אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה הורה ✔נרקיסיזם בזוגיות, זוגיות נרקיסיסטית, אישיות נרקיסיסטית זוגיות, בני זוג עם הפרעות נפשיות נרקיסיסטיות, בני זוג חולי נפש, בני זוג עם הפרעת אישיות...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
נרקיסיזם בזוגיות, זוגיות נרקיסיסטית, אישיות נרקיסיסטית זוגיות, בני זוג עם הפרעות נפשיות נרקיסיסטיות, בני זוג חולי נפש, בני זוג עם הפרעת אישיות נרקיסיסטית, ילדים עם הפרעת אישיות נרקיסיסטית, הורים עם הפרעת אישיות נרקיסיסטית
מהי הפרעת האישיות הכי נפוצה בזוגיות?

הפרעת האישיות הנפוצה ביותר בזוגיות, לפי אליעד, היא הפרעת אישיות נרקיסיסטית. זו הפרעה המאופיינת במאוהבות יתר של האדם בעצמו, צורך תמידי בהערצה, תחושת עליונות, חוסר אמפתיה, וניצול של אחרים להשגת מטרות אישיות. אליעד מסביר שהנטייה להאשים בן או בת זוג בנרקיסיזם נפוצה מאוד במערכות יחסים לא טובות, מאחר וזה מאפשר להסיר אחריות אישית ולטעון "הבעיה היא לא בי, אלא בו".

מדוע קל כל כך לאבחן בן זוג כנרקיסיסט?

אליעד מבהיר שאבחון הפרעת אישיות נרקיסיסטית הוא קל במיוחד, משום שרוב בני האדם מציגים תכונות נרקיסיסטיות במידה מסוימת. הוא מביא דוגמה פשוטה: כמעט כל אדם רוצה תשומת לב, הערכה ואהבה, וכאשר הוא לא מקבל אותן, הוא מתנהג באופן שניתן להגדירו כנרקיסיסטי. הדוגמה שהובאה היא שאדם רגיל לא ידרוש מאנשים זרים ברחוב "תאהבו אותי", אבל בתוך מערכת יחסים זוגית זו דרישה טבעית ונורמלית. כשלא מקבלים את התשומת לב הזו, קל מאוד לפרש את התנהגות הצד השני כ"נרקיסיסטית".

מה הקשר בין נרקיסיזם לבין אחריות אישית בזוגיות?

אליעד מסביר שההאשמה של בן הזוג בנרקיסיזם מגיעה בדרך כלל מתוך רצון להימנע מהכרה באחריות האישית על המצב. כשאדם אומר "הבן זוג שלי נרקיסיסט", הוא בעצם אומר "אני בסדר, הוא הבעיה". אלא שאליעד מדגיש, שאם אתה בזוגיות רעה ונשאר בה, אתה בעצמך אחראי לסבל שלך. אם הבן זוג באמת כל כך גרוע, מדוע אתה נשאר איתו? ואם אתה בוחר להישאר, אז גם לך יש אחריות מלאה. הוא מוסיף, שגם אם הבן זוג אכן נרקיסיסט מובהק, זה לא אומר שאתה נקי מאחריות, ואף מרמז לכך שייתכן ואתה עצמך בעל תכונות נרקיסיסטיות.

מהם המאפיינים של הפרעת אישיות נרקיסיסטית לפי אליעד?

אליעד מציין מספר מאפיינים עיקריים של נרקיסיזם מתוך ויקיפדיה, שמאוד קל למצוא אותם אצל בני זוג שרבים:
  • צורך מוגזם בהערצה - אנשים רוצים הערכה וכבוד, ובזוגיות זה נפוץ במיוחד.
  • חוסר אמפתיה - כששני בני זוג רבים, הם לרוב לא מגלים אמפתיה זה כלפי זו, ולכן קל להדביק את התווית "נרקיסיסט".
  • תחושת עליונות וחשיבות עצמית - הצדדים חושבים שהם יותר טובים ממה שהאחר מעריך אותם, וזו תחושה נפוצה במריבות זוגיות.
  • ציפייה שיספקו להם יחס מועדף או מיוחד.
  • קנאה, יהירות ותחושת "מגיע לי".
  • נטייה לשלוט על האחר ולנצל אותו לטובת מטרות אישיות.
אליעד נותן דוגמאות רבות כיצד כל אחד מהמאפיינים הללו קל מאוד להלביש על כל בן אדם, במיוחד בזוגיות. למשל, אם בן הזוג אומר "את לא מבינה אותי", אפשר מיד לומר "הנה, הוא חושב שהוא מיוחד ואף אחד לא מבין אותו", ולהגדיר זאת כנרקיסיזם.

האם יכול להיות ששני בני הזוג נרקיסיסטים בו זמנית?

כן, לפי אליעד, המצב שבו שני בני הזוג מציגים מאפיינים נרקיסיסטיים הוא נפוץ מאוד. הוא מדגים זאת במצבים שבהם שניהם דורשים אהבה ותשומת לב זה מזו, אך אף אחד לא נותן אותה לאחר, מה שמוביל להאשמות הדדיות בנרקיסיזם.

כיצד אנשים מנצלים את האבחנה של נרקיסיזם לצורך הסרת אחריות?

לפי אליעד, אנשים שמגדירים את בן הזוג כנרקיסיסט עושים זאת מתוך צורך רגשי להימנע מלהודות בחלק שלהם בבעיה. הוא מדגיש שבמאה אחוז מהמקרים יש לשני הצדדים אחריות על הסיטואציה, וכי כל ניסיון להטיל את האחריות על הצד השני הוא בריחה מהאמת.

האם נרקיסיזם קיים רק בזוגיות?

אליעד מבהיר שנרקיסיזם אינו רק בזוגיות. הוא נותן דוגמאות ליחסים אחרים, כגון בין הורים לילדים, שבהם קל מאוד להגדיר את ההורה או את הילד כנרקיסיסט, משום שכל מערכת יחסים שיש בה דרישות וציפיות יכולה בקלות להפוך למקום שבו מאפיינים נרקיסיסטיים מופיעים. הילד יכול לומר "ההורה שלי שתלטן ונרקיסיסט", וההורה יכול לומר "הילד שלי לא מתחשב וחושב רק על עצמו".

האם המציאות עצמה נרקיסיסטית?

אליעד מרחיב את הרעיון ואומר שכל אדם נמצא למעשה במערכת יחסים עם המציאות. כשאדם סובל, הוא מאשים את המציאות שהיא נרקיסיסטית - מתעלמת ממנו, לא מתחשבת, ושולטת בו. בפועל, הוא מבהיר שהנטייה להאשים את המציאות כנרקיסיסטית מגיעה מתוך תפיסה של האדם שהמציאות חייבת להתנהג בדיוק לפי רצונו, וכאשר זה לא קורה, הוא מרגיש קורבן.

האם אפשר לרפא הפרעת אישיות נרקיסיסטית?

אליעד טוען שבהחלט אפשר לטפל ואף לרפא הפרעות נפשיות שונות, כולל נרקיסיזם, גם אם הן אובחנו על ידי פסיכיאטרים. הוא מדגיש כי עם הטיפול הנכון, כל אדם יכול להגיע לתפקוד נורמלי לחלוטין.

מה לעשות אם מרגישים שהבן זוג נרקיסיסט?

אליעד ממליץ על צעדים פרקטיים:
  • לבדוק אם לבן הזוג באמת יש התנהגות חריגה כלפי כולם או רק כלפיך.
  • לשאול את עצמך האם גם אתה מתנהג לעיתים בנרקיסיזם.
  • לקחת אחריות על הבחירה להישאר או לצאת ממערכת היחסים.
  • להפסיק להאשים באופן אוטומטי ולהתחיל לבחון את האחריות האישית שלך למצב.
אליעד מדגיש שבסופו של דבר, הבחירה והאחריות נמצאות תמיד בידיים של האדם עצמו, ולא בידיים של בן הזוג, אפילו אם יש לו הפרעת אישיות מאובחנת.
מדוע חשוב להבין את נושא ההפרעת האישיות הנפוצה ביותר בזוגיות?

הדיון מתחיל בשאלה כללית על אנשים שנמצאים במערכת יחסים זוגית (או כל מערכת יחסים) שלא טוב להם בה. השאלה היא כיצד הם מנסים לגלות אם לבן או לבת הזוג יש "הפרעת אישיות" כלשהי, או במילים אחרות - למה כל כך קל להדביק כינוי של "מחלת נפש" או "הפרעת אישיות" לבן זוג שאינו מעניק אהבה או אינו מתנהג בצורה שמספקת את הצד השני.

הוספה של מילות מפתח כמו הפרעת אישיות, זוגיות, מחלת נפש, אחריות אישית, האשמה מול המציאות, נרקיסיזם, דינמיקה זוגית - עוזרת להבין שמדובר בתופעה רווחת אצל אנשים אשר חווים קושי מול בת הזוג או בן הזוג שלהם. בנוסף, בכל מקום שבו אדם מרגיש רע בתוך מערכת יחסים, הוא נוטה להאשים את האחר במקום לשאול את עצמו מה חלקו בסיפור.

מהי ההפרעת האישיות הנפוצה ביותר אצל בני זוג רעים?

השאלה המרכזית היא: אם בן זוג לא מספיק טוב, ואם מנסים לגלות איזו הפרעת אישיות יש לו, לאיזו הפרעת אישיות כנראה נגיע? התשובה הטבעית שעלתה היא נרקיסיזם - אהבת יתר של האדם את עצמו.

האם נרקיסיזם הוא באמת כל כך נפוץ?

מתברר שנרקיסיזם, או הפרעת אישיות נרקיסיסטית, היא הקלה ביותר לייחס לכל אדם כמעט. בייחוד במערכות יחסים זוגיות, אפשר למצוא בקלות מאפיינים שנראים "נרקיסיסטיים": כמו רצון בתשומת לב, דרישה שיעריכו או יעריצו, חוסר אמפתיה כלפי הצד השני, וציפייה שיתחשבו אך ורק ברצונות האישיים.

האם תכונות נרקיסיסטיות בהכרח מעידות על הפרעת אישיות קלינית?

כאן הוזכר שציטוט מתוך הוויקיפדיה מצביע על כך שבני אדם רבים מתנהגים בצורה שעלולה להיחשב נרקיסיסטית, אך רק כאשר אותן תכונות מופיעות בצורה לא גמישה, מוגזמת, פוגעת בתפקוד היומיומי או גורמת למצוקה ממשית - רק אז מאבחנים הפרעת אישיות נרקיסיסטית. בפועל, הפסיכיאטריה פעמים רבות תגדיר מקרים פשוטים כהפרעה, ולכן שיעור האבחונים עשוי להיות גבוה יחסית.

מדוע אנשים בזוגיות גרועה רוצים לאבחן את בן הזוג כנרקיסיסט?

כאן עלתה הנקודה של "הסרת אחריות". כאשר רע למישהו בזוגיות, הוא מעדיף להשליך את הסיבה לכך על הבן או הבת זוג: "הוא חולה נפש", "היא הפרעת אישיות נרקיסיסטית", וכדומה. הסיבה הרגשית לכך היא שאם מכריזים שלבן הזוג יש הפרעת אישיות, המשמעות היא שהצד המאשים (הקורבן) אינו צריך להודות באשמה או להכיר בכך שאולי גם לו יש חלק בבעיה.

האם אפשר להימנע מאחריות בכך שמאשימים את השני?

כן. מי שמאשים את השני ב"נרקיסיזם" לכאורה "מנקה" את עצמו לגמרי. הוא אומר: "הוא הבעיה, אני לא הבעיה", או "היא הבעיה, אני עושה הכל נכון". אבל למעשה, נטען באופן חד - משמעי שכל אשמה כזו תמיד מלווה בכך שהצד המאשים גם נושא חלק באחריות. אם אדם טוען "הבן זוג שלי נרקיסיסט, יש לו הפרעת נפש", מייד עולה השאלה: "אז למה אתה נשאר שם?", או "אולי גם בך יש משהו?". אדם שנשאר במערכת יחסים ואומר שרע לו, עדיין בוחר להישאר, ולכן גם הוא לוקח חלק פעיל.

האם המאשים את האחר בנרקיסיזם עלול להיות הנרקיסיסט בעצמו?

בהחלט אפשרי. אם אדם טוען בקלות כזו שבן הזוג הוא בעל הפרעת אישיות, הדבר עלול להעיד דווקא על כך שהוא מחפש פטור מלא מאשמה, כדי להמשיך לראות בעצמו צדיק ובשני "חולה נפש". לכאורה, עצם קביעת ההאשמה המהירה הזו מראה שאולי הוא עצמו מאוהב יותר מדי בתפיסה שלו על עצמו, ושהוא לא מספיק פתוח לחשוב: "אולי אני צריך לבדוק את עצמי".

מה הקשר בין נרקיסיזם לשגרת הזוגיות היומיומית?

הוסבר שכמעט בכל מריבה זוגית אפשר לזהות מאפייני "נרקיסיזם", פשוט כי זוגיות מטבעה מערבת ציפיות הדדיות גבוהות מאוד. אדם רוצה לקבל אהבה מבת זוגו או בן זוגו, הוא רוצה תשומת לב. בתוך מריבה בן הזוג השני כמעט תמיד נתפס כמי ש"לא מתחשב", "לא אמפתי", "לא נותן מספיק אהבה", וכדומה. כל אלו יכולים בקלות להיחשב כתכונות נרקיסיסטיות. לכן, בתוך מערכות יחסים, ובפרט בזוגיות גרועה, הסבירות שמישהו יגיד שהצד השני הוא נרקיסיסט - גבוהה במיוחד.

כיצד קריאה בוויקיפדיה על נרקיסיזם יכולה לשמש ל"אבחון עצמי" שגוי?

נסקרו מאפייני נרקיסיזם מתוך ויקיפדיה, ונראה שכל מאפיין כזה אפשר לייחס לכל אדם כמעט:
  • צורך בהערצה
  • היעדר אמפתיה
  • תחושת גרנדיוזיות וחשיבות עצמית
  • דרישה ליחס מועדף
  • קנאה
  • יהירות
  • שליטה בסביבה וברגשות של אחרים
  • התנהגות מתנשאת
  • חיפוש מתמיד של חיזוקים מבן הזוג
  • אי יכולת להזדהות מספיק עם הצד השני
אלה הם דברים שכמעט בכל מריבה זוגית ניתן "לתפוס" אותם או לפרש אותם כנרקיסיסטיים.

האם קל יותר להבחין ב"נרקיסיזם" בזוגיות מאשר מול אנשים זרים?

כן, כי בזוגיות אנשים נוטים להראות את הצרכים האמיתיים שלהם - למשל, צורך לאהבה, ליחס, להערכה, לדאגה ולכבוד. במרחב הציבורי, רחוב או עבודה, אדם פחות נוטה לדרוש "תאהבו אותי עכשיו", אבל בזוגיות הוא מצפה מבן הזוג לתת לו אהבה. מספיק שבן הזוג לא יספק את הציפיות הללו, כדי ליצור תחושה של "הוא לא מתחשב בי, הוא רק אוהב את עצמו".

האם יש אנשים שבאמת סובלים מהפרעות אישיות קשות שאינן תלויות בזוגיות?

ודאי שכן. יש אנשים עם הפרעות אישיות (פרנויה, פסיכוזה, הפרעות קשות אחרות), ואלו באות לידי ביטוי בכל תחומי החיים. אדם שהוא פרנואידי באמת, יחשוב שעוקבים אחריו ברחוב, בטלוויזיה, במשרד, בצורה שלא תלויה בכלל בבת הזוג או בזוגיות. אבל לרוב, כשמדובר בקונפליקטים "רגילים" בין שני בני אדם, הנטייה לאבחן אוטומטית את הצד השני כחולה נפש או נרקיסיסט נעשית בקלות יתרה.

מה קורה כאשר מרגישים 'קורבן' בזוגיות?

יש מי שמתאר את עצמו כאדם "אומלל" שנלכד במערכת יחסים עם נרקיסיסט. אלא שהשאלה המתבקשת היא מדוע הוא או היא נשארים שם. פעמים רבות התשובה היא "אני חייב/ת להישאר כי אין לי ברירה", או "אין לי לאן ללכת", או "יש לנו ילדים". אבל גם אז, הטענה היא ששורש ההתנהלות היא חוסר רצון להכיר באחריות האישית שהביאה אותם למציאות הזו ולכך שהם אינם מצליחים או אינם מוכנים לצאת ממנה.

האם ילדים עשויים לחשוב שההורים שלהם נרקיסיסטים?

ניתנה גם דוגמה על יחסי הורים וילדים: כל הורה עשוי להיראות בעיני ילדו כמי שמנסה לשלוט בו, כמי שחושב שהילד "עובד אצלו" ושכל הצרכים של הילד באים במקום שני. כלומר, גם ילדים יכולים להצהיר: "אמא שלי נרקיסיסטית, לא אכפת לה ממני", או "אבא שלי לא רואה אותי, רק רוצה שאעשה מה שהוא אומר". בפועל, המושג נרקיסיזם קל מאוד להדביק בכל סוג של מערכת יחסים שיש בה דרישות והיררכיה.

איך הדוגמה של 'כלב נשך אותי' קשורה להאשמת הזולת?

הוסבר שהאשמת הזולת ללא הסתכלות פנימה דומה לאדם שטוען "הכלב נשך אותי" מבלי לבחון כלל כיצד התקרב לכלב, האם התגרה בו או האם בכלל הייתה לו אפשרות להימנע מסיטואציה שבה הכלב נושך. יש פה רמיזה לכך שכשאנחנו מאשימים את האחר, אנחנו נשארים בעמדה קורבנית של "תראו מה הוא עשה לי" בלי לשאול מה אנחנו תרמנו לעניין.

האם חשוב גם להכיר בכך שיתכן ששני בני הזוג הם נרקיסיסטים בו זמנית?

כן. ייתכן מאוד מצב ששני הצדדים מחזיקים בתכונות נרקיסיסטיות. היא רוצה יחס ותשומת לב בלעדית, והוא רוצה כבוד ותשומת לב בלעדית. הם יכולים לאבחן זה את זו כ"נרקיסיסטים" ואולי שניהם צודקים. לעתים, יכול להיות גם שעצם האבחון מהצד נעשה ממניע רגשי ולא אובייקטיבי.

מה הקשר בין נרקיסיזם למערכת היחסים שלנו עם המציאות עצמה?

נאמר שכל בני האדם נמצאים בזוגיות עם המציאות. אדם סובל ואומר: "המציאות אכזרית, לא מתחשבת בי, שולטת בי". אפשר לראות בזה עניין של "נרקיסיזם" מצד המציאות, אבל גם אפשר לראות שדווקא אנחנו הנרקיסיסטים שרוצים שהמציאות תסתדר בדיוק כפי שאנו מבקשים.

איך בכל זאת מחפשים אחריות אישית ושינוי אמיתי?

נאמר שכל הרעיון הוא שאם אדם קולט שהוא מאשים אחרים באופן אוטומטי (בייחוד בנרקיסיזם), כדאי לו לבדוק את עצמו, את הרצונות שלו, את רמת הציפיות שלו מבן או בת הזוג, ואת דרך ההתמודדות שלו. כמו כן, אפשר לשאול: "האם אני באמת רוצה להישאר במערכת יחסים עם מי שאני מחשיב כנרקיסיסט ללא תקנה? האם אני בעצמי לא צריך לקחת אחריות על החיים שלי?"

מדוע חשובה המודעות לכך שהאבחנה הקלה של נרקיסיזם עלולה להיות שגויה?

כי היא מונעת מאיתנו לראות את האמת המורכבת: לפעמים אנחנו חלק מהבעיה. לעתים בן הזוג באמת סובל מהפרעה קשה, אך גם אז יש לנו אפשרות להחליט איך להתמודד ולמה אנחנו בוחרים להישאר או לעזוב. אבחון יתר של הצד השני רק משאיר אותנו במעגל של תלונות, במקום לחפש פתרונות ולערוך שינויים.

לסיכום, האם כל אדם עלול להיחשב נרקיסיסט?

בהחלט כן. בהקשר זוגי או משפחתי, אפשר למצוא תכונות נרקיסיסטיות בתדירות גבוהה, כי כמעט כל אדם רוצה שיאהבו אותו, יתנו לו יחס ושיעריכו אותו. כאשר הצד השני אינו מספק זאת, קל מאוד לפרש זאת כמחסור באמפתיה, התעלות עצמית או יהירות. עם זאת, אבחון אמיתי של הפרעת אישיות נרקיסיסטית מחייב מצב קיצוני שבו התנהגות האדם חורגת מהנורמות המקובלות בכל סביבות החיים שלו, ולא רק מול בן זוג אחד.

מה לעשות אם בכל זאת מרגישים שהצד השני "משוגע" או נרקיסיסטי לחלוטין?
  • לשאול את עצמנו בכנות: האם גם אני מפגין חלק מהתכונות הללו?
  • להבין שזו לא גזירת גורל: יש אפשרויות טיפול, שיפור, שינוי, או יציאה מהקשר.
  • לבדוק היטב מה קורה במערכות יחסים נוספות של אותו אדם - האם הוא באמת מתנהג כך מול כולם, או שזה מתבטא רק בזוגיות איתי?
  • לקחת אחריות אישית: אם רע לי ואני נשאר בקשר, אז זו בחירה שאני עושה. למה אני עושה אותה? אולי גם לי יש פחדים ותלות רגשית?
איך כל זה קשור לרעיון של "המציאות כבת זוג"?

דובר גם על כך שכל אדם חי במערכת יחסים עם המציאות. כאשר למישהו רע, הוא עלול להאשים את המציאות כולה שהיא "אכזרית ונרקיסיסטית". אלא שגם כאן, יכול להיות שהאדם עצמו הוא שמצפה שהמציאות תרקוד לפי החליל שלו, וכשהיא לא מתיישרת, הוא כועס עליה וחווה אותה כחסרת אמפתיה.

האם אפשר לרפא אנשים שאובחנו בהפרעת אישיות?

יש טענה שאפשר לטפל ואף לרפא הפרעות נפשיות, כולל מי שמאובחן רשמית כבעל נכות נפשית. נטען כי לעתים אנשים שונים (כולל פסיכיאטרים) ממהרים לאבחן, אך גישה טיפולית נכונה עשויה לשפר את מצבם ולתת להם דרכים להתנהל בצורה "נורמלית" הרבה יותר, אפילו ב - 100 אחוז.

אילו נקודות מפתח כדאי לזכור לגבי אחריות אישית והאשמות הדדיות?
  • כשמישהו מאשים אחרים שהם נרקיסיסטים, ייתכן שגם הוא בעצמו מגלה תכונות נרקיסיסטיות.
  • לעתים ההפרעה של האחר קיימת, אך חובת הבחירה שלנו היא אם להישאר או לצאת מהקשר.
  • אם אנחנו מרגישים שכולם סביבנו נרקיסיסטים, אולי זה סימן שאנחנו צריכים לבדוק את עצמנו לעומק.
  • חשוב להבדיל בין אבחון מקצועי שמראה באמת התנהגות קיצונית, לבין "אבחון רגשי" שעושה אחד מבני הזוג כדי לא להתמודד עם חלקו בבעיה.
איך לדבר עם נרקיסיסט? האם הוא נרקיסיסט? האם היא נרקיסיסטית? מריבות בזוגיות, ניצול נרקיסיסטי, גבר מרוכז בעצמו, אישה מרוכזת בעצמו, אני ואפסי עוד, איך להתמודד עם בן זוג נרקיסיסט? איך להתמודד עם בת זוג נרקיסיסטית? ילד עם הפרעת אישיות נרקיסיסטית, הורה עם הפרעת אישיות נרקיסיסטית, ילד עם נרקיסיסט, ילדה נרקיסיסטית, אבא נרקיסיסט, אמא נרקיסיסטית, מערכת יחסים עם אדם בעל הפרעת אישיות נרקיסיסטית, מאפיינים הפרעת אישיות גבולית, הפרעת אישיות נרקיסיסטית בזוגיות, מניפולציות בזוגיות, שליטה בזוגיות, חוסר אמפטיה בזוגיות, שתלטנות בזוגיות, איך לדעת מי אשם? אחריות אישית בזוגיות, להאשים את עצמך בזוגיות, דמות הקורבן בזוגיות, יחסי הורים וילדים, אלוהים נרקיסיסט, המציאות נרקיסיסטית, זוגיות עם בת זוג נרקיסיסטית, זוגיות עם בן זוג נרקיסיסט, מה זה נרקיסיסט? מה זה נרקיסיזם? מה זו נרקיסיסטיות? מחלת הנפש הנפוצה ביותר, הפרעת האישיות הנפוצה ביותר, מערכת יחסים עם בת זוג נרקיסיסטית, מערכת יחסים עם בן זוג נרקיסיסט, מאפייני הפרעת אישיות גבולית, פרטנר שמרוכז רק בעצמו, אמפתיה בזוגיות, חוסר אמפתיה בזוגיות, מהן הפרעות אישיות נרקיסיסטיות? חושב רק על עצמו, חושבת רק על עצמה, מרוכז רק בעצמו, מרוכזת רק בעצמה, נרקיסיסט במערכת יחסים, נרקיסיסטית במערכת יחסים, נרקיסיסט בזוגיות, נרקיסיסטית בזוגיות, אישיות גבולית בזוגיות, פרנויות בזוגיות, סכיזופרניה בזוגיות, חשדנות בזוגיות, בן זוג חשדן, בת זוג חשדנית, בן זוג קנאי, בת זוג קנאית, בן זוג שתלטן, בת זוג שתלטנית, האישיות הנרקיסיסטית, מנהיגי כתות נרקיסיסטים, מנהיגים נרקיסיסטית, מנהיגות נרקיסיסטית, איך להסתדר עם נרקיסיסטית? איך להסתדר עם נרקיסיסט? אבחון מחלות נפש, אבחון הפרעת אישיות, הפרעת אישיות נרקיסיסטית וזוגיות, הפרעת אישיות נרקיסיסטית אלימות, מאפיינים של הפרעת אישיות גבולית, מהי הפרעת אישיות גבולית? אוהב את עצמו יותר מידי, אוהבת את עצמה יותר מידי, אבחון פסיכיאטרי, טיפול במחלות נפש, האם אתה נרקיסיסט? האם את נרקיסיסטית? קורבנות של אנשים בעל הפרעת אישיות, האם את עם מישהו נרקיסיסט? האם אתה עם מישהי נרקיסיסטית? האם המציאות היא נרקיסיטית? מאפייני אישיות גבוליים אצל בני זוג, להסיר אחריות בזוגיות, האם הבן זוג בעל הפרעת אישיות?
מהן הפרעות אישיות נרקיסיסטיות הפרעות איך להתמודד בעיות פתרון אחריות אישית הורים לילדים להגזים אישית מחלת הנפש הנפוצה ביותר מושגים אישיות אישיות נרקיסיסטית אישיות נרקיסיסטית זוגיות בזוגיות בני זוג בני זוג חולי נפש בני זוג עם הפרעות נפשיות נרקיסיסטיות בני זוג עם הפרעת אישיות בני זוג עם הפרעת אישיות נרקיסיסטית בעיה נפשית בעיות נפשיות הורה הורות הורים הורים עם הפרעת אישיות נרקיסיסטית הפרעה הפרעה נפשית הפרעה פסיכיאטרית הפרעות הפרעות אישיות הפרעות נפש הפרעות נפשיות הפרעות פסיכיאטריות הפרעת אישיות הפרעת אישיות נרקיסיסטית זוג זוגי זוגיות זוגיות נרקיסיסטית חולה נפש חולי נפש טיפול בבעיה נפשית טיפול בבעיות נפשיות טיפול בהפרעה נפשית טיפול בהפרעה פסיכיאטרית טיפול בהפרעות אישיות טיפול בהפרעות נפשיות טיפול בהפרעות פסיכיאטריות טיפול בהפרעת אישיות טיפול בחולה נפש טיפול בחולי נפש טיפול במחלה נפשית טיפול במחלות נפש טיפול במחלות נפשיות טיפול במחלת נפש טיפול במחלת רוח ילד ילדה ילדים ילדים עם הפרעת אישיות נרקיסיסטית לטפל בבעיה נפשית לטפל בבעיות נפשיות לטפל בהפרעה נפשית לטפל בהפרעה פסיכיאטרית לטפל בהפרעות אישיות לטפל בהפרעות נפשיות לטפל בהפרעות פסיכיאטריות לטפל בהפרעת אישיות לטפל בחולה נפש לטפל בחולי נפש לטפל במחלה נפשית לטפל במחלות נפש לטפל במחלות נפשיות לטפל במחלת נפש לטפל במחלת רוח מחלה נפשית מחלות מחלות נפש מחלות נפשיות מחלת נפש מחלת רוח נפש נרקיסיזם נרקיסיזם בזוגיות נרקיסיסט נרקיסיסטיות נרקיסיסטית פסיכיאטר פסיכיאטריה
שתלטנות או חינוך, מהי שתלטנות? מהו חינוך? האם אני שתלטן? האם אני שתלטנית? האם הורה מחנך או הורה שתלטן? שתלטנות בזוגיות, בן זוג שתלטן, בת זוג שתלטנית, הורה סמכותי, סמכות הורית, יחסי הורים וילדים, חינוך ילדים
שתלטנות או חינוך, מהי שתלטנות? מהו חינוך? האם אני שתלטן? האם אני שתלטנית? האם הורה מחנך או הורה שתלטן? שתלטנות בזוגיות, בן זוג שתלטן, בת זוג שתלטנית, הורה סמכותי, סמכות הורית, יחסי הורים וילדים, חינוך ילדים
... או חינוך, מהי שתלטנות? מהו חינוך? האם אני שתלטן? האם אני שתלטנית? האם הורה מחנך או הורה שתלטן? שתלטנות בזוגיות, בן זוג שתלטן, בת זוג שתלטנית, הורה סמכותי, סמכות הורית, יחסי הורים וילדים, חינוך ילדים מה ההבדל בין שתלטנות לבין חינוך? שתלטנות וחינוך הם שני מושגים דומים לכאורה, אך ... - אזי מדובר בחינוך. אך אם הפעולה נעשית לטובת האינטרס האישי או ההעדפה של נותן ההוראה, אז זו שתלטנות. אליעד נותן דוגמה פשוטה להמחשה: אם הורה אומר לילד שלו אתה חייב להכין שיעורים, האם זו שתלטנות או חינוך? כדי לענות על השאלה הזאת, יש לבדוק האם ההורה דורש זאת לטובת הילד או רק לטובת עצמו. אם ההורה יודע שהכנת שיעורים מועילה לילד, זה חינוך. אבל אם הוא עושה זאת רק כי כך החליט, בלי סיבה אמיתית, זו שתלטנות. איך ניתן לדעת אם ההורה הוא שתלטן או מחנך? אליעד מסביר כי המדד האובייקטיבי לדעת האם הורה הוא שתלטן או מחנך הוא לבדוק את אמיתות ההוראה שהוא נותן לילד. אם ההוראה היא אמת אובייקטיבית ומועילה לילד, מדובר בחינוך. אם ההוראה היא העדפה אישית שרירותית ללא תועלת אמיתית לילד, מדובר בשתלטנות. לדוגמה, אם ההורה אומר לילד שלו אל תרביץ לאחיך, וזו אכן התנהגות שכולם מסכימים שהיא שלילית, והילד עצמו מבין שזה אכן רע להרביץ, ההורה במקרה הזה מחנך. אך אם ההורה אומר לילד שלו ללבוש חולצה בצבע אדום סתם כך, בלי סיבה ברורה או בלי שהילד עצמו יראה בכך תועלת כלשהי, אז ההורה הוא שתלטן. האם אפשר להיראות מחנך ובפועל להיות שתלטן? אליעד מציין כי יכול להיות מצב שבו אדם מתחזה למחנך אבל ... מיוחדת בכך. הבעיה האמיתית נוצרת כאשר האדם משתלט על האחר ומציג את עצמו כמחנך או כמי שעושה זאת לטובת האחר בלבד. הוא מוסיף דוגמה נוספת: הורה שאומר לילד שלו ללכת לישון בשעה מסוימת כי הוא רוצה שיהיה לו שקט, הוא שתלטן. אבל אם ההורה מודה בכך שהוא עושה זאת למען עצמו, ולא מציג זאת כמעשה של חינוך למען הילד, זה לא הופך אותו לפחות שתלטן אבל ... להשיג את אותה מטרה בדרך אחרת, ולא רק בדרך שאתה בחרת, ואתה מתעקש רק כי אתה החלטת - אתה שתלטן. מה ההבדל בין שתלטנות לחינוך? האם אני הורה שתלטן? איך לזהות שתלטנות בזוגיות? מתי חינוך הופך לשתלטנות? האם כל הורה הוא שתלטן? ...
דוגמה אישית מהי, דוגמה אישית שלילית, דוגמה אישית חיובית, האם דוגמה אישית חשובה? דוגמה אישית בחינוך, ללמוד מדוגמה אישית, דוגמה אישית של הורה, דוגמה אישית של מורה רוחני
דוגמה אישית מהי, דוגמה אישית שלילית, דוגמה אישית חיובית, האם דוגמה אישית חשובה? דוגמה אישית בחינוך, ללמוד מדוגמה אישית, דוגמה אישית של הורה, דוגמה אישית של מורה רוחני
... מדוגמה אישית, דוגמה אישית של הורה, דוגמה אישית של מורה רוחני מהי דוגמה אישית והאם היא באמת חשובה? המושג דוגמה אישית מתייחס למצב שבו אדם מלמד או משפיע על ... לדוגמה אישית. אם מורה, הורה, או כל דמות חינוכית אחרת אומרת לילדים לא לעשות פעולה מסוימת ובפועל עושה הפוך, היא יוצרת בלבול ומחלישה את המסר. התלמיד ... מה המשמעות של דוגמה אישית להורה או מורה רוחני? ברמה היומיומית, אליעד מסביר שיש משקל גדול לדוגמה אישית אצל הורה או מורה רוחני. הורים ומורים משפיעים באופן טבעי על ילדים ותלמידים באמצעות התנהגותם. ילד לומד התנהגות של הוריו דרך מה שהוא רואה בעיניו ולא רק מה שהוא שומע באוזניו. אם ההורה אומר משהו ועושה משהו הפוך, הילד עשוי ללמוד דווקא מההתנהגות ולא מהמילים. אבל כאשר מדובר במורה רוחני או במורה שמלמד לחפש את האמת ... באמת חשובה? דוגמה אישית של הורים ומורים ללמוד מדוגמה אישית שלילית מה ההבדל בין דוגמה אישית יחסית ומוחלטת? ...
התמודדות עם אובדן של בן משפחה, התמודדות עם מוות של הורה, התמודדות עם פטירה, התמודדות עם פרידה מבן זוג, התמודדות עם פטירת בעל, התמודדות עם פטירת אשה, התמודדות עם אובדן ילד, חלק 1
התמודדות עם אובדן של בן משפחה, התמודדות עם מוות של הורה, התמודדות עם פטירה, התמודדות עם פרידה מבן זוג, התמודדות עם פטירת בעל, התמודדות עם פטירת אשה, התמודדות עם אובדן ילד, חלק 1
... עם אובדן של בן משפחה, התמודדות עם מוות של הורה, התמודדות עם פטירה, התמודדות עם פרידה מבן זוג, התמודדות עם פטירת בעל, התמודדות עם פטירת אשה, התמודדות עם אובדן ילד, חלק 1 איך להתמודד עם אובדן של בן משפחה? הרצאה זו עוסקת בתהליכי ההתמודדות עם אובדן של בן משפחה, בין אם מדובר בפטירה של הורה, פרידה מבן זוג, או אובדן של ילד. אליעד מציע כלים להתמודד עם התחושות המורכבות של עצב, בידוד, ושאלות על המשמעות לאחר אובדן. לאורך ההרצאה, ... ההתמודדות עם מוות של בן זוג? מהי הדרך להתמודד עם אובדן ילד? איך לשנות את המחשבות על אובדן? כיצד להתמודד עם מוות של הורה?
התמודדות עם אובדן של בן משפחה, התמודדות עם מוות של הורה, התמודדות עם פטירה, התמודדות עם פרידה מבן זוג, התמודדות עם פטירת בעל, התמודדות עם פטירת אשה, התמודדות עם אובדן ילד, חלק 2
התמודדות עם אובדן של בן משפחה, התמודדות עם מוות של הורה, התמודדות עם פטירה, התמודדות עם פרידה מבן זוג, התמודדות עם פטירת בעל, התמודדות עם פטירת אשה, התמודדות עם אובדן ילד, חלק 2
... עם אובדן של בן משפחה, התמודדות עם מוות של הורה, התמודדות עם פטירה, התמודדות עם פרידה מבן זוג, התמודדות עם פטירת בעל, ... אובדן של בן משפחה? ההרצאה עוסקת בהתמודדות עם אובדן של בני משפחה, לרבות התמודדות עם מוות של הורה, פטירה של בעל או אשה, וכן אובדן של ילד. הנושא המרכזי של ההרצאה הוא ...
מסרים סותרים מההורים לילדים, מסרים סותרים בחינוך ילדים, להגן על הילד מההורה שלו, יחסי הורים וילדים, עקביות בחינוך ילדים, מסרים מנוגדים בחינוך הילדים, ילדים להורים גרושים, טעויות בחינוך ילדים, אחדות מול הילדים, חינוך ילדים
מסרים סותרים מההורים לילדים, מסרים סותרים בחינוך ילדים, להגן על הילד מההורה שלו, יחסי הורים וילדים, עקביות בחינוך ילדים, מסרים מנוגדים בחינוך הילדים, ילדים להורים גרושים, טעויות בחינוך ילדים, אחדות מול הילדים, חינוך ילדים
... סותרים מההורים לילדים, מסרים סותרים בחינוך ילדים, להגן על הילד מההורה שלו, יחסי הורים וילדים, עקביות בחינוך ילדים, מסרים מנוגדים בחינוך הילדים, ילדים להורים גרושים, טעויות בחינוך ילדים, אחדות מול הילדים, חינוך ילדים מהם המסרים הסותרים בין ההורים ואיך הם משפיעים על חינוך הילדים? האם הורים יכולים לגרום לסבל מיותר לילד כשהם פועלים בצורה מנוגדת זה לזה? אליעד כהן מדבר על האתגרים שנוצרים כאשר הורים מציבים מסרים סותרים כלפי ילדיהם. דוגמה מובהקת לכך היא כאשר אחד ההורים מתנהג כלפי הילד בצורה משפילה או מכאיבה, בעוד שההורה השני מגן עליו בצורה מופרזת. התוצאה של גישות קוטביות אלו, אומר אליעד, היא עוצמת סבל רבה יותר עבור הילד. כאשר אחד ההורים מתנהג בצורה קשה, עלבונות חוזרות, הקנטות או אפילו מכות, ההורה השני, שמרגיש שהילד נפגע, מחליט לפצות אותו. לדוגמה, אם אחד ההורים דורש משמעת נוקשה מהילד, ההורה השני יכול להקל עליו ולהפוך את ההתנהגות של הילד לאופציה חופשית וללא גבולות. מצב זה יוצר ניגודיות גדולה שגורמת לסבל עז אצל הילד, שמתקשה להתמודד עם תחושות סותרות שמגיעות מההורים. באופן דומה, כאשר ההורה המגן מציף את הילד במחמאות ובפרסים כדי לכפר על הפגיעות שהילד חווה מההורה השני, הילד לא רק שלא נהנה מכך אלא מתקשה להסתגל למציאות החיצונית של החיים, כמו למשל המגבלות שמטיל בית הספר. כאשר ילד רגיל לכך שההורה השני תמיד פותר לו את כל הבעיות, הוא יתקשה להתמודד עם סיטואציות בהן יש צורך להתמודד עם אתגרים או לקיים משימות שנדרשות ממנו על ידי אחרים. כאשר מסרים סותרים מגיעים מצד שני ההורים, נוצר בלבול אצל הילד. הוא לא יודע למה לצפות מההורים, והתחושות השונות שהוא חווה משפיעות על תחושת הביטחון שלו. במקרים כאלה הילד עשוי לפתח תחושת סבל רבה יותר מהמצבים בהם הוא נתון, בין אם מדובר בהתנהגות פוגעת של אחד ההורים ובין אם מדובר בחוסר הגבולות שההורה השני מציב. המתח בין שני הכיוונים השונים יוצר אובדן יציבות רגשית אצל הילד, שהוא מתמודד עם תחושת אי - ודאות מתמדת. ... להימנע באופן מוחלט מגבולות, אך גם לא להפוך את הילד לפינוק מוגזם שיסבך אותו בעתיד. חשוב שההורים לא יקפצו בין קיצוניות אחת לאחרת, אלא יבחנו מה באמת טוב ומועיל עבור הילד בטווח הרחוק. כאשר הורים מפנקים יותר מידי את הילד בתגובה להתנהגות קשה של ההורה השני, הם עלולים לשדר לו מסר שאומר העולם תמיד יפנק אותך, דבר שיגרום לו יותר סבל כשהוא ייתקל במצבים שבהם עליו ... את תחושת הקונפליקט הפנימי שלו. לסיכום, אליעד מדגיש שהבעיה לא טמונה רק בהתנהגות של ההורה הקשוח, אלא גם בהגזמה מצד ההורה השני שנשבע להגן על הילד. כשההורים לא מצליחים למצוא איזון בין המשמעת המינימלית לבין ההגנה המוצעת, הילד סובל הרבה יותר ומפתח את היכולת להתמודד ... לילד ביטחון בלי לפנק אותו יתר על המידה איזון בין גישות חינוכיות שונות בתוך המשפחה מדוע הורה אחד חושב שבן זוגו פוגע בילד? לעיתים אחד ההורים מתייחס אל הילד בדרך שנראית מזיקה: העלבות חוזרות, הקנטות עוקצניות, קללות ואפילו מכות. ההורה השני, שמרגיש שהילד נפגע, מסיק זאת משום שהוא עצמו לא היה רוצה שיתייחסו אליו בצורה כזו. כך נוצרת תפיסה שהילד חווה ...
אמהות, להביא ילדים, להיות אמא, דמות אב, לגדל ילד לבד, בנק הזרע, הורים וילדים, אם חד הורית מבחירה, חד הוריות, זוגיות
אמהות, להביא ילדים, להיות אמא, דמות אב, לגדל ילד לבד, בנק הזרע, הורים וילדים, אם חד הורית מבחירה, חד הוריות, זוגיות
... ילדים, להיות אמא, דמות אב, לגדל ילד לבד, בנק הזרע, הורים וילדים, אם חד הורית מבחירה, חד הוריות, זוגיות האם כדאי להיות אימא בכל מחיר? השאלה שאליעד עוסק בה בהרצאה הזו ... את האדם עם מהות הרצון שלו ולהבין האם הוא רוצה להיות הורה בכל תנאי או שההורות מותנית בציפייה שהילד יחיה חיים ארוכים ומלאים. מה עומד מאחורי הרצון ... בחוסר היכולת של האדם לקבל את האפשרות שאולי לא יהיה הורה, או שלא יהיה הורה בדרך שבה הוא מצפה. כאשר האישה חושבת אני צריכה להיות אימא, זו לא סתם ... שמבינים שהאושר לא תלוי אך ורק בהשגת המטרה של להיות הורה, יורד הרבה מהלחץ והאדם יכול להמשיך לרצות ולהתקדם בלי שהרצון הזה ... מודעים לכך שאין דרך אחת נכונה או לא נכונה להיות הורה, ושההחלטה להיות אימא או אבא אינה תלויה רק ברצון, אלא גם בהכרה בכך ... שילוב של שמחה וכאב, אושר וסבל. האם כדאי להיות אם חד הורית? האם צריך דמות אב לילדים? אימהות ובחירה חופשית איך להתמודד עם אובססיה ...
הורות / חינוך ילדים - איך לדבר עם הילד בשפה שלו? איך לחנך ילד קטן לחשיבה בוגרת?
הורות חינוך ילדים - איך לדבר עם הילד בשפה שלו? איך לחנך ילד קטן לחשיבה בוגרת? ובו יתבאר, כיצד אפשר ללמד, כל אחד, כל דבר? דהיינו, כיצד אפשר לגרום גם ... שהילד שלו יצליח. וכדי להצליח, לפעמים צריך לחשוב בצורה בוגרת. וההורה מנסה ללמד את הילד שלו את צורת המחשבה הבוגרת. אבל יש פער, בין צורת המחשבה הבוגרת, לבין יכולת ההכלה של הילד. כי האדם הבוגר, לא הפך להיות אדם בוגר ביום אחד. ואף אחד לא נהיה הורה, ביום אחד. והאדם מתפתח בחייו, ולאט לאט הוא לומד דברים חדשים וצובר ידע, והיכולות השכליות של האדם מתפתחות. עד שבסופו של דבר, האדם מגבש לעצמו את צורת המחשבה הבוגרת. ועכשיו ההורה רוצה להנחיל את המורשת שלו ואת התובנות שלו, לדורות הבאים. והאדם לומד מהניסיון של עצמו, אך גם מניסיונם של אחרים. וההורה רוצה שהילד שלו יחסוך לעצמו טעויות, ושילמד מהניסיון שלו כהורה. אבל לילד, יש את היכולת השכלית שלו. וההורה לא תמיד יודע לדבר בשפת הילד. והשאלה היא, איך אפשר להעביר צורת מחשבה בוגרת, לילד קטן? ונוסיף ונאמר, כי השאלה הזאת, היא גם כללית יותר. כי יחסי הורה וילד, קיימים בין כל שני גורמים בעולם, שאחד מהם מנסה ללמד משהו מישהו אחר. כי כל אדם בעולם שמנסה להסביר משהו למישהו, הרי שהוא בעצם סוג של הורה, שמנסה לשתף את חוכמתו וניסיונו האישי, עם האדם האחר. והשאלה המרכזית היא, איך אפשר לגרום למישהו, להבין דברים מסובכים, בצורה פשוטה? ולפני שנסביר מה ... בין כל הדברים ובין כל הדעות שיש בעולם. מה יעשה הוא, וכיצד יחנכו ההורים את ילדיהם? והתשובה היא, כי הדרך להעביר לילד, כל מסר בוגר, היא על ידי זה שמדברים איתו בשפה שלו. כי כל אדם בעולם, מסוגל להכיל בתוכו, את כל הרעיונות ... כל רעיון, במינון יותר חלש ובמינון שונה, משל האדם הבוגר. וכאשר ההורה רוצה ללמד את ילדו איזה שכל כלשהו של אדם בוגר, על ההורה לנסות להתבונן היטב, ולנסות לראות, כיצד השכל הזה הבוגר, כיצד הוא יכול לבוא לידי ביטוי בעולמו של הילד. ולאחר מכן, במקום שההורה יאמר לילד, את מה שהוא רוצה לומר בצורה ישירה, על ההורה לנסות להורות לילד את הדרך, בצורה עקיפה ובשפה של הילד. והדוגמה הפשוטה ביותר להסביר את העניין הזה, היא באמצעות העניין של המשלת המשלים. כי לפעמים רוצים להסביר ... משל ונמשל. כאשר המשל, הוא מעולמו של זה ששומע את המשל. וכאשר ההורה רוצה להסביר לילד שלו איזה רעיון בוגר, על ההורה לנסות למצוא איזה דבר פשוט, שבתוכו יהיה ניתן להכניס צמצום חלקי של השכל הגדול. ואת הצמצום הזה של השכל, אותו לתת לילד בשפה שלו. ואם נהפוך את העניין ... יותר מעשי, אז הצורה הפשוטה ביותר לעשות את זה, היא על ידי זה שההורה לוקח את צורת המחשבה הבוגרת, ומנסה לחבר אותה לילד, בתוך החיים של הילד עצמו ובתוך העולם האישי של הילד. וניתן דוגמה: ילד שמסרב להתבגר וממשיך לשחק בבובות ובמשחקי ילדים שונים של ילדים שקטנים מגילו. ולפעמים ההורים נכנסים ללחץ, מכך שהילד לא מתפתח מבחינה אישית. וההורים רוצים לראות את הילד שלהם, מתחיל לשחק במשחקים של ילדים יותר בוגרים. ואז בדכ נוצר עימות כלשהו, בין הילד לבין ההורים. וההורים מנסים לגרום לילד להתבגר, ולזרוק את משחקי הילדים שלו, ולהחליף אותם למשחקים של ילדים יותר בוגרים. אבל, הדבר הזה, הוא גם יוצר עימות, והוא גם לא תמיד ... ובדוגמה הנל של הילד שמשחק בבובות ובמשחקים שאינם לגילו, על ההורה לא להילחם בילד שלו. אלא במקום זה, על ההורה לעודד את הילד שלו להמשיך לשחק במה שהוא רוצה, אבל להוסיף לזה תוספת בוגרת. ובדוגמה של הילד שמשחק בבובות, על ההורה לאפשר לילד שלו להמשיך לשחק בבובות, אבל לגרום לו להתייחס למשחק בבובות בצורה יותר בוגרת. כי אפילו לשחק בבובות, אפשר לעשות גם את זה, בצורה בוגרת יותר ... לנסות לנתב את המשחק שלו עם הבובות, למשהו יותר בוגר. ולדוגמה, ההורה יכול להציע לילד שלו, לעשות איזה משהו שכלי עם הבובות. כגון להציע לילד ליצור איזו הצגה של הבובות, או איזה התרחשות של אירועים עם הבובות, או כל דבר ... אחרים, אלא בגלל שהוא יתחיל להסתכל על הדברים אחרת. ולפעמים נדמה להורה, שהילד שלו צריך לעשות דווקא משהו מסוים. אבל הילד, לא בהכרח מסוגל להכיל מבחינה שכלית ורגשית את השכל ואת המחשבה של ההורה. ובמקרה כזה, אם זה לא ממש עקרוני, אז על ההורה להיות חכם ולהשתמש בסוג של פסיכולוגיה הפוכה. דהיינו, במקום לומר לילד, לעשות את מה שאתה רוצה שהוא יעשה, במקום זה תאפשר לו לעשות את מה שהוא רוצה, אבל ... היה חושב בצורה בוגרת, ממילא לא היו שום חילוקי דעות בינו לבין ההורים. והפער, הוא רק בגלל צורת המחשבה של הילד ושל ה
אהבת הורים לילדים, איך לאהוב פחות את הילד שלך? הענקת יתר, מעניק יותר מידי, איך לא להעניק יותר מידי? למה אני אוהב את הילד שלי? למה אני אוהב אותו? למה אני אוהב אותה? למה אני אוהב להעניק? למה אני אוהב לתת? יחסי הורים וילדים
אהבת הורים לילדים, איך לאהוב פחות את הילד שלך? הענקת יתר, מעניק יותר מידי, איך לא להעניק יותר מידי? למה אני אוהב את הילד שלי? למה אני אוהב אותו? למה אני אוהב אותה? למה אני אוהב להעניק? למה אני אוהב לתת? יחסי הורים וילדים
אהבת הורים לילדים, איך לאהוב פחות את הילד שלך? הענקת יתר, מעניק יותר מידי, איך לא להעניק יותר מידי? למה אני אוהב את הילד שלי? למה אני אוהב ... אני אוהב אותה? למה אני אוהב להעניק? למה אני אוהב לתת? יחסי הורים וילדים למה הורים אוהבים את הילדים שלהם יותר מאשר בני זוגם? אליעד כהן מסביר כי אחת הסיבות להעדפת ההורים את ילדיהם על פני בני זוגם, היא שהאהבה לילד נתפסת כנטולת תנאים. אנשים מחפשים מקום שבו הם יכולים להעניק אהבה ללא תנאי, והילד מספק ... ביחסים זוגיים האהבה מותנית וצבועה בדרישות ובציפיות שונות. ההורה מרגיש שדרך הילד הוא יכול לבטא את אהבתו ללא גבולות וללא תנאים, ולכן פעמים רבות יעדיף להעניק לו יותר מאשר לבן הזוג. לדוגמה, אדם ... מסוימות. כשמדובר בילדים, קיימת תחושת הזדהות עמוקה יותר, ההורה מרגיש שהילד הוא חלק בלתי נפרד ממנו, כמעט כמו שלוחה שלו. לעומת זאת, בן הזוג נתפס כאדם נפרד לגמרי, ולכן אהבה כלפיו כרוכה בתנאים ... יותר מדי לילדים שלהם? אליעד כהן מבהיר שאחת הסיבות לכך שהורה מעניק לילדו יותר מדי, היא שההורה בעצם מעניק לעצמו פיצוי על דברים שהוא עצמו לא קיבל בילדותו. הוא מביא דוגמה של הורה שהעניק לילדו באופן מוגזם כי אביו של אותו הורה התייחס אליו באופן רע בילדותו, וההורה נשבע לעצמו שעם ילדיו שלו הוא יתנהג אחרת. לכן, בכל פעם שילדו של אותו הורה סובל או נפגע, ההורה מנסה לפצות אותו ולהעניק לו עוד ועוד. לדברי אליעד, כאשר הורה מעניק לילד, הוא בעצם מדמיין שמעניקים לו עצמו בתור ילד. כלומר, ההורה מעניק לילדיו כדי לפצות את עצמו רגשית על חוסרים שחווה בעברו. לדוגמה, אדם שהרגיש בילדותו שהוא לא אהוב או לא רצוי, ינסה לפצות על כך ... מסביר שהפתרון להענקת יתר טמון בזיהוי הסיבות שמניעות את ההורה לתת כל כך הרבה. אם, למשל, הסיבה להענקת היתר היא שההורה מנסה לפצות על חסך שחווה בילדותו, הפתרון יהיה שההורה יכיר בחוסר שחווה, יתמודד איתו ויקבל אותו במקום לנסות לפצות עליו דרך הילדים. אליעד נותן דוגמה להורה שאומר כי בילדותו לא חיבקו אותו מספיק ולכן היום הוא מרעיף חיבוקים על ילדיו. כדי לפתור זאת, ההורה צריך ללמוד לקבל ולהשלים עם החסך שהיה לו בילדות, עד כדי כך שהוא יהיה מסוגל להגיד שהוא היה מוכן לעבור שוב את אותה החוויה. ברגע שההורה יגיע למצב של קבלה מוחלטת של עברו, הוא לא ירגיש צורך להעניק באופן מוגזם לילדו כפיצוי עצמי. איך להתמודד עם הפחד מאובדן הילד? בהקשר של פחד מאובדן ילד, אליעד מסביר שהפחד נובע מאהבה מוגזמת, שההורה חש כלפי הילד. אם ההורה רוצה להקטין את הפחד הזה, הוא צריך להחליש את מידת האהבה או התלות הרגשית שלו בילד. כדי לעשות זאת, עליו להבין מהי הסיבה לאהבה הרבה הזו ולנסות לספק אותה בדרכים אחרות. לדוגמה, אם ההורה גאה מאוד בילדו ולכן מרגיש קשר חזק כלפיו, הוא צריך למצוא דרכים אחרות להרגיש גאה בעצמו ולא רק דרך הילד. איך ללמוד לאהוב פחות את ... תנאים היא הדרך האולטימטיבית להתמודד עם תלות רגשית בילד. כשהורה מצליח לאהוב את חייו כפי שהם, בלי קשר לתוצאות, הוא יפסיק להשליך על הילד שלו את כל הציפיות והצרכים הרגשיים שלו. הוא יוכל לאהוב את ... לבין למידה של אהבה עצמית ואהבת החיים ללא תנאים. רק כך ההורה יכול לשחרר את עצמו מתלות רגשית בילד ולהעניק לילדו אהבה בריאה ומאוזנת, ללא צורך בפיצוי עצמי או בהענקת יתר. איך לאהוב את הילד פחות? נתינת יתר לילדים למה הורים מעניקים יותר מדי? אהבה ללא תנאים לילדים איך להתמודד עם אובדן ילד? למה אוהבים ילדים יותר מבני זוג? נתינת יתר כפיצוי עצמי, להעניק ... לילד שלך, לתת לו את מה שלא היה לי, נהנה לאהוב בלי תנאים, אהבת הורים לילדים בלי תנאים, לאהוב ילד בלי תנאים, את מי אוהבים יותר? אהבה לבן זוג או לילד שלך, אהבה לילדים על חשבון אהבה לבן זוג, היא אוהבת יותר את הילד, הוא אוהב יותר את הילד, למה הורים אוהבים ילדים? התמודדות עם אובדן ילד, התמודדות עם פרידה מילד, התמודדות עם הורות משותפת, התמודדות עם משמורת משותפת, סיבות
הדרכת הורים לילדים עם בעיות התנהגות קשות, איך להתמודד עם בעיות משמעת? איך להתנהג עם הילד? איך לגרום לילד לא להרגיש רע מחינוך נכון? איך לגרום לילד להרגיש טוב עם סדר ומשמעת? איך לחנך ילד בצורה נכונה? איך להעניק אהבה נכון?
הדרכת הורים לילדים עם בעיות התנהגות קשות, איך להתמודד עם בעיות משמעת? איך להתנהג עם הילד? איך לגרום לילד לא להרגיש רע מחינוך נכון? איך לגרום לילד להרגיש טוב עם סדר ומשמעת? איך לחנך ילד בצורה נכונה? איך להעניק אהבה נכון?
הדרכת הורים לילדים עם בעיות התנהגות קשות, איך להתמודד עם בעיות משמעת? איך להתנהג עם הילד? איך לגרום לילד לא להרגיש רע ... הראשון בתהליך הוא להבין מה לומר לילד ואיך להתנהג מולו. ההורה נתקל בשאלות כמו: כמה לוותר לו, כמה להתעקש, ובאיזה אופן להציב גבולות. אליעד מציע שאחד העקרונות המרכזיים בהורות הוא מתן אהבה, אך בתנאים. אם ההורה מעניק לילד אהבה בלתי מותנית בלי לדרוש ממנו דבר בתמורה, הוא עלול ליצור אשליה אצל הילד. הילד יתחיל לחשוב שהוא יכול ... על פי רוב תסכים שהוא יישאר בביתך בלי שום דרישה. אך על ההורה להבין כי אם לא יגדל את הילד בתודעה שהוא גם חייב לתת משהו בתמורה, הוא עלול לפתח תלותיות ובעיות בהסתגלות לעולם ... להרגיש תסכול או דחייה. איך לגרום לילד לא להרגיש רע כשההורה מציב לו גבולות? שאלה חשובה היא כיצד לגרום לילד לא להרגיש רע כאשר ההורה מציב לו גבולות. לדוגמה, אם ההורה מציב חוק על החזרת הצלחת לכיור אחרי האוכל, איך לשמור על הכללים מבלי שהילד יתמרמר או יתנגד? המפתח כאן הוא להבין איך ההורה עצמו מתמודד עם סירוב וגבולות. אם להורה קשה לקבל לא, אז גם הילד יתקשה להבין ולהתמודד עם מצבים שבהם יש גבולות. איך לגרום להורה לא להרגיש רע כשמניחים גבולות? גם להורה יש אתגר אישי בהתמודדות עם גבולות. פעמים רבות הורים נותנים לילדים יותר מדי מתוך רצון להרגיש טובים יותר או לפצות על חוויות ילדות לא פשוטות. כשההורה נותן בלי תנאים, הוא בעצם מחפש אישור או אהבה, מה שעלול לגרום לו לקונפליקטים פנימיים. העבודה הפנימית של ההורה היא מפתח - על ההורה להכיר את רגשותיו ולהיות מסוגל להציב גבולות מבלי לחפש תמורה אישית עבור עצמו. השלכות של חינוך לא מאוזן כאשר ההורה נותן יותר מדי בלי להציב גבולות ברורים, הילד עשוי להפוך לתלותי ולקבל הרגשה שלא כל דבר חייב לבוא עם תמורה. תוצאה ... לכך היא התפתחות חרדות, קנאה, אובססיביות או בעיות חברתיות. הורים צריכים לשאול את עצמם אם הם משדרים לילד את המסר שהוא אחראי על חייו או אם הם יוצרים אצל הילד תחושת זכאות. ... כל מה שהוא רוצה. ללמד את הילד לתת ולא רק לקבל. לבדוק איך ההורה עצמו מגיב כשאומרים לו לא. לעבוד על כך שההורה לא יחפש אהבה ואישור דרך הילד. ללמד את הילד שהוא אחראי על חייו ושאין לו זכויות בלי מחויבויות. סיכום חינוך נכון משלב בין אהבה לבין הצבת גבולות. כאשר הורה מפנק את הילד יתר על המידה, הוא יוצר לילד בעיה עתידית שבה הילד לא ידע להתמודד עם העולם. הדרך להתמודד עם ... ההתנהגות מול הילד, אלא גם לעבוד על ההתנהגות הפנימית של ההורה. כאשר ההורה יודע איך להתמודד עם דחייה, סירוב ומציאות שבה לא מקבלים כל מה שרוצים, הוא יוכל ללמד זאת גם לילד בצורה טבעית. ... הצבת גבולות לילדים איך לא להרגיש רע כשאומרים לך לא הדרכת הורים איך להתמודד עם תסכול אצל ילדים איך להתמודד עם בעיות משמעת אצל ילדים ואנשים שצריך להגיד להם מה לעשות? כדי ... בעולם האמיתי, כאשר הילד יגדל, אף אחד לא יאהב אותו כמו שההורה אוהב אותו. לכן, ככל שהורה מעניק לילד יותר מדי בלי לצפות ממנו לאחריות ולתמורה כלשהי, הוא יוצר אשליה מסוכנת שעלולה לגרום לילד להרגיש שהוא ... בכך. מצד אחד, ברור שהילד לא אמור לשלם על כך שהוא חי בבית ההורים, אך מצד שני, אם הוא גדל בתודעה שהוא מקבל הכל בלי שום אחריות או מחויבות, זה יהפוך אותו לתלותי ולא מוכן ... לא יהיה מוכן להתמודד עם העולם בצורה נכונה, הוא יסבול. כאשר הורה מקלקל את הילד באהבה מוגזמת ללא תנאים, הוא למעשה מכין אותו לכישלון, כי הציפיות של הילד מהמציאות יהיו גבוהות ... שאלה מרכזית נוספת היא כיצד לגרום לילד לא להרגיש רע כשההורה מציב לו גבולות. לא מספיק רק להחליט שלא נותנים לו משהו - צריך גם לדעת איך לעשות זאת כך שהוא לא ירגיש שההורה פועל נגדו. לדוגמה, אם מחליטים שאחרי האוכל הילד חייב להחזיר את הצלחת לכיור, מה עושים כשהוא מסרב ומתעצבן? אם הוא ...
להעניק אהבה בצורה נכונה, הדרכת הורים, איך לאהוב ילד בצורה נכונה? כמה לפנק ילד? לחנך את ההורים, איך לא לאהוב ילד? איך לא לפנק ילד יותר מידי? מהי הענקת יתר? מהי אהבה לא נכונה? איך אתה אוהב את עצמך? איך אתה אוהב את הילד שלך?
להעניק אהבה בצורה נכונה, הדרכת הורים, איך לאהוב ילד בצורה נכונה? כמה לפנק ילד? לחנך את ההורים, איך לא לאהוב ילד? איך לא לפנק ילד יותר מידי? מהי הענקת יתר? מהי אהבה לא נכונה? איך אתה אוהב את עצמך? איך אתה אוהב את הילד שלך?
... אהבה בצורה נכונה, הדרכת הורים, איך לאהוב ילד בצורה נכונה? כמה לפנק ילד? לחנך את ההורים, איך לא לאהוב ילד? איך לא לפנק ילד יותר מידי? מהי הענקת יתר? מהי אהבה לא נכונה? איך אתה אוהב את עצמך? איך אתה אוהב את הילד שלך? איך ... בהרצאה שלו את הנושא של אהבה נכונה לילדים, כיצד להעניק אותה נכון, ואיך אהבה לא נכונה יכולה להזיק לילד ולפגוע בחינוכו ובהתפתחותו. הורים אוהבים את ילדיהם ומעוניינים בטובתם. עם זאת, אליעד מדגיש שהרבה פעמים האהבה הזו ניתנת בצורה לא נכונה ולא מדויקת. הסיבה לכך נעוצה בכך שההורה עצמו לא אוהב את עצמו בצורה נכונה. כאשר הורה אוהב את עצמו באופן לא תקין, זה משפיע ישירות על האופן שבו הוא יאהב את ילדיו. אליעד מביא כדוגמה מצב שבו ההורה מחזיק בהרגלים שליליים, כגון עישון, אכילת אוכל לא בריא, עצלנות, ופינוק עצמי מוגזם, ומצדיק זאת בכך שהוא אוהב את עצמו. במקום להילחם בהרגלים אלה, הוא מעדיף לוותר לעצמו מתוך מחשבה שזה ביטוי לאהבה. כאשר הורה כזה מעניק אהבה לילדיו, הוא מעניק להם אותה בדרך שגויה באותו אופן. ההורה אוהב את הילד, ולכן הוא לא מעיר לו, לא מחנך אותו, לא מציב לו גבולות, ומאפשר לו לעשות ככל העולה על רוחו. אליעד מכנה זאת אהבה עקומה, אהבה שבסופו של דבר פוגעת בילד. ההורים אינם מונעים את הרגליו הרעים של הילד, הם אינם מציבים גבולות נכונים ואינם מנחים אותו לדרך הישרה. הכל תחת הטענה שהם רוצים שיהיה לו טוב, מתוך כוונה טובה, אך התוצאה בפועל שלילית והפוכה. מדוע הורים מעניקים אהבה בצורה לא נכונה לילדיהם? לפי ההסבר של אליעד כהן, המקור לשגיאה בהענקת אהבה לילדים נמצא בהתנהגות ההורים עצמם כלפי עצמם. הורה שאוהב את עצמו בצורה שגויה הוא הורה שמוותר לעצמו בכל מיני סיטואציות שבהן הוא לא אמור לוותר. לדוגמה, כשהורה מתעצל להתמודד עם ההרגלים הרעים שלו, ומחליט לא לריב עם עצמו כי הוא אוהב את עצמו. במקום לטפל בהרגלים המזיקים, הוא אומר לעצמו אני אעשה מה שאני רוצה, מתוך פינוק עצמי מוגזם. התוצאה היא שההורה אוהב את עצמו בצורה לא מאוזנת ומזיקה. האהבה העצמית השגויה הזאת משתקפת ישירות באופן שבו ההורה יתייחס לילדיו. ההורה יעניק לילד את אותה אהבה מוטעית, ללא הצבת גבולות ברורים, ללא הנחייה, וללא הדרכה נכונה. התוצאה תהיה ילד מפונק מדי, חסר גבולות וחסר יכולת להתמודד נכון עם העולם החיצוני בעתיד. איך לאהוב את עצמך בצורה נכונה? אליעד כהן מדגיש שאם ההורה רוצה באמת לאהוב את הילד שלו בדרך נכונה ובריאה, עליו תחילה לבדוק כיצד הוא אוהב את עצמו. ההורה צריך לזהות מתי הוא מעניק לעצמו אהבה לא בריאה, מתי הוא מרחם על עצמו שלא לצורך, מתי הוא מוותר לעצמו על דברים חשובים ומזיקים לו. על ההורה להפסיק להעניק לעצמו פינוק מוגזם שאינו טוב לו באמת, אלא להתחיל להציב לעצמו גבולות ולדרוש מעצמו התנהגות טובה ובריאה יותר. הסיבה לכך פשוטה - אם ההורה יתחיל לאהוב את עצמו בצורה נכונה, הוא באופן טבעי יעביר את אותה צורת אהבה נכונה לילדיו. זה יגרום לכך שההורה ידע להציב גבולות לילדיו, יידע לחנך אותם בצורה הנכונה, ויעזור להם לפתח הרגלים בריאים יותר, משום שהוא יודע מה נכון, מה בריא ומה באמת טוב להם. איך לחנך ילדים נכון בלי לפנק יותר מדי? אליעד מסביר שהורים שחושבים שפינוק הוא ביטוי לאהבה טועים. אהבה אמיתית אינה פינוק מוגזם, אלא הדרכה נכונה, גבולות ברורים, והבנה שצריך לפעמים גם להעיר לילד על ... אמיתית, נכונה ומאוזנת לילדיך. איך לאהוב ילד בצורה נכונה? מהי הענקת יתר? האם פינוק יתר מזיק לילדים? איך לאהוב את עצמך נכון? הדרכת הורים נכונה מהי אהבה לא נכונה? ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על נרקיסיזם בזוגיות, זוגיות נרקיסיסטית, אישיות נרקיסיסטית זוגיות, בני זוג עם הפרעות נפשיות נרקיסיסטיות, בני זוג חולי נפש, בני זוג עם הפרעת אישיות נרקיסיסטית, ילדים עם הפרעת אישיות נרקיסיסטית, הורים עם הפרעת אישיות נרקיסיסטית
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: הורה, איך להיות הכי חכם בעולם? איך להנות בחיים? האם המציאות היא טובה או רעה? מי ברא את אלוהים? איך להיות מאושר? האם לדומם יש תודעה? מה יש מעבר לזמן ולמקום? מהי תכלית ומשמעות החיים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? למה יש רע וסבל בעולם? אולי אנחנו במטריקס? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם יש משמעות לחיים? למה העולם קיים? למה לא להתאבד? האם באמת הכל לטובה? מה המשמעות של החיים? איך נוצר העולם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? למה יש רע בעולם? האם אפשר לדעת הכל? האם יש או אין אלוהים? האם יש בחירה חופשית? בשביל מה לחיות? האם יש אמת מוחלטת? האם הכל אפשרי? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: הורה, איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם אכזבות? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? כעס ועצבים? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? דיכאון? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: איך לעשות יותר כסף? איך להעריך את עצמך? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לנהל את הזמן? איך להיגמל מהימורים? איך להתמודד עם גירושין? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להצליח בראיון עבודה? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לשנות תכונות אופי? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לקבל החלטות? איך להעביר ביקורת בונה? איך לא להישחק בעבודה? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לשתול מחשבות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לפרש חלומות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך ליצור אהבה? איך להאמין בעצמך? איך לחנך ילדים? איך לשפר את הזיכרון? איך להצליח בזוגיות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך למצוא זוגיות? איך להיות מאושר ושמח ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מומחה, אימון אישי לעסקים, אימון אישי להפרעות קשב וריכוז בנושאי הורה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2656 שניות - עכשיו 17_07_2025 השעה 10:41:27 - wesi1