי ולא אובייקטיבי.

מה הקשר בין נרקיסיזם למערכת היחסים שלנו עם המציאות עצמה?

נאמר שכל בני האדם נמצאים בזוגיות עם המציאות. אדם סובל ואומר: "המציאות אכזרית, לא מתחשבת בי, שולטת בי". אפשר לראות בזה עניין של "נרקיסיזם" מצד המציאות, אבל גם אפשר לראות שדווקא אנחנו הנרקיסיסטים שרוצים שהמציאות תסתדר בדיוק כפי שאנו מבקשים.

איך בכל זאת מחפשים אחריות אישית ושינוי אמיתי?

נאמר שכל הרעיון הוא שאם אדם קולט שהוא מאשים אחרים באופן אוטומטי (בייחוד בנרקיסיזם), כדאי לו לבדוק את עצמו, את הרצונות שלו, את רמת הציפיות שלו מבן או בת הזוג, ואת דרך ההתמודדות שלו. כמו כן, אפשר לשאול: "האם אני באמת רוצה להישאר במערכת יחסים עם מי שאני מחשיב כנרקיסיסט ללא תקנה? האם אני בעצמי לא צריך לקחת אחריות על החיים שלי?"

מדוע חשובה המודעות לכך שהאבחנה הקלה של נרקיסיזם עלולה להיות שגויה?

כי היא מונעת מאיתנו לראות את האמת המורכבת: לפעמים אנחנו חלק מהבעיה. לעתים בן הזוג באמת סובל מהפרעה קשה, אך גם אז יש לנו אפשרות להחליט איך להתמודד ולמה אנחנו בוחרים להישאר או לעזוב. אבחון יתר של הצד השני רק משאיר אותנו במעגל של תלונות, במקום לחפש פתרונות ולערוך שינויים.

לסיכום, האם כל אדם עלול להיחשב נרקיסיסט?

בהחלט כן. בהקשר זוגי או משפחתי, אפשר למצוא תכונות נרקיסיסטיות בתדירות גבוהה, כי כמעט כל אדם רוצה שיאהבו אותו, יתנו לו יחס ושיעריכו אותו. כאשר הצד השני אינו מספק זאת, קל מאוד לפרש זאת כמחסור באמפתיה, התעלות עצמית או יהירות. עם זאת, אבחון אמיתי של הפרעת אישיות נרקיסיסטית מחייב מצב קיצוני שבו התנהגות האדם חורגת מהנורמות המקובלות בכל סביבות החיים שלו, ולא רק מול בן זוג אחד.

מה לעשות אם בכל זאת מרגישים שהצד השני "משוגע" או נרקיסיסטי לחלוטין?
  • לשאול את עצמנו בכנות: האם גם אני מפגין חלק מהתכונות הללו?
  • להבין שזו לא גזירת גורל: יש אפשרויות טיפול, שיפור, שינוי, או יציאה מהקשר.
  • לבדוק היטב מה קורה במערכות יחסים נוספות של אותו אדם - האם הוא באמת מתנהג כך מול כולם, או שזה מתבטא רק בזוגיות איתי?
  • לקחת אחריות אישית: אם רע לי ואני נשאר בקשר, אז זו בחירה שאני עושה. למה אני עושה אותה? אולי גם לי יש פחדים ותלות רגשית?
איך כל זה קשור לרעיון של "המציאות כבת זוג"?

דובר גם על כך שכל אדם חי במערכת יחסים עם המציאות. כאשר למישהו רע, הוא עלול להאשים את המציאות כולה שהיא "אכזרית ונרקיסיסטית". אלא שגם כאן, יכול להיות שהאדם עצמו הוא שמצפה שהמציאות תרקוד לפי החליל שלו, וכשהיא לא מתיישרת, הוא כועס עליה וחווה אותה כחסרת אמפתיה.

האם אפשר לרפא אנשים שאובחנו בהפרעת אישיות?

יש טענה שאפשר לטפל ואף לרפא הפרעות נפשיות, כולל מי שמאובחן רשמית כבעל נכות נפשית. נטען כי לעתים אנשים שונים (כולל פסיכיאטרים) ממהרים לאבחן, אך גישה טיפולית נכונה עשויה לשפר את מצבם ולתת להם דרכים להתנהל בצורה "נורמלית" הרבה יותר, אפילו ב - 100 אחוז.

אילו נקודות מפתח כדאי לזכור לגבי אחריות אישית והאשמות הדדיות?
  • כשמישהו מאשים אחרים שהם נרקיסיסטים, ייתכן שגם הוא בעצמו מגלה תכונות נרקיסיסטיות.
  • לעתים ההפרעה של האחר קיימת, אך חובת הבחירה שלנו היא אם להישאר או לצאת מהקשר.
  • אם אנחנו מרגישים שכולם סביבנו נרקיסיסטים, אולי זה סימן שאנחנו צריכים לבדוק את עצמנו לעומק.
  • חשוב להבדיל בין אבחון מקצועי שמראה באמת התנהגות קיצונית, לבין "אבחון רגשי" שעושה אחד מבני הזוג כדי לא להתמודד עם חלקו בבעיה.
איך לדבר עם נרקיסיסט? האם הוא נרקיסיסט? האם היא נרקיסיסטית? מריבות בזוגיות, ניצול נרקיסיסטי, גבר מרוכז בעצמו, אישה מרוכזת בעצמו, אני ואפסי עוד, איך להתמודד עם בן זוג נרקיסיסט? איך להתמודד עם בת זוג נרקיסיסטית? ילד עם הפרעת אישיות נרקיסיסטית, הורה עם הפרעת אישיות נרקיסיסטית, ילד עם נרקיסיסט, ילדה נרקיסיסטית, אבא נרקיסיסט, אמא נרקיסיסטית, מערכת יחסים עם אדם בעל הפרעת אישיות נרקיסיסטית, מאפיינים הפרעת אישיות גבולית, הפרעת אישיות נרקיסיסטית בזוגיות, מניפולציות בזוגיות, שליטה בזוגיות, חוסר אמפטיה בזוגיות, שתלטנות בזוגיות, איך לדעת מי אשם? אחריות אישית בזוגיות, להאשים את עצמך בזוגיות, דמות הקורבן בזוגיות, יחסי הורים וילדים, אלוהים נרקיסיסט, המציאות נרקיסיסטית, זוגיות עם בת זוג נרקיסיסטית, זוגיות עם בן זוג נרקיסיסט, מה זה נרקיסיסט? מה זה נרקיסיזם? מה זו נרקיסיסטיות? מחלת הנפש הנפוצה ביותר, הפרעת האישיות הנפוצה ביותר, מערכת יחסים עם בת זוג נרקיסיסטית, מערכת יחסים עם בן זוג נרקיסיסט, מאפייני הפרעת אישיות גבולית, פרטנר שמרוכז רק בעצמו, אמפתיה בזוגיות, חוסר אמפתיה בזוגיות, מהן הפרעות אישיות נרקיסיסטיות? חושב רק על עצמו, חושבת רק על עצמה, מרוכז רק בעצמו, מרוכזת רק בעצמה, נרקיסיסט במערכת יחסים, נרקיסיסטית במערכת יחסים, נרקיסיסט בזוגיות, נרקיסיסטית בזוגיות, אישיות גבולית בזוגיות, פרנויות בזוגיות, סכיזופרניה בזוגיות, חשדנות בזוגיות, בן זוג חשדן, בת זוג חשדנית, בן זוג קנאי, בת זוג קנאית, בן זוג שתלטן, בת זוג שתלטנית, האישיות הנרקיסיסטית, מנהיגי כתות נרקיסיסטים, מנהיגים נרקיסיסטית, מנהיגות נרקיסיסטית, איך להסתדר עם נרקיסיסטית? איך להסתדר עם נרקיסיסט? אבחון מחלות נפש, אבחון הפרעת אישיות, הפרעת אישיות נרקיסיסטית וזוגיות, הפרעת אישיות נרקיסיסטית אלימות, מאפיינים של הפרעת אישיות גבולית, מהי הפרעת אישיות גבולית? אוהב את עצמו יותר מידי, אוהבת את עצמה יותר מידי, אבחון פסיכיאטרי, טיפול במחלות נפש, האם אתה נרקיסיסט? האם את נרקיסיסטית? קורבנות של אנשים בעל הפרעת אישיות, האם את עם מישהו נרקיסיסט? האם אתה עם מישהי נרקיסיסטית? האם המציאות היא נרקיסיטית? מאפייני אישיות גבוליים אצל בני זוג, להסיר אחריות בזוגיות, האם הבן זוג בעל הפרעת אישיות?
טיפול במחלות רוצה סיטואציות מה זה נרקיסיסט להתמודד עם קנאה רצונות כיצד להתמודד עם אבחון עצמי הוא כועס עלי כעס עצמי למה אני עושה אישיות אישיות נרקיסיסטית אישיות נרקיסיסטית זוגיות בזוגיות בני זוג בני זוג חולי נפש בני זוג עם הפרעות נפשיות נרקיסיסטיות בני זוג עם הפרעת אישיות בני זוג עם הפרעת אישיות נרקיסיסטית בעיה נפשית בעיות נפשיות הורה הורות הורים הורים עם הפרעת אישיות נרקיסיסטית הפרעה הפרעה נפשית הפרעה פסיכיאטרית הפרעות הפרעות אישיות הפרעות נפש הפרעות נפשיות הפרעות פסיכיאטריות הפרעת אישיות הפרעת אישיות נרקיסיסטית זוג זוגי זוגיות זוגיות נרקיסיסטית חולה נפש חולי נפש טיפול בבעיה נפשית טיפול בבעיות נפשיות טיפול בהפרעה נפשית טיפול בהפרעה פסיכיאטרית טיפול בהפרעות אישיות טיפול בהפרעות נפשיות טיפול בהפרעות פסיכיאטריות טיפול בהפרעת אישיות טיפול בחולה נפש טיפול בחולי נפש טיפול במחלה נפשית טיפול במחלות נפש טיפול במחלות נפשיות טיפול במחלת נפש טיפול במחלת רוח ילד ילדה ילדים ילדים עם הפרעת אישיות נרקיסיסטית לטפל בבעיה נפשית לטפל בבעיות נפשיות לטפל בהפרעה נפשית לטפל בהפרעה פסיכיאטרית לטפל בהפרעות אישיות לטפל בהפרעות נפשיות לטפל בהפרעות פסיכיאטריות לטפל בהפרעת אישיות לטפל בחולה נפש לטפל בחולי נפש לטפל במחלה נפשית לטפל במחלות נפש לטפל במחלות נפשיות לטפל במחלת נפש לטפל במחלת רוח מחלה נפשית מחלות מחלות נפש מחלות נפשיות מחלת נפש מחלת רוח נפש נרקיסיזם נרקיסיזם בזוגיות נרקיסיסט נרקיסיסטיות נרקיסיסטית פסיכיאטר פסיכיאטריה
מחלות נפש וחולי נפש, חרדה חברתית בגלל מחלת נפש, מפחד שצוחקים עלי שאני חולה נפש, מרגיש רע מכך שחושבים עלי שאני חולה נפש, מהי מחלת נפש? האם אפשר להתרפא מכל מחלת נפש? טיפול במחלות נפש קשות, מניעת התאבדות
מחלות נפש וחולי נפש, חרדה חברתית בגלל מחלת נפש, מפחד שצוחקים עלי שאני חולה נפש, מרגיש רע מכך שחושבים עלי שאני חולה נפש, מהי מחלת נפש? האם אפשר להתרפא מכל מחלת נפש? טיפול במחלות נפש קשות, מניעת התאבדות
... נפש וחולי נפש, חרדה חברתית בגלל מחלת נפש, מפחד שצוחקים עלי שאני חולה נפש, מרגיש רע מכך שחושבים עלי שאני חולה נפש , מהי מחלת נפש? האם אפשר להתרפא מכל מחלת נפש? טיפול במחלות נפש קשות, מניעת התאבדות איך להתמודד עם הפחד שצוחקים עלי בגלל מחלת נפש? אחת הסוגיות המורכבות שאליעד כהן הציג עוסקת בפחד ובחרדה חברתית שנובעים ממחלת נפש, ובמיוחד מהחשש שאחרים צוחקים על האדם או לועגים לו בגלל שהוא מאובחן כחולה נפש, נוטל כדורים פסיכיאטריים או אושפז בעבר בבית חולים פסיכיאטרי. אליעד כהן מסביר שההתמודדות עם פחדים מסוג זה מתבססת על ... העצמי - להבין שמה שאחרים חושבים עליך לא חייב להשפיע על ההרגשה שלך. מה ההיגיון שעומד מאחורי מחלות נפש? אליעד כהן מסביר שמחלת נפש אינה רק בעיה או הפרעה פסיכיאטרית סתמית, אלא שיש בה היגיון ושכל אמיתי. כל מחלה נפשית משקפת פרספקטיבה אחרת על המציאות, פרספקטיבה שלא מובנת לרוב האנשים ולכן נתפסת כמשוגעת או לא נורמלית. אליעד מסביר ... באמת מדברים עליך? אולי אתה מפספס משהו? אולי המציאות מורכבת יותר ממה שאתה מאמין? לדבריו, כל הפרעה נפשית מבטאת פרספקטיבה של אמת מסוימת, גם אם היא חריגה ולא מקובלת חברתית. אליעד מסביר כי החכמים ביותר הם אלו שיכולים ... את ההיגיון שמאחורי כל שיגעון ולהכיל אותו כחלק מתפיסת המציאות השלמה. האם אפשר להירפא מכל מחלת נפש? אליעד כהן מציין שכל מחלת נפש יכולה להיות מובנת וניתנת לטיפול, בתנאי שמבינים את השורש האמיתי שלה. הטיפול הנכון הוא לא בהכרח לשנות את ההבנה שהאדם חולה נפש, אלא לעזור לו לראות את המצב מפרספקטיבות נוספות. המטרה היא להביא את האדם למצב שבו הוא מחזיק בשתי פרספקטיבות במקביל - ... או חריגים, אבל למעשה הם האנשים החכמים ביותר. איך להתמודד עם חרדה חברתית? האם אפשר להירפא ממחלת נפש? איך לעזור לאדם שרוצה להתאבד? איך לעזור לילד שלא רוצה לעשות שיעורים? מי נחשב חולה נפש? איך לא להיפגע ממה שחושבים עליי? האם משוגע הוא חכם יותר? מה לעשות אם אני חושב שאנשים צוחקים עלי ושאנשים לועגים לי מכך שאני מאובחן כחולה נפש או מכך שאובחנתי כחולה נפש בעבר ואף אושפזתי מכך? מה לעשות אם אנשים לועגים לי על זה שאושפזתי בגלל מחלת נפש בעבר? מה לעשות אם אני מפחד שיגלו שאני חולה נפש או שיגלו שיש לי הפרעה נפשית או הפרעה פסיכיאטרית? מה לעשות אם אני מפחד שיגלו שאני לוקח כדורים פסיכיאטרים או שיגלו שבעבר לקחתי כדורים פסיכיאטרים לטיפול במחלת נפש כלשהי, כגון כדורים פסיכיאטרים לטיפול בדיכאון או בהפרעת נפש אחרת? מה לעשות עם דימוי עצמי נמוך, בגלל מחלת נפש? דימוי עצמי שלילי בגלל מחלת נפש, לא מעריך את עצמי בגלל מחלת נפש איזה שיטות יש לטפל במישהו שמפחד שצוחקים עליו ושהוא מוטרד ממה שחושבים עליו, איך לא להיות מוטרד ממה שחושבים עלי? איך לא ...
האם יש גיל למחלות נפש? באיזה גיל יכולה להתפרץ מחלת נפש? מהי מחלת נפש? איך מתפרצת מחלת נפש? מהי התפרצות מחלת נפש? באיזה גיל יכולה להופיע מחלת נפש? מהי התפרצות מחלת סכיזופרניה? מחלות נפש אצל ילדים, התפרצות הפרעה נפשית
האם יש גיל למחלות נפש? באיזה גיל יכולה להתפרץ מחלת נפש? מהי מחלת נפש? איך מתפרצת מחלת נפש? מהי התפרצות מחלת נפש? באיזה גיל יכולה להופיע מחלת נפש? מהי התפרצות מחלת סכיזופרניה? מחלות נפש אצל ילדים, התפרצות הפרעה נפשית
... יש גיל למחלות נפש? באיזה גיל יכולה להתפרץ מחלת נפש? מהי מחלת נפש? איך מתפרצת מחלת נפש? מהי התפרצות מחלת נפש? באיזה גיל יכולה להופיע מחלת נפש? מהי התפרצות מחלת סכיזופרניה? מחלות נפש אצל ילדים, התפרצות הפרעה נפשית האם יש גיל למחלות נפש? אליעד כהן מתחיל את הרצאתו בשאלה האם מחלת נפש יכולה להתפרץ בכל גיל. התשובה לכך היא כן, מחלת נפש יכולה להופיע בכל גיל, ואין גיל מסוים שבו היא יכולה להתפרץ או לא. הוא מסביר כי מחלת נפש היא למעשה מצב שבו אדם מתחיל לחשוב בצורה לא הגיונית, בדרך שונה מרוב האנשים שסובלים מכך, ולעיתים המחשבות הללו מפריעות לו או לסביבה שלו. ... שונה ממרבית הסובלים, מה שיכול להוביל להיווצרות מחלת נפש. הסיבה לכך היא שכולנו עשויים לפתח מחשבות שגורמות לנו לחשוב בצורה לא הגיונית, וזה יכול להיגרם עקב מגוון סיבות כמו טראומות, לחץ או שימוש ... לחשוב בצורה לא רציונלית יכולה להוביל להתפרצות של מחלת נפש. הסיבה לכך היא שהפרעה נפשית היא מצב שבו אדם לא חושב באופן הגיוני, וזה יכול להתרחש בכל גיל. אך כהן מוסיף שככל שאדם מבוגר יותר, יש פחות סיכוי לכך שיתפתח אצלו מחלת נפש. זאת משום שמבוגרים כבר רגילים לחשוב בצורה מסוימת, ויש להם ניסיון חיים רחב יותר המאפשר להם לחשוב באופן הגיוני ונורמלי. כלומר, כאשר אדם ... סיכוי שהוא יתחיל לחשוב בצורה לא הגיונית או יפתח מחלת נפש. כמו כן, אליעד מציין שבני נוער וילדים עלולים לחשוב בצורה לא הגיונית מדי פעם, אך אנחנו לא מגדירים זאת תמיד כהפרעה נפשית. למשל, ילד שמדבר עם בובה, אנחנו לא נחשיב אותו לחולה נפש, אך מבוגר שיעשה זאת כן ייתפס ככזה. זאת מכיוון שילדים נמצאים בשלב ההתפתחות שלהם, והם לומדים את ההיגיון וההבנה של העולם סביבם. בנוסף, החברה ... משום שהיא לא מפריעה לאף אחד, ולכן היא לא נחשבת להפרעה נפשית. לסיכום, אליעד מסביר כי מחלת נפש יכולה להופיע בכל גיל, אבל הסיכוי לכך משתנה בהתאם לגיל האדם. אצל ילדים, החשיבה הלא הגיונית לא תמיד נחשבת להפרעה נפשית, ואילו אצל מבוגרים, אם לא מתרחשת טראומה או שינוי קיצוני, יש פחות סיכוי שהתפרצות כזו תתרחש. האם יש גיל למחלות נפש? מהי התפרצות מחלת נפש? כיצד מחלת נפש יכולה להתפרץ? האם ילדים יכולים לחוות מחלת נפש? האם יש סיכוי להתפרצות מחלת נפש בגיל מבוגר? האם יש מחלות נפש אצל קשישים? האם יש מחלות נפש אצל בני נוער? האם יש מחלות נפש אצל תינוקות? האם יש מחלות
חולה נפש, האם יש לי מחלת נפש? האם אני חולה נפש? האם יש לי הפרעה נפשית? האם יש לי הפרעת אישיות? מהי מחלת נפש? מהי הפרעה נפשית? האם לטפל בהפרעה נפשית? האם לטפל במחלת נפש? איך נוצרת הפרעה נפשית? איך נוצרת מחלת נפש?
חולה נפש, האם יש לי מחלת נפש? האם אני חולה נפש? האם יש לי הפרעה נפשית? האם יש לי הפרעת אישיות? מהי מחלת נפש? מהי הפרעה נפשית? האם לטפל בהפרעה נפשית? האם לטפל במחלת נפש? איך נוצרת הפרעה נפשית? איך נוצרת מחלת נפש?
... נפש, האם יש לי מחלת נפש? האם אני חולה נפש? האם יש לי הפרעה נפשית? האם יש לי הפרעת אישיות? מהי מחלת נפש? מהי הפרעה נפשית? האם לטפל בהפרעה נפשית? האם לטפל במחלת נפש? איך נוצרת הפרעה נפשית? איך נוצרת מחלת נפש? מהי מחלת נפש ואיך מאבחנים אותה? במהלך ההרצאה, אליעד כהן עוסק בנושא של מחלות נפש והאם יש לנו מחלת נפש. הוא פותח את דבריו בכך שחשוב להבין שמחלת נפש היא לא משהו אובייקטיבי שניתן להגדיר אותו בצורה מוחלטת. מדובר בהגדרה שמבוססת על האופן שבו אדם חושב ומתפקד ביחס לסביבה שלו. ההגדרה המרכזית שמסביר אליעד כהן היא שחשיבה לא הגיונית יכולה להוות סימן למחלת נפש. לדוגמה, אם אדם חושב בצורה שונה ממה שחשוב או מקובל בחברה, ואם זה מפריע לו לתפקוד האישי או לסביבה, אז ניתן להחשיב את זה כמחלת נפש. אם אדם רואה את העולם בצורה שונה, מפחד יותר מאחרים או יש לו תחושות חריגות שגורמות לו קושי בתפקוד, אז החשיבה הלא הגיונית שלו יכולה להיות סימן למחלת נפש. אליעד כהן נותן דוגמה לאדם שיש לו חבר דמיוני, והוא מדבר איתו ומפחד ממנו. אם הדבר הזה מפריע לו, ייתכן שזה יכול להיחשב כהפרעה נפשית. אם יש יותר אנשים שמאמינים באותו הדבר, אז לא מדובר בהפרעה נפשית, אלא בדבר מקובל בחברה, כמו האמונה באלוהים. כלומר, אם הרבה אנשים מאמינים במשהו, גם אם זה מפריע לתפקוד, זה לא ייחשב כמחלת נפש, אלא כחלק מהנורמה החברתית. לסיכום, אליעד כהן טוען שמה שחשוב להבין הוא שמחלת נפש היא עניין של הגדרה. כלומר, לא מדובר במשהו אובייקטיבי אלא במשהו שמבוסס על הקשר בין האדם לסביבה שלו. אם אתה מרגיש שמשהו מציק לך או מפריע לך בתפקוד, כדאי לטפל בזה, אך לא בהכרח מדובר במחלת נפש במובן של אובייקטיביות רפואית. איך מאבחנים את עצמך כשיש לך מחשבות מטרידות? אם אתה שואל את עצמך אם יש לך מחלת נפש, זה יכול להעיד על כך שמשהו מפריע לך. כל מחשבה לא הגיונית יכולה להפוך למחלת נפש אם היא משפיעה על התפקוד שלך. אליעד כהן מסביר שכל מחלת נפש יכולה להיעלם מעצמה, ואם יש לך מחשבה שמציקה לך, כדאי לטפל בה לפני שהיא הופכת לבעיה חמורה יותר. לדבריו, מחלת נפש היא לא בהכרח מצב קבוע או אובייקטיבי. כל מחשבה שמפריעה לך יכולה להיות מטופלת, גם אם היא לא מוגדרת כבעיה רפואית. אליעד כהן מציין שברגע שמישהו מרגיש שהמחשבות שלו ... לטפל בזה. הוא מציע לבדוק את עצמך ולראות אם יש משהו שמציק לך. אם זה מפריע לך, יש מקום לטפל בזה, כי כל מחשבה לא הגיונית יכולה להתפתח למחלת נפש, ואם לא מטפלים בה, זה יכול להחמיר. האם כדאי לטפל בהפרעה נפשית? האם זה חשוב לדעת אם יש לך מחלת נפש? אליעד כהן טוען כי זה לא משנה אם נקרא לזה מחלת נפש או לא, אלא מה שחשוב זה אם זה מפריע לך בתפקוד היומיומי שלך. אם יש לך מחשבה מציקה, גם אם היא לא נחשבת למחלת
מחלות נפש גנטיקה ותורשה, בריאות הנפש והקשר הגנטי, מחלות נפש גנטיות, מחלות נפש תורשתיות, גנטיקה של הפרעות נפשיות, תורשתיות של הפרעות נפשיות, מחלות נפש במשפחה, סכיזופרניה גנטית, חרדה גנטית, דיכאון גנטי, הפרעה נפשית תורשתית
מחלות נפש גנטיקה ותורשה, בריאות הנפש והקשר הגנטי, מחלות נפש גנטיות, מחלות נפש תורשתיות, גנטיקה של הפרעות נפשיות, תורשתיות של הפרעות נפשיות, מחלות נפש במשפחה, סכיזופרניה גנטית, חרדה גנטית, דיכאון גנטי, הפרעה נפשית תורשתית
... נפש גנטיקה ותורשה, בריאות הנפש והקשר הגנטי, מחלות נפש גנטיות, מחלות נפש תורשתיות, גנטיקה של הפרעות נפשיות, תורשתיות של הפרעות נפשיות, מחלות נפש במשפחה, סכיזופרניה גנטית, חרדה גנטית, דיכאון גנטי, הפרעה נפשית תורשתית האם מחלות נפש הן גנטיות או תורשתיות? השאלה האם מחלות נפש הן גנטיות או תורשתיות מעסיקה רבים, והתשובה לכך אינה חד משמעית. יש המאמינים שמחלות נפש נגרמות מגורמים גנטיים, בעוד אחרים טוענים שאין לכך ביסוס מוצק. עם זאת, גם אם יש מרכיב גנטי, חשוב להבין שאין זה אומר שהמצב בלתי הפיך או שאין פתרון. לכל מחלת נפש יש פתרון, והוא לא בהכרח תרופתי. למעשה, אפשר למצוא פתרונות אחרים שמטפלים בשורש הבעיה. מה ההיגיון מאחורי האמונה שמחלות נפש הן גנטיות? האמונה כי מחלות נפש הן גנטיות נובעת מכך שאנשים רבים, כולל אנשי מקצוע בתחום הפסיכיאטריה והפסיכולוגיה, מתמודדים עם אנשים שהמחשבות וההתנהגויות שלהם לא תואמות את ... הוא עשוי להיחשב גאון. אם אותה חשיבה ייחודית גורמת לו לאושר, הוא ייחשב לאדם מוצלח. אך אם מחשבותיו פוגעות בו או בסובלים ממנו, הוא יקוטלג כחולה נפש. באופן עקרוני, לכל הפרעה נפשית יש היגיון כלשהו מאחוריה, גם אם היא נתפסת כבלתי רציונלית. הבעיה היא שכאשר אנשי מקצוע מתקשים להסביר ולפתור בעיות כאלה בצורה ברורה ומובנית, הם לפעמים פונים להסבר כמו זה גנטי או זה תורשתי. זאת כדי להסיר מהם את האחריות ולמנוע מהם לחפש פתרונות מעמיקים. מדוע יש נטייה לקשור מחלות נפש לגנטיקה? הנטייה להאמין שמחלות נפש הן תורשתיות או גנטיות מגיעה פעמים רבות מהשאלות שמפסיכיאטרים שואלים את המטופלים. לדוגמה, כאשר אדם מאובחן כסכיזופרני, והפסיכיאטר מגלה כי אחד מהוריו אובחן כך גם הוא, יטען כי מדובר כנראה בגורם תורשתי. גם אם לא מוצאים קרוב משפחה מאובחן, יטענו שייתכן שלקרוב מסוים הייתה הפרעה נפשית שלא אובחנה, וכך ימשיכו להחזיק בתיאוריה הגנטית. אולם, האם זה בהכרח נכון? לא בהכרח. העובדה שאנשים עם הפרעות נפשיות נמצאים באותה משפחה אינה בהכרח מעידה על קשר גנטי. השפעת הסביבה על הפרעות נפשיות הסביבה שבה גדל אדם משחקת תפקיד חשוב בהשפעה על בריאותו הנפשית. לדוגמה, ילד שגדל בבית שבו הורה סובל מהפרעה נפשית, עשוי לאמץ את דפוסי החשיבה של אותו הורה. הסביבה המשפחתית, ההתנהגויות, דפוסי הדיבור והאמונות הביתיות מעצבים את תפיסת עולמו של הילד, ולכן אין זה מפתיע אם הוא יפתח דפוסים דומים שיכולים להוביל להפרעות נפשיות. זה לא בהכרח קשור לגנים, אלא להשפעה סביבתית. האם גנטיקה מחייבת הפרעה נפשית? לא, גנטיקה אינה מחייבת אדם להיות חולה נפש . כל אדם יכול להיות בריא נפשית, גם אם יש לו רקע גנטי שמעיד על נטייה למחלה נפשית. כל אדם יכול להיות בריא נפשית אם יקבל את הכלים המתאימים לחשיבה בריאה. כלומר, גם אם כל בני משפחתו סבלו ממחלות נפש, אין זה אומר שהוא מחויב להן. המסקנה - יש פתרון לכל מחלות ה
פחד ממחלות נפש, פחד להשתגע, פחד להיות חולה נפש, פחד מהפרעת אישיות, אולי אני סכיזופרן? אולי אני פרנואיד? אולי אני חולה נפש? אולי יש לי הפרעת אישיות? אולי יש לי מחלת נפש? אולי אני משוגע? פחד לאבד שליטה, נטייה גנטית למחלות נפש
פחד ממחלות נפש, פחד להשתגע, פחד להיות חולה נפש, פחד מהפרעת אישיות, אולי אני סכיזופרן? אולי אני פרנואיד? אולי אני חולה נפש? אולי יש לי הפרעת אישיות? אולי יש לי מחלת נפש? אולי אני משוגע? פחד לאבד שליטה, נטייה גנטית למחלות נפש
... ממחלות נפש, פחד להשתגע, פחד להיות חולה נפש, פחד מהפרעת אישיות, אולי אני סכיזופרן? אולי אני פרנואיד? אולי אני חולה נפש? אולי יש לי הפרעת אישיות? אולי יש לי מחלת נפש? אולי אני משוגע? פחד לאבד שליטה, נטייה גנטית למחלות נפש מהו פחד ממחלות נפש וכיצד הוא מתבטא? פחד ממחלות נפש הוא פחד נפוץ המאופיין במחשבות טורדניות על כך שאדם אולי כבר סובל ממחלת נפש או שהוא עתיד לפתח הפרעה נפשית בעתיד. פחדים מסוג זה יכולים ... פחד זה מתעורר בעיקר בשל חוסר ידע והבנה לגבי הגורמים והתהליכים שמובילים להפרעות נפשיות. האם הפחד ממחלות נפש מתייחס להווה או לעתיד? קיימים שני סוגים עיקריים של פחד הקשורים למחלות נפש: הסוג הראשון הוא פחד מכך שאתה כבר חולה נפש, למשל החשש אולי אני כבר סכיזופרן או ... השני הוא פחד מהעתיד, המתבטא בחששות שאולי בעתיד האדם יתחרפן, יאבד שליטה, יפתח מחלה נפשית כמו סכיזופרניה או הפרעה נפשית קשה אחרת. שני סוגי הפחד האלו נובעים בעיקר מחוסר הבנה של האדם לגבי האופן שבו מתפתחות מחלות נפש ומה הגורמים להיווצרותן. מהם הגורמים למחלת נפש ואיך חוסר הבנה שלהם יוצר פחד? כשאדם ... לתחושה חזקה של פחד וחוסר אונים. לדוגמה, אם במשפחתו של האדם קיים מישהו שסובל ממחלת נפש, האדם עשוי לחשוב שיש לו נטייה גנטית למחלות נפש, והפחד שלו יתגבר. אליעד כהן מסביר כי למרות שיש נטייה גנטית למחלות נפש, אין משמעות הדבר שהמצב בלתי הפיך או בלתי ניתן לשליטה. האם מחלת נפש היא גזירת גורל או שניתן להתמודד עמה? חשוב להבין שמחלות נפש אינן משהו שקורה ללא סיבה, באופן אקראי, או כתוצאה של גורל בלתי נמנע. מחלות נפש הן תוצאה של תהליכים נפשיים מסוימים שיש בהם היגיון וחוקיות ברורה. אליעד כהן מדגיש כי לכל מחלות הנפש יש מנגנון ברור שגורם להן להיווצר, ... אך הוא מדגיש את קיומם של פתרונות נוספים. איך אפשר להתמודד עם הפחד להיות חולה נפש? אם אדם חושש שהוא כבר חולה נפש, מומלץ לו לבדוק מה בדיוק גורם לפחד זה. לדוגמה, אם הוא חש דיכאון או חרדות, אין זה אומר שהוא בהכרח סובל מהפרעה נפשית חמורה. עליו לבדוק את הלחצים ... חווה בחייו ולהתמודד איתם באופן ישיר. אליעד כהן מסביר שאפילו אם האדם אכן סובל מבעיה נפשית, קיימים פתרונות יעילים, ולכן ... והרבה יותר בקלות מכפי שאנשים נוטים לחשוב. כיצד להתמודד עם הפחד מהעתיד לפתח מחלת נפש? אם אדם חושש שהוא עלול לפתח מחלת ...
מחלות נפש מדבקות, האם אוטיזם מדבק? האם אפשר להידבק במחלת נפש? האם אפשר להידבק בהפרעה נפשית? האם מחלת נפש מדבקת? האם הפרעה נפשית מדבקת? האם מחלות נפשיות מדבקות? האם הפרעות נפשיות מדבקות? בני זוג עם מחלות נפש
מחלות נפש מדבקות, האם אוטיזם מדבק? האם אפשר להידבק במחלת נפש? האם אפשר להידבק בהפרעה נפשית? האם מחלת נפש מדבקת? האם הפרעה נפשית מדבקת? האם מחלות נפשיות מדבקות? האם הפרעות נפשיות מדבקות? בני זוג עם מחלות נפש
... נפש מדבקות, האם אוטיזם מדבק? האם אפשר להידבק במחלת נפש? האם אפשר להידבק בהפרעה נפשית? האם מחלת נפש מדבקת? האם הפרעה נפשית מדבקת? האם מחלות נפשיות מדבקות? האם הפרעות נפשיות מדבקות? בני זוג עם מחלות נפש האם מחלת נפש מדבקת? כיצד סביבה משפיעה על אדם? האם אפשר להידבק במחלת נפש? אליעד כהן עוסק בשאלה זו ומסביר כיצד מחלות נפש, או יותר נכון, הפרעות נפשיות , יכולות להיות מדבקות בדרכים שונות. הוא מציין שבני אדם מושפעים מהסביבה שבה הם נמצאים. כשם שילד ילמד את השפה של סביבתו, כך גם התנהגות של אנשים סביבנו יכולה להשפיע ... בסביבה שבה יש אנשים הסובלים ממחלות נפש כמו סכיזופרניה או הפרעות אישיות גבוליות, הוא עשוי להיפגע מהשפעת ההתנהגות והחשיבה של אותם אנשים. הוא מציין כי זה תלוי גם באורך החשיפה ובחוזק האישיות של האדם. ככול שהאדם ... יושפע יותר מהסביבה. מבחינתו, מחלת נפש היא לא בהכרח מחלה במובן הגנטי, אלא תוצאה של אופן חשיבתו של האדם, שיכול להיות שונה מהאדם הסובב אותו. הוא מוסיף כי אף אדם אינו בריא בהכרח יותר ממי שהוא נחשב לחולה נפש - ההבדל הוא פשוט במחשבות ובאופן ההתמודדות עם העולם. כמו כן, הוא לא ממליץ להימנע ממגע עם אנשים הסובלים מהפרעות נפשיות. לדעתו, כל אדם יכול להחלים ולהשתקם, וההפרעות הנפשיות הן לא תוצאה של גנטיקה אלא של מחשבות שיכולות להיות מתוקנות בטיפול מתאים. אם ניתנים להם הכלים הנכונים, גם אנשים עם הפרעות נפשיות יכולים להפוך לנורמטיביים. מהם הגורמים המשפיעים על הדבקות בהפרעות נפשיות? אליעד כהן מסביר שמחלת נפש יכולה להתפשט או להשפיע על אדם בסביבות שונות. לדוגמה, אם אדם נמצא בסביבה שבה יש אנשים הסובלים מדיכאון, פרנויה, או תסמינים אחרים של הפרעות נפשיות, הוא עשוי גם לפתח את אותם הסימנים או התסמינים, למרות שלא הייתה לו בעיה נפשית קודם. ההשפעה של הסביבה על האדם היא כזו שיכולה לגרום לו לאמץ התנהגויות או מחשבות לא תמיד רציונליות, כיוון שהמוח האנושי מתפקד על פי האמונות והמחשבות של הסובלים ... יתחיל לחשוב כמו מי שסובל ממחלת נפש, אם הוא יהיה חשוף לדברים כאלה לאורך זמן. כיצד נוכל להתמודד עם השפעות סביבה ולטפל במחלות נפש? אליעד כהן מציין כי כל אחד יכול להחלים ולהפוך לנורמלי, לאו דווקא בעזרת תרופות, אלא על ידי שינוי מחשבות והתנהגויות. הוא מדגיש כי המפתח הוא טיפול שמבוסס על הבנת הדרך בה ... או כימיה במוח. הוא מתעקש כי לכל מחלת נפש יש פתרון, ושאפשר למצוא דרכים לרפא את כל המחלות הנפשיות אם רק מבינים את הבעיה לעומק ומטפלים בה נכון. לסיכום, אליעד כהן מציין שברגע שמבינים שמחלת נפש אינה באמת מחלה, אלא אופן מחשבה שונה, ניתן למצוא פתרונות שיביאו לשיפור איכות החיים של כל אדם, גם אם סבל מבעיות נפשיות. הוא חוזר ואומר כי טיפול בהפרעות נפשיות יכול להיעשות מבלי צורך בשימוש בתרופות, ועם הזמן כל אחד יכול למצוא את הדרך להתגבר ולהחלים. האם מחלות נפש מדבקות? ההשפעה של הסביבה על
להתרפא ממחלת נפש בלי טיפול, האם מחלת נפש יכולה לעבור מעצמה? האם אפשר להבריא ממחלת נפש בלי תרופות? האם מחלת נפש יכולה להיעלם? האם אפשר להתרפא מהפרעה נפשית? האם חייבים לטפל במחלת נפש? האם חייבים לטפל בהפרעה נפשית?
להתרפא ממחלת נפש בלי טיפול, האם מחלת נפש יכולה לעבור מעצמה? האם אפשר להבריא ממחלת נפש בלי תרופות? האם מחלת נפש יכולה להיעלם? האם אפשר להתרפא מהפרעה נפשית? האם חייבים לטפל במחלת נפש? האם חייבים לטפל בהפרעה נפשית?
... ממחלת נפש בלי טיפול, האם מחלת נפש יכולה לעבור מעצמה? האם אפשר להבריא ממחלת נפש בלי תרופות? האם מחלת נפש יכולה להיעלם? האם אפשר להתרפא מהפרעה נפשית? האם חייבים לטפל במחלת נפש? האם חייבים לטפל בהפרעה נפשית? האם מחלת נפש יכולה לעבור מעצמה בלי טיפול? האם אפשר להתרפא ממחלת נפש בלי תרופות? האם מחלת נפש יכולה להיעלם באופן עצמאי? אלו שאלות שנוגעות לאפשרות של טיפול עצמי בהפרעות נפשיות. אליעד כהן מסביר בהרצאה כי בהחלט יתכן שמחלת נפש תעבור מעצמה, גם אם מדובר במחלות נפשיות קשות. הוא מדגיש כי אף על פי שאין להמליץ על חכות מחלת נפש שתעבור לבד, מבחינה לוגית ניתן להבין שההפרעה עשויה להיפתר מעצמה. הוא מסביר שמהות מחלת הנפש היא מחשבה לא הגיונית שמפריעה לאדם ולסביבתו. אם מחשבה לא הגיונית כזו לא מפריעה לסביבה, כמו במקרה שבו אדם מדבר עם חבר דמיוני רק במקום פרטי, לא תיחשב כמחלת נפש. אך כאשר אדם מתחיל לשוחח עם חבר דמיוני ברחוב או להפריע לסביבה, עלולה להיווצר הפרעה נפשית כמו סכיזופרניה. ההסבר של אליעד כהן טמון בכך שמחשבה לא ... להוביל לכך שבן אדם יפסיק לחשוב בצורה לא הגיונית ויחזור למצב רגיל. אליעד כהן מציין כי חולים בהפרעות נפשיות לא צריכים בהכרח לחכות שהבעיה תעבור מעצמה, אך מבחינה לוגית, ההפרעה יכולה להיעלם גם ללא טיפול. הסיבה לכך, לפי אליעד כהן, היא ההבנה העמוקה כיצד הפרעה נפשית נוצרת. אם מישהו מבין איך מחלת נפש נוצרה, הוא יכול להבין גם איך היא עשויה להיעלם מעצמה. הוא גם מציין כי במקרים רבים, ישנם סיבות שגורמות להיווצרות הפרעה נפשית, וישנן סיבות שיכולות לעזור להיעלמותה. בנוסף, אליעד כהן מציין שחשוב להבין שגם אם ניתן להחלים ממחלת נפש מעצמו, ישנם פתרונות לטיפול במחלות נפש, כולל טיפול ללא תרופות או כדורים. הוא מדגיש כי מדובר בהיבטים שונים של טיפול בהפרעות נפשיות, שיש להם פתרונות שונים אשר יכולים להיות יעילים, בהתאם למקרה הספציפי. האם מחלת נפש יכולה לעבור מעצמה? איך נגרמות הפרעות נפשיות? מהם טיפולים בהפרעות נפשיות? האם אפשר להבריא ממחלת נפש בלי תרופות? מהו טיפול בהפרעה נפשית ללא תרופות? האם אפשר להתרפא ממחלת נפש ללא טיפול? ...
מחלות נפש והפרעות נפשיות, מי המומחה מספר אחד בעולם לטיפול במחלות נפש ולטיפול בהפרעות נפשיות? מי יכול לרפא כל מחלה נפשית? מי יכול לפתור כל הפרעה נפשית? איך ניתן לרפא כל מחלה נפשית? איך ניתן לפתור כל הפרעה נפשית? פסיכיאטריה
מחלות נפש והפרעות נפשיות, מי המומחה מספר אחד בעולם לטיפול במחלות נפש ולטיפול בהפרעות נפשיות? מי יכול לרפא כל מחלה נפשית? מי יכול לפתור כל הפרעה נפשית? איך ניתן לרפא כל מחלה נפשית? איך ניתן לפתור כל הפרעה נפשית? פסיכיאטריה
... נפש והפרעות נפשיות, מי המומחה מספר אחד בעולם לטיפול במחלות נפש ולטיפול בהפרעות נפשיות? מי יכול לרפא כל מחלה נפשית? מי יכול לפתור כל הפרעה נפשית? איך ניתן לרפא כל מחלה נפשית? איך ניתן לפתור כל הפרעה נפשית? פסיכיאטריה מהו האתגר האמיתי בטיפול בהפרעות נפשיות קשות? ההרצאה מתארת את הדרך בה ניתן להעריך את המומחיות של אנשי מקצוע בתחום בריאות הנפש, כמו פסיכיאטרים ופסיכולוגים, ואת הדרך בה ניתן להתמודד עם הפרעות נפשיות קשות ביותר. אליעד כהן מציע מבחן אמיתי לבחון אם אדם אכן מומחה בתחום - אתגר הטיפול באנשים עם הפרעות נפשיות קשות, כמו סכיזופרניה, פרנויה, פסיכופתיה והפרעות אישיות קשות. המבחן האמיתי עבור מומחה בנפש האדם, טוען אליעד, הוא היכולת לטפל במטופל שסובל ממחשבות והזיות שלא ניתנות להבנה או להסבר הגיוני. איך ניתן לבדוק אם אדם אכן המומחה בתחום בריאות הנפש? אליעד מציע כי על מנת לבדוק אם אדם אכן מבין בנפש האדם לעומק, יש להציג לו את האתגר הגדול ביותר - טיפול באדם הסובל מההפרעה הנפשית הקשה ביותר. אם אדם טוען שהוא המומחה ביותר בתחום, הוא צריך להתמודד עם אנשים שמחשבותיהם והזיותיהם אינן ... זאבים דמיוניים. אם מומחה מצליח לעזור לאדם כזה ולהחזיר אותו למצב נורמלי, זהו מבחן למומחיותו האמיתית. למה טיפול במצבים קשים כל כך חשוב? הסיבה לכך שטיפול בהפרעות נפשיות קשות נחשב לאתגר הכי קשה בתחום בריאות הנפש היא שבני אדם אלו אינם משתמשים בהיגיון רגיל. כאשר אדם אומר שהוא רואה זאבים או שצפרדע קופצת מעינו, הוא לא מתאר ... ולהתחבר למערכת ההפעלה השונה לחלוטין של המשוגע, מבלי להיסחף לתוך המחשבות או ההזיות שהוא עובר, הוא אתגר עצום שמצריך מומחיות אמיתית. האם באמת ניתן לטפל בהפרעות נפשיות קשות? אליעד טוען כי כן, יש דרך לעזור גם לאנשים שנמצאים במצב קשה מאוד מבחינה נפשית. מדובר לא בקסם של אוקוס פוקוס, אלא בתהליך ממושך שבו המומחה מבין את מערכת המחשבה וההיגיון של המטופל ברמה ... לא מבינים את שפת השיגעון. במקרים כאלה, הם לא יכולים להבין את המחשבות של המטופל ולכן לא מצליחים להעניק לו את העזרה שהוא זקוק לה. האם באמת יש פתרון לכל הפרעה נפשית? לסיום, אליעד מציין כי כל הפרעה נפשית ניתנת לטיפול, אם כי לא מדובר בפתרון קסם. עם זאת, אם יש למטפל הבנה עמוקה של כל שורשי המחשבה וההפרעות הנפשיות, יש סיכוי אמיתי לשנות את מצבו של המטופל ולחזור איתו למצב נורמלי. איך לרפא מחלות נפש? איך לרפא הפרעות נפשיות? טיפול לפסיכיאטרים הפרעות נפשיות והבנתן לעומק שיטות טיפול בחולי נפש קשים איך אפשר לבדוק אם מישהו באמת הכי חכם בתחומו? שאלה: מה עושים כאשר מישהו מצהיר אני הכי חכם בעולם במשהו, למשל ... אחר לא יכול לבצע. הרעיון הוא שהמבחן האמיתי למומחיות הגבוהה ביותר הוא התמודדות מוצלחת עם האתגר הכי קשה והכי מורכב בתחום. איך בודקים מי הכי חכם בתחום בריאות הנפש? שאלה: יש המון אנשי מקצוע, יועצים, פסיכולוגים, פסיכיאטרים, גורואים למיניהם שמתיימרים להבין בנפש האדם. איך אפשר לקבוע מי מהם באמת הכי חכם או הכי מומחה בתחום? תשובה: ההצעה היא לבחון אותם מול האתגר הקשה ביותר בנפש האדם, שהוא לטפל באנשים המשוגעים ביותר, או באלה עם ההפרעות ה
מסירות נפש, מהי מסירות נפש אמיתית? האם אתה מוסר את נפשך? לעשות משהו במסירות נפש, להיות מוכן לתת את הכל, השגת מטרות ויעדים, לרצות משהו במסירות נפש, מוטיבציה למסירות נפש
מסירות נפש, מהי מסירות נפש אמיתית? האם אתה מוסר את נפשך? לעשות משהו במסירות נפש, להיות מוכן לתת את הכל, השגת מטרות ויעדים, לרצות משהו במסירות נפש, מוטיבציה למסירות נפש
... נפש, מהי מסירות נפש אמיתית? האם אתה מוסר את נפשך? לעשות משהו במסירות נפש, להיות מוכן לתת את הכל, השגת מטרות ויעדים, לרצות משהו במסירות נפש, מוטיבציה למסירות נפש מה המשמעות של מסירות נפש אמיתית? הנושא שבו עוסק אליעד כהן הוא מסירות נפש, מושג נפוץ בעל משמעויות עמוקות ורבות. בתחילת דבריו מסביר אליעד כי מסירות נפש מתפרשת בדרך כלל כנכונות של האדם להקריב את חייו או את הדבר החשוב לו ביותר למען מטרה מסוימת. נפש, על פי אליעד, אינה רק הנשמה או התודעה במובן הדתי והמסורתי אלא בעיקר הרצון הבסיסי והעמוק ביותר של האדם. מסירת הנפש היא למעשה היכולת של האדם לוותר על רצונו הגדול ביותר, מה שמהווה הקרבה אולטימטיבית מבחינתו. האם באמת אפשר לדעת אם אתה מוסר את נפשך? אליעד מדגיש כי אדם שמצהיר שהוא מוכן למסור את נפשו עשוי לעשות זאת מתוך שני מצבים עיקריים: האדם אומר שהוא מוכן למות אך אינו באמת מתכוון לכך, וכאשר מגיע רגע האמת הוא נסוג. האדם אכן מוכן למות ממש, וזו נקודת המבחן האמיתית של מסירות הנפש. אליעד נותן דוגמה פרקטית כדי להמחיש את העניין: אם אדם אומר אני מוכן שירקו עלי כדי להבין את המציאות, יש לבדוק האם הוא באמת מסוגל לעמוד בכך כשהסיטואציה מגיעה. אם האדם באמת יעמוד בכך, הוא אכן מסר את נפשו במובן של נכונות מוחלטת לוותר על הכבוד שלו, על תחושותיו ועל הרצון שלא להיפגע. מה המשמעות של להיות מוכן לתת הכל? אליעד מרחיב את הרעיון של מסירות נפש, ומסביר שלעתים לא מספיק לומר אני מוכן למות, אלא צריך לראות את זה גם באופן מעשי. הוא מתאר את המקרה של רבי נחמן מברסלב, שנסע לארץ ישראל ובמהלך הדרך נאלץ ... עד שכולם התרשמו ממאמציו, אבל בפועל הוא לא התאמץ באמת. בכך המחיש רבי נחמן את ההבדל בין לומר שאתה מוסר את נפשך לבין למסור אותה בפועל. מסירות נפש אמיתית דורשת פעולה אותנטית וכנה, לא רק אמירה או הצגה כלפי חוץ. מדוע מסירות נפש אמיתית קשורה לויתור על הרצונות שלך? המסר המרכזי שאליעד מעביר הוא שמסירות נפש היא בעצם ויתור מוחלט על הרצון העמוק ביותר של האדם - הרצון להרגיש טוב או להימנע מלהרגיש רע. כאשר האדם מגיע למצב שבו הוא מוכן לוותר באופן מוחלט על הרצון שלו להרגיש טוב, הוא למעשה נמצא במצב של מסירות נפש אמיתית. אליעד מבהיר זאת בצורה חדה כשהוא אומר שההקרבה האמיתית אינה למות אלא לוותר על מה שיקר וחשוב לך ביותר - הרצונות העמוקים ביותר שלך. לדברי אליעד, האדם תמיד רוצה דבר אחד מעל הכל - להרגיש טוב או לא להרגיש רע. לכן, מסירות נפש אמיתית היא להגיע למצב שבו אתה באמת מוכן לוותר על הצורך הבסיסי הזה. מי שבאמת מוכן לוותר על כך מגיע לנקודה שבה הוא משוחרר לגמרי מהצורך, וזה, לדעתו, מהווה את השיא האמיתי של מסירות הנפש. האם מסירות נפש מבטיחה שתשיג את המטרות שלך? אליעד מעלה נקודה חשובה נוספת: האם מסירות נפש מוחלטת מבטיחה השגת מטרה מסוימת? הוא טוען כי גם אדם שבאמת מוכן למסור את נפשו לא תמיד יצליח להשיג את מה שהוא רוצה. מסירות נפש אינה בהכרח ערובה להצלחה, אך ללא ספק מדובר בתנאי הכרחי ליכולת להתמודד עם כל מכשול או אתגר. מי שמוכן באמת ובתמים לוותר על הכל, ממילא הגיע לשלווה פנימית, ... באופן פיזי אלא לחיות מתוך נכונות מתמדת לבחון את האמת ולהטיל ספק בכל דבר, עד הסוף וללא פחד. כלומר, מסירות נפש אמיתית מתבטאת גם בנכונות לבדוק את האמונות והדעות שלך לעומקן, עד הסוף, גם אם זה כואב וקשה הרבה יותר מאשר למות פיזית. איך להגיע למצב של מסירות נפש אמיתית בחייך? לבסוף, אליעד מבהיר שהמטרה האמיתית בחיים היא להגיע למצב שבו אתה מסוגל להיות מוכן למסור את הנפש, כלומר, לוותר באמת על כל רצונותיך האישיים. עצם ההגעה לנקודה הזאת מביאה את האדם למצב של שחרור מוחלט. לכן, הדרך האולטימטיבית לחיים שלווים היא בעצם לאחוז ...
מחלות נפש, הפרעות נפשיות, האם ניתן לרפא מחלות נפש? איך ניתן לרפא את כל מחלות הנפש? איך ניתן לטפל בכל ההפרעות הנפשיות? אבחון הפרעה נפשית, טיפול באישיות גבולית, טיפול בסכיזופרניה, טיפול בפיצול אישיות, מהן מחלות נפש?
מחלות נפש, הפרעות נפשיות, האם ניתן לרפא מחלות נפש? איך ניתן לרפא את כל מחלות הנפש? איך ניתן לטפל בכל ההפרעות הנפשיות? אבחון הפרעה נפשית, טיפול באישיות גבולית, טיפול בסכיזופרניה, טיפול בפיצול אישיות, מהן מחלות נפש?
... נפש, הפרעות נפשיות, האם ניתן לרפא מחלות נפש? איך ניתן לרפא את כל מחלות הנפש? איך ניתן לטפל בכל ההפרעות הנפשיות? אבחון הפרעה נפשית, טיפול באישיות גבולית, טיפול בסכיזופרניה, טיפול בפיצול אישיות, מהן מחלות נפש? האם ניתן לרפא את כל מחלות הנפש? אליעד מתחיל את ההרצאה בשאלה עקרונית: האם אפשר לרפא כל מחלת נפש באופן מוחלט, ללא שימוש בכדורים ותרופות ובלי טיפולים פסיכיאטריים? הוא טוען שהתשובה היא כן, וההיגיון שמאחורי תשובה זו יוסבר במהלך ההרצאה. אליעד מציין כי לא מדובר בקסם, אך יש תהליך אפשרי שבו כל אדם עם הפרעה נפשית, אפילו בעיות חמורות כמו סכיזופרניה או פיצול אישיות, יכול להשתפר ולחזור לתפקוד רגיל אם יתקבל טיפול נכון. הוא מתחיל להסביר את הרעיון באמצעות דוגמה של ילד קטן שמפחד להישאר לבד בחדר בגלל מפלצת דמיונית. במקרה של ילד קטן, לא היינו מגדירים את פחדו כהפרעה נפשית, אך אם אדם מבוגר היה מצהיר על אותו פחד, הוא היה נחשב לחולה נפש. אליעד טוען כי ההבדל בין ילד קטן לבין מבוגר נובע מהמבחן של התפיסה המפותחת: אנו מצפים שמבוגר יחשוב בצורה רציונלית, בעוד שילד לא יכול להבין זאת. הוא שואל: מה היה קורה אם למבוגר היה מוח של ילד? ואז, הוא מסביר, היינו מגדירים אותו כחולה נפש. בהמשך, אליעד מבהיר כי כל ההגדרה של חולי נפש מבוססת על השוואה לתפיסה הנורמלית. אם אדם לא חושב כמו רוב האנשים, אם הוא לא מתפקד כמוהם, אנו מגדירים אותו כחולה נפש. כל הסיווגים שנעשים במערכת הרפואית, כמו אבחנה של סכיזופרניה או אוטיזם, מבוססים על העובדה שמישהו לא מתפקד כמו הנורמלי של החברה. הוא מסביר כי ההגדרה הזו אינה בהכרח נכונה. במקרים רבים, אנו לא יודעים איך לגרום לאדם לחזור לתפקוד רגיל, ולכן קל לנו להדביק לו את התווית של חולה נפש. אך, הוא טוען, כל אדם, גם אם הוא סובל מהפרעה נפשית, יכול להתפתח ולהפוך לאדם חכם עם תפיסה בריאה. הוא מזכיר כי גם תינוקות מתחילים ללא שום ידע, אך עם הזמן הם מתפתחים, ולמעשה, כל אדם יכול ... דומה ולהגיע לרמת התפתחות גבוהה. עם זאת, אליעד מציין שזהו תהליך ארוך ומורכב. הוא מסביר שהתהליך דורש הבנה עמוקה של המוח, איך לתקשר עם אדם שסובל מהפרעה נפשית, ואיך לעזור לו להתפתח באופן טבעי כפי שתינוק מתפתח. אחת השאלות החשובות שעולות במהלך ההרצאה היא איך ניתן לשוחח עם אדם שמציב לעצמו היגיון ... אינם הפתרון המוחלט. הוא מוסיף כי השימוש בכדורים לא תמיד פותר את הבעיה הבסיסית, שהיא חוסר ההתפתחות השכלית של אותו אדם. לסיום, אליעד מסכם כי כל מחלת נפש נובעת מכך שהאדם חושב בצורה שונה מהנורמל, אך אין זה אומר שאין פתרון. אם נלמד להכיר את המנגנונים של המחשבה וההיגיון הפנימי של אדם חולה נפש, ניתן לעזור לו לפתח את השכל ולהפוך אותו לאדם מתפקד ומחונך. ריפוי הפרעות נפשיות באופן מלא כיצד לפתח יכולת חשיבה והיגיון התמודדות עם ספקות ומחשבות טורדניות שאלת השימוש בכדורים לעומת טיפול עומק מהי השאלה המרכזית? השאלה שמטרידה את כולם היא: האם אפשר לרפא כל מחלת נפש באופן מוחלט, ללא שימוש בכדורים ותרופות וללא טיפולים פסיכיאטריים? האם באמת קיים פתרון שלם לכל סוגי ההפרעות הנפשיות, בכל מצב ובכל גיל, ואיך יכול להיות שזה הגיוני? כיצד דוגמת הילד הקטן מגלה לנו את הבעיה? שאלה: מה קורה כשילד קטן פוחד לישון לבד בגלל מפלצת דמיונית? תשובה: אין נטייה לקרוא לו חולה נפש, כי הוא עדיין ילד קטן. אם אותו פחד היה מופיע אצל מבוגר, היו אומרים עליו שהוא חולה נפש. שאלה: מדוע ההבדל הזה חשוב? תשובה: כי הוא ממחיש שאצל ילד אנחנו מסבירים לעצמנו שהתפיסה שלו עדיין לא מפותחת, ולכן אין סיבה להגדיר אותו כחולה נפש. לעומת זאת, אצל מבוגר, אותה התנהגות ממש תוביל לאבחנה של הפרעה נפשית, מפני שיש ציפייה שהשכל שלו יתפקד ברמה מסוימת. מהו הקשר בין שכל של ילד לבין הגדרת חולי נפש? שאלה: מה היה קורה אם היה לאדם מבוגר גוף בוגר אבל שכל של ילד? תשובה: היינו מגדירים אותו כמפגר או כחולה נפש בכל מקרה, כי הוא לא חושב באותה רמה שאנשים בוגרים מצופים לחשוב. למעשה, כל הסיווגים של חולה נפש מבוססים על כך שמישהו לא חושב כמו הרוב הנורמלי, או שהוא תקוע ברמת תפיסה של ילד קטן. למה בכלל אנו מגדירים אדם כחולה
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על נרקיסיזם בזוגיות, זוגיות נרקיסיסטית, אישיות נרקיסיסטית זוגיות, בני זוג עם הפרעות נפשיות נרקיסיסטיות, בני זוג חולי נפש, בני זוג עם הפרעת אישיות נרקיסיסטית, ילדים עם הפרעת אישיות נרקיסיסטית, הורים עם הפרעת אישיות נרקיסיסטית
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: נפש, מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם עצבות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם בדידות? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? דיכאון? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? כעס ועצבים? איך להתמודד עם לחץ ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: נפש, איך להצליח בראיון עבודה? איך להצליח בזוגיות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לשנות תכונות אופי? איך לא להישחק בעבודה? איך ליצור אהבה? איך להיגמל מהימורים? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לשתול מחשבות? איך להתמודד עם גירושין? איך למצוא זוגיות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להעביר ביקורת בונה? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להאמין בעצמך? איך להיות מאושר ושמח? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להעריך את עצמך? איך לחנך ילדים? איך לפרש חלומות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לשפר את הזיכרון? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לקבל החלטות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לעשות יותר כסף? איך לנהל את הזמן? איך לגרום למישהו לאהוב אותך ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש או אין אלוהים? למה לא להתאבד? האם אפשר לדעת הכל? מה המשמעות של החיים? מי ברא את אלוהים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? למה יש רע בעולם? האם יש בחירה חופשית? למה יש רע וסבל בעולם? איך נוצר העולם? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש אמת מוחלטת? אולי אנחנו במטריקס? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש משמעות לחיים? איך נוצר העולם? האם לדומם יש תודעה? האם הכל אפשרי? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם המציאות היא טובה או רעה? האם באמת הכל לטובה? למה העולם קיים? איך להיות מאושר? בשביל מה לחיות? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא טיפול נפשי, מאמן זוגי, קואצ'ינג אישי בנושא נפש - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.8906 שניות - עכשיו 16_07_2025 השעה 17:56:05 - wesi1